Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Kevätkausi 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Kevätkausi 2016"

Transkriptio

1 Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Kevätkausi 2016

2 Kaarinan liikuntapalveluiden erityisliikunta tarjoaa ohjattua, sovellettua ja turvallista liikuntaa Erityisryhmien liikunnalla (erityisliikunta, soveltava liikunta) tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Erityisryhmien liikunnan määritelmä tarkoittaa erityisesti vammaisia, pitkäaikaissairaita sekä yli 65-vuotiaita henkilöitä, joiden toimintakyky on merkittävästi heikentynyt. Näin ollen ikä sinänsä ei ole peruste liikunnalliselle erityispalvelulle. Erityisliikunnassa korostuvat terveyteen ja toimintakykyyn vaikuttavat tekijät ja se on suurimmalta osin kuntoutusta tai kuntouttavaa liikuntaa. Ikääntyneiden liikunnasta on erillinen esite, jossa ryhmät on esitetty alueittain ja jaettu tasoryhmiin: reipas, kevyt ja soveltava. Niissä soveltava vastaa näitä erityisliikunnan ryhmiä. Ohjatuissa ryhmissämme liikunta sovelletaan kaikille sopivaksi. Liikuntaryhmiä on niin aikuisille kuin lapsille. (Lasten liikuntaryhmistä on erillinen tiedote). Tämän esitteen loppuosaan on koottu myös muiden toimijoiden järjestämää sovellettua liikuntaa. Liikuntakyvyn rajoitukset eivät ole este osallistumiselle ja kaikki tunnit voi tehdä menemättä lattiatasoon. Liikkeet voi tehdä myös pyörätuolista tai tuolia hyödyntäen. Apuvälineiden ja esim. avustajan turvin osallistuminen ryhmiin on mahdollista. Saattajakortilla voi ottaa avustajan mukaansa ryhmiin. Tutustu siis tarjontaan ja lähde liikkeelle!

3 KORTIT, HINNAT JA SISÄLTÖ Erli -maksu: Kevätkausimaksu 35. Kausimaksu oikeuttaa erityisliikunnan ohjattuihin tunteihin (voit valita vapaasti missä ryhmissä käyt) sekä Monitoimitalon kuntosalin ja Visiitin esteettömän kuntosalin vapaiden vuorojen käytön. Kts. kuntosaliopastukset ja ABC -kurssit! Kenelle ryhmät on tarkoitettu? Erityisliikunnan sovelletut ryhmät on tarkoitettu erityisryhmille eli vammaisille, pitkäaikaissairaille, kuntoutujille sekä fyysiseltä toimintakyvyltään heikkokuntoisille ikäihmisille, jotka eivät kykene osallistumaan hyväkuntoisten ikääntyneiden liikuntatoimintaan. Visiitti-kortti: Kevätkausimaksu 30. Kortti oikeuttaa kuntosalin vapaiden vuorojen käyttöön Omaishoidon tukikeskus Visiitissä. 70+ kortti: Vuosimaksu 40. Kortti on tarkoitettu omatoimikäyttöön. Kts. lisätietoa 70+ Lähde liikkeelle -korttiesitteestä Myyntipaikkana Yhteispalvelupisteet, Kaarinassa Lautakunnankatu 4, (02) ja Piikkiön kirjastossa Hadvalantie 9, (02) Erli-maksun voi maksaa myös Littoisten Monitoimitalolle. Saattajakortti helpottaa avustajaa tarvitsevien kuntalaisten harrastuksiin pääsyä. Kortin kanssa avustaja pääsee maksutta mukaan Turun seudun 11 kunnan eri liikuntapaikkoihin ja kulttuurin kohteisiin. Kortti on tarkoitettu pääasiassa omatoimiseen liikuntaan ja kulttuurin harrastamiseen. Katso lisätietoja Saattajakortti -esitteestä tai Saattajakortti haetaan omalla lomakkeellaan Liikuntapalveluiden kautta. Erityisliikunnan ryhmiin saattajakorttia voi myös hyödyntää. Yhteyshenkilö: erityisliikunnan suunnittelija: Päivi Mecklin (02) tai Ajankohtaista tietoa:

4 MISTÄ VOIN SAADA ITSELLENI AVUSTAJAN / SAATTAJAN? Paletti - Kaarinan Vapaaehtoistoiminnan keskus, sijaitsee keskustassa osoitteessa Puntarikatu 4. Paletin kautta voi kysyä vapaaehtoisia avustajia. Voit myös osallistua Paletin muuhun toimintaan. Lisätietoja: tai puh Avustajakeskus (toimii Turusta käsin seudullisesti): voit tiedustella niin vapaaehtoisia kuin palkallisia avustajia. Puh Avustajavälitys MA-TO klo 9-12, Ohjaus ja neuvonta MA-TO klo Liikuntapalveluiden Wertaisliikuttaja -toiminta: Wertaisliikuttajien ryhmät ovat maksuttomia, niistä tietoa omassa esitteessään ja ikääntyneiden esitteessä. Wertaisliikuttajat voivat myös toimia ulkoiluystävinä ja liikuntaryhmiin saattajina. Lisätietoja: erityisliikunnan suunnittelijalta * Jos avustajan tarpeesi on suuri, käänny joko vammaispalvelujen tai vanhuspalvelujen puoleen.

5 ERITYISLIIKUNNAN SOVELTAVAT RYHMÄT AIKUISILLE (Kevätkausi ) Erli -maksu 35 /kevätkausi - voit valikoida ohjelmasta sinulle sopivat ryhmät Maanantaisin Tuolijooga klo (Sirkka)... Kevyt jumppa ja tasapainoharjoittelu klo (Kirsi)... Tupasvilla, Piikkiö Vapari Wertaisliikuttajan ohjaama kuntosaliopastus klo 10, ohjaus MAKSUTON... Littoisten monitoimitalo Tiistaisin Kevyt venyttelyrentoutus klo (Mia)... Asahi klo (Minna)... Kaikille avoin ryhmä Vapari Vapari Kevyt jumppa ja tasapainoharjoittelu (miehiä mukana!) klo (Rami)... Littoisten monitoimitalo Erityisliikunnan kuntosaliopastus klo (Päivi)... * Ledaren talar också svenska! Keskiviikkoisin Shindo klo (Petra),... * Ledaren talar också svenska Sisäcurling, omatoiminen MAKSUTON peliryhmä parilliset viikot klo Visiitin esteetön kuntosali Littoisten monitoimitalo Vapari Tasapainoryhmä, MAKSUTON Wertaisliikuttajaryhmä Vapari parittomat keskiviikot klo Polkrempat, apuvälineen käyttäjien oma vuoro Visiitin kuntosali klo (Wertaisliikuttaja vuoro, johon erli -kuntosaliopastuksen kautta) Torstaisin Tuoli ja tasapainojumppa klo (Marjis)... Poikluoman * Ledaren talar också svenska!... seurakuntatalo

6 -merkillä varustetut ryhmät kuuluvat Erli- maksun piiriin. - merkillä varustetut ryhmät ovat vapaaehtoisten Wertaisliikuttajien ryhmiä, joissa ohjaus maksutonta. LIIKUNTAPAIKKOJEN OSOITTEET Tupasvilla: Tupasvillan palvelutalo (Hoivataito Oy) Hepojoentie 7, Piikkiö Vapari (väestönsuoja): Kyynäräkatu 3, Kaarina * Jos sinulla on vaikeuksia saada ovi auki, soita ovikelloa oik. puolella ovesta Littoisten Monitoimitalo: (juhlasali) Tallakatu 2, Kaarina Visiitin esteetön kuntosali: Rantayrttikatu 1, Kaarina (Voivala) * Sisäänkäynti kuntosalille alaoven kautta. Pontela (nuorisotalo) Pontelanmäki 5, Piikkiö * Estetön pääsisäänkäynti vasemmalta puolelta taloa. Poikluoman seurakuntatalo: Poikluomantie 9, Piispanristi. UUDET ASIAKKAAT ILMOITTAUTUVAT RYHMIIN: erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklinille, paivi.mecklin@kaarina.fi tai / MAKSUT YHTEISPALVELUPISTEISIIN Piikkiö: kirjasto Hadvalantie 9, p. (02) Kaarina: virastotalo: Lautakunnankatu 4 B, p. (02) * Ryhmässä voi käydä tutustumassa yhden kerran maksutta)

7 SOVELTAVIEN LIIKUNTARYHMIEN TUNTISISÄLLÖT Asahi Suomalainen terveysliikuntamuoto, joka yhdistää itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeet ovat pehmeitä ja yksinkertaisia. Asahin liikkeet on tarkoituksella suunniteltu yksinkertaisiksi, jolloin liikkeiden oppiminen on helppoa ja oppimispaineita ei ole. Harrastaja voi heti keskittyä liikkeiden tuomaan hyvään oloon. Ei lattialiikkeitä. Kevyt ja helppo tunti, joka sopii kaikille! Kevyt jumppa ja tasapainoharjoittelu Kevyt alkuverryttely; perus- ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikkuvuusliikkeitä. Sitten rauhallisia tasapainoliikkeitä eri välineitä hyödyntäen, lopuksi pitkät venyttelyt. Ohjaaja neuvoo liikkeen eri asennossa, mikäli et pysty tekemään juuri ohjatulla tavalla. Vaihtuvia välineitä käytössä. Littoisissa mahdollisuus hyödyntää myös kuntosalia. Kevyt venyttelyrentoutus Tunti koostuu alkulämmittelystä, venyttelyosuudesta ja loppurentoutuksesta. Alkulämmittely sisältää lihaksia lämmittäviä, ryhtiä parantavia ja tasapainoa kehittäviä liikkeittä. Venyttelyosuudessa venytellään kaikki kehon päälihasryhmät rauhallisin ja pitkäkestoisin venytyksin ja lopuksi rentoudutaan. Venyttely tehostaa lihasten verenkiertoa ja ehkäisee lihasjäykkyyttä. Sopii kaikille! Opastettu kuntosaliharjoittelu / Konditionssal träning: Henkilökohtaista opastusta helpoilla ja nopeasti omaksuttavilla HUR ilmanpainelaitteilla esteettömällä kuntosalilla Visiitissä. Tiistain Erli-kuntosaliopastus on tarkoitettu uusille tulijoille tutustumisvuorona. Ota yhteyttä erityisliikunnan suunnittelijaan ennen tuloasi: tai paivi.mecklin@kaarina.fi * Personlig instruering i konditionssalen Visiitti med lätta HUR-maskiner som fungerar med lufttryck och är lätta att lära sig och använda. Erli-konditionssalträning är för nybörjare som vill komma och bekanta sig till salen och få instruering. Ta kontakt med specialidrottsplanerare före du kommer: tel el. paivi.mecklin@kaarina.fi Shindo Shindo sisältää rauhallisia ja lempeitä venytyksiä johon liitetään hengitysharjoituksia. Venytykset ovat tehokas tapa purkaa jo kertyneitä kuormituksia samoin kuin ylläpitää kehon joustavuutta ja ennaltaehkäistä esim. stressiä. Shindo -rentoutusvenytykset sopivat kaikenkuntoisille ja -ikäisille.

8 * Shindo är lugna och långa stretching-rörelser, kombinerat med andningsövningar. Rörelserna tar effektivt bort spänningar från kroppen och förebygger t.ex stress. Shindo avslappningsstretching passar alla. Sisäcurling, MAKSUTON! Parillisten viikkojen keskiviikkoisin ohjelmassa mukava ajanvietepeli, Sisäcurling, joka soveltuu myös apuvälineitä käyttäville. Ryhmä on omatoiminen eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tasapainoryhmä, MAKSUTON! Erityisesti ikääntyessä tasapaino heikkenee. Myös osa sairauksista vaikuttaa tasapainoon. Tule harjoittamaan tasapainoasi parittomien viikkojen keskiviikkoisin Wertaisliikuttajien ohjaamassa leppoisassa tasapainoryhmässä. Myös talutusapua on tarjolla. Ohjelmassa: alkuverryttely, tasapainorata ja loppuvenyttely. Tuolijooga: Lempeästi mieltä ja kehoa hoitava joogaharjoitus istuen, joka sopii kaikille ikään, sukupuoleen ja terveydentilaan katsomatta. Tuoli- ja tasapainojumppa / Stol- och balansgympa Kaarinan liikuntapalveluiden sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteistyössä järjestämä jumppa, joka sopii kaikenkuntoisille. Tila on esteetön. Jumpassa käytetään koko ajan tuolia apuna ja tukena. Rohkeasti mukaan! Lisätietoja antaa myös: vahtimestari Katja Warpenius-Allonen p tai katja.warpenius@evl.fi * S:t Karins stads motionsbyrå och Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tillsammans ordnar gympa som passar för alla. Man använder stol hela tiden som stöd och hjälp. Wertaisliikuttajan ohjaama kuntosaliopastus Wertaisliikuttajan ohjaama kuntosaliopastus sopii hyvin kuntosaliharjoitttelun ABCkurssin jatkona tai jos tarvitset vain kertausta miten kuntosalilla toimitaan. Näitä opastuksia Littoisten monitoimitalolla sekä Visiitin kuntosalilla ti klo Wertaisliikuttajien kuntosaliryhmät, kuten Polkrempat ovat vapaaehtoisten liikuntaan innostajien ohjaamia kuntosaliryhmiä Visiitin kuntosalilla (Köntykset, Koukkupolvet, BT-ryhmä, Polkrempat, Onni). Kuntosaliryhmiin kulku erlikuntosaliopastuksen kautta. kts. Visiitin aikataulu.

9 KUNTOSALIN ABC KURSSIT KEVÄTKAUDELLA 2016 Neljän kerran kuntosaliharjoittelun ABC -kurssi aloittelijoille. Kurssilla käydään kuntosalilaitteet läpi lihasryhmittäin ja opastetaan säätämään laitteet oikein. VISIITIN ESTEETÖN KUNTOSALI Rantayrttikatu 1 * helpot ja nopeasti omaksuttavat HUR -ilmanpainelaitteet, jotka soveltuvat hyvin apuvälineen käyttäjille Neljän kerran kurssi torstaisin klo kurssi: (Päivi), ilmoittautumiset mennessä 2. kurssi: (Päivi), ilmoittautumiset mennessä * Kurssilaisilla mahdollisuus käydä toinen kerta tiistaisin klo Hinta 20. Maksu sekä ilmoittautuminen Yhteispalvelupisteisiin. Tiedustelut paivi.mecklin@kaarina.fi tai LITTOISTEN MONITOIMITALO Tallakatu 2 Sopii henkilöille, joilla ei ole vaikeuksia liikkua laitteesta toiseen. Maanantaisin klo Kurssin jälkeen mahdollisuus jatkaa Wertaisliikuttajan ohjaamassa ryhmässä maanantaisin klo 10. Hinta 20, maksu sekä ilmoittautuminen Yhteispalvelupisteisiin mennessä. Tiedustelut: paivi.mecklin@kaarina.fi tai KUNTOKOULU KAARINA Uimahallintie 4, sopii henkilöille joilla ei liikkumisessa ongelmia. Keskiviikkoisin klo Normaali kuntosalihinta: eläkel. 5,50 /krt tai voit käyttää esim. 10 krt sarjakortia (45 /10krt) Tiedustelut ja ilmoittautumiset mennessä: saara.valtonen@kaarina.fi tai (Huomioi työajat!) Järj. Kaarinan Liikuntapalvelut

10 MUIDEN TOIMIJOIDEN SOVELTAVAA LIIKUNTATOIMINTAA KAARINASSA: Kaarinan Kehitysvammaisten tuki ry: Kehitysvammaisten uintikerho torstaisin Kaarinan uimahallilla, kokoontuminen uimahallin kahviossa klo Tiedustelut: Mika Mäentaka p Erityisryhmille soveltuvat sählyryhmät: Omatoiminen Sählyryhmä tiistai-iltaisin lukion liikuntasalissa, klo Tiedustelut, p Kävelysähly torstaisin klo (maksuton) Vaparissa. Järj. Avoin kohtaamispaikka Kiesi, tiedustelut p Vauhtisähly torstaisin klo (maksuton) Valkeavuoren kouluilla: alakoulun sali: yläkoulun sali: eteenpäin. Järj. Ryhti-ryhmä, liikuntapalvelut yhteistyössä. Tiedustelut: ohjaaja Jari Nuutinen p Selkävaivaisille ja muuten kehon remppaa tarvitseville: Kansalaisopiston terveydenhuollon kursseja keskiviikkoisin SOS-lapsikylän liikuntasalissa, Selkävaivoja selättämään keskiviikkoisin klo Kurssinro: Kehoremppa keskiviikkoisin klo , kurssinro: Tiedustelut: tai p tai

11 Kaarina - Piikkiö sydänyhdistyksellä liikunnallinen ryhmä tulossa myös kevätkaudelle. Seuraa Kaarina -lehden ilmoituksia. Tied. Kaarina-Piikkiön Sydänyhdistyksen liikuntavastaava Heimo Puustinen, p Avoin kohtaamispaikka Kiesillä (Kiesikatu 8, Kaarina) on aktiivista toimintaa (sisältäen myös liikuntaa). Löydät Kiesin kuukausiohjelman mm. -sivujen kautta. Tiedustelut: p Palvelukeskusten avointa päivätoimintaa ikääntyneille: Tupasvillan ryhmäkoti Piikkiössä (Hepojoen tie 7, Piikkiö) : Naisten jumppa perjantaisin klo 9.15 Miesten kuntoilu perjantaisin klo Ryhmät ovat suunnattu kotona asuville ikääntyneille. Minikuntosali on käytettävissä ilmaiseksi maanantaista torstaihin. Tiedustelut: Tupasvillan päivätoiminta, p Palvelutalo Värttinä Littoisissa ( Luhakatu 1, Littoinen) Kevyt kuntojumppa maanantaisin klo Senioritanssi tiistaisin klo Tuolivoimistelu torstaisin klo Tuolitanssi, kerran kuussa, ilmoitus yhdistyspalstalla Värttinän palvelukeskuksen kohdalla. Ryhmäkävely perjantaisin klo Tiedustelut: Värttinän päivätoiminta, p Hovirinnan palvelutalo keskustassa (Isännänkatu 4, Kaarina) tuolivoimistelu tiistaisin klo verryttely torstaisin klo Tuolitanssi, kerran kuussa, ilmoitus yhdistyspalstalla Hovirinnan palvelukeskuksen kohdalla. Tied. Hovirinnan päivätoiminta p

12 * Erityisryhmien tanssikursseja Tanssituvalla (Markulantie 1, Turku), kaarinalaisia mukana: joka toinen (parillinen) lauantai, (ei pääsiäislauantaina) - nuoret aikuiset klo aikuiset klo Tiedustelut Maija-Liisa Välimäki p Järj. Turun seudun kehitysvammaisten tukiyhdistys ry Lisätietoja: MUUTA LIIKUNTAPALVELUIDEN TOIMINTAA LIITTYEN ERITYISRYHMIIN Sovellettua vesijumppaa Kaarinan uimahallilla ovat lähinnä keskiviikon lämminvesijumpat, joissa allas on myös matalampi, aika klo ja Ryhmä sopii mm. reumaatikoille ja nivelvaivaisille. Peruutuspaikkoja kyseiselle päivälle voi tiedustella uimahallilta p tai (Joka arkipäivä on eläkeläisten vesijumppia, kts. Uimahallin vesijumppaaikataulu) Liikuntasuunnittelua ja ohjausta: -Kehitysvammaisten liikuntaryhmät (Toimintakeskus Tiklin asiakkaat ) keskiviikkoisin. -Muistisairaiden ryhmä 2krt/kk. - UUTUUS! Omaishoidettavien ja -hoitajien liikunnallinen starttiryhmä tulossa keväällä 2016 yhteistyössä Livian lähihoitajaopiskelijoiden kanssa. Yhteistyötä poikkihallinnollisesti sekä naapurikuntien kanssa, esim. erilaiset soveltavan liikunnan tapahtumat, Wertaisliikuttaja -koulutukset sekä Saattajakortti -toiminta Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla -hankkeen myötä. Ikääntyneiden liikuntaryhmistä Kaarinassa on tehty erillinen koonti tasoryhmittäin. Se löytyy netistä sekä yhteispalvelupisteistä. Kaarinan uusi toiminta: Puhtila tavoittelee terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia henkilöitä hyvinvointiohjaukseen. Lisätietoja terveyskeskuksen henkilöstöltä, Kaarinan apteekista tai SOVELTAVAN LIIKUNNAN TAPAHTUMIA HUOM: Kehitysvammaisten piirikunnalliset yleisurheilukilpailut Kaarinassa keskusurheilupuiston yleisurheilukentällä keskiviikkona !

13 Ryhti -ryhmän järjestämä liikuntatapahtuma erityisryhmiin kuuluville: ke 1.6. keskusliikuntapuiston urheilukentällä. Keskurikävely keinotekonurmella tulossa taas keväällä! ERITYISSAIRAUS- JA VAMMARYHMÄT: Jos etsit liikuntaryhmää esim. sairauteesi tai vammaasi liittyen, katso Rajatonta liikuntaa - liikuntaa yli rajojen: Soveltavaa liikuntaa Turun seudulla esitteestä (selattavana yhteispalvelupisteissä ja löytyy -sivulta) SOVELTAVAN LIIKUNNAN VÄLINEITÄ LAINAKSI: Turun liikuntapalvelukeskuksen kautta on mahdollista vuokrata erilaisia liikuntavälineitä myös Turun ympäristökuntiin. Näistä esimerkkinä maastopyörätuoli Hippocampe, Side by side moottoriavusteinen vierekkäinen istuttava polkupyörä, laskettelukelkat, luistelutuet, bocciapallot ja sisäcurling. Lisätietoja: p tai / Turun liikuntapalveluvastaavat. Kaarinan liikuntapalveluilta löytyy myös: bocciapalloja, sisäcurling, luistelutukia, maalipallo -välineet jne. Side by side - polkupyörä löytyy myös Kaarinassa Palveluyhdistys Kasevan kiesillä. Lisätietoja: /erityisliikunnan suunnittelija. Laaja toiminta- ja soveltavan liikunnan välineiden valikoima löytyy osoitteesta Verkkopalvelusta löydät monipuoliseen liikkumiseen tarkoitettuja välineitä vuokraavien tahojen yhteystiedot ja vuokrausohjeet. Liikuntaneuvontaa ja lisätietoja erityisliikunnasta: Kaarinan liikuntapalvelut: erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklin paivi.mecklin@kaarina.fi,p. (02) tai Ajankohtaista tietoa:

14 ESTEETÖN KUNTOSALI VISIITTI (Rantayrttikatu 1, Kaarina) Omaishoidon tukikeskus Visiitin kuntosali on tarkoitettu toimintakyvyltään heikentyneille ikääntyneille/vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat esteetöntä ja helppokäyttöistä kuntosalia. Lisäksi salia voivat käyttää yli 65-vuotiaat, Kaarinan kaupungin henkilökunta (vapailla vuoroilla). Katso myös kohta "maksuton". Ohjatut vuorot ovat niitä harjoittelijoita varten, jotka tarvitsevat apua harjoittelussaan. Ohjattuihin vuoroihin erillinen ilmoittautuminen. Ota tarvittaessa yhteyttä erityisliikunnan suunnittelijaan, p , tai vanhuspalveluiden fysioterapeuttiin Kertaluontoinen ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Mikäli tarvitset yleisluonteista ohjausta ikääntyneen kuntosaliharjoitteluun/laitteiden käyttöön: Wertaisliikuttajien ohjaama maksuton laiteohjaus tiistaisin klo (syys- ja kevätkaudella). Ei vaadi erillistä ilmoittautumista. Visiitin kuntosali on auki vuoden jokaisena päivänä, klo Iltaisin ja viikonloppuisin kulku on omaishoidon tukikeskuksen pääoven kautta, muulloin myös alaovesta. Tietoa aikatauluista Visiitin kuntosalin ilmoitustaululla, yhteispalvelupisteissä, sekä Kaarinan kaupungin nettisivuilla: esteetön kuntosali Visiitti. Aikataulussa muutokset mahdollisia. Seuraa muutoksista ilmoittelua Visiitin kuntosalin ilmoitustaululla. Visiitin kuntosalin käyttömaksut: Visiittikortti kevätkausi ( ), tai syyskausi ) - Kaarinalaisille eläkeläisille ja erityisryhmiin kuuluville, 35 / kausi - ulkopaikkakuntalaisille eläkeläisille ja erityisryhmiin kuuluville, 40 / kausi Erli- maksu kevät-, tai syyskausi - vammaisille, pitkäaikaissairaille (joiden toimintakyky on heikentynyt), 35 / kausi 70+ kortti vuotta täyttäneille kaarinalaisille. huom. ei oikeuta ohjattuihin vuoroihin, 40 / vuosi (kortin lunastus 5 ) maksuton: omaishoitajille/ -hoidettaville, Omaishoidon tukikeskus Visiitin-, kotihoidon-, palveluasumisen-, laitoshoidon-, Tiklin asiakkaille, veteraanitunnuksen omaaville ja heidän puolisoilleen, sekä Visiitin vapaaehtoisille/ Wertaisliikuttajille* (*Visiitti kortti).* Myyntipaikoina yhteispalvelupisteet Kaarinassa (virastotalo, lautakunnankatu 4, p ) ja Piikkiössä (kirjastossa, Hadvalantie 9, p )

15 Miten pääsen Visiitin kuntosalille? Tässä Fölin aikatauluesimerkki tiistain erli-kuntosaliopastukseen klo 13-15, reittiesimerkki Keskustasta, Kuusistosta ja Lemunniemeltä Visiittiin: Klo lähtee Kaarinan keskustasta (kirjaston pysäkiltä) K 2 joka tulee Visiittiin. Seuraavat vuorot lähtevät Kuusistosta ja Lemunniemeltä 12:45 ja ovat Visiitissä13:06 (Lemusta) ja 13:28 (Kuusistosta) Ja paluu Visiitistä: klo 15:26 Kuusistoon ja klo 14:38 sekä klo 15:48 Lemuun. Auranlaaksosta Visiittiin ja takaisin: K1 Auranlaaksosta klo 11:50 ja klo 12:50 kävellen Kuhilastien päästä tai vaihto keskustassa K1 (tiukka vaihto). K1 lähtee aina 15 yli tasan Kaarinan keskustasta (K2 vaihto keskustassa) Piikkiöstä Visiittiin: pääsee maanantaisin ja torstaisin K5:lla Maanantaisin: Auto lähtee Piikkiön kirjastolta klo 9:00 Värttinän kautta Visiittiin (tarvittaessa) klo 9:35, paluu Visiitistä klo 11:15 Torstaisin: Auto lähtee kirjastolta klo 9:00 Toivonlinnan ja Harvaluodon kautta,. Visiitissä n. 10:25 (tarvittaessa). Paluu Viisiitistä n. klo 12:05. Tarkemmat väliajat löytyvät Fölin sivuilta K5 aikatauluista Lisätietoja: ja Fölin aikatauluista (Lähde: Tuomo Mutanen) * Jos toimintakykysi on todella heikentynyt ja kulkeminen Visiitin kuntosalille on erittäin hankalaa, tiedustele mahdollisuutta vanhuspalvelujen inva-autokyytiin: vanhuspalveluiden fysioterapeutti Satu Lindfors, p tai erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklin, p

16

KAARINAN LIIKUNTAPALVELUJEN SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT TYÖIKÄISILLE JA IKÄÄNTYNEILLE (Syyskausi: viikot 37-49)

KAARINAN LIIKUNTAPALVELUJEN SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT TYÖIKÄISILLE JA IKÄÄNTYNEILLE (Syyskausi: viikot 37-49) KAARINAN LIIKUNTAPALVELUJEN SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT TYÖIKÄISILLE JA IKÄÄNTYNEILLE (Syyskausi: viikot 37-49) Löydä liikunnan ilo! Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistukea

Lisätiedot

Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Syyskausi 2015 1

Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Syyskausi 2015 1 Lähde Liikkeelle Erityisliikunnan sovelletut liikuntaryhmät aikuisille Syyskausi 2015 1 Kaarinan liikuntapalveluiden erityisliikunta tarjoaa ohjattua, sovellettua ja turvallista liikuntaa Erityisryhmien

Lisätiedot

WERTAISLIIKUTTAJIEN OHJAAMAT MAKSUTTOMAT RYHMÄT KAARINASSA

WERTAISLIIKUTTAJIEN OHJAAMAT MAKSUTTOMAT RYHMÄT KAARINASSA WERTAISLIIKUTTAJIEN OHJAAMAT MAKSUTTOMAT RYHMÄT KAARINASSA Kevät 2017 WERTAISLIIKUTTAJAT: Wertaisliikuttajat ovat Wertaisliikuttaja - koulutuksen käyneitä vapaaehtoisia liikkumaan innostajia. Liikunnan

Lisätiedot

Lähde Liikkeelle. Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Syyskaudella Liikunta- ja viherpalvelut

Lähde Liikkeelle. Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Syyskaudella Liikunta- ja viherpalvelut Lähde Liikkeelle Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Syyskaudella 2017 Liikunta- ja viherpalvelut Kaarinan kaupungin liikuntapalveluiden Lähde liikkeelle -soveltavan liikunnan esite on tarkoitettu kuntalaisille,

Lisätiedot

Lähde Liikkeelle. Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Kevätkaudella Liikuntapalvelut

Lähde Liikkeelle. Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Kevätkaudella Liikuntapalvelut Lähde Liikkeelle Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa Kevätkaudella 2017 Liikuntapalvelut Kaarinan kaupungin liikuntapalveluiden Lähde liikkeelle -soveltavan liikunnan esite on tarkoitettu kuntalaisille, erityisesti

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

Lähde liikkeelle. kirjasto. kulttuuri. lukio. palvelupiste. terveyspalvelut. uimahalli. Visiitti. vapaa-aika. nuoriso. liikunta. Syksy 2018 kevät 2019

Lähde liikkeelle. kirjasto. kulttuuri. lukio. palvelupiste. terveyspalvelut. uimahalli. Visiitti. vapaa-aika. nuoriso. liikunta. Syksy 2018 kevät 2019 kirjasto kulttuuri lukio palvelupiste Päivitetty 24.8.2018 terveyspalvelut uimahalli Visiitti Lähde liikkeelle vapaa-aika Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa nuoriso Syksy 2018 kevät 2019 liikunta Kaarinan

Lisätiedot

Pieksämäen Erityisliikunta. Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016)

Pieksämäen Erityisliikunta. Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016) Pieksämäen Erityisliikunta Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016) YHTEYSTIETOJA ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunta on tarkoitettu henkilöille, jotka vamman, sairauden ja muun toimintakyvyn

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. syksy 2019 kevät 2020

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. syksy 2019 kevät 2020 Pieksämäen kaupungin erityisliikunta syksy 2019 kevät 2020 ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunnan (= soveltava liikunta) ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. Syksy 2018 Kevät 2019

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. Syksy 2018 Kevät 2019 Pieksämäen kaupungin erityisliikunta Syksy 2018 Kevät 2019 ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunnan (= soveltava liikunta) ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA SYKSY 2007 ILMOITTAUTUMINEN Harjula-keskuksen toimistoon 20.8.2007 alkaen klo 8-15.30: puh. (03) 8725 130 Ilmoittaudu nyt! HARJULAN KUNTOUTUS Liikuntaryhmiemme tavoitteena on ikääntyvien

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin liikuntapalveluiden Lähde liikkeelle -soveltavan liikunnan esite Rajatonta liikuntaa liikuntaa yli rajojen:

Kaarinan kaupungin liikuntapalveluiden Lähde liikkeelle -soveltavan liikunnan esite Rajatonta liikuntaa liikuntaa yli rajojen: Kaarinan kaupungin liikuntapalveluiden Lähde liikkeelle -soveltavan liikunnan esite on tarkoitettu kuntalaisille, erityisesti erityislasten vanhemmille, vammaisille, pitkäaikaissairaille sekä toimintakyvyltään

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2014-kevät 2015

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2014-kevät 2015 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2014-kevät 2015 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8.

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8. Liikuntatarjotin Työikäiset Seniorit Syksy 3.9. 14.12.2018, kevät 7.1. 10.5.2019 (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin 27.8.2018 alkaen klo 8.00 Liikuntatarjotin 2 Seniorit, tiedustelut liikunta-asioissa:

Lisätiedot

Lähde liikkeelle. kirjasto. kulttuuri. lukio. palvelupiste. terveyspalvelut. uimahalli. Visiitti. vapaa-aika. nuoriso. liikunta. Syksy 2019 kevät 2020

Lähde liikkeelle. kirjasto. kulttuuri. lukio. palvelupiste. terveyspalvelut. uimahalli. Visiitti. vapaa-aika. nuoriso. liikunta. Syksy 2019 kevät 2020 kirjasto kulttuuri lukio palvelupiste Päivitetty 19.8.2019 terveyspalvelut uimahalli Visiitti Lähde liikkeelle vapaa-aika Soveltavaa liikuntaa Kaarinassa nuoriso Syksy 2019 kevät 2020 liikunta Kaarinan

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013 KEVÄT 2013 Helsingin kaupunki Liikuntavirasto Paavo Nurmen kuja 1 C 00250 Helsinki Puhelin: 09 310 87932 Faksi: 09 310 87771 Sähköp.: minna.ekman@hel.fi Liikuntaviraston kurssitoimintaan voi ilmoittautua

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA. Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329

SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA. Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329 SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329 LIIKUNTAA IKÄÄNTYVILLE Ikääntyessä säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta Pieksämäen kaupungin erityisliikunta Syksy 2017 (4.9. 8.12.2017) Kevät 2018 (8.1. 27.4.2018) Syksy 2017 (4.9. 8.12.2017) Kevät 2018 (8.1. 27.4.2018) YHTEYSTIETOJA ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunta on tarkoitettu

Lisätiedot

PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI

PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI kevät 2018 Pirteyttä päiviin kortti, 1 vuosi 40 Kortti on saanut uuden nimen ja uudistetun ilmeen! Korttia myydään eläkeläisille, mutta ei osa-aikaeläkeläisille.

Lisätiedot

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Sovellettu kuntosali klo. 10-11. Terveyskeskuksen jatkoryhmä, ilmoittautuminen. Kuntosaliryhmä klo. 13-14, ei Tasapainoryhmä klo. 14:45-15:45. Monipuolista tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelua. Ei Paikka:

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2016 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista, ellei toisin mainita. Tiedustele

Lisätiedot

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2017 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista, ellei toisin mainita. Tiedustele

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Nuoriso- ja liikuntapalvelut

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Nuoriso- ja liikuntapalvelut UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Nuoriso- ja liikuntapalvelut & Kädessäsi on Uudenkaupungin liikuntatoimen erityisliikunnan opas. Oppaasta löydät tietoa liikuntatoimen, Vakka- Opiston sekä eri vammais-, eläkeläis-

Lisätiedot

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Oulun kaupunki / Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN

RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN LIIKUNTA 2011-2012 LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT Raision kaupungin liikuntapalveluiden syyskausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013 Oulun kaupunki / Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen

Lisätiedot

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2014

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2014 Oulun kaupunki / Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2014 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen

Lisätiedot

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15.

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. 045 7731 13 44 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen ELOKUUN EXTRAT

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2013 Ryhmät alkavat maanantaina 2.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2013 Ryhmät alkavat maanantaina 2.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014

Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014 Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014 Kaikissa ryhmissä tilaa! Maanantai Klo 9.00 10.00 Vertaisohjattu kuntopiiri 65+, 13.1. 26.5.2014 Ilmoittautumiset ja lisätietoja ma-pe klo 9 10 Liperin terveystoimi

Lisätiedot

SENIOREILLE SUUNNATUT TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT

SENIOREILLE SUUNNATUT TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT SENIOREILLE SUUNNATUT TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT Senioreille suunnattujen ohjattujen liikuntaryhmien tavoitteena on tukea ja kehittää liikunta- ja toimintakykyä, vastaamaan erityisesti ikääntyneiden terveysliikunnan

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla!

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! 2014 LAJIKOKEILUJA SENIOREILLE VIIKOILLA 47 & 48 Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! Osaan lajikokeiluista on ilmoittautuminen pe 14.11.2014 klo: 12.00 mennessä. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN

RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN RAISION KAUPUNGIN TERVEYS- JA ERITYISRYHMIEN LIIKUNTA 2011-2012 LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT Raision kaupungin liikuntapalveluiden syyskausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

KOTONA ASUMINEN VOI OLLA KORTILLA- SPORTTIKORTTI 68+ ESPOO

KOTONA ASUMINEN VOI OLLA KORTILLA- SPORTTIKORTTI 68+ ESPOO KOTONA ASUMINEN VOI OLLA KORTILLA- SPORTTIKORTTI 68+ ESPOO 19.3.2015 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329 ESPOOSEEN 68+ SPORTTIKORTTI Espoon kaupungin maksuton

Lisätiedot

Ikääntyneiden liikuntaa Kaarinassa syksy 2019 ja kevät 2020

Ikääntyneiden liikuntaa Kaarinassa syksy 2019 ja kevät 2020 Päivitetty 15.8.2019 Ikääntyneiden liikuntaa Kaarinassa syksy 2019 ja kevät 2020 KAARINAN LIIKUNTAPALVELUT Oskarintalo, Oskarinkatu 4A, 4.krs e-mail: etunimi.sukunimi@kaarina.fi kaarina.fi/liikunta_ja_ulkoilu

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT 14.1.2015 1(7) KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VUOROT Kevät 2015 12.1-30.4. Muutokset mahdollisia niistä tiedotetaan uimahallin kassalla sekä ilmoitustauluilla "ohjattu tunti" kestää 55min, ellei

Lisätiedot

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2017 Ohjattuihin liikuntaryhmiin on ilmoittautuminen, ellei erikseen muuta mainita. Oulun uimahallin vesivoimisteluun ja KunnonLähteen>65

Lisätiedot

Löydä liikunta

Löydä liikunta Löydä liikunta 2018 2019 Tämä on Uudenkaupungin liikuntapalveluiden kokoama opas. Oppaasta löydät tietoa liikuntapalveluiden, Vakka-Suomen Kansalaisopiston sekä eri seurojen ja yhdistysten tarjoamista

Lisätiedot

Soveltavan liikunnan ryhmät kevät 2018 Työikäiset ja ikääntyneet

Soveltavan liikunnan ryhmät kevät 2018 Työikäiset ja ikääntyneet Soveltavan liikunnan ryhmät kevät 2018 Työikäiset ja ikääntyneet Löydä liikunnan ilo soveltavan liikunnan ryhmät aikuisille Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI

KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI ERITYISLIIKUNNAN KALENTERI VUODELLE 2019-2020 KEURUULLA LIIKUNTATOIMI MA klo 8.30-9.30 Seipon omatoiminen kuntosaliryhmä (20 ) klo 9.00-11.00 Kehitysvammaisten liikunta, uimahalli

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä Nimi Puhelinnumero Ikä Yhteystiedot saa luovuttaa Orimattilan kaupungin liikuntapalveluille liikuntaryhmiä koskevien peruutusten/muutosten tiedottamiseen (esim. ohjaajan sairastuminen). Kyllä Ei Oletko

Lisätiedot

Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. KIIMINKI IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2016 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tiedustele Oulun kaupungin liikuntalaitosten yleisövuoroja suoraan liikuntalaitoksista.

Lisätiedot

https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta

https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta Tämä on Uudenkaupungin liikuntapalveluiden kokoama opas. Oppaasta löydät tietoa liikuntapalveluiden, Vakka-Opiston sekä eri seurojen ja yhdistysten tarjoamista liikuntapalveluista. Yksityisten tarjoamista

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan liikuntapalvelut, Mänttä-Vilppulan vammaisneuvosto ja Erityisliikuntaa kuntiin 2013 2015 -hanke 1. ERITYISLIIKUNTA JA

Lisätiedot

Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012

Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012 1 Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012 KEVÄTKAUSI 9.1. 20.4. JATKOKAUSI 23.4. 8.6. Iloa, hyvinvointia, liikuntaa ja terveyttä. Tervetuloa Kuntokeidas Sandelsiin. Kuntokeidas Sandels on Töölössä sijaitseva

Lisätiedot

Löydä liikunta

Löydä liikunta Löydä liikunta 2018 2019 Tämä on Uudenkaupungin liikuntapalveluiden kokoama opas. Oppaasta löydät tietoa liikuntapalveluiden, Vakka-Suomen Kansalaisopiston sekä eri seurojen ja yhdistysten tarjoamista

Lisätiedot

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT 12.8.2015 1(7) KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VUOROT Syksy 2015 31.8 20.12 Kevät 2016 11.1 30.4 Muutokset mahdollisia niistä tiedotetaan uimahallin kassalla sekä ilmoitustauluilla ohjattu tunti

Lisätiedot

Rajatonta liikuntaa liikuntaa yli rajojen Ylikunnallinen yhteistyö Turun seudulla

Rajatonta liikuntaa liikuntaa yli rajojen Ylikunnallinen yhteistyö Turun seudulla Rajatonta liikuntaa liikuntaa yli rajojen Ylikunnallinen yhteistyö Turun seudulla Johanna Friman 21.8.2018 Anu Oittinen: Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla Anu Oittinen: Rajattomasti liikuntaa Turun

Lisätiedot

Päivitetty Ikääntyneiden liikuntaryhmät Kaarinassa

Päivitetty Ikääntyneiden liikuntaryhmät Kaarinassa Päivitetty 16.8.2018 Ikääntyneiden liikuntaryhmät Kaarinassa syksy 2018 ja kevät 2019 KAARINAN LIIKUNTAPALVELUT Terveyskeskus, Voivalantie 5, 2. krs kaarina.fi/liikunta_ja_ulkoilu e-mail: etunimi.sukunimi@kaarina.fi

Lisätiedot

KENTÄT, KESÄKAUSI 2015 (päivitetty 8.4.2015)

KENTÄT, KESÄKAUSI 2015 (päivitetty 8.4.2015) 1 KENTÄT, KESÄKAUSI 2015 (päivitetty 8.4.2015) KAARINAN KESKUSLIIKUNTAPUISTO Pääkenttä/ kenttä 1 tiistaisin 17.00-20.00 Yleisurheilu torstaisin 17.00-20.00 Yleisurheilu lauantaisin 10.00-13.00 Yleisurheilu

Lisätiedot

ELOKUUN EXTRAT VIIKOT SYYSKAUDEN 2016 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 49 Kertoja on 15.

ELOKUUN EXTRAT VIIKOT SYYSKAUDEN 2016 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 49 Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. 045 7731 13 44 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen ELOKUUN EXTRAT

Lisätiedot

SenioriZäpinää Kempeleessä

SenioriZäpinää Kempeleessä SenioriZäpinää Kempeleessä Kempele Akatemian, eri seurojen, yhdistysten ja järjestöjen tarjoamaa toimintaa ikäihmisille www.kempele.fi/kempeleakatemia Virkistysuimala Zimmari SENIORIKORTTI JA LIIKUNTAPASSI

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015 Viikko 32 (3.8.-9.8.) Ma 3.8. - Klo 9-13 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013 Oulun kaupunki /Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013 Ohjattuihin liikuntaryhmiin pitää ilmoittautua, ellei erikseen

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Viikko 36 (1.9.-6.9.) Ti 1.9. - Klo 10.00 Voimavara ryhmä, (Päivätoiminnan tila 1. krs). Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimintaterapeutti Jatta Ahlvik 044-7225935.

Lisätiedot

Kuntosaliryhmä C Ti (kiertoharjoittelu) Ti Ti Kuntosaliryhmä F Ti

Kuntosaliryhmä C Ti (kiertoharjoittelu) Ti Ti Kuntosaliryhmä F Ti 74 Senioreiden liikuntaryhmät elämäniloa ja virkistystä Liikunta on tärkeää kaikenikäisille. Ikääntyessä liikunnan merkitys korostuu. Kurssimme on suunniteltu tukemaan ja kehittämään seniori-ikäisten liikunta-

Lisätiedot

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Ryhmäkalenteri Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Sisällys Lukijalle... 3 Aijjoos-toiminta... 4 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 4 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 4 Järviseudun

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

Kuntokeidas Sandels. Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4, Helsinki Puh. (09)

Kuntokeidas Sandels. Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4, Helsinki Puh. (09) Kuntokeidas Sandels Kuntokeidas Sandels Puh. (09) 4368 8070 Kuntokeidas Sandels on Töölössä sijaitseva, kesällä 2000 valmistunut ikääntyvien liikuntapaikka. Tiloihin kuuluu viihtyisä uima-allasosasto saunoineen,

Lisätiedot

RAJATTOMASTI LIIKUNTAA TURUN SEUDULLA

RAJATTOMASTI LIIKUNTAA TURUN SEUDULLA RAJATTOMASTI LIIKUNTAA TURUN Seudullisella yhteistyöllä tasapuolisempaa, laadukkaampaa ja tehokkaammin tuotettua liikuntapalvelua Anu Oittinen KUNTIEN TULEVAISUUSFOORUMI Ti 10.4.2018 Kuntatalo, Helsinki

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto Liikuntaryhmät Keväällä 2011 75 ohjattua viikoittaista liikuntaryhmää: Jumppaa,

Lisätiedot

Voi hyvin -liikuntakalenteri

Voi hyvin -liikuntakalenteri Voi hyvin -liikuntakalenteri Kevät 2018, toiminta viikoilla 2-17 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI - SUNNUNTAI Eurajoki Luvia Eurajoki Luvia Eurajoki Luvia Eurajoki Luvia Eurajoki

Lisätiedot

KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI ERITYISLIIKUNNAN KALENTERI

KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI ERITYISLIIKUNNAN KALENTERI KEURUU MULTIA PETÄJÄVESI ERITYISLIIKUNNAN KALENTERI VUODELLE 2018-2019 KEURUULLA LIIKUNTATOIMI MA klo 8.30-9.30 Seipon omatoiminen kuntosaliryhmä. (20 ) klo 9.00-11.00 Kehitysvammaisten liikunta, uimahalli

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) 153 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto kuntalaisaloitteesta, joka koskee maksuttoman sporttikortin myöntämistä yli 68-vuotiaille HEL 2012-008118 T 12 03

Lisätiedot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot www.vantaa.fi/liikunta Toiminnan järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. 1 Sisällys Erillisaunavuorot ja perhesaunavuorot

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden ohjelma

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

KUNTO-TAMMEN KUNTOSALI INFO

KUNTO-TAMMEN KUNTOSALI INFO KUNTO-TAMMEN KUNTOSALI INFO KUNTO-TAMMEN KUNTOSALI (kuusitie 4 Tammela) Tarkoitettu yli 60 vuotiaille henkilöille. Yleisillä vuoroilla kaikki yli 18v. naiset saavat käyttää salia. Avataan maanantaina 12.9.2016

Lisätiedot

Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille

Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA senioreille ja aikuisille 1 Ohjattua kesäliikuntaa Kuulovammaisten aikuisten kesäliikunta...2 Hinnat...3 Yleistä...3 Kuntosalin treenitreffit...3 Toukokuu...4 UKK kävelytestit...5

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN LIIKUNTAA KAARINASSA KEVÄT 2018

IKÄÄNTYNEIDEN LIIKUNTAA KAARINASSA KEVÄT 2018 IKÄÄNTYNEIDEN LIIKUNTAA KAARINASSA KEVÄT 2018 Liikunta- ja viherpalvelut Päivitetty 18.12.2017 1 2 3 TULEVIA LIIKUNTATAPAHTUMIA IKÄÄNTYNEILLE Kevätliike -tapahtuma Hovirinnan rantapuistossa ke 25.4. klo

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Oulun kaupunki /Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Ohjattuihin liikuntaryhmiin pitää ilmoittautua, ellei erikseen

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN 2017 OHJELMA

KEVÄTKAUDEN 2017 OHJELMA KUNTOKEIDAS SANDELS, VÄLSKÄRINKATU 4, Hki 26 KEVÄTKAUDEN 2017 OHJELMA Kevätlukukausi 9.1.- 24.4.2017 Allasjumppaa Ohjattua musiikin vauhdittamaa jumppaa uima-altaassa veden vastusta apuna käyttäen. Vesivoimistelu

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

1. Liikuntaryhmät eläkeläisille 2. Kevennetyt liikuntaryhmät 3. Lasten erityisliikunta sekä kehitysvammaisten liikuntaryhmät

1. Liikuntaryhmät eläkeläisille 2. Kevennetyt liikuntaryhmät 3. Lasten erityisliikunta sekä kehitysvammaisten liikuntaryhmät Kädessäsi on Uudenkaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen erityisliikunnan opas. Oppaasta löydät tietoa nuoriso- ja liikuntatoimen, Vakka- Opiston sekä eri vammais-, eläkeläis- ja liikuntajärjestöjen tarjoamista

Lisätiedot

Ikääntyneiden liikunta / Joensuun kaupungin toimintamalli. Jenni Raassina, Liikunnanohjaaja / Joensuun seudun kansalaisopisto

Ikääntyneiden liikunta / Joensuun kaupungin toimintamalli. Jenni Raassina, Liikunnanohjaaja / Joensuun seudun kansalaisopisto Ikääntyneiden liikunta / Joensuun kaupungin toimintamalli Jenni Raassina, Liikunnanohjaaja / Joensuun seudun kansalaisopisto Joensuun seudun kansalaisopisto Joensuun kaupungin organisaatio Joensuun seudun

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Viikko 40 (1.10.-4.10.) To 1.10. - Klo 9.30 Ympäristötaidepaja, (Kädentaitopaja 0. krs). Tule kuulemaan, mitä ympäristötaide on. Jatkossa ryhmässä tuotetaan

Lisätiedot

e-mail: etunimi.sukunimi[at]kaarina.fi Liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd puh. 588 4420, 050 373 2434

e-mail: etunimi.sukunimi[at]kaarina.fi Liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd puh. 588 4420, 050 373 2434 KAARINAN LIIKUNTAPALVELUT Terveyskeskus, Voivalantie 5, 2. krs. e-mail: etunimi.sukunimi[at]kaarina.fi Liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd puh. 588 4420, 050 373 2434 Erityisliikunnan suunnittelija Päivi

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015

Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015 Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015 Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan valittiin vuonna 2016 yhteensä 18 kuntaa (kuvio1.) Kolmivuotisen kehittämistyön

Lisätiedot

Vihdin Liikuntapalvelut

Vihdin Liikuntapalvelut Vihdin Liikuntapalvelut Vihdin uimahalli, Hiidenvedentie 3, 03100 Nummela Squash Sali käytössä uimahallin remontin aikana ennakkoon vuoroilla ma to klo 8.00 21.00 pe klo 8.00 18.00 HUOM! Uimahallin kassa

Lisätiedot

Tervetuloa viihtymään!

Tervetuloa viihtymään! Maanantai Lempeä seniorijooga 9.00 10.30 Käsityökerho 9.00 12.00 Nyplääjät 9.00 12.30 Sydänyhdistyksen kerho 10.30 12.00 Parittomat viikot Kabinetti Ystäväpiiri 13.00 15.00 18.2.-13.5. Jalkaklubi 13.30

Lisätiedot

Pirkkalan kunnan. Katso esitteen päivitetty versio osoitteessa pirkkala.fi > Palvelut > Liikunta

Pirkkalan kunnan. Katso esitteen päivitetty versio osoitteessa pirkkala.fi > Palvelut > Liikunta Pirkkalan kunnan Katso esitteen päivitetty versio osoitteessa pirkkala.fi > Palvelut > Liikunta 1 Pirkkalan kunnan liikuntapalvelut tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluita kaikenikäisille kuntalaisille.

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella 2015 2016

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella 2015 2016 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella 2015 2016 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat kuntalaisille liikunnanohjauspalveluja erilaisten

Lisätiedot

Mölkky- peli, Urheilutalon nurmialue, Maunonpuisto. Maksuton. Järj. KunnonLähde. Ajalla

Mölkky- peli, Urheilutalon nurmialue, Maunonpuisto. Maksuton. Järj. KunnonLähde. Ajalla Senioriliikunta Oulussa kesällä 2012 Ohjattuihin liikuntaryhmiin tulee ilmoittautua, ellei erikseen muuta mainita. Oulun uimahallin vesivoimisteluun ja KunnonLähteen sauvakävelyryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätiedot

Kuntokonkarit. kevät Hyvän mielen hikipisaroita!

Kuntokonkarit. kevät Hyvän mielen hikipisaroita! Kuntokonkarit 65+ kevät 2019 7.1. 5.5. Hyvän mielen hikipisaroita! Kuntokonkarit tarjoavat monipuolisen ja virkistävän kattauksen erilaisia liikuntaryhmiä yli 65-vuotiaille naisille ja miehille. Miltä

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAA KERAVALLA

ERITYISLIIKUNTAA KERAVALLA ERITYISLIIKUNTAA KERAVALLA Tiedustelut ja ilmoittautumiset Keravan liikuntapalvelut 040 318 2489 HINNAT: erityisryhmät, ohjattu 3,50e vapaa vuoro 2,35e ohjattu 10x kortti 30,40e vapaa vuoro 10x kortti

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Soveltava liikunta

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Soveltava liikunta YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Soveltava liikunta 2018 2019 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOVELTAVA LIIKUNTA Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat kaiken ikäisille kuntalaisille soveltavia liikunnanohjauspalveluja

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2018 Sisällys Lukijalle... 2 Aijjoos-toiminta... 3 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 3 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 3 Järviseudun

Lisätiedot