Laboratorio ICT-palveluiden (laboratoriotietojärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laboratorio ICT-palveluiden (laboratoriotietojärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä"

Transkriptio

1 Hallitus Laboratorio ICT-palveluiden (laboratoriotietojärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä 204/ /2015 EKSTPHAL 99 Tausta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ( Eksote ) hallituksen kokouksessa käsiteltiin selvitystä, jonka tarkoituksena oli kartoittaa Eksoten mahdollisuutta hankkia uuden sukupolven laboratoriotietojärjestelmä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä ( HUS ) osana Etelä-Suomen erityisvastuualueen (erva) yhteistyötä. Esityksessä todettiin muun muassa seuraavaa: Nykyisin käytössä oleva Multilab-tietojärjestelmä on lähestymässä elinkaarensa loppua. Multilab-tietojärjestelmällä voidaan jatkaa maksimissaan enää pari vuotta, jonka jälkeen edessä on vääjäämättä tietojärjestelmän uusiminen. Mylab on julkistanut uuden Weblab tuotteen, joka korvaa Multilabin. Koska Medi-IT:n kautta hankittu sopimus on ollut voimassa julkisten hankintojen näkökulmasta erittäin pitkän ajan ja Weblabin käyttöönotto aiheuttaa hankintalain kilpailutusrajat ylittävät kustannukset, on laboratoriojärjestelmä kilpailutettava. Tietojärjestelmää ei voida suoraan päivittää Mylabin uuteen tuotteeseen. HUS:lla on nykyisin käytössä sama Multilab-tietojärjestelmä kuin Eksotella ja Carealla. HUS uusinta kilpailutti oman laboratoriotietojärjestelmän useita vuosia sitten. Kilpailutuksen voittajaksi valikoitui uudelleen Mylab. Kilpailutus on laadittu siten, että tämän hankinnan kautta Helsingin ja Uudenmaan kuntatoimijat (kunnat, kuntayhtymät) voivat ottaa käyttöönsä kilpailutetun tietojärjestelmän. Hankinnassa on huomioitu, että myös nykyisen lainsäädännön mukaisilla erityisvastuualueilla (erva) olevat sairaanhoito- / sosiaali- ja terveyspiirit voivat ottaa tietojärjestelmän käyttöönsä. Reunaehtona asiassa on, että HUS:n ulkopuolisten kuntatoimijoiden tulee tehdä päätökset kilpailutetun sopimuksen realisoimisesta ennen Esityksessä todettiin sote-uudistuksen sen hetkisen tilanteen mukaisesti: Sote-järjestelmälaki on vasta muotoutumassa ja lain etenemisestä ei ole varmuutta. Näin ollen tällä hetkellä ei ole myöskään tiedossa miten Etelä-Suomen sote-alueen kuntatoimijat tulevat määrittelemään lain mukaisessa mikäli laki etenee - järjestämissopimuksessa lainmukaisen mahdollisuutensa keskittää tukipalveluiden hoitaminen sote-alueelle.

2

3 Selvityksen etenemisestä esityksessä todettiin seuraavasti: Eksoten ei kannata nykyisessä tilanteessa ruveta kilpailuttamaan Multilabin seuraavaa tietojärjestelmää yksinään (ei suoraan tai Medi-IT:n kautta) vaan tulevaisuudessa sote-lain ja Vakava-arkkitehtuurin mukaisesti kannattaa lähteä rakentamaan suoraan yhdessä sote-alueen kattavia ratkaisuja. HUS:n kanssa on olemassa olevan Erva yhteistyön puitteissa keskusteltu Eksoten mahdollisuudesta liittyä osaksi HUS:n tekemään hankintaa. Lisäksi on keskustelu mallista, jossa HUS toimittaisi yhteisen tietojärjestelmän palveluna Eksotelle. Eksoten tulee tehdä päätös ja sopimus HUS:n tekemään laboratoriojärjestelmän hankintaan liittymisestä ennen Tämä aikaraja tulee HUS:n tekemän kilpailutuksen ehdoista. Eksote selvittää kevään / syksyn 2015 aikana HUS:n kanssa yhteiseen tietojärjestelmään siirtymiseen liittyvät toiminnalliset ja taloudelliset asiat. Eksoten lähtökohtainen oletus on, että HUS:n kilpailuttaman tietojärjestelmän tai tietojärjestelmäpalveluiden käyttöönottaminen ei nosta nykyisiä tietoteknisiä kustannuksia vaan nämä kustannukset pysyvät nykyisellä tasolla tai mahdollisesti laskevat. Olettamus pohjautuu laajemman hankinnan mukaan tuomiin suuruuden ekonomia hyötyihin. Hallitus päätti seuraavasti: Hallitus kirjaa edellä olevan selvityksen ja etenemissuunnitelman tiedoksi ja valtuuttaa Eksoten tietohallintojohtajan etenemään tilannekartoituksessa ja jatkosuunnittelussa ja -neuvottelussa HUS:n (mahdollisesti perusteilla olevan sote-alueen) kanssa, diagnostiikkakeskuksen tukemana, uudistetun ja yhteisen laboratorion toiminnanohjausjärjestelmän käyttöön saamiseksi kokonaistaloudellisemmalla tavalla. Kun jatkosuunnittelu valmistuu, tuodaan lopputulos vielä erillisesti hallituksen käsittelyyn. Tehdyn selvityksen tiivistelmä Esiselvityksessä kartoitettiin teknisistä näkökulmista erilaisia vaihtoehtoja yhteisen ja modernin laboratoriotietojärjestelmän käyttöön saamiseksi erityisvastuualueella. Selvityksen pääkohdiksi muodostui: 1. tuki yksitoimijaorganisaatiolle vs. tuki monitoimija organisaatiolle sekä 2. vaiheittainen eteneminen uuden laboratoriotietojärjestelmän käyttöönottamiseksi. Yhteisen tietojärjestelmän rakentamisen kannalta on erittäin merkityksellistä, onko erityisvastuualueella yksi laboratorio-organisaatio vai useita maakuntien laboratorio-organisaatioita. Tämä vaikuttaa mm. tietojärjestelmän perustamiskustannuksiin sekä Suomen lainsäädännössä olevien tietosuoja-asetuksien tulkintaan. Tietojärjestelmän käyttöönoton sekä

4 tietosuojan kannalta olisi merkittävästi yksinkertaisempaa, mikäli erityisvastuualueella olisi vain yksi laboratorio-organisaatio. HUS on ottamassa käyttöön laboratoriotietojärjestelmän uutta versiota. HUS-alueella käyttöönotto tulee tapahtumaan vuonna Eksoten ja Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymän ( Carean ) liittyminen laboratoriotietojärjestelmän uuteen versioon tulee sovittaa HUS:n aikatauluihin. Koska laboratoriotoiminnan organisoitumismallissa ja käyttöönoton vaiheistuksessa on vielä paljon kysymyksiä, päädyttiin selvityksessä esittämään 3-vaiheista etenemismallia: Vaihe 0: Eksote ja Carea siirtyvät hankkimaan nykyisen laboratoriotietojärjestelmän HUS:n sopimuksien kautta. Operatiivisessa toiminnassa jatketaan Eksotessa ja Careassa nykyisen tietojärjestelmäversion ja palvelinympäristöjen käyttöä kuten tälläkin hetkellä. Vaihe 1: Eksoten ja Carean järjestelmät harmonisoidaan HUS:n nykyisin käytössä olevaan laboratoriotietojärjestelmä versioon. Vaihe 2: Careassa ja Eksotessa siirrytään käyttämään HUS:ssa käyttöönotettuun, viimeisimpään, laboratoriotietojärjestelmä versioon. Yllä oleva vaiheistus on tehty näkökulmasta, jossa Eksoten ja Carean laboratoriot toimivat itsenäisinä organisaatioina. Mikäli laboratoriotoiminta fuusioituisi kokonaisvaltaisesti Etelä-Suomen erityisvastuualueella, yhteisen tietojärjestelmäkokonaisuuden rakentaminen ja käyttöönotto olisi merkittävästi yksinkertaisempaa ja kustannustehokkaampaa (mm. vaihe 1 jäisi todennäköisesti turhana pois). Selvityksessä vertailtiin tietojärjestelmän käyttöönottoon liittyvien seikkojen lisäksi karkealla tasolla Eksoten ja Carean nykyisen, itsehankkiman, laboratoriotietojärjestelmän ja HUS:n kautta hankittavan tietojärjestelmän käyttötalouskustannuksia. Laskelmissa ei ole huomioitu kustannuksia uuden tietojärjestelmäversion käyttöönottoprojektiin liittyen, koska uuden ohjelmiston käyttöönotosta aiheutuu joka tapauksessa kustannuksia - hankkipa Eksote järjestelmän itse tai HUS:n kautta. Karkeasti on arvioitu, että projektikustannukset (investointi) tulisivat olemaan yhtä suuret molemmissa malleissa. Selvityksessä ei huomioitu yhteisen tietojärjestelmän toiminnalle mahdollistamia hyötyjä, koska tämä hyötytarkastelu liittyy ensisijaisesti laboratoriotoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen Etelä-Suomen erityisvastuualueella.

5 HUS:lta hankittavalla laboratoriotietojärjestelmällä voidaan yllä olevan taulukon mukaisesti nähdä olevan vuositasolla noin euron positiivinen kustannusvaikutus vaiheessa 0 (laboratoriotietojärjestelmän hankinta HUS:n sopimuksien kautta). Kun käytössä on erva-alueen yhteinen laboratoriotietojärjestelmä, on vuosittaisen säästön arvioitu olevan noin euroa. Vaiheen 0 kustannukset ovat Eksotelle ja Carealle kertaluonteisena kuluna yhteensä noin euroa, josta Eksoten osuus on noin euroa. Näin ollen ensimmäisenä kalenterivuonna saatava hyöty kattaa vaiheen 0 kertaluonteisen kustannuserän. Eksoten vuoden 2016 vahvistetussa talousarviossa on varauduttu HUS:n laboratoriotietojärjestelmään liittyvään siirtoprojektiin euron määrärahalla. Alustavasti vuoden 2017 talousarvioon on tehty siirtoprojektin suhteen euron määrärahavaraus. Eksoten hallituksen esityksessä todettiin Eksoten tulee tehdä päätös ja sopimus HUS:n tekemään laboratoriojärjestelmän hankintaan liittymisestä ennen Tämä aikaraja tulee HUS:n tekemän kilpailutuksen ehdoista. Eksote ja Carea ilmoittivat alustavasti HUS:lle hankintaan liittymisestä vuoden 2015 lopussa. HUS:n tekemän kilpailutuksen mukaisesti hankintalaki ja kilpailutuksen voittanut laboratoriotietojärjestelmän toimittaja, Mylab Oy, kuitenkin edellyttävät HUS:lta voimakkaampaa sitoumusta (aiesopimus) yhteiseen järjestelmään siirtymisestä. Tämä velvoittaa Eksoten ja Carean tekemään vastaavan aiesopimuksen. Mikäli aiesopimusta ei tehdä, optio HUS:n kanssa samaan kilpailutukseen liittymisestä raukeaa ja Eksote joutuu kilpailuttamaan laboratoriotietojärjestelmän itse. Etelä-Suomen erityisvastuualueella on käynnissä erillinen selvitys laboratoriotoiminnan mahdollisesta kokonaisvaltaisesta fuusiosta. Tällä selvityksellä on oma erillinen aikataulunsa mutta molemmat selvitykset ovat tietoisia toisistaan ja selvitysten sisällöistä. Eteneminen Eksoten ja Carean tulee laatia aiesopimus Mylab Oy:n/HUS:n kanssa vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. HUS:n hallitus päättää asiasta vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

6 Aiesopimuksessa esitetään vaiheittainen etenemismalli, jonka mukaisesti ensimmäisenä toteutetaan vaiheen 0 mukainen nykyisen laboratoriotietojärjestelmän hankinta HUS:n sopimuksien kautta. Aiesopimuksessa tuodaan esille tahtotila ja sitoutuminen vaiheen 2 lopputuloksen toteuttamiseen yhteisesti Etelä-Suomen erityisvastuualueella. Aiesopimuksessa ei tarkemmin määritellä aikatauluja tai toteutusmalleja. Tämä sen takia, että käynnissä oleva kokonaisvaltainen selvitys laboratoriotoiminnan mahdollisesta fuusiosta vaikuttaa merkittävästi tietojärjestelmien toteutustapaan. Myös käynnissä oleva sote-uudistus voi tuoda merkittäviä vaikutuksia esimerkiksi itsehallintoalueiden ja erva-alueiden välisen työnjaon tai yhtiöittämisvelvoitteen kautta. Yhteinen laboratoriotietojärjestelmä ei ole kuitenkaan sidottu yhteiseen laboratorio-organisaatioon vaan yhteistä tietojärjestelmäkokonaisuutta voidaan edistää eri organisaatioiden välillä. Toiminnan rakenne kannattaa kuitenkin selvittää ennen kuin tietojärjestelmäprojekti aloitetaan. Riippumatta sote-alueen diagnostiikan tuottajasta (omat erilliset tai yksi yhteinen organisaatio), on nähtävissä, että yhteistyö sote-alueella tulee lisääntymään. Yhteisesti käytössä olevat tietojärjestelmät vääjäämättä helpottavat tämän tyyppistä laaja-alaista yhteistyötä. Carea - konserni on indikoinut valmiutensa aiesopimuksen laatimiseen ja palveluiden hankkimiseen HUS:lta pikaiseen aikatauluun, koskien niin laboratoriotietojärjestelmää kuin kokonaisvaltaisia laboratoriopalveluita. Tj Hallitus Hallitus päättää valtuuttaa toimitusjohtajan allekirjoittamaan aiesopimuksen Mylab Oy:n / Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteisen, Mylab Oy:n toimittaman, laboratoriotietojärjestelmän hankkimisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä. Kun laboratoriotoiminnan kokonaisvaltainen selvitys valmistuu, huomioidaan sen esittelyn yhteydessä mahdolliset päivitykset yhteisen laboratoriotietojärjestelmän käyttöönoton etenemissuunnitelmaan. Hyväksyttiin. Valmistelija/lisätiedot: Toni Suihko, tietohallintojohtaja, p etunimi.sukunimi@eksote.fi Tiedoksi Tietohallintojohtaja Toni Suihko Palvelupäällikkö, diagnostiikkakeskus Esa Leppänen IT Palvelupäällikkö Veli-Pekka Helvola IT Palvelupäällikkö Riitta Lehtonen Tietohallintojohtaja Matti Ahola (Carea)

7 Toimitusjohtaja Piia Aarnisalo (HUS / Huslab) Hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen (HUS)

Laboratorio ICT-palveluiden (laboratorion toiminnanohjausjärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (HUS)

Laboratorio ICT-palveluiden (laboratorion toiminnanohjausjärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (HUS) Hallitus 48 25.02.2015 Laboratorio ICT-palveluiden (laboratorion toiminnanohjausjärjestelmän) hankkiminen Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (HUS) 204/07.03.02/2015 EKSTPHAL 48 Tausta Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Hallitus Hankintapäätös, kuvantamisen ICT-palvelut (kuvantamisen kuvien arkistointitietojärjestelmä) 747/

Hallitus Hankintapäätös, kuvantamisen ICT-palvelut (kuvantamisen kuvien arkistointitietojärjestelmä) 747/ Hallitus 184 26.10.2016 Hankintapäätös, kuvantamisen ICT-palvelut (kuvantamisen kuvien arkistointitietojärjestelmä) 747/02.08.00.06.00.06/2016 EKSTPHAL 184 Tausta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin

Lisätiedot

Liitteet 1. Työryhmän esitys HYKS-ervan Diagnostiikkakeskuksen muodostamisesta

Liitteet 1. Työryhmän esitys HYKS-ervan Diagnostiikkakeskuksen muodostamisesta Erva-alueen laboratoriopalvelujen kehittäminen EKS/2226/00.01.00.14/2018 Hallitus Valmistelijat (Yhteydenotot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@eksote.fi) Tietohallintojohtaja Suihko Toni Ylilääkäri, palvelupäällikkö,

Lisätiedot

Hallitus 283 11.12.2013. Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013

Hallitus 283 11.12.2013. Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013 Hallitus 283 11.12.2013 Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013 EKSTPHAL 283 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan

Lisätiedot

Terveyskansio-tietojärjestelmän hankinta osaksi hyvis.fi kokonaisuutta

Terveyskansio-tietojärjestelmän hankinta osaksi hyvis.fi kokonaisuutta Hallitus 237 02.10.2013 Terveyskansio-tietojärjestelmän hankinta osaksi hyvis.fi kokonaisuutta 60/00.01.05.01/2013, 1049/02.08.00.03.05/2013 EKSTPHAL 237 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri ( Eksote

Lisätiedot

Hallitus UNA Oy:n osakkeiden merkintä 973/ /2017 EKSTPHAL 219. Tausta

Hallitus UNA Oy:n osakkeiden merkintä 973/ /2017 EKSTPHAL 219. Tausta Hallitus 219 20.12.2017 UNA Oy:n osakkeiden merkintä 973/02.05.05.00.01/2017 EKSTPHAL 219 Tausta Eksote on osallistunut vuodesta 2013 alkaen useiden eri sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden yhteiseen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.02.2016 Sivu 1 / 1 158/2016 02.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 25.1.2016 62 Medi-It Oy:n osakkeiden ostaminen Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen, puh. 040 527

Lisätiedot

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa:

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa: Hallitus 209 24.09.2014 Silmätautien poliklinikan hankintapäätös 110/02.08.00.03.03.00/2014 EKSTPHAL 209 Silmätautien yksikön erikoislääkäripohja on laskettu neljälle silmätautien erikoislääkärille, joka

Lisätiedot

KIILA JA VISIO 2020 SENAATTORITAPAHTUMA. Johanna Hasu/8.5.2014/Kuntatalo Helsinki

KIILA JA VISIO 2020 SENAATTORITAPAHTUMA. Johanna Hasu/8.5.2014/Kuntatalo Helsinki KIILA JA VISIO 2020 SENAATTORITAPAHTUMA Johanna Hasu/8.5.2014/Kuntatalo Helsinki 1 Ei yhteiskunta vaan pyöri sillä tavalla, että mä sulle tässä uudeksi Kiilaksi tai hyvinvointipalveluvisioksi muuttuisin

Lisätiedot

Vanhojen potilastietojen pitkäaikaisarkistointi kansalliseen Kanta-palveluun

Vanhojen potilastietojen pitkäaikaisarkistointi kansalliseen Kanta-palveluun Hallitus 21 27.01.2016 Vanhojen potilastietojen pitkäaikaisarkistointi kansalliseen Kanta-palveluun 98/02.08.00.04.01.00.05/2016 EKSTPHAL 21 Tausta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyenhuollon kuntayhtymä

Lisätiedot

HyvisSADe ja laajan yhteistyön edellytykset

HyvisSADe ja laajan yhteistyön edellytykset HyvisSADe ja laajan yhteistyön edellytykset Alueellisesta palvelusta kansalliseksi palveluksi! Jani Kariniemi 10.9.2013 MEDI-IT LYHYESTI Toiminta on alkanut Kotkassa 1.1.2002 Medi-IT Oy:llä on 8 omistajapiiriä

Lisätiedot

Päättyvien sopimusten uusiminen ennen maakunta- ja sote-uudistuksen voimaantuloa Sanna Rättyä ja Kalle Pinni

Päättyvien sopimusten uusiminen ennen maakunta- ja sote-uudistuksen voimaantuloa Sanna Rättyä ja Kalle Pinni Päättyvien sopimusten uusiminen ennen maakunta- ja sote-uudistuksen voimaantuloa Sanna Rättyä ja Kalle Pinni 20.9.2018 TIIVISTELMÄ Tilakeskus toivoo, että uusien hankintasopimusten varsinaisena sopimuskautena

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA LUONNOS YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA 1. SOPIJAPUOLET Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, HUS-Logistiikka liikelaitos (HUS-Logistiikka) Stenbäckinkatu 9,

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. Talous- ja konsernijaosto 42 26.08.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 TAKO 42 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan

Lisätiedot

K-sairaalan työmaan viivästyminen

K-sairaalan työmaan viivästyminen Hallitus 204 05.12.2017 K-Sairaalan urakkasopimuksen purkaminen EKSTPHAL 204 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja HL-Rakentajat Oy allekirjoittivat 16.2.2016 urakkasopimuksen K-sairaalan

Lisätiedot

Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta

Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta KH - Yleisjaosto 63 19.08.2013 KH - Yleisjaosto 82 28.10.2013 Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta 922/02.07.00/2013 YJ 63 Hallintojohtaja Riitta Luotio: Henkilöstöhallinnon ohjelmistot ovat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ Kirsi Varhila Osastopäällikkö Työryhmän puheenjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki Keskeiset tavoitteet Uudistus osana

Lisätiedot

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus 1. Sopijapuolet 1. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri 2. Auran kunta 3. Kaarinan kaupunki 4. Kemiönsaaren kunta 5. Kosken TL kunta 6. Kustavin kunta 7. Kårkulla Samkommun 8. Laitilan kaupunki 9. Liedon

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET

PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET Kaupunginhallitus 16.6.2003 280 Paavo Leskinen Puheenjohtaja Kirsi-Tiina Ikonen Pöytäkirjanpitäjä Unto Matilainen Mauno Tuoriniemi 2 HANKINTAOHJEET

Lisätiedot

Asiakas- ja potilastietojärjestelmäyhteistyön valmistelu. Ari Pätsi, EPSHP & Yrjö Koivusalo, VSSHP

Asiakas- ja potilastietojärjestelmäyhteistyön valmistelu. Ari Pätsi, EPSHP & Yrjö Koivusalo, VSSHP Asiakas- ja potilastietojärjestelmäyhteistyön valmistelu Ari Pätsi, EPSHP & Yrjö Koivusalo, VSSHP 5.5.2015 Kiila yhteistyö Ari Pätsi 5.5.2015 Tavoitteita tulevaisuuden sote-palveluille ja tietojärjestelmille

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) Kaupunginhallitus Stj/2 1.6.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) Kaupunginhallitus Stj/2 1.6.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) 2 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen HEL 2015-005879 T 00 00 00 Päätösehdotus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmiin

Lisätiedot

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Muuta ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnosta ja digitalisaatiosta 26.8.2015 Maritta Korhonen Sisältö Vaiheistusasetus, luonnoksen esittely

Lisätiedot

Liikelaitostuvan laboratorion muutostarpeet tietojärjestelmäpalveluissa

Liikelaitostuvan laboratorion muutostarpeet tietojärjestelmäpalveluissa Liikelaitostuvan laboratorion muutostarpeet tietojärjestelmäpalveluissa Lasse Lehtonen Hallinnollinen osastonylilääkäri HUSLAB 11.5.2004 Lasse Lehtonen 1 Laboratorion tietotekniikan kehitysnäkymiä 1. kilpailutus

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Ilkka Kauppinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Perusturvalautakunta 89 20.08.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta Perusturvalautakunta Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan kohde Hankinnan

Lisätiedot

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ Tarkistettu esitys HALLITUS 151 30.11.2015 ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ 577/02/08/00/2015 HALL

Lisätiedot

Parasta palvelua -ratkaisu. Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448

Parasta palvelua -ratkaisu. Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448 Parasta palvelua -ratkaisu Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448 Kunnat ja kuntayhtymät 2013 40 mrd. 50 % 20 mrd. 2,5 mrd. Palvelusetelit 0,1 mrd. Ostopalvelut 2,4 mrd. Lähteet: kunnat.net/kuntatalouden

Lisätiedot

Kanta-Hämeen keskussairaalan ja TAYS:n yhteistyöhankkeet. Sairaalapäivät 20.11.2012 Markku Järvinen Johtajaylilääkäri

Kanta-Hämeen keskussairaalan ja TAYS:n yhteistyöhankkeet. Sairaalapäivät 20.11.2012 Markku Järvinen Johtajaylilääkäri Kanta-Hämeen keskussairaalan ja TAYS:n yhteistyöhankkeet Sairaalapäivät 20.11.2012 Markku Järvinen Johtajaylilääkäri KHSHP Fimlab laboratorioiden yhteistyöhanke Markku Järvinen, johtajaylilääkäri, KHSHP

Lisätiedot

PIA YLI-KANKAHILA, FT YAMK HYKS SISÄTAUDIT JA KUNTOUTUS APUVÄLINEKESKUS. Reumatologian alueellinen koulutus 1.10.2015 Pia Yli-Kankahila

PIA YLI-KANKAHILA, FT YAMK HYKS SISÄTAUDIT JA KUNTOUTUS APUVÄLINEKESKUS. Reumatologian alueellinen koulutus 1.10.2015 Pia Yli-Kankahila PIA YLI-KANKAHILA, FT YAMK HYKS SISÄTAUDIT JA KUNTOUTUS APUVÄLINEKESKUS 1 HUS-ERVA ALUEEN LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEIDEN LUOVUTUSPERUSTEET Helsingin ja Uudenmaansairaanhoitopiiri, Kymenlaakson

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus Hallitus 57 22.03.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden osto 382/02.07.03.04/2017 EKSTPHAL 57 Etelä-Karjalan Työkunto Oy Etelä-Karjalan Työkunto Oy (jäljempänä Työkunto Oy) on Eksoten ja Lappeenrannan

Lisätiedot

Hankintapäätös, terveydenhuollon ICT palvelin- ja verkkoympäristöpalveluiden hankinta Saimaan talous ja tieto Oy:ltä

Hankintapäätös, terveydenhuollon ICT palvelin- ja verkkoympäristöpalveluiden hankinta Saimaan talous ja tieto Oy:ltä Hallitus 152 31.08.2016 Hankintapäätös, terveydenhuollon ICT palvelin- ja verkkoympäristöpalveluiden hankinta Saimaan talous ja tieto Oy:ltä 920/02.08.00.04.00.03.05/2016 EKSTPHAL 152 Tausta Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia

Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia Kymenlaakson sivusto Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia Esitys Vatelle 9.5.2018 25.4.2018 Esityksen valmistelleet (Matti Ahola, Sami Ahokas, Anni Björklund, Tarja Nousiainen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 5 Monivuotisten kasvien taimihankinnan puitejärjestely 2017 2018 hankintayhteistyössä Helsingin kaupungin rakentamispalvelun (Stara) kanssa HEL 2017-001449

Lisätiedot

HUS:n toiminnan arvioinnista

HUS:n toiminnan arvioinnista HUS:n toiminnan arvioinnista Reijo Salmela, LKT, THT, dos. Arviointijohtaja HUS, Ulkoisen tarkastuksen yksikkö 15.11.2012 Arviointiyhdistyksen keskustelufoorumi 1 Vuosibudjetti noin 1,7 miljardia euroa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (5) 88 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen HEL 2015-005879 T 00 00 00 Esitys esitti kaupunginhallitukselle seuraavaa: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014

Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014 Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014 Esa Ahonen, hallintoylilääkäri, vs sote-kuntayhtymän johtaja Kainuun sote/kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto Lähitulevaisuuden haasteet ja ajankohtaiset

Lisätiedot

Toimielimen jäsenet Kämäräinen Matti puheenjohtaja. Meriläinen Jaana. Muukkonen Birgitta. Mannelin Maarita

Toimielimen jäsenet Kämäräinen Matti puheenjohtaja. Meriläinen Jaana. Muukkonen Birgitta. Mannelin Maarita Esityslista 4/2016 1 Kokouskutsu Aika 17.03.2016 kello 09:30 Yhtymähallituksen info klo 8.00-8.45 Ryhmäkokoontumiset klo 8.45-9.30 Paikka talo 7/7. krs kokoushuone, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu (kokous

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 25.8.2018-7.9.2018 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Kosonen Marja Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

Lisätiedot

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta Hallitus 37 22.02.2017 Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta 174/00.04.02.00/2017 EKSTPHAL 37 Saimaan Tukipalvelut Oy:n (Satu Oy) hallitus päätti 26.1.2017 pyytää

Lisätiedot

Sairaalan lääkevalikoiman muodostamisen periaatteet Sirpa Ämmälä PPSPH/ OYS apteekki

Sairaalan lääkevalikoiman muodostamisen periaatteet Sirpa Ämmälä PPSPH/ OYS apteekki Sairaalan lääkevalikoiman muodostamisen periaatteet 9.4.2019 Sirpa Ämmälä PPSPH/ OYS apteekki Sairaalalääkkeet ja julkiset hankinnat Julkisina toimijoina kuntien ja kuntayhtymien tulee kilpailuttaa tavara-,

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016

Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016 Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016 1. Työterveyslääkärin läsnäolo on 3 päivää tarjouspyynnön mukaisesti ja 4 päivää sopimusluonnoksen mukaisesti. Kumpi pätee? Vastaus: vähintään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (5) 328 Valtuutettu Yrjö Hakasen toivomusponsi koskien asiakas- ja potilastietojen käsittelyä Apotissa HEL 2015-013514 T 00 00 03 Esitys päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

INTEGROINTIRATKAISU PERUSTERVEYDENHUOLLOSSSA

INTEGROINTIRATKAISU PERUSTERVEYDENHUOLLOSSSA INTEGROINTIRATKAISU PERUSTERVEYDENHUOLLOSSSA Janne Romo Tietohallintopäällikkö Helsingin kaupunki, Terveyskeskus 15.05.2012 Tämän päivän esitys 1 Päivystyksen toiminnanohjausjärjestelmä Hankinta Integrointi

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

HE 23/2007 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä

HE 23/2007 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä HE 23/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annetun lain 25 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA

SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA KOHTI KANTAA KESKI-SUOMESSA SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA Tietohallintojohtaja Martti Pysäys Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KESKI-SUOMEN SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI 23 kuntaa 270 701 asukasta Perusterveydenhuolto

Lisätiedot

Sote ICT - yhteishankintamalleja. Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy

Sote ICT - yhteishankintamalleja. Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy Sote ICT - yhteishankintamalleja Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy Kuntahankinnat, kunta-alan yhteishankintayksikkö Julkiset ICT-hankinnat Sote ICT -yhteishankinnat Esimerkkejä

Lisätiedot

Tulevaisuuden hyvinvointipalvelujen tietojärjestelmät case Kiila-projekti

Tulevaisuuden hyvinvointipalvelujen tietojärjestelmät case Kiila-projekti Tulevaisuuden hyvinvointipalvelujen tietojärjestelmät case Kiila-projekti Johanna Andersson / 19.5.2014 / Jyväskylä / SOTETITE Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittelyn 17. tutkimuspäivät Hankkeen

Lisätiedot

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat TAHE-palvelut 1.1.2019 lukien Kymenlaaksossa Kuntajohtajat 2.10.2017 Tehtäväksianto TAHE-ryhmille 7.8.2017: Asiantuntijalinjaus Kymenlaakson maakunnan Tahe-palveluntuottajasta sekä tietojärjestelmästä

Lisätiedot

PIENHANKINTAOHJEET. Hyväksytty: Kunnanhallitus

PIENHANKINTAOHJEET. Hyväksytty: Kunnanhallitus PIENHANKINTAOHJEET Hyväksytty: Kunnanhallitus 4.2.2019 8 Hankintalain tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä, edistää laadukkaiden, innovatiivisten ja kestävien hankintojen tekemistä sekä turvata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2015 1 (6) 4 Sosiaali- ja terveysvirasto, yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta, Apotti-hanke Pöydälle 01.09.2015 HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

TEKSTINKÄSITTELYPALVELUN TOIMINTATAPAMUUTOSSUUNNITELMA. Palvelun siirtyminen HUS Servis Oy:lle

TEKSTINKÄSITTELYPALVELUN TOIMINTATAPAMUUTOSSUUNNITELMA. Palvelun siirtyminen HUS Servis Oy:lle Nurmijärvi 28.10.2015 päivitetty 2.12.2015 TEKSTINKÄSITTELYPALVELUN TOIMINTATAPAMUUTOSSUUNNITELMA Palvelun siirtyminen HUS Servis Oy:lle Sannamari Nousiainen, va. hallintopäällikkö/soteli Ville Timmerbacka,

Lisätiedot

UNA-hanke. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden vaatimusmäärittely 24.5.2016

UNA-hanke. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden vaatimusmäärittely 24.5.2016 UNA-hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden vaatimusmäärittely 24.5.2016 UNA-hankkeen tavoite ja aikataulu Tuottaa organisaatio- ja toimittajariippumaton vaatimusmäärittely asiakaslähtöisten

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. HALLITUS 104 21.09.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 HALL 104 Asia pöydälle 7.9.2015 95 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/33 4.6.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/33 4.6.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (5) 33 Kohdunkaulan syövän seulontatutkimusten hankinta HUSLABliikelaitokselta Pöydälle 14.05.2013 HEL 2013-006323 T 02 08 02 01 Päätösehdotus Esittelijä Taustaa

Lisätiedot

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän (APTJ) kilpailutus

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän (APTJ) kilpailutus Asiakas- ja potilastietojärjestelmän (APTJ) kilpailutus Juhani Paavilainen ICT-projektipäällikkö Uusi sairaala Nova hanke Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Juhani Paavilainen 03.05.2017 Suunniteltu aikataulu?

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti Hallitus 108 14.06.2017 Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti 2017 2022 749/00.04.00.01/2017 EKSTPHAL 108 Hakuilmoitus Hakuilmoituksen 29.5.2017 mukaan valinnanvapauspilottien

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS HYKS-ERVAN DIAGNOSTISTEN PALVELUIDEN UUDELLEEN ORGANISOINNISTA

TYÖRYHMÄN ESITYS HYKS-ERVAN DIAGNOSTISTEN PALVELUIDEN UUDELLEEN ORGANISOINNISTA HALLITUS 54 25.04.2016 TYÖRYHMÄN ESITYS HYKS-ERVAN DIAGNOSTISTEN PALVELUIDEN UUDELLEEN ORGANISOINNISTA HALL 54 Asia pöydälle hallitus 11.4.2016 47. Esityslistan liitteenä 2 on toimitettu 1.3.2016 valmistunut

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä) vuotta ja 1+1 optiovuotta.

HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä) vuotta ja 1+1 optiovuotta. Talous- ja konsernijaosto 30 18.05.2015 HUSLABIN JA HUS-APTEEKIN KULJETUSPALVELUJEN HANKINTA 270/02/08/00/12/2015 TAKO 30 Hankinnan taustaa ja tavoitteet HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä)

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Kaupunginhallitus 5.10.2015 Liite 1 305 MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin varoin

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Palvelutuotannon tietojärjestelmäratkaisut Uudenmuotoiset yliopistot ja tietohallinto

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 29.8.2018 15:00-16:37 PAIKKA Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 128 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 129 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE Tekn. ltk. 27.9.2017 50 liite Hankintojen menettelytapaohje 1 (5) x.x.2017 SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE ORGANISOINTI, PERIAATTEET JA OHJEET Sisällys: 1. Johdanto: hankintojen menettelytapaohje,

Lisätiedot

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 SOPIMUS HUS:N OMISTAMIEN UUDENMAAN SAIRAALAPESULAN OSAKKEIDEN MYYNNISTÄ CAREA KUNTAYHTYMÄLLE JA KASTEK OY:N TEKSTIILIHUOLTOTOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ UUDENMAAN

Lisätiedot

TILANNE, SUUNNITELMAT JA ETENEMINEN Kalle Toivonen

TILANNE, SUUNNITELMAT JA ETENEMINEN Kalle Toivonen TILANNE, SUUNNITELMAT JA ETENEMINEN Kalle Toivonen 23.1.2018 VIMANA OY TEHTÄVÄT JA LAINSÄÄDÄNTÖ Yleisenä tehtävänä on kehittää ja järjestää asiakkailleen digitalisaatiota ja ICT:n hyväksikäyttöä edistäviä

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA 28.4.2014 ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA Etelä-Karjalan hankintapalvelut on tutustunut

Lisätiedot

Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018

Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018 Hallitus 227 09.10.2014 Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018 964/02.08.00.04.01.00.06/2014 EKSTPHAL 227 Eksoten hallitus

Lisätiedot

Aiesopimuksen allekirjoittaminen KPK THH:n ja KPK ICT:n perustamisesta

Aiesopimuksen allekirjoittaminen KPK THH:n ja KPK ICT:n perustamisesta Maakuntahallitus I 138 14.06.2010 Maakuntahallitus I 196 27.09.2010 Aiesopimuksen allekirjoittaminen KPK THH:n ja KPK ICT:n perustamisesta 845/10/101/2009 MH 138 Sitra 7.6.2010: Ehdotus etenemisestä Kainuun

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi?

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Palvelupäällikkö Timo Karppanen, Valtori Konesali- ja kapasiteettipalvelujen myyntipäällikkö Keijo Sukanen, Tieto Tavoitteena hallittu polku

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 1

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 1 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 1 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 22.1.2013 klo 16.30-18.00 Paikka Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

Ohjausryhmä päätti kokouksessaan 9.1.2014 esittää, että

Ohjausryhmä päätti kokouksessaan 9.1.2014 esittää, että Kunnanhallitus 177 25.05.2015 Kunnanhallitus 200 01.06.2015 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen (kv) 788/00.04.02/2014, 526/00.01.00/2015 Kunnanhallitus 25.05.2015 177 Helsingin, Vantaan ja

Lisätiedot

OYS SOTE ICT -YHTEISTYÖ. Kari Säkkinen, tietohallintojohtaja PPSHP

OYS SOTE ICT -YHTEISTYÖ. Kari Säkkinen, tietohallintojohtaja PPSHP OYS SOTE ICT -YHTEISTYÖ Kari Säkkinen, tietohallintojohtaja PPSHP 26.11.2014 MITEN YHTEISTYÖTÄ ON TEHTY TÄHÄN ASTI? - Tuotekohtainen yhteistyö, ns. toimittajalukitus - Sairaanhoitopiirien tietohallintojohtajien

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12957 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12957 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut

Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut 30.08.2018 Satakunnan sairaanhoitopiiri Leena Ollonqvist tietohallintopäällikkö Satakunnan järjestelmätilanne Kahdeksan eri organisaatiota,

Lisätiedot

Kohta 2. Omaishoidon tuen hakeminen, käsittely ja päätöksenteko

Kohta 2. Omaishoidon tuen hakeminen, käsittely ja päätöksenteko Hallitus 64 11.03.2015 Omaishoidon tuen kriteerit 2015 251/05.12.00.01/2015 EKSTPHAL 64 Eksoten yhtenäiset omaishoidon tuen myöntämisperusteet ovat olleet käytössä vuoden 2010 alusta. Myöntämisperusteita

Lisätiedot

Hallitus 173 13.08.2014. Hankintapäätös: Eksoten fysioterapiapalvelut kotikuntoutuksen kehittämishankkeeseen 1236/00.01.05.01.00/2013 EKSTPHAL 173

Hallitus 173 13.08.2014. Hankintapäätös: Eksoten fysioterapiapalvelut kotikuntoutuksen kehittämishankkeeseen 1236/00.01.05.01.00/2013 EKSTPHAL 173 Hallitus 173 13.08.2014 Hankintapäätös: Eksoten fysioterapiapalvelut kotikuntoutuksen kehittämishankkeeseen 1236/00.01.05.01.00/2013 EKSTPHAL 173 Taustaa Eksoten hallitus päätti kokouksessaan 5.3.2014

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen

Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen jatkossa Perustettu vuonna 2012 Monetra-konsernin liikevaihtoennuste 65-75 M Emoyhtiö ja neljä alueyhtiötä Monetra-konsernissa työskentelee noin 900 moniosaajaa, joista valtaosa

Lisätiedot

Hankinta paremmaksi kunnan näkökulma. Tuula Poikonen 14.1.

Hankinta paremmaksi kunnan näkökulma. Tuula Poikonen 14.1. Hankinta paremmaksi kunnan näkökulma Tuula Poikonen 14.1. Mistä Helsinki ostaa? Järjestöt Yksityiset palvelun tuottajat Kunnat ja kuntayhtymät Asumispalvelut vaikeavammaisten palveluasuminen 34 tuottajaa

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus Kymenlaakson kuntien projektina

Sote- ja maakuntauudistus Kymenlaakson kuntien projektina Sote- ja maakuntauudistus Kymenlaakson kuntien projektina Ismo Korhonen Projektipäällikkö Uusi Kymenlaakso kuntien projektina Edellytyksenä uusi rakenne ja työnjako Paikallisen osallistumisen, demokratian

Lisätiedot

UNA-hankkeen esittely. Jaakko Penttinen /

UNA-hankkeen esittely. Jaakko Penttinen / UNA-hankkeen esittely Jaakko Penttinen / 27.9.2016 Sisällysluettelo 1. UNA-hankkeen määrittelyvaihe 2. HANKO-projekti 3. UNA-hankkeen kilpailutusvaihe 1. UNA-hankkeen määrittelyvaihe UNA-hanke määrittelyvaihe

Lisätiedot

Hankinnasta ja hankintayhteistyösopimuksesta

Hankinnasta ja hankintayhteistyösopimuksesta Hankinnasta ja hankintayhteistyösopimuksesta 20.6.2016 Kuva: Yhteistyö-karamellipaperi. Helsingin kaupunginmuseo. Lähde: finna.fi Kuva: Helsingin kaupunginmuseo (lähde: finna.fi) Hankinnan vaiheita Mukaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Liikenneliikelaitoksen johtokunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Liikenneliikelaitoksen johtokunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (5) 63 Sähkötoimitus- ja hintasuojauspalvelun sekä sähkösalkun hoitopalvelun hankinta HEL 2017-010795 T 02 08 02 01 Päätös Käsittely päätti osaltaan liittyä Helsingin

Lisätiedot

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 Rahoitus- ja toteutusmallien arviointi 1. Hankeen lähtökohtien määrittely 2. Vaihtoehtoiset

Lisätiedot

Mika Riipi. SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi

Mika Riipi. SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi Mika Riipi SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi Etunimi Sukunimi / 11.10.2012 Kuntarakennelaki 30.11.2013 ilmoitus siitä minkä kunnan tai kuntien kanssa kunta selvittää yhdistymistä

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Kotihoidon toiminnanohjaushanke

Kotihoidon toiminnanohjaushanke Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 154 14.8.2013 252 Kotihoidon toiminnanohjaushanke Asianro 777/05.05.00/2013 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistus sekä henkilö- ja palvelussuhdetietojen luovuttamista koskeva yhteistoimintakäsittely

Maakunta- ja soteuudistus sekä henkilö- ja palvelussuhdetietojen luovuttamista koskeva yhteistoimintakäsittely Maakunta- ja soteuudistus sekä henkilö- ja palvelussuhdetietojen luovuttamista koskeva yhteistoimintakäsittely Lisää esittäjän nimi Lisää päiväys Esityksen sisältö Maakunta- ja soteuudistus Uudistuksen

Lisätiedot

Hankintapilotti ja toimittajien Code of Conduct

Hankintapilotti ja toimittajien Code of Conduct Hankintapilotti ja toimittajien Code of Conduct Hankintojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus Mitä jokaisen hankintayksikön tulisi tietää? 20.3.2018 Antti Tuukkanen hankinta-asiantuntija KL-Kuntahankinnat

Lisätiedot

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Kuntapäivä 8.5.2018 Jukka Mäkilä Yhteiset asiakkaat Maakunnan asukkaat ovat yhteisiä asiakkaita ja verojen kautta maksavat toiminnan kustannukset Maakunnan

Lisätiedot

Pyhtään sote-uudistus. Olli Nuuttila, kunnanjohtaja Eduskunnan hallintovaliokunta

Pyhtään sote-uudistus. Olli Nuuttila, kunnanjohtaja Eduskunnan hallintovaliokunta Pyhtään sote-uudistus Olli Nuuttila, kunnanjohtaja 11.5.2017 Eduskunnan hallintovaliokunta Esityksen sisältö Pyhtään sote-uudistuksen taustaa Sote-palvelutuotannon kilpailutus 2014 Attendo voitti kilpailutuksen

Lisätiedot

SoteDigi Oy. SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä Tuija Kuusisto

SoteDigi Oy. SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä Tuija Kuusisto SoteDigi Oy SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä 17.11.2017 Tuija Kuusisto 1 20.11.2017 Tuija Kuusisto Miksi SoteDigi Oy? 2 20.11.2017 Tuija Kuusisto Kehittämistoiminta

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1 (6) YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopijapuolet Allekirjoittaneet Imatran ja Lappeenrannan kaupungit, sekä Lemin, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Taipalsaaren

Lisätiedot

Pirkko Kortekangas VSSHP tietohallintoylilääkäri

Pirkko Kortekangas VSSHP tietohallintoylilääkäri Pirkko Kortekangas VSSHP tietohallintoylilääkäri Hyvät uutiset SOTE-uudistuksesta 5 rekisterinpitäjää 60 Saa soveltaa toiminnassa 1.1. 2017, valmistelevat toimet saa aloittaa Normaalit yhdistämissäännökset

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot