MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description."

Transkriptio

1 Oy MINIKASSA käyttöohje v (9)

2 Contents 1. YLEISTÄ MINIKASSA NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT VALIKOISSA LIIKKUMINEN TAPAHTUMIEN LÄHETYS MINIKASSA MYYNTITAPAHTUMA TUOTTEIDEN MAKSAMINEN TAPAHTUMAN PERUUTUS MINIKASSASSA HYVITYS MINIKASSASSA RAPORTIT MYYNTIRAPORTTI VIIMEISIN KUITTI KONTROLLINAUHA MYYJÄLISTA KASSARAPORTTI KUMULATIIVISET RAPORTIT YLLÄPITO TUOTTEIDEN YLLÄPITO TUOTTEIDEN MUOKKAAMINEN TUOTERYHMÄN MUOKKAAMINEN KAKSOISKUITTI ALV KUITILLA YLLÄPITOPALVELUT (9)

3 1. YLEISTÄ 1.1 MINIKASSA Minikassan avulla sirumaksupäätteellä voidaan maksukorttien lisäksi vastaanottaa myös käteistä. Minikassa tulostaa virallisen kassakuitin alv-erittelyin, sekä rekisteröi tuotekohtaiset myyntitiedot. Tuotekohtaisesti voidaan määritellä oletushinta sekä veroluokka. Tuotteen hinta ja kappalemäärä voi olla joko kiinteä tai muokattava. Minikassaan voidaan määritellä myytävät tuotteet ja tuoteryhmät sekä tuotteiden hinnat ja alv-erittelyt. Päivän päätteeksi minikassasta saadaan erilaisia raportteja tuotteittain, maksutavoittain ja myyjittäin eriteltyinä. Tuotteita Minikassassa voi olla 60. Sirumaksupäätettä koskevat ohjeet löytyvä maksupäätteen mukana tulleesta käyttöohjeesta. Uudet ohjeet saat tulostettua myös in internet -sivuilta osoitteesta NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT Näppäimistö koostuu seuraavista näppäimistä: 0-9 Numeronäppäimet OK (VIHREÄ) Hyväksytään valinta/toiminto CLEAR (KELTAINEN) Merkin tai tiedon hylkäys/poistaminen STOP (PUNAINEN) Perutaan toiminto ja/tai poistutaan valikosta, keskeytetään tapahtuma poistutaan valikosta MENU Menunäppäin, jolla pääsee valikoihin., Piste/Pilkku Nuolinäppäimet löytyvät ylimmän näppäinrivin keskeltä. Maksupääte sammutetaan painamalla keltaista ja alarivin pistenäppäintä yhtä aikaa pohjaan kunnes näytön valo sammuu. Maksupääte käynnistetään painamalla OK näppäintä. 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN Normaalissa myyntitapahtumassa ei tarvitse mennä maksupäätteen valikkoihin. Tapahtuman korjauksessa, tai tuotteiden muokkaamisessa tiedot muokataan valikkojen kautta. Valikkoihin päästään aina painamalla MENU-näppäintä, ja sen jälkeen valikoissa liikutaan joko painamalla aina halutun kohdan edessä olevaa numeroa, tai liikkumalla nuolinäppäimellä, ja hyväksymällä valinta vihreällä näppäimellä. Tuotteen nimen kirjoittaminen tapahtuu maksupäätteellä samalla tavalla kuin matkapuhelimella, eli kunkin numeronäppäimen alta löytyy tietyt kirjaimet. Minikassassa myyntitapahtuman tekeminen aloitetaan aina ylimmän näppäinrivin oikean puoleisella näppäimellä. 3 (9)

4 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS Maksutapahtumien lähetetään automaattisesti kerran vuorokaudessa ajastettuna aikana. Mikäli maksutapahtumat tarvitsee lähettää manuaalisesti, pankkiin tapahtumat lähetetään näppäilemällä MENU 2 4. HUOM! Tapahtumien lähetys nollaa raportit kumulatiivisia raportteja lukuunottamatta. Kaikki tarvittavat raportit on siis tulostettava ennen tapahtumien lähetystä. 2. MINIKASSA 2.1 MYYNTITAPAHTUMA Myynti aloitetaan aina ylimmän näppäinrivin oikean puoleisella näppäimellä. Mikäli käytössäsi on myyjänumerot, pääte kysyy ensimmäiseksi myyjänumeroa. Syötä myyjänumero ja paina OK. Vahvista vielä valinta painamalla OK tai odota hetki. Seuraavaksi minikassa pyytää antamaan tuotenumeron. Anna tuotenumero Päätteen näytössä "Anna tuotenumero" Anna tuotenumero ja paina vihreää näppäintä Anna kpl-määrä, ja paina vihreää näppäintä Jos tuotteilla on kiinteä hinta, hinta siirtyy automaattisesti myyntiriville. Jos tuotteella ei ole kiinteää hintaa, syötä tuotteen hinta tai muokkaa oletushintaa ja paina vihreää. Summa 2.00 KAHVI 2.00 Anna tuotenumero Myy lisää tuotteita näppäile tuotenumero, ja jatka kuten yllä. Kassamyynti-valikko Valikkoon pääsee painamalla MENU- tai STOP-näppäintä kun olet aloittanut myynnin. Kassamyynti 1 Valmis - siirrytään maksutavan valintaan 2 Uusi - lisää tuote 3 Muokkaa - muokkaa valitun tuotteen kappalemäärää tai hintaa 4 Poista - poista valittu tuote 5 Haku nimellä - haku tuotteen nimellä 6 Haku numerolla - haku tuotenumerolla 7 Selaa myyntejä - selaa myyntiä tuote kerrallaan 4 (9)

5 2.2 TUOTTEIDEN MAKSAMINEN Valitse kassamyynti-valikosta kohta 1 Valmis, joko painamalla vastaavaa numeronäppäintä tai liikkumalla nuoliilla kyseiseen kohtaan ja painamalla OK. Tulet Maksutapa-valikkoon: Maksutapa 1 Käteinen - Syötä saamasi rahasumma ja paina vihreää. Näet takaisin annettavan summan, paina vielä vihreää. Maksupääte tulostaa kuitin. 2 Kortti - Ojenna maksupääte asiakkaalle, joka syöttää sirullisen kortin maksupäätteeseen. Mikäli kortissa ei ole sirua, myyjä käsittelee korttia, ja lukee sen magneettijuovalukijassa maksupäätteen sivussa. Sirukortilla maksettaessa asiakas syöttää PINtunnuslukunsa ja painaa vihreää. Maksupääte tulostaa kuitit sekä maksutapahtumasta että tuotteista, eli asiakkaalle annetaan kaksi kuittia. 3 Muu maksutapa - Maksupääte tulostaa kuitin. 4 Keskeytä - Keskeyttää myynnin ja pääte palaa alkutilaan. 2.3 TAPAHTUMAN PERUUTUS MINIKASSASSA Tapahtuman peruuttamisessa tarvitset alkuperäisen tapahtuman minikassakuitin, sekä kortin, jolla alkuperäinen tapahtuma on tehty. Näppäile MENU Mikäli käytössäsi on myyjänumerot, pääte kysyy ensin myyjänumeroa. Näet sen minikassan kuitista. Anna peruutettavan kuitin numero (tuotekuitista), ja paina vihreää näppäintä Maksupääte näyttää peruutettavan tapahtuman summan, hyväksy painamalla numeronäppäintä 2 tai peruuta korjaus painamalla numeronäppäintä 3. Kortilla maksetussa ostossa kone pyytää seuraavaksi korttia. Jos kortilla on eri maksutapoja kone kysyy maksutavan, valitse sama maksutapa jota käytettiin veloituksessakin. Tee peruutus painamalla numeronäppäintä 2 tai keskeytä tapahtuman korjaaminen painamalla numeronäppäintä 3. Kortilla maksetusta tapahtumasta maksupääte tulostaa peruutuskuitin, jonka asiakas allekirjoittaa. 2.4 HYVITYS MINIKASSASSA Hyvitys tehdään muuten täysin samalla tavalla kuin myynti, mutta tuotteiden valinnan jälkeen vaihdetaan summa miinusmerkkiseksi painamalla tuotteen kohdalla piste-näppäintä. Myynti päätetään painamalla Menu näppäintä ja valitsemalla maksutapa, jolla hyvitys tehdään. 5 (9)

6 3. RAPORTIT Minikassasta saa tulostettua useita raportteja. Kun käytetään minikassaa ja eri maksutapoja (käteinen, kortti, muu), tulostetaan raportit minikassa-sovelluksen puolelta alla olevien ohjeiden mukaan, ei maksupäätteen käyttöohjeen mukaan. HUOM! Tapahtumien lähetys nollaa raportit kumulatiivisia raportteja lukuunottamatta. Kaikki tarvittavat raportit on siis tulostettava ennen tapahtumien lähetystä. 3.1 MYYNTIRAPORTTI Myyntiraportti tulostetaan näppäilemällä MENU Jos käytät myyjänumeroita, myyntiraportti tulostuu myyjittäin eriteltynä Myyntiraportin lopussa on kaikki myynti yhteensä Myyntiraportissa on eritelty tuotteiden myynti tuotteittain ja tuoteryhmittäin Lisäksi myynti on eritelty maksutavoittain ALV:n osuus on myös myyntiraportissa eriteltynä 3.2 VIIMEISIN KUITTI Viimeisin kuitti tulostetaan näppäilemällä MENU Maksupääte tulostaa kopion viimeksi tehdyn tapahtuman kuitista 3.3 KONTROLLINAUHA Kontrollinauha tulostetaan näppäilemällä MENU Kontrollinauhassa näkyy kaikki minikassassa tehdyt tapahtumat, sekä veloitukset että korjaukset 3.4 MYYJÄLISTA Myyjälista tulostetaan näppäilemällä MENU Listasta näet maksupäätteen tietoihin syötetyt myyjänumerot 3.5 KASSARAPORTTI Kassaraportti tulostetaan näppäilemällä MENU Raportissa on eritelty myynti myyjäkohtaisesti maksutavoittain 6 (9)

7 3.6 KUMULATIIVISET RAPORTIT Maksupäätteessä on kolme laskuria, jotka kerryttävät myyntiä tuoteryhmittäin ja tuotteittain eriteltynä Kumulatiivisiin raportteihin pääset näppäilemällä MENU YLLÄPITO Laskureita on kolme, joten voit kerryttää myyntitietoja raportteihin kolmen eri seurantajakson ajalta. Raporttien nimet ovat Päivä, Kuukausi ja Vuosi, mutta raportit kerryttävät tapahtumia valitsemaltasi ajanjaksolta, joka alkaa alusta aina kun nollaat raportin tulostuksen yhteydessä. Raportit eivät siis nollaannu automaattisesti. Valitse haluamasi raportti painamalla vastaavaa numeronäppäintä tai liiku nuolinäppäimillä halutun raportin kohdalle ja hyväksy painamalla OK Raportin tulostamisen jälkeen maksupääte kysyy Nollaa raportti? Valitse 2 Kyllä, mikäli haluat nollata kyseisen laskurin, ja aloittaa myynnin kerryttämisen alusta; valitse 3 Ei, mikäli et vielä halua nollata raporttia. Kumulatiivisia raportteja ei nollata automaattisesti. Myös kumulatiivisissa raporteissa on lopussa sekä maksutapa- että veroerittely 4.1 TUOTTEIDEN YLLÄPITO Voit ylläpitää tuotteita maksupäätteessä, eli lisätä tai poistaa tuotteita tai tuoteryhmiä, tai päivittää tuotteiden hintoja. Tuotteiden ylläpitoon pääset näppäilemällä MENU Tuotteet 1 Muokkaa 2 Listaus 3 Poista TUOTTEIDEN MUOKKAAMINEN Tuotteita ja tuoteryhmiä voidaan muokata maksupäätteessä sekä keskitetysti in järjestelmästä käsin. Mikäli tuotteiden ylläpito halutaan hoitaa itse, on tärkeää ilmoittaa tästä ille. Tuotteiden tiedot ovat in järjestelmissä ja tiedot päivittyvät maksupäätteelle aina parametrilatauksella. Mikäli tuotteiden tiedot maksupäätteessä poikkeavat in järjestelmän tiedoista niin parametrilatauksen yhteydessä järjestelmä palauttaa tiedot yhdenmukaisiksi. Eli vain päätteelle tehdyt muutokset poistetaan. Tuotteita ei voi muokata, mikäli maksupäätteessä on lähettämättömiä tapahtumia. Ennen tuotteiden muokkausta lähetä tapahtumat näppäilemällä MENU Tuotteiden muokkaamiseen pääset siis näppäilemällä MENU Maksupääte kysyy muokattavan tuotteen numeroa - TUOTENUMERO 7 (9)

8 Anna sen tuotteen numero, jonka tietoja haluat muokata. Voit muokata tuotteen nimeä, hintaa, tuoteryhmää, alv:a sekä onko tuotteen hinta ja kpl-määrät kiinteitä vai ei. Kukin tieto hyväksytään vihreällä, ja päästään seuraavaan kohtaan. o Kun muokkaat tuotteen tietoja, ja haluat että hinta tai kpl-määrä on kiinteä, laita kyseiseen kohtaan arvoksi 1. Mikäli haluat, että hinta tai kpl-määrä ei ole kiinteä, laita arvoksi 0. Muokattavan arvon saat poistettua keltaisella näppäimellä. Uuden tuotteen luominen Mikäli haluat luoda ihan uuden tuotteen, aloita samalla tavalla tuotteen muokkaamisesta: Näppäile MENU Anna uuden tuotteen numero Mikäli tuotenumero on ihan uusi, maksupääte kysyy LISÄÄ TUOTE, valitse 2 Kyllä tai 3 Ei Anna uuden tuotteen tiedot, ja hyväksy vihreällä. Jokaiseen kohtaan on annettava jokin arvo, muuten tuotteen lisääminen keskeytyy: tuotteen nimi, hinta, tuoteryhmä, alv, kiinteä hinta (kiinteä=1, muokattava=0), kiinteä kpl (kiinteä=1, muokattava=0) Onnistuneen tuotteen lisäyksen jälkeen maksupääte kertoo TUOTE LISÄTTY HUOM! Tuotteen numero voi olla maksimissaan 255, ei suurempi Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä Tuotelistaus Näppäilemällä MENU maksupääte tulostaa listan myytävistä tuotteista Tuotteen poistaminen Tuotteen voi poistaa näppäilemällä MENU Anna poistettavan tuotteen numero Mikäli tuotteella on myyntiä maksupäätteessä, tuotetta ei voida poistaa, vaan ensin on tulostettava kontrollinauha ja lähetettävät tapahtumat pankkiin Kun annat poistettavan tuotteen numeron, ja painat vihreää, tuote poistuu heti Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 8 (9)

9 4.1.2 TUOTERYHMÄN MUOKKAAMINEN Voit luoda uusia tuoteryhmiä, tai muokata olemassa olevia. Ennen olemassa olevien tuoteryhmien muokkaamista tai poistamista varmista, että kontrollinauha on tulostettu ja nollattu ja että kaikki tapahtumat on lähetetty maksupäätteestä pankkiin. Tuoteryhmän muokkaamiseen pääset näppäilemällä MENU Ryhmät 1 Muokkaa 2 Listaus 3 Poista Valitsemalla 1 Muokkaa, voit muokata olemassa olevia tuoteryhmiä. Anna muokattavan tuoteryhmän numero, ja hyväksy vihreällä. Pääset muokkaamaan tuoteryhmän nimeä, hyväksy muutokset OK-näppäimellä. Mikäli haluat luoda uuden tuoteryhmän, anna uusi tuoteryhmän numero, hyväksy OK-näppäimellä. Anna tuoteryhmän nimi ja hyväksy OK-näppäimellä, ja uusi tuoteryhmä on luotu. Valitsemalla 2 Listaus, maksupääte tulostaa listan käytössä olevista tuoteryhmistä. Valitsemalla 3 Poista, voit poistaa tuoteryhmän, mikäli tuoteryhmässä ei ole myyntiä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.3 KAKSOISKUITTI Maksupääte tulostaa jokaisesta tapahtumasta tuotekuitin, ja mikäli maksu suoritetaan kortilla, korttimaksukuitin. Voit halutessasi tulostaa tuotekuitista asiakkaan kappaleen lisäksi myös itselle jäävän kappaleen: Näppäile MENU Arvolla 0 ei päällä, arvolla 1 päällä. Hyväksy OK -näppäimellä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.4 ALV KUITILLA Näppäile MENU Arvolla 0 ei päällä, arvolla 1 päällä. Hyväksy OK -näppäimellä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.5 YLLÄPITOPALVELUT tarjoaa myös ylläpitopalveluita tuoterekisterin keskitettyyn hallintaan. Kyselyt in tilaustenkäsittelyyn sähköpostilla osoitteeseen tilaukset-fi@nets.eu. 9 (9)

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus 1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus Kun laite saa virtaa joko akusta tai muuntajasta niin se käynnistyy: Boot... Latauksen jälkeen, silloin kun laitteeseen on määritelty useampi käyttäjä, se pyytää näppäilemään

Lisätiedot

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje Rahaxi Processing Oy Asiakaspalvelu puh. 09-612 0730 Versio 1.0, 12.10.2006 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 1 2 Maksupäätteen käynnistys... 2 3 Yleiset toiminnot... 2 3.1 Valikoiden selaus...

Lisätiedot

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje Ingenico iwl250 3G Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico iwl250 3G Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje

Lisätiedot

Elisa Kassa - Myyjän ohje

Elisa Kassa - Myyjän ohje Elisa Kassa - Myyjän ohje 1. Elisa Kassan päänäkymät Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittelee asiakkaita, tuotteita ja työntekijöitä koskevia tietoja. a. Asiakaskentästä

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje RAHAXI Hypercom T4220 Käyttöohje 1 Sisällysluettelo: 1 RAHAXI PROCESSING OY... 3 1.1 Rahaxi-palvelu... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 2 HYPERCOM T4220 MAKSUPÄÄTE... 4 2.1 Pakkauksen purkaminen... 4 2.2 Maksupäätteen

Lisätiedot

Ingenico ict250. Käyttöohje

Ingenico ict250. Käyttöohje Ingenico ict250 Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico ict250 Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje on pidetty

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) POPLATEK OY / 201412. Yomani XR maksupäätteen käyttöohje. Poplatek Oy

KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) POPLATEK OY / 201412. Yomani XR maksupäätteen käyttöohje. Poplatek Oy KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) Yomani XR maksupäätteen käyttöohje Poplatek Oy KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yomani XR- maksupäätteen käyttöönotto... 3 1.2 Pakkauksen sisältö... 3 1.3 Maksupäätteen

Lisätiedot

Ingenico iwl250 Bluetooth. Käyttöohje

Ingenico iwl250 Bluetooth. Käyttöohje Ingenico iwl250 Bluetooth Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico iwl250 Bluetooth Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte

KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte SISÄLTÖ 1. Sirupääte... 3 2. Maksukorttitapahtuma... 4 2.1 Tapahtumatyypin valinta (siru/juova tai näppäily)... 4 2.2 Maksukorttitapahtuma sirulla...

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T2100

RAHAXI Hypercom T2100 RAHAXI Hypercom T2100 Käyttäjän Opas 1 SISÄLLYSLUETTELO... 1 1. RAHAXI PROCESSING OY... 2 1.1. Rahaxi-palvelu... 2 1.2. Yhteystiedot... 2 2. HYPERCOM T2100 MAKSUPÄÄTE... 3 2.1. Pakkauksen purkaminen...

Lisätiedot

TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07

TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07 TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07 ju/161107 Myynnin peruutus 1. Valitse MENU näppäimellä sivulle jossa on PERUUTUS (alavalikossa) 2. Paina peruutus 3. Näytön pystyvalikkoon tulee viimeksi myydyn

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Käyntiosoite: Hitsaajantie 17, 10300 KARJAA 0500-401 655 www.kassajapc.com

Käyntiosoite: Hitsaajantie 17, 10300 KARJAA 0500-401 655 www.kassajapc.com HYPERCOM M4100-maksupäätteen käyttöohje Sisällysluettelo: 1 RAHAXI PROCESSING OY... 2 1.1 Rahaxi-palvelu... 2 1.2 Yhteystiedot... 2 2 HYPERCOM M4100 MAKSUPÄÄTE... 3 2.1 Pakkauksen purkaminen... 3 2.2 Maksupäätteen

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja:

KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: Hyväksy ajotarjous Vector 9000 terminaalista. Halutessasi voit tulostaa KELA ajoselitteen Vectorin PRINT painikkeesta. Aja nouto-osoitteeseen. Käynnistä

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi muutokset Uutuutena verkkokaupassa on tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet ja Punainen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Käyttöohje. ict250e ipp350 iwl250g iwl250b

Käyttöohje. ict250e ipp350 iwl250g iwl250b Käyttöohje ict250e ipp350 iwl250g iwl250b 2 SISÄLLYSLUETTELO 2 1. Maksupäätteen käyttöönotto 4 1.1 Toimituspakkauksen sisältö 4 1.2 ICT250E asennus 5 1.3 IPP350 asennus 5 1.4 IWL250B / G asennus 6 1.5

Lisätiedot

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje 1. Sisältö Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 3 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 7 Hoitoajat tee hoitoaikavaraus 10 Hoitoajat Hoitoaikavarausten muokkaaminen,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte SISÄLTÖ 1. Sirupääte... 3 2. Maksukorttitapahtuma... 4 2.1 Tapahtumatyypin valinta (siru/juova tai näppäily)...4 2.2 Maksukorttitapahtuma

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä matkustajan

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus, jossa yksi

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE FROGNE - KULJETTAJAN Sami Reinikainen FINN FROGNE A/S Versio 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taksilaitteisto... 2 2. Laitteiston käynnistäminen ja kirjautuminen... 4 3. Perustoiminnot... 6 3.1. Kyytinäyttö...

Lisätiedot

Mobiilikassa. Käyttöohje. v. 1.2

Mobiilikassa. Käyttöohje. v. 1.2 Mobiilikassa Käyttöohje Mobiilikassa on ensimmäinen suomalainen kassaohjelmisto ipad -tablettiin, jonka avulla kassan toiminnot ovat käytössä paikasta riippumatta. Miksi hankkia myymälän kassalle kiinteä

Lisätiedot

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys

Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys 1 (6) Verkkokaupan varauksen peruutus ja hyvitys Verkkokaupassa tehdyn varauksen peruutus ja mahdolliset hyvitystoimenpiteet tulee tehdä sekä InfoGate järjestelmässä että Hotellinxissa, ja maksujen käsittelyn

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3

1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3 SISÄLLYS: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3 2. TAPAHTUMAT 2.1 Maksutapahtuman teko sirulla 4 2.2 Maksutapahtuman teko juovalla 6 2.3 Offline tapahtuman teko 7

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus,

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä.

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Kopiointi Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Hinnat Kortin panttimaksu on 2. Pantin saa takaisin jos kortin palauttaa. Kortille

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus,

Lisätiedot

SE-S300/SE-C300/SE-S2000/SE-C2000 ALV MUUTOSOHJE 1.1.2013

SE-S300/SE-C300/SE-S2000/SE-C2000 ALV MUUTOSOHJE 1.1.2013 JARI AHOLA OY Palkkatilankatu 1-3, 00240 HELSINKI myynti@jariahola.fi www.jariahola.fi asiakastuki 0600 123 56 (Puhelun hinta 1.90 /min + mpm/pvm. Jonotus mpm/pvm.) Asiakastukemme on avoinna arkisin 09:00-16:00

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille

Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille 16.12.2009 1(6) Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaalle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Valmiskaupan kautta ja voit käytännössä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Työvalikko. Tulosta puskuri Akt.alustan alus Tulost.uudel.ase. Faksin peruutus Työn peruutus Luottamuks. työ Pidätetyt. Paperinkäsittely.

Työvalikko. Tulosta puskuri Akt.alustan alus Tulost.uudel.ase. Faksin peruutus Työn peruutus Luottamuks. työ Pidätetyt. Paperinkäsittely. a voidaan käyttää vain, kun tulostin on käytössä, kun käyttöpaneelissa näkyy tulostimen ilmoitus tai kun tulostin on heksatulostustilassa. Avaa painamalla Valikko-painiketta. Lisätietoja saat valitsemalla

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus, jossa

Lisätiedot

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty 04.06.2013 KPAO Juha Kykyri 1 Sisältö Kirjautuminen järjestelmään... 2 Rekisteröityminen... 3 Aloitusnäkymä... 4 Asetukset valikko...

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

Kriittistä: ENNEN KELA-TILAUSNUMEROA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA SYÖTTÄÄ MITTARILLE.

Kriittistä: ENNEN KELA-TILAUSNUMEROA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA SYÖTTÄÄ MITTARILLE. Mitax-300 ja KELA-Suorakorvaus ENNEN 1.7.2018 Kriittistä: ENNEN 1.7.2018 KELA-TILAUSNUMEROA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA SYÖTTÄÄ MITTARILLE. Mittarin päivityksen jälkeen käytetään sitä edelleen aivan kuten

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Provet Net Kutsut ohje

Provet Net Kutsut ohje Provet Net Kutsut ohje Provetissa voidaan kutsuja käyttää pitkä-aikaisten asiakassuhteiden ylläpitoon. Kutsujen avulla asiakkaita voidaan muistuttaa lemmikin rokotusten voimassa olosta, hampaiden säännöllisestä

Lisätiedot

Esimerkkejä KELA-ajoista

Esimerkkejä KELA-ajoista Esimerkkejä KELA-ajoista KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: Hyväksy ajotarjous Vector-9000 terminaalista. Halutessasi voit tulostaa KELA ajoselitteen Vectorin PRINT painikkeesta. Aja

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Hae toimitsijapöytä varastosta ja kellokonsoli sovitusta paikasta. Toistaiseksi kellokonsolista sovitaan HYVISSÄ AJOIN ennen peliä Mia Westerlundin (050 3018726) kanssa.

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Posti SmartShip 18.3.2013 Lähettäjä Posti SmartShipiin voi tallentaa useita lähettäjiä. Jokaiselle lähettäjälle on kiinnitettävä Postin asiakasnumero(t). Kaikki lähettäjään tallennettu

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto Uusien merkkien tilausohje Korvausmerkkien tilausohje Tilapäismerkkien tilausohje Tilapäismerkin käyttöönotto Lähetetyn / lähettämättömän tilapäismerkin käyttöönoton poistaminen Lähetetyn tilapäismerkin

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä?

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä? Suomi.fi-valtuudet Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä? Valtuuspyynnöllä pyydät yritykselle haluamaltasi henkilöltä tai yritykseltä oikeuden asioida tämän puolesta valitsemassasi asiassa. Valtuuspyyntö

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 1 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 2 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Omaverkkokaupassa ja voit tehdä lähes kaikki

Lisätiedot

EFT930G EFT930SG EFT930BE

EFT930G EFT930SG EFT930BE Nets Finland Oy Käyttöohje Keskitinpalvelu EFTSmart+ ict220 EFT930G EFT930SG EFT930BE Versio 4.10 KÄYTTÖOHJE EFTSMART+, ict220, EFT930G, EFT930SG, EFT930BE 2/62 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 5 1.1 SIRUKORTTIMAKSUPÄÄTE...

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA

Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Semel MC40 PDA tilausvälitys... 3 1.1 Taustaa... 3 2 Ajovälitystoiminto yleistä ja päätoiminnot... 3 2.1 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...

Lisätiedot

EFT930G EFT930SG EFT930BE

EFT930G EFT930SG EFT930BE Nets Finland Oy Käyttöohje EFTSmart+ ict220 EFT930G EFT930SG EFT930BE Versio 4.10 KÄYTTÖOHJE EFTSMART+, ict220, EFT930G, EFT930SG, EFT930BE 2/66 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 5 1.1 SIRUKORTTIMAKSUPÄÄTE...

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

Käyttöohje Asiakastietojen ylläpito. Sisällysluettelo. 1 Asiakastietojen ylläpito. 1.1 Kirjautuminen Asiakastietojen ylläpitoon

Käyttöohje Asiakastietojen ylläpito. Sisällysluettelo. 1 Asiakastietojen ylläpito. 1.1 Kirjautuminen Asiakastietojen ylläpitoon Käyttöohje Asiakastietojen ylläpito Sisällysluettelo 1 Asiakastietojen ylläpito... 1 1.1 Kirjautuminen Asiakastietojen ylläpitoon... 1 2 Asiakastiedot... 2 3 Laskutus- ja toimitusosoitteet... 2 3.1 Olemassa

Lisätiedot

Punainen Sulka 2017. Keräyslupa ja tuotteiden tilaaminen. 2015-08-22 Sari Pirinen

Punainen Sulka 2017. Keräyslupa ja tuotteiden tilaaminen. 2015-08-22 Sari Pirinen Punainen Sulka 2017 Keräyslupa ja tuotteiden tilaaminen 2015-08-22 Sari Pirinen Mitä rahankeräys on? toimintaa, jossa kerätään yleisöön vetoamalla vastikkeetta tuotemyynti ei ole rahankeräystä keräykseen

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

12.1.2011. PalloVerkko

12.1.2011. PalloVerkko PalloVerkko SISÄÄNKIRJAUTUMINEN, jolla on PalloID, kirjautuu kohdasta Kirjaudu PalloVerkkoon PELAAJAN VALIKKO Etusivulta näet edustusoikeudet ja tuotteet (pelipassi/vakuutus) Muokkaa tietojasi kohdasta

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot