Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työskentely johtimien ja läpivientien kanssa. Yleistä. Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa:"

Transkriptio

1 Yleistä Päällirakennetyön helpottamiseksi kaikissa alustoissa on sovitukset esivalmisteltuina. ja johdinsarjat voidaan tilata tehtaalla esivalmisteltuina. Tässä asiakirjassa kuvataan: Johdinsarjan suojaletku kojetaulussa Läpivienti ohjaamon lattiassa Johtimien mitoitus Jännitehäviön laskeminen Johtimien reititys Toimenpiteet viallisille johdoille Yleistä Lisätietoja saatavana olevista johdinsarjoista on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Päällirakennetoimintojen johdinsarja Ylimääräisten kytkimien johdinsarja Ylimääräisten kytkimien johdinsarjojen liitännät Perälautanostimen johdinsarja Kattohyllyyn asennettu päällirakennetoimintojen johdinsarja Hälytysanturien liittäminen Työvalo Ylös asennetut ajovalot TÄRKEÄÄ! Kaikki johdot on suojattava ylikuormitukselta sulakkeilla tai elektronisilla virranrajoittimilla. Scania CV AB 2017, Sweden 1 (11)

2 Läpiviennit Johdinsarjan suojaletku kojetaulussa Kaikki ajoneuvot on varustettu johdinsarjojen suojaletkulla. Suojaletku on tarkoitettu johdinsarjoille, joita voidaan tarvita päällirakennetoimintojen uusille kytkimille, ja se helpottaa johdinsarjojen jälkiasennusta. Suojaletku on aallotettu letku, jonka sisähalkaisija on 15 mm. Jos johtimia on reititettävä kytkinmoduuleihin suojaletkun keskiosasta, letkuun voidaan tehdä varovasti pieni viilto sopivaan kohtaan, josta johdin voidaan vetää esiin. Tämä kannattaa tehdä sivuleikkureilla tai puukolla. Huom! Varo johtimia leikatessasi johdinsarjojen suojaletkua. 1 Läpiviennit Matkustajan puolella suojaletkun pää sijaitsee päällirakenteen sähkökeskuksen ja päällirakennekonsolin välissä. Kuljettajan puolella suojaletkun pää sijaitsee kytkinmoduulien takana ohjauspyörän ja kuljettajan oven välissä. Lisätietoja pääsystä matkustajan puolella on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9 Työskentely päällirakennekonsolin kanssa Lisätietoja pääsystä kuljettajan puolella on annettu asiakirjassa Työskentely kojetaulun kanssa. 1. Päällirakenteen sähkökeskus Scania CV AB 2017, Sweden 2 (11)

3 Läpivienti ohjaamon lattiassa Ohjaamoon meneville johtimille on läpivienti, joka sijaitsee ohjaamon lattian ja rintapellin liitosalueella matkustajan puolella. Läpiviennit Läpivienti on suunniteltu läpimitoiltaan erikokoisille johtimille, ja sen läpi mahtuu liitin, jonka halkaisija on noin 70 mm. Läpiviennin käyttäminen Läpivientiin pääsee käsiksi ohjaamon sisä- ja ulkopuolelta. Ohjaamon ulkopuolelta läpivientiin pääsee käsiksi etuluukun paneelin takaa ja ohjaamon kulmasta matkustajan puolella. Läpivienti näyttää kartiomaiselta kumipalkeelta, joka tulee esiin ohjaamon lattian alta. Katso kuva. Ohjaamon sisäpuolelta läpivientiin pääsee käsiksi jalkatilan alta matkustajan puolella Läpiviennin sijainti vasemmalta ohjattavissa ajoneuvoissa. Scania CV AB 2017, Sweden 3 (11)

4 Läpiviennit Käytä läpivientiä ohjaamon sisältä seuraavasti: 1. Irrota paneeli jalkatilan edestä matkustajan puolelta. 2. Irrota lattiamaton sivulista ja taita matto taakse. 3. Irrota kumipalje. 4. Poista vaahtomuovisisäke. 5. Leikkaa kumipalkeet niin, että reiän halkaisija on hieman pienempi kuin sisäänpujotettavan johdinsarjan halkaisija. Huom! Johtokanavat ja kiinnikkeet on mitoitettu halkaisijaltaan 30 mm johdinsarjoille. 6. Valitse tarvittaessa putki, jonka läpi johdinsarjan liitin voidaan pujottaa. Työnnä putki kumipalkeessa olevan reiän läpi. 7. Työnnä liitin putken läpi ja irrota sitten putki. 8. Asenna vaahtomuovisisäke takaisin kumipalkeeseen niin, että se tulee tiiviisti johdinsarjaa vasten. 9. Asenna kumipalje ohjaamon lattiassa olevaan reikään ja varmista, että ylempi kumirengas on kokonaan ja tiiviisti ohjaamon lattiaa vasten. 10. Kiinnitä johdin asentamalla nippuside kumipalkeen ympäri ja vetämällä tiukalle. 11. Asenna lattiamatto, sivulista sekä paneeli takaisin. Scania CV AB 2017, Sweden 4 (11)

5 Läpiviennit TÄRKEÄÄ! voivat vahingoittua, jos ne venyvät. Varmista siksi johdinsarjaa kiinnitettäessä, että johdinta on riittävästi ylimääräistä ohjaamon lattian (1) ja alustan lähimmän kiinnityskohdan (2) välillä, ks. kuva. Tarkista, että johtimet eivät veny, kun ohjaamo on kallistettaessa korkeimmassa kohdassaan Scania CV AB 2017, Sweden 5 (11)

6 Johtimien mitoitus Johtimia mitoitettaessa on tärkeää huomioida erilaisia tekijöitä, kuten sulakkeen nimellisvirranvoimakkuus ja johtimen pituus. Sulakkeen, johtimen pituuden ja johtimen poikkipinta-alan välinen suositeltu suhde: Sulake (A) Huom! Johtimen pisin sallittu pituus (m) 5 3,9 0,75 7,5 2,6 1,0 10 3,9 1,5 20 3,2 2,5 30 5,0 6,0 Johtimen pienin sallittu poikkipinta-ala (mm 2 ) Taulukon tiedot ovat ainoastaan ohjeellisia. Jokainen johdin on arvioitava vallitsevien olosuhteiden mukaan. Johtimien pienin sallittu poikkipinta-ala ohjaamon ulkopuolella on 1,5 mm 2, sillä johtimet altistuvat suurille mekaanisille rasituksille. Jos tietyn sulakkeen suurin sallittu johdinpituus ja poikkipinta-ala ylitetään, voidaan joutua valitsemaan suurempi poikkipinta-ala liian suuren jännitehäviön välttämiseksi. Yleensä sallitaan 5 % jännitehäviö (1,2 V:n jännitehäviö 24 V:n järjestelmäjännitteellä). Scania CV AB 2017, Sweden 6 (11)

7 Jännitehäviön laskeminen Laske jännitehäviö kuparijohtimelle, jonka resistiivisyys on 0,0175 ohmia/mm 2, kun lämpötila on 20 C. U = I 0,0175 L A Parametrien selitys: U = Jännitehäviö (V) I = Virranvoimakkuus (A) L = Johtimen pituus syöttöpisteestä maadoituspisteeseen (m) A = Johtimen poikkipinta-ala (mm 2 ) Scania CV AB 2017, Sweden 7 (11)

8 Johtimien reititys Muista seuraava johtimien reititystä suunniteltaessa: Asenna johtimiin aina hankaussuojat, jos hankautumisvaara on olemassa. eivät saa koskettaa teräviin reunoihin (säde alle 0,5 mm), esim. leikkaaviin reunoihin tai kierreruuvien päihin. Jos johdin kiinnitetään kiristimellä kumiletkuun, se ei saa häiritä letkun liikkumista. Tee johtimista tarpeeksi pitkiä liikkeiden mahdollistamiseksi. Suurin sallittu etäisyys johdinkiinnikkeiden, esim. nippusiteiden välillä: 150 mm ohjaamossa 400 mm ohjaamon ulkopuolella Asenna johtimet mahdollisimman kauas kuumista pinnoista, joiden lämpötila on yli 90 C. Jos ei käytetä lämpökilpeä, seuraavat lyhimmät sallitut etäisyydet kuumista pinnoista ovat voimassa johtimille, jotka kestävät vähintään 105 C: 200 mm pakoputkesta, turboahtimesta ja äänenvaimentimesta 100 mm moottorin ja ohjaamon lisälämmittimien pakoputkista 100 mm moottorin ja hidastimen jäähdytysnesteputkista Huom! Kojetaulussa ja sen ympärillä ilmakanavien lähellä lämpötila saattaa olla jopa 90 C. Tämän vuoksi ohjaamossa ja ohjaamon ulkopuolella on aina käytettävä johtimia, jotka kestävät vähintään 105 C lämpötilan. Moottoritilassa voidaan tietyissä kohdin vaatia suuremman kuumuuden kestämistä. Lisätietoja kuumista komponenteista on annettu asiakirjassa Kuumiin komponentteihin liittyvät tulipalo- ja vauriovaarat. Scania CV AB 2017, Sweden 8 (11)

9 Toimenpiteet viallisille johdoille Uusi mahdollisuuksien mukaan koko johdin, jos se on vahingoittunut. Liitä ohjaamon johdin, jos sen uusiminen kokonaisuudessaan ei ole mahdollista. Käytä liittämiseen mielellään vesitiiviitä liittimiä, esim. Cannon Sure-Seal eller Deutsch serie DT. Viimeisenä vaihtoehtona on liittää johdin liitinholkeilla, liimalla ja kutistusletkulla. Sijoita johdinliitos hyvin suojattuun paikkaan, jotta se ei altistu mekaaniselle kuormitukselle. Liittimiä sekä liimalla varustettuja liitinholkkeja on saatavana Scania-jälleenmyyjiltä. Scania CV AB 2017, Sweden 9 (11)

10 Liittäminen liittimillä Liitä johdin suoraan, jos johdon päät ovat kunnossa ja riittävän pitkät liittämistä varten johdinta venyttämättä. Valmista välikappale, jos johtimen ehjät päät ovat liian lyhyet suoran johtoliitoksen tekemiseen. Viimeistele liittimet ja liitinkotelot samalla tavalla molemmissa tapauksissa. Liittimiä ja liitinkoteloita on saatavana 1 10-napaisina versioina. Näitä osia voidaan hankkia Scania-liikkeistä. Johdinliitos välikappaleella: 1. Poista johdon vaurioitunut osa. Valitse liitoskohdat niin, että johdinta ei taivuteta liitoksen kohdalta. 2. Kierrä liittimien suojaholkit kaapelin molempiin ehjiin päihin. Suojaholkin täytyy vastata johtimen poikkipinta-alaa. 3. Kuori noin 35 mm ulkoeristystä ja sitten 7 8 mm sisäeristystä johtimen molemmista päistä. 4. Käytä puristustyökalua liittimien napojen ja holkkien puristamiseksi johtimen päihin. Navan ja holkin täytyy vastata johtimen poikkipinta-alaa. 5. Paina suojaholkit liittimien holkkien päälle. 6. Valmista välikappale kohtien 2-5 mukaisesti samalla tavalla kuin vastaava liitinkotelo johtimen molempiin päihin. Asenna sitten liittimen liitinkoteloihin. 7. Testaa liitos Scania CV AB 2017, Sweden 10 (11)

11 Liittäminen liimalla varustetulla liitinholkilla 1. Poista johdon vaurioitunut osa. Valitse liitoskohdat niin, että johdinta ei taivuteta liitoksen kohdalta. 2. Kuori eristystä 7-8 mm kaapelin molemmista ehjistä päistä. 3. Jos tarvitaan välikappale, kuori eristettä 7-8 mm molemmista päistä. 4. Jos liitos tehdään ohjaamon ulkopuolella, liitos on suojattava kutistusletkulla. Kutistusletkun tulee olla vähintään kolme kertaa pitempi kuin liitinholkki. Leikkaa kutistusletku ja pujota se johtimen päälle. 5. Asenna liitinholkki siten, että johdinten päät menevät sen pohjaan. Käytä liitinholkkia, joka vastaa johtimen poikkipinta-alaa. 6. Käytä puristustyökalua liitinholkin puristamiseksi johtimen kuorittujen päiden päälle. 7. Käytä heijastimella varustettua kuumailmapistoolia ja lämmitä liitinholkkia keskeltä ulospäin, kunnes liitinholkin päät kutistuvat ja liimaa puristuu ulos. TÄRKEÄÄ! Älä ylikuumenna. Varmista, etteivät lähellä olevat komponentit altistu liialliselle kuumuudelle. 8. Pujota kutistusletku liitinholkin päälle, ja kuumenna letkua, kunnes liitos on tiivis ja vahva. 9. Testaa liitos. Scania CV AB 2017, Sweden 11 (11)

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa käsitellään sähköjohtojen ja johdinsarjojen käsittely ja mitoitus. Päällirakenteelle tehtävien töiden helpottamiseksi tehtaalta on mahdollista tilata lisävarusteena erilaisia

Lisätiedot

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus Yleisiä tietoja Tässä asiakirjassa kuvataan työvalojen tilausvaihtoehdot ja annetaan esimerkkejä niiden kytkemisestä. Seuraavat työvalot kuvataan: Työvalonheitin ohjaamon takaseinässä Työvalonheitin takapäässä

Lisätiedot

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan Sijainti Sijainti Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan istuimen edessä. Liittimet ja releet Päällirakennekonsolissa on 6 paikkaa liittimille. Lisäksi

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Liittimet kytkevät

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä Yleistä ALM-ohjausyksikkö (hälytysjärjestelmä) voidaan tilata tehtaalla valmisteltuna ulkoisiin hälytysantureihin liittämistä varten. Valmistelu koostuu liittimestä C8112. Liitin on keltainen ja sijaitsee

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Jatkuva kierrosluvun rajoitus

Jatkuva kierrosluvun rajoitus Taustaa Taustaa Jatkuvan kierrosluvun rajoitustoiminnon aktivointiin on olemassa kolme vaihtoehtoa. Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla (Bodywork Communication Interface): Analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Päällirakennetoimintoja ohjataan ohjausyksiköillä käyttämällä

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista Selitys Selitys Tätä julkaisua on tarkoitus käyttää tarkistettaessa, että päällirakenteen asennus on suoritettu tavalla, jolla varmistetaan korkea laatu sekä henkilö- ja materiaalivahinkojen riskin minimointi

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti

Korotettu joutokäynti Taustaa Taustaa Korotettua joutokäyntitoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Momentinrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkentä

Vapaa-asennon automaattikytkentä Taustaa Taustaa Vapaa-asennon automaattikytkentää ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Vapaa-asennon automaattikytkentä voidaan aktivoida

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot Kuvaus Kuvaus Kytkentävaihtoehtoja on kaksi erilaista sen mukaan, millaisella näkö- ja näkyvyystoimintojen ohjausjärjestelmällä ajoneuvo on varustettu. Uusin on nimeltään CUV2 asiakirjassa ja edellinen

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen Taustaa Taustaa Ulkoisia näyttömittareita ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Ehdot, mitä ajoneuvon tietoja ulkoiset näyttömittarit näyttävät,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Pysäköintitutka, etu

Installation instructions, accessories. Pysäköintitutka, etu Installation instructions, accessories Ohje nro 30765381 Versio 1.2 Osa nro 31269615, 30765383, 31339977, 31285041 Pysäköintitutka, etu Volvo Car Corporation Pysäköintitutka, etu- 30765381 - V1.2 Sivu

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu, eteen

Kynnyslista, valaistu, eteen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285847 Versio 1.3 Osa nro 30763394 Kynnyslista, valaistu, eteen IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu, eteen- 31285847 - V1.3 Sivu 1 /

Lisätiedot

Saab 9-5 D223L. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

Saab 9-5 D223L. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Haaroitusjohtosarja LHD MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi Kuvaus Kuvaus Yleistä Päällirakentaja voi käyttää tätä toimintoa valitessaan, kuinka kaukovalojen ja lisäkaukovalojen tulisi syttyä tai vilkkua. Ehdot Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30660330 Versio 1.1 Osa nro 30660327, 31339975, 31339976 Pysäköintiapu, etu Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, etu- 30660330 - V1.1 Sivu 1 / 22 Varuste

Lisätiedot

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel Ohje nro Versio Osa nro 8682246 1.0 Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel D4192T3/T4 G8703581 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000176 A0000212 G8703602 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Pysäköintiapu, ohjain

Pysäköintiapu, ohjain Installation instructions, accessories Ohje nro 31408456 Versio 1.3 Osa nro 31399352 Pysäköintiapu, ohjain Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, ohjain- 31408456 - V1.3 Sivu 1 / 76 Erikoistyökalut 999 7234

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664334 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000163 M3603493 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, 230V, 6-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, 230V, 6-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 30730080 Versio 1.2 Osa nro 30730078 Sähköinen moottorinlämmitin, 230V, 6-syl. Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, 230V, 6-syl.- 30730080

Lisätiedot

FZVD2PMU Flex -kaapelit

FZVD2PMU Flex -kaapelit FZVD2PMU Flex -kaapelit Yleiset asennusohjeet Ohjeet kaapelikelan käsittelyyn löytyvät yleisohjeesta 20130515/AV/01 Kelan käsittely. FZVD2PMU Flex -kaapelit on suunniteltu kestämään aurausasennus suoraan

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Nopeusrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ!

Maadoitus ja virransyöttö. Alustarungon maadoitus TÄRKEÄÄ! Tee kaikki päällirakenteen alustarungon maatot vasempaan rungon sivupalkkiin. Maadoitus rungon oikeaan sivupalkkiin aiheuttaa jännitehäviötä, koska akun miinusnapa on liitetty rungon vasempaan sivupalkkiin.

Lisätiedot

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden 11:60-13/07 Painos 1 fi Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen Scania CV AB 2007, Sweden Sisältö Sisältö Selostus...3 Alustaerittely...4 Kytkentäohjeet Vaihtoehto 1: Aktivointi maadoittamalla...6

Lisätiedot

900 Asennusohje. SITdefault. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces E930A142. SCdefault

900 Asennusohje. SITdefault. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces E930A142. SCdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault 0217(5,1*6$19,61,1*Â,167$//$7,21,16758&7,216 0217$*($1/(,781*Â,16758&7,216'(0217$*( +DDURLWXVMRKWRVDUMD/+' Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Takavalot Saatavana on 3 takavalotyyppiä: Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo 7 polttimon

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Scania-ajoneuvoissa käytetty sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Tarkempi kuvaus päällirakenteen

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Joutokäynnin korottaminen sopii esimerkiksi moottorin lämmittämiseen tai ajoneuvon paineilmajärjestelmän täyttämiseen. Toimintoa voidaan käyttää tilanteissa, joissa moottorin normaalista

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu

Kynnyslista, valaistu Installation instructions, accessories Ohje nro 30721137 Versio 1.3 Osa nro 31414735, 30790158, 30790156 Kynnyslista, valaistu IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu- 30721137 - V1.3 Sivu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Liitospakkaus Teflon

ASENNUSOHJE. Liitospakkaus Teflon ASENNUSOHJE Liitospakkaus Teflon PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Pakkauksessa on mukana materiaalit yhden loppupäätteen sekä yhden kylmäkaapeliliitoksen tekemiseen. Loppupääte: Musta 12 mm kutiste, pituus 60 mm Kirkas

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ajoneuvo vilkuttaa vuorotellen oikeaa ja vasenta kaukovaloa. Lisäkaukovalot voidaan ottaa mukaan vilkuttamiseen. Käyttäytyminen Toiminto voidaan määrittää seuraavasti: Vilkku ajonopeudesta

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus Kuvaus Kuvaus Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointitoiminnolla tuulilasin pyyhkiminen voidaan käynnistää ohjaamon ulkopuolelta. Tuulilasin pyyhkimisnopeus säädetään suureksi tai pieneksi Scania Diagnos

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Asennussarja, lisävalot MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

Saab 9-3 (9400) -M03, Saab 9-5

Saab 9-3 (9400) -M03, Saab 9-5 SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ajastinsarja Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 32

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Form No. Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Mallinro: 133-717 3413-53 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

Saab 9-3 Z18XE M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault.

Saab 9-3 Z18XE M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Sdefault 900 sennusohje SITdefault Lohkolämmitin MONTRINGSNVISNING INSTLLTION INSTRUTIONS MONTGNLITUNG INSTRUTIONS MONTG ccessories Part No. Group ate Instruction Part No. Replaces 32 026 188 Oct 07 32

Lisätiedot

Asentajan käsikirja Vedenpoistoputki KVR 10

Asentajan käsikirja Vedenpoistoputki KVR 10 Asentajan käsikirja Vedenpoistoputki KVR 10 Lisätarvikkeet IHB FI 1626-2 331787 Sisällys 1 Yleistä Sisällysluettelo (F2016/F2026/F2030/F2120/F2300) Sisällysluettelo (F2040/HBS 05 + AMS 10) KVR 10:sta

Lisätiedot

Apurunkorakenne. Lisätietoja alustarungoista on annettu asiakirjassa Alustarungot.

Apurunkorakenne. Lisätietoja alustarungoista on annettu asiakirjassa Alustarungot. Yleistä Yleistä Apurunkoa voidaan käyttää seuraaviin tehtäviin: Se antaa vapaan tilan pyörien ja muiden rungosta ulkonevien osien välille. Se tuo jäykkyyttä ja vähentää rasituksia takaylityksessä. Se suojaa

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285786 Versio 1.3 Osa nro 30763865, 31324672, 31346164, 31346526 Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen IMG-264110 Volvo Car Corporation Vetokoukku, johdinkimppu,

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa kuvataan, minne reiät, reikämerkinnät ja hitsausmutterit sijoitetaan ohjaamon ulkopuolella. Tarkoituksena on helpottaa lisälaitteiden ja varusteiden asennusta. Reiät

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton ilmanoton parantaminen Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Kun HPI- ja PDE-järjestelmillä varustettuja ajoneuvoja käytetään paikallaan

Lisätiedot

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ!

Kojetaulu. Kojetaulu, yleistä. Pehmeä kojetaulu. Kytkimen vaihto TÄRKEÄÄ! Kojetaulu, yleistä Kojetaulu, yleistä Pehmeä kojetaulu 3 4 1 5 TÄRKEÄÄ! Käsittele pehmeää kojetaulua varoen. Osat ovat herkkiä, erityisesti koristelistat. Koristelistat on kiinnitetty useilla voimakkaasti

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun ohjaus

Moottorin kierrosluvun ohjaus Taustaa Taustaa Moottorin kierroslukutoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta.

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Kuvaus Kuvaus Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan aktivoida: virta-avain ajoasennossa Ohjaamon

Lisätiedot

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö S60 / S80 / V70 / V70 XC / XC70 Section Group Weight(Kg/Pounds) Year Month 3 36 2004 05 S60 2001, S60 2002, S60 2003, S60 2004, S60 2005, S60 2006, S60 2007, S60 2008, S60 2009, S80 (-06) 1999, S80 (-06)

Lisätiedot

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Installation instructions, accessories Ohje nro 30660544 Versio 1.0 Osa nro Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Volvo Car Corporation Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö- 30660544 - V1.0 Sivu 1

Lisätiedot

Lisävalot, asennussarja

Lisävalot, asennussarja Installation instructions, accessories Ohje nro 30756729 Versio 1.3 Osa nro 30796565 Lisävalot, asennussarja IMG-251578 Volvo Car Corporation Lisävalot, asennussarja- 30756729 - V1.3 Sivu 1 / 19 Varuste

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 5-syl. diesel 230V, sarjanro

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 5-syl. diesel 230V, sarjanro Installation instructions, accessories Ohje nro 31269592 Versio 1.2 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 5-syl. diesel 230V, sarjanro 31260698 IMG-290823 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen

Lisätiedot

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 2.5m Vesiletkusuoja, 3m

Asennusohje. - Lisäksi: Vesiletku ø19mm, 2.5m Vesiletkusuoja, 3m Asennusohje Auto: Mercedes Benz Atego (vm 2008 -) - mallit 818, 918 ja 1018 rengasleveydellä 215 / 235 / 245 Manuaali-ilmastoinnilla Lämmitin: HYDRONIC D5W SC, 24V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet:

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Kaapelikuorija ST-OCS

Kaapelikuorija ST-OCS 1/2 30.4.2014 Kaapelikuorija ST-OCS Kaapelikuorija ST-OCS Toimituspakkaus Ominaisuuksia: - Soveltuu erityyppisten ja kokoisten valokaapeleiden vaippojen halkaisuun. - On varsin kätevä ja nopea työkalu

Lisätiedot

Asennusohje. devicrimp CS-2A/CS-2B. Korjaus- & liitäntäpakkaus 2-johdinkaapeleille SSTL nro 04 320 93

Asennusohje. devicrimp CS-2A/CS-2B. Korjaus- & liitäntäpakkaus 2-johdinkaapeleille SSTL nro 04 320 93 FI Asennusohje devicrimp CS-2A/CS-2B Korjaus- & liitäntäpakkaus 2-johdinkaapeleille SSTL nro 04 320 93 Korjaus- & liitäntäpakkaus: 2 kpl suuri kutistesukka, (pit. 20 cm, Ø ~3 cm) (A) 2 kpl keskikoko kutistesukka,

Lisätiedot

Bluetooth, mykistyssarja

Bluetooth, mykistyssarja Installation instructions, accessories Ohje nro 31210093 Versio 1.0 Osa nro Bluetooth, mykistyssarja Volvo Car Corporation Bluetooth, mykistyssarja- 31210093 - V1.0 Sivu 1 / 23 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT Kuvaus Kuvaus Yleistä toimintoa käytetään työvalojen kytkemiseen päälle ja pois. Työvalot voivat sijaita ohjaamon takaseinässä, rungossa, päällirakenteen eri kohdissa tai umpikorissa. Painikkeen jälkiasennus

Lisätiedot

Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Navigointivarustuksen johtosarja MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Lisätiedot

Jäähdyttimen irrotus. Yleistä. Työkalut. Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on mm. VAROITUS!

Jäähdyttimen irrotus. Yleistä. Työkalut. Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on mm. VAROITUS! Yleistä Yleistä Koskee G- ja R-ohjaamollisia ajoneuvoja, joiden etupään leveys on 1 140 mm. VAROITUS! Käytä suojakäsineitä, suojalaseja ja suojavaatteita työskennellessäsi ilmajäähdytteisen EGR-jäähdyttimen

Lisätiedot

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Installation instructions, accessories Ohje nro 31316253 Versio 1.2 Osa nro 31316217, 31316219, 31414750, 31428180 Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Volvo Car Corporation Hälytin, Volvo Guard

Lisätiedot

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Moottorin kierrosluvun rajoitus estää moottorin kierroslukua ylittämästä esimääritettyä arvoa. Tämän

Lisätiedot

SCdefault. 9-5 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-19 Oct Sep 99

SCdefault. 9-5 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-19 Oct Sep 99 SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Moottorinlämmitin MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu.

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: 07318 Sarjanro: 310000001 tai suurempi Form No. 3363-444 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että

Lisätiedot

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen.

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavaravarustuksia voidaan kuorman koon mukaan pitää joko vääntöherkkänä

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31316496 Versio 1.1 Osa nro 31316493, 31339012 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

Saab 9-3 4D/5D M sivu 3 Saab 9-5 M sivu 17

Saab 9-3 4D/5D M sivu 3 Saab 9-5 M sivu 17 SCdefault 900 sennusohje SITdefault MONTERINGSNVISNING INSTLLTION INSTRUCTIONS MONTGENLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTGE Saab 9-3 4D/5D M03-............................... sivu 3...................................

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot