Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä"

Transkriptio

1 Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa käsitellään sähköjohtojen ja johdinsarjojen käsittely ja mitoitus. Päällirakenteelle tehtävien töiden helpottamiseksi tehtaalta on mahdollista tilata lisävarusteena erilaisia johtoja ja johdinsarjoja. Ne on kuvattu tässä asiakirjassa ja useissa muissa asiakirjoissa kohdassa Tehtaan esivalmiudet ja lisävarusteet. TÄRKEÄÄ! Kaikki johdot on suojattava ylikuormitukselta sulakkeilla tai elektronisilla virranrajoittimilla. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 1 (21)

2 Sähköjohdot Sähköjohdot Sähköjohtojen mitoitus Sähköjohtojen mitoitusta laskettaessa sulakkeen koko määrää johdon poikkipintaalan. Seuraava taulukko näyttää sulakkeen ja johdon poikkipinta-alan välisen suhteen. Sulake (A) Johdon pienin poikkipintaala Johdon suurin pituus (m) (mm 2 ) 5 0,75 3,9 7,5 1,0 2,6 10 1,5 3,9 20 2,5 3,2 30 6,0 5 Huom! Taulukossa annetut arvot ovat vain viitteellisiä. Kukin johto tulee määrittää sen todellisten toimintavaatimusten perusteella. Ohjaamon ulkopuolelle asennettavien johtojen poikkipinta-alan on mekaanisen rasituksen vuoksi oltava vähintään 1,5 mm 2. Suurinta pituutta pidemmissä johdoissa vaaditaan ehkä taulukon arvoa suurempi poikkipinta-ala ehkäisemään suuret jännitehäviöt. Normaalisti sallitaan 5 %:n (1,2 V) jännitehäviö. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 2 (21)

3 Sähköjohdot Jännitehäviö Laske jännitehäviö kuparijohtimille, joiden resistiivisyys on 0,0175 ohmia/mm 2, kun lämpötila on 20 C: U = I 0,0175 L A Parametrien selitys: U = jännitehäviö voltteina (V). I = virta ampeereina (A) L = johdon pituus, m A = johdon poikkipinta-ala mm 2 Huom! Huomioi laskennassa koko pituus syöttöpisteestä sähköiseen maadoituspisteeseen asti. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 3 (21)

4 Sähköjohdot Johtojen reititys Muista seuraava kaapelien reititystä suunniteltaessa: Asenna johtoihin aina hankaussuojat, jos hankautumisvaara on olemassa. Johdot eivät saa koskettaa teräviin reunoihin (säde < 0,5 mm), esim. leikkaaviin reunoihin tai kierreruuvien päihin. Jos johto kiinnitetään kiristimellä kumiletkuun, se ei saa häiritä letkun liikkumista. Johtojen on oltava niin pitkiä, että ne eivät joudu venytykseen. Johtojen kiristimien (esim. nippusiteiden) välisen etäisyyden tulisi olla enintään: 150 mm ohjaamossa 400 mm alustassa Asenna johdot mahdollisimman kauas kuumista pinnoista (>90 C). Seuraavat vähimmäisetäisyydet ovat voimassa johdoille, jotka kestävät vähintään 105 C ilman minkääntyyppistä lämpösuojausta. Lisätietoja kuumista komponenteista on annettu asiakirjassa Kuumiin komponentteihin liittyvät tulipalo- ja vauriovaarat. 200 mm pakoputkesta, turboahtimesta ja äänenvaimentimesta 100 mm moottorin- ja ohjaamonlämmittimen pakoputkesta 100 mm moottorin ja hidastimen jäähdytysnesteputkesta Kojetaulussa ja sen ympärillä ilmakanavien lähellä lämpötila saattaa olla jopa 90 C. Tämän vuoksi ohjaamossa ja alustassa on aina käytettävä johtoja, jotka kestävät vähintään 105 C lämpötilan. Moottoritilassa voidaan tietyissä kohdin vaatia suuremman kuumuuden kestämistä. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 4 (21)

5 Sähköjohdot Toimenpiteet viallisille johdoille Uusi koko ohjaamon johto, mikäli mahdollista. Liitä ohjaamon johto, jos sen uusiminen kokonaisuudessaan ei ole mahdollista. Käytä liittämiseen mielellään vesitiiviitä liittimiä: Cannon Sure Seal, Deutsch serie DT tai vastaavilla. Viimeisenä vaihtoehtona on liittää johto liitinholkeilla, liimalla ja kutistusletkulla. Liittimet ja liitinholkit sekä liima voidaan tilata Scania-jälleenmyyjiltä. Sijoita johdinliitos hyvin suojattuun paikkaan, jotta se ei altistu mekaaniselle kuormitukselle. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 5 (21)

6 Sähköjohdot Liittäminen liittimillä: Liitä johto suoraan, jos johdon päät ovat kunnossa ja riittävän pitkät liittämistä varten johtoa venyttämättä. Valmista välikappale, jos johdon ehjät päät ovat liian lyhyet suoran johtoliitoksen tekemiseen. Viimeistele liitinkotelot samalla tavalla molemmissa tapauksissa. Liitinkoteloita on saatavana 1-10-napaisina versioina. 1 Näitä osia voidaan hankkia Scania-liikkeistä. Välikappaleella toteutetun johtoliitoksen kuvaus: 1. Poista johdon vaurioitunut osa. Valitse liitoskohdat niin, että johtoa ei taivuteta liitoksen kohdalta. Kierrä liittimien suojaholkit kaapelin molempiin ehjiin päihin. Suojaholkki on sovitettava johdon mittojen mukaan. 2. Kuori noin 35 mm johdon ulkoeristystä ja sitten 7 8 mm sisäeristystä molemmista päistä. 3. Käytä puristustyökalua napojen ja holkkien puristamiseksi johtoihin. Navan ja holkin täytyy vastata johdon poikkipinta-alaa. Paina napa ja holkki sisään kunkin liittimen takapäästä puristamalla ne sisään työkalulla, ks. kuva. 4. Paina suojaholkki liitinkotelon päälle. 5. Valmista välikappale kohtien 1-4 mukaisesti samalla tavalla kuin vastaava liitinkotelo molempiin päihin :30-01/05 Painos 6 fi-fi 6 (21)

7 Sähköjohdot Liitinholkin asennus liimaa käyttäen 1. Poista johdon vaurioitunut osa. Valitse liitoskohdat niin, että johtoa ei taivuteta liitoksen kohdalta. Kuori eristystä 7-8 mm kaapelin molemmista ehjistä päistä. 2. Kuori tarvittaessa 7-8 mm välikappaleen molemmista päistä. 3. Kutistusletkun on suojattava liitoskohtaa, jos se on ohjaamon ulkopuolella. Kutistusletkun tulee olla vähintään kolme kertaa pitempi kuin liitinholkki. Katkaise sopiva pituus kutistusletkua ja pujota se johdon päälle. 4. Asenna liitosholkki siten, että johdinten päät menevät pohjaan asti holkissa. Käytä holkkia, joka vastaa johdon poikkipinta-alaa. 5. Käytä puristustyökalua holkin puristamiseksi johdon päiden kuorittujen osien päälle. 6. Lämmitä holkkia keskeltä ulospäin kuumailmapuhaltimella (johon on asennettu heijastin), kunnes holkin päät kutistuvat ja liima pursuaa ulos. TÄRKEÄÄ! Älä ylikuumenna. 7. Pujota kutistusletku liitosholkin päälle, ja kuumenna letkua, kunnes liitos on tiivis ja vahva. 8. Testaa liitos. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 7 (21)

8 Sähköjohdot Läpivientikumi ohjaamon lattiassa Kaikissa ajoneuvoissa on kaapelin läpivienti ohjaamoon matkustajan puolella lattian ja rintapellin saumakohdassa. Kaapelin läpivienti on suunniteltu siten, että se sopii läpimitoiltaan hyvin erilaisille johdoille, ja sen lävitse mahtuu liitin, jonka halkaisija on noin 70 mm. 1 2 Kaapelin läpiviennin käyttäminen Kaapelin läpivientiin pääsee käsiksi ohjaamon sisä- ja ulkopuolelta. Ohjaamon ulkopuolelta kaapelin läpivientiin pääsee käsiksi etuluukun ylälevyn ja ohjaamon kulman takaa matkustajan puolella. Kaapelin läpivienti näyttää kartiomaiselta kumipalkeelta, joka tulee esiin ohjaamon lattian alta, ks. kuva. Ohjaamon sisäpuolelta: 1. Irrota paneeli jalkatilan edestä matkustajan puolelta. 2. Irrota lattiamaton sivulista ja taita matto sivuun. 3. Irrota kumipalje. 4. Poista vaahtomuovisisäke. 5. Leikkaa kumipalje niin, että reiästä tulee hieman pienempi kuin sisäänpujotettavasta liittimestä. 6. Valitse putki, jonka läpi liitin voidaan pujottaa. Työnnä putki kumipalkeessa olevan reiän läpi. 7. Työnnä liitin putken läpi ja poista putki palkeesta. 8. Asenna vaahtomuovisisäke takaisin kumipalkeeseen niin, että se tulee tiiviisti johtoja vasten. 9. Asenna kumipalje ohjaamon lattiassa olevaan reikään ja varmista, että ylempi kumirengas on kokonaan ja tiiviisti ohjaamon lattiaa vasten. 10. Kiinnitä johto asentamalla nippuside kumipalkeen ympäri ja vetämällä tiukalle. 11. Asenna lattiamatto, sivulista sekä paneeli takaisin. Kaapelin läpivienti sijaitsee matkustajan puolella etuluukun ja ohjaamon kulman takana: 1. Vasemmalta ohjattavat ajoneuvot. 2. Oikealta ohjattavat ajoneuvot :30-01/05 Painos 6 fi-fi 8 (21)

9 Alla kuvatut johdinsarjat ovat lisävarusteita. on kuvattu tarkemmin kohdassa Tehtaan esivalmiudet ja lisävarusteet. Alla on kuvaus, miten niitä voidaan käyttää asennuksessa. TÄRKEÄÄ! Kaikki johdot on suojattava ylikuormitukselta sulakkeilla tai elektronisilla virranrajoittimilla. Johdinsarja kattohyllyssä Johdinsarja on esireititetty sähkökeskuksesta A-pilarin kautta kuljettajan puolen kattohyllylle ja se on tarkoitettu kattohyllyllä ja katolla olevien erilaisten komponenttien liittämiseen. C415 Johdot tulevat mukana erillisenä sarjana, josta jälkimmäinen puolisko kattohyllyssä on kiinnitetty teipillä, jotta se voidaan irrottaa helposti reitityksen ja vetämisen muuttamista varten. Ennen 20. tammikuuta 2006 valmistetuissa ajoneuvoissa johtimet on integroitu kattohyllyn johdinsarjaan. C414 Ajoneuvon valmistusaika Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Södertälje Zwolle Angers Lisätietoja kattohyllyn johdinsarjasta on annettu asiakirjassa Johdinsarja kattohyllyssä :30-01/05 Painos 6 fi-fi 9 (21)

10 Päällirakenteen johdinsarja ohjaamosta runkoon Johdinsarjaa tarvitaan ohjaamon ulkopuolella olevien laitteiden liittämiseen. Kaikki ajoneuvot voidaan tilata johdinsarjalla päällirakennekonsolin liittimestä C494 ulos runkoon. Johdinsarja loppuu yhteen, kahteen tai kolmeen 7-napaiseen DIN-liittimeen, kuvan mukaisesti. Kukin DIN-liitin on merkitty C-numerolla: C486, C487 tai C488. C486 on 4-napainen varhaisissa P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvoissa. Huom! 8. maaliskuuta 2011 mennessä valmistetuissa ajoneuvoissa liittimet sijaitsevat vasemman pyöränkotelon yläosassa, ks. kuva. 9. maaliskuuta 2011 alkaen valmistetuissa ajoneuvoissa liittimet sijaitsevat vasemman pyöränkotelon etuosassa. C488 C494 C494 C494 C487 C Lisätietoja päällirakenteen johdinsarjoista ohjaamosta runkoon on annettu asiakirjassa Ohjaamon ja rungon johdinsarjat. Lisätietoja johtojen poikkipinta-alasta, napojen numeroinnista ja värimerkinnästä löytyy kohdan Liitännät asiakirjoista. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 10 (21)

11 Päällirakennekonsolin koskettimien välinen silloitus Ajoneuvon tehdasvarustuksesta riippuen päällirakennekonsolissa on useita liittimiä, jotka sisältävät käytettävissä olevat sähköiset signaalit. Signaalit liittimeen C494 saadaan silloituksien avulla esim. sähkökeskuksesta, katkaisimista tai muista päällirakennekonsolin liittimistä. Näin päällirakentaja pystyy valitsemaan, mitkä signaalit ovat käytettävissä rungossa. Tee kaikki liitännät päällirakennekonsolin liittimien holkkiosaan. Holkkiosa on liittimen ulompi, irrotettava osa. Joitakin asiakasvalintoja varten tehtaalla on ehkä tehty valmiita silloituksia, jotka on tämän jälkeen sisällytetty liittimen ulko-osaan. Ulompi osa ei sisälly liittimiin, joissa ei ole silloitusta. C494 Huom! Liitin C489 on mitoitettu yhteensä enintään 25 A:n jatkuvaa virtaa varten. C488 Seuraavat materiaalit on tällöin tilattava Scania-jälleenmyyjältä: Johtoliittimet ja liitinkotelot johdinsarjojen tekemiseen Valmiit johdot johtoliittimillä, 10 kpl pituus 400 mm ilman liitinkoteloa 3 kpl 0,75 mm 2 3 kpl 1,0 mm 2 2 kpl 1,5 mm 2 2 kpl 2,5 mm 2 Päällirakentajat voivat koota liitinkotelot ja esivalmistellut silloitukset ja varastoida ne, jos samoja sähkötoimintoja käytetään yleisesti erityyppisissä päällirakenteissa. Valmisteluajan lyhentämiseksi päällirakenne voidaan myös esivarustaa täydellisellä sähköjärjestelmällä siten, että se voidaan kytkeä suoraan alustan DIN-liittimiin asennusvaiheessa. C486 C487 Liitännät-kohdan asiakirjoissa on lisätietoa liittimistä ja silloitusten liittämisen vaikutuksista signaaleihin liittimissä. Lisätietoja liitinkoteloista ja lattaliitinholkeista on annettu asiakirjassa Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä. Lisätietoja tehtaan tekemistä sähköasennuksista on annettu kohdan Tehtaalla asennetut varustelupaketit asiakirjoissa :30-01/05 Painos 6 fi-fi 11 (21)

12 Päällirakenteen johdinsarja rungossa, kytkentärasia mukaan lukien Lisätietoja jatkojohdinsarjoista löytyy kohdan Liitännät asiakirjoista. Rungon johdinsarja on jatke, jotta päällirakenne voidaan asentaa sille parhaiten soveltuvaan paikkaan. Johdinsarja on ADR-luokiteltu ja se on saatavana 2, 8 ja 12 metrin pituisina eikä sen päätä ole varustettu liittimellä. Johdinsarjalla on sama merkintä, värit ja poikkipinta-ala kuin ohjaamosta runkoon johtavalla päällirakenteen johdinsarjalla, eikä sen päitä ole varustettu liitinkoteloilla. Ne täytyy liittää oikeaan DINliittimeen, jotta värimerkinnät ja kierteiset johtimet vastaavat toisiaan. TÄRKEÄÄ! V8-moottoreilla varustettuihin ajoneuvoihin on asennettu hopeanvärinen lämpökilpi, joka suojaa alustaan reititettyjä johtoja ja letkuja. Kaikki mahdollisesti lisättävät johdinsarjat on asennettava niiden rinnalle siten, että niille saadaan samanlainen suojaus kuin lämpökilven suojaamana. Lämpökilven osanumero on Aikaisemmissa P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvoissa jatkojohdinsarjat olivat 2, 7 ja 12 metrin pituisia, ja kahden johdinsarjan väliset värimerkinnät eivät vastanneet täysin toisiaan. TÄRKEÄÄ! Tällaisessa asennuksessa myös kytkentärasiasta lähtevien ja sinne menevien johtojen tulee olla ADR-tyyppisiä. Kytkentärasian maadoitusliitäntää (kiinnitysruuvin maadoituslevy) tulee käyttää ainoastaan liitoskohtana. ja kytkentärasia toimitetaan ohjaamossa ja niitä ei ole liitetty. Lyhyissä ohjaamoissa ne ovat lattialla matkustajan istuimen edessä ja makuuohjaamoissa takavuoteen alla olevassa tilassa. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 12 (21)

13 Navat ja johdinmerkinnät Jatkojohdinsarja on liitetty päällirakenteen johdinsarjaan ohjaamosta runkoon seuraavasti: C424 johdinsarjaan C486 (johdinsarjaan C494) C413 johdinsarjaan C487 (johdinsarjaan C494) C413 johdinsarjaan C488 (johdinsarjaan C494) Alla olevat johdinmerkinnät koskevat ajoneuvoja seuraavilla alustanumeroilla: Ajoneuvon valmistusaika Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Södertälje Zwolle Angers Napa Liitetty osaan Jatkojohdinsarjan johdinmerkintä C494/1 C487/1 BWS83.GN-1.5 Vihreä C494/2 C487/2 BWS84.VT-1.5 Violetti C494/3 C487/3 BWS85.GY-1.5 Harmaa C494/4 C487/4 BWS86.OG-1.5 Oranssi C494/5 C487/5 BWS87.BN-1.5 Ruskea C494/6 C487/6 BWS88.BU-1.5 Sininen C494/7 C487/7 BWS89.RD-1.5 Punainen C494/8 C488/1 BWS90.VT-1.5 Violetti C494/9 C488/2 BWS91.BU-1.5 Sininen C494/10 C488/3 BWS92.GY-1.5 Harmaa C494/11 C488/4 BWS93.GN-1.5 Vihreä 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 13 (21)

14 Napa Liitetty osaan Jatkojohdinsarjan johdinmerkintä C494/12 C488/5 BWS94.BN-1.5 Ruskea C494/13 C488/6 BWS95.RD-1.5 Punainen C494/14 C488/7 BWS96.OG-1.5 Oranssi C494/15 C486/1 BWS97.YE-2.5 Keltainen C494/16 C486/2 BWS98.BK-2.5 Musta C494/17 C486/3 BWS99.GY-2.5 Harmaa C494/18 C486/4 BWS100.BN-2.5 Ruskea C494/19 C486/5 BWS263.OG-2.5 Oranssi C494/20 C486/6 BWS264.BU-2.5 Sininen C494/21 C486/7 BWS265.VT-2.5 Violetti Alla oleva johdinmerkintä koskee ajoneuvoja seuraavilla osanumeroilla: Ajoneuvon valmistusaika Esivalmiudet tehtaalta Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Lisävaruste Vaihtoehto Versiokoodi Päällirakenteiden ohjausyksikkö BWE Kanssa 5837A Södertälje Zwolle Tarvittaessa Angers Päällirakenteen johdinsarja ohjaamosta runkoon napainen 2411F São Bernardo do Campo Runkoon asennettu päällirakenteen johdinsarja 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C Napa Liitetty osaan Jatkojohdinsarjan johdinmerkintä C494/1 C487/1 BWE56.GN-1.5 Vihreä C494/2 C487/2 BWE57.VT-1.5 Violetti 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 14 (21)

15 Napa Liitetty osaan Jatkojohdinsarjan johdinmerkintä C494/3 C487/3 BWE58.GY-1.5 Harmaa C494/4 C487/4 BWE59.OG-1.5 Oranssi C494/5 C487/5 BWE60.BN-1.5 Ruskea C494/6 C487/6 BWE61.BU-1.5 Sininen C494/7 C487/7 BWE62.RD-1.5 Punainen C494/8 C488/1 BWE63.VT-1.5 Violetti C494/9 C488/2 BWE64.BU-1.5 Sininen C494/10 C488/3 BWE65.GY-1.5 Harmaa C494/11 C488/4 BWE66.GN-1.5 Vihreä C494/12 C488/5 BWE67.BN-1.5 Ruskea C494/13 C488/6 BWE68.RD-1.5 Punainen C494/14 C488/7 BWE69.OG-1.5 Oranssi C494/15 C486/1 BWE70.YE-2.5 Keltainen C494/16 C486/2 BWE71.BK-2.5 Musta C494/17 C486/3 BWE72.GY-2.5 Harmaa C494/18 C486/4 BWE73.BN-2.5 Ruskea C494/19 C486/5 BWE74.OG-2.5 Oranssi C494/20 C486/6 BWE75.BU-2.5 Sininen C494/21 C486/7 BWE76.VT-2.5 Violetti 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 15 (21)

16 Perälautanostimen johdinsarja Tämän varustelupaketin johdinsarja on tarkoitettu perälautanostimella varustetuille ajoneuvoille. Esivalmiuksiin sisältyvät seuraavat: Johdinsarja kytkimiä varten 2 liitettyä kytkintä perälautanostimen ja kuormatilan valaistuksen ohjaamiseen Molemmat kytkimet on silloitettu liittimen C494 kautta rungon DIN-liittimiin. Kylkivalojen signaalit Työvalon signaali Varoitussignaali, joka ilmoittaa, jos perälautanostin ei ole pysäköintiasennossa Kaikki liittimet, mukaan lukien C158 ja C159, on kerätty rungon oikeanpuoleiseen sivupalkkiin hieman rungon takapään etupuolelle. Ajoneuvon valmistusaika Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Södertälje Zwolle Angers Lisätietoja perälautanostimien johdinsarjoista on asennettu asiakirjassa Perälautanostimen johdinsarja :30-01/05 Painos 6 fi-fi 16 (21)

17 Ylös asennettujen ajovalojen johdinsarja 1 Johdinsarjasta saadaan virta lisävaloille, suuntavilkuille ja äärivaloille, ja siihen kuuluu kaksi liitintä: C364 ja C365. Varustelupaketti sisältää myös ohjaamoon asennettavan kytkimen, jonka avulla valoja vaihdetaan tavallisten ja ylös asennettujen ajovalojen välillä. Vaihto koskee ainoastaan kauko- ja lähivalotoimintoja. 3 Liittimet C364 ja C365 ovat oikealla puolella etuluukun takana ajoneuvoissa, joissa on seuraavat alustan sarjanumerot. Ajoneuvon valmistusaika Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Södertälje Zwolle Angers Liittimet C364 ja C365 ovat vasemmalla puolella etuluukun takana ajoneuvoissa, joissa on seuraavat alustan sarjanumerot Kytkin ohjaamossa. 2. Liitin oikealla puolella etuluukun takana. 3. Liitin vasemmalla puolella etuluukun takana Ajoneuvon valmistusaika Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Södertälje Zwolle Angers :30-01/05 Painos 6 fi-fi 17 (21)

18 Johdinsarja perävaunun pistokkeelle Perävaunun 15-napaisen johdinsarjan navat eivät ole käytössä tehtaalta toimitettaessa, mutta johdot on reititetty liittimeen C449. Napoja voidaan käyttää lisätoimintoihin ja signaaleihin. Kun signaalit silloitetaan liittimeen C449, ne saadaan käyttöön myös ajoneuvossa perävaunun pistokkeessa C162. C449 C162 Voimanoton esivalmiuden johdinsarjat Tämän varustelupaketin johdinsarjat sisältävät valmiit liittimet kytkimiin kojetaulun takapuolelle ja magneettiventtiileihin rungossa. Kaikki tarvittavat ohjausyksikköjen parametrit on ohjelmoitu valmiiksi tehtaalla ajoneuvoon valittujen voimanoton esivalmiuksien mukaisesti. Huom! Tällöin ohjaamon ja rungon välistä johdinsarjaa ei ole silloitettu liittimen C494 kautta. Sen sijaan käytetään vaihtoehtoista johdotusta, jonka käyttö on sallittu ainoastaan tehdasasenteisille laitteille. Lisätietoja vaihtoehdoista löytyy asiakirjasta Voimanotto ja moottorin kierrosluvun säätö. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 18 (21)

19 Miehistöohjaamon johdinsarja Varustelupaketti kuuluu miehistöohjaamon vakiovarustukseen. Se sisältää johdinsarjan, jonka avulla kojetaulun signaalit siirretään ohjaamon takaosan lattiaan ja kattoon. Johdinsarjaa ei ole kytketty. Sen toisessa päässä on C328-liitin, joka sijaitsee kojetaulussa. Toisessa päässä on 3 liitintä: C327 sijaitsee katossa ja C184 ja C185 lattiassa. Lisätietoja miehistöohjaamon johdinsarjasta löytyy kohdan Ohjeet asiakirjoista. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 19 (21)

20 Päällirakennepaketit vanhemmille ajoneuvoille Päällirakennepaketit vanhemmille ajoneuvoille Vanhemmissa P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvoissa voi olla tehdasasennettu päällirakennepaketti. Paketti koostuu useista erityyppisistä liitäntöjen esivalmiuksista päällirakenteen sähköliitännässä. Sähköasennusten esivalmius Perälautanostimen esivalmius Voimanoton esivalmius Sähköasennusten esivalmius Tähän pakettiin kuuluu päällirakenteen ohjausyksikkö, jonka avulla päästään käyttämään liittimien C493 ja C259 kautta saatavia lisätoimintoja. Se sisältää myös päällirakenteen valinnaisen johdinsarjan ohjaamosta runkoon. Lisätietoja sähköjärjestelmän esivalmiudesta, perälautanostimen esivalmiudesta ja silloituksista liittimeen C494 on Ohjeet-kohdan asiakirjoissa. Perälautanostimen esivalmius Tämä paketti on tarkoitettu perälautanostimella varustetuille kuorma-autoille, ja siinä on esivalmiutena tähän tarkoitukseen sovitetut sähkötoiminnot. Paketti käsittää kytkimet, merkki- ja varoitusvalot ja silloitukset liittimeen C494 muilta päällirakennekonsolin liittimiltä. Se sisältää myös valinnaisen päällirakenteen johdinsarjan ohjaamosta runkoon, merkki- ja varoitusvalojen johdinsarjan sekä päällirakenteen johdinsarjan rungossa. Pakettiin kuuluu myös päällirakenteen ohjausyksikkö, jonka avulla päästään käyttämään liittimien C493 ja C259 kautta saatavia lisätoimintoja. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 20 (21)

21 Voimanoton esivalmius Johdotus ja johdinsarjat Tämä paketti on tarkoitettu voimanotolla varustetuille kuorma-autoille, ja siinä on valmiina tähän tarkoitukseen sovitetut sähkötoiminnot. Paketti käsittää kytkimet, merkki- ja varoitusvalot ja silloitukset liittimeen C494 muilta päällirakennekonsolin liittimiltä. Se sisältää myös päällirakenteen johdinsarjan ohjaamosta runkoon, merkki- ja varoitusvalojen johdinsarjan sekä päällirakenteen johdinsarjan rungossa. Pakettiin kuuluu myös päällirakenteen ohjausyksikkö, jonka avulla päästään käyttämään liittimien C493 ja C259 kautta saatavia lisätoimintoja. Päällirakennepaketit vanhemmille ajoneuvoille Lisätietoja voiman ulosoton varustelupaketista ja silloituksista liittimeen C494 löytyy kohdan Ohjeet asiakirjoista. Paketti on tarpeen vanhemmissa ajoneuvoissa, jotta niissä voidaan käyttää moottorin kaukokäynnistystä. 11:30-01/05 Painos 6 fi-fi 21 (21)

Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleistä Päällirakennetyön helpottamiseksi kaikissa alustoissa on sovitukset esivalmisteltuina. ja johdinsarjat voidaan tilata tehtaalla esivalmisteltuina. Tässä asiakirjassa kuvataan: Johdinsarjan suojaletku

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Liittimet kytkevät

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Takavalot Saatavana on 3 takavalotyyppiä: Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo 7 polttimon

Lisätiedot

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494 C494 C494 C494 on 21-napainen liitin, jonka kautta päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja ajoneuvon varustelusta riippuen. Liitin antaa myös mahdollisuuden mukauttaa ajoneuvoa

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Joutokäynnin korottaminen sopii esimerkiksi moottorin lämmittämiseen tai ajoneuvon paineilmajärjestelmän täyttämiseen. Toimintoa voidaan käyttää tilanteissa, joissa moottorin normaalista

Lisätiedot

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta.

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Kuvaus Kuvaus Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan aktivoida: virta-avain ajoasennossa Ohjaamon

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ajoneuvo vilkuttaa vuorotellen oikeaa ja vasenta kaukovaloa. Lisäkaukovalot voidaan ottaa mukaan vilkuttamiseen. Käyttäytyminen Toiminto voidaan määrittää seuraavasti: Vilkku ajonopeudesta

Lisätiedot

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus Kuvaus Kuvaus Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointitoiminnolla tuulilasin pyyhkiminen voidaan käynnistää ohjaamon ulkopuolelta. Tuulilasin pyyhkimisnopeus säädetään suureksi tai pieneksi Scania Diagnos

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Moottorin kierrosluvun rajoitus estää moottorin kierroslukua ylittämästä esimääritettyä arvoa. Tämän

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta EG-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Kytkinpolkimella ja EG-voimanotolla

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Scania-ajoneuvoissa käytetty sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Tarkempi kuvaus päällirakenteen

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä Yleistä Yleistä Toiminto on saatavilla ajoneuvoihin, joissa on seuraavat toiminnot: Automaattivaihteisto Täysautomaattinen Opticruise (ajoneuvot ilman kytkinpoljinta). Koskee 9.0.01 jälkeen valmistettuja

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Voimanottoja ohjataan ajoneuvon BCI-ohjausyksikön (Bodywork Electrical System) kautta. Toiminto on käytettävissä vain, jos ajoneuvossa on voimanotto. Jos ajoneuvo on varustettu

Lisätiedot

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja.

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. Liitin on ruskea ja sijaitsee päällirakennekonsolin sisäosalla. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Päällirakennetoimintoja ohjataan ohjausyksiköillä käyttämällä

Lisätiedot

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten Yleistä liittimestä C449 Yleistä liittimestä C449 C449 on 18-napainen liitin, jonka avulla päästään hallitsemaan automaattivaihteiston ja perävaunuliitäntöjen toimintoja. Lisätietoja automaattivaihteiston

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Moottorin kaukosammutustoimintoa käytetään silloin, kun moottori halutaan sammuttaa esimerkiksi ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Toiminnosta on 2 versiota: Moottorin kaukosammutus:

Lisätiedot

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden 11:60-13/07 Painos 1 fi Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen Scania CV AB 2007, Sweden Sisältö Sisältö Selostus...3 Alustaerittely...4 Kytkentäohjeet Vaihtoehto 1: Aktivointi maadoittamalla...6

Lisätiedot

Jatkuva kierrosluvun rajoitus

Jatkuva kierrosluvun rajoitus Taustaa Taustaa Jatkuvan kierrosluvun rajoitustoiminnon aktivointiin on olemassa kolme vaihtoehtoa. Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla (Bodywork Communication Interface): Analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen

Lisätiedot

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan Sijainti Sijainti Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan istuimen edessä. Liittimet ja releet Päällirakennekonsolissa on 6 paikkaa liittimille. Lisäksi

Lisätiedot

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot:

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot: Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Automaattivaihteiston (Allison) voimanoton aktivoinnin toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivoimiseen kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta.

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti

Korotettu joutokäynti Taustaa Taustaa Korotettua joutokäyntitoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT Kuvaus Kuvaus Yleistä toimintoa käytetään työvalojen kytkemiseen päälle ja pois. Työvalot voivat sijaita ohjaamon takaseinässä, rungossa, päällirakenteen eri kohdissa tai umpikorissa. Painikkeen jälkiasennus

Lisätiedot

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminto on asiakkaan valitsema varusteluvaihtoehto jäteautoille, joissa on työtasanne (versiokoodi 3820B). Kun työtasanne aktivoidaan tämän selostuksen mukaan,

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Tämä toimintakuvaus liitäntäohjeineen koskee ajoneuvoja, joissa koordinaattori ohjaa vaihteistokäyttöisen voimanoton aktivointia. EG-voimanoton aktivointi

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista:

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Lisätietoja saat Scanian jälleenmyyjältä. Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo Vakiomallinen 7 polttimon

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkentä

Vapaa-asennon automaattikytkentä Taustaa Taustaa Vapaa-asennon automaattikytkentää ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Vapaa-asennon automaattikytkentä voidaan aktivoida

Lisätiedot

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton ilmanoton parantaminen Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Kun HPI- ja PDE-järjestelmillä varustettuja ajoneuvoja käytetään paikallaan

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT Toiminta Toiminta Käytetään ajoneuvon tietojen näyttämiseen ja lukemiseen näyttömittareista, jotka sijaitsevat muualla kuin kuljettajan paikalla. Huom! Toimintoa ei voi käyttää ulkoisen CAN-yhteyden kautta.

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ehdollisia lähtösignaaleja on kolme (3), ja päällirakentaja voi käyttää niitä erilaisten päällirakennetoimintojen ja laitteiden ohjaamiseen. Käyttäytyminen Nämä 3 ehdollista lähtösignaalia

Lisätiedot

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta AWD-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Jotta voimanoton ohjaus toimisi

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys Yleisiä tietoja toiminnoista Yleisiä tietoja toiminnoista Scania tarjoaa 4 toimintoa ajonopeuden rajoittamiseen. Toimintoja käyttämällä saadaan täytettyä sekä asiakkaiden omat että lakisääteiset vaatimukset,

Lisätiedot

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Momentinrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 C493 on 15-napainen liitin, jonka avulla päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja päällirakenteen ohjausjärjestelmän (BWS, Bodywork

Lisätiedot

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä Yleistä ALM-ohjausyksikkö (hälytysjärjestelmä) voidaan tilata tehtaalla valmisteltuna ulkoisiin hälytysantureihin liittämistä varten. Valmistelu koostuu liittimestä C8112. Liitin on keltainen ja sijaitsee

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia käytettäessä tai kipattaessa ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Palkeiden tyhjennystoiminto voidaan

Lisätiedot

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ!

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ! Tee kaikki päällirakenteen alustarungon maatot vasempaan rungon sivupalkkiin. Maadoitus rungon oikeaan sivupalkkiin aiheuttaa jännitehäviötä, koska akun miinusnapa on liitetty rungon vasempaan sivupalkkiin.

Lisätiedot

Ajonopeus. Kuvaus. Ajovalojen kiertokytkin

Ajonopeus. Kuvaus. Ajovalojen kiertokytkin Kuvaus Kuvaus Jos ajoneuvossa on ajopiirturi, siihen voidaan kytkeä lisämittari ajonopeuden näyttöä varten. Se on liitetty päällirakennekonsolin liittimen C7 napaan 5. Ajoneuvoissa, jotka on valmistettu

Lisätiedot

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista Selitys Selitys Tätä julkaisua on tarkoitus käyttää tarkistettaessa, että päällirakenteen asennus on suoritettu tavalla, jolla varmistetaan korkea laatu sekä henkilö- ja materiaalivahinkojen riskin minimointi

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30660330 Versio 1.1 Osa nro 30660327, 31339975, 31339976 Pysäköintiapu, etu Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, etu- 30660330 - V1.1 Sivu 1 / 22 Varuste

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja. Yleistä

Takaosan alleajosuoja. Yleistä Yleistä Yleistä Standardin UN ECE R58 vaatimusten täyttämiseksi kuorma-autot on varustettava takaosan alleajosuojalla. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja. Tässä

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia tai kippiä käytettäessä ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Tyhjät palkeet -toiminto voidaan aktivoida

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät.

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät. Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface). Lisätietoja voimanottojen

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen Taustaa Taustaa Ulkoisia näyttömittareita ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Ehdot, mitä ajoneuvon tietoja ulkoiset näyttömittarit näyttävät,

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285786 Versio 1.3 Osa nro 30763865, 31324672, 31346164, 31346526 Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen IMG-264110 Volvo Car Corporation Vetokoukku, johdinkimppu,

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Voimanottojen ja moottorin kierrosluvun säätö. Tehtaalla asennettu varustelupaketti. Liitäntöjen sijainti erityyppisille voimanotoille

Voimanottojen ja moottorin kierrosluvun säätö. Tehtaalla asennettu varustelupaketti. Liitäntöjen sijainti erityyppisille voimanotoille Ajoneuvoon voidaan tilata erilaisia sähköasennusten esivalmiuksia tai täysin tehdasasennettuja voimanottoja. Tässä on kuvattu, mitä nämä vaihtoehdot sisältävät, esim. johdinsarjoja, kytkimiä jne. Yksittäisessä

Lisätiedot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot Kuvaus Kuvaus Kytkentävaihtoehtoja on kaksi erilaista sen mukaan, millaisella näkö- ja näkyvyystoimintojen ohjausjärjestelmällä ajoneuvo on varustettu. Uusin on nimeltään CUV2 asiakirjassa ja edellinen

Lisätiedot

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT Yleistä vetolaitteista Yleistä vetolaitteista Vetolaite on yhteinen nimi yhdelle tai monelle komponentille, jo(t)ka ajoneuvoon on asennettava, ennen kuin se voi vetää perävaunua. Vetolaitteen tarkoituksena

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Nopeusrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Installation instructions, accessories Ohje nro 30660544 Versio 1.0 Osa nro Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Volvo Car Corporation Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö- 30660544 - V1.0 Sivu 1

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ!

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ! Kojetaulu, yleistä Kojetaulu, yleistä Pehmeä kojetaulu 3 4 1 5 TÄRKEÄÄ! Käsittele pehmeää kojetaulua varoen. Osat ovat herkkiä, erityisesti koristelistat. Koristelistat on kiinnitetty useilla voimakkaasti

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu, eteen

Kynnyslista, valaistu, eteen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285847 Versio 1.3 Osa nro 30763394 Kynnyslista, valaistu, eteen IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu, eteen- 31285847 - V1.3 Sivu 1 /

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleisiä tietoja Ajoneuvot voidaan tilata tehtaalla asennetuilla voimanotoilla. Lisäksi ajoneuvot on mahdollista tilata tehtaalla asennetuilla voimanottojen sähköasennusten esivalmiuksilla. Sen jälleen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä Yleistä Yleistä Osat hydraulilaitteiston käyttöä varten voidaan tilata tehtaalta: Seuraavat osat ovat saatavana: Säädin Hydrauliöljysäiliö ja paineenrajoitusventtiili Hydraulipumppu Letkut ja liitokset

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintoilmaisimia varten, joiden avulla kuljettajan ympäristö voidaan mukauttaa käyttötarkoitukseensa. Toimintoilmaisimet voidaan

Lisätiedot

Saab 9-3 (9400) -M03, Saab 9-5

Saab 9-3 (9400) -M03, Saab 9-5 SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ajastinsarja Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 32

Lisätiedot

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel Ohje nro Versio Osa nro 8682246 1.0 Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel D4192T3/T4 G8703581 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000176 A0000212 G8703602 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Lumination LED-valaisimet

Lumination LED-valaisimet GE Lighting Solutions Asennusohje Lumination LED-valaisimet LED-riippuvalaisin (EP14-sarja) Ominaisuudet Pitkä käyttöikä (50 000 tuntia) 5 vuoden takuu IP30 Kuivien tilojen luokitus ENNEN KUIN ALOITAT

Lisätiedot

Bluetooth, mykistyssarja

Bluetooth, mykistyssarja Installation instructions, accessories Ohje nro 31210093 Versio 1.0 Osa nro Bluetooth, mykistyssarja Volvo Car Corporation Bluetooth, mykistyssarja- 31210093 - V1.0 Sivu 1 / 23 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali Valinnaiset lähtösignaalit Valinnaiset lähtösignaalit Tässä asiakirjassa kuvataan, mitä valinnaisia lähtösignaaleja on liittimelle C493, napa 8 12 (lisätoimintojen liitin). Nämä signaalit on valittu ja

Lisätiedot

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Vetävän akselin katkaisevaa voimanottoa käytetään pääasiassa silloin, kun tarvitaan erittäin suurta voimaa. Etuna on, että vetoakselit kytkeytyvät

Lisätiedot

Pysäköintiapu, ohjain

Pysäköintiapu, ohjain Installation instructions, accessories Ohje nro 31408456 Versio 1.3 Osa nro 31399352 Pysäköintiapu, ohjain Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, ohjain- 31408456 - V1.3 Sivu 1 / 76 Erikoistyökalut 999 7234

Lisätiedot

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten Johdanto liittimeen Johdanto liittimeen on 18-napainen liitin, jonka avulla päästään hallitsemaan automaattivaihteistojen ja perävaunuliitäntöjen toimintoja. Lisätietoja automaattivaihteistojen tuloista

Lisätiedot

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Installation instructions, accessories Ohje nro 31324633 Versio 1.0 Osa nro 31414859, 31373184 Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen IMG-264110 Volvo Car Corporation Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen-

Lisätiedot

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Installation instructions, accessories Ohje nro 31324634 Versio 1.0 Osa nro 31414859, 31373184 Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Volvo Car Corporation Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen- 31324634

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664334 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000163 M3603493 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot