KOTA-tietojärjestelmä Jukka Haapamäki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOTA-tietojärjestelmä Jukka Haapamäki 7.11.2007"

Transkriptio

1 KOTA-tietojärjestelmä Jukka Haapamäki

2 KOTA-järjestelmän rakenne KOTA online, tiedontuottajien tiedot ja asiakirjojen arkistointi määrällisistä tavoitteista sopiminen (opetusministeriö ja yliopistot) tulossopimusaineistojen laatiminen yliopistoissa toiminnallisten tavoitteiden esittäminen hanke-esitysten laatiminen raportointi edelliseltä kaudelta/vuodelta muut pyydetyt asiakirjat tulossopimusaineistojen käsittely opetusministeriössä vakiotekstien laatiminen yliopistoista tulleiden aineistojen käsittely rahoitusesitysten laatiminen ja käsittely tulossopimusten laatiminen tilinpäätöskannanottojen laatiminen tunnusluvut OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 2.

3 KOTA moduuleittain KOTA online Tiedontuottajien tiedot PROSESSIN VAIHEET III. SEURANTA JA RAPORTOINTI Määrällisistä tavoitteista I. sopiminen KOLMIVUOTIS- KAUDEN TAVOITTEET JA Mittarit ja indikaattorit SUUNTAVIIVAT Hankeraportointi Tilinpäätöskannanotto Hanke-esitykset laatiminen käsittely Yliopiston tulossopimusaineisto II. VUOSITTAINEN SUUNNITTELU JA RESURSOINTI Asiakirjojen arkistointi strategiseen ohjaukseen liittyvien asiakirjojen julkaisu ja arkistointi Tulossopimuskäytäntö toiminnalliset tavoitteet esityksen laatiminen Rahoituslaskelmat sopimuksen laatiminen OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 3.

4 KOTA-järjestelmän rakenne opetusministeriön toiminnot vain opetusministeriön käytössä olevat toiminnot tulossopimusten rakenteen määrittely ja muokkaus rahoituslaskelmat tilinpäätöskannanoton laatiminen järjestelmän ylläpito OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 4.

5 KOTA-järjestelmän rakenne opetusministeriön toiminnot tulossopimusten rakenteen määrittely ja muokkaus OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 5.

6 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi tulossopimuskauden ohjeistus ja avaus (OPM) määrällisistä tavoitteista neuvotteleminen ja sopiminen (OPM ja YO) OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 6.

7 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi tulossopimusaineiston kokoaminen ja lähettäminen (YO) aineisto siirtyy asiakirja-arkistoon OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 7.

8 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi osana aineistoa hanke-esitysten laatiminen ja hankeraportointi (YO) OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 8.

9 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi tulossopimusaineiston käsittely opetusministeriössä syntyy tulossopimusluonnos yliopistoille ja asiakirja-arkistoon OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 9.

10 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi tulossopimusneuvottelut opetusministeriön ja yliopiston välillä tavoitteista sopiminen opetusministeriön suullinen palaute toiminnasta syntyy tulossopimus, joka allekirjoitetaan eduskunnan hyväksyttyä valtion budjetin OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 10.

11 KOTA-järjestelmän rakenne - tulosohjausprosessi tilinpäätöskannanotto (kirjallinen palaute) OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 11.

12 KOTA-järjestelmän rakenne OPM:n ja yliopistojen yhteisessä käytössä olevat toiminnot asiakirja-arkisto OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 12.

13 KOTA-järjestelmän rakenne OPM:n ja yliopistojen yhteisessä käytössä olevat toiminnot valmiita tunnuslukuja yliopistojen toiminnasta OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 13.

14 KOTA-järjestelmän rakenne OPM:n ja yliopistojen yhteisessä käytössä olevat toiminnot julkinen tilastotietokanta KOTA online OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 14.

15 KOTA Onlinen tilastotietosisältö koulutukseen hakeutuminen opiskelijat tutkinnot suoritusajat ja sijoittuminen henkilökunta tilinpäätös ja kustannukset julkaisut tilat avoin yliopisto ja täydennyskoulutus kansainvälinen liikkuvuus harjoittelukoulut pääasiallinen tietotaso yliopisto ja opintoala OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 15.

16 KOTA Onlinen tilastoaineistojen tuottajat Tilastokeskus Opetushallitus CIMO Yliopistot OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 16.

17 KOTA extranetin sisältämät tiedot asiakirjat tulossopimukset tulossopimusluonnokset tulossopimusaineistot hanke-esitykset ja hankeraportit ohjekirjeet ja muu informaatio-ohjaus tilinpäätöskannanotot tietokannassa olevat tiedot tilastotiedot ja valmiit suhdeluvut yliopistojen toiminnasta yliopistojen määrälliset tavoitteet ja toteumat OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 17.

18 Käyttöoikeudet opetusministeriö tulosohjaukseen osallistuvat virkamiehet, n. 50 henkilöä yliopistot monentasoisia käyttöoikeuksia suunnittelupäällikkö, tusoryhmä, hankevastuullinen, selaaja... käyttäjähallintatunnukset suunnittelupäälliköillä, jotka ovat myös vastuussa muista yliopistossa käytössä olevista tunnuksista n. 500 käyttäjää OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 18.

19 KOTA-järjestelmän toteuttaminen, hyötyjä vähentää paperinkäsittelyä kaikki dokumentit yhdessä järjestelmässä tiedonetsintä helpompaa sähköisistä arkistoista käyttäjät voivat tulostaa vain tarvitsemansa dokumentit nopeuttaa prosessia kaikki dokumentit saatavissa heti lähettämisen jälkeen parantaa laatua ja läpinäkyvyyttä sekä vähentää virheitä yhteiset esitysmuodot parantavat vertailtavuutta esimerkiksi hankkeet ohjaa täyttämään kaikki välttämättömät asiat ennen lähettämistä arkistosta saatavilla muuttumattomat versiot valmiista dokumenteista OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö Jukka Haapamäki / / 19.

Kirje 05.10.2011. Opetus- ja kulttuuriministeriön palaute ammattikorkeakouluille ja ammattikorkeakoulujen vuoden 2011 toiminnan raportointi

Kirje 05.10.2011. Opetus- ja kulttuuriministeriön palaute ammattikorkeakouluille ja ammattikorkeakoulujen vuoden 2011 toiminnan raportointi Kirje OKM/47/210/2011 05.10.2011 Ammattikorkeakoulut Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön palaute ammattikorkeakouluille ja ammattikorkeakoulujen vuoden 2011 toiminnan raportointi 1. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖN TYÖRYHMÄMUISTIOITA 7/2000. Valtioneuvoston yhteisten asianhallintaprosessien kuvaukset ja suositukset

VALTIOVARAINMINISTERIÖN TYÖRYHMÄMUISTIOITA 7/2000. Valtioneuvoston yhteisten asianhallintaprosessien kuvaukset ja suositukset VALTIOVARAINMINISTERIÖN TYÖRYHMÄMUISTIOITA 7/2000 Valtioneuvoston yhteisten asianhallintaprosessien kuvaukset ja suositukset Helsinki 2000 Julkaisija: VALTIOVARAINMINISTERIÖ KUVAILULEHTI Tekijät (toimielimessä:

Lisätiedot

Opetushallinnon raportointiportaali Vipunen

Opetushallinnon raportointiportaali Vipunen Opetushallinnon raportointiportaali Vipunen Kota-seminaari Kaisu Piiroinen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto, Tietohallinnon vastuualue 12.09.2012 Esityksen rakenne Perustiedot Vipusesta Mitä edistystä

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan tietohallintostrategia 2006 2015

Opetusministeriön hallinnonalan tietohallintostrategia 2006 2015 Opetusministeriö Undervisningsministeriet Opetusministeriön hallinnonalan tietohallintostrategia 2006 2015 Opetusministeriön julkaisuja 2006:52 Opetusministeriön hallinnonalan tietohallintostrategia 2006

Lisätiedot

Ohje 12.02.2015. Ohjauskäytänteiden uudistaminen sopimuskaudelle 2017 2020, rahoituslaskelmat ja vuoden 2014 toimintaa koskeva raportointi

Ohje 12.02.2015. Ohjauskäytänteiden uudistaminen sopimuskaudelle 2017 2020, rahoituslaskelmat ja vuoden 2014 toimintaa koskeva raportointi Ohje OKM/7/210/2015 12.02.2015 Yliopistot Viite Asia Ohjauskäytänteiden uudistaminen sopimuskaudelle 2017 2020, rahoituslaskelmat ja vuoden 2014 toimintaa koskeva raportointi Ohjaus- ja palautemenettelyn

Lisätiedot

TUTKI-TYÖRYHMÄN "Tunnusluvut ja

TUTKI-TYÖRYHMÄN Tunnusluvut ja TUTKI-TYÖRYHMÄN "Tunnusluvut ja tiedontarpeet"raportti 1 Sisällys 1 Tiivistelmä työryhmän ehdotuksista... 2 2 Työryhmän toimeksianto ja tavoitteet... 3 2.1 Työryhmän kokoonpano... 3 2.2 Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Poliisiammattikorkeakoulun toimintakäsikirja Versio: Elokuu 2011

Poliisiammattikorkeakoulun toimintakäsikirja Versio: Elokuu 2011 Poliisiammattikorkeakoulun toimintakäsikirja Versio: Elokuu 2011 1. Poliisiammattikorkeakoulu Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) on valtakunnallinen poliisin yksikkö, jota tulosohjaa Poliisihallitus. Kuvio

Lisätiedot

TYÖSUOJELUN VASTUUALUEIDEN RUNKOSUUNNITELMA 2012 2015

TYÖSUOJELUN VASTUUALUEIDEN RUNKOSUUNNITELMA 2012 2015 TYÖSUOJELUN VASTUUALUEIDEN RUNKOSUUNNITELMA 2012 2015 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ TYÖSUOJELUN VASTUUALUEIDEN RUNKOSUUNNITELMA 2012 2015 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sisä etukannen tiedot sivun alareunaan:

Lisätiedot

Pirkanmaan ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

Pirkanmaan ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi Kainulainen, S., Järvinen, M-R., Luoto, K., Matikka, O., Takala, M. & Seppälä, H. Pirkanmaan ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi KORKEAKOULUJEN ARVIOINTINEUVOSTON VERKKOJULKAISUJA

Lisätiedot

OPM taloushallinnon työpaja yliopistoille 4.5.2010 Kokonaiskustannusmalli ja viranomaistarpeet

OPM taloushallinnon työpaja yliopistoille 4.5.2010 Kokonaiskustannusmalli ja viranomaistarpeet OPM taloushallinnon työpaja yliopistoille Kokonaiskustannusmalli ja viranomaistarpeet Aalto-yliopiston tietovarasto ja raportointi osana kokonaisarkkitehtuuria Satu Kekäläinen Aalto-yliopisto Aalto tietovarasto

Lisätiedot

Yhteiset periaatteet valtionhallinnon merkittävien ICT:n kehittämistä sisältävien hankkeiden raportoinnissa

Yhteiset periaatteet valtionhallinnon merkittävien ICT:n kehittämistä sisältävien hankkeiden raportoinnissa Ohje VM/1393/00.00.00/2014 Julkisen hallinnon ICT-toiminto versio 1.1 1 (5) 22.8.2014 Yhteiset periaatteet valtionhallinnon merkittävien ICT:n kehittämistä sisältävien hankkeiden raportoinnissa 1 Ohjeen

Lisätiedot

PROJEKTISUUNNITELMA. Projektimuotoisen tutkimustoiminnan hallinnoinnin kehittäminen RAKE

PROJEKTISUUNNITELMA. Projektimuotoisen tutkimustoiminnan hallinnoinnin kehittäminen RAKE Markus Melin Projektipäällikkö, etkk Projektisuunnitelma RAKE Luotu: 23.4.2007 Muokattu: 24.4.2007 Tulostettu: 7.6.2007 Sivu: 1/14 PROJEKTISUUNNITELMA Projektimuotoisen tutkimustoiminnan hallinnoinnin

Lisätiedot

Toiminnanohjaukseen liittyvän liiketoimintatiedon hyödyntäminen Helsinki Business College Oy:ssä

Toiminnanohjaukseen liittyvän liiketoimintatiedon hyödyntäminen Helsinki Business College Oy:ssä Toiminnanohjaukseen liittyvän liiketoimintatiedon hyödyntäminen Helsinki Business College Oy:ssä 30.10.2012 LARK-hanke Laatupäällikkö, Jaakko Tuomi Laadunhallinnan tukiprosessin (16) yleiset tavoitteet

Lisätiedot

Tavoitetilassa tuetut prosessit

Tavoitetilassa tuetut prosessit Tavoitetilassa tuetut prosessit OPI-viitearkkitehtuurin prosessikartan pohjalta on tuotettu projektin tavoitetta ja rajausta kuvaava kaavio Opintohallinnon prosessikartta: OTM-prosessit ja raja-alueen

Lisätiedot

Sisäasiainhallinnon tilivirastorakenteen uudistamistyöryhmän väliraportti. Hallinto

Sisäasiainhallinnon tilivirastorakenteen uudistamistyöryhmän väliraportti. Hallinto Sisäasiainhallinnon tilivirastorakenteen uudistamistyöryhmän väliraportti Hallinto SISÄASIAINMINISTERIÖN JULKAISUJA 12/2006 SISÄASIAINMINISTERIÖ KUVAILULEHTI Julkaisun päivämäärä 15.02.2006 Tekijät (toimielimestä,

Lisätiedot

Yliopistokeskusten rahoitusselvitys Selvitys yliopistokeskusten rahoituksesta sekä rahoituksen kehittämislinjoista

Yliopistokeskusten rahoitusselvitys Selvitys yliopistokeskusten rahoituksesta sekä rahoituksen kehittämislinjoista Arja Poranen Yliopistokeskusten rahoitusselvitys Selvitys yliopistokeskusten rahoituksesta sekä rahoituksen kehittämislinjoista Oulun yliopisto Kajaanin yliopistokeskus Kajaani 2006 Tiivistelmä Tiivistelmä

Lisätiedot

KITT-käyttäjän käsikirja SUOMEN TIETEELLISTEN KIRJASTOJEN YHTEISTILASTO Tilastointiopas

KITT-käyttäjän käsikirja SUOMEN TIETEELLISTEN KIRJASTOJEN YHTEISTILASTO Tilastointiopas 2012 KITT-käyttäjän käsikirja SUOMEN TIETEELLISTEN KIRJASTOJEN YHTEISTILASTO Tilastointiopas Toimittanut: Markku A. Laitinen Kansalliskirjasto, Helsinki 2012 KITT-käyttäjän käsikirja. Suomen tieteellisten

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu Metropolia Ammattikorkeakoulu Konsernistrategia Hyväksytty 21.12.2009 Metropolia Amk Oy:n hallitus Sisällysluettelo: Metropolian konsernistrategian 2010-2014 valmistelu ja tulosalueiden strategiatyö Metropolian

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPPIMIS- TULOSTEN ARVIOINNIN SÄHKÖINEN JÄRJESTELMÄ TAVOITETILA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPPIMIS- TULOSTEN ARVIOINNIN SÄHKÖINEN JÄRJESTELMÄ TAVOITETILA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPPIMIS- TULOSTEN ARVIOINNIN SÄHKÖINEN JÄRJESTELMÄ TAVOITETILA Raportit ja selvitykset 2011:18 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPPIMISTULOSTEN ARVIOINNIN SÄHKÖINEN JÄRJESTELMÄ Raportit

Lisätiedot

Konferenssijärjestäjän tehtävälista

Konferenssijärjestäjän tehtävälista Konferenssijärjestäjän tehtävälista (vuoden 2013 Opi ja kasva -konferenssin pohjalta) Sisältö 1. Tavoitteiden ja sisällön suunnittelu... 2 2. Konferenssin puitteiden ja toteutuksen suunnittelu yhteistyössä

Lisätiedot

Aika: Tiistai 20.11.2012 klo 12 16 Paikka: OKM, kokoushuone Kalevala, os. Meritullinkatu 10, Helsinki

Aika: Tiistai 20.11.2012 klo 12 16 Paikka: OKM, kokoushuone Kalevala, os. Meritullinkatu 10, Helsinki PÖYTÄKIRJA RAKETTI-hankkeen ohjausryhmän kokous 20.11.2012 Aika: Tiistai 20.11.2012 klo 12 16 Paikka: OKM, kokoushuone Kalevala, os. Meritullinkatu 10, Helsinki Osallistujat: Hannu Sirén, OKM, puheenjohtaja

Lisätiedot

Turun kauppakorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

Turun kauppakorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi Vesa Harmaakorpi Patrick Furu Minna Takala Marja-Liisa Tenhunen Carla Westersund Karl Holm Turun kauppakorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi KORKEAKOULUJEN ARVIOINTINEUVOSTON JULKAISUJA :

Lisätiedot

22.9.2011 JULKISEN HALLINNON JA VALTIONHALLINNON KOKONAISARKKITEHTUURI - LUONNOSTEN LAUSUNTO VM/2438/00.01.02.03/201

22.9.2011 JULKISEN HALLINNON JA VALTIONHALLINNON KOKONAISARKKITEHTUURI - LUONNOSTEN LAUSUNTO VM/2438/00.01.02.03/201 1 (2) 22.9.2011 Valtiovarainministeriö JULKISEN HALLINNON JA VALTIONHALLINNON KOKONAISARKKITEHTUURI - LUONNOSTEN LAUSUNTO VM/2438/00.01.02.03/201 Valtiovarainministeriö on varannut Espoon kaupungille mahdollisuuden

Lisätiedot

Aika: 10.9.2009 klo 12 16 Paikka: Opetusministeriö, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kultakabinetti

Aika: 10.9.2009 klo 12 16 Paikka: Opetusministeriö, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kultakabinetti RAKETTI-hankkeen ohjausryhmän kokous 10.9.2009 Pöytäkirja Aika: 10.9.2009 klo 12 16 Paikka: Opetusministeriö, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kultakabinetti Läsnä: Hannu Sirén, OPM, puheenjohtaja Ilmari

Lisätiedot

KORKEAKOULUJEN SÄHKÖINEN HAKU- JA VALINTAJÄRJESTELMÄ HANKESUUNNITELMA

KORKEAKOULUJEN SÄHKÖINEN HAKU- JA VALINTAJÄRJESTELMÄ HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA 1(32) 16.4.2012 KORKEAKOULUJEN SÄHKÖINEN HAKU- JA VALINTAJÄRJESTELMÄ HANKESUUNNITELMA Hagnäskajen 6, PB 380, 00531 Helsingfors, telefon 040 348 7555, fax 040 348 7865, fornamn.efternamn@oph.fi,

Lisätiedot

ICT-toiminnan varautuminen häiriö- ja erityistilanteisiin

ICT-toiminnan varautuminen häiriö- ja erityistilanteisiin ICT-toiminnan varautuminen häiriö- ja erityistilanteisiin Yleisohje Valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmä 2/2009 VAHTI ICT-toiminnan varautuminen häiriöja erityistilanteisiin Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite D1: Hallintamalli

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite D1: Hallintamalli SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite D1: Hallintamalli VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi Hanketoimisto 2 (32) SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 5 1.1

Lisätiedot

Kirjasto Laatukäsikirja Versio 1.3 29.1.2010. Känsälä/Muhonen/Rissanen

Kirjasto Laatukäsikirja Versio 1.3 29.1.2010. Känsälä/Muhonen/Rissanen 1 Kirjasto Laatukäsikirja Versio 1.3 29.1.2010 Känsälä/Muhonen/Rissanen 2 1. Johdanto Kirjaston laatukäsikirjassa kuvataan kirjaston nykyinen toiminta, toiminnan tavoitteet sekä keskeisimmät kehittämiskohteet.

Lisätiedot

Valtion tietojärjestelmähankkeiden arvioinnin pilotit

Valtion tietojärjestelmähankkeiden arvioinnin pilotit Valtiovarainministeriö 4.6.2010 Valtion tietojärjestelmähankkeiden arvioinnin pilotit Arvioinnin kohde Arviointiryhmä Yleisten tuomioistuimien asianhallinnan kehittäminen Irja Peltonen, Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Lapin yliopisto Arktisen keskuksen toiminta- ja organisaatiokäsikirja. Versio 2.4.2009

Lapin yliopisto Arktisen keskuksen toiminta- ja organisaatiokäsikirja. Versio 2.4.2009 Arktisen keskuksen toiminta- ja organisaatiokäsikirja Versio 2.4.2009 2 Sisällysluettelo 1. Arktisen keskuksen toiminta- ja organisaatiokäsikirja (27.2.2009)... 3 2. n organisaatio ja hallinto... 4 3 Arktisen

Lisätiedot