SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymävaltuusto Valtuuston kokouksesta kiinteistöstrategian päivittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymävaltuusto 09.12.2015 27 Valtuuston 16.6.2015 kokouksesta kiinteistöstrategian päivittäminen"

Transkriptio

1 Tarkastuslautakunta LIITE 2b SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kuntayhtymävaltuusto Valtuuston kokouksesta kiinteistöstrategian päivittäminen 27 Valtuuston kokouksesta kiinteistöstrategian päivittäminen

2 OTE PÖYTÄKIRJASTA Kuntayhtymävaltuusto /2015 Sivu 1 27 VALTUUSTON KOKOUKSESTA KIINTEISTÖSTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN Hallitus Kiinteistöjohtaja: Hallitus esitti yhtymävaltuustolle kokouksessa vastauksenaan tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen (2013) yhteenvedosta ja johtopäätöksistä annetut vastineet täydennettynä tarkastuslautakunnan pyytämillä lisäselvityksillä. Asian käsittelyn aikana valtuutettu Paula Nevalainen teki kannatetun esityksen, että yhtymävaltuustolle tuodaan seuraavaan kokoukseen yhteenvetoraportti/tiivistelmä kiinteistöstrategian päivittämisestä. Kiinteistöstrategia on strateginen asiakirja, joka antaa suuntaa koulutuskuntayhtymän kiinteistönpidolle ja se määrittelee kiinteistöjen määrää sekä kiinteistöjen (rakennusten) kuntoluokkia. Kiinteistöstrategian toteutuminen vaatii muita toimenpiteitä kuin kiinteistöstrategian päivittämistä. Koulutuskuntayhtymässä on laadittu kiinteistöstrategian toteuttamiseksi toteutussuunnitelma. Koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategia 2020 on hyväksytty kuntayhtymän valtuustossa Kiinteistöstrategian toteuttamisen pohjaksi on laadittu toteutussuunnitelma, joka päivitetään vuosittain talousarvion laadinnan ja hyväksymisen yhteydessä. LIITE 6: Koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelma Esitys: Johtaja: Hallitus päättää antaa kuntayhtymävaltuustolle ym. tiivistelmän kiinteistöstrategian päivittämisestä. Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee selvityksen tiedoksi. Päätös: Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana kuultiin kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelää. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 2: Koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelma Esitys: Päätös: Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee selvityksen kiinteistöstrategian päivittämisestä tiedoksi. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

3 Sivu 2 KIINTEISTÖTRTEGIA 2020 Toteutussuunnitelma HK/ Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma Kiinteistöstrategia 2020 ohjaa kiinteistönpitoa sopeuttamaan hallitusti kiinteistöjen määrää kaikissa toimipisteissä. Kiinteistöstrategialla varmistetaan osaltaan ydintoiminnan menestyksellistä toteuttamista. Tavoitteena on vastata toiminnan ja talouden sopeuttamiseen säästämällä kiinteistökustannuksista ja säilyttää kiinteistöjen kuntoluokka. Kiinteistöstrategia määrittelee mitä kiinteistöjä ja toimitiloja kehitetään ja mistä luovutaan tavoitteen saavuttamiseksi. Toteutussunnitelma tarkistetaan vuosittain talousarvion ja -suunnitelman yhteydessä. Toimeenpanosta vastaa koulutuskuntayhtymän kiinteistöpalvelu. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän valtuuston hyväksymää Kiinteistöstrategiaa on ohjannut omalta osaltaan opiskelijamääräleikkausten kohdentuminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on edellyttänyt enimmäisvuosiopiskelijamäärän vähentämistä yhteensä 350 opiskelijalla vuoteen 2016 mennessä. Opiskelijamääräleikkausten lisäksi yksikköhintojen leikkaukset ja indeksikorotusten jäädyttäminen vaikuttavat kuntayhtymän toimintaan. Toimintatuottojen vähenemiseen vastataan toiminnan ja talouden sopeuttamiseen mm. tilaratkaisuilla, tiukalla taloudenpidolla ja harkitulla henkilöstöpolitiikalla. Kiinteistöstrategian toteutussuunnitelman pohjana on em. syistä tehty yhtymähallituksen koulutusalapäätös sekä yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellyistä säästökohteista noin 1,0 milj. :n (n m²) kiinteistökulut sekä lisäksi myös vuonna 2017 ennakoitavissa olevat rahoitusleikkaukset. Kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan hyväksynyt toteutussuunnitelman ja siihen liittyvät investointilaskelmat, jotka tähtäävät tilojen ja kiinteistökustannusten vähentämiseen. Toteutussuunnitelman investointilaskelmat osoittavat kiinteistökustannusten vähenevän n. 1,4 milj., jos kaikki toteutussuunnitelmaan liittyvät toimenpiteet toteutuvat. Toteutussuunnitelman yhtenä tavoitteena on myös tilojen käyttöasteen nosto. 1. Toteutussuunnitelma 1.1 Luokka I; säilytetään, ylläpidetään, kehitetään Urheiluopisto - Kiinteistön ja sen olosuhteiden kehittämisessä huomioidaan valtakunnallisen erityistehtävän vaatimukset ja vahva paikallinen urheiluseurayhteistyö. - Urheiluopiston päärakennuksen peruskorjaustyö (ilmanvaihtotekniikan uusiminen, yläpohjarakenteen korjaaminen sekä katsomotilojen rakentamisen toteutus) rakentamisohjelman mukaisesti on toteutumassa vuosien aikana.

4 Sivu 3 - Urheiluopiston Wellness Center -hankkeen yhteydessä rakennettu uimahalli on saavuttamassa peruskorjausiän. Hankkeen peruskorjaustyön suunnittelu olisi aloitettava talousarvion taloussuunnitelma vuosien aikana, jotta uimahallin toiminta ja toimivuus voitaisiin taata. - Santasport Finland Oy tulevaisuuden haasteet huomioidaan myös investointiohjelmissa vuosittain. - Kiinteistön kuntoluokka on tällä hetkellä hyvällä tasolla joka on suunniteltu säilytettävän suunnitelmallisella Rantavitikan toimipiste (Jokiväylä 9 ja 13) - Rantavitikka tulee olemaan Lapin ammattiopiston suurin toimipiste. - Kehitetään ja laajennetaan tekniikan eri alojen, kaupan ja hallinnon koulutuskeskittymänä sekä toimipisteeseen siirtyvän matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustehtävien koulutuskeskittymänä seuraavasti: o koulutustilojen laajennustyö: tilat talonrakennusalojen koulutuksille. Työt on o aloitettu vuoden 2015 kesällä ja valmistuvat vuoden 2016 kesään mennessä. koulutustilojen laajennustyö: tilat matkailu-, ravitsemis- ja talousalojen koulutuksille v Työt on aloitettu kesällä 2015 ja valmistuvat 2017 vuoden aikana. - Rakentamisohjelman korjaussuunnitelma osuudessa vuosien aikana ym. mainittujen koulutuksien ja opiskelijoiden tarvitsemat ns. muut rakennuksen nykyiset tilat korjataan (kellari, pohjaviemäri). - Olemassa olevien rakennusten hyvällä tasolla oleva kuntoluokka säilytetään suunnitelmallisella Rantavitikan toimipiste: Korvanranta -rakennus - Suunniteltu peruskorjattavan koulutuskuntayhtymän omaan käyttöön vuosien aikana. - Peruskorjaushankkeen valmistelevat työt on aloitettu ja hanke on etenemässä suunnitellussa aikataulussa. - Rakennukseen on suunniteltu rakennettavan tilat mm. koulutukselle, opiskelijahallinnolle ja kuntayhtymän yhteisille palveluille Jänkätie 1 - Kehitetään metsä-, maanrakennus-, auto-, logistiikka- sekä luonto- ja ympäristö- sekä elintarvikealojen opetuksen koulutuskeskittymänä. Tulevaisuudessa voi olla myös kaivosalan koulutusta. - Kiinteistössä on joustavat, tarpeiden mukaan muunneltavissa olevat tilat. - Piha-ja varastointialueen järjestelyjä jatketaan ja ne on suunniteltu saatavan valmiiksi vuoden 2016 syksyyn mennessä. - Rakentamisohjelman korjaussuunnitelma osuudessa vuosien aikana ym. mainittujen koulutuksien ja opiskelijoiden tarvitsemat ns. muut rakennuksen nykyiset tilat korjataan. - Kiinteistön rakennukset ovat saavuttamassa kiinteistöstrategiassa tavoitellun kuntoluokan ja se on suunniteltu säilytettävän suunnitelmallisella.

5 Sivu 4 Porokatu 35 - Tulevaisuudessa toimii Lapin ammattiopiston hyvinvointialojen ja II-asteen koulutuksen keskittymänä Rovaniemen kaupungin (ammattilukio ja urheilupainotteinen lukiokoulutus) kanssa. LEKO-halli - Rakennus toimii lentokoneasennuksen koulutuksen käytössä lähellä lentokenttää. - Teoriaopetukselle vuokrattu tiloja lentokentäntien varrelta Teknotieltä, joista on suunniteltu luovuttavan ja toiminta siirretään Rantavitikan toimipisteeseen vuoden 2017 kesällä. - LEKO-halli kiinteistön hyvällä tasolla oleva kuntoluokka säilytetään suunnitelmallisella Sodankylän toimipiste - RKK:n maakuntatoimipiste, jossa kaivos-, tekniikka-, kaupan ja hallinnon sekä sosiaali- ja terveysalojen koulutusta. Lisäksi huomioidaan marata-alan koulutuksen tilatarve tulevaisuudessa. - Yhteiskäytössä omistajakunnan Sodankylän kanssa ja yhteiskäyttö on laajentunut vuoden 2015 alussa (eläinlääkäritilat otettu käyttöön helmikuussa 2015). Levi-Instituutti toimipiste - RKK:n maakuntatoimipiste, sijaitsee Tunturilapin ja matkailukeskusten läheisyydessä. - Yhteiskäyttö omistajakunnan Kittilän kanssa on käynnistynyt elokuun alussa Päärakennuksen julkisivun korjaustyöt toteutetaan v Kemijärven toimipiste - RKK:n maakuntatoimipiste, jossa metsä-, puu-, tekniikan, kaupan ja hallinnon sekä sosiaali- ja terveysalojen, marata-alan sekä kauneusalan koulutusta. - Yhteiskäytössä omistajakunnan Kemijärven kaupungin tilojen yhteyskäyttöä tulisi lisätä. - Tilojen tiivistämistä on tehty kesän 2015 aikana, jolloin korjattiin nykyisiin koulutuskuntayhtymän omistamiin kiinteistöihin tilat metsä- kone- ja metallialojen koulutuksille sekä henkilökunnalle. - Kiinteistön kuntoluokka pyritään nostamaan suunnitelmallisella kiinteistönpidolla sekä tarvittavilla korjaustoimenpiteillä.

6 Sivu 5 Asuntolat: Kammit 1 ja 2 (UOP) - Vastaa Urheiluopiston opiskelijoiden asuntolatarpeeseen (sisäoppilaitos). Väylätie ja Väinämöisentie - Vastaa RKK:n Rovaniemellä toteutettavan koulutuksen asuntolatarpeeseen. - Väylätien asuntolan korjaustyöt jatkuvat vuoden 2016 aikana (sisäilmaolosuhteiden parantamiseen liittyvät toimenpiteet) Pajakorva - Vastaa RKK:n Rovaniemellä toteutettavan koulutuksen asuntolatarpeeseen. Neitola (Kittilä) - Vastaa maakuntayksikön opiskelijoiden asuntolatarpeeseen. Luova (Sodankylä) - Vastaa maakuntayksikön opiskelijoiden asuntolatarpeeseen. Seminaarinkatu 9 (Kemijärvi) - Vastaa maakuntayksikön opiskelijoiden asuntolatarpeeseen 1.2 Luokka II; kehitetään, vuokrataan, myydään Toripuistikko - Kaupungin keskustassa sijaitseva toimipiste, jonka koulutus (matkailu-, ravitsemis-, talous- ja puhtaanapitoalojen koulutus) sekä yhteiset palvelut ja opiskelijahallinto on suunniteltu siirrettävän Rantavitikan toimipisteen kiinteistöihin laajennuksen ja peruskorjauksentöiden jälkeen v Koulutuskuntayhtymän on esittänyt kaavamuutosta ko. kiinteistön tontille. Kaavamuutosesitys on edennyt Rovaniemen kaupungissa osallistumis- ja arviointisuunnitelmavaiheeseen. Alustavan suunnitelman mukaisesti kaavamuutos valmistuisi vuoden 2016 aikana. - Toimipiste on keskeisen sijaintinsa vuoksi vuokrattavissa tai myytävissä. Kairatie 75 - Vuokrattu kokonaisuudessaan Rovaniemen kaupungille. - RKK:n koulutustoiminta kiinteistössä on loppunut kesällä Asuntolat: Kairatie - Vuokrattu Rovaniemen kaupungille alkaen.

7 Sivu Luokka III; luovutaan, myydään Jokiväylä 14 - Tiloista työharjoittelutiloina on luovuttu syyskuussa Sijainti ammattiopiston pääkampuksen tuntumassa mahdollistaa kiinteistön tontin hyödyntämisen esim. opiskelijatyönä (As Oy muotoinen rakentaminen) tai tontti voidaan myydä. Ojanperä - Päätökset kiinteistön ja kiinteistöjen määräalojen myynnistä on tehty ja suunnitelmien mukaan luovutus olisi tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2015 aikana - Luonto- ja ympäristöalan koulutus on siirretty kesällä 2015 Jänkätien toimipisteeseen. - Rakennustekniikan aikuiskoulutus siirretään Rantavitikalle v kesällä. - Päättyville koulutuksille tarvittavat tilat vuokrataan Rovaniemen kaupungilta v kesäkuun loppuun saakka. Asuntolat: Ojanperän vuokra-asunnot ja asuntolat - Liittyy toimipisteen myyntiin Rankatie 1 (Lampela) - Suunniteltu myytävän Hannulantie (Kittilä) - Suunniteltu myytävän 2016.

KIINTEISTÖTRTEGIA 2020

KIINTEISTÖTRTEGIA 2020 KIINTEISTÖTRTEGIA 2020 Toteutussuunnitelma HK/12.08.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 Kiinteistöstrategia 2020 ohjaa kiinteistönpitoa sopeuttamaan hallitusti kiinteistöjen määrää kaikissa

Lisätiedot

Investointiohjelma vuosille : Talousarvion rakentamisohjelma 2017:

Investointiohjelma vuosille : Talousarvion rakentamisohjelma 2017: OTE PÖYTÄKIRJASTA Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 8/2016 Sivu 3 102 KUNTAYHTYMÄN RAKENTAMIS- JA INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE 2017 2021 JA RAKENNUSTEN KORJAUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017 2019 Kiinteistöjohtaja:

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1 / 22

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1 / 22 Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1 / 22 Aika Paikka / Liite nro 92 93 94 / 1 95 / 2a-b 96 / 3 97 / 4a-c 98 99 / 5 100 / 6a-c 101 / 7 102 / 8 103 / 9 Torstai 21.8.2014 klo 12.30 Ravintola Oppipoika

Lisätiedot

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ Esitys 4.12.2012 1 Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä... 2 2.1. Kuntayhtymä... 2 2.2. Päätehtävä... 2 2.3. Visio ja arvot...

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1/29. Torstai 21.8.2014 klo 12.30 14.55

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1/29. Torstai 21.8.2014 klo 12.30 14.55 Kuntayhtymähallitus 21.8.2014 7 / 2014 Sivu 1/29 Aika Paikka Torstai 21.8.2014 klo 12.30 14.55 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat Päätöksentekijät

Lisätiedot

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO Tulostuspvm ja -aika 17.03.15 15:22:21 1() Hakuehdot Koulutuksen alkamisaika: 15 Syksy Haku: Yhteishaku ammatilliseen ja lukioon, kevät 15 Koulutuksen järjestäjä: 0973110-9 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014 Kansilehti Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille Laatinut: Anne Puroaho Päivämäärä: 29.4.2014 1.1.2014 alkaen ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kittilän, Ranuan, Rovaniemen ja Sodankylän

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 19.08.2015 13:00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 19.08.2015 13:00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 19.08.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 74 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 75 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 76 Rovaniemen

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 SOPIMUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISVASTUUN SIIRROSTA JYVÄSKYLÄN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE Sopimuksen osapuolet Jyväskylän kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

Puheenjohtaja totesi Juha Raitalan kannatetun ehdotuksen ja tiedusteli hyväksyykö kaupunginhallitus sen yksimielisesti. Kukaan ei

Puheenjohtaja totesi Juha Raitalan kannatetun ehdotuksen ja tiedusteli hyväksyykö kaupunginhallitus sen yksimielisesti. Kukaan ei Kaupunginhallitus 238 24.08.2015 Tekninen lautakunta 87 29.09.2015 Tekninen lautakunta 20 23.02.2016 Kaupunginhallitus 68 07.03.2016 Rakennusten ylläpitostrategia 896/02.07.00/2015 Kh 24.08.2015 238 Rakennusten

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 28.05.2014 AIKA 28.05.2014 klo 18:00-21:20 PAIKKA Kaitalankuja 52 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu, toteutus ja arviointi Laki ammatillisesta koulutuksesta 630 / 1998, 25 a : Ammattiosaamisen

Lisätiedot

Pedagogiset huiput Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja

Pedagogiset huiput Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Pedagogiset huiput 2016 Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja 15.9.2016 Toiminta-alue Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (RKK) on maakunnan suurin ja valtakunnallisesti 12. suurin (138:sta) monialainen ammatillisen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kaupunginhallitus 25.03.2013 211 Myytävien ammattirakentajien asuntotonttien haku keväällä 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kaupunginhallitus 25.03.2013 211 Myytävien ammattirakentajien asuntotonttien haku keväällä 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kaupunginhallitus 25.03.2013 211 Myytävien ammattirakentajien asuntotonttien haku keväällä 2013 211 Myytävien ammattirakentajien asuntotonttien haku keväällä 2013... 1 Haettavat myyntitontit

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 31.01.2014 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän hallitus 20.11.2014 95 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän

Lisätiedot

Tarjoukset avattiin 20.10.2009 kello 12.00. Kaupunginhallitus 2.11.2009, 439 : Kaupunginhallitus päätti käsitellä tämän asian ensimmäisenä.

Tarjoukset avattiin 20.10.2009 kello 12.00. Kaupunginhallitus 2.11.2009, 439 : Kaupunginhallitus päätti käsitellä tämän asian ensimmäisenä. ROVANIEMI Kaupunginhallitus KIRJAAMO: 1587 /2009 439 Osakehuoneistojen myynti PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 02.11.2009 Sivu 1 Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitos kuulutti myytäväksi 39 osakehuoneistoa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KIINTEISTÖSTRATEGIA 2020

KIINTEISTÖSTRATEGIA 2020 KIINTEISTÖSTRATEGIA 2020 Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Kiinteistöstrategia 2020 on laadittu vuosien 2011 2013 aikana. Kiinteistöstrategian tavoitteena on kehittää kiinteistönpitoa: kiinteistöjen ylläpitoa,

Lisätiedot

Muuntautuvat työtilat. Vapautta työntekoon. Lönkka 11

Muuntautuvat työtilat. Vapautta työntekoon. Lönkka 11 Muuntautuvat työtilat. Vapautta työntekoon. Lönkka 11 Vaivattomasti perille. E12 VANTAA 45 E75 Sijainti Keskeinen sijainti Helsingin keskustassa Kampissa, muutaman korttelin päässä Mannerheimintiestä.

Lisätiedot

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus Maakuntahallitus 170 19.10.2015 Maakuntahallitus 178 16.11.2015 Uudenmaan liiton talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2016 2018 hyväksyminen 325/02.00.00/2015 MHS 19.10.2015

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30 Osallistujaluettelo... 1 106 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 107 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 108 Rovaniemen

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (myöhemmin Kuntayhtymä ) järjestää ammatillisesta koulutuksesta, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja vapaasta sivistystyöstä annettujen lakien

Lisätiedot

IT-palveluiden palvelukysely opiskelijoille

IT-palveluiden palvelukysely opiskelijoille IT-palveluiden palvelukysely opiskelijoille marraskuu 2012 (888 vastaajaa), marraskuu 2013 (574 vastaajaa) helmikuu 2015 (363 vastaajaa) (2012 ja 2013 luvussa mukana myös Lappian vastaajat) Keskiarvotuloksissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 16 27.03.2013. 16 Asianro 2223/10.03.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 16 27.03.2013. 16 Asianro 2223/10.03.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 16 Asianro 2223/10.03.02/2013 Uusi musiikin, ilmaisutaidon ja tanssin lukio / Hankesuunnittelun esittely Lukiotoimenpäällikkö Leena Auvinen Lukiokoulutusyksikkö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 2865/02.05.06/2015 Kaupunginhallitus 215 15.6.2015 110 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Invalidisäätiön kiinteistöleasingsopimukselle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymä, tukitoimet koulutusaloittain, yhteishaku 2016

Savon koulutuskuntayhtymä, tukitoimet koulutusaloittain, yhteishaku 2016 Savon koulutuskuntayhtymä, tukitoimet koulutusaloittain, yhteishaku 2016 Soveltuvuus- / pääsykoe ajankohta Aloituspaikat 2016 Mahdollisuus opiskeluun pienemmässä ryhmässä Ammatino hjaaja Oppimisen tukipajat

Lisätiedot

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen 8/2015 108 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.10.2015 klo 15:00-16:55 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 11.10.2013 11 / 2013 Sivu 1 / 27

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 11.10.2013 11 / 2013 Sivu 1 / 27 Kuntayhtymähallitus 11.10.2013 11 / 2013 Sivu 1 / 27 Aika Paikka / Liite nro 145 146 147 / 1a-b Perjantai 11.10.2013 klo 9.30 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon LIITE 1 Tarkastuslautakunta 8.11.2016 56 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 103 Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon 103 Hallituksen

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset

Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 9 Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset Kerimäki 1. Terveyskeskus Kerrosala 5490 m2, kellari 1473 m2, 1. krs 2926 m2, 2. krs

Lisätiedot

Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa

Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4-2013 Aika: 19.8.klo 18.00-18.35 Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa Puheenjohtaja Pekka Kulmanen x Varapuheenjohtaja Matti Laakso x Jäsenet Virpi Hahko x Jutta

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 19.08.2015 13:00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 19.08.2015 13:00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 19.08.2015 13:00 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 74 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 75 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) 2 Lisäselvitys automaattimetrosopimusten purkamista koskevassa asiassa HEL 2011-005973 T 08 00 02 Päätös Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta päätti, ettei

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 02.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 02.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) 416 Vanhusten palveluasumisen palvelusetelin arvon korottaminen HEL 2014-012928 T 05 04 02 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. Pöydällepanoehdotus:

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

Tränuholmen ranta-asemakaava; Vastineet kaavaehdotuksesta jätettyihin lausuntoihin ja muistutuksiin sekä kaavan hyväksyminen

Tränuholmen ranta-asemakaava; Vastineet kaavaehdotuksesta jätettyihin lausuntoihin ja muistutuksiin sekä kaavan hyväksyminen Ympäristölautakunta 128 13.11.2012 Ympäristölautakunta 96 26.08.2015 Kaupunginhallitus 224 14.09.2015 Ympäristölautakunta 173 09.12.2015 Kaupunginhallitus 13 11.01.2016 Kaupunginhallitus 143 06.06.2016

Lisätiedot

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 25.2.2016 1(7) KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS 25.2.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus

Lisätiedot

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS Rakennustoimikunta 13 27.05.2010 Kaupunginhallitus 219 07.06.2010 Laajennettu kaupunginhallitus 12 20.09.2010 KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS RAKTOI 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014. Sivu 1. Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014. 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014. Sivu 1. Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014. 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen ROVANIEMI Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014 PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014 Sivu 1 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen Kuntalain muutosten mukaan kunnan/kuntayhtymän on annettava

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) Kokousaika Tiistaina kello 16.30 18.00 Kokouspaikka Taidemuseo Tennispalatsin kokoushuone, Jaakonkatu 2D, 2. kerros Läsnä Päätöksentekijät Halmetoja Veikko puheenjohtaja

Lisätiedot

SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016

SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016 SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016 Kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö Perustettu vuonna 1949 Noin

Lisätiedot

Hallitus LIITE 4

Hallitus LIITE 4 Hallitus 29.11.2018 LIITE 4 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 26/2018 1 ( 4) Kaupunginhallitus 19.11.2018 441 LISÄPYKÄLÄ: Lausunto Rovaniemen koulutuskuntayhtymän v. 2019-2023 rakentamis- ja investointiohjelmasta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Toripuistikko 5-7, 3. krs 96200 Rovaniemi 19.8.2015 OPPILAITOS- JA ASUNTOLAKIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN KIINTEISTÖNHOIDON TYÖT

TARJOUSPYYNTÖ Toripuistikko 5-7, 3. krs 96200 Rovaniemi 19.8.2015 OPPILAITOS- JA ASUNTOLAKIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN KIINTEISTÖNHOIDON TYÖT 1 Kiinteistöpalvelu TARJOUSPYYNTÖ Toripuistikko 5-7, 3. krs 96200 Rovaniemi 19.8.2015 OPPILAITOS- JA ASUNTOLAKIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN KIINTEISTÖNHOIDON TYÖT Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Väistötilojen hankinta. Tilanne 27.6.2014

Väistötilojen hankinta. Tilanne 27.6.2014 Väistötilojen hankinta Tilanne 27.6.2014 Päätöksenteko Hankkeisiin liittyvät päätökset Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi seitsemän siirtokelpoisen koulun hankesuunnitelmat 01/2014 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1

TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1 TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus 6.2.2014 1 / 2014 Sivu 1/32

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus 6.2.2014 1 / 2014 Sivu 1/32 Kuntayhtymähallitus 6.2.2014 1 / 2014 Sivu 1/32 Aika Paikka Torstai 6.2.2014 klo 9.40 14.49 Lapin ammattiopisto, Metsäruusun toimipiste (luokka 023) Metsäruusuntie 18, Rovaniemi Osallistujat Päätöksentekijät

Lisätiedot

Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta.

Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta. Kokkolan Venekerhon laituripaikat Kausi 2014 Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta. 1 / 24 Vuokrapaikkoja on myös saatavissa leveydet 2,5-4.0 metriin.

Lisätiedot

Lapin ammattikorkeakoulu Oy

Lapin ammattikorkeakoulu Oy Lapin ammattikorkeakoulu Oy EVOLUUTIOTA JA REVOLUUTIOTA! Rakennamme uutta ammattikorkeakoulua Lappiin Kemi-Tornion AMK & Rovaniemen AMK Muutoksen taustaa Kataisen hallitusohjelman lähtökohdat Aloituspaikkaleikkaukset

Lisätiedot

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Ohjausryhmä 8.6.2006 2 3 SISÄLLYSLUETTELO PERUSSOPIMUS JOKILATVOJEN TILAPALVELUIDEN KUNTAYHTYMÄ KUNTAYHTYMÄ JA SEN TEHTÄVÄT... 5 1. Nimi ja kotipaikka...

Lisätiedot

KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE

KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE 3.6.2009 TIEDOTE KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 27 ) mukaisen vaihemaakuntakaavan laatiminen on parhaillaan käynnissä. Kainuun maakuntahallitus teki 23.4.2007

Lisätiedot

Asiakkaiden parhaaksi. Vastuullinen asiantuntija. VTS-kodit. Korjausvelan seuranta ja hallinta. VTS Kodit muodostuvat o Tampereen Vuokratalosäätiö

Asiakkaiden parhaaksi. Vastuullinen asiantuntija. VTS-kodit. Korjausvelan seuranta ja hallinta. VTS Kodit muodostuvat o Tampereen Vuokratalosäätiö Asiakkaiden parhaaksi. Vastuullinen asiantuntija. VTS-kodit Korjausvelan seuranta ja hallinta VTS Kodit muodostuvat o Tampereen Vuokratalosäätiö otampereen kaupungin v.1970 perustama säätiö o Vilusen Rinne

Lisätiedot

Hallituksen aamukoulu 29.11.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 4 ARVIOINTIRAPORTTI. 20.11.2013 Versio 1.0. Sisäinen tarkastaja Jukka Arola

Hallituksen aamukoulu 29.11.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 4 ARVIOINTIRAPORTTI. 20.11.2013 Versio 1.0. Sisäinen tarkastaja Jukka Arola Hallituksen aamukoulu 29.11.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 4 ARVIOINTIRAPORTTI 20.11.2013 Versio 1.0 Sisäinen tarkastaja Jukka Arola 1 (10) Sisällysluettelo 1 Aihe... 2 2 Taustaa... 2 3 Yhtiöittämisvelvollisuutta

Lisätiedot

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI Tilapalvelut Tilannekatsaus Yhtymähallitus 29.8.2019 Tilojen määrät > Vuoden 2018 lopussa kuntayhtymällä oli 99 omaa rakennusta (26 omalla kiinteistöllä). Rakennusten pinta-ala oli noin 129 893 hyöty-m

Lisätiedot

Hallitus 12.6.2014 LIITE 7

Hallitus 12.6.2014 LIITE 7 Hallitus 12.6.2014 LIITE 7 Urheiluopistojen yhdistys ry ESITYS LUONNOS xx.xx.2014 Opetus- ja kulttuuriministeriö Laki ammatillisesta koulutuksesta (630/1998) 8 Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta (631/1998)

Lisätiedot

MIKSI KANNATTAA OPISKELLA TERÄSRAKENTEITA

MIKSI KANNATTAA OPISKELLA TERÄSRAKENTEITA 1 MIKSI KANNATTAA OPISKELLA TERÄSRAKENTEITA Professori Mikko Malaska Rakennesuunnittelu, Koulutusdekaani (1.1.2014 alk.) Teknillinen tiedekunta, Oulun yliopisto 2 TERÄSOSAAMINEN TYÖLLISTÄÄ Tällä hetkellä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 5070/10.02.03/2013 137 Kivenlahti I A, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411450, 34. kaupunginosa Espoonlahti

Lisätiedot

30.3.2010 kello 14.00-15.40 Forssan ammatti-instituutti, Liesjärven toimipiste, Metsäkouluntie 60, Liesjärvi

30.3.2010 kello 14.00-15.40 Forssan ammatti-instituutti, Liesjärven toimipiste, Metsäkouluntie 60, Liesjärvi LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 1 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Puheenjohtaja Aika Paikka Aaltonen Risto Kati Fonsell -Laurila Auli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5557/2015 02.02.00 5 7.1.2016 22 terveystoimen vuoden 2016 käyttösuunnitelman tarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Markus Syrjänen, puh. 09 816 23000 Marjo Lahtinen, puh. 043 825

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu, toteutus ja arviointi Laki ammatillisesta koulutuksesta 630 / 1998, 25 a : Ammattiosaamisen

Lisätiedot

Siivouskilpailutus 2018 Liite 2. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöjen toiminnankuvaukset: 1/6

Siivouskilpailutus 2018 Liite 2. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöjen toiminnankuvaukset: 1/6 Siivouskilpailutus 2018 Liite 2 Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöjen toiminnankuvaukset: 1/6 1. Kairatie 75, osoite: Kairatie 75 96100 Rovaniemi ROI kaupunki Kiinteistöissä toimii Vaaranlammen

Lisätiedot

8.3.2012 Hämeenlinna Ulla-Maija Maunu. Vaski-kirjastojen uusi tietojärjestelmä

8.3.2012 Hämeenlinna Ulla-Maija Maunu. Vaski-kirjastojen uusi tietojärjestelmä 8.3.2012 Hämeenlinna Ulla-Maija Maunu Vaski-kirjastojen uusi tietojärjestelmä Nykyinen Vaski 9 kuntaa N. 55 % maakunnan asukkaista Vaski 2.5.2012-17 kuntaa 44 kirjastoa N. 2 milj. nidettä 73 % maakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1 1288/02.05.06/2013 99 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen :n lainoille (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola, puh. (09) 816 84330

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja 28.11.2014 13:00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja 28.11.2014 13:00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja 28.11.2014 13:00 Pöytäkirjakansi valtuusto... 1 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 35 Rakennustekniikan

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖN LUOVUTUSKIRJA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖN LUOVUTUSKIRJA LUONNOS 8.4.06 MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KNTEISTÖN LUOVUTUSKIRJA. SOPIJAPUOLET Ulvilan kaupunki (00490-7) PL 77, 8 ULVILA ja Esa Mäkelä (XXXXXXX-XXX) Haapasaarentie A 860 PORI Kauko Mäkelä (XXXXXXX-XXX) Kantotie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

Sääntöjen 21, 25 ja 26

Sääntöjen 21, 25 ja 26 Mikä valtuusto Sääntöjen 15, 17, Valtuusto on Kennelliiton yllin päättävä elin yleiskokousten välillä Yleiskokouksessa suoritetaan valtuuston vaali seuraavan kalenterivuoden alussa alkavaksi kolmivuotiskaudeksi

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 12.5.2016

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 12.5.2016 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2016 21 Aika Maanantaina 2.5.2016 klo 16.30-18.40 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero Marja Himanka

Lisätiedot

Maankäytön suunnittelu todellista kuntavaikuttamista

Maankäytön suunnittelu todellista kuntavaikuttamista Maankäytön suunnittelu todellista kuntavaikuttamista Rovaniemen kaupungin maapoliittinen ohjelma Seminaaripäivä 3.11.2009 Matti Ylijääskö Maapoliittinen ohjelma 2008 2012 Maankäyttö kv 13.10.2008 Kaupunki

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.4.2015 COM(2015) 153 final 2015/0078 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS yhteistä passitusta käsittelevässä EU EFTA-sekakomiteassa esitettävästä Euroopan unionin kannasta yhteistä

Lisätiedot

Oripään kunnankirjaston kokoelmapolitiikka 2012

Oripään kunnankirjaston kokoelmapolitiikka 2012 Oripään kunnankirjaston kokoelmapolitiikka 2012 Hyväksytty sivistyslautakunnan kokouksessa 17.11.2011 Päivitetty 13.8.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. KIRJASTO JA ASIAKKAAT... 1 3. NYKYINEN KOKOELMA...

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 9.2.2016 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Koulutusasiainvaliokunta

Koulutusasiainvaliokunta Mietintö 1 (6) Koulutusasiainvaliokunta Yleinen koulutuspolitiikka ja ammatillinen edunvalvonta Esitykset 6.1.1 6.1.11 Kaikella koulutustoiminnallaan liitto tähtää siihen, että edunvalvonta- ja järjestötyö

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä kaupunki Laaninen, Mirja Elina Tuulikki

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 20.4.2010 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 20.4.2010 1 Yhtymäkokous 20.4.2010 1 AIKA Tiistai 20.4.2010 klo 14.00 - PAIKKA PÄÄTÖKSENTEKIJÄT MUUT LÄSNÄOLIJAT ALLEKIRJOITUKSET Satakunnan ammattiopisto, Ulvila, Yhdystie Yhtymäkokousedustajat: Veikko Nurmi, Eura,

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 Liitenro1 Kh250 Kv79 Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 2 Pieksämäen kaupungin strategia 2020 Johdanto Pieksämäen strategia vuoteen 2020 on kaupungin toiminnan punainen lanka. Strategia on työväline,

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Tampere, 15.3.2013 Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kirjasto-, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 11. huhtikuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 11. huhtikuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 11. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0119 (COD) 7756/16 JUSTCIV 56 FREMP 59 CODEC 403 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 8. huhtikuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 29.8.2013 klo 18.30-19.25 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 76 Kokouksen avaaminen 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

It-palveluiden palvelukysely henkilökunnalle

It-palveluiden palvelukysely henkilökunnalle It-palveluiden palvelukysely henkilökunnalle Helmikuu 2013 (630 vastaajaa) Lokakuu 201 (30 vastaajaa) Lapin AMK, Lapin Yliopisto, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä KA LaY HK henkilök. 2/2013 KA LaY henkilök

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen

Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen 10.3.2011 Tekninen johtaja Hannu Luotonen Kaupunkikehitys, Kouvolan kaupunki Merikeskus Vellamo, Kotka Esiintyjä 1 Kaupunkistrategia 2011- Esiintyjä

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 25.8.2008 Voimaantulo: 1.9.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU 2 SOVELTAMISALA 2 1 Soveltamisala 2 2 LUKU 2 TOIMINTA-AJATUS JA JOHTAMINEN 2 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot