Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä."

Transkriptio

1 M 17/Kol-51/1/84 Kolari Erkki Aurola Selostus Äkäsjoen kalkkikivialueesta Kolarin pitäjässä. Erkki Aurola Liitteenä 1 kartta.

2 Äkäsjoen kalkkikiviesiintymä Selostaessaan Muonio-Sodankylä-Tuntsajoen karttalehtialueen käyttökelpoisia kivilajeja, kirjoittaa Erkki Mikkola Äkäsjoen kalkkikiviesiintymästä mm. seuraavaa: "Laatunsa ja kokonsa puolesta heti Äkäsjoen suun pohjoispuolella suurella kalkkialueella olisi hyvät edellytykset suurteollisuudenkin harjoitukselle, jonka mahdollisuudet todennäköisesti joskus paikkakunnalla avautuvat". (Muonio-Sodankylä-Tuntsajoki. Kivilajikartan selitys. s. 150). Samassa kivilajikartan selostuksessa mainitaan Kolarin pitäjässä, suuren kalkkikiviesiintymän eteläpuolella, Ristimellan talon lähellä olevan lisäksi pari pienempää kalsiittista kalkkikiveä sisältävää kalliopaljastumaa. Kun Pohjois-Suomen kalkkikivet ovat yleensä dolomiittisia ja tämän johdosta sopimattomia m.m. sementin valmistukseen, pyysivät eräät Pohjois-Suomen kunnat geologiselta tutkimuslaitokselta tietoja Äkäsjoen kalsiittikalkkikiven laadusta ja esiintymän laajuudesta. vaikkakin E. Mikkolan selostuksesta jo pääpiirteissään ilmenevät nämä seikat, haluttiin tästä huolimatta tutkia Äkäsjoen suurin kalkkikiviesiintymä yksityiskohtaisesti ja samalla selvitellä esiintymän hyväksikäytön kannalta m.m. tärkeät maanomistussuhteet p.o. alueella. Tässä mielessä laadittiin alueesta kallioperäkartta mittakaavassa 1:20 000, johon merkittiin tilusrajat sekä kalliopaljastumat. Tutkimukset suoritettiin kesällä 1951 ja osallistuivat niihin fil. tri Erkki Aurola ja geol. ylioppilas T.O. Halonen. Esiintymän sijainti Äkäsjoen kalkkikivialue sijaitsee Kolarin pitäjässä Muonionjokeen laskevan Äkäsjoen varrella verrattain lähellä Äkäsjoen ja Muonionjoen yhtymäkohtaa. Eräät kalkkikivipaljastumat ovat aivan Kolari-Muonio maantien laidalla Mannajärven päässä, maantien länsipuolella. Matkaa Äkäsjoen suulta lähimmälle rautatie asemalle Kaulirantaan on 128 km. Rautateitse on Kaulirannasta Tornioon 80 km ja Ouluun 212 km. Yhteensä maantie- ja rautatiematka Äkäsjoelta Ouluun (340 km) on suunnilleen sama kuin Oulusta Seinäjoelle (338 km) rautateitse.

3 2 Kalkkikivialueen geologiset yleispiirteet Äkäsjoen alueen kivilajeista on laajimmalle levinneet usein selvästi kerrokselliset kvartsiitit. Väriltään nämä kivet ovat yleensä harmaita, sisältäen paikoin kvartsiitti- ja myös liuskepalloja, jolloin ne ovat hyvin suuressa määrässä konglomeraattisia. Lutankin kalliossa, Muonionjoen varrella (114) on kvartsiitti paikoin punertavaa, rautapigmentin värjäämää. Siellä täällä on kivessä tummanvihreitä augiittikiteitä. Kulku N 80 E kaade 70 N. Ainoa paikka, jossa kvartsiitin ja kalkkikiven kontaktia on voitu lähemmin tutkia on tämä sama kallio. Kvartsiittia esiintyy kalkkikivessä (tässä paikassa on kalkkikiven todettu olevan rautakarbonaattia sisältävää dolomiittia) kerroksina ja myös kvartsiitissa esiintyy suurikiteisiä dolomiittijuonia. Dolomiitti on kiisupitoista. Kontaktivyöhyke on kauttaaltaan rikkonaista ja kivilajien kerrosjärjestys epäselvä. Näyttää kuitenkin siltä, että Lutankin kalliossa dolomiitin kattopuolena on kvartsiitti ja alustana mustaliuske. Paitsi edellä kuvatussa paikassa on mustaa liusketta, joskus fylliittimäistä, tavattu alempaa Muonionjoen varrelta, läheltä Mannajoen suuta. Nämä liuskeet ovat hyvin tummia, hienorakeisia ja esiintyy niissä sarvivälkettä säteettäisesti kasvaneina hajarakeina. Kuten tavallista sisältävät alueen mustat liuskeet hiukan kiisuja ja siellä tää1lä happamampia kvartsi ja maasälpärikkaita raitoja. Ilmeisesti samaan sedimenttiformatioon edellä kuvattujen muodostumien kanssa on luettava kalkkikivialueen itä- ja lounaispuolella olevat granaatti-amfiboli- ja kvartsiittiset liuskeet. Edellistä kivilajia on tavattu kolmesta paikasta (havaintopisteet 113, 124, 126) ja sisältävät ne runsaasti 2-3 mm läpimittaisia granaatteja. Karttoihin on tämä kivilaji merkitty kiilleliuskeeksi, jota se hyvin paljon muistuttaa, mutta tarkemman tutkimuksen jälkeen on kuitenkin pidetty oikeampana nimittää sitä granaatti-amfiboliliuskeeksi. Kvartsiitit ja kvartsiittiset liuskeet kalkkikivialueen itäreunalla poikkeavat alueen länsipohjoispuolisen alueen kvartsiiteista siinä suhteessa, että kivissä on todettavissa graniittiutumista ja lävistää niitä graniittiset juonet. Esim. havaintopaikassa 112 Äkäsjoen suussa, joen länsirannalla on kivilaji hyvin maasälpärikasta punertavaa, suuressa määrässägraniittiutunutta liusketta.

4 3 Pelkkänä kivikkorakkana on tavattu kalkkialueen molemmin puolin gneissimäistä dioriittia. Mannajärven pohjoispuolella sijaitsevalla alueella tämä kivilaji on hyvin hienorakeista, väriltään harmaata. Biotiittia esiintyy kivessä paitsi hyvin pieninä suomuina myös suurempina itsenäisinä kasaumina siellä täällä. Väriltään punertavaa ja edellistä karkearakeisempaa sekä selvemmin suuntautunutta ovat kartoitetun alueen itäosan dioriitit. Tässä kivilajissa on tummina mineraaleina biotiitin lisäksi sarvivälkettä. Missään paikassa ei dioriitteja ole tavattu täysin varmana kiintokalliossa, vaan laaja-alaisina kivikkorakkoina, joiden perusteella on karttaan piirretty näiden kivilajien esiintymisalueet. Kalkkikivipaljastumat 81. Aivan Äkäsjoen W-rannalla on pieni kalkkikivipaljastuma. Kivi on selvästi raidallista, väriltään vaalean harmaasta ruskeaan. Ruskea väri johtunee sideriittipitoisuudesta. Lisäksi kalkkikivessä on kondrodiittia, amfibolia, hiukan kiillettä ja kiisuja. Siellä täällä on kivessä puhdasta, vaaleaa kalsiittia pesäkkeinä ja luiroina. Raitaisuuden ja kerrosten mukainen kulku on N 50 E, kaade SE. Paljastuma on Kemi Oy:n maalla ja sen pinta-ala on n. 1.5 m Kalkkikivipaljastumat Äkäslompolon tien ja Äkäsjoen välillä. Yleensä kalkkikivi vaaleaa kalkkikiveä. Tummat ja vaaleat;; kerrokset vuorottelevat 2-3 sm levyisinä raitoina. Rakeitten koko keskim. 1-3 mm, tummat ovat hienokiteisempää.

5 4 SE-suunnassa olevan kalkkipaljastuman W-reunalla esiintyy kalkkikivessä diopsidi- ja tremoliittikiteitä. Pieniä kiisukiteitä siellä täällä. Tien varrella on kiveä louhittu ja poltettu. Raitaisuuden mukainen kulku N 30 E, kaade pysty. Paljastumat sijaitsevat Kemi Oy:n maalla. Isomman pinta-ala n m 2, pienemmän n m Edellisen kaltaista vaalean harmaata, osittain myös raitaista kalkkikiveä. Silikaattimineraaleja ei tavattu. Kiisua hiukan. Kemi Oy:n maalla. Puhkeaman pinta-ala n m Paljastuma harmaata kalkkikiveä. Sen E-reunalla pieni louhos ja kalkkiuuni. Kivi joskus selvästi raitaista, usein ruskehtavaa (sideriittiä) sekä sisältää paikoin huomattavasti kiisukiteitä. Kulku NS, kaade pysty. Paljastuma sijaitsee Rauhalan maalla ja sen pinta-alan on n m 2. Tästä paljastumasta n. 100 m suuntaan NEE on pieni paljastuma sarvivälkegabroa. Gabro on selvästi suuntautunutta ja esiintynee vain pienehkönä pahkuna kalkkikivessä. 85. Pienirakeista, selvästi raidallista kalkkikiveä, jossa vaalean- ja tummanharmaat 1-2 sm levyiset raidat vuorottelevat. Epäpuhtautena vähän kiisuja. Raitojen kulku N 600 E, kaade pysty. Kalkkiuuni ja pieni louhos paljastuman W-rannalla Rauhalan maalla. Puhkeamasta n. 1/3 Rauhalan, loput Kemi Oy:n maalla. Kokonaispinta-ala m Paljastuma on vaaleanharmaata, raitaista kalkkikiveä, laadultaan samanlaista kuin edellä. Kiisua pikkukiteinä jonkin verran. Alue Kemi Oy:n. Pinta-ala n m 2.

6 5 87. Kaksi kalkkikivipuhkeamaa, joista NW-paljastuma on hyvin epäpuhdasta. Epäpuhtautena vaaleaa tremoliittia ja mahdollisesti diopsidia sekä kvartsijuonia. Lisäksi kiisua usein suurehkoina rakeina. SE paljastuma on melko puhdasta, harmaata, raidallista tyyppiä kuten 86. Esiintymät Kemi Oy:n maalla, pinta-alat yhteensä n. 200 m Harmaata ja harmaan raidallista kalkkikiveä. Tasaisesti pieniä kiisukiteitä. N sm levyisiä kapeita kv-juonia kulkusuunnissa NS ja N 30 E nähdään siellä täällä. Kuitenkin tällä paikalla kalkkikivipuhkeamien välillä on runsaasti suuria kvartsirikkaita lohkareita, mitkä näyttävät sijaitsevan alkuperäisillä paikoillaan ympäröivän kalkkikiven rapauduttua pois. Tämän mukaan olisi syvemmällä odotettavissa 3-10 m leveitä silikaattisia kerroksia, joiden suunta ilmeisesti on sama kuin pienempien juonien eli NS, N 30 E, kaade 70 W. Paljastuma on valtion maalla ja sen pinta-ala on n m Kaksi kalkkikivipaljastumaa, jotka ovat harmaata, raidallista tyyppiä. Kiisua esiintyy täälläkin tasaisesti pieninä kiteinä. Kulku N 30 E, kaade 60 E. Paljastumat valtion maalla ja niiden yhteinen pinta-ala n m 2. samanlaista kuin edellä. 90. Pieni, noin 500 m 2 kokoinen kalkkikivipaljastuma valtion maalla. Kivi 91. Harmaata, pienirakeista kalkkikiveä, osittain myöskin harmaata, raidallista tyyppiä. Kiisu pieninä kiteinä. Siellä täällä 1-3 sm pituisia tremoliittikiteitä. Kulku N 60 E, kaade vaihtelee.

7 6 Tältä alueelta (Ala-Aho RNo 33) on Paraisten Kalkkivuori Osakeyhtiö ostanut yhteensä 3 ha suuruisen maa-alan, johon paljastumakin ilmeisesti kuuluu. Paraisten omistamaa aluetta ei ole erotettu. Paljastuman pinta-ala n m Pieni paljastuma epäpuhdasta ruskean valkeaa kalkkikiveä. Epäpuhtautena etupäässä kvartsia, mutta myös diopsidia tavataan. Alueen omistaa valtio. Puhkeaman pinta-ala n. 10 m Harmaata, ohut raitaista kalkkikiveä. Raitaisuus paikoitellen erittäin selvää: vaaleanharmaat ja tummanharmaat kerrokset vuorottelevat. Kiisua tasaisesti pieninä kiteinä. Kulku Id 60 E, kaade pysty, vaihdellen 20 kahden puolen. Jängän reunassa kalkkiuuni. Esiintymät valtion maalla pinta-ala n m Kalkkikivipaljastuma Riihikorteen talon E-puolella Muonionjoen varrella. Kalkkikivi yleistä, harmaata, raidallista, vain vähäisessä määrässä esiintyy tasaisenharmaata tyyppiä. Vanhassa louhoksessa, jokivarrella on näkyvissä hankauspinta, jossa tavataan kiisuja, kloriittia ja kiillettä. Paljastumassa nähdään pienoispoimuja. Kulku ja kaade vaihtelevat huomattavasti. Puhkeaman pinta-ala n m 2 ja sijaitsee se valtion maalla. 95. Paljastumat sijaitsevat jokivarressa Riihikorteen talosta 100 m W. Kalkkikiven W-reunalla on tummia kiisupitoisia, sm vahvuisia kerroksia. Kivi on harmaata, jonkun verran raidallista. Kiisua hiukan, kuten tavallista. Kooltaan puhkeama on pieni, n. 20 m2 ja sijaitsee se valtion maalla. 97. Kaksi pientä kalkkikivipaljastumaa Mannajoen varrella. Kivi harmaata, raidallista, SW-puolella sijaitsevasta esiintymästä louhittu kalkkikiveä. Puhkeamat ovat Joensuun talon maalla, yhteinen pinta-ala n. 400 m Kolme kalkkikivipaljastumaa yleistä harmaata ja hiukan kiisuja sisältävää tyyppiä. Silikaattimineraaleista on tavattu tremoliittia. Kulku N 50 E, kaade pysty. Kiviä louhittu jonkin verran. Yhteinen pinta-ala n m 2.

8 7 99. Kolme suurehkoa paljastumaa Mannajärven W-päässä, Aittamännikössä. Kalkkikivi on edelleen tyypiltään raidallista ja esiintyy siinä tummanharmaita, hienorakeisia kalkkikivikerroksia. Kiisua melko tasaisesti. Paikoin tremoliittikiteitä. Joissakin paikoissa on valkeaa puhdasta kalsiittia silmäkkeinä ja myös raitoina. Kivi on rikkonaista ja nähdään siinä hankauspinnoilla tummanharmaata, tiivistä kalkkikivibreksiaa, jossa välimassa on valkeaa kalsiittia. Kulku N 45 W, kaade yleensä pysty vaihdellen kahden puolen n. 15. Tien lähellä paljastuman N-reunalla kulku N 45 E, kaade NW. Esiintymät sijaitsevat osaksi valtion maalla, osa Tiensuun sekä Mannalan, Lieterovan ja Ruunamännikön yhteisellä kivialueella, joka rajoittuu W-suuntaan Tiensuun maahan ja S-suuntaan valtion maahan. Paljastumien yhteinen pinta-ala n m Epäpuhdasta kalkkikiveä on tavattu jängän reunalla, Mannajärvestä n. 1.5 km SWW. Tässä esiintymässä vuorottelevat 1-3 sm vahvuiset tummat silikaattipitoiset ja vaaleahkot karbonaattikerrokset. Kulku N 40 E, kaade 80 SE. Korteenvaaran maalla. Pinta-ala 4 m Kalkkikivi on melko puhdasta, harmaata, raidallista. Epäpuhtautena vain hiukan kiisuja. Epäselvä kulku N E. Paljastumasta osa Ristinevantalon maalla. Suurin osa valtion maalla. Puhkeaman pinta-ala n m Tämä esiintymä sijaitsee Mannajärvestä n. 500 m NE. Kalkkikivi on yleensä tavallista karkeampaa, väriltään vaaleanharmaata, raidallista tyyppiä, joka on hienorakeisempaa. Kiisua on tasaisesti pieninä kiteinä. Vaaleammassa tyypissä on joitakin kvartsi- ja todennäköisesti diopsidipitoisia silikaattisia juonia. Paljastuma on valtion maalla ja sen pinta-ala n m 2.

9 Vaaleanharmaata kalkkikiveä, jossa esiintyy tummanharmaata hienorakeisempaa kalkkikiveä jyrkkärajaisina raitoina. Kvartsia ja amfibolia silmäkkeinä ja juonina, varsinkin paljastuman S-päässä. Kulku N 10 E, kaade 70 W. Kalkkia on täältä louhittu ja poltettu. Esiintymä sijaitsee Luttusen maalla. Yhden hehtaarin alan ovat yhteisesti ostaneet useammat henkilöt (m.m. eräs niistä Kolarin nimismies). Paljastuman pinta-ala n m 2. Äkäsjoen kalkkikivien kemiallinen kokoomus Aikaisemmin on G. Simberg (Suomen kalkkikivi, s. 232) analysoinut Muonionjoen harmaanraidallista kalkkikiveä ja todennut sen kalsiittikiveksi, kuten näkyy hänen tekemästään analyysistä: CaO %, MgO 2.18 %, hehkutushäviö %, ammoniakkisakka 3.32 %, liukenematon gun kuitenkin E. Mikkola Muonio-Sodankylä-Tuntsajoki kivilajikartan selityksessä mainitsee (s.95) Lutankin kalliossa olevan dolomiittia, pidettiin tarpeellisena useammilla analyyseillä selvitellä dolomiitin ja kalsiittikiven alueellinen levinneisyys. Silmämääräisen tutkimuksen perusteella paikan päällä oli tämä tehtävä mahdotonta, sillä kalkkikivet olivat yleensä kaikki väriltään vaihtelevan harmaita ja päältäpäin katsoen monasti hyvinkin epäpuhtaan näköisiä. Oheiseen karttaan on mustilla ympyröillä merkitty ne paikat, joista analyysimateriaali on otettu. Analyysitulokset. Anal. Matti Tavela Paikka Anal. No HCl-liukenematon Ammoniakkisakka MgO CaO Hehkutusvähennys ,

10 9 Kuten yllä olevista analyyseistä ilmenee, ovat kaikki näytteet olleet kalsiittikiveä. Liukenematon on suurimmaksi osaksi ollut kvartsia, jota näkyy rakeina ja raitoina kalkkikivissä. Lutankin kalkkikivestä tehtiin myös tarkistusmääräys ja todettiin sen todella olevan dolomiittia, jossa osittain magnesiumkarbonaattia korvaa sideriitti. Tästä syystä MgO määrä oli mainitussa esiintymässä %, siis huomattavasti pienempi kuin mitä se on puhtaissa dolomiiteissa. Missään muussa paikassa ei ole dolomiittia tavattu, joten käytännöllisesti ottaen voidaan koko Äkäsjoen esiintymää pitää puhtaana kalsiittikalkkikivimuodostumana. Kalkkikivialueen laajuus Oheisesta puhkeamakartasta ja kalkkikivipaljastumia koskevasta selostuksesta saa yleiskuvan Äkäsjoen kalkkikiviesiintymän mittasuhteista. Karttakuvassa on koko kalkkikivijakso esitetty yhtenä muodostumana vaikkakaan täysin sitovia todistuksia siihen ei ole ollut. Laajalta alueelta Mannajärven ympäristöstä puuttuvat näet kalliopaljastumat, joten tältä osalta kallioperäkartta on epävarma. Ottamalla lähtökohdaksi vain sen vyöhykkeen, missä puhkeamia on riittävästi ja jakamalla kalkkikivialue täten kahteen vyöhykkeeseen, saadaan suuremman alueen pinta-alaksi vähintään 6 km 2 ja pienemmän (Mannajärven länsipää) Nämä luvut osoittavat, että Äkäsjoen kalkkikiviesiintymässä on kalsiittikiveä varovaisesti laskettuna vähintään 500 milj. tonnia, mutta todennäköisesti paljon enemmän. Kalkkikivien käyttö sementtiteollisuudessa Eräs kalkkikiven tärkeimpiä käyttötapoja on sen käyttö sementin valmistukseen. Lähtöaineena sementinvalmistuksessa ovat kalkkikivi, savi ja näiden lisäksi hiekka. Kalkkikiveä tarvitaan monin verroin enemmän kuin savea: seokseen otetaan 3-4 osaa kalkkikiveä 1 saviosaa kohti. Kalkkikivi jauhetaan ja sekoitetaan kuulamyllyissä liettämällä puhdistetun saven ja veden kanssa. Kuulamyllyssä ja sen jälkeen putkimyllyssä jauhetaan tuote yhä hienommaksi. Tämän jälkeen johdetaan liete tarkistusaltaaseen, jossa sen kokoomus tarkistetaan ja siihen tehdään tarpeelliset korjaukset. Täältä liete pumpataan varastoaltaisiin ja sen jälkeen poltetaan. Polttoaineena käytetään yleisimmin kivihiilipölyä.

11 10 Mielenkiintoista on nyt tarkastella, minkä laatuiset kalkkikivet sopivat sementin valmistukseen. Sementin laatu riippuu suureksi osaksi sen valmistukseen käytetyn kalkkikiven ja saven kokoomuksesta. Sementti on luonteeltaan hyvin emäksinen aineseos, jonka emäksisyysaste ilmaistaan suhdeluvulla, jota nimitetään hydrauliseksi moduliksi. Portland-sementillä on hydraulinen moduli tavallisesti n. 2. Meikäläisten sementtien hydraulinen moduli on Koska sementissä olevat sulfaatit ja magnesiumyhdistykset samoin kuin liian suuri kalkkimääräkin aiheuttavat paisumista sen kovettuessa, on sementtinormeissa määrätty, ettei portlandsementti saa sisältää magnesiumia oksidiksi laskettuna enempää kuin 5 % eikä sulfaatteja SO 3 :ksi laskettuna enempää kuin 2.5 %. (A. Talvitie, Kemiallinen teknologia I. s. 468). Verrattaessa Äkäsjoen kalkkikiviä edellä selostettuihin sementin vaatimuksiin, voidaan todeta ensiksi se tärkeä seikka, että sementin valmistukselle haitallinen MgO pitoisuus on Äkäsjoen kalkkikivessä riittävän alhainen. Liukenemattomien ainesten osuus, joka analyysien mukaan on vaihdellut % välillä, ei tuottane esteitä kalkkikiven hyväksikäytölle, sillä se näyttää olevan pääasiassa kvartsia, jota joka tapauksessa pitää hiekan muodossa sotkea sementtilietteeseen. Puhdas kalkkikivi on tietenkin jauhatuksen kannalta edullisempaa kuin kvartsia sisältävä vastaava kivilaji. Kiisujen esiintyminen Äkäsjoen kalkkikivessä on haitaksi sen hyväksikäytölle sementtiteollisuuden raaka-aineena. Tosin kiisupitoisuus ei ole kovin suuri, mutta yleensä sitä aina kuitenkin tavataan joko pieninä pisteinä tai suurehkoina kiteinä.

12 11 Kaiken edellä sanotun perusteella voidaan todeta, että Äkäsjoen kalkkikivi on laadultaan käyttökelpoista niihin tarkoituksiin, mihin kalkkikiveä yleensä käytetään ja että esiintymä kooltaan on maamme suurimpia. Helsingissä, joulukuun 18 p:nä 1951 Erkki Aurola

13 12 Kallioperäkartta M11.1/Kol-51/1/84 Näytteet ja analyysit Näyte 81/TOH/-51. Näyte 97b/TOH/-51. Näyte 82a/TOH/51, analyysi Näyte 98/TOH/-51. Näyte 82b/TOH/51. Näyte 99a/TOH/-51, analyysi Näyte 82c/TOH/51. Näyte 99b/TOH/-51. Näyte 83/TOH/-51. Näyte 99c/TOH/-51. Näyte 84a/T OH/-51. Näyte 100/TOH/-51. Näyte 84b/TOH/-51. Näyte 101/TOH/-51. Näyte 84c/T OH/-51. Näyte 102/TOH/-51,analyysi 145 Näyte 85/TOH/-51. Näyte 103/TOH/-51. V Näyte 86/TOH/-51, analyysi Näyte 104/TOH/-51,analyysi 146 Näyte 87/TOH/-51. Näyte 105/TOH/-51. Näyte 88a/TOH/-51. Näyte 107/TOH/-51. Näyte 88b/TOH/-51. Näyte 112/TOH/-51. Näyte 91/TOH/-51, analyysi Näyte 113/TOH/-51. Näyte 92/TOH/-51. Näyte 114/a/TOH/-51. Näyte 93/TOH/-51. Näyte 114/b/TOH/-51. Näyte 94/TOH/-51. Näyte 114/d/TOH/-51. Näyte 95a/TOH/-51. Näyte 122/TOH/-51. Näyte 95b/T OH/-51. Näyte 123/TOH/-51. Näyte 97a/TOH/-51.

14

Kiimingin karbonaattikivet.

Kiimingin karbonaattikivet. M 17/Km - 51/1/84 Kiiminki Erkki Aurola 23.11.51. Kiimingin karbonaattikivet. TYPPI OY:n pyynnöstä suoritin Kiimingin pitäjässä 23.10-4.11.1951 välisenä aikana dolomiittiesiintymien orientoivaa kartoitusta

Lisätiedot

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä.

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. M 17 / Mh, Oj -51 / 1 / 84 Muhos ja Oulunjoki E. Aurola 14.6.51. Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. Oulu OY:n puolesta tiedusteli maisteri K. Kiviharju kevättalvella 1951

Lisätiedot

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 M/17/Sdk 49/1 Sodankylä, Tankavaara Aimo Mikkola 10.2.-49 Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 Kauppa- ja teollisuusministeriö järjesti heinäkuussa 1948 teollisuusneuvos Stigzeliuksen aloitteesta

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia 46 10.3. Leivonmäki Leivonmäen kallioperä koostuu syväkivistä (graniittiset kivet, gabro) ja pintakivistä (vulkaniitit, kiillegneissi). Graniittia on louhittu murskeeksi. Leivomäen puolella esiintyvää

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin Y[eta&teknikko Sulo PUinen oli llhett-t Ahlaisten pitiju Lampin kylhsta Poriin radioaktiivisia a&ytteit&,joisaa todettiin olevan uraania,parhaaesa 0.14$. Keaglla 1957 V.O,pohjanlehto $a P,Lammi suorittivat

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar Kartoitusalueen vallitsevina kivilajeina ovat kvartsi- dioriitit, kiillegneissit ja' im~iboli~neissit, jotka esiintyvat pitkina, kapeahkoina vyohykkeina. Luonnolli- sesti kooltaan epamaaraiset, raekooltaan

Lisätiedot

Kivilaj ien kuvaukset

Kivilaj ien kuvaukset 1 Xartoitusalueena karttale?!den 2014 09 A eteläosa. Kivilaj ien kuvaukset SVGN SVGN on kartoitusalueen yleisin kivilaji.yleensa se on hieno- tai keskirakeista ja kohtalaisesti suuntautunutta.er5il- 12

Lisätiedot

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943 Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947 Alkulause Syksyn 1946 kuluessa suoritetut lohkarehavainnot Haukiputaan Putaan kylässä (Vrt.

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen 23.01.2001 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SAUVON KUNNASSA SIJAITSEVAN JÄRVENKYLÄN KALSIITTIKIVIESIINTYMÄN (VALTAUSALUEET JÄRVENKYLÄ JA JÄRVENKYLÄ

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta, I RO mal E. KO~UO/ERK 25*2. 1977 1 0 ) A. Siitosen Sallan ja Savukosken kuntien N-osissa 20.9-22.10.1976 suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ==============================================

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ============================================== SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ 1954. ============================================== Outokumpu Oy:n Malminetsintäosaston johtajan määräyksestä suoritti allekirjoittanut 22. f.-6.~.54 välisenä

Lisätiedot

Havaintoja Kangasniemen pitäjän

Havaintoja Kangasniemen pitäjän Havaintoja Kangasniemen pitäjän 1 STRUALAN KYLLN KALLI OPS~STA. Tutkimukset. Istrualan kylässä on mv. Reino Kuitusen löytiimien kiisuuntumien perusteella suoritettu kallioperiikartoitusta ja lohkare-etsintä%

Lisätiedot

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske 61 Rääkkylä Suurin osa Rääkkylän kallioperästä on kiilleliusketta. Kiilleliuskeiden seassa on välikerroksina lisäksi mustaliusketta (grafiittia, kiisuja) monin paikoin. Osa kiilleliuskeesta on kiviaineksena

Lisätiedot

Juuka. Pahkalanvaaran louhos. Kuva 19. Juuan alueen kalliokiviaineskohde 11. Kuvaan on merkitty myös Pahkalanvaaran toimiva louhos.

Juuka. Pahkalanvaaran louhos. Kuva 19. Juuan alueen kalliokiviaineskohde 11. Kuvaan on merkitty myös Pahkalanvaaran toimiva louhos. 33 Juuka Juuan alueella on Vuokossa Pahkalanvaarassa on toimiva kivilouhos. Tämän esiintymän lounaispuolella Pahavaarassa on samaa graniittia, jota nykyisin louhitaan. Juuan eteläosassa Ahmovaaran kaakkoispuolella

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET M 19/3741/-79/3/10 Sodankylä Koitelaisenvosat Tapani Mutanen 22.2.1979 SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET Koitelaisenvosien kromi-platinamalmi

Lisätiedot

KALKKIKIVITUTKIMUKSET POHJOIS-KUUSAMOSSA KESINÄ

KALKKIKIVITUTKIMUKSET POHJOIS-KUUSAMOSSA KESINÄ M 17/Ks-69/1/84 KUUSAMO Yrjö Pekkala 15.2.1969 KALKKIKIVITUTKIMUKSET POHJOIS-KUUSAMOSSA KESINÄ 1966-68 Alkulause Geologisen tutkimuslaitoksen malmiosasto suoritti valtiongeologi E. Aurolan johdolla teollisuusmineraalitutkimuksia

Lisätiedot

Rantamaan esiintymän syväkairaukset

Rantamaan esiintymän syväkairaukset M 19/2542/74/1/84 TORNIO, Rantamaa KEMIN mlk, Mykkä Y. Pekkala 1974-04-24 RANTAMAAN JA MYKÄN DOLOMIITTIESIINTYMIEN SYVÄKAIRAUKSET Geologinen tutkimuslaitos tutki kesällä 1973 Tervolan-Kemin alueen dolomiittiesiintymiä

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 2. SW-NE GH.

2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 2. SW-NE GH. YLEISKUVAT TUTKIMUSALUEESTA 1. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 1. SE-NW. 25.5.2015. GH. 2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

Venetekemän malmitutkimuksista

Venetekemän malmitutkimuksista ~ U 5 --k- ~~, GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3214/-80/1/10 Venetekemä Juha Jokinen 30. Väliraportti Venetekemän malmitutkimuksista Pieksämäen mlk. 30.04.1980 Juha Jokinen VÄLIRAPORTTI VENETEKEMÄN MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen LIUSKEKIVITUTKIMUKSET PALOVAARAN ALUEELLA KITTILÄSSÄ VUONNA 1984 YHTEENVETO Palovaaran liuskekiviesiintymän pääkivilajeina ovat

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

Työnumero LAUSUNTO ID Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE

Työnumero LAUSUNTO ID Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE Työnumero 1613350 LAUSUNTO ID 1966141 Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE 27.10.2017 2 (4) Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys Yleistä Tässä selvityksessä

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

M 17/T, Ktä-59/1/84 Tervola ja Kittilä Erkki Aurola TUTKIMUKSIA ERÄISTÄ KIVITEOLLISUUDEN KOHTEISTA POHJOIS-SUOMESSA Erkki Aurola 1959

M 17/T, Ktä-59/1/84 Tervola ja Kittilä Erkki Aurola TUTKIMUKSIA ERÄISTÄ KIVITEOLLISUUDEN KOHTEISTA POHJOIS-SUOMESSA Erkki Aurola 1959 M 17/T, Ktä-59/1/84 Tervola ja Kittilä Erkki Aurola 1959 TUTKIMUKSIA ERÄISTÄ KIVITEOLLISUUDEN KOHTEISTA POHJOIS-SUOMESSA Erkki Aurola 1959 Sisällysluettelo Louen kalkkikiviesiintymä, Tervola Yleistä Marmorilouhoksen

Lisätiedot

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia.

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia. KUOPION SEUDUN MAAKUNTAKAAVA Kallionmurskaus - ja rakennuskivikohteet Muistio / jk/9.10.2003 SYKSYN 2003 MAASTOKÄ YNNIT Syksyn 2003 aikana tehtyjen maastokäynnin tarkoituksena oli paikan päällä käyden

Lisätiedot

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee 3812 08 Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen 21.11.1983 MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE 1 Professori Herman Stigzeliukselta saatiin syksyllä 1983 tutkittavaksi

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

EESPOO, ESPOONKARTANO, MANKBY Liite 5 Georg Haggrén 2012

EESPOO, ESPOONKARTANO, MANKBY Liite 5 Georg Haggrén 2012 Näytteen numero: 1 Yksikkö: Y13-56 X= 745.83 Y= 283.5 Z (ylä)= 18.89 Z (ala)= 18.64 TID 1-2 Väri: Ruskea Näytteenottokontekstin kuvaus: Todennäköisesti paalunsija. Pieni, n.15-20cm halkaisijaltaan oleva

Lisätiedot

Veitsiluoto Oy:n liuskekivialue Tervolassa

Veitsiluoto Oy:n liuskekivialue Tervolassa M 17/T-52/1/87 Tervola Erkki Aurola 11.10.52 Veitsiluoto Oy:n liuskekivialue Tervolassa Lokakuun 5. p:nä 1952 tarkastin yhdessä ins. J. Laantin kanssa Veitsiluoto Oy:n omistaman liuskekivialueen Tervolan

Lisätiedot

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki Etelä-Suomen yksikkö 81/2012 SIUNTIO Vejans KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA 2001 Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Tekijät Hannu

Lisätiedot

Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä

Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä 14 Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä 15 KOLARI 31 HANNUKAINEN 3 Kartta: 2714 10 x: 7495 17 y: 2498 95 z: 170 p: 7498 32 i: 3371 05 Kotivuori H 1988 inventointi Löydöt: Km 25311:5, palanutta luuta.

Lisätiedot

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA ARK 5 i C,", PALE M 19/3314/76/1/10 Koskee 3314 06 Pielavesi Elias Ekdahl 1976-12-30 53 RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA TUTKIMUSKOHTEET Vuonna 1974 Pohjois-Pielavedellä

Lisätiedot

Jänisvaara TUTKIMUSTIEDOT

Jänisvaara TUTKIMUSTIEDOT Jänisvaara Kuva 1. Jänisvaaran keskirakeista pyrokseenidiabaasia 7.8 m syvyydeltä. Esiintymän sarvivälke diabaasi vastaa väriltään kuvan pyrokseeni diabaasia. Kiillotettu näyte. Paikka: Jänisvaara, Taivalkoski

Lisätiedot

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola 3.2.49 Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 Tutkimusten aihe Geologisen yleiskartoituksen yhteydessä oli maist. A. Enkovaara löytänyt Kuivaniemen Jokikylästä

Lisätiedot

Löydöt: KM (kvartsia, keramiikkaa, palanutta luuta) Kuvat: G-f'- 3'i - tv fb.3<?

Löydöt: KM (kvartsia, keramiikkaa, palanutta luuta) Kuvat: G-f'- 3'i - tv fb.3<? M Oravainen, Paljak, Fårmossen 2 Mj Kunta: Oravainen Kylä: ~ os.sa ~

Lisätiedot

KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) 2. Sijainti ja karttatilanne s Arvio asbestiaiheen taioudellisesta merkityksestä s. 6

KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) 2. Sijainti ja karttatilanne s Arvio asbestiaiheen taioudellisesta merkityksestä s. 6 KITTILÄN POKAN ASBESTIAIHE (~tä/26) Sisältö : 1. Löytö- ja tutkimusvaiheet s. 1 2. Sijainti ja karttatilanne s. 2 3. Alueen geologiset yleispiirteet s. 2 4. Asbestiaihe s. 4 5. Arvio asbestiaiheen taioudellisesta

Lisätiedot

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 -

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - 4 Vuoden 1981 aikana mitattiin sähköisesti ja magneettisesti 33 km 2 alue karttalehdellä 3432.12, lisäksi tihennettiin sähköistä ja magneettista mittausta Haapaselän ja Vehmasmäen

Lisätiedot

M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945.

M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945. M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, 10.10.1945 Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945. Selostuksen pohjana käytetyt kartat: K 1 = Suomen geologinen yleiskartta,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/4522/-84/1/60 Kuusamo Kouvervaara Kari Pääkkönen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009

RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009 1 RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Fingrid OYj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen aika...

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita molybdeenihohdelohkareita,

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND

SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND SODANKYLAN JA KITTILAN KUNTA KESKI-LAPIN RAKENNUSKIVIPROJEKTI 2001 GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN GEOLOGICAL SURVEY OF FINLAND Pohjois-Suomen aluetoimisto M10.1/-02h/86 31.1.2002 Sivu 1. JOHDANTO 2. TEHDYT

Lisätiedot

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1:

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1: RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA VALKEALEHDON KAIRAUS 980 N:qi0 7/80 TUTKIMUSALUE LAATIJA i JAKELU Mustavaaran ymparistd H. Markkula KUNTA LAAT.PVM HYV. Taivalkoski, Posio KARTTALEHTI 2.0.980 UITEKARTAT JA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

KTL Urpo Vihreapuu. Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv.

KTL Urpo Vihreapuu. Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv. Urpo Vihreapuu DO:-Z?ZZ07-PH~etala wp Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv. PEKKA H1ETALAN AU-KANSANNAYTTEESEEN LIITTYVIA HAVAINTOJA JA TUTKIMUSTULOKSIA 1999-2000. LllTE KAYNTIRAPOR-TTIIN KnOku/14/1-2-1999

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

NTKIMJSKOHTEEN SlJAINTI AKAIWEN, SAHAKOSKI KARTAN MITTAKAAVA 1 :

NTKIMJSKOHTEEN SlJAINTI AKAIWEN, SAHAKOSKI KARTAN MITTAKAAVA 1 : NTKIMJSKOHTEEN SlJAINTI AKAIWEN, SAHAKOSKI KARTAN MITTAKAAVA 1 : 400 000 OUTOKUMPU Oy Malminets inta MOREENITUTKIMUS AHLAINEN, SAHAKOSKI Tutkimuskohteen sijainti Tutkimuksen tarkoitus Tyon suoritus ja

Lisätiedot

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 M/17/Yt-53/2 Ylitornio V. Yletyinen Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita

Lisätiedot

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 SINKKI- JA KULTAMALMITUTKIMUKSISTA KIURUVEDEN HANHISUOLLA, JOUTOKANKAALLA JA KULTAVUORELLA, KTL 3323 03, SEKÄ PYLHY- LÄNAHOLLA, KTL

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta.

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. M/17/Hd.46/1 Haukipudas Aimo Mikkola 25.X.46 Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. Ns. kansannäytteenä lähetettiin Geologiselle tutkimuslaitokselle

Lisätiedot

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI l 1 MALMINETSINTA l I ESITUTKIMUSRAPORTTI RAUTAR KK' OY Esitutkimukset Ranuan Kelan kylä%.o 7/77 alueella ja ympäristössä kesällä 1976 TUTKIMUSALUE Kelan kylä LAATIJA V. Makkonen JAKELU KUNTA RANIIA LAAT.PVM

Lisätiedot

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 FT Samuel Vaneeckhout TAUSTA Muinaisjäännösselvityksen tavoitteena oli selvittää muinaisjäännösrekisteriin kuuluvia kohteita UPM:n

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 M 19/3834/-78/3/10 Liittyy 3843 4812 4821 Inari, Nellimö Veikko Helppi 19.12.1978 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 Johdanto Geokemian osaston kenttäryhmä suoritti kesällä

Lisätiedot

H. Mattila. E. Korvuo HYV. LAAT.PVM I LIITEKARTAT JA -SELOSTEET. liiteluettelo

H. Mattila. E. Korvuo HYV. LAAT.PVM I LIITEKARTAT JA -SELOSTEET. liiteluettelo ' KOTELO 39 -.- V RAUTARU U KKI OY MALMINETSINTA TUTKIMUSALUE KUNTA Inari, Sodankylä Tervola, Paltamo KARTTALEHTI 1 3724,3742,3831,3723, /-31.2633~3432 KOORDINAATIT VERTAA Kts. Rautaruukki Oy :n Malminetsinnän

Lisätiedot

Matelavaaran rautamuados tuma (k~rtai-götiittirapakallio) VERTAA Osa-selvitys Vuotoksen alueen tutkimuksista w. l

Matelavaaran rautamuados tuma (k~rtai-götiittirapakallio) VERTAA Osa-selvitys Vuotoksen alueen tutkimuksista w. l j-: RAUTARUU KKI OY MALMINETSINTA Matelavaaran rautamuados tuma (k~rtai-götiittirapakallio) N:o Ro13/72 Vuotos 1 Kari Airas KUNTA 1 LAAT.PVM 1 HYV. Pelkosenniemi 10.10.197. l KARTTALEHTI 1 LIITEKARTAT

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET 1 PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET Timo Jussila, Mikroliitti Oy (email: Mikroliitti@dlc.fi, p: 0400-530057) Tutkimukset tehty vuosina 1994-1995 Puumalan kunnan kustannuksella, Puumalan muinaisjäännösten merkinnän

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA M 19/2623/-77/3/10 Pello, Naamijoki Veikko Helppi 20.12.1977 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA Johdanto Geologisen tutkimuslaitoksen kansannäytetoimistoon Rovaniemelle saapui 26.7.1976

Lisätiedot

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 1 Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Valkeakosken kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot...

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Karjalaiset muodostumat eli vanhan mantereen päälle kerrostuneet sedimentit ja vulkaniitit

Suomen kallioperä. Karjalaiset muodostumat eli vanhan mantereen päälle kerrostuneet sedimentit ja vulkaniitit Suomen kallioperä Karjalaiset muodostumat eli vanhan mantereen päälle kerrostuneet sedimentit ja vulkaniitit Karjalaiset muodostumat Arkeeisen kuoren päälle tai sen välittömään läheisyyteen kerrostuneita

Lisätiedot

Rautujärven pohjoisrantaa kuvattuna sen itäosasta länteen. Perustiedot

Rautujärven pohjoisrantaa kuvattuna sen itäosasta länteen. Perustiedot 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta (ilmakuva)... 3 Yleiskartta 2... 4 Muinaisjäännökset... 5 KOLARI 28 ÄKÄSJOEN PATO... 5 KOLARI 83 RAUTUJÄRVI... 5 KOLARI 84 AHVENJÄRVI... 8 KOLARI

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee 3122 06 Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen 19.12.1988 LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

Lisätiedot

MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS

MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS Niittysmäki-Konkanmäki tuulipuiston osayleiskaava FT Samuel Vaneeckhout 23.5.2012 Perustiedot Kunta: Leppävirran kunta Kylä: Sahkarlahti Tila: Sorsanpelto 13:2 Tiili 5:35 Lehtokallio

Lisätiedot

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS t I. RAUTABUUKPI OY TUTKIMUS Jakelu t! RO mal i OU mal RV/Juopperi - 1 RAt i - RA ttu (2) G6K Laatija Tilaaja K ~einänen/aa A Hiltunen S e 1 v-i t y s n:o 1412.41 KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen 26.08.1992 LUOMASEN Zn-ESIINTYMÄN, KAIV.REK.NUM. 4466/1, TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 1988-1991 1 JOHDANTO Luomasen Zn-esiintymä si]aitsee

Lisätiedot

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT Kenttätyöt Laukaan alueella suoritettiin ajalla 1.6.-29.8. Työ oli,pä3asiassa kallioperskartoitusta. Lisäksi teimme hiukan lohkare-etsintää sekä mittasime kartoitettuja alueita skinti~lometrillä. 28.7.-2.8.

Lisätiedot

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa.

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Paljastumasuhteet. Paljastumia on yleensä suhteellisen viihän ja usein ne ovat kooltaan pieniä. Sensijaan lohkareita, joiden 3 koko

Lisätiedot

Happamien sulfaattimaiden kartoitus Keliber Oy:n suunnitelluilla louhosalueilla

Happamien sulfaattimaiden kartoitus Keliber Oy:n suunnitelluilla louhosalueilla GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Länsi-Suomen yksikkö Kokkola Happamien sulfaattimaiden kartoitus Keliber Oy:n suunnitelluilla louhosalueilla Anton Boman ja Jaakko Auri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Outokumpu Oy Malminetsinta. Yhteenveto Maliasalmella nrofiileilla v =

Outokumpu Oy Malminetsinta. Yhteenveto Maliasalmella nrofiileilla v = Outokumpu Oy Malminetsinta Yhteenveto Maliasalmella nrofiileilla v = 174.50. 176.00. Outokumpu-jaksossa ja Maljasalmella suoritettujen potentiaali- mittausten antamia tuloksia ja potentiaalimittauksen

Lisätiedot

KYANIITTI- JA PYROFYLLIITTIESIIN- TYMÄT POH JOIS-KARJALASSA

KYANIITTI- JA PYROFYLLIITTIESIIN- TYMÄT POH JOIS-KARJALASSA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS GEOTE KNILLISIA JULKAISU JA N:o 63 KYANIITTI- JA PYROFYLLIITTIESIIN- TYMÄT POH JOIS-KARJALASSA KIRJOITTANUT ERKKI AUROLA 10 KWAA JA 3 TAULUKROA TBKSTISSfi WITH AN BNGLISH SUMMARY

Lisätiedot

SELOSTUS OUTOKUMPU-TYYPPISTEN MALMILOHKAREIDEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITETUISTA KIVILASKUISTA RÄÄKKYLÄN-KITEEN-KIIHTELYSVAARAN ALUEELLA SYKSYLLÄ 1979

SELOSTUS OUTOKUMPU-TYYPPISTEN MALMILOHKAREIDEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITETUISTA KIVILASKUISTA RÄÄKKYLÄN-KITEEN-KIIHTELYSVAARAN ALUEELLA SYKSYLLÄ 1979 M 9/424/-8// Koskee 423 424 4242 Rääkkylä-Kitee-Kiihtelysvaara Lauri J. Pekkarinen 6.2.98 SELOSTUS OUTOKUMPU-TYYPPISTEN MALMILOHKAREIDEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITETUISTA KIVILASKUISTA RÄÄKKYLÄN-KITEEN-KIIHTELYSVAARAN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa 1973-04-09 Selostus Paltamon Melalahdessa 1971-72 suoritetuista malmitutkimuksista Aihe tässä käsiteltyihin tutkimuksiin on peräisin vuodelta

Lisätiedot

Sulfidisavien tutkiminen

Sulfidisavien tutkiminen Sulfidisavien tutkiminen Ympäristö- ja pohjatutkimusteemapäivä 9.10.2014 Mikael Eklund Geologian tutkimuskeskus 9.10.2014 1 Peruskäsitteitä Sulfidisedimentti (Potentiaalinen hapan sulfaattimaa) Maaperässä

Lisätiedot

SALLA Jäkälätunturi H.Vartiainen Sorsatunturi OU mal

SALLA Jäkälätunturi H.Vartiainen Sorsatunturi OU mal RAU TARUUKKI OY MALMIN ETSIN TÄ Jäkälätunturin kyaniittiaihe N: o 25/68 TUTKIMUSALU E LAATIJA JAKELU Jäkälätunturi H.Vartiainen KUNTA LAAT.PVM H YV. SALLA 8..68 KARTTALE HTI LI ITtKA Rl'AT JA -SELOSTEET

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996.

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2441/2000/2 /10 8.8.2000 Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

GEOLOGINEN YLEISKARTTA

GEOLOGINEN YLEISKARTTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS SUOMEN GEOLOGINEN YLEISKARTTA THE GENERAL GEOLOGICAL MAP OF FINLAND LEHDET - SHEETS C 5 - B 5 OULU-TORNIO KIVILAJIKARTAN SELITYS WITH AN ENGLISH SUMMARY KIRJOITTANUT A. ENKOVAARA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla

Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla Keski-Suomen liitto Regional Council of Central Finland Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla Tekijä: Geologian tutkimuskeskus Kuopion yksikkö Kuopio

Lisätiedot

V JAKSO KIVENNÄISTUOTTEET 25 RYHMÄ SUOLA; RIKKI; MAA- JA KIVILAJIT; KIPSI, KALKKI JA SEMENTTI

V JAKSO KIVENNÄISTUOTTEET 25 RYHMÄ SUOLA; RIKKI; MAA- JA KIVILAJIT; KIPSI, KALKKI JA SEMENTTI V JAKSO KIVENNÄISTUOTTEET 25 RYHMÄ SUOLA; RIKKI; MAA- JA KIVILAJIT; KIPSI, KALKKI JA SEMENTTI Huomautuksia 1. Jollei toisin määrätä tai tämän ryhmän 4 huomautuksesta muuta johdu, tämän ryhmän nimikkeisiin

Lisätiedot