TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen"

Transkriptio

1 TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin ja uudistaminen leanhankkeena saatetaan loppuun Hallinnon prosesseja uudistetaan eläköitymisen korvaamiseksi Teknisen keskuksen sisäinen laskutus on vähentynyt oleellisesti kehittämishankkeen myötä. Tuntipalkkakirjaukset ovat yksinkertaistuneet tilien määrän vähentyessä, tunti-ilmoituslomaketta on selkiytetty ja se on nyt koekäytössä. Hallinnon prosessien uudistaminen on aloitettu ja se jatkuu organisaatiouudistusratkaisujen jälkeen. Toimintamallien yhtenäistäminen, parhaiden käytänteiden tunnistaminen ja monistaminen Hallinnon palvelujen toimivuus turvataan toimivilla työ- ja varajärjestelyllä Henkilöstön osaamista monipuolistetaan ja syvennetään Toimintamallien yhtenäistäminen on aloitettu. Organisaatiouudistusratkaisujen jälkeen työ jatkuu. Hallinnon palvelut ovat toimineet henkilöstömuutoksista ja poikkeustilanteista huolimatta. Hallinnon henkilöstön osaaminen on monipuolistunut tehtävävaihtojen ja -järjestelyjen myötä. Henkilöstö on motivoitunut työnsä kehittämiseen, keskinäinen yhteistyö on toimivaa ja yhteisten pelisääntöjen mukaista Työergonomiaan ja työssä jaksamiseen kiinnitetään huomiota Henkilöstö on kehittänyt omaa työtään yhteistyössä ja yhteisten sovittujen toimintatapojen mukaisesti. Osalla hallinnon henkilöstöä on jo käytössä sähköinen työpöytä, joka parantaa työergonomiaa oleellisesti. Kiinteistöpalvelut Kiinteistönhoito Vastuuhenkilö: Esa Sivonen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja Sähköinen palvelupyyntöjärjestelmä Granlund Manager otettiin kiinteistönhoidossa käyttöön

2 Kiinteistöpalveluiden yhteistyökierrosten jatkaminen kiinteistöjen käyttäjien kanssa Henkilöstön työssä jaksamiseen vaikuttaminen työjärjestelyin ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Yksikön toiminnan mittareiden Viime vuonna aloitetut kiinteistökohtaiset kierrokset käynnistettiin uudelleen maaliskuussa ja viedään loppuun 2016 kevään aikana. Kehityskeskustelut aloitetaan toukokuun aikana, jonka jälkeen arvioidaan lisäkoulutuksen tarve. Varhaisen tuen mallin mukaisiin toimenpiteisiin on ryhdytty. Mittareiden kehitystyö on aloitettu. Kehitystyö jatkuu edelleen. Kiinteistönhoidon mitoitusten uusiminen Kiinteistönhoidon ostopalvelutoiminnan toteutumisen arviointi ja laajentamismahdollisuuksien selvittäminen Yksikön toiminnan ja talouden Kantakaupungin kiinteistöjen mitoitusten suunnittelu on käynnistetty. Uusien mitoitusten käyttöönotto tapahtuu kesän aikana. Reijolan ja Niittylahden kiinteistönhoidon siirtäminen ISS:lle on toteutunut suunnitellusti. Laajentamismahdollisuuksia ostopalveluiden lisäämiseksi selvitetään. Talous on hyvin tasapainossa ja on toteutunut talousarvion mukaisena. Talotekniikka Vastuuhenkilö: Ville Matilainen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja Yksikön toiminnan mittarien Kiinteistöpalveluiden yhteistyökierrosten jatkaminen kiinteistöjen käyttäjien kanssa Työpyyntöjärjestelmän laajentaminen talotekniikan ja rakennustekniikan toimialueille on aloitettu. Ensimmäinen tavoite on saada talo- ja rakennustekniikalle oma palvelualue, mikä mahdollistaa työpyyntöjen jaon kyseisten toimialojen työnjohtajille. Nyt työpyyntöjen jakoa on mahdollista tehdä pelkästään kiinteistöhuollon puolella. Työpyyntöjärjestelmän kautta on tällä hetkellä nähtävissä työpyyntöjen tilat kuukausitasolla. Palveluntuottajalta pyydettiin malli executive-raportointimallista, mikä mahdollistaa työpyyntökohtaisen reagointiajan seuraamisen. Yksikön toiminnan mittarien kehittämistä jatketaan. Yhteistyökierrosta on jatkettu maaliskuun 2016 aikana, ensimmäisinä kohteina Kanervalan ja Iiksenvaaran koulu.

3 Yksikön toiminnan ja talouden Vuosihuoltotyöt painottuvat kesälle ja syksylle ja tästä syystä kulut on tuottoja jäljessä alkuvuodesta. Rakennustekniikka Vastuuhenkilö: Mika Virnes Tilaaja tuottaja sopimuksen uudistaminen ja Sopimuksen työohjelman sisältö on päivitetty tilausta vastaavaksi. Kunnossapitohankkeiden laadukas toteuttaminen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja Henkilöstön työssä jaksamiseen vaikuttaminen työjärjestelyin ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Välitön puuttuminen kiinteistöillä tapahtuviin vikatilanteisiin, esim. katto ja putkivuotoihin Yhteistyön lisääminen kaupunkikonsernin muiden kiinteistötoimijoiden kanssa Sovittujen vuosihuolto- ja kunnossapitotyöohjelmien toteutuminen suunnitellusti Yksikön toiminnan ja talouden Hankkeiden valmistelut aloitettu, työt aloitetaan suunnitelmien valmistuttua. Osaan hankkeista jätetty rakennuslupahakemus. Työnjohdossa on otettu käyttöön työpyyntöjärjestelmän kokeilu. Varhaisen tuen mallin mukaisiin toimenpiteisiin ryhdytty. Kehityskeskustelut aloitetaan toukokuun aikana. Vikatilanteisiin on reagoitu alle tunnissa, samalla aloitettiin ensiapu ja suojaustoimenpiteet kohteissa. Ensimmäinen palaveri pidettiin muiden kiinteistötoimijoiden kanssa maaliskuussa 2016 Tiivistettiin yhteistyötä tilakeskuksen kanssa, työohjelmien toteutumisen seurannassa siirryttiin kuukausipalavereista viikkopalavereihin. Talous on toteutunut suunnitellusti. Työohjelman muutokset huomioidaan tarkemmin talouden seurannassa. MAS Liikuntapaikat Vastuuhenkilö: Esa Sivonen Latuseurantaohjelman käytön Softroin ja liikuntapalveluiden kanssa on pidetty yhteistyöpalavereja latuseurantaohjelman parantamiseksi.

4 Latuverkoston ja kenttien hoidon toimenpideaikojen määrittäminen ja hoidon Yksikön toiminnan ja talouden Pidetty liikuntatoimen kanssa palaveri, jossa sovittiin että, kenttien hoidon aloitetaan kenttien kartoituksella toukokuussa ja latuverkoston toimenpideaikojen määritys aloitetaan seuraavan hiihtokauden alussa. Talous on toteutunut talousarvion mukaisesti. Tekninen huolto Vastuuhenkilö: Ville Matilainen Siun Soten suunnitteluun osallistuminen sote-alueen teknisen huollon osalta Yksikön toiminnan ja talouden Suunnittelua tehty maaliskuun 2016 aikana ja osallistumista suunnitteluun jatketaan. Suunnittelussa tähän mennessä otettu kantaa rekisteröitäviin painelaitteisiin, sähkötöiden johtajuuteen ja lääkkeellisiin kaasuihin. Autoklaavien ja pesukoneiden rutiiniseurantaan tarkoitettu loggeri meni rikki alkuvuodesta ja uuden vastaavan hankkiminen aiheuttaa kalustobudjetin ylittymisen. Budjetti kuitenkin tasaantuu loppuvuotta kohden, mikäli yllättäviä työkalurikkoontumisia ei tule lisää. Siivouspalvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Uusien siivouskohteiden käynnistäminen ja haltuunotto (Sireenipiha, Senioripiha 3) Ylläpidetään nykyisen siivouksen laatutaso, yläpölyjen säännölliseen poistoon kiinnitetään erityistä huomiota Asiakkuuksia kehitetään kohdekohtaisten asiakaspalavereiden avulla Toteuma Niinivaaran palvelukoti Sireenipiha käynnistyi vuoden alussa ja vammaisten ryhmäkoti Suunnistajantiellä alkuvuodesta. Siivouspalvelu molemmissa on vakiintunut. Rahatoimiston, palkkojen ja sosiaalitoimen toimintojen tilamuutosten mukaiset siivousjärjestelyt Torikatu Siltakatu - Jokikatu akselilla ovat nyt kunnossa. Kaikissa siivouskohteissa tehdään palvelutilauksen varmistamiseksi laadunvalvontaa myös yläpölyjen osalta, muutoksiin ja poikkeustilanteisiin reagoidaan heti. Asiakaskohtaiset siivousohjelmat ja niiden sisältö on tarkistettu kohteiden yhteyshenkilöiden kanssa. Yhteistyön kehittämispalavereita on pidetty tila- ja toimintamuutosten yhteydessä.

5 Erittäin hankalien yläpölyjen poistokierto tihennetään kolmen vuoden välein tehtäväksi ja yläpölyjen poistot toteutetaan yhteistyössä kiinteistöpalveluiden kanssa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti Henkilöstön osaamiseen ja työssä jaksamiseen vaikutetaan ohjaustoiminnan, työjärjestelyjen, varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Siivouspalvelut yksikkö on mukana Siun Soten valmistelutyössä tukipalvelujen järjestämisen osalta V suunnitelma hankalien yläpölyjen poistamiseksi on laadittu yhteistyössä kiinteistöpalveluiden kanssa. Talvilomaviikolla tehtiin yläpölyjen poisto kahdessa kohteessa, poistot keskittyvät kesäaikaan. Kolmen vuoden poistokiertoon päästäneen 2-3 vuoden sisällä. Päiväkotien yhdistelmätyöntekijöihin kohdistuva siivouksen koulutus- ja ohjaustyö on alkanut tuottaa positiivista tulosta. Varhaisen tuen mallin mukaisia toimia ja työjärjestelyjä on tehty siivouspalveluissa sitä mukaa, kun tarvetta niihin on ilmaantunut. Siivouspalveluiden esimiehet ovat osallistuneet Siun soten ruoka- ja siivouspalveluiden suunnittelupalavereihin. Ravintopalvelut Vastuuhenkilö: Pirjo Mäkinen Siilaisen uuden tuotantokeittiön onnistunut vaiheittainen käynnistäminen Uuden tuotantotavan käyttöönotto palvelukeittiöissä Pataluodon, Enon ja Pyhäselän keittiöissä tapahtuvien toimitusmuutosten onnistunut läpivieminen Kotipalveluaterioiden uuden tuotantotavan organisointi Käynnistykseen liittyviä suunnitelmia tehdään useissa eri ryhmissä. Tuotanto aloitetaan koulujen toimituksilla ja syysloman jälkeen otetaan mukaan päiväkotien toimitukset. Kuljetuskilpailutuksia valmistellaan. Ensimmäinen käyttäjäpalaveri on ollut koulujen ja päiväkotien kanssa ruokalistaan liittyen. Palvelukeittiöille on ilmoitettu, mitkä yksiköt tulevat Siilaisen ruuan tuotannon piiriin. Näiden palvelukeittiöiden työajan mitoitus on hiukan kesken. Toimintatapojen suunnittelua ja keittiöiden varustamista tehdään. Henkilöstön koulutukset uuteen tuotantomenetelmään on aloitettu. Toimitusmuutokset ja henkilöstömuutokset on päätetty. Yksiköt tekevät omia toimintasuunnitelmiaan. Kuljetuskilpailutuksia valmistellaan. Kotihoidon kanssa on keskusteltu yhteisistä tavoitteista ja keskustelua jatketaan. Kuljetuskilpailutus on valmistelussa.

6 Prosessien jatko Ruokapalvelun omavalvonnan sähköisen ohjelmiston yhteistyössä Sensire Oy:n kanssa Henkilöstön tieto-taidon ja työhyvinvoinnin edistäminen muutoksessa työnohjauksen ja koulutuksen keinoin Siun Soten suunnitteluun osallistuminen sote-alueen ja peruskaupungin tulevan ruokapalvelutoiminnan osalta Siilaisen Lean-hanke on päätetty ja muutama prosessi on kuvattu. Kuumatoimituskeittiöiden Lean-hanke on käynnistynyt prosessien kehittämiseksi. Muuta prosessien kehittämistä tehdään työn ohessa. Kylmälaitteiden mittariasennukset palvelukeittiöihin ovat alkaneet. Siilaisen mittarisuunnitelmat on tehty. Projektin ohjausryhmä on kokoontunut kerran ja ohjelman suunnittelu jatkuu. Henkilöstölle tiedotetaan alakohtaisissa palavereissa suunnittelun edistymisestä ja osa osallistuu pienryhmiin. Koulutussuunnittelu on tehty ja kevään koulutukset käynnistyneet. Toimiston henkilökunta on osallistunut Siun soten ruokaja siivouspalvelun suunnittelupalavereihin. Kuntatekniikan palvelut Varikko Vastuuhenkilö: Vesa Eronen Lean-hankkeen kehittämistoimenpiteiden toteutus Lean hanke on aloitettu ja etenee suunnitelmien mukaan. Nykytilakartoitus on tehty ja toteutus tapahtuu asteittain. Rakentaminen Vastuuhenkilö: Ilkka Ratilainen Uuden henkilöstön perehdyttämiseen panostetaan Uusi vakinaistettu henkilöstö on sulautunut positiivisella tavalla vaativan kohteen kalustoon. Kehitetään yhteystyötä muiden yksiköiden kanssa Käytettävissä olevia resursseja on hyödynnetty lähinnä kunnossapitoyksikön taholta (maanajoa, tiivistämistyötä). Lisätään yhteydenpitoa rakennuttajaan Yhteydenpito rakennuttajaan on hyvällä tasolla. Laatusuunnittelun kehitystyötä jatketaan Laatusuunnitelmia on otettu konkreettisesti käyttöön työkaluna työmaan ohjaukseen.

7 Maastomittaus ja pohjatutkimus Vastuuhenkilö: Rauno Vainikainen Kehitetään yhteistyötä kuntatekniikan muiden yksiköiden kanssa Jatketaan aiemmin laadittua kehitystyötä kehittämissuunnitelman mukaisesti Yhteistyötä aloitettiin logistiikkapalvelujen kanssa. Osallistuttu sisäisen postin jakeluun, tarvittaessa voidaan sijaistaa postin vakinaista henkilökuntaa. Siirryttiin uuteen korkeusjärjestelmään N ja tehty sen vaatimia uudistuksia toimintaan. Panostetaan työntekijöiden ammattiosaamiseen Henkilöstölle atk-sovellusten käytön opastusta on aloitettu, mm. sovellukset Excel ja 3D-Win. Panostetaan ennaltaehkäisevään huoltoon paremmin mittaus- ja ajoneuvokaluston osalta Aloitettiin säännöllinen huolehtiminen ajoneuvojen pesusta ja niissä olevien työkalujen järjestyksestä. Metsien ja katujen hoito Vastuuhenkilö: Petri Ratilainen Kaupungin sisääntuloväylien viihtyisyyden ja näkymien parantaminen Taajamametsien hoidossa pääpaino Enon, Uimaharjun ja Rantakylän suunnalla sekä virkistysalueiden hoitaminen Kukkosensaaressa ja Repokalliossa Kustannustehokkaiden työtapojen Työturvallisuusasioiden ja kouluttaminen Väylien reuna-alueiden hoito on aloitettu. Hakkuut ja pusikoiden raivaaminen aloitettiin Kuopiontien VT 23 varrelta. Kukkosensaaren ja Repokallion virkistysalueiden hoitohakkuut ovat näiltä osin tehty. Taajamametsien hoidot aloitetaan heinä-elokuun vaihteessa. Metsäyksikkö kehittää Tulliportinkadun poppeleiden ja Ruuhitien mäntyjen poiston yhteydessä toimintaansa. Tarkoitus on parantaa työmaan näkyvyyttä, helppokulkuisuutta ja turvallisuutta. Parannukset nopeuttavat metsureiden työskentelyä huomattavasti. Yksikössä on otettu vuoden alusta käyttöön ns. laatutaulu. Taulusta löytyy tietoa esim. koneiden käytettävyysasteesta, työturvallisuushavainnoista ja ajankohtaisista turvallisuusasioista.

8 Talvityökonesopimusten ja tiehoitoauton kilpailuttaminen Yhteistyön ja -toiminnan parantaminen muiden yksiköiden kanssa Työturvallisuushavaintojen menettelytapojen Tiehoitoauton kilpailutus on käynnissä. Uuden sukupolven tiehoitoautolle on valittu vastuukuljettajat. Kuljettajat ovat osallistuneet aktiivisesti hankinnan valmisteluun. Talvityökonesopimusten valmistelut käynnistetään hankintatoimen kanssa kesäkuussa. Puhtaanapidon ja torinhoidon osalta kehitystyötä tehdään puistoyksikön kanssa. Puhtaanapidon osalta tilaus pieneni ja toimintaa kehitetään tilausta vastaavaksi. Työturvallisuushavaintojen esittämiseen on otettu käyttöön uusi tapa. Uudesta työturvallisuushavainto - lomakkeesta löytyy valokuva, lyhyt kertomus tapahtumasta ja kertomus ratkaisusta. Havainnot käsitellään mahdollisimman nopeasti ja viedään henkilöstön tietoon. Puistojen hoito Vastuuhenkilö: Hannu H Holopainen Koko yksikkö seurantajärjestelmän mobiilikäyttäjiksi. Järjestelmää hyödynnetään vahinkojen raportoinnissa ja dokumentoinnissa. Katualueen käsipuhtaanapidon työjärjestys ja aikataulu muutetaan tilausta vastaavaksi Leikki- ja liikuntavälineiden turvatarkastajan jatkokoulutus järjestetään vuoden 2016 aikana pätevyyden varmistamiseksi. Ryhmäkasvit ja kasvualustat kilpailutetaan huhtikuun 2016 loppuun mennessä Kaikille työntekijöille on hankittu älypuhelin (+ mobiilidatayhteys). Kolme ensimmäistä työntekijää on perehdytetty Softroin seurantajärjestelmän käyttäjäksi (mm. käsihiekoituksen seuranta). Kesän aikana järjestetään koko yksikölle perehdytys ohjelman käyttöön. Katuroska-astioiden kokoa suurennetaan ja tyhjennysväliä harvennetaan ydinkeskustan alueella tilauksen pienenemisen johdosta. Isojen mainosroska-astioiden lisäyksestä sovitaan tilaajan kanssa. Turvatarkastajan jatkokoulutus toteutuu syksyllä Osallistuminen on vahvistettu. Ryhmäkasvien kilpailutus toteutettiin helmi-maaliskuussa Yksi tarjous jätettiin. Edellinen sopimusviljelijä (Heimosen puutarha) jatkaa seuraavat viisi vuotta (4+1 vuoden optio). Kasvualustan kilpailutus on käynnissä ja sulkeutuu

9 Logistiikkapalvelut Vastuuhenkilö: Juha-Matti Alanen Oppilaskuljetuksien järjestämis- ja suunnitteluvastuiden joustava siirtyminen logistiikkayksikköön elokuusta 2016 alkaen. Suunnitteluvastuun ja järjestämisen siirtyminen on aloitettu yhdessä Varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluiden kanssa. Kevään aikana valmistellaan talouden seurantatavat yhtenäisiksi palvelemaan varhaiskasvatusja koulutuspalveluita Oppilas- ja ruokakuljetuksien sekä asiointiliikenteen kilpailutuksen toteutus yhteistyössä alueen palvelutuottajien kanssa kevään 2016 aikana Ajoneuvokaluston ja tulevien hankintamallin valmistelutyö jatkuu Logistiikkayksikkö on mukana Siun soten valmistelutyössä ja näin ollen suunnittelemassa peruskaupungin ja Siun soten tulevaa logistista kokonaisuutta Liikenteiden kilpailutustyö etenee yhteistyönä palveluntuottajien ja Hankintatoimen kanssa. Kilpailutukset avataan pääosin huhtikuun aikana. Pienemmät erityisjärjestelyt käsitellään kuljetusjärjestelyiden tarkentuessa Ajoneuvokaluston kytkeytyy meneillään olevaan varikon lean-työhön. Hankintamallien valmistelutyö kuuluu osana peruskaupungin ja Siun soten logistisen kokonaisuuden käsittelyyn, joten tulevat organisoitumistavat määrittelevät tulevia hankintamalleja. Siun soten ja peruskaupungin logistisen kokonaisuuden valmistelutyö etenee laajemman valmistelun mukana ja logistiikkayksikkö on sen valmistelutyössä mukana.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Ajoneuvojen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2016 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Teknisen keskuksen organisaatiossa

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. hallinnon

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Kehitetään olemassa

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TA15 - Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 TA16 muutos % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 4 813 5 628 5 560-1,2 % kiinteistönhoito

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen - Yksiköiden esimiesten talousosaamisen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen

Lisätiedot

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa)

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa) 710 Liiketoiminnan johtokun Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johja Liiketoiminnan johtokun (1000 euroa) TA 2014 Liiketoiminnan johtokun / asukas 1,5 1,5 100,0 1,5 1,4 1,3 1,5-0,6 %:a liiketoiminnan toiminmenois

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 )

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TP 2015 2016 M 2016 TOT 2016 Erotus TOT - Erotus % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT 2017 Kaupunginvaltuuston talousseminaari 8.9.2016 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 06/2015 06/ 2016 : Maarakennuskustannusindeksi -2,7 % Katujen

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 1 332 24,0 5 560 0,0

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 4 132 74,3 5 560 0,0

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2018 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1. 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman 1.1.-31.8.2015 siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen 1.9.-31.12.2015

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Julkaistu 20.5.2014 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2014 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 %

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 % JOENSUUN KAUPUNGIN PUHTAUSPALVELUSOPIMUKSEN HINTALIITE Puhtauspalvelut laskutetaan ulkoisina laskuina ( alv 24 %) Laskutus tämän taulukon pohjalta koontilaskuna. JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT

Lisätiedot

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen Tekniset palvelut Joensuussa Tekninen virasto/ Anu Näätänen TOIMINTA-ALUE maapinta-ala 2382 km 2 asukasluku 73305 (31.12.2010) JOENSUU 2009 : Joensuu + Eno + Pyhäselkä Henkilöstö kuntaliitoksessa: Tekninen

Lisätiedot

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle 29.11.2012 Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos Kaupungin sisäinen liikelaitos joka toimii uuden Oulun

Lisätiedot

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus 24.3.2017 1 Ikäneuvon neuvonnan ja asiakasohjauksen rautalankamalli Asiakas tai omainen visualisoituna Maakunnallinen neuvontanumero neuvonnalle, ohjaukselle ja alustavalle

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti Finland first valtionhankinnat digitaalisesti erityisasiantuntija Tero Meltti Valtio Expo 10.5.2017 Valtion hankintojen digitalisointi Nykytila ja tavoitetila vuonna 2019 2 HANDI Valtion hankintojen digitalisointi

Lisätiedot

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma 9 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 5 502 783 5 869 930 5 882 180 0,2 TOIMINTAKULUT -5 563 726-5 665 310-5 693 650 0,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -60 943 204 620 188 530-7,9 Poistot ja arvonalentumiset -2 809

Lisätiedot

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 PALIN tarkoituksena on osallistua Espoon TATU-ohjelmaan valmistelemalla siihen seuraavia asioita: 1.

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2017 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Teknisen keskuksen

Lisätiedot

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6 KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2014 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Liiketoiminnan johtokunta piti 11 kokousta vuoden aikana.

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut PALVELU-/VASTUUALUE: Kehityspoliklinikka ja vammaispalvelun sosiaalityö VASTUUHENKILÖ: Miia Luokkanen TOIMINTA-AJATUS: Vammaispalvelut tuottavat asiakkaidensa

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta Siilinjärven kunta Tekninen lautakunta Talouden ja toiminnan seurantaraportti ajalta 1.1. 30.4.2016 Tekniset palvelut Sitovuus: valtuusto, brutto Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Ari Kainulainen Arvio mahdollisista

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella 2014-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella pääprosessia edustava toimialajohtaja

Lisätiedot

Valmistus omaan käyttöön

Valmistus omaan käyttöön KÄYTTÖSUUNNITELMA / Tekninen hallinto Tekninen hallinnon tavoitteena on avustaa tulosalueiden henkilöstöä saavuttamaan kunnan strategian tavoitteet. Tekninen hallinto vastaa kunnan rakennuskohteiden suunnittelusta

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi 27.5.2014 Sisältö: Iso kehittämishanke - Jakopalkat 2015 Pienemmät kehittämisen painopisteet - Henkilöstöhallinnon prosessin tuki

Lisätiedot

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet 2015-2017 Tilaliikelaitos on kuntalain 9. luvun mukainen kunnallinen liikelaitos tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia

Lisätiedot

Valmistus omaan käyttöön 4 301

Valmistus omaan käyttöön 4 301 KÄYTTÖSUUNNITELMA / Tekniset palvelut Tekniset palvelut tukee kunnan muita yksiköitä saavuttamaan tuloksia tarjoamalla hyvät toimitilat sekä miellyttävän ympäristön. Tekniset palvelut toteuttaa peruspalveluja

Lisätiedot

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmastoseminaari 11.3.2015 toimitusjohtaja Tarja Andersson Elinkaarihanke (1) Hankintatapa, joissa tilaajan valitseman palveluntuottajan

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUOHJELMAT 2013-2017 YLEISET LINJAUKSET

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUOHJELMAT 2013-2017 YLEISET LINJAUKSET JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUOHJELMAT 2013-2017 YLEISET LINJAUKSET JOENSUUN STRATEGIAA TOTEUTETAAN TOTEUTTAMISOHJELMILLA JA TALOUSARVIOLLA Elämänkaarimallin mukaiset toteuttamisohjelmat 1. Lasten ja nuorten

Lisätiedot

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 HYVINVOINTIPALVELUT 4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 Enon iltapäiväkerho 5 000 4201 Enon koulu 1-6 + IP.KERHO ENON KOULUN SIIRTOTILA 28 720 4201 Enon koulu 1-6

Lisätiedot

Tilaliikelaitos. Tilaliikelaitos. Kiinteistöpalvelut Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö

Tilaliikelaitos. Tilaliikelaitos. Kiinteistöpalvelut Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö Tilaliikelaitos Kiinteistöpalvelut 27.9.2017 Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö Tilaliikelaitoksen organisaatio 1.1.2016 alkaen Johtokunta Johtaja Pekka Latvala Hallinto ja talous Hallinto- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-elokuu vuosi 2014

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-elokuu vuosi 2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-elokuu vuosi 2014 Julkaistu 23.9.2014 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2014 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa KIURUVEDEN KAUPUNKI VANHUSNEUVOSTO TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUOSI 2018 Tavoite Asia Toimenpide Toteutus Miten arvioidaan toteutuminen Arvioijat VAIKUTTAMINEN lle Kokoukset kokoontuu Asiakaspalaute

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 11.2.2015 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella

Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella Kuntatekniikan päivät Ville Niukko p. 050 525 5645 ville.niukko@kuntamaisema.fi Nopea näköala parempaan palvelukokonaisuuteen Maisema-mallin

Lisätiedot

SOTEMAKU esiselvitysraportti

SOTEMAKU esiselvitysraportti Esiselvitys SOTEMAKU esiselvitysraportti Talous / alatyöryhmä kiinteistöt: Jari Hakala, epshp pj Timo Hakala, Eskoo Jorma Hemminki, epshp Jussi Aittoniemi, Seinäjoen kaupunki Timo Ketola, Alajärvi Marko

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN Kriittinen menestystekijä: Suunnitelmallinen henkilöstöpolitiikka Arviointikriteeri; henkilöstöstrategia ohjaa kunnan työnantajatoimintaa Tavoitteet

Lisätiedot

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1 Tehtäväalue: 210501 Hyvinvointi LIITE 1 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointitoimialaa (aikaisemmat kirjasto- ja kulttuuritoimen ja vapaa-aikatoimen toimialat)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kauhajoen sivistyspalveluiden uudistaminen 2015 2017

Kauhajoen sivistyspalveluiden uudistaminen 2015 2017 Kauhajoen sivistyspalveluiden uudistaminen 2015 2017 Kehittämishankkeen lähtökohtana on Kauhajoen kaupungin sivistyspalveluiden kehittäminen ja uudistaminen. Hallintopalvelut, varhaiskasvatuspalvelut,

Lisätiedot

SSTL, puhtausalan kehityspäivä Tuija Silván, tuotantopäällikkö,tampereen Voimia Liikelaitos 11/11/ Tampereen Voimia

SSTL, puhtausalan kehityspäivä Tuija Silván, tuotantopäällikkö,tampereen Voimia Liikelaitos 11/11/ Tampereen Voimia Ateria- ja puhtauspalvelut yhdessä vai erikseen Case Tampereen Voimia Liikelaitos Tampereen Voimian muutosprosessi ateria- ja puhtauspalveluja tuottavaksi liikelaitokseksi. 20.10.2017 SSTL, puhtausalan

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa.

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu ; tavoitteet ja Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. (8/2010)

Lisätiedot

TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ

TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ 1 8 TUKIPALVELULAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 5 056 771 5 091 150 4 644 810-8,8 TOIMINTAKULUT -4 921 900-4 854 490-4 142 070-14,7 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ 134 872 236 660 502 740 112,4 Poistot ja arvonalentumiset

Lisätiedot

Tampereen Infra Liikelaitoksen strategian raportointi tammi-joulukuulta 2016

Tampereen Infra Liikelaitoksen strategian raportointi tammi-joulukuulta 2016 Asiakastyytyväisyys paranee Aikataulujen pitävyys Aikataulujen pitävyyden kuiluarvo enintään 1,2 mitattuna asiakastyytyväisyystutkimuksessa loppuvuodesta (2015 kuilu 1,2) Kokonaisarvosana aikataulujen

Lisätiedot

Seurantaraportti 1-6/2016 Lekitek ohjausryhmä

Seurantaraportti 1-6/2016 Lekitek ohjausryhmä Seurantaraportti 1-6/2016 Lekitek ohjausryhmä 19.8.2016 Kokonaistaloudellinen katsaus: koko kuntakonsernin kiinteistöpalvelut 1-6/2015 t 1-6/2016 t Muutos Muutos % Henkilöstökulut 1 993,3 2 116,3 122,9

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Antti Alanko IV-asiantuntija Rakennusterveysasiantuntija (C-24269-26-18) Ylläpito Ylläpito on jonkin järjestelmän oikean toiminnan

Lisätiedot

Palvelusetelin kehittäminen Jyväskylässä

Palvelusetelin kehittäminen Jyväskylässä Palvelusetelin kehittäminen Jyväskylässä 30.11.2010 Riitta Pylvänen Projektipäällikkö, Astu hanke (Asiakas-tuottajamalli) riitta.pylvanen@jykes.fi Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö, Jykes Oy Palvelusetelin

Lisätiedot

Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta. Sari Koskelo, Vison Oy

Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta. Sari Koskelo, Vison Oy ? Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta Sari Koskelo, Vison Oy 16.3.2018 Sisältö Big Room konseptin moniulotteisuus Tavoitteet Johtaminen Big Room toiminta kehitys- ja toteutusvaiheissa Big Room

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 869 674 1 747 480 1 804 050 3,2 TOIMINTAKULUT -1 951 299-2 482 370-2 351 670-5,3 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -81 625-734 890-547 620-25,5 Poistot ja arvonalentumiset -467 845-441

Lisätiedot

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JA VASTUUHENKILÖT 1. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Riitta Huurinainen / Katriina Päivinen 2. Työllisyys Sari Lempiäinen / Anne

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9)

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9) Liite nro 1 (1/9) Toimiala: Kasvu ja oppiminen Vetovoimainen, uudistuva ja kehittyvä Äänekoski Asiakas Toimialojen asiakastyytyväisyyskysely 3,7 3,7 3,9 3,9 3,9 4 Keskeisiä toimenpiteitä n saavuttamiseksi:

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS 1 SELVITYKSEN KOHDE JA TAVOITTEET Selvityskohteet ovat: hallinto- ja toimistotehtävät (toimenkuvien kartoitus ja mahdollinen tehtävien uudelleenorganisointi

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA lautakunta 19.9. SISÄLLYS 1. Tilannekuva 1 2. Tavoitteet ja toimenpiteet 1 2.1. Pitkän aikavälin tavoitteet 1 2.2. Toiminnalliset tavoitteet 2 3. Palvelulupaukset 4 4.

Lisätiedot

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Erityisasiantuntija Sosiaali- ja terveysministeriö 1 29.8.2018 Valinnanvapauslain (HE 16/2018) tarkoitus Edistää asiakkaiden mahdollisuuksia valita

Lisätiedot

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA 1 OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA Piia Tienhaara Seminaari 23.11.2017: Miten nostaa SOTE- asiakas keskiöön? 2 TAUSTAA Selvitys Tampereen kaupungille vuonna 2015 Haastattelut 2016 ( Finnish Service Alliance

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Julkaistu 22.6.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

SERVICAN TIETOISKU. PSSHP:n hallitus

SERVICAN TIETOISKU. PSSHP:n hallitus SERVICAN TIETOISKU PSSHP:n hallitus 13.3.2018 SERVICA, ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Palvelutuotanto alkoi 1.1.2012 Omistajat Kuopion kaupunki (51,5 %) ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut

Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 76 05.10.2011 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 87 19.10.2011 Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut Opetvarh 76 Sivistys-

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, syys-joulukuu vuosi 2016

Kuntapalvelutoimiston raportointi, syys-joulukuu vuosi 2016 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, syys-joulukuu vuosi 2016 Hyvinvointia ihmistä lähellä Kuntapalvelutoimiston ta-2016 toimeenpano palvelualoittain Henkilöstöpalvelut Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen Liikelaitos Vastuuhenkilö Tekninen tuotanto Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten yhteisarvo on 33 544 587. Uusina

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Julkaistu 27.7.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot

- päätösotteet toimitettu kuntiin välittömästi ja tuettu näin asioiden käsittelyä samoin aineistoin joka KUUMA-kunnassa

- päätösotteet toimitettu kuntiin välittömästi ja tuettu näin asioiden käsittelyä samoin aineistoin joka KUUMA-kunnassa KUUMA OSAVUOSITOIMINTAKATSAUS sekä katsaus vuosien 2014-2017 painopisteisiin Johtokunta 4.6.2014 / 28, liite 18 3 KUUMA-SEUDUN PERUSTOIMINTA Valmis Toteutuu ennustetusti, kesken Toteutuu ennustetusti,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen

PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen 13.2.2015/Keijo Pulkkinen Sisältö Yleistä Tietopalvelukokonaisuus Kehittäminen OfficeAutori Tiedonsiirron

Lisätiedot

LIIKUNTAKOORDINAATTORITOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA VAKIINNUTTAMINEN TURUN VARHAISKASVATUKSESSA

LIIKUNTAKOORDINAATTORITOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA VAKIINNUTTAMINEN TURUN VARHAISKASVATUKSESSA LIIKUNTAKOORDINAATTORITOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA VAKIINNUTTAMINEN TURUN VARHAISKASVATUKSESSA LIIKKUMISEN TUKI RAKENTEISIIN - RAKENTEET LIIKKUVIKSI Turun Ammattikorkeakoulu 2018 Sosiaaliala, Sosionomi (ylempi

Lisätiedot