9. Selvitetään Kansalaistilin ja kansallisen palveluväylän tarjoamat mahdollisuudet kuntalaisten palvelujen sähköistämiseen. (THK)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "9. Selvitetään Kansalaistilin ja kansallisen palveluväylän tarjoamat mahdollisuudet kuntalaisten palvelujen sähköistämiseen. (THK)"

Transkriptio

1 Kehittämishankkeet Kuntalaisten palveluissa Kehitetään kuntalaisten palveluita omatoimisuutta tukeviksi ajasta ja paikasta riippumattomiksi sähköisiksi palveluiksi. Valtakunnallinen Sade-ohjelma tarjoaa valmitta malleja. 1. Sähköisen terveyden edistämisen, sähköisen terveystarkastuksen, terveysneuvonnan ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja markkinointi kuntalaisille. Sade-palveluportaali: mielenterveystalo, omahoitopolut (THK ja sote) 2. Luodaan toimiva malli säännöllisen käyttäjä/kuntalaispalautteen keräämiseen ja sen pohjalta tapahtuvaan palvelumuotoiluun ja palvelujen kehittämiseen. Esim mobiilipohjainen palautekysely ja Happy or not-tyyppinen palaute. Sade: Asiakaspalautekysely, AMK-yhteistyö (THK ja kanslia) 3. Edistetään ja otetaan käyttöön etäyhteydellä hoidettavia palveluita (THK ja Sote) 4. Tehdään yhteistyössä ammattikorkeakoulun kanssa projekti sähköisten palveluiden kartoituksesta ja lisäämismahdollisuuksista Kemin palvelutuotannossa (THK, kanslia ja AMK) 5. Kuntalaisten palvelutuotantoon liittyvät hakemukset ja asiakirjat muutetaan kattavasti sähköisiksi ja sähköisesti lähetettäviksi lomakkeiksi (THK ja palvelualueet) 6. Mahdollistetaan käyttäjätunnistautumiseen ja käyttäjävalvontaan perustuvia kulttuuri- vapaa-ajanpalveluita esim kirjaston lehtilukusalin, uimahallin maksutapahtuman, liikuntahallien valvonta yms osalta. 7. Teatteri, konsertti ym. lipuissa, kursseille ilmoittautumisessa ja tilojen varauksessa siirrytään verkon kautta tehtävään vakioituun varausjärjestelmään. Lipunmyynti siirretään osaksi palvelupisteitä. (Kulttuuriosasto) 8. Hankitaan sähköinen vakioitu ajanvaraus ja verkkomaksujärjestelmä kaupunkikonserniin. Järjestelmä mahdollistaa verkon kautta tapahtuvan varauksen sekä maksamisen. Sade: sähköinen ajanvaraus (THK) 9. Selvitetään Kansalaistilin ja kansallisen palveluväylän tarjoamat mahdollisuudet kuntalaisten palvelujen sähköistämiseen. (THK) 10. Asiakaspalvelun palveluohjauksen tavoite: Asiakas ohjataan mahdollisimman pitkälle tekemään itse sähköiset hakemukset kotonaan tai avustetusti asiakaspalvelupisteissä. Kansalaisopistojen roolia osana sähköisten palvelujen palveluohjausta digitalisaation edetessä tulee selvittää (palvelualueet)

2 Kaupungin sisäisissä toimintaprosesseissa Projektiluontoiset: Lisätään tietotekniikan hyödyntämistä, joustavuutta ja monialaista osaamista palvelutuotannossa. 1. Laaditaan hallintokuntien poikki ulottuva toimitilaohjelma, jonka tavoitteena on tilankäytön tehokkuuden kasvattaminen,uusien innovatiivisten työtapojen ja niiden vaatimen tilaratkaisujen käyttöönotto ja säästöt tilakustannuksista. (Tilapalvelu) 2. Sähköinen työajanseuranta otetaan kattavasti käyttöön koko kaupungissa ja samalla tarkastellaan ja arvioidaan tuottavan ja tehokkaan palvelutuotannon kannalta tehokkain mahdollinen työaikamuoto. (henkilöstöosasto) 3. Palkkausjärjestelmän uusiminen mahdollistamaan korvaus mahdollisesti työjakamisen myötä lisääntyvistä vaatimustasoltaan samankaltaisista työtehtävistä (henkilöstöosasto) 4. Tuotetaan kausiluonteiset ja yksinkertaisimmat tukipalvelut yhteistyössä työllisyysyksikön kanssa (henkilöstöosasto) 5. Selvitetään pienhankintojen ostokäytäntöjen yksinkertaistamista (talousosasto) 6. Rakennetaan selkeä sähköinen helpdesk -toiminto ATK-palvelupyyntöihin ja raportointiin mikrotuelle käyttäjän ongelmatilanteisiin. (THK) 7. Otetaan käyttöön tilapalvelun palvelupyynnöt sähköisen järjestelmän kautta sekä sähköinen järjestelmä kiinteistöjen korjausten dokumentointia varten. (Tilapalvelu) 8. Selvitetään mahdollisuus ja kustannukset sähköisen rakennuslupamenettelyn käyttöönoton osalta. Sade: rakentamisen lupapalvelut (Viranmomaispalvelut) 9. Keskitetään peruskoulun oppikirjahankinnoista päättäminen esim peruskoulun johtoryhmälle. Tavoitteena hankkia kustannustehokkaasti sama oppikirja käyttöön samalle luokka-asteelle koko kaupungissa. (Koulutoimi) Päätös uudesta toimintamallista: Mahdollistetaan uusilla toimintavoilla tuottavuuden ja toiminnan tehokkuuden kasvu. Palvelutuotanto-organisaation on mahdollistettava uuden luominen ja tehokkuuden paraneminen. Olennaista on määrittää prosesseille omistaja ja vastuuhenkilö, joka vastaa kehittämisestä ja koulutuksesta. 1. Otetaan tarkasteluun palvelualueilla vuosittain 1-2 ydinprosessia. Pyritään vakioimaan toimintatapa ja selvitetään mitä työvaiheita voidaan jättää pois tai digitalisoida ja onko prosessi kokonaisuudessaan mahdollista tehdä toisin. (Palvelualueet) 2. Siirrytään asteittain entistä enemmän sähköisyyteen pohjautuvaan kokousprosessiin, luovutaan paperisten kokousasiakirjojen jakamisesta vuoden 2016 alusta. eps-hanke. (Kanslia ja THK) 3. Uusien toimintatapojen kehittämisessä hyödynnettävä ympäröivän ekosysteemin osaamista (oppilaitokset, kehittämisyhtiöt, kuntalaiset, yritykset, ylikunnalliset ja valtakunnalliset verkostot)) (Palvelualueet) 4. Uudistetaan kehittämiskeskusteluja siten, että keskitytään muutamaan

3 olennaiseen tavoitteeseen vuosittain. Keskustelun jälkeen jokaisen työntekijän tulee tietää mitkä hänen ydintehtävänsä ovat, mitä niillä tavoitellaan ja kuka hänen työskentelyprosessiaan kehittää. ((henkilöstöosasto) 5. Keskitetään kaupungin sisäiset kuljetukset keskusvaraston yhteyteen perustettavaan kuljetuspalveluyksikköön. Tavaroiden ja kuljetusten tilaukset tehdään sähköisen järjestelmän kautta. (Tekpa) 6. Luovutaan kaksinkertaisesta työsopimuksen tekemisestä sijaisuuksien osalta (Dynastia / web-tallennus). (henkilöstöosasto) 7. Päätetään toimielimille vakiokokouspäivät, kokouskäytännöt ja aineiston toimittamisaikataulut, jotta saavutetaan tehokas ja tarkoituksenmukainen vakioitu sähköinen kokousprosessi. Pilotti tekpa ja kulttuuri (kanslia) 8. Hyödynnetään sähköisissä kokouksissa mm sidosryhmien luottamushenkilöille jakamaa laitteistokantaa. Luottamustehtävissä vain yksi päätelaite henkilöä kohden (KV:n, KH:n, lautakuntien jäsenet) 9. Kartoitetaan läpi työryhmät ja toimikunnat ja pyritään kokoamaan niitä yhteen suuremmiksi kokonaisuuksiksi ja vähentämään kokousten määrää. (kanslia ja palvelualueet) 10. Avoimella ja suvaitsevalle ilmapiirille kannustetaan henkilöstöä osallistumaan palvelutuotannon kehittämiseen. Käynnistetään syksyllä aloitekampanja ja parannetaan esimiesten valmiutta ottaa vastaan kehittämisideoita (aloitetoimikunta) Koulutustarve Investoidaan koulutukseen ja sen kautta saatavaan uuteen osaamiseen mm prosessien kehittämisessä, esimiehen työnantajaroolin vahvistamisessa ja tuottavuuden lisäämisessä. 1. Prosesseille määritellään omistaja ja prosessin omistajalle määritellään vastuu myös tarvittavasta osaamisen ylläpitämisestä työprosessissa (toimistopalveluselvitys) 2. Luodaan toimiva malli ohjelmistojen hankintaan ja käyttöönotolle sekä varataan riittävät resurssit hankintavaiheessa tapahtuvaan koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen sekä ylläpitämiseen ohjelmiston elinkaaren aikana. (THK) 3. Palvelualueille tulee nimetä tuottavuuden kehittämisen vastuuhenkilö. Vastuuhenkilön tulee hankkia riittävä osaaminen tuottavuutta parantavien työmenetelmien hallintaan ml. leaning ajattelu ja tuotantotalouden perusosaaminen. Vastuuhenkilöiden kouluttamisen kustannuksista vastaa keskitetysti kaupunginhallitus. (palvelualueet) 4. Koulutusyhteistyötä osaamisen lisäämiseksi tehdään yhteistyössä Lapin Ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian kanssa. Aloitetaan kartoituksella, laaditaan koulutussuunnitelma ja toteutetaan se. (henkilöstöosasto) 5. Koulutusta tarvitaan Googlen Driven, sähköpostin ja kalenterin käyttöön. (THK) 6. Onko kaupunkiorganisaatiossa riittävästi resurssia ja osaamista jatkuvaan suunnitelmalliseen ja koordinoituun osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen?

4 Investoinnit uuteen tekniikkaan ja ohjelmistoihin Investoidaan uusiin ohjelmistoihin ja tekniikkaan, joka mahdollistaa prosessien sähköistäminen sekä virtaviivaistamisen ja sitä kautta paremman tuottavuuden. 1. Web-tallennuksen kehittäminen raporttien, matkalaskujen, lomailmoitusten ja monen muun ominaisuuden osalta (henkilöstöosasto) 2. Ajanvarausten sähköistäminen ja vuorovaikutteisuuden lisääminen. Muistutus potilaalle varatusta ajasta ja mahdollisuus ajanvarausten perumisesta sähköisesti. Perutun ajan ohjaaminen jonossa oleville (THK ja Sote) 3. Hankitaan videoneuvottelulaitteet 9. kerroksen kokoushuoneeseen koko kaupunkikonsernin käyttöön ja lisätään mahdollisuuksia osallistua eri tapahtumiin etäyhteydellä omalta työpisteeltä. (kanslia) 4. Käsin täytettävistä tuntikorteista luovutaan ja hankitaan sähköiset tuntikortit (tekpa + konseriyhtiöt)) 5. Luovutaan mahdollisuuksien mukaan paperisesta postituksesta esim laskutusprosessi, tilinauhat, terveystoimen ajanvaraukset, sisäiset laskut (taloustoimisto) 6. Sähköisyyden - ja mobiiliedellytysten parantaminen siirtymällä älypuhelinten käyttöön läpi organisaation. Luovutaan lankapuhelimista pois lukien erikseen määritettävät kriisivalmiudet (THK) 7. Tiedon siirto organisaation sisällä mahdollisimman laajasti sähköisessä vakioidussa muodossa, tietojen syöttö vain kerran järjestelmään (THK) Laajempia muutostarpeita / kokonaisuuksia Kaupungin palveluntuotantokulttuuria tulee kehittää vastaamaan ja mahdollistamaan uusien tehokkaampien, tuottavampien ja älykkäämpien palveluntuotantotapojen käyttöönotto. 1. Lähiesimiesten mukaan ottaminen prosessien johtamiseen ja tuottavuuden kehittämiseen. Taattava lähiesimiehille ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden tuki tarvittavien muutosten läpiviemiselle. (palvelualueet ja KH) 2. Palvelutuotanto-organisaation ja lautakuntarakenteen koonti. Tavoitteena riittävän suuuret ja tuottavuuden kehittymisen mahdollistavat yksiköt sekä siilorakenteen avaaminen laajemmalle yhteistyölle. (Kj johtoryhmä) 3. Henkilöstön palkitsemisjärjestelmää kehitetään siten, että se palkitsee esim. uusia innovatiivisia ja tuottavia palveluntuotantomalleja tai työyksikön tuottavuutta parantaneita prosesseja kehittäneitä työyksiköitä ja esimiehiä. (henkilöstöosasto) 4. Tietohallinnon roolin muuttaminen teknisestä palvelun tarjoajasta strategiseksi kumppaniksi, joka vastaa entistä laajemmin ja koordinoidummin kehittämisestä ja osaamisen ylläpidosta ja niiden mahdollistamasta tuottavuuden noususta. ICT-jaoston perustaminen. (THK ja kanslia) 5. Keskitetään kuntalaispalveluita tulosyksiköiden rajat ylittäviin palvelupisteisiin. Vaatii toimenkuvien ja henkilöstöresurssien avointa tarkastelua, moniosaaminen saavutetaan koulutuksen kautta. Pilottihanke: kulttuurikeskuksen asiakaspalvelu. (kulttuuriosasto) 6. Aloitetoimintaa kaupungin sisällä tulee kehittää ja rohkaista työntekijöitä

5 tekemään aloitteita sekä ottamaan vastuuta palveluiden kehittämisestä. (aloitetoimikunta ja palvelulaueet) 7. Henkilöstöä kuulemalla ja mukaan ottamalla erilaisissa kehittämisprosesseissa luodaan yhteinen päämäärä, jonka tavoitteluun sitoudutaan mahdollisimman laajasti. (henkilöstöosasto) 8. Palvelutarjontaa kohdennetaan kysynnän mukaan: parannetaan vaikuttavuutta, tuottavuutta ja kyetään turvaamaan laadukas palvelutarjonta vähenevillä resursseilla mahdollisimman hyvin (kj johtoryhmä) 9. Otetaan käyttöön kemiläisille Kemi-kortti: uimahalli, kirjastokortti, alennukset kulttuuritapahtumiin, kuntosalit, tunnistautuminen kaupungin tiloihin, käyttäjävalvonta, kulunvalvonta. Kortti palkitsee kuntalaista omatoimisuudesta. (THK, kanslia, palvelualueet) 10. Toteutetaan leikkikenttien ja palloilukenttien määrällinen tiivistäminen ja hoitotason laadullinen parantaminen sekä maapohjan vapauttaminen muuhun tarkoitukseen (Tekpa) 11. Innovatiivisuuden ja elinvoiman lisäämisen mahdollistamien hankintamenetelmien käyttöönotto (elinkeinotoimisto)

KEMIN KAUPUNKI Viisas-Kemi työryhmä

KEMIN KAUPUNKI Viisas-Kemi työryhmä Raportti 4.9.2015 KEMIN KAUPUNKI Viisas-Kemi työryhmä Kaupunginjohtaja Tero Nissinen perusti viranhaltijapäätöksellään Viisas-Kemi työryhmän 24.9.2014. Työryhmän tehtävänä oli tehdä esityksiä kuntalaisten

Lisätiedot

Viisas Kemi -toimenpide-ehdotukset 2016-2017

Viisas Kemi -toimenpide-ehdotukset 2016-2017 Viisas Kemi -toimenpide-ehdotukset 2016-2017 Sivistyspalvelukeskus/Koulutusosasto 1. Kuntalaisten palvelutuotantoon liittyvät hakemukset ja asiakirjat muutetaan kattavasti sähköisiksi ja sähköisesti lähetettäviksi

Lisätiedot

Tiina Laukkanen THK. Projektihenkilö? Heli Huhtamäki. Riitta Kovanen. Henna Kortelainen

Tiina Laukkanen THK. Projektihenkilö? Heli Huhtamäki. Riitta Kovanen. Henna Kortelainen Viisas Kemi toimenpide-ehdotukset 2016-2017 Toimenpide Vastuuhenkilö Tila Uudet toimenpiteet vuodelle 2017 Suomi.fi sivusto, Lain hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista vaatimien toimenpiteiden

Lisätiedot

kehittämishankkeet koulutustarve investoinnit uuteen tekniikkaan ja ohjelmistoihin laajempia muutoksia vaativia toimenpiteitä.

kehittämishankkeet koulutustarve investoinnit uuteen tekniikkaan ja ohjelmistoihin laajempia muutoksia vaativia toimenpiteitä. Kaupunginhallitus 320 14.09.2015 Tekninen lautakunta 124 15.12.2015 Viisas-Kemi raportti ja toimenpideohjelma 70/00.01.05/2014 Kaupunginhallitus 14.09.2015 320 Valmistelu: Kansliajohtaja Jukka Vilen 4.9.2015

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017 Kemin kaupunkistrategia 2025 2017 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2017 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2 SIVISTYSTOIMEN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT vv. 2016- Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016 Kemin kaupunkistrategia 2025 2016 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2016 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Asiakaspalvelupilotti 2015

Asiakaspalvelupilotti 2015 1 pilotti 2015 1.JOHDANTO...2 1.1. Selvityksen tavoite ja rajaus...3 1.2. Selvityksen työryhmä...3 2. ASIAKASPALVELUT...4 2.1 jen nykytilanne...4 2.1.1. Henkilöstömäärä ja käytössä olevat nimikkeet..4

Lisätiedot

Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä. Digiagenda esitys. Syyskuu/2017

Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä. Digiagenda esitys. Syyskuu/2017 Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä Digiagenda esitys Syyskuu/2017 18.9.2017 Mitä digitalisaatio ja digitalisointi on? Digitalisaatio on ennen kaikkea muutosjohtajuutta, jossa johdon osallistuminen ja

Lisätiedot

Toimistoalan tukipalvelujen organisointi/asiakaspalveluyksikön perustaminen

Toimistoalan tukipalvelujen organisointi/asiakaspalveluyksikön perustaminen Kaupunginhallitus 119 29.03.2016 Kaupunginhallitus 22 23.01.2017 Kaupunginhallitus 357 18.09.2017 Toimistoalan tukipalvelujen organisointi/asiakaspalveluyksikön perustaminen 299/00.01.03/2014 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti 1. Liikuntapalveluissa

Lisätiedot

KH KV

KH KV Kiteen kaupungin palveluohjelma 2010 KH 10.5.2010 112 KV 17.5.2010 26 Sisältö 1. Palveluohjelman tarkoitus ja suhde kaupunkistrategiaan... 1-2 2. Palveluohjelman oleellisimmat päämäärät, toteuttaminen

Lisätiedot

Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi

Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi VAHVAT VANHUSNEUVOSTO ääni kuuluviin ja osaaminen näkyväksi Tampere projektijohtaja Mari Patronen Tampereen hankkeet 1. Asiakas- ja palveluohjaus 2. Henkilökohtainen

Lisätiedot

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa 6. TAVOITTEET, TOIMENPITEET JA VASTUUTAHOT 1 Toimenpide-ehdotukset ovat syntyneet jyväskyläläisille lapsille ja nuorille tehtyjen alkukartoitusten, Jyväskylän kaupungin palvelualueille tehtyjen kyselyjen

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 Tulosalue 100 Vaalit Strategiset tavoitteet Operatiiviset tavoitteet Mittarit Vaalien toimittaminen ohjeiden mukaisesti määräajassa virheettömästi Hankitaan asianmukaiset välineet, koneet ja laitteet sekä

Lisätiedot

POLIISIN OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA

POLIISIN OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA POLIISIN OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOSTEKIJÄT Keskeisiä muutostekijöitä poliisin toimintaympäristössä ja niiden vaikutuksia osaamistarpeisiin ovat: niukkenevat toiminnalliset

Lisätiedot

Helsingin väestö. Helsingin seutu 1 233 000 % Suomen väkiluvusta 23,6

Helsingin väestö. Helsingin seutu 1 233 000 % Suomen väkiluvusta 23,6 Helsingin väestö Helsingin seutu 1 233 000 % Suomen väkiluvusta 23,6 600 000 500 000 490 000 560 000 400 000 370 000 300 000 200 000 100 000 0 79 000 1900 1950 1990 2005 1 Käyttötalousosan menot toimialoittain

Lisätiedot

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Kuntien ICT-muutostukiohjelma Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Ossi Korhonen 11.12.2014 ICT-muutostukiprojekteissa nyt mukana yhteensä 135 kuntaa ICT-muutostuki

Lisätiedot

OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA

OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA POLIISIN POLIISIN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA 2017 2019 POLIISIN OSAAMISEN KEHITTÄMISEN STRATEGIA Toimintaympäristön muutostekijät Keskeisiä muutostekijöitä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysviraston digisuunnitelma Tietotekniikkajaosto

Sosiaali- ja terveysviraston digisuunnitelma Tietotekniikkajaosto Sosiaali- ja terveysviraston digisuunnitelma 2016-2018 Tietotekniikkajaosto 12.9.2016 Palvelujen uusi yhteys Digitalisaatio palvelujen uudistamisen tukena Sosiaali- ja terveysviraston digisuunnitelma Digitalisaatiokehityksen

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen

Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Ohjelmapäällikkö Mia Vaelma 1 Smart Tampere -ohjelma EKOSYSTEEMI Tampereen seudun vetovoiman kehittäminen (ekosysteemit, sis. yritykset, oppilaitokset,

Lisätiedot

Tampereen Digiohjelma

Tampereen Digiohjelma Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Ohjelmapäällikkö Mia Vaelma 1 16.11.2017 Mia Vaelma Smart Tampere -ohjelma EKOSYSTEEMI Tampereen seudun vetovoiman kehittäminen (ekosysteemit, sis. yritykset,

Lisätiedot

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella 2014-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella pääprosessia edustava toimialajohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia KIRDno-2017-952 Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kv 18.12.2017 91: Kirkkonummen kuntastrategia 2018 2021 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta

Lisätiedot

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon valmistelu Itä-Uudenmaan valmistelutyö tehdään osana koko Uudenmaan sote-alueen ja valtakunnallisen

Lisätiedot

Haminan kaupungin uusi toiminnanohjaus

Haminan kaupungin uusi toiminnanohjaus Haminan kaupungin uusi toiminnanohjaus Jatkoa vuonna 2015 toteutetulle organisaatiouudistukselle, jossa tavoitteena oli mm. prosessimainen toimintatapa, tiimityöskentelyn vahvistaminen sekä johtamistasojen

Lisätiedot

Forssan kaupungin INNOVAATIOSÄÄNTÖ

Forssan kaupungin INNOVAATIOSÄÄNTÖ Forssan kaupungin INNOVAATIOSÄÄNTÖ Yhteistoimintaryhmä 20.12.2010 Kaupunginhallitus 10.1.2011 Sisällysluettelo 1. Merkitys... 3 2. Synty... 3 3. Tavoitteet... 3 4. Määritelmä... 3 5. Tekeminen... 4 6.

Lisätiedot

Poliisin työikäohjelma

Poliisin työikäohjelma Poliisin työikäohjelma Työelämän risteyksissä 30.1.2018 Poliisin työikäohjelman projektiryhmä 1 Toimintaympäristö muuttuu jatkuvaa muutosta hallittava tehtäviä on uudelleen organisoitava ja priorisoitava

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA lautakunta 19.9. SISÄLLYS 1. Tilannekuva 1 2. Tavoitteet ja toimenpiteet 1 2.1. Pitkän aikavälin tavoitteet 1 2.2. Toiminnalliset tavoitteet 2 3. Palvelulupaukset 4 4.

Lisätiedot

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma Elinvoimalautakunta 22.8.2017 Kaupunginhallitus 11.9.2017 Uusi kuntalaki: kuntastrategia johtamisen välineenä Kunnassa on oltava kuntastrategia,

Lisätiedot

AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia - verkostoseminaari

AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia - verkostoseminaari Osaamiskartoitukset Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa Case Salpauksen esimiesten osaamiskartoitukset Osaamisen johtamisen ohjelmisto osaamiskartoituksen tukena AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia

Lisätiedot

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA Kaupunkirakenneyksikön toimenpiteet 260 000 puistojen ja katujen tuottavuuden parantaminen (191 00 ) yksityistieavustuksien leikkaus (32 000 ) lupa- ja viranomaistoiminnot

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

VRK strategia

VRK strategia VRK strategia 2016-2020 Digitalisoimme yhteiskuntaa yhdessä onnistumme Visio 2020 Toimintaympäristön muutostekijöitä (1/3) Pääministeri Juha Sipilän hallitus aloitti toimintansa keväällä 2015. Uuden hallitusohjelman

Lisätiedot

Kaarina-strategian valmistelu

Kaarina-strategian valmistelu Kaarinastrategia Kaarina-strategian valmistelu Valmisteluprosessi Vanhan kaupunginhallituksen evästykset strategiatyöhön 3/2017 Henkilöstö-, asukas- ja luottamushenkilökyselyt 10/2017 Nykytilanteen kartoittaminen

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016 TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Työ tukee terveyttä. sivu 1

Työ tukee terveyttä. sivu 1 UUDENKAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- STRATEGIA 2010- Työ tukee terveyttä sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä henkilöstöstrategia on? 3 2. Mihin henkilöstöstrategia perustuu? 4 3. Miten toteutamme kaupungin strategiaa?

Lisätiedot

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN Kriittinen menestystekijä: Suunnitelmallinen henkilöstöpolitiikka Arviointikriteeri; henkilöstöstrategia ohjaa kunnan työnantajatoimintaa Tavoitteet

Lisätiedot

Tavoitteena integraatio yhteiset asiakkuudet ja palveluiden yhteensovittaminen muutoksen ytimessä

Tavoitteena integraatio yhteiset asiakkuudet ja palveluiden yhteensovittaminen muutoksen ytimessä Tavoitteena integraatio yhteiset asiakkuudet ja palveluiden yhteensovittaminen muutoksen ytimessä FinDRG-verkostohankkeen kick-off-tilaisuus 7.9.2016 Johtaja, sosiaali ja terveys Sote- ja maakuntauudistus

Lisätiedot

Dialogisuutta sähköisillä palveluilla. Leena Latva-Rasku

Dialogisuutta sähköisillä palveluilla. Leena Latva-Rasku Dialogisuutta sähköisillä palveluilla Kuka minä olen? Sähköisen asioinnin projektisuunnittelija Espoon kaupungilla 06/2009- Aikuisten sosiaalipalvelut 2 Työpajan ohjelma Espoo-tarina Sähköisen asioinnin

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma PIRKKALAN KUNTA TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma VALTUUSTON HYVÄKSYMÄ 20.2.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kuntastrategiaa toteuttava hanke... 4

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus 23.1.2017 Kaupunginvaltuusto 30.1.2017 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 STRATEGISET ARVOT... 3 Avoimuus... 3 Kestävä kasvu... 3 Kuntalaislähtöisyys... 3 Uudistumisvalmius... 3

Lisätiedot

MIKSI SÄHKÖISIÄ KOKOUKSIA JA PÄÄTÖKSENTEKOA?

MIKSI SÄHKÖISIÄ KOKOUKSIA JA PÄÄTÖKSENTEKOA? MIKSI SÄHKÖISIÄ KOKOUKSIA JA PÄÄTÖKSENTEKOA? 22.5.2017 SÄHKÖISTEN PALVELUJEN ERI MUODOT 1. Etäpalvelut. Uusien palvelumallien avulla asiakas voi saada palvelua etänä, esim. kotoaan, kun erilaisia asiantuntijapalveluita

Lisätiedot

Assi kehittämässä asiakaslähtöisiä sähköisiä terveyspalveluja kansalaisten omahoidon tueksi Päivi Sihvo,

Assi kehittämässä asiakaslähtöisiä sähköisiä terveyspalveluja kansalaisten omahoidon tueksi Päivi Sihvo, ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012-30.12.2014 Assi kehittämässä asiakaslähtöisiä

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan digitalisointi projekti. Erityisasiantuntija Elisa Kettunen

Tulevaisuuden kunnan digitalisointi projekti. Erityisasiantuntija Elisa Kettunen Tulevaisuuden kunnan digitalisointi 2018-2019 -projekti Erityisasiantuntija Elisa Kettunen Lähtöasetelma: kuntien tietohallinnon ruuhkavuodet Kuntien tietohallinnon resurssit vähenevät samaan aikaan kun

Lisätiedot

HYVINVOIVA KASVUYHTEISÖ. Tuomo Lukkari

HYVINVOIVA KASVUYHTEISÖ. Tuomo Lukkari HYVINVOIVA KASVUYHTEISÖ Tuomo Lukkari 8.5.2019 HYVINVOIVA KASVUYHTEISÖ KEHITTÄMISEN PERUSAJATUS Hyvinvointia voidaan vaikuttavimmin tukea siellä missä lapset ja perheet elävät arkeaan. Sen vuoksi kasvuympäristöissä

Lisätiedot

PSSHP Tietohallintostrategia

PSSHP Tietohallintostrategia PSSHP Tietohallintostrategia 2013-2018 v. 1.1 27.6.2014 1 Tietohallinnon visio 2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin (KYS ERVA) alueella on käytössä edistykselliset potilaiden ja henkilöstön tarpeista

Lisätiedot

Mihin tarpeeseen ASSI-hankkeella haetaan ratkaisua?

Mihin tarpeeseen ASSI-hankkeella haetaan ratkaisua? ASSI-hanke Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palveluiden ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa 1.10.2012 30.8.2014 Mihin tarpeeseen ASSI-hankkeella

Lisätiedot

Porin kaupungin tietohallinnon uudistus

Porin kaupungin tietohallinnon uudistus Kilpailutyö Porin kaupungin tietohallinnon uudistus Ryhmä numero 17 Ehdotus toimintamallista, miten Porin kaupunkikonsernin tietohallinto tulisi uudelleenorganisoida siten, että se voi parhaalla mahdollisella

Lisätiedot

Palvelut asiakaslähtöisiksi

Palvelut asiakaslähtöisiksi Palvelut asiakaslähtöisiksi 2 Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeet 01/2017 Budjetti vahvistetaan vuositasolla Uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaprosessit - asiakas keskiöön Valtio,

Lisätiedot

Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa

Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa Viso-verkostotapaaminen Aalto-yliopisto, SimLab 30.01.2014 Hankintajohtaja Marjo Laine MONENLAISTA OSAA Yrittäjät Konsernihallinto Sosiaalija terveyspalvelut Kaupunkirakennepalvelut

Lisätiedot

SoteNavi. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke 3/5/17

SoteNavi. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke 3/5/17 SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Rahoittaja Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen

Lisätiedot

Yhteispalvelu Kiimingissä. Talousjohtaja (Kiiminki) ja rahoituspäällikkö (Oulu) Veli-Matti Keloneva

Yhteispalvelu Kiimingissä. Talousjohtaja (Kiiminki) ja rahoituspäällikkö (Oulu) Veli-Matti Keloneva Yhteispalvelu Kiimingissä Talousjohtaja (Kiiminki) ja rahoituspäällikkö (Oulu) Veli-Matti Keloneva KIIMINGIN KUNTA Oulusta 20 km asukasluku 13 253 as (31.12.2011) keski-ikä 32,6 v uusi Oulu 1.1.2013-

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuminen Helsingissä. Juha Jolkkonen Toimialajohtaja Sosiaali- ja terveystoimiala Muistiseminaari 21.9.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuminen Helsingissä. Juha Jolkkonen Toimialajohtaja Sosiaali- ja terveystoimiala Muistiseminaari 21.9. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuminen Helsingissä Juha Jolkkonen Toimialajohtaja Sosiaali- ja terveystoimiala Muistiseminaari 21.9.2018 Maailman toimivin kaupunki Toimivuus rakentuu tasa-arvolle,

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025 Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Pelastustoimen strategia 2025 Pelastustoimen visio 2025: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi - yhteistyössä. 31.5.2016 2 Toiminta-ajatus: Parannamme yhteiskunnan

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta ammatillisen koulutuksen reformi. Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen osasto

Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta ammatillisen koulutuksen reformi. Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen osasto Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta ammatillisen koulutuksen reformi Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen osasto Koulutuksen ja osaamisen kärkihankkeet 1. Uudet oppimisympäristöt

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan digitalisointi projekti. Kuntien verkkoviestijöiden päivät Vantaalla Erityisasiantuntija Elisa Kettunen

Tulevaisuuden kunnan digitalisointi projekti. Kuntien verkkoviestijöiden päivät Vantaalla Erityisasiantuntija Elisa Kettunen Tulevaisuuden kunnan digitalisointi 2018-2019 -projekti Kuntien verkkoviestijöiden päivät Vantaalla Erityisasiantuntija Elisa Kettunen Digitalisaatio Digitalisointi on keino, ei päämäärä Digitalisaatiolla

Lisätiedot

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 1 ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 HYVÄKSYTTY OHJAUSRYHMÄSSÄ 9.12.2014 teemu.japisson@valo.fi www.sport.fi Lähtökohdat eli miksi tarvitaan muutosta 2 kentän toimijat (seuratoimijat, urheilijat, liikkujat,

Lisätiedot

Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0. Kuntamarkkinat Tuula Seppo, erityisasiantuntija

Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0. Kuntamarkkinat Tuula Seppo, erityisasiantuntija Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0 Kuntamarkkinat 14.9.2016 Tuula Seppo, erityisasiantuntija Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0 Hallinnon toimintatapojen digitalisointi

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9)

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9) Liite nro 1 (1/9) Toimiala: Kasvu ja oppiminen Vetovoimainen, uudistuva ja kehittyvä Äänekoski Asiakas Toimialojen asiakastyytyväisyyskysely 3,7 3,7 3,9 3,9 3,9 4 Keskeisiä toimenpiteitä n saavuttamiseksi:

Lisätiedot

Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut

Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut Pekka Karppinen, liiketoimintajohtaja, Asiakasvuorovaikutuksen ratkaisut, Elisa Oyj Palveluiden muutos

Lisätiedot

Digitaalisen agendan palveluverkolliset toimenpiteet LIITE L24

Digitaalisen agendan palveluverkolliset toimenpiteet LIITE L24 Digitaalisen agendan palveluverkolliset toimenpiteet LIITE L24 Digitaalisen agendan päämäärä: Oulu on (vuonna 2020 Euroopan) älykkäimmin ja vastuullisimmin digitalisaation mahdollisuuksia toiminnassaan

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Henkilöstöstrategia 2015

Lapuan kaupunki. Henkilöstöstrategia 2015 Lapuan kaupunki Henkilöstöstrategia 2015 Visio Lapua on kasvava, energinen, toimivien palveluiden sekä monipuolisen kulttuurin ja viihtyisän ympäristön kaupunki. Kaupungin henkilöstö on asiantuntevaa,

Lisätiedot

JUHTA Kansallinen palveluarkkitehtuuri. JulkICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas

JUHTA Kansallinen palveluarkkitehtuuri. JulkICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas JUHTA Kansallinen palveluarkkitehtuuri JulkICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas 19.9.2013 Kansallinen tilanne Taloudellinen tilanne synkkä Nokia-klusterin vaikeudet Uutta kasvua saatava PK-sektorilta,

Lisätiedot

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma (2008) 2012 2015 Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Ohjelman tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluita innovaatiotoiminnan

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 1. Status Toteutuma 2016 Päivitetty Hyvinvoiva kuntalainen Valtuuston asettama tavoite vuonna 2016 Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

JOHTAMISEN JA ESIMIESTYÖN KEHITTÄMINEN Hr-toimintana Vaasa

JOHTAMISEN JA ESIMIESTYÖN KEHITTÄMINEN Hr-toimintana Vaasa JOHTAMISEN JA ESIMIESTYÖN KEHITTÄMINEN Hr-toimintana Vaasa Hr-verkoston ideatyöpaja 2/2013 Kuntatyönantajat Helsinki Leena Kaunisto henkilöstöjohtaja, Ktm Työhyvinvointiohjelma 2009-2012: Tuottavuusohjelma

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE 1.1.2017 31.12.2018 SÄHKÖISTEN PALVELUJEN KEHITTÄMINEN LAPIN HANKKEESSA HELSINKI 26.1.2017 1/27/17 Asta Niskala 1 PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI

Lisätiedot

Asiointi Sirpa Salminen

Asiointi Sirpa Salminen Asiointi 25.3.2013 Sirpa Salminen Asiointi Asiakas- ja toiminnanohjaus organisaation kokonaisvaltainen tapa toimia, jossa suunnataan kaupungin voimavaroja oikeisiin asiakkaisiin / palveluihin. yhtenäinen

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

HOITOTYÖN STRATEGINEN TOIMINTAOHJELMA JA TOIMEENPANO VUOTEEN 2019 VARSINAIS-SUOMEN ALUE

HOITOTYÖN STRATEGINEN TOIMINTAOHJELMA JA TOIMEENPANO VUOTEEN 2019 VARSINAIS-SUOMEN ALUE HOITOTYÖN STRATEGINEN TOIMINTAOHJELMA JA TOIMEENPANO VUOTEEN 2019 VARSINAIS-SUOMEN ALUE HOITOTYÖN TOIMINTAMALLI VISIOMME VUOTEEN 2019 Tavoitteenamme on, että hoitotyön yhteisömme on alueellisesti vetovoimainen

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Valtion rakenteet ja konsernipalvelut kehittyvät. Seija Petrow Valtiovarainministeriö

Valtion rakenteet ja konsernipalvelut kehittyvät. Seija Petrow Valtiovarainministeriö Valtion rakenteet ja konsernipalvelut kehittyvät Seija Petrow Valtiovarainministeriö Rakennepoliittinen ohjelma Hallituksen päätös rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta 29.11.2013. Ohjelman yhtenä

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA 2030 Luonnos 1.3.2018 Kuntalaki 1 : Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti

Lisätiedot

Yhteenveto Taitoan asiakkuuden esiselvityksestä. Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta

Yhteenveto Taitoan asiakkuuden esiselvityksestä. Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta Yhteenveto Taitoan asiakkuuden esiselvityksestä Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta Keskeiset kehittämistarpeet nykytilanteessa Tunnistetut kehittämiskohteet Mahdolliset toimenpiteet Prosessien kehittäminen

Lisätiedot

Pedagogisen johtamisen katselmus

Pedagogisen johtamisen katselmus Pedagogisen johtamisen katselmus Pedagogisen johtamisen katselmuksen lomakkeen täyttöohje: Pedagogista katselmusta käytetään pedagogisen johtamisen arvioinnin ja kehittämisen työkaluna. Arviointi on hyvä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA. Viraston toimintaympäristön muutokset

HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA. Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Kaupungissa toteutettavat organisaatiomuutokset

Lisätiedot

Digitaalinen hallinto - mitä puuttuu vai puuttuuko mitään?

Digitaalinen hallinto - mitä puuttuu vai puuttuuko mitään? Digitaalinen hallinto - mitä puuttuu vai puuttuuko mitään? Informaatio- ja tietoteknologiaoikeuden professori Tomi Voutilainen 1 Sähköinen hallinto Sähköiset palvelut ja tietojärjestelmät Palveluiden käyttäjät

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 JULKISET HANKINNAT... 3 Syrjimättömyys... 3 Yhdenvertaisuus... 3 Avoimuus... 3 Suhteellisuus... 3 HANKINTATOIMINNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä Turun kaupungin tietohallintostrategia 2017 2021 Tiivistelmä Tietohallintostrategian tavoitteet ja linjaukset Tietohallintostrategian tavoitteet 1. Toimintamme on avointa ja läpinäkyvää. 6. Vauhditamme

Lisätiedot

Palvelukeskusvalmistelun tilanne

Palvelukeskusvalmistelun tilanne Palvelukeskusvalmistelun tilanne Sähköisen tietohallinnon neuvottelukunta 23.2.2017 Urpo Karjalainen 1 13.12.2016 ICT palvelukeskus maakunnille 2 13.12.2016 Lähtökohdat ja tavoitteet Palvelukeskusten perustamisella

Lisätiedot

Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki

Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki TAIKAKUUn valokuvakilpailu Katse tulevaisuuteen Annika Oksa, Raahen lukio OPETUSTOIMEN STRATEGIA VUOSILLE 2016-2020 OPLA 20.1.2016 7 SISA LTO 1. OPETUSTOIMEN KESKEISET

Lisätiedot

SÄHKÖISTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015 2017

SÄHKÖISTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015 2017 SÄHKÖISTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015 2017 Toimialojen listaukset olemassa olevista ja kehitettävistä sähköisistä palveluista on koottu liitteeseen 1. Toimialojen valmistelun pohjalta IT-johtoryhmä

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Muistio 3.5.2016 1 (5) Liite 1 Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) 1 Tausta ja tavoite Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmaan on kirjattu

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysryhmä

Sosiaali- ja terveysryhmä Porin seudun kuntarakenneuudistus TOIMEKSIANTO: Sosiaali- ja terveysryhmä Johtopäätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden nykytilan arvioinnista Sosiaalipalvelujen visio ja tavoitteet uudessa kunnassa Sosiaali-

Lisätiedot

MITEN TUEMME JATKUVAA KEHITTÄMISTÄ INTEGROIDUSSA PALVELUTUOTANNOSSA?

MITEN TUEMME JATKUVAA KEHITTÄMISTÄ INTEGROIDUSSA PALVELUTUOTANNOSSA? MITEN TUEMME JATKUVAA KEHITTÄMISTÄ INTEGROIDUSSA PALVELUTUOTANNOSSA? Peurunka2 seminaari 15.4.2015 Työryhmä 7 koordinaattori Raili Haaki Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus 15.4.2015 MITEN TUEMME JATKUVAA

Lisätiedot

KUNTAPALVELUIDEN SÄHKÖISTÄMINEN

KUNTAPALVELUIDEN SÄHKÖISTÄMINEN KUNTAPALVELUIDEN SÄHKÖISTÄMINEN digiagenda IIN KUNTA HALLINTOPALVELUT & MICROPOLIS OY Kunnanhallitus 27.6.2016 1 DIGITALISOITUVA SUOMI - LAKI SÄHKÖISEN ASIOINNIN TUKIPALVELUISTA Palvelujen digitalisoinnilla

Lisätiedot

Varsinais-Suomen kirjastojen strategia 2021

Varsinais-Suomen kirjastojen strategia 2021 Varsinais-Suomen kirjastojen strategia 2021 Toimintaympäristön muutostekijät Muutostekijöiden vaikutus kirjastoihin Toiminta-ajatus Visio 2021 Toimintaa ohjaavat periaatteet Strategiset tavoitteet (BSC-malli)

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTASTRATEGIA

HOLLOLAN KUNTASTRATEGIA HOLLOLAN KUNTASTRATEGIA SWOT-ANALYYSI VAHVUUDET Sijainti ja yhteydet Viihtyisä asuin- ja elinympäristö Asumisen ja asuinympäristön monipuoliset vaihtoehdot Vahva kulttuuriperintö Nopea reagointi Päätöksentekokyky

Lisätiedot

Kaupunkikehityspalvelut

Kaupunkikehityspalvelut 109 Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkikehityspalveluiden tuloskortti Elinvoima ja työpaikat 1. Luo edellytyksiä uusille työpaikoille. 1.1. Työllisyys paranee ja työpaikkaomavaraisuus kasvaa. 1.1.1 Invest-In

Lisätiedot

MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1

MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1 MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1 Maaseutuviraston asiakasstrategia MAVI:n asiakkaat ja muut sidosryhmät ASIAKKAAT (keitä varten) Viljelijät Maaseutuyritykset Maaseudun

Lisätiedot

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Keiturin Sote Oy Strategia 2018-2021 17.12.2017 Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Strategiatyön perusta Strategian perustana työ, joka on tehty yhdessä kuntalaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden

Lisätiedot

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA 02 04 05 06 08 09 12 Visio, tehtävä ja toiminta-ajatus Palvelulupaukset Strategiset tavoitteet Karvin tuloskortti

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot