Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista"

Transkriptio

1 Selitys Selitys Tätä julkaisua on tarkoitus käyttää tarkistettaessa, että päällirakenteen asennus on suoritettu tavalla, jolla varmistetaan korkea laatu sekä henkilö- ja materiaalivahinkojen riskin minimointi ajoneuvon käyttöiän aikana. Tämä tarkistus on osa luovutushuoltoa (D-huolto), jonka Scanian edustaja suorittaa valmiille ajoneuvolle ennen luovutusta asiakkaalle. Alla olevat tarkistuskohdat vastaavat ohjekohtia asiakirjassa Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 1: Ohjeet 03:10-11 Painos 1 fi-fi 1 (21)

2 Hydrauliputket ja letkut Materiaalin valinta Tarkistuskohta 1: Tarkista, onko muuta kuin teräsputkea käytetty ja merkitse muistiin, missä sitä on käytetty. Jos on käytetty kumiletkua, merkitse muistiin seuraavat: Valmistaja: Letkun tyyppi: Lämmönkestävyys: Paineenkestävyys: 03:10-11 Painos 1 fi-fi 2 (21)

3 Tarkistuskohta 2a: Tarkista, onko kuumuudelle herkkien hydrauliletkujen ja kuumien osien väliin asennettu lämpökilpiä. Ohjekohta 2b: Tarkista, että hydraulipumppu ei altistu korkealle kuumuudelle. Tarkistuskohta 3: Merkitse valittu hydrauliletkujen kiinnitystapa muistiin luovutushuoltopöytäkirjan kohtaan Päällirakenteen asennus. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 3 (21)

4 Tarkistuskohta 4: Tarkista, että metallikannattimet on suunniteltu ja asennettu niin, että ne eivät kerää vettä ja likaa. Tarkistuskohta 5: Tarkista, että rungon ja moottoritilan avoimiin kohtiin on asennettu hankaussuojat. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 4 (21)

5 Tarkistuskohta 6a: Tarkista tarvittava välys hydraulijärjestelmän osien ja alustaan kiinnitettyjen osien välillä. Tämä koskee myös äärimmäisiä käyttöolosuhteita, esimerkiksi: Akseleiden, voimansiirtolinjan ja ohjaamon jousituksen maksimiasento Kaikkien ohjaavien akseleiden pyörien ääriasento Tarkistuskohta 6b: Tarkista, että terävien tai pyörivien osien lähellä olevat kiinnitykset ovat kestäviä. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 5 (21)

6 Tarkistuskohta 7: Tarkista, että letkut ja putket on kiinnitetty kunnolla. Mekaanisesti heikot osat vaativat vahvemman kiinnityksen kuin mekaanisesti vahvat osat. Suorita tarkistus pitäen mielessä, että osien kiinnitys on suoritettava kohtuullisen hyvin. Merkitse mahdolliset puutteet muistiin. Tarkistuskohta 8: Tarkista, että hydraulisten laitteistojen kytkentöjä (esim. säiliöitä, venttiilejä ja liitäntöjä) ei ole pakokaasujärjestelmän osien tai muiden yli 250 C kuumien osien yläpuolella. Vaihtoehtoisesti tarkista, että on asennettu suojus, joka estää vuotavan öljyn pääsyn kuumiin osiin. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 6 (21)

7 Tarkistuskohta 9: Tarkista, että muut kuumat osat eivät kuumenna hydraulisia laitteita ja hydrauliöljyä. Tarkistuskohta 10: Tarkista, että säilytyslaatikot ja vastaavat eivät altistu korkealle kuumuudelle, ja että ne ovat hyvin tuuletettuja. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 7 (21)

8 Moottoritilan jäähdytysilma Tarkistuskohta 11: Tarkista, että asennettu päällirakenne ei estä hyvää tuuletusta moottoritilassa. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 8 (21)

9 Pakokaasujärjestelmä ja kuumat osat Tarkistuskohta 12: Tarkista, että tehtaalla asennettua pakokaasujärjestelmää ja järjestelmän osien suojausta ei ole muutettu. Määritä mahdollinen kulumisvaara ja se, mihin muovi- ja kumiosiin kuumuus saattaa vaikuttaa. Merkitse mahdolliset puutteet muistiin. Tarkistuskohta 13: Tarkista, että pakokaasujen lähdön alueella ei ole syttyvää materiaalia. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 9 (21)

10 Tarkistuskohta 14: Tarkista, että mahdollinen helposti syttyvä kuorma tai muu materiaali, esim. kuormauksesta tai purkamisesta aiheutuvat roiskeet, eivät pääse kerääntymään kuumien osien lähelle tai niitä vasten. Määritä mahdolliset riskit ja poikkeamat asiakirjan Kuumiin komponentteihin liittyvät tulipalovaarat mukaisesti. Merkitse mahdolliset puutteet muistiin. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 10 (21)

11 Öljysäiliö Tarkistuskohta 15: Tarkista seuraavat: että mahdollisiin öljysäiliöihin on merkitty ao. öljytyyppi. että minimi- ja maksimitaso on helppo lukea tarkistusikkunasta tai mittatikusta. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 11 (21)

12 Päällirakennetta koskevat asiakirjat Tarkistuskohta 16: Tarkista, että seuraavat asiakirjat toimitetaan ajoneuvon mukana: Käyttöohjeet laitteen turvallista käyttöä ja käsittelyä varten. Asiakirja, josta näkyvät CE-merkityt tuotteet Laitteen ylläpitoa ja huoltoa käsittelevät ohjeet Lomake koeajoa ja vuototestiä varten Lomake ylivuotoventtiilien vuototestiä ja toimintatarkastusta varten. Tarkista, että ylivuotoventtiilit toimivat käytettäessä hydrauliseen ääriasentoon. Luettelo järjestelmää varten valituista paineistetuista muovi- tai kumiletkuista. Kirjaa letkujen tyyppi ja laatu sekä perustelut niiden valinnalle. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 12 (21)

13 Sähköjärjestelmät Sähkökeskukseen liittyvät ohjaamon liitännät Tarkistuskohta 17: Tarkista, että sähkökeskuksen kannen alla olevassa tarrassa on tiedot jälkiasennetuista sähkölaitteista, sulakkeiden merkinnöistä jne. Tarkistuskohta 18: Tarkista seuraavat: että sulaketaulu voidaan avata venyttämättä johtoja että kulumis- tai hankausvaaraa ei esiinny 03:10-11 Painos 1 fi-fi 13 (21)

14 Tarkistuskohta 19: Tarkista seuraavat: että diodit ja tehovastukset eivät sijaitse johdinsarjoissa. että diodit ja tehovastukset sijaitsevat suojatussa, tulenkestävässä paikassa. Tarkistuskohta 20: Tarkista seuraavat: että asennus suoritetaan kokonaisuudessaan ammattimaisesti. että liittimet on kiinnitetty asianmukaisilla puristuspihdeillä, eli ei esim. linjapihdeillä. Tarkista tarvittaessa, että ohuet johdot kestävät 10 kg:n vetovoiman luistamatta ulos johdinliittimestä. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 14 (21)

15 Tarkistuskohta 21: Tarkista, että johdinliitoksia ei ole. Tarkistuskohta 22: Tarkista seuraavat: että sähköasennus suoritetaan ammattimaisesti että johdot on merkitty että johtojen ja sulakkeiden mitoitus on suoritettu oikein että koko asennusta varten on olemassa sähkökaavio 03:10-11 Painos 1 fi-fi 15 (21)

16 Tarkistuskohta 23: Tarkista, että samassa liitäntäpisteessä (ruuvi) on korkeintaan 3 johdinliitintä. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 16 (21)

17 Muualla ohjaamossa sijaitsevat liitännät Alla olevat ohjeet ovat voimassa, jos päällirakenteen liitäntä sijaitsee muualla ohjaamossa, esimerkiksi matkustajan jalkatilan edessä olevan suojuksen takana. Tarkistuskohta 24: Suorita tarkistukset sähkökeskuksen liitäntöjä koskevien ohjekohtien (17 23) mukaisesti; painota erityisesti hankautumisvaaraa ja mekaanista kiinnitystä. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 17 (21)

18 Ohjaamon ulkopuoliset liitännät Ohjaamon ulkopuolisiin liitäntöihin pätevät samat säännöt kuin ohjaamon sisäpuolisiin liitäntöihin; erityisiä painopisteitä ovat sijainti ja suojaus kosteutta vastaan. Tarkistuskohta 25: Tarkista seuraavat: että liikkeelle altistuvat johdinsarjat esimerkiksi hydrauliliitoksissa on suojattu hankautumiselta että liikkuminen on mahdollista kohtuullisella johdon pituudella että taivutussäde ei ole alle 10 x johdon halkaisija Tarkistuskohta 26: Tarkista, että lialle, lumelle ja jäälle mahdollisesti altistuvat johdinsarjat on kiinnitetty erityisen hyvin. Varmista, että kiinnitys on suoritettu kohtuullisen hyvin. Merkitse mahdolliset puutteet muistiin. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 18 (21)

19 Tarkistuskohta 27: Tarkista, että johdot sijaitsevat vähintään 100 mm:n etäisyydellä yli 250 C kuumista osista, esimerkiksi pakokaasujärjestelmän osista. Tarkistuskohta 28: Tarkista, että yli 50 A:n virtojen maattoliitännät sijaitsevat vasemmassa runkopalkissa. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 19 (21)

20 Tarkistuskohta 29: Tarkista seuraavat: että sulakkeettomia piirejä ei ole liitetty akun plusnapaan (+24). että piirejä ei ole liitetty vain yhteen akkuun 12 V:n jännitettä varten. Tarkistuskohta 30: Tarkista, että kaikki ohjaamon ulkopuoliset sähköliitännät, kuten kytkimet, liittimet, johdinliitokset ja kytkentärasiat on suojattu hyvin kosteudelta. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 20 (21)

21 Tarkistuskohta 31: Tarkista, että poimutettujen muoviletkujen sisäisten johtojen koossa ei ole suuria eroja. Merkitse kaikki poikkeamat muistiin. 03:10-11 Painos 1 fi-fi 21 (21)

Laatu- ja turvallisuustarkastukset ennen luovutusta asiakkaalle 1: Ohjeet

Laatu- ja turvallisuustarkastukset ennen luovutusta asiakkaalle 1: Ohjeet Selitys Selitys Monen vuoden kokemus ja eri puolilla maailmaa tapahtuneiden ajoneuvojen rikkoutumisten analysointi muodostavat pohjan luovutustarkastukselle (D-huolto), jonka Scania-jälleenmyyjä suorittaa

Lisätiedot

Kuumiin komponentteihin liittyvä tulipalo- ja vahinkovaara

Kuumiin komponentteihin liittyvä tulipalo- ja vahinkovaara Kuumat komponentit Kuumat komponentit VAROITUS! Kuorma-auton pakojärjestelmä saattaa suurella kuormituksella saavuttaa yli 500 C:n lämpötilan. Tulipalovaara voi olla suuri, jos päällirakenne on sijoitettu

Lisätiedot

Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleistä Päällirakennetyön helpottamiseksi kaikissa alustoissa on sovitukset esivalmisteltuina. ja johdinsarjat voidaan tilata tehtaalla esivalmisteltuina. Tässä asiakirjassa kuvataan: Johdinsarjan suojaletku

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Liittimet kytkevät

Lisätiedot

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ!

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ! Tee kaikki päällirakenteen alustarungon maatot vasempaan rungon sivupalkkiin. Maadoitus rungon oikeaan sivupalkkiin aiheuttaa jännitehäviötä, koska akun miinusnapa on liitetty rungon vasempaan sivupalkkiin.

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton ilmanoton parantaminen Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Kun HPI- ja PDE-järjestelmillä varustettuja ajoneuvoja käytetään paikallaan

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet Form No. 3357-317 Rev A Ulkopuolinen etuhydrauliikka Sand/In eld Pro 5040 -ajoyksikkö Mallinro: 08782 Asennusohjeet Huomaa: Sand/Infield Pro 5040 -ajoyksikkö on varustettava ulkopuolisella takahydrauliikalla,

Lisätiedot

Ulkopuolinen takahydrauliikka Sand Pro / Infield Pro ja ajoyksikkö

Ulkopuolinen takahydrauliikka Sand Pro / Infield Pro ja ajoyksikkö Form No. Ulkopuolinen takahydrauliikka Sand Pro / Infield Pro 3040- ja -5040 -ajoyksikkö Mallinro: 08781 Sarjanro: 311000001 tai suurempi 3369-231 Rev C Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleistä tietoa säiliöautoista Yleistä tietoa säiliöautoista Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Malli Akselivälin tulee olla mahdollisimman lyhyt, jotta rungon värähtelyjen vaara

Lisätiedot

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ajoneuvo vilkuttaa vuorotellen oikeaa ja vasenta kaukovaloa. Lisäkaukovalot voidaan ottaa mukaan vilkuttamiseen. Käyttäytyminen Toiminto voidaan määrittää seuraavasti: Vilkku ajonopeudesta

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Joutokäynnin korottaminen sopii esimerkiksi moottorin lämmittämiseen tai ajoneuvon paineilmajärjestelmän täyttämiseen. Toimintoa voidaan käyttää tilanteissa, joissa moottorin normaalista

Lisätiedot

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Takavalot Saatavana on 3 takavalotyyppiä: Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo 7 polttimon

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki.

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Kuorma-auto, joka on varustettu puolittain tai täysin alle asennetulla vetopalkilla tai jossa ei

Lisätiedot

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus Kuvaus Kuvaus Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointitoiminnolla tuulilasin pyyhkiminen voidaan käynnistää ohjaamon ulkopuolelta. Tuulilasin pyyhkimisnopeus säädetään suureksi tai pieneksi Scania Diagnos

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Betonipumppuautot. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista. Rakenne. Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Betonipumppuautot. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista. Rakenne. Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista Yleisiä tietoja betonipumppuautoista Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Rakenne Tee päällirakenteesta niin vahva ja jäykkä, että

Lisätiedot

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden 11:60-13/07 Painos 1 fi Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen Scania CV AB 2007, Sweden Sisältö Sisältö Selostus...3 Alustaerittely...4 Kytkentäohjeet Vaihtoehto 1: Aktivointi maadoittamalla...6

Lisätiedot

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Moottorin kaukosammutustoimintoa käytetään silloin, kun moottori halutaan sammuttaa esimerkiksi ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Toiminnosta on 2 versiota: Moottorin kaukosammutus:

Lisätiedot

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä Yleistä Yleistä Osat hydraulilaitteiston käyttöä varten voidaan tilata tehtaalta: Seuraavat osat ovat saatavana: Säädin Hydrauliöljysäiliö ja paineenrajoitusventtiili Hydraulipumppu Letkut ja liitokset

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

CE-varustesarja vuoden 2005 ja sitä uudemmille Multi-Pro-ruiskutuslaitteille 1200 ja 1250 Mallinro:

CE-varustesarja vuoden 2005 ja sitä uudemmille Multi-Pro-ruiskutuslaitteille 1200 ja 1250 Mallinro: Turvaohjeet Turva- ja ohjetarrat Form No. 3368-876 Rev A CE-varustesarja vuoden 2005 ja sitä uudemmille Multi-Pro-ruiskutuslaitteille 1200 ja 1250 Mallinro: 106-4840 Asennusohjeet Turva- ja ohjetarrat

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

Jäähdyttimen irrotus. Yleistä. Työkalut. Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on mm. VAROITUS!

Jäähdyttimen irrotus. Yleistä. Työkalut. Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on mm. VAROITUS! Yleistä Yleistä Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on 1 140 mm. VAROITUS! Käytä suojakäsineitä, suojalaseja ja suojavaatteita työskennellessäsi ilmajäähdytteisen EGR-jäähdyttimen

Lisätiedot

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Form No. Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Mallinro: 133-717 3413-53 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Työskentely nostettujen ajoneuvojen ja päällirakenteiden parissa. Vaarat. Varotoimenpiteet kaikille ajoneuvoille

Turvallisuusohjeet. Työskentely nostettujen ajoneuvojen ja päällirakenteiden parissa. Vaarat. Varotoimenpiteet kaikille ajoneuvoille Työskentely nostettujen ajoneuvojen ja päällirakenteiden parissa Työskentely nostettujen ajoneuvojen ja päällirakenteiden parissa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua virheellisen

Lisätiedot

Virranjakosarja 2009 ja uudemmat Groundsmaster 4500-D/4700-D -ajoyksiköt ja Reelmaster 7000-D -ajoyksiköt Mallinro: Asennusohjeet

Virranjakosarja 2009 ja uudemmat Groundsmaster 4500-D/4700-D -ajoyksiköt ja Reelmaster 7000-D -ajoyksiköt Mallinro: Asennusohjeet Form No. 3369-769 Rev A Virranjakosarja 2009 ja uudemmat Groundsmaster 4500-D/4700-D -ajoyksiköt ja Reelmaster 7000-D -ajoyksiköt Mallinro: 30871 Asennusohjeet Turvaohjeet Turva- ja ohjetarrat Turva- ja

Lisätiedot

Jatkuva kierrosluvun rajoitus

Jatkuva kierrosluvun rajoitus Taustaa Taustaa Jatkuvan kierrosluvun rajoitustoiminnon aktivointiin on olemassa kolme vaihtoehtoa. Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla (Bodywork Communication Interface): Analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleistä PGRT

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleistä PGRT Yleistä Yleistä Välin jättäminen ohjaamon ja päällirakenteen väliin varmistaa, että ohjaamo pääsee liikkumaan vapaasti ajon ja kippauksen aikana ja että moottorista tuleva lämpö voidaan johtaa pois. Tässä

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta EG-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Kytkinpolkimella ja EG-voimanotolla

Lisätiedot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot Kuvaus Kuvaus Kytkentävaihtoehtoja on kaksi erilaista sen mukaan, millaisella näkö- ja näkyvyystoimintojen ohjausjärjestelmällä ajoneuvo on varustettu. Uusin on nimeltään CUV2 asiakirjassa ja edellinen

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä päällirakenteita ja muutostöitä.

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 6,5m Vesiletkusuoja, 7m Tukirauta 240 x 150mm (5mm)

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 6,5m Vesiletkusuoja, 7m Tukirauta 240 x 150mm (5mm) Asennusohje Auto: Mercedes Benz Atego (vm 2008 -) (ei koske malleja 818, 918 ja 1018 rengasleveydellä 215 / 235 / 245) Manuaali-ilmastoinnilla Lämmitin: HYDRONIC 10, 24V (diesel) Asennuksessa tarvittavat

Lisätiedot

Asennus. Valosarja Groundsmaster sarjan vaakatasoleikkuri Mallinro: Asennusohjeet. Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat

Asennus. Valosarja Groundsmaster sarjan vaakatasoleikkuri Mallinro: Asennusohjeet. Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat Valosarja Groundsmaster 5900 -sarjan vaakatasoleikkuri Mallinro: 31582 Form No. 3369-333 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Ohjeet

Lisätiedot

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen

Lisätiedot

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta.

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Kuvaus Kuvaus Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan aktivoida: virta-avain ajoasennossa Ohjaamon

Lisätiedot

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä Yleistä ALM-ohjausyksikkö (hälytysjärjestelmä) voidaan tilata tehtaalla valmisteltuna ulkoisiin hälytysantureihin liittämistä varten. Valmistelu koostuu liittimestä C8112. Liitin on keltainen ja sijaitsee

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Voimanottojen ja moottorin kierrosluvun säätö. Tehtaalla asennettu varustelupaketti. Liitäntöjen sijainti erityyppisille voimanotoille

Voimanottojen ja moottorin kierrosluvun säätö. Tehtaalla asennettu varustelupaketti. Liitäntöjen sijainti erityyppisille voimanotoille Ajoneuvoon voidaan tilata erilaisia sähköasennusten esivalmiuksia tai täysin tehdasasennettuja voimanottoja. Tässä on kuvattu, mitä nämä vaihtoehdot sisältävät, esim. johdinsarjoja, kytkimiä jne. Yksittäisessä

Lisätiedot

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan Sijainti Sijainti Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan istuimen edessä. Liittimet ja releet Päällirakennekonsolissa on 6 paikkaa liittimille. Lisäksi

Lisätiedot

Betoniautot. Betoniautoja käytetään betonin kuljetukseen. Pyörintäsäiliö on jaettu 2 tukipisteeseen.

Betoniautot. Betoniautoja käytetään betonin kuljetukseen. Pyörintäsäiliö on jaettu 2 tukipisteeseen. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Betoniautoja käytetään betonin kuljetukseen. Pyörintäsäiliö on jaettu 2 tukipisteeseen. Päällirakennetta pidetään vääntöherkkänä. Tämän asiakirjan ohjeet on laadittu optimoimaan

Lisätiedot

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 2.5m Vesiletkusuoja, 3m

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 2.5m Vesiletkusuoja, 3m Asennusohje Auto: Mercedes Benz Atego (vm 2008 -) - mallit 818, 918 ja 1018 rengasleveydellä 215 / 235 / 245 Manuaali-ilmastoinnilla Lämmitin: HYDRONIC D5W SC, 24V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet:

Lisätiedot

Asennus. Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo. Irralliset osat. Asennusohjeet. Mallinro: 07395

Asennus. Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo. Irralliset osat. Asennusohjeet. Mallinro: 07395 Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo Mallinro: 07395 Form No. 3382-724 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu.

Lisätiedot

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Moottorin kierrosluvun rajoitus estää moottorin kierroslukua ylittämästä esimääritettyä arvoa. Tämän

Lisätiedot

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen Yleistä Yleistä Sertifiointi tehdään liikenneturvallisuutta, ympäristövaikutuksia jne. koskevien lakivaatimusten täyttämiseksi. Jos Scania-sertifioituja komponentteja muutetaan tai uusia komponentteja

Lisätiedot

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi Kuvaus Kuvaus Yleistä Päällirakentaja voi käyttää tätä toimintoa valitessaan, kuinka kaukovalojen ja lisäkaukovalojen tulisi syttyä tai vilkkua. Ehdot Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan

Lisätiedot

Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) ,5 R11 R11

Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) ,5 R11 R11 Scanian runkosarja Scanian runkosarja Scanian runkosarja koostuu seuraavista runkotyypeistä: Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) 766 +1 768 +1 771 +1 768 +1 770 +1-1 -1-1

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Voimanottoja ohjataan ajoneuvon BCI-ohjausyksikön (Bodywork Electrical System) kautta. Toiminto on käytettävissä vain, jos ajoneuvossa on voimanotto. Jos ajoneuvo on varustettu

Lisätiedot

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ!

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ! Kojetaulu, yleistä Kojetaulu, yleistä Pehmeä kojetaulu 3 4 1 5 TÄRKEÄÄ! Käsittele pehmeää kojetaulua varoen. Osat ovat herkkiä, erityisesti koristelistat. Koristelistat on kiinnitetty useilla voimakkaasti

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Scania-ajoneuvoissa käytetty sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Tarkempi kuvaus päällirakenteen

Lisätiedot

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT Kuvaus Kuvaus Yleistä toimintoa käytetään työvalojen kytkemiseen päälle ja pois. Työvalot voivat sijaita ohjaamon takaseinässä, rungossa, päällirakenteen eri kohdissa tai umpikorissa. Painikkeen jälkiasennus

Lisätiedot

Jarru- ja kytkinnesteen vaihtajat, paineilmakäyttöinen Kevyt ja helppokäyttöinen, soveltuu ajoneuvojen hydraulisten jarrujen ja kytkimien ilmaukseen

Jarru- ja kytkinnesteen vaihtajat, paineilmakäyttöinen Kevyt ja helppokäyttöinen, soveltuu ajoneuvojen hydraulisten jarrujen ja kytkimien ilmaukseen Jarru- ja kytkinnesteen vaihtajat, paineilmakäyttöinen Kevyt ja helppokäyttöinen, soveltuu ajoneuvojen hydraulisten jarrujen ja kytkimien ilmaukseen 10705 10805 TULPPASARJAT AUTOILLE Yhdesarja, malli 11001

Lisätiedot

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus Yleisiä tietoja Tässä asiakirjassa kuvataan työvalojen tilausvaihtoehdot ja annetaan esimerkkejä niiden kytkemisestä. Seuraavat työvalot kuvataan: Työvalonheitin ohjaamon takaseinässä Työvalonheitin takapäässä

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6

UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6 Sisältö VÄÄNTÖJÄYKKÄ PÄÄLLIRAKENNE 3 UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6 SÄILIÖ JA BULKKI 6 Kiinnitys - säiliö 9 Kiinnitys - punnituslaitteet 11 Kiinnitys

Lisätiedot

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa käsitellään sähköjohtojen ja johdinsarjojen käsittely ja mitoitus. Päällirakenteelle tehtävien töiden helpottamiseksi tehtaalta on mahdollista tilata lisävarusteena erilaisia

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen.

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavaravarustuksia voidaan kuorman koon mukaan pitää joko vääntöherkkänä

Lisätiedot

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494 C494 C494 C494 on 21-napainen liitin, jonka kautta päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja ajoneuvon varustelusta riippuen. Liitin antaa myös mahdollisuuden mukauttaa ajoneuvoa

Lisätiedot

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ!

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ! Yleisiä tietoja maalauksesta Yleisiä tietoja maalauksesta TÄRKEÄÄ! Scania suosittelee, että pehmeästä ja joustavasta materiaalista valmistettuja osia ei maalata. Tämä ohje koskee esimerkiksi hydrauliletkuja

Lisätiedot

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT Yleistä vetolaitteista Yleistä vetolaitteista Vetolaite on yhteinen nimi yhdelle tai monelle komponentille, jo(t)ka ajoneuvoon on asennettava, ennen kuin se voi vetää perävaunua. Vetolaitteen tarkoituksena

Lisätiedot

Turvaohjeet. Turva- ja ohjetarrat. Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo. Asennusohjeet

Turvaohjeet. Turva- ja ohjetarrat. Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo. Asennusohjeet Korkeatehoinen hydrauliikkasarja Workman HDX-Auto -apuajoneuvo Mallinro: 07395 Form No. 3382-724 Rev B Asennusohjeet Turvaohjeet Turva- ja ohjetarrat Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville

Lisätiedot

VAARA. KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

VAARA. KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Form No. Virranjakosarja Groundsmaster 4000 -sarjan ajoyksikkö, jossa on Yanmar-moottori Mallinro: 30407 3378-135 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, sen alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Akselipainolaskelmien tavoitteena on optimoida alustan ja päällirakenteen

Lisätiedot

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ehdollisia lähtösignaaleja on kolme (3), ja päällirakentaja voi käyttää niitä erilaisten päällirakennetoimintojen ja laitteiden ohjaamiseen. Käyttäytyminen Nämä 3 ehdollista lähtösignaalia

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista:

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Lisätietoja saat Scanian jälleenmyyjältä. Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo Vakiomallinen 7 polttimon

Lisätiedot

Pelkistyslisäainesäiliön siirtäminen Euro 6 -moottoreilla varustetuissa

Pelkistyslisäainesäiliön siirtäminen Euro 6 -moottoreilla varustetuissa varustetuissa ajoneuvoissa Yleisiä tietoja pelkistyslisäainesäiliön vaihtamisesta ja siirtämisestä Ajoneuvoissa, joissa on SCR-päästöjenrajoitusjärjestelmä (Selective Catalytic Reduction), pelkistyslisäainesäiliötä

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Päällirakennetoimintoja ohjataan ohjausyksiköillä käyttämällä

Lisätiedot

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Mallinro: 44723 Form No. 3397-936 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, tehtaalta toimitettua alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Lisätiedot

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminto on asiakkaan valitsema varusteluvaihtoehto jäteautoille, joissa on työtasanne (versiokoodi 3820B). Kun työtasanne aktivoidaan tämän selostuksen mukaan,

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja. Yleistä

Takaosan alleajosuoja. Yleistä Yleistä Yleistä Standardin UN ECE R58 vaatimusten täyttämiseksi kuorma-autot on varustettava takaosan alleajosuojalla. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja. Tässä

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa Taustaa Taustaa Ajoneuvon käsittelyä koukkuvaihto- tai kippilavaa käytettäessä voidaan helpottaa nostamalla väliaikaisesti moottorin kierroslukua. Jos moottorin kierroslukua nostetaan kaasupolkimella ajoneuvossa,

Lisätiedot

Asennus. Tievarustus- ja valosarja EU Groundsmaster 360 -yleisajoyksikkö ilman ohjaamoa. Irralliset osat. Asennusohjeet.

Asennus. Tievarustus- ja valosarja EU Groundsmaster 360 -yleisajoyksikkö ilman ohjaamoa. Irralliset osat. Asennusohjeet. Form No. Tievarustus- ja valosarja EU Groundsmaster 360 -yleisajoyksikkö ilman ohjaamoa Mallinro: 30690 3403-959 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki

Lisätiedot

Asennus. EU-valosarja Vuosimallin 2015 ja sitä uudemmat nelipyörävetoiset, ohjaamolla varustetut Groundsmaster 360 -yleisajoyksiköt.

Asennus. EU-valosarja Vuosimallin 2015 ja sitä uudemmat nelipyörävetoiset, ohjaamolla varustetut Groundsmaster 360 -yleisajoyksiköt. Form No. 3392-745 Rev A EU-valosarja Vuosimallin 2015 ja sitä uudemmat nelipyörävetoiset, ohjaamolla varustetut Groundsmaster 360 -yleisajoyksiköt Mallinro: 30640 Asennusohjeet Asennus Irralliset osat

Lisätiedot

CE-varustesarja Multi-Pro ruiskutuslaite Mallinro: Asennusohjeet

CE-varustesarja Multi-Pro ruiskutuslaite Mallinro: Asennusohjeet CE-varustesarja Multi-Pro 5800 -ruiskutuslaite Mallinro: 120-067 Form No. 69-416 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet Turva- ja ohjetarrat Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten

Lisätiedot

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot:

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot: Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Automaattivaihteiston (Allison) voimanoton aktivoinnin toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivoimiseen kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta.

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen Taustaa Taustaa Ulkoisia näyttömittareita ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Ehdot, mitä ajoneuvon tietoja ulkoiset näyttömittarit näyttävät,

Lisätiedot

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130 Dokumentaatio Fiat Stilo MW 130 Master 7 Kimmo Kolkka sisällysluettelo: 4.1.1 Laitteisto ja virtakaavio: 3 4.1.2 Piilotetut komponentit: 4 4.1.3 Piilotetut johdotukset: 9 4.2.1 Sulakkeet: 29 4.2.2 Johtoliitokset:

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Kolmipyörävetosarja Greensmaster ajoyksikkö. Nykyisen pyörän irrotus. Muutokset kääntöpyörän haarukkaan. Moottori- ja napakokoonpanon

Kolmipyörävetosarja Greensmaster ajoyksikkö. Nykyisen pyörän irrotus. Muutokset kääntöpyörän haarukkaan. Moottori- ja napakokoonpanon Kolmipyörävetosarja Greensmaster 50 -ajoyksikkö Mallinro: 076 Form No. 70-7 Rev A Asennusohjeet Nykyisen pyörän irrotus Mitään osia ei tarvita Ohjeet. Pysäköi traktori tasaiselle alustalle ja kytke seisontajarru.

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4500/4700- tai Reelmaster ajoyksikkö, vuosimalli 2014 ja vanhemmat VAARA. Irralliset osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4500/4700- tai Reelmaster ajoyksikkö, vuosimalli 2014 ja vanhemmat VAARA. Irralliset osat. Form No. 96-274 Rev A CE-valosarja Groundsmaster 4500/4700- tai Reelmaster 7000 -ajoyksikkö, vuosimalli 204 ja vanhemmat Mallinro: 049 Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Käyttetty lavetti 4 aks PPV 2.4.2015. Puoliperävaunu 80 T kuormalle

Käyttetty lavetti 4 aks PPV 2.4.2015. Puoliperävaunu 80 T kuormalle Puoliperävaunu 80 T kuormalle 1. Päämitat: Esitekuva T620-4 Reknro WLY-998; valm nro 734/2006 Vuosimalli 2006 (rek 30.3.2006) Renkaat 285 / 70 R19.5, 8-pulttiset Rakennekantavuus 80 tonnia Kuormatilan

Lisätiedot