YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella 2015 2016"

Transkriptio

1 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ohjausryhmät kaudella

2 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat kuntalaisille liikunnanohjauspalveluja erilaisten ohjausryhmien muodossa. Toimintaa on niin keskusta-alueelle kuin Kurun ja Viljakkalan seuduillakin. Vesijumppa- ja kuntosaliryhmiä sekä ohjattua ryhmäliikuntaa on tarjolla työikäisille sekä senioreille. Ohjattua liikuntaa on tarjolla myös soveltavan liikunnan ryhmissä sekä Kurun ja Viljakkalan alueen ryhmissä eri-ikäisille. Uimakouluopetusta liikuntapalvelut tarjoavat alle kouluikäisille sekä uimataidottomille koululaisille viikonloppuaamuisin. Esite sisältää kauden ohjatut liikuntaryhmät ja niiden aikataulut. Muutokset ovat mahdollisia. Ohjauskaudet: Syyskausi (soveltava liikunta aloittaa ) Kevätkausi Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2015 ja 9/2016). Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina. Ryhmiin ilmoittautuminen: YLÖJÄRVEN KESKUSTA-ALUE Ilmoittautuminen kauden ryhmiin Ilmoittautumisaika alkaa klo 12. Internetissä >Ohjattu liikunta Ryhmiin pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmiin päässeiden listat julkaistaan viimeistään viikolla 34 kaupungin Internet-sivuilla sekä Ylöjärven Urheilutalolla. Paikka ryhmässä tulee varmistaa maksamalla ohjausmaksu urheilutalon kassalla mennessä. Ryhmät alkavat viikolla 36. Mikäli maksua ei ole suoritettu, paikka annetaan varasijalla olijoille. KURUN JA VILJAKKALAN RYHMÄT Ilmoittautuminen kauden ryhmiin Ilmoittautumisaika alkaa klo 12. Internetissä >Ohjattu liikunta Paperilomakkeella, joita saatavilla Kurun ja Viljakkalan monipalvelupisteiltä (kirjastoista) tai tulostamalla liikuntapalveluiden kotisivuilta > Lomakkeiden palautus ko. alueen palvelupisteelle. Kurun ja Viljakkalan ryhmät julkaistaan kaupungin internet sivuilla ja ko. alueiden monipalvelupisteissä vkon 34 aikana. Varmista paikkasi ohjaajalle, mikäli et pääse ensimmäisellä kerralla paikalle. Ryhmät laskutetaan kauden päätteeksi.

3 SOVELTAVA LIIKUNTA Ilmoittautuminen soveltavan liikunnan ryhmiin tapahtuu paperisella lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää ja palauttaa pääkirjasto Leijassa sen aukioloaikoina. Lisäksi klo välisenä aikana on mahdollista täyttää ja palauttaa lomake uimahallilla suoraan erityisliikunnanohjaajalle. Tiedustelut valinnasta sekä ryhmään tulon varmistus 4.8 tai klo välisenä aikana soittamalla p / Erityisliikunnanohjaaja. Mikäli paikkaa ei varmista, annetaan se varasijalla olijalle. Ryhmien maksaminen tapahtuu urheilutalon kassalle. LIIKUNTAPASSIRYHMÄT Liikuntapassiryhmiin ei ilmoittauduta erikseen. Niihin pääsee osallistumaan ostamalla uimahallin kassalta liikuntapassi -kortin, jota näytetään ohjaustunnin aluksi ohjaajalle. Ryhmät on tarkoitettu kaikenikäisille ja ne on jaoteltu kahteen eri kuntotasoon. KAIKILLE AVOIMET OHJAUSRYHMÄT Kaikille avoimet ryhmät ovat kaikille ikäryhmille suunnattuja ja tasoltaan kevyitä ryhmiä. Niihin ei ole erikseen ilmoittautumisaikaa, vaan mukaan pääsee ilmoittautumalla uimahallin kassalle ennen ryhmän alkua. LASTEN HALLIUIMAKOULUT (syksy 2015) Ilmoittautuminen syksyn 2015 halliuimakouluihin on Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella osoitteessa > ohjattu liikunta > uimakoulut. Lomake avautuu 3.8. klo 12. Mukaan ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmäkoko 12 lasta. Ryhmiin valittujen nimilistat julkaistaan uimahallin ilmoitustaululla ja liikuntapalvelujen sivuilla mennessä. Ei puhelintiedusteluja. Uimakoulupaikka varmistetaan maksamalla uimakoulumaksu urheilutalon kassalla mennessä. Mikäli maksua ei suoriteta, annetaan paikka varasijalla olevalle. Maksupäivä koskee kaikkia syksyn ryhmiä. Hakuaikojen päätyttyä kannattaa aina myös kysellä peruutus- ja vapaita paikkoja suoraan liikunnanohjaajilta tai uimahallin kassalta. Lisätietoja liikuntapalveluiden ohjausryhmistä: Liikunnanohjaajat, p Liikuntakoordinaattori, p Uimahallin valvomo, p > Ohjattu liikunta

4 ELÄKELÄISTEN LIIKUNTA Vesijumppa Vesijumppa on monipuolinen liikuntamuoto, joka on tehokasta rasittamatta kuitenkaan niveliä. Tunnilla vahvistetaan omaa kehoa veden vastusta ja erilaisia välineitä hyväksikäyttäen. Vesijumpat ohjataan uimahallin monitoimialtaassa. Hinta 65 /kausi. Syksykausi alkaa Ryhmät: Ma Ma Ke Ke Pe Pe Sekaryhmät: To Uimahalli (ei ilm. > maksu kassalle) Pe Sekaryhmä tarkoittaa ryhmää, jossa on sekä työikäisiä että eläkeläisiä. Ohjattu kuntosaliharjoittelu Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla. Tavoitteena kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, lihasvoimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Alkulämmittelyn jälkeen on ohjattua harjoittelua ja venyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa tekniikassa. Ilmoittautuminen jumppiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Lue tarkemmat ohjeet Ilmoittautuminen -sivulta. Hinta 45 /kausi. Ryhmät: Ti Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) Ti Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) Ke Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) To Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) Pe Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella osoitteessa: > Ohjattu liikunta. Ilmoittautuminen alkaa 3.8. klo 12. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjausmaksut tulee suorittaa uimahallin kassalla ennen ohjauskauden alkua. Nimilistat julkaistaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

5 TYÖIKÄISTEN LIIKUNTA Vesijumppa Vesijumppa on monipuolinen liikuntamuoto, joka on tehokasta rasittamatta kuitenkaan niveliä. Tunnilla vahvistetaan omaa kehoa veden vastusta ja erilaisia välineitä hyväksikäyttäen. Vesijumpat ohjataan uimahallin monitoimialtaassa. Ilmoittautuminen jumppiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Lue tarkemmat ohjeet Ilmoittautuminen -sivulta. Hinta 90 /30min, 100 /45min. Syksykausi alkaa Ryhmät: Ma Ti (syvänveden jumppa = Jumppaa syvässä vedessä) Ke Sekaryhmät: To Uimahalli (ei ilmoittauduta ennakkoon > Maksu kassalle) Pe Sekaryhmä tarkoittaa ryhmää, jossa on sekä työikäisiä että eläkeläisiä. Ohjattu kuntosali Ryhmä on tarkoitettu kaikille niille, joiden on tarkoitus pudottaa painoa kivassa porukassa. Ryhmään valitaan painon mukaan (ei nopeus järjestyksessä). Hinta 45 /kausi, sis. uimahallimaksun. Ke , Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta) Näiden ryhmien lisäksi on mahdollista osallistua liikuntapassi-ryhmiin sekä matalan kynnyksen ohjausryhmiin, joihin ei ole erikseen ilmoittautumista. Kt. esittteen viimeinen sivu. Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella osoitteessa: > Ohjattu liikunta. Ilmoittautuminen alkaa 3.8. klo 12. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ei koske kuntosaliryhmää). Ohjausmaksut tulee suorittaa uimahallin kassalla ennen ohjauskauden alkua. Nimilistat julkaistaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

6 SOVELTAVA LIIKUNTA Soveltavan liikunnan ryhmät ovat tarkoitettuja henkilöille, jotka eivät pärjää senioriliikuntaryhmissä. Soveltuvuus ja valinta ryhmiin tapahtuu kyselylomakkeella annettujen tietojen perusteella. Hakuaika ryhmiin on ennen kauden alkua. Syyskausi alkaa ja kevätkausi Maanantai Kevennetty kuntosali , Ylöjärven uimahallin kuntosali (yläkerta) Liikuntarajoitteisten voimistelu , Ylöjärven uimahalli, kuntosali (yläkerta) Tuolijumppa , Ylöjärven urheilutalo, monitoimisali Tiistai Tasapainoryhmä , Ylöjärven uimahalli, monitoimisali Tasapainoryhmä , Ylöjärven uimahalli, monitoimisali Tuolijumppa , Ylöjärven urheilutalo, monitoimisali Keskiviikko Kevennetty vesijumppa ke , Kuntoutus- ja muistikeskus Kevennetty vesijumppa ke , Kuntoutus- ja muistikeskus Kevennetty kuntosali , Ylöjärven uimahallin kuntosali (yläkerta) Torstai Kevennetty kuntosali , Ylöjärven uimahalli, kuntosali (yläkerta)

7 RYHMÄKUVAUKSET: Kevennetty kuntosali: Ryhmään otetaan henkilöitä, joiden toimintakyky on alentunut. Liikuntarajoitteisten voimistelu: Tavoitteena ylläpitää liikunnan avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilölle, jolle vamma tai sairaus aiheuttaa sellaisen liikuntarajoitteen, että hän ei voi osallistua esim. muihin senioriliikuntaryhmiin. Tasapainoryhmä: Ryhmä on tarkoitettu niille, joilla tasapainokyky on heikentynyt, itsenäinen liikkuminen vaikeutunut, kaatumisen pelko lisääntynyt tai joilla on ollut kaatumisia. Tavoitteena on kehittää tasapainokykyä siten, että arjen liikkuminen ja turvallisesti eläminen sujuisi varmemmin. Tuolijumppa: Kevyttä jumppaa pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä. Kevennetty vesijumppa: Kevyesti sydän- ja verenkiertoelimistöä kuormittavaa ja nivelten liikkuvuutta lisäävää vesiliikuntaa. Hinnat: Ryhmäliikunta (ei passiryhmät) 27 Kevennetty kuntosali 22 Vesijumppa (Kumuke) 50 Tuolijumppa 12 Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu Hakulomakkeet sekä palautuslaatikot löytyvät pääkirjasto Leijasta. Mahdollisuus ilmoittautua myös suoraan erityisliikunnanohjaajalle uimahallilla klo välisenä aikana. Valinnasta tulee tiedustella ja varmistaa ryhmään tulo 4.8 tai klo välisenä aikana soittamalla puh. numeroon / Erityisliikunnanohjaaja. Mikäli paikkaa ei varmista, annetaan se varasijalla olijalle. Ohjausmaksut maksetaan urheilutalon kassalla ennen kauden alkua tai erikseen sopimalla ohjaajan kanssa.

8 LIIKUNTAPASSIRYHMÄT Liikuntapassiryhmät ovat kaikenikäisille sopivia ryhmäliikuntatunteja. Ryhmät on jaoteltu kevyisiin (*) ja keskiraskaisiin (**)ryhmiin. Liikuntapassiryhmiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Mukaan osallistumaan pääsee ostamalla uimahallin kassalta liikuntapassin. Liikuntapassi oikeuttaa käymään jumpissa rajoituksetta yhden kauden ajan. Kaikki liikuntapassiryhmät ohjataan uimahallin monitoimisalissa. Hinnat/kausi: Eläkeläiset 30, Työikäiset 50. Syyskausi alkaa Maanantai Voi hyvin * Kevyttä ja monipuolista jumppaa koko keholle. tunnin tarkoituksena lisätä monipuolisesti kehon hyvinvointia. Mukava aloitus viikolle. Tiistai Kunto ja liikkuvuus ** Keskiraskasta jumppaa kuntoa kohottaen. Tunti sisältää helppoa askellusta, liikkuvuusharjoitteita sekä pitkät loppuvenyttelyt. Keskiviikko Lihaskunto ja tasapaino ** Tunnin tavoitteena on vahvistaa eri lihasryhmiä, jotka vaikuttavat tasapainon kehittämiseen ja ylläpitoon Iloa rytmeistä ** Kunnon kohotusta ja koordinaation kehittämistä rytmisen/tanssillisen musiikin tahdissa. Ilman vaativia askelkuvioita. Lopuksi palauttavat venytykset. Torstai Muokkaus ** Tehokas tunti, joka sisältää alkulämmittelyn, monipuolisen lihaskunto-osion sekä pitkät loppuvenyttelyt. Liikkeissä voidaan käyttää erilaisia välineitä, kuten jumppapalloa, kuminauhaa tai käsipainoja. Perjantai Niska-selkä ja venyttelyt * Kevyt tunti, jonka liikkeet painottuvat hartiaseudun ja keskivartalon lihaskuntoon. Tavoitteena on kehittää niskan ja selän hyvinvointia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta sekä vahvistaa keskivartalon tukilihaksia. Tunnin lopussa on pitkät venyttelyt.

9 KURU JA VILJAKKALA Maanantai Nuorten vapaa sählyvuoro, Kurun urheilutalo (järj. nuorisopalvelut). Maksuton. Nuorille suunnattu vapaa pelivuoro. Paikalla nuorisopalveluiden ohjaaja valvomassa. Tiistai *Ohjattu kuntosali, Viljakkalan paloaseman kuntosali *Ohjattu kuntosali, eläkeläiset, Viljakkalan Elokaari *Ohjattu kuntosali, eläkeläiset, Viljakkalan Elokaari Keskiviikko lk. Sählykerho, Kurun urheilutalo (järj.nuorisopalvelut) lk. Liikunta- ja voimistelukerho, Kurun urheilutalo *Ohjattu kuntosali, naiset, Kurun urheilutalo * Ohjattu kuntosali, miehet, Kurun urheilutalo Torstai **Tuolijumppa, Villen Vintti *Ohjattu kuntosali, eläkeläiset, Kurun urheilutalo *Ohjattu kuntosali, eläkeläiset, Kurun urheilutalo lk. Temppujumppa, Kurun urheilutalo Lasten liikuntakerho 1. (4-6-v.), Kurun urheilutalo *OHJATTU KUNTOSALI: Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla. Tavoitteena kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, lihasvoimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Alkulämmittelyn jälkeen on ohjattua harjoittelua ja venyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa tekniikassa **TUOLIJUMPPA Kevyttä jumppaa pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä *** LASTEN RYHMÄT: Kerhoissa liikutaan, leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä erilaisten liikuntaleikkien ja temppuradan muodossa. Tavoitteena on kehittää lapsen/nuoren motorisia ja sosiaalisia taitoja, tuottaa onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa sekä tukea omaehtoista liikkumista ja arkiaktiivisuutta. Hinnat/kausi: Tuolijumppa 14 Ohjattu kuntosali työikäiset 35, eläkeläiset 22 Lasten liikunta 20 Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan ennen kauden alkua Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa tai sähköisellä lomakkeella (www.ylojarvi.fi/ohjattu liikunta > Kuru ja Viljakkala > ilmoittautuminen). Vapaita paikkoja voi kysyä liikunnanohjaajalta kauden alkaessa.

10 KAIKILLE AVOIMET RYHMÄT Kaikille avoimet ryhmät ovat kaikille ikäryhmille suunnattuja ja tasoltaan kevyitä ryhmiä. Niihin ei ole erikseen ilmoittautumisaikaa, vaan mukaan pääsee ilmoittautumalla uimahallin kassalle ennen ryhmän alkua. Katso alla listauksesta tarjolla olevat ryhmät ja maksut. AVOIN KUNTOSALIOPASTUS Ma Kuntosalilaitteiden käytön opastusta - Maksuton - Paikkana uimahallin kuntosali (yläkerta) - Mukaan pääsee ilmoittautumalla uimahallin kassalle ennen ryhmän alkua AVOIN OHJATTU KUNTOSALI Ti Kiertoharjoittelua kuntosalilla liikunnanohjaajan opastuksella - Hinta: 2,5 /kerta, mukaan mahtuu 15 ensimmäistä. Maksu ja ilmoittautuminen uimahallin kassalle ennen ryhmän alkua. - Paikkana uimahallin kuntosali (yläkerta) AVOIN VESIJUMPPA To , Uimahallin monitoimiallas - Hinta: 2,5 /3,5 + uh maksu - Mukaan pääsee maksamalla ohjausmaksun kassalle ennen ryhmän alkua. LIIKUNTASTARTTI, Pe Kaikille avoin ryhmä, jossa ohjelma vaihtuu viikoittain. Pääset kokeilemaan eri liikuntamuotoja (kuntosali, jumpat) liikunnanohjaajien opastuksella. Sopii aloittelijoille. Kevyttä liikuntaa. Viikko-ohjelma julkaistaan ohjauskauden alkaessa. - kertamaksu 2,5 - ohjelmarunko julkaistaan etukäteen - uimahallin toimintoihin lisäksi uh-maksu Ohjauskaudet: Syyskausi kevätkausi (Koulujen lomaviikoilla (42/15 ja 9/16), eikä arkipyhinä tai niiden aattoiltoina ole ryhmiä)

11 LASTEN HALLIUIMAKOULUT Halliuimakouluja järjestetään ympäri vuoden pois lukien uimahallin kesäsulkuaika. Lasten halliuimakoulut järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuaamuisin, loma-aikoina myös arkipäivinä. Opetus tapahtuu lasten opetusaltaalla. Yhden uimakoulun kesto on kahdeksan (8) kertaa, eli neljä peräkkäistä viikonloppua. Halliuimakoulun hinta on 50 /8 kertaa. Koululaisten ryhmä kokoontuu kuusi (6) kertaa, eli kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Koululaisten uimakoulu maksu on 40 / 6 kertaa. Ilmoittautuminen tapahtuu hakuaikana osoitteessa: > ohjattu liikunta > uimakoulut. Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä! Ryhmien koko on 12 lasta. Uimakoulut ovat tarkoitettuja pääasiassa ylöjärveläisille lapsille. Uimakoulupaikan saaneiden nimilistat julkaistaan uimahallin ilmoitustaululla sekä liikuntapalveluiden kotisivuilla viikon 34 aikana. Uimakoulupaikka varmistetaan maksamalla ryhmä urheilutalon kassalla pe mennessä. Mikäli maksua ei ole suoritettu, annetaan paikka varasijalla olevalle! SYKSY 2015 Hakuaika: Hakulomake aukeaa 3.8. klo Ryhmät ja aikataulut: ALKEET Viikonloput: ; ; ja ALKEISJATKO Viikonloput: ; ; ja KOULULAISET (UIMATAIDOTTOMAT) Viikonloput: ; ja JATKORYHMÄ Viikonloput: ; ; ja (huom. itsenäisyyspäivän viikonloppuna on tauko uimakouluissa) Ryhmäkuvaukset: Valitse lapsellesi sopiva uimakouluryhmä alla olevien kuvausten perusteella ja merkkaa se ilmoittautumislomakkeeseen. Alkeisryhmä = 5 vuotta täyttäneille aroille tai uimataidottomille lapsille, jotka eivät sukella. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintien alkeita. Alkeisjatkoryhmä =5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka kastautuvat pinnan alle ja liikkuvat rohkeasti vedessä, mutta eivät osaa vielä uida yhtäjaksoisesti 10 metriä. Jatkoryhmä = 5 vuotta täyttäneille, jatkoryhmään tullessa lapsen pitää osata uida vähintään 10m pikkualtaalla. Uimataidottomat koululaiset = Ryhmä tarkoitettu kouluikäisille lapsille, joilla ei vielä uimataitoa.

12 Mikäli et löytänyt kaupungin tarjonnasta itsellesi sopivia ryhmiä, tutustu muiden paikallisten toimijoiden tarjontaan. Kaupungin liikuntapalveluiden ohella ohjattua liikuntaa järjestävät Tampereen seudun työväenopisto sekä paikalliset liikuntaseurat. Tampereen seudun työväenopiston ohjattua ryhmäliikuntaa järjestetään ympäri kaupunkia. Heidän tarjontaan voit tutustua osoitteessa: Listaus paikallisista urheiluseuroista löytyy liikuntapalveluiden kotisivuilta: > Seuratoiminta > Seurat LIIKUNNALLA HYVINVOINTIA!

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut ovat osa vapaa-aikapalveluja ja kuuluvat sivistysosaston alle. Liikuntapalveluiden tehtävänä on toimia yksikkönä, jolla on kokonaisnäkemys

Lisätiedot

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt L I I KUNTARYHMÄT 2014 2 015 Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt Sisällys Liikuntapalveluiden liikuntaryhmät 2014 2015... 1 Ilmoittautuminen sähköisesti... 2

Lisätiedot

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt L I I KUNTARYHMÄT 2015 2016 Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt Sisällys Liikuntapalveluiden liikuntaryhmät 2015 2016... 1 Ilmoittautuminen sähköisesti... 2 Vesiliikunta...

Lisätiedot

Salon kaupungin liikuntapalvelut

Salon kaupungin liikuntapalvelut n kaupungin liikuntapalvelut Tästä lehdestä löydät myös n kansalaisopiston opinto-oppaan sekä tiedotteet n taidemuseo Veturitallin ja kulttuuriasiain yksikön tulevasta ohjelmistosta! 1. Liikuntatoimenjohtajan

Lisätiedot

Pohjantikan kierros, Liesjärven kansallispuisto

Pohjantikan kierros, Liesjärven kansallispuisto Pohjantikan kierros, Liesjärven kansallispuisto Liikuntapalveluiden sisällysluettelo Liikuntatoimenjohtajan tervehdys 4 Yhteystiedot 6 Infosivu 8 Vihdin uimahalli 9 Vesiliikunta 13 Ohjaustoiminta 23 +60v.

Lisätiedot

1. Liikuntatoimenjohtajan terveiset... 3. Sisällysluettelo. Kurssitarjonta. Kannen kuva. Terhi Sinnelä

1. Liikuntatoimenjohtajan terveiset... 3. Sisällysluettelo. Kurssitarjonta. Kannen kuva. Terhi Sinnelä 1. Liikuntatoimenjohtajan terveiset Me liikuntapalvelujen työntekijät olemme viimeisen vuoden aikana joutuneet aika lailla miettimään miten liikuntapalvelujen toimintaa ylläpidetään entistä pienemmällä

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin

NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin 4 UUTUUS Lapakiston retkeilyreitistö on valmistunut. Myös esteetön reitti. Tervetuloa liikkumaan luontoon Syksy 2015 NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin NASTOLAN LIIKUNTAPALVELUT Erityisliikuntaryhmät Seniorien

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin

NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin 4 UUTUUS Lapakiston retkeilyreitistö on valmistunut. Myös esteetön reitti. Tervetuloa liikkumaan luontoon Kevät 2015 NASTOLAN KUNTA Liikuntatarjotin NASTOLAN LIIKUNTAPALVELUT Erityisliikuntaryhmät Seniorien

Lisätiedot

Vihdin liikuntapalveluiden esite Syksy 2012 Kevät 2013

Vihdin liikuntapalveluiden esite Syksy 2012 Kevät 2013 Vihdin liikuntapalveluiden esite Syksy 2012 Kevät 2013 Syyskausi 13.8.2012 14.12.2012 Vesiliikuntakausi 3.9.2012 14.12.2012 Kevätkausi 14.1.2013 17.5.2013 Ryhmien poikkeukset: ryhmiä ei ole viikoilla 42,

Lisätiedot

Vanjärven lintutornin ranta ja Mustankellarin kallio, Pääkslahti

Vanjärven lintutornin ranta ja Mustankellarin kallio, Pääkslahti Vanjärven lintutornin ranta ja Mustankellarin kallio, Pääkslahti Sisällysluettelo Esittely 3 Yhteystiedot 4 Infosivu 6 Vihdin uimahalli 7 Ohjaustoiminta 11 Lasten ja nuorten liikunta 15 Työikäisten liikunta

Lisätiedot

Liikuntakalenteri 2015 2016

Liikuntakalenteri 2015 2016 Liikuntakalenteri 2015 2016 Riihimäen kaupunki Liikuntapalvelut Kalevankatu 5 11 11100 Riihimäki 6/2014 www.riihimaki.fi Sisältö: Ohjatut terveysliikuntaryhmät 1 Maksut 1 Ilmoittautuminen 2 Tuntikuvaukset

Lisätiedot

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Kevät 2015

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Kevät 2015 Liikuttavaa Kouvolassa Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut Liikuntaryhmät Kevät 2015 Sisällysluettelo Terveyden edistämisen palvelut... 3 Hinnasto... 7 Tuntiselosteet... 8 Liikuntaryhmät Kouvolan keskusta...

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUT OHJATTU TOIMINTA SYKSY 2015 KEVÄT 2016

LIIKUNTAPALVELUT OHJATTU TOIMINTA SYKSY 2015 KEVÄT 2016 LIIKUNTAPALVELUT OHJATTU TOIMINTA SYKSY 2015 KEVÄT 2016 SYKETTÄ SYKSYYN TAPAHTUMAT JA ILMOITTAUTUMINEN Elokuussa uimahalli muuttuu liikuntakeitaaksi kahden päivän ajaksi. Nouda kausiesitteemme, tutustu

Lisätiedot

SYKETTÄ SYKSYYN UIMAHALLILLA 13.8. JA 17.8.

SYKETTÄ SYKSYYN UIMAHALLILLA 13.8. JA 17.8. SYKETTÄ SYKSYYN UIMAHALLILLA 13.8. JA 17.8. Elokuussa uimahalli muuttuu kahden päivän ajaksi liikuntakeitaaksi! Nouda kausiesitteemme, tutustu erilaisiin liikuntaryhmiin, osallistu arvontaan, varaa aikasi

Lisätiedot

kuvat: Meri Viljanen

kuvat: Meri Viljanen Venelaituri Hiidenvedellä Kokkokalliolta näkymä Hannansaareen kuvat: Meri Viljanen Sisällysluettelo Esittely 3 Yhteystiedot 4 Infosivu 6 Vihdin uimahalli 7 Ohjaustoiminta 8 Lasten ja nuorten liikunta 11

Lisätiedot

OHJATTUA LIIKUNTAA syksy 2015 kevät 2016 1

OHJATTUA LIIKUNTAA syksy 2015 kevät 2016 1 OHJATTUA LIIKUNTAA syksy 2015 kevät 2016 1 OHJATTUA LIIKUNTAA Yleistä ohjatuista liikuntakursseista... 3 Liikunnanohjaajien puhelinajat... 3 Ilmoittautuminen, syksy 2015... 4 Ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen...

Lisätiedot

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Syksy 2014

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Syksy 2014 Liikuttavaa Kouvolassa Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut Liikuntaryhmät Syksy 2014 Sisällysluettelo Terveyden ja liikunnan edistämisen palvelut... 3 Tila- ja tapahtumapalvelut... 7 Uimahallit... 8

Lisätiedot

Liikkuva Huittinen VI

Liikkuva Huittinen VI Liikkuva Huittinen VI 2014-2015 Kunnossa kaiken ikää -ohjelma Ikävuosien myötä liikunnan merkitys meidän jokaisen hyvinvoinnin ja elämänilon ylläpitäjänä kasvaa. Monipuolisella ja säännöllisellä liikunnalla

Lisätiedot

Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen ohjaustoiminta. työikäiset ja 60+ Syyskausi 29.8.2011 11.12.2011 Kevätkausi 9.1.2012 13.5.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen ohjaustoiminta. työikäiset ja 60+ Syyskausi 29.8.2011 11.12.2011 Kevätkausi 9.1.2012 13.5. liikuntapalvelujen ohjaustoiminta työikäiset ja 60+ Syyskausi 29.8.2011 11.12.2011 Kevätkausi 9.1.2012 13.5.2012 liikuntapalvelujen www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/ohjattu.html SYKSY

Lisätiedot

2015 2016 Järvenpään Opisto Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto Liikuntapalvelut Verso Nuoristokeskus

2015 2016 Järvenpään Opisto Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto Liikuntapalvelut Verso Nuoristokeskus Opi, liiku, lue ja soita! Vapaa-aika- ja harrastuspalvelut Koulutus- ja ohjauspalvelut 2015 2016 Järvenpään Opisto Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto Liikuntapalvelut Verso Nuoristokeskus Vapaa-aika- ja

Lisätiedot

Pieksämäen Erityisliikunta. Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016)

Pieksämäen Erityisliikunta. Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016) Pieksämäen Erityisliikunta Syksy 2015 (7.9. 10.12.2015) Kevät 2016 (11.1. 28.4.2016) YHTEYSTIETOJA ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunta on tarkoitettu henkilöille, jotka vamman, sairauden ja muun toimintakyvyn

Lisätiedot

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Kevät 2013

Liikuttavaa Kouvolassa. Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut. Liikuntaryhmät. Kevät 2013 Liikuttavaa Kouvolassa Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelut Liikuntaryhmät Kevät 2013 Sisällysluettelo Terveyden ja liikunnan edistämisen palvelut... 3 Tila- ja tapahtumapalvelut... 5 Uimahallit... 6

Lisätiedot

Salon kaupungin liikuntapalvelut. Liikuntaopas 2015-2016

Salon kaupungin liikuntapalvelut. Liikuntaopas 2015-2016 Salon kaupungin liikuntapalvelut Liikuntaopas 2015-2016 1. Liikuntapalveluiden terveiset Perheet liikkeelle! Jo pidemmän aikaa on niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin kannettu huolta lasten ja

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

Terveyden edistäminen Liikuntaryhmät ja terveyden edistämisen ryhmät

Terveyden edistäminen Liikuntaryhmät ja terveyden edistämisen ryhmät Liikuttavaa Kouvolassa Terveyden edistäminen Liikuntaryhmät ja terveyden edistämisen ryhmät Syksy 2015 Sisällysluettelo Terveyden edistäminen, liikunnanohjaajat... 3 Hinnasto... 5 Ilmoittautuminen liikuntaryhmiin

Lisätiedot

Vapaa-aika- ja osaamiskeskus

Vapaa-aika- ja osaamiskeskus 3 5 11 13 28 111 162 Vapaa-aika- ja harrastuspalvelut 2014-15 Vapaa-aika- ja osaamiskeskus Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto Kirjastopalvelut Liikuntapalvelut Järvenpään Opisto Kuvataidekoulu Hakemisto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki, Hyvinvointipalvelut, Liikuntaan aktivointi Liikettä niveliin

Kuopion kaupunki, Hyvinvointipalvelut, Liikuntaan aktivointi Liikettä niveliin Kuopion kaupunki, Hyvinvointipalvelut, Liikuntaan aktivointi Liikettä niveliin Tietoa sovelletun liikunnan palveluista Sisällys Liikettä niveliin!... 4 Tervetuloa liikkumaan!... 5 Liikuntapalvelun järjestämät

Lisätiedot

Salon kaupungin liikuntapalvelut. Liikuntaopas

Salon kaupungin liikuntapalvelut. Liikuntaopas Salon kaupungin liikuntapalvelut Liikuntaopas Kevät 2015 1. Liikuntapalveluiden terveiset Ylös, ulos ja lenkille! Näillä sanoilla Niilo Tarvajärvi aina päätti suositut Tervetuloa aamukahville -radiolähetyksensä

Lisätiedot

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT

KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VAPAAVUOROT 12.8.2015 1(7) KUNTOSALI- JA VESILIIKUNTARYHMÄT SEKÄ VUOROT Syksy 2015 31.8 20.12 Kevät 2016 11.1 30.4 Muutokset mahdollisia niistä tiedotetaan uimahallin kassalla sekä ilmoitustauluilla ohjattu tunti

Lisätiedot

Vihdin Liikuntapalvelut

Vihdin Liikuntapalvelut Vihdin Liikuntapalvelut Vihdin uimahalli, Hiidenvedentie 3, 03100 Nummela Squash Sali käytössä uimahallin remontin aikana ennakkoon vuoroilla ma to klo 8.00 21.00 pe klo 8.00 18.00 HUOM! Uimahallin kassa

Lisätiedot