LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE"

Transkriptio

1 LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden ostoista. Järjestelmä on toteutettu siten, että varatessa Liikeasiakkaalle virkailija joutuu täyttämään tuoterivikohtaisia lisätietoja järjestelmään. Varsinainen raportointi tapahtuu erillisellä ohjelmalla. Raportointi -ohjelman käyttö edellyttää, että perustietoihin on perustettu asianmukaisesti Yritys ja sen osastot. Lisäksi edellytetään, että varaus on tehty liikeasiakkaalle ja sen tuoterivikohtaiset lisätiedot on täytetty. Asiakkaan perustaminen Liikeasiakkaiden hallinta on toteutettu perustietoihin. Liikeasiakkaiden tietoja voidaan käsitellä valitsemalla perustietojen päävalikosta kohta Liikeasiakkaat (Kuva 1). Kuva 1. Liikeasiakkaat painiketta klikkaamalla ruutuun aukeaa liikeasiakkaitten hallintaikkuna, joka on perusperiaatteeltaan samanlainen kuin Agentit/Virkailijat hallintaikkuna. (Kuva 2). Winres käyttäjän käsikirja (10)

2 Kuva 2. Hallinta ikkunassa voidaan perustaa uusia liikeasiakkaita sekä muokata jo olemassa olevien liikeasiakkaiden tietoja. Uuden liikeasiakkaan perustaminen tapahtuu valitsemalla työkaluvalikosta uusi ja täyttämällä yrityksen tiedot yritysvälilehdellä oleviin kenttiin. Tiedot tallennetaan Tallenna painikkeella. Huom! Jos liikeasiakkaalta ei peritä toimistokuluja kirjoitetaan toimitusmaksukenttään 0,00. Tällöin toimitusmaksuriviä ei lisätä automaattisesti varausta tehdessä. Yritykselle on perustettava vähintään yksi osasto. Osasto kannattaa nimetä siten, että se on mahdollisimman kuvaava asiakasta ajatellen. Osastojen perustaminen tapahtuu Osastot välilehdeltä. (Kuva 3). Osasto perustetaan kuten yrityskin, eli valitaan Uusi painike ja täytetään tarvittavat osaston tiedot. Kun tiedot on täytetty valitaan Tallenna painike ja tallennetaan tiedot. Huom! Osastonro kenttä toimii kuten Virkailijanro kenttäkin eli se on käyttäjän vapaasti valittavissa oleva numero. Numeron pitää olla kuitenkin yksilöllinen siten, että jokaisella yrityksen osastolla pitää olla eri osastonumero. Winres käyttäjän käsikirja (10)

3 Kuva 3. Varaus Varaus ohjelmaan on tehty tiettyjä muutoksia, jotta liikeasiakkaille saadaan tarvittavat tilastot. Periaatteeltaan varaus tehdään kuten agenttivaraus. Liikeasiakkaan varaus aloitetaan kuten normaalistikin valitsemalla Uusi. Vasempaan painikevalikkoon on lisätty uusi painike Liikeasiakkaat. (Kuva 4.) Winres käyttäjän käsikirja (10)

4 Kuva 4. Liikeasiakas painiketta klikkaamalla ruutuun aukeaa hakulomake (Kuva 5). Kuva 5. Ruudussa näkyy oletuksena oman toimiston tiedot. Liikeasiakkaan tietojen valitseminen tapahtuu klikkaamalla Vaihda painiketta. Nyt ruutuun tulee yrityksen hakulomake. (Kuva 6.) Winres käyttäjän käsikirja (10)

5 Kuva 6. Yritysvalintaikkunalla voidaan selata liikeasiakkaita, jotka on perustettu järjestelmään. Yritystä voidaan hakea nimen perusteella. Yrityksen valitsemisen jälkeen tulee valita osasto. Osaston valittuasi klikkaa Valitse painiketta ja palaa varausikkunaan. Laskulomakkeella tulisi nyt näkyä valitsemasi liikeasiakkaan tiedot. Seuraavaksi varaukselle tulee lisätä matkustaja. Matkustaja on konkreettinen henkilö. Matkustaja lisätään valitsemalla asiakas painike samoin kuin normaalissakin varauksessa. Matkustajan tiedot näkyvät laskulomakkeen vasemmassa reunassa Viite kohdassa. Huom!! Jos liikeasiakas käyttää erityisiä luottokorttiyhtiöiden matkatilejä ja halutaan, että laskulla näkyy matkustajan luottokortin numero, niin se pitää syöttää matkustajan tietoihin Yrityksen kohdalle. Esim. DC Winres käyttäjän käsikirja (10)

6 Kuva 7. Kuva 8. Tuoterivi lisätään varaukselle samalla tavalla kuin aina ennekin. Lomakkeelle on lisätty painike Erittely (Kuva 7). Erittely painiketta klikkaamalla ruutuun aukeaa erittelylomake Winres käyttäjän käsikirja (10)

7 (Kuva 8). Lomakkeelle syötetään lisätietoja, joita tarvitaan liikematkaraporttien toteuttamiseen. Erittely lomakkeen kentät oikealta vasemmalle ovat : 1. Kustannuspaikka Kustannuspaikka kenttään voidaan syöttää kymmenen merkkiä pitkä tieto varauksen kustannuspaikasta. Esim Kenttä voi sisältää myös kirjaimia. 2. Kustannuslaji Kustannuslaji kenttään voidaan syöttää neljä merkkiä pitkä tieto varauksen kustannuslajista. Esim Kenttä voi sisältää myös kirjaimia. 3. Vertailuhinta Vertailuhinta kenttään voidaan syöttää varatun tuotteen normaalihinta. Jos liikeasiakkaalle ei anneta alennuksia kenttään syötetään sama hinta kuin tuoterivilomakkeen yhteensä kentässä näkyy. Esimerkiksi jos varataan kaksi kappaletta lentolippuja, joiden á-hinta on 1400,00 mk ja kyseiselle liikeasiakkaalle á-hinta on 1000 mk niin yhteensä kentässä näkyy 2000,00 mk (2 x 1000,00 mk) ja vertailu -kenttään syötetään 2800,00 mk (2 x 1400,00 mk). 4. Lipun numero(t) Lipun numerot kenttään syötetään lipun numerot esimerkiksi pilkuilla eroteltuina. Tavalla ei periaatteessa ole mitään väliä, mutta olisi suositeltavaa käyttää yhtenäistä tapaa kaikissa varauksissa. 5. Matkan kohde / -kohteet Matkan kohde kenttään kirjoitetaan matkan todellinen kohde. Kenttään tulisi kirjoittaa vain yksi kohde. Esimerkiksi Lontoo. Matkakohteet kentän täytössä pitää noudattaa tiettyä tapaa. Esimerkiksi jos varataan kaksi varausta Lontooseen ja ensimmäisessä varauksessa matkakohde kenttään kirjoitetaan Lontoo ja toisessa varauksessa kenttään kirjoitetaan London, niin raportilla nämä näkyvät eri matkakohteina. Merkintätapa tulee siis sopia ennalta. Esimerkiksi kirjoitetaan kaikki kohteet suomeksi. Kirjaimen koolla ei kuitenkaan ole väliä vaan LONTOO ja Lontoo ovat sama asia. Erittelyn tiedot ovat tuoterivikohtaisia. Samalla varauksella voi olla siis tuoterivejä, joiden erittelytiedot eroavat toisistaan. Erittelyn jälkeen tuoterivin- ja varauksen tallennus tapahtuu normaalisti. Peruutus ja toimistokulut kirjataan aina seuraavasti : Kustannuspaikaksi merkitään peruutuksessa Peruutus ja toimitusmaksuissa Toim.maksu. Kustannuslajiksi merkitään peruutuksessa ja toimitusmaksussa ZZZZ. Matkakohteeksi merkitään joko peruutuskulut tai toimitusmaksut. Vertailuhinnaksi merkitään sama summa kuin laskutettava summakin. HUOM!!! Jos virkailija muuttaa peruutus tai toimituskuluja käsin on Erittely sivuilla käytävä muuttamassa vertailuhintaa. Muussa tapauksessa vertailuhinnaksi jää ennen muutosta ollut hinta. Tällöin raportilla näkyy vertailuhinnat ja säästöprosentit väärin. Winres käyttäjän käsikirja (10)

8 Raportit Liikematkaraportit on kokonaisuus, joka käsittää liikeasiakkaan tarvitsemat raportit heidän matkoistaan tietyllä aikavälillä. Kaikki raportit voidaan tulostaa millä tahansa Winresjärjestelmään syötetyllä valuutalla. Raportit voidaan tulostaa halutulle liikeasiakkaalle valitulla päivämäärävälillä. Päivämäärinä käytetään varauksen alkupäivämäärää. Samassa ohjelmassa on myös varausten korjaus, jossa voidaan muuttaa ja täydentää varauksille liikematkatilastoja varten täytettyjä tietoja. Raporttien ajo Liikeasiakasraportit ovat oma ohjelmansa ja sen pikakuvake löytyy Winres kansiosta. Ohjelma on ulkonäöltään samanlainen kuin Winres järjestelmän muutkin raportointiohjelmat (Kuva 9). Kuva 9. Raportit painiketta klikattaessa ruutuun tulee lomake, jolla voidaan valita raportin tyyppi ja hakukriteerit. Raporttien ajo tapahtuu siten, että ensin valitaan raportti tyyppi ylhäällä olevasta valikosta. Tämän jälkeen valitaan Yritys jolle raportti halutaan tulostaa. Lopuksi valitaan hakukriteerit ja valuutta raportille. Huomaa, että erittelyehdot eivät ole kaikille raporteille samanlaisia, esimerkiksi Myynti osastoittain raportille osastokohtainen erittely ei ole mahdollista ja sitä ei voi valita. Raportti käynnistyy painamalla Ok painiketta. Raportti tyyppejä on kaikenkaikkiaan kahdeksan, jotka on lueteltu edellä : Winres käyttäjän käsikirja (10)

9 1. Myynti osastoittain raportti Myynti osastoittain raportti tulostaa raportin yritykselle halutulla aikavälillä. Raportilta saadaan osastoittain tieto kuinka paljon osastolle on myyty kappaleittain ja rahana. Lisäksi raportilta käy ilmi osaston osuusprosentti kokonaismyynnistä, säästö ja säästöprosentti. Raportti voidaan ajaa vain koko yritykselle. 2. Myynti asiakkaittain raportti Myynti asiakkaittain raportti tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilta saadaan matkustajakohtainen tieto siitä, miten tietty matkustaja on käyttänyt matkatoimiston palveluja. Tiedot ovat samat kuin Myynti osastoittain raportissakin. Raportti voidaan ajaa koko yritykselle, yrityksen tietylle osastolle tai sitten ryhmiteltynä osastokohtaisesti. 3. Myynti kohteittain raportti Myynti kohteittain raportti tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilta saadaan matkatoimiston kohteiden perusteella ryhmitelty raportti, josta käy ilmi eri kohteiden myynti kuukausittain. Lisäksi raportilla on normaalisti ja kumulatiivisesti laskettu yhteensä summat. Raportin lopussa on myös piirakkagrafiikka, jossa on kymmenen suurimman kohteen myynnin prosentuaalinen osuus. Raportti voidaan ajaa koko yritykselle, yrityksen tietylle osastolle tai sitten ryhmiteltynä osastokohtaisesti. 4. Myynti matkakohteittain raportti Myynti matkakohteittain raportti tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilta saadaan varauksen erittely lomakkeella täytetyn Matkakohde tiedon perusteella ryhmitelty raportti. Raportti voidaan ajaa koko yritykselle, yrityksen tietylle osastolle tai sitten ryhmiteltynä osastokohtaisesti. 5. Myynti kuukausittain raportti Myynti kuukausittain raportti tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilta saadaan tieto myynnistä kuukausittain. Raportti tulostaa lisäksi edellisen vuoden tiedot, jolloin myyntiä voidaan vertailla. Raportin lopussa on myynti yhteensä kumulatiivisesti laskettuna ja kumulatiivinen prosenttiosuus myynnistä. Raportin lopussa on pylväsgrafiikka, josta käy ilmi myynti kuukausittain vertailtuna edellisen vuoden myyntiin. Raportti kannattaa ajaa koko kalenterivuodelle, jotta graafisesta vertailusta saadaan järkevä. Aluksi tosin kun järjestelmä ei ole ollut käytössä graafinen vertailu ei ole kovin selkeää. Raportti voidaan ajaa koko yritykselle, yrityksen tietylle osastolle tai sitten ryhmiteltynä osastokohtaisesti. 6. Raportti kirjanpitoon Raportti kirjanpitoon tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilta yritys saa tiedot varauksista kustannuspaikoittain, kustannuslajeittain ja veroprosenteittain ryhmiteltynä. Lisäksi raportilla on lisäksi huom -kenttä, jossa lukee Marg. jos kyseinen rivi sisältää marginaaliveroa. Raportti osaa erotella marginaaliveron 22 % ja 0 % riveille. Raportti tulostetaan aina yritykselle ryhmiteltynä osastoille. Viimeisellä sivulla on yhteenveto koko yrityksestä. Winres käyttäjän käsikirja (10)

10 7. Tapahtumaluettelo Tapahtumaluettelo tulostaa raportin yritykselle tai osastolle halutulla aikavälillä. Raportilla näkyy varausten tiedot ryhmiteltynä osastoittain ja kustannuspaikoittain. Raportilla on tieto matkustajasta, varausnumerosta, alkupäivämäärästä, summista ja lipunnumeroista. Raportti voidaan tulostaa vain koko yritykselle. Raportti on myös tarkoitettu matkatoimistolle eräänlaiseksi tarkistuslistaksi, josta matkatoimisto voi tarkistaa, että kaikki tiedot on tallennettu järjestelmään. 8. Tapahtumaluettelo kustannuslajeittain Tapahtumaluettelo kustannuslajeittain on muuten sama kuin tapahtumaluettelo, mutta siinä ryhmittely tapahtuu edellisten lisäksi vielä kustannuslajeittain. Korjaus Varaukselle liikematkatilastointia varten tallennettujen tietojen täydentäminen ja korjaus tapauhtuvat siten, että ensin etsitään korjattava varaus, jonka jälkeen valitaan korjattava rivi. Kaikki tilastointiin tarvittavat tiedot ovat muutettavissa. Winres käyttäjän käsikirja (10)

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys 1 (6) Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys Verkkokaupassa tehdyn varauksen peruutus ja mahdolliset hyvitystoimenpiteet tulee tehdä sekä InfoGate järjestelmässä että Hotellinxissa, ja maksujen käsittelyn

Lisätiedot

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36)

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3.2. VARAUKSEN TOIMINNOT JA RAKENNE Varausohjelman käynnistyttyä on tarjolla neljä valintaa: Uusi Aloitetaan uusi varaus. Avaa

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit.

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit. Käyttöohje Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen CWT Portalin kautta... 3 2 Online-junavaraaminen...

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Omien lomakkeiden käyttöönotto

Omien lomakkeiden käyttöönotto Omien lomakkeiden käyttöönotto Visma Avendossa voit ohjelman järjestelmämallien lisäksi luoda myös omia lomakkeita mm. laskujen, tarjousten ja tilausvahvistusten pohjiksi. Tässä ohjeessa käymme läpi, mitä

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje 1. Sisältö Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 3 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 7 Hoitoajat tee hoitoaikavaraus 10 Hoitoajat Hoitoaikavarausten muokkaaminen,

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa

Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa Intres8 ja dynaamiset lennot valmismatkoissa 1 Taustaa Ongelmat lentokiintiöiden käsittelyssä: o Valmismatkojen lentopaikkakiintiö on myyty täyteen tai kiintiötä ei ole alunperinkään saatu myydään ei-oota

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

8. RAPORTIT KIRJANPITOON

8. RAPORTIT KIRJANPITOON 8. RAPORTIT KIRJANPITOON SISÄLTÖ 8.1. PERIAATE 8.1.1. Monta kustannuspaikkaa 8.2. RAPORTTIEN TULOSTAMIEN 8.2.1. Tarkistusraportti 8.2.2. Myyntiraportti 8.2.3. Ennakkoraportti 8.2.4. Myyntisaamiset Toteutuneet

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Solve ja Nordean verkkopankki

Solve ja Nordean verkkopankki Solve laskutus Sivu 1 Solve ja Nordean verkkopankki Alustavat toimenpiteet (nämä tarvitsee tehdä vain kerran): Hakemiston muodostaminen siirrettäville aineistoille Muodostetaan siirtohakemisto tiedostoille:

Lisätiedot

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Yleistä Ajoneuvotietopalvelulla voidaan hakea ajoneuvon tiedot reaaliajassa AKE:n ajoneuvorekisteristä ajoneuvokortille. Tämä ohje käsittelee 2010

Lisätiedot

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje Asio Tilavarausohjelmiston perustoimintojen esittely Sisällys 1. Johdanto 2. Käyttöoikeudet ja roolit 3. Toimintotasot 4. Kalenterityypit 5. Käyttötyypit 6.

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

CAB Plan. Päivitys 4.5. Asiakas odottaa

CAB Plan. Päivitys 4.5. Asiakas odottaa Kent Isacsson 2014-01-20 1 1 of 6 Päivitys 4.5 CAB Plan Asiakas odottaa Jos perustieto ikkunassa laitat rastiin ruutuun asiakas odottaa, muuttuu rekisterinumero punaiseksi työvaiheessa mekaanikko välilehdellä,

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

Varausjärjestelmän käyttöopas

Varausjärjestelmän käyttöopas Varausjärjestelmän käyttöopas 2 1. Tunnukset ja kirjautuminen Rekisteröityminen käyttäjäksi Varausjärjestelmä löytyy Messuperhosen kotisivulta osoitteesta http://www.messuperhonen.fi/ajanvaraus/ Käyttäjäksi

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

TravelGate. Travelport Universal Desktop & Smartpoint. Travelport Universal Desktop

TravelGate. Travelport Universal Desktop & Smartpoint. Travelport Universal Desktop TravelGate Travelport Universal Desktop & Smartpoint Travelport Universal Desktop Travelport Universal Desktop on innovatiivinen ratkaisu matkavarausten tekemiseen. Universal Desktop yhdistää sisältöä

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. ASIAKASLISENSSITYYPIT... 2 2.1 Suppea asiakaslisenssi... 2 2.2 Laaja asiakaslisenssi... 2 3. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi Esimies HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan. Esimies

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti.

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. 5. LASKUTUS 5.1. PERIAATE 5.1.1 Laskujen tyypit ja tilat Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. Laskun numero on juokseva numero. Uusi lasku saa aina seuraavan vapaan numeron.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Sivu 1 KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Kotikartanoyhdistys ry siirtyy kesäkuussa 2019 sähköisen tilavarauskalenterin käyttäjäksi. Jatkossa kaikki jäsenjärjestöt voivat hallinnoida

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Uutta tekniikkaa roppakaupalla - demot

Uutta tekniikkaa roppakaupalla - demot Uutta tekniikkaa roppakaupalla - demot 1 Asiakaspäivät 17.11.2016 Comgate Oy Demot Ryhmänkerääjäliittymä Omistaja-/yrittäjäliittymä Uudet web-pohjaiset matkustajaluettelot Uudet web-pohjaiset myyntiraportit

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi helpottaa tietokoneen käyttöä. Valitsemalla Käynnistä/Ohjauspaneeli/Helppokäyttökeskus

Lisätiedot

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Päivitetty 16.8.2018 Sisältö 1. Johdanto 1 2. Kirjautuminen 1 3. Tietojen lisääminen, kuitti löytyy matkasta 2 4. Tietojen lisääminen, kuittia

Lisätiedot

SMART Board harjoituksia 17 - Notebook 10 Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia.

SMART Board harjoituksia 17 - Notebook 10 Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia. SMART Board harjoituksia 17 - Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia. http://www.kouluon.fi/ Harjoitus 1-17: NOTEBOOK muotoon tallentaminen Tee työpöydälle

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi esimies HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan ja voi

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013 Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Uusia toimintoja hälytykseen Varaus-ohjelma näyttää myös Perustietojen ja CRM:n hälytykset Mahdollisuus

Lisätiedot