Vermo Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Virkistysalue

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vermo Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Virkistysalue"

Transkriptio

1 1 (17) Asianumero 603/ /2016 Aluenumero Vermo Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 8. päivänä kesäkuuta 2016 päivättyä ja 18. lokakuuta 2016 muutettua Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksessa laadittua asemakaavakarttaa, piirustusnumero Sijainti Suunnittelualue sijaitsee Leppävaarassa Ravitien varressa, Vermonrinteen puistoalueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä: Vireilletulo Laatija Vireilletulosta on tiedotettu osallistumis- ja arviointisuunnitelman kuulutuksen yhteydessä Espoon kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö Käyntiosoite: Kirkkojärventie 6 B, 4. krs. Postiosoite: PL ESPOON KAUPUNKI Sari Metsälä Tarja Pennanen (liikennesuunnittelu) Anni Järvitalo (maisema-arkkitehti) Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi Faksi p p

2 2 (17) SISÄLLYSLUETTELO LIITTEET: TIIVISTELMÄ Alueen nykytila Asemakaavan sisältö ja mitoitus Suunnittelun vaiheet LÄHTÖKOHDAT Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Rakennuskiellot Pohjakartta Selvitys alueesta Alueen yleiskuvaus Maanomistus Rakennettu ympäristö Luonnonolosuhteet Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Kaupungin ja seudun yleiset tavoitteet Alueen toimintoja, mitoitusta ja ympäristön laatua koskevat tavoitteet Osallisten tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Yleisperustelu ja -kuvaus Mitoitus Kaavan mukainen rakennettu ympäristö Maankäyttö Liikenne Yhdyskuntatekninen huolto Maaperän rakennettavuus ja puhtaus Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVARATKAISUN VAIKUTUKSET Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen Vaikutukset luontoon ja maisemaan Vaikutukset ihmisten elinoloihin (terveyteen, turvallisuuteen, esteettömyyteen, eri väestöryhmien toimintamahdollisuuksiin lähiympäristössä, sosiaalisiin oloihin ja kulttuuriin) Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Rakentamisaikataulu Toteuttamis- ja soveltamisohjeet SUUNNITTELUN VAIHEET Suunnittelun vireilletulo ja suunnittelua koskevat päätökset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu ja asemakaavaratkaisun eri vaihtoehdot Käsittelyvaiheet ja vuorovaikutus...14 Sivu

3 3 (17) LIITTEET: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Seurantalomake Yleiskartta Raide-Jokerin linjauksesta Espoossa Hankesuunnitelman asemapiirustus ja pituusleikkaus Luettelo muusta kaavaa koskevasta materiaalista Suunnitteluaineistoon kuuluu asemakaavan muutos (kartta), selostus liitteineen, Raide-Jokeri Hankesuunnitelma 2015 ja Luontoselvitys Raide-Jokerin Espoon osuutta varten ( , Enviro), Liikennemeluselvitys, Pikaraitiotie Raide-Jokeri, Espoo (2016, Promethor Oy)

4 4 (17) 1 TIIVISTELMÄ 1.1 Alueen nykytila 1.2 Asemakaavan sisältö ja mitoitus 1.3 Suunnittelun vaiheet Suunnittelualue sijaitsee Leppävaarassa osoitteessa Ravitie 4. Voimassa olevassa asemakaavassa alue on osoitettu Vermonrinne -nimiseksi puistoalueeksi (VP). Niittymäisellä puistoalueella kasvaa lehtipuusaarekkeita. Alue on meren tulvariskialuetta. Kaavamuutosalue rajautuu etelässä Ravitiehen sekä pohjoisja luoteispuoleltaan asuinpientalokortteliin. Asemakaavan muutoksessa osa puiston itäreunasta muutetaan katualueeksi, jolloin mahdollistetaan Raide-Jokerin raidelinjan ja ajoradan sijoittuminen katualueelle. Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 2920 m 2. Raide-Jokerin alustava yleissuunnitelma valmistui vuonna Helsingin ja Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnat hyväksyivät suunnitelman hankkeen jatkosuunnittelun pohjaksi saman vuoden kesäkuussa. Espoon kaupunginhallituksen päätti Raide-Jokerin linjauksesta Espoossa. Viranomaisneuvottelu Raide-Jokeriin liittyvistä asemakaavoista Espoossa on pidetty Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Raide- Jokerin varten laadittavat asemakaavat ja asemakaavanmuutokset kaupunkisuunnittelukeskuksen työohjelmaan Hankesuunnitelma on tehty vuoden 2015 aikana. Asemakaavan muutoksen osallistuminen ja vuorovaikutus on järjestetty päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä (MRA 30 ) Kaavaehdotus oli nähtävillä (MRA 27 ) LÄHTÖKOHDAT 2.1 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Raide-Jokerin on tarkoitus olla osa laajempaa raideverkkoa Espoossa ja Helsingissä. Raide-Jokeri on mukana vuonna 2015 valmistuneissa Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa (HLJ 2015) ja Espoon raideliikennevisiossa. Raide-Jokeri on yksi Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa (HLJ 2015) esitetyistä tärkeistä joukkoliikenteen kehittämishankkeista. HLJ-suunnitelmassa Raide-Jokeri on ennen vuotta 2025 aloitettavien joukkoliikennehankkeiden listalla.

5 5 (17) Maakuntakaava Uudenmaan maakuntakaava kattaa koko maakunnan alueen ja se sisältää kaikkien maankäyttömuotojen osalta alueidenkäytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet. Lainvoiman kaava sai korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä vuonna Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaavassa on kyse vahvistettujen Uudenmaan maakuntakaavan ja 1. vaihemaakuntakaavan sekä Itä-Uudenmaan kokonaismaakuntakaavan uudelleen tarkastelusta. Ympäristöministeriö vahvisti Uudenmaan toisen vaihemaakuntakaavan pienin muutoksin Muutokset eivät koskeneet Espoota. Uudenmaan vahvistettujen maakuntakaavojen yhdistelmäkartassa on osoitettu merkinnällä pääkaupunkiseudun poikittainen yhteysväli Tapiolasta Leppävaaran kautta itään (punertava vyöhyke). Kuva: Ote Uudenmaan maakuntakaavasta Uudenmaanliitto Yleiskaava Espoon eteläosien yleiskaava Alueella on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava, joka käsittää Leppävaaran, Tapiolan, Matinkylän, Espoonlahden ja Kauklahden suuralueet. Kaava sai lainvoiman vuonna Asemakaavan muutosalueella Espoon eteläosien yleiskaavassa on osoitettu merkittävästi parannettava tai uusi raidelinjaus. Kuva: Ote Espoon eteläosien yleiskaavasta Espoon kaupunki.

6 6 (17) Asemakaava Alueella on voimassa Vermo asemakaava (lainvoimainen ). Suunnittelualue on siinä osoitettu Vermonrinne -nimiseksi puistoksi (VP). Kuva: Ote Espoon ajantasa-asemakaavasta Espoon kaupunki Rakennusjärjestys Valtuusto hyväksyi Espoon kaupungin rakennusjärjestyksen ( 112). Rakennusjärjestys astui voimaan Rakennuskiellot Asemakaava-alueella ei ole rakennuskieltoa Pohjakartta Pohjakartta mittakaavassa 1:1000 on Espoon kaupungin teknisen keskuksen kaupunkimittausyksikön laatima ja se täyttää maankäyttö- ja rakennuslain 54a :n vaatimukset. 2.2 Selvitys alueesta Alueen yleiskuvaus Maanomistus Suunnittelualue sijaitsee Leppävaarassa Ravitien varressa Vermonrinteen puistoalueella. Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 2920 m 2. Suunnittelualue on nykyisin niittymäistä puistoa, jossa kasvaa lehtipuusaarekkeita. Alueen pohjois- ja länsipuolella on pientaloja. Ravitien eteläpuolella sijaitsee Vermon ravirata. Suunnittelualueen itäpuolella Ravitie rajoittuu Helsingin kaupungin rajaan. Alue on meren tulvariskialuetta. Suunnittelualueen omistaa Espoon kaupunki Rakennettu ympäristö Maankäyttö Suunnittelualue on asemakaavassa osoitettu puistoalueeksi (VP). Alueen pohjois- ja länsipuolella on pientaloja. Etelässä alue rajoittuu Ravitiehen, jonka eteläpuolella sijaitsee Vermon ravirata. Suunnittelualueen itäpuolella Ravitie rajoittuu Helsingin kaupungin rajaan.

7 7 (17) Yhdyskuntarakenne Kaava-alue sijaitsee Ravitien varrella lähellä Espoon ja Helsingin rajaa. Alueen eteläpuolella sijatsee Vermon raviradan alue. Pohjois- ja länsipuolella on pientaloasutusta. Liikenne Ajoneuvoliikenne Ravitie on paikallinen kokoojakatu, jonka liikennemäärä oli syksyllä 2015 noin ajoneuvoa vuorokaudessa. Vuoden 2014 syksyn liikennemäärä oli noin ajoneuvoa vuorokaudessa, joten liikennemäärä on vähentynyt. Todennäköisesti käynnissä olleet Perkkaantien kadunrakennustyöt ovat vaikuttaneet liikennemäärän vähenemiseen. Lisäksi kaava-alueen läheisyydessä on tonttikatuja, kuten Vermonrinne. Jalankulku ja pyöräily Ravitien ajoradan eteläpuolelle on rakennettu yhdistetty jalankulku ja pyörätie. Julkinen liikenne Vermon alueella ja Ravitiellä ei liikennöi bussilinjoja. Mäkkylän seisake sijaitsee noin 400 m päässä kaava-alueesta. Mäkkylän seisakkeella pysähtyy A-juna, joka liikennöi Leppävaaran ja Helsingin väliä. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Turuntien varressa noin 500 m päässä kaava-alueesta. Turuntietä liikennöi useampi seutulinja, kuten runkolinja 550. Palvelut Tapahtumapäivinä Vermon raviradan alueella on avoinna ravintoloita ja kahviloita. Eläintarvikeliikkeet ja muut kaupalliset palvelut löytyy Leppävaaran keskustasta noin 2 km:n etäisyydeltä. Perkkaalla ja Puustellinmäessä sijaitsevat lähimmät koulut ja päiväkodit, noin 1,5 km: etäisyydellä. Alueelle on tulevaisuudessa rakentumassa päiväkodit Vermonrinteen ja Vermonniityn alueille. Yhdyskuntatekninen huolto Suunnittelualueella ja viereisellä Ravitiellä sijaitsee vesi- ja sadevesijohtoja Luonnonolosuhteet Suunnittelualue on suurruohoniittyä, jossa kasvaa metrin korkuista koivua, pajuja, raitoja sekä haapoja saarekkeissa. Niittykasvillisuudessa vuorottelevat puutarhakarkulaiset sekä maitohorsman, mesiangervon ja korpikastikan vallitsemat laikut. Metsittyneissä kohdissa kasvaa kulttuurivaikutteisten lehtimetsien tyyppilajeja. Alueella on havaittu lintulajeista viitakerttunen, mutta alue ei ole linnustollisesti merkittävä. Alue ei sovellu lepakoiden tai liito-oravien elinympäristöksi. (Enviro 2015)

8 8 (17) Kuva: Ote Espoon maaperäkartasta Espoon kaupunki. Kaavamuutosalueen maaperä on pääosin vaikeasti rakennettavaa savialuetta (4). Ympäristökeskuksen tietojen mukaan Ravitielle ja Vermonrinteenkujalle on sijoitettu vuosien välisenä aikana Espoon Sähkön Suomenojan voimalaitoksen pohjakuonaa ja/tai tuhkaa. Sijoituksen määrä, tarkka paikka tai ajankohta ei ole tiedossa. Mikäli tuhkaa tai kuonaa poistetaan rakentamisen yhteydessä, se on käsiteltävä jätteenä. Kuva: Espoon tulvavaarakäyrät Espoon kaupunki. Alue on tulville altis ja suunnittelussa tulee huomioida tulvavaarat. Tulvavaarakäyrän metriluku kuvaa korkeuseroa merenpinnan korkeudesta. (Vyöhykkeiden laskennan aikaan keskivedenpinnan korkeus on ollut m, joten esimerkiksi 1.0 m käyrän absoluuttinen korkeus korkeusjärjestelmän N2000 mukaan on m.) Ympäristön häiriötekijät Lähellä sijatsevan Perkkaa-Vermo alueen kaavan mukainen toteutuminen aiheuttaa rakentamiseen liittyvää liikennettä ja melua useamman vuoden ajan. Ravipäivinä raviradan kuulutusäänet ja talviaikana myös valaistus ulottuvat kaavamuutosalueelle asti. Ravitien ajoneuvoliikenne aiheuttaa melua alueelle.

9 9 (17) 3 ASEMAKAAVAN TAVOITTEET 3.1 Kaupungin ja seudun yleiset tavoitteet Itäkeskuksesta Pitäjänmäen ja Leppävaaran kautta Keilaniemeen kulkeva Raide-Jokeri on yksi seudun tärkeimmistä suunnitteilla olevista poikittaisista joukkoliikennehankkeista ja keskeinen toimenpide, jolla parannetaan kestävien kulkutapojen palvelutasoa. Raide-Jokeri tukee raideliikenteeseen perustuvan tiivistyvän yhdyskuntarakenteen strategista kehittämistavoitetta ja valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita. 3.2 Alueen toimintoja, mitoitusta ja ympäristön laatua koskevat tavoitteet 3.3 Osallisten tavoitteet Asemakaavan muutoksen Vermonrinteen puiston alueella tavoitteena on mahdollistaa Raide-Jokerin, ajoneuvo- ja kevyenliikenteen sijoittuminen katualueelle. Tulevaisuudessa julkisen liikenteen edellytykset alueella paranevat. Asukasmielipiteet Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen käsittelyssä noudatetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitettyä menettelyä. Mahdollisia asukasmielipiteitä, muistutuksia ja saatuja kannanottoja sekä lausuntoja selostetaan selostuksen kohdassa ASEMAKAAVAN KUVAUS 4.1 Yleisperustelu ja -kuvaus 4.2 Mitoitus 4.3 Kaavan mukainen rakennettu ympäristö Maankäyttö Asemakaavan muutoksessa osa Vermonrinteen puiston itäreunasta muutetaan katualueeksi, jolloin mahdollistetaan Raide-Jokerin raidelinjan ja ajoradan sijoittuminen katualueelle. Kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin 2920 m 2. Alue on osoitettu katualueeksi. Vermonrinteen puistoalue pienenee kaavamuutoksessa, kun osa puistosta muutetaan katualueeksi. Suurin osa Vermonrinteen puistoalueesta kuitenkin säilyy katualueen länsipuolella. Ravitien katualue laajenee, kun osa Vermonrinteen puistosta muutetaan katualueeksi. Kaavakarttaan on merkitty ajoliittymäkielto Ravitien katualueen ja tontin väliselle rajalle Liikenne Kaavamuutosalueella Ravitien ajorata on siirretty lännemmäksi asuinkorttelia Raide-Jokerin linja ja pysäkki sijaitsevat ajoradan ja Helsin-gin rajan välissä. Kaavamuutosaluetta lukuun ottamatta Raide-Jokerin linjaus on suunniteltu Ravitien ajoradan pohjoispuolelle. Ravitien ja Vermonrinteen nykyinen kiertoliittymä on hankesuunnitelmassa esitetty muutettavan T-liittymäksi ja ajoyhteys jalkapallohallille on esitetty pysäkin eteläpuolelta. Ravitien ajoradan itä/pohjoispuolelle on hankesuunnitelmassa esitetty yhdistetty jalankulku- ja pyörätie, jonka tarpeellisuus ratkaistaan katusuunnitelmassa. Pyöräpysäköinti on osoitettu pysäkin itäpuolelle jalankulku- ja pyörätien viereen.

10 10 (17) Kuva. Asemapiirustus (Hankesuunnitelma, 2015). Kuva. Tyyppipoikkileikkaus Ravitien pysäkkiparin kohdalta (Hankesuunnitelma 2015). Hankesuunnitelman yhteydessä tutkittiin myös Raide-Jokerin linjauksen sijoittamista ajoradan eteläpuolelle. Selvityksen mukaan liittymäväli Perkkaantien tulevan kiertoliittymän ja lämpökeskuksen liittymän välillä on liian lyhyt raiteitten siirtoon ajoradan eteläpuolelle. Raitiotien sijainti ajoradan pohjoispuolella aiheuttaa moottoriajoneuvoliikennettä vähemmän häiriöitä pohjoispuolen asutukselle. Katusuunnitelman yhteydessä tutkitaan vielä mahdollisuutta siirtää sekä ajorata että Raide-Jokerin linjaus etelämmäksi eli lähemmäs ravirataa.

11 11 (17) Raide-Jokeri Keilanimestä Leppävaaran ja Pitäjänmäen kautta Itäkeskukseen kulkeva Raide-Jokeri on yksi seudun tärkeimmistä suunnitteilla olevista poikittaisista joukkoliikennehankkeista. Tällä hetkellä poikittaisyhteyttä liikennöi seudun eniten käytetty bussilinja 550. Suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman nopea ja häiriötön raitiotien kulku. Radan pituus on noin 25 km, josta noin 9 km sijoittuu Espoon alueelle. Radalle tulee 33 pysäkkiä, josta Espoon puolella on 11. Raitiotie on kaksiraiteinen ja se on sijoitettu ensisijaisesti omalle ajouralle. Kapeilla osuuksilla linjaus on linjattu bussiliikenteen ja / tai muun ajoneuvoliikenteen kanssa samalle ajoradalle. Risteykset ovat samassa tasossa muun liikenteen kanssa kaupunkikuvallisista ja kustannussyistä. Jalankulun ja pyöräilynliikkuminen samassa tasossa raitiotien kanssa mahdollistaa pysäkkien hyvän saavutettavuuden sekä viihtyisän ympäristön. Esteettömyys on huomioitu pysäkkien suunnittelussa. Raide-Jokerille järjestetään kaikissa valo-ohjatuissa risteyksissä etuisuudet muuhun liikenteeseen nähden. Raide-Jokerille on suunniteltu kaksi varikkoa. Päävarikko sijoittuu Roihupellon metrovarikon viereen ja sivuvarikko Laajalahteen. Raide-Jokerin linjauksen rakentamiskustannukset ovat noin 275 miljoonaa euroa ja varikoiden rakentamiskustannukset ovat noin 64 miljoonaa euroa. Kaluston hankintainvestointi on noin miljoonaa euroa. Kuva. Raide-Jokerin linja ja kaavamuutosalue Yhdyskuntatekninen huolto Kaavamuutoksen mahdollistama kadun ja raidelinjan rakentaminen sovitetaan olemassa olevaan kunnallistekniseen verkostoon.

12 12 (17) Maaperän rakennettavuus ja puhtaus Alue on tulville altis ja suunnittelussa tulee huomioida tulvavaarat. Ravitie ja Raide-Jokeri suunnitellaan ja rakennetaan tulvarajan yläpuolelle (noin +3,0 (N2000) tasoon). Mahdolliset pilaantuneet maat tulee selvittää ja huomioida hankkeen jatkosuunnittelussa. Kaavaan osoitetaan kaavamääräys pilaantuneen maaperän puhdistuksesta. 4.4 Ympäristön häiriötekijät Melu Raitioliikenne aiheuttaa jonkin verran ääntä. Vaunukalusto on yleensä hiljaista ja rata toteutetaan siten, että ääntä syntyy mahdollisimman vähän. Melua voi syntyä esimerkiksi kaarteissa ja vaihteiden kohdalla. Pysäkkien kohdalla äänitasot eivät juuri nouse raitiovaunun alhaisen nopeuden ansiosta. Raide-Jokerin hankesuunnitelman yhteydessä on melua arvioitu laskennallisen mallin avulla. Mallissa ei ole otettu huomioon mahdollista kaarteista ja vaihteista aiheutuvaa lisämelua. Raitiovaunu voi aiheuttaa kaarrekirskuntaa tiukoissa kaarteissa. Suunnittelussa on pyritty käyttämään mahdollisimman loivia kaarteita. Myös vaihderistikot voivat aiheuttaa melua. Vaihteet sijaitsevat pysäkkien läheisyydessä, jossa nopeudet ovat alhaisia. Normaalissa liikenteessä vaihteista ei aiheudu merkittävää melua. Osalle Raide-Jokerin linjauksesta on tehty meluselvitys (2016, Promethor Oy). Selvityksen mukaan Raide-Jokerin liikennöinti ei aiheuta kaavamuutosalueen kohdalla ympäröivälle asutukselle melutasojen ohjearvojen ylittävää raideliikennemelua. Tärinä Tärinää voi aiheutua pehmeikkövaltaisilla rataosuuksilla. Näillä osuuksilla raiteet tullaa perustamaan paalulaitoilla tai vähintään massanvaihdonvaraa. Kohdissa, joissa maaperä on stabiloitu, rakenteet vahvistetaan lisäksi teräsbetoniarinalla. Näillä alueilla tärinäriski on vähäinen. Runkomelu Runkomelua esiintyy silloin kun sekä rata että rakennus sijaitsevat kallion päällä olevalla tiiviillä maaperällä tai suoraan kalliolla ja niin keskinäinen etäisyys on suhteellisen lyhyt. Runkomelua voidaan vaimentaa runkomeluriskikohteissa esimerkiksi vaimentavalla matolla. 5 ASEMAKAAVARATKAISUN VAIKUTUKSET 5.1 Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön Kaavamuutosaluetta lähimmät pientalot sijaitsevat Vermonrinteen kadun varressa korttelissa Lähin asuinrakennus on noin 30 metrin etäisyydellä kaavamuutosalueen rajasta. Tämän hetkisten katusuunnitelmaluonnosten mukaan ajoradan reuna tulee olemaan noin 35 m ja raidelinjaus noin 55 m etäisyydellä lähimmästä asuinrakennuksesta. Ajojohtimien suosituskorkeus on 5,5 m (minimi 4,2 ja maksimi 6,0). 5.2 Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen Kaavamuutosalueella Raviradan ajorata on siirretty lännemmäksi asuinkorttelia Ravitien ja Vermonrinteen nykyinen kiertoliittymä on hankesuunnitelmassa esitetty muutettavan T-liittymäksi ja ajoyhteys jalkapallohallille on esitetty pysäkin eteläpuolelta. Seudullisesti Raide-Jokerin avulla voidaan parantaa kestävien kulkutapojen palvelutasoa. Raide-Jokeri korvaa poikittaisen bussilinjan 550, joka on tiheästä vuorovälistä huolimatta altis ylikuormitukselle. Lisäksi linjan luotettavuutta hei-

13 13 (17) kentää bussien jonoutumisesta johtuva vuorovälien pidentyminen. Raide-Jokeri parantaa linjan kapasiteettia ja parantaa luotettavuutta. Kaavamuutoksen mahdollistama kadun ja raidelinjan rakentaminen sovitetaan olemassa olevaan kunnallistekniseen verkostoon. Radan alta poistetaan kaikki pituussuuntaisesti radan alle jäävät johdot ja putket. 5.3 Vaikutukset luontoon ja maisemaan Suurruohoniityn pinta-ala pienenee suunnitelman seurauksena. Puustoa joudutaan kaatamaan nykyisen katualueen reunasta. Kasvillisuuden väheneminen heikentää puiston luonnetta suojaviheralueena, mutta puustoa jää edelleen myös raiteen ja pientalotonttien väliin. Vaikutukset eläimistöön ovat hyvin vähäisiä tai olemattomia. Yleisesti ottaen muutokset luontoon ja maisemaan ovat vähäisiä. Raide-Jokerin johdinpylväät poikkeavat jonkin verran ympäröivistä valaisinpylväistä, joten lähialueen asukkaat saattavat kokea pylväät korkeiksi ja ympäristöstä liiaksi erottuviksi. Tulva-alueen huomioiminen rakentamisessa tarkoittaa maanpinnan korkeusaseman nostamista raidelinjan ja kadun osalta. Maanpinnan nosto yhdessä muiden muutosten, kuten puistoalan pienentymisen, puiden kaatamisen ja pysäkin rakentamisen kanssa muuttavat kaupunkikuvaa, mutta muutosta voidaan pitää vähäisenä huomioiden alueen nykytila. 5.4 Vaikutukset ihmisten elinoloihin (terveyteen, turvallisuuteen, esteettömyyteen, eri väestöryhmien toimintamahdollisuuksiin lähiympäristössä, sosiaalisiin oloihin ja kulttuuriin) Tulevaisuudessa julkisen liikenteen edellytykset alueella paranee, kun kaavamuutoksen mukainen katualue laajenee ja Raide-Jokerilinjan sijoittuminen mahdollistuu. Kaava-alueen ympäristössä asuvat ihmiset joutuvat sopeutumaan muutoksiin ympäristössään, joka on ollut pitkään varsin muuttumaton. Kaava vaikuttaa eniten suunittelualueen läheisempien rakennusten asukkaisiin. Asukkaiden kokema ympäristö saattaa muuttua hankkeen toteutuessa. Osa asukkaista kokee muutosten heikentävän kiinteistönsä arvoa. Puiston osan kaavoittaminen katualueeksi tuo raideliikenteen rakentamisen myötä alueelle paremman julkisen liikenteen saavutettavuuden, mikä saattaa kuitenkin olla mahdollisille tuleville kiinteistön ostajille arvokasta. Raide-Jokerin suunnittelussa on kiinnitetty huomiota liikenneturvallisuuteen. Tavoitteena on, että raitiotieliikennöinti on turvallista sekä raitiotievaunussa matkustaville että muille tienkäyttäjille. Tavoitteena on estää onnettomuuksien synty, mutta lisäksi vaikuttamaan mahdollisen onnettomuuden seurauksiin. Kaavamuutosalueen kohdalla raitiovaunun nopeus on alhainen pysäkin takia. Suojatiet linjan yli ovat pysäkin molemmin puolin. Lisäksi raitiotie on omalla urallaan ja risteäminen ajoneuvoliikenteen kanssa toteutetaan liikennevaloohjauksen avulla. Raitiotieliikenne voi aiheuttaa melua, tärinää ja runkomelua. Katso kappale 4.4. Ympäristön häiriötekijät. Raitiotien sähkölaitteet voivat aiheuttaa sähkömagneettisia häiriöitä (EMChäiriöitä), jotka ovat joko magneetti- tai sähkökenttiä. Tavoitteena on, että jalankulkuyhteydet pysäkeille ja myös raitiovaunukalusto ovat esteettömiä.

14 14 (17) 5.5 Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Raide-Jokerihankkeen toteutuminen vaikuttaa kaupungin verotuloihin ja vastaavasti palvelukustannuksiin. Hanke luo edellytyksiä asunto- ja toimitilatuotannolle, jotka mahdollistavat asukkaiden ja yritysten sijoittumisen hankkeen vaikutusalueelle. Asukkaat maksavat kunnallisveroja ja asukkaiden perusteella kunta saa käyttötalouden valtionosuuksia. Toisaalta paikalliset palvelut aiheuttavat kustannuksia. Yritykset maksavat yhteisöveroa, josta kaupunki saa osan. Yksityisten omistamasta maasta ja rakennuksista maksetaan kiinteistöveroa. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Rakentamisaikataulu 6.2 Toteuttamis- ja soveltamisohjeet 7 SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan muutoksen mukainen rakentaminen tulee mahdolliseksi asemakaavan muutoksen saatua lainvoiman ja katusuunnitelmien hyväksymisen jälkeen. Hankesuunnitelma toimii Raide-Jokerin jatkosuunnittelun pohjana. 7.1 Suunnittelun vireilletulo ja suunnittelua koskevat päätökset Vireilletulo Kaavamuutos hyväksyttiin kaavoituskohteeksi kaupunkisuunnittelun työohjelmaan Sopimukset Asemakaava ei edellytä maankäyttösopimusta. 7.2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavasta on laadittu erillinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on ollut nähtävillä MRA 30 :n mukaisesti Suunnittelu ja asemakaavaratkaisun eri vaihtoehdot Suunnittelu Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen asemakaavayksikössä kaavamuutoksen valmistelusta on vastannut asemakaavainsinööri Sari Metsälä. Suunnittelussa on ollut mukana liikennesuunnitteluyksiköstä suunnittelupäällikkö Tarja Pennanen. 7.4 Käsittelyvaiheet ja vuorovaikutus Ajankohta Käsittelytieto Kaupunkisuunnittelujohtaja asetti MRA 30 :n mukaisesti nähtäville asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kaavamuutoksen kaavoituskohteeksi kaupunkisuunnittelun työohjelmaan 2016.

15 15 (17) Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä MRA 30 :n mukaisesti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman Vermo kaavamuutososaan saatiin neljä mielipidettä ja kolme kannanottoa/lausuntoa. Asukkaiden mielipiteet kohdistuivat pääasiassa Raide-Jokerin reittien linjaukseen ja katusuunnitelmiin. Linjausta Ravitien pohjoisosalla pidetään huonona ratkaisuna. Ei pidetä tarpeellisena Ravitien pohjoispuolen jalankulku- ja pyörätietä. Vermon pysäkin sijaintia esitetään lännemmäksi. Haitoiksi Raide-Jokerin sijoittumisessa Ravitielle koetaan turvallisuuden heikentyminen, melu, pöly ja tärinä. Helsingin polkupyöräilijöiden mielipiteessä tähdennettiin sujuvan polkupyöräilyn mahdollistamista suunnittelussa. Ympäristökeskuksen lausunnossa kiinnitettiin huomiota kaavamuutosalueen tulva-alttiuteen sekä lähelle sijoitettuun pohjakuonaan ja tuhkaan. Lausunnossaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) muistutti johtosiirtojen mahdollisesta tarpeesta ja riittävästä tilavarauksesta vesijohdoille ja laitteille. Lisäksi vesihuollon yleissuunnitelma kustannusarvioineen tulee laatia kaavoituksen yhteydessä. Caruna Espoo Oy kiinnitti huomiota, että kaavamuutosalueella sijaitsee 20kV maakaapeli. Mahdolliset johtosiirrot tehdään Caruna Espoon toimesta ja veloitetaan pyytävältä taholta. Siirtojen edellytys on, että kaapeleille järjestyy uusi reitti Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kaavanmuutosehdotuksen nähtäville MRA 27 :n mukaisesti lisäyksin. Tässä yhteydessä, mutta ei tätä asemakaavaa koskevana, ohjeena koskien Raide-Jokerin jatkovalmistelua tekniselle toimialalle: Kaupunkisuunnittelulautakunta toteaa, että asemakaavoituksella varataan Raide-Jokeria ja muuta liikennettä varten katutila ja että vasta katusuunnitelman hyväksynnällä päätetään raiteiden, pysäkkien, jalankulun, istutusten yms. tarkat paikat ja toteutuksen laatu. Siitä, miten raiteet sijoitetaan katualueelle päättää tekninen lautakunta katusuunnitelmassa. Kaupunkisuunnittelulautakunta kiinnittää teknisen keskuksen ja teknisen lautakunnan huomiota Raide-Jokerin toteutukseen olennaisesti kuuluvien katusuunnitelmien laadintaan siten, että niiden olennaiset kysymykset voidaan informoida ja osin ratkaista Raide-Jokerin vaatimien asemakaavojen käsittelyn yhteydessä. Havainnollinen esittely, jossa Raide-Jokerin toimivuuden ohella kiinnitetään erityistä huomiota lähialueiden asukkaiden intresseihin, esimerkiksi Vermontie/Ravitie-alueen, Alberganesplanadin ja Laajalahden pohjoisosan asukkaiden huoli pikaraitiotien aiheuttamista häiriöistä. Tämä edellyttää myös katutilan toteutuksen eri vaihtoehtojen etujen ja haittojen arviointia ja esittelyä Asemakaavan muutosehdotus nähtävillä MRA 27 :n mukaisesti. Nähtävilläoloaikana ei jätetty muistutuksia. Ehdotuksesta saatiin yksi kannanotto ja neljä lausuntoa. - Caruna Espoo Oy ilmoittaa alueella olevan sähköverkkoa, mahdolliset tarvittavat siirrot tekee Caruna ja kustannuksista vastaa tilaaja - HSY ilmoittaa alueella sijaitsevan hulevesiverkostoa, asemakaavan muutoksen mukaiset vaikutukset tulee selvittää jatkosuunnittelussa - HSL:llä ei ole huomautettavaa asemakaavan muutokseen - ELY:n mukaan melu ja tärinä tulee huomioida suunnittelussa sekä kaavan merkinnöissä ja määräyksissä - YKE:lla ei ole huomautettavaa asemakaavan muutosehdotuksesta Asemakaavan muutoksen kaavaehdotusta on muutettu. Kaavakarttaan on lisätty ajoliittymäkielto Ravitien katualueen ja tontin väliselle rajalle ja määräys melun, runkomelun ja tärinän huomioimisesta suunnittelussa.

16 Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi asemakaavan muutoksen. 16 (17)

17 ESPOON KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS Sari Metsälä Asemakaavainsinööri Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelujohtaja

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.08.2016 Sivu 1 / 1 606/2016 10.02.03 150 Säterinkallio II, asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 116000, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3710/10.02.03/2012 Aluenumero 321216 Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä

Lisätiedot

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 1 (10) Asianumero 5297/10.02.03/2017 Aluenumero 420215 Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos (88 13.6.2006 1 (8) Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51175 sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos Asianumero 424/503/2004 Toimielinkäsittely Ksl 21.6.2006 Aluenumero 111905

Lisätiedot

Matinlaakso 23. kaupunginosa, Matinkylä Osa korttelia 23033, katu-, urheilu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutos

Matinlaakso 23. kaupunginosa, Matinkylä Osa korttelia 23033, katu-, urheilu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 1469/10.02.03/2014 Aluenumero 311003 Matinlaakso 23. kaupunginosa, Matinkylä Osa korttelia 23033, katu-, urheilu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

Säterinrinne Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualue

Säterinrinne Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualue 1 (11) Asianumero 3171/10.02.03/2017 Aluenumero 114802 Säterinrinne Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13.

Lisätiedot

Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos

Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos 1 (10) Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos Asianumero 589/10.02.03/2011 Aluenumero 110514 Leppävaaran keskus pohjoinen I / Ydinkeskus,

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 4237/10.02.03/2012 Aluenumero 612703 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia 20010 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Nikunmäki Asemakaavan muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Virkistysalue 81P39

Nikunmäki Asemakaavan muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Virkistysalue 81P39 1 (12) Asianumero 5717/10.02.03/2015 Aluenumero 711803 Nikunmäki Asemakaavan muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Virkistysalue 81P39 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty Katualueet Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty Katualueet Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3501/10.02.03/2012 Aluenumero 612702 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty Katualueet Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos Asianumero 3967/10.02.03/2012 Aluenumero 230959 Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14041 tontit 6 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 597/2016 10.02.03 198 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 120324, 17.kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106

Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106 1 (7) Asianumero 3661/503/2009 Aluenumero 631102 Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

Servinniemi Vaiheittainen asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Korttelit ja ja osa korttelia 10005

Servinniemi Vaiheittainen asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Korttelit ja ja osa korttelia 10005 1 (10) Asianumero 5057/10.02.03/2016 Aluenumero VK2001 Servinniemi Vaiheittainen asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Korttelit 10007 ja 10008 ja osa korttelia 10005 Vaiheittainen asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos Asianumero 3941/10.02.03/2014 6.10.2014 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan ajoyhteys katualueelta korttelin 10041 tonteille rakennettua katua pitkin.

Lisätiedot

Albergan kartano Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Korttelit ja sekä katualue

Albergan kartano Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Korttelit ja sekä katualue 1 (11) Asianumero 2696/10.02.03/2016 Aluenumero 111308 Albergan kartano Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Korttelit 51205 ja 51334 sekä katualue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 600/2016 10.02.03 169 Keilaniemi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 220829, 10. kaupunginosa Otaniemi Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa

Lisätiedot

Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos

Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 4448/503/2010 Aluenumero 150522 Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 3816/10.02.03/2013 81 Tuomarila I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611115, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat

Lisätiedot

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 5.3.2013 KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.3.2013

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos

Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 3512/10.02.03/2011 Aluenumero 611518 Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia 40030 sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Osa Kortteli 64002, tontti 2 Asemakaavan kumoaminen

Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Osa Kortteli 64002, tontti 2 Asemakaavan kumoaminen 1 (8) Asianumero 2474/10.02.03/2013 Aluenumero 630204 Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Osa Kortteli 64002, tontti 2 Asemakaavan kumoaminen Asemakaavan kumoamisen selostus Asemakaavan kumoamisen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos 60. kaupunginosa, Laaksolahti Katualue. Asemakaavan muutoksen selostus

Asemakaavan muutos 60. kaupunginosa, Laaksolahti Katualue. Asemakaavan muutoksen selostus 1 (10) Asianumero 2639/10.02.03/2016 Aluenumero 141201 Luuvanmäki Asemakaavan muutos 60. kaupunginosa, Laaksolahti Katualue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13.

Lisätiedot

Alue Säterinrinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Säterinrinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 114802 Säterinrinne Asemakaavan muutos Asianumero 3171/10.02.03/2017 Asemakaavan muutoksella muutetaan osa Säterinkujan katualuetta autopaikkojen korttelialueeksi (LPA). Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia ja liikennealuetta Asemakaavan muutos

Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia ja liikennealuetta Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 3516/10.02.03/2011 Aluenumero 613801 Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia 40183 ja liikennealuetta Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Soukka II B, muutos 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia sekä katualueet Asemakaavan muutos

Soukka II B, muutos 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia sekä katualueet Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 3550/10.02.03/2012 Aluenumero 411210 Soukka II B, muutos 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia 33044 sekä katualueet Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Kortteli 64002, tontti 2 (Poistuu osa korttelia 64002) Asemakaavan muutos

Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Kortteli 64002, tontti 2 (Poistuu osa korttelia 64002) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 2474/10.02.03/2013 Aluenumero 630204 Jorvi-Glims 64. kaupunginosa, Karvasmäki Kortteli 64002, tontti 2 (Poistuu osa korttelia 64002) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.01.2016 Sivu 1 / 1 126/2016 08.01.00 9 Raide-Jokerin hankesuunnitelma Valmistelijat / lisätiedot: Davy Beilinson, puh. 050 461 6807 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150525 Viherlaakso eteläinen Asemakaavan muutos Asianumero 1407/10.02.03/2015 1.6.2015 Asemakaavan muutoksella on tarkoitus muuttaa liikerakennusten korttelialueen tontti enintään kaksiasuntoisten

Lisätiedot

Soukansalmi 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia Asemakaavan muutos

Soukansalmi 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 4331/10.02.03/2013 Aluenumero 412008 Soukansalmi 33. kaupunginosa, Soukka Osa korttelia 33146 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Westend 13. kaupunginosa Westend Osa Haukilahdentie -nimistä katualuetta Asemakaavan muutos

Westend 13. kaupunginosa Westend Osa Haukilahdentie -nimistä katualuetta Asemakaavan muutos 1 (10) Asianumero 2168/503/2010 Aluenumero 230123 Westend 13. kaupunginosa Westend Osa Haukilahdentie -nimistä katualuetta Asemakaavan muutos Haukilahti 14. kaupunginosa Haukilahti Osa Haukilahdentie -nimistä

Lisätiedot

SOUKANKALLIO Aluenumero

SOUKANKALLIO Aluenumero 1 (5) Asianumero 4470 / 503 / 2006 SOUKANKALLIO Aluenumero 412800 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys Tarkistettu Tarkistettu 29.11.2007 16.04.2008 27.4.2009 OSOITE TAI MUU

Lisätiedot

Vermontie Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu- ja virkistysalueet

Vermontie Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu- ja virkistysalueet 1 (10) Asianumero 1168/10.02.03/2016 Aluenumero 116901 Vermontie Asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Viherlaakso eteläinen Asemakaavan muutos 61. kaupunginosa, Viherlaakso Kortteli tontti 2

Viherlaakso eteläinen Asemakaavan muutos 61. kaupunginosa, Viherlaakso Kortteli tontti 2 1 (14) Asianumero 1407/10.02.03/2015 Aluenumero 150525 Viherlaakso eteläinen Asemakaavan muutos 61. kaupunginosa, Viherlaakso Kortteli 61094 tontti 2 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Asemakaava ja asemakaavan muutos. 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu-, liikenne- ja virkistysalueet. 17. kaupunginosa, Laajalahti Liikennealueet

Asemakaava ja asemakaavan muutos. 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu-, liikenne- ja virkistysalueet. 17. kaupunginosa, Laajalahti Liikennealueet 1 (5) Asianumero 116000 Aluenumero 606/10.02.03/2016 Säterinkallio II Asemakaava ja asemakaavan muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katu-, liikenne- ja virkistysalueet 17. kaupunginosa, Laajalahti Liikennealueet

Lisätiedot

Mikkelä II A Asemakaavan muutos 47. kaupunginosa, Muurala Kortteli 47522

Mikkelä II A Asemakaavan muutos 47. kaupunginosa, Muurala Kortteli 47522 1 (12) Asianumero 1153/10.02.03/2018 Aluenumero 620207 Mikkelä II A Asemakaavan muutos 47. kaupunginosa, Muurala Kortteli 47522 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (6) Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 590/10.02.03/2011 Aluenumero 130133 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 141201 Luuvanmäki Asemakaavan muutos Asianumero 2639/10.02.03/2016 20.3.2017 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Äraportti -nimisen kadun katkaiseminen Riihiniityntielle / Rastaalantielle.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 420605 Tillinmäki Asemakaavan muutos Asianumero 2905/10.02.03/2015 10.08.2015 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on sijoittaa palvelutalo kortteliin 43072, muuttamalla osa asuinpientalojen

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Lintulaakso I, muutos

Lintulaakso I, muutos 1 (10) Asianumero 4160/10.02.03/2012 Aluenumero 113101 Espoo Lintulaakso IA 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51067 Asemakaavan muutos Lintulaakso I, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet

Lisätiedot

Siuntionportti Asemakaavan muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54144

Siuntionportti Asemakaavan muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54144 1 (13) Asianumero 524/10.02.03/2018 Aluenumero 130306 Siuntionportti Asemakaavan muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54144 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

Vaiheittainen asemakaavan muutos

Vaiheittainen asemakaavan muutos 1 (10) Asianumero 5441/10.02.03/2017 Aluenumero VK4001-4005 Kivenlahti IA Vaiheittainen asemakaavan muutos 34. kaupunginosa, Espoonlahti Korttelit 34014, 34017, 34026, 34027, 34063, osa korttelia 34029

Lisätiedot

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos 1 (12) Asianumero 590/10.02.03/2011 Aluenumero 130133 Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 311003 Matinlaakso Asemakaavan muutos Asianumero 1469/10.02.03/2014 28.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa kiertoliittymän rakentaminen Matinkadun ja Matinkartanontien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

Alue 230962 Haukilahti Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue 230962 Haukilahti Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 230962 Haukilahti Asemakaavan muutos Asianumero 3801/10.02.03/2014 30.3.2015 Asemakaavan muutoksessa laajennetaan osoitteessa Toppelundintie 11 15 olevaa koulun, monitoimitalon ja päiväkodin

Lisätiedot

Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia ja liikennealuetta Asemakaavan muutos

Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia ja liikennealuetta Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 3516/10.02.03/2011 Aluenumero 613801 Espoontori, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia 40183 ja liikennealuetta Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 7 Alue 713700 Gobbackantie Asemakaava Asianumero 4381/10.02.03/2015 24.10.2016 Tavoitteena on asemakaavoittaa noin 400 metrin pituinen osuus Gobbackantiestä, joka yhdistää Gobbackan ja Perusmäen

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Raide Jokeri. Raide Jokeri Maarakennuspäivä 2016

Raide Jokeri. Raide Jokeri Maarakennuspäivä 2016 Raide Jokeri Maarakennuspäivä 2016 Juha Saarikoski projektijohtaja, Raide-Jokeri projekti, HKL Raide Jokeri Helsingin ja Espoon yhteinen hanke Itäkeskuksen ja Keilaniemen välinen poikittainen pikaraitiolinja

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Osa korttelia 10050

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Osa korttelia 10050 1 (14) Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Osa korttelia 10050 Asianumero 5430/10.02.03/2017 Aluenumero 220832 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Juvanmalmin teollisuusalue, muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Osa korttelia Asemakaavan muutos

Juvanmalmin teollisuusalue, muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (10) Asianumero 3822/10.02.03/2011 Aluenumero 710919 Juvanmalmin teollisuusalue, muutos 81. kaupunginosa, Niipperi Osa korttelia 81014 Asemakaavan muutos Juvanmalmi 81. kaupunginosa, Niipperi Puistoalue

Lisätiedot

ESPOO Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 3 ja 4 Asemakaavan muutos

ESPOO Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 3 ja 4 Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 1390/ 10.02.03/2011 Aluenumero 230958 ESPOO Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14006 tontit 3 ja 4 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Niittykumpu I 15. kaupunginosa, Niittykumpu Kortteli ja puistoalue Asemakaavan muutos

Niittykumpu I 15. kaupunginosa, Niittykumpu Kortteli ja puistoalue Asemakaavan muutos (88 3.3.2004 1 (6) Asianumero 295/503/2002 Toimielinkäsittely KSL 25.3.2004 Aluenumero 212305 Niittykumpu I 15. kaupunginosa, Niittykumpu Kortteli 15041 ja puistoalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

Lintumetsä II 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia Asemakaavan muutos

Lintumetsä II 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 3746/10.02.03/2011 Aluenumero 113402 Lintumetsä II 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50152 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla SAVONLINNAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, EHDOTUS ASEMAKAAVAN MUUTOS KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla 740-565-1-211 Arkkitehtitoimisto Keijo

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot