Välittäjäsovelluksen käyttöhje. versio 1.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Välittäjäsovelluksen käyttöhje. versio 1.1"

Transkriptio

1 Välittäjäsovelluksen käyttöhje versio 1.1

2 1. Sisäänkirjautuminen Kun ohjelmaan kirjaudutaan sisään ensimmäistä kertaa, on tehtävä asetuksia, joita ei enää myöhemmässä vaiheessa tarvitse määrittää. Kohdassa 1.1 kerrotaan kirjautuminen ensimmäistä kertaa ja kohdassa 1.2 kirjautuminen seuraavilla kerroilla. 1.1 Sisäänkirjautuminen ensimmäistä kertaa - Klikkaa Käynnistä valikosta auki Kaikki ohjelmat - Valitse TDC Skaala TDC Skaala - Valityssovellus TDC Skaala valityssovellus Vaihtoehtoisesti, jos työpöydällesi on tehty pikakuvake, tuplaklikkaa siitä. Seuraava sisäänkirjautumisruutu tulee näkyviin: - Valitse Tools valikosta Options (Työkalut Asetukset) - Klikkaa Connection (Yhteys) Käyttöohje 2 (31)

3 - Ohjelmassa pitäisi olla automaattisesti asetettuna TDC Skaala palvelun tiedot, eli palvelimen nimi: skaala.tdc.fi portin numero: Mikäli yhteystiedot puuttuvat tai ne ovat väärin, täydennä yllä mainitut yhteystiedot. - Klikkaa vielä General (Yleinen) valikon kohta auki ja määrittele haluamasi kieli. Kannattaa myös ruksata kohta Auto login when connected to network ( Automaattinen sisäänkirjautuminen kun yhdistettynä verkkoon ) Käyttöohje 3 (31)

4 - Valitse OK - Sisäänkirjautumisruudulle palattuasi täydennä käyttäjätunnus, salasana ja klikkaa SIGN IN - Sulje ohjelma jotta kieliasetus astuu voimaan ja avaa uudestaan, kirjaudu sisään. 1.2 Sisäänkirjautuminen päivittäiskäytössä - Avaa ohjelma joko Käynnistä valikon kautta tai pikakuvaketta tuplaklikkaamalla - Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Vinkki: Voit myös ruksata laatikot Muista minut ja Muista salasana, niin ei tarvitse joka kerta kirjoittaa niitä erikseen. - Klikkaa Kirjaudu sisään / Sign in 2. Välittäjäsovellus Käyttöliittymä Käyttöliittymä on jaettu seuraaviin osioihin: 1. Välityspöytä 2. Jonot Käyttöohje 4 (31)

5 3. Henkilöhakemisto 4. Aakkosjärjestys 5. Vaihtoehdot 6. Toiminne 2.1 Välityspöytä Välityspöydästä löytyvät seuraavat sarakkeet vasemmalta oikealle: - Linkki Voit valita ne puhelut, jotka haluat linkittää tehdäksesi välipuhelun tai kolmen hengen neuvottelun. Valitseminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä halutun puhelurivin kohdalta linkki-sarakkeessa. Linkitetyn puhelun kohdalle ilmestyy ketjun symboli. Voit purkaa linkityksen klikkaamalla hiirellä uudestaan puhelun kohdalta linkki-sarakkeessa. - - Linja Tässä sarakkeessa näet missä järjestyksessä puhelut ovat saapuneet. - Puhelu numeroon Tässä sarakkeessa näkyy nimi tai numero, johon välittäjä on soittanut. Sarakkeessa näkyy nimi, jos alaliittymä on tallennettuna Välittäjäsovelluksen Henkilöhakemistoon. Muussa tapauksessa näkyy numero - Puhelu numerosta Näet mistä numerosta välittäjälle soitetaan. Jos soittajan alanumero on tallennettu Henkilöhakemistoon, näkyy nimi. Muussa tapauksessa näkyy sisäinen tai ulkoinen numero. - Status Sarakkeessa näkyy väreillä ja tekstillä puhelun tila. o Aktiivinen puhelu näkyy vihreänä o Pidossa tai jonossa oleva näkyy sinisenä ja vilkkuu 45 sek. välein o Saapuva puhelu näkyy punaisena o Ulospäin soitettu puhelu näkyy oranssina - Aika Sarakkeessa näkyy puhelun kesto sisältäen soimisen, pidossa olon ja puhelun Käyttöohje 5 (31)

6 2.2 Jono 2.3 Hakemisto Jono-ikkunassa näkyy seuraavat tiedot: Sija numero, monentena kyseinen puhelu on jonossa Jono jonon nimi, jossa puhelu on Nimi jonottavan henkilön nimi (mikäli tieto saatavissa) Numero numero josta jonottava puhelu saapuu Pito aika, kuinka kauan puhelu on ollut jonossa Aloita kellonaika, jolloin puhelu saapui jonoon Hakemisto-ikkunassa välittäjä näkee käytettävissä olevat kontaktit - Tila kertoo alaliittymän vapaa / varattu tilanteen. Seuraavassa taulukossa kuvakkeiden merkitykset: Tila Kuvake Kuvaus Vihreä luuri alhaalla Alaliittymä on vapaa Punainen luuri ylhäällä Alaliittymä on varattu Käyttöohje 6 (31)

7 Oranssi luuri alhaalla Älä häiritse Harmaa luuri alhaalla Yksityistila Soitonsiirto Alaliittymässä hälyttää puhelu Alaliittymällä on Älä häiritse tila päällä Alaliittymä ei ole kytketty tai sen tila on tuntematon Alaliittymä on yksityistilassa Alaliittymällä on soitonsiirto päällä. Viemällä hiiri kuvakkeen päälle välittäjä näkee mihin numeroon puhelut on siirretty. - Sukunimi, Etunimi, Puhelin, Mobiili ja Osasto tiedot voi päivittää ainoastaan järjestelmän pääkäyttäjä. - Lisätiedot kenttään välittäjä voi itse kirjoittaa haluamaansa lisätietoa. Valitaan ensin luettelosta haluttu kontakti klikkaamalla se aktiiviseksi, sitten klikataan kynän kuvaketta. - Ikkunan alaosassa olevalla hakukentällä välittäjä voi hakea hakemistosta esim. nimen perusteella Käyttöohje 7 (31)

8 Alasvetovalikosta voidaan valita mitä tietoa haetaan: Haku käynnistyy klikkaamalla suurennuslasin kuvaketta. - Kun halutaan taas kaikki kontaktit takaisin näkyviin, perutaan suodatus klikkaamalla suurennuslasin vieressä olevaa ruksia. - Valikosta Näkymä Hakemisto voidaan valita mitkä hakemistot on näkyvissä. - Lista / tarkemmat tiedot painikkeella voidaan valita hakemiston esitystapa 2.4 Aakkosjärjestys Aakkosjärjestys paneelia voidaan käyttää kontaktin etsimiseen hakemistosta. Klikkaamalla haluttua kirjainta, hakemistoon tulee näkyviin kaikki ne henkilöt joiden sukunimi alkaa kyseisellä kirjaimella. Käyttöohje 8 (31)

9 2.5 Vaihtoehdot paneeli - Alanro - painikkeella voidaan soittaa valittuun alanumeroon - Matkapuhelin - painikkeella voidaan soittaa valitulle henkilölle matkapuhelimeen. Jos painike ei ole aktiivinen, matkapuhelinnumeroa ei ole määritetty. - Puheposti - painikkeella voidaan yhdistää puhelu henkilön puhepostiin. Jos painike ei ole aktiivinen, puhepostia ei ole määritetty. - Sähköposti - painikkeella voidaan lähettää sähköpostia valitulle henkilölle. Jos painike ei ole aktiivinen, sähköpostiosoitetta ei ole määritetty. - Jono - painikkeella voidaan asettaa puhelu välittäjän jonoon - Muu - painikkeella saadaan näkyviin numerovalinta ikkuna, jonka kautta voidaan yhdistää puhelu tai soittaa mihin vain vapaavalintaiseen numeroon. - Järjestelmän pääkäyttäjä määrittelee alanumeron, matkapuhelinnumeron, puhepostin sekä sähköpostiosoitteen hakemistoon. 2.6 Toiminne paneeli Toiminne paneelista löytyvät painikkeet puhelutoimintoja varten. Puhelutoiminnot löytyvät myös ylävalikosta kohdasta Toimenpiteet. - Soita painikkeella soitetaan valittuun numeroon. Voit soittaa valitulle henkilölle hakemistosta tai jos olet klikannut Muu painiketta, voit näppäillä haluamasi numeron ja soittaa Soita painikkeella. Jos olet lähettämässä valitulle kontaktille sähköpostia, Soita painike muuttuu Lähetä painikkeeksi. - Vastaa painikkeella vastataan saapuvaan puheluun. o Painike muuttuu Pito painikkeeksi kun puhelu on käynnissä. o Kun puhelu on pidossa, painike muuttuu Ota pidosta -painikkeeksi - Puhelun suorasiirto painikkeella voidaan yhdistää puhelu ilman välikyselyä vapaaseen, valittuun alanumeroon. Eri tilanteissa painikkeessa voi olla myös: o Siirto puhepostiin o Jonon siirto o Siirto välipuhelulla - Konferenssi painike on aktiivinen silloin kun kaksi puhelua on linkitettynä Välittäjäsovelluksessa. Kun neuvottelu (konferenssi) on käynnissä, painike on Lopeta konferenssi. - Loppu painikkeella lopetetaan käynnissä oleva, aktiivinen puhelu. Käyttöohje 9 (31)

10 3. Puheluiden hallinta 3.1 Soittaminen henkilölle hakemistosta - Hae haluamasi henkilö hakemistosta. Kts. kohta 4.2 Tiedon etsiminen hakemistosta. - Aktivoi klikkaamalla löydetty henkilö hakemistosta - Valitse haluamasi toiminto (soitto alanumeroon, matkapuhelimeen, puhepostiin) Vaihtoehdot -paneelista. Henkilöille on asetettu oletukseksi alanumero, jos alanumerotieto on määritetty. - Klikkaa Soita tai paina Enter Huom! Vaihtoehtoisesti voidaan tuplaklikata henkilöä hakemistosta, jolloin puhelu lähtee oletusnumeroon. 3.2 Puhelu vapaavalintaiseen numeroon - Klikkaa painiketta Muu Vaihtoehdot -paneelista, niin saat auki numerovalintaikkunan. - Näppäile tietokoneesi numeronäppäimillä haluamasi numero, tai voit myös hiirellä klikata numeroita numerovalintaikkunasta. - Klikkaa Soita tai paina Enter 3.3 Puheluun vastaaminen - Kun Välittäjäsovellukseen saapuu puheluita, voit ensin halutessasi valita puhelun johon vastaat Käyttöohje 10 (31)

11 - Vastaa puheluun joko Vastaa painikkeella tai Välilyönti näppäimellä tietokoneen näppäimistöltä - Jos vastaat Välilyönti näppäimellä, saat automaattisesti pisimpään jonossa olleen puhelun. 3.4 Puhelun asettaminen pitoon - Kun puhelu on käynnissä, voit halutessasi asettaa sen hetkeksi pitoon - Klikkaa Pito painiketta tai Välilyönti näppäintä - Saat puhelun takaisin pidosta klikkaamalla Poista pidosta painiketta - Pito ja Poista pidosta löytyvät myös ylävalikosta Toimenpiteet 3.5 Puhelun lopettaminen - Kun haluat katkaista käynnissä olevan puhelun, klikkaa Loppu painiketta tai piste (.) näppäintä tietokoneen näppäimistöltä 3.6 Puhelun yhdistäminen Suora siirto Voit yhdistää puhelun eteenpäin toiseen numeroon usealla eri tavalla. Suora siirto tarkoittaa, että puhelu yhdistetään alanumeroon ilmoittamatta puhelusta. Suoran siirron voi tehdä käynnissä sekä pidossa olevalle puhelulle, sekä puhelulle joka vasta hälyttää Välityssovelluksessa. Suoran siirron voi tehdä vetämällä, eli ns. drag and drop toiminnolla, tai Toiminne paneelin avulla. Käyttöohje 11 (31)

12 Suora siirto vetämällä, ns. drag and drop: - Klikkaa puhelua jonka haluat yhdistää - Hiiren osoitin muuttuu käden kuvaksi ilmaisemaan että puhelu on vedettävissä - Pidä hiiren vasen (ensimmäinen) painike alas painettuna ja lähde vetämään puhelua alas Hakemistoon - Vie vetämällä puhelu Hakemistossa halutun henkilön kohdalle ja irrota hiiren vasen painike - Puhelu on yhdistetty - Mikäli alanumero oli varattu, puhelu jäi jonoon Suora siirto Toiminne paneelin kautta - Klikkaa puhelua jonka haluat yhdistää - Hae Hakemistosta henkilö, kenelle puhelua ollaan siirtämässä - Valitse haluamasi numero klikkaamalla (esim. Ulkop (alanumero), Matkapuhelin jne) - Klikkaa Puhelun suorasiirto painiketta Puhelun yhdistäminen välipuhelun kautta Kun olet vastannut saapuvaan puheluun, voit yhdistää sen toiseen numeroon tekemällä ensin välipuhelun ja ilmoittamalla vastaanottajalle että olet yhdistämässä puhelua. - Olet vastannut saapuvaan puheluun - Soita numeroon mihin haluat yhdistää puhelun. Kts. 3.1 ja 3.2 Soittaminen. Alkuperäinen puhelu on automaattisesti pidossa. - Välityspöytä paneelissa näet että alkuperäinen puhelu sekä välipuhelu ovat linkitetyt - Odota numerosta vastaus ja ilmoita yhdistettävästä puhelusta - Klikkaa Toiminne paneelista Siirto välipuhelulla painiketta tai plus (+) painiketta tietokoneen näppäimistöltä - Jos yhdistät puhelua yllämainitulla tavalla, ja et kuitenkaan jää odottamaan vastausta numerosta johon olet yhdistämässä, painikkeessa lukee Puhelun suorasiirto Käyttöohje 12 (31)

13 3.6.3 Puhelun yhdistäminen puhepostiin - Kun olet vastannut puheluun, voit siirtää sen suoraan puhepostiin - Valitse henkilö hakemistosta ja klikkaa puheposti kuvaketta Vaihtoehdot -paneelista - Klikkaa Toiminne paneelista Siirto puhepostiin tai valitse toiminto Toimenpiteet valikosta Puhelun yhdistäminen välittäjän jonoon - Voit yhdistää puhelun välittäjän jonoon klikkaamalla Vaihtoehdot valikosta Jono painiketta - Valitse seuraavaksi, asetetaanko puhelu jonoon ensimmäiseksi vai viimeiseksi. - Lopuksi klikkaa Toiminne paneelista tai Toimenpiteet valikosta Jonon siirto Puhelun yhdistäminen varattuun alanumeroon Jonotus varattuun alanumeroon täytyy ensin olla sallittu käyttäjän taholta, ennen kuin tämä toiminto on mahdollinen. - Kun olet vastannut saapuvaan puheluun ja se pitäisi yhdistää varattuun alanumeroon, klikkaa hakemistosta henkilöä kenelle puhelu pitäisi yhdistää - Klikkaa Camp On Toiminne paneelista - Jonottava kuulee nyt pitomusiikkia, ja Välityspöytä paneelissa näkyy puhelun kohdalla merkki että se on asetettu jonottamaan varattuun alanumeroon. Mikäli alanumero vapautuu, puhelu ohjautuu automaattisesti hälyttämään kohteeseen. Käyttöohje 13 (31)

14 - Jos haluat poimia jonottavan puhelun takaisin, klikkaa ko. puhelu Välittäjäpöydästä aktiiviseksi ja sitten painiketta Uncamp 3.7 Neuvottelupuhelu Välittäjä voi muodostaa kolmen hengen neuvottelun. - Linkitä haluamasi kaksi puhelua klikkaamalla Linkki sarakkeesta ko. puhelun kohdalla. Ketjun kuva ilmestyy kummankin puhelun eteen. - Klikkaa painiketta Konferenssi, kummatkin puhelut muuttuvat aktiivisiksi ja neuvottelu on muodostettu Neuvottelusta poistuminen Välittäjä voi poistua käynnistämästään neuvottelusta ja jättää kaksi muuta puhelua edelleen neuvottelemaan. - Neuvottelun ollessa käynnissä klikkaa painiketta Poistu konferenssista Neuvottelun päättäminen Välittäjä voi lopettaa käynnissä olevan neuvottelun niin, että kaikki puhelut katkeavat - Neuvottelu lopetetaan klikkaamalla Lopeta konferenssi Käyttöohje 14 (31)

15 4 Hakemistot Käytössäsi on useampia eri hakemistoja, kuten Hakemisto, Outlook hakemisto, Pikavalinnat jne. Voit valita mitkä hakemistot sinulla on näkyvissäsi. 4.1 Lajittelu Voit lajitella hakemiston haluamasi tiedon perusteella, esim. sukunimen mukaan. Klikkaa Sukunimi otsikkoa, saat hakemiston lajiteltuna nousevaan järjestykseen, ja kun klikkaat Sukunimi otsikkoa uudemman kerran, on nimet laskevassa järjestyksessä. Käyttöohje 15 (31)

16 4.2 Tiedon etsiminen hakemistosta Voit klikata hiirellä esim. S kirjainta Aakkosjärjestys osiosta, jolloin saat hakemistoon näkyviin vain S kirjaimella alkavat nimet. Saat taas kaikki nimet esille klikkaamalla hakemiston alaosassa näkyvää sinistä ruksia Voit myös hakea millä tahansa tiedolla (nimi, titteli, puhelin yms) kirjoittamalla hakukriteerin ruudun alaosassa näkyvään kenttään ja painamalla Enter tai klikkaamalla suurennuslasin kuvaa Lisätiedon lisääminen kontaktille Klikkaa hakemistosta haluamasi kontakti aktiiviseksi. Klikkaa kynän kuvaketta Kirjoita haluamasi lisätieto ja tallenna OK:lla. Käyttöohje 16 (31)

17 4.3 Pikavalinnat Voit tallentaa Pikavalinnat hakemistoon omia pikanumeroita. Klikkaa hakemisto Pikavalinnat auki Pikavalinnan lisääminen - Klikkaa painiketta Lisää uusi pikavalinta - Valitse haluamasi pikavalinta alasvetovalikosta - Täydennä puhelinnumero ja nimi - Paina OK. Näet tallennetut pikavalinnat hakemistossa Pikavalinnat Käyttöohje 17 (31)

18 HUOM! Kahdeksan pikavalintaa on valmiiksi luotuna (2-9) ja näitä voit vain muokata Pikavalinnan muokkaaminen Klikkaa hakemistosta muokattava pikavalinta aktiiviseksi. Klikkaa kynän kuvaketta Muokkaa haluamasi tiedot ja tallenna OK:lla Pikavalinnan poistaminen Klikkaa hakemistosta poistettava pikavalinta aktiiviseksi Klikkaa roskasäiliön kuvaketta Sinulta kysytään vielä vahvistus, haluatko todella poistaa pikavalinnan. Käyttöohje 18 (31)

19 4.4 Viestin lähettäminen Voit lähettää hakemistoon tallennetulle henkilölle sähköpostiviestin mikäli henkilön tietoihin on lisätty sähköpostiosoite. Myöskin Välittäjäsovelluksen asetuksissa täytyy olla mahdollistettu sähköpostin lähettäminen. Kts. 6.5 Viestitys - Lähettääksesi viestin, klikkaa haluttu henkilö aktiiviseksi hakemistosta - Klikkaa Sähköposti painiketta Näytölle avautuu ikkuna, joka on jaettu otsikko-kenttään ja viesti-kenttään. Välittäjäsovelluksen asetuksissa voidaan viestille määritellä jokin oletusotsikko. - Kirjoita viesti ja paina Lähetä -näppäintä Toiminne osiosta 5 Puheluhistoria Puheluhistorian kautta voidaan tarkastella ja poistaa välittäjän puhelulokia. Puheluhistoria löytyy Välittäjäsovelluksen ylävalikosta kohdasta Työkalut Puhelun historia (tai pikavalinta Alt + R) Voit tarkastella soitettuja, vastattuja ja vastaamattomia puheluita Käyttöohje 19 (31)

20 Nimi mikäli järjestelmästä löytyy nimitieto, se näkyy tässä Numero numero johon on soitettu tai josta on soitettu, riippuen kansiosta jossa olet (soitetut, vastaanotetut tai vastaamattomat) Aika päivämäärä ja kellonaika milloin puhelu on soitettu Käyttöohje 20 (31)

21 Puheluhistoria ikkunassa löytyy myös kohta Muut tiedot. Klikkaamalla Muut tiedot saat auki seuraavan ikkunan: Tässä näet kuinka kauan olet keskimäärin pitänyt puheluita pidossa, sekä kuinka monta kertaa olet siirtänyt puhelun eteenpäin. Paina Päivitä, niin saat uusimmat tiedot. 6. Välittäjäsovelluksen asetukset Välittäjäsovelluksen asetuksiin pääset valikon Työkalut kautta. Valitse Työkalut Asetukset (Alt O) joko ollessasi sisäänkirjautuneena tai vaikka et vielä ole kirjautunut. 6.1 Yleinen Yleinen valikon kohta sisältää erilaisia asetuksia jotka tekevät Välittäjäsovelluksen käytöstä joustavampaa. Käyttöohje 21 (31)

22 Automaattinen sisäänkirjautuminen kun yhdistettynä verkkoon Välittäjäsovellus automaattisesti yhdistyy ja kirjautuu palvelimelle kun PC on verkossa Automaattinen fokusointi sisääntuleviin puheluihin kun Välittäjäsovellukseen saapuu puhelu, ikkuna pomppaa automaattisesti muiden ohjelmien päälle. Kieli Kielen valinnan ja OK:n klikkaamisen jälkeen täytyy Välittäjäsovellus sulkea ja avata uudestaan jotta kieliasetus astuu voimaan. Synkronoi kieli palveluprofiilin kanssa Ei käytössä, jätetään ruksaamatta Käyttöohje 22 (31)

23 6.2 Yhteys - Tässä valikon kohdassa näkyvät TDC Skaala palvelun yhteysasetukset. Käyttöohje 23 (31)

24 6.3 Jonot Jonot valikon kohdassa määritellään jonoasetukset. Jonojen hallinta: Jono Näet jonolle annetun nimen. Tämä on vain informatiivinen, ei muokattavissa oleva tieto Liitetty Näet onko jono liitetty vai ei. Vihreä tarkoittaa liitetty, punainen ei liitetty. Hallitse kun ruksattuna, tarkoittaa että jono on näkyvissä ja sitä voidaan hallita Jonoja monitoroivat käyttäjätilit Jono Näet jonolle annetun nimen. Tämä on vain informatiivinen, ei muokattavissa oleva tieto Monitoroitu kertoo sisäänkirjautumisen tilan. Harmaa tarkoittaa että et ole sisäänkirjaantunut, keltainen tarkoittaa että sisäänkirjautumista yritetään, punainen tarkoittaa että sisäänkirjautuminen epäonnistui ja vihreä tarkoittaa että olet sisäänkirjautuneena. Salasana tarkoittaa jonon salasanaa (oletussalasana jonolle on: skaala1) Tallenna salasana tämä valinta kannaatta olla valittuna jotta jonon salasana tallennetaan. Käyttöohje 24 (31)

25 Jonotapahtumien arkistointi Valitse arkistointiväli, kuinka usein Välittäjäsovelluksen puhelu- ja ACD tapahtumien tiketit arkistoidaan. Arkistoiduista tapahtumista saadaan raportti.csv muodossa. Raportti löytyy seuraavan polun takaa: <levy>:\documents and Settings\<Windows_käyttäjänimi>\Application Data\Broadsoft\BW Call Centers\profiles\<VS_käyttäjätunnus>/statistics jossa <levy> tarkoittaa levyn kirjainta jonne profiilisi on tallennettu, normaalisti C <Windows_käyttäjänimi> tarkoittaa Windows käyttöjärjestelmässä käyttämääsi nimeä <VS_käyttäjätunnus> on tunnus jolla kirjaudut sisään Välittäjäsovellukseen 6.4 Päivämoodi/Yömoodi Tässä valikon kohdassa voit määritellä yökytkentäasetukset. Halutessasi voit työpäivän päätyttyä ohjata puhelut toiseen numeroon tai puhepostiin. 6.5 Viestitys Yömoodi ruksaamalla tämän laatikon siirrät Välittäjäsovelluksen yökytkennälle. Klikkaamalla ruksi pois siirrytään taas päiväkytkennälle. Soiton siirto numeroon voit määritellä puhelinnumeron minne Välittäjäsovellukseen saapuvat puhelut siirtyvät yökytkennällä Siirrä puhelut puhepostiin kaikki Välittäjäsovellukseen saapuvat puhelut ohjautuvat puhepostiisi. Tässä valikon kohdassa määritellään sähköpostiasetukset. Käyttöohje 25 (31)

26 Jotta voisit lähettää hakemistossa oleville kontakteille sähköpostiviestejä, tulee tässä ruksata kohta Ota käyttöön viestintä. Lisäksi tulee määritellä myös seuraavat asetukset: Näytä nimi kenttä on pakollinen. Tähän kirjoitetaan sähköpostiviestin lähettäjän nimi. Sähköpostin vastausosoite kenttään merkitään sähköpostiosoite, johon ohjataan kontaktien lähettämät vastausviestit. Kenttä on pakollinen. Oletusaihe tähän kenttään voit kirjoittaa oletusotsikon sähköpostiviestille. SMTP palvelin tähän määritellään lähettävän sähköpostipalvelimen osoite Postin tyyppi tässä määritellään sähköpostiviestin sisällön formaatti. Oletuksena on teksti. Sähköpostimalli voit hakea sähköpostille oletusmallin. 6.6 Hakemistot Hakemistot valikon kohdassa määritellään mikä hakemisto on näkyvissä kun Välittäjäsovellus avataan. Käyttöohje 26 (31)

27 6.7 LDAP integraatio Tässä määritellään LDAP asetukset. Saadaksesi asetukset ota yhteyttä järjestelmän pääkäyttäjään. HUOM! Varmista että käytössäsi on voimassa oleva sertifikaatti Java Key Storesta (JKS). Voit hakea sen seuraavasti: - Avaa Käynnistä (Start) valikko - Klikkaa auki Suorita (Run) - Kirjoita CMD ja paina Enter - Kirjoita seuraava rivi: <Java Runtime Path>\bin\keytool -import -alias <aliasname> -file <path><certificate file name> -keystore %JAVA_HOME%\jre\lib\security\cacerts. Sertifikaatin tarkistus: - Avaa Käynnistä (Start) valikko - Klikkaa auki Suorita (Run) - Kirjoita CMD ja paina Enter - Kirjoita seuraava rivi: <Java Runtime Path>\bin\keytool -printcert -file <path><certificate file name>. Käyttöohje 27 (31)

28 Hakemiston osoite tähän kenttään merkitään LDAP hakemiston palvelimen verkkoosoite Portti porttinumero täytyy määritellä. Tiedon saa järjestelmän pääkäyttäjältä. Haun aloitustila määrittelee sijainnin hakemistopuussa palvelimella josta haku lähtee Rekursiivinen kun ruksattu, haku laajenee myös hakemistopuun alaosastoihin Käytä SSL salausta kun ruksattu, Välittäjäsovellus käyttää SSL yhteyttä ottaessaan yhteyttä LDAP palvelimeen. Käytettäessä SSL yhteyttä voi vaatia joskus eri portin käyttöä. Vaatii tunnistautumisen jos ruksattu, välittäjän täytyy kirjoittaa käyttäjätunnus ja salasana suorittaessaan hakua LDAP hakemistosta Varmennettu DN tämä on välittäjän käyttäjätunnus jos Vaatii tunnistautumisen on valittuna Salasana välittäjän salasana jos Vaatii tunnistautumisen on valittuna 6.8 Outlook integraatio Ruksaa kohta Ota käyttöön Outlook integraatio jos halutaan Välittäjäsovelluksen hakevan myös Outlook hakemistosta tietoja. Käyttöohje 28 (31)

29 Määrittele mistä hakemistosta kontaktit noudetaan, vain oletushakemistosta tai kaikista hakemistoista. 6.9 Teema Teema valikon kohdassa voit muokata Välittäjäsovelluksen ulkoasua. Komponentti alasvetovalikossa voit valita muokattavan kohteen: Käyttöohje 29 (31)

30 Muokattavasta kohteesta riippuen voit valita uuden värin tai kirjasintyypin tai koon. Tässä esimerkki Sisäänkirjauspaneelin värin vaihtamisesta. Klikkaa Vaihda, valitse väri ja klikkaa OK. Tämän jälkeen voit tallentaa teeman klikkaamalla Tallenna nimellä. Voit vaihtaa tallennettua teemaa alasvetovalikosta Teema. Käyttöohje 30 (31)

31 6.10 Tietoja välittäjäsovelluksesta Täältä löydät Välittäjäsovelluksen version. Käyttöohje 31 (31)

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group Asiakaspalvelukonsoli Salcom Group Yleistä Asiakaspalvelukonsolista 18.1.2012 2 Sovellusta voidaan käyttää työasemassa joko erillisellä Windowssovelluksella tai selainversiona. Käyttäjä voi käyttää halutessaan

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Tavoitettavuusketjujen hallinta. IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle

Tavoitettavuusketjujen hallinta. IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle Tavoitettavuusketjujen hallinta IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle Palvelun käyttö: Kirjaudu palveluun osoitteessa: https://oma.elisa.fi/iisi Valitse listalta 010-numero, jonka asetuksia

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi helpottaa tietokoneen käyttöä. Valitsemalla Käynnistä/Ohjauspaneeli/Helppokäyttökeskus

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Webinaari -koulutukset

Webinaari -koulutukset 2013-03-05 1 (22) Webinaari -koulutukset Webinaariin kirjautumisohje 2013-03-05 2 (22) Sisällysluettelo 1 Liittyminen Webinaariin... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen... 3 1.2 Internet Explorer... 5 1.3 Firefox

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID Matkustajatietokanta perustuu asiakkaan ja Matkatoimisto SMT:n väliseen asiakasnumero- ja laskutushierarkiaan (yhteisöhierarkia). Matkustajatiedot (profiilit) hallinnoidaan Online -palvelussa, johon kirjaudutaan

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KUVAUS TiiMiMobile on matkapuhelimessa toimiva Java -sovellus, jolla voi luoda etäyhteyden TiiMi-sarjan säätimeen. Yhteyden luonti voi tapahtua joko suoraan säätimeen tai palvelimen

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä MMAmmuLink käyttöönotto 08/2017 MMAmmuLink 1.0 MMAmmuLink on tietokoneelle asennettava pc-ohjelma.

Lisätiedot

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje Käyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Käyttäjätilin muokkaus... 6 Sähköposti... 6 Nimi- ja

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted Outlookin asennusohje SoneraHosted/Toni Einola/8.5.2009 Outlookin konfigurointi Huoltamosähköposti Sonerahosted 1. Yleistä Teboilin huoltamosähköpostia voidaan käyttää selaimen ja älypuhelimen ohella myös

Lisätiedot

Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille

Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille 2012 Sivu 1 / 14 Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille Sisältö 1. Käyttöön tarvittavat tiedot... 2 2. SPH -palvelun käyttö... 3 3. Miten palvelua käytetään?... 5 Valmistelut ennen palauteprosessin

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot