Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja Indiansin pelaajan nro 81 Otto Lehkosuon välinen jalkakontakti keskialueella.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja Indiansin pelaajan nro 81 Otto Lehkosuon välinen jalkakontakti keskialueella."

Transkriptio

1 SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 4/ Päätöspäivä Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja Indiansin pelaajan nro 81 Otto Lehkosuon välinen jalkakontakti keskialueella. Ottelu Westend Indians, Espoo Steelers, Hämeenlinna Päätöslauselma Steelersin pelaajalle Nico Jonaesonille määrätään ottelussa annetun PR3 rangaistuksen aiheuttaman automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden (1) ottelun pelikielto. Steelersille automaattisesti PR3 rangaistusta seurannutta sadan (100) euron sakkoa ei koroteta. Asiaselostus Peliajassa Otto Lehkosuo (jatkossa: Lehkosuo) nousee pallon kanssa omalta pelialueeltaan aikomuksenaan ylittää keskialue. Keskiviivan tuntumassa Lehkosuon oikealta puolelta pallon tavoittelutilanteeseen tulee Nico Jonaeson (Jonaeson), joka asettaa jalkansa Lehkosuon juoksulinjalle. Lehkosuon jalka osuu Jonaesonin jalkaan ja molemmat pelaajat kaatuvat törmäyksen johdosta. Jonaesonille annetaan PR3 rangaistus väkivaltaisuudesta. Lehkosuo ei loukkaannu tilanteessa. Päätöksen perustelut Kurinpitäjän toimivalta Kilpailusääntöjen 4 :n mukaan kilpailusääntöjen mukaiset kurinpitoasiat käsittelee sekä rankaisuvaltaa käyttää liittohallitus tai sen asettama elin tai toimihenkilö.

2 Kurinpitäjänä katson sarjajärjestäjän kanssa sopimamme keskinäisen työnjaon ja sarjamääräysten perusteella olevani toimivaltainen käsittelemään ottelutapahtumaan liittyvän asian. Asianosaisten kuuleminen, muu materiaali Asiaa ratkaistaessa on käytössä ollut seuraava materiaali: - videotallenne - erotuomariraportti - otteluvalvojan vastine - Steelersin vastine Asiassa esitetty selvitys Erotuomariraportti: Noin 59 minuutin kohdalla Indiansin pelaaja lähtee nousemaan keskialueella pallon kanssa. Steelersin pelaaja nro 88 lähtee juoksemaan Indiansin pelaajaa vastaan. Nro 88 pysäyttää liikkeensä ja taklaa jalalla/lonkalla Indiansin pelaajan. Otteluvalvojan vastine: Ottelun peliajassa tuomarit tuomitsivat Steelers #88 Nico Jonaessonille PR3 väkivaltaisuudesta. Rangaistukseen johtanut tilanne eteni nähdäkseni seuraavasti: Westend Indians #81 Otto Lehkosuo ottaa kaaripallon haltuunsa omalla kenttäpuoliskollaan, hieman sen vasemmalla laidalla ja lähtee juosten etenemään pallo osittain hallussa, muttei täysin kontrollissa. Etenemissuunta on kohti keskiviivaa ja vastustajan kenttäpuoliskoa - juoksu on kovavauhtista. Liikesuunta on hieman viistosti oikealle kentän pituussuunnassa nähden (katsomon puolelta kohti vaihtoaitioiden puolta). Indians #81 liikesuunnan vastaisesti Steelers #88 liikkuu keskialueella ja lähtee keskiviivalta kohti kohti samaa tilannetta, jossa siis pallo ja vastustajan pelaaja ovat tulossa kohti häntä. Indians #81 pelaa palloa, ennen kuin pelaajat kohtaavat keskialueella, varsin lähellä keskipistettä. Ennen kohtaamista vaikuttaa siltä, että Steelers #88 leveä peliasento pyrkii estämään Indiansin pelaajaa pääsemästä pallolle, mutta kyseessä ei ole polvi edellä taklaaminen tai estäminen. Juuri ennen varsinaista törmäystä Steelers #88 puolestaan kääntää kehoaa.

3 Pelitilanteen kehittyminen oli nopea ja vauhti kova. Törmäystilanteessa pelaajien jalat ja/tai lantiot osuvat toisiinsa, mutta omasta katselukulmastani nähden kyseessä ei ole polvien osuminen toisiinsa tai polvikontakti ylipäänsä, vaan varsin kovassa vauhdissa tapahtuva muu taklaaminen tai estäminen. Kontaktin johdosta kumpikin kaatuu lattiaan ja pelaajien vauhdista johtuen kaatuminen tapahtuu liikkeestä siten, että etenkin Indians #81 liikesuunta jatkuu kaatuessaan. Steelersin vastine: Ensiksi Pelaajan kommentit: Mun mielestä normaali pallon tavoittelutilanne josta PR3 aivan yliampuva. Käännyin tavoitellessani palloa, jolloin joku kohta sitten osui vastustajaan, joka juoksi minua kohti kovalla vauhdilla, yritin tavoitella palloa itselleni tarkoitus ei ollut antaa mitään kontaktia vaan väistää, varmasti näkyy löysät jalat todisteena, en tiedä miten muuten tämän tilanteen selittäisin. Valmentajan kommentit: Tuosta pr3 on todella kova ratkaisu ja näytti vahingolta pelitilanteessa. Nico on osumahetkellä (ja jo ennen sitä) selin pelaajaa päin ja ei tietoisesti hae kontaktia. Indians pelaaja on Nicoa päätä pidempi ja fyysinen pelaaja, joten jo kontaktin hakeminen tuollaista pelaajaa kohtaan olisi Nicolta tyhmää kokonsa huomioiden. Oma näkemykseni jonka aloitan siitä mistä tilanne syntyi. Indians pelaaja hukkaa pallon eli pallo menee /karkaa pelaajaa #88 kohti. Nico lähtee tavoittelemaan palloa, koittaa ottaa suojaukseen ja huomaa kun vastustaja juoksee täyttä häntä kohti, pyörähtää ja koittaa väistää isoa pelaajaa jolloin tapahtuu törmäys ei kontakti. Kun Indians pelaaja osuu Nicoon, tapahtuu molempien pelaajien lentäminen ilmaan / kentän pintaan, jos kontakti olisi ollut tahallinen ja haettu, ei Nico olisi tuolla tapaa lentänyt tilanteessa itse, en näe tahallisuutta tai haettua kontaktia tässä tilanteessa. Eli meidän näkemyksemme on nopea tilanne missä kaksi palloa tavoittelevaa pelaajaa osuvat toisiinsa pallontavoittelu tilanteen jälkeen. PR3 oli liian kova tuomio tilanteesta. Emme näe taklaavaa liikettä tai tahallista vahingoittamista tai toisen pelaajan pysäyttämistä tässä tilanteessa. Se että Nico pysähtyy, johtuu pelaajan pyörähtämisestä tilanteessa ja yrittävästä väistöliikkeestä, joka ei sitten onnistu, tilanne ei ollut tahallinen yritys taklata tai vahingoittaa vastustajaa. Ainoa virhe meidän pelaajalla oli se, että hävisi pallon, mutta ei vastustajankaan pelaaja voi juosta täysiä kohti. Ilman Nicon

4 väistöliikettä olisi tapahtunut vakava törmäys, koska Indians pelaajalla ei tilanteessa näy mitään yritystä väistää Nicoa. Näen tässä myös vastustajan virheen, missä pelaaja tavoittelee vain palloa eikä kiinnitä huomiota isona pelaajana vastustajaan. Videotallenne Videotallenteelta tilanne näkyy esteettömästi varsinaista jalkojen kontaktikohtaa lukuun ottamatta. Lehkosuo kuljettaa kovassa juoksuvauhdissa palloa kohti keskiviivaa. Pallo ei ole täysin hänen mailakontrollissa. Lehkosuon oikealta puolelta noin 90 asteen kulmassa Lehkosuon juoksulinjaa nähden, tulee Jonaeson, joka yrittää osua mailallaan pomppivaa palloa, siinä onnistumatta. Välittömästi tämän jälkeen Jonaeson kääntää vartaloaan samaan suuntaan kuin Lehkosuo ja astuu vasemmalla jalalla Lehkosuon juoksulinjalle. Lehkosuon oikea jalka osuu Jonaesonin vasempaan jalkaan ja törmäyksen voimasta molemmat pelaajat kaatuvat. Tapauksen arviointi Steelersin vastineessa esitetyt väitteet, että pallontavoittelu tilanne olisi ollut tasapuolinen ja että Jonaesonilla olisi ollut mahdollisuus saada pallo vartalollaan suojaten haltuun, on väärä tulkinta. Jonaesonilla oli mahdollisuus saada pallokontakti mailallaan, mutta muuten hän oli liian kaukana saadakseen pallon haltuunsa vartalollaan suojaten. ** Katson, että Jonaeson on toiminnallaan syyllistynyt PR3 4) kohdan väkivaltaiseen käytökseen. Jonaesonilla oli esteetön näkyvyys Lehkosuohon ja hänen olisi pitänyt käsittää, että hän ei voinut turvallisesti saada Lehkosuon liikereittiä poikki asettumalla tämän juoksulinjalle. Jonaeson ei ensisijaisesti pyri vahingoittamaan Lehkosuota, mutta rike vastapelaajan jalkoihin tämän ollessa kovassa vauhdissa on piittaamattomuutta vastapelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Rangaistusta ankaroittavana seikkana katson Jonaesonin liikelinjan leikkaavuuden suhteessa vastapelaajaan, vastapelaajan kovan vauhdin sekä vastapelaajan vähäisen mahdollisuuden välttää kontakti. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan päätökseen.

5 Päätöksen ja asian käsittelyn perusteena oleva sääntökohdat Suomen Salibandyliiton kilpailusäännöt , 3, 4, 62 64, Taustamateriaali Muutoksenhaku Jussi Wahe pääsarjojen kurinpitäjä Yllä yksilöidyt liitteet ja tallenne Sillä, jolle on määrätty rangaistus, rikkomusta koskevan 68 mukaisen ilmoituksen tekijällä sekä vastalauseasian osapuolilla on oikeus tehdä muutoksenhaku liiton asettaman kurinpitoelimen, alueen hallituksen tai sen asettaman kurinpitoelimen asiaa koskevasta päätöksestä liittokokouksen valitsemalle valituslautakunnalle. Valituslautakunta tekee päätöksensä kirjallisen materiaalin perusteella mukaan lukien ääni- ja kuvatallenteet sekä puhelin- ja videoyhteydet. Muutoksenhaut kilpailusääntöjen nojalla tehdyistä päätöksistä, jotka koskevat muuta kuin kurinpitoasiaa tai vastalausetta, ratkaisee liiton hallitus. Hallitukselle osoitetussa muutoksenhaussa sovelletaan tä- män pykälän mukaista muutoksenhakumenettelyä. Muutoksenhaku perusteluineen on toimitettava valituslautakunnalle kirjallisesti viikon kuluessa tiedoksisaannista. Mikäli muutoksenhakija on pätevästä syystä ollut estynyt noudattamasta määräaikaa, valituslautakunta voi viipymättä esteen lakattua tehdystä anomuksesta myöntää enintään viikon mittaisen uuden määräajan muutoksenhaun tekemistä varten. Muutoksenhausta peritään 50 suuruinen käsittelymaksu, jonka suorittamisen osoittava tosite on liitettävä muutoksenhakuasiakirjoihin. Hakemusta ei käsitellä, mikäli kirjaamismaksun suoritusta osoittavaa tositetta ei ole hakemuksen liitteenä. Maksu palautetaan, mikäli muutoksenhaku menestyy. Valituslautakunnan päätös asiassa on lopullinen. Jäsenen erottamista koskevan asian käsittelee liiton hallitus. Jäsenen erottamista koskevassa asiassa voidaan kuitenkin liiton toimintasääntöjen 19 :n mukaisesti vedota päätöksestä seuraavan

6 liiton valtuuston kokoukseen. Muutoksenhaun johdosta annettu päätös on annettava tiedoksi asianosaiselle sen mukaan kuin yllä on lausuttu

Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja TPS:n pelaajan nro 70 Janne Hoikkasen välinen ylävartalokontakti keskialueella.

Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja TPS:n pelaajan nro 70 Janne Hoikkasen välinen ylävartalokontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 3/2018-2019 Päätöspäivä 30.10.2018 Asia Steelersin pelaajan nro 88 Nico Jonaesonin ja TPS:n pelaajan nro 70 Janne Hoikkasen välinen ylävartalokontakti

Lisätiedot

M-Teamin pelaajan nro 29 Antti Itkosen ja Torin pelaajan nro 67 Joni Kelloniityn keskialueella tapahtunut kontaktitilanne.

M-Teamin pelaajan nro 29 Antti Itkosen ja Torin pelaajan nro 67 Joni Kelloniityn keskialueella tapahtunut kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 3/2017-2018 Päätöspäivä 8.11.2017 Asia M-Teamin pelaajan nro 29 Antti Itkosen ja Torin pelaajan nro 67 Joni Kelloniityn keskialueella tapahtunut kontaktitilanne.

Lisätiedot

Steelersin pelaajan nro 55 Mikko Ruokolaisen ja Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon välinen kontakti keskialueella.

Steelersin pelaajan nro 55 Mikko Ruokolaisen ja Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon välinen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 8/2018-2019 Päätöspäivä 31.12.2018 Asia Steelersin pelaajan nro 55 Mikko Ruokolaisen ja Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon välinen kontakti keskialueella.

Lisätiedot

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne.

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 17/2016-2017 Päätöspäivä 1.4.2017 Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. Ottelu

Lisätiedot

PSS:n pelaajan nro 36 Jasmiina Järvisen ja NST:n pelaajan nro 90 Juuli Hakkaraisen kontakti keskialueella.

PSS:n pelaajan nro 36 Jasmiina Järvisen ja NST:n pelaajan nro 90 Juuli Hakkaraisen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 6/2018-2019 Päätöspäivä 23.12.2018 Asia PSS:n pelaajan nro 36 Jasmiina Järvisen ja NST:n pelaajan nro 90 Juuli Hakkaraisen kontakti keskialueella. Ottelu

Lisätiedot

LASB:n pelaajan nro 75 Joonatan Surakan ja EräViikinkien pelaajan nro 37 Mikaelin Laxin välinen kontaktitilanne keskialueella laidan lähellä.

LASB:n pelaajan nro 75 Joonatan Surakan ja EräViikinkien pelaajan nro 37 Mikaelin Laxin välinen kontaktitilanne keskialueella laidan lähellä. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 6/2017-2018 Päätöspäivä 15.12.2017 Asia LASB:n pelaajan nro 75 Joonatan Surakan ja EräViikinkien pelaajan nro 37 Mikaelin Laxin välinen kontaktitilanne

Lisätiedot

Salibandy Club Classicin ry:n (jatkossa: Classic) pelaajan Mika Savolaisen ja Oilersin pelaajan Santeri Lindforsin välinen kontaktitilanne.

Salibandy Club Classicin ry:n (jatkossa: Classic) pelaajan Mika Savolaisen ja Oilersin pelaajan Santeri Lindforsin välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 8/2015-2016 Päätöspäivä 26.11.2015 Asia Salibandy Club Classicin ry:n (jatkossa: Classic) pelaajan Mika Savolaisen ja Oilersin pelaajan Santeri Lindforsin

Lisätiedot

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 56 Krister Savosen välinen kontaktitilanne.

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 56 Krister Savosen välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 16/2016-2017 Päätöspäivä 1.4.2017 Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 56 Krister Savosen välinen kontaktitilanne. Ottelu

Lisätiedot

Asia O2-JKL:n pelaajan nro 51 Jessica Lustigin ja Kooveen pelaajan nro 5 Veera Kaupin välinen kontakti keskialueella.

Asia O2-JKL:n pelaajan nro 51 Jessica Lustigin ja Kooveen pelaajan nro 5 Veera Kaupin välinen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 13/2017-2018 Päätöspäivä 28.2.2018 Asia O2-JKL:n pelaajan nro 51 Jessica Lustigin ja Kooveen pelaajan nro 5 Veera Kaupin välinen kontakti keskialueella.

Lisätiedot

Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon ja Steelersin pelaajan nro 73 Olli Jaakonsaaren välinen kontakti keskialueella.

Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon ja Steelersin pelaajan nro 73 Olli Jaakonsaaren välinen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 7/2018-2019 Päätöspäivä 26.12.2018 Asia Kooveen pelaajan nro 53 Tuomas Ahon ja Steelersin pelaajan nro 73 Olli Jaakonsaaren välinen kontakti keskialueella.

Lisätiedot

FBT Karhujen pelaajan nro 20 Matti Rössin jalka osuu SB Vaasan pelaajan nro 8 Kari-Matti Viinamäkeä päähän.

FBT Karhujen pelaajan nro 20 Matti Rössin jalka osuu SB Vaasan pelaajan nro 8 Kari-Matti Viinamäkeä päähän. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 10/2017/2018 Päätöspäivä 24.1.2018 Asia FBT Karhujen pelaajan nro 20 Matti Rössin jalka osuu SB Vaasan pelaajan nro 8 Kari-Matti Viinamäkeä päähän. Ottelu

Lisätiedot

SBS Wirmon pelaajan Jani Varjosen ja Josban pelaajaan Ville Laasosen välinen kontaktitilanne.

SBS Wirmon pelaajan Jani Varjosen ja Josban pelaajaan Ville Laasosen välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 1/2015-2016 Päätöspäivä 13.10.2015 Asia SBS Wirmon pelaajan Jani Varjosen ja Josban pelaajaan Ville Laasosen välinen kontaktitilanne. Ottelu SBS Wirmo

Lisätiedot

KRP:n pelaajan Tuomas Savukosken vaarallinen pelitapa

KRP:n pelaajan Tuomas Savukosken vaarallinen pelitapa SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 4/2015-2016 Päätöspäivä 16.10.2015 Asia KRP:n pelaajan Tuomas Savukosken vaarallinen pelitapa Ottelu Tapanilan Erä Nokian KRP / 14.10.2015 Päätöslauselma

Lisätiedot

Asia SB Welhojen pelaajan nro 49 Iiro Lankisen ja Steelersin pelaajan nro 11 Niko Einiön välinen kontakti keskialueella.

Asia SB Welhojen pelaajan nro 49 Iiro Lankisen ja Steelersin pelaajan nro 11 Niko Einiön välinen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 1/2018-2019 Päätöspäivä 24.9.2018 Asia SB Welhojen pelaajan nro 49 Iiro Lankisen ja Steelersin pelaajan nro 11 Niko Einiön välinen kontakti keskialueella.

Lisätiedot

SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 16/ Päätöspäivä

SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 16/ Päätöspäivä SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 16/2015-2016 Päätöspäivä 10.3.2016 Asia M-teamin pelaajan Kia Lehmusvuoren ja Crackersin pelaajan Anette Havanan välinen kontaktitilanne, missä Kia Lehmusvuoren

Lisätiedot

Otteluvalvojan tekemä videotutkintapyyntö, missä Steelersin maalin edustalla SB Welhojen Janne Pitkänen törmää Steelersin Mikko Ruokolaiseen.

Otteluvalvojan tekemä videotutkintapyyntö, missä Steelersin maalin edustalla SB Welhojen Janne Pitkänen törmää Steelersin Mikko Ruokolaiseen. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 7/2017-2018 Päätöspäivä 7.1.2018 Asia Otteluvalvojan tekemä videotutkintapyyntö, missä Steelersin maalin edustalla SB Welhojen Janne Pitkänen törmää Steelersin

Lisätiedot

SalBan pelaajan nro 7 Veli Peltosen ja O2-Jkl pelaajan nro 82 Jonas Lundellin välinen ylävartalokontakti O2:n pelialueen päädyssä.

SalBan pelaajan nro 7 Veli Peltosen ja O2-Jkl pelaajan nro 82 Jonas Lundellin välinen ylävartalokontakti O2:n pelialueen päädyssä. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 4/2018-2019 Päätöspäivä 31.10.2018 Asia SalBan pelaajan nro 7 Veli Peltosen ja O2-Jkl pelaajan nro 82 Jonas Lundellin välinen ylävartalokontakti O2:n pelialueen

Lisätiedot

FBC Turunn pelaajalle Aleksi Havialle määrätään kahden (2) ottelun pelikielto. FBC Turulle määrätään sadan (100) euron sakko.

FBC Turunn pelaajalle Aleksi Havialle määrätään kahden (2) ottelun pelikielto. FBC Turulle määrätään sadan (100) euron sakko. PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 16/2018-2019 Päätöspäivä 10.3.2019 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus FBC Turun pelaajan nro 7 Aleksi Havian mailakontakti Tiikereiden pelaajan nro 23 Joakim Lundin

Lisätiedot

Tikkurilan Tiikerien pelaajan nro 91 Ville Pousin ja EräViikingit Akatemian pelaajan nro 32 Juho Niinikosken välinen kontaktitilanne.

Tikkurilan Tiikerien pelaajan nro 91 Ville Pousin ja EräViikingit Akatemian pelaajan nro 32 Juho Niinikosken välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 1/2017-2018 Päätöspäivä 24.9.2017 Asia Tikkurilan Tiikerien pelaajan nro 91 Ville Pousin ja EräViikingit Akatemian pelaajan nro 32 Juho Niinikosken välinen

Lisätiedot

Tikurilan Tiikerien pelaajan nro 16 Miika Iskaniuksen ja ÅIF:n pelaajan nro 95 Tuomas Liukolammen välinen kontakti Tiikerien maalin takana.

Tikurilan Tiikerien pelaajan nro 16 Miika Iskaniuksen ja ÅIF:n pelaajan nro 95 Tuomas Liukolammen välinen kontakti Tiikerien maalin takana. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 12/2018-2019 Päätöspäivä 18.1.2019 Asia Tikurilan Tiikerien pelaajan nro 16 Miika Iskaniuksen ja ÅIF:n pelaajan nro 95 Tuomas Liukolammen välinen kontakti

Lisätiedot

ÅIF:n pelaajan Mikko Piipon ja Josban pelaajan Jere Sivosen välinen kontaktitilanne. ÅIF:n pelaajalle Mikko Piipolle ei määrätä lisärangaistuksia.

ÅIF:n pelaajan Mikko Piipon ja Josban pelaajan Jere Sivosen välinen kontaktitilanne. ÅIF:n pelaajalle Mikko Piipolle ei määrätä lisärangaistuksia. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 14/2015-2016 Päätöspäivä 5.2.2016 Asia ÅIF:n pelaajan Mikko Piipon ja Josban pelaajan Jere Sivosen välinen kontaktitilanne. Ottelu ÅIF, Sipoo Josba, Joensuu

Lisätiedot

Erä Akatemia- pelaaja Jussi-Petteri Mäkisen väkivaltainen käytös. Ottelu Miesten Divarin ottelu Loviisan Tor Erä Akatemia, 17.1.

Erä Akatemia- pelaaja Jussi-Petteri Mäkisen väkivaltainen käytös. Ottelu Miesten Divarin ottelu Loviisan Tor Erä Akatemia, 17.1. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 7/2014 2015 Päätöspäivä 29.1.2015 Asia Erä Akatemia- pelaaja Jussi-Petteri Mäkisen väkivaltainen käytös Ottelu Miesten Divarin ottelu Loviisan Tor Erä

Lisätiedot

Asia OLS:n pelaajan Lauri Tiiran käytös pelatun ottelun OLS Indians jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Asia OLS:n pelaajan Lauri Tiiran käytös pelatun ottelun OLS Indians jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 3/2018-2019 Päätöspäivä 13.1.2019 Asia OLS:n pelaajan Lauri Tiiran käytös 12.1.2019 pelatun ottelun OLS Indians jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Lisätiedot

SBS Wirmon pelaajan Antti Keskitalon vastustajan ylävartaloon kohdistunut taklaus.

SBS Wirmon pelaajan Antti Keskitalon vastustajan ylävartaloon kohdistunut taklaus. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 2/2015-2016 Päätöspäivä 15.10.2015 Asia SBS Wirmon pelaajan Antti Keskitalon vastustajan ylävartaloon kohdistunut taklaus. Ottelu SBS Wirmo Steelers, Mynämäki

Lisätiedot

EräViikinkien Mirva Laitiselle ei määrätä lisärangaistuksia.

EräViikinkien Mirva Laitiselle ei määrätä lisärangaistuksia. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 15/2017-2018 Päätöspäivä 9.4.2018 Asia EräViikinkien pelaaja nro 77 Mirva Laitinen osuu kentän pinnassa jalallaan myös kentän pinnassa olevaa Classicin

Lisätiedot

SPV:n pelaaja Jari Hankkio osuu mailallaan TPS:n pelaajan Juuso Alinia alavatsan alueelle.

SPV:n pelaaja Jari Hankkio osuu mailallaan TPS:n pelaajan Juuso Alinia alavatsan alueelle. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 12/2016-2017 Päätöspäivä 1.3.2017 Asia SPV:n pelaaja Jari Hankkio osuu mailallaan TPS:n pelaajan Juuso Alinia alavatsan alueelle. Ottelu SPV, Seinäjoki

Lisätiedot

Erä-Viikinkien pelaaja nro 29 Jani Kukkolan ja TPS:n pelaajan nro 11 Eero Jalon välinen kontakti.

Erä-Viikinkien pelaaja nro 29 Jani Kukkolan ja TPS:n pelaajan nro 11 Eero Jalon välinen kontakti. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 6/2016-2017 Päätöspäivä 15.11.2016 Asia Erä-Viikinkien pelaaja nro 29 Jani Kukkolan ja TPS:n pelaajan nro 11 Eero Jalon välinen kontakti. Ottelu EräViikingit,

Lisätiedot

TPS:n pelaajalle Olli Laineelle ei määrätä lisärangaistusta.

TPS:n pelaajalle Olli Laineelle ei määrätä lisärangaistusta. SALIBANDYLIITTO RY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 17/2018-2019 Päätöspäivä 15.3.2019 Asia TPS:n pelaajan nro 6 Olli Laineen ja KrP:n maalivahdin nro 30 Antti Kortetmaan välinen kontakti maalin edustalla.

Lisätiedot

Steelersin pelaaja Nico Jonaeson osuu mailallaan OLS:n pelaajaa Valtteri Parviaista genitaalialueelle.

Steelersin pelaaja Nico Jonaeson osuu mailallaan OLS:n pelaajaa Valtteri Parviaista genitaalialueelle. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 9/2017-2018 Päätöspäivä 18.1.2018 Asia Steelersin pelaaja Nico Jonaeson osuu mailallaan OLS:n pelaajaa Valtteri Parviaista genitaalialueelle. Ottelu Steelers,

Lisätiedot

EräViikinkien pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Steelersin pelaajan nro 83 Timo Johanssonin välinen kontakti keskialueella.

EräViikinkien pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Steelersin pelaajan nro 83 Timo Johanssonin välinen kontakti keskialueella. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 12/2016-2017 Päätöspäivä 21.2.2017 Asia EräViikinkien pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Steelersin pelaajan nro 83 Timo Johanssonin välinen kontakti keskialueella.

Lisätiedot

Asia LASB:n pelaajan nro 23 Kaapo Kettusen lyönti Oilersin pelaajan nro 12 Severi Korhosen päähän.

Asia LASB:n pelaajan nro 23 Kaapo Kettusen lyönti Oilersin pelaajan nro 12 Severi Korhosen päähän. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 12/2017-2018 Päätöspäivä 16.2.2018 Asia LASB:n pelaajan nro 23 Kaapo Kettusen lyönti Oilersin pelaajan nro 12 Severi Korhosen päähän. Ottelu 10.2.2018

Lisätiedot

Classic- pelaaja Mika Savolaisen väkivaltainen käytös. Miesten Salibandyliigan ottelu Classic - Happee, 19.11.2014, Tampere

Classic- pelaaja Mika Savolaisen väkivaltainen käytös. Miesten Salibandyliigan ottelu Classic - Happee, 19.11.2014, Tampere SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 1/2014 2015 Päätöspäivä 7.12.2014 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus Classic- pelaaja Mika Savolaisen väkivaltainen käytös Miesten Salibandyliigan

Lisätiedot

SSRA:n pelaajan nro 22 Emmi Niemelän ja O2 pelaajan nro 14 Veera-Maria Jalkasen keskialueella tapahtuva kontaktitilanne.

SSRA:n pelaajan nro 22 Emmi Niemelän ja O2 pelaajan nro 14 Veera-Maria Jalkasen keskialueella tapahtuva kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 1/2016-2017 Päätöspäivä 21.9.2016 Asia SSRA:n pelaajan nro 22 Emmi Niemelän ja O2 pelaajan nro 14 Veera-Maria Jalkasen keskialueella tapahtuva kontaktitilanne.

Lisätiedot

SalBa-pelaaja Tomi Pihkoluoman kyynärvarrella tapahtunut työntäminen. Miesten Salibandyliigan ottelu Happee- SalBa,

SalBa-pelaaja Tomi Pihkoluoman kyynärvarrella tapahtunut työntäminen. Miesten Salibandyliigan ottelu Happee- SalBa, SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 5/2014 2015 Päätöspäivä 28.12.2014 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus SalBa-pelaaja Tomi Pihkoluoman kyynärvarrella tapahtunut työntäminen kulmatilanteessa

Lisätiedot

Happee- pelaaja Gitta Suomisen vaarallinen pelaaminen. Naisten Salibandyliigan ottelu PSS- Happee , Porvoo

Happee- pelaaja Gitta Suomisen vaarallinen pelaaminen. Naisten Salibandyliigan ottelu PSS- Happee , Porvoo SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 10/2014 2015 Päätöspäivä 20.3.2015 Asia Ottelu Päätöslauselma Happee- pelaaja Gitta Suomisen vaarallinen pelaaminen Naisten Salibandyliigan ottelu PSS-

Lisätiedot

EräViikinkien pelaajan nro 19 Maura Paajasen käsikontakti Kooveen pelaajan nro 20 Mia Valleniuksen kasvoihin.

EräViikinkien pelaajan nro 19 Maura Paajasen käsikontakti Kooveen pelaajan nro 20 Mia Valleniuksen kasvoihin. SALIBANDYLIITTO RY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 19/2018-2019 Päätöspäivä 2.4.2019 Asia EräViikinkien pelaajan nro 19 Maura Paajasen käsikontakti Kooveen pelaajan nro 20 Mia Valleniuksen kasvoihin. Ottelu

Lisätiedot

SSV- pelaaja Timo Toivosen väkivaltainen käytös/ raaka rikkomus. Miesten Salibandyliigan ottelu Indians - SSV, 20.12.2014, Espoo

SSV- pelaaja Timo Toivosen väkivaltainen käytös/ raaka rikkomus. Miesten Salibandyliigan ottelu Indians - SSV, 20.12.2014, Espoo SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 3/2014 2015 Päätöspäivä 26.12.2014 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus SSV- pelaaja Timo Toivosen väkivaltainen käytös/ raaka rikkomus Miesten Salibandyliigan

Lisätiedot

KooVeen pelaaja nro 20 Mia Valleniuksen ja SB Pron pelaajan Anu Raatevaaran välinen kontaktitilanne.

KooVeen pelaaja nro 20 Mia Valleniuksen ja SB Pron pelaajan Anu Raatevaaran välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 7/2016-2017 Päätöspäivä 9.12.2016 Asia KooVeen pelaaja nro 20 Mia Valleniuksen ja SB Pron pelaajan Anu Raatevaaran välinen kontaktitilanne. Ottelu KooVee,

Lisätiedot

Asia TPS:n pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Classicin maalivahdin nro 35 Lassin Torisevan välinen kontakti.

Asia TPS:n pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Classicin maalivahdin nro 35 Lassin Torisevan välinen kontakti. SALIBANDYLIITTO RY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 20/2018-2019 Päätöspäivä 20.4.2019 Asia TPS:n pelaajan nro 87 Miko Kailialan ja Classicin maalivahdin nro 35 Lassin Torisevan välinen kontakti. Ottelu

Lisätiedot

TPS:n pelaajan Olli Kinnusen ja Classicin pelaajan Joonas Pylsyn välinen kontakti keskialueella.

TPS:n pelaajan Olli Kinnusen ja Classicin pelaajan Joonas Pylsyn välinen kontakti keskialueella. SALIBANDYLIITTO RY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 21/2018-2019 Päätöspäivä 21.4.2019 Asia Ottelu TPS:n pelaajan Olli Kinnusen ja Classicin pelaajan Joonas Pylsyn välinen kontakti keskialueella. 20.4.2019

Lisätiedot

Happeen pelaaja nro 26 Otto Tikka ottaa mailallaan kontaktin Oilersin pelaajan nro 11 Santeri Lindforsin niskaan.

Happeen pelaaja nro 26 Otto Tikka ottaa mailallaan kontaktin Oilersin pelaajan nro 11 Santeri Lindforsin niskaan. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 22/2015-2016 Päätöspäivä 5.4.2016 Asia Happeen pelaaja nro 26 Otto Tikka ottaa mailallaan kontaktin Oilersin pelaajan nro 11 Santeri Lindforsin niskaan.

Lisätiedot

Classic- pelaaja Mika Savolaisen raaka rikkomus. Miesten salibandyliigan ottelu Happee Classic, 30.1.2015, Jyväskylä

Classic- pelaaja Mika Savolaisen raaka rikkomus. Miesten salibandyliigan ottelu Happee Classic, 30.1.2015, Jyväskylä SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 8/2014 2015 Päätöspäivä 9.2.2015 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus Classic- pelaaja Mika Savolaisen raaka rikkomus Miesten salibandyliigan ottelu

Lisätiedot

Tapanilan Erän nro 36 Markus Laakson ja Espoon Oilersin nro 11 Santeri Lindforsin välinen kontaktitilanne.

Tapanilan Erän nro 36 Markus Laakson ja Espoon Oilersin nro 11 Santeri Lindforsin välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 19/2015-2016 Päätöspäivä 19.3.2016 Asia Tapanilan Erän nro 36 Markus Laakson ja Espoon Oilersin nro 11 Santeri Lindforsin välinen kontaktitilanne. Ottelu

Lisätiedot

PSS- pelaaja Julia Turusen väkivaltainen käytös. Naisten Salibandyliigan ottelu PSS- Happee 18.3.2015, Porvoo

PSS- pelaaja Julia Turusen väkivaltainen käytös. Naisten Salibandyliigan ottelu PSS- Happee 18.3.2015, Porvoo SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 11/2014 2015 Päätöspäivä 21.3.2015 Asia Ottelu Päätöslauselma Asiaselostus PSS- pelaaja Julia Turusen väkivaltainen käytös Naisten Salibandyliigan ottelu

Lisätiedot

Asia Loviisan Torin pelaajan nro 9 Dan Forsströmin ja SBS Wirmon pelaajan nro 47 Niko Vahteran välinen kontaktitilanne.

Asia Loviisan Torin pelaajan nro 9 Dan Forsströmin ja SBS Wirmon pelaajan nro 47 Niko Vahteran välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 12/2015-2016 Päätöspäivä 15.1.2016 Asia Loviisan Torin pelaajan nro 9 Dan Forsströmin ja SBS Wirmon pelaajan nro 47 Niko Vahteran välinen kontaktitilanne.

Lisätiedot

Happeen pelaaja nro 61 Peter Kotilainen protestoi ottelun jälkeen tuomarien toimintaa verbaalisesti sekä heittämällä pelivälineensä.

Happeen pelaaja nro 61 Peter Kotilainen protestoi ottelun jälkeen tuomarien toimintaa verbaalisesti sekä heittämällä pelivälineensä. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 24/2015-2016 Päätöspäivä 19.4.2016 Asia Happeen pelaaja nro 61 Peter Kotilainen protestoi ottelun jälkeen tuomarien toimintaa verbaalisesti sekä heittämällä

Lisätiedot

Happeen pelaajan nro 26 Otto Tikan ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne.

Happeen pelaajan nro 26 Otto Tikan ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 18/2016-2017 Päätöspäivä 4.4.2017 Asia Happeen pelaajan nro 26 Otto Tikan ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. Ottelu Happee,

Lisätiedot

Happee- pelaaja Otto Tikan epäilty pureminen/ puremisen yritys. Miesten Salibandyliigan ottelu Happee- SalBa, 21.12.

Happee- pelaaja Otto Tikan epäilty pureminen/ puremisen yritys. Miesten Salibandyliigan ottelu Happee- SalBa, 21.12. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 4/2014 2015 Päätöspäivä 27.12.2014 Asia Ottelu Päätöslauselma Happee- pelaaja Otto Tikan epäilty pureminen/ puremisen yritys Miesten Salibandyliigan ottelu

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2019

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2019 :N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2019 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän 2.1.2019 antamasta päätöksestä 9/2018-2019 Valittaja: Tuomas Puisto / FBT Karhut United (jäljempänä

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 15/2015. Valittaja: Salibandy Club Classic ry / Mika Savolainen

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 15/2015. Valittaja: Salibandy Club Classic ry / Mika Savolainen SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Valituslautakunta 15/2015 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 15/2015 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2018. Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 14/

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2018. Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 14/ SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2018 Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 14/2017-2018 Asianosaiset Valittajat: Ville Kuusela ja Tommy Koponen / Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2018

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2018 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2018 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän 24.9.2018 antamasta päätöksestä 1/2018-2019 Valittajat: Iiro Lankinen

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 10/2016. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 10/2016. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 10/2016 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä Valittaja: Salibandyseura Rankat Ankat / Emmi Niemelä

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2017. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2017. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1/2017 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä Valittaja: Rauman Salba ry / Veli Peltonen (jäljempänä

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA SB Karhujen Juha Tikan käyttäytyminen Divarin ottelussa Karhut Loviisan Tor

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA SB Karhujen Juha Tikan käyttäytyminen Divarin ottelussa Karhut Loviisan Tor 1 SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA 3.11.2016 KILPAILU- JA KURINPITORYHMÄN KOKOUS Aika: Torstai 3.11.2016 Paikka: Läsnä: Sähköpostikokous Olli Rauste, puheenjohtaja Mika Hilska, sihteeri Veli Halonen,

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 6/2015. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä, raaka rikkomus

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 6/2015. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä, raaka rikkomus SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 6/2015 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä, raaka rikkomus Valittaja: Salibandy Club Classic ry /

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015)

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

Ässäkeskus, Fleminginkatu 34, Helsinki

Ässäkeskus, Fleminginkatu 34, Helsinki SSBL SALIBANDY OY PÖYTÄKIRJA KILPAILU- JA KURINPITORYHMÄN KOKOUS Aika: 29.12.2011 klo 13.30 14.45 29.12.2011 Paikka: Ässäkeskus, Fleminginkatu 34, Helsinki Läsnä: Olli Rauste puheenjohtaja Juha Ollikainen

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2017. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2017. Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2017 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä Valittaja: EräViikingit ry / Jari Oksanen ja Miko Kailiala

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2015

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2015 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 9/2015 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton kurinpitäjän päätöksestä, väkivaltainen käyttäytyminen, erotuomarin koskemattomuuden loukkaaminen

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa )

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa ) HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE 2016-2017 (voimassa 01.08.2016-31.07.2017) 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Helsingin kaukalopallo ry:n

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa )

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa ) HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE 2019-2020 (voimassa 01.08.2019-31.07.2020) 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Helsingin kaukalopallo ry:n

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Suomen Kaukalopalloliiton tai Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton (jäljempänä

Lisätiedot

LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE

LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE 1. Ottelun aikana saa blokata eli estää muita pelaajia asettumalla koripallon tapaan scriiniin. 2. Puolustava joukkue saa syötönkatkon ja palauttaa pallon 4 jaardin päähän

Lisätiedot

Osoite. Puhelin Sposti

Osoite. Puhelin Sposti Nimi Seura Osoite Puhelin Sposti 1) Muistathan tuomarina seuraavat asiat? a) Milloin tuomarin on saavuttava kentälle? minuuttia ennen peliä. b) Montako pelaajaa joukkueessa on vähintään oltava? pelaajaa.

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA 1 SUOMEN SALIBANDYLIITTO PÖYTÄKIRJA 27.9.2017 KILPAILU- JA KURINPITORYHMÄN KOKOUS Aika: 27.9.2017 Paikka: Läsnä: Sähköpostikokous Olli Rauste, puheenjohtaja Mika Hilska, sihteeri Veli Halonen, jäsen 1

Lisätiedot

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT KAUSI 2017-2018 KOULUTUKSELLISET TEEMAT Info joukkueille - Korkean mailan tuomitseminen - Rikkeen merkityksen ymmärtäminen - Playbook käyttöön Suomessa Korkean WWW.FLOORBALL.FI mailan tuomitseminen Sivu

Lisätiedot

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET 2012 1 Soveltamisala Suomen Palloliiton (jäljempänä liitto) rangaistusmääräysten alaisia ovat jäsenseurat ja niiden hallitusten ja johtokuntien ja näiden asettamien elinten jäsenet

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

TAKLAAMINEN BLOKKAAMINEN

TAKLAAMINEN BLOKKAAMINEN TAKLAAMINEN BLOKKAAMINEN HUOMIOI TURVASEIKAT harjoitteissa valmentajan selkeät komennot - pilli hammassuojat käyttöön harjoituksissa niska kiinni hartiasuojiin, jolloin katse on eteenpäin. Mahdollinen

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 7/2017. Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 12/

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 7/2017. Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 12/ SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 7/2017 Asia Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä 12/2016-2017 Asianosaiset Valittaja: Seinäjoen Peliveljet ry (jäljempänä SPV ) ja Jari Hankkio

Lisätiedot

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan;

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan; Esitys liittokokoukselle 9.4.2016 Suomen Sulkapalloliiton kurinpitosäännöt 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Suomen Sulkapalloliiton (jatkossa liiton) kurinpitosääntöjen alaisia ovat: 1.1

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 11/2016

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 11/2016 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 11/2016 Asia Asianosaiset Valitus Suomen Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmän 3.11.2016 antamasta päätöksestä Valittaja: FBT Karhut United

Lisätiedot

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12 BILJARDI 2 3 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 5 1.1 KOLMIO/ 9-KEHIKKO... 5 2. PELIN ALOITUS... 5 3. LYÖNTIVUORON VAIHTO... 5 4. VIRHELYÖNNIT... 6 4.1 ERILAISET VIRHEET... 6 4.2 RANGAISTUS VIRHEESTÄ... 7

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/ Happeen vastine, Pääsarjojen kurinpitäjän päätös 22/ , 5.4.

SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/ Happeen vastine, Pääsarjojen kurinpitäjän päätös 22/ , 5.4. SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY:N VALITUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 5/2016 Asia Asianosaiset Valitus pääsarjojen kurinpitäjän päätöksestä Valittaja: Happee ry / Otto Tikka Valittajan vastapuoli: Suomen Salibandyliitto

Lisätiedot

Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun PPJ 02 Kausi 2014-2015 Harjoitteet Alkulämmittely Juokse pallon kanssa vähintään 3 min. Tee erilaisia aktivoivia liikkeitä, joita teemme myös joukkueen alkulämmittelyssä.

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat:

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Radiokatu 20 00240 Helsinki VAU:n SULKAPALLON SÄÄNNÖT 2011 Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: 1.

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) PALOBANDY -SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS Kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten fyysistä kuntoa ja opettaa toimimaan ryhmänä, sekä antaa tilaisuus kisailla

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

Epäurheilijamainen virhe. Säännöt 2017 Sääntö 37

Epäurheilijamainen virhe. Säännöt 2017 Sääntö 37 Epäurheilijamainen virhe Säännöt 2017 Sääntö 37 37.1 Määritelmä 37.1.1 Epäurheilijamainen virhe on pelaajan tekemä kosketusvirhe, jossa erotuomarin näkemyksen mukaan: ei yritetä reilusti pelata palloa

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Pelaajamuodostelma 1) Paikallaan juoksu pallo jalkojen välissä. (polvet hieman koukussa) 2) Tikkaus pallon syöttely jalkojen välissä mahd. nopeasti (kisa: lasketaan

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerralla

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry SÄÄNNÖT Sarjoissa noudatetaan SAJL :n kilpailusääntöjä seuraavin näissä säännöissä määrätyin poikkeuksin. Pelisääntöinä

Lisätiedot

KOULULIPPUPALLON SÄÄNNÖT

KOULULIPPUPALLON SÄÄNNÖT KOULULIPPUPALLON SÄÄNNÖT KOULULIPPUPALLON SÄÄNNÖT Kilpailusäännöt Tahallinen kontakti vastustajaan on kiellettyä, samoin blokkaaminen Arvonnan voittanut joukkue aloittaa hyökkäysvuorolla, hävinnyt joukkue

Lisätiedot

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET KAUDELLA 2012-2013 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan näissä ikäluokissa (= 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat) aina virallisia kilpailu-

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Pyramidin yleiset säännöt

Pyramidin yleiset säännöt Pyramidin yleiset säännöt 1. Biljardivälineet ja tarvikkeet Seuraavassa kuvattuihin pyramidi -pelin versioiden pelaamiseen tarvittavat välineet ovat biljardipöytä, pallot sekä apuvälineet (mm. resti).

Lisätiedot

Suomen Jääkiekkoliitto 1

Suomen Jääkiekkoliitto 1 13.2.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 13.2.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat Muut toimijat Pelaajat Muut toimijat Kunnioita

Lisätiedot