Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi"

Transkriptio

1 Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

2 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen poikkeustilanne 3 Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne 5 Valittuna oletuksena oleva prosentti 5 Valittuna manuaalisesti määritetty yrityskohtainen prosentti 7 Ei tapaturmapoikkeusta -valinta 11 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä 12 Esimerkki 1: Palkansaajille maksetaan kahta eri tyyppistä aloitepalkkiota 12 Uuden aloitepalkkio-palkkalajin perustaminen 13 Aloitepalkkio-palkkalajin linkittäminen tulolajiryhmään 16 Vakuuttamisen poikkeustilanteen aiheuttavan palkkalajin perustaminen 17 Vakuuttamisen poikkeustilanteen aiheuttavan palkkalajin linkittäminen tulolajiryhmään 20 Esimerkki 2: Palkansaajille maksetaan kahta eri tyyppistä hallituspalkkiota 21 Uuden normaalin hallituspalkkio-palkkalajin perustaminen 21 Sivukulun laskentaperusteessa huomioitavan toisen hallituspalkkio-palkkalajin perustaminen 25 Toisen hallituspalkkio-palkkalajin määrittäminen poikkeukseksi muille sivukulujen palkkalajeille 27 Hallituspalkkion palkkalajien linkittäminen tulolajiryhmään 29 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on kielletty ilman Visma Software Oy:n kirjallista lupaa. Visma Software Oy,

3 2(30) Yleistä Tässä dokumentissa kuvataan tulorekisteriin liittyviä vakuuttamisen erikois- ja poikkeustilanteita Visma Fivaldissa. Muu tulorekisteri-dokumentaatio Muita tulorekisteriin liittyviä Visma Fivaldi -dokumentteja: Tulorekisteri-toteutuksen muutokset Visma Fivaldin palkanlaskentaan. Kuukausittain päivittyvä dokumentti, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti kaikki tulorekisteriin liittyvät muutokset Visma Fivaldissa. Tulorekisteriin liittyvät palkanlaskennan asetukset. Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Lähetyksen tilanteet. Verottajan tulorekisteri-sivusto:

4 3(30) Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet Tässä dokumentissa käsitellään seuraavat erikois- ja poikkeustilanteet: Tyel-vakuuttamisen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä Tyel-vakuuttamisen poikkeustilanne Tyel-vakuuttamisen poikkeustilanteen saattaa aiheuttaa esimerkiksi hallituksen jäsen, joka ei ole Tyel-vakuutuksen alainen. Tarvittavat määritykset ovat silloin seuraavanlaiset: 1. Palkansaajan perustietoihin (Visma Fivaldin Java-puolella Palkat > Palkansaajat, Työsuhteet -välilehti) ei valita Tyel-vakuutusta kohtaan Vakuutukset.

5 4(30) 2. Palkanlaskennassa ( Palkat > Palkanlaskenta )) palkansaajalla ei saa olla Tyel-vakuutuksen palkkalajia. Tulorekisteri-ilmoituksen lähetys onnistuu seuraavissa tilanteissa: Palkansaaja-rekisteriin ei ole valittu Tyel-vakuutuksen tietoa Vakuutukset -kenttään, eikä palkanlaskennassa ole Tyel-vakuutuksen tapahtumariviä. Palkansaaja-rekisteriin on valittu Tyel-vakuutuksen tieto Vakuutukset -kenttään ja palkanlaskennassa on Tyel-vakuutuksen tapahtumarivi. Tulorekisteri-ilmoituksen lähettäminen ei onnistu seuraavissa tilanteissa: Palkansaaja-rekisteriin ei ole valittu Tyel-vakuutuksen tietoa Vakuutukset -kenttään, mutta palkanlaskennassa on Tyel-vakuutuksen tapahtumarivi. Palkansaaja-rekisteriin on valittu Tyel-vakuutuksen tieto Vakuutukset -kenttään, mutta palkanlaskennassa ei ole Tyel-vakuutuksen tapahtumariviä. Jos yllä olevat määritykset ovat väärin, tämä aiheuttaa ilmoituksen hylkääntymisen, jolloin esikatselun Henkilö -välilehdellä näkyy seuraava virheilmoitus:

6 5(30) Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksen määritykset riippuvat siitä, käytetäänkö tapaturmavakuutuksella oletuksena olevaa prosenttia vai onko tapaturmavakuutuksella manuaalisesti määritetty yrityskohtainen prosentti. Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanteen muodostuminen tulorekisteri-ilmoitukselle voidaan myös estää palkansaajakohtaisesti valitsemalla Palkansaajat -rekisterin Työsuhteet -välilehdellä kohta Ei tapaturmapoikkeusta. Valittuna oletuksena oleva prosentti Kun Tapaturmavakuutus-rivin Arvot -sarakkeeseen on valittu Tapaturmavakuutus, käytetään oletusprosenttia eli 1,0%.

7 6(30) Palkanlaskenta-sovelluksessa näkee Lisätiedot -välilehdeltä tiedot tapaturmavakuutuksen osalta. Tulorekisteri-ilmoitukselle ei nouse tietoa vakuuttamisen poikkeustilanteesta, jos Summa yht. -kentän arvo on suurempi kuin 0,00. Tulorekisteri-ilmoitukselle nousee tieto vakuuttamisen poikkeustilanteesta, jos Summa yht. -kentän arvo on 0,00 tai kyseistä riviä ei ole ollenkaan.

8 7(30) Valittuna manuaalisesti määritetty yrityskohtainen prosentti Kun Tapaturmavakuutus -rivin Arvot -sarakkeeseen on valittu tyhjä, syötetään prosenttiarvo manuaalisesti. Lisäksi Alkupvm -kenttään voidaan syöttää päivämäärä mistä alkaen prosentti on voimassa. Jos prosentti vaihtuu, syötetään edelliseen prosenttiin päättymispäivä ja tehdään uusi rivi uudella alkupäivällä. Palkkalajit-rekisterin ( Palkat > Palkkalajit ) Tilastoryhmät -välilehdeltä pitää löytyä tulolajiryhmä tapaturmavakuutusta varten. Jos sitä ei ole vielä perustettu, perustaminen tehdään seuraavasti: 1. Valitaan kohta Kaikki ja napsautetaan Uusi -kuvaketta ( ).

9 8(30) 2. Nimetään tulolajiryhmä Selite -kenttään ja valitaan Kielikoodi -alasvetovalikosta haluttu kieli. Tämän jälkeen napsautetaan Tallenna -kuvaketta ( ). 3. Napsautetaan Valitse palkkalajit -painiketta. 4. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Yrityksessä käytettävän tapaturmavakuutuksen palkkalajin pitää olla valittuna oikeanpuoleisessa Valittu -listauksessa. Palkkalaji voidaan siirtää sinne vasemmanpuoleisesta Valitsematta -listauksesta napsauttamalla > -painiketta. Kun valinta on tehty, ikkuna suljetaan.

10 9(30) 5. Laitetaan Tilastoryhmät -välilehdellä ruksi Eritellään -kohdan Tulorekisteri -valintaruutuun. 6. Valitaan Ilmoitus jonka kentät näytetään alla -kenttään tieto Tulorekisteri: Tapaturmavakuutus. Valitaan Ilmoituksen kenttä johon tilastoryhmä on kytketty -kenttään tieto TAP Tapaturmavakuutusmaksu.

11 10(30) 7. Palkanlaskenta-sovelluksessa näkee Lisätiedot -välilehdeltä tiedot tapaturmavakuutuksen osalta. Tulorekisteri-ilmoitukselle ei nouse tietoa vakuuttamisen poikkeustilanteesta, jos Summa yht. -kentän arvo on suurempi kuin 0,00. Tulorekisteri-ilmoitukselle nousee tieto vakuuttamisen poikkeustilanteesta, jos Summa yht. -kentän arvo on 0,00 tai kyseistä riviä ei ole ollenkaan.

12 11(30) Ei tapaturmapoikkeusta -valinta Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanteen muodostuminen tulorekisteri-ilmoitukselle voidaan estää palkansaajakohtaisesti Palkansaajat -rekisterin ( Palkat > Palkansaajat ) Työsuhteet -välilehdellä valitsemalla kohta Ei tapaturmapoikkeusta. Jos tämä valinta on päällä, vakuuttamisen poikkeustilanne ei nouse palkansaajalla koskaan tulorekisteri-ilmoitukselle, eli valinta yliajaa kaikki muut poikkeustilanteen nousemiseen vaikuttavat asiat.

13 12(30) Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä Jokaiseen tulolajiin on liitetty oletus sosiaalivakuutusmaksujen maksamisesta. Jos tulo maksetaan tulolajin oletuksen mukaisena, ilmoittaessa ei tarvitse ottaa kantaa sosiaalivakuutusmaksuihin. Alla olevassa taulukossa on esitetty tulolajien vakuuttamisen oletus: Jos näihin oletuksiin tulee poikkeuksia syntyy vakuuttamisen poikkeustilanne. Seuraavissa esimerkeissä kuvataan, miten tieto vakuuttamisen poikkeustilanteesta saadaan mukaan tulorekisteri-ilmoitukselle. Esimerkki 1: Palkansaajille maksetaan kahta eri tyyppistä aloitepalkkiota Osalle palkansaajia maksetaan aloitepalkkiota, mikä huomioidaan kaikkien sivukulujen laskentaperusteeseen ja osalle maksetaan aloitepalkkiota, mistä ei huomioida minkään sivukulun laskentaperusteeseen. Aloitepalkkio linkitetään tulolajiin Aloitepalkkio ja sen oletuksena tulolajiin linkitetyt palkkalajit ovat kaikkien vakuutusten alaisia.

14 13(30) Uuden aloitepalkkio-palkkalajin perustaminen Jos aloitepalkkion palkkalajia ei löydy vielä Palkkalajit-rekisteristä, aloitetaan perustamalla uusi palkkalaji normaalille aloitepalkkiolle, mikä huomioidaan kaikkien sivukulujen laskentaperusteeseen. Palkkalaji perustetaan seuraavasti: 1. Napsautetaan Visma Fivaldin Java-puolen Palkat > Palkkalajit -näkymässä Uusi -kuvaketta. 2. Määritetään palkkalajille seuraavat asiat: Selite Kielikoodi Tunnus Debet ( Palkkalajin tiliöinti -osiossa)

15 14(30) 3. Oletuksena kaikkien sivukulujen Prosentin perusteeksi on määritetty Palkkalajiluokan jälkeen -valintakentässä tieto Luontoisedut. Tämä valinta huomioi perusteeseen palkkalajiryhmän Luontoisedut sekä palkkalajipuussa ylempänä olevat palkkalajiryhmät ( Rahapalkka ja Työkorvaus ).

16 15(30) 4. Poikkeukset -painiketta napsauttamalla voidaan avata ikkuna, jossa voi tarkistaa ja tarvittaessa valita palkkalajit, joita ei haluta huomioida mukaan kyseisistä palkkalajiryhmistä. Avautuvan ikkunan oikeanpuoleisessa Valittu -laatikossa näkyvät poikkeavat palkkalajit. Esimerkin palkkalaji 1300 Aloitepalkkio huomioidaan kaikkien vakuutusten laskentaperusteeseen, joten sitä ei valita poikkeavaksi palkkalajiksi.

17 16(30) Aloitepalkkio-palkkalajin linkittäminen tulolajiryhmään Kun palkkalajin asetukset ovat kunnossa, linkitetään palkkalaji oikeaan tulolajiryhmään. 1. Siirrytään palkkalajien Tilastoryhmät -välilehdelle. Valitaan haluttu tulolajiryhmä näkymän vasemman reunan Tilastoryhmä -listasta; tässä esimerkissä käsitellään aloitepalkkion palkkalajia, joten linkitys tehdään tulolajiryhmään 202 Aloitepalkkio. Tulolajiryhmän valinnan jälkeen napsautetaan Valitse palkkalajit -painiketta. 2. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Linkitys tapahtuu siirtämällä aloitepalkkion palkkalaji Valittu -ruutuun > -painikkeella.

18 17(30) Vakuuttamisen poikkeustilanteen aiheuttavan palkkalajin perustaminen Seuraavaksi perustetaan vakuuttamisen poikkeustilanteen aiheuttava palkkalaji. Tämä palkkalaji voidaan perustaa samalla tavalla kuin aiemman esimerkin palkkalaji Aloitepalkkio, eli napsauttamalla Palkat > Palkkalajit -näkymässä Uusi -kuvaketta ( ). Vaihtoehtoisesti palkkalaji voidaan luoda myös kopioimalla, käyttäen 1300 Aloitepalkkio -palkkalajia pohjana. Kopiointi tapahtuu seuraavasti: 1. Valitaan kopioinnin pohjana käytettävä palkkalaji aktiiviseksi Palkkalajit -välilehdellä ja napsautetaan sitä hiiren kakkospainikkeella. Tämän jälkeen valitaan avautuneesta valikosta Kopioi palkkalaji. 2. Määritellään kopioidulle palkkalajille seuraavat asiat: Selite Kielikoodi Tunnus Debet ( Palkkalajin tiliöinti -osiossa)

19 18(30) 3. Tässä esimerkissä kyseistä palkkalajia ei huomioida minkään sivukulun laskentaperusteeseen, joten kaikille sivukulujen palkkalajeille (Tyel, Työttömyysvakuutus, Tapaturmavakuutus, Ryhmähenkivakuutus ja Sotumaksu) määritetään poikkeussääntö. Tämä määritys tehdään jokaiselle palkkalajille erikseen. Esimerkki poikkeussäännön määrittämisestä PL5029 TyEL- eläkevakuutusmaksulle: i. Valitaan palkkalaji jolle poikkeussääntö halutaan määritellä. ii. Napsautetaan Poikkeukset -painiketta.

20 19(30) iii. Avautuvassa ikkunassa siirretään haluttu poikkeava palkkalaji oikeanpuoleiseen Valittu -laatikkoon. Kohdat i-iii toistetaan tarvittaville sivukulujen palkkalajeille palkkalajikohtaisesti.

21 20(30) Vakuuttamisen poikkeustilanteen aiheuttavan palkkalajin linkittäminen tulolajiryhmään Kun palkkalajin asetukset ovat kunnossa, linkitetään palkkalaji oikeaan tulolajiryhmään. 1. Siirrytään palkkalajien Tilastoryhmät -välilehdelle. Valitaan haluttu tulolajiryhmä näkymän vasemman reunan Tilastoryhmä -listasta; tässä esimerkissä käsitellään aloitepalkkion palkkalajia, joten linkitys tehdään tulolajiryhmään 202 Aloitepalkkio. Tulolajiryhmän valinnan jälkeen napsautetaan Valitse palkkalajit -painiketta. 2. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Linkitys tapahtuu siirtämällä aloitepalkkion palkkalaji Valittu -ruutuun > -painikkeella.

22 21(30) Esimerkki 2: Palkansaajille maksetaan kahta eri tyyppistä hallituspalkkiota Palkansaajille maksetaan kahta eri tyyppistä hallituspalkkiota. Osalle palkansaajia maksetaan hallituspalkkiota, jota ei huomioida minkään sivukulun laskentaperusteeseen ja osalle maksetaan hallituspalkkiota, joka huomioidaan eläkevakuutusmaksun laskentaperusteeseen, mutta ei muiden sivukulujen. Hallituspalkkion palkkalajit linkitetään tulolajiin Hallintoelimen jäsenyydestä maksettu palkkio ja sen oletuksena tulolajiin linkitetyt palkkalajit eivät ole minkään vakuutuksen alaisia. Uuden normaalin hallituspalkkio-palkkalajin perustaminen Jos hallituspalkkion palkkalajeja ei ole vielä Palkkalajit-rekisterissä, aloitetaan perustamalla uusi palkkalaji normaalille hallituspalkkiolle, jota ei huomioida minkään sivukulun laskentaperusteeseen. 1. Napsautetaan Uusi -kuvaketta. 2. Määritetään palkkalajille: Selite Kielikoodi Tunnus Palkkalajin tiliöinti

23 22(30) 3. Oletuksena kaikkien sivukulujen Prosentin perusteeksi on määritetty tieto Palkkalajiluokan jälkeen arvolla Luontoisedut. Tämä valinta huomioi perusteeseen palkkalajiryhmän Luontoisedut sekä näkymän vasemman reunan palkkalajipuussa sitä ylempänä olevat palkkalajiryhmät (Rahapalkka ja Työkorvaus).

24 23(30) 4. Poikkeukset -painiketta napsauttamalla voidaan tarkistaa ja tarvittaessa valita palkkalajit, joita ei haluta huomioida mukaan kyseisistä palkkalajiryhmistä. Tässä esimerkin palkkalajia PL Hallituspalkkio (ei sivukuluja) ei huomioida minkään sivukulun laskentaperusteeseen, joten kaikille sivukulujen palkkalajeille (Tyel, Työttömyysvakuutus, Tapaturmavakuutus, Ryhmähenkivakuutus ja Sotumaksu) määritetään poikkeussääntö. Tämä määritys tehdään jokaiselle palkkalajille erikseen valitsemalla ensin kyseinen palkkalaji aktiiviseksi. Tässä esimerkissä palkkalajiksi valitaan 5029 TyELeläkevakuutusmaksu. Seuraavaksi napsautetaan Poikkeukset -painiketta.

25 24(30) 5. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Tässä näkymässä siirretään kyseinen palkkalaji oikeanpuoleiseen Valittu -laatikkoon. Tämä toistetaan kaikille sivukulujen palkkalajeille palkkalajikohtaisesti.

26 25(30) Sivukulun laskentaperusteessa huomioitavan toisen hallituspalkkio-palkkalajin perustaminen Seuraavaksi perustetaan uusi palkkalaji (jos ei ole vielä perustettu) hallituspalkkiolle, joka huomioidaan eläkevakuutusmaksun laskentaperusteeseen, mutta ei muiden sivukulujen. 1. Napsautetaan Uusi -kuvaketta. 2. Määritetään palkkalajille: Selite Kielikoodi Tunnus Palkkalajin tiliöinti 3. Valitaan eläkevakuutuksen palkkalaji aktiiviseksi ja napsautetaan Poikkeukset -painiketta.

27 26(30) 4. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Koska kyseisestä palkkalajista halutaan pidättää eläkevakuutusmaksu, palkkalajia ei siirretä oikeanpuoleiseen laatikkoon. Myöhemmin tässä ohjeessa kytketään hallituspalkkion palkkalajit tulolajiryhmään Hallintoelimen jäsenyydestä maksettu palkkio. Tulolajiryhmän oletuksena on, ettei siihen kytkettyjä palkkalajeja huomioida minkään vakuutuksen laskentaperusteeseen. Nyt palkkalaji Hallituspalkkio (vain Tyel) on määritetty Tyelin alaiseksi ja tämä määritys aiheuttaa vakuutuksen poikkeustilanteen tulorekisteri-ilmoituksella.

28 27(30) Toisen hallituspalkkio-palkkalajin määrittäminen poikkeukseksi muille sivukulujen palkkalajeille Seuraavaksi määritetään palkkalaji Hallituspalkkio (vain Tyel) muiden sivukulujen palkkalajeille poikkeukseksi, jotta sitä ei huomioida niiden laskentaperusteeseen. 1. Tässä esimerkkipalkkalajina on työttömyysvakuutus. Valitaan palkkalaji aktiiviseksi ja napsautetaan Poikkeukset -painiketta.

29 28(30) 2. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Siirretään palkkalaji Hallituspalkkio (vain Tyel) oikeanpuoleiseen laatikkoon. Sama toistetaan myös tapaturmavakuutuksen, ryhmähenkivakuutuksen ja sotumaksun palkkalajeille.

30 29(30) Hallituspalkkion palkkalajien linkittäminen tulolajiryhmään Kun palkkalajien asetukset ovat kunnossa, linkitetään palkkalajit oikeaan tulolajiryhmään. 1. Siirrytään palkkalajien Tilastoryhmät -välilehdelle. Valitaan haluttu tulolajiryhmä näkymän vasemman reunan Tilastoryhmä-listasta; tässä esimerkissä käsitellään hallituspalkkion palkkalajeja, joten linkitys tehdään tulolajiryhmään Hallintoelimen jäsenyydestä maksettu palkkio. Tulolajiryhmän valinnan jälkeen napsautetaan Valitse palkkalajit -painiketta.

31 2. Palkkalajien valinta -ikkuna avautuu. Linkitys tapahtuu siirtämällä hallituspalkkion palkkalajit Valittu -ruutuun > -painikkeella. 30(30)

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot Visma Fivaldi 20.8.2019 1(22) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Palkansaajien lomapalkkojen palkkalajit 4 Esimerkki

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi)

1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi) 1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi) Jokaiseen tulolajiin on liitetty oletus sosiaalivakuutusmaksujen maksamisesta. Jos tulo maksetaan tulolajin oletuksen mukaisena,

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Asukastiedotus Visma Fivaldi

Asukastiedotus Visma Fivaldi Asukastiedotus Visma Fivaldi 14.3.2019 1(19) Sisällysluettelo 1 Yleistä Asukastiedotuksesta 3 2 Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta 3 3 Sovelluksen avaaminen Visma Fivaldista 3 4 Henkilöt ja yritykset

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi Katso-tunnistautumisen muutos Visma Fivaldi 22.10.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Katso-tunnistautumisen muutos Fivaldissa... 2 2.1 Varmenteen olemassaolon tarkistaminen... 3 2.1.1 Tilitoimiston

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti Visma Fivaldi 30.9.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti... 3 2.1 Käytössä on AutoInvoice...

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät 2 Sisällys Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät... 3 1 Palkanlaskennan raporttien ohjaukset tilastoryhmillä... 4 2 Ilmoitusten määritykset tilastoryhmillä... 19 2.1 Saajakohtainen erittely (vuosi-ilmoitus)...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Sisällys. 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Perustiedot Ilmoitukset... 7

Sisällys. 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Perustiedot Ilmoitukset... 7 2 Sisällys 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta... 3 2 Perustiedot... 3 3 Ilmoitukset... 7 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Visma Fivaldin kautta on mahdollista

Lisätiedot

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer 1(2) Sisällysluettelo 1. Oletusselain 2 2. Fivaldi selaimen luotetuksi sivuksi 2 3. Ponnahdusikkunoiden salliminen 3 4. Fivaldin asetukset 4 Visma Software

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi 5.9.2019 1(16) Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus / Yleistä 2 2. Palkkalaskelmien sähköisen jakelun yrityskohtaiset valinnat 3 2.1. Yleiset valinnat

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti )

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti ) Lähdeveronalaisten peruspalkkalajien (tuntipalkan, kuukausipalkan, veropalkkalajin, eläke- ja tvm, päivärahamaksu- ja sairaanhoitomaksun) vähennyspalkkalajien lisääminen. Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen

Lisätiedot

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto Käsikirja Oppaan päiväys: 9.3.2015. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi 11.2.2019 1(16) Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus / Yleistä 2 2. Palkkalaskelmien sähköisen jakelun yrityskohtaiset valinnat 3 2.1. Yleiset valinnat

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri Visma L7 Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Valtionvarainministeriön ja Verohallinnon yhteishanke Reaaliaikainen tietovarasto,

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus Ohje Oppaan päiväys: 21.9.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset 2 Sisällys 1. Yleisraportin määritys... 3 1.2. Määrittelyn perustiedot... 3 2. Yleisraportin sarakkeistomääritys... 5 2.1. Sarakkeistomäärityksen tiedot...

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut Päivitysohje. Pääkäyttäjän opas

Visma Liikkuvan työn ratkaisut Päivitysohje. Pääkäyttäjän opas Visma Liikkuvan työn ratkaisut Pääkäyttäjän opas Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Sisällys Yleistä... 2 Palkkatietojen ilmoittaminen... 2 Ilmoitusaineiston muodostaminen... 2 Ilmoitusaineiston tarkastelu... 3 Ilmoitusten

Lisätiedot

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen:

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET 1.1.2010 Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: EU-palvelumyynti EU-palveluostot Kolmikantamyynti Yrityksen perustiedot_verokannat Perusta mallikuvan mukainen uusi verokanta EU-palvelumyynti

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Oppaan päiväys: 22.12.2010. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy)

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Ohjeistuksen sisältö... 3 2 Alustusyrityksen perustaminen... 3 2.1 Yrityksen perustaminen... 3 2.2 Yrityksen

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut

Visma Liikkuvan työn ratkaisut Visma Liikkuvan työn ratkaisut Päivitysohje Pääkäyttäjän opas Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta.

Lisätiedot

1.1 Palkkalajien ja tulorekisterin tulolajien kohdistus

1.1 Palkkalajien ja tulorekisterin tulolajien kohdistus Visma L7 Tulorekisterin tarvitsemia perustietoja 1.1 Palkkalajien ja tulorekisterin tulolajien kohdistus... 1 1.1.1 Palkkalajien ylläpito... 1 1.1.2 Työnantajan sairausvakuutusmaksupalkkalajien ikäohjaus...

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10 Konservoinnin tietojen poistaminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten poistetaan konservoinnin tiedot kokonaan, jos on esim. vahingossa syöttänyt kaksi samaa konservointia

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja Visma Business Visma Business Menu Käsikirja Oppaan päiväys: 22.11.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat

Visma Econet Pro Palkat 1 (14) Visma Econet Pro Palkat Ohjelmaversio 7.40 Oppaan päiväys: 30.5.2014. Asiakaspalvelu ja tuki: Econet Forum: www.visma.fi/econettuki Helpdesk: www.visma.fi/helpdesk Mikäli teillä ei vielä ole Helpdesk-tunnuksia,

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Luontoisedut ja tulorekisteri

Luontoisedut ja tulorekisteri Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työntekijätiedot... 3 2 Asuntoetu... 4 2.1 Esimerkki Asuntoedusta... 4 2.1.1 Vaihtoehto 1/ Kirjataan Asuntoetu täysimääräisenä... 4 2.1.2 Vaihtoehto 2/ Kirjataan Asuntoedun

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma L7 Visma Sign Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta.

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Sitefactory Oy Juuso Hurri / Ohjelmoija juuso.hurri@sitefactory.fi 26.6.2015 Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Tämä dokumentti esittelee westiekerho.fi palvelun päätoiminnallisuudet joita tarvittaan

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Perintätoimeksiannot

Perintätoimeksiannot Perintätoimeksiannot 2 Sisällys 1.1 Palvelunhallinta... 4 1.2 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 5 1.3 Perustiedot... 6 1.4 Perintätoimeksiannot- ruutu... 7 1.5 Toimeksiantojen muodostus... 8 15.6.2015

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot.

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Opiskelijan opinnot -näytölle

Lisätiedot

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi Visma Econet Pro Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet Oppaan päiväys: 19.11.2013. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet -infolinen tai osoitteen www.visma.fi/helpdesk kautta

Lisätiedot