POHJOLA VENÄJÄ 4/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POHJOLA VENÄJÄ 4/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT"

Transkriptio

1 POHJOLA VENÄJÄ 4/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohaise ehdo muodosava yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n päiväyn ja julkaisun joukkovelkakirjaohjelman ("Ohjelmaesie") Yleisen lainaehojen kanssa ämän Lainan ehdo. Yleisiä lainaehoja sovelleaan, mikäli Lainakohaisissa ehdoissa ei ole oisin määräy. Saadakseen äydellise iedo Liikkeeseenlaskijasa ja arjouksesa sijoiajan on uusuava sekä Ohjelmaesieeseen eä näihin Lainakohaisiin ehoihin. Lainakohaisissa ehdoissa on merkiy ermillä "alusava" ne kohda, joka vahviseaan viimeisään Liikkeeseenlaskupäivänä. Pohjola Pankki Oyj ("Pohjola", "Liikkeeseenlaskija") laskee liikkeeseen yleisölle merkiäväksi arkoieun joukkovelkakirjalainan. Lainan nimi: Liikkeeseenlaskija: Lainan pääjärjesäjä: Maksuasiamies: Laskena-asiamies: Kohde-euus: Lainan nimellisarvo: Velkakirjojen muoo: Velkakirjojen nimellisarvo ja minimimerkinä: Merkinäaika: Pohjola Venäjä 4/2011, joka arjoaa kaksi sijoiusvaihoehoa: Vaihoeho Neuraali Vaihoeho Plus Pohjola Pankki Oyj Pohjola Pankki Oyj Pohjola Pankki Oyj Laskena-asiamiehenä oimii Pohjola Pankki Oyj Ohjelmaesieen kohdan 6.14 mukaisesi. Jäljempänä määriely dynaaminen indeksi, jonka arvo määräyyy OP-Venäjä rahason A-osuuden ("Rahaso") arvonkehiyksen mukaisesi jäljempänä määriellyllä avalla Eninään euroa (alusava) Arvo-osuusmuooinen (OM-järjeselmä) euroa klo asi Liikkeeseenlaskupäivä: Takaisinmaksupäivä: Mikäli Rahason Rahaso-osuuden varsinainen osuudenomisaja, jonka olisi Rahaso-osuuaan lunasaessa kuulunu saada lunasushina kokonaisuudessaan viimeisään Dynaamisen Indeksin Loppuarvon viimeisä Määräyymispäivää seuraavana Pankkipäivänä ( ), ei saa lunasushinaa kokonaisuudessaan, makseaan Lainan Takaisinmaksumäärä Lopullisena Takaisinmaksupäivänä. Lopullinen Takaisinmaksupäivä: Takaisinmaksumäärä: Takaisinmaksuapa: Korko/hyviys: Vaihoehdoille Neuraali ja Plus makseaan Takaisinmaksupäivänä 100% nimellisarvosa ja mahdollinen jäljempänä määriely Indeksihyviys. Takaisinmaksumäärä laskee Laskena-asiamies. Yhdessä erässä Takaisinmaksupäivänä. Lainalle ei maksea vuouisa korkoa.

2 2 Vaihoehdoille Neuraali ja Plus makseaan Takaisinmaksupäivänä jäljempänä määriely mahdollinen Indeksihyviys. Lainaan kuuluva uude Arvo-osuude: Pankkipäiväoleama: Lainan euoikeusasema: Vakuus: Liikkeeseenlaskijan oikeus ennenaikaiseen akaisinmaksuun: Velkakirjan halijan oikeus vaaia ennenaikaisa akaisinmaksua: Liikkeeseenlaskijan oikeus Lainan akaisinosoon: Ohjelmaesieen äydenäminen: Liikkeeseenlaskija voi ilman Arvo-osuuden omisajan suosumusa ja ilmoiusa Arvo-osuuden omisajalle laskea liikkeeseen uusia Lainaan kuuluvia Arvo-osuuksia, joihin sovelleaan samoja ehoja kuin näissä lainan ehdoissa arkoieuihin Arvo-osuuksiin (mahdollisesi lukuun oamaa emissiokurssia ja vähimmäismerkinämäärää) koroamalla Lainan liikkeeseenlaskeua ja mahdollisesi myös enimmäisnimellisarvoa ai muuoin. Mikäli Takaisinmaksupäivä ei ole Pankkipäivä, maksu siiryy seuraavaan Pankkipäivään. Maksuajankohdan siiryminen ei vaikua makseavaan määrään. Lainalla on sama euoikeus kuin Liikkeeseenlaskijan muilla vakuudeomilla sioumuksilla. Ei vakuua. Ei Ei Kyllä Mikäli Ohjelmaesieä äydenneään ennen kuin Laina on laskeu liikkeeseen ja oimieu sijoiajan arvo-osuusilille, ulee sijoiajalle, joka on siouunu merkisemään Lainaa ennen Ohjelmaesieen äydennyksen julkisamisa, anaa oikeus peruuaa merkinänsä kahden (2) Pankkipäivän ai Finanssivalvonnan eriyisesä syysä pääämän pidemmän ajan, kuienkin eninään neljän (4) Pankkipäivän, kuluessa siiä, kun äydennys on julkiseu. Ohjelmaesieen äydennys ja ieo Lainan merkinnän perumisoikeudesa ullaan julkaisemaan OP-Pohjola-ryhmän inerne-osoieessa Lainaehojen lopullinen vahvisaminen: Eho Lainan liikkeeseenlaskun oeuamiselle: Ne lainaehdo, joia lopullisen vahvisamisen yheydessä voidaan muuaa, koskeva Lainan nimellisarvoa ja Tuookeroimia. Lainan nimellisarvo ja Tuookeroime vahviseaan viimeisään Liikkeeseenlaskupäivänä. Lopullise Lainakohaise ehdo ova nähävissä viimeisään merkinäpaikassa. Vahviseaviin Tuookeroimiin vaikuava korkoason, valuuakurssien ja osakekurssien sekä niiden johdannaisen hinojen mahdollise muuokse. Pohjolalla on oikeus peruuaa Lainan liikkeeseenlasku, mikäli merkinöjen määrä jää alle euron. Pohjola peruuaa Lainan Vaihoehdon Neuraali liikkeeseenlaskun, mikäli sen Tuookerroin jää alle 0,60. Pohjola peruuaa Lainan Vaihoehdon Plus liikkeeseenlaskun, mikäli sen Tuookerroin jää alle 1,15.

3 3 Pohjola pidäää iselleen oikeuden peruuaa Lainan liikkeeseenlasku kokonaan ai osiain viimeisään , mikäli Pohjolan mielesä kansallisissa ai kansainvälisissä aloudellisissa ai poliiisissa olosuheissa aikka muissa Lainan liikkeeseenlaskuun oleellisesi vaikuavissa olosuheissa on apahunu sellainen muuos, joka voisi haiaa ai vaikeuaa Lainan liikkeeseenlaskun oeuamisa. Ilmoius liikkeeseenlaskun peruuamisesa ai merkinnän keskeyymisesä: Tieo liikkeeseenlaskun peruuamisesa ai merkinnän keskeyämisesä ylimerkinnän johdosa on saaavilla merkinäpaikassa sekä OP-Pohjola-ryhmän inerne-osoieessa viimeisään Mikäli liikkeeseenlasku peruueaan ai merkinöjä leikaaan, Pohjola maksaa merkinnäsä makseun rahamäärän akaisin merkisijän ilmoiamalle ilille viiden (5) Pankkipäivän kuluessa peruuuspäiväsä ai jos merkinöjä leikaaan Liikkeeseenlaskupäiväsä lukien. Mikäli liikkeeseenlasku peruueaan ai merkinä keskeyeään ylimerkinnän johdosa, Pohjola pääää sen lisäksi erikseen niisä oimenpieisä, joihin ryhdyään Ohjelmaesieen kohdan 7.3 mukaisesi. Markkinahäiriö: Ohjelmaesieen koha Markkinahäiriö ei sovellu, ks. jäljempänä "Markkinahäiriö" (s.7). Arvosuspäivän siiryminen Ohjelmaesieen koha ei sovellu, ks. jäljempänä "Määräyymispäivän siiryminen" (s.7). Korjaus Rahason arvoon: Ennala-arvaamaoma apahuma: Liikkeeseenlaskijan oikeus ennenaikaiseen akaisinmaksuun ja Lainakohaisen ehojen muuamiseen Suojausinsrumenissa apahuneen muuoksen peruseella: Ohjelmaesieen koha ei sovellu, ks. jäljempänä koha "Rahason arvon korjaus" (s.9). Ohjelmaesieen koha Ennala-arvaamaoma apahuma ei sovellu, ks. jäljempänä "Ennala-arvaamaoma apahuma" (s.7). Ohjelmaesieen koha ei sovellu, ks jäljempänä koha "Suojausinsrumeni ja sen muuuminen ai pääyminen" (s.9). Tiedo liikkeeseenlaskusa Pääökse ja valuude, joiden nojalla Laina laskeaan liikkeeseen: Liikkeeseenlaskun luonne: Merkinäpaika: Merkinäoikeude: Merkinäpalkkio: Arvo-osuuksien kirjaaminen: Pohjolan halliuksen anama valuuus, jonka mukaisesi Lainan liikkeeseenlaskusa on ehy pääös Yksiäinen laina Merkinäpaikkana oimii Pohjola Pankki Oyj:n Markes. Merkinäoikeua ei ole rajau. Ei merkinäpalkkioa Arvo-osuude kirjaaan merkisijän ilmoiamalle arvo-osuusilille viimeisään viidenenä (5.) Liikkeeseenlaskupäivän jälkeisenä Pankkipäivänä arvo-osuus-järjeselmäsä ja -ileisä anneujen

4 4 Emissiokurssi: Vaihoeho Neuraali 100% Vaihoeho Plus 110% lakien ja Euroclear Finland Oy:n säänöjen ja näiden säänöjen peruseella ehyjen pääösen mukaisesi. Merkinnän maksu: Lainan efekiivinen uoo ja duraaio: Kokonaisuudessaan merkiäessä Lainan Vaihoehdoille laskeava lopullinen efekiivinen vuouinen uoo riippuu mahdollisesa Indeksihyviyksesä, joen siä ei ole mahdollisa laskea eukäeen. Jos Laina pideään Takaisinmaksupäivään asi eikä makseavaa Indeksihyviysä muodosu, on Vaihoehdossa Plus Lainan efekiivinen vuouinen uoo ylikurssin vuoksi 1,87 % negaiivinen. Lainan kassavirojen painoeu keskimääräinen akaisinmaksuaika eli Macaulayn duraaio on 5 vuoa ja 16 päivää. Merkinäsioumukse: Arvo-osuuden oikeudenhalijan suosumus iseään koskevien ieojen anamiseen: Ei Tiedo EFi:ssa rekiseröidyisä Lainan omisuksisa on Arvoosuusjärjeselmäsä anneun lain (826/1991, muuoksineen) 29 :ssä (Salassapiovelvollisuus) määräyn salassapiovelvollisuuden piirissä, ja sien nämä iedo eivä ole julkisia ai Liikkeeseenlaskijan saaavilla ilman poikkeusa salassapiovelvollisuudesa. Arvoosuuden oikeudenhalija anaa suosumuksensa siihen, eä Arvoosuusjärjeselmäsä anneun lain 29 :n salassapiovelvollisuuden esämää Liikkeeseenlaskijalla on oikeus saada ja EFi:lla on oikeus anaa Liikkeeseenlaskijan pyynnösä ieoja Arvo-osuuksia koskevien ilmoiusen anamisa varen EFi:ssa rekiseröiyjen Arvoosuuksien oikeudenhalijoisa mukaan lukien Arvo-osuuden oikeudenhalijan nimen, yheysiedo ja mahdollisen yriysunnuksen. Arvio Liikkeeseenlaskijalle keryvän pääoman määräsä: Liikkeeseenlaskijalle keryy arviola 103 % merkiysä nimellispääomasa liikkeeseenlaskuun liiyvien palkkioiden ja kulujen jälkeen. Srukuroinikusannus ja pääoman suunnielu käyöapa: Lainan srukuroinikusannus perusuu Lainan sisälämien korko- ja johdannaissijoiusen arvoille arvosuspäivänä Vuouinen srukuroinikusannus on noin 0,39 % p.a. Lainan nimellisarvosa. Srukuroinikusannus määriellään lainakohaisesi. Sen suuruus riippuu mm. markkinaolosuheisa, kuen korkoason ja markkinavolailieein muuoksisa. Srukuroinikusannus sisälää kaikki Liikkeeseenlaskijalle lainasa aiheuuva kulu, kuen liikkeeseenlasku-, lisenssi-, maeriaali-, markkinoini-, selviys- ja säilyyskusannukse. Liikkeeseenlaskija ei peri Lainasa erillisä merkinäpalkkioa. Laina on osa Liikkeeseenlaskijan varainhankinaa. Lainan ISIN-koodi: Pörssilisaus ja arvio sen alkamisesa: Vaihoeho Neuraali: FI Vaihoeho Plus: FI Lainaa ei haea noeeraavaksi pörssiin.

5 5 Ohjelmaesieen saaavuus: Lainakohaise riski: Ohjelmaesie sekä Ohjelman alla liikkeeseen laskeavan yksiäisen Lainan Lainakohaise ehdo ova maksua saaavissa merkinäpaikassa sekä inerne-osoieessa kaksi (2) Pankkipäivää ennen Lainan merkinäajan alkamisa. Jos Laina pideään Takaisinmaksupäivään ( ) asi, sen nimellispääomaan ei kohdisu riskiä korkojen ai osakkeiden hinojen muuoksesa. Arvo-osuuden omisajalle makseaan Takaisinmaksupäivänä vähinään Lainan nimellisarvo. Ennen Takaisinmaksupäivää myydysä Lainasa voi synyä luovuusappioa. Lainan Vaihoehdoille laskeava uoo riippuu mahdollisesa Indeksihyviyksesä (kaso jäljempänä koha "Indeksihyviys"). On mahdollisa, eä Rahaso kehiyy laina-aikana sien, eä Indeksihyviys on nolla (0). Tällöin sekä Vaihoehdossa Neuraali eä Vaihoehdossa Plus makseaan Takaisinmaksupäivänä vain Lainan nimellispääoma. Jos Laina pideään Takaisinmaksupäivään asi eikä makseavaa Indeksihyviysä muodosu, on Vaihoehdossa Plus Lainan efekiivinen vuouinen uoo ylikurssin vuoksi 1,87 % negaiivinen. Suojausinsrumenissa apahuneen muuoksen ai pääymisen aikka Ennala-arvaamaoman apahuman vuoksi Liikkeeseenlaskijalla on oikeus korvaa Rahaso ja/ai muuaa lainaehoja. Mikäli ällaisilla muuoksilla ei Laskena-asiamiehen arvion mukaan saada aikaiseksi kohuullisa ulosa, Laskena-asiamiehellä on oikeus laskea ja vahvisaa mahdollisen Indeksihyviyksen suuruus ja määriellä, mihin korkokanaan mahdollinen Indeksihyviys sidoaan Takaisinmaksupäivään saakka. Riski Lainan nimellispääoman meneämisesä: Lainan nimellispääoman akaisinmaksuun liiyy riski Liikkeeseenlaskijan akaisinmaksukyvysä laina-aikana. Ylikurssiriski: Mikäli makseavaa Indeksihyviysä ei muodosu, voi sijoiaja vaihoehdossa Plus meneää maksamansa summan ja Lainan nimellispääoman erouksen. Helsingissä, 25. päivänä oukokuua 2011 POHJOLA PANKKI OYJ

6 6 INDEKSIHYVITYS Laina on noin viiden vuoden sijoius, jolle makseaan indeksihyviysä. Indeksihyviyksen määrä perusuu näissä ehdoissa määrielyyn Dynaamiseen Indeksiin (jäljempänä myös "DI" ja "Indeksi"). Indeksin arvo määräyyy OP-Venäjä rahason A-osuuden (jäljempänä myös "Rahaso") arvonkehiyksesä sekä Osallisumisaseesa riippuen. Rahason Bloomberg koodi on POHRUSB. Osallisumisase Rahason arvonkehiykseen määriellään viimeisen 20 päivän Toeuuneen Volailieein peruseella. Indeksin osallisumisase määräyyy Volailieein Tavoieason ja Toeuuneen Volailieein peruseella. Osallisumisase voi olla välillä 0 100%. Kun Toeuunu Volailieei (eli riskiaso) on maala eli alle 16 %:n avoieason, osallisumisase on 100%. Toeuuneen Volailieein ollessa yli Volailieein Tavoieason, osallisumisase on alle 100%. Kullekin arvo-osuudelle makseaan Indeksihyviyksenä Indeksin arvonmuuos, joka saadaan veraamalla Indeksin Loppuarvoa Indeksin Alkuarvoon. Indeksin Alkuarvo muodosuu laina-ajan ensimmäisen kuuden (6) kuukauden kuukausihavainojen (yheensä 7 havainoa) keskiarvon peruseella. Indeksin Loppuarvo muodosuu laina-ajan viimeisen kuuden (6) kuukauden kuukausihavainojen (yheensä 7 havainoa) keskiarvon peruseella. Tuookeroime ova alusavia. Alusava Tuookerroin on Vaihoehdossa Neuraali 0,70 (vähinään 0,60) ja Vaihoehdossa Plus 1,25 (vähinään 1,15). Lopullise Tuookeroime vahviseaan viimeisään Liikkeeseenlaskupäivänä. Indeksihyviyksen maksaminen edellyää, eä Indeksin arvonmuuos on posiiivinen. Mikäli Indeksin arvonmuuos on nolla (0) ai negaiivinen, makseaan molemmissa Vaihoehdoissa Takaisinmaksupäivänä vain Lainan nimellispääoma. Valuuakurssien muuokse eivä vaikua Indeksihyviyksen määrään. Laskena-asiamies laskee Indeksihyviyksen seuraavalla kaavalla: Indeksihyv iys, jossa DI Loppuarvo NimellisarvoTuooker roin Max 0, 1 DI Alkuarvo DI Alkuarvo arkoiaa Dynaamisen Indeksin Alkuarvon Määräyymispäivien Dynaamisen Indeksin Arvojen arimeeisa keskiarvoa. Laskena-asiamies määriää Dynaamisen Indeksin Arvon Liieessä 1 olevan laskenakaavan peruseella. DI Loppuarvo arkoiaa Dynaamisen Indeksin Loppuarvon Määräyymispäivien Dynaamisen Indeksin Arvojen arimeeisa keskiarvoa. Laskena-asiamies määriää Dynaamisen Indeksin Arvon Liieessä 1 olevan laskenakaavan peruseella. Dynaamisen Indeksin Alkuarvon Määräyymispäivä ova , , , , , ja (yheensä 7 havainoa). Jos jokin Dynaamisen Indeksin Alkuarvon Määräyymispäivä ei ole Pankkipäivä, kyseinen Dynaamisen Indeksin Alkuarvon Määräyymispäivä siiryy seuraavaksi Pankkipäiväksi. Dynaamisen Indeksin Loppuarvon Määräyymispäivä ova , , , , , ja (yheensä 7 havainoa). Jos jokin Dynaamisen Indeksin Loppuarvon Määräyymispäivä ei ole Pankkipäivä, kyseinen Dynaamisen Indeksin Loppuarvon Määräyymispäivä siiryy seuraavaksi Pankkipäiväksi. Pankkipäivä arkoiaa päivää, jolloin panki ova Helsingissä ja Lonoossa yleisesi avoinna ja jolloin Euroopan keskuspankin maksujärjeselmä TARGET on oiminnassa sekä päivää, jolloin Rahasoon kohdisuvia merkinöjä ai lunasuksia on Rahason säänöjen mukaan mahdollisa ehdä. Aikaaulun mukaisella Pörssipäivällä arkoieaan päivää, jolloin Rahasoa hallinnoivan rahasoyhiön on normaalisi arkoius laskea ja julkaisa Rahason ai Rahason rahaso-osuuden arvo.

7 7 Pörssihäiriöpäivällä arkoieaan Rahason osala Aikaaulun mukaisa Pörssipäivää, jolloin Markkinahäiriön kasoaan olevan olemassa. Määräyymispäivän siiryminen Jos DI Alkuarvon Määräyymispäivä ai DI Loppuarvon Määräyymispäivä on Rahason osala Pörssihäiriöpäivä, kyseinen päivä siiryy Rahason osala seuraavaksi Pankkipäiväksi edellyäen, eä ällainen päivä ei ole Pörssihäiriöpäivä. Jos vielä viidenenä (5.) Pankkipäivänä väliömäsi kyseisen alkuperäisen päivän jälkeen on Rahason osala Pörssihäiriöpäivä, on kysymyksessä jäljempänä kuvau Ennala-arvaamaon apahuma. Markkinahäiriö Markkinahäiriön kasoaan olevan Rahason osala olemassa silloin, kun Rahason arvoa ei julkaisa ai laskea, Rahason rahaso-osuuksien lunasus on keskeyey ai muuoin rajoieu ai Rahason rahasoosuuksien luovuuksesa ai lunasuksesa synyneiä saaavia ei maksea sijoiajille, ja ällaisella keskeyyksellä, rajoiuksella aikka edellä mainiulla muulla häiriöllä on Laskena-asiamiehen arvion mukaan olennainen merkiys ämän Lainan aikka sen kohde-euuden arvon ai arvonmuuoksen määriyksessä. Ennala-arvaamaoma apahuma Jos laina-aikana Rahason osala: (i) (ii) (iii) (iv) (v) (vi) (vii) (viii) (ix) (x) Rahaso aikka Rahasoa hallinnoiva rahasoyhiö, Rahason salkunhoiaja ai säilyysyheisö (yhdessä jäljempänä "Rahasoa Hallinnoiva Taho") lakkaa olemasa ai menee konkurssiin, jouuu selviysilaan aikka muun insolvenssimeneelyn koheeksi aikka hakemus insolvenssimeneelyn aloiamisesa laieaan vireille ai kansalliseaan, Rahasoa Hallinnoiva Taho muuuu ai vaihuu ai muusa syysä lakkaa oimimasa oimessaan ja Rahasoa Hallinnoivalle Taholle ei väliömäsi nimieä ai aseea sellaisa seuraajaa, jonka Laskena-asiamies hyväksyy aikka rahaso-osuuksia jaeaan, yhdiseään ai muuoin järjesellään ai rahaso-osuuden halijoille makseaan osinkoa ai muu suorius, ai rahaso-osuuden halijoille suunnaaan liikkeeseenlasku, Rahaso jakauuu, aikka se sulaueaan ai konsolidoidaan oiseen rahasoon, Rahason koosumusa, säänöjä, perusamisasiakirjoja, sijoiuspoliiikkaa ai riskiasoa muueaan ai säänöjä ai sijoiuspoliiikkaa ei noudaea ai niiä olennaisesi muueaan, Suojausinsrumeniin välillisesi liiyviä merkinöjä ja lunasuksia Rahasoon ei kyeä misä ahansa syysä oeuamaan, on anneu määräys Rahason rahaso-osuuksien lunasamisesa salkunhoiajan oimesa ai Rahaso ai joku Rahasoa Hallinnoiva Taho ryhyy lunasamaan rahaso-osuuksia, Rahaso lakkaa julkaisemasa ai oimiamasa ieoa Rahason arvosa aikka sellaisa olennaisa informaaioa sen koosumuksesa ai sijoiuspoliiikan osala, joa se on aiemmin oimianu, Rahason rahaso-osuuksien lunasus on keskeyey ai muuoin rajoieu ai Rahason rahaso-osuuksien luovuuksesa ai lunasuksesa synyneiä saaavia ei maksea sijoiajille aikka rahaso-osuuksia lunaseaessa Rahaso arjoaa sijoiajille Rahason omisamia arvopapereia ai muua varallisuua käeismaksun sijaan, Rahaso ai Rahasoa Hallinnoiva Taho jouuu valvonaviranomaisen ukinnan koheeksi epäillyn rahasolainsäädännön, sijoiusrahasolain ai Rahason säänöjen rikkomisen akia, ai rikkoo lakia ai Rahason säänöjä aikka lakkaa julkaisemasa ai oimiamasa Laskenaasiamiehelle sellaisa olennaisa informaaioa sen oiminnan lain ja säänöjenmukaisuuden arvioimiseksi, joa se on aikaisemmin julkaissu ai oimianu, Rahason ai Rahasoa Hallinnoivan Tahon, olemassa oleva oimilupa ai valuuus syysä riippumaa peruueaan,

8 8 (xi) (xii) (xii) (xiv) (xv) (xvi) (xvii) (xvii) (xix) apahuu vero- ai muun lain muuos aikka muu apahuma, joka olennaisesi vähenää ai heikenää rahaso-osuuden arvoa ai sijoiajan asemaa, Rahason (ässä yheydessä sisäläen A- ja B -osuude) hallinnoiavien varojen kokonaismäärä aliaa EUR 75,000,000, apahuu vero- ai muun lain muuos, säänelymuuos, muuos arvosusmeneelmissä, ai yhiöoikeudellinen oimenpide joka koskee joakin Rahasoa ai Rahason rahaso-osuua ja joka Laskena-asiamiehen arvion mukaan vaikuaa (a) ämän Lainan arvoon (b) Suojausinsrumenin arvoon, (c) Suojausinsrumenin peruseella Vasapuolen ai Liikkeeseenlaskijan makseavaksi ulevien maksujen määrään aikka (d) joka heikenää Vasapuolen ai Liikkeeseenlaskijan asemaa Sijoiusinsrumenin ekohekeen verrauna, Rahason rahaso-osuuksien merkinnäsä, osamisesa, luovuamisesa ai lunasamisesa aleaan periä ylimääräisiä ai olennaisesi korkeampia kuluja kuin Lainan liikkeeseenlaskuhekellä aikka niiden merkinä, osaminen, luovuaminen ai lunasaminen kielleään lailla, Rahason osala apahuu markkinahäiriö, joka jakuu yli 5 Pankkipäivän ajan, Rahaso (ai Rahasoa Hallinnoiva Taho) ilmoiaa siirävänsä osan Rahason varoisa erilliselle ilille ai erilliseen yhiöön hallinnoidakseen kyseisiä varoja Rahason säännöisä poikkeavilla säännöillä, Indeksihyviyksen laskennassa käyey Rahaso-osuuksien ai Rahason laskennallinen arvo eroaa Rahaso-osuuden odellisesa lunasus ai merkinähinnasa, Rahaso-osuuksiin sovelleaan Rahason arvoon vaikuavaa asausmeneelmää salkunhoiajan ulos- ai inseniivipalkkioihin liiyen, ai apahuu joku muu apahuma, jolla on johonkin yllä mainiuun apahumaan rinnaseava vaikuus Rahason ai rahaso-osuuksien arvoon, voi Laskena-asiamies muuaa Lainan ehoja ai rakennea ja/ai korvaa Rahaso oisella rahasolla ai indeksillä, joka Laskena-asiamiehen harkinnan mukaan soveluu korvaavaksi rahasoksi ai indeksiksi, joa Lainan ehdo säilyisivä aloudellisila vaikuuksilaan mahdollisimman muuumaomina Ennalaarvaamaomasa apahumasa huolimaa. Mikäli edellä mainiuilla muuoksilla ei Laskena-asiamiehen arvion mukaan saada aikaiseksi kohuullisa ulosa, voi Laskena-asiamies laskea ja vahvisaa mahdollisen Indeksihyviyksen suuruuden ja määriellä, mihin korkokanaan mahdollinen Indeksihyviys sidoaan Takaisinmaksupäivään saakka. Yllä arkoieu muuokse Lainan ehoihin ai rakeneeseen voiva vaikuaa muun muassa kohde-euuden arvoihin ja muihin Indeksihyviyksen laskemisa koskeviin lainaehoihin. Jos laina-aikana oeueaan Rahasoon ai sen liikkeeseen laskeneeseen yhiöön liiyvä järjesely ai oimenpide, kuen esimerkiksi rahaso-osuuden spliaus, rahasoani, rahaso-osuuden vaiho, uusmerkinä, osakeani ai opio- ai muun eriyisen oikeuden liikkeeseenlasku, lopeaminen, julkinen osoarjous, sulauuminen, jakauuminen, konkurssi, konkurssihakemus, maksukyvyömyysmeneelyn vireilleulo ai muu apahuma ja ällaisella järjeselyllä, oimenpieellä ai apahumalla on Laskena-asiamiehen arvion mukaan vaikuus Rahason arvoon, Laskena-asiamies voi, ilman Arvo-osuuden omisajien suosumusa, korjaa lainaehoja kyseisen muuoksen johdosa ja/ai korvaa Rahaso oisella rahasolla ai indeksillä aikka laskea ja vahvisaa mahdollisen Indeksihyviyksen suuruuden ja määriellä mihin korkokanaan mahdollinen Indeksihyviys sidoaan Takaisinmaksupäivään saakka kyseisen Ennala-arvaamaoman apahuman apahumisen jälkeen. Lainaehoja korjaaessa sovelleaan johdannaismarkkinoilla sovelleavia käyänöjä ja korjaukse voiva vaikuaa muun muassa kohde-euuksien arvoihin ai määrään ja muihin Indeksihyviyksen laskemisa koskeviin lainaehoihin. Korjaus voi arkoiaa myös siä eä kohde-euus korvaaan oisella kohde-euudella.

9 9 Rahason arvon korjaus Mikäli Rahason ai sen rahaso-osuuden arvoa korjaaan arvon julkaisemisen jälkeen ja ällaisa arvoa on käyey Indeksin ai Rahason arvon ai arvonmuuoksen määriyksessä, voi Laskena-asiamies ehdä vasaavan korjauksen Indeksin ai Rahason arvoon. Suojausinsrumeni ja sen muuuminen ai pääyminen Liikkeeseenlaskija ekee kansainvälisillä johdannaismarkkinoilla oimivan osapuolen kanssa ("Vasapuoli") johdannaiskaupan ( Suojausinsrumeni ), jolla suojaaan Lainan Indeksihyviykseen liiyvää markkinariskiä. Mikäli Liikkeeseenlaskijan Suojausinsrumeni pääyy siiä syysä, eä Liikkeeseenlaskijaan ai Vasapuoleen sovelleavan lain, viranomaismääräyksen ai oikeus- ai viranomaiskäyännön muuoksen johdosa Suojausinsrumeni ai sen Kohde-euuden omisaminen, hankkiminen ai luovuaminen on ullu Suojausinsrumenin osapuolelle lainvasaiseksi ai mikäli lain, aseuksen, säädöksen ai vasaavan aikka viranomaisen pääöksen muuos ai niiden sovelamisessa apahuva muuos ai jokin muu apahuma ai seikka, joka ei suoraan johdu Liikkeeseenlaskijan huononuneesa luooluokiuksesa, johaa Liikkeeseenlaskijan arvion mukaan siihen, eä Liikkeeseenlaskijan Lainaan liiyvän riskin suojaamiseen käyeävän Suojausinsrumenin käyöönooon, ylläpiämiseen ai lopeamiseen liiyvä kusannukse lisäänyisivä olennaisella avalla, on Liikkeeseenlaskijalla oikeus muuaa Lainan ehoja ai korjaa Indeksihyviyksen laskenaa ja/ai pääää, eä Rahaso korvaaan oisella rahasolla ai indeksillä, joka Laskena-asiamiehen harkinnan mukaan soveluu korvaavaksi rahasoksi ai indeksiksi, joa Lainan ehdo säilyisivä aloudellisila vaikuuksilaan mahdollisimman muuumaomina Suojausinsrumenin muuumisesa ai pääymisesä huolimaa. Mikäli Liikkeeseenlaskija arvioi, eei Rahason korvaaminen ja/ai Lainan ehojen ai laskennan korjaus anna kohuullisa ulosa, Liikkeeseenlaskija voi laskea ja vahvisaa Indeksihyviyksen suuruuden ja määriellä mihin korkokanaan mahdollinen Indeksihyviys sidoaan Takaisinmaksupäivään saakka. Liikkeeseenlaskijan ulee ehdä Lainakohaisiin ehoihin kaikki ne lisäykse ja muuokse, joka Liikkeeseenlaskija kasoo arpeellisiksi Suojausinsrumenin ylläpidon olennaisesi kasvaneiden kusannusen johdosa. Mikäli Vasapuoli ei kohuudella saa ehyä sellaisa insrumenin ai omaisuuserän hankinaa, kauppaa, korvaamisa, ylläpioa, purkua ai luovuusa, joka on välämäön Vasapuolen Suojausinsrumeniin liiyvien velvoieiden suoriamiseksi, ai Vasapuoli jouuisi maksamaan Liikkeeseenlaskupäivään verrauna olennaisesi korkeampia veroja, maksuja ai palkkioia hankkiakseen, korvaakseen, ylläpiääkseen ai myydäkseen arvopapereia ai johdannaisia Suojausinsrumeniin liiyen, on Liikkeeseenlaskijalla oikeus muuaa Lainan ehoja ai rakennea ja/ai korvaa Rahaso sellaisella Laskena-asiamiehen määriämällä korvaavalla rahasolla ai indeksillä, joka Laskena-asiamiehen harkinnan mukaan soveluu korvaavaksi rahasoksi ai indeksiksi, joa Lainan ehdo säilyisivä aloudellisila vaikuuksilaan mahdollisimman muuumaomina Suojausinsrumenin muuumisesa ai pääymisesä huolimaa. Mikäli ällaisella lainaehojen muuoksella ei Laskena-asiamiehen arvion mukaan saada aikaiseksi kohuullisa ulosa, Laskena-asiamies voi laskea ja vahvisaa mahdollisen Indeksihyviyksen suuruuden ja määriellä mihin korkokanaan mahdollinen Indeksihyviys sidoaan Takaisinmaksupäivään saakka.

10 10 Liie 1 Dynaamisen Indeksin (DI) Arvo määräyyy seuraavan kaavan mukaisesi: NAV Tod DI DI 1 1 TP 3 1 Cash 1 NAV 1 360, jossa selvyyden vuoksi Dynaamisen Indeksin lähöarvo Dynaamisen Indeksin Alkuarvon ensimmäisenä Määräyymispäivänä (=0) on 100., jossa Cash arkoiaa 3 kuukauden Euribor korkoa (Bloomberg koodi EUR003M<INDEX>) päivänä. Mikäli 3 kuukauden Euribor koron noeerausa ai siä korvaavaa noeerausa ei ole saaavilla, käyeään Liikkeeseenlaskijan ilmoiamaa, lähinnä vasaavaa korkojakson piuisen ajan viiekorkoprosenia., jossa Tod arkoiaa odellisen päivien lukumäärää -1 ja välillä. TP arkoiaa Osallisumisasea, joka määräyyy seuraavan kaavan mukaisesi: 0 TP = Min 100%; d kuienkin sien, eä RV 20 a) mikäli Osallisumisase (TP ) ei poikkea edellisen päivän Osallisumisaseesa (TP -1 ) vähinään 10 % yksikköä, sovelleaan edellisen päivän Osallisumisasea TP -1 ai b) mikäli Osallisumisase (TP ) on 100 %, sovelleaan ällöin 100 % Osallisumisasea riippumaa siiä, mikä Osallisumisase oli edellisenä päivänä. 0 arkoiaa Volailieein Tavoieasoa, joka on 16 %. Toeuunu Volailieei arkoiaa Rahason 20 päivän oeuuneiden päivämuuosen annualisoiua keskihajonaa ( d RV 20 ), joka laskeaan seuraavan kaavan mukaisesi: RV 20d, jossa 20 LR 2 i LR d i0 19 NAV LR = ln NAV1, joka arkoiaa NAV -arvon päiviäisä muuosa. d LR 20 1 arkoiaa 19 i 0LR i 20, joka arkoiaa NAV -arvon päiviäisen muuosen keskiarvoa. NAV arkoiaa Rahasoa hallinnoivan rahasoyhiön laskemaa ja julkaisemaa Rahason Rahaso-osuuden (myös "Rahaso-osuus") neoarvoa kunakin Pankkipäivänä. Mikäli jonakin Pankkipäivänä Rahaso-osuuden neoarvoa ei laskea ai julkaisa viimeisään kahden pankkipäivän sisällä siiä Pankkipäiväsä, jolloin Rahasoa hallinnoivan rahasoyhiön oli normaalisi arkoius laskea ja julkaisa Rahason ai Rahaso-osuuden neoarvo, määriää Laskena-asiamies Rahaso-osuuden neoarvon parhaaksi kasomallaan avalla. Mikäli Laskena-asiamies merkisee ai lunasaa akaisin Rahaso-osuua jonakin Pankkipäivänä ja merkinähina ai lunasushina eroaa Rahaso-osuuden neoarvosa, voi Laskena-asiamies korjaa Rahaso-osuuden neoarvoa vasaavasi määriääkseen Dynaamisen Indeksin arvon.

11 11 LIITE: POHJOLA VENÄJÄ 4/2011:N LAINAKOHTAISET EHDOT Pohjola Pankki Oyj on päääny seuraavisa Pohjola Venäjä 4/2011:n Lainakohaisissa ehdoissa ermillä "alusava" merkiyjen kohien vahvisamisesa: Lainan nimellisarvo Lainan nimellisarvoksi on vahviseu euroa Tuookeroime Vaihoehdon Neuraali Tuookeroimeksi on vahviseu: 0,70 (alusava 0,70) Vaihoehdon Plus Tuookeroimeksi on vahviseu: 1,25 (alusava 1,25) Pohjola Pankki Oyj on päääny alusavissa Lainakohaisissa ehdoissa olleen kirjoiusvirheen korjaamisesa. Alusavien Lainakohaisen ehojen Liieessä 1 oleva Dynaamisen Indeksin kaava on ollu virheellisesi muodossa: DI DI 1 TP NAV NAV 1 Cash Tod 360 Dynaamisen Indeksin oikea kaava on seuraava: DI DI 1 TP NAV NAV 1 Cash Tod 360 Yllä oleva korjau kaava korvaa alusavien Lainakohaisen ehojen Liieessä 1 olevan virheellisen Dynaamisen Indeksin kaavan. Helsingissä 20. päivänä kesäkuua 2011 POHJOLA PANKKI OYJ

12 12 LIITE 2: POHJOLA VENÄJÄ 4/2011:N LAINAKOHTAISET EHDOT Pohjola Pankki Oyj on päääny Pohjola Venäjä 4/2011 Lainan nimellisarvon koroamisesa. Lainan nimellisarvo Lainan koroeuksi nimellisarvoksi on vahviseu euroa Helsingissä 28. päivänä joulukuua 2011 POHJOLA PANKKI OYJ

ÅLANDSBANKEN DEBENTUURILAINA 2/2010 LOPULLISET EHDOT

ÅLANDSBANKEN DEBENTUURILAINA 2/2010 LOPULLISET EHDOT ÅLANDSBANKEN DEBENTUURILAINA 2/200 LOPULLISET EHDOT Ålandsbanken Debenuurilaina 2/200 (ISIN: FI400003875) lopullise ehdo on 9. heinäkuua 200 vahviseu seuraavasi: - Lainan pääoma 9 980 000 euroa Maarianhamina

Lisätiedot

OKON OSAKEINDEKSILAINA TRIO III/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON OSAKEINDEKSILAINA TRIO III/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON OSAKEINDEKSILAINA TRIO III/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohaise ehdo muodosava yhdessä OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:n 24.5.2005 päiväyn, 6.9.2005, 18.11.2005, 22.2.2006 ja 6.4.2006 päivieyn

Lisätiedot

POHJOLA TRY KORKOERO 8/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TRY KORKOERO 8/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TRY KORKOERO 8/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn sekä 4.8.2010 ja 3.11.2010 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman ("Ohjelmaesite")

Lisätiedot

POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012 ja 1.8.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

1 Excel-sovelluksen ohje

1 Excel-sovelluksen ohje 1 (11) 1 Excel-sovelluksen ohje Seuraavassa kuvaaan jakeluverkonhalijan kohuullisen konrolloiavien operaiivisen kusannusen (SKOPEX 1 ) arvioimiseen arkoieun Excel-sovelluksen oimina, mukaan lukien sovelluksen

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1606: KORKOKAULURI XII Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011, 10.2.2012, 15.5.2012

Lisätiedot

100 % nimellisarvosta sekä liitteessä Tuotonmuodostus määritelty mahdollinen tuotto. Takaisinmaksumäärät laskee Laskenta-asiamies.

100 % nimellisarvosta sekä liitteessä Tuotonmuodostus määritelty mahdollinen tuotto. Takaisinmaksumäärät laskee Laskenta-asiamies. 1(8) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 3/2011 ja 4/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI FRONTIER MARKETS II Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Evli Pankki Oyj:n

Lisätiedot

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö Lainakohtaiset ehdot Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2003 Erillisjoukkovelkakirjalaina Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea

Lisätiedot

ETERAN TyEL:n MUKAISEN VAKUUTUKSEN ERITYISPERUSTEET

ETERAN TyEL:n MUKAISEN VAKUUTUKSEN ERITYISPERUSTEET TRAN TyL:n MUKASN AKUUTUKSN RTYSPRUSTT Tässä peruseessa kaikki suuree koskea eraa, ellei oisin ole määriely. Tässä peruseessa käyey lyhenee: LL Lyhyaikaisissa yösuheissa oleien yönekijäin eläkelaki TaL

Lisätiedot

KOMISSION KERTOMUS. Suomi. Perussopimuksen 126 artiklan 3 kohdan nojalla laadittu kertomus

KOMISSION KERTOMUS. Suomi. Perussopimuksen 126 artiklan 3 kohdan nojalla laadittu kertomus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.2.205 COM(205) 4 final KOMISSION KERTOMUS Suomi Perussopimuksen 26 ariklan 3 kohdan nojalla laadiu keromus FI FI KOMISSION KERTOMUS Suomi Perussopimuksen 26 ariklan 3 kohdan

Lisätiedot

OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä :n 24.5.2005 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman (Ohjelmaesite) Yleisten lainaehtojen kanssa tämän Lainan ehdot.

Lisätiedot

OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Op-joukkovelkakirjaohjelman 6.5.2004 listalleottoesitteen yleisten ehtojen kanssa tämän lainan ehdot. Yleisiä ehtoja

Lisätiedot

OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä :n 24.5.2005 päivätyn ja 6.9.2005 päivitetyn joukkovelkakirjaohjelman (Ohjelmaesite) Yleisten lainaehtojen kanssa

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 21/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1045: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI IV Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 ja 5.11.2012 täydennettyyn

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1049: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI V Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012 ja 13.2.2013 täydennettyyn

Lisätiedot

NORDEA PANKKI SUOMI OYJ

NORDEA PANKKI SUOMI OYJ NORDEA PANKKI SUOMI OYJ 35.000.000 euron Liikkeeseenlasku Nordea Pankki Suomi Oyj 19/2006 All Stars Aasia Ekstra Laskettu liikkeeseen osana 5.000.000.000 euron joukkovelkakirjaohjelmaa OSA A SOPIMUSEHDOT

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II TUOTTOHAKUINEN

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II TUOTTOHAKUINEN DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1003B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI II TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT

METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.5.2006 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Metsäliitto Osuuskunnan joukkovelkakirjojen

Lisätiedot

RIL 256-2010 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry

RIL 256-2010 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry Suomen Rakennusinsinöörien Liio RIL ry Julkisen hankinojen kehiämismalli Tuoavuuden paranaminen TUKEFIN-meneelmällä 2 RIL 256-2010 RILin julkaisuilla on oma koisivu, joka löyyy osoieesa www.ril.fi Kirjakauppa

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE)

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 21.11.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT 1(7) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI KIINA+ PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 15/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra

Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 10/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 1/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI KASSAVIRTAOSAKKEET

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 1/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI KASSAVIRTAOSAKKEET 1(6) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 1/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI KASSAVIRTAOSAKKEET Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä :n 28.6.2012 päivätyn ja 17.7.2012,

Lisätiedot

POHJOLA VENÄJÄ 2/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA VENÄJÄ 2/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA VENÄJÄ 2/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn sekä 4.8.2010, 3.11.2010, 9.2.2011 ja 9.3.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1036: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT II

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1036: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT II DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1036: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT II Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja

Lisätiedot

KOMISSION VALMISTELUASIAKIRJA

KOMISSION VALMISTELUASIAKIRJA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 23. oukokuua 2007 (24.05) (OR. en) Toimielinen välinen asia: 2006/0039 (CNS) 9851/07 ADD 2 N 239 RESPR 5 CADREN 32 LISÄYS 2 I/A KOHTAA KOSKEVAAN ILMOITUKSEEN Läheäjä:

Lisätiedot

POHJOLA RUOTSI III/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA RUOTSI III/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA RUOTSI III/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012, 1.8.2012 ja 31.10.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY

Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005 päivätyn

Lisätiedot

Tuotannon suhdannekuvaajan menetelmäkuvaus

Tuotannon suhdannekuvaajan menetelmäkuvaus 1(15) Tuoannon suhdannekuvaajan meneelmäkuvaus Luku 1 Luku 2 Luku 3 Luku 4 Tuoannon suhdannekuvaajan yleiskuvaus Tuoannon suhdannekuvaajan julkaisuaikaaulu, revisoinikäyännö ja jakelu Tuoannon suhdannekuvaajan

Lisätiedot

Rakennusosien rakennusfysikaalinen toiminta Ralf Lindberg Professori, Tampereen teknillinen yliopisto ralf.lindberg@tut.fi

Rakennusosien rakennusfysikaalinen toiminta Ralf Lindberg Professori, Tampereen teknillinen yliopisto ralf.lindberg@tut.fi Rakennusosien rakennusfysikaalinen oimina Ralf Lindber Professori, Tampereen eknillinen yliopiso ralf.lindber@u.fi Rakenneosien rakennusfysikaalisen oiminnan ymmärämiseksi on välämäönä piirää kolme eri

Lisätiedot

OKON OSAKEINDEKSILAINA EURO-OSINKO II/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON OSAKEINDEKSILAINA EURO-OSINKO II/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON OSAKEINDEKSILAINA EURO-OSINKO II/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:n 24.5.2005 päivätyn, 6.9.2005, 18.11.2005 ja 22.2.2006

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. Mustalahden asemakaava Liikenneselvitys. Työ: E23641. Tampere 18.5.2010

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. Mustalahden asemakaava Liikenneselvitys. Työ: E23641. Tampere 18.5.2010 MÄNÄ-VLPPULAN KAUPUNK Musalahden asemakaava Liikenneselviys yö: E ampere 8..00 ARX Ympärisö Oy PL 0 ampere Puhelin 00 000 elefax 00 00 www.airix.fi oimiso: urku, ampere, Espoo ja Oulu Mänä-Vilppulan kaupunki,

Lisätiedot

POHJOLA KIINA XI/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA KIINA XI/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA KIINA XI/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012 ja 1.8.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1601: KORKOKAULURI VII Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011, 10.8.2011

Lisätiedot

POHJOLA NOKIA A/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA NOKIA A/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA NOKIA A/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn sekä 4.8.2010, 3.11.2010, 9.2.2011 ja 9.3.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Rahoitusriskit ja johdannaiset Matti Estola. luento 12 Stokastisista prosesseista

Rahoitusriskit ja johdannaiset Matti Estola. luento 12 Stokastisista prosesseista Rahoiusriski ja johdannaise Mai Esola lueno Sokasisisa prosesseisa . Markov ominaisuus Markov -prosessi on sokasinen prosessi, missä ainoasaan muuujan viimeinen havaino on relevani muuujan seuraavaa arvoa

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 ja 5.11.2012 täydennettyyn ohjelmaesitteeseen

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2009 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2009 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT 1(1) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/29 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT INDEKSILAINA EVLI POHJOISMAAT OPTIMIAJOITUS 214 PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1028: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1028: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1028: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina III/2011

Kuntaobligaatiolaina III/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina III/2011 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 18.5.2011 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite on saatavissa Kuntarahoituksen

Lisätiedot

Finanssipolitiikan tehokkuudesta Yleisen tasapainon tarkasteluja Aino-mallilla

Finanssipolitiikan tehokkuudesta Yleisen tasapainon tarkasteluja Aino-mallilla BoF Online 3 29 Finanssipoliiikan ehokkuudesa Yleisen asapainon arkaseluja Aino-mallilla Juha Kilponen Tässä julkaisussa esiey mielipiee ova kirjoiajan omia eiväkä välämää edusa Suomen Pankin kanaa. Suomen

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1603: KORKOKAULURI IX Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja 10.2.2012 täydennettyyn

Lisätiedot

POHJOLA EUROOPPA INDEKSI VIII/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA EUROOPPA INDEKSI VIII/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA EUROOPPA INDEKSI VIII/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011, 2.11.2011, 16.12.2011,

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala

Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005 päivätyn

Lisätiedot

2.4.2012. Ennen opiskelua OHJAUSTOIMINTA TALOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMASSA

2.4.2012. Ennen opiskelua OHJAUSTOIMINTA TALOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMASSA OHJAUSTOIMINTA TALOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMASSA Mikkelin ammaikorkeakoulun pedagogisen sraegian mukaan ohuksen avoieena on edisää opiskelijoiden siouumisa opiskeluunsa, ukea heidän yksilöllisiä uravalinoan

Lisätiedot

POHJOLA PITKÄKORKO II/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA PITKÄKORKO II/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA PITKÄKORKO II/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn sekä 4.8.2010, 3.11.2010, 9.2.2011 ja 9.3.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 13/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 13/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT 1(7) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 13/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI VIENTIKORI KEHITTYVÄT PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat

Lisätiedot

LVM/LMA/jp 2012-12-17. Valtioneuvoston asetus. ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta. Annettu Helsingissä päivänä kuuta 20

LVM/LMA/jp 2012-12-17. Valtioneuvoston asetus. ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta. Annettu Helsingissä päivänä kuuta 20 LVM/LMA/jp 2012-12-17 Valioneuvoson aseus ajoneuvojen käyösä iellä anneun aseuksen uuaisesa Anneu Helsingissä päivänä kuua 20 Valioneuvoson pääöksen ukaisesi, joka on ehy liikenne- ja viesinäiniseriön

Lisätiedot

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Danske Bank Oyj, www.danskebank.fi SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Tietoa lainasta: Lainan liikkeeseenlaskija: Danske Bank Oyj Lainan ISIN-koodi: FI4000050000 KORKOKAULURI XV Viiden

Lisätiedot

LVM/LMA/jp 2013-03-27. Valtioneuvoston asetus. ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta. Annettu Helsingissä päivänä kuuta 20

LVM/LMA/jp 2013-03-27. Valtioneuvoston asetus. ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta. Annettu Helsingissä päivänä kuuta 20 LVM/LMA/jp 2013-03-27 Valioneuvoson aseus ajoneuvojen käyösä iellä anneun aseuksen uuaisesa Anneu Helsingissä päivänä kuua 20 Valioneuvoson pääöksen ukaisesi uueaan ajoneuvojen käyösä iellä anneun aseuksen

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK RAHASTO-OBLIGAATIO 1400: Kehittyvä Korko III Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja 10.2.2012

Lisätiedot

ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO EMERGING MARKETS VALUUTTA LOPULLISET EHDOT

ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO EMERGING MARKETS VALUUTTA LOPULLISET EHDOT ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO EMERGING MARKETS VALUUTTA LOPULLISET EHDOT Ålandsbanken Osakeindeksiobligaation Emerging Markets Valuttaa lopulliset ehdot on 25. lokakuuta 2010 vahvistettu seuraavasti:

Lisätiedot

Sopimuksenteon dynamiikka: johdanto ja haitallinen valikoituminen

Sopimuksenteon dynamiikka: johdanto ja haitallinen valikoituminen Soimukseneon dynamiikka: johdano ja haiallinen valikoiuminen Ma-2.442 Oimoinioin seminaari Elise Kolola 8.4.2008 S yseemianalyysin Laboraorio Esielmä 4 Elise Kolola Oimoinioin seminaari - Kevä 2008 Esiyksen

Lisätiedot

POHJOLA KORKO EKSTRA I/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA KORKO EKSTRA I/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA KORKO EKSTRA I/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn sekä 4.8.2010, 3.11.2010 ja 9.2.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

YRITYSKOHTAISEN TEHOSTAMISTAVOITTEEN MÄÄRITTELY 1 YRITYSKOHTAISEN TEHOSTAMISPOTENTIAALIN MITTAAMINEN

YRITYSKOHTAISEN TEHOSTAMISTAVOITTEEN MÄÄRITTELY 1 YRITYSKOHTAISEN TEHOSTAMISPOTENTIAALIN MITTAAMINEN ENERGIAMARKKINAVIRASTO 1 Le 2 Säkön jakeluverkkoomnnan yryskoasen eosamsavoeen määrely YRITYSKOHTAISEN TEHOSTAMISTAVOITTEEN MÄÄRITTELY Asanosanen: Vaasan Säköverkko Oy Lyy pääökseen dnro 491/424/2007 Energamarkknavraso

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK INDEKSIOBLIGAATIO 1008A: INDEKSIOBLIGAATIO EUROOPPA MALTILLINEN ja DANSKE BANK INDEKSIOBLIGAATIO 1008B: INDEKSIOBLIGAATIO EUROOPPA TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

SUUNTAVIIVAT. ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 128 artiklan,

SUUNTAVIIVAT. ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 128 artiklan, L 77/4 Euroopan unionin virallinen lehi 22.3.2017 SUUNTAVIIVAT EUROOPAN KESKUSPANKIN SUUNTAVIIVAT (EU) 2017/469, anneu 7 päivänä helmikuua 2017, euroa koskevien ieojen keräämisesä ja rahahuollon ieojärjeselmä

Lisätiedot

MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot

MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot Lainan liikkeeseenlaskija on. Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 14.4.2004 päivätyn listalleottoesitteen perusosaan sisältyvien :n joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 22/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

OSA A SOPIMUSEHDOT. 1. Liikkeeseenlaskija: Nordea Pankki Suomi Oyj

OSA A SOPIMUSEHDOT. 1. Liikkeeseenlaskija: Nordea Pankki Suomi Oyj NORDEA PANKKI SUOMI OYJ 35.000.000 euron Liikkeeseenlasku Nordea Pankki Suomi Oyj 14/2006 Indeksilaina Kehittyvät Valuutat Perus Laskettu liikkeeseen osana 5.000.000.000 euron joukkovelkakirjaohjelmaa

Lisätiedot

Danske Bank Indeksibooster 1801: Suomi Booster III. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla

Danske Bank Indeksibooster 1801: Suomi Booster III. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla 1 DANSKE BANK INDEKSIBOOSTER 1801: SUOMI BOOSTER III Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn ja 8.8.2012 täydennettyyn ohjelmaesitteeseen

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VIII/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VIII/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VIII/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2010 päivätyn ja 4.8.2010 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman ("Ohjelmaesite")

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET II/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET II/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET II/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 29.5.2009 päivätyn sekä 6.8.2009, 9.9.2009 ja 5.11.2009 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1600: KORKOKAULURI VI Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011 ja 10.8.2011

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Mandatum Life Yritysluottokori Eurooppa Kuponki 7/2023

Mandatum Life Yritysluottokori Eurooppa Kuponki 7/2023 MANDATUM LIFE YRITYSLUOTTOKORI EUROOPPA KUPONKI 7/2023 -SIJOITUSKORIN SÄÄNNÖT Mandaum Life Yriysluookori Eurooppa Kuponki 7/2023 Keskeise ehdo Sijoiuskorin salkunhoiaja Sijoiuskorin yleiskuva Merkinäaika

Lisätiedot

I L M A I L U L A I T O S

I L M A I L U L A I T O S I L M A I L U L A I T O S 2005 Ympärisökasaus Lenoasemien ympärisölupahankkee sekä ympärisövaikuusen ja -vahinkoriskien selviäminen hallisiva Ilmailulaioksen ympärisöyöä koimaassa. Kansainvälisillä foorumeilla

Lisätiedot

Micrologic elektroniset suojareleet 2.0 A, 5.0 A, 6.0 A ja 7.0 A Pienjännitetuotteet

Micrologic elektroniset suojareleet 2.0 A, 5.0 A, 6.0 A ja 7.0 A Pienjännitetuotteet Micrologic elekronise suojarelee.0, 5.0, 6.0 ja 7.0 Pienjännieuoee Käyäjän käsikirja We do more wih elecriciy. Micrologic elekronise sojarelee.0, 5.0, 6.0 ja 7.0 Elekronisen suojareleen käyö Suojareleen

Lisätiedot

POHJOLA KASVU-OSAKE XII/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA KASVU-OSAKE XII/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA KASVU-OSAKE XII/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011 sekä 2.11.2011 täydennetyn

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET IX/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

DANSKE BANK A/S:N JA SAMPO PANKKI OYJ:N EUR 2.000.000.000 JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 29.11.2011 YLEISET LAINAEHDOT

DANSKE BANK A/S:N JA SAMPO PANKKI OYJ:N EUR 2.000.000.000 JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 29.11.2011 YLEISET LAINAEHDOT DANSKE BANK A/S:N JA SAMPO PANKKI OYJ:N EUR 2.000.000.000 JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 29.11.2011 YLEISET LAINAEHDOT 1. Lainojen muoto Danske Bank A/S, jonka kotipaikka on Tanska, ja Sampo Pankki Oyj, jonka

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VII/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VII/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET VII/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012, 1.8.2012, 31.10.2012, 6.2.2013

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET XIV/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET XIV/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET XIV/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012 ja 1.8.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Op-joukkovelkakirjaohjelman 6.5.2004 Listalleottoesitteen yleisten ehtojen kanssa tämän lainan ehdot.

Lisätiedot

BETONI-TERÄS LIITTORAKENTEIDEN SUUNNITTELU EUROKOODIEN MUKAAN (TTY 2009) Betonipäivät 2010

BETONI-TERÄS LIITTORAKENTEIDEN SUUNNITTELU EUROKOODIEN MUKAAN (TTY 2009) Betonipäivät 2010 DIPLOMITYÖ: BETONI-TERÄS LIITTORAKENTEIDEN SUUNNITTELU EUROKOODIEN MUKAAN (TTY 29) Beonipäivä 21 DIPLOMITYÖ prosessina Aie: yön eeäjän aloieesa Selviykse beonin, eräksen ja puun osala oli jo ey/käynnissä

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1038A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI III MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1038B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI III TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

SELOSTUS Eritasoliittymän_muutos 1 LIETO ASEMANSEUTU ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Eritasoliittymän_muutos 1 LIETO ASEMANSEUTU ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Eiasoliiymän_muuos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Aseman_eiaso_m.docx\PS ERITASOMÄN KAAVAN LAATIJA: ASEMAKAAVAN MUUTOS LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoiusinsinööi Juha Mäki p. 0

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA LASKENTATOIMI JA RAHOITUS

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA LASKENTATOIMI JA RAHOITUS VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA LASKENTATOIMI JA RAHOITUS Markus Ylijoki HEDGE-RAHASTOJEN SUORITUSKYKY BRIC-MAISSA Laskenaoimi ja rahoius Laskenaoimen ja rahoiuksen yleinen linja Pro gradu

Lisätiedot

SELOSTUS Pääskykallion muutos 1

SELOSTUS Pääskykallion muutos 1 SELOSUS Pääskykallion muuos L:\KAAVA\EX\KAAVASEL\7\ Paaskykallion_m.doc\H PÄÄSKYKALLION ASEMAKAAVAN MUUOS KAAVAN LAAIJA: LIEDON KUNNAN KAAVOIUS JAEKNISE PALVELU: Kaavoiusinsinööri Juha Mäki p. 0 09 Suunnielija

Lisätiedot

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET III/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET III/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA TUTKIMUKSEN TÄHDET III/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011, 2.11.2011 ja 16.12.2011

Lisätiedot

Dynaaminen optimointi ja ehdollisten vaateiden menetelmä

Dynaaminen optimointi ja ehdollisten vaateiden menetelmä Dynaaminen opimoini ja ehdollisen vaaeiden meneelmä Meneelmien keskinäinen yheys S yseemianalyysin Laboraorio Esielmä 10 - Peni Säynäjoki Opimoiniopin seminaari - Syksy 2000 / 1 Meneelmien yhäläisyyksiä

Lisätiedot

Mallivastaukset KA5-kurssin laskareihin, kevät 2009

Mallivastaukset KA5-kurssin laskareihin, kevät 2009 Mallivasaukse KA5-kurssin laskareihin, kevä 2009 Harjoiukse 8 (viikko 14) Tehävä 1 LAD-käyrä siiryy ylöspäin. Ulkomaisen hinojen nousessa oman maan reaalinen vaihokurssi heikkenee 1 vaihoase vahvisuu IS-käyrä

Lisätiedot

Ene-59.4130, Kuivatus- ja haihdutusprosessit teollisuudessa, Laskuharjoitus 5, syksy 2015

Ene-59.4130, Kuivatus- ja haihdutusprosessit teollisuudessa, Laskuharjoitus 5, syksy 2015 Ene-59.4130, Kuivaus- ja haihduusprosessi eollisuudessa, asuharjoius 5, sysy 2015 Tehävä 4 on ähiehävä Tehävä 1. eijuerrosilassa poleaan rinnain uora ja urvea. Kuoren oseus on 54% ja uiva-aineen ehollinen

Lisätiedot

Kuntaeläkkeiden rahoitus ja kunnalliset palvelut

Kuntaeläkkeiden rahoitus ja kunnalliset palvelut Kunaeläkkeiden rahoius ja kunnallise palvelu I LA Rapori LA Repors 30.1.2013 No 4 Kunaeläkkeiden rahoius ja kunnallise palvelu Jukka Lassila * Niku Määänen ** armo Valkonen *** * LA linkeinoelämän ukimuslaios,

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina I/2012

Kuntaobligaatiolaina I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina I/2012 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 13.1.2012 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite ja 24.8.2011 laadittu

Lisätiedot

Luonnos Ostaja Kiinteistö Oy Naantalin Vanha Paloasema, y-tunnus , Kaivokatu 4, Naantali.

Luonnos Ostaja Kiinteistö Oy Naantalin Vanha Paloasema, y-tunnus , Kaivokatu 4, Naantali. Naanalin kaupunki..0 Myyjä Naanalin kaupunki, y-unnus 0-, Käsiyöläiskau, 00 Naanali. Osaja Kiineisö Oy Naanalin Vanha Paloasema, y-unnus -, Kaivokau, 00 Naanali. Kaupan kohde Naanalin kaupungin. kaupunginosan

Lisätiedot

Liikkeeseenlaskijaa ja tarjottavaa lainaa koskevat tiedot ilmenevät ohjelmaesitteestä ja näistä lainakohtaisista ehdoista.

Liikkeeseenlaskijaa ja tarjottavaa lainaa koskevat tiedot ilmenevät ohjelmaesitteestä ja näistä lainakohtaisista ehdoista. MANDATUM NOTUS INDEKSILAINA 3/2006 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 25.4.2006 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Sampo Pankin joukkovelkakirjojen yleisten lainaehtojen

Lisätiedot

POHJOLA KIINA OSAKE 8/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA KIINA OSAKE 8/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT 1 POHJOLA KIINA OSAKE 8/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012, 1.8.2012, 31.10.2012, 6.2.2013 ja 1.3.2013

Lisätiedot

Liikkeeseenlaskijaa ja lainaa koskevat tiedot ilmenevät Ohjelmaesitteestä, viitatuista asiakirjoista ja näistä lainakohtaisista ehdoista.

Liikkeeseenlaskijaa ja lainaa koskevat tiedot ilmenevät Ohjelmaesitteestä, viitatuista asiakirjoista ja näistä lainakohtaisista ehdoista. SUOMEN HYPOTEEKKIYHDISTYKSEN JOUKKOVELKAKIRJALAINA 1/2008 LAINAKOHTAISET EHDOT 1. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 17.11.2008 päivättyyn Ohjelmaesitteeseen sisältyvien Suomen

Lisätiedot

6.4 Variaatiolaskennan oletusten rajoitukset. 6.5 Eulerin yhtälön ratkaisuiden erikoistapauksia

6.4 Variaatiolaskennan oletusten rajoitukset. 6.5 Eulerin yhtälön ratkaisuiden erikoistapauksia 6.4 Variaaiolaskennan oleusen rajoiukse Sivu ss. 27 31 läheien Kirk, ss. 13 143] ja KS, Ch. 5] pohjala Lähökoha oli: jos J:llä on eksremaali (), niin J:n variaaio δj( (), δ()) ():ä pikin on nolla. 1. Välämäön

Lisätiedot

POHJOLA KIINA XI/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA KIINA XI/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA KIINA XI/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

t viittaa tuottokauteen t ja tuottokausia on kaiken kaikkiaan kymmenen(10), MANDATUM LIFE KUPONKIPLUS II 1/2024 -SIJOITUSKORIN SÄÄNNÖT d 360

t viittaa tuottokauteen t ja tuottokausia on kaiken kaikkiaan kymmenen(10), MANDATUM LIFE KUPONKIPLUS II 1/2024 -SIJOITUSKORIN SÄÄNNÖT d 360 MANDATUM LIFE YRITYSLUOTTOKORI EUROOPPA KUPONKIPLUS II 1/2024 -SIJOITUSKORIN SÄÄNNÖT Mandaum Life Yriysluookori Eurooppa KuponkiPlus II 1/2024 Keskeise ehdo Sijoiuskorin salkunhoiaja Sijoiuskorin yleiskuva

Lisätiedot

Kokonaishedelmällisyyden sekä hedelmällisyyden keski-iän vaihtelu Suomessa vuosina 1776 2005

Kokonaishedelmällisyyden sekä hedelmällisyyden keski-iän vaihtelu Suomessa vuosina 1776 2005 Kokonaishedelmällisyyden sekä hedelmällisyyden keski-iän vaihelu Suomessa vuosina 1776 2005 Heli Elina Haapalainen (157 095) 26.11.2007 Joensuun Yliopiso Maemaais- luonnonieeiden iedekuna Tieojenkäsielyieeen

Lisätiedot

POHJOLA MAAILMAN MENESTYJÄT I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA MAAILMAN MENESTYJÄT I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA MAAILMAN MENESTYJÄT I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 27.5.2011 päivätyn ja 28.5.2011 julkaistun sekä 3.8.2011 sekä 2.11.2011 täydennetyn

Lisätiedot

POHJOLA VALUUTTAPARI 5/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA VALUUTTAPARI 5/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT 1 POHJOLA VALUUTTAPARI 5/2013 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012, 1.8.2012, 31.10.2012 ja 6.2.2013 täydennetyn

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1(3)

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1(3) KNTESTÖN KAUAKRJA () MYYJÄ ohankylän akokuna Y-unnus: 0- c/o Kiiskilänie 00 YHÄJOK OSTAJA yhäoen kuna Y-unnus: 0- Kunaie 00 YHÄJOK KAUAN KOHDE Kaliieen mukainen noin 0 m:n suuruinen erillinen määräala

Lisätiedot

Maahanmuuttajan työpolkuhanke Väliraportti 31.8.2003-31.12.2004

Maahanmuuttajan työpolkuhanke Väliraportti 31.8.2003-31.12.2004 Maahanmuuajan yöplkuhanke Välirapri 31.8.2003-31.12.2004 Prjekin aviee hankepääöksessä Määrällise aviee Prjekin avieena n edesauaa maahanmuuajien yöllisymisä. Tämä apahuu maahanmuuajien ammaillisen valmiuksien

Lisätiedot