8. RAPORTIT KIRJANPITOON

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "8. RAPORTIT KIRJANPITOON"

Transkriptio

1 8. RAPORTIT KIRJANPITOON SISÄLTÖ 8.1. PERIAATE Monta kustannuspaikkaa 8.2. RAPORTTIEN TULOSTAMIEN Tarkistusraportti Myyntiraportti Ennakkoraportti Myyntisaamiset Toteutuneet myyntisaamiset 8.3. TÄSMÄYTYS 8.4. KIRJAUSESIMERKIT 8.5. MYYNNIKSI KIRJATUN VARAUKSEN MUUTTAMINEN 8.6. KULUTTAJAVIRASTON TILASTO (B-LOMAKE) Periaate Käyttöönotto Aineiston ylläpito Taulu Automaattinen päivitys ennakkoraportin tiedoilla Manuaalinen päivitys Uuden kuukauden lisääminen Tietojen muuttaminen Kuukauden poistaminen Raportin tulostaminen Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 1 (19)

2 8.1. PERIAATE Lähtötilanteessa kaikki laskutetut varaukset ovat ennakoita. Myyntiraportti poimii ennakoista ajettavan (päätettävän) kuukauden aikana toteutuneet varaukset. Kun myyntiraportti merkataan lopulliseksi, siirtyvät myynniksi merkityt tuoterivit ennakoista myynniksi. Myyntiraportin jälkeen ajettava ennakkoraportti kertoo siten ennakkolaskutuksen ja sille ennen päätettävän kuukauden viimeistä päivää tulleet ennakkomaksut. Kuukauden myynti plus kuukauden ennakot (laskutus) miinus edellisen kuukauden ennakot (laskutus) on yhtä kuin kuukauden laskutus. Kirjanpitoa varten ajetaan kuukausittain seuraavat raportit: - myyntiraportti - ennakkoraportti - myyntisaamiset - laskuluettelo - maksuluettelo Ennen varsinaisten raporttien ajoa etsitään myynneissä mahdollisesti olevat virheet tarkistusraportilla. Raportit kirjanpitoon voidaan ajaa sen jälkeen, kun viimeinenkin päättyvälle kuukaudelle tarkoitettu suoritus on tallennettu. Jos ehditään odottaa suoraveloituksessa olevien matkanjärjestäjien raportit, korjataan myös niiden ilmoittama tilanne Winresiin, ja päätetään kuukausi vasta sitten. Jos ei ehditä, tehdään korjaukset seuraavalle kuukaudelle tuottajakohtaisilla korjausvarauksilla. Myyntiraportin merkitseminen lopulliseksi päättää kuukauden, eikä sille sen jälkeen voi tehdä tapahtumia (uusia laskuja tai maksuja), eikä myynniksi merkittyjä varauksia voi muuttaa tai peruuttaa. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 2 (19)

3 Raportit täsmäytetään kohdan 8.3 mukaisesti. Kun kaikki on valmista, toimitetaan raportit kirjanpitäjälle. Kun ennakkoraportti on valmiina näytöllä, lisätään kuukausi kuluttajaviraston tilastoon (B-lomake) klikkaamalla päivitysikonia (ks. kohta 8.6). Varsinainen kuluttajaviraston raportti tulostetaan järjestelmästä sen mukaan, kuin on viraston kanssa sovittu Monta kustannuspaikkaa Jos järjestelmään on määritelty useita kustannuspaikkoja, voidaan raportit ajaa valinnoilla: - kustannuspaikoittain, kaikki kustannuspaikat, jolloin yhdellä ajolla saadaan oma raportti kullekin kustannuspaikalle - kustannuspaikoittain, valittu kustannuspaikka, jolloin raportti saadaan vain valitulle kustannuspaikalle - otetaan -merkki pois Kustannuspaikoittain valinnasta, jolloin saadaan haluttu raportti koko yritykselle ilman kustannuspaikkajakoa. Varauksen (tuoterivit, laskut) kustannuspaikka määräytyy varauksen alun perin tehneen virkailijan kustannuspaikan mukaan. Suoritusten kustannuspaikka määräytyy sen mukaan, kuka tapahtuman käsittelee. Näin siksi, että kassaraportit saadaan oikein. Tästä syystä myynnin täsmäytys voidaan tehdä kustannuspaikoittain, mutta myyntisaamisten täsmäytys ainoastaan koko yritykselle. Jos käytössä on kohde ja tuoteperusteinen kustannuspaikkajako, saadaan vain myyntiraportti kustannuspaikoittain. Sekä myynti että myyntisaamiset täsmäytetään yrityksen tasolla. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 3 (19)

4 8.2. RAPORTTIEN TULOSTAMINEN Tarkistusraportti Raportti ajetaan, ja sillä olevat virheet korjataan aina juuri ennen kuukauden päättymistä. Näin siksi, että kuukauden myyntiraportille ei oteta varausta, jolle on tulostettu laskuja kuukauden päättymisen jälkeen, vaikka se esim. lähtöpäivän perusteella sinne kuuluisikin. Raportti ajetaan aina kuluvaan päivään asti, ettei korjata jo korjattuja varauksia. Tarkistusraportti voidaan ajaa milloin tahansa. Varsinkin järjestelmää käyttöönotettaessa kannattaa katsoa viikoittain, mitä raportille on ilmestynyt. Raportti vertaa varauksen, tuoterivien ja laskujen loppusummaa annettuna päivänä. Mahdollisia virhetilanteita ovat: - Varauksen ja tuoterivien summa täsmää, mutta laskujen ei: varausta on muutettu edellisen laskutuksen jälkeen. Laskujen loppusumma on muuttunut, mutta uusia laskuja ei kuitenkaan ole tulostettu. Mene varaukseen muutoksella ja tulosta uudet laskut. - Kuten edellä, mutta Tila sarakkeessa on ja laskujen summa on 0: varausta ei ole laskutettu vielä ollenkaan. Mene varaukseen muutoksella ja tulosta uudet laskut. - Varauksen ja tuoterivien summa on 0, mutta laskujen summa on suurempi: varaus on todennäköisesti peruutettu (kohde sarakkeessa on XXPER ), mutta sille ei ole tulostettu uusia laskuja. Mene varauksen peruutukseen uudestaan, laita peruutusriville haluamasi suuruiset peruutuskulut, ja tulosta laskut. - Varauksen ja tuoterivien summa ei täsmää. Ota yhteys helpdesk@comgate.fi. Kun olet tehnyt tarvittavat korjaukset, aja tarkistusraportti uudelleen. Raporttia ei välttämättä tarvitse saada aivan tyhjäksi. Sinne voi jäädä varauksia, jotka ovat niin kesken, ettei ensimmäistäkään laskua ole voitu lähettää. Minimivaatimus on kuitenkin, että varaukset, joiden alkupäivä on jo ohitettu tai on aivan lähellä, on saatava pois raportilta. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 4 (19)

5 Myyntiraportti Raportti ajetaan kuukauden vaihduttua, heti kun raportoitavalle kuukaudelle kuuluvat suoritukset on tallennettu tai kun suoraveloituksessa olevat matkanjärjestäjät ovat ilmoittaneet heillä olevat varaukset ja vastaava tilanne on korjattu Winresiin. Raportin päättymispäiväksi merkitään raportoitavan kuukauden viimeinen päivä. Raportin alkuosassa on jokainen myynniksi menevä tuoterivi erikseen. Marginaaliverollinen tuoterivi näkyy raportilla kahteen kertaan, ostohinta ja komissio erikseen. Samoin välitysmyynnin tuoterivi, jos myyntipalkkion erottelu tehdään jo Winresissä. Myynti kirjautuu tileittäin matkan alkupäivän mukaan. Varaus ei mene myynniksi, jos se on tarkistusraportilla tai sille on tulostettu uudet laskut kuukauden päättymisen jälkeen. Toimitusmaksut ja matkatoimistoprovisiot kirjaantuvat samalle kuukaudelle, kuin varauksen viimeiset tuoterivit. Myyntiraporttia on syytä selata ruudulla ennen sen merkkaamista lopulliseksi. Ainakin seuraavat virheet on helppo havaita: - raportin alussa on 0-tili, ts. joltain tuotteelta puuttuu tilinumero kokonaan - lahjakorttivarauksia on menossa myynniksi Nämä pitää ehdottomasti korjata ennen kuin ajo merkitään lopulliseksi. 0-tili tarkoittaa, että joltakin tuotteelta puuttuu tili tai komissiotili (marginaaliverollinen tuote). Tilinumerot käydään lisäämässä perustiedoissa. Lahjakortit eivät saa kirjautua myynniksi (, ellei todeta, että joku ei kerta kaikkiaan käytä lahjakorttiaan), jos niitä käsitellään kohdan ohjeen mukaisesti. Lahjakortti-tuoteriveille käydään muuttamassa rivin alkupäivämääräksi lahjakortin viimeinen voimassaolopäivä. Verollisia ja verottomia rivejä näkyy samalla tilillä, jos marginaaliverollisen myynnin ostohinta ja komissio ohjataan samalle tilille. Jos ei, niin tilien pitää olla puhtaita. Kun raportti on valmis, tulostetaan se viimeisen kerran, ja merkitään lopulliseksi klikkaamalla näytön oikeassa ylälaidassa olevaa :a. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 5 (19)

6 Raportin loppuun tulostuu tilierittely, joka on varsinainen kirjanpidon tosite, ja josta myynnit viedään kirjanpitoon Ennakkoraportti Ennakkoraporttiin tulevat varaukset, jotka on laskutettu ennen päätettävän kuukauden viimeistä päivää, mutta joita ei vielä ole kirjattu myynniksi. Tästä syystä se ajetaan vasta, kun kuukauden myyntiraportti on merkattu lopulliseksi. Päättymispäiväksi merkitään raportoitavan kuukauden viimeinen päivä. Ennakot ilmoitetaan varauskohtaisesti. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 6 (19)

7 Jos osa varauksen riveistä on kirjaantunut myynniksi (eri rivien alkupäivät osuvat eri kuukausille), näkyy ennakoissa vain kirjaamatta olevien rivien summa ja niille kohdistuvat suoritukset. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 7 (19)

8 Maksetut ennakot on raportilla jaettu kolmeen sarakkeeseen> - Maks. (kaik.) : maksetut ennakot yhteensä - Maks. (yks.) : yksityishenkilöiden maksamat ennakot (luvusta puuttuvat siis yrityksiltä tulleet ennakot) - Suoraveloitus : tuottajan suoraan asiakkaalta veloittamat maksut, jotka eivät oikeasti koskaan tule matkatoimistoon Raportin loppuun tulostuvalta kohde-erittelyltä nähdään ennakkolaskutuksen ja maksujen määrä kohteittain. Kun ennakkoraportti on valmis, päivitetään sen tiedot Kuluttajavirastoa varten pidettävään taulukkoon klikkaamalla näytön oikeassa laidassa olevaa :a Myyntisaamiset Raportti ajetaan kuukauden vaihduttua, kun raportoitavalle kuukaudelle kuuluvat suoritukset on tallennettu. Päättymispäiväksi merkitään raportoitavan kuukauden viimeinen päivä. Raportille tulevat kaikki laskutetut varaukset, joiden laskujen summa eroaa annettuna päivänä maksujen summasta. Myyntisaamiset ilmoitetaan varauksittain. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 8 (19)

9 Toteutuneet myyntisaamiset Erillisellä raportilla voidaan tulostaa toteutuneet myyntisaamiset. Raportti toimii kuten varsinaiset myyntisaamisetkin, mutta sille poimitaan vain tuoterivit, joiden alkupäivä on ennen annettua päivää, ja jotka on merkitty kirjanpitoon myynniksi. Toteutuneet myyntisaamiset voidaan ajaa vasta, kun vastaavan kuukauden kirjanpidon myyntiraportti on merkitty lopulliseksi. Toteutuneita myyntisaamisia tarvitaan ainakin tilinpäätöksessä Laskuluettelo Laskuluettelo tulostetaan kuukaudelle. Raportille laskut ovat numerojärjestyksessä. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 9 (19)

10 Maksuluettelo Maksuluettelo tulostetaan kuukaudelle. Raportilla suoritukset ovat maksunumerojärjestyksessä. Raportti voidaan tulostaa myös laskunumerojärjestyksessä Raportin viimeisellä sivulla on yhteenveto: suoritukset tositesarjoittain ja maksuvälineittäin. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 10 (19)

11 8.3. TÄSMÄYTYS Myynti-, ennakko- ja myyntisaamisraportit esittävät luvut varauksittain. Täsmäyttämisellä tarkoitetaan näiden raporttien suhteuttamista laskutukseen ja tulleisiin suorituksiin. Samalla varmistutaan, että järjestelmän tauluissa on kaikki kunnossa, ja että myyntiraportti on muistettu merkitä lopulliseksi. Myynnin täsmäyttäminen, esimerkki: kohdekuukauden myyntiraportti (laskutettu) kohdekuukauden ennakkoraportti (laskutettu) edellisen kuukauden ennakot (laskutettu) kohdekuukauden laskutus Myyntisaamisten täsmäyttäminen 0 Edellisen kuukauden myyntisaamiset Kohdekuukauden laskutus Kohdekuukauden suoritukset Kohdekuukauden myyntisaamiset Jos myyntien täsmäytys ei mene nollaksi, vaan eroa on myynnin verran, et ole muistanut merkitä myyntiraportti lopulliseksi. Aja myynnit uudestaan, merkkaa raportti lopulliseksi, ja aja sitten ennakot uudestaan. Jos eroa on muuten vaan, tarkista, että olet ottanut luvut raporteilta oikein ja, että olet laskenut oikein ja, että olet muistanut kuukauden viimeisen päivän oikein. Jos kaikki on kunnossa, mutta luvut eivät silti täsmää, ota yhteys helpdesk@comgate.fi. Jos myyntisaamiset eivät täsmää, tarkista, että olet ottanut luvut raporteilta oikein ja, että olet laskenut oikein, ja että olet muistanut kuukauden viimeisen päivän oikein. Jos kaikki on kunnossa, mutta luvut eivät silti täsmää, ota yhteys helpdesk@comgate.fi. 0 Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 11 (19)

12 KUUKAUSIRAPORTTIEN TÄSMÄYTYS Kuukausi/vuosi: / Myynnin täsmäytys: Kohdekuukauden myyntiraportti (Myyntiraportti, laskutettu-summa). Kohdekuukauden ennakkoraportti (Ennakkoraportti, laskutettu-summa) +. Edellisen kuukauden ennakkoraportti (Ennakkoraportti, laskutettu-summa ed. täsmäytyksestä) -. =. Kohdekuukauden laskutus (Laskuluettelo, laskutettu -summa) -. Summa (po. 0 ) =. Myyntisaamisten täsmäytys: Edellisen kuukauden myyntisaamiset (Myyntisaamiset, saatavaa-summa ed. täsmäytyksestä). Kohdekuukauden laskutus (Laskuluettelo, laskutettu-summa) +. Kohdekuukauden suoritukset (Maksuluettelo, maksettu-summa) -. =. Kohdekuukauden myyntisaamisraportti (Myyntisaamiset, saatavaa-summa) -. Summa (po. 0 ) =. Allekirjoitus: / / Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 12 (19)

13 8.4. KIRJAUSESIMERKIT Myyntiä kirjattaessa tarvitaan myyntiraportti, ennakkoraportti ja suoritusyhteenveto. Kirjaaminen tapahtuu seuraavasti: 1. Koko myyntiraportin loppusumma viedään myyntisaamisten debetiin. 2. Myynnit tileittäin viedään myyntien kreditiin. 3. Edellisen kuukauden ennakkoraportin loppusumma kirjataan ennakkolaskutuksen debetiin (nollataan edellisen kuun ennakoiden kirjaus). 4. Uuden ennakkoraportin loppusumma kirjataan em. tilin kreditiin. 5. Ennakkoraporttien erotus kirjataan myyntisaamisiin (jos lisääntynyt debetiin, jos vähentynyt kreditiin). 6. Suoritukset kirjataan po. suoritustileille debetiin. 7. Koko suoritusraportin loppusumma kirjataan myyntisaamisten kreditiin. Tiliöintiesimerkissä on käytetty em. täsmäytyksen lukuja. Myynti- ja suoritustilejä on (selkeyden takia) oletettu olevan käytössä vain yksi kumpiakin. Kunkin viennin vaihe on merkitty numerolla tiliristikoiden vasemmalle puolelle. Myyntisaamiset Myynti (1) (2) (5) (7) Ennakot Suoritukset (3) (6) (4) Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 13 (19)

14 8.5. MYYNNIKSI KIRJATUN VARAUKSEN MUUTTAMINEN Varausta, jonka yksikin tuoterivi on kirjattu myynniksi, ei voi perua tai muuttaa. Jos varaukseen pitäisi lisätä jotain, tehdään uusi varaus ja käsitellään se normaalisti. Jos kirjanpitoon siirretty varaus pitää hyvittää osittain tai kokonaan, menetellään seuraavasti: 1. Varaus on kokonaan maksettu - Tehdään hyvityksen suuruinen, miinusmerkkinen varaus samalle asiakkaalle ja kohteelle. Matkan ajankohdaksi merkitään kuluva päivä. Huomautus laskulle kohtaan kirjoitetaan, mistä on kysymys. - Tulostetaan laskut. - Varaukselle kirjataan miinusmerkkinen suoritus samalla, kun asiakkaalle maksetaan rahat. Suoritus kirjataan sen pankin tositesarjalla, josta raha palautetaan. Esimerkki. Asiakkaalla on 1000 euron kokonaan maksettu varaus. Siitä pitää palauttaa 200 Eur. Tehdään -200 euron uusi varaus, ja merkitään se maksetuksi samalla, kun rahat palautetaan. 2. Varaus on maksamatta osittain tai kokonaan. - Maksetaan alkuperäinen varaus (kassaan, käteisellä). - Tehdään uusi varaus, jonka miinusmerkkinen summa on puuttuva suoritus + asiakkaalle annettava hyvitys. Asiakas ja kohde ovat samat kuin alkuperäisessä varauksessa. Matkan ajankohdaksi merkitään kuluva päivä. Huomautus laskulle kohtaan kirjoitetaan, mistä on kysymys. - Tulostetaan laskut. - Tehdään uudelle varaukselle alkuperäiselle varaukselle tehdyn suorituksen suuruinen miinusmerkkinen suoritus (käteisellä kassaan), jotta saadaan kassa täsmäämään. Nyt kassaan tehtyjen, tätä kauppaa koskevien, suoritusten summa on nolla. - Jos varaukselle jäi palautettavaa, kirjataan miinusmerkkinen suoritus samalla, kun asiakkaalle maksetaan rahat. Suoritus kirjataan sen pankin tositesarjalla, josta raha palautetaan. Esimerkki: Asiakkaalla on 1000 euron varaus, josta on maksamatta 200, ja josta pitää hyvittää 500. Maksetaan alkuperäiselle varaukselle 200 euroa (käteisellä kassaan). Tehdään uusi -700 euron varaus. Maksetaan siitä käteisellä kassaan -200 (kassa täsmää) merkitään maksetuksi samalla, kun rahat palautetaan. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 14 (19)

15 8.6. KULUTTAJAVIRASTON TILASTO (B-LOMAKE) Periaate Kuluttajaviraston tilastoon tarvittavaa aineistoa säilytetään omassa taulussaan. Aineistoa päivitetään joko automaattisesti myynti- tai ennakkoraportin tiedoilla tai manuaalisesti. Winresiin on ohjelmoitu tilaston täyttämiseksi tarvittava säännöt. Osittain täytön ohjaus tapahtuu perustietoihin tehtyjen merkintöjen ja parametrien avulla. Winresistä tulostettava tilasto on täsmälleen Kuluttajaviraston lomakkeen muotoinen, joten sen voi sellaisenaan allekirjoittaa ja liittää virastoon menevään aineistoon Käyttöönotto Ennen ensimmäisen kuukauden lisäämistä tauluun pitää perustietoihin tehdä seuraavat muutokset: - Kohteen tietoihin on lisätty uusi kenttä Valmismatka. Kaikki kuluttajaviraston tulkinnan mukaan valmismatkoiksi merkityt kohteet pitää käydä merkitsemässä :llä. - Ohjelma tulkitsee yritysasiakkaiksi kaikki asiakkaat, joiden tiedoissa Yritys -kenttään on kirjoitettu jotain. Jos esimerkiksi yhdistyksiä ei haluta tulkita yrityksiksi, pitää Winresin parametreihin käydä lisäämässä, mitkä asiakkaan pääryhmät tarkoittavat yrityksiä. Parametria voidaan käyttää, jos asiakkaiden luokittelu on tehty huolella. Parametri lisätään ryhmään P1 tunnuksella YA. Nimeksi laitetaan Yritysasiakkaat, ja Arvo suomeksi kenttään kirjoitetaan yrityksiksi luettavat pääryhmät #:lla erotellen. Jos ryhmiä on vain yksi, esim. YRI, kirjoitetaan kenttään: YRI#. - Ohjelma tulkitsee lahjakorteiksi järjestelmästä löytyvät XLA kohteelle tehdyt varaukset. Jos lahjakortit ovat jollain muulla kohteella, pitää se kertoa parametreissa: ryhmä P1, tunnus LK, nimi Lahjakorttikohteet, Arvo suomeksi kohtaan lahjakorttikohteiden koodit isoilla kirjaimilla ja #:lla erotellen. HUOM. Ohjelma tulkitsee lahjakortit oikein, jos niitä käsitellään käyttöohjeen kohdan mukaisesti. Muussa tapauksessa ei Winres tiedä mitään voimassaolevista lahjakorteista, eikä tilastolle tuleva lukukaan voi olla oikein. - Winresissä suoraveloitusvarausten (matkanjärjestäjä veloittaa asiakasta suoraan) yhteydessä käytettävät maksutavat on myös merkittävä parametreihin, etteivät ne lipsahda kuluttajaviraston tilastoihin: ryhmä TN, tunnus SUORAVE, nimi Suoraveloitusmaksulajit, Arvo suomeksi kohtaan suoraveloitusmaksulajit, isoilla kirjaimilla ja #:lla erotellen, esimerkiksi: AMSV#FMSV#XXSV# Kun perusasetukset on tehty, ajetaan viimeksi kirjanpitoon päätetyn kuukauden ennakkoraportti uudestaan, päivitetään sillä taulua, ja tarkistetaan, että luvut siirtyvät oikeina. Sen jälkeen, aina kunkin kuukauden kirjanpitoajojen yhteydessä lisätään po. kuukausi Kuluttajaviraston tauluun: myynnit myyntiraportilta, ennakot ennakkoraportilta. Ennen kuin Kuluttajaviraston raportti tulostetaan ensimmäistä kertaa, kannattaa puuttuvat vanhat kuukauden lisätä järjestelmään käsiin. Näin saadaan jo seuraava Kuluttajaviraston raportti kokonaisuudessaan Winresistä. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 15 (19)

16 Aineisto ylläpito Taulu Taulu löytyy [Kuluttajavirasto] valinnan takaa. Taulussassa luvut ovat sentilleen. Itse tilasto pyöristetään tuhansille euroille Taulussa jokainen kuukausi on oma rivinsä. Rivit ovat laskevassa järjestyksessä, uusin ensimmäisenä. Kannassa on enemmän sarakkeita, kuin Kuluttajaviraston raportissa. Lisäsarakkeet tarvitaan, jotta voidaan aina varmistua, että kuukaudenrivi täsmää vastaavien myynti- ja ennakkoraporttien kanssa. Kuluttajaviraston raportille suoraan tulostuvat sarakkeet on alla merkitty tunnuksella (Kv). Taulun sarakkeet: Tunnus merkitys kommentti 1. VMM Yri Valmismatkamyynti elinkeinon harjoittajille (Kv) 2. VMM 1-5 Valmismatkamyynti kuluttajille 1-5 vrk matkat (Kv) 3. VMM 6-14 Valmismatkamyynti kuluttajille 6-14 vrk matkat (Kv) 4. VMM yli 14 Valmismatkamyynti kuluttajille yli 14 vrk matkat (Kv) 5. VMM ei kulj Valmismatkamyynti kuluttajille, ei kuljetusta (Kv) 6. Muu en las Muu kuin valmismatkoihin liittyvä myynti 7. Myynti yht 1-6 yhteensä = kuukauden myynti yhteensä (myyntiraportin laskutettu - sarakkeen summa) 8. Enn maks kul Valmismatkoihin kohd. ennakkomaksut kuluttajilta (Kv) 9. Maks.lahj Lunastamattomat lahjakortit (Kv) 10. Muut enn kul Muut kuin valmismatkoihin liittyvät ennakkomaksut 11. Suoravel Tuottajien suoraan asiakkailta veloittama välitysmyynti 12. Enn maks yht 8-11 yhteensä = saadut ennakkomaksut yhteensä (ennakkoraportin maksettu sarakkeen summa) Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 16 (19)

17 Automaattinen päivitys ennakkoraportin tiedoilla Taulu päivitetään automaattisesti kuukauden myynti- ja ennakkoraporttien tiedoilla. Myynnit päivittyvät samalla, kun myyntiraportti merkitään lopulliseksi. Ennakot päivitetään vastaavasti. Kun ennakkoraportti on näytöllä, klikataan näytön vasemmassa ylälaidassa olevaa kirjankaappia. Ohjelma kysyy: Halutatko tallentaa ennakkoraportin aineiston kuluttajaviraston raporttia varten?. Klikataan [Kyllä], ja päivitys on valmis Kirjakaappi Kuukauden päivitys uudelleen edellyttää, että po. kuukausi poistetaan ensin taulusta, ja vasta sitten päivitetään uudestaan. Manuaalinen päivitys Uuden kuukauden lisääminen Klikkaa [Uusi rivi]. Ohjelma kysyy vuoden ja kuukauden. Kun ne on annettu, ilmestyy uusi rivi taulukkoon. Kaikkien solujen arvot ovat nollilla. Tiedot kirjoitetaan suoraan soluihin sentin tarkkuudella. Sarakkeelta toiselle siirrytään [Tab] ja [Shift] [Tab] näppäilyillä. Huomaa, että sarakkeisiin Myynti yht ja Enn maks yht tulee edeltävien myynti- ja ennakkomaksusarakkeiden summat. Tarkista myös, että summat ovat samat kuin po. kuukausien myynti ja ennakkomaksujen loppusummat raporteilla. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 17 (19)

18 Tietojen muuttaminen Voit kirjoittaa uuden arvon suoraan haluamaasi soluun. Muistaa muuttaa myös Myynti yht ja Enn maks yht sarakkeita vastaavasti. Kuukauden poistaminen Mennään poistettavan kuukauden (rivin) kohdalle ja klikataan [Poista rivi] Raportin tulostaminen Valitaan raporttivalikosta [Raportti kuluttajavirastolle]. Määritellään aikaväli, jolta raportti halutaan. Päivämääräkentistä käytetään vain kuukautta tai vuotta, joten kentissä ei tarvitse välttämättä olla valittuna alkukuukauden ensimmäinen päivä ja loppukuukauden viimeinen päivä. Riittää, kun kuukauden ja vuodet ovat oikein. Raportin rakenteesta johtuen tulostettava aikaväli voi olla enintään 12 kuukautta, ja sen on oltava saman kalenterivuoden sisällä. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 18 (19)

19 Kuluttajaviraston tilasto, B-lomake. Winres-käyttäjän käsikirja Raportit kirjanpitoon 19 (19)

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti.

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. 5. LASKUTUS 5.1. PERIAATE 5.1.1 Laskujen tyypit ja tilat Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. Laskun numero on juokseva numero. Uusi lasku saa aina seuraavan vapaan numeron.

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.9.2014 Ostoreskontra 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.9.2014 Ostoreskontra 1 (26) 14. OSTORESKONTRA SISÄLTÖ 14.1. JOHDANTO 14.1.1. Periaate 14.1.2. Liittymät muihin järjestelmän osiin 14.1.3. Käyttöönotto 14.1.4. Käyttörytmi 14.2. PERUSKÄYTTÖ 14.2.1. Uusi lasku 14.2.1.1. Uusi lasku

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa

Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa Merit Aktivan käyttöomaisuuden laskenta tapahtuu osakirjanpitona Käyttöomaisuus-valikossa ja se on hyödykekohtainen, eli jokainen kone tai käyttöomaisuuskohde

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36)

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3.2. VARAUKSEN TOIMINNOT JA RAKENNE Varausohjelman käynnistyttyä on tarjolla neljä valintaa: Uusi Aloitetaan uusi varaus. Avaa

Lisätiedot

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN Usein tarvitaan käyttäjän käsin syöttämiä lukuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat mm. budjetti-, ennuste-, tavoite- ym. luvut. Lukuja syötetään eri kohteille,

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus 1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus Kun laite saa virtaa joko akusta tai muuntajasta niin se käynnistyy: Boot... Latauksen jälkeen, silloin kun laitteeseen on määritelty useampi käyttäjä, se pyytää näppäilemään

Lisätiedot

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description. Oy MINIKASSA käyttöohje v.1.3 1 (9) Contents 1. YLEISTÄ... 3 1.1 MINIKASSA... 3 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT... 3 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN... 3 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS... 4 2. MINIKASSA... 4 2.1 MYYNTITAPAHTUMA...

Lisätiedot

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys 1 (6) Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys Verkkokaupassa tehdyn varauksen peruutus ja mahdolliset hyvitystoimenpiteet tulee tehdä sekä InfoGate järjestelmässä että Hotellinxissa, ja maksujen käsittelyn

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Uuden tilikarttaversion käyttöönotto

Uuden tilikarttaversion käyttöönotto Marraskuu 2013 1 (10) Uuden tilikarttaversion käyttöönotto Mallikannat ja -raportit Marraskuu 2013 2 (10) 1 Yleistä... 3 2 Uuden mallitilikartan ja raporttimallien käyttöönotto... 4 2.1 Käytössä olevan

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen 1 Johdanto Odoo ssa on mahdollista tehdä laskujen teko ja kirjaus usealla eri tavalla, joten käyttäjä voi valita oman yritykset toimintaan parhaiten sopivan menetelmän. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

TK-Vuokrat järjestelmän muutokset 11.3.2011 Ohessa koontia järjestelmämuutoksiin liittyen

TK-Vuokrat järjestelmän muutokset 11.3.2011 Ohessa koontia järjestelmämuutoksiin liittyen TK-Vuokrat järjestelmän muutokset 11.3.2011 Ohessa koontia järjestelmämuutoksiin liittyen Tuomas Niemi / Tietokari Oy T i e t o k a r i O y I d e n t o i G r o u p K e l l o n k ä r k i 1 0 7 0 4 6 0 K

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2 Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje Päivitetty 20.9.2012 Sisällys YLEISTÄ... 2 KÄYTTÖ MYYMÄLÖIDEN VÄLISTEN TAVARANSIIRTOJEN YHTEYDESSÄ... 2 PÄÄLLE LAITETTAVAT ASETUKSET... 2 ASIAKKAALLE

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO KIELIVERSION OHJE

ASTERI KIRJANPITO KIELIVERSION OHJE ASTERI KIRJANPITO KIELIVERSION OHJE 7.4.2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Keskus (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 00700 HELSINKI Fax (09) 351 5532 0400 505 596, 0500 703730 http://www.atsoft.fi

Lisätiedot

Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa

Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa 1 Taustaa Ongelmat lentokiintiöiden käsittelyssä: o Valmismatkojen lentopaikkakiintiö on myyty täyteen tai kiintiötä ei ole alunperinkään saatu myydään ei-oota

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen 1 Asiakkaiden maksujen kirjaaminen Odoo ssa maksusuoritus voi joko olla linkattu laskuun, tai se voidaan luoda ( tai tuoda toisesta järjestelmästä) itsenäisenä tietona ja kohdistaa laskuun myöhemmässä

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

ALV-yhteenvetoilmoitus

ALV-yhteenvetoilmoitus OHJE 1(5) ALV-yhteenvetoilmoitus n versiossa 7.20 ohjelmaan on lisätty ALV-yhteenvetoilmoitus ja sen korjausilmoitus. Tässä dokumentissa ohjeistamme toiminnon käyttöönottoa. Asetukset Tiedot ALV-yhteenvetoilmoitukseen

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

Tilikartan uuden version käyttöönotto

Tilikartan uuden version käyttöönotto Syyskuu 2011 1 (10) Tilikartan uuden 1. Yleistä... 1 2. Liikekirjurin version tunnistaminen... 3 3. Tapahtumien lukitus ja noudot... 4 4. Raporttien tulostaminen ennen uuden a... 4 5. Varmistukset ennen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää!

Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää! Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää! Omistajille tarkoitettuun käyttöliittymään, OMAliittymään, pääset netissä osoitteessa: http://www.lomarengas.fi/loginform Osoite kannattaa tallentaa tietokoneelle

Lisätiedot

Excel-harjoitus 1. Tietojen syöttö työkirjaan. Taulukon muotoilu

Excel-harjoitus 1. Tietojen syöttö työkirjaan. Taulukon muotoilu Excel-harjoitus 1 Tietojen syöttö työkirjaan Kuvitteellinen yritys käyttää Excel-ohjelmaa kirjanpidon laskentaan. He merkitsevät taulukkoon päivittäiset ostot, kunnostuskulut, tilapäistilojen vuokramenot,

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon. Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä

Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon. Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä Aloitus Asiakastietoja voidaan tuoda ulkoisesta lähteestä CSV-tiedostona (Excel)

Lisätiedot

Kirjanpidon ALV-muutos

Kirjanpidon ALV-muutos 9.9.2010 1(10) Kirjanpidon ALV-muutos Tämä dokumentti sisältää ohjeen sille miten uudet ALVkoodit (ALV-prosentit) otetaan käyttöön. Vaihtoehto yksi(1) vaihda olemassaolevat ALV-koodit yhdestä prosentista

Lisätiedot

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT Sisällysluettelo: 1. Yleistä jäsenlajeihin ja jäsenhintoihin liittyvää 2. Jäsenlajit ja liiton hinnat v. 2016 3. Jäsenedut 4. Seuran pankkitilin lisäys / muutos 5. Jäsenlajien

Lisätiedot

Sonet laskutusliittymä

Sonet laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Kustannuspaikat... 3

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

KÄYTTÖOMAISUUSKIRJANPITO

KÄYTTÖOMAISUUSKIRJANPITO 19.1.2015 Qnware Oy KÄYTTÖOMAISUUSKIRJANPITO Prosessikuvaus Qnware Oy 19.1.2015 Qnware Oy SISÄLLYSLUETTELO Yhteenveto... 1 1. Käyttöomaisuushankinta... 4 2.1 Käytöstä poistaminen, myynti... 6 2.2 Käytöstä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1 Vertti Verituotteiden tilaus Versio 2.1 Mylab Oy Hatanpään valtatie 26, 33100 Tampere puhelin (03) 316 5165, telekopio (03) 316 5166 Tulostettu: 11.1.2010 10:17 Versio Päivämäärä Tekijä Lisätietoja 0.1

Lisätiedot

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos 1.1.2013 Ohessa koontia arvonlisäverokannan muutoksiin liittyen Tuomas Niemi / Identoi Oy I d e n t o i O y K e l l o n k ä r k i 1 0 7 0 4 6 0 K u o p i o 010-4

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 9.10.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010. Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien. ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010. Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien. ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010 Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien uudet ominaisuudet 1 Maksutapalisämaksu Automaattinen, maksutapakohtainen lisämaksu Winres/Intres 2 Hinnastoryhmäkäsittely

Lisätiedot

Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA

Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA Luku T Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Arvonlisäveron muutos 1.7.2010 2 Veromuutoksen vaikutus Tk-Pesussa 2 Välilaskutuksen rajaukset 3 Arvonlisäveroprosentin

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 15.3.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely

Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely Sivu 1/5 Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely Visma Econet Pro ohjelmassa on huomioitu marginaaliverollinen käytetyn tavaran kaupankäynti seuraavasti. Tilikarttaan on määritelty

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS Annukka Katainen

UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS Annukka Katainen UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS 16.11.2017 Annukka Katainen Koulutuksen sisältö 1. Uusi lahjakorttijärjestelmä mistä on kyse 2. Uuden lahjakortin ostaminen 3. Uuden lahjakortin käyttö asiakas 4.

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Solve laskutuksen perusteet

Solve laskutuksen perusteet Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutuksen perusteet Ominaisuudet Solve on laskutusohjelma joka soveltuu niin tavalliseen yksittäisten laskutuksen hoitoon kuin toistuvien veloitusten (esim. vuokrat ja jäsenmaksut)

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen:

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET 1.1.2010 Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: EU-palvelumyynti EU-palveluostot Kolmikantamyynti Yrityksen perustiedot_verokannat Perusta mallikuvan mukainen uusi verokanta EU-palvelumyynti

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Hoitopolkumallin lisääminen

Hoitopolkumallin lisääminen 1 Hoitopolkumallin lisääminen Hoitopolku muodostaa pohjan samaan hoitosarjaan liittyville käynneille. Hoitopolkujen ylläpidossa voidaan luoda uusi polku tai muokata olemassa olevaa. Hoitopolkujen avulla

Lisätiedot

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen Laskutus ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 Käyttöliittymäuudistuksen taustaa Osoitteiden määräytyminen laskulle Laskun muodostaminen Laskuhotelli

Lisätiedot

ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE

ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi 2 ASTERI JOHDON RAPORTOINTI OHJELMA Asteri Johdon raportointi -ohjelma on sisäisen laskennan

Lisätiedot