- vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä tavalla jäsentensä ammatillisiin,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä tavalla jäsentensä ammatillisiin,"

Transkriptio

1 SMOL ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä tavalla jäsentensä ammatillisiin, palkkauksellisiin ja yhteiskunnallisiin etuihin - vahvistaa toiminnallaan jäsenistönsä ammatti-identiteettiä ja tukee jäsentensä työhyvinvointia OAJ:n strategian mukaisesti. Toimintatapa - kouluttaa ja tukee vastuuhenkilöitä yhteistyössä OAJ:n koulutuspalvelujen kanssa - tekee yhteistyötä OAJ:n alueellisen ja paikallisen tason sekä OAJ:n toimiston kanssa - aktivoi jäsenistöä osallistumaan OAJ:n toimintaan - toimii aktiivisesti OAJ:n valtuustossa, toimikunnissa ja muissa toimielimissä - suorittaa kyselyitä jäseniltä ja muilta toimijoilta sekä hyödyntää OAJ:n tutkimuspalveluja - ottaa kantaa musiikkipoliittisiin kysymyksiin ja vaikuttaa niihin kansallisissa sekä kansainvälisissä musiikkialan verkostoissa Visio SMOL on vahva ja arvostettu järjestö! Arvot asiantuntijuus - avoimuus - luottamus jatkuvuus

2 Vuoden 2016 aikana ja sen jälkeen tiedossa oleva toimintaympäristö Sopimukset Aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön leikkaukset ovat yhteensä 100 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulujen valtionrahoitus pienenee 103 miljoonaa euroa. Kunta- ja koulutusverkkouudistukset 2 Liiton jäseniä koskevat työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa vuoden 2016 aikana. TYKA-sopimuksen toisen kauden sopimusasioista neuvotellaan viimeistään loppukesästä 2016, mutta valmistelu tapahtuu koko vuoden aikana. Rahoitus Valtion budjetti 2016 ja rahoituksen linjaukset seuraaville vuosille: koulutuksen järjestäjäverkon muutokset opettajien työolosuhteiden muutokset taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön yhteisorganisaatiot vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen ammatillisen II asteen koulutusverkon karsiminen korkeakouluverkon mahdolliset muutokset, mm. Tampere3 Suomen hallituksen hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankepanostuksessa 4.hanke koskee taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamista. Siihen on luvassa vuosina ,8 miljoonaa euroa. Yksi tavoitteista on Lasten kulttuuritoiminnan saavutettavuuden edistäminen kerhotoimintaa hyödyntäen taiteen perusopetuksen ja koulujen välillä. Talousarviossa taiteen perusopetuksen opetustuntikohtainen yksikköhinta on 76,16 euroa ja musiikille. Valtionosuuden laskennallisena perusteena käytetään musiikin perusopetuksessa enintään ja muussa opetustuntiperusteisen valtionosuuden piiriin kuuluvassa taiteen perusopetuksessa enintään tuntia. Toisen asteen koulutuksen reformi koskettaa erityisesti ammatillista koulutusta. Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen sekä oppisopimuskoulutuksen rahoitusjärjestelmät uudistetaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat yhteensä 248 miljoonaa euroa vuosina OAJ:n järjestöllinen kehittäminen! järjestörakenteen kehittäminen Järjestörakenteen kehittämistä jatketaan sitä pohtineen työryhmän esitysten mukaisesti. Asia on esillä kevätvaltuustossa Toimenpiteet, jos niihin ryhdytään, kestävät monta vuotta. Perusajatuksena on toive työnantajakohtaisista paikallisyhdistyksistä, joissa on vähintään 50 jäsentä. Toimintaympäristötavoitteet Tietoisuus yleissitovuudesta kattaa koko jäsenkentän. Yhteistyö lisääntyy Taiteen perusopetusliiton kanssa. Ammatillisen II asteen koulutus säilyy nykyisessä laajuudessaan musiikin ja tanssin osalta. SMOL:n valtakunnallisten yhdistysten, MOR ry:n ja VaMO ry:n rooli paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti selkiytetään.

3 3 Parhaat voimat opetusalalla Toiminnan tavoitteet Musiikinopettajien palkkaus, työaika, työolosuhteet, sosiaaliturva ja muut edut ottavat huomioon muuttuvan toimintaympäristön ja opettajan monimuotoiset työtehtävät. Musiikinopettajien palkkataso kehittyy vähintään muuta koulutusalaa vastaavasti. Palkkaliukumat toteutuvat musiikinopettajien palkkauksessa. Tuntiopettajien palvelussuhteen ehtoja pyritään parantamaan yhteistyössä OAJ:n kanssa: erityisesti taiteen perusopetuksen sivutoimisten tuntiopettajien ja vapaan sivistystyön tuntiopettajien osalta Uudet työaikakokeilut suunnitellaan yhdessä OAJ:n kanssa. AVAINTA-sopimuksessa olevien yhteispäätoimisuuden selvittäminen muiden sopimusten kanssa erityisesti ammattikorkeakouluopettajien osalta päätoimisten tuntiopettajien työehtojen saaminen viran- ja toimenhaltijoita vastaaviksi Ammatillisen koulutuksen rakenteelliset uudistukset tehdään hallitusti. Muuttuvat toimintatavat (teknologian käyttö, tutkinnon perusteet, opetussuunnitelmat, erilaiset arviointitavat) huomioidaan opettajien työajassa. Kaikille sopimusaloille kehitetään työajan seurantamallit yhteistyössä OAJ:n kanssa. Koulutus- ja tutkintotoimikunnat kehittävät ammatillista ja muuta koulutusta OAJ:n linjausten mukaisesti. Kelpoisuusehdot säilyvät ennallaan. Uudet työaikakokeilut suunnitellaan yhdessä OAJ:n kanssa. Uudet työaikakokeilut suunnitellaan yhdessä OAJ:n kanssa.

4 4 Toimintaohjelma Varmistetaan voimassa olevien virka- ja työehtosopimusten noudattaminen siten, että etsitään keinoja OAJ:n kanssa luottamusmiesten, yhdistysten puheenjohtajien ja henkilöjäsenten edunvalvontaosaamisen parantamiseen paikallisia palkkausjärjestelmäkokeiluja suunniteltaessa ollaan yhteistyössä OAJ:n kanssa ja korotukset kohdentuvat myös musiikinopettajille tiedotetaan jäsenille OAJ:ssä hyväksytyistä kokeilujen reunaehdoista kannustetaan palkkausjärjestelmien kehittämiseen paikallistasolla vaikutetaan sopimusten yleissitovuuden toteutumiseen ja seurataan tilannetta aktiivisesti kaikki opettajan työ saadaan palkkauksen perusteeksi. ammatillisen koulutuksen asioita ja sopimuksia, ja hoitavat niihin liittyviä koulutus- ja palkkapoliittisia asioita roolinsa mukaisesti tarjolla on riittävästi laadukasta ammatillista opettajankoulutusta sekä musiikki- ja tanssipedagogikoulutusta koulutuksesta tehtävien leikkausten vaikutukset minimoidaan taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön oppilaitosten opetustarjonnassa noudatetaan OPH:n opetussuunnitelman perusteiden mukaisia tuntimääriä koulutus- ja tutkintotoimikuntien opettajajäsenet vievät eteenpäin OAJ:n linjauksia ja että heihin ollaan yhteydessä aktiivisesti OAJ:stä kelpoisuusehtoja ei heikennetä rakenteelliset muutokset tehdään hallitusti virkoja ja toimia ei perusteettomasti korvata tuntiopetuksella. Vaikutetaan siihen, että päättäjät saavat tietoa taiteen perusopetuksesta sekä musiikin ammatillisesta koulutuksesta alueyhdistykset ja muut alueelliset toimijat ymmärtävät myös taiteen perusopetuksen opettajien sekä musiikin ja tanssin Organisoidaan luottamusmiesten koulutuspäiviä OAJ:n ja OAO:n kanssa SMOL:n omia koulutuksia yhdessä OAJ:n ja OAO:n kanssa tapaamisia yhteistyötahojen kanssa ja vaikutetaan niiden kautta liiton tavoitteiden etenemiseen.

5 5 MITTARIT 1. SMOL:n tavoitteet ja kannanotot näkyvät OAJ:n tavoitteissa ja lausunnoissa, ja ne etenevät OAJ:n edunvalvonnassa. 2. Liitto pitää yhteyttä OAJ:n alueellisiin toimijoihin (alueasiamiehet, alueyhdistykset, SMOL:n jäsenet alueyhdistyksissä). 4. Oppilaitoksissa on käytössä palkkausjärjestelmät, jotka ottavat huomioon opettajan tehtävän vaativuuden, ammattitaidon ja työsuorituksen (OVTES, Sivista, Avainta). 5. Oppilaitoksissa käytetään palkkaliukumia. 3. Musiikinopettajien palkkataso kehittyy vähintään yhtä hyvin kuin muiden opettajaryhmien palkkataso.

6 6 Työnteon edellytykset kunnossa Toiminnan tavoitteet Kaikki opettajalle määrätyt tehtävät ovat palkanmaksun perusteena. Täydennyskoulutus on olennainen osa opetushenkilöstön palkallista työtä. Musiikinopettajien työolosuhteet ja työympäristöt ovat turvallisia. Yhteistoiminta on aitoa vuoropuhelua oppilaitosjohdon ja henkilöstön kesken. Rahoitusjärjestelmiä kehitettäessä tulee turvata ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen toimintaedellytykset. Koulutusrakenteita kehitettäessä turvataan opettajien palvelussuhteen ehdot. Jokaisessa oppilaitoksessa laaditaan työvuosisuunnitelma, jossa huomioidaan myös muu työ ja tehtävänkuva. Toimintaohjelma SMOL vaikuttaa siihen, että mahdolliset lomautukset ja leikkaukset torjutaan saadaan kaikki opettajan työ palkkauksen perusteeksi liiton toiminnassa ja tavoitteissa ovat painokkaasti mukana työhyvinvointiin liittyvät asiat koulutuksesta tehtävien leikkausten vaikutukset minimoidaan. Kaikki opettajalle määrätyt tehtävät ovat palkanmaksun perusteena.

7 7 MITTARIT 1. SMOL:n tavoitteet ja kannanotot näkyvät OAJ:n tavoitteissa ja lausunnoissa sekä ne etenevät OAJ:n järjestöyksikössä. 2. Liitto pitää yhteyttä koulutus- ja tutkintotoimikuntien OAJ:n jäsenedustajiin. 3. Liiton yhdessä yhteistyötahojen kanssa järjestämien koulutusten vaikuttavuus kasvaa. 4. Työhyvinvointiin liittyvät asiat näkyvät liiton omassa toiminnassa: tavoiteasettelu, koulutukset, yhteistyötahojen kanssa toimiminen. 5. Opettajilla on mahdollisuus ammattitaidon kehittämiseen työajalla. 6. Työaikasuunnitelmat ja työajan seuranta toteutuvat. 7. Tilastotiedon kerääminen ja analysointi yhdessä OAJ:n kanssa ovat osa liiton toimintaa.

8 8 Vahva ja arvostettu yhdistys Toiminnan tavoitteet OAJ:n, OAO:n ja SMOL:n järjestörakenne vastaa muuttuvaa toimintaympäristöä. SMOL tunnetaan OAJ:ssä. Jäsenet tuntevat OAJ:n omaksi järjestökseen. Liiton tunnettuus kasvaa julkisuudessa. SMOL:n jäsenyhdistykset toteuttavat omat sääntöuudistuksensa. Liiton jäsenmäärä kasvaa. Liittokokousten ja muiden liiton järjestämien koulutusten sisältöä ja toimintatapoja kehitetään SMOL:lla on yhteys alueverkostojen ammatillisten opettajien jaostoihin ja niissä toimiviin taiteen perusopetuksen opettajiin. liitolla on toimiva yhteysopettajaverkko Kansainväliset asiat ovat osa liiton toimintaa. SMOL on mukana OAJ:n ja OAO:n viestinnän kehittämisessä ja pitää yhteyttä sen toimijoihin. Sekä SMOL:n että OAJ:n viestintä on tuloksellista ja tavoitteellista. Liiton viestintää kehitetään. Toimintaohjelma SMOL vaikuttaa siihen, että liiton jäsenet osallistuvat OAJ:n alue- ja paikallisyhdistysten toimintaan yhteistyössä eri alojen ja asteiden opettajien kanssa kaikki oppilaitosten opettajayhdistykset kuuluvat OAJ:n paikallis- ja/tai alueyhdistyksiin liiton jäsenet ovat mukana alueellisen organisoitumisen kehittämistyössä OAJ:n paikallisyhdistykset sopivat järkevästä ratkaisusta yksityisten oppilaitosten luottamusmiesten kanssa paikallisista neuvotteluoikeuksista ja käyvät asiasta todelliset neuvottelut kulttuurialan opettajat ovat tietoisia mahdollisuudesta kuulua liittoon liiton edustajat osallistuvat sekä OAJ:n kansainvälisiin että erilaisiin musiikkikasvatus- ja musiikkialan tapahtumiin liitto on mukana OAJ:n viestinnän kehittämisessä Kaikki potentiaaliset henkilöt opetusalalta saadaan liittymään liittoon jäsenten tietoisuus OAJ:stä ja OAO:sta niin valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla lisääntyy ja tietoisuus SMOL:sta OAJ:n ja OAO:n sisällä paranee.

9 MITTARIT 9 1. SMOL:n jäsenmäärä kasvaa. 2. Yhä useampi liiton jäsen osallistuu liittokokouksiin ja muihin liiton järjestämiin tilaisuuksiin. 3. Liiton paikalliset yhdistykset ovat uudistaneet sääntönsä liiton sääntöjen pohjalta. 6. Liitolla on toimiva yhteysopettajaverkosto. 7. Liiton medianäkyvyys on kasvanut. 8. Liiton tiedotus on helposti tavoitettavaa. 9. SMOL näkyy OAJ:n ja OAO:n viestinnässä. 4. Yhteydet paikallisiin ja alueellisiin toimijoihin ovat toimivat. 5. Liitolla on toimivat suhteet NUMU:n kanssa.

SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 SMOL. Toimintatapa

SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 SMOL. Toimintatapa 1 SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä

Lisätiedot

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SMOL. Toimintatapa

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SMOL. Toimintatapa LIITE A 1 SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä

Lisätiedot

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1 SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toimintaajatus SMOL vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

SMOL ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

SMOL ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1 SMOL ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017 JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN Kevät 2017 Kirsti Hietaranta järjestöasiamies, OAJ Tavoitteet Järjestörakenteen yksinkertaistaminen, kehittäminen ja tehostaminen palvelee entistä paremmin niin järjestön,

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry.

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Valmistuvien opettajien infotilaisuus 3.5.2017 OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. 1 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 2 JÄSENJAKAUMA 1.1.2012 1.1.2013 1.1.2014 1.1.2015 1.1.2016 1.1.2017 Lastentarhanopettajaliitto

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Johdanto OAJ:n toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2019-2020 Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen

Lisätiedot

Opettajien edunvalvoja

Opettajien edunvalvoja Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palkkauksesta,

Lisätiedot

TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008

TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 Sivu 1/5 TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 1.YLEISTÄ Yhdistyksemme on perustettu 19.5.1941, joten vuosi 2008 on yhdistyksemme 68. toimintavuosi. Pitkän

Lisätiedot

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Erkki Mustonen, johtava lakimies, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Sopimuskorotukset 2014 2015 Sopimus: OVTES

Lisätiedot

PROFESSORILIITON STRATEGIA VUOTEEN 2022

PROFESSORILIITON STRATEGIA VUOTEEN 2022 HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 25.11.2016 TIEDOSSA TULEVAISUUS www.professoriliitto.fi Professoriliiton tehtävät Professoriliiton sääntöjen mukaan liitto toimii yliopistolain tarkoittamien yliopistojen, Maanpuolustuskorkeakoulun

Lisätiedot

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä?

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä? MITÄ HYÖDYN OAJ:n jäsenyydestä? Miksi kannattaa olla ammattijärjestön jäsen? Konkreettiset taloudelliset jäsenedut on jokaisen helppo ymmärtää, mutta mitä muuta jäsenmaksulla saa? OAJ:n tärkein tehtävä

Lisätiedot

OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO

OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1. JOHDANTO Vuosi 2016 on OAJ:n Lapin alueyhdistyksen kahdeksas toimintavuosi. Alueyhdistys toteuttaa toiminnallaan sääntöjensä mukaisia tavoitteita,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alueyhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan eri opettajaryhmien yhteiskunnallisen aseman, kasvatus- ja opetustyön

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2017 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan, jossa määritellään

Lisätiedot

Ajankohtaista työmarkkina- ja neuvottelutilanteesta AKOL:n neuvottelupäivät

Ajankohtaista työmarkkina- ja neuvottelutilanteesta AKOL:n neuvottelupäivät Ajankohtaista työmarkkina- ja neuvottelutilanteesta AKOL:n neuvottelupäivät 1 TYKA Työllisyys- ja kasvusopimus TYKA I: kunta 1.3.2014-31.12.2015, yksityinen 1.4.2014-31.1.2016 TYKA II: kunta 1.1.2016-31.1.2017,

Lisätiedot

Energiatehokkuus muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa. 9.12.2015 Arto Pekkala

Energiatehokkuus muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa. 9.12.2015 Arto Pekkala Energiatehokkuus muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa 9.12.2015 Arto Pekkala Rahoituksen leikkaukset Versio 3/2015 Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen rahoitusjärjestelmän uudistaminen Aikataulut?

Lisätiedot

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS Torstai 17.11.2011 Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys ALUEYHDISTYKSEN LÄHTÖKOHDAT OAJ:n syysvaltuustossa 2003 hyväksytty

Lisätiedot

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia 2017-2021 suomen taiteilijaseuran strategia 2017 2021 VISIOMME Visiomme on vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija. Suomen

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA Tulo- ja palkkapolitiikka. Toimijoiden tukeminen

OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA Tulo- ja palkkapolitiikka. Toimijoiden tukeminen OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA 2012 1. Tulo- ja palkkapolitiikka Toimijoiden tukeminen Luottamustehtävissä ja henkilöstön edustajina toimimisen tulee olla haluttua ja arvostettua. Heille on varattava riittävät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2017 2018 perustehtävä Missio OAJ on vahva koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan edun rakentaja ja valvoja. TULEVaISUUSKUVa Visio Olemme osaamisen ja sivistyksen merkittävin vaikuttaja

Lisätiedot

Paikallinen sopiminen

Paikallinen sopiminen Paikallinen sopiminen Puheenjohtajien neuvottelupäivät Kevät 2017 Kirsti Hietaranta Järjestöasiamies, OAJ Kilpailukykysopimus /Paikallinen sopiminen Alakohtaisesti sovitaan virka-ja työehtosopimuksissa:

Lisätiedot

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus 4.12.2013 Pasi Rentola Ammatillisen koulutuksen rahoituksen kokonaisuus Oppilaitosmuotoinen ammatillinen peruskoulutus 1,662 mrd. euroa Oppilaitosmuotoinen ammatillinen

Lisätiedot

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE 2014 Kari Sutinen, pj TOIMINNAN OSA-ALUEET KOKOUSTOIMINTA KOULUTUS/EDUNVALVONTA, AKTIIVIT, JÄSENISTÖ EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN, AKTIIVIT/JÄSENISTÖ/TYÖNANTAJAT

Lisätiedot

OAJ Etelä-Karjala Ajankohtaista OAJ:ssa ja OAO:ssa

OAJ Etelä-Karjala Ajankohtaista OAJ:ssa ja OAO:ssa OAJ Etelä-Karjala Ajankohtaista OAJ:ssa ja OAO:ssa OAJ, Opetusalan Ammattijärjestö OAO, OAJ:n Ammatilliset Opettajat 3.4.2013 Imatra Päivi Koppanen OAJ vpj., OAO pj. Lehtori, OAJ:n plm. TAMK paivi.koppanen@tamk.fi

Lisätiedot

Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistus. Rakenteellisen uudistuksen suuntaviivat

Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistus. Rakenteellisen uudistuksen suuntaviivat Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistus Rakenteellisen uudistuksen suuntaviivat Finlandia-talo 25.9.2014 Anita Lehikoinen Kansliapäällikkö Keskeiset rahoitus- ja rakenneuudistusta

Lisätiedot

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014 KATSAUS TULEVAAN VUOTEEN Lastentarhanopettajaliiton painopisteenä on lisätä varhaiskasvatuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta toiminnan sekä viestinnän keinoin. Vuoden teemana on Lastentarhanopettajan

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön??

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen

Lisätiedot

Toisen asteen koulutus

Toisen asteen koulutus Toisen asteen koulutus Kymenlaakson maakuntapäivä 13.5.2015 Johtaja, opetus ja kulttuuri Terhi Päivärinta Nykytila Hallituksen esitykset lukion ja ammatillisen koulutuksen rahoituksesta ja järjestämisluvista

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista

Lisätiedot

Viestintästrategia vuosille

Viestintästrategia vuosille Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.11.2018 Viestintästrategia vuosille 2019 2022 1. Johdanto Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen teologiliitto muodostavat yhdessä Kirkon

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2016 HALLITUKSEN ESITYS 13.10.2015

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2016 HALLITUKSEN ESITYS 13.10.2015 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Vuosi 2016 on Lastentarhanopettajaliiton 97. toimintavuosi. Varhaiskasvatuslain 1. vaihe korostaa pedagogiikkaa ja lastentarhanopettajien vastuuta toiminnasta. Tästä johtuen LTOL:n

Lisätiedot

AO ry oli aktiivinen TOKORA:n valmisteluvaiheessa edustajiensa välityksellä eri valmisteluelimissä.

AO ry oli aktiivinen TOKORA:n valmisteluvaiheessa edustajiensa välityksellä eri valmisteluelimissä. LIITE 2 AO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammattilliset opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 1/5 Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 Yleistä Sääntöjensä mukaisesti Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Edistää ry:n jäsenten välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Lisätiedot

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET Suomen musiikkineuvoston MUSIIKKIPOLIITTISET HALLITUSOHJELMATAVOITTEET MUSIIKKI TYÖNÄ AMMATTIMUUSIKKOJEN JA MUSIIKIN TEKIJÖIDEN TOIMINTAEDELLYTYKSET JA RESURSSIT TURVATTAVA Suomalaiset muusikot ja musiikin

Lisätiedot

Ajatuksia opetustoimen henkilöstön osaamisien kehittämisestä. Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus Osaava-hankkeiden sidosryhmäpäivä

Ajatuksia opetustoimen henkilöstön osaamisien kehittämisestä. Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus Osaava-hankkeiden sidosryhmäpäivä Ajatuksia opetustoimen henkilöstön osaamisien kehittämisestä Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus 15.3.2016 Osaava-hankkeiden sidosryhmäpäivä Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutuksen tavoite 2025

Lisätiedot

13.11.2015. ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta ammatilliseen koulutukseen valmistavaa koulutusta.

13.11.2015. ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta ammatilliseen koulutukseen valmistavaa koulutusta. Muistio 1 (6) OAJ NÄKÖKULMIA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISEEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN SOPEUTTAMINEN/ REFORMI Aikataulu Hallinto Saavutettavuuden turvaaminen ja opetuksen laatu edellyttävät, että

Lisätiedot

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Savonlinnan opettajien ammattiyhdistys ry Syyskokous 20.11.2018 KLO 19.00 Ravintola Nila Punkaharju TYÖJÄRJESTYS I KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 1. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ammattiosaaminen 2025 visio, AMKEn tulevaisuusvaliokunta Visio voi toteutua, jos 1. ammatillinen koulutus

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Laki. Lain tarkoitus ja soveltamisala. Rahoituksen periaatteet. Määritelmä. HE 186/1996 vp. EV 207/1996 vp -

Laki. Lain tarkoitus ja soveltamisala. Rahoituksen periaatteet. Määritelmä. HE 186/1996 vp. EV 207/1996 vp - EV 207/1996 vp - HE 186/1996 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitusta koskevaksi lainsäädännöksi Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 186/1996 vp ammatillisen

Lisätiedot

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS- toimintayksikkö Johtaja Pasi Kankare Ennakointi yksikkö yksikön päällikkö Matti Kimari Tutkinnot yksikkö yksikön päällikkö Sirkka-Liisa

Lisätiedot

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta Virtuaaliopetuksen päivät Helsinki 08.12. 09.12.2010 Neuvottelukunnan

Lisätiedot

Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 TOKE 2016

Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 TOKE 2016 Toimintakertomus vuodelta 2016 Aikuisopettajien liitto AKOL ry. 21.1.2017 2 / 7 1. YLEISTÄ Vuosi 2016 oli Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n 48.toimintavuosi ja sen liittymisestä OAJ:n ja keskusjärjestö

Lisätiedot

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto LTOL Lastentarhanopettajaliitto SISÄLLYS Postiosoite Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki Käyntiosoite Kellosilta 7, 00520 Helsinki Sähköposti liitolle lastentarha@lastentarha.fi, henkilöille etunimi.sukunimi@lastentarha.fi

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformi ja kestävä kehitys. Petri Sotarauta

Ammatillisen koulutuksen reformi ja kestävä kehitys. Petri Sotarauta Ammatillisen koulutuksen reformi ja kestävä kehitys Petri Sotarauta 28.11.2017 2 #AMISREFORMI REFORMI PÄHKINÄNKUORESSA Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta voimaan 1.1.2018 Yksi näyttöön perustuva ja

Lisätiedot

Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ kouluttaa yleistä

Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ kouluttaa yleistä OAJ kouluttaa 2011 OAJ kouluttaa yleistä Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ:n koulutus jakautuu edunvalvontakoulutukseen (sopimuskoulutusta) ja järjestökoulutukseen.

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D AMMATTIKORKEAKOULU I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala Ammattikorkeakoulun opetushenkilöstöön sovelletaan tämän osion lisäksi soveltuvin osin OVTES:n osiota A ja

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN REFORMI JA TYÖELÄMÄ- YHTEISTYÖ

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN REFORMI JA TYÖELÄMÄ- YHTEISTYÖ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN REFORMI JA TYÖELÄMÄ- YHTEISTYÖ LVI-koulutus 2018 -seminaari MS Viking Mariella to 28.9.2017 opetusneuvos Seija Rasku seija.rasku@minedu.fi Työelämäyhteistyön monet muodot Ammatillisten

Lisätiedot

1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton aseman vahvistaminen järjestämisaloilla)

1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton aseman vahvistaminen järjestämisaloilla) JHL Satakunnan alueen toiminta- ja koulutussuunnitelma vuodelle 2019 1 JHL Satakunnan alueen toimintasuunnitelma 2019 1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton

Lisätiedot

SAJO ry pähkinänkuoressa

SAJO ry pähkinänkuoressa SAJO ry pähkinänkuoressa Lepola Reija 20.2.2015 TOIMINTA-AJATUS Yhdistys edistää jäsenistönsä ammatillista osaamista, palvelussuhteeseen liittyviä ehtoja ja työssä jaksamista, kehittää ammatillista koulutusta

Lisätiedot

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Kirje OKM/41/592/2016 26.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma 1. Johdanto Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa,

Lisätiedot

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE Tampereen Insinöörit ry 3.11.2014 Kolmivuotissuunnitelma 2015-2017 TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE 2015-2017 1.TOIMINTA-AJATUS Tampereen Insinöörit ry on ammattikuntaa yhdistävä

Lisätiedot

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset OSIO C AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETUSHENKILÖSTÖN TYÖAIKAKOKEILUA KOSKEVAT SOPIMUSMÄÄRÄYKSET I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Näitä sopimusmääräyksiä (2 10 ) sovelletaan jäljempänä mainittujen

Lisätiedot

Omistajien ja kuntien rooli järjestäjäverkon uudistamisessa. Terhi Päivärinta Johtaja Kuntaliitto, opetus ja kulttuuri Porvoo, 25.11.

Omistajien ja kuntien rooli järjestäjäverkon uudistamisessa. Terhi Päivärinta Johtaja Kuntaliitto, opetus ja kulttuuri Porvoo, 25.11. Omistajien ja kuntien rooli järjestäjäverkon uudistamisessa Terhi Päivärinta Johtaja Kuntaliitto, opetus ja kulttuuri Porvoo, 25.11.2014 Kuntaliiton lähtökohta ja tavoitteet uudistukselle Yleiset tavoitteet:

Lisätiedot

Järjestäjäverkon muuttamisen vaikutukset lukiokenttään

Järjestäjäverkon muuttamisen vaikutukset lukiokenttään Järjestäjäverkon muuttamisen vaikutukset lukiokenttään Valtakunnallinen lukioseminaari Pro Lukio ry 1 KESU 2011-16 ja 2. asteen koulutus suuntasiko KESU rakenneuudistusta 2014? Koulutustakuu osana yhteiskuntatakuuta

Lisätiedot

TEHOA NÄYTTÖTUTKINTOPROSESSIIN SEMINAARI 19.11.2014. Muutoksen tuulet näyttötutkintojärjestelmässä Arto Pekkala

TEHOA NÄYTTÖTUTKINTOPROSESSIIN SEMINAARI 19.11.2014. Muutoksen tuulet näyttötutkintojärjestelmässä Arto Pekkala TEHOA NÄYTTÖTUTKINTOPROSESSIIN SEMINAARI 19.11.2014 Muutoksen tuulet näyttötutkintojärjestelmässä Arto Pekkala Kevään 2014 kehyspäätöksessä tehdyt ja muut leikkaukset Ammatillisen perus ja lisäkoulutuksen

Lisätiedot

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Liite 2 Yksityisen sektorin työnantajaedunvalvontaa Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa AVAINTAn missio AVAINTA toimii kuntaomisteisten yritysten ja yhteisöjen työnantajaedunvalvojana

Lisätiedot

KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella

KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella Laatua kaikille, omat polut huippuosaajille! Miten vastata lahjakkaiden ja motivoituneiden nuorten tarpeisiin? Miten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

OAJ:n ammatilliset. paikallisyhdistykset

OAJ:n ammatilliset. paikallisyhdistykset OAJ:n ammatilliset työnantajakohtaiset paikallisyhdistykset 12.3.2019 OAO, Birgitta Mannila Järjestörakenteen kehittäminen OAJ:n valtuuston kevätkokouksen 2016 päätöksen mukaisesti järjestörakennetta

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN RAKENTEELLISTA UUDISTAMISTA KOSKEVA PROJEKTISUUNNITELMA

TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN RAKENTEELLISTA UUDISTAMISTA KOSKEVA PROJEKTISUUNNITELMA 1 Opetus- ja kulttuuriministeriö 19.2.2014 TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN RAKENTEELLISTA UUDISTAMISTA KOSKEVA PROJEKTISUUNNITELMA 1. Uudistuksen lähtökohdat, tarkoitus ja tavoite Hallituksen

Lisätiedot

Tampereen seudun ammatilliset opettajat (TSAO) ry. TOIMINTAKERTOMUS 2013

Tampereen seudun ammatilliset opettajat (TSAO) ry. TOIMINTAKERTOMUS 2013 TAMPEREEN SEUDUN AMMATILLISET OPETTAJAT (TSAO) RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1. YLEISTÄ Vuosi 2013 oli uudelle Tampereen seudun (TSAO) ry:lle toinen toimintavuosi. Yhdistyksen tavoitteena on: 1)

Lisätiedot

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö sivu 1/6 n opetustoiminnan johtosääntö 1 5, 7 19 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 25.5.2015, 6 ) 6 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 24.8.2015, 8 ) I luku Toimiala 1 Toiminnan järjestäminen Oppilaitoksen

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen. Opetusneuvos Tarja Riihimäki

Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen. Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillinen koulutus: Hallitusohjelman ja KESU-luonnoksen painopisteet Koulutustakuu osana yhteiskuntatakuuta

Lisätiedot

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 6/2016 Kokousaika 7. kesäkuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen aluetoimisto 15.8.2017 Liittostrategiassa määritellyt strategiset päämäärät ovat Järjestäytymisasteen kasvu liiton sopimusaloilla. Jäsenten työolosuhteiden

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Ajankohtaista edunvalvonnasta

Ajankohtaista edunvalvonnasta Jouko Karhunen Ajankohtaista edunvalvonnasta Jouko Karhunen 13.5.2015 Jyväskylä Ammatilliset opettajat, AO, ry varapuheenjohtaja OAJ:n ammatilliset opettajat, OAO 2. varapuheenjohtaja OAJ:n valtuutettu

Lisätiedot

OAJ oma järjestömme ja ajankohtaiskatsaus järjestöasioihin. Uusien puheenjohtajien ja sihteerien koulutustilaisuus OAJ Varsinais-Suomi 10.-11.2.

OAJ oma järjestömme ja ajankohtaiskatsaus järjestöasioihin. Uusien puheenjohtajien ja sihteerien koulutustilaisuus OAJ Varsinais-Suomi 10.-11.2. OAJ oma järjestömme ja ajankohtaiskatsaus järjestöasioihin Uusien puheenjohtajien ja sihteerien koulutustilaisuus OAJ Varsinais-Suomi 10.-11.2.2012 Jäsenyyskriteerit Järjestäytymisperuste: ammattikuntaisuus

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat OKM:n tavoitteet ja toteutusmallit Kuopio 14.10.2014 Anita Lehikoinen Kansliapäällikkö Keskeiset rahoitus- ja rakenneuudistusta

Lisätiedot

NÄYTTÖTUTKINTO- TOIMINNAN KEHITTÄMISSEMINAARI. Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö, opetusneuvos

NÄYTTÖTUTKINTO- TOIMINNAN KEHITTÄMISSEMINAARI. Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö, opetusneuvos NÄYTTÖTUTKINTO- TOIMINNAN KEHITTÄMISSEMINAARI Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö, opetusneuvos tilastoja Opiskelijat näyttötutkintoon valmistavassa koulutuksessa v. 2012 oppilaitos

Lisätiedot

OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012

OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012 OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012 JOHDANTO Alueyhdistyksen tehtävänä on solmia yhteyksiä opetusalan päätöksentekijöihin, tukea alueensa opettajayhdistyksiä paikallistason edunvalvonnassa

Lisätiedot

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistaminen ja työn toteutus eri osapuolten kesken Koulutuksen järjestäjien tilaisuus 15.9.2008 Opetusneuvos Aira Rajamäki Opetushallitus aira.rajamaki@oph.fi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Tehyn 5 sanaa Miten Tehy vaikuttaa jäsenten parhaaksi? Terveysalan verkosto Kirsi Sillanpää Johtaja, TtM, MBA, esh

Tehyn 5 sanaa Miten Tehy vaikuttaa jäsenten parhaaksi? Terveysalan verkosto Kirsi Sillanpää Johtaja, TtM, MBA, esh Tehyn 5 sanaa Miten Tehy vaikuttaa jäsenten parhaaksi? 10.9.2018 Terveysalan verkosto Kirsi Sillanpää Johtaja, TtM, MBA, esh Tehyn missio Tehy on sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö, joka ajaa jäsentensä

Lisätiedot

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUS 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.10.2007

Lisätiedot

Edunvalvonta- ja palkkaus

Edunvalvonta- ja palkkaus Edunvalvonta- ja palkkaus Valmistuvien ilta 3.5.2017 1 OAJ Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö,

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

20. (29.60) Ammatillinen koulutus

20. (29.60) Ammatillinen koulutus Yhteiskunnallinen vaikuttavuus 2. (29.6) Ammatillinen koulutus Ammatillisen koulutuksen päämääränä on vahvistaa työelämän ja yhteiskunnan hyvinvointia ja kilpailukykyä kansainvälistyvässä toimintaympäristössä

Lisätiedot