Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 TOKE 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 TOKE 2016"

Transkriptio

1 Toimintakertomus vuodelta 2016

2 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 1. YLEISTÄ Vuosi 2016 oli Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n 48.toimintavuosi ja sen liittymisestä OAJ:n ja keskusjärjestö AKAVA:n jäseneksi tuli kuluneeksi 26 vuotta. Jäsenmäärä toimintavuoden alussa oli ja vuoden 2017 alussa Liiton jäsenet toimivat ammatillisen aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön parissa. Liiton toimintaa kuvataan seuraavaksi tarkemmin toiminnoittain. 2. JÄRJESTÖPOLITIIKKA Vuosi 2016 meni pitkälti samoissa merkeissä kuin edellisenä vuotena. Edelleen pinnalla on pysynyt ammatillisen koulutuksen reformi, leikkaukset ja säästötoimet. Monet aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät ovat joutuneet hakeutumaan uusin töihin tai jatkokoulutuksiin. Opettajantyötä yritettiin saada rakennemuutosalaksi, mutta tämäkin on edelleen kesken. AKOL on ollut mukana aktiivisesti vaikuttamassa ammatillisen koulutuksen reformin sisältöön, mm. osallistumalla Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämiin tilaisuuksiin ja on auttanut OAJ:n kannan kuulumista reformin valmistelussa. OAJ:n painostus järjestökentän uudistamiseen ajaa AKOL:laisia pois aikuisopettajayhdistyksistä ja he ovat jäämässä ulos nykyisestä edunvalvonnasta siirryttäessä työantajakohtaisiin paikallisyhdistyksiin. AKOL on ottanut voimakkaasti julkisesti kantaa OAJ:n tulevaan organisaatiorakenteen uudistukseen. AKOL toimi aktiivisesti tukiessaan jäseniä ja jäsenyhdistyksiä näissä haastavissa tilanteissa. Aikuisopettajien palkkaneuvojat Mirva Salokorpi (ammatillinen aikuiskoulutus) ja Merja Kittelä (vapaa sivistystyö) olivat käytettävissä avustaen paikallisia toimijoita. Tämä toiminta oli edelleen poikkeuksellista verrattuna muihin valtakunnallisiin yhdistyksiin. Viime vuonna AKOL maksoi edelleen jäsenyhdistystensä puolesta OAJ:n alueyhdistysten jäsenmaksut. Vuosi 2016 oli aktiivinen järjestöpoliittisten tapahtumien vuosi. Helmikuussa järjestettiin edunvalvontakoulutus, jossa annettiin eväitä mm. luottamusmiesten ja muiden kiinnostuneiden edunvalvontatyöhön. Huhtikuussa vietettiin vuosikokousta pääkaupunkiseudulla Långvikissa. AktiivisetOPET seminaari pidettiin Turussa lokakuussa, jossa teemoina olivat mm. muuttuva opettajuus, edunvalvonta-asiat, työhyvinvointi ja viestintä. Lisäksi keväällä järjestettiin OAJ:n luottamusmiespäivät sekä vapaan sivistystyön että aikuiskoulutuskeskusten luottamusmiehille. Vapaan sivistystyön uusien ja olemassa olevien jäsenten aktivoimiseksi järjestettiin vuoden aikana useampia tilaisuuksia ympäri Suomea.

3 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 3. KOULUTUSPOLITIIKKA Koulutuspoliittisesti vuosi 2016 oli AKOL:n toiminnassa vilkas. Liiton edustajat olivat OAJ:n kautta mukana koulutuspoliittisessa edunvalvonnassa ja nostivat kattojärjestön kautta yleiseen tietoisuuteen aikuisopettajille tärkeitä kysymyksiä. Tärkeitä keskustelu- ja päätöksentekofoorumeita olivat OAJ:n aikuiskoulutustyöryhmä ja OAJ:n koulutuspoliittinen toimikunta sekä OAO:n (OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry) hallitus. AKOL:n hallitus otti aktiivisesti kantaa aikuiskoulutuksen ajankohtaisiin asioihin ja nosti esiin aikuiskoulutuksen omaleimaisuutta erilaisissa alueellisissa ja paikallisissa tilaisuuksissa. Myös jäsenistöä saatiin aktiivisesti mukaan koulutuspoliittiseen keskusteluun mm. vuotuisessa AktiivisetOPET -seminaarissa. Lisäksi AKOL otti kantaa säästötoimiin ja leikkauksiin niin OAJ:n toimikunnissa ja työryhmissä kuin yhteisissä keskusteluissa opetushallinnon ja muiden sidosryhmien kanssa. Vuonna 2016 toimintaa leimasi ammatillisen koulutuksen reformiin valmistautuminen. AKOL:n hallitus, mutta myös jäsenistö osallistui aktiivisesti OPH:n koordinoimiin reformin kehittämispajoihin ympäri Suomen ja sitä kautta pääsi vaikuttamaan aikuiskoulutuksen uudistamiseen. Myös OAJ on kuunnellut AKOL:n kantoja ammatillisen koulutuksen laki- ja rahoitusuudistuksessa. Ammatillisen koulutuksen tutkintojärjestelmän kehittämistyön tuloksena tutkintotoimikuntien määrä väheni lähes puolella. AKOL sai kuitenkin jäseniään mukaan kattavasti tutkintotoimikuntatyöhön. OAJ teki esityksen, että opetusalan rakennemuutoksessa otettaisiin huomioon muutosturvan kehittäminen, joka sisältäisi mahdollisen muuntokoulutuksen ja edistäisi työllistymistä. AKOL oli mukana kommentoimassa esitystä. Toimintavuoteen mahtui myös monia tapahtumia ja tilaisuuksia, joihin AKOL:n hallituksen ja liiton jäseniä osallistui: KoL Tammiseminaari Raumalla kansalaisopistojen toimijoille Educa-messujen seminaaritarjonta AKOL:n edunvalvontakoulutus Vuosikokouksen yhteydessä pidetty koulutusseminaari Ammatillinen koulutus liikkeessä -tapahtuma Vapaan sivistystyön tilaisuudet Samassa veneessä olivat Jyväskylässä ja Helsingissä OAJ:n Aikuiskoulutusseminaari Helsingissä. Seminaari on suunnattu ammatillisen aikuiskoulutuksen, aikuislukioiden ja vapaan sivistystyön opetushenkilöstölle. AktiivisetOPET seminaari Turussa, jossa painotettiin aikuiskoulutuksen edunvalvontaa ja opettajien työhyvinvointia. Mukana oli paljon uusia AKOL:n jäseniä. Osaava-ohjelman ( ) koulutukset ja seminaarit ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön opettajille. Opetushallituksen järjestämät seminaarit ja reformityöpajat

4 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 4. TYÖEHTOPOLITIIKKA Yksityisten ja kunnallisten oppilaitosten työehtosopimukset sekä kilpailukykysopimuksessa sovitut muutokset ovat voimassa, saakka. Vuoden 2016 tuotannollinen ja taloudellinen tilanne aikuiskoulutuksen eri rahoitusosuuksien vähentyessä johti edelleen YT-neuvotteluihin monissa oppilaitoksissa. Joissakin oppilaitoksissa käytiin tai aloitettiin useammat YT-neuvottelut vuoden 2016 aikana. Toimintavuoden aikana työnantajien toteuttamat irtisanomiset, lomautukset ja osa-aikaistamiset aiheuttivat runsaasti työtä paikallisella tasolla luottamusmiehille sekä valtakunnallisesti liitolle ja OAJ:n edunvalvonnalle. Vapaassa sivistystyössä valtionosuuksien leikkaukset ja kiristynyt kuntatalous aiheuttivat tuntiopettajien työn vähenemisen tai loppumisen kokonaan. Vuoden 2016 aikana ammatilliseen reformiin valmistautuminen alkoi näkyä siten, että aikuisopettajien työtä on siirretty toisen asteen opettajille sekä muulle kuin opetushenkilöstölle. Kuluneella kaudella liiton omat työehtosopimusneuvojat toimivat luottamusmiesten yhdyshenkilöinä ja apuna. Vapaan sivistystyön työehtosopimusneuvoja oli Merja Kittelä ja ammatillisten opettajien Mirva Salokorpi. AKOL korvasi neuvontatehtävästä työnantajalle tai neuvojalle työaikaa enintään neljä tuntia viikossa. Vapaan sivistystyön työehtosopimusten ongelmana oli edelleen oppilaitosten yhdistymisistä aiheutunut lisääntynyt työmäärä, jota ei huomioida palkallisessa työajassa. Työehtosopimus ei määrittele vastuualueen laajuutta opetustunneissa eikä toimialueen laajuudessa. Valtakunnallisena ongelmana on ollut, että pitkäaikaisillakaan tuntiopettajilla ei ole turvaa työn jatkumisesta seuraavana työkautena. Ammatillisella puolella työehtosopimusneuvojan käsittelemät ongelmat koskivat lähinnä YTneuvotteluja, irtisanomisia, osa-aikaistamisia ja lomautuksia sekä niihin liittyviä ongelmatapauksia. Uusia haasteita toivat työaika- ja vuosityösuunnitelmat. 5. KANSAINVÄLINEN TOIMINTA AKOL järjesti vuotuisen opintomatkan Berliniin ja matkalle osallistui liiton jäseniä, yhteistyötahojen edustajia sekä liiton hallituksen jäseniä. Yhteensä osallistujia oli 25 henkeä. Opintomatkan aikana tutustuttiin paikallisiin oppilaitoksiin ja koulutusjärjestelmään, sekä kuultiin Saksan opetus- ja työhallinnon edustajia. Lisäksi tutustuttiin Saksan historiaan ja kulttuuriin. 1 stipendi myönnettiin matka-avustuksena Islantiin suuntautuneelle opintomatkalle. Kansainvälistä toimintaa suunnattiin jäsenistön kansainvälistymisen edistämiseen. OKKAsäätiöön vuonna 2012 perustetun OKKA-AKOL-stipendirahaston liiton jäsenille kohdennettuun stipendirahastoa on kasvatettu vuosittain. Rahaston tarkoituksena on tukea jäsenien liikkuvuutta sekä ns. kotikansainvälistymistä. Stipendirahaston suuruus vuoden 2016 lopussa oli yhteensä ,80. Rahastosta myönnettiin kuudelle jäsenelle apuraha Berlinin opintomatkalle. Stipendit maksettiin vuonna 2016 rahaston pääomasta.

5 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 6. TALOUS Liiton talous perustui toimintavuonna 0,20 % jäsenmaksuun. Tilikauden tulos oli alijäämäinen. Alijäämä on 3.358,25. Liitolle on hankittu Lahdesta vuonna 2009 sijoitusasunto, joka on vuokrattu ulkopuoliselle vuokralaiselle. Lahden asunnon vuokratuottoja käytetään sekä Lahden että Helsingin asuntojen ylläpitoon. 7. VIESTINTÄ Viestinnän kentän kehittyminen yhä sähköisempään ja vuorovaikutteisempaan suuntaan vaikutti myös AKOL:n toimintatapoihin. Tämän vuoksi AKOL aloitti verkkosivustonsa uudistamisen OAJ:n graafisen ilmeen mukaiseksi. Hallitus tehosti mobiiliin verkkoviestintään siirtymistä pilotoimalla WhatsApp-pikaviestipalvelua. Viestinnän välineinä olivat verkkosivut, sähköposti, yhdistystiedote ja Facebook. Välitimme myös OAJ:n tiedotteita jäsenistöllemme. Koko OAJ:n viestintään vaikutimme OAJ:n viestintätyöryhmässä, jossa AKOL:lla on edustus. 8. LUOTTAMUSTEHTÄVÄT AKOL:n, OAO:n ja OAJ:n luottamustehtävissä toimineet 2016 Liiton puheenjohtaja: Timo Kraft Hallituksen jäsenet saakka: Elina Byckling (varalla Tarja Liljeroos) Merja Kittelä (varalla Maarit Tourunen) Osku Laukkanen (varalla Tapio Vainio) Kimmo Liljeroos (Riitta Larne) Susanna Puustinen (Erkki Muhonen) Maarit Rahkola (varalla Oili Niittynen) Mirva Salokorpi (varalla Satu-Minna Piiroinen) Timo Vierto (varalla Aki Leppälä) Hallituksen jäsenet alkaen: Elina Byckling (varalla Tarja Liljeroos) Merja Kittelä (varalla Maarit Tourunen) Osku Laukkanen (varalla Tapio Vainio) Aki Leppälä (Mika Aaltonen) Kimmo Liljeroos (varalla Riitta Larne) Susanna Puustinen (varalla Erkki Muhonen) Maarit Rahkola (varalla Airi Aikio)

6 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 Mirva Salokorpi (varalla Satu-Minna Piiroinen) Vapaan sivistystyön jaoston vetäjänä toimi Merja Kittelä. Hän toimi myös liiton varapuheenjohtajana. Liiton sihteerinä toimi Mirva Salokorpi. Hän toimi myös tiedotussihteerinä. Oili Niittynen ja Tapio Vainio vastasivat sähköisestä tiedottamisesta saakka ja alkaen Kimmo Liljeroos sekä Elina Byckling. Liiton verkkosivujen päivittämisestä vastasivat Oili Niittynen ja Tapio Vainio saakka ja alkaen Kimmo Liljeroos sekä Elina Byckling Koulutuspoliittisen toimikunnan vastaavana toimi Maarit Rahkola ja jäseninä Kimmo Liljeroos, Elina Byckling sekä varajäsenistä Tarja Liljeroos, Maarit Tourunen ja Riitta Larne saakka alkaen toimikunnan vastaavana toimi Elina Byckling ja jäseninä Maarit Rahkola sekä varajäsenistä Tarja Liljeroos, Maarit Tourunen ja Riitta Larne. Tulo- ja palkkapoliittisen toimikunnan vastaavana toimi Mirva Salokorpi ja jäseninä Merja Kittelä, Susanna Puustinen, Aki Leppälä ja varajäsen Erkki Muhonen saakka alkaen vastaavana toimi Merja Kittelä ja jäseninä Mirva Salokorpi, Susanna Puustinen, Aki Leppälä ja varajäsenistä Airi Aikio sekä Erkki Muhonen. Järjestöpoliittisen toimikunnan vastaavana toimi Osku Laukkanen ja jäseninä Timo Vierto ja Tapio Vainio, Satu-Minna Piiroinen, Oili Niittynen saakka alkaen Kimmo Liljeroos toimi vastaavana ja jäseninä Osku Laukkanen sekä varajäsenistä Tapio Vainio, Mika Aaltonen sekä Satu-Minna Piiroinen. Toimikunnan tehtäviin kuului myös viestintään liittyvät asiat. Liiton tositetarkastajana toimi Elina Byckling saakka ja alkaen Maarit Rahkola. Koulutussihteerinä toimi Maarit Rahkola saakka ja alkaen Susanna Puustinen. Kansainvälisten asioiden vastaavana toimi liiton hallitus. Liiton edustajat eri toimielimissä OAJ:n hallituksen varsinaisena jäsenenä toimi Timo Kraft saakka ja alkaen hallituksen varajäsenenä. OAJ:n valtuustoon kuuluivat Maarit Rahkola ja Timo Kraft sekä valtuustoryhmän ensimmäisenä varajäsenenä oli Merja Kittelä. Timo Kraft toimi valtuuston I varapuheenjohtajana saakka. OAJ:n OAO-valtuustoryhmässä toimivat OAJ:n valtuutetut Maarit Rahkola ja Timo Kraft.

7 Aikuisopettajien liitto AKOL ry / 7 OAJ:n TES-neuvojina toimivat ammatillisella puolella Mirva Salokorpi ja vapaan sivistystyön puolella Merja Kittelä. OAJ:n aikuiskoulutustyöryhmän puheenjohtajana toimi Timo Kraft ja työryhmän varajäsenenä Merja Kittelä saakka alkaen Timo Kraft toimi puheenjohtaja ja varsinaisena jäsenenä Merja Kittelä sekä varajäsenenä Elina Byckling. Opettajien työttömyyskassan hallituksen jäsenenä toimi Timo Kraft. OAJ:n viestintätyöryhmän jäsenenä toimi Osku Laukkanen ja varajäsenenä Oili Niittynen saakka. OAJ:n tulo-ja palkkapoliittisen toimikunnan varajäsenenä toimi Mirva Salokorpi. OAJ:n koulutuspoliittisentoimikunnan varajäsenenä toimi Maarit Rahkola saakka ja sen jälkeen toimikunnan varsinaisena jäsenenä. OAO:n hallituksessa varsinaisena jäsenenä toimi Elina Byckling (varalla Maarit Tourunen) sekä Merja Kittelä (varalla Riitta Larne). Liiton puheenjohtaja Timo Kraft osallistui OAO:n hallitustyöskentelyyn. Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämissä koulutustoimikunnissa toimivat: - kone- ja metallialan koulutustoimikunnan varsinaisena jäsenenä Kari Laine - kuntoutus- ja liikunta-alan koulutustoimikunnan varsinaisena jäsenenä Timo Kraft - tietojenkäsittelyalan koulutustoimikunnassa varsinaisena jäsenenä Hannu Fyhr Opetushallituksen nimeämissä ammattialakohtaisissa tutkintotoimikunnissa oli liiton jäsenillä hyvä edustus. Opetushallituksen nimeämien ammatillisten perustutkintojen tutkinnon perusteiden työryhmissä oli edustajina useita liiton jäseniä.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

Tampereen seudun ammatilliset opettajat (TSAO) ry. TOIMINTAKERTOMUS 2013

Tampereen seudun ammatilliset opettajat (TSAO) ry. TOIMINTAKERTOMUS 2013 TAMPEREEN SEUDUN AMMATILLISET OPETTAJAT (TSAO) RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1. YLEISTÄ Vuosi 2013 oli uudelle Tampereen seudun (TSAO) ry:lle toinen toimintavuosi. Yhdistyksen tavoitteena on: 1)

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

- vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä tavalla jäsentensä ammatillisiin,

- vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä tavalla jäsentensä ammatillisiin, SMOL ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista

Lisätiedot

AO ry oli aktiivinen TOKORA:n valmisteluvaiheessa edustajiensa välityksellä eri valmisteluelimissä.

AO ry oli aktiivinen TOKORA:n valmisteluvaiheessa edustajiensa välityksellä eri valmisteluelimissä. LIITE 2 AO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammattilliset opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan

Lisätiedot

SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 SMOL. Toimintatapa

SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 SMOL. Toimintatapa 1 SMOL ry Liite 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

(hyväksytty vuosikokouksessa Porissa , voimassa alkaen PRH:n hyväksymänä)

(hyväksytty vuosikokouksessa Porissa , voimassa alkaen PRH:n hyväksymänä) AKOL:n säännöt (hyväksytty vuosikokouksessa Porissa 13.4.2014, voimassa 16.6.2014 alkaen PRH:n hyväksymänä) AIKUISOPETTAJIEN LIITTO AKOL RY. SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Liiton nimi on Aikuisopettajien

Lisätiedot

TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008

TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 Sivu 1/5 TAMPEEEN AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETTAJAT RY: TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 1.YLEISTÄ Yhdistyksemme on perustettu 19.5.1941, joten vuosi 2008 on yhdistyksemme 68. toimintavuosi. Pitkän

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Tiina Ahde Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Miksi haen luottamusmieheksi? Haluan ennen kaikkea auttaa ihmisiä. Parhaimpia hetkiä luottamusmiesvuosillani edunvalvonnassa

Lisätiedot

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017 JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN Kevät 2017 Kirsti Hietaranta järjestöasiamies, OAJ Tavoitteet Järjestörakenteen yksinkertaistaminen, kehittäminen ja tehostaminen palvelee entistä paremmin niin järjestön,

Lisätiedot

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SMOL. Toimintatapa

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SMOL. Toimintatapa LIITE A 1 SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toiminta-ajatus SMOL - vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä

Lisätiedot

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto LTOL Lastentarhanopettajaliitto SISÄLLYS Postiosoite Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki Käyntiosoite Kellosilta 7, 00520 Helsinki Sähköposti liitolle lastentarha@lastentarha.fi, henkilöille etunimi.sukunimi@lastentarha.fi

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta Virtuaaliopetuksen päivät Helsinki 08.12. 09.12.2010 Neuvottelukunnan

Lisätiedot

Opettajien edunvalvoja

Opettajien edunvalvoja Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palkkauksesta,

Lisätiedot

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön??

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Liiton toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle. 1. Missio, visio ja tavoitteet Vapaa Sivistystyö ry:n missiona on vapaan sivistystyön asemaan ja toimintaedellytyksiin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 /

TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 / TIETOJENKÄSITTELYN PÖYTÄKIRJA TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 / 2010-2013 LIITE 1, kokous 2, 2010--2013 TUTKINTOTOIMIKUNNAN KOKOUS Järjestäytymiskokous Aika: 25.8.2010 klo 10:00 11:50 Paikka: Helsinki, UIL,

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 7.6.2017 klo 9:00 Paikka: Otaniemi, Maarintie 8, kokoushuone 1596 Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

Lausuntopyyntö kaikille perustutkinnoille yhteisistä ammatillisista valinnaisista tutkinnon osista

Lausuntopyyntö kaikille perustutkinnoille yhteisistä ammatillisista valinnaisista tutkinnon osista LAUSUNTOPYYNTÖ 1 (3) 15.09.2017 OPH-2065-2017 Jakelussa mainitut Lausuntopyyntö kaikille perustutkinnoille yhteisistä ammatillisista valinnaisista tutkinnon osista Opetushallitus pyytää lausuntoanne kaikille

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous TK:n Liite 2.

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous TK:n Liite 2. OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous 24.4.2019 TK:n Liite 2. Ajankohta Paikka Tilaisuus Kohderyhmä Kouluttaja/vastuuhenkilö Budjetti Määrä TAMMIKUU Hinta/ henkilö

Lisätiedot

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Savonlinnan opettajien ammattiyhdistys ry Syyskokous 20.11.2018 KLO 19.00 Ravintola Nila Punkaharju TYÖJÄRJESTYS I KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 1. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS Torstai 17.11.2011 Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys ALUEYHDISTYKSEN LÄHTÖKOHDAT OAJ:n syysvaltuustossa 2003 hyväksytty

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry toteutti OAJ:n ja OAO:n toiminnastaan päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry toteutti OAJ:n ja OAO:n toiminnastaan päättämiä linjauksia. LIITE 2 AO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

Muuttuva ammatillinen koulutus ja opettajuus

Muuttuva ammatillinen koulutus ja opettajuus Muuttua ammatillinen koulutus ja opettajuus Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU Puheenjohtaja Mari Räkköläinen 29.3.2017 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sekä etäyhteydet OTTU ry OTTU ry on tieteellinen

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

JÄSENKYSELY 2018 AKOL KOOSTE

JÄSENKYSELY 2018 AKOL KOOSTE JÄSENKYSELY 2018 AKOL KOOSTE TAUSTAA Aikuisopettajien liitto AKOL ry toteutti jäsenistölleen kyselyn syyskuussa 2018. Tavoitteena oli selvittää, millaisia muutoksia ammatillisen koulutuksen reformi on

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Johdanto OAJ:n toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2019-2020 Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

OAJ:n POHJANMAAN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTAPERIAATTEET

OAJ:n POHJANMAAN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTAPERIAATTEET OAJ:n POHJANMAAN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTAPERIAATTEET Alueyhdistyksen tarkoituksena on toimia 1. jäsenistön edunvalvojana, 2. jäsenyhdistysten toiminnan tukemiseksi ja edistämiseksi sekä jäsenistön ammatillisten

Lisätiedot

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Erkki Mustonen, johtava lakimies, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Sopimuskorotukset 2014 2015 Sopimus: OVTES

Lisätiedot

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistaminen ja työn toteutus eri osapuolten kesken Koulutuksen järjestäjien tilaisuus 15.9.2008 Opetusneuvos Aira Rajamäki Opetushallitus aira.rajamaki@oph.fi

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle.

Yhdistyksen toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle. TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Yhdistyksen toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle. 1. Missio, visio ja tavoitteet Vapaa Sivistystyö ry:n missiona on vapaan sivistystyön asemaan ja toimintaedellytyksiin

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Ajankohtaista edunvalvonnasta

Ajankohtaista edunvalvonnasta Jouko Karhunen Ajankohtaista edunvalvonnasta Jouko Karhunen 13.5.2015 Jyväskylä Ammatilliset opettajat, AO, ry varapuheenjohtaja OAJ:n ammatilliset opettajat, OAO 2. varapuheenjohtaja OAJ:n valtuutettu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, Lastentarhanopettaja, Helsinki Lastentarhanopettajaliiton varapuheenjohtaja OAJ hallituksen

Lisätiedot

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä?

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä? MITÄ HYÖDYN OAJ:n jäsenyydestä? Miksi kannattaa olla ammattijärjestön jäsen? Konkreettiset taloudelliset jäsenedut on jokaisen helppo ymmärtää, mutta mitä muuta jäsenmaksulla saa? OAJ:n tärkein tehtävä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 LOUNAIS-SUOMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TOIMINTAKERTOMUS 2011 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä omistaa Liedon ammatti- ja aikuisopiston, Loimaan ammatti- ja aikuisopiston ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 1. YLEISTÄ Keski Suomen Ekonomit ry. on v.1937 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia korkeamman taloustieteellisen koulutuksen hankkineiden yhdyssiteenä toiminta alueellaan,

Lisätiedot

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, 32 ERJA LEHTONEN Pääluottamusmies, Espoo Lastentarhanopettajaliiton (LTOL) varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä?

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä? MITÄ HYÖDYN OAJ:n jäsenyydestä? Miksi kannattaa olla ammattijärjestön jäsen? Konkreettiset taloudelliset jäsenedut on jokaisen helppo ymmärtää, mutta mitä muuta jäsenmaksulla saa? OAJ:n tärkein tehtävä

Lisätiedot

VUODEN 2016 TOIMINTAKERTOMUS 1 YLEISTÄ 2 HALLINTO. OAJ:n Kemijärven paikallisyhdistys ry

VUODEN 2016 TOIMINTAKERTOMUS 1 YLEISTÄ 2 HALLINTO. OAJ:n Kemijärven paikallisyhdistys ry OAJ:n Kemijärven paikallisyhdistys ry www.oajkemijarvi.com VUODEN 2016 TOIMINTAKERTOMUS 1 YLEISTÄ OAJ:n Kemijärven paikallisyhdistyksellä (A-malli) toimintavuosia on kertynyt jo 21. Jäseniä paikallisyhdistyksellä

Lisätiedot

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Poliisiopintojen Edistämissäätiön Hallitukselle Vuosi 2014 oli Poliisiopintojen Edistämissäätiön viideskymmenes toimintavuosi. Säätiön ja

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014 KATSAUS TULEVAAN VUOTEEN Lastentarhanopettajaliiton painopisteenä on lisätä varhaiskasvatuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta toiminnan sekä viestinnän keinoin. Vuoden teemana on Lastentarhanopettajan

Lisätiedot

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1 SMOL ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Suomen musiikinopettajien liitto SMOL ry:n toimintaajatus SMOL vaikuttaa yhteistyössä OAJ:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO) kanssa sääntöjensä edellyttämällä

Lisätiedot

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Poliisiopintojen Edistämissäätiön Hallitukselle Vuosi 2016 oli Poliisiopintojen Edistämissäätiön viideskymmenestoinen toimintavuosi. Säätiön

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

KOKOUKSESSA KÄSITELTIIN MM.

KOKOUKSESSA KÄSITELTIIN MM. OAJ Pääkaupunkiseutu Tiivistelmä 5/2018 1 (5) KOKOUKSESSA KÄSITELTIIN MM. TALOUSASIAT Yhdistyksen talous Merkittiin tiedoksi tuloslaskelma ja tase. JAOSTOT Edunvalvonta- ja koulutusavustusanomukset Päätettiin

Lisätiedot

Ajankohtaista koulutuspolitiik an syksyssä 2016

Ajankohtaista koulutuspolitiik an syksyssä 2016 Ajankohtaista koulutuspolitiik an syksyssä 2016 Heljä Misukka OAJ:n koulutusjohtaja 1 Hyvää juhlavuotta! Myös OAJ juhlii 100 vuotiasta Suomea Educa-tapahtumasta se alkoi, teemana Suomi 100 Lähes jokaisessa

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA 25.11.2013 Hki, Paasitorni Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuksen kehittämispäivät opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillinen aikuiskoulutus Opetushallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE 2014 Kari Sutinen, pj TOIMINNAN OSA-ALUEET KOKOUSTOIMINTA KOULUTUS/EDUNVALVONTA, AKTIIVIT, JÄSENISTÖ EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN, AKTIIVIT/JÄSENISTÖ/TYÖNANTAJAT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ Vuosi 2012 oli Palotutkimusraati ry:n kahdeskymmenesensimmäinen toimintavuosi rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys jatkaa vuonna 1982 perustetun Palotutkimuksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

AO TOIMINTAKERTOMUS 2017

AO TOIMINTAKERTOMUS 2017 AO TOIMINTAKERTOMUS 2017 Johdanto AO asetti toimintasuunnitelmassa 2017 tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustui OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen 7.3.2013 Jyväskylän kaupungin kansainvälisten yhteyksien linjaukset Jyväskylän kaupunkistrategia Jyväskylä kilpailukykyinen kaupunki,

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Koulutettuja hammashoitajia, suun terveydenhoitoalan lähihoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita edustava

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Oulun-seudun Lämpö-,Vesi-ja Ilmastointitekninen Yhdistys ry, OuLVI TOIMINTAKERTOMUS 2012 Perustietoja yhdistyksestä: Rekisteri no 110.106 Asiakirja no 69195649 Y-10161609 Merkitty rekisteriin 13.6.1972

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alueyhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan eri opettajaryhmien yhteiskunnallisen aseman, kasvatus- ja opetustyön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Liiton toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle. Strategiaa täydentää sen toimeenpanosuunnitelma ja toimintaympäristökuvaus. Strategian liitteeksi laaditaan

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 6.11.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2018 Puheenjohtaja: Sari Pelttari

Lisätiedot

13.11.2015. ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta ammatilliseen koulutukseen valmistavaa koulutusta.

13.11.2015. ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta ammatilliseen koulutukseen valmistavaa koulutusta. Muistio 1 (6) OAJ NÄKÖKULMIA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISEEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN SOPEUTTAMINEN/ REFORMI Aikataulu Hallinto Saavutettavuuden turvaaminen ja opetuksen laatu edellyttävät, että

Lisätiedot

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa.

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. 2 (7) Yleistä Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. Lisäksi hallituksen tavoitteena oli kehittää yhdistystoimintaa

Lisätiedot

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä yhdistys. Yhdistys

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE Tampereen Insinöörit ry 3.11.2014 Kolmivuotissuunnitelma 2015-2017 TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE 2015-2017 1.TOIMINTA-AJATUS Tampereen Insinöörit ry on ammattikuntaa yhdistävä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret 2 Sisällys 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet 2. Verkoston kehittäminen Verkostoituminen Vetovoimaisuus 3. Viestintä 4. Tapahtumat 5. Sidosryhmät 3 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet Konsulttinuorten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Tätä tehtävää edistävät toimiminen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n jäsenyhdistyksenä sekä keskusjärjestömme STTK:n kautta.

Tätä tehtävää edistävät toimiminen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n jäsenyhdistyksenä sekä keskusjärjestömme STTK:n kautta. TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 28.10.2017 esitettäväksi syyskokoukselle 18.11.2017 YLEISTÄ EDUNVALVONTA Yksityisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ry, YSTEA, on valtakunnallinen

Lisätiedot

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Kirje OKM/41/592/2016 26.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma 1. Johdanto Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa,

Lisätiedot

Vuosikokouksen asialista

Vuosikokouksen asialista Vuosikokouksen asialista 7.2.2019 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry PÖYTÄKIRJA OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 25.4.2017 klo 18.00 19.18 Paikka: Kotimäen koulun ruokasali, Littoistentie 500, Kaarina Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

Vuosikokouksen asialista

Vuosikokouksen asialista Vuosikokouksen asialista 26.2.2018 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot