TÖYSÄ Liite 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1"

Transkriptio

1 TÖYSÄ Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala on 13,2 ha ja se sijaitsee Tuurin taajamassa Keskisen kauppakeskuksen alueella, n. 200 m Alavuden rajasta. Korttelin 13 tontit 1 ja 2 ovat Keskisen kauppakeskuksen omistuksessa. Kaavamuutoksella kortteliin 13 liitettävä osa Keskisentien katualuetta on Töysän kunnan omistuksessa. Ote ajantasakaavasta n. 1:

2 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Kaavamuutoksen tarkoituksena on aikaansaada Keskisen kauppakeskukselle laajennusmahdollisuutta Keskisentien suuntaan liittämällä osa Keskisentien katualueesta Keskisen kauppakeskuksen käyttöön. 3. LÄHTÖKOHDAT, TEHDYT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT Kaavamuutosalue on liikerakentamiseen rakennettua ja kaikki piha-alueet ovat asfalttipintaisia. Tällä hetkellä alueella on kaksi erillistä pienempää liikerakennusta, jotka ovat saman omistajan omistuksessa. Muutos mahdollistaa tontin osan toimintojen uudelleen järjestelyn. Alueella on hyväksytty asemakaava vahvistetussa maakuntakaavassa alue on varattu liikerakentamiseen. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI MRL 9 :n mukaan on kaavaa laadittaessa tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteutumisen ympäristövaikutukset mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset sekä liikenteelliset vaikutukset Lähinnä tulee arvioida vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - luontoon ja luonnonympäristöön ja maisemaan - ympäristön asukkaiden elinolosuhteisiin ja virkistysmahdollisuuksiin - kaavatalouteen Asemakaavan vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arvioina kaavanlaatijan toimesta. Erillistä suunnitelmaa vaikutusten arvioinnista ei tehdä, vaan se käsitellään osana kaavaprosessia kaavaselostukseen sisältyen. Kaavan vaikutuksia voidaan tuoda esiin ja niitä voidaan tarpeellisessa määrin selvittää ja yhdessä arvioida niissä tilanteissa, joissa ollaan yhteydessä eri osallisryhmiin. Kaavan laatimisen yhteydessä valmistuva lopullinen kaavaselostus sisältää yhteenvedon ja arvion kaavan ympäristövaikutuksista. Kaavan välitön vaikutusalue on melko suppea; vain lähinaapurit ja muu lähiympäristö. Kaavamuutoksen merkitys muille toimijoille ja osallisille on erittäin vähäinen, sillä nyt kaavatonttiin liitettävän Keskisentien loppupää jää saman maanomistajan omistamien kiinteistöjen sisään ja siitä ei ole käyntiä tai käyttöoikeuksia muille kiinteistöille. 5. OSALLISET Osallisia ovat alueen maanomistajien ja vaikutusalueen asukkaiden lisäksi kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asemakaava saattaa osaltaan vaikuttaa sekä mm. Länsi-Suomen ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan liitto E-P:n maakuntamuseo/ museovirasto E-P:n pelastuslaitos ympäristönsuojeluviranomainen tekninen lautakunta Fortum Oy Suomenselän luonnonystävät ry.

3 3 6. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMINEN Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan sanomalehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivuilla sekä osallisille kirjeitse. Kaavan lähdeaineisto, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustavat luonnokset pidetään nähtävillä kunnan teknisessä toimistossa. Hanketta koskeviin tiedusteluihin vastaa kunnan tekninen johtaja Ilkka Harju, p , Osalliset voivat esittää eri suunnitteluvaiheissa mielipiteitään joko suullisesti tai kirjallisesti kunnan tekniseen toimistoon, Rantatie 2, Töysä. Kaavaa koskevat ilmoitukset julkaistaan Ykköset ja Viiskunta -lehdissä sekä kunnantalon ilmoitustaululla. Osalliset voivat eri suunnitteluvaiheissa tutustua suunnitelma-asiakirjoihin paitsi kunnan teknisessä toimistossa, myös Suunnittelutalo S. Anttila Oy:ssä Virroilla, Virtaintie 17, PL 36, Virrat, missä asiaa hoitaa Matti Ukkonen, rkm, puh ASEMAKAAVAN LAATIMIS- JA KÄSITTELYVAIHEET Kunnanhallitus päätti asemakaavamuutoksen laatimisesta Asemakaavan laatiminen tapahtuu yhteistyössä kunnan ja osallisten kanssa. Työ sisältää ainakin seuraavat vaiheet (aikataulu tavoitteellinen): ilmoitus vireille tulosta, OAS:n ja luonnosten laatiminen ja nähtävillä pito 14 päivän ajan; marraskuu 2012; osallisilla mahdollisuus mielipiteen julki tuomiseen Saadun palautteen pohjalta tehdään tarpeelliset tarkistukset Kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta tammikuussa 2013 Ellei sitä palauteta uuteen käsittelyyn, se asetetaan virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osallisilla on mahdollisuus tehdä kirjallisia huomautuksia nähtävillä olon aikana. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ja mahdollisia huomautuksia ja lausuntoja uudelleen. Kunnan on ilmoitettava perusteltu kannanottonsa kaikille muistutuksen tekijöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa. Jos kaavaehdotusta tarkistetaan oleellisesti, se asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville. Kunnanhallitus hyväksyy tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi alustavan aikataulun mukaan toukokuussa Valtuuston hyväksymispäätöksestä on mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, PL Vaasa. 30 päivän valitusaika alkaa siitä, kun hyväksymispäätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu kuntalain 63 mukaisesti yleisesti nähtäville. Vaikutukseltaan vähäisessä kaavamuutosasiassa on valitusoikeus vain niillä, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutos välittömästi vaikuttaa. Virroilla 17. päivänä lokakuuta 2012 Suunnittelutalo S. Anttila Oy Matti Ukkonen, rkm.

4 TÖYSÄ Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala on 13,2 ha ja se sijaitsee Tuurin taajamassa Keskisen kauppakeskuksen alueella, n. 200 m Alavuden rajasta. Korttelin 13 tontit 1 ja 2 ovat Keskisen kauppakeskuksen omistuksessa. Kaavamuutoksella kortteliin 13 liitettävä osa Keskisentien katualuetta on Töysän kunnan omistuksessa. Ote ajantasakaavasta n. 1:

5 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Kaavamuutoksen tarkoituksena on aikaansaada Keskisen kauppakeskukselle laajennusmahdollisuutta Keskisentien suuntaan liittämällä osa Keskisentien katualueesta Keskisen kauppakeskuksen käyttöön. 3. LÄHTÖKOHDAT, TEHDYT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT Kaavamuutosalue on liikerakentamiseen rakennettua ja kaikki piha-alueet ovat asfalttipintaisia. Tällä hetkellä alueella on kaksi erillistä pienempää liikerakennusta, jotka ovat saman omistajan omistuksessa. Muutos mahdollistaa tontin osan toimintojen uudelleen järjestelyn. Alueella on hyväksytty asemakaava vahvistetussa maakuntakaavassa alue on varattu liikerakentamiseen. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI MRL 9 :n mukaan on kaavaa laadittaessa tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteutumisen ympäristövaikutukset mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset sekä liikenteelliset vaikutukset Lähinnä tulee arvioida vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - luontoon ja luonnonympäristöön ja maisemaan - ympäristön asukkaiden elinolosuhteisiin ja virkistysmahdollisuuksiin - kaavatalouteen Asemakaavan vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arvioina kaavanlaatijan toimesta. Erillistä suunnitelmaa vaikutusten arvioinnista ei tehdä, vaan se käsitellään osana kaavaprosessia kaavaselostukseen sisältyen. Kaavan vaikutuksia voidaan tuoda esiin ja niitä voidaan tarpeellisessa määrin selvittää ja yhdessä arvioida niissä tilanteissa, joissa ollaan yhteydessä eri osallisryhmiin. Kaavan laatimisen yhteydessä valmistuva lopullinen kaavaselostus sisältää yhteenvedon ja arvion kaavan ympäristövaikutuksista. Kaavan välitön vaikutusalue on melko suppea; vain lähinaapurit ja muu lähiympäristö. Kaavamuutoksen merkitys muille toimijoille ja osallisille on erittäin vähäinen, sillä nyt kaavatonttiin liitettävän Keskisentien loppupää jää saman maanomistajan omistamien kiinteistöjen sisään ja siitä ei ole käyntiä tai käyttöoikeuksia muille kiinteistöille. 5. OSALLISET Osallisia ovat alueen maanomistajien ja vaikutusalueen asukkaiden lisäksi kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asemakaava saattaa osaltaan vaikuttaa sekä mm. Länsi-Suomen ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan liitto E-P:n maakuntamuseo/ museovirasto E-P:n pelastuslaitos ympäristönsuojeluviranomainen tekninen lautakunta Fortum Oy Suomenselän luonnonystävät ry.

6 3 6. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMINEN Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan sanomalehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivuilla sekä osallisille kirjeitse. Kaavan lähdeaineisto, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustavat luonnokset pidetään nähtävillä kunnan teknisessä toimistossa. Hanketta koskeviin tiedusteluihin vastaa kunnan tekninen johtaja Ilkka Harju, p , Osalliset voivat esittää eri suunnitteluvaiheissa mielipiteitään joko suullisesti tai kirjallisesti kunnan tekniseen toimistoon, Rantatie 2, Töysä. Kaavaa koskevat ilmoitukset julkaistaan Ykköset ja Viiskunta -lehdissä sekä kunnantalon ilmoitustaululla. Osalliset voivat eri suunnitteluvaiheissa tutustua suunnitelma-asiakirjoihin paitsi kunnan teknisessä toimistossa, myös Suunnittelutalo S. Anttila Oy:ssä Virroilla, Virtaintie 17, PL 36, Virrat, missä asiaa hoitaa Matti Ukkonen, rkm, puh ASEMAKAAVAN LAATIMIS- JA KÄSITTELYVAIHEET Kunnanhallitus päätti asemakaavamuutoksen laatimisesta Asemakaavan laatiminen tapahtuu yhteistyössä kunnan ja osallisten kanssa. Työ sisältää ainakin seuraavat vaiheet (aikataulu tavoitteellinen): ilmoitus vireille tulosta, OAS:n ja luonnosten laatiminen ja nähtävillä pito 14 päivän ajan; marraskuu 2012; osallisilla mahdollisuus mielipiteen julki tuomiseen Saadun palautteen pohjalta tehdään tarpeelliset tarkistukset Kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta tammikuussa 2013 Ellei sitä palauteta uuteen käsittelyyn, se asetetaan virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osallisilla on mahdollisuus tehdä kirjallisia huomautuksia nähtävillä olon aikana. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ja mahdollisia huomautuksia ja lausuntoja uudelleen. Kunnan on ilmoitettava perusteltu kannanottonsa kaikille muistutuksen tekijöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa. Jos kaavaehdotusta tarkistetaan oleellisesti, se asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville. Kunnanhallitus hyväksyy tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi alustavan aikataulun mukaan toukokuussa Valtuuston hyväksymispäätöksestä on mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, PL Vaasa. 30 päivän valitusaika alkaa siitä, kun hyväksymispäätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu kuntalain 63 mukaisesti yleisesti nähtäville. Vaikutukseltaan vähäisessä kaavamuutosasiassa on valitusoikeus vain niillä, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutos välittömästi vaikuttaa. Virroilla 17. päivänä lokakuuta 2012 Suunnittelutalo S. Anttila Oy Matti Ukkonen, rkm.

7 TÖYSÄ Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala on 13,2 ha ja se sijaitsee Tuurin taajamassa Keskisen kauppakeskuksen alueella, n. 200 m Alavuden rajasta. Korttelin 13 tontit 1 ja 2 ovat Keskisen kauppakeskuksen omistuksessa. Kaavamuutoksella kortteliin 13 liitettävä osa Keskisentien katualuetta on Töysän kunnan omistuksessa. Ote ajantasakaavasta n. 1:

8 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Kaavamuutoksen tarkoituksena on aikaansaada Keskisen kauppakeskukselle laajennusmahdollisuutta Keskisentien suuntaan liittämällä osa Keskisentien katualueesta Keskisen kauppakeskuksen käyttöön. 3. LÄHTÖKOHDAT, TEHDYT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT Kaavamuutosalue on liikerakentamiseen rakennettua ja kaikki piha-alueet ovat asfalttipintaisia. Tällä hetkellä alueella on kaksi erillistä pienempää liikerakennusta, jotka ovat saman omistajan omistuksessa. Muutos mahdollistaa tontin osan toimintojen uudelleen järjestelyn. Alueella on hyväksytty asemakaava vahvistetussa maakuntakaavassa alue on varattu liikerakentamiseen. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI MRL 9 :n mukaan on kaavaa laadittaessa tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteutumisen ympäristövaikutukset mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset sekä liikenteelliset vaikutukset Lähinnä tulee arvioida vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - luontoon ja luonnonympäristöön ja maisemaan - ympäristön asukkaiden elinolosuhteisiin ja virkistysmahdollisuuksiin - kaavatalouteen Asemakaavan vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arvioina kaavanlaatijan toimesta. Erillistä suunnitelmaa vaikutusten arvioinnista ei tehdä, vaan se käsitellään osana kaavaprosessia kaavaselostukseen sisältyen. Kaavan vaikutuksia voidaan tuoda esiin ja niitä voidaan tarpeellisessa määrin selvittää ja yhdessä arvioida niissä tilanteissa, joissa ollaan yhteydessä eri osallisryhmiin. Kaavan laatimisen yhteydessä valmistuva lopullinen kaavaselostus sisältää yhteenvedon ja arvion kaavan ympäristövaikutuksista. Kaavan välitön vaikutusalue on melko suppea; vain lähinaapurit ja muu lähiympäristö. Kaavamuutoksen merkitys muille toimijoille ja osallisille on erittäin vähäinen, sillä nyt kaavatonttiin liitettävän Keskisentien loppupää jää saman maanomistajan omistamien kiinteistöjen sisään ja siitä ei ole käyntiä tai käyttöoikeuksia muille kiinteistöille. 5. OSALLISET Osallisia ovat alueen maanomistajien ja vaikutusalueen asukkaiden lisäksi kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asemakaava saattaa osaltaan vaikuttaa sekä mm. Länsi-Suomen ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan liitto E-P:n maakuntamuseo/ museovirasto E-P:n pelastuslaitos ympäristönsuojeluviranomainen tekninen lautakunta Fortum Oy Suomenselän luonnonystävät ry.

9 3 6. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMINEN Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan sanomalehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivuilla sekä osallisille kirjeitse. Kaavan lähdeaineisto, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustavat luonnokset pidetään nähtävillä kunnan teknisessä toimistossa. Hanketta koskeviin tiedusteluihin vastaa kunnan tekninen johtaja Ilkka Harju, p , Osalliset voivat esittää eri suunnitteluvaiheissa mielipiteitään joko suullisesti tai kirjallisesti kunnan tekniseen toimistoon, Rantatie 2, Töysä. Kaavaa koskevat ilmoitukset julkaistaan Ykköset ja Viiskunta -lehdissä sekä kunnantalon ilmoitustaululla. Osalliset voivat eri suunnitteluvaiheissa tutustua suunnitelma-asiakirjoihin paitsi kunnan teknisessä toimistossa, myös Suunnittelutalo S. Anttila Oy:ssä Virroilla, Virtaintie 17, PL 36, Virrat, missä asiaa hoitaa Matti Ukkonen, rkm, puh ASEMAKAAVAN LAATIMIS- JA KÄSITTELYVAIHEET Kunnanhallitus päätti asemakaavamuutoksen laatimisesta Asemakaavan laatiminen tapahtuu yhteistyössä kunnan ja osallisten kanssa. Työ sisältää ainakin seuraavat vaiheet (aikataulu tavoitteellinen): ilmoitus vireille tulosta, OAS:n ja luonnosten laatiminen ja nähtävillä pito 14 päivän ajan; marraskuu 2012; osallisilla mahdollisuus mielipiteen julki tuomiseen Saadun palautteen pohjalta tehdään tarpeelliset tarkistukset Kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta tammikuussa 2013 Ellei sitä palauteta uuteen käsittelyyn, se asetetaan virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osallisilla on mahdollisuus tehdä kirjallisia huomautuksia nähtävillä olon aikana. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ja mahdollisia huomautuksia ja lausuntoja uudelleen. Kunnan on ilmoitettava perusteltu kannanottonsa kaikille muistutuksen tekijöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa. Jos kaavaehdotusta tarkistetaan oleellisesti, se asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville. Kunnanhallitus hyväksyy tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi alustavan aikataulun mukaan toukokuussa Valtuuston hyväksymispäätöksestä on mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, PL Vaasa. 30 päivän valitusaika alkaa siitä, kun hyväksymispäätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu kuntalain 63 mukaisesti yleisesti nähtäville. Vaikutukseltaan vähäisessä kaavamuutosasiassa on valitusoikeus vain niillä, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutos välittömästi vaikuttaa. Virroilla 17. päivänä lokakuuta 2012 Suunnittelutalo S. Anttila Oy Matti Ukkonen, rkm.

10 TÖYSÄ Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala on 13,2 ha ja se sijaitsee Tuurin taajamassa Keskisen kauppakeskuksen alueella, n. 200 m Alavuden rajasta. Korttelin 13 tontit 1 ja 2 ovat Keskisen kauppakeskuksen omistuksessa. Kaavamuutoksella kortteliin 13 liitettävä osa Keskisentien katualuetta on Töysän kunnan omistuksessa. Ote ajantasakaavasta n. 1:

11 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Kaavamuutoksen tarkoituksena on aikaansaada Keskisen kauppakeskukselle laajennusmahdollisuutta Keskisentien suuntaan liittämällä osa Keskisentien katualueesta Keskisen kauppakeskuksen käyttöön. 3. LÄHTÖKOHDAT, TEHDYT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT Kaavamuutosalue on liikerakentamiseen rakennettua ja kaikki piha-alueet ovat asfalttipintaisia. Tällä hetkellä alueella on kaksi erillistä pienempää liikerakennusta, jotka ovat saman omistajan omistuksessa. Muutos mahdollistaa tontin osan toimintojen uudelleen järjestelyn. Alueella on hyväksytty asemakaava vahvistetussa maakuntakaavassa alue on varattu liikerakentamiseen. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI MRL 9 :n mukaan on kaavaa laadittaessa tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteutumisen ympäristövaikutukset mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset sekä liikenteelliset vaikutukset Lähinnä tulee arvioida vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - luontoon ja luonnonympäristöön ja maisemaan - ympäristön asukkaiden elinolosuhteisiin ja virkistysmahdollisuuksiin - kaavatalouteen Asemakaavan vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arvioina kaavanlaatijan toimesta. Erillistä suunnitelmaa vaikutusten arvioinnista ei tehdä, vaan se käsitellään osana kaavaprosessia kaavaselostukseen sisältyen. Kaavan vaikutuksia voidaan tuoda esiin ja niitä voidaan tarpeellisessa määrin selvittää ja yhdessä arvioida niissä tilanteissa, joissa ollaan yhteydessä eri osallisryhmiin. Kaavan laatimisen yhteydessä valmistuva lopullinen kaavaselostus sisältää yhteenvedon ja arvion kaavan ympäristövaikutuksista. Kaavan välitön vaikutusalue on melko suppea; vain lähinaapurit ja muu lähiympäristö. Kaavamuutoksen merkitys muille toimijoille ja osallisille on erittäin vähäinen, sillä nyt kaavatonttiin liitettävän Keskisentien loppupää jää saman maanomistajan omistamien kiinteistöjen sisään ja siitä ei ole käyntiä tai käyttöoikeuksia muille kiinteistöille. 5. OSALLISET Osallisia ovat alueen maanomistajien ja vaikutusalueen asukkaiden lisäksi kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asemakaava saattaa osaltaan vaikuttaa sekä mm. Länsi-Suomen ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan liitto E-P:n maakuntamuseo/ museovirasto E-P:n pelastuslaitos ympäristönsuojeluviranomainen tekninen lautakunta Fortum Oy Suomenselän luonnonystävät ry.

12 3 6. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMINEN Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan sanomalehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivuilla sekä osallisille kirjeitse. Kaavan lähdeaineisto, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustavat luonnokset pidetään nähtävillä kunnan teknisessä toimistossa. Hanketta koskeviin tiedusteluihin vastaa kunnan tekninen johtaja Ilkka Harju, p , Osalliset voivat esittää eri suunnitteluvaiheissa mielipiteitään joko suullisesti tai kirjallisesti kunnan tekniseen toimistoon, Rantatie 2, Töysä. Kaavaa koskevat ilmoitukset julkaistaan Ykköset ja Viiskunta -lehdissä sekä kunnantalon ilmoitustaululla. Osalliset voivat eri suunnitteluvaiheissa tutustua suunnitelma-asiakirjoihin paitsi kunnan teknisessä toimistossa, myös Suunnittelutalo S. Anttila Oy:ssä Virroilla, Virtaintie 17, PL 36, Virrat, missä asiaa hoitaa Matti Ukkonen, rkm, puh ASEMAKAAVAN LAATIMIS- JA KÄSITTELYVAIHEET Kunnanhallitus päätti asemakaavamuutoksen laatimisesta Asemakaavan laatiminen tapahtuu yhteistyössä kunnan ja osallisten kanssa. Työ sisältää ainakin seuraavat vaiheet (aikataulu tavoitteellinen): ilmoitus vireille tulosta, OAS:n ja luonnosten laatiminen ja nähtävillä pito 14 päivän ajan; marraskuu 2012; osallisilla mahdollisuus mielipiteen julki tuomiseen Saadun palautteen pohjalta tehdään tarpeelliset tarkistukset Kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta tammikuussa 2013 Ellei sitä palauteta uuteen käsittelyyn, se asetetaan virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osallisilla on mahdollisuus tehdä kirjallisia huomautuksia nähtävillä olon aikana. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ja mahdollisia huomautuksia ja lausuntoja uudelleen. Kunnan on ilmoitettava perusteltu kannanottonsa kaikille muistutuksen tekijöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa. Jos kaavaehdotusta tarkistetaan oleellisesti, se asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville. Kunnanhallitus hyväksyy tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi alustavan aikataulun mukaan toukokuussa Valtuuston hyväksymispäätöksestä on mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, PL Vaasa. 30 päivän valitusaika alkaa siitä, kun hyväksymispäätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu kuntalain 63 mukaisesti yleisesti nähtäville. Vaikutukseltaan vähäisessä kaavamuutosasiassa on valitusoikeus vain niillä, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutos välittömästi vaikuttaa. Virroilla 17. päivänä lokakuuta 2012 Suunnittelutalo S. Anttila Oy Matti Ukkonen, rkm.

13 TÖYSÄ Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala on 13,2 ha ja se sijaitsee Tuurin taajamassa Keskisen kauppakeskuksen alueella, n. 200 m Alavuden rajasta. Korttelin 13 tontit 1 ja 2 ovat Keskisen kauppakeskuksen omistuksessa. Kaavamuutoksella kortteliin 13 liitettävä osa Keskisentien katualuetta on Töysän kunnan omistuksessa. Ote ajantasakaavasta n. 1:

14 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Kaavamuutoksen tarkoituksena on aikaansaada Keskisen kauppakeskukselle laajennusmahdollisuutta Keskisentien suuntaan liittämällä osa Keskisentien katualueesta Keskisen kauppakeskuksen käyttöön. 3. LÄHTÖKOHDAT, TEHDYT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT Kaavamuutosalue on liikerakentamiseen rakennettua ja kaikki piha-alueet ovat asfalttipintaisia. Tällä hetkellä alueella on kaksi erillistä pienempää liikerakennusta, jotka ovat saman omistajan omistuksessa. Muutos mahdollistaa tontin osan toimintojen uudelleen järjestelyn. Alueella on hyväksytty asemakaava vahvistetussa maakuntakaavassa alue on varattu liikerakentamiseen. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI MRL 9 :n mukaan on kaavaa laadittaessa tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteutumisen ympäristövaikutukset mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset sekä liikenteelliset vaikutukset Lähinnä tulee arvioida vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - luontoon ja luonnonympäristöön ja maisemaan - ympäristön asukkaiden elinolosuhteisiin ja virkistysmahdollisuuksiin - kaavatalouteen Asemakaavan vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arvioina kaavanlaatijan toimesta. Erillistä suunnitelmaa vaikutusten arvioinnista ei tehdä, vaan se käsitellään osana kaavaprosessia kaavaselostukseen sisältyen. Kaavan vaikutuksia voidaan tuoda esiin ja niitä voidaan tarpeellisessa määrin selvittää ja yhdessä arvioida niissä tilanteissa, joissa ollaan yhteydessä eri osallisryhmiin. Kaavan laatimisen yhteydessä valmistuva lopullinen kaavaselostus sisältää yhteenvedon ja arvion kaavan ympäristövaikutuksista. Kaavan välitön vaikutusalue on melko suppea; vain lähinaapurit ja muu lähiympäristö. Kaavamuutoksen merkitys muille toimijoille ja osallisille on erittäin vähäinen, sillä nyt kaavatonttiin liitettävän Keskisentien loppupää jää saman maanomistajan omistamien kiinteistöjen sisään ja siitä ei ole käyntiä tai käyttöoikeuksia muille kiinteistöille. 5. OSALLISET Osallisia ovat alueen maanomistajien ja vaikutusalueen asukkaiden lisäksi kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asemakaava saattaa osaltaan vaikuttaa sekä mm. Länsi-Suomen ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan liitto E-P:n maakuntamuseo/ museovirasto E-P:n pelastuslaitos ympäristönsuojeluviranomainen tekninen lautakunta Fortum Oy Suomenselän luonnonystävät ry.

15 3 6. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMINEN Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan sanomalehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivuilla sekä osallisille kirjeitse. Kaavan lähdeaineisto, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustavat luonnokset pidetään nähtävillä kunnan teknisessä toimistossa. Hanketta koskeviin tiedusteluihin vastaa kunnan tekninen johtaja Ilkka Harju, p , Osalliset voivat esittää eri suunnitteluvaiheissa mielipiteitään joko suullisesti tai kirjallisesti kunnan tekniseen toimistoon, Rantatie 2, Töysä. Kaavaa koskevat ilmoitukset julkaistaan Ykköset ja Viiskunta -lehdissä sekä kunnantalon ilmoitustaululla. Osalliset voivat eri suunnitteluvaiheissa tutustua suunnitelma-asiakirjoihin paitsi kunnan teknisessä toimistossa, myös Suunnittelutalo S. Anttila Oy:ssä Virroilla, Virtaintie 17, PL 36, Virrat, missä asiaa hoitaa Matti Ukkonen, rkm, puh ASEMAKAAVAN LAATIMIS- JA KÄSITTELYVAIHEET Kunnanhallitus päätti asemakaavamuutoksen laatimisesta Asemakaavan laatiminen tapahtuu yhteistyössä kunnan ja osallisten kanssa. Työ sisältää ainakin seuraavat vaiheet (aikataulu tavoitteellinen): ilmoitus vireille tulosta, OAS:n ja luonnosten laatiminen ja nähtävillä pito 14 päivän ajan; marraskuu 2012; osallisilla mahdollisuus mielipiteen julki tuomiseen Saadun palautteen pohjalta tehdään tarpeelliset tarkistukset Kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta tammikuussa 2013 Ellei sitä palauteta uuteen käsittelyyn, se asetetaan virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osallisilla on mahdollisuus tehdä kirjallisia huomautuksia nähtävillä olon aikana. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ja mahdollisia huomautuksia ja lausuntoja uudelleen. Kunnan on ilmoitettava perusteltu kannanottonsa kaikille muistutuksen tekijöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa. Jos kaavaehdotusta tarkistetaan oleellisesti, se asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville. Kunnanhallitus hyväksyy tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi alustavan aikataulun mukaan toukokuussa Valtuuston hyväksymispäätöksestä on mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, PL Vaasa. 30 päivän valitusaika alkaa siitä, kun hyväksymispäätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu kuntalain 63 mukaisesti yleisesti nähtäville. Vaikutukseltaan vähäisessä kaavamuutosasiassa on valitusoikeus vain niillä, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutos välittömästi vaikuttaa. Virroilla 17. päivänä lokakuuta 2012 Suunnittelutalo S. Anttila Oy Matti Ukkonen, rkm.

ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKEE 18.2.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAA.

ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKEE 18.2.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAA. 1 ALAVUS TUURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKISEN ALUE, KORTTELIN 13 OSA. KAUPUNGINOSA TUURI 2. ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKEE 18.2.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAA. ALUEEN MÄÄRITTELY Kaavan muutos koskee Alavuden kaupungin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

IVALON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; PUHAKANMUTKAN TEOLLISUUSALUE

IVALON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; PUHAKANMUTKAN TEOLLISUUSALUE IVALON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; PUHAKANMUTKAN TEOLLISUUSALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 5.5.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Kirkkotien asemakaavamuutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Kirkkotien asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kirkkotien asemakaavamuutos 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Suunnittelu alue... 2 3. Nykytilanne... 3 4. Kaavoitettava alue ja muutoksen tavoitteet... 3 5. Vireilletulo...

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 25.2.2016 1(7) KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS 25.2.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelissa 721

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelissa 721 O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i 7 2 1 S e p ä n k y l ä s s ä Sivu 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 7.4.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA 1 LAPPAJÄRVI KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on LAPPAJÄRVEN

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014 3547 PEURANTIE asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.2.2011 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911, fax 03 536 1050

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE

KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE 3.6.2009 TIEDOTE KAINUUN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN LAATIMINEN ETENEE Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 27 ) mukaisen vaihemaakuntakaavan laatiminen on parhaillaan käynnissä. Kainuun maakuntahallitus teki 23.4.2007

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0058 GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.10.2013

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 22.1.2018 Anttilankuja Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Nahkurintori. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.1.2012

Nahkurintori. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.1.2012 Anttilan kaupunginosan asemakaavan muutos, osat kortteleista 20 ja 21 sekä ympäröiviä katualueita Nahkurintori Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.1.2012 KAAVATYÖN TAVOITE Tavoitteena on laatia asemakaavanmuutos,

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.11.2008 päivitetty 10.12.2008, 20.02.2009 SIPOON KUNTA KEHITYS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007 LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007 Suunnittelualue: Suunnittelualueet sijaitsevat Kihniön kunnassa Kirkonkylän taajaman keskustassa (kuva 1). Suunnittelualueeseen sisältyvät Kihniön

Lisätiedot

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 2 SISÄLLYS 1. Tehtävä... 3 2. Aloite... 3 3. Suunnittelualue... 3 4. Suunnittelun lähtökohdat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 167-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 Ak 212 ASEMATIE 13 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3.3.2015, päivitetty 22.11.2016 Valmistelija / lisätiedot: Kauniaisten kaupunki

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Moision asemakaavan muutos, Hattulanmäki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.8.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1303 SAUVON KUNTA KALLENMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.5.2013 Nosto Consulting Oy Suunnittelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1501 SAUVON KUNTA NUMMENPAKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 116 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2015 Nosto Consulting Oy Suunnittelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Suunnittelualue

Lisätiedot

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.5.2019 Kaava-alueen rajaus Insinööritoimisto Poutanen Oy Linnankatu 9 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Teuvontien varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ASEMAKAAVA KOSKEE Jämsän kaupungin 2.kaupunginosan osaa kortteleista 91 ja 92 sekä niiden välistä jalankulkukatua Ekosentie Autokuja

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 235 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3.

Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3. Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3.2015 2 SISÄLLYS 1. Tehtävä... 3 2. Aloite... 3 3. Suunnittelualue...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnr:o 243/2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaavan muuttamisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot