KALLIOPERAKARTOITUS - JUUASSA 1981 Marja-Liisa Raisanen, Tuula Saastamoinen, Sari Gronholm

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KALLIOPERAKARTOITUS - JUUASSA 1981 Marja-Liisa Raisanen, Tuula Saastamoinen, Sari Gronholm"

Transkriptio

1 Q 0 K MALMINETSINTX Marja-Liisa Raisanen/LAH / /MLR, TSS. SSGl1981 l(9) C I * '.. * KALLIOPERAKARTOITUS - JUUASSA 1981 Marja-Liisa Raisanen, Tuula Saastamoinen, Sari Gronholm I. YLEISTA Kartoitettava alue ulottuu Valkealammen etelapuolelta pchjoisluoteeseen Mieronkorven alueelle. Pohjoisrajasta alkaa S Gronholmin (SSG) kartoitusalue. Etelarajana on Esa Sandbergin (EAS-1977) kartoittaman alueen pohjoisraja. - WLtal&deL~& 43%1-12-& 43244BB je431-f We. Mttz- - kaava on 1: pp L Kivilajivyohykkeet ovat paapiirteissa idast2i lanteen pain siirryttaessa seuraavat: prekarjalainen pohja, kvartsiitit, kiilleliuskeet, karret, kiilleliuskeet ja lantiset kvartsiitit. Mieronkorven alueella ei ole merkkeja kiilleliuskehorisontista karsijakson ja liintisen KVT:n valilla. 2. KIVILAJIT 2.1. Karsikivet Karsikivet on jae t tu kolmeen paaryhmagn. Ne ovat vihreat TRE-karret, tummat karret ja DI-karret. Erotusperusteena orr ~ltakroskoopptnen~uioasu~j a mlneraloginen koostumus. Karttalehden D alueella olevat karsikivet esiintyv2it edella luetellussa jarjestyksessa lannesta itaan pain siirryttaessa. Kokonaisuutena karret muodostavat melko yhtenaisen jakson. Ne ovat kerroksellisia kivia. Valikerrosten koostumus vaihtelee jonkun verran. Paaasiassa valikerroksina on KL ja DO. Kivien raekoko vaihtelee hienorakeisesta.erittain karkearakeisiin.

2 Q 0 K MALMINETSINTX Vihreat TREKA:t Tahan ryhmaan kuuluvat vaaleanvihreata tremoliittia si~altavat karret, BTTREKA ja TREKA (ks. hav.nro 1, 14, 63, 69, 143). Molernrnat tyypit esiintyvat rinnan omina kerroksina. Kerrospaksuudet vaihtelevat keskimaarin 1-20 cm. Valikerroksena on tavallisimrnin KL ja KADO/DO. Paikoin esiintyy valikerroksena hienorakeista, kiillek6yhga KAL (nayte 3-2) seka TRE-pit. KVMSL (nayte 14-3). BTREKA on kahdenlaistaj Yleisin on hienosuomuinen liusktttunut BT-pit. TREKA (nayte 1B-1): Lounaisosissa esiintyy BT-porfyroblastista, liuskeista TREKA (nayte 14-2). Ensin mainitussa on paaasiassa KL-valikerroksia. Jalkinmainen esiintyy paaasiassa TREKA:n valikerroksena. TREKA on karkearakeisernpi ja TRE-rikkaampi kuin BTTREKA. Kiilletta siina ei esiinny juuri lainkaan. Paikoin siina on TRE-aurinkoja (hav. nro 143). Satunnaisesti esiint~:.' isohkoja DI-kiteita. Nayte 63-2 edustaa KRB-rikkaampaa TREKA. Variltaan se on harmaanvihrea. Se on rakooltaan homogeenisernpi kuin ensin mainittu Tummat karre t Tummat karret sisaltavat tummanvihreata TRE seka vaihtelevat maarat SV. Ne on jaettu GRF-pit. karsiin ja SVTRE- KA:iin. Jalkimrnaisessa tyypissa esiintyy satunnaisesti GRF:a. Ne esiintyvat rinnan omina kerroksina. Lisaksi valikerroksina on KADO, vahan KL:tta seka happamia (KV runsaasti) valikerroksia (26D-1).

3 Q 0 K MALMINETSINTW GRF-pit. karret Ryhmaan kuuluvat GRF-pit. TREKA seka TREML. Kivet edustanevat alkuperaltaan hiilipit. kerroksia, jotka ovat my+ hemmin karsiutuneet. Karttalehdella D GRFTREKA (ks. hav. nro 49) esiin- tyy melko yhtenaisena horisonttina. Siina on TREML-valikerroksia seka paikoin SV-pit. kerroksia (=SVTREKA). TREML-horisontit (ks. hav. nro 45) esiintyy kapeana kerroksena edellisen lansipuolella. Vyohyke eroaa GRFTREKA-jaksosta korkeamman GRF-pltoisuuden ja voimakkaamman liuskeisuuden perusteella. Kivessa on vahan GRFTREKA- ja SVTREKAvalikerroksia. TREML on hienorak., tiivista ja useimmiten melko KV-rikas. Kivet ovat kohtalaisesti hiertyneita. SVTREKA:t ovat heterogeenisia ja voimakkaasti uudelleen kiteytyneita karsikivia. Ulkoasu on massamainen tai paikoin amfiboliittinen. SV:n maaran perusteella kivet voitaisiin jakaa SV-pitoisiin ja SV-koyhiin TREKA:iin. KA- DO:n lisaksi kivissa on valikerroksina TREML ja TREGRFKL (26D-3). Seuraavassa esitellaan nelja eri tyyppia: nayte 26A-1; Homogeeninen,. keskirakeinen SVTREKA, SVpit. on n.5 10 %. Kivessa on hieman I1ofiittista1' rakennetta. PL:n maara nahtavasti vaihtelee. Nayte 26D-4, edustaa heikosti epidoottiutunutta TREKA jossa ei nayta olevan SV. TI-pit. on kohtalainen. P!, on serisiittiytynyt voimakkaasti (ks. hie). Nayte 52-1 edustaa tummaa TREKA, joka vaihettuu paikoin TRE-kiveksi tai TRE-liuskeiksi. SV esiintyy satunnaisesti. Satunnaisesti esiintyy pyrooppi-tyyppista granaattia. Paikoin on GRF-pitoisia luirakkeita. PL:n maara vaihtelee.

4 Q 0 K MALMINETSINTX - Naytteet 87B-3 ja 91-1: SVTREKA on yleisvariltaan tummanharmaa ja hyvin he terogeeninen. Se on KV-rikas ja PL ei esiinny juuri lainkaan. BT esiintyy porfyroblasteina (mahdollisesti nuorin metamorfinen vaihe?). SV:n ja THE:n raekoko vaihtelee. SV esiintyy useinqiten amfiboliittisina moykkyina, luirakkeina isojen DI-kiteiden ymparilla seka hiertymaraoissa. GRF ja DI esiintyvat satunnaisesti. Mineraalit ovat kiteyty-.neet useammassa vaiheessa, mikg aiheuttaa kiven erikoisen rakenteen kalliossa. Seuraava kuva havainnollistaa SV:n ja TRE:n suhtautumista toisiinsa: DIKA u 2.2. KADO, DO DIKA sisaltaa erittain karkearakeista, kiteista diopsidia. DI-kiteet saattavat olla jopa 0.5 m pitkia. Valimassa on KV-rikasta. Lisaksi siina on TRE, 'SV, -GRF. + TRE esiintyy myos aurinkoina (TREDIKA ks. hav. nro 79~). SV esiintyy satunnaisesti amfiboliittirnaisina moykkyina tai luiromaisesti ymparoiden DI-kiteits. Kartoitusalueella esiintyvat dolomiitit ovat epapuhtaita. Karsiaineksen maara vaihtelee. Dolomiiteissa on TREKAluirakkeita, TRE-aurinkoja tai -1aikkuja. GRF esiintyy paikoin hienorakeisena, linssimaisina juonina. Runsaammin karsiainesta sisaltavat kivet on nimetty KADO. Kivet esiintyvat kapeina valikerroksina karsikivissa tai katkenneina kerroksen patkina (boudinointi?).. Paksuimmat kerrokset lienevat n cm.

5 9 0 K MALMINETSINTW Seuraavassa eri tyyppiesimerkkeja: Nayte 23A-1; tijvis, hienorakeinen DO, vahan KA-ainesta Hav. nro 1B-2; vaalea, keskikarkea DO Nayte 26C-1; TRE-tikkuja tai -aurinkoja sisaltava KXDO Nayte 61-1; keskikarkea KADO, jossa karbonaattirakeet (=kalsiitti) ovat paikoin kiteina Nayte 85-1; liuskeinen KADO, hienorakeinen, voimakksasti rapautunut kivi sisaltaen TREKA-luiroja Kiilleliuskeet Yhtenaisempi kiilleliuskealue on karttalehdella : itaosassa. Merkkeja uusista yhtenaisemmista KL:sta on karttalehdella A Ketravaaran itapuolella lantiser. KVT:n reunassa seka Mieronkorven karsijakson itapuolell;. Viimeksi mainittu GRA-pit. KL on SSG:n alueella esiintyvan GRAKL:n jatkeita. Lisaksi KL esiintyy valikerroksera karsivyohykkee'lla. KL:t ovat heterogeenisia. Yleensa ne ovat hienorakeisie ja heikosti raitaisia. Ruhjevyohykkeiden yhteydessa ne ovat keskikarkearakeisia ja voimakkaasti liuskettunutta tai poimuttunutta (isokliininen tai disharmooninen poim~tustyypit). Melko yleisesti niissa on karsiainesta jokc kapeina kerrosten patkina tai linsseina. Amfibolii ttista. ainesta esiintyy edellisen tapaan tai omina kerroksina (lev. n. 1-1,5 m). Kyseessa on ilmeisesti kuitenkin turma SV-pitoinen karsi. Itaisessa KL:ssa SV esiintyy omissa kerroksissa (max. lev. 30 em) tikkumaisina porfyroblasteina (hav. nro 55). GRA:ien esiintyminen on melko ylelsta, tavall isesti karsien laheisyydessa. Granaatti esiir.- tyy kiteina (hav. nro 143), ttpallosinatt (hav. nro 8) tal massamaisina moykkyina (hav. nro 40, 33). GRF esiintyy satunnaisesti, varsinkin itaosan KL-vyohykkeessa (hav. nro 8).

6 Q 0 K MALMINETSINT~ 2.4. Kvartsiitit Oman erikoisen tyyppinsa muodostaa BT-porfyroblasteja sisaltava voimakkaasti liuskeinen kivi. Se on nimetty BY- L:ksi. Se esiintyy DO/KADO-kerrosten laheisyydessa (nhyte nro 24-2). Karttalehdella D lantinen KVT on suurimmaksi ostik- si melko massamainen sisal taen vahan maasalpaa., KVT-10shoksen kohdalla on voimakkaasti liuskeinen KVT (=KVTL), jossa on edelliseen verrattuna korkeampi MS-pitoisuus. Massamaisen KVT:n lansipuolella on arkosiittinen kerros (nayte nro 12B-1). Sen lansipuolella tulee massamainen ("lasimainen") heterogeeninen KVT-kerros. Kivessa on piikoin KV-pallosia ja kookkaampia MS-rakeita (nayte nro 1C- 1). Turmaliinia esiintyy yleisesti KVT:ien liuskepinnoll-, la paikoin runsaasti. Karttalehden A lansiosan KVTlt ovat osittain samantyyppisia. Molempien kartta1ek.- tien alueella KVT:ssa on SERL-kerroksia (hav. nrot 12, 152). Ne indikoivat useimmiten hiertovyohykkeita. Itaiset KVT:t (karttalehdet D ja C) ovat voimakkaasti tektonisoituneita. Kerrokset ovat rikkoutuneet ja boudinoituneet. KVT:ssa on arkosiittisia (tai KVMSL) kerroksia seka ohuita karsiraitoja. Edellisen tyyppinen KVT on lahinna pohjaa (hav. nrot 124, 133). i j j I Karttalehdella D on karsihorisontissa nakyvissa KVT-kerrosten jaanteita. Kerrokset ovat voimakkaasti tektonisoituneet. KVT on linsseina karsiaineksessa (hav. nrot 28 ja 30).

7 Q 0 K MALMINETSINTK 2.5. Prekarjalainen pohja Prekarjalaisia kivia on karttalehdilla D, A ja C. Pohjan kivi on pilsteista punertavaa tai harrnaan varista GRGN (hav. nro 127A). Paikoin kivessa on kiillepitoisia soyreja. Nayte 156 edustaa voirn. liuskeista GRGN. Pohjan reunaosan arnfiboliitit (AFB, BTAFB) ovat paikoin voirnakkaasti rnuuttuneita (BT runsaasti). AFB:n joukossa on gabrornaisia "rnoykkyja", joiden koko vaihtelee ( jopa kymrnenia metreja) (ks. hav. nrot 127B, 129, 130). Pohjan sisalla olevat arnfiboliitit ovat terveempia, rnutta liuskeisia. Kivien alkuperaa on vaikea sanoa. Niissa on seka diabaasimaisia etta gabrornaisia piirteita. Pohjan ja KVT:n valilla on hienorakeieta, heikosti raitaista KL. Etelaosassa siina on satunnaisesti pienia granaatteja (hav. nro 123). Kiilteen maara on paikoin vahainen. Kivi saattaa kuulua pohjaan nk. rnikrotonaliitteihin (?) (TJK). 3. MINERALISOITUMISEN MERKKEJA Kiisut Kartoitetulla alueella on vahaisia rnerkkeja kuparista kal-, liossa. Kuparikiisu esiintyy pirotteena yhdessa rnagneettikiisun ja rikkikiisun kanssa. Mieronkorvessa (hav. nro 143) on vihreassa TREKA:ssa n. 1-1,5 rn:n levyinen ruosteinen kerros, jossa on vahan CUK:a ja kohtalaisesti FEK + SK. Saastunut vyohyke on KL:n ja karren kontaktissa. Kuparikiisua on tavattu vahaisessa rnaarin rnyos tumrnissa karsissa (SVTREKA), joissa kuitenkin FEK on yleisernpi esiintyen pirotteena.

8 Q 0 K MALMINETSINTK 3.2. Oksidit Paljastumalla nro 87B on pieni magnetiittimineralisoituna 2 (n. 1 x 2 m 1. Se ei nay 1 : mittakaavaisella magneettisella kartalla kuin vaatimattomana kayrana. Nagnetiitti esiintyy hieman raitaisena, kuitenkin pienina raekasaumina (erittain hienorakeista). 4. TEKTONIIKASTA JA METAMORFOOSIVAIHEISTA Kerrosten kulku on yleensa luode-kaakko-suuntainen. Kaade on lanteen vaihdellen melko vaalasta pystyyn, keskimaarin 50-60' valilla. Mieronkorvessa on myos itaan kaatuvia kerroksia. Vallitseva liuskeisuus yhtyy kerrosten kulkuun useimmi ten. Tata nuorempi 1 iuskeisuus nakyy karsivalikerroksissa (KL:ssa) viirukkeissa. Sen suunta vaihtelee (ks. hva. nro 143 ja 102). Useimmat voimakkaat hiertosuunnat ovat tata nuorempia. TRE-aurinkojen, BT-porfyroblastien tai SV-tikkujen (ks. karret ja KL:t) kasvu lienevat kaikkein nuorimpia metamorfoosivaiheita. Voimakas karsiutuminen ja siihen liittyvat mineraalien useampivaiheiset uudelleen kiteytymiset antavat kartoitusalueella monivivahteisen kivilajimil joon. Lantisten KVT:ien ylityontyminen nakyy mm..isokliinisena poimutuksena (hav. nro 102, 41) ja voimakkaina siirrosruhjevyohykkeina (hav. nro 23 ja 33). Ylityont6 ja tata vanhemmat deformaatiovaihee t "sotkevat ja katkovat" kerroksellisia kivia. LOHKAREKARTOITUS Lohkare-etsintaa tehtiin varsinaisen kallioperakartoituksen yhteydessa kukin omalla alueella. Varsinaista lohkarekartoitusta tehtiin (MLR + SSG) sellaisilla alueilla, missa

9 9 0 K MALMINETSINTX paljastumia ei loydetty tai niita on vahan. Lohkarekartoituksen 'tuloksia on pyri tty kayttamaan avuksi kivilajikarttaa piirrettaessa. Tutkimusalueen lohkarekartoitus ej antanut kovinkaan paljon lisatietoja kivilajikarttaan. Maasto on paikoin vahalohkareista. Alueella on soita. Mieronkorven ymparistossa on huuhtoutunutta moreenia ja hiekkamaastoa. Kvartsiittien. laheisyydessa ja pohjoisessa maan pintakerroksesssz on paaasiassa KVT- seka GRGN-lohkareikkoa nain esim. Pyykkikankaan luoteispuolella. Kokonkallion pellon reunoilta loytyi ruosteisia kivia. Joissakin kivissa on GRF:a kohtalaisesti (KV-pit. ML) seka SK. Verraten happamissa tummissa SVTREKA:ssa on vahan pirotteena FEK + SK. Lisaksi on joitakin melko kookkaita KADO/DO-lohkareita. Karsidolomiitit liittynevat Suuri- Riutan halki menevaan KADO-vyohykkeeseen. Vyohykkeella ei ole tavattu pal jastumia. Ruokolanvaara (karttalehti ~) Lohkare-etsintaa ja samalla paljastumien etsintaa tehtiin Ruokolanvaara - Aisusniemi valisella alueella. Tyon tarkoituksena oli saada lisatieto ja mahdollisen karsi jakson esiintymisesta. Paljastumia aikaisempien kartoitettujen paikkojen lisaksi ei loydetty. Valilla Tervauuronmaki Kiviuuronmaki on pienilohkareista moreenia. Talla alueella paikalliset lohkareet ovat peittyneet mainitun moreenin alle. Tietyon yhteydessa on noussut esille joitakin KA- DO/DO- ja TREKA (vihrea karsi)-lohkareita. Niita laytyy Toivalan talon ja Rantasarkan laheisista penkereista. Nama viittaisivat KA-DO-jakson esiintymiseen luoteessa olevan KVT:n laitaan.

10 Q 0 K MALMlNETSlNTLi Tuul a Saastamoi nen/lah l(9) YLEISTA Kartoituksen alue on karttalehden D itapuoli. ALue kuuluu prekarjalaisen pohjan ja karjalaisten kivien konraktialueeseen. Merkittavana piirteena alueella on poimutturninen ja ylity6ntovyohyke. Poirnuakselin suunta on likimain etelaan. Lisaksi on suoritettu pienien hairioalueiden kartoitustz ja tarkistusta karttalehdilla , ja ALUEEN GEOLOGIASTA Karttalehden koillisosassa on prekarjalaista poh jaa. TLna rnuodostaa kielekernaisen antikliinin ja paalle tulevat k~rjalaiset kvartsiitit. Prekarjalainen pohja on etenkin SW-kontaktissa voimakkaasti tektonisoitunut. Kvartsiitin pohjaosissa on karkeaa SER-MS-kvartsiittia, jossa esiintyy paikoin runsaasti KV- tai KVT-pallosia. SER-MS-kvartsiitti vaihettuu kvartsiitiksi, jossa hieman aina MS-pitoisia 1 kerroksia. Kvartsiitin paalle tulee kaakosta jatkuva kiilleliuske, joka kaantyy pohjoiseen. Kiilleliuskeessa on paikoin granaatteja ja joskus stauroliitteja. Kiilleliuskeen E-puolella liuskeen ja kvartsiitin valiin tulee kva-tsiittien joukkoon karsiutunutta kvartsiittia ja parissa paljastumassa karsi-valikerroksia. Muualla alueella ei ole tavattu karsia. Lohkarehavaintojen, karsikvartsiittien ja karsikerrosten perusteella karttaan on hahmoteltu kapea dolorniittikarsikerros. Paljastumia ei ole. Kiilleliuskepoimun hr-puolelle tulee S-osassa ortokvartsiitti, joka on poimurnaisena rakenteena. N-osassa kiilleliuskeen kontaktiin tulee prekarjalaista pohjaa, joka on migmatiittista ja koostuu hienorakeisesta mikrotonaliitista ja gneissiytyneesta graniitista. Kartoitetun alueen pohjoisosassa ei ole paljastumia ja kartta on silta osin jatetty avoimeksi.

11 Q 0 K MALMINETSINTX Itaisen kvartsiitin kaikkia paljastumia ei ole keskios2.zsa kartoitettu. Alue on kuitenkin I'kaveltyt1. Jokunen amfiboliitti tai metadiabaasi voi puuttua karttakuvastb. ALUEEN KIVILAJ IT Prekarjalainen pohja Prekarjalainen pohja alueella on hyvin moni-ilmeista. Koilliskulmassa on "tavallista" keskirakeista, pilsteissa tai suuntautunutta pohjagneissia, jossa on hieman granilttisia jaanteita. Gneissin sisalla on vaihtelevan kokoisia MDB- ja AFB-osueita. Kontaktin laheisyydessa W-reunallz pohja muuttuu ensin vaaleaksi suuntautuneeksi gneissiks:, jossa biotiittia on melko vahan ja se esiintyy raekasaurina, paljastumat 130- ja 133-TSS. Taman jalkeen aivan kcntaktissa pohja muuttuu hienorakeiseksi ja voimakkaasti liuskeiseksi. Graniittisia jaanteita esiintyy linsseing. Tasta tyypista esimerkkina paljastumat 132- ja 135-TSS. Naiden jalkeen tulee kvartsiitti. Edellisesta tyypista hieman pohjoisemmaksi pohjan kivi on kontaktissa voimakkaasti hiertynytta ja deformoitunutta. Esim. paljastumassa 162-TSS gneissimaisessa pohja-zineksessa on punaisia graniittisia, epamaaraisen muotoisla venyneita osueita (kts. nayte). Nama osueet ovat myos liuskettuneet samansuuntaisesti pohjan kanssa ja ovat pchjan nuorempia graniitteja. Em. tyypin ja pohjan valiin tulee voimakkaasti liuskeinen kivi, jossa on pienia silcskkeita, jotka koostuvat joko maasalvasta tai maasalvasta + kvartsista. Pohjan kivista "yllattavan~~ nakoista on migmatiittinen pohja, joka koostuu mikrotonaliitista ja gneissiytyneesta graniitista. Tata tyyppia esiintyy lantisen kvartsiitir W- ja N-puolella. Mikrotonaliitti on yleensa hyvin hiemrakeista, paikoin myos karkeampaa, raitaista ja voimakk~2sti liuskeista muistuttaen ulkonaoltaan kiilleliusketta.

12 Q 0 K MALMINETSINT~ Kvartsii'tit Kivi on ollut alkuperaiselta koostumukseltaan ehka kvartsidioriittista. Tyonimena talle kivelle onkin kartoituksen yhteydessa kaytetty gneissikvartsidioriittia. Mikrotonzliittia migmatisoi pohjan graniittinen aines, joka myoz on jo melko deformoitunutta. Tasta on kaytetty nimea gneissigraniitti. Gneissigraniitti on variltaan vaaleaa ja sisaltaa kiilletta vahaisessa maarin tai ei juuri 01-,enkaan. Gneissigraniitti on yleensa suuntautunutta. Paikoin gneissigraniitin joukossa on punaista, selvasti kalimaasalpaa sisaltavaa gneissigraniittia. Tama tuntuu nuorernmal ta kuin vaalea gneissigranii tti, jossa ka1imaa~al;~an osuus on vahaista. Paikoin gneissigraniitti vaikuttaa trondhjemiittiselta. Gneissigraniitti on yleensa keskikarkearakeista. Gneissigraniitin joukossa esiintyy myos pegmatiittisia osia, jotka ovat kammenen kokoisia tai ssurempia. Pegmatiittinen aines esiintyy ikaankuin usulauruneenatl, ilman teravia kontakte ja. Alueeseen kuuluu kaksi laajempaa kvartsiittialuetta. Klilleliuskeen W-puolella on poimuttunut ortokvartsiitti ja E-puolella heterogeenisempi kvartsiittialue, johon liittyy heikkoa karsiutumista. Ortokvartsiitit ovat melko puhtaita. Paikoin on kerrok-. sia, joissa esiintyy hieman maasalpaa. Hiertyneissa vychykkeissa on myos serisiittipitoisuutta. Kvartsiitti OK paikoin melko massamaista ja paikoin taas voimakkaasti liuskeista. Kvartsiittiin tulee myos pienialaisesti hienorakeista SER-liusketta. Itaisempi kvartsiitti on siis heterogeenisempaa. Pohjar, ja kvartsiitin kontaktissa kvartsiitin alaosassa esiintyy

13 kahdessa paikassa, pal jastumat 95 ja 105 "konglomeraattf - maista" kivea, jossa on kvartsi- tai kvartsiittipallosiz. Pallojen muoto on paikoin pyoreahko, paikoin litistynyt. ttiskosaines" on serisiittia, jota paikoin hyvin runsaas-i, ja maasalpaa. Kysymyksessa voi olla tektonisoitunut ja rikkoutunut kvartsiittikerros. Mahdollisesti voi olla myos kvartsikonglomeraatti. L. J. Pekkarinen on kuvannat vastaavia (?) kivia vaitoskirjassaan ja han on pitanyt niita konglomeraatteina. Pallosien on esitetty olevan kvartsia, juonikvartsia ja prekarjalaista kvartsiittia. Pekkarisen mukaan konglomeraatti esiintyisi valikerrokslna. Tiettya kerrosmaisuutta on myos kyseisissa paljastumissa: kvartsiittisemmat ja palloiset kerrokset tuntuva: vuorottelevan. Kauemmaksi kontaktista mentaessa esiintyy viela pallosia, mutta pienempig ja harvemmassa. Paikoin on havaittavissa kerrosmaisuutta ja paikoin palloset tuntuvat olevan sekz?- A. ralloset liittyvgt kuitenkin miltei aina kvartsiitteihin, joissa selvasti ~erisiitti~itoisuutta. Puhtaarnr~issa ortokvartsiiteissa harvoin pallosia. Pallosia esiintyy n. 200 m etaisyydella kontaktista. "Palloisen" kvartsiitin jalkeen tulee kvartsiittia, jossa MS-pitoisia valikerroksia. Kvartsiitti on usein voimakkaasti liuskeista. Lahestyttaessa karsihorisonttia myos kvartsiittiin alkaz tulla karsimaisia piirteita. Kvartsiitissa on tremoliittimaasalpapitoisia valikerroksia, joissa myos hieman karbcnaattia satunnaisesti. Paikoin tulee myos kapeita karsivalikerroksia. Kivilajikarttaan nama on merkitty karsiutuneiksi kvartsiiteiksi. Sanan varsinaisessa merkityksessa nama eivat mielestani kuitenkaan ole viela karsikvartsiitte ja.

14 Q 0 K MALMINETSINTX Kiilleliuske Kiilleliuske jatkuu kaakosta. Kiilleliuske on rnonin pzikoin raitaista. Raidat koostuvat ohuista vaaleista KV- MS-raidoista tai KV-raidoista seka "kuluneernrnista" kiilleraidoista. Kiilleliuske vaikuttaa hieman gneissimaiselta. Liuskeessa on rnonin paikoin pienoispoirnutusta, "rypytystall. Kiilleliuskeessa on usein granaatteja, paikoin run- saastikin. Kivessa on havaittu rny6s granaatin yhteydessa paikoin pienia stauroliittikiteita. Naita on kuitenkin havaittu vahaisessa maarin. Kiilleliuskeessa esiintyy vaihtuvassa maarin sekundaarisia KV-linsseja ja juonten patkia. Hienorakeista kiilleliusketta esiintyy rnyos valikerrokslna karsiutuneessa kvartsiitissa. Karret ja karsidolomii tit Varsinaisten karsien esiintyrninen on vahaista. Pal jast~missa on havaittu karsia lahinna Suuri-Riutan SE-puolella olevissa paljastumissa, jotka liittyvat kiilleliuskeen ja kvartsiitin kontaktiin, paljastumat 38A-TSS, 38B-TSS ja 41A-TSS. Karret ovat valikerroksina. Karsiaines on tremoliitti-diopsidikartta. Karsiutuneen kvartsiitin yhteydessa on paikoin karsirnaisernpia valikerroksia, jotka koostuvat trernoliitista, kvartsis- + + ta, rnaasalvasta - karbonaatista ja - sarvivalkkeesta. Pieni-Riutan S-puolelle, Tuonolan talon pelloille on plirretty sahkoisten hairioiden ja lohkareiden perusteella karsijakso, joka koostuu karresta, rnustaliuskevalikerroksista ja mahdollisesti dolomiitti- ja kiilleliuskevalikerroksista. Alueella ei ole paljasturnia. Karsijakson

15 9 0 K MALMINETSINTX esiintymista puoltaa myos ymparilla olevissa kvartsiiteissa tapahtunut heikohko karsiutuminen. Suuri-Riutan NW- ja SE-puolelle on piirretty kapea karsldolomiittijakso. Tama on piirretty lohkarehavaintojen ja maaston perusteella. Karttalehden alaosassa ei ole paljastumia. Tahankin voisi sahkoisten hairi6iden perusteella piirtaa karsi jakson, johon liittyy ML-, KL- ja DO-valikerroksia. J. Aarnisalo on tulkinnassaan piirtanyt tahan karsijakson. Amfibolii tit ja metadiabaasit Kivilajeissa on kaytetty nimitysta siten, etta selvasti suuntautuneet kivet on nimetty amfiboliiteiksi ja massanaiset metadiabaaseiksi. Massamaiset voivat olla myos metsgabro ja. Metadiabaasinimitysta on kayte tty silla perusteella, etta kivissa on havaittavissa heikkoa ofiittista rakennetta. Kvartsiitissa esiintyvat pienehkot valikerrokset ovat selvasti suuntautuneita amfiboliitteja ja edustanevat vanhcja emaksisten juonten patkia. Suuremmat yhtenaiset muodostumat ovat massamaisempia. Arnfiboliitit- ovat keskirakeisia paikoin raitaisia. Maasalvan maara vaihtelee. Kivissa. on monin paikoin lievaa hiertymista. Amfiboliittisia muunnoksia esiintyy myos massamaisempien metadiabaasien reunoilla. Metadiabaasit ovat keskirakeisia, massamaisia. Kivissa on siis heikkoa ofiittisuutta. Hiertymista johtuen kivissa on vaaleita ohuita hiertorakoja ja paikoin epidoottiutumista. Metadiabaasit esiintyvat pohjan keskella tai

16 9 0 K MALMINETSINTX pohjan ja kvartsiitin kontaktissa,ja satunnaisesti kvartsiitin sisalla. Naissakin esiintyy paikoin heikkoa suuntausta. Amfiboliiteissa ja metadiabaaseissa on hieman magnetiittia ja monin paikoin heikkoa CUK- ja SK-pitoisuutta pirotteena. TEKTONIIKASTA Alueen tektoniikka on hyvin komplisoitua. Siihen vaikuttavina tekijoina ovat olleet ylityonnot ja poimuttumiset. Poimuttumista on paljastumissa havaittavissa. Sen sijaan yhtaan hyvaa ja edustavaa paljastumaa ylityontojen selvittamiseksi ei alueella havaittu. Lantinen ortokvartsiitti on loivasti poimuttunut W-reunalta, kaateet vaihtelevat vaal asta - 63O. E-puolella kaateet ovat jo selvasti jyrkempia, noin 70'. Pienoispoimuakselin suunta on keskimaarin 160~-180~ ja kaade alle lo0. Transverssi 1 iuskeisuus on noin 240'. Kiilleliuske muodostaa kapean kiilan kvartsiittien keskel- 1. Liuskejakson S-osassa liuskeisuuden suunta on 240'- 260 j a kaade keskimaarin 70-80'. Kiillel iuske kaantyy pohjoisemmaksi mentaessa likimain N-S-suuntaiseksi. Kaateet ovat 70'-90'. Kaateiden suunta vaihtelee rnolempiin suuntiin. Kiilleliuskeessa vallitseva transverssiliuskeisuus on keskimgarin '. Pienoispoimuakselien suunta on kutakuinkin etelaan. Itapuolen kvartsiiteissa liuskeisuuden paasuunta on noin 240'-260' jg kaade yleensa melko pysty, 70'-90'. Kvartsiitissa on melko runsaasti pienoispoirnutusta. Poimutus on joko melko tiukkaa tai avoimempaa. Poimutuksessa on havaittavissa monin paikoin hiertojen vaikutusta. Pienois- 0 poimuakselien paasuunta on noin 190, kaade melko loiva,

17 Q 0 K MALMINETSINTX yleensg alle 40'. samansuuntaisla. Viivaukset ja venymiit ovat likimain Pohjan puolella ei ole havaittavissa erityisempia tektoznisia paapiirteita. Alueen kivilajit ovat lapikayneet voimakkaita tektoonis~a liikuntoja. Jonkinasteista hiertymista on havaittavissi hyvin usein. Hiertyminen paikoin voimakasta, jopa myloniittiutumista esiintyy., w MINERALISAATIOT Malmien kannalta alue osoittautui hyvin koyhaksi. Arnfito- liiteissa ja metadiabaaseissa on monin paikoin hieman kcparikiisua ja rikkikiisua. Kvartsiiteissa on muutamissa paikoissa hieman magneettikiisua ja rikkikiisua. TARKISTUSKOHTEET J Aarnisalon kohde 4, karttalehdella Hairioalue sattuu Juuan keskustan liepeille. Maapeitteet alueella ovat paksut. Paljastumia ei loytynyt. Joen rannalla olevien lohkareiden paaasiallinen kivi on pohjz? graniittigneissi. Hairion voi katsoa aiheutuvan "kulttcil-. rista". Alueella on mm. sahkolinjoja melko pal Jon. I J Aarnisalon kohde 7, karttalehdella A Hairioalueen ulkopuolelle (NW-puolelle) tulee pohjan gneissigraniitti.. Hairioalueeseen tulee metamorfoitunut meta- diabaasi (metagabro), joka on paikoin massamaista ja reunoilta voimakkaasti liuskeista. Metadiabaasissa on hiecan

18 Q 0 OUTOKUMPU K MALMINETSINTX magnetiittia ja arnfiboliittisessa muodossa lisaksi hieman FEK:a ja CUK:a. SW-reunaan tulee voimakkaasti metamorfoitunut graniittiluokan kivi, jossa FEK-pirotetta. KRD-ATF-gneissi, karttalehdella B Kivi on melko voimakkaasti liuskeista. N-puolella on ransaasti ATF:a ja se esiintyy hyvin karkeina salokimppuina, lyhteina. ATF on osittain muuttunut' kloriitiksi. KRD: a esiintyy ATF:iin nahden vahemman. NE-puolelle mentaessk raekoko pienenee ja mukaan tulee my6s pienia granaatteja ja KRD:n maara tuntuu vahenevan. KRD-ATF-gneissin E-puolelle tulee paljastuma, jossa ATF-gneissia ja tama vaihettuu ilmeisesti pohjan gneissiksi, mukaan tulee myos amflboliittia. ATF-gneissin raoissa ilmeisesti sillimaniittia. Gneissin ymparistoa ei tutkittu tarkemrnin. KRD-ATF- GRA-gneissi voisi mahdollisesti olla voimakkaasti muuttunut, vanha pohjan vulkaniitti (??).

19 9 0 K MALMINETSINTE Kartoitetun alueen lounaispuolella on rajana pidetty kvzrtsiittia ja koillispuolella ja pohjoisessa rajana on prekarjalainen graniittigneissi. Kvartsiitit on kartoitettu profiililuontoisesti ja pohjaa on kartoitettu kontaktiv::ohykkeella niin, etta pohjan ja nuoremman muodostuman raja on saatu selville.. Kaakossa rajana on MLR:n kartoittami alue. Luoteisrajana on pidetty karttalehden B rajaa. 2. ALUEEN GEOLOGIASTA Ki ihtelysvaaran turbid. muod. KL-muodostuma KALEVAINEN GRA- STA- KL Karbonaattimustaliuskemuod. Ylempi KVT VULK Alempi KVT JATULI Karbonaatti- DO-muod. Ylempi KVT A1 emp i KVT Karret ja dolomiitit esim. pal jastumat 50' ja 61 KA-valikerroksiset kvartsiitit esim. pal jastuma 41 Karttal. 10B kvartsiitit, joissa.ei 01 KA-VLK.. Arkoosimuodostuma PREJATULI Arkoosimuod.? KVKGL: esim. 83 KVMSGN: esim. 95 Prekarjalainen poh ja L. J. Pekkarinen Vastaavat muodostumat alueella

20 Q 0 K MALMINETSINTW Stratigrafian selvittamisessa on kaytetty apuna L. J. Fekkarisen vaitoskirjaa (1979): The Karelian formations and their depositional basement in the Kiihtelysvaara - Vartsila area, East Finland. 3. ALUEEN KIVILAJIT L, 3.1 Graniittigneissi Graniittigneissi on paaasiallissti koostumukseltaan grznodioriittista. Siina on usein graniittipegmatiitijuoni&, jotka ovat yleisesti pohjan suuntautuneisuutta leikkaavia. Raekoostumus vaihtelee hienosta karkearakeiseen. Paikcin se on selvasti suuntautunutta, jopa liuskeista, useimmiten kuitenkin pilsteista. Siina on usein magnetiittia rakctaytteina Amfiboliitit Prekarjalaisessa GRGN-pohjassa olevat amfiboliitit ovat yleensa selvemmin suuntautuneita kuin Jatulimuodostuman kvartsiiteissa seka pohjan ja kvartsiittien valisena kontaktivyohykkeessa olevat amfiboliitit. Nain ollen viirneksi mainitut ovat todennakoisesti nuorempia kuin pohjassa olevat amfiboliitit. Amfiboliitit eivat juurikaan eroa koostumukseltaan toisistaan. Yleensa ne koostuvat paaasiassa.sv:sta ja PL:sta. Ofiittista rakennetta esiintyy harvoin. Hyvin heikkoa kuparikiisupirotetta esiintyy joskus. Yleensa amfiboliitit ovat homogeenisia kvartsiittien keskella ja kontaktivyohykkeessa, sen sijaan pohjan keskella olevissa amfiboliiteissa on joskus leikkaavia happamia juonia. Amfiboliittien kiillepitoisuus vaihtelee kiillek6yhasta kohtalaisen kiillepitoiseen, ollen yleensa kiillekoyha.

21 Q 0 K MALMINETSINTX 3.3. Sarvivalkekiilleliuskeet Mataran Huttulanrinteella seka Valilan ja Kantolan tilcjen valisella alueella on pohjan ja arkoosimuodostuman val~ssa biotiittiamfiboliitteja (TJK). Niiden koostumus valhtelee amfiboliittimaisesta amfiboliittikoyhaan ja kiillerikkaaseen. Amfiboliittimainen paljasturna on esim. nro 5 ja kiillerikas, amfibolikoyha on esim. nro 29. Yleisesti amfibolin maara vahenee siirryttaessa luoteesta kaakkocn ja kiilteen maara (lahinna BT) vastaavasti lisaantyy. Biotiittiamfiboliitin keskelta saattaa loytaa pohjaa, ;oten alkuperaltaan BTAFB:t ovat todennakoisesti muuttun~ita metadiabaaseja tai vastaavia. Kiisuja on tavattu v~in satunnaisesti, useimmiten ei ollenkaan. Osa BTAFB:sta on mahdollisesti mikrotonaliittia, esim. nro 5, jossa leikkaavana pohjan graniittista ainesta (TJK) Pohja-arkoosit ja pohja-arkoosikonglomeraatit Karttalehden B pohja-arkoosimuodostuma Kartoitetun alueen pohjois- ja itaosissa on todennakoi~2sti prekarjalaisen pohjan rapautumissedimenteista muodostuneita serisiittipitoisia kvartsimaasalpagneisseja, jotks ovat kerrostuneet pohjan paalle. Naiden paalla ovat kvsrtsipalloiset "konglomeraatitl'. Kvartsipallo jen koko on yleensa pienempi kuin 10 cm. Iskoksena on maasalpa + s~risiittipitoinen aines. Maasalpa- tai pohjan palloja ei ole tavattu naista kvartsikonglomeraateista. Ensin mainittuja kvartsimaasalpagneissejti ei ole tavattu joka paikasta, vaan nayttaisi silta, etta kvartsikonglomeraatit tulevat suor.aan pohjan paalle. KVMSGN:ssa on satunnaisssti tremoliittia. Huttulanrinteella paljastumassa nro 9

22 Q 0 K MALMINETSINTX on KVMSGN, jossa on maasalpa- ja kvartsipalloja ja siten se on oletettu konglomeraatiksi Karttalehden A pohja-arkoosimuodostuma Sarvivalkekiilleliuskeen paalle ovat kerrostuneet kvartsija maasalpa- seka mahdollisesti pohjan palloja sisaltava KV + MSKGL. Esim. paljastuma 39. Pallojen koko on keskimaarinc3 cm. Sama tyyppi esiintyy paljastumissa 35A ja 35B. Kivilajikartassa pohja-arkoosimuodostuma on varitetty kvartsiitin varilla ja erotettu katkoviivalla omaksi hcrisontikseen Kvartsiitit Karttalehden B kvartsiitit Kvartsiittityypit: 1. Maasalparikas kvartsiitti, joka on kerrostunut pohjaarkoosimuodostuman paalle. Maasalparikkaat ja maasalpakoyhemmat valikerrokset vaihtelevat. Kerrallista rakennetta ei ole havaittavissa. 2. Maasalparikkaat kvartsii ti t vaihettuvat karsirai taisiksi kvartsiiteiksi. Karsiraidoissa on KRB, TRE, seka mahdollisesti DI. Paikoin pelkkia TRE-raitoja. 3. Ortokvartsiitit ovat alueen itareunassa. Ne ovat maitomaisia, massiivisia ja rikkoutuneita. Siella taalla esiintyy venyneita kvartsipalloja, joiden koko on yleensa alle 2 cm ja ttiskoksenatt on puhdas kvartsiitti. Ortokvartsiitit ovat paikoin ruostuneita (vahan, esim. 71), joka johtunee vahaisesta SK-pirotteesta. Paljastumassa 70 kvartsiitti on breksiamainen, jolloin sarmikkaiden vaaleiden kvartsiittipalasten valissa on kapea KRB + SER + TRE

23 Q 0 K MALMlNETSlNTX uiskos". Kvartsiittipalaset saattavat sisaltaa my5s tc.7- maa kvartsia Karttalehden A kvartsiitit 1. TRE-kvartsiitit, jotka ovat pohja-arkoosikonglomer~~ttien paallii. TRE-saloja on satunnaisesti. 2. Karsiraitaiset kvartsiitit, joissa KA-valikerroster: koko on 2-10 cm. Karsiraidoissa on TRE-saloja.seka DI-kiteitl. ~erroksellista rakennetta leikkaavat vialeat pezrnatiittijuonet ovat tyypillisia. Juonien koko vaihtelee muutamasta sentista muutamaan metriin. 3. Ortokvartsiitit ja MS-rikkaat kvartsiiti t Valokinrinteella. Kvartsiitti on jyrkanteen huipulla puhdasta ortokvartsiittia. Siirryttaessa alemmaksi muuttuu kivi maasalparikkaammaksi. Talloin hyvinkin MS-rikkaat valikerrokset vaihtelevat kiill e- (SER + BT)-rikkaiden ja kvartsirikkaiden valikerrosten kanssa. Paikoin esiintyy magnetiittia kiillerikkaissa valikerroksissa. MS-KVT on hyvin yleisesti hematiittipigmentin punaiseksi varjaamaa Karret Karsipal jastumia on tavattu karttalehden 10B alueella vain muutama. Esim. paljastuma 69. Suurin piirtein samaa t:byppia on karttalehden 10A paljastuma 50. Karret ovat raiiaisia, dolomiittivalikerroksisia ja sisaltavat jonkin verran ohuita GRF-raitoja. Paamineraaleina ovat TRE ja DI. Paljastumassa 50 on TRE-aurinkoja. Karsien diopsidi on vaaleata. Kiisuja ei niissa juurikaan esiinny. Karttalehden 10B DO-pal jastuman ymparille piirretty karsi on piirretty lahinna karsiutuneiden kvartsiittien perusteella. 10A-lehden karret on piirretty lohkarehavaintojen ja sahkaisten

24 9 0 K MALMINETSINTX hairioiden perusteella. Ainolan ymparistosta on loydetty TRE-SV-KA-lohkare, joka kuuluu ns. tummiin KA-kiviin (vrt. MLR : n tummat karre t ) 3.7. Dolomiitit Ainoa DO-paljastuma on Ainolan kaivos, jossa dolomiitti on raitaista. Se sisaltaa TREKA- ja KL-valikerroksia soka kapeita HVULK-kerroksia (vahan)'. Siina on myijs GRF-raitoja ja AFB-pitoisia kiilleliuskevalikerroksia. Karttalehden B dolomiitti on piirretty sielta loydettyjen kahden epavarman dolomiittipaljastuman perusteella GRA-KL ja GRA-STA-KL seka AFB-raitainen KL Kiilleliuskejakson pohjoisreunalla ja keskiosissa on kiilleliuskeessa yleisesti granaatteja, joiden lapimitta on yleensa < 1 cm. Jakson etelareunalla granaattien lisaksi esiintyy STA-porfyroblasteja (lapirnitta yleensall,5 cmj seka jonkin verran amfibolia (lahinna TRE-pitoisia valikerroksia paljastumassa 46). TRE-KA valikerroksissa kiilleliuskeessa on vahan pirotteena magneetti- ja kuparikii- sua. 4. TEKTONIIKKA Vallitsevan liuskeisuuden suunta on karttalehden B alueella mil tei poikkeuksetta poh joisosissa ja etelaosissa '. Kaateiden magra vaihtelee pohjoisosissa asteen valilla ja etelaosissa asteen valilla ollen yleensa astetta. Karttalehden A alueella liuskeisuuden suunta on yleensa asteen valilla, yleensa Kaateiden maara vaihtelee asteen valilla ollen yleensa astetta.

25 9 0 K MALMlNETSlNTX Kerroksellisuuden suunta noudattelee vallitsevan liuskeisuuden suuntaa, tosin paikoitellen se ei ole sama. Pohjan liuskeisuus noudattelee vallitsevan liuskeisuuden suuntaa. Kiilleliuskeissa ja 10B-lehden pohjoisosissa olevissa kvartsiiteissa on havalttavissa vanhempaa, vallitsevaa liuskeisuutta nuorernpj transverssiliuskeisuus, jonka suunta poikkeaa vallitsevasta keskirnaarin astetta. Tama liuskeisuus on kiilleliuskeissa tavattavan pienoispoimutuksen akselitasoliuskeisuus., Venyrnat noudattelevat pienoispoimuakseleiden suuntaa, joka on pasasiallisesti joko etelaan tai lounaaseen. Venymien kaateiden maara on yleensa astetta (voi olla myos loivempi). Karttalehden 10A Valokinrinteen kvartsiitin tyontyessa kohti koillista syntyi siirros, joka ilrnenee mrn. sarvivalkekiilleliuskeissa vasenkztisena poirnutuksena seka kerrosten katkeillessa pohja-arkoosivyohykkeessa.

26

27

28

29

30

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 9 OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 0 K MALMINETSINTX Martti Yrjöla/LAH 23.9.1982 1(8) KIIHTELYSVAARAN, OSKOLANKOSKEN (4241 07) GEOLOGINEN KARTOITUS KESALLA 1982 Sivu 2 (0 7 Sijainti 1 : 400

Lisätiedot

Kivilaj ien kuvaukset

Kivilaj ien kuvaukset 1 Xartoitusalueena karttale?!den 2014 09 A eteläosa. Kivilaj ien kuvaukset SVGN SVGN on kartoitusalueen yleisin kivilaji.yleensa se on hieno- tai keskirakeista ja kohtalaisesti suuntautunutta.er5il- 12

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta, I RO mal E. KO~UO/ERK 25*2. 1977 1 0 ) A. Siitosen Sallan ja Savukosken kuntien N-osissa 20.9-22.10.1976 suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982 9 020/2121, 2112/~~~/1982 J-P Perttula/PAL 8.6.1983 1 (6) Olen suorittanut kartoitustoita karttalehtien 2121 02C, 2121 10B, 2112 06A-D ja 2112 09A-D alueilla seuraavasti. 2121 02C -1ehdella Kiikoisissa

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen LIUSKEKIVITUTKIMUKSET PALOVAARAN ALUEELLA KITTILÄSSÄ VUONNA 1984 YHTEENVETO Palovaaran liuskekiviesiintymän pääkivilajeina ovat

Lisätiedot

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar Kartoitusalueen vallitsevina kivilajeina ovat kvartsi- dioriitit, kiillegneissit ja' im~iboli~neissit, jotka esiintyvat pitkina, kapeahkoina vyohykkeina. Luonnolli- sesti kooltaan epamaaraiset, raekooltaan

Lisätiedot

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS t I. RAUTABUUKPI OY TUTKIMUS Jakelu t! RO mal i OU mal RV/Juopperi - 1 RAt i - RA ttu (2) G6K Laatija Tilaaja K ~einänen/aa A Hiltunen S e 1 v-i t y s n:o 1412.41 KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

Havaintoja Kangasniemen pitäjän

Havaintoja Kangasniemen pitäjän Havaintoja Kangasniemen pitäjän 1 STRUALAN KYLLN KALLI OPS~STA. Tutkimukset. Istrualan kylässä on mv. Reino Kuitusen löytiimien kiisuuntumien perusteella suoritettu kallioperiikartoitusta ja lohkare-etsintä%

Lisätiedot

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl.

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl. ' Outokumpu Oy Malminetsintä Viereman alueesta (3324-3342) yleisimmat 'c. tyypit \d. Alueen kivistä suurin osa kuuluu graniittigneisseihin. Niihin on tunkeutunut monenlaisia juonikiviä, joista "vanhimmat?"

Lisätiedot

. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla

. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla :.. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla... estki löytyneiden kdi- -- :.,:?-'-den muun lohkareen pitoisuudet olivat Cu 7200 ja 2100 ppm..... Kun lohkareet olivat selvästi magneettisi.a varattiin tunnetun

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee 3122 06 Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen 19.12.1988 LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia 46 10.3. Leivonmäki Leivonmäen kallioperä koostuu syväkivistä (graniittiset kivet, gabro) ja pintakivistä (vulkaniitit, kiillegneissi). Graniittia on louhittu murskeeksi. Leivomäen puolella esiintyvää

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 M/17/Yt-53/2 Ylitornio V. Yletyinen Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita

Lisätiedot

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA O U T O K U M P U Oy ~alminetsintä KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA ROVANIEMI MLK KUOHUNKI Ttitkimusalueen sijainti Tutkimusten tarkoitus ja suoritus Tulosten tarkastelua Tutkimusalue sijaitsee

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 05, 020/424 04, 05/MLP/94 MALMINETSINTX Marjatta Parkkinen/LAP 2.2.94 ( 2).. ' '""\\ ~ ).J PARIKKALAN KINNARNIEMEN (424 04, 05) AU-KANSANNAYTEAIHEEN TUTKIMUKSET KESALLA 94. '"' - Sijainti

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 M/17/Sdk 49/1 Sodankylä, Tankavaara Aimo Mikkola 10.2.-49 Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 Kauppa- ja teollisuusministeriö järjesti heinäkuussa 1948 teollisuusneuvos Stigzeliuksen aloitteesta

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

- KIISUISTA. Kvartsidioriittigneissit SELOSTUS LEHDEN D N-OSAN KARTOITUKSESTA. Havainnot ITH - 84 Työaika

- KIISUISTA. Kvartsidioriittigneissit SELOSTUS LEHDEN D N-OSAN KARTOITUKSESTA. Havainnot ITH - 84 Työaika .,., ;;'?*;i:. ',. ',.>. :.,..!..' ;.#::.* ;.",. ;-,* :" SELOSTUS LEHDEN 2114 04D N-OSAN KARTOITUKSESTA Havainnot 500-694 - ITH - 84 Työaika 6.6. - 13.7.1984 SYVAKIVET Gabrot Kvartsidioriitit, Graniitit

Lisätiedot

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s V. /!J "J 'l K'. 5 Ö Je,.. J. o /,..,.. ll

Lisätiedot

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske 61 Rääkkylä Suurin osa Rääkkylän kallioperästä on kiilleliusketta. Kiilleliuskeiden seassa on välikerroksina lisäksi mustaliusketta (grafiittia, kiisuja) monin paikoin. Osa kiilleliuskeesta on kiviaineksena

Lisätiedot

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA ARKI STGK.APPALE M 19/4241/-77/1/10 Kiihtelysvaara Särkilampi Lauri Pekkarinen 1977-11-25 SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1972-1975 SELOSTUS

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 RAPORTTITIEDOSTO N:O 2435 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2124/-87/2/10 Ylöjärvi, Tampere, Kangasala Olli Sarapää 28.10.1987 KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 1. JOHDANTO Työn tarkoituksena

Lisätiedot

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita molybdeenihohdelohkareita,

Lisätiedot

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI l 1 MALMINETSINTA l I ESITUTKIMUSRAPORTTI RAUTAR KK' OY Esitutkimukset Ranuan Kelan kylä%.o 7/77 alueella ja ympäristössä kesällä 1976 TUTKIMUSALUE Kelan kylä LAATIJA V. Makkonen JAKELU KUNTA RANIIA LAAT.PVM

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~'

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L?.. 1 2 ~ 02.. l HAo/-1 J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. 1-(. 0 11:, 10... : ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' Kentt äty:.:jra:pojttt l kesältä

Lisätiedot

Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA KENTTARAPORTTI. Kannus, Antinoja , 03, 05 ja 06. E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9.

Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA KENTTARAPORTTI. Kannus, Antinoja , 03, 05 ja 06. E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9. Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9.1382 1 KENTTARAPORTTI Kannus, Antinoja 2342 02, 03, 05 ja 06 JOHDANTO T Porko lahetti kansannäytteena kesällä -81 Eskolasta,

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko 04.09.1980 SELOSTUS KORPIJÄRVI-MIETIÄINEN ALUEEN KALLIOPERÄN TUTKIMUKSISTA KESÄLLÄ 1980 2 1. YLEISTÄ 1.1. Tutkimusalue

Lisätiedot

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA ARK 5 i C,", PALE M 19/3314/76/1/10 Koskee 3314 06 Pielavesi Elias Ekdahl 1976-12-30 53 RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA TUTKIMUSKOHTEET Vuonna 1974 Pohjois-Pielavedellä

Lisätiedot

S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v suoritetuista tutkimuksista

S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v suoritetuista tutkimuksista Outokumpu Oy Malminetsintäosasto Vihanti 1. Lähtökohta S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v. 1957 suoritetuista tutkimuksista Aihe Reisjärven tutkimuksiin saatiin kevättalvella -57, jolloin

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 TUTKIMUSRAPORTTI RUUKKI, Turtaneva 2441 10 ARKISTOKAPPALE Sijainti 1 : 400 000 Q OUTOKUMPU OY

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset 9 OUTOKUMPU OY Q- K MALMINETSINTX 2032 01 INKOO, LAGNXS Inkoon X,5gnasissa sijaitseva Zn-Cu -malmimineralisaati~ on vanhastaan tunnettu. Malmimineralisaatiota on louhittu ja siinä on n. 5 x 8.m2:n kokoinen

Lisätiedot

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D,

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D, An!tisro:c,;pp,;&~ Itenttarepsrtti kesalta 5984 L I A ~ MP@~;C,S ~ 8 ~ Kfipu: Geologinen kartoitus 1: 4 008 Tehtävä : Kallioperilkartoitu~ 7 : 4000, karttagahdien sutirennos psruskartasta {

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 -

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - 4 Vuoden 1981 aikana mitattiin sähköisesti ja magneettisesti 33 km 2 alue karttalehdellä 3432.12, lisäksi tihennettiin sähköistä ja magneettista mittausta Haapaselän ja Vehmasmäen

Lisätiedot

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta Q 0 K - MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 020/2113/R Aumo/1982 AUMOKOI 6 *! " " -- KENTTARAPORTTI TUTKIMUKSISTA FORSSAN KOIJARVELLÄ KESALLÄ 1982 KARTTALEHDET 2113 08B, D, 09A, C, 11B, 12A AIHE - KARTOITUS ALUE

Lisätiedot

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa.

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Paljastumasuhteet. Paljastumia on yleensä suhteellisen viihän ja usein ne ovat kooltaan pieniä. Sensijaan lohkareita, joiden 3 koko

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943 Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947 Alkulause Syksyn 1946 kuluessa suoritetut lohkarehavainnot Haukiputaan Putaan kylässä (Vrt.

Lisätiedot

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4)

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK 26.2.1986 2 (4) LOHKARE-ETSINTA KOTALAHDEN YMPARISTOSSA 1985 Yleistii Kotalahden kaivokselta kaakkoon, Sarkiniemessä,.on matalalentomittauksissa todettu

Lisätiedot

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET M 19/3741/-79/3/10 Sodankylä Koitelaisenvosat Tapani Mutanen 22.2.1979 SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET Koitelaisenvosien kromi-platinamalmi

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

Kotajarven KGN:t pääasiallisesti myös edustavat tällaista graniittiutunutta gneissia.

Kotajarven KGN:t pääasiallisesti myös edustavat tällaista graniittiutunutta gneissia. O U T O K U M P U OY Malminetsinta YLEISKATSAUS KARTTALEHDEN 3314 09 KIVILAJEIHIN KGN (prismalo 161) Alueen E-osassa on laaja alue kiillegneisseja, jotka yleisesti ovat graniittisen aineksen migmatisoimia

Lisätiedot

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT Kenttätyöt Laukaan alueella suoritettiin ajalla 1.6.-29.8. Työ oli,pä3asiassa kallioperskartoitusta. Lisäksi teimme hiukan lohkare-etsintää sekä mittasime kartoitettuja alueita skinti~lometrillä. 28.7.-2.8.

Lisätiedot

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1:

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1: RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA VALKEALEHDON KAIRAUS 980 N:qi0 7/80 TUTKIMUSALUE LAATIJA i JAKELU Mustavaaran ymparistd H. Markkula KUNTA LAAT.PVM HYV. Taivalkoski, Posio KARTTALEHTI 2.0.980 UITEKARTAT JA

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti ,

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti , Q OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti 2441 10-11, 2443 01-02 Q OUTOKUMPU OY 0 3 # VIHANNIN KAIVOS TUTKIMUSRAPORTTI RUUKKI, Relletti 2441 10-11, 2443 01-02 Suoritetut tutkimukset

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen 26.08.1992 LUOMASEN Zn-ESIINTYMÄN, KAIV.REK.NUM. 4466/1, TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 1988-1991 1 JOHDANTO Luomasen Zn-esiintymä si]aitsee

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot

7, 8) sekä kair:a us p :t'ociileihin piirretyillä käyri llä (Liitteet

7, 8) sekä kair:a us p :t'ociileihin piirretyillä käyri llä (Liitteet Outokumpu Oy ~fa1minetsintä Ok u-analogia/1 966... 2/ MIi, P ol v i j ä r v i. S ola Yhteenveto ',kairauksista v:lta 1957 Solassa kairattiin v. 1957 kuusi. re~ä. Näistä lcaksi (Sola- 1, 2) kairatti.in

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

- ilmakuvakartta 1:20-000, lehdet , , , I

- ilmakuvakartta 1:20-000, lehdet , , , I Outokumpu Oy Malminetsintä Malminetsintä H Ost e rrnan/hims 22.11.1976 1(7) Raportti koskee lohkare-etsintää, kallioperakartoitusta sekä muuta- mien aeromagneettisten häiriöiden selvittämistä Suonenjoen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

nr 37 nr 45 Löyttipaikka pellon reunassa oleva kivikasa. Alueella nr 43 Kyseessa olevalta alueelta lähetettyjen kansannaytteiden

nr 37 nr 45 Löyttipaikka pellon reunassa oleva kivikasa. Alueella nr 43 Kyseessa olevalta alueelta lähetettyjen kansannaytteiden Malminetsintä I Haga/TIH Alue Ryhma Tehtävä Uurteet Lohkareet nr 35 nr 37 nr 39 Karttalehdet 1232 04-12 1231 05, 06, 08, 09 1241 03-12 1242 04, 07 Ingmar Haga (IEH), Sirpa Koponen (SAK) ja Gottfrid Pisto1

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 K21.42/2006/3 Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 Raporttiyhteenveto Espoo 29.05.2006 Pekka Sipilä Geologian tutkimuskeskus Sisällys 2 Yhteenveto toiminnasta... 3 Raportti alueelta 1...

Lisätiedot

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 ' TUTKIMUSALUE nnukainen K Heinänen JAKELU Ro k olari KARTTALEHTI 2714 10 KOORDINAATIT VERTAA LIITEKARTAT JA -SELOSTEET

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX ERILLISRAPORTTI SALMILAMMXN - SURKUNIEMEN ALUEEN PALEOPAINANNE. Juuka, Pe trovaara. Sijainti 1:

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX ERILLISRAPORTTI SALMILAMMXN - SURKUNIEMEN ALUEEN PALEOPAINANNE. Juuka, Pe trovaara. Sijainti 1: Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX ERILLISRAPORTTI J Aarnisalo/PAL 20.8.1980 1 (6) SALMILAMMXN - SURKUNIEMEN ALUEEN PALEOPAINANNE Juuka, Pe trovaara Sijainti 1:400 000 OUTOKUMPU OY, MALMINETSINT~ 20.8.1,JO

Lisätiedot

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0. -3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.-8l,peruttiin 10.12.1984 Valtausalueelta etsittiin lohkareviuhkan lohkareiden

Lisätiedot

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3132/-84/1/10 Savitaipale Boris Lindmark 16.02.1984 SCHEELIITTITUTKIMUKSET SAVITAIPALEELLA KESÄLLÄ 1982 YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX 9 0 K MALMINETSINTX VIHANNIN KAIVOKSEN YMPARISTON KAIRAUKSET VUONNA 1985 Sysäyksen Vihannin alueen tutkimuksille on tuonut kesällä 1983 lennetty matalalentomittaus, jonka tulokset saatiin käyttöön keväällä

Lisätiedot

Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä.

Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä. M 17/Kol-51/1/84 Kolari Erkki Aurola 18.12.51. Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä. Erkki Aurola Liitteenä 1 kartta. Äkäsjoen kalkkikiviesiintymä Selostaessaan Muonio-Sodankylä-Tuntsajoen

Lisätiedot

Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan

Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan HAUTAJRRVEN POHJOISPUOLET,LA ESIINTYVISTA KIVILAJEISTA Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan ta ~orfprob~ast~,-ja (almanfliini, kordieriitti,ja

Lisätiedot

KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) 2. Sijainti ja karttatilanne s Arvio asbestiaiheen taioudellisesta merkityksestä s. 6

KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) 2. Sijainti ja karttatilanne s Arvio asbestiaiheen taioudellisesta merkityksestä s. 6 KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) Sisältö : 1. Löytö- ja tutkimusvaiheet s. 1 2. Sijainti ja karttatilanne s. 2 3. Alueen geologiset yleispiirteet s. 2 4. Asbestiaihe s. 4 5. Arvio asbestiaiheen taioudellisesta

Lisätiedot

'1s oleva kontaktivyöhyke on malmikriittinen. Kuparikiisua

'1s oleva kontaktivyöhyke on malmikriittinen. Kuparikiisua OUTOKUMPU Oy Outokummun kaivos K, l?elkonen/s~~ ~~ALMINETSINTA HAMNLASLAHDEN ~PARISTOSSA 1. ALUEEN GEOLOGINEN YLEISKUVA., 3dässa on laaja prekarjalainen poh jagneissikompleksi...., Tässä' Hvanhassa poh

Lisätiedot

Tutkimusalue kasitti 1: peruskarttalehden kokonaan ja lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet).

Tutkimusalue kasitti 1: peruskarttalehden kokonaan ja lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet). O U T O K U M P U Oy Malminetsinta KARTOITUSRAPORTTI Johdanto Tutkimusalue kasitti 1:20 000 peruskarttalehden 2121 03 kokonaan ja 2121 02 lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet). Alueella on suoritettu aerogeofysikaalinen

Lisätiedot

a.q>a5 ARKISTOKAPPALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3313/-89//10 Keitele Hamula Jarmo Nikander 2'

a.q>a5 ARKISTOKAPPALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3313/-89//10 Keitele Hamula Jarmo Nikander 2' ARKISTOKAPPALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3313/-89//10 Keitele Hamula Jarmo Nikander 2'.10.1989 a.q>a5 SINKKIMALMITUTKIMUKSET KEITELEEN HAMULASSA, KARTTALEHDILLÄ 3313 02, 03 JA 05, VUOSINA 1981-1983.

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Suomen kallioperä Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Arkeeinen alue Arkeeinen = 4000 2500 miljoonaa vuotta sitten Pääosa Itä- ja Pohjois-Suomesta Ensimmäinen päävaihe 2840 2790

Lisätiedot

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ==============================================

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ============================================== SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ 1954. ============================================== Outokumpu Oy:n Malminetsintäosaston johtajan määräyksestä suoritti allekirjoittanut 22. f.-6.~.54 välisenä

Lisätiedot

SELOSTUS KUPARIAIHEEN TUTKIMUKSISTA YLITORNION KUNNASSA NÄÄTÄVUOMAN ALUEELLA

SELOSTUS KUPARIAIHEEN TUTKIMUKSISTA YLITORNION KUNNASSA NÄÄTÄVUOMAN ALUEELLA 1 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2634/-80/1/10 Ylitornio Näätävuoma Pertti Murtovaara 18.12.1980 SELOSTUS KUPARIAIHEEN TUTKIMUKSISTA YLITORNION KUNNASSA NÄÄTÄVUOMAN ALUEELLA 1976 1979 JOHDANTO Tutkimusalue

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05

TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05 Itä-Suomen yksikkö M19/4232/2010/30 17.3.2010 Kuopio TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05 Martti Damsten Sisällysluettelo Kuvailulehti Documentation page 1 JOHDANTO 1 1.1

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi

Kallioperän kartoituskurssi Itä-Suomen yksikkö 59/2012 18.6.2012 Kuopio Kallioperän kartoituskurssi Kangasniemi 14.-25.5.2012 Perttu Mikkola GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 59/2012 18.6.2012 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila * ~~I!Qf!!T!!.fll _L--..._ ARKEOLOGISET TUTKIMUKSET ~ TAIDOLLA VUODESTA 1988 Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot....

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1234/-94/1/10 Kauhajoki Niilo Kärkkäinen 15.6.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3480 TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA M 19/2623/-77/3/10 Pello, Naamijoki Veikko Helppi 20.12.1977 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA Johdanto Geologisen tutkimuslaitoksen kansannäytetoimistoon Rovaniemelle saapui 26.7.1976

Lisätiedot

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi TUTKIMUSRAPORTTI 2 (6) 060/3234 08, ll/umv/1989 NAYTTEENOTON TULOKSET KOHTEITTAIN 4.1 Homeselka 3234 08B 4.2 Perhonlaht i 3234 08B 4.3 Lamsniemi 3234 08C, D 4.4 Loskunvuori 3234 11B 4.5 Menginniemi 3234

Lisätiedot

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara 47 Polvijärvi Polvijärvellä on 1990-luvulla tehty selvitys Horsmanahon kaivoksen sivukiven käyttömahdollisuuksista. Tämän sivukiven laatu oli kelvollista varsinkin sorateiden kunnostukseen. Suurin osa

Lisätiedot

SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND

SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND Pohjois-Suomen aluetoimisto M10.1/-02h/86 31.1.2002 Sivu 1. JOHDANTO 2. TEHDYT

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996.

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2441/2000/2 /10 8.8.2000 Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola 3.2.49 Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 Tutkimusten aihe Geologisen yleiskartoituksen yhteydessä oli maist. A. Enkovaara löytänyt Kuivaniemen Jokikylästä

Lisätiedot

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS _XL-- 1 Aimo Kejonen i ' Raportti P 13.1,079 TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS V. 1983 Johdanto Teiskon alueen kartoitus saatettiin päätökseen kesän 1983 aikana. Kartoitus- ta suoritettiin

Lisätiedot