SUOMEN TILAAJAVASTUU OY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN TILAAJAVASTUU OY"

Transkriptio

1

2 SUOMEN TILAAJAVASTUU OY Tarjoaa palvelut rakennustoimialalla toimiville yrityksille viranomaisvelvoitteiden noudattamista varten. Tuoteperheeseen kuuluvat Tilaajavastuu.fi - ja Veronumero.fipalvelukokonaisuudet. ü Tilaajavastuu.fi Suomen suurin ja kattavin yrityksille suunnattu tilaajavastuulain edellyttämien tietojen rekisteri. Luotettavia Kumppaneita on , Raportit-käyttäjiä ja Valvoja-käyttäjiä ü Veronumero.fi Palvelulla tiedonantovelvollisuutensa hoitavat kaikki yritykset koosta tai toimialasta huolimatta: rakennuttaja, päätoteuttaja, tilaaja kuin urakoitsijakin. 80 partnerin verkostomme tarjoaa asiakkailleen palvelujamme joko kokonais- tai palveluratkaisuina. ü Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy:n omistaa Rakentamisen Laatu RALA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Talonrakennusteollisuus ry.

3 TULKINNAT Tilaajavastuutiedot eivät ole kunnossa! Tilaajavastuutiedoissa on selvitettävää! YRITYSRAPORTTI Sisältää tiedon kaikista tilaajavastuulain edellyttämistä selvityksistä ja lain perusteella tehtävän tulkinnan. Raportissa tilaajavastuulain mukainen tulkinta esitetään selkeästi etusivulla yhdessä yrityksen perustietojen kanssa. Ei velvollisuutta kuulua rekisteriin Tietoja puuttuu tai tietoja odotetaan tietolähteestä Tilaajavastuutiedot ovat kunnossa TILAAJAVASTUU.FI -PALVELUT

4 TIETOSISÄLTÖ JA -LÄHTEET YTJ-tiedot Bisnode Finland Oy Verohallinnon perustiedot Arvonverovelvollisuus Ennakkoperintärekisteri Kaupparekisteri Työnantajarekisteri Liiketoimintakiellot Yrityksen ilmoittamat ja tietopyyntöjen kautta kerättävät tiedot Veronmaksutiedot Verohallinto Eläkevakuutus TyEL / YEL / MyEL Eläkevakuutusyhtiö Tapaturmavakuutus Vakuutusyhtiö Työterveyshuolto Terveysasema Vastuuvakuutus Vakuutusyhtiö Noudattavat työehtosopimukset Yritys RALA-pätevyys ja RALA-sertifiointi Rakentamisen Laatu RALA ry Tiedot päivitetään vähintään kerran kahdessa kuukaudessa. Päivityssykli on riippuvainen tietolähteistä. Yritys on itse velvollinen ilmoittamaan mahdollisista vakuutuksiin liittyvistä muutoksista.

5 ROOLI RAKENNUSTYÖMAALLA Rakennuttaja Sivuurakoitsija VALVOJA Valvoja-palvelu antaa yritykselle välineet tilaajavastuulain automaattiseen seurantaan, erityisesti alihankkijoiden sopimuskelpoisuuden varmentamiseen ennen sopimuksen voimaan astumista. TILAAJAVASTUU.FI -PALVELUT VALVOJA Päätoteuttaja Urakoitsija Aliurakoitsija

6 VERONUMERO.FI -PALVELUT Veronumero.fi -palvelu on suunnattu rakennustoimialan yrityksille helpottamaan verotusmenettely- ja työturvallisuuslakien ilmoitusvelvollisuuden täyttämistä. Ilmoita-palveluun tuodaan työntekijätiedot yhteisellä rakennustyömailla työskentelevistä henkilöistä ja Tilataan VALTTI-kortit, jotka ovat työturvallisuuslain mukaiset henkilötunnisteet. VALTTI-kortin avulla hoidetaan myös työmaan kulunseuranta. Työmaarekisteri kokoaa työmaakohtaisen tiedon kaikista urakkaketjuun osallistuvista yrityksistä, urakkatiedoista ja työmaalla työskentelevistä työntekijöistä. Kerätyn tiedon pohjalta palvelussa on raportoitavissa ilmoitusmenettelyn mukaiset viranomaisvelvoitteet. Yrityksen raportoimat tiedot arkistoituvat palvelussa vaadittavat 7 vuoden ajan. Työmaa-avain toimii yhteisen rakennustyömaan tunnisteena. Vahti-palvelu on työkalu päätoteuttajalle työturvallisuuslain vaatimusten mukaisen henkilölistan sekä perehdytystietojen ylläpitoa varten.

7 Mitä ilmoitusvelvollisuuksia on rakennuttajalla, sivu-urakoitsijalla, päätoteuttajalla, urakoitsijalla tai aliurakoitsijalla?

8 MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi selkeästi kuka on työmaan päätoteuttaja. Perusta työmaa Työmaarekisteriin. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

9 MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaaavaimella. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

10 MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi rakennuttajan kanssa työmaan perustamisesta Työmaarekisteriin ja tee se. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Kerää Työmaarekisteriin tiedot kaikista työmaalla perehdytetyistä ja työskentelevistä työntekijöistä. Raportoi urakka- ja työntekijätiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin avulla. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti.

11 MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaaavaimella. Raportoi omien sopimuskumppaniesi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Hyödynnä Työmaaavainta kohdistamaan työmaakohtaiset urakkasummat omassa laskutuksessasi. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

12 MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ? Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jos toimit yksin, niin tilaa itsellesi VALTTI-kortti. Rekisteröidy työmaalle Työmaaavaimella. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti.

13 ROOLI RAKENNUSTYÖMAALLA Rakennuttaja Sivuurakoitsija ILMOITA Yritystunnusten luominen Päätoteuttaja Työntekijätietojen ilmoittaminen VALTTI-korttien tilaaminen omille työntekijöille Urakoitsija VERONUMERO.FI PALVELUT ILMOITA VALTTI-KORTIT Aliurakoitsija

14 ROOLI RAKENNUSTYÖMAALLA Rakennuttaja TYÖMAAREKISTERI Työmaan perustaminen Järjestelmä antaa Työmaa-avaimen, joka jaetaan urakkaketjun sopimuskumppaneille Sopimuskumppanit rekisteröityvät työmaalle sähköisen Työmaaavaimen avulla Päätoteuttaja ylläpitää työmaakohtaista perehdytystietoa ja työntekijäluetteloa Vahti-palvelussa ja raportoi Työmaarekisterin avulla työmaakohtaiset työntekijätiedot Urakkatietojen raportointi Verohallinnolle Työmaarekisterin avulla. Jokainen tilaaja ilmoittaa alihankkijan sopimussummat ja maksetut maksut kun sopimuksen arvo ylittää euroa. Työmaarekisteristä on poimittavissa kaikki sen kautta Verohallinnolle raportoidut urakka- ja työntekijätiedot VAHTI TYÖNTEKIJÄRAPORTOINTI Päätoteuttaja Urakoitsija Aliurakoitsija VERONUMERO.FI PALVELUT TYÖMAAREKISTERI Sivuurakoitsija URAKKARAPORTOINTI

15 RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN Työn tilaaja/ rakennuttaja Sivuurakoitsija Päätoteuttaja/ pääurakoitsija Aliurakoitsija Aliurakoitsija Lähde: STUL Aliurakoitsija Aliurakoitsija Aliurakoitsija Kukin työn tilaaja ilmoittaa sähköisesti tilaamansa työurakan urakkatiedot Verohallinnolle, jos urakkahinta ylittää euroa (alv 0 %).

16 YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA TYÖNTEKIJÄTIETOJEN ILMOITTAMINEN Työn tilaaja/ rakennuttaja Sivuurakoitsija Päätoteuttaja/ pääurakoitsija Aliurakoitsija Aliurakoitsija Lähde: STUL Aliurakoitsija Aliurakoitsija Aliurakoitsija Jos koko rakennustyömaan arvo ylittää euroa (alv 0 %), jokainen yhteiseen rakennustyömaahan osallistuva ilmoittaa omat työntekijänsä ja vuokratyöntekijänsä päätoteuttajalle/ pääurakoitsijalle, joka ilmoittaa tiedot sähköisesti Verohallinnolle. Yhteinen rakennustyömaa syntyy, kun useampi kuin yksi yritys työskentelee samanaikaisesti tai peräkkäin rakennustyömaalla.

17 MITÄ EI TARVITSE ILMOITTAA Suunnittelu ja valvonta, jos erikseen hankittu Tavaran kauppa, paitsi jos urakkatietoihin sisältyy materiaalin osuutta ei tarvitse eritellä pois Kiinteistönhoito ja huoltotyöt Huolto ja ennakoivat toimenpiteet, kuten nuohous tai ilmanvaihtolaitteiden tarkastukset ja testaukset Kiinteistönhoitopalvelut, kuten esim. siivous, lumenauraus, hiekoitus ja pienet korjaukset Kiinteistöllä harjoitettavaa erityistä toimintaa palvelevien laiteiden korjaus ja kunnossapitotyöt kun eivät kuulu osaksi kiinteistöä Esim. tuotantolaitosten prosesseihin kuuluvien koneiden kunnossapitotyöt, kuten painotalon painokoneet, jos ei ole kyse seisokkityöstä Seisokkityö = laitteistot pysäytetään pitkäksi ajaksi, tuotantolaitteisto ajetaan alas esim. kuukaudeksi ja sillä välin korjataan ja rakennetaan

18 Yhtenä sopimuksena pidetään kutakin erillistä tilausta, josta vastike määräytyy erikseen Huom. kunnossapidon vuosisopimukset, riippuu kunkin erillisen tilauksen arvosta tarkastellaan erillisinä sopimuksina Jos työ perustuu useisiin peräkkäisiin, keskeytymättömiin tai vain lyhyin keskeytyksin jatkuviin sopimuksiin, tulkitaan yhdeksi sopimukseksi

19 KÄYTTÖÖNOTTO Perustiedot Työntekijätiedot VALTTI-kortit

20 Rekisteröityminen Suomen Tilaajavastuun palveluihin rekisteröidytään joko Tilaajavastuu.fi- tai Veronumero.fi-sivuilta. Mikäli yrityksellä on liiketoimintoja eri y-tunnusten alla tulee jokainen y-tunnus rekisteröidä Tilaajavastuu/ Veronumero-palveluihin erikseen. Huom! Yhdellä sähköpostiosoitteella voi olla vain yksi tunnus palveluun. Käyttäjätunnusten luominen Veronumero.fi-palvelun käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Yrityksen pääkäyttäjän on huolehdittava, että käyttöoikeuksia jaetaan muille yrityksen käyttäjille. Myös myöhemmin lisätyt käyttäjät pystyvät jakamaan käyttöoikeuksia Veronumero-palveluun.

21 Työtekijöiden lisääminen Ilmoita/Työntekijätvälilehdellä lisätään ja muokataan työntekijätietoja. Pakolliset tiedot ovat sukunimi ja etunimi veronumero henkilötunnus työsuhteen laatu Kotivaltio Mikäli työntekijän kotivaltio on muu kuin Suomi, tulee tämän henkilön osalta täyttää myös Osoite kotivaltiossa ja Osoite Suomessa kohdat.

22 VALTTI-korttien tilaaminen Työnantaja tilaa omille työntekijöilleen VALTTI-kortit. Tunnistautuminen suomalaisilla pankkitunnuksilla Tilausta varten tarvitaan työntekijöiden tiedot: nimi ja kansallisuus henkilötunnus valokuva veronumero Henkilökorttitilausten toimitusaika on noin 14 työpäivää. VALTTI-kortin voimassaoloajaksi viisi vuotta. VALTTI-kortin hinta on 24 euroa + alv. Liittojen jäsenalennushinnasto

23 TYÖMAAREKISTERI Työmaan perustaminen Toimitusketju Sopimus- ja urakkatiedot Työntekijä- ja kulunseuranta Raportointi Vahti-palvelu

24 Luo uusi työmaa 1. Työmaa perustetaan työmaarekisteriin. 2. Työmaan perustiedot syötetään järjestelmään. 3. Järjestelmä antaa työmaa-avaimen, joka jaetaan urakkaketjun sopimuskumppaneille.

25 Työmaalle rekisteröityminen 1. Sopimuskumppanit rekisteröityvät työmaalle saamallaan työmaaavaimella. 2. Työmaa-avain jaetaan edelleen omille aliurakoitsijoille.

26 Työmaan tietojen syöttäminen: tilaajan y-tunnus urakan tyyppi urakan alku- ja loppupäivämäärä.

27 Toimittajaketju Yhteiselle rakennustyömaalle rekisteröityneet yritykset. Koko urakkaketju näkyvissä.

28 Urakkatiedot Sopimuskohtaiset urakkatiedot työmaakohtaisesti, kun sopimuksen arvo ylittää euroa.

29 Urakkatiedot 1. Jokainen tilaaja ilmoittaa alihankkijan sopimussummat ja maksetut maksut, kun sopimuksen arvo ylittää euroa. 2. Raportointi tapahtuu kuukausittain.

30 Työntekijätiedot 1. Jokainen työnantaja varmistaa, että omilla työntekijöillä on kuvallinen henkilötunniste näkyvissä työmaalla. 2. Päätoteuttaja raportoi kuukausittain työmaalla työskennelleet henkilöt OY PÄÄTOTEUTTAJA ABB REIPAS HANNU PUTKI OY LEIVO LIISA

31 Työntekijätiedot 1. Työmaakohtaiset kulunvalvonnan ohjeet ja käytännöt määrittää päätoteuttaja. 2. Työntekijätietojen raportointi edellyttää, että päätoteuttajalla on tieto kaikista raportointikuukauden aikana työmaalla työskennelleistä henkilöistä. 3. Työntekijätieto voi perustua joko sähköisen kulunvalvonnan leimatietoihin tai käsin kerättyyn tietoon.

32 Ilmoitukset verottajalle 1. Raportointi kerran kuukaudessa (kuun 5. päivä) Verohallinnolta saatavilla KATSOtunnisteilla. 2. Työmaarekisteristä poimittavissa kaikki sen kautta Verohallinnolle lähetetyt raportit.

33 VELVOITTEIDEN TAUSTAA Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden veronumeroiden ilmoittaminen rakennusalan veronumerorekisteriin Veronumeroiden tarkastus rekisteristä, kun perehdytetään työmaalle Ulkomaalaisen lähetetyn työntekijän ilmoittautuminen Urakka- ja työntekijätiedot Verotusmenettelylaki/Urakkatietojen raportointi Tilaajien velvollisuus on raportoida työmaakohtaiset urakkahinnat ja urakkalaskut Koskee käännetyn ALV:n alaista työtä Kuukausittaisessa tapahtuvassa raportoinnissa ilmoitetaan hinnat ja toteutunut laskutus Verotusmenettelylaki/Työntekijätietojen raportointi Kuukausitason työmaakohtainen raportointi Verohallinnolle työmaalla toimineista henkilöistä Päätoteuttajan velvollisuus Henkilötunnisteet Työturvallisuuslaki ja veronumerolaki Kaikilta työntekijöiltä edellytetään työmaalla veronumerollisia kuvallisia henkilötunnisteita Työntekijäluettelo Työturvallisuuslaki Päätoteuttajan velvollisuus ylläpitää työmaan työntekijäluetteloa Ajantasainen tieto tällä hetkellä työmaalla työskentelevistä henkilöistä

34

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT Tietojen ilmoittaminen Veronumero.fi-palveluun vie muutaman minuutin. Se ei maksa mitään, mutta merkitsee suuria asioita yrityksesi tulevaisuudelle. Ilmoitusmenettely on

Lisätiedot

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus VT Ville Wartiovaara II-vaiheen uudistus urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus verottajalle Lakipaketti sisältää muutoksia Verotusmenettelylakiin

Lisätiedot

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn?

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Suomen Tilaajavastuu Oy Lakivelvoitteet kunnialla kuntoon! Tarjoamme tarvittavat palvelut sekä tilaajavastuulain että veronumerolain noudattamista varten.

Lisätiedot

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus. VT Ville Wartiovaara

Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus. VT Ville Wartiovaara Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus VT Ville Wartiovaara II-vaiheen uudistus urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus verottajalle Lakipaketti sisältää muutoksia Verotusmenettelylakiin

Lisätiedot

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero. Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.fi Veronumerolaki Julkisuudessa rakentamisen lakisääteisiä velvoitteita

Lisätiedot

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy Yhtenäiset käytännöt luovat sujuvuutta Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukanaan

Lisätiedot

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt 15.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Lain velvoi@eet Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden veronumeroiden

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio 01

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio 01 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio 01 Työmaarekisteri 1 Sisältö 1. Työmaarekisteri... 2 2. Ilmoita-palvelu... 2 3. Käyttäjätunnukset... 3 4. Käyttöoikeudet... 3 5. Työmaan perustaminen... 6 6. Työmaan perusnäkymä...

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi. 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu.

Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi. 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu. Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu.fi 2 Laki veronumerorekisteristä (HE 58/2011) Veronumero ja veronumerorekisteri

Lisätiedot

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro?

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Rakennusalan harmaa talous Pesii pitkissä

Lisätiedot

Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki

Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Lain velvoitteet Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden

Lisätiedot

Veronumero.fi Helpoin tapa hoitaa urakoiden seuranta

Veronumero.fi Helpoin tapa hoitaa urakoiden seuranta Veronumero.fi Helpoin tapa hoitaa urakoiden seuranta Miten säästää aikaa, rahaa ja hermoja Palvelujen käy9ö eri toimijoille Suomen Tilaajavastuu Oy tarjoaa tarvi9avat palvelut sekä >laajavastuulain e9ä

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä lakipaketti 2 hyväksyttiin eduskunnassa 24.5.2013 ja presidentti vahvisti lait alkukesästä

Lisätiedot

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus VT Ville Wartiovaara II-vaiheen uudistus urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus verottajalle Lakipaketti sisältää muutoksia Verotusmenettelylakiin

Lisätiedot

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Työmaarekisteri ja työmaaavain Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena on tehostaa verotulojen

Lisätiedot

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri Käyttöönoton vaiheet Työmaarekisteri & laskupoimuri Laskupoimuri pähkinänkuoressa Verkkolasku Rakennustyön laskuosoite Poimuri Työn tilaajan oma sähköinen laskutusosoite Asiakkaan taloushallinnon järjestelmä

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet. Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori

Rakentamisen uudet velvoitteet. Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori Rakentamisen uudet velvoitteet Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori Käsiteltävät aiheet 1. Taustaa 2. Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Tilaajan velvollisuudet / urakkatiedot Päätoteuttajan

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Veronumero tuli, olitko valmis? Tietoa veronumerolaista, ilmoittamisvelvollisuudesta ja Veronumero.fi-palveluista

Veronumero tuli, olitko valmis? Tietoa veronumerolaista, ilmoittamisvelvollisuudesta ja Veronumero.fi-palveluista Veronumero tuli, olitko valmis? Tietoa veronumerolaista, ilmoittamisvelvollisuudesta ja Veronumero.fi-palveluista Sähköurakoitsijapäivät 19.4.2013 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Suomen Tilaajavastuu

Lisätiedot

Esi$elyssä Työmaarekisteri ja Työmaa- avain 12.5.2014

Esi$elyssä Työmaarekisteri ja Työmaa- avain 12.5.2014 Esi$elyssä Työmaarekisteri ja Työmaa- avain 12.5.2014 Mika Huhtamäki Varatoimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy +358 400 616 252 mika.huhtamaki@dlaajavastuu.fi www.veronumero.fi partnerit.veronumero.fi

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.4

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.4 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.4 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8. Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi Huomioitavaa

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy

Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy Aspida Oy perustettiin vuonna 2006, joka muuttui Suomen Tilaajavastuu Oy:ksi vuonna 2010. Enemmistöosakkaiksi 2010 perustettuun yhtiöön tulivat Rakentamisen Laatu RALA ry ja Sähkö-

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Lain tarkoitus ja tavoite Reaaliaikaisen kokonaiskuvan luominen yrityksistä ja työntekijöistä Tietojen avulla voidaan käsitellä, arvioida ja määritellä asiakkaiden verotusstatusta

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Visma Liikkuvan työn ratkaisut Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Lakimuutos veromenettelyyn, voimaan 1.7.2014 Koskettavat yhteisiä työmaita, joissa

Lisätiedot

Rakennusalan velvoitteet, alan yhteiset palvelut

Rakennusalan velvoitteet, alan yhteiset palvelut Rakennusalan velvoitteet, alan yhteiset palvelut ja ilmoitusmenettely 16.1.2014 Mika Huhtamäki varatoimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy +358 400 616 252 mika.huhtamaki@tilaajavastuu.fi Sisältö 1. Suomen

Lisätiedot

Harmaan talouden torjuntakeinot 2014 vaikutukset työturvallisuuteen. VT Ville Wartiovaara

Harmaan talouden torjuntakeinot 2014 vaikutukset työturvallisuuteen. VT Ville Wartiovaara Harmaan talouden torjuntakeinot 2014 vaikutukset työturvallisuuteen VT Ville Wartiovaara Lakiuudistukset veronumeroon liittyen Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden veronumeroiden

Lisätiedot

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS Muutokset 1.7.2014 alkaen 4.6.2014 Raahe KETÄ MENETTELY KOSKEE JA MITÄ ILMOITETAAN? Suurin yksittäinen Kiinteistö- ja Rakennusalan toimintaan vaikuttava lakiuudistus.

Lisätiedot

Esittelyssä Työmaarekisteri ja Työmaa-avain 13.5.2014 Partnerit.veronumero.fi/finvoice

Esittelyssä Työmaarekisteri ja Työmaa-avain 13.5.2014 Partnerit.veronumero.fi/finvoice Esittelyssä Työmaarekisteri ja Työmaa-avain 13.5.2014 Partnerit.veronumero.fi/finvoice Mika Huhtamäki Varatoimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy +358 400 616 252 mika.huhtamaki@tilaajavastuu.fi www.veronumero.fi

Lisätiedot

TILAAJAJAN VASTUUT. Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset. Kirkkonummen huolto 10.2.2016

TILAAJAJAN VASTUUT. Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset. Kirkkonummen huolto 10.2.2016 TILAAJAJAN VASTUUT Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset Kirkkonummen huolto 10.2.2016 Lars Albäck toimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy +358 40 503 3672 Lars.alback@tilaajavastuu.fi

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus urakoista Kuka on tiedonantovelvollinen? Kukin tilaaja ilmoittaa omat urakkatietonsa Ts. keneltä on tilannut

Lisätiedot

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Urakka- ja henkilöraportoinnit Päivitetty 07/2017 Movenium Oy www.movenium.com Rakentamisen tiedonantovelvollisuus veroviranomaiselle Tiedonantovelvollisuus koskee rakennusalalla

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy

Suomen Tilaajavastuu Oy Riskienhallintaa ja lakivelvoitteita TALOYHTIÖN PUTKIREMONTTI-ILTA Mika Huhtamäki 4.10.2016 varatoimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy 00358400 616 253 mika.huhtamaki@tilaajavastuu.fi www.tilaajavastuu.fi

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

Harmaan talouden torjunta rakennusalalla Tietoa tilaajavastuu- ja veronumerolaista sekä käytännön palveluista

Harmaan talouden torjunta rakennusalalla Tietoa tilaajavastuu- ja veronumerolaista sekä käytännön palveluista Harmaan talouden torjunta rakennusalalla Tietoa tilaajavastuu- ja veronumerolaista sekä käytännön palveluista RFID rakennusalalla seminaari 7.5.2013 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Suomen Tilaajavastuu

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä,

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Kuka, mitä ja miten? Ketä menettely koskee? Yrityksiä toimialasta riippumatta, kuntia, asunto-osakeyhtiöitä, yhdistyksiä sekä valtiota, jotka rakentavat tai rakennuttavat

Lisätiedot

VEROLAKI JA VEROTTAJAN TULKINTA VOI OLLA MUUTTUNUT SIITÄ KUIN TÄMÄ TEKSTI ON KIRJOITETTU. TARKISTA OHJEET JA SÄÄNNÖT VEROTTAJAN SIVUILTA

VEROLAKI JA VEROTTAJAN TULKINTA VOI OLLA MUUTTUNUT SIITÄ KUIN TÄMÄ TEKSTI ON KIRJOITETTU. TARKISTA OHJEET JA SÄÄNNÖT VEROTTAJAN SIVUILTA 1 2 HOIDA PAKOLLINEN ILMOITUSVELVOLLISUUS KUSTANNUSTEHOKKAASTI PALVELULLA Mitä ilmoitusvelvollisuus pitää sisällään? Heinäkuussa2014 voimaanastuneen uudistuksen mukaan työmaalla toimivan työnantajan tai

Lisätiedot

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa 4. heinäuuta 2014 Tämän materiaalin tarkoitus Tässä ohjeessa opastetaan vaiheittain kuinka veroviranomaisen 1.7.2014

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet

Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet Veikko Virkki, KHT Auktorisoitu tilitoimisto ja KHT-yhteisö kansainvälisillä valmiuksilla ja nykyaikaisimmilla järjestelmillä Rakennusalan

Lisätiedot

Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta. Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara

Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta. Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Ilmoitusvelvolliset tilaaja, päätoteuttaja ja työnantaja - Verotusmenettelylaki Rakentamispalvelujen

Lisätiedot

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Pajadata Oy Rantatie 27 33250 Tampere Y-tunnus: 0981392-1 Kotipaikka: Tampere Puhelin: +358 (0) 207 434 455 Faksi: +358 (0) 207 434 460 pajadata@pajadata.fi Sisällys Xpaja

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet ja tilaajavastuu. Verohallinto

Rakentamisen uudet velvoitteet ja tilaajavastuu. Verohallinto Rakentamisen uudet velvoitteet ja tilaajavastuu Verohallinto Käsiteltävät aiheet 1. Veronumero Veronumero kuvallisessa tunnistekortissa 2. Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Urakkatiedot Työntekijätiedot

Lisätiedot

Juho-Heikki Iso-Oja SÄHKÖINEN KULUNVALVONTA RAKENNUSTYÖMAALLE

Juho-Heikki Iso-Oja SÄHKÖINEN KULUNVALVONTA RAKENNUSTYÖMAALLE Juho-Heikki Iso-Oja SÄHKÖINEN KULUNVALVONTA RAKENNUSTYÖMAALLE SÄHKÖINEN KULUNVALVONTA RAKENNUSTYÖMAALLE Juho-Heikki Iso-Oja Opinnäytetyö Syksy 2014 Rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma Oulun ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakennusurakoista ja työntekijöistä 1.7.2014. Niko Hämäläinen Taitotekniikka

Tiedonantovelvollisuus rakennusurakoista ja työntekijöistä 1.7.2014. Niko Hämäläinen Taitotekniikka Tiedonantovelvollisuus rakennusurakoista ja työntekijöistä 1.7.2014 Niko Hämäläinen Taitotekniikka 1.7.2014 jälkeen raportoitava verottajalle: URAKKATIEDOT: Koskee kaikkia rakennustöiden tilaajia: Rakennuttajaa,

Lisätiedot

TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET. Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki

TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET. Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki ASIANAJOTOIMISTO HEIKKILÄ & CO - Painopistealueet Yhtiöoikeus Yritysjärjestelyt Julkiset hankinnat

Lisätiedot

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus Tiedonantovelvollisuus KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE (Työmaakortti) Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet. Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015

Rakentamisen uudet velvoitteet. Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015 Rakentamisen uudet velvoitteet Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015 Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä lakipaketti 2 hyväksyttiin eduskunnassa

Lisätiedot

Käyttöohje Työmaarekisteri

Käyttöohje Työmaarekisteri 17/06/15 Käyttöohje Työmaarekisteri Versio_06.2015 SISÄLTÖ 1. Työmaarekisteri... 3 2. Ilmoita... 3 3. Käyttäjätunnukset... 4 3.1. Käyttöoikeudet... 4 4. Työmaan perustaminen... 5 5. Työmaan perustiedot...

Lisätiedot

Mistä luotettava urakoitsija? -Tilaajavastuulaki, veronumerolaki ja taloyhtiön remontit

Mistä luotettava urakoitsija? -Tilaajavastuulaki, veronumerolaki ja taloyhtiön remontit Mistä luotettava urakoitsija? -Tilaajavastuulaki, veronumerolaki ja taloyhtiön remontit Suomen Tilaajavastuu Oy Mika Huhtamäki 18.9.2012 Tilaajan muistilista: 1. Halvin ei ole aina kokonais kustannuksiltaan

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.7

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.7 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.7 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

Talousrikollisuus ja harmaa talous rakennusalalla

Talousrikollisuus ja harmaa talous rakennusalalla Talousrikollisuus ja harmaa talous rakennusalalla Sähköurakoitsijapäivä 14.4.2011 Hämeenlinna Rakennusteollisuus RT Tapio Kari työmarkkinajohtaja Rakennusalan harmaan talouden menetykset vuonna 2008 Arvonlisävero

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä, valtiota sekä kaikkia yrityksiä toimialasta

Lisätiedot

Rehellistä remontointia ja luotettavia kumppaneita korjaushankkeisiin

Rehellistä remontointia ja luotettavia kumppaneita korjaushankkeisiin Rehellistä remontointia ja luotettavia kumppaneita korjaushankkeisiin Taloyhtiö 2015 -tapahtuma 15.4.2015 Antti-Eemeli J. Mäkinen johtaja Suomen Tilaajavastuu Oy www.tilaajavastuu.fi www.veronumero.fi

Lisätiedot

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden torjumiseksi Harmaan talouden kokonaismääräksi on arvioitu 6,9 prosenttia bruttokansantuotteesta ja sen arvioidaan aiheuttavan vuosittain

Lisätiedot

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS Taloyhtiö 2014 Päälakimies, VT Jenni Hupli Kiinteistöliitto Mistä on kysymys? Talousrikollisuuden torjuntaan uusi lisäkeino Verotusmenettelylain (18.12.1995/1558)

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 4 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 28.03.2017 Raportti voimassa asti 14.06.2017 Arkistointitunnus 1490346489050 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Taratest Oy Y-tunnus 0939835-0 Tietolähteiden

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen velvoitteet Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen 20.3.2017 Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy auttaa asiakkaitaan poistamalla

Lisätiedot

Näytesivut. Marraskuu

Näytesivut. Marraskuu Marraskuu Marraskuussa päivitetään kiinteistöstrategia ja sen pohjalta käynniste tään seuraavan vuoden talousarvion valmistelu. Huoltoyhtiö valmistelee kiinteistön tulevaan talveen. Hallinto Päivitetään

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 19.02.2015 Raportti voimassa asti 06.05.2015 Arkistointitunnus 1424201711232 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Optiplan Oy Y-tunnus 0775337-1 Tietolähteiden

Lisätiedot

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Päätoteuttajan nimeäminen Työntekijätietojen kuukausittaista tiedonantovelvollisuutta ei ole yksityishenkilön omaan käyttöön rakennuttamassa kohteessa, mikäli työmaalle

Lisätiedot

Luotettava Laatutyömaa

Luotettava Laatutyömaa Luotettava Laatutyömaa Rakentamisen Laatu RALA ry Suomen Tilaajavastuu Oy Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry Rakennusteollisuus RT ry Rakennusliitto Lähtökohtana harmaan talouden ja rakentamisen

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

TARJOUS 1.12.2014. Tarjoamme Teille Suomen Tilaajavastuu Oy -palvelukokonaisuuden oheisen tarjouksen mukaisesti.

TARJOUS 1.12.2014. Tarjoamme Teille Suomen Tilaajavastuu Oy -palvelukokonaisuuden oheisen tarjouksen mukaisesti. Janne Ojanperä Helsingin kaupunki, kiinteistövirasto, tilakeskus Tarjous Tarjoamme Teille Suomen Tilaajavastuu Oy -palvelukokonaisuuden oheisen tarjouksen mukaisesti. Vastaamme myös mielellämme kaikkiin

Lisätiedot

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille Alihankkija, jolta Eltel Networks Oy / Eltel Networks Pohjoinen Oy tilaa työtä tulisi, täyttääkseen veroviranomaisten vaatimat raportointi vaateet, toimia seuraavalla tavalla. 1. Käydä ilmaiseksi rekisteröitymässä

Lisätiedot

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Tämä ohje on urakoitsijoille jotka EIVÄT TEE AJOKIRJAUKSIA Työt-palvelulla. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 13.07.2015 Raportti voimassa asti 17.09.2015 Arkistointitunnus 1436724204966 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Ylöjärven Kauppahuone Oy Y-tunnus 2032233-0

Lisätiedot

Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus

Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus 1/5 Verohallinto Ylitarkastaja Sari Wulff PL 325 0052 VERO sari.wulff@vero.fi Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus Lausunnonantajasta Suomen Isännöintiliitto

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakennusalalla

Tiedonantovelvollisuus rakennusalalla Tiedonantovelvollisuus rakennusalalla Oskari Paukku Opinnäytetyö Marraskuu 2014 Rakennusalan työnjohto TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Rakennusalan työnjohto PAUKKU, OSKARI: Tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta. Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012

Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta. Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012 Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012 Tilaajavastuulaki Ote tilaajavastuulaista: tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa

Lisätiedot

ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014

ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014 ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014 Yhteistyössä urakoitsijan asialla Paremman rakentamisen puolesta! Sähköisen taloushallinnon edelläkävijä! Suomen Rakennusmestarit lyhyesti! Rakentamisen PROJEKTINJOHTO

Lisätiedot

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus 1.7.2014 Mikä on rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus? Rakentamiseen liityvä tedonantovelvollisuus on toimintamalli, jonka avulla pyritään kitkemään

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Verohallinto

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausi-ilmoitus (HE 92/2012) Hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa huhtikuussa Presidentti vahvisti

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 6 Yritystiedot Yrityksen nimi R-Towing Oy Y-tunnus 1810880-2 Raportin hakupäivämäärä 16.01.2014 Raportti voimassa asti 19.02.2014 Arkistointitunnus 1389784196201 Tietolähteiden perusteella yritys

Lisätiedot

Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin

Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin Työntekijätiedot Urakkatiedot Verohallinto 2 Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Työntekijätietojen ilmoittaminen

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA LAKIASIAA LUENNON SISÄLTÖ

AJANKOHTAISTA LAKIASIAA LUENNON SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA LAKIASIAA Tampuuri-Käyttäjäpäivät 2014 Lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm LUENNON SISÄLTÖ Ilmoitusvelvollisuus urakkasopimuksen tiedoista Ensikokemukset ja esimerkit Harmaan talouden

Lisätiedot

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Taustaa rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton 4B yhteydessä 11/2019 1.5. on käynnistynyt projekti valmistelemaan tavoitetilan

Lisätiedot

TILAAJAVASTUU.FI - YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1765470-5

TILAAJAVASTUU.FI - YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1765470-5 Sivu 1 / 6 TILAAJAVASTUU.FI - YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1765470-5 Rakennus Oy Wareco Raportin hakupäivämäärä 25.11.2013 Raportti voimassa asti 12.02.2014 Tietolähteiden perusteella

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 01.01.2019 Raportti voimassa asti 04.03.2019 Arkistointitunnus 1546280260728 FIN yritystiedot Yrityksen nimi DEMO Logistiikka Oy Y-tunnus 2762210-9

Lisätiedot

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Suomen Tilaajavastuu Oy Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Rajapintakuvaus veronumeroiden tarkastamiseen ja henkilötietojen noutamiseen Suomen Tilaajavastuu Oy Muutoshistoria Päivämäärä Tekijä Muutos 11.2.2013

Lisätiedot

KVR-urakkatarjous; Mäntyharjun paloasema 2018

KVR-urakkatarjous; Mäntyharjun paloasema 2018 TARJOUS- LOMAKE 1 / 2 Tilaaja Mäntyharjun kunta Asematie 3 52700 Mäntyharju Hanke Mäntyharjun kunta, Mäntyharjun paloasema 2018 KVR-urakkatarjous; Mäntyharjun paloasema 2018 Tarjoudumme suorittamaan Mäntyharjun

Lisätiedot

Harmaa talous haastaa toimimaan

Harmaa talous haastaa toimimaan Hansel-Senaatti-kiinteistöt Toimitilapäivät Harmaa talous haastaa toimimaan 14.3.2013 Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Pekka Muinonen, Vero 14.3.2013 2 # 222359 Verovelkaiset toimialoittain (Verohallinto

Lisätiedot

Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto

Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä uudistus Voimaan 1.7.2014 alkaen Jatkoa veronumeromenettelylle

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 05.06.2017 Raportti voimassa asti 11.08.2017 Arkistointitunnus 1496426498064 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Ylöjärven Kauppahuone Oy Y-tunnus 2032233-0

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 16.11.2016 Raportti voimassa asti 18.01.2017 Arkistointitunnus 1479228170172 FIN yritystiedot Yrityksen nimi FSP Finnish Steel Painting Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus 1 / 5 3.5.2019 Tilaaja Vaasan Talotoimi Kirkkopuistikko 26A 65101 Vaasa Hanke Länsimetsän koulun rakennusautomaatiosaneeraus Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus Hanke / toimitusosoite Länsimetsän

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 07.01.2019 Raportti voimassa asti 30.01.2019 Arkistointitunnus 1546284516374 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Sjöman Helsingin Nosturit Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 6 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 14.03.2017 Raportti voimassa asti 14.05.2017 Arkistointitunnus 1489203855978 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Sisäilmahuolto Oy Suomi Y-tunnus 2307816-9

Lisätiedot

MOBI-PALVELU. Käyttöohjeet versio 13.5.2013

MOBI-PALVELU. Käyttöohjeet versio 13.5.2013 MOBI-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Mobi-palvelu 1 Sisältö 1. Mobi-palvelun sisältö... 2 1.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt... 2 1.2. Palveluun kirjautuminen... 3 1.3. Palvelun käyttö... 3

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 03.01.2017 Raportti voimassa asti 12.03.2017 Arkistointitunnus 1483133715725 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1955941-0 Tietolähteiden perusteella

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 6 Yritystiedot Yrityksen nimi Rakennusyhtiö Muhonen Oy Y-tunnus 0738421-1 Raportin hakupäivämäärä 02.05.2014 Raportti voimassa asti 20.06.2014 Arkistointitunnus 1397478500619 Tietolähteiden perusteella

Lisätiedot

Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia. Rakennusalan tiedonantovelvollisuus AUTOMATISOIDUSTI ADMINETILLÄ

Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia. Rakennusalan tiedonantovelvollisuus AUTOMATISOIDUSTI ADMINETILLÄ Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia Rakennusalan tiedonantovelvollisuus AUTOMATISOIDUSTI ADMINETILLÄ VELVOLLISUUS lyhyesti automatisoitu raportointi 1.7.2014 voimaanastuva rakennustyömaiden

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 02.11.2018 Raportti voimassa asti 11.01.2019 Arkistointitunnus 1540984264952 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Sjöman Helsingin Nosturit Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Rakentamisilmoitukset Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto)

Rakentamisilmoitukset Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto) Rakentamisilmoitukset 23.11.2017 Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto) Muutoksia tietosisältöön: VSURAKKA ja VSTYONTE Rakentamisilmoitusten tietosisältöä tarkastellaan uudelleen Tavoitteena keventää

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus:

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus: 1(6) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tarjoajan nimi: Y-tunnus: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen

Lisätiedot

Valttikortti. Tutustu kuinka hyödynnät Valttikorttia sinun yrityksesi tarpeisiin.

Valttikortti. Tutustu kuinka hyödynnät Valttikorttia sinun yrityksesi tarpeisiin. Valttikortti. 2. Valttikortti on sähköinen henkilötunniste, joka toimii työntekijöiden avaimena työmaalle. Työturvallisuuslaki edellyttää, että rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri Moderni työkalu työn hallintaan (Visma L7, Visma Business ja Visma Nova) Urakoitsijat ERP:n asiakkaat haettavissa Työntekijät ERP:n henkilöt haettavissa,

Lisätiedot

TILAAJAVASTUU.FI - YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi

TILAAJAVASTUU.FI - YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi Sivu 1 / 5 TILAAJAVASTUU.FI YRITYSRAPORTTI Yritystiedot Yrityksen nimi Kipasu Oy Ytunnus 22501009 Raportin hakupäivämäärä 30.10.2013 Raportti voimassa asti 18.11.2013 Tietolähteiden perusteella yritys

Lisätiedot