Sisällys. at hankkeen puoliväliä tehdään. (final report). Hankevuosikerta. (Progress report) keen itsenäisesti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällys. at hankkeen puoliväliä tehdään. (final report). Hankevuosikerta. (Progress report) keen itsenäisesti."

Transkriptio

1 Leonardo da Vinci raportointiohje kumppanuushankkeiden Sisällys 1. Leonardoo da Vinci -kumppanuushankkeiden raportointiaja at Väliraportti (Progresss report) Loppuraportointi (Final report) Kumppanuushankkeen loppuraportin sisältö Sähköisen loppuraportin täyttöohje EST-tietokannan täyttöohje Elinikäisen oppimisen ohjelman logon käyttö Lisätietoja Leonardo-kumppanuushankkeiden raportoinnista Leonardoo da Vinci -kumppanuushankkeidenn raportointiajat Kumppanuushankkeet raportoivat hankkeesta CIMOon kahdessaa vaiheessa: hieman ennen hankkeen puoliväliä tehdään väliraportti (progress report) ja hankkeen päättyä loppuraportti (final report). Hankevuosikerta Hankkeen Väliraportin jättäminen sopimuskausi (Progress report) Loppuraportin jättäminen (Final report) Väliraportti (Progress report) Ennen kumppanuushankkeen puoliväliää hankkeen jokainen partneri ja koordinaattori tekevät väliraportin (progress report) ja lähettävät sen oman maansa kansalliseen toimistoon. Hank- sen keen koordinaattorilla ei ole vastuuta väliraportin laatimisesta, vaan v jokainen partneri tekee itsenäisesti. Väliraporttipohjaa on englanniksi, mutta sen voi täyttäää suomeksi tai t ruotsiksi. Ennen väliraportin täyttämistä, suosittelemme lukemaan läpi väliraportointiohjeen. VäliraporttipV pohja (Word)) ja väli- raportointiohje ovat ladattavissa CIMOnn verkkosivuilta osoitteesta: vinci/kumppanuushankkeet/osallistujalle

2 3. Loppuraportointi (Final report) EU:n komissio on tehnyt sähköisen (pdf) loppuraporttilomakkeen, joka on käytössä kaikissa ohjelmaan osallistuvissa maissa. CIMO lähettää kunkin hankkeen suomalaiselle yhteyshenkilölle a) linkin hankkeen tiedoilla esitäytettyyn lomakkeeseen sekä b) tunnuksen EST-tietokantaan. Jokainen hankkeen partneri saa oman loppuraporttipohjan ja tunnuksen EST-tietokantaan oman maansa kansalllisesta toimistosta. EST-tietokannasta tarkemmin sivuilla 5-6. Loppuraporttilomake on esitäytetty ja esitäytettyjä tietoja ei voi muuttaa suoraan lomakkeeseen. Jos esitäytetyissä kohdissa on virheellisiä tietoja, pyydämme ottamaan yhteyttä CIMOon (katso yhteystiedot tämän ohjeen lopusta). Pienet korjaukset voi tehdä käsin suoraan paperiversioon. Loppuraportissa on tarkoitus kertoa mitä hankkeessa on kahden vuoden aikana tehty ja saavutettu. Loppuraporttia kirjoittaessa tulee pohtia tulosten ja kokemusten vaikutusta hankkeessa käsiteltyjen teemojen näkökulmasta sekä niiden merkitystä esimerkiksi oman oppilaitoksen koulutussisältöjen sekä yleensä oman organisaation ja oman työn kehittämisen kannalta. Loppuraportin liitteet Sähköiseen hakulomakkeeseen ei voi laittaa mukaan liitteitä, vaan ne tulee lähettää paperiversion kanssa postitse. Liitteeksi voi laittaa hankkeeseen liittyviä dokumentteja, joista käy ilmi mitä hankkeessa on tehty ja miten edetty. Tällaisia ovat mm. hankkeen lopputuotteet kokousten/työpajojen/kansainvälisten ja/tai paikalllisten tapahtumien ohjelmat ja muistiot hankkeen esite yms. hankkeen kotisivujen osoite Jos materiaalit ovat saatavilla verkosta, tällöin riittävät verkko-osoite, lista dokumenteista sekä mahdollinen käyttäjätunnus hankkeen käyttämälle alustalle (esim. Moodle). Huom. Tositteita matkakuluista tai osallistumistodistuksia ei pidä laittaa raportin liitteeksi. Niitä pyydetään raportin tarkastuksen yhteydessä erikseen muutamilta hankkeilta satunnaisotannalla. 4. Kumppanuushankkeen loppuraportin sisältö ja rakenne Loppuraportti koostuu kahdesta osasta: A-osa (E. osa). Koskee koko partneriryhmää. A-osassa koko partneriryhmä voi käyttää yhteistä hankkeen kielellä kirjoitettua tekstiä, jonka esimerkiksi koordinaattori kokoaa ja lähettää kaikille partnereille sähköpostilla. Jokainen joutuu kuitenkin itse viemään nämä tekstit omaan raporttiinsa. Huom. Kun A-osan tekstejä lähetetään partnereiden kesken, on turvallisinta kopioida tekstit tekstinkäsittelyohjelmaan tai suoraan sähköpostiin. Sähköinen pdf-lomake saattaa hävittää tietoja, jos samaa tiedostoa täytetään Adobe Readerin eri versioilla. 2 (7)

3 B-osa (F. osa). Koskee ainoastaan oman organisaation toimintaa ja oman organisaation henkilökunnan ja/tai opiskelijoiden, sekä mahdollisten sopimuksessa mainittujen tai jälkikäteen CIMOssa hyväksytettyjen liitännäispartnereiden (associate partners) liikkuvuutta. Jokainen partneriorganisaatio täyttää B-osan itsenäisesti. B-osan voi kirjoittaa myös suomeksi tai ruotsiksi. Loppuraportin rakenne: B. Yleistä tietoa hankkeesta (esitäytetty) C Edunsaajan tiedot (esitäytetty) D. Hankkeen yhteistyöorganisaatiot (esitäytetty) E. (Osa A) Kysymykset koskevat hanketta kokonaisuutena E.1. Lyhyt kuvaus hankkeesta (Kansalliset toimistot tai komissio voi käyttää tätä kuvausta esim. tiedotuksessa tai julkaisuissa.) E.2. Tiedot lopputuotteista E.3. Eurooppalainen lisäarvo (Miten hanke on edistänyt Eurooppalaisen yhteistyön vahvistamista?) E.4. Hankkeen tavoitteet E.5. Avaintaidot (Listatkaa ne avaintaidot, jotka ovat hankkeessa keskeisiä.) E.7. Työsuunnitelma ja -tehtävät (Jos hakuvaiheen työsuunnitelmaan tuli muutoksia, perustelkaa miksi.) E.8. Tiedonvälitys ja yhteistyö (Miten tiedonvälitys ja yhteistyö toimivat partneriorganisaatioiden välillä?) E Hankkeen arviointi ja seuranta E Saavutetut tulokset ja tuotteet E Saavutetut tavoitteet F. (Osa B) Kukin partneri täyttää oman organisaation näkökulmasta F.1.1. Paikallinen toiminta ja kansainvälinen liikkuvuus F.2. Hankkeen toiminta: Esimerkki: Activity 1: Workshop/kokous/tapaminen Description: lyhyt kuvaus tärkeimmistä sisällöistä, esim. yhteensä x päivää opiskelijoiden projektityötä opetuskeittiössä, x päivää opetussuunnitelmien vertailuun, N määrä retkiä/tutustumisia yrityksiin/teemaan liittyviin kohteisiin. Start date: workshopin aloituspvm Duration: päivien määrä Actors involved: partnereiden ja liitännäispartnereiden (associate partners) organisaatioiden nimet Activity 2: Opiskelijoiden valmennus Description: lyhyt kuvaus toiminnosta Start date: ensimmäisen valmennuksen pvm (kuvaus-kohdassa voi kertoa montako valmennusta yhteensä järjestettiin) Duration: muutaman tunnin valmennuksen voi ilmaista esim. laskemalla yhteen kuinka monta päivää valmennuksista tuli yhteensä (arvio). jne. 3 (7)

4 F.3. Vaikuttavuus. (Pohdi kommenttikenttässä tulosten ja kokemusten merkitystä hankkeessa käsiteltyä teemaa ajatellen ja/tai esim. työsi kannalta.) F.4. Tulosten levitys F.5. Tulosten hyödyntäminen (Miten oma organisaatio hyödyntää tuloksia? Miten muut tahot voisivat hyötyä hankkeenne tuloksista?) F.6. Kansainvälinen liikkuvuus (Jokaisesta partnerimaahan suuntautuvasta kokousmatkasta täytetään oma osionsa. Add mobility-nappia klikkaamalla saa luotua lisäkenttiä.) G. Mitä opittiin? (Mahdollisuus kertoa hankkeessa esiintulleista hankaluuksista ja löydetyistä ratkaisuista sekä antaa palautetta ja ehdotuksia kansalliselle toimistolle esim. kumppanuushanketoiminnon kehittämiseksi.) H. Rahoitus. (Valitse sopimuksessa mainittu minimiliikkuvuuksien määrä ja täytä hankkeessa toteutuneiden opiskelijoiden ja henkilökuntien liikkuvuuksien määrät.) J. Organisaation allekirjoitusoikeudellisen henkilön ja yhteyshenkilön allekirjoitukset 5. Sähköisen loppuraportin täyttöohje Loppuraporttilomake on pdf-lomake, joka tarvitsee toimiakseen Adobe Reader ohjelman version 8.2 tai uudemman. Tarkista, että koneellasi on riittävän uusi versio Adobe Reader - ohjelmasta. Lataa päivitys osoitteesta: Sähköpostin linkistä avautuu pdf-tiedosto, joka tulee tallentaa (File/Save as) ensin omalle koneellesi sellaiseen hakemistoon, josta löydät sen myöhemmin. Lomaketta ei tarvitse täyttää yhdellä kertaa, vaan voit palata tallentamaasi lomakkeeseen myöhemmin. Lomakkeen täyttöön ei tarvita Internet-yhteyttä, mutta lomakkeen online-lähettäminen (submit) vaatii internet-yhteyden. Lomake on englanninkielinen: Part A täytetään hankkeen yhteistyökielellä (yleensä englanti) ja Part B saa täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lomakkeen punaisella reunustetut (paksureunaiset) kentät ovat pakollisia täyttää. Jos tietoa ei ole saatavilla, kirjoita tällöin kenttää teksti: N/A (not applicaple) tai tietoa ei ole saatavilla. vastauskentän oikeassa laidassa olevan mustan nuolen alla avautuu alasvetovalikko pluspainikkeet (+) lisäävät vastauskenttiä ja miinusnappulalla (-) voi poistaa niitä. Tietojen tallentaminen ja loppuraportin lähettäminen Lomaketta ei siis tarvitse täyttää yhdellä kertaa. Muista kuitenkin tallentaa. Kun raportti on valmis, tarkista hakemus painamalla Validate -nappulaa. Validate-toiminto tarkistaa, että kaikki pakolliset kentät on täytetty. Lomakkeen viimeisellä sivulla on Submit online -painike, jolla loppuraportti lähetetään tietokantaan. Varmista tässä vaiheessa, että koneestasi on internet-yhteys. Lomake tulee validoida ennen Submit online -nappulan painamista, ja korjatamahdolliset puutteet ja tallentaa. Paina Submit online -painiketta vain kerran ja tallenna koneellesi jo lähetetty lomake. Tulosta hakulomake ja pyydä allekirjoitus. 4 (7)

5 1. Tallenna lomake koneellesi ja muista tallentaa aina kun täydennät sitä. 2. Paina Validate-painiketta ja korjaa mahdolliset puutteet ja tallenna 3. Lähetä loppuraportti sähköisesti tietokantaan painamalla lomakkeen lopussa olevaa submit-painiketta. Koneessa pitää olla lähetyksen aikana internet-yhteys. Tallanna vielä lopuksi. 4. Tulosta loppuraportti. 5. Allekirjoita raportti. 6. Lähetä loppuraportti ja mahdolliset liitteet yhtenä kappaleena postitse syyskuun loppuun mennessä osoitteella: CIMO Leonardo/Kumppanuushankkeet PL 343 (Hakaniemenranta 6) Helsinki 6. EST-tietokannan täyttöohje EST-tietokanta on yhteinen eurooppalainen kumppanuushankkeiden tulosten levitystietokanta. Leonardo-kumppanuushankkeen rahoitussopimuksen mukaan (artikla 8) tulee kaikkien rahoitusta saaneiden Leonardo-kumppanuushankkeiden täyttää hankkeen tiedot ja tulokset EST-tietokantaan. Kansallinen toimisto (CIMO) tarkistaa loppuraportin tarkistuksen yhteydessä, että hankkeen tuote/tuotteet on merkitty EST-tietokantaan. CIMO voi hyväksyä hankkeen loppuraportin vasta sen jälkeen, kun EST-tietokannasta löytyvät hankkeenne tiedot. Kannattaa harkita, mitä raportoi hankkeen tuotteiksi ja/tai tuloksiksi. Tämä riippuu myös siitä, mitä hankehakemuksessa on luvattu ja toisaalta mitä loppuraportissa kerrotaan tavoitteiden saavuttamisesta. Vain sellaiset olennaiset tuotteet/tulokset, joilla on yleistä kiinnostavuutta, viedään kaikille julkiseen EST-tietokantaan. Muut yksittäiset tuotteet/tulokset voi liittää postitse lähetettävän loppuraportin, tai antaa esim. Moodle-ympäristöön salasana, jotta loppuraportin arvioijalla on niihin pääsy. CIMO lähettää sähköpostitse hankkeen yhteyshenkilölle EST-tietokannan käyttäjätunnuksen ja salasanan. 5 (7)

6 EST-tietokannan osoite, johon tiedot syötetään: EST-tietokannan täyttöohjeessa Guide to EST data input for beneficiaries ovat yksityiskohtaiset syöttöohjeet: ST_input_guide_for_beneficiaries_June_2012.pdf EST-tietokantaan syötetyt tiedot tulevat näkyviin replikoitumisen jälkeen noin vuorokauden viipeellä julkiseen EST-tietokantaan ( Lyhyt suomenkielinen täyttöohje: Tietokantaan on esitäytetty koordinaattorin ja yhteistyökumppaneiden tiedot sekä hankkeen kuvaus hankkeen yhteistyökielellä. Yhteyshenkilön nimeä ja sähköpostiosoitetta voi muokata. Partnerit -välilehti: Kaikkien yhteistyökoulujen tiedot ovat esitäytettynä tietokannassa. Yhteyshenkilön nimeä ja sähköpostiosoitetta voi muokata Kuvaus -välilehti: Hankkeiden kuvaus (hakulomakkeeseen kirjoitettu) on esitäytettynä tietokannassa. Jokainen kirjoittaa hankkeen kuvauksen omalla äidinkielellään. Valitse (1) oma kieli: suomi/ruotsi, (2) täytä hankkeen nimi ja (3) hankkeen kuvaus suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki lisäävät hankkeen tuotteet ja tulokset tietokantaan: Tulokset välilehdellä (yläpalkki) klikataan +Uusi tulos kuvaketta. Riittää, että tärkeimmät tulokset viedään ESTiin, mutta kaikki tuotteet tulee laittaa paperisen loppuraportin liitteeksi. Kuvaus: tuotteen nimi ja sisältö Kielet: tuotteiden kieli/kielet Kohderyhmä: kenelle tarkoitettu Tyyppi: esim. raportti, yhteenveto, tai seminaariohjelma ja esitykset Saatavuus: onko saatavilla, missä? Dokumentin voi ladata suoraan tietokantaan, tai laittaa linkin verkkosivulle, josta se löytyy. Huom! Kun tulokset on syötetty tietokantaan, palataan vielä takaisin Tulokset-sivulle, jossa klikataan Julkaise-painiketta. 6 (7)

7 7. Elinikäisen oppimisen ohjelman logon käyttö Loppuraportin yhteydessä on vielä hyvä tarkistaa, että hankkeiden materiaaleissa ja viestinnässä (esim. painotöissä ja muissa materiaaleissa, www-sivuilla ja tiedotteissa jne.) on käytetty LLPohjelman logoa sekä mainittu rahoitusohjelman nimi (Leonardo da Vinci kumppanuushanke). Cimon verkkosivuille on koottu ohjeet logon käytöstä sekä mallilauseet komission tuesta ja vastuuvapaudesta: Lisätietoja Leonardo-kumppanuushankkeiden raportoinnista Tiina Pärnänen, puh , sähköposti: Johanna Virta, puh , sähköposti: Päivitetty TP 7 (7)

Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje

Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET 9.5.2011 Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje LOPPURAPORTOINTI Loppuraporttilomake on esitäytetty. Esitäytettyjä tietoja ei voi muuttaa suoraan lomakkeeseen.

Lisätiedot

Sopimus, raportointi ja seuranta

Sopimus, raportointi ja seuranta Aloituskoulutus hakukierroksella 2012 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kumppanuushankkeille (Partnerships) 31.8.2012 Sopimus, raportointi ja seuranta Johanna Virta, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön

Lisätiedot

aikataulut, hakulomake

aikataulut, hakulomake HAKEMINEN aikataulut, hakulomake Kumppanuushanketyöpaja 26.11.2010 TIEDONLÄHTEITÄ JA MATERIAALIA HAKIJOILLE Päätös LLP ohjelmasta Ehdotuspyyntö 2011 2013 LLP Guide 2011 Hakulomakkeet www.cimo.fi/leonardo

Lisätiedot

Sopimus, raportointi ja seuranta

Sopimus, raportointi ja seuranta Sopimus, raportointi ja seuranta Aloituskoulutus hakukierroksella 2013 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kumppanuushankkeille 6.9.2013 Hannele Nevalampi CIMO On matka ulkomaille Liikkuvuus partneriorganisaatioon

Lisätiedot

Loppuraportin tekninen ohje

Loppuraportin tekninen ohje Loppuraportin tekninen ohje Ammatillinen koulutus KA1 - Liikkuvuus Materiaali MT+ OPAS: Mobility Tool+ Guide for Beneficiaries of the Erasmus+ Programme https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility/ VIDEO:

Lisätiedot

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa

Lisätiedot

Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille

Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Päivitetty 13.3.2015 Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen

Lisätiedot

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet Innovaation siirto -hankkeiden koulutus 29.9.2011 Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa itt vain yhden väli- ja loppuraportin.

Lisätiedot

Yleistä loppuraportista. Yleistä. Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille. Yleistä sisällön raportoinnista

Yleistä loppuraportista. Yleistä. Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille. Yleistä sisällön raportoinnista Yleistä sisällön raportoinnista Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Päivitetty 10.5.2013 Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen

Lisätiedot

Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi

Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen kokoamisesta partnereilta.

Lisätiedot

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje 23.10.2012 SÄHKÖISEN LOPPURAPORTIN TÄYTTÖOHJE EU:n komissio on tehnyt sähköisen loppuraportin, joka on käytössä 33 maassa.

Lisätiedot

MOBILITY TOOL. Tietojen siirto. Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi. LLPLink. Application Form

MOBILITY TOOL. Tietojen siirto. Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi. LLPLink. Application Form Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi MOBILITY TOOL LEONARDO-LIIKKUVUUSHANKKEIDEN KOULUTUS 2013 1 Tietojen siirto Application Form LLPLink Mobility Tool 2 Käyttäjäryhmät Euroopan

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tarkista hankkeesi tiedot Mobility Toolissa Valitse Home -etusivulla raportoitava hanke (mikäli olet useamman

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Aikuiskoulutus 24 kk-hankkeet: interim report 31.10.2016 Tarkistathan oman hankkeen aikataulut vielä rahoitussopimuksesta Yleistä väliraportista

Lisätiedot

OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi

OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi Koordinaattorina ja partnerina toimivien organisaatioiden oikeudet Mobility Toolissa: Koordinaattori (yhteyshenkilö)

Lisätiedot

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA 20.4.2010 RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA SISÄLTÖ: 1 YLEISTÄ RAP4LEO -RAPORTOINNISTA...2 2 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 3 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-8

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tutustu tarkempiin raportointi- ja MT+ täyttöohjeisiin Komission Mobility Tool+ Guide for

Lisätiedot

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Yleistä loppuraportista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet. Yleistä sisällön raportoinnista

Yleistä loppuraportista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet. Yleistä sisällön raportoinnista Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa

Lisätiedot

Yleistä hakulomakkeesta

Yleistä hakulomakkeesta KA2 hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Käytössä on sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä Tarkista, että käytät oikeaa hakulomaketta: Strategic partnerships for vocational education and

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010 Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous päivitetty 25.10.2010 Väliraporttilomakkeet Käytössä sähköinen väliraporttipohja (hankkeille toimitettu linkki raporttipohjaan) Varsinainen väliraporttilomake jätetään

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Ammatillinen koulutus 24 kk interim report 31.10.2015 36 kk interim report 31.12.2015 Korkeakoulutus 36 kk interim report 31.12.2015 Aikuiskoulutus

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Hakulomake Miten täytän lomakkeen

Hakulomake Miten täytän lomakkeen Hakulomake Miten täytän lomakkeen 15.1.2019 Webinaari Lomakkeen avaamiseen/täyttöä varten tarvitset EU-login tunnuksen Tee login-tunnus (jos ei ole vielä): https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

Hakuaika ja hakulomake Comenius koulujen yhteistyöhankkeilla on yksi hakuaika vuodessa. Seuraava hakuaika päättyy 21.2.2012.

Hakuaika ja hakulomake Comenius koulujen yhteistyöhankkeilla on yksi hakuaika vuodessa. Seuraava hakuaika päättyy 21.2.2012. HAKUOHJEET 2012 COMENIUS KOULUJEN YHTEISTYÖHANKKEET Monen oppilaitoksen väliset hankkeet Kahden oppilaitoksen väliset hankkeet Nämä hakuohjeet koskevat vain suomalaisia kouluja. Ohjeet on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Hakulomake ja ohjeet ovat CIMOn verkkopalvelussa osoitteessa: Comenius-lomakkeet

Hakulomake ja ohjeet ovat CIMOn verkkopalvelussa osoitteessa:  Comenius-lomakkeet LIITE 2: Valmistelevien vierailujen hakulomakkeen täyttöohje Komissio on tehnyt sähköisen hakulomakkeen, joka on yhteinen Grundtvig- ja Leonardo da Vinci - ohjelmien kanssa, vaikka hakuajat, -menettelyt

Lisätiedot

MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE

MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE päivitetty 31.1.2014 1 Perustietoa Komission raportointijärjestelmä liikkuvuuksiin ja budjettiin Korvaa aiemmin käytetyn Erasmus-sähköisen raportoinnin Osallistujatiedot

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille Kansaneläkelaitos OHJE 21.12.2010 ATERIATUEN LASKULOMAKE Kela uudistaa visuaalisesti ateriatuen laskulomakkeen ulkoasua. Uusi lomake otetaan käyttöön tammikuussa 2011 (liite 1). Esitäytetty laskulomake

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje 3.12.2013 Kuva: Sanna Waris SoleMOVE lähtevän ERASMUS- harjoittelijan ohje 1 SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje... 1 1. Kirjautuminen... 3 2. Uuden lähtevän Erasmus-harjoittelijan

Lisätiedot

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware.

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware. 15.11.2007 1 (10) HELPDESKIN KÄYTTÖ JA OHJELMIEN PÄIVITYS INTERNETISSÄ DL Helpdesk Online Asiakastukemme avuksi on rakennettu Helpdesk, joka löytyy osoitteesta helpdesk.dlsoftware.com Jokainen ylläpitoasiakas

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Versio 2015-05-12 Pikaopas Min ansökan-palveluun Ennen hakemuksen täyttämistä Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet luonut käyttäjätilin ja aikomuksesi

Lisätiedot

EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN

EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN Taloushallinnon pääosasto ECB-UNRESTRICTED 8.11.2016 EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN Seuraavassa esitetään ohjeet pyydettyjen tietojen toimittamiseen EKP:n

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 21.9.2015 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a) Väliraportti b) Loppuraportti

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 15.9.2016 Projektin sisäinen seuranta Seurataan hankkeen etenemistä tavoitteita kohti: Vahvuudet / heikkoudet Keskeiset asiat: sisältö, raha ja aika

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 21.5.2015 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 27.5.2014 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Pikaopas Min ansökan-palveluun ENNEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISTÄ Voit valita kielen aloitussivulla (ruotsi tai suomi) Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Erasmus+ KA2-hakulomake

Erasmus+ KA2-hakulomake Erasmus+ KA2-hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Hakulomakkeet ja ohjeet: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/hakuprosessi Sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä. Tarkista, että käytät

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

Grundtvig-oppimiskumppanuus. Hakuohje 2013

Grundtvig-oppimiskumppanuus. Hakuohje 2013 26.11.2012 Grundtvig-oppimiskumppanuus Hakuohje 2013 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Tutustu ensin Grundtvig -oppimiskumppanuushankkeen tavoitteisiin, sisältöihin

Lisätiedot

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla KeePass on vapaasti saatavilla oleva, avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa salasanojen hallinnassa. Tämä KeePass ohje on päivitetty

Lisätiedot

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen 1 KÄYTTÖOHJE Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen. 1. KIRJAUTUMINEN Mene sähköisen asioinnin sivustolle: https://pirkkala.ktasiointi.fi/hta/ Kirjaudu sisään

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Seuranta ja raportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Mikä muuttui? Mikä hyöty hankkeesta oli? Hankkeen vaikutus Vaikutuksista vaikuttavuuteen 2 Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa 1 Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa Messuopas on painettu messujulkaisu MessuSaitti on yrityksenne oma sivu sähköisessä messuoppaassa Sisällys Kirjautuminen FairNettiin... 2 Miten pääsen alkuun?...

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot