KIINTEISTÖLIITTO SATAKUNTA RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Yleistä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIINTEISTÖLIITTO SATAKUNTA RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Yleistä"

Transkriptio

1 1 KIINTEISTÖLIITTO SATAKUNTA RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Yleistä Kiinteistöliitto Satakunta ry. on kiinteistöalan paikallinen yleishyödyllinen yhteisö eli taloyhtiöiden, vuokranantajien ja kiinteistönomistajien ja -työnantajien edunajaja Porin seudulla ja Pohjois- ja Kaakkois-Satakunnassa. Yhdistys on Suomen Kiinteistöliiton paikallisyhdistys. Edunvalvonta kohdistuu erityisesti asumiskustannuksiin, alan yleiseen kehittämiseen ja paikallisesti energianhinnoitteluun, kiinteistöveroon, tariffeihin ja jätehuollon kehittämiseen. Kiinteistönomistajien kannalta tärkeitä valtakunnallisia uudistus- ja säädöshankkeita vuonna 2018 ovat mm. asunto-osakeyhtiölain päivittäminen erityisesti lisä- ja täydennysrakennushankkeiden toteutusmahdollisuuksien parantamiseksi asuntoosakeyhtiöissä ja sähköiseen asunto-osakerekisterin (ASREK) toteuttamiseen liittyvät lainsäädäntöhankkeet, hyvä vuokratapa -suosituksen mahdollinen uudistaminen ja maankäyttö- ja rakennuslain uudistustarpeiden kartoittaminen. Tarkastelun kohteina ovat myös kiinteistöverotuksessa sovellettavien verotusarvojen määräytymisarvojen uudistaminen, energiaverotuksen muutokset ja asumisen tukijärjestelmät sekä sähkön hintatariffijärjestelmän uudistaminen. Liitto yhdessä jäsenyhdistyksiensä kanssa pyrkii valtakunnallisilla ja paikallisilla vaikuttamiskampanjoilla ja edunvalvonnalla vaikuttamaan siten, että asumisen ja kiinteistönpidon kustannukset pysyvät kohtuullisina. Liiton hallitus hyväksyy eduskuntavaalikauden hallitusohjelmatavoitteet syksyllä Kiinteistöliitto Satakunnan painopistealueina ovat toimintavuonna seuraavat asiat: taloyhtiöiden talous, sen suunnittelu ja tilinpäätösten tulkinta kiinteistöjuridiikan ajankohtaisasiat taloyhtiöiden palvelut ja niiden hankinta sekä sopimukset taloyhtiöiden vastuukysymysten erityispiirteet (esimerkkinä märkätilat) taloyhtiöiden vaihtoehtoiset lämmitysjärjestelmät sekä ilmanvaihto ja sisäilma hallitusten tietotaidon kehittäminen erityisesti sähköisiä työkaluja hyödyntäen Peruspalveluja ovat mm: Kiinteistöalan viestintä ja tiedottaminen jäsenkirjein ja nykyaikaisen sähköisen tiedonvälityksen avulla yhteistoimin Suomen Kiinteistöliiton ja Länsi- Suomen alueen sekä Lounais-Suomen Kiinteistöviestin kanssa.

2 2 Kiinteistöalan paikallisen koulutustoiminnan järjestäminen ja edistäminen yhteistyössä mm. Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen kanssa. Jäsenistön neuvonta tapahtuu yhteistyössä Kiinteistöliiton asiantuntijoiden kanssa. Jäsenistön neuvossa hyödynnetään lisäksi myös sähköisiä työkaluja ja selvitetään nettikoulutusten hyödyntäminen. Yhteistyötä tehdään myös Suomen Vuokranantajat ry:n kanssa. Työnantajatoimintojen osalta kiinteistöyhdistys ja Kiinteistöliitto ovat jäsenenä Kiinteistöpalvelut ry:ssä, mistä jäsenet saavat neuvoa työsuhdelakiasioissa. Edunvalvonta tapahtuu paikallisesti ja yhteistyössä Kiinteistöliiton kanssa. Kiinteistöyhdistyksen asiakkaina ovat mm: - asunto-osakeyhtiöt - vuokrataloyhtiöt - liike- ja toimistokiinteistöyhtiöt - kiinteistöalan vuokranantajat ja työnantajat - kiinteistönomistajat Yhdistyksen asioita hoitaa johtokunta, johon kuuluu vähintään yhdeksän (9) ja enintään viisitoista (15) jäsentä. Jäsenmäärä on ollut 12. Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii Eino Taulu ja käytännön asioita hoitaa Sakipa Oy Isännöinti. Kiinteistösihteerinä on Teija Hokkanen. 2. Jäsentiedotus ja viestintä Viestintä ja tiedotus ovat välineitä, joilla kehitetään osaamista ja vaikutetaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Toimintavuoden aikana jaetaan jäsenistölle 6-7 yhteistiedotetta, joissa on Suomen Kiinteistöliiton ja sen Länsi-Suomen alueen toimittamat ajankohtaisasiat ja myös tietoutta paikallisyhdistyksen toiminnasta. Jäsenkirjeen sisältöä ja visualisointia uudistetaan. Kiinteistöliitto Satakunta yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton kanssa panostaa merkittävässä määrin sähköiseen tiedonvälitykseen ja liiton sivujen ja muiden porttaalien kautta on saatavissa runsaasti jäseniä kiinnostavaa tietoa ja ajankohtaisasioita. Jäsenten www-sivuja ovat: - - Kiinteistolehti.fi/taloyhtio (sivut uudistettu 2017, entinen (sivut uudistetaan ) - (sivut uudistetaan ) - Jäsenet voivat mennä avoimelle Kiinteistolehti.fi/taloyhtio -sivustolle ja siirtyä sieltä omilla tunnuksilla jäsensivuille ja saada avointen sivujen lisäksi merkittävässä

3 3 määrin yksityiskohtaista kiinteistöalan tietoutta. Jäsensivut tullaan siirtämään kiinteistoliitto.fi sivustolle ja sivusto päättyy tämän jälkeen. Lisäksi jäsenpalveluna Kiinteistöliitto tarjoaa jokaiselle jäsenenä olevalle yhtiölle omat www-sivut osoitteessa Sähköisten viestintävälineiden opastamiseen keskitytään koulutusten yhteydessä. Lisäksi Suomen Kiinteistöliitto on mukana myös Facebookissa, Twitterissä ja YuoTubessa. Kiinteistöliitto Satakunnalta on myös omat Facebook-sivut Yhdistys tekee yhteistyötä julkisen sanan kanssa. Merkittävimpiä yhteistyötahoja ovat Satakunnan Kansa, paikallisradiot sekä paikalliset lehdet. Julkisen sanan kanssa pidetään yhteisiä tilaisuuksia. Viestinnän päämuotoja ovat: 1. Sähköinen viestintä 2. Suomen Kiinteistölehden kanssa tehtävä yhteistyö, 3. taustatiedotus ja toimittajatapaamiset, 4. valmiit lehtiartikkelit. Taloyhtiöiden toimintaan, asumiseen ja Kiinteistöliittoyhteisön palveluihin liittyvät tietoiskumaiset videot julkaistaan videokanavan lisäksi nettisivuilla ja jaetaan sosiaalisessa mediassa sekä hyödynnetään osana koulutuksia. Vuoden aikana osallistutaan Kiinteistöliiton yhdessä yhdistysten kanssa järjestämään liiton tunnettuisuuskampanjaan. 3. Kiinteistölehti ja paikallislehti sekä alan kirjallisuuden välitys Suomen Kiinteistölehti kuuluu jäsenmaksuun. Kiinteistölehti on merkittävä kiinteistöalan tietouden välittäjä. Suomen Kiinteistölehti on nyt myös digi-versiona, joka on jäsenille maksuton. Yhdistys toimittaa neljä alueellista Lounais-Suomen Kiinteistöviesti lehteä. Lehdessä käsitellään erityisesti alueellisia kiinteistöasioita ja otetaan mukaan myös valtakunnallista näkemystä. Jakelu suoritetaan Poriin ja ympäristökuntiin. Kiinteistöviesti lehti tehdään yhteistyössä Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n ja Rauman Kiinteistöyhdistys ry:n kanssa. Kiinteistöliitto Satakunta välittää Kiinteistöalan Kustannus Oy:n julkaisemaa kirjallisuutta ja lomakkeita ja jäsenalennus on 10 % kulloinkin voimassa olevasta hinnastosta. 4. Jäsenneuvonta ja lausunnot Neuvonta- ja koulutuspalvelut- Kiinteistöliitto neuvoo palvelu - ovat keinoja vaikuttaa jäsenistön kykyyn ja mahdollisuuksiin onnistua tehtävissään. Jäsenneuvontaa tehdään juridisissa ja talousasioissa yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton lakimiesten ja talousasiantuntijoiden kanssa. Paikallisesti jäsenneuvonnasta vastaavat toiminnanjohtaja Eino Taulu ja toimistopäällikkö Teija Hokkanen. Suomen Kiinteistöliiton jäsenneuvonta vastaa:

4 4 - lakineuvonta numerosta (ma-to klo 9-15 ja pe 10-15), - talous- veroneuvonta numerosta (ma-to klo 13-16), - energianeuvontaa annetaan numerosta (vaihde) nettiajanvarausjärjestelmällä. Neuvontapalvelu tarjoaa tietoa taloyhtiöiden toimijoille liittyen energiankäyttöön ja säästöön sekä energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin. - jäsenyhdistysten työsuhdeneuvonnasta vastaa Kiinteistötyönantajat ry. Yhteystiedot löytyvät - Korjausrakentamisen neuvonta palvelee maanantaisin ja perjantaisin klo numerossa (09) kiinteistön tekniikkaan, kunnossapitoon ja korjausrakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Korjausrakentamisen neuvontapalvelu toteutetaan ostopalveluna ja sen tuottaa Talokeskus Yhtiöt Oy tytäryhtiöineen. Laki- ja energianeuvonnassa on käytössä myös nettiajanvarausjärjestelmä. Nettipalvelussa jäsentaloyhtiön edustaja tai vuokranantajajäsen voi varata 20 minuutin ajan haluamansa kiinteistöjuridisen asian käsittelyyn ja liittää asiassa yhden liitetiedoston. Varsinainen neuvonta annetaan varattuna palveluaikana puhelimitse. Palveluja täydentävät Suomen Kiinteistöliitto ry:n Palvelu Oy:n tarjoama maksullinen puhelinneuvonta ei-jäsenille sekä yhtiön tarjoamat juridiset, maksulliset toimeksiantopalvelut jäsenistölle. Maksullinen lakineuvontapalvelu palvelee numerossa maanantaista torstaihin kello Puhelimitse tapahtuvan jäsenneuvonnan ohella Kiinteistöliitto Satakunta voi järjestää Suomen Kiinteistöliiton laatimia kirjallisia lausuntoja (normaali tai laaja) ongelma-asioihin. Näistä liitto perii kohtuullisen liiton hinnaston mukaisen korvauksen. Liitolla on myös muita maksullisia juridisia palveluita. Jäsenpalveluiden käyttöä tehostaa mobiilijäsenkortti, jonka voi ladata puhelimeen ja sen toiminta edellyttää, että hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten tiedot sekä sähköposti on kirjattu jäsentietojärjestelmään. Jäsenkortti on jatkossa vain mobiilijäsenkortti. 5. Jäsenhankinta Koejäsenyyden jäsenhankintaprojektia jatketaan. Kiinteistöliiton apuvälineitä hyödyntäen markkinoidaan yhdistyksen jäsenyyttä potentiaalisille jäsenille Porin seudulla, Kankaanpäässä ja Huittisten talousalueella. Yhdistyksen henkilöstön ohella johtokunnan jäsenet osallistuvat aktiiviseen markkinointiin. Toimintavuoden aikana tavoitteena on jäsenmäärän kasvu vähintään 5 %:lla vuoden 2017 tasosta. Jäsenhankinnassa keskitytään tehostettuun yhteistyöhön isännöitsijöiden kanssa.

5 5 6. Jäsen- ja yleisötilaisuudet sekä koulutus Koulutuspalvelut Kiinteistöliitto kouluttaa - ovat olennaisimpia keinoja vaikuttaa jäsenistön kykyyn ja mahdollisuuksiin onnistua tehtävissään. Aikaisemman jäsentyytyväisyystutkimuksen tuloksiin, yleisimpiin neuvontakysymyksiin ja jäsenistön toivomiin painopisteisiin keskitytään vuonna Yhdistys järjestää ensisijaisesti jäsenilleen ja muille alan edustajille yleisö- ja koulutustilaisuuksia. Aiheina ovat mm: Kevätkausi: Syyskausi: 1. Taloyhtiön talouden suunnittelu, talousarvion laadinta ja tilinpäätöksen tulkinta, isännöitsijöiden koulutus korostaa myös korjaushankkeen käsittelyä kirjanpidossa ja verotuksessa (samassa yhteydessä markkinoidaan toiminnantarkastajien nettikoulutusta), ajankohta , koulutus isännöitsijöille klo ja hallinnolle klo Taloyhtiö palveluja hankkimassa kilpailutus ja sopimukset (myös vakuutukset), koulutus myös isännöitsijöille 3. Ajankohtaista kiinteistöjuridiikasta, koulutus myös isännöitsijöille 4. Muuta ajankohtaista 5. Märkätilan korjaus taloyhtiössä (tekniikka ja juridiikka), koulutus myös isännöitsijöille 6. Taloyhtiön lämmitysratkaisut sekä sisäilma ja ilmanvaihto, koulutus myös isännöitsijöille 7. Selvitetään ja mahdollisesti kokeillaan nettikoulutuksena korjaushankkeen juridiikka Koulutusten yhteydessä korostetaan ja markkinoidaan viestinnän sähköisiä palveluita. Koulutuksissa painotetaan taloyhtiön toiminnan kannalta keskeisten ja yleisemmin neuvontatarvetta vaativien asioiden opettamista. Tämä toteutetaan kehittämällä koulutusjärjestelmää, tukemalla myös verkossa tapahtuvaa itseopiskelua (verkkokurssit ja webinaarit) sekä tuottamalla oppaita. Yhdessä Kiinteistöalan Kustannus Oy:n kanssa kehitettyä Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen koulutusohjelmaa(hthj) markkinoidaan edelleen. Toiminnantarkastajien sähköinen työkirja tarjotaan jäsenetuna toiminnantarkastajille. Yhdistys osallistuu ajankohtaisiin tapahtumiin tarpeen mukaan.

6 6 7. Tutkimus- ja kehitystoiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta ovat tapoja kehittää uusia palveluita, osaamista ja ratkaisuja jäsenten tarpeisiin. Tutkimus- ja kehitystoiminnan painopisteitä ovat asuinkiinteistökannan suunnitelmallisen kiinteistönpidon tehostaminen, energiatehokkuuden parantaminen, korjausrakennuttamisosaamisen edistäminen, kiinteistön käyttö- ja huoltoohjekokonaisuuden uudistaminen ja korjausrakentaminen. Jäsenet saavat arvokasta tietoa mm. seuraavien tutkimusten kautta, jotka suoritetaan vuosittain: - Korjausrakentamisbarometri - Asumismenot tutkimus - Indeksitalotutkimus Lisäksi tullaan saamaan valtakunnallista ohjeistusta mm. asuntoyhtiöiden talousarvioon sekä hoitokulujen kehitykseen liittyen. Kiinteistöliitto selvittää mahdollisuutta kehittää putkistokorjauksien toteuttamiseen liittyvää tutkimustoimintaa yhteistyössä Suomen Isännöintiliiton kanssa. Tutkimus- ja kehitystoiminnasta tiedottamista tullaan tehostamaan. 8. Vaikuttaminen ja yhteiskunnalliset suhteet Yhdistys pyrkii vaikuttamaan kuntapäättäjiin ja valmistelijoihin erityisesti verotuksen valmistelussa, teknisten lautakuntien sekä energialautakuntien päätöksiin. Tariffien hinnoitteluun ja kiinteistöveroon kiinnitetään erityisesti huomiota. Sähkömarkkinoita ja jätehuolto-organisaatioiden kehittämistä seurataan. Yhdistys toimii aktiivisesti kiinteistöasioiden esilläpidossa. Syksyllä toteutetaan valtakunnallinen indeksitalovertailu, jossa vertaillaan eri kuntien maksuja ja kiinteistöveron määrään. Yhdistys tiedottaa toiminnastaan ja kiinteistöalan muutoksista aktiivisesti alueella ilmestyville lehdille, paikallislehdille ja paikallis- ja alueradioille. Yhteistoimintaa lehdistön kanssa tehostetaan ja tavoitteena hyödyntää Kiinteistöliiton juttupankin aiheita ja liiton suunnitelmia viestintäyhteistyön toteuttamisessa. 9. Yhteistyö Kiinteistöliiton kanssa ja alueellisen yhteistyön kehittäminen Yhdistys toimii yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton kanssa. Turun ja Rauman kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti yhteistä toimintaa jatketaan ja vuoden 2018 aikana päivitetään yhteistoimintasopimus. Yhdistys päivittää kirjallisena yhdistyksen strategiasuunnitelman 2018 pohjautuen osittain liiton strategiasuunnitelmaan.

7 7 9. Talous Yhdistyksen taloudellinen asema on vakaa. Oheisena on talousarvioehdotus vuodelle Jäsenmaksuehdotuksessa hallitus ehdottaa jäsenmaksun säilyttämistä ennallaan vuosikokouksen tekemän päätöksen mukaisesti. Porissa 12. päivänä joulukuuta 2017 KIINTEISTÖLIITTO SATAKUNTA Hallitus

Paikallinen Palveleva Vaikuttaja

Paikallinen Palveleva Vaikuttaja Paikallinen Palveleva Vaikuttaja Akseli Kiinteistöpalvelut Oy Turun Isännöintikeskus Oy 23.11.2016 Toiminnanjohtaja Juuso Kallio Suomen Kiinteistöliitto Suomen Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien

Lisätiedot

Imatran Seudun Kiinteistöyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA /6 Imatra

Imatran Seudun Kiinteistöyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA /6 Imatra n Seudun Kiinteistöyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1/6 JOHDANTO Historiatietojen mukaan n seudun Kiinteistöyhdistys ry:n perustamiskokous on pidetty joulukuun 11. päivä vuonna 1946. Vuosi 2017 on

Lisätiedot

Kiinteistöstrategia. Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA

Kiinteistöstrategia. Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA Kiinteistöstrategia Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA 19.3. 2013 Pekka Luoto Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry Neuvontapalvelut

Lisätiedot

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kevät Yhteenveto: Oulun läänin Kiinteistöyhdistys ry KTI KIINTEISTÖTIETO OY KTI KIINTEISTÖTALOUDEN INSTITUUTTI RY LUOTTAMUKSELLINEN TAUSTATIEDOT Kiinteistöliiton

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 Yhteenveto: n=70 1 Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely 2018 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena on selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 Yhteenveto: n=56 1 Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely 2018 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena on selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 Yhteenveto: n=28 1 Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely 2018 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena on selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2018 Yhteenveto: n=145 1 Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely 2018 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena on selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten

Lisätiedot

Jäsentyytyväisyyskysely 2012

Jäsentyytyväisyyskysely 2012 Jäsentyytyväisyyskysely 1 KIINTEISTÖLIITTO Yhteenveto: Pohjois-Kymen Kiinteistöyhdistys LUOTTAMUKSELLINEN..1 TAUSTATIEDOT Tässä raportissa on esitetty Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskyselyn tulokset

Lisätiedot

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kevät Yhteenveto KTI KIINTEISTÖTIETO OY KTI KIINTEISTÖTALOUDEN INSTITUUTTI RY LUOTTAMUKSELLINEN TAUSTATIEDOT Tässä raportissa on esitetty Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskyselyn

Lisätiedot

Jäsentyytyväisyyskysely 2012

Jäsentyytyväisyyskysely 2012 Jäsentyytyväisyyskysely KIINTEISTÖLIITTO Yhteenveto: Etelä-Kymenlaakson Kiinteistöyhdistys LUOTTAMUKSELLINEN.. TAUSTATIEDOT Tässä raportissa on esitetty Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskyselyn tulokset

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Hyväksytty hallituksessa

KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Hyväksytty hallituksessa 1 KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Hyväksytty hallituksessa 10.6.2015 Johdanto Strategia on linjaus siitä, mitkä ovat Kiinteistöliitto Uusimaan tavoitteet ja miten yhdistys aikoo toimia saavuttaakseen

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 Yhteenveto: Etelä Karjalan Kiinteistöyhdistys 1 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena oli selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton / jäsenyhdistysten nykyisen toiminnan

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 Yhteenveto: Kiinteistöliitto Kanta Häme 1 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena oli selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton / jäsenyhdistysten nykyisen toiminnan ja

Lisätiedot

Roolinne taloyhtiössä

Roolinne taloyhtiössä Roolinne taloyhtiössä 1 97 Kaikki vastaajat (=129) 8 6 4 2 12 15 5 Isännöitsijä Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Jokin muu, mikä 1/3 Paikkakunta (Taloyhtiön sijainti) 12 111 Kaikki vastaajat (=13) 1 8 6

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sivu 1 (6) TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YHTEENVETO Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys on vuonna 1903 perustettu asunto-osakeyhtiöiden, kiinteistöosakeyhtiöiden, vuokrataloyhtiöiden ja muiden yhteisömuotoisten

Lisätiedot

Digitaalinen palvelutarjotin

Digitaalinen palvelutarjotin Digitaalinen palvelutarjotin Kurssi kohti tulevaisuutta Thomas Åberg, kehitysjohtaja Kiinteistöalan Kustannus Oy Tarjoamme digitaalisia sisältöratkaisuja Taloyhtiöille Isännöitsijöille Huoltoyhtiöille

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 Yhteenveto: Pohjois Kymen Kiinteistöyhdistys 1 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena oli selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton / jäsenyhdistysten nykyisen toiminnan

Lisätiedot

1(5) Kiinteistöliitto Uusimaa ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE YLEISTÄ

1(5) Kiinteistöliitto Uusimaa ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE YLEISTÄ 1(5) Kiinteistöliitto Uusimaa ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 12.12.2012 YLEISTÄ Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n (jäljempänä yhdistys) uusittujen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on alueensa

Lisätiedot

Etelä Karjalan Kiinteistöyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Etelä Karjalan Kiinteistöyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1 / 8 TOIMINTA AJATUS Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta sääntöjen 2 :n mukaan: Yhdistyksen tarkoituksena on: toimia jäsentensä ja jäsentalojensa edustajien yhdyssiteenä ja valvoa niiden yleisiä ja yhteisiä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. YLEISTÄ Varsinais-Suomi on pitkän linjan varsinaissuomalainen asumisen ja kiinteistönpidon edunvalvoja ja vaikuttaja. Yhdistyksen toimintaa ohjaa ja valvoo hallitus,

Lisätiedot

Toteutunut jälkiasennushissihanke, esimerkkinä As Oy Pesäpönttö

Toteutunut jälkiasennushissihanke, esimerkkinä As Oy Pesäpönttö Toteutunut jälkiasennushissihanke, esimerkkinä As Oy Pesäpönttö Esteettömyys- ja hissiseminaari 26.10.2015, Kotka Sami Tammisto Toiminnanjohtaja Etelä-Kymenlaakson Kiinteistöyhdistys ry Etelä-Kymenlaakson

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015

JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 JÄSENTYYTYVÄISYYS 2015 Yhteenveto: Etelä Kymenlaakson Kiinteistöyhdistys 1 Jäsentyytyväisyyskyselyn tavoitteena oli selvittää - millaisena jäsenet kokevat Kiinteistöliiton / jäsenyhdistysten nykyisen toiminnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011 1 (8) 16.11.2010. Työvaliokunta 9.11.2010 Hallitus 16.11.2010. Järjestötoiminta. Neuvonta. Edunvalvonta. Viestintä & koulutus

Toimintasuunnitelma 2011 1 (8) 16.11.2010. Työvaliokunta 9.11.2010 Hallitus 16.11.2010. Järjestötoiminta. Neuvonta. Edunvalvonta. Viestintä & koulutus Toimintasuunnitelma 2011 1 (8) 16.11.2010 Työvaliokunta 9.11.2010 Hallitus 16.11.2010 Neuvonta Järjestötoiminta Edunvalvonta Viestintä & koulutus Tutkimus & kehitys 1) Johdanto...2 2) Edunvalvonta...2

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 Sisällysluettelo

Toimintasuunnitelma 2018 Sisällysluettelo Toimintasuunnitelma 2018 Sisällysluettelo 1. Palveleva vaikuttaja 2 2. Edunvalvonta ja vaikuttaminen 2 3. Neuvonta ja koulutus 3 4. Tutkimus- ja kehitystoiminta 8 5. Viestintä ja tiedonhallinta 12 6. Järjestötoiminta

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Sukupuoli 1. Nainen 415 49,11% 2. Mies 430 50,89% 2. Ikä 1. alle 30 19 2,25%

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Hyväksytty hallituksen kokouksessa YLEISTÄ

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Hyväksytty hallituksen kokouksessa YLEISTÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 14.12.2018 1. YLEISTÄ Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi on pitkän linjan varsinaissuomalainen asumisen ja kiinteistönpidon edunvalvoja

Lisätiedot

Taloyhtiöiden antenniverkkojen tilanne - miten tavoittaa päättäjät? 29.10.2015 Rantasipi Sveitsi Yhteysjohtaja Timo Tossavainen

Taloyhtiöiden antenniverkkojen tilanne - miten tavoittaa päättäjät? 29.10.2015 Rantasipi Sveitsi Yhteysjohtaja Timo Tossavainen Taloyhtiöiden antenniverkkojen tilanne - miten tavoittaa päättäjät? 29.10.2015 Rantasipi Sveitsi Yhteysjohtaja Timo Tossavainen Asunto-osakeyhtiöt & tavoitettavuus Suuri määrä taloyhtiöitä Suomessa = haaste

Lisätiedot

Keski-Suomen indeksivertailu 2019 Taloyhtiöiden kuntakohtaiset kiinteistökustannukset

Keski-Suomen indeksivertailu 2019 Taloyhtiöiden kuntakohtaiset kiinteistökustannukset Keski-Suomen indeksivertailu 2019 Taloyhtiöiden kuntakohtaiset kiinteistökustannukset Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys ry 10.9.2019, korjattu 12.9.2019 Vertailusta Vertailu tehty vuodesta 2005 lähtien syksyisin

Lisätiedot

Kiinteistöliitto Kanta-Häme VAHVA KIINTEISTÖALAN VAIKUTTAJA TOIMINTASTRATEGIA 2020

Kiinteistöliitto Kanta-Häme VAHVA KIINTEISTÖALAN VAIKUTTAJA TOIMINTASTRATEGIA 2020 Kiinteistöliitto Kanta-Häme VAHVA KIINTEISTÖALAN VAIKUTTAJA TOIMINTASTRATEGIA 2020 KIINTEISTÖLIITTO KANTA-HÄME VAHVA VAIKUTTAJA - TOIMINTASTRATEGIA 2020 1 JOHDANTO Kiinteistöliitto Kanta-Häme on toiminut

Lisätiedot

KIINTEISTÖALAN HALLITUSAMMATTILAISET AKHA ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

KIINTEISTÖALAN HALLITUSAMMATTILAISET AKHA ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1 KIINTEISTÖALAN HALLITUSAMMATTILAISET AKHA ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Yhdistyksen vuoden teemana on Hyvä hallintotapa tavaksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi yhdistyksen hallitus toimii aktiivisesti

Lisätiedot

Korjausrakentamisen tupailta Kai Haarma Toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Uusimaa

Korjausrakentamisen tupailta Kai Haarma Toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Uusimaa Korjausrakentamisen tupailta 18.1.2012 Kai Haarma Toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Uusimaa Kiinteistöliitto Uusimaa (Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys) Suomen Kiinteistöliiton suurin alueyhdistys 9300

Lisätiedot

Neuvonta-Viestintä-Koulutus-Edunvalvonta

Neuvonta-Viestintä-Koulutus-Edunvalvonta 1 KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA STRATEGIA Hyväksytty hallituksen kokouksessa 23.9.2009 Neuvonta-Viestintä-Koulutus-Edunvalvonta 1) Johdanto Strategia on linjaus siitä, mitkä ovat yhdistyksen tavoitteet ja miten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely

Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kiinteistöliiton jäsentyytyväisyyskysely Kevät 6 Yhteenveto KTI KIINTEISTÖTIETO OY KTI KIINTEISTÖTALOUDEN INSTITUUTTI RY LUOTTAMUKSELLINEN 1 TAUSTATIEDOT Koko aineisto Vastaajaryhmät koko aineiston tasolla

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Sisällys. TOIMINTASUUNNITELMA (19) Päätös

Sisällys. TOIMINTASUUNNITELMA (19) Päätös TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 (19) 22.11.2016 Sisällys 1. Palveleva vaikuttaja 2 2. Edunvalvonta ja vaikuttaminen 2 3. Neuvonta ja koulutus 4 4. Tutkimus- ja kehitystoiminta 8 5. Viestintä- ja tiedonhallinta

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA (19) Päätös Annankatu 24 I Helsinki I

TOIMINTASUUNNITELMA (19) Päätös Annankatu 24 I Helsinki I TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1 (19) TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2 (19) 1. Palveleva vaikuttaja Toimintasuunnitelma perustuu vuonna 2014 hyväksyttyyn Palveleva vaikuttaja strategiaan. Palvelu on vaikuttamista.

Lisätiedot

TALOYHTIÖ ON KIINTEISTÖLIITTO KANTA-HÄMEEN JÄSEN

TALOYHTIÖ ON KIINTEISTÖLIITTO KANTA-HÄMEEN JÄSEN TALOYHTIÖ O KIITEISTÖLIITTO KATA-HÄMEE JÄSE 2 18 16 14 12 1 8 6 4 2 188 3 8 Kyllä Ei En tiedä Kaikki vastaajat (=199) ROOLISI TALOYHTIÖSSÄ 16 14 12 1 8 6 4 2 32 149 12 3 2 1 Kaikki vastaajat (=199) PAIKKAKUTA

Lisätiedot

HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2018

HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2018 Sivu 1 (6) Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys ry Sepänkatu 4 C 40100 Jyväskylä keski-suomi.kiinteistoliitto.fi HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2018 EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN Yhdistys osallistui valtakunnalliseen

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille vuosikokous 2012 1 KUTSU :n jäsenille VUOSIKOKOUS ja KIINTEISTÖPANEELI Tiistaina 20.3.2012 klo 17.00 Carelicum, Torikatu 21 C-porras, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10. :n mukaiset asiat. Vuosikokousaineisto

Lisätiedot

Yhdistyksen hallituksen palvelustrategia 2016

Yhdistyksen hallituksen palvelustrategia 2016 Yhdistyksen hallituksen palvelustrategia 2016 Hyväksytty hallituksessa 8.3.2016 Esitetty yhdistyksen vuosikokoukselle 23.3.2016, Kotka Jäsenet Jäsenyhdistykset Kiinteistöliitto Palvelu on vaikuttamista

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille KUTSU Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUS Maanantaina 27.4.2015 klo 15.00 Carelicum, Koskikatu 5, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset asiat. Vuosikokousaineisto

Lisätiedot

Sisällys. Toimintasuunnitelma 2015 1 (15) Päätös 18.11.2014

Sisällys. Toimintasuunnitelma 2015 1 (15) Päätös 18.11.2014 Toimintasuunnitelma 2015 1 (15) Sisällys 1. Palveleva vaikuttaja... 2 2. Edunvalvonta ja vaikuttaminen... 2 3. Neuvonta ja koulutus... 3 4. Tutkimus- ja kehitystoiminta... 6 5. Viestintä- ja tiedonhallinta...

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Liikennepalvelut taloyhtiöissä Hankekuvaus Jukka Kero

Liikennepalvelut taloyhtiöissä Hankekuvaus Jukka Kero Liikennepalvelut taloyhtiöissä Hankekuvaus 9.3.2018 Jukka Kero Hankkeen tavoitteet Selvitetään asunto-osakeyhtiöiden tulevaisuuden kestävään liikkumiseen liittyviä näkemyksiä, tarpeita ja mahdollisuuksia

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 1 (13) 19.11.2013. Työvaliokunta 12.11.2013 Hallitus 19.11.2013. Sisällys

Toimintasuunnitelma 2014 1 (13) 19.11.2013. Työvaliokunta 12.11.2013 Hallitus 19.11.2013. Sisällys Toimintasuunnitelma 2014 1 (13) 19.11.2013 Työvaliokunta 12.11.2013 Hallitus 19.11.2013 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Edunvalvonta... 2 3. Neuvontapalvelut... 3 4. Järjestötoiminta ja hallinto... 4 5. Tutkimus-

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Päivitys 03-2013

KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Päivitys 03-2013 1 KIINTEISTÖLIITTO UUSIMAA RY:N STRATEGIA Päivitys 03-2013 Neuvonta-Viestintä-Koulutus-Edunvalvonta 1) Johdanto Strategia on linjaus siitä, mitkä ovat Kiinteistöliitto Uusimaan tavoitteet ja miten yhdistys

Lisätiedot

Mitä asuminen maksaa nyt ja tulevaisuudessa?

Mitä asuminen maksaa nyt ja tulevaisuudessa? Mitä asuminen maksaa nyt ja tulevaisuudessa? Kiinteistö 2013 14.11.2013 Jukka Kero, Pääekonomisti Suomen Kiinteistöliitto ry Sisältö Taloustilanne ja lähiaikojen näkymät Taloyhtiöiden hoitokulujen kehitys

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton kuntavaalikysely 2017

Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton kuntavaalikysely 2017 Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton kuntavaalikysely 2017 Keskeiset tulokset Vastaajien perustiedot Vastaajan rooli (voi valita useita) Rooli Määrä Asukasomistaja (asunto-osakeyhtiö) 1422 Asukasomistaja

Lisätiedot

Taloyhtiön viestintä - suositeltavat käytännöt ja

Taloyhtiön viestintä - suositeltavat käytännöt ja Taloyhtiön viestintä - suositeltavat käytännöt ja toimivat välineet Tänään: Taloyhtiön viestintä - suositeltavat käytännöt ja toimivat välineet Hyvä viestintä on tärkeä osa taloyhtiön viihtyisyyttä ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille KUTSU Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUS ja KURSSI-ILTA nro 10 Tiistaina 11.3.2014 klo 16.30 Carelicum, Torikatu 21 C-porras, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014 Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 0/204 TNS 204 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen

Lisätiedot

Toiminnantarkastus, miten se tehdään?

Toiminnantarkastus, miten se tehdään? Toiminnantarkastus, miten se tehdään? Taloyhtiötapahtuma 6.4.2016, Messukeskus Juho Järvinen Talous- ja veroasiantuntija Suomen Kiinteistöliitto Tutkimus- ja kehityspalvelut Kiinteistöliitossa 2 T&K-palvelut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Kiinteistöliitto Satakunta Strategia vuosille Johdanto

Kiinteistöliitto Satakunta Strategia vuosille Johdanto Kiinteistöliitto Satakunta Strategia vuosille 2019-2021 1. Johdanto Kiinteistöliitto Satakunnan strategiana on yhdistyksen toiminnan kehittäminen lähtien jäsentaloyhtiöiden tarpeista. Samoin strategian

Lisätiedot

Kutsu Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN. Torstaina klo Kuopion Klubille (Kuninkaankatu 10)

Kutsu Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN. Torstaina klo Kuopion Klubille (Kuninkaankatu 10) Kutsu Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN Torstaina 16.4.2015 klo 15.00 Kuopion Klubille (Kuninkaankatu 10) Kokouksessa käsitellään sääntöjen 7. :n mukaiset asiat. Vuosikokousaineisto

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa?

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? - Hallitus on keskeisessä roolissa päätöksenteossa ja sen valmistelijana - Hallitukselta odotetaan hyviä ja oikeudenmukaisia ratkaisuja - Hallitukselta

Lisätiedot

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 17. :ssä mainitut asiat.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 17. :ssä mainitut asiat. Katinkullan Pallohalli Oy Co / Holiday Club Isännöinti Katinkulta, 88610 Vuokatti puh. 0306 870 200 www.holidayclub.fi/isannointi YHTIÖKOKOUSKUTSU Katinkullan Pallohalli Oy:n osakkeenomistajat kutsutaan

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen

Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen Taloyhtiöillä ja muilla rakennusten omistajilla edessä suuria haasteita.

Lisätiedot

Tervetuloa. Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN. Torstaina klo Hotelli Savonsolmu Toikantie 9, Pieksämäki

Tervetuloa. Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN. Torstaina klo Hotelli Savonsolmu Toikantie 9, Pieksämäki Tervetuloa Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN Torstaina 23.3.2017 klo 17.30 Hotelli Savonsolmu Toikantie 9, Pieksämäki Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset asiat. Vuosikokousaineisto

Lisätiedot

ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA

ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA Enontekiön Sähkö Oy ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA 1 Energiapalvelujen toimenpideohjelman ajankohtaispäivä 14.12.2011 Finlandia talo, Helsinki 2 Johdanto Energianeuvonnalla vastuulliset energiayhtiöt

Lisätiedot

Tervetuloa VUOSIKOKOUKSEEN

Tervetuloa VUOSIKOKOUKSEEN Tervetuloa Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN Keskiviikkona 8.4.2015 klo 17.00 Ravintola Paviljonki, Rajalahdentie 4, Savonlinna Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset asiat.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys VUOSIKOKOUS 2018

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys VUOSIKOKOUS 2018 Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys VUOSIKOKOUS 2018 Kuntavaalipaneeli 2 KUTSU Kutsu Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN Keskiviikkona 30.5.2018 klo 15.00 Kuopion Klubille (Kuninkaankatu

Lisätiedot

Talouden näkymät taloyhtiön näkökulmasta

Talouden näkymät taloyhtiön näkökulmasta Talouden näkymät taloyhtiön näkökulmasta SKH-Isännöinti Oy:n koulutustilaisuus 25.5.2016, Helsinki Pääekonomisti Jukka Kero Sisältö Esittäytyminen Talousnäkymät 2016-2017 Hoito- ja ylläpitokustannusten

Lisätiedot

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Koulutettuja hammashoitajia, suun terveydenhoitoalan lähihoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita edustava

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Suomen Merkonomiyhdistysten Liitto - SMYL ry Sisältö Liiton tunnettuuden lisääminen Lausunnot ja kannanotot Edustaminen Julkaisutoiminta Rekisterit Markkinointi Tapahtumat

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Miten Motiva palvelee 22.5.2012

Miten Motiva palvelee 22.5.2012 Miten Motiva palvelee 22.5.2012 Ajankohtaista Tiedote 15.5. Motivan palvelut Julkaisut Miten Motiva palvelee neuvontaorganisaatioita Verkkosivut, työkalut Kuluttajaneuvonnan www-portaali Neuvojien koulutukset

Lisätiedot

KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN

KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN KUTSU Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUKSEEN Keskiviikkona 23.5.2018 klo 16.30 Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna, Kauppatori 4-6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset

Lisätiedot

Tervetuloa VUOSIKOKOUKSEEN

Tervetuloa VUOSIKOKOUKSEEN vuosikokous 2012 1 Tervetuloa :n VUOSIKOKOUKSEEN torstaina 15.3.2012 klo 17.00 Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampukselle, Sampo-Sali A118, Kuninkaankartanonkatu 7 Kokouksessa käsitellään sääntöjen

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa. Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry

HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa. Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry ISÄNNÖITSIJÄN TEHTÄVÄT yhtiön juokseva hallinto laissa ei yksityiskohtaisesti

Lisätiedot

Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto

Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto Energiatehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä KÄYTTÖ käyttötottumukset tietoisuus ikärakenne asenteet omistaja/vuokralainen

Lisätiedot

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 1 Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 116 000 jäsenyritystä 400 paikallisyhdistystä 21 aluejärjestöä 52 toimialajärjestöä yli 4000 luottamushenkilöä yli 1200 jäsentä kuntien valtuustoissa Edunvalvontaa

Lisätiedot

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Suomen Biokierto ja Biokaasu ry 1.3.2019 LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Yhdistyksen tarkoitus Suomen Biokierto ja Biokaasu ry tarkoituksena on edistää kestävää ja vastuullista biohajoavien jätteiden

Lisätiedot

MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori

MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi 9.-10.2.2019 Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori ALOITUS Mitä tiedät SOOL-vastaavan toimenkuvasta? Mitä ajattelet SOOLvastaavan tekevän? Mitä odotuksia

Lisätiedot

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä.

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. MAOL TIEDOTTAA Liiton tavoitteena on sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen avulla tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. Liiton eri tiedotuskanavat

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille KUTSU Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUS ja KURSSI-ILTA nro 5 Torstaina 18.4.2013 klo 17.00 Carelicum, Torikatu 21 C-porras, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n

Lisätiedot

Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto

Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto Kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa? TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto Energiatalouteen vaikuttavia tekijöitä KÄYTTÖ käyttötottumukset tietoisuus ikärakenne asenteet omistaja/vuokralainen

Lisätiedot

22.2.2013. Aika Tiistai 5.3.2013 klo 13.00 Paikka Ravintola Marttilan Talli, Kivirikon Juhlahuoneisto, Puskantie 38, Seinäjoki

22.2.2013. Aika Tiistai 5.3.2013 klo 13.00 Paikka Ravintola Marttilan Talli, Kivirikon Juhlahuoneisto, Puskantie 38, Seinäjoki KOKOUSKUTSU 1/2013 22.2.2013 YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS Aika Tiistai 5.3.2013 klo 13.00 Paikka Ravintola Marttilan Talli, Kivirikon Juhlahuoneisto, Puskantie 38, Seinäjoki KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki. Yhdistys voi kuulua jäsenenä erilaisiin toimialansa järjestöihin. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 Toimintasuunnitelma 2012 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 Yleistä Yhdistyksen tehtävänä on lisätä työpajatoiminnan tunnettavuutta Keski- Suomessa ja edistää työpajojen välistä yhteistyötä. Yhdistyksen

Lisätiedot

Parasta palvelua taloyhtiöllesi. Harri Järvinen. p

Parasta palvelua taloyhtiöllesi. Harri Järvinen. p Parasta palvelua taloyhtiöllesi Harri Järvinen p. 045 213 8044 harri.jarvinen@taloasema.fi www.taloasema.fi/espookauniainen Taloasema isännöinnin tulevaisuus Taloasema on vuonna 2009 perustettu kiinteistöalan

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Korjausrakentamisbarometri / Kevät Julkaistavissa klo 9

Korjausrakentamisbarometri / Kevät Julkaistavissa klo 9 Korjausrakentamisbarometri / 2019 Julkaistavissa 7.5.2019 klo 9 Taustat ja vastaajat / 2019 Korjausrakentamisbarometri toteutetaan kaksi kertaa vuodessa: maalis-huhtikuu ja loka-marraskuu Vastaajina etupäässä

Lisätiedot

1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton aseman vahvistaminen järjestämisaloilla)

1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton aseman vahvistaminen järjestämisaloilla) JHL Satakunnan alueen toiminta- ja koulutussuunnitelma vuodelle 2019 1 JHL Satakunnan alueen toimintasuunnitelma 2019 1. Jäsenhankinta ja järjestämistyö. (Menetelmät ja työkalut, Järjestöyhteistyö, Liiton

Lisätiedot

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina 19.11.2015 klo 18.30 (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet 3. Todetaan

Lisätiedot

Sisällys. Palveleva vaikuttaja strategia 2014 1 (8) 29.3.2014

Sisällys. Palveleva vaikuttaja strategia 2014 1 (8) 29.3.2014 Palveleva vaikuttaja strategia 2014 1 (8) 29.3.2014 Sisällys Johdanto... 2 Toimintaympäristön muutokset... 2 Kiinteistöliiton missio... 4 Kiinteistöliiton visio... 4 Kiinteistöliiton strategia... 5 Arvomme...

Lisätiedot