Varaustilanne Varaaminen Raportit Tilitysajo Kohteet Tuotteet Hinnastot ja kapasiteetit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "13.1.1. Varaustilanne 13.1.2. Varaaminen. 13.2.1. Raportit 13.2.2. Tilitysajo. 13.4.1. Kohteet 13.4.2. Tuotteet 13.4.3. Hinnastot ja kapasiteetit"

Transkriptio

1 13. KESKUSVARAAMO SISÄLTÖ VARAAMINEN Varaustilanne Varaaminen TILITYKSET Raportit Tilitysajo OMISTAJA- JA HUOLTAJARAPORTIT MAJOITUSKOHTEEN PERUSTAMINEN Kohteet Tuotteet Hinnastot ja kapasiteetit

2 13.1. VARAAMINEN Varaustilanne Päiväkapasiteettituotteen varaaminen aloitetaan Tuoterivit-lomakkeelta valitsemalla [Lisää] ja sitten [Päiväkapasiteettituote]. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

3 Hakulomakkeen päivämääräväliin täytetään haluttu varausajankohta. Päivämääräväli voi myös olla pidempi kuin varattavaksi tarkoitettu aika, sitä voidaan rajata vielä tulevassa hakutuloksessa. Kohteita voidaan hakea joko tunnuksella tai nimellä. Päivämäärään voidaan määritellä joko tuloja lähtöpäiväväli, tai viikkonumero. Tällöin haku antaa tuloksen, jossa tulopäivä on annettua viikkonumeroa edeltävä lauantai ja lähtöpäivä on ko viikon lauantai. Esimerkissä haetaan mökkejä (mökkien kohdetunnukset alkavat tässä M:llä) aikavälille Kohteita voidaan hakea myös tyypin (matkan kohdealue tai tyyppi) tai ominaisuuksien (luku Majoituskohteen perustaminen) perusteella. Myös Internet-myyntiä varten määritettyjä lisäkriteerejä voidaan käyttää. Kun hakukriteerit on valittu, klikataan [OK]. Hakutulos listaa kaikki haun kriteerit täyttävät tuotteet, myös ne, jotka ovat varatut. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

4 Hakutulos näytetään kohteen nimen tai tunnuksen mukaisessa nousevassa aakkosjärjestyksessä. Ensimmäisessä sarakkeessa on kohteen tunnus ja nimi (näyttää max 15 merkkiä), sekä kohteen alla olevan tuotteen tunnus (parametroitavissa myös toisin). Ikkunaan mahtuu 14 vrk varaustilanne, mutta ikkunaa suurentamalla näyttöä rajoittaa vain monitorin koko. Tällöin on siis mahdollista saada ruudulle jopa kuukauden varaustilannenäkymä. Ensimmäisen päivän kohdalla kerrotaan mille viikolle ko päivä osuu. Varaustilanne-haussa valitulta päivämääräväliltä näytetään kahdella luvulla [paikkoja jäljellä/koko kapasiteetti]. Jos tuote on varattu/loppu, on varaustilanne-kohta punaisella. valinnalla päästään selaamaan kohteen tietoja ja mahdollisesti linkitettyjä nettisivuja valinnalla palataan hakulomakkeelle valinnalla voidaan avata Intresissä näytettävä kohdekuvaus (vaatii Intres-liittymän) Vain avaintuotteet valinnalla hakutuloksessa näytetään pelkät majoituskohteet. Muuten mukana ovat myös hakutuloksiin osuvat lisäpalvelut. Oletusvalinta voidaan parametroida. Vain vapaat valinnalla näytetään ne kohteet, jotka ovat koko valitulle aikavälille vapaana. Varattavaksi haluttu tuote kyseiselle aikavälille valitaan klikkaamalla ko tuotteen harmaata nimipalkkia. Tällöin ikkunan alalaidassa näytetään hinnoittelu mahdollisine kommentteineen. Mikäli halutaan tarkistaa hinta tai tehdä varaus lyhyemmälle aikavälille kuin mitä kalenterinäytössä on, voidaan haluttu aikaväli maalata suoraan kapasiteettiruudukosta. Tässä tapauksessa hinnan saa näkyville klikkaamalla maalattua aikaväliä hiiren oikealla painikkeella, ja valitsemalla Näytä hinta. Kun haluttu tuote on valittu, eli oikea ajanjakso näkyy sinisenä, edetään varauksessa klikkaamalla [Valitse]. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

5 Varaaminen Kun kohde on valittu, näyttää järjestelmä sen alle määritellyt tuotteet sekä linkitetyt lisäpalvelut, kuten siivoukset ja oheispalvelut. Päätuote on esivalittu, muut samalla kertaa varattaviksi haluttavat valitaan kaksoisklikkaamalla tuoteriviä. Mikäli tuote on hinnoiteltu P1/P2/P3-hinnoittelulla (Päivähinnoittelu), ohjelma laskee automaattisesti oikean hinnan varatulle aikavälille ja palaa Tuoterivit-ikkunaan. Jos on käytetty K1-hinnoittelua (Kertahinnoittelu), valitaan aukeavasta Hinnasto-ikkunasta oikea hintaotsikko ja kappalemäärä sekä hyväksytään [OK]:lla. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

6 Käsittelyssä oleva tuote tallennetaan [Tallenna]-napilla. Jos jotain unohtui, voidaan valita [Lisää] ja varata uusia tuotteita. Jos halutaan muuttaa tuotetta, klikataan tuoteriviä kaksi kertaa tai kerran, ja sitten [Muokkaa]. Jos halutaan poistaa tuote, klikataan tuotetta kerran, ja sitten [Poista]. Lisättäessä uutta tuotetta, ohjelma avaa Kohteet & tuotteet ikkunaan edellisen haun tuloksen, jolloin voidaan valita saman kohteen alla olevia tuotteita. Mikäli haluttu tuote on eri kohteen alla, Winres-käyttäjän käsikirja (23)

7 -painikkeen kautta Hakukriteerit- täytyy palata Kapasiteettituotteet-välilehden ja Uusi haku lomakkeelle. Jos tuote on hinnoiteltu K1 Kertahinnoittelulla, sen hinnoittelua ja varattua kapasiteettia päästään muuttamaan ottamalla rivi käsittelyyn ja klikkaamalla [Hinnasto]. [Kohdeinfo] valinnalla päästää selaamaan kohteen tietoja ja mahdollisesti linkitettyjä nettisivuja [Erittely] valinnalla asetetaan hälytys [Sulje] valinnalla poistutaan Tuoterivit lomakkeelta. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

8 13.2. TILITYKSET Raportit Keskusvaraamon ja tuottajien sopimuksen mukaisin välein ajetaan tilitysraportit, joilla saadaan automaattisesti provisioilla vähennetyt, veroeritellyt raportit valitulta aikaväliltä. Tilitysraportit-ohjelmassa klikataan, jonka jälkeen valitaan Tilitettävät kohteet ja ajetaanko raportti kaikille vai yhdelle kohteelle, tai yhdelle omistajalle. Päivämääräksi valitaan tilitettävän jakson viimeinen päivä, ja raportille tulevat kaikki varatut tilittämättömät kohteet, joiden lähtöpäivä on ennen ko päivää. Jo tilitetyistä kohteista voidaan jälkikäteen ajaa raportti valitulle aikavälille, esim. omistajan pyytäessä tilitysyhteenvetoa liitteeksi veroilmoitukseen. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

9 Tilitysajo Mikäli raportti näyttää olevan kunnossa (tässä vaiheessa voidaan vielä tehdä korjauksia tilityksiin, mikäli varaus ei vielä ole mennyt kirjanpitoon), voidaan tehdä lopullinen tilitysajo. [Tilitysajo]-valinnalla aukeaa ikkuna, joka näyttää minne tilitysaineisto muodostetaan. Tehtävä valinnat ovat: - päivämäärä, johon asti olevat varaukset tilitetään - mikäli tuottajalla tuottajalla/huoltajalla on tilitettävällä kaudella useampia tapahtumia, eritelläänkö ne - näytetäänkö raportilla varaamon omat ulosmyyntihinnat - tilitetäänkö kaikki tilitettäviksi määritellyt kohteet vai yksittäinen kohde Parametereihin voidaan määritellä automaattisesti tilityksestä vähennettävä kulu, esim. tarkastusmaksu tms. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

10 13.3. OMISTAJA- JA HUOLTAJARAPORTIT Omistajalle ja huoltajalle määritellään kuinka heille raportoidaan heidän kohteisiin tehdyistä varauksista: uudet tapahtumat, kaikki tapahtumat tai ei raportointia (käsitellään tarkemmin luvussa 13.4.). Raportit ajetaan sovituin aikavälein. Omistajaraportin hakukriteereissä valitaan ajetaanko raportit kaikille vai yhdelle omistajalle, ja jälkimmäisessä tapauksessa kaikille omistajan kohteille vai tietylle valitulle. Tuoterivin selitteet ja myyntihinnan näyttäminen ovat valinnaisia. Huoltajaraportti on muuten vastaava, mutta sillä ei koskaan näytetä myyntihintoja. Mikäli käytössä on internet-liittymä, lisäpalveluna voidaan ottaa käyttöön Omistaja- ja huoltajaraportit internetissä ominaisuus, jolloin varaamo ei tulosta eikä lähetä ko raportteja, vaan tuottajat ottavat raportit itse internetliittymän kautta. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

11 13.4. MAJOITUSKOHTEEN PERUSTAMINEN Kohteet Valitun kohdetyypin alle luodaan uusi kohde, jonka luokaksi valitaan P, Päivakapasiteetti. Kohteen tunnus saa olla max 7 merkkiä (kirjaimia ja/tai numeroja) pitkä, tunnus kannattaa valita siten, että ensimmäinen kirjain on samantyyppisillä kohteilla sama (M-mökit, P-paritalot jne ), jolloin helpottaa varaustilanteessa hakua. Lisätiedot-välilehdelle täytetään kohteen vieraskieliset nimet, mikäli ne halutaan näkyviin ko kielivalinnan mukaan laskulle näkyviin. Kohteen lisänimi kentät eivät ole käytössä. (Netissä näytetään joko kohteen nimi tai tuotteen lisänimi, parametroitavissa.) Kohteeseen voidaan kiinnittää Tuottajat/Huoltajat kohdassa perustettu tuottaja (=omistaja) ja/tai huoltaja, ja samalla määrittää kuinka heille raportoidaan. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

12 Tuottajan veroprosentti pitää täyttää. Jos käytetään Omistaja- ja huoltajaraportointia internetissä, määritetään etäkäyttöoikeus, omistajalle mahdollinen varausoikeus omiin tuotteisiin ja salasana. Ko henkilö perustetaan asiakkaaksi, ja AsNroon täytetään saatu asiakasnumero. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

13 Kohdekuvaus-välilehdelle voidaan kirjoittaa varauksen liitteenä tulostuva kohdekuvaus, huom. valintanapilla muut kielet. Headline-kohtaan kirjoitetaan max 255-merkkinen teaseri, joka näkyy Intres7:n puolella hakutuloksessa. Ominaisuuksiin pystyy määrittelemään arvoja, joita voi käyttää kriteereinä kohdetta varaustilanteessa haettaessa. Nämä toimivat Winres-puolella, Intresiä varten vastaavat sekä mahdollisuus useampaan on tuotteen puolella. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

14 Lisäkuvaukset-välilehdelle voidaan määritellä linkki nettisivulle, jossa ko kohde esitellään (huom. kieliversiot). Winres-käyttäjän käsikirja (23)

15 Kulkuohje-välilehdelle voidaan kirjoittaa vapaamuotoista tekstiä, joka saadaan tulostumaan laskulle; esim. varaus- tai eritysehdot tai nimensä mukaisesti kulkuohjeen. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

16 Kuvat-välilehdelle voidaan tallentaa URL kuvista. Ensimmäiseksi syötetty näytetään hakutuloksessa 80 * 60 px kokoon pienennettynä. Muille kuville on varattu 400 * 350 px tila, johon kuvat kutistetaan mittasuhteet säilyttäen. Kuvat näytetään syöttöjärjestyksessä. Järjestystä voidaan jälkikäteen muuttaa sinisillä nuolilla. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

17 Linkitetyt tuotteet välilehdellä voidaan määritellä näkymään kyseisen tai toisen kohteen alle luodut tuotteet, kuten esim. liinavaatteet ja muut lisäpalvelut. Ominaisuus on käytössä sekä Winresissä että Intresissä. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

18 Tuotteet Kun kohde on saatu valmiiksi, määritellään seuraavaksi tuote/tuotteet sen alle. Tuotteen tunnus saa olla max 4 merkkiä (kirjaimia ja/tai numeroja) pitkä. Mikäli lisänimi on parametroitu näytettäväksi netissä (luku ), täytettään se. Tyypiksi valitaan MÖ, mikäli tuote on majoitustuote, ja MU, jos kyseessä on lisäpalvelu. Kirjanpitotili täytetään tilikartan mukaan ja mikäli tuote on marginaaliverollinen (Winres-verolaji 3), niin myös komissiotili. Vuodelukumäärään määritellään maksimi petimäärä, ja mikäli käytetään automaattitilitystä, ruksitaan Tilitys-kohta. Ruudun yläosassa oleva Avaintuote-kohtaan pannan ruksi, mikäli tuotetta tullaan myymään netissä. Kohde ja tuote kannattaa tehdä valmiiksi, ja vasta viimeisenä määritellä nettimyyntiin. Lisätiedot-välilehdelle määritellään tuotteen vieraskieliset nimet ja lisänimet kuten yllä mainittu. Huom! Tälle välilehdelle ei määritellä tuottajatietoja, kohta on käytössä valmismatkapuolella. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

19 Lisäkriteerit-välilehdellä annetaan majoituksen sijaintikoordinaatit, joiden perusteella Intresin hakutuloksessa kohteet näytetään kartalla. Samassa määritellään kyseisen tuotteen tarkemmat, Intresissä näytettävät lisäkriteerit. Comgate avustaa näiden luomisessa parametreihin. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

20 Hinnastot ja kapasiteetit Tuotteelle pitää luoda hinnastot ja kapasiteetit, jotta niitä voidaan myydä. Hinnastoja voidaan tehdä neljää tyyppiä: P1 päivähinnoittelu, P2 rajoitettu päivähinnoittelu, P3 laajennettu päivähinnoittelu ja K1 kertahinnoittelu. Pääsääntöisesti suosittelemme majoituksissa aina käytettävän P3-hinnoittelua. Lisäpalvelut hinnoitellaan K1:llä. Hinnoittelua ja hintaotsikoita voidaan käyttää melko vapaasti, mikäli käytössä on Winres pelkästään ns. Back Office sovelluksena. Jos tuotteet halutaan saada myyntiin myös netissä, tällöin hintaotsikot ja niiden järjestys on tarkasti määrätty. Seuraavissa esimerkeissä on lähtökohtana myös netissä toimivat hinnastot. Kaikissa hinnastoissa määritellään hintakausi, hinnaston tyyppi ja otsikot. Tuotteen vero-% on marginaaliverollisissa 24, välitysmyynnissä (Winres-verolaji 2) tuotteen mukaan (10/14/24 %). Mikäli tuotteen tilitettävä hinta on kiinteä prosenttimäärä myyntihinnasta, Komissio-% -kohtaan voidaan antaa ostohinnan prosentuaalinen osuus myyntihinnasta (jos provisio = 20 %, merkitään ko kohtaan 80 %). Tilitysmäärän (=ostohinta) voidaan aina myös antaa käsin hinnastoon. Erikoisprovisio-%:iin merkittävä määrä antaa kaikille agenteille (jälleenmyyjille) tästä tuotteesta ko myyntipalkkion riippumatta mikä provisiotaso agentille on määritelty. Tilityksen vero-%:iin merkitään mikä on omistajan/huoltajan verokanta. P1 päivähinnoittelussa käytetään P1 päiväveloitus hintaotsikkoa. Hinnastoon määritellään viikko-, päivä- ja viikonloppuhinnat (pe-su, 2 vrk), ja ohjelma osaa laskea näillä eväillä oikean hinnan annetulle päivämäärävälille. Jokainen näistä hinnoista pitää antaa, vaikka hinta olisi aina esim. 100 /vrk. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

21 P2 rajoitetussa päivähinnoittelussa voidaan hintaotsikoilla määritellä viikonpäivävälit, joita hinnoittelussa halutaan käyttää. Kannattaa huomioida, että hinnoittelu ei onnistu, jos hintaotsikoista ei löydy sitä viikonpäiväväliä, jota tarvitaan. Lisäksi on huomioitavaa, että hinnoittelu etenee ensimmäisestä viimeiseen hintaan (1-12), eli on suositeltavaa, että viikonpäivävälit määritellään pituuden suhteen suuremmasta pienempään. Näin varmistutaan siitä, että hinnoittelu onnistuu aina kuin sen on tarkoituskin. Seuraavassa on määritelty P2-hinnoittelu jossa hinnoittelu ei onnistu esimerkiksi yksittäisille viikolla yöpymisille. Winres-käyttäjän käsikirja (23)

22 P3 laajennetussa päivähinnoittelussa on yhdistetty ominaisuuksia P1-, P2- ja K1 hinnoitteluista. P3-hinnoittelua voidaan käyttää kuten P1:stä lisättynä minimivrk-rajoituksella (rajoittaa vain internet-varauksia) sekä erillisellä lisäpäivähinnalla (viikon yhteyteen tuleville lisäpäiville) tai siten, että 2 6 vrk:n hinnat voidaan määritellä erikseen kuten K1-hinnoittelussa. Huom. Jos lisäpäivä menee viikonlopulle, (la tai su) otetaan tällöin puolikas viikonloppuhinta, kuten P1:ssäkin. Molemmissa vaihtoehdoissa voidaan päivätasolla rajata sallitut varattavat päivät kuten P2:ssa, mutta joustavammalla logiikalla. Tässä hinnoittelussa käytetään P3, Päiväveloitus P3 hintaotsikkoa, jossa hinnat annetaan alla olevan kuvan mukaisesti: Viikko-, päivä- ja viikonloppuhinnat tulee aina antaa, vaikka hintakausi ei kattaisi kuin esim. viikonlopun. Mikäli käytetään päiväkohtaisia hintoja (oikeanpuoleiset hinnat), täytyy jokaiselle yölle antaa hinta. Viikonloppupäiviksi käsiteltävät voidaan valita, tai ottaa viikonloppukäsittely pois. Klikkaamalla hintaotsikkorivin perässä olevaa päivälyhennettä aukeaa uusi ikkuna, jossa määritellään ko hinnalle sallittu varauksen alkupäivä. Kuvassa alla la-valinnalla määritellään viikkovaraukselle sallittu alkupäivä lauantaiksi (vrt. P2 LA-LA#) Winres-käyttäjän käsikirja (23)

23 Lopuksi määritellään kapasiteettikausi ja kapasiteetti, joka majoitustuotteella on yleensä 1, ja lisäpalveluille, kuten siivoukselle ja liinavaatteilla, kannattaa määritellä riittävä, esim Winres-käyttäjän käsikirja (23)

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26) 12. OMA TUOTANTO SISÄLTÖ 12.1. VARAAMINEN 12.1.1. Yleistä 12.1.2. Varaustilanne 12.1.3. Varaaminen 12.1.4. Matkustajatiedot Henkilötiedot Majoitus Kuljetus Lisäpalvelut 12.2. MATKUSTAJALUETTELOT 12.2.1.

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää!

Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää! Tervetuloa käyttämään Lomarenkaan OMAliittymää! Omistajille tarkoitettuun käyttöliittymään, OMAliittymään, pääset netissä osoitteessa: http://www.lomarengas.fi/loginform Osoite kannattaa tallentaa tietokoneelle

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Respa tilanvaraussovellus

Respa tilanvaraussovellus 1 Respa tilanvaraussovellus Selainkäyttöistä Respa -tilanvaraussovellusta voidaan käyttää esim. kokous- ja liikuntatilojen varausten tekemiseen. Sovellus toimii kaikilla yleisesti käytössä olevilla www-selaimilla.

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Provet Net Kutsut ohje

Provet Net Kutsut ohje Provet Net Kutsut ohje Provetissa voidaan kutsuja käyttää pitkä-aikaisten asiakassuhteiden ylläpitoon. Kutsujen avulla asiakkaita voidaan muistuttaa lemmikin rokotusten voimassa olosta, hampaiden säännöllisestä

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Käyttäjätunnusten käyttö...3 1. Käyttäjätunnukset ja salasanat...3 1.1 Käyttäjätunnuksien teko...4

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10 Konservoinnin tietojen poistaminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten poistetaan konservoinnin tiedot kokonaan, jos on esim. vahingossa syöttänyt kaksi samaa konservointia

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille.

HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille. HRMobi - Extraus HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille. Toimintaperiaatteet HRSuunti Net extraus ominaisuus tarjoaa

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Täsmähakuopas. Täsmähakuopas. Päivitetty 21.12.2010. www.avoinyliopisto.fi Sivu 1/5 1

Täsmähakuopas. Täsmähakuopas. Päivitetty 21.12.2010. www.avoinyliopisto.fi Sivu 1/5 1 Täsmähakuopas Päivitetty 2.2.200 www.avoinyliopisto.fi Sivu /5 Opetustietokanta Kaikki Suomessa järjestettävän avoimen yliopisto-opetuksen opetustiedot tallennetaan valtakunnalliseen Avoinyliopisto.fi

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 5.3.2014 Asiakashallinta (CRM) 1 (25)

Winres-käyttäjän käsikirja 5.3.2014 Asiakashallinta (CRM) 1 (25) 17. ASIAKASHALLINTA (CRM) 17.1. PERIAATE 17.2. ASIAKKAAN TIEDOT 17.2.1. Profiilit 17.2.2. Kontaktit 17.2.3. Oheisdokumentit 17.2.4. Varaushistoria 17.2.5. Yritys ja osasto 17.3. ASIAKASTIEDOT VARAUS- JA

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut.

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Omat sivut Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Syötä kirjastokorttisi numero tai henkilötunnus sekä pin-koodi. Jos sinulla on edelliseen verkkokirjastoon luotu tunnus

Lisätiedot

TravelGate. Travelport Universal Desktop & Smartpoint. Travelport Universal Desktop

TravelGate. Travelport Universal Desktop & Smartpoint. Travelport Universal Desktop TravelGate Travelport Universal Desktop & Smartpoint Travelport Universal Desktop Travelport Universal Desktop on innovatiivinen ratkaisu matkavarausten tekemiseen. Universal Desktop yhdistää sisältöä

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä MMAmmuLink käyttöönotto 08/2017 MMAmmuLink 1.0 MMAmmuLink on tietokoneelle asennettava pc-ohjelma.

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012 Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Asiakkaan hakuun automatiikkaa Tarkistetaan löytyykö kirjoitetun nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella

Lisätiedot

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Internetajanvaraus Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Kuinka Opus Internet ajanvaraus toimii? OpusOnlineClient Opus Online Client on ohjelmisto, joka huolehtii

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin.

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin. Elisa Kassa Raportit Elisa Kassa tarjoaa oletusarvoisesti kymmeniä eri raportteja, jotka antavat informaatiota lähtien aina tuntikohtaisesta tapahtumien erittelystä, aina koko vuoden kattavaan tapahtumien

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

RAHOITUSTARKASTUKSEN ESITEREKISTERIN KÄYTTÖOHJE. Esiterekisterissä olevat esitteet

RAHOITUSTARKASTUKSEN ESITEREKISTERIN KÄYTTÖOHJE. Esiterekisterissä olevat esitteet VALVOTTAVATIEDOTE 1 (5) RAHOITUSTARKASTUKSEN ESITEREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Esiterekisterissä olevat esitteet Rahoitustarkastus (Rata) julkaisee esiterekisterissä ne arvopaperitarjouksista ja arvopaperien

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Tilavaraushakemuksen teko:

Tilavaraushakemuksen teko: Tilavaraushakemuksen teko: Voidaksesi tehdä sähköisen varaushakemuksen sinun tulee olla rekisteröitynyt Timmi -tilavarausohjelman käyttäjäksi. Rekisteröityminen vaatii sähköpostiosoitteen. Sähköpostiisi

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

1. Perustiedot. Sivu 1 / 4. Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti.

1. Perustiedot. Sivu 1 / 4. Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti. Widget käyttöohjeet Sivu 1 / 4 1. Perustiedot Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti. Yhteyshenkilö: Tietovirran yhteyshenkilön valinta (vain tietona käyttäjille).

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 2 / 14 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA...

Lisätiedot

WinOodin versiopäivitys 4.6; asennettu tuotantokantaan

WinOodin versiopäivitys 4.6; asennettu tuotantokantaan WinOodin versiopäivitys 4.6; asennettu tuotantokantaan 26.4.2017 HUOM! WinOodin käyttö siirtyy versiopäivityksen yhteydessä kokonaan WinOodi palvelimelle (WinOodin käynnistyskuvakkeet poistetaan Tuuri-palvelimelta).

Lisätiedot