Ostoreskontra. Visma Fivaldi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ostoreskontra. Visma Fivaldi"

Transkriptio

1 Ostoreskontra Visma Fivaldi

2 1(36) Sisällysluettelo 1 Yleistä Muut aiheeseen liittyvät käsikirjat Ohjaustiedot ja perusasetukset Yrityksen perustiedot Pankkitiedot Verokannat Valuutat Maksuehdot Tilikartta Tilikartan seurantakohteet Ostoreskontran perustiedot Tiliöintien perustiedot Laskujen tiliöinti Maksujen perustiedot Tiliöintien yrityssuhteet Toimittajan perustaminen Yritysrekisteri Pankkitilit Ostoreskontran käyttäminen Ostolaskun tallentaminen Maksujen syöttö Tiliote Hyvityslaskun tallentaminen Hyvityslaskun ja veloituslaskun kohdistaminen Maksatus Erät-välilehden kuvaus Maksatuserien luominen Tapahtumat-välilehden kuvaus Laskukohtaiset toiminnot Maksatuserien käsittely Aineiston hyväksyminen Raporttitulostin / Ostoreskontra... 36

3 2(36) Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on kielletty ilman Visma Software Oy:n kirjallista lupaa. Visma Software Oy,

4 3(36) 1 Yleistä Tässä dokumentissa kuvataan Visma Fivaldin Ostoreskontra-sovelluksen toiminta ja käyttö. Ostoreskontra on Visma Fivaldin Java-puolen sovellus. 1.1 Muut aiheeseen liittyvät käsikirjat Visma Fivaldi Ostolaskujen kierrätys Visma Fivaldi Kassamaksut

5 4(36) 2 Ohjaustiedot ja perusasetukset 2.1 Yrityksen perustiedot Yrityksen yleiset tiedot on määritelty yrityksen perustiedoissa (Visma Fivaldin Java-puolella Taloushallinto > Yrityksen perustiedot) Yritys-välilehdellä. Y-tunnus tulee syöttää heti yritystä perustettaessa. Siitä muodostetaan maksuliikenteelle välttämättömiä tunnisteita automaattisesti (maksajatunnus ja viitemaksutunnus). Pankkiyhteys ei toimi, jos maksajatunnus puuttuu.

6 5(36) 2.2 Pankkitiedot Reskontrien käytössä olevat pankkitiedot ja maksajatunnus on määritelty Pankkitiedotvälilehdellä. Maksajatunnus muodostuu automaattisesti y-tunnuksen perusteella, kun y-tunnus on tallennettu ennen tilin lisäämistä. Maksajatunnuksen voi tarpeen mukaan vaihtaa tai tallentaa manuaalisesti. C2B XML -valinnalla muodostetaan SEPA-maksuaineistoa. SEPA-maksuaineisto voi olla myös ulkomaanmaksu. Valuuttamaksut-painikkeella aukeaa ikkuna, jossa määritellään muut kuin SEPAalueen sisäiset euromääräiset maksuaineistot. Mikäli C2B XML -valinta on päällä, muodostetaan ISO20022-standardin mukaista C2B (customer to bank) -aineistoa. Valuuttamaksuaineisto voi olla sekä SEPAn ulkopuolista että sisäistä maksuaineistoa, mutta kuitenkin aina muussa valuutassa kuin euro. (Esimerkiksi maksu Ruotsiin = SEPAn sisäinen, ei euromääräinen.)

7 6(36) 2.3 Verokannat Reskontrien käytössä olevat verokannat kirjanpidon tileineen on määritelty yrityksen perustiedoissa Alv-määritykset -välilehdellä. Yritykseen luettu tilikartta muodostaa alv-kannat sekä määrittelee alv-kantojen asetukset (esim. brutto-/nettokäsittely sekä kirjanpidon tilit).

8 7(36) 2.4 Valuutat Perustettaville valuutoille määritellään yrityksen perustiedoissa oletusvaluuttakurssi Valuutatvälilehdellä. Tapahtumat (laskut ja suoritukset) voidaan aina kirjata millä tahansa kurssilla. Uudet valuuttakurssit tulee aina perustaa, jonka jälkeen kurssit voidaan päivittää Visma Fivaldin Pankkiyhteys-sovelluksella (Maksuliikenne > Pankkiyhteys).

9 8(36) 2.5 Maksuehdot Reskontrien käytössä olevat maksuehdot on määritelty yrityksen perustietojen Maksuehdotvälilehdellä. Toimittajan taakse voidaan määritellä oletusmaksuehto.

10 9(36) 2.6 Tilikartta Yrityksen tilikartta, tilin oletusarvoinen ALV-käsittely ja tilin käyttö eri sovelluksissa on määritelty tilikartassa (Taloushallinto > Tilikartta).

11 10(36) Tilikartan seurantakohteet Yrityksen käytössä olevat seurantakohteet on määritelty tilikartan Seurantakohteet-välilehdellä. Seurantakohteen valinta on mahdollista määritellä pakolliseksi. Seurantakohteille voidaan määritellä vyörytyksiä, joilla tietyn seurantakohteen kirjaukset saadaan vyörytettyä halutussa suhteessa muille seurantakohteille ja/tai kirjanpidon tileille esimerkiksi hallinnon kulut. Vyörytykset on kuvattu tarkemmin Visma Fivaldi Tilikartta -käsikirjan luvussa 8.1.

12 11(36) 3 Ostoreskontran perustiedot 3.1 Tiliöintien perustiedot Tiliöintien perustiedot on määritelty ostoreskontran perustiedoissa (Ostot > Ostoreskontra, ylävalikosta Ostoreskontra > Perustiedot). Yleiset määritykset Riviselite käytössä: Syötetäänkö rivikohtainen selite. Tarkistetaanko laskunnumero: Tarkistetaan, että samalle toimittajalle ei voi tallentaa saman numeroista laskua. Tiliöidäänkö laskut vasta hyväksymisen jälkeen: Ei käytössä. Tulosta maksulista hyväksynnän jälkeen: Laskut tulostuvat maksulistalle vasta laskuerän hyväksynnän jälkeen.

13 12(36) Kirjauspäivä kopioidaan laskupäiväksi syötettäessä: Laskun tietoja syötettäessä kopioituu laskun Kirjauspäivämäärä -kenttään syötetty päivämäärä Laskun päivämäärä - kenttään. Ostotilausten poiminta käytössä: Varastonhallinnan ollessa käytössä voidaan ostotilaukselta poimia laskun tietoja. Viikonlopulle tai pyhäpäivälle osuva erä-/kassapäivä muutetaan automaattisesti seuraavaan arkipäivään: Mikäli erä- tai kassa-alennuksen päivä osuu viikonlopulle tai arkipyhäpäivälle, sovellus siirtää erä- tai kassa-alennuksen päivän seuraavaan arkipäivään. Oletusostovelkatili: Valintalistasta valitaan kirjanpidon tili, jolle ostovelka kirjataan. Tuo rivin seurantakohdetaso 1-4 ostovelkavientiin: Ostovelkatilille on mahdollista kirjata perustettuja seurantakohteita. Valinnalla määritetään, minkä seurantakohdetason laskentakohteita on valittavissa ostovelkatilin syötössä. Vero käsittely: Oletuksena on nettokäsittely. Kiinteistöhallinnan taloyhtiöt sekä yritykset, jotka eivät ole arvonlisäverovelvollisia käyttävät yleensä bruttokäsittelyä. Oletuksena syötettävä summa: Valitaan, syötetäänkö summat sisältäen arvonlisäveron vai ei. Oletuksena verollinen. Oletuskoodi, jos ei tilillä annettu: Valintalistasta valitaan verokanta jota käytetään mikäli kirjanpidon tilille ei ole määritetty verokantaa. Tositelajit: o 5=Ostolaskut o 6=Maksut o 30=Kassamaksut HYVÄ TIETÄÄ: Ennen kuin kassamaksu on valittu, ostoreskontraan kirjautuessa näkyy ilmoitus kassamaksun tositelajin määrityksen puuttumisesta. Kun tämä Kassamaksun tositelaji -valinta on tehty, ilmoitusta ei enää tule. Kassamaksut on kuvattu tarkemmin Visma Fivaldi Kassamaksut käsikirjassa.

14 13(36) Maksatusaineistot Suurin osa tämän osion valinnoista ei ole enää käytössä. Tietoja ei täydennetä, mikäli käytetään Visma Fivaldin pankkiyhteyttä. Kausien käsittely Ostoreskontran laskujen ja maksujen kausien avaaminen ja sulkeminen tehdään tämän osion painikkeilla. 3.2 Laskujen tiliöinti Toimittajan tietoihin on mahdollista tallentaa tiliöintikoodi (oletustiliöinti). Tiliöintikoodit perustetaan Laskujen tiliöinti -välilehdellä. Tiliöintikoodit voi perustaa myös yritysrekisterissä.

15 14(36) 3.3 Maksujen perustiedot Maksujen perustiedot -välilehdellä määritellään laskun maksun tiliöinti. Jos käytössä on konekielinen tiliote (TITO), on maksun vastatili ostoreskontran välitili. Muutoin vastatili on pankkitili. Mahdollisia kassa-alennuksia sekä valuuttakurssieroja on mahdollista seurata omilla kirjanpidon tileillään.

16 15(36) 3.4 Tiliöintien yrityssuhteet Ostoreskontran laskujen ja maksujen tiliöinneille voidaan käyttää omassa yrityksessä määriteltyjä tiliöintejä, tai jossain toisessa yrityksessä määriteltyjä tiliöintejä. Yritys, jossa määriteltyjä tiliöintejä käytetään, valitaan Tiliöintien yrityssuhteet -välilehdellä pääyritykseksi. Laskuille ja maksuille voidaan käyttää eri pääyritystä. Tiliöintien yrityssuhdetta ei voi muuttaa, kun ostoreskontraan on lisätty laskuja.

17 16(36) 4 Toimittajan perustaminen 4.1 Yritysrekisteri Toimittajat perustetaan yritysrekisteriin (Ostot > Yritysrekisteri, Yritystiedot-välilehti). Y-tunnus tulee tallentaa toimittajaa perustettaessa (mahdollisien verkkolaskujen kohdistusta varten). Ostotiedoissa on mahdollista määritellä oletusmaksuehto sekä tiliöintikoodi.

18 17(36) 4.2 Pankkitilit Toimittajalle voidaan perustaa useita pankkitilejä yritysrekisterin Pankkitilit-välilehdellä. Laskuja maksettaessa Fivaldi pyrkii valitsemaan saman pankkiryhmän tilin kuin mistä maksu tehdään. Verkkolaskun mukana tulevat uudet pankkitilit perustuvat toimittajan tietoihin automaattisesti.

19 18(36) 5 Ostoreskontran käyttäminen 5.1 Ostolaskun tallentaminen Ostolaskun tallentaminen tapahtuu ostoreskontran (Ostot > Ostoreskontra) Laskujen syöttö - välilehdellä. Laskun tallennus aloitetaan enterillä tai näkymän vasemmassa reunassa olevalla Uusi lasku -kuvakkeella ( ). Tallennuksessa edetään enterillä tai tabulaattorilla. Valitaan maksatustapa. Pankkitilin maa määrittelee SEPA-maksun / Valuuttamaksun muodostumisen. Kirjauspäivä määrittelee kirjanpidon kauden. Yritystunnus-kenttään voidaan kirjoittaa suoraan osa toimittajan nimeä, hakua ei välttämättä tarvitse avata. Laskun päivä määrittelee eräpäivän laskennan. Alkuperäinen laskunumero -kentän arvolle saadaan perustiedoissa tarkistus, jotta samalle toimittajalle ei voida tallentaa samaa laskua kahdesti. Maksuehto tulee joko toimittajan takaa yritysrekisteristä, tai se voidaan valita laskua tallennettaessa. Laskun päivä + Maksuehto = Eräpäivä.

20 19(36) Valuutta valitaan laskujen tallennuksen yhteydessä, mikäli sitä ei ole tallennettu toimittajan tietoihin. Muu kuin EUR-valuutta määrittelee maksun valuuttamaksuksi. Kurssi syötetään laskua kirjattaessa, muutoin käytetään yrityksen perustietojen oletusvaluuttakurssia. Summa-kenttään tallennetaan laskun verollinen loppusumma. Viestityyppi-kentässä määritetään maksatuksessa käytettävä viesti tai viite. Jos valintana on Viite tai RF-viite, syötetään maksatusta varten viite joko Viite- tai RF-viite-kenttään. Jos valintana on Viesti tai Veroviesti, syötetään maksatusta varten viesti Viesti-kenttään. Viite on kansallinen viitenumero. Kentässä on tarkistus näppäilyvirheiden osalta. Syötetään joko tämä tai RF-viite. RF-viite on kansainvälinen viitenumero. Ohjelma generoi kansallisen viitteen RF-viitteen perusteella. Syötetään joko tämä tai Viite. Hyväksytty-valinnalla voidaan estää laskun maksetuksi kuittaaminen sekä maksatuserään noutaminen. Tiliöintikoodi voidaan tallentaa yritysrekisteriin toimittajan tietoihin, jolloin ohjelma automaattisesti ehdottaa oletustiliöintiä laskua kirjattaessa. Osto-/kulutili valitaan tilikartan tileistä, mikäli tiliöintikoodit eivät ole käytössä. Seurantakohteille on omat valintansa. Seurantakohteiden valinnat ovat näkyvissä, jos seurantakohteet ovat ostoreskontrassa käytössä. Selite-kenttään voidaan tallentaa kirjanpidon selite osto-/kulutilille. Verokanta-valikosta valitaan ostolaskun alv-kanta (vain alv nettokäsittely). Mikäli lasku tiliöidään useammalle kirjanpidon tilille, seurantakohteelle tai verokannalle, syötetään useita tiliöintirivejä. Rivin summa voidaan syöttää joko verottomana tai verollisena.

21 20(36) Ohjelma ilmoittaa, kun laskun kirjaus on valmis. Tallennuksen jälkeen ostolasku on kirjanpidossa sekä reskontrassa avoimena laskuna. Tallennuksen jälkeen aktivoituu BIC-kentän viereinen Maksa heti -painike, jolla lasku on mahdollista maksattaa välittömästi Fivaldi-pankkiyhteydellä. Jos lasku on siirretty ostolaskujen kierrätyksestä ostoreskontraan, laskun kuvaa ja kierrätystietoja pääsee tarkastelemaan ostoreskontran Näytä kierrätys -painikkeella.

22 21(36) 5.2 Maksujen syöttö Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä lasku kirjataan maksetuksi manuaalisesti (mikäli lasku on maksettu jollain muulla tavalla kuin Visma Fivaldin ostoreskontralla) sekä kohdistetaan veloitus- ja hyvityslaskut toisiinsa. Toiminnolla voidaan käsitellä yhden toimittajan laskuja kerrallaan. Tiliöinti on vaihdettavissa ostoreskontran perustiedoissa määriteltyjen vaihtoehtojen mukaisesti. Mikäli kyseessä on valuuttalasku, tulee maksulle määritellä maksuhetken valuuttakurssi.

23 22(36) 5.3 Tiliote Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä voidaan tarkastella yhden toimittajan laskuja ja maksuja. Kaksoisnapsauttamalla tiliotenäkymässä laskun tositenumeroa saadaan valittu lasku avattua syöttöruudulle käsittelyyn (Laskujen syöttö -välilehdelle). Kaksoisnapsauttamalla tiliotenäkymässä kuittausriviä saadaan avattua suorituksen tiliöinti. Poista tosite -painikkeella kuittaus saadaan poistettua, jolloin lasku palautuu takaisin avoimeksi. Kuittausriviä ei näy avoimilla laskuilla.

24 23(36) 5.4 Hyvityslaskun tallentaminen Hyvitettävä lasku etsitään ruudulle ja valitaan ylävalikosta Ostoreskontra > Kopioi lasku. Laskun kopiointi -ikkuna avautuu. Ikkunassa ruksataan valinta Tee hyvityslasku. Hyvityslasku on mahdollista tallentaa myös kuten veloituslaskukin syöttämällä summa miinusmerkkisenä.

25 24(36) 5.5 Hyvityslaskun ja veloituslaskun kohdistaminen Mikäli hyvitys- ja veloituslasku ovat saman suuruiset, tulee ne kohdistaa toisiinsa, koska maksettavan summan tulee olla vähintään 0,01 EUR. Osahyvitykset voidaan käsitellä suoraan maksatuksen kautta, jolloin veloitus- ja hyvityslaskujen kohdistaminen tapahtuu automaattisesti. Hyvitys- ja veloituslaskun kohdistaminen tehdään Maksujen syöttö -välilehdellä valitsemalla kuitattavat laskut. Tiliöitävää jäljellä -summan tulee olla nolla. Näytä kirjaus -painikkeella saadaan näkyville maksun tiliöinti.

26 25(36) 5.6 Maksatus HUOMIOI: Maksatus on nyt mahdollista tehdä myös Visma Fivaldin Web-puolelta Ostolaskujen käsittelystä. Web-maksatuksen ohje löytyy Visma Fivaldi Ostolaskujen kierrätys -käsikirjan luvusta 5. Visma Fivaldin Java-puolen Maksatus-sovellus avataan ostoreskontran (Ostot > Ostoreskontra) ylävalikosta, Ostoreskontra > Maksatus Erät-välilehden kuvaus Maksatus avautuu Erät-välilehdelle. Tällä välilehdellä luodaan maksatuserät sekä käsitellään ne. Tässä luvussa kuvataan välilehden kentät ja toiminnallisuudet. Pankkiyhteys-valintakenttä Yritys-valinta / Yritysryhmä-valintakenttä Pankkiryhmä-valintakenttä Valinnalla voidaan määritellä näkyviin Fivaldin omalla pankkiyhteysohjelmalla maksatettavat erät sekä Fivaldin ulkopuolisella pankkiyhteydellä maksettavat erät. Valitaan yritys tai yritysryhmä, jonka maksatuseriä halutaan käsitellä. Näkymään voidaan valita myös <kaikki>, jolloin näytölle saadaan kaikkien niiden yritysten maksatuserät, joihin käyttäjällä on oikeudet. Voidaan valita se pankki, jonka aineistoja halutaan käsitellä, tai vaihtoehtoisesti <kaikki>. Tätä toimintoa tarvitaan erityisesti silloin, kun halutaan lähettää useampi saman pankkiryhmän aineisto kerralla.

27 26(36) Näytä-valinnat Voidaan valita näkymään kaikki / lähettämättömät / hyväksymättömät / hyväksytyt aineistot valinnan mukaan. Luo maksatuseriä -painike Luo tyhjä maksatuserä -painike Tulosta valitut aineistot -painike Lähetä pankkiohjelmaan -painike / Luo aineisto -painike Hyväksy valitut -painike Valitse kaikki -painike Poista valinnat -painike Toiminnolla avataan maksatuserien luontinäkymä. Toiminnolla avataan tyhjä maksatusaineisto, jonne laskut voidaan poimia yksitellen. Tulostaa valitut maksuaineistot. Aineistot valitaan napsauttamalla aineiston vasemmassa reunassa olevaan ruutuun ruksi päälle. Jos halutaan käsitellä vain yhtä aineistoa, voidaan myös napsauttaa sen rivillä hiiren kakkospainiketta, jolloin näkyviin tulee lista toiminnoista: Tulosta aineisto Luo tiedosto/lähetä pankkiohjelmaan Hyväksy aineisto Poista erä Näytä SEPA-palaute Listasta valittu toiminto käsittelee vain sen rivin maksutiedostoa, jonka kohdalla se on napsautettu auki. Käyttöliittymässä näkyvän painikkeen teksti riippuu siitä, onko Fivaldipankkiyhteys käytössä (Lähetä pankkiohjelmaan) vai käytetäänkö ulkopuolista pankkiohjelmaa (Luo aineisto). Maksuaineisto voidaan muodostaa valituista saman pankkiryhmän eristä. Ennen erien valintaa on valittava pankkiryhmä, johon aineisto halutaan lähettää maksettavaksi. Aineisto lähetetään Fivaldi pankkiohjelmaan (Lähetä pankkiohjelmaan) tai tallennetaan haluttuun hakemistoon (Luo aineisto). Aineiston tila vaihtuu painikkeen käytön jälkeen tilasta A (avoin) tilaan L (lähetetty). Mikäli tila on V (virheellinen), maksunsaajan tilinumero puuttuu aineistosta. Aineistot hyväksytään, kun summat on veloitettu tililtä. Aineistot voidaan hyväksyä kerralla. Vain tilassa L (=lähetetty) olevat aineistot voidaan hyväksyä. Maksut saavat hyväksynnän jälkeen tositenumeron ja ne kirjaantuvat maksutositteiksi ostoreskontraan sekä kirjanpitoon. Hyväksyntä on myös mahdollista automatisoida Fivaldi-pankkiyhteyden avulla. Valitsee kaikki erät. Poistaa kaikki erävalinnat.

28 27(36) Maksatuserien luominen Maksatuserät voidaan muodostaa maksatuksen Erät-välilehdeltä samanaikaisesti yhdelle tai useammalle yritykselle pankkiryhmittäin. Valuuttamääräiset (muu kuin euro) maksuaineistot tehdään omalla maksutyyppivalinnallaan. Maksatuserät luodaan Luo maksatuseriä -painikkeella, jolla avautuu Luo maksatuserät -ikkuna.

29 28(36) Luo maksatuserät -ikkunassa määritellään maksatuserien hakuehdot. Valitse taso -painike Kun tehdään rajaus tason mukaan, valitaan kaikki tasoon liitettyjen yritysten erät maksatusaineistojen muodostamiseen. Yritykset-osio: Valitse kaikki yritykset -painike Poista kaikki valinnat -painike Pankkitili -valinta Valitaan kaikki yritykset mukaan maksatukseen. Painiketta napsauttamalla valitaan kaikki yritykset pois maksatuksesta. Valitaan pankkitili (yrityskohtaisesti), josta maksut halutaan maksaa. Hakuehdot-osio: Eräpäivämääräväli Kassapäivämääräväli Tuo myös hyvityslaskut -valinta Valinnalla määritellään eräpäivämäärävälin mukaiset laskut maksuaineistoon. Tyhjäksi jätetty ruutu tuo kaikki avoimet ja hyväksytyt laskut. Valinnalla haetaan kassa-eräpäivämääräiset laskut maksuaineistoon ja hyödynnetään kassa-alennus. Tyhjä päivämääräkenttä tuo kaikki kassa-alennuslaskut aineistoon. Jos maksun saajalle on maksettavia laskuja, voidaan valinnalla tuoda myös hyvityslaskut maksuaineistoon. Hyvityksiä sisältävä aineisto ei välity saajalle viitemaksuna, vaikka viitteet olisi

30 29(36) Huomio kassa-alennukset -valinta Huomioi pankkitilien saldot -valinta tallennettu, vaan tulee erillistapahtumana näkyviin maksun saajan tiliotteelle eriteltynä lasku- / hyvityslaskukohtaisesti. Huomioi kassa-alennukset automaattisesti, mikäli maksupäivämäärä ei ole kassapäivämäärää suurempi. Valinta estää maksatusaineiston muodostamisen mikäli tilin käyttövara ei riitä erän maksamiseen. Erien määrä Yksi per yritys -valinnalla muodostetaan yksi maksuaineisto kaikista maksettavista laskuista. Eräpäiväkohtaiset-valinnalla muodostetaan jokaista laskun eräpäivämäärää / kassapäivämäärää vastaavat maksuerät. Erien maksupäivät ovat eräpäivämäärät. Mikäli laskun eräpäivä on jo mennyt, kirjaa ohjelma erän maksupäiväksi kuluvan päivän. Maksupäivä Ostolaskut-valinta Kassamaksut-valinta Hae laskujen määrät -painike Tee maksatuserät -painike Poistu-painike Annetaan maksutiedostolle maksupäivä, mikäli halutaan muodostaa vain yksi erä. Haetaan ostolaskuja. Haetaan kassamaksuja. Tuo yrityslistaan laskujen lukumäärät sekä yhteissummat muodostamatta vielä maksutiedostoja. Muodostaa maksatuserät ja siirtyy Erät-välilehdelle. Sulkee Luo maksatuserät -ikkunan. Alla olevassa esimerkissä on avoin SEPA-maksatuserä, jossa 2 laskua yhteissummaltaan 1500,00 EUR. Tapahtumat-välilehdeltä nähdään erän maksut.

31 30(36) Tapahtumat-välilehden kuvaus Tapahtumat-välilehdellä voidaan tarkastella ja muuttaa yhden maksuerän maksuja. Välilehden saa näkyviin joko kaksoisnapsauttamalla jotain eristä Erät-välilehdellä, tai valitsemalla suoraan Tapahtumat-välilehden, jolloin valitun erän tiedot tulevat näkyviin. Pankkitili Maksupäivä Saajan pankkitili Kassa-alennus Maksetaan Lisää lasku Erän maksujen pankkitili. Jos pankkitiliä muutetaan, muuttuvat myös maksuaineiston maksuille uudet saman pankkiryhmän mukaiset pankkitilit, mikäli sellaiset on tallennettu kyseisten toimittajien taakse yritysrekisteriin. Jos toimittajan pankkitili on tallennettu suoraan joko maksutapahtumalle tai laskulle, se ei muutu vaikka maksajan pankkitili vaihdettaisiin. Erän maksupäivä. Yritysrekisteriin tallennettava toimittajan pankkitili. Saajan pankkitilin voi muuttaa suoraan maksatustapahtumaan. Jos joltain erän tapahtumista puuttuu pankkitili, lukee kyseisen tapahtuman kohdalla pankkitili puuttuu -ilmoitus. Samalla koko aineisto on tilassa V ( = virheellinen ), eikä maksuaineistoa muodosteta, ennen kuin pankkitili on lisätty tai kyseinen tapahtuma poistettu erästä. Laskun kassa-alennuksen määrä. Laskun maksettava määrä, voidaan tarvittaessa muuttaa, mikäli maksetaan vain osa. Yksittäisen laskun lisääminen aineistoon, avaa Ostolaskuhaku-ikkunan.

32 31(36) Laskukohtaiset toiminnot Laskukohtaiset toiminnot saadaan esiin maksatukset Tapahtumat-välilehdellä painamalla valitun laskun kohdalla hiiren kakkospainiketta. Maksuerän on oltava tilassa A (= avoin). Lisää lasku tapahtumaan Poista tapahtuma Toiminnolla voidaan lisätä hyvityslasku aineistoon. Ohjelma osaa hakea sen toimittajan laskut, jonka laskun kohdalla hiiren kakkospainiketta on painettu. Poistaa valitun tapahtuman maksatuserästä ja palauttaa laskun saldon takaisin avoimeksi. Maksun poisto aineistosta voidaan suorittaa myös yläpalkista Tietue > Poista -valinnalla.

33 32(36) Maksatuserien käsittely Mikäli hoidetaan useamman yrityksen ostoreskontraa, voidaan maksuaineistot muodostaa kerralla Erät-välilehdeltä kaikille Fivaldi-kannasta löytyville yrityksille pankkiryhmittäin. Kun aineisto on valmis pankkiin lähettäväksi, tehdään jompikumpi seuraavista (A / B): A) Fivaldin omaa pankkiyhteysohjelmaa käytettäessä maksatuserät siirtyvät suoraan ostoreskontran maksatuksesta pankkiyhteysohjelmaan, eli erillisiä tiedoston tallennuksia ei tarvitse tehdä. Fivaldin pankkiyhteyttä käytettäessä näkymän Luo aineisto -tekstit muuttuvat muotoon Lähetä pankkiohjelmaan. Valitaan lähetettävät erät ja napsautetaan Lähetä pankkiohjelmaan -painiketta. Tämä painike näkyy vain, kun Fivaldi-pankkiyhteys on käytössä. Maksatusaineisto lähetetään pankkiin Fivaldipankkiyhteydellä. B) Mikäli ei käytetä Fivaldin omaa pankkiyhteysohjelmaa, valitaan lähetettävät erät ja napsautetaan Luo aineisto -painiketta. Tämä painike näkyy vain, kun Fivaldi-pankkiyhteyttä ei ole käytössä. Maksatusaineisto lähetetään pankkiin Fivaldin ulkopuolisella pankkiyhteydellä. HUOMIOI: Aineistot on hyväksyttävä veloituksen jälkeen. Tämä on kuvattu luvussa

34 33(36) Aineiston hyväksyminen Kun aineisto on veloitettu tililtä, se hyväksytään joko noutamalla SEPA-maksun palaute Fivaldipankkiyhteydellä (Nordea, OP, Danske), tai tekemällä hyväksyntä manuaalisesti. Vasta hyväksyntä tekee maksukirjauksen kirjanpitoon. Laskun hyväksyntä tehdään valitsemalla hyväksyttävät laskut ja napsauttamalla Hyväksy valitut -painiketta, tai yksitellen valitsemalla hiiren kakkospainikkeen takaa avautuvasta valikosta Hyväksy aineisto.

35 34(36) SEPA-aineistoissa on mahdollista hylätä aineistossa olevia yksittäisiä maksuja. Valuuttamääräisille laskuille annetaan maksuhetken valuuttakurssit.

36 35(36) Hyväksynnän jälkeen hiiren kakkospainikkeen takaa avautuvasta valikosta on mahdollista tulostaa Maksusuoritteet -tuloste Tulosta suoritteet -valinnalla.

37 36(36) 6 Raporttitulostin / Ostoreskontra Ostoreskontran raportit löytyvät Visma Fivaldin Web-puolelta, Ostot > Raportit Ostoreskontra.

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Ostoreskontra ja ostolaskujen kierrätys

Visma Fivaldi -käsikirja Ostoreskontra ja ostolaskujen kierrätys Visma Fivaldi -käsikirja Ostoreskontra ja ostolaskujen kierrätys 2 Sisällys 1 Ohjaustiedot ja perusasetukset... 4 1.1 Yrityksen perustiedot... 4 1.2 Pankkitiedot... 5 1.3 Verokannat... 6 1.4 Valuutat...

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Ostoreskontra. Visma Fivaldi

Ostoreskontra. Visma Fivaldi Ostoreskontra Visma Fivaldi 22.7.209 2(36) Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät perus- ja ohjaustiedot...

Lisätiedot

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Sisällys Yleistä 4 SEPA-maksujen kolmannen asteen palautteet 4 Maksuerien tilatiedot näkyvät Ostoreskontrassa kolmessa paikassa: 4 1. Ostoreskontran

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy)

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Ohjeistuksen sisältö... 3 2 Alustusyrityksen perustaminen... 3 2.1 Yrityksen perustaminen... 3 2.2 Yrityksen

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti Visma Fivaldi 30.9.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti... 3 2.1 Käytössä on AutoInvoice...

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3

1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3 1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3 4 EMCE 365 OSTOLASKUJEN SÄHKÖISEN HYVÄKSYNNÄN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 6 5 EMCE PANKKIYHTEYDEN

Lisätiedot

Asukastiedotus Visma Fivaldi

Asukastiedotus Visma Fivaldi Asukastiedotus Visma Fivaldi 14.3.2019 1(19) Sisällysluettelo 1 Yleistä Asukastiedotuksesta 3 2 Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta 3 3 Sovelluksen avaaminen Visma Fivaldista 3 4 Henkilöt ja yritykset

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot 2 Sisällys 1. MARGINAALIVEROLLISEN KAUPAN TILIT... 3 1.1 Taseen tilit... 3 1.2 Tuloslaskelman tilit... 3 2 AUTOMAATTIKIRJAUSPARAMETRIT...

Lisätiedot

Yritysten tietokantasiirto Visma Fivaldi

Yritysten tietokantasiirto Visma Fivaldi Yritysten tietokantasiirto Visma Fivaldi 1(8) Sisällysluettelo Yleistä 2 Huomioitavat asiat siirtoa tilattaessa 2 Siirretty yritys näkyviin uudessa ympäristössä 3 Yhteinen tilikartta 4 Yhteinen yritysrekisteri

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot Visma Fivaldi 20.8.2019 1(22) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Palkansaajien lomapalkkojen palkkalajit 4 Esimerkki

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen:

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET 1.1.2010 Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: EU-palvelumyynti EU-palveluostot Kolmikantamyynti Yrityksen perustiedot_verokannat Perusta mallikuvan mukainen uusi verokanta EU-palvelumyynti

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Laskutus. Linkit. Yleistä. Perustoiminnot. Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus.

Laskutus. Linkit. Yleistä. Perustoiminnot. Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus. Laskutus Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus. Voit tulostaa jokaisen tilauksen osalta mm. seuraavat asiakirjat: tarjous, tilausvahvistus, lähete, tarrat lähetykselle,

Lisätiedot

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi Katso-tunnistautumisen muutos Visma Fivaldi 22.10.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Katso-tunnistautumisen muutos Fivaldissa... 2 2.1 Varmenteen olemassaolon tarkistaminen... 3 2.1.1 Tilitoimiston

Lisätiedot

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E 5 0 2 6 0 0 E S P O O P U H 020 7 6 1 4 4 7 0 w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 581206-7 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöoikeudet

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Perintätoimeksiannot

Perintätoimeksiannot Perintätoimeksiannot 2 Sisällys 1.1 Palvelunhallinta... 4 1.2 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 5 1.3 Perustiedot... 6 1.4 Perintätoimeksiannot- ruutu... 7 1.5 Toimeksiantojen muodostus... 8 15.6.2015

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Ostolaskujen kierrätys

Ostolaskujen kierrätys Ostolaskujen kierrätys Ostoreskontra Visma Fivaldi 5.9.2019 1(48) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 Muut aiheeseen liittyvät käsikirjat... 3 2 Käyttöoikeudet... 4 3 Perusasetukset... 6 Kierrätysryhmät-välilehti...

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

1 Visma Fivaldi Yrityksen alustus

1 Visma Fivaldi Yrityksen alustus 2 Sisällysluettelo 1 Visma Fivaldi Yrityksen alustus... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Alustusyrityksen luominen... 3 1.3 Alustuksessa käytettävän alustusyrityksen näkyvyysmäärittely... 4 1.4 Alustuksessa käytettävän

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu

Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu Järjestelmän perinnät 28.7.2015 muokattu 2.10.2015 muokattu 7.1.2016 muokattu 10.3.2016 muokattu 30.6.2016 muokattu 8.8.2016 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Perinnän lisääminen maksuperusteisiin... 3 1.2 Perinnän

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Oppaan päiväys: 22.12.2010. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito 27.11.2017 1 (16) Tikon Kirjanpito etasku 27.11.2017 2 (16) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Visma Fivaldi Käsikirja: Tilinpäätöksen toteuttaminen. 1 Yleistä

Visma Fivaldi Käsikirja: Tilinpäätöksen toteuttaminen. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Juoksevan kuukausittaisen taloushallinnon loppuunsaattaminen... 4 3 Kirjanpitokausien sulkeminen... 11 4 Tilinpäätöstulosteiden ottaminen... 12 5 Kirjanpidon päättäminen ja

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010 ASTERI OSTORESKONTRA Vuosipäivitys 19.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Tilikarttamuutokset... 4 2.1 Tiliryhmänimen muutokset... 4 2.2

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraportti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

PANKKIPALVELUT. Päivittäinen käyttö. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy

PANKKIPALVELUT. Päivittäinen käyttö. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy PANKKIPALVELUT Päivittäinen käyttö 4.4.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Maksuaineiston lähetys pankkiin Tikon Ostoreskontra Tikon Palkanlaskenta Linkki Yksittäismaksun syöttäminen Maksujen tilan seuranta Konekielisen

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto Käsikirja Oppaan päiväys: 9.3.2015. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

MAKSULIIKENNE PINTAA SYVEMMÄLTÄ

MAKSULIIKENNE PINTAA SYVEMMÄLTÄ MAKSULIIKENNE PINTAA SYVEMMÄLTÄ Ari Keskitalo Senior Product Development Manager Basware Experience 2014 #baswareexp Australia Belgium Denmark Finland France Germany Netherlands Norway Sweden United Kingdom

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Kirjanpitolaki 2016 Sovellettu liikekaava tilikartan muutokset Fivaldissa

Kirjanpitolaki 2016 Sovellettu liikekaava tilikartan muutokset Fivaldissa Kirjanpitolaki 2016 Sovellettu liikekaava tilikartan muutokset Fivaldissa 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Tilikarttamuutokset... 4 2.1 Tiliryhmänimen muutokset... 4 2.2 Tilinimien muutokset... 4 2.3 Tiliryhmien

Lisätiedot

Kirjanpitolaki 2016 AsOy tilikartta muutokset Fivaldissa

Kirjanpitolaki 2016 AsOy tilikartta muutokset Fivaldissa Kirjanpitolaki 2016 AsOy tilikartta muutokset Fivaldissa 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Tilikarttamuutokset... 4 2.1 Tiliryhmänimen muutokset... 4 2.2 Tilinimien muutokset... 4 2.3 Tiliryhmien poistot...

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Visma Avendo Laskutus

Visma Avendo Laskutus Visma Avendo Laskutus Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Tikon etasku integraatio

Tikon etasku integraatio 2018 1 (18) Tikon etasku integraatio 2018 2018 2 (18) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot