Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuus projektisuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuus projektisuunnitelma 2010-2011"

Transkriptio

1 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuus projektisuunnitelma Ulla Kuittu Selvityshenkilö vastuualuejohtaja sosiaali- ja perhepalvelut

2 Jyväskylän kaupungin organisaatiouudistuksen tavoitteita Kaupunkilaisille tarjotaan palveluja nykyistä asiakaslähtöisemmin. Asukkaiden omatoimisuutta vahvistetaan ja asukkaille järjestetään osallistumismahdollisuuksia nykyistä enemmän. Hallinnossa organisaatiorakennetta yksinkertaistetaan ja kevennetään. Palvelujen järjestämistaso ja palvelujen tuottaminen erotetaan toisistaan. Tavoitteena on palvelujen tehostaminen ja tuottavuuden parantaminen. -> Uudistustyön tuloksena syntyy demokratiaa ja tehokkuutta tukeva uuden sukupolven organisaatio.

3 Uuden sukupolven kaupunkiorganisaation valmistelua ohjaava perusrakenne Strateginen ohjaus, kuntademokratia ja osallisuus Järjestämistason asiakaslähtöiset ydinprosessit (=palvelurakenne) Palvelut, palvelutuotanto Valtuusto Tark. ltk Kaupunginhallitus Puheenjohtajien yhteistoiminta (sis. Ltk:n pj:t) Kvaaliltk Kh ja mahd. muut toimielimet Lautakunta Lautakunta Lautakunta Lautakunta Lautakunta Lupaltk Elinvoima ja kilpailukyky Elinympäristö ja kaupunkirakenne Elämänlaatu ja kulttuuri Kasvu, oppiminen ja perheet Toimintakyky ja arjen sujuvuus Terveys ja sosiaalinen turvallisuus Konsernihallinto Tuotantorakenne Kuntalaiset: eri asiakkuudet - vaikuttavuus ja tuloksellisuus Hyvä hallinto ja hallinta Konsernin ohjauksen ja hallinnon tarpeet

4 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuuden valmistelun lähtökohtia Lähtökohtana ovat asukkaiden tarpeet ja palvelujen sujuvuus: Palveluilla edistetään asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Asukkaille järjestetään oikea-aikainen ja oikeanlainen palvelu kustannustehokkaasti tuotettuna. Keskeisiä periaatteita ovat terveydenedistäminen, omatoimisuuden ja osallisuuden edistäminen ja ongelmien ennaltaehkäiseminen. Palveluvalikkoon kytketään nykyistä tiiviimmin vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki.

5 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuuden valmistelun lähtökohtia Asukkaille varmistetaan hyvä hoito ja sosiaalinen turvallisuus myös niissä elämäntilanteissa, joissa asukkaiden omat voimavarat eivät riitä. Palveluissa kartoitetaan mikä toimii ja mikä ei -> työtapoja uudistetaan tarpeenmukaisesti Palvelu-uudistuksessa voidaan ottaa laajasti huomioon riskiryhmien näkökulma. -> Väestötasolla vaikuttaminen ja voimaannuttavat palvelut edesauttavat kaupunkilaisten hyvinvointia.

6 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelukokonaisuuden valmistelun lähtökohtia Palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelussa käydään läpi nykyinen palvelutuotanto ja toimintatavat. Arvioidaan mitä voisimme tehdä toisin ja miten voimme uudistaa rohkeasti toimintamalleja palvelukokonaisuuden sisällä? Miten esimerkiksi sosiaalityön, työvoimanpalvelukeskuksen ja terveydenhuollon ammattilaiset voisivat nykyistä paremmin hyödyntää toistensa osaamista asiakkaiden/potilaiden avuntarpeissa sekä keskinäisessä konsultaatiossa. -> Uuden palvelukokonaisuuden ja palvelumallien valmistelu tapahtuu yhteistyössä henkilöstön, asukkaiden, palvelunkäyttäjien ja sidosryhmien kanssa.

7 Toimintaympäristön muutokset huomioidaan Valmistelussa huomioidaan toimintaympäristön ja lainsäädännön muutokset sekä meneillään olevat hankkeet. Jyväskylän, Uuraisten, Muuramen ja Hankasalmen terveydenhuollon yhteistoiminta-alue aloitti toimintansa > Tulevatko myös sosiaalihuollon tehtävät järjestettäviksi yhteistoiminta-alueelle vuoteen 2015 mennessä? Ennakoidaan terveydenhuoltolain ja sosiaalihuoltolain uudistusten vaikutukset. Huomioidaan talouden suhdanteet ja työllisyyden kehitys palvelujen kysynnässä. -> Lama-aikana ja sen jälkeen palvelutarpeet yleensä kasvavat Monikulttuurisuuden vaikutukset palveluissa

8 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palveluita Suun terveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto Terveyskeskussairaala Avosairaanhoito Keskitetyt palvelut opiskeluterveydenhuolto Aikuissosiaalityö ja toimeentulotuki Asumispalvelut Sallaajärven palvelukoti ja ostopalvelut Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonta Maahan muuttajapalvelut Työllisyyspalvelut ja Työvoiman palvelukeskus Keski-Suomen tulkkikeskus Sosiaalinen luototus Aikuisten Psykologi Palvelut

9 Palvelukokonaisuuksien rajapintoja Valmistelun aikana on ratkaistava muun muassa miten aikuissosiaalityön ja lastensuojelun yhteisten asiakkaiden palveluprosessit järjestetään, miten nuorten palvelut asemoituvat, mihin sijoittuvat sosiaalipäivystyksen palvelut, miten sijoittuvat neuvola, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut, minne asettuvat yhteispalvelut ja otetaanko käyttöön ydinprosessien yhteisiä asiakasohjauspisteitä (ASPA-hanke) -> Keskeistä on, että uudet palvelukokonaisuudet muodostuvat niihin aidosti kuuluvista palveluista.

10 Palvelujen sijoittuminen nykyisessä organisaatiossa TERVEYDENHUOLLON JAOSTO PERUSTURVALAUTAKUNTA Päivähoito- ja varhaiskasvatusjaosto Yksilöhuoltojaosto Työllisyysjaosto YMPÄRISTÖ- TERVEYSJAOSTO APULAISKAUPUNGINJOHTAJA VIESTINTÄ HENKILÖSTÖ TYÖLLISYYSPALVELUT TALOUS HALLINTO STRATEGIA JA KEHITTÄMINEN VASTUUALUEET PALVELUYKSIKÖT TERVEYDEN- HUOLLON PALVELUT Avosairaanhoito Keskitetyt palvelut Neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto Terveyskeskussairaala Suun terveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto LASTEN PÄIVÄHOITO- PALVELUT Kunnalliset päivähoitopalvelut, alue1 Kunnalliset päivähoitopalvelut, alue 2 Kunnalliset päivähoitopalvelut, alue 3 Päivähoidon palvelukeskus VANHUS- JA VAMMAIS PALVELUT Kotihoito Palveluasuminen Pitkäaikaishoito Vammaispalvelut SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT - Keski- Suomen tulkkikeskus Aikuissosiaalityö ja perusturva Lasten ja perheiden palvelut Psykososiaaliset palvelut

11 Terveys ja sosiaalinen turvallisuus palvelujen talouslukuja vuonna 2011 Toimintakatteet vuonna 2011 (milj. euroa) Työllisyyspalvelut ,7 Terveydenhuollon palvelut, JKL ,8 Erikoissairaanhoidon palvelut, JKL ,0 Sosiaali- ja perhepalvelut, ,2 josta aikuissosiaalityön ja perusturva ,0 Yhteensä ,7

12 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia asiakkaiden näkökulmasta Asiakas saa kootusti eri palveluja samasta asiointipaikasta. Se tarkoittaa muun muassa, että erikoislääkäripalveluja saisi terveyskeskuksesta nykyistä kattavammin. Kuntalaisten valinnanvapautta palveluntuottajan valitsemisessa lisätään mahdollisuuksien mukaisesi. Tarvittaessa asiakkaita ohjataan vertaistuen ja asuinalueiden kansalaistoiminnan piiriin. Sähköisen asioinnin mahdollisuudet ja mobiililaitteiden hyödyntäminen tulevat lähivuosina helpottamaan asioimista ja palvelujen saatavuutta.

13 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia asiakkaiden näkökulmasta Asiakkaat/potilaat saavat palvelutarvearvion perusteella tarvitsemansa palvelun sujuvasti ja oikea-aikaisesti. Työttömien toimeentulotukiasiakkaiden pääsemistä aktivointitoimenpiteisiin nopeutetaan. -> Pitkäkestoisten arviointitoimenpiteiden sijasta asiakkaita työllistetään nykyistä nopeammin ja työllistämisvaiheeseen kohdennetaan tukitoimia jakson onnistumiseksi. -> Sosiaalityön asiakkaat saavat kaupungin työllisyyspalveluja sosiaaliasemalla. Se nopeuttaa asiakkaiden pääsemistä aktivointitoimenpiteisiin.

14 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia palvelujen uudistamisen ja kaupungin näkökulmasta Päällekkäiset palvelut ja asiakassuhteet minimoidaan. Palveluohjaus on kehitetty toimivaksi (asiakaspalvelukeskus?) Puhelinpalvelut ja asiakkaiden palveluohjaus uudistetaan nykyistä paremmin toimiviksi. Sähköisen asioinnin ja mobiililaitteiden mahdollisuudet hyödynnetään palveluissa. Terveydenhuollon palveluissa vähenevät päivystyskäynnit, jotka on mahdollista hoitaa normaaleina vastaanottoaikoina.

15 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia palvelujen uudistamisen ja kaupungin näkökulmasta Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon hoitoketjua kehitetään Kaiser Permanent (KP) - mallin mukaisesti: -> Potilas hoidetaan mahdollisimman hyvin perusterveydenhuollossa, jotta tarpeettomalta erikoissairaanhoidolta vältyttäisiin. -> Sairaalahoidossa potilaan hoitoketju suunnitellaan heti hoidon alkaessa ja siihen liitetään potilaan aktiivinen ohjaus. -> Ohjausta ja neuvontaa jatketaan potilaan kotiuttamisen jälkeenkin. -> Preventio ja itsehoito korostuvat erityisesti kroonisten sairauksien hoitamisessa. Erikoissairaanhoidon kustannusten hallittavuus.

16 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia palvelujen uudistamisen ja kaupungin näkökulmasta Sosiaalityön, työllisyyspalvelujen ja terveydenhuollon palvelujen yhteisiä asiakkaita hoidetaan suunnitelmallisella työnjaolla. Yhtenäiset aluejaot palveluissa mahdollistavat monialaisen yhteistyön kehittämisen ja jatkuvuuden. Sosiaalialan asiantuntemusta terveydenhuollossa lisätään sijoittamalla sosiaaliohjaajia terveysasemille. Sosiaalityössä otetaan käyttöön ryhmätyön ja yhdyskuntatyön menetelmät ja verkostoidutaan muiden toimijoiden ja kolmannen sektorin kanssa vertaistuen ja asuinaluetyön organisoimiseksi.

17 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia palvelujen uudistamisen ja kaupungin näkökulmasta Palvelujen kustannustehokkuus paranee. Palveluseteleiden käyttöä voidaan lisätä niissä palveluissa, joihin se palvelumallina sopii. Asukkaiden ja asiakkaiden hyvinvointia lisätään tuomalla kaupungin kulttuuripalveluja vuodeosastoille, asumispalveluyksiköihin ja alueiden asukastilaisuuksiin. Kulttuuripalvelujen ja terveydenedistämisen mahdollisuudet huomioidaan kaikissa palveluissa hyvinvoinnin peruselementteinä. Yhteiskunnallisena vaikutuksena kavennetaan sosiaalisia terveyseroja sekä edistetään eri väestöryhmien tasa-arvoisuutta.

18 Kehittämistyön muutostavoitteita Vaikutuksia henkilöstön näkökulmasta Työ, johtaminen ja esimiestyö edistävät työn tuloksellisuutta ja henkilöstön hyvinvointia. Henkilöstö on aidosti mukana kehittämistyössä. Uusien työtapojen käyttöönottaminen. Sisäinen viestintä toimii hyvin ja työpaikan pelisäännöt. Mahdollisuudet palkitsemiseen ja kannustimiin koko kaupungin tasolla sovellettavien, oikeudenmukaisuutta edistävien linjausten puitteissa. Henkilöstöpalvelut tukevat työtä

19 Valmistelutyön aikataulu ja toteutus -> Prosessien kuvaus (10/2010 3/2011) - Nykytilan ja muutostarpeiden kartoittaminen ( 10-1/2011) -> Muutostarpeiden analyysi ja prosessien tarkastelu (-> ) - Rajapinnat palvelukokonaisuuden sisällä - Rajapinnat palvelukokonaisuuksien välillä - Rajapinnat muiden palveluntuottajien kanssa - Palveluverkko, tilaratkaisut ja asiakas/palveluohjaus - Palvelutuotannon läpikäyminen -> Uudistus- ja muutostarpeiden hahmottaminen (-> ) -> Ydinprosessien ja pääprosessien muodostaminen (4-9/2011) -> Prosessien sisältöjen ja vahvistaminen (10/2011)

20 Työskentelyn aikataulutus ja toteutus 1-2/2011 Joulu-tammikuun aikana kootaan pääprosessit IMS-järjestelmään (yhteistyössä johtajien kanssa tai konsultoiden) -> Ei kuormiteta tässä vaiheessa henkilöstöä projektiryhmän kokouksessa käydään tuotokset läpi ja tarkistetaan työsuunnitelma helmi-maaliskuulle. Helmi-maaliskuun aikana pääprosesseittain kokoontuvat selvitystyöryhmät työstävät valikoidut (uudistettavat) palveluprosessit tarkemmalle tasolle. -> Henkilöstö mukana työskentelyssä ohjausryhmän kokous ja ohjeistus Järjestötoimijoiden ja palvelunkäyttäjien evästykset ja kommentit tammi maaliskuun aikana (vaiheittain).

21 Organisoituminen 1. Ohjausryhmä Pekka Utriainen, Ulla Kuittu, Jarmo Koski, Paula Käyhkö, Pirjo Tuosa, Sirkka Karhula, Anssi Niemelä, Hannu Tuhkanen, Anu Leppänen, Emmi Hyvönen, Heljä Siitari, Raija Miettinen, Aini Suihkonen, Mikko Mäntysaari, Lasse Kannas, Anne Astikainen, Jussi Merikallio, Jouko Isolauri 2. Työryhmä Ulla Kuittu, Jarmo Koski, Paula Käyhkö, Ritva Anttonen, Päivi Junnilainen, Emmi Hyvönen ja Pirjo Ojanen, JYTE-alueen perusturvajohtajat 3. Projektiryhmä Selvitysryhmien kokoajat: Junnilainen Päivi, Keikkala Sirkka, Laitinen Pirjo, Lampivuo Kari, Lönn Loretta, Muhonen Mari, Niskavaara Pirjo, Paajanen Mauri, Paavola Pirkko, Raento Irma, Saarela Hilkka, Tabell Hanna, Turtiainen Kati, Vuorinen Pirkko, Kuhmonen Sirpa ja Helin Riitta, Sakari Ritala 4. Järjestötoimijoiden ja palvelunkäyttäjien foorumit STKL:n koordinoima KOLMIKKO, Kantere ry:n verkosto, Gloria (maahanmuuttajat), Sosiaalityön asiakkaat (THL:n kysely), Hannikaisenkadun sosiaaliaseman mobiilikyselyt, opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, Jyväskylän seudun Romanityöryhmä

22 Järjestötoimijat ja palvelunkäyttäjät evästävät ja kommentoivat valmistelua STKL:n koordinoima KOLMIKKO Kantere ry:n verkosto ( hallitus-> jäsenjärjestöt ja yhteisöt) Gloria (maahanmuuttajat) Jyväskylän seudun Romanityöryhmä Asiakas/palvelunkäyttäjät: -> THL:n kysely -> Hannikaisenkadun sosiaaliaseman ja Väinönkadun terveysaseman palvelunkäyttäjien mobiilikyselyt -> Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati (perustetaan)?

23 Palvelutuotannon järjestämisen nykyiset organisointitavat (aikuissosiaalityö ja työllisyys) LAKISÄÄTEISESTI KAUPUNGIN TUOTETTAVAT: Aikuissosiaalityö Toimeentuloturva Kuntouttava työtoiminta MUUT: SHL:n asumispalvelu (Sallaajärvi) Sosiaalinen luototus Maahanmuuttajapalvelut TYP:n sosiaalityö Työllistäminen ttt-työllistäminen Aikuispsykologit NETTOYKSIKKÖ: K-S:n tulkkikeskus Valtion rahoituksella (100 %) tuotettavat palvelut Rikos- ja riita-asioiden sovittelu Talous- ja velkaneuvonta Pakolaisten toimeentuloturva Avustuksia mm. Jyvässeudun työttömät ry KYT ry (avustus) Jyvälän setlementti Autosynergia Työttömien tuki ry Kuntalisät yhdistyksille ja yrityksille Suvanto ry:n päiväkeskustoiminta Yksityinen ja kolmas sektori tuottaa ostopalveluna Sosiaalihuoltolain mukaiset asumispalvelut (Katulähetys ry, KAN ry, Kuiville pyrkivien tuki ry) Työllisyyspalveluja tuottaa SOVATEKsäätiö ja Katulähetys ry

24 Terveyspalvelujen tuotannon nykyiset järjestämistavat Kunta tuottaa Tk-sairaala vastaanottotoiminta (lääkäri, sairaanhoitaja, Erikoislääkärit, erikoishoitajat) Kuntoutus ja terapiapalvelut (puheterapia, sosiaalityöntekijät, fysio- ja toimintaterapia, lääkinnällinen kuntoutus ja veteraanikuntoutus) Röntgen Tukipalvelut Materiaalipalvelut (ilmaisjakelu/ hoitotarvikkeet) Neuvola, koulu ja opiskeluterveydenhuolto Kunta tuottaa (Perhesuunnittelu, äitiys- ja lastenneuvola, joukkotarkastukset: mammografia ja papa) Suun terveydenhuolto ( perus, kliininen, kirurginen ja oikomishoito, päivystys) ympäristöterveyden huolto: (terveys ja elintarvikevalvonta) eläinlääkintähuolto Yksityinen sektori tuottaa Mammografia Hammastekniset laboratoriotyöt Maahanmuuttajien suun terveydenhuollon palvelut Vaativat suukirurgiset palvelut Oikomishoitoja hammashoidon vastaanottopalvelut Sairaala- ja kuntoutuspalveluja rintarauhastutkimukset

25 Erikoissairaanhoidon sopimusohjaus - Somaattinen - Lasten ja nuorten psykiatria - Aikuispsykiatria ja päihdepalvelut - Aikuispsykiatrian valtion mielisairaalat OSTOPALVELUT (KSSHP) Vastaanottotoiminnan kliininen laboratoriotoiminta Kliinis-fysiologiset tutkimukset Lääkkeiden ja vastaavien tuotteiden hankinta Histopatologisten kudosnäytteiden tutkimukset Luustontiheysmittaukset Kohdunkaulan seulontanäytteiden tutkiminen Lääketieteelliset ruumiinavaukset RTG-konsultaatiotutkimukset ja niihin liittyvät lausunnot Diabeetikkojen silmänpohjakuvaukset RTG- pitkäaikaisarkistointitietojärjestelmä Päivystykset Päivystyksen puhelinneuvonta Seulonnat (skopiat) ja konsultaatiot Hankintarengaskumppanuus Yhteinen effica-tietojärjestelmä (Medikes) Pesula ja vuokratekstiilisopimus Tk-sairaalan ruokapalvelut Kuntien välinen sopimus Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustamisesta ja hallinnosta AVUSTUKSET (pakollinen maksuosuus) YTHS:n avustus opiskelijaterveyden huoltoon MUUT SOPIMUKSET Sairaankuljetus ja ensihoito (Keski-Suomen pelastuslaitos) Yhteistoimintasopimukset: - Perheryhmät synnytykseen valmistuville perheille ( JAMK) - Ennakkoterveystarkastukset (Puolustusvoimat)

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Ulla Kuittu selvityshenkilö Organisaatiotoimikunta 7.2.2011 Valmistelun lähtökohtia edistetään terveyttä ja

Lisätiedot

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Ulla Kuittu selvityshenkilö valtuustoseminaari 21.2.2011 Erilaisia elämäntilanteita ja palvelutarpeita 21.2.2011

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupunkiorganisaation palvelujen järjestämistason perusrakenne ja luottamushenkilöorganisaation toimielinrakenne Kuntalaisfoorumi Uuden sukupolven organisaatio 4.10.2010 Veijo

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupunkiorganisaation palvelujen järjestämistason perusrakenne ja luottamushenkilöorganisaation toimielinrakenne Organisaatiotoimikunta 30.08.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen

Lisätiedot

Motto: Yhdessä toimien - terveyttä tukien

Motto: Yhdessä toimien - terveyttä tukien Motto: Yhdessä toimien - terveyttä tukien Jyväskylän yhteistoiminta-alue 4 Kuntaa 12 Terveysasemaa 150 000 asukkaan perusterveydenhuolto Henkilökuntaa 1400 115 aluelääkäriä ja muita lääkäreitä 12 terveysasemaa

Lisätiedot

Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu

Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu - tilannekatsaus / lokakuu 2010 Toimikunta 25.10.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelun järjestelyt

Lisätiedot

Päivitetty 20.8.2012. Organisaatio 1.1.2011

Päivitetty 20.8.2012. Organisaatio 1.1.2011 Päivitetty 20.8.2012 Organisaatio 1.1.2011 Sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatio Yksilöhuoltojaosto Ympäristöterveysjaosto Terveydenhuollon jaosto PERUSTURVALAUTAKUNTA Päivähoito ja varhaiskasvatusjaosto

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio - valmisteluun liittyvät järjestelyt ja vastuutukset sekä aikataulut Organisaatiotoimikunta 27.09.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Strategiajohtaja Sakari Möttönen Uuden

Lisätiedot

Kasvu, oppiminen, perheet

Kasvu, oppiminen, perheet Kasvu, oppiminen, perheet Pirjo Tuosa, selvityshenkilö Uudistuksen lähtökohtia Jyväskylän kaupungissa toteutetaan palvelu- ja organisaatiouudistus vuoden 2013 alussa hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupungin palveluorganisaation perusrakenne asiakaslähtöiset ydinprosessit Organisaatiotoimikunta 16.08.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Strategiajohtaja Sakari Möttönen

Lisätiedot

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 30.4.2012

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 30.4.2012 Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 30.4.2012 Avosairaanhoito 1.1.-30.4.2012 Lääkärikäynti/Kyllön terveysasema 87,39 Lääkärikäynti/Säynätsalon terveysasema 89,54 Lääkärikäynti/Keskustan

Lisätiedot

Perusturvan toimiala

Perusturvan toimiala Perusturvan toimiala perehdytystilaisuus 14082017 Ulla Kuittu toimialajohtaja http://www.jyvaskyla.fi/info/talous/ta- 2017/final/kayttotalous/perusturva Toimialan vahva tukipalvelu konsernista Talouspäällikkö

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä. Sirkka Karhula Selvityshenkilö 23.5.

Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä. Sirkka Karhula Selvityshenkilö 23.5. Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä Sirkka Karhula Selvityshenkilö Toimintakyky ja arjensujuvuuspalvelukokonaisuuden asiakkaat Vanhukset Vammaiset

Lisätiedot

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Avosairaanhoito Sakari Ritala Mari Muhonen Anu Mutka Keskitetyt palvelut Mauri Paajanen Riitta-Maija

Lisätiedot

YDINPROSESSIT LÄHIPALVELUT ALUEELLISET PALVELUT ERITYISPALVELUT. Palvelutarpeen arviointi, palveluohjaus ja neuvonta

YDINPROSESSIT LÄHIPALVELUT ALUEELLISET PALVELUT ERITYISPALVELUT. Palvelutarpeen arviointi, palveluohjaus ja neuvonta LIITE 2. Ydinprosessityöryhmien palvelujaottelut IKÄIHMISTEN YDINPROSESSIT LÄHI ALUEELLISET ERITYIS Ennaltaehkäisevät palvelut Palvelutarpeen arviointi Palvelutarpeen arviointi, palveluohjaus ja neuvonta

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula selvityshenkilö Organisaatiotoimikunta 7.2.2011 Valmistelun lähtökohtia: tuetaan toimintakykyä ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään Vammaispalvelujen neuvottelupäivät Helsinki, Scandic Park, 29.-30.1.2015 Kirsi Varhila, STM

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupungin palveluorganisaation perusrakenne asiakaslähtöiset ydinprosessit Organisaatiotoimikunta 14.06.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Strategiajohtaja Sakari Möttönen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 26.1.2016 4 No Kustannuspaikka Asiatarkistus/varatarkastaja Tiliöijät/varatilijöijä Hyväksyjä/varahyväksyjä

Perusturvalautakunta 26.1.2016 4 No Kustannuspaikka Asiatarkistus/varatarkastaja Tiliöijät/varatilijöijä Hyväksyjä/varahyväksyjä 5000 Lautakunta 5010 Hallinto 5020 Lakkautettu sosiaalitoimi 5030 Lakkautettu terveystoimi 5040 Hellin purkusopimus 5050 Potilas- ja sosiaaliasiamies 5060 Ympäristöterveydenhuolto 5070 Rääkkylä lask (jako

Lisätiedot

Kasvu, oppiminen, perheet

Kasvu, oppiminen, perheet Kasvu, oppiminen, perheet Valtuustoseminaari 21.2.2011 Pirjo Tuosa, selvityshenkilö Kasvu, oppiminen, perheet - palveluja SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT SIVISTYSPALVELUT Terveydenhuollon palvelut Lasten

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki ja 3. sektori - näkökulmia kunta-järjestöyhteistyöhön

Jyväskylän kaupunki ja 3. sektori - näkökulmia kunta-järjestöyhteistyöhön Jyväskylän kaupunki ja 3. sektori - näkökulmia kunta-järjestöyhteistyöhön Jukka Laukkanen Jyväskylän kaupunki/ konsernihallinto/ kilpailukyky ja kaupunkikehitys, Kansalaistoiminnankeskus Matara 22.1.2014

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI. Avopalvelut - yhdessä tehden Esittely 2015

TAMPEREEN KAUPUNKI. Avopalvelut - yhdessä tehden Esittely 2015 Avopalvelut - yhdessä tehden Esittely 2015 Toiminta-ajatus Avopalvelut edistävät, tukevat ja hoitavat tamperelaisten terveyttä, psyykkistä hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta sekä valmiuksia sujuvaan

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Valtuustoseminaari 21.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot

Määrämuotoisen kirjaamisen toteutus tietojärjestelmään - case Apotti

Määrämuotoisen kirjaamisen toteutus tietojärjestelmään - case Apotti Määrämuotoisen kirjaamisen toteutus tietojärjestelmään - case Apotti Sosiaalialan tiedonhallinnan Kansa-koulun koulutus Haartman-instituutin luentosali 2, Meilahti, Helsinki 22.1.2016 Veli-Pekka Lehtonen,

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4. Harri Jokiranta Projektinjohtaja

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4. Harri Jokiranta Projektinjohtaja Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4 Harri Jokiranta Projektinjohtaja Reformi: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus TAVOITE:

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Organisaatiotoimikunta 7.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot

Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli

Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli Hämeenlinna 2012 tavoitteet (kh 12/2005) 1) Palveluiden tuottavuuden ja vaikuttavuuden kasvu 2) Palveluiden organisointi ja tuottaminen asiakaslähtöisesti 3) Kustannustietoisuuden

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne 25.04.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITEET Tavoitteena on nykyisen

Lisätiedot

Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011

Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011 Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011 SOVATEK-SÄÄTIÖ julkisen ja kolmannen sektorin yhteistoimintaorganisaationa Toimitusjohtaja Jussi Suojasalmi SOVATEK-SÄÄTIÖ S osiaalipalvelu O sallistaminen, ohjauspalvelu

Lisätiedot

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013 Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013 31.10.2013 Avosairaanhoito 1.1.-31.8.2013 Lääkärikäynti/Kyllön terveysasema 80,97 Lääkärikäynti/Säynätsalon terveysasema 135,94

Lisätiedot

Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut. Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018

Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut. Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018 Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018 Tuomas Pöysti 09/2016 Miksi sote-uudistus mitä tavoitellaan? Miten uudistus toteutetaan?

Lisätiedot

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012 Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012 Avosairaanhoito 1.1.-31.8.2012 Lääkärikäynti/Kyllön terveysasema 107,37 Lääkärikäynti/Säynätsalon terveysasema 112,38 Lääkärikäynti/Keskustan

Lisätiedot

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Yleistä Eksote kantaa järjestämis- ja tuottamisvastuun kuntalaisten sosiaalija terveyspalveluista kuntien osoittamalla

Lisätiedot

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilu Työ- ja toimintakyvyn arvioinnit ja eläkeselvittelyt osana pitkäaikaistyöttömien palveluprosesseja Leena-Kaisa Härkönen Työllisyyden kuntakokeilu Jyväskylä, Jämsä, Muurame Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 Organisoitumisen lähtökohdat Organisaation on vastattava n perussopimuksen ja perustamissuunnitelman tavoitteita

Lisätiedot

Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä

Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari Tampere-talo 4.5.2015 Kari Hakari johtaja tilaajaryhmä

Lisätiedot

Perusturvakeskus No Kustannuspaikka Asiatarkistus/varatarkastaja Tiliöijät/varatilijöijä Hyväksyjä/varahyväksyjä

Perusturvakeskus No Kustannuspaikka Asiatarkistus/varatarkastaja Tiliöijät/varatilijöijä Hyväksyjä/varahyväksyjä 5000 Lautakunta Marja Havukainen/Sari Nurmi Marja Havukainen/Sari Nurmi Markku Kipinä/Mervi Paddar 5010 Hallinto Sari Nurmi/Marja Havukainen Sari Nurmi/Marja Havukainen Markku Kipinä/Mervi Paddar 5020

Lisätiedot

Sopimusohjauksen kehysseminaari 29.4.2015. Sirkka Keikkala

Sopimusohjauksen kehysseminaari 29.4.2015. Sirkka Keikkala Sopimusohjauksen kehysseminaari 29.4.2015 Sirkka Keikkala ERIKOISSAIRAANHOIDON PALVELUT (euroa) 2011-2014 JYVÄSKYLÄN YHTEISTOIMINTA-ALUE Keski-Suomen shp Toteutunut Toteutunut Toteutunut Toteutunut 2011-

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaation ja toimintamalli. Uusi Kunta 2017-seminaari 26.11. Sakari Möttönen

Uuden sukupolven organisaation ja toimintamalli. Uusi Kunta 2017-seminaari 26.11. Sakari Möttönen Uuden sukupolven organisaation ja toimintamalli Uusi Kunta 2017-seminaari 26.11. Sakari Möttönen 1. Strategiaperusta tasapainoisen kaupunkistrategian perustekijät Suorituskyky - Vaikuttavuus - Taloudellisuus

Lisätiedot

Kotihoidon mobiilin hyödynnettävyys

Kotihoidon mobiilin hyödynnettävyys Kotihoidon mobiilin hyödynnettävyys Terveydenhuollon Atk-päivät Jyväskylä 20.-21.5.2014 Palvelujohtaja Pirkko Uuttu 21.5.2014 Strategia ja kehittäminen Kehittämisjohtaja Silja Ässämäki Johdon tukipalvelut

Lisätiedot

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys ja hyvinvointikeskus-projekti Lars Rosengren /Projektipäällikkö (lars.rosengren@hel.fi) Hilkka Kulmala

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3:

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: P1: Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiohjelma P2: Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjelma P3: Ikääntyneiden ja vajaakuntoisten hyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Kuntous ja sote -uudistus 17.3.2016 1

Kuntous ja sote -uudistus 17.3.2016 1 Kuntous ja sote -uudistus 17.3.2016 1 Kuntoutuksen kokonaisuudistus Hallitusohjelman kirjaus ja tavoite Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta - toimeenpannaan kuntoutusjärjestelmän

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 ptltk 28.10.2015 PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 Toimintaympäristöanalyysi Suunnitelmakaudella perusturvapalvelujen toimintaan tulee voimakkaasti vaikuttamaan valtakunnan tason päätökset

Lisätiedot

Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016

Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016 Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016 Työelämän laatu ja johtaminen muutoksessa TOIMINTAYMPÄRISTÖN KAAOS RESURSSIEN NIUKKUUS JA KUNTALAISTEN RAJOTTOMAT TARPEET OVAT JO HAASTANEET

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen, tuottamiseen ja johtamiseen

Ajankohtaiskatsaus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen, tuottamiseen ja johtamiseen Ajankohtaiskatsaus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen, tuottamiseen ja johtamiseen Hankepäällikkö Marja Heikkilä Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Eläköön elämä ja työ V Laajavuori

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki

TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki Aino-Liisa Oukka Dos., johtajaylilääkäri Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Ismo Rautiainen, toimialajohtaja Kuntamarkkinat, Mikä ihmeen sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio 12.9.2019 Asiakasohjauksen kehittämisen peruskuva!

Lisätiedot

Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen uudeksi organisaatioksi

Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen uudeksi organisaatioksi Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen uudeksi organisaatioksi Lautakuntien seminaari 20.3.2012 Muutostiimi 21.3.2012 Muutostiimi 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Ensimmäinen

Lisätiedot

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän hallitus Sisäinen tarkastus Tilintarkastaja Johtokunta Tulosalueet ERVAlaboratorioliikelaitos Kuntayhtymän johtaja Johtoryhmä Kainuun Työterveys

Lisätiedot

Lähipalveluiden määrittely versio 1.0

Lähipalveluiden määrittely versio 1.0 Lähipalveluiden määrittely versio 1.0 3.6.2015 Määrittely tehty seuraavan aineiston pohjalta Kuntalaisillat ja niistä saatu palaute Henkilöstölle järjestetyt workshopit kuntakierroksella Kysely lähipalveluista

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhteistoiminta-alueverkoston XII tapaaminen 21.10.2010 Toimitusjohtaja Leila Pekkanen Kuntayhtymän toiminta-alue Toiminta-alueen väestö n.40.100 Iisalmi 22.223 Kiuruvesi 9.403

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelut keskeinen osa kuntien toimintaa

Sosiaali- ja terveyspalvelut keskeinen osa kuntien toimintaa Sosiaali- ja terveyspalvelut keskeinen osa kuntien toimintaa Pohjatietoa kuntavaaleihin Kaikki yhteen ääneen. 28.10.2012 Använd din röst. Kuntien järjestämisvastuu Kunnilla on vastuu palvelujen järjestämisestä

Lisätiedot

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015 Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi OIVA keskus Miia Autiomäki 18.2.2015 20.2.2015 Johdon tukipalvelut vastuualuejohtaja Anssi Niemelä Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen/ OIVA-keskus

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Kuntaliiton tuki kuntien tuottavuuden ja vaikuttavuuden parantamisessa

Sote-uudistus ja Kuntaliiton tuki kuntien tuottavuuden ja vaikuttavuuden parantamisessa Sote-uudistus ja Kuntaliiton tuki kuntien tuottavuuden ja vaikuttavuuden parantamisessa DRG-käyttäjäpäivät 2015 Lahti 4.12.2015 toimitusjohtaja Kuntaliitto Sote palvelurakenneuudistuksen tavoitteet Luoda

Lisätiedot

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Kaupunginhallitus 6.10.2014 liite nro 7 (1/20) Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Kaupunginhallitus 6.10.2014 liite nro 7 (2/20) Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet

Lisätiedot

Perusturvan palveluverkkoselvitys 2016

Perusturvan palveluverkkoselvitys 2016 Perusturvan palveluverkkoselvitys 2016 Perusturvalautakunnan 28.1.2016 päätös Perusturvan palvelut Suurin osa perusturvan toimialan eli sosiaali- ja terveyden huollon palveluista ovat lakisääteisiä. Palvelut

Lisätiedot

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa 13.9.2016, Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Esityksen rakenne Ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta

Lisätiedot

Mitä henkilöstöä tulevaisuuden terveydenhuolto tarvitsee?

Mitä henkilöstöä tulevaisuuden terveydenhuolto tarvitsee? Mitä henkilöstöä tulevaisuuden terveydenhuolto tarvitsee? Eeva Aarnio Henkilöstöjohtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri X Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2013 Terveydenhuollon työvoimapoistuma ja työlliset

Lisätiedot

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI Toimintatuotot 18 061 797 18 489 000 17 599 200 17 049 200 17 049 200 Myyntituotot 5 896 589 6 763 900 6 379 100 6

Lisätiedot

SoTen talousarvion toteutuminen TP 2017 Kannonkoski

SoTen talousarvion toteutuminen TP 2017 Kannonkoski Kannonkoski SOTEN JA SAARIKAN HALLINTO -13 932-15 100-15 100-18 807 124,5-3 707-4 875 35,0 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISEN PALVELUT -778 318-700 979-762 479-751 849 98,6 10 630 26 469-3,4 Neuvola-,

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön. iäkkäiden henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Kari Välimäki Kansliapäällikkö Ohjausryhmän puheenjohtaja 19.4.

Laki ikääntyneen väestön. iäkkäiden henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Kari Välimäki Kansliapäällikkö Ohjausryhmän puheenjohtaja 19.4. Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn i t tukemisesta t sekä iäkkäiden henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluista Kari Välimäki Kansliapäällikkö Ohjausryhmän puheenjohtaja 19.4.2012 Lakiesityksen tausta

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa

Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa Jyväskylän kaupungin perusturvapalvelut 12.11.2015 Tietosuojavastaava Irma Latikka Perusturvan toimiala 1.4.2015 Perusturvalautakunta Toimialajohtaja Sosiaalipalvelut

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen (22.1.2018) mukaisesti 1 - Keskeisimmät muutokset lausuntokierroksen jälkeen Sote-keskuksen erikoisalojen mukaiset konsultaatio- ja vastaanottopalvelut

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus OIVA. 2.4.2009 Peruspalvelukeskuksen johtaja Eeva Halme

Peruspalvelukeskus OIVA. 2.4.2009 Peruspalvelukeskuksen johtaja Eeva Halme Peruspalvelukeskus OIVA 2.4.2009 Peruspalvelukeskuksen johtaja Eeva Halme Päijät-Hämeen peruspalveluiden tuottajat 1.1.2007 Läntinen perusturvapiiri Heinola Lahti Kunta kahdeksikko= PHSOTEY:n peruspalvelukeskus

Lisätiedot

YMPÄRI KÄYDÄÄN YHTEEN TULLAAN 19.4.2012. Maakunta - osallisuus - lähidemokratia Maakuntajohtaja Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto

YMPÄRI KÄYDÄÄN YHTEEN TULLAAN 19.4.2012. Maakunta - osallisuus - lähidemokratia Maakuntajohtaja Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto YMPÄRI KÄYDÄÄN YHTEEN TULLAAN 19.4.2012 Maakunta - osallisuus - lähidemokratia Maakuntajohtaja Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto AJATUKSIA PALVELURAKENNEUUDISTUKSISTA 2000-LUVULLA Aikaisemman kuin nykyisenkin

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden vaatimusmäärittely Kiilan 2 vaiheessa - tiivistys. Helsinki Antti Mäkelä Kehityspäällikkö Medi-IT

Sosiaalipalveluiden vaatimusmäärittely Kiilan 2 vaiheessa - tiivistys. Helsinki Antti Mäkelä Kehityspäällikkö Medi-IT Sosiaalipalveluiden vaatimusmäärittely Kiilan 2 vaiheessa - tiivistys Helsinki 13.4.2015 Antti Mäkelä Kehityspäällikkö Medi-IT Lähtötilanne SOTE -uudistus asettaa vaatimuksia saumattomalle yhteistyölle

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 1 Sisällys TUOTTEISTUKSEN LÄHTÖKOHDAT... 3 HALLINNON KUSTANNUSTEN

Lisätiedot

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Etelä Karjalan sosiaali ja terveydenhuollon ky, Eksote järjestää maakunnan

Lisätiedot

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTAKULUT -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 004111 Seutu-sote TOIMINTAKULUT -32 000-10

Lisätiedot

Case Kouvola: Sivistystoimen palveluissa tilaaja-tuottajamallista prosessiorganisaatioon

Case Kouvola: Sivistystoimen palveluissa tilaaja-tuottajamallista prosessiorganisaatioon Case Kouvola: Sivistystoimen palveluissa tilaaja-tuottajamallista prosessiorganisaatioon Valtakunnalliset sivistystoimen neuvottelupäivät 3.-4.10.2012 Kuntatalo Ismo Korhonen, sivistysjohtaja Kouvolan

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus #Uusimaa2019 #Uusimaa2020

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus #Uusimaa2019 #Uusimaa2020 Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus #Uusimaa2019 #Uusimaa2020 Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt yland Timo ronkytö, sote-muutosjohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus 31.10.2008 Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus I Lasten, nuorten ja perheiden palvelut REMONTTI- lasten,

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI PALVELUKOKONAISUUSUUDISTUS #SOTEPORVOO2017

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI PALVELUKOKONAISUUSUUDISTUS #SOTEPORVOO2017 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI PALVELUKOKONAISUUSUUDISTUS #SOTEPORVOO2017 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja asiakaslähtöisten palvelukokonaisuuksien kautta Tuottaa laadukkaita

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki. Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki. Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen päämäärä ja tavoitteet Päämääränä väestön

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta Tilintarkastaja Kuntayhtymän hallitus Johtokunta Tulosalueet NordLab -laboratorioliikelaitos Kuntayhtymän johtaja

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat. Vanhusneuvoston kokous Johtava ylilääkäri Lars Rosengren

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat. Vanhusneuvoston kokous Johtava ylilääkäri Lars Rosengren Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat Vanhusneuvoston kokous 17.2.2016 Johtava ylilääkäri Lars Rosengren Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat Sisältö Palvelujen uudistamisen tiekartta ja

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus Vastuualuejohtaja Sirkka Karhulan esitys organisaatiotoimikunnassa 25.10.2010 Jyväskylän vanhuspoliittinen strategia 2009-2030 WWW.jyvaskylanseutu.fi/sivu.php/vanhuspalvelut

Lisätiedot

Terveys- ja hyvinvointikeskus - uusi tapa tarjota palveluja. Hyvinvointia ja terveyttä

Terveys- ja hyvinvointikeskus - uusi tapa tarjota palveluja. Hyvinvointia ja terveyttä Terveys- ja hyvinvointikeskus - uusi tapa tarjota palveluja Hyvinvointia ja terveyttä Terveys- ja hyvinvointikeskuksesta tarjotaan avosairaanhoidon terveysasemapalveluja psykiatria- ja päihdepalveluja

Lisätiedot

Uuden kunnan talousarviorakenne. Työvaliokunta 26.5.2008

Uuden kunnan talousarviorakenne. Työvaliokunta 26.5.2008 Uuden kunnan talousarviorakenne Työvaliokunta 26.5.2008 Määräraharakenne Talousarvion suunnittelussa käytetään tässä ( dia 3 ) esitettyä määräraharakennetta Mahdollisista muutostarpeista tulee tehdä perustellut

Lisätiedot

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000.

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000. 1 PERUSTURVALAUTAKUNTA Yleistä perusturvan taloudesta ajalta 1-4/2016: Perusturvan toimintakulut 1-4/2016 ovat 8 193 995 (käyttö 102,6%) ja toimintakulujen ylitys 208 325. Ylitystä selittää suurimmaksi

Lisätiedot

VAPAAEHTOISUUS VOIMAVARANA

VAPAAEHTOISUUS VOIMAVARANA 1 VAPAAEHTOISUUS VOIMAVARANA VAPAAEHTOISEN VOIMAVARAT Silokallio 17.11.2011 VAPAAEHTOISENA VAIKUTAT http://www.vapaaehtoistoiminta2011.fi/etusivu/ 2 VAPAAEHTOISTOIMINNAN VUOSI 2011 Elinikäinen oppiminen

Lisätiedot

Jyväskylän yhteistoiminta alueen ja Keski Suomen seututerveyskeskuksen aikuispsykiatrian avohoidon toimintamalli 2011

Jyväskylän yhteistoiminta alueen ja Keski Suomen seututerveyskeskuksen aikuispsykiatrian avohoidon toimintamalli 2011 1 Keski Suomen sairaanhoitopiiri Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoimintaalueen, Keski Suomen seututerveyskeskuksen ja Keski Suomen sairaanhoitopiirin aikuispsykiatrian avohoidon yhdistämistä valmisteleva

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Kuntayhtymän hallitus Sisäinen tarkastus Tilintarkastaja Johtokunta Tulosalueet NordLab -laboratorioliikelaitos

Lisätiedot

Kuntayhtymän valtuusto. Kuntayhtymän hallitus. Oy Hallitus Tulosalueet. Kuntayhtymän johtaja. Sairaanhoidon. Diagnostiikkapalvelut.

Kuntayhtymän valtuusto. Kuntayhtymän hallitus. Oy Hallitus Tulosalueet. Kuntayhtymän johtaja. Sairaanhoidon. Diagnostiikkapalvelut. Kainuun sote 2019 Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta NordLab -laboratorioliikelaitos Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän johtaja Tilintarkastaja Sisäinen tarkastus Johtoryhmä Kainuunmeren Työterveys

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI NIMISTÖT 2014 OSASTOKARTTA = A. 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA

JÄMSÄN KAUPUNKI NIMISTÖT 2014 OSASTOKARTTA = A. 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 3000 Sosiaali- ja terveystoimen hallinto 30000 Sosiaali- ja terveystoimen hallinto 30 000 Yhteiset talous- ja hallintopalvelut

Lisätiedot

Elämänkaari-malli ja ikäihmisten palvelut Hämeenlinnassa. 2.4.2008 /suunnittelupäällikkö Päivi Heinonen

Elämänkaari-malli ja ikäihmisten palvelut Hämeenlinnassa. 2.4.2008 /suunnittelupäällikkö Päivi Heinonen Elämänkaari-malli ja ikäihmisten palvelut Hämeenlinnassa 2.4.2008 /suunnittelupäällikkö Päivi Heinonen Uusi Hämeenlinna palvelujen uudistamisen tavoitteita (HML KH 12/2005) 1) Palveluiden tuottavuuden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari SohviTellu 2015 Sosiaalihuollon sessio

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari SohviTellu 2015 Sosiaalihuollon sessio Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari SohviTellu 2015 Sosiaalihuollon sessio 12.11.2015 Tervetuloa! Palvelujohtaja Päivi Kalilainen Perheiden ennaltaehkäisevät sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA

PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA Mustijoen perusturva Perusturvapalvelukeskus Perusturvajohtaja Perusturvan johtoryhmä Kehittämis- ja hallintopalvelut Terveydenhuoltopalvelut PALVELU- ALUEET Lasten,

Lisätiedot

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Pirkko Valtanen Tulosaluejohtaja, vammaispalvelut PHHYKY 2017 12 kunnan omistama kuntayhtymä 212 550 asukasta 7 500 työntekijää 703 M liikevaihtoa 5 toimialaa 2 liikelaitosta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen uudistaminen

Sosiaali- ja terveystoimen uudistaminen Sosiaali- ja terveystoimen uudistaminen Laura Räty 30.11.2011 Laura Räty 1 Tavoite Luoda ja rakentaa Helsinkiin maan paras sosiaali- ja terveystoimen organisaatio Hyvä organisaatio luo alustan toimiville

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

KASTE maakunnan näkökulmasta Tarja Myllärinen Etelä-Karjalan alueellinen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivä 8.5.2008 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri taustaa Huoli väestön ikääntymisen

Lisätiedot

Hiiden terveydenhuoltoalue - esimerkkejä eri hallinto- ym. malleista

Hiiden terveydenhuoltoalue - esimerkkejä eri hallinto- ym. malleista Hiiden terveydenhuoltoalue - esimerkkejä eri hallinto- ym. malleista Ritva Teräväinen Kehittämispäällikkö Yksittäinen kunta: tilaajaosaaminen Palvelu Palvelu Palvelu Palvelu Palvelu Palvelu Tasapuolisuus?

Lisätiedot

Hyvinvointi ja terveys sekä

Hyvinvointi ja terveys sekä Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka Kärkihankkeet: Hyvinvointi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/32 27.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/32 27.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1226 HEL 2013-007690 T 00 00 03 Päätös Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen Asiakkaan valinnanvapaus laajenee 1.1.2019 alkaen Uudet maakunnat alkavat vastata sosiaali ja terveyspalvelujen järjestämisestä alueensa asukkaille 1.1.2019. Asiakas voi valita palvelun julkisen, yksityisen

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen toimintasääntö Stlk 10.4.2013, 62

Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen toimintasääntö Stlk 10.4.2013, 62 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen toimintasääntö Stlk 10.4.2013, 62 1 Toimintasäännön perusteet Valtuusto on hyväksynyt sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosäännön, jonka mukaan tarkempia

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla?

Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla? Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla? YHTEISTOIMINTA-ALUEVERKOSTON XIV TAPAAMINEN 17.2.2011 Helsinki Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä, STM 1 2.3.2011

Lisätiedot