TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio 01

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio 01"

Transkriptio

1 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio 01

2 Työmaarekisteri 1 Sisältö 1. Työmaarekisteri Ilmoita-palvelu Käyttäjätunnukset Käyttöoikeudet Työmaan perustaminen Työmaan perusnäkymä Päätoteuttajan lisääminen Rakennuttajan nimeäminen Työmaan hallinnoija Työmaalle rekisteröityminen Toimittajaketju Urakkatiedot Työntekijätiedot Raportointi Huomioitavaa... 15

3 Työmaarekisteri 2 1. Työmaarekisteri Työmaarekisteri on työkalu yhteisen työmaan verotusmenettelylain vaatimusten mukaista urakka- ja työntekijätietojen keräämistä, raportointia ja arkistointia varten. Työmaarekisterissä luodaan työmaita, joille järjestelmä luo automaattisesti työmaakohtaisen tunnisteen, Työmaa-avaimen. Työmaa-avainta hyödynnetään tietojen keruussa ja raportoinnissa. Kaikki Työmaarekisterin kautta lähetetyt raportit arkistoidaan järjestelmään. Työmaarekisteriin kuuluu myös Vahti-palvelu, joka on tarkoitettu työturvallisuuslain mukaisen työntekijä- ja perehdytysluettelon ylläpitoa varten. Työmaarekisterin aloitusnäkymä. 2. Ilmoita-palvelu Ilmoita-palvelussa hallinnoidaan yrityksen työntekijä- ja yhteystietoja, ja sen kautta on mahdollista tilata myös VALTTI-kortteja. Jokainen yhteisellä työmaalla työskentelevä työnantaja ilmoittaa omat työntekijänsä ensin veronumero.fi Ilmoita-palveluun, minkä jälkeen työnantaja rekisteröityy tilaajalta saamallaan Työmaa-avaimella työmaalle Ilmoita-palvelun Työmaalle rekisteröinti välilehden kautta. Rekisteröinnin yhteydessä Ilmoita-palveluun syötetyt tiedot siirtyvät automaattisesti tilaajan Työmaarekisteriin, mikäli se on käytössä. Tietojen hallinnointi Ilmoita-palvelussa on maksutonta. Ilmoita-- palvelun käyttohjeet veronumero.fi/kayttohjeet.

4 Työmaarekisteri 3 Ilmoita-palvelun aloitusnäkymä. 3. Käyttäjätunnukset Työmaarekisteriin kirjaudutaan veronumero.fi-sivulta henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite). Palveluun pääsy edellyttää, että yritykselle on luotu tili tilaajavastuu.fi-palvelussa. Jotta yrityksen käyttäjiä voi myöhemmässä vaiheessa luvittaa Työmaarekisteri-käyttäjiksi, on näillä käyttäjillä oltava käyttäjätunnus luotuna tilaajavastuu.fi-palvelussa. Tilaajavastuu.fi-palveluun nimetyt pääkäyttäjät ovat pääkäyttäjiä myös veronumero.fi-palvelussa, ja voivat luoda lisää käyttäjätunnuksia. HUOM! Ilmoita-palvelun käyttöoikeudet eroavat Työmaarekisterin käyttöoikeuksista, sillä Ilmoita-palvelussa hallinnoidaan yrityksen työntekijätietoja. Lisätietoja Ilmoitapalvelun käyttoohjeessa veronumero.fi/kayttohjeet. 4. Käyttöoikeudet Työmaarekisterin käyttöoikeuksien perustaminen on monivaiheinen. Yrityksen pääkäyttäjä luo ensin tunnuksen tilaajavastuu.fi-palveluun ja aktivoi Valvojan, mikäli kyseinen palvelu on käytössä. Tämän jälkeen käyttöoikeus lisätään veronumero.fipalvelun Työmaarekisteriin. Vaihe1: Tilaajavastuu.fi-tunnukset ja Valvoja-palvelun aktivointi Kirjaudu sisään palveluun tilaajavastuu.fi ja mene kohtaan Käyttäjien hallinta. Käyttäjätunnusten luominen on mahdollista vain pääkäyttäjäominaisuuksilla. Jos et tiedä organisaatiosi pääkäyttäjää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelu@tilaajavastuu.fi

5 Työmaarekisteri 4 Tunnusten luominen edellyttää pääkäyttäjätunnuksia ja alkaa painamalla Käyttäjien hallinta-linkkiä. Mene tämän jälkeen kohtaan Luo uusi käyttäjä ja täytä kaikki vaaditut kentät. Salasana tulee olla ohjeistusten mukainen, mutta sitä ei tarvitse kirjata ylös tässä vaiheessa. Paina lopuksi Luo käyttäjä. Pääkäyttäjä: Pääkäyttäjä voi hallinnoida tunnuksia sekä tilaajavastuu.fi- että veronumero.fi- sivuilla Peruskäyttäjä: Peruskäyttäjällä ei ole käyttäjähallinnointiominaisuuksia tilaajavastuu.fitai veronumero.fi sivuilla. Peruskäyttäjälle täytyy aina erikseen aktivoida oikeudet Työmaarekisterissä. JOS YRITYKSELLÄ ON VALVOJA-PALVELU KÄYTÖSSÄ: Siirry tämän jälkeen yläpalkin kohtaan Yrityksen tiedot ja sitten Siirry Valvojan hallintasivulle. Selaa sivulla alas kohtaan Valvoja-palvelun käyttäjät ja paina kohdasta Lisää käyttäjiä. Valvoja-tunnuksen aktivointi. Aktivoi täppä näytölle avautuvasta uudesta ikkunasta sen käyttäjän/käyttäjien kohdalta, joille haluat aktivoida Valvoja-palvelun ja paina hyväksy.

6 Työmaarekisteri 5 Käyttäjän aktivointi. Salasanan lähetys uudelle käyttäjälle tapahtuu seuraavalla tavalla: Kirjaudu ulos palvelusta ja siirry tilaajavastuu.fi-etusivulle ja paina Unohtuiko salasanasi? -linkkiä. Kirjoita luomasi käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) kenttään ja paina Hyväksy tiedot. Uudelle käyttäjälle lähetetään automaattinen viesti, jonka kautta hän voi aktivoida itselleen oman salasanan. HUOM! Linkki on vain yhden päivän voimassa, joten tarvittaessa salasanan lähetyksen voi tehdä uudelleen. Vaihe 2: Työmaarekisteri-käyttöoikeudet Jos käyttäjällä ei ole pääkäyttäjäoikeuksia, tulee Työmaarekisterikohtaiset käyttöoikeudet aktivoida vielä erikseen palvelussa. Kirjaudu sisään veronumero.fi ja mene yläpalkista Työmaarekisteri-sovellus välilehdelle. Luvitus tapahtuu Käyttöoikeudet-painikkeen kautta. Työmaarekisteri-käyttöoikeudet. HUOM! Varmista, että olet oikean yrityksen käyttöoikeuksissa valitsemalla pudotusvalikosta oikea yritys, mikäli toimit käyttäjänä useamman organisaation alla. Voit luvittaa käyttäjälle eritasoisia oikeuksia, ja oikeuksia voi olla samaan aikaan useaa tasoa:

7 Työmaarekisteri 6 Työmaakäyttäjä: Käyttäjä näkee ainoastaan kyseisen työmaan tiedot. Rakennuttaja ei näe päätoteuttajan työntekijätietoja. Työmaakäyttäjä ei pääse luomaan uusia työmaita tai muokkaamaan työmaan tietoja. Kaikki työmaat: Käyttäjä näkee yrityksen kaikki luodut työmaat. Rakennuttaja ei näe päätoteuttajan työntekijätietoja. Kaikki työmaat käyttäjä ei pääse luomaan uusia työmaita. Perusta työmaita: Perusta työmaita käyttäjä pystyy luomaan uusia työmaita, ja näkee ainoastaan kaikkien perustamiensa työmaiden tiedot. 5. Työmaan perustaminen Työmaa perustetaan työmaarekisterissä Perusta työmaa-painikkeella, ja ainoastaan Perusta työmaita käyttöoikeuden omaavat henkilöt saavat perustaa työmaita. Pakollisena tietona työmaata perustettaessa on ainoastaan työmaan nimi. Kun työmaa on perustettu, vahvistaa järjestelmä perustetun työmaan ja antaa työmaan yksilöivän tunnisteen, Työmaa-avaimen. Työmaakohtaisen käyttöoikeuden voi antaa vasta työmaan perustamisen jälkeen. HUOM! Raportointiin vaaditut yrityksen työntekijä- ja yhteystiedot syötetään Ilmoitapalveluun. Työmaan perustaminen. Työmaa-avain.

8 Työmaarekisteri 7 6. Työmaan perusnäkymä Työmaan tietoja voi muokata työmaan perusnäkymässä. Suositeltavaa on, että kaikki kentät täytetään ja pidetään myös ajan tasalla. Työmaan perusnäkymä. Työmaan tilaa voi muokata: Luonnos: Työmaa vielä luonnosvaiheessa, ei toimintaa Aktiivinen: Työmaa on aktiivinen, työmaalta raportoidaan kuukausittain Keskeytetty: Työmaa on keskeytetty, työmaalla ei toistaiseksi toimintaa Päättynyt: Työmaa on päättynyt, työmaan raportointi on päättynyt 6.1. Päätoteuttajan lisääminen Työmaalle tulee aina nimetä päätoteuttaja ja syöttää päätoteuttajan yhteyshenkilön tiedot. Päätoteuttajan voi lisätä joko nimellä tai y-tunnuksella.

9 Työmaarekisteri 8 Yrityshaku 6.2. Rakennuttajan nimeäminen Myös rakennuttaja nimetään työmaakohtaisesti. Rakennuttaja voidaan lisätä joko nimellä tai y-tunnuksella. Yrityshaku HUOM! Päätoteuttaja ja rakennuttaja voivat olla työmaalla sama yritys Työmaan hallinnoija Työmaan hallinnoija on automaattisesti työmaa-avaimen perustanut yritys. Kun perustat työmaita, tulee yrityksestäsi automaattisesti kyseisen työmaan hallinnoija. Työmaan hallinnoija on ainoa taho, joka näkee kyseisen työmaan työntekijätiedot. Työmaan hallinnoija nimetään työmaakohtaisesti. Työmaan hallinnoija voidaan lisätä joko nimellä tai y-tunnuksella. HUOM! Jos rakennuttaja perustaa työmaan, tulee hallinnointi luovuttaa päätoteuttajalle, mikäli päätoteuttaja raportoi työntekijätiedot Työmaarekisterin kautta.

10 Työmaarekisteri 9 Hallinnoinnin luovuttaminen. 7. Työmaalle rekisteröinti Raportointia varten hankittavat tiedot kerätään osittain Ilmoita-palvelun Työmaalle rekisteröinti välilehden kautta. Kaikki työnantajat ilmoittavat mm. oman tilaajansa, urakan lajin ja urakan keston työmaakohtaisesti tilaajalta saamallaan Työmaaavaimella. Jokainen Työmaarekisteriä käyttävä tilaaja saa näkyviin oman urakkaketjun työmaakohtaisesti rekisteröityneet yritykset, ja näitä tietoja ei tarvitse kerätä erikseen. Työmaalle rekisteröinti esitellään tarkemmin Ilmoita-palvelun käyttöohjeessa veronumero.fi/kayttoohjeet Toimittajaketju Toimittajaketju muodostuu työmaalle rekisteröityneistä yrityksistä. Näkymä on avoin aina omasta roolista urakkaketjussa alaspäin. Rakennuttaja näkee koko urakointiketjun ja päätoteuttaja kaikki omat alihankkijansa ja heidän alihankkijansa. Toimittajaketju.

11 Työmaarekisteri Urakkatiedot Kuukausittain Verohallinnolle raportoitavat urakkatiedot raportoidaan Työmaarekisteriin kerääntyneen tiedon perusteella. Ilmoita-palvelun kautta saadut tiedot ja manuaalisesti syötettävä sopimussumma kattavat tilaajan ilmoitusmenettelyn urakkatietojen osalta vuoden 2014 loppuun saakka. Laskuihin liittyvät tiedot raportoidaan 2015 alkaen. Urakkatiedot-päänäkymä. Urakkatiedot-välilehdelle ilmestyvä listaus perustuu Ilmoita-palvelun kautta työmaalle tehtyihin työmaalle rekisteröinteihin. Tilaajan tulee syöttää urakkasumma manuaalisesti painamalla kynä-painiketta. Urakkatietojen muokkaus. Jos työnantaja ei ole rekisteröitynyt työmaalle, on tilaajan mahdollista syöttää tiedot myös itse.

12 Työmaarekisteri 11 Sopimuskumppanin lisääminen tilaajan toimesta. Tilaajan on mahdollista saada tiedot urakkaraportointia varten kahdella tavalla: 1. Työnantaja rekisteröityy veronumero.fi Ilmoita-palvelun kautta työmaalle tilaajalta saamalla Työmaa-avaimella ja ilmoittaa tarvittavat tiedot. Työnantaja on vastuussa tietojen oikeellisuudesta. Tilaaja syöttää sopimussumman manuaalisesti. 2. Tilaaja syöttää tiedot itse Urakkatiedot-välilehdeltä. Tiedot syötetään menemällä kohtaan Sopimukset ja tämän jälkeen Lisää sopimus. Tilaaja on vastuussa tietojen oikeellisuudesta. HUOM! Ainoastaan Ilmoita-palveluun tietoja syöttäneitä yrityksiä on mahdollista lisätä Sopimukset-välilehdelle. 9. Työntekijätiedot Työntekijätietoja voi syöttää manuaalisesti, sekä yhdistää yrityksen omaan sähköiseen kulunvalvontajärjestelmään. Mikäli olette kiinnostuneita kulunvalvonnan integroinnista, olkaa yhteydessä

13 Työmaarekisteri 12 Työntekijätietojen lisääminen tapahtuu Työntekijätiedot-välilehdeltä Kulkutiedotpainikkeesta ja tämän jälkeen Lisää kulkutietoja. Työntekijätiedot-päänäkymä. Työntekijätiedon lisääminen. Työntekijätietoja voi syöttää joko VALTTI-kortissa olevan tunnisteen perusteella tai veronumerolla. VALTTI-tunniste on oranssin VALTTI-älykortin alalaidassa viivakoodin alapuolella oleva numerosarja. Työntekijätietoja voi syöttää useampi kerrallaan. Veronumerot tai VALTTI-tunnisteet tulee olla rivivälein eroteltuna, jotta lisääminen on mahdollista.

14 Työmaarekisteri 13 VALTTI-tunniste. Työntekijätietoja voi syöttää riippuen leiman tyypistä: Päiväyhteenveto: Listauksessa näytetään päivämäärä, jolloin työntekijä on lisätty työmaalle. Kuukausiyhteenveto: Listauksessa näytetään kuukausi, jolloin työntekijä on lisätty työmaalle. Sisään: Listauksessa näytetään päivä ja kellonaika, jolloin työntekijä on lisätty työmaalle. Ulos: Listauksessa näytetään päivä ja kellonaika, jolloin työntekijä on kirjattu ulos työmaalta. HUOM! Varmista, että syöttämäsi veronumero on oikein. Järjestelmä tunnistaa työntekijän automaattisesti, mikäli se on syötetty Ilmoita-palveluun. Jos veronumeroa ei löydy, on listauksessa näkyvissä ainoastaan veronumero. Työntekijätietojen kuukausittainen koontilistaus näkyy välilehdellä Työntekijät. Työntekijät-vällehti. 10. Raportointi Työmaarekisterin kautta tapahtuva kuukausittainen raportointi perustuu Ilmoitapalvelun kautta saatuihin tietoihin, Työmaarekisteriin manuaalisesti syötettyihin tietoihin sekä mahdollisista Työmaarekisteriin integroitujen järjestelmien kautta saatuihin tietoihin (esim. kulkutiedot). Raportointia on kahta tyyppiä riippuen yrityksen roolista:

15 Työmaarekisteri 14 Urakkaraportointi: Kaikki työmaan tilaajat raportoivat kuukausittain urakkasummat, jotka ylittävät euroa. Työntekijäraportointi: Päätoteuttaja raportoi kuukausittain kaikki työmaalla työskennelleet työntekijät, mikäli yhteisen rakennustyömaan kokorakennushankkeen arvo on yli euroa. Ilmoitukset verottajalle välilehdellä näkyy tilanne Verohallinnolle raportoiduista tiedoista. Näkymässä on mahdollista selata Työmaarekisteriin arkistoituja raportteja eri kuukausilta. Järjestelmä osoittaa värillä, mikä kyseisen kuukauden raportin status on: Punainen: Raporttia ei ole lähetetty, tai tiedot raportilla ovat muuttuneet Työmaarekisteriin ilmoitettujen tietojen perusteella. Oranssi: Raportti on lähetetty ja on jonossa Verohallinnolle lähetettäväksi. Vihreä: Raportti on lähetetty onnistuneesti Verohallinnolle, eikä Työmaarekisteriin ilmoitettujen tietojen perusteella tiedot ole muuttuneet raportilla. Ilmoitukset verottajalle välilehti. Raportti on tarkastettavissa joko txt- tai pdf muodossa ennen sen lähettämistä.

16 Työmaarekisteri 15 Esimerkki raportista pdf-muodossa. HUOM! Työmaarekisteri koostaa raportin sinne kertyneistä tiedoista, mutta jokaisen raportoijan tulee tarkistaa koostettu raportti ennen lähettämistä. Raportointi edellyttää KATSO-tunnisteita. Kun raportti on tarkistettu ja lähetysvalmiina, paina Lähetä raportti verottajalle omilla KATSO-tunnisteillasi painiketta. Järjestelmä pyytää KATSO-tunnisteet, eikä niitä tallenneta järjestelmään missään vaiheessa. Kun tunnistautuminen on onnistunut, siirtyy lähetetty raportti jonoon ja muuttuu oranssiksi. Kun raportti on lähetetty onnistuneesti Verohallinnolle, muuttuu raportti vihreäksi. 11. Huomioitavaa Tässä osiossa käydään läpi Työmaarekisterin toiminnallisuuksissa huomioitavia asioita. Työmaarekisterissä ei ole poisto-ominaisuutta. Tällä hetkellä mm. työmaita, ilmoittautumisia, sopimuksia tai työntekijätietoja ei voi poistaa. Jos esimerkiksi työmaa on syötetty väärin, tulee väärin syötetty työmaa merkitä tilaan Päättynyt ja nimetä alkuun esim. Älä käytä, jolloin väärää Työmaa-avainta ei käytetä. Työmaalle rekisteröinti tulee tehdä uudelleen, mikäli työnantaja on ilmoittautunut väärälle työmaalle. Työmaan luonti on sovittava työmaakohtaisesti. Rakennuttajan ja päätoteuttajan tulee sopia työmaakohtaisesti siitä, kumpi taho perustaa työmaan Työmaarekisteriin. Myöhemmin syksyllä Työmaa-avaimia on mahdollista yhdistää. Työmaarekisterissä ei ole tällä hetkellä testausominaisuutta. Jos yritykselläsi on tarvetta testata Työmaarekisteriä, voitte pyytää tunnukset Työmaarekisteri-betaan

17 Työmaarekisteri 16 Sivu-urakoitsijat Työmaarekisterissä. Sivu-urakoitsijat, kuten muutkin urakoitsijat, rekisteröityvät työmaalle Ilmoita-palvelussa. Rakennuttaja voi halutessaan lisätä urakoitsijat itse Sopimukset-välilehdellä. Rakennuttajan on hyvä muistuttaa sivuurakoitsijoita ilmoittamaan tiedot työntekijöistä myös päätoteuttajalle työntekijäraportointia varten. Roolit Työmaarekisterissä. Työmaarekisterin termit Rakennuttaja ja Päätoteuttaja perustuvat laissa määriteltyihin rooleihin. Työmaarekisterissä on mahdollista määritellä työmaalle vain yksi rakennuttaja ja yksi päätoteuttaja. Työmaan hallinnoijalla on ainoana pääsy työntekijätietoihin. Tietojen vienti excelissä. Toistaiseksi vain osassa Työmaarekisterin ominaisuuksia tietoja on mahdollista syöttää massana excelissä. Näitä toiminnallisuuksia kehitetään syksyn aikana. Tietojen tuonti excelissä ja listaustoiminnot. Tällä hetkellä Työmaarekisteristä ei ole saatavilla listausta työmaista tai työntekijöistä. Tätä toiminnallisuutta kehitetään syksyn aikana. Integroidut järjestelmät. Mikäli yritykselläsi on käytössä Työmaarekisteriin integroitu kulunvalvonta- tai taloushallinnon järjestelmä, ole yhteydessä suoraan järjestelmätoimittajaan ongelmatilanteissa. Työmaa-avainta voi käyttää myös ilman Työmaarekisteriä. Jos sopimuskumppanillasi on käytössä oma järjestelmä ilmoitusmenettelyn hoitamiseen, voi Työmaa-avainta kuitenkin käyttää. Ilmoita-palvelun Työmaalle rekisteröinti toiminto on maksuton. Laskutietojen raportointi. Laskutietoja ei tarvitse raportoida 2014 aikana Verohallinnon myöntämän huojennuksen puitteissa. Työmaarekisterin laskutietojen raportointia kehitetään edelleen syksyn aikana ja raportointi on mahdollista viimeistään 2015 alkaen.

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.4

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.4 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.4 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8. Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi Huomioitavaa

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.7

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.7 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.7 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT Tietojen ilmoittaminen Veronumero.fi-palveluun vie muutaman minuutin. Se ei maksa mitään, mutta merkitsee suuria asioita yrityksesi tulevaisuudelle. Ilmoitusmenettely on

Lisätiedot

Käyttöohje Työmaarekisteri

Käyttöohje Työmaarekisteri 17/06/15 Käyttöohje Työmaarekisteri Versio_06.2015 SISÄLTÖ 1. Työmaarekisteri... 3 2. Ilmoita... 3 3. Käyttäjätunnukset... 4 3.1. Käyttöoikeudet... 4 4. Työmaan perustaminen... 5 5. Työmaan perustiedot...

Lisätiedot

SUOMEN TILAAJAVASTUU OY

SUOMEN TILAAJAVASTUU OY SUOMEN TILAAJAVASTUU OY Tarjoaa palvelut rakennustoimialalla toimiville yrityksille viranomaisvelvoitteiden noudattamista varten. Tuoteperheeseen kuuluvat Tilaajavastuu.fi - ja Veronumero.fipalvelukokonaisuudet.

Lisätiedot

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri Käyttöönoton vaiheet Työmaarekisteri & laskupoimuri Laskupoimuri pähkinänkuoressa Verkkolasku Rakennustyön laskuosoite Poimuri Työn tilaajan oma sähköinen laskutusosoite Asiakkaan taloushallinnon järjestelmä

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt Antti-Eemeli Mäkinen Johtaja, kumppanuudet Suomen Tilaajavastuu Oy Yhtenäiset käytännöt luovat sujuvuutta Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukanaan

Lisätiedot

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa 4. heinäuuta 2014 Tämän materiaalin tarkoitus Tässä ohjeessa opastetaan vaiheittain kuinka veroviranomaisen 1.7.2014

Lisätiedot

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero. Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.fi Veronumerolaki Julkisuudessa rakentamisen lakisääteisiä velvoitteita

Lisätiedot

Käyttöohje Työmaarekisteri

Käyttöohje Työmaarekisteri 01/02/17 Käyttöohje Työmaarekisteri Versio_02.2017 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 08.2015 18.8.2015 09.2015 28.9.2015 06.2016 29.6.2016 Työntekijätiedot, varoitusikonit SNO-sarake csvtiedostolla,

Lisätiedot

MOBI-PALVELU. Käyttöohjeet versio 13.5.2013

MOBI-PALVELU. Käyttöohjeet versio 13.5.2013 MOBI-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Mobi-palvelu 1 Sisältö 1. Mobi-palvelun sisältö... 2 1.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt... 2 1.2. Palveluun kirjautuminen... 3 1.3. Palvelun käyttö... 3

Lisätiedot

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Työmaarekisteri ja työmaaavain Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena on tehostaa verotulojen

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Visma Liikkuvan työn ratkaisut Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Lakimuutos veromenettelyyn, voimaan 1.7.2014 Koskettavat yhteisiä työmaita, joissa

Lisätiedot

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn?

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Suomen Tilaajavastuu Oy Lakivelvoitteet kunnialla kuntoon! Tarjoamme tarvittavat palvelut sekä tilaajavastuulain että veronumerolain noudattamista varten.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori. Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved.

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori.  Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved. NOPSA TM järjestelmä Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori www.loginets.com/nopsa Käyttötuki: +358 50 570 6252 Sisältö 1. Aloitusnäkymä s. 4 2. Läsnäolojen seuranta ja AVI s. 5 3. Tuntikirjaukset 4. Projektit

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi. 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu.

Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi. 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu. Veronumero.fi-palvelu http://www.veronumero.fi 23.8.2012 Lars Albäck Toimitusjohtaja +358 40 503 3672 lars.alback@tilaajavastuu.fi 2 Laki veronumerorekisteristä (HE 58/2011) Veronumero ja veronumerorekisteri

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille Alihankkija, jolta Eltel Networks Oy / Eltel Networks Pohjoinen Oy tilaa työtä tulisi, täyttääkseen veroviranomaisten vaatimat raportointi vaateet, toimia seuraavalla tavalla. 1. Käydä ilmaiseksi rekisteröitymässä

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Verottajan ilmoitus on Työt-sovelluksen rinnalla toimiva web-liittymä, jonka avulla voidaan luoda raportteja verottajan vaatimista

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus 1.7.2014 Mikä on rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus? Rakentamiseen liityvä tedonantovelvollisuus on toimintamalli, jonka avulla pyritään kitkemään

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_04.2017 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas: Palvelun käyttöönotto ja käyttäjätunnukset... 3 1. Luo yritystili...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus Tiedonantovelvollisuus KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE (Työmaakortti) Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki

Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt. 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Veronumero.fi Ilmoitusmenettely, palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt 31.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Lain velvoitteet Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Tämä ohje on urakoitsijoille jotka EIVÄT TEE AJOKIRJAUKSIA Työt-palvelulla. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Pajadata Oy Rantatie 27 33250 Tampere Y-tunnus: 0981392-1 Kotipaikka: Tampere Puhelin: +358 (0) 207 434 455 Faksi: +358 (0) 207 434 460 pajadata@pajadata.fi Sisällys Xpaja

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta.

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta. OPETTAJAN REKISTERÖITYMINEN JA SALASANAN HALLINTA 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä Sanoma Pron palveluihin saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit.

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Määrätietoilmoitusta koskevien oikeuksien antaminen Vain pääkäyttäjällä on pääsy KÄYTTÄJÄT välilehdelle, jossa voi lisätä KemiDigin

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto

Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Itella Viestinvälitys, Jakelu- ja markkinointipalvelut 1 Sisältö Tietoa Postittamisen työpöydästä ja Itellan extranetin uudistuksesta Uuden

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje Henri Kinnunen Seppo Tompuri Tero Malkki Matti Heiskanen Tommi Rönkönharju Tuomas Valkeapää Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä Käyttöohje Sisällysluettelo TÄSTÄ OHJEESTA...2 KIRJAUTUMATON

Lisätiedot

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Sivu 1 KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Kotikartanoyhdistys ry siirtyy kesäkuussa 2019 sähköisen tilavarauskalenterin käyttäjäksi. Jatkossa kaikki jäsenjärjestöt voivat hallinnoida

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Wuudis Pro. Mobiilisovellus

Wuudis Pro. Mobiilisovellus Wuudis Pro Mobiilisovellus Mobiilisovellus Mobiilisovellus toimii Android- ja iospuhelimissa Sovellusta voidaan käyttää sekä onlineettä offline-tilassa Lataa Wuudis -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt

Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt Veronumero.fi Palvelukokonaisuus ja työmaakäytännöt 15.1.2014 Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki Lain velvoi@eet Rakennusalan veronumerorekisteri Veronumerolaki Kaikkien työntekijöiden veronumeroiden

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot