KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27"

Transkriptio

1 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27 Aika: klo Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (pj) Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH (sihteeri) Opiskelijapalveluiden päällikkö Airi Hirvonen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen, Itä-Suomen yliopisto Johtaja Eva Raudasoja, Oulun yliopisto Opintoasiainpäällikkö Janne Santala, Satakunnan ammattikorkeakoulu Kehityspäällikkö Antti Mäki, CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Opiskelijapalveluiden päällikkö Anne Koskela, Savonia-ammattikorkeakoulu Mikko Kautto, University Admissions Finland Koulutuspoliittinen sihteeri Veli-Matti Taskila, SAMOK ry Opetusneuvos Birgitta Vuorinen, OKM IT-asiantuntija Ossi Raatikainen, CSC Erityisasiantuntija Ulla Lehtonen, OPH Poissa: Tietojärjestelmäpäällikkö Sami Hautakangas, Tampereen yliopisto Opetusneuvos Ritva Sammalkivi, Opetushallitus

2 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 2/6 1. Kokouksen avaus, työjärjestyksen hyväksyminen ja edellisen kokouksen pöytäkirja Materiaali: Edellisen kokouksen pöytäkirja Keskustelu/ehdotus: hyväksytään työjärjestys, hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Puheenjohtaja totesi, että ohjausryhmän asettaminen jatkuvalle toimikaudelle on viivästynyt. Ohjausryhmä tullaan kuitenkin asettamaan toimikauden jatkuessa vuoden 2016 loppuun. Opetushallituksen erityisasiantuntijat Ulla Lehtonen ja CSC:n Ossi Tuominen kutsutaan toistaiseksi automaattisesti mukaan ohjausryhmän kokouksiin. Kokouksen esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi muutoksitta. Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin luonnoksen mukaisesti sillä muutoksella, että ammatillisten opettajakorkeakoulujen ryhmälle ei järjestetä erillistä valtakunnallista tapaamista. Sitä vastoin he toivovat, että Opetushallituksen edustaja voisi osallistua ryhmän seuraavaan säännölliseen tapaamiseen. 2. Tilannekatsaus, riskit ja korkeakoulujen käyttöönottojen tilanne (Ritva Sammalkivi, Joni Penkari, OPH; Ossi Raatikainen, CSC) Materiaali: OPH:n tilannekatsaus ja aikataulutilanne Päätösehdotus: Merkitään tilannekatsaus käsitellyksi ja tehdään tarvittavat tilannekatsauksen edellyttämät päätökset Keskustelu: Joni Penkari esitteli tilannekatsauksen. Julkisuudessakin olleet toisen asteen yhteishaun ongelmat olivat monien tekijöiden summa: käyttäjätunnuksia oli aktivoimatta, valintaperusteita mallintamatta ja arvosanatietoja kirjaamatta. Lisäksi opinto-ohjaajat kirjautuivat palveluun samanaikaisesti katsomaan tuloksia. Valinnan tulokset saatiin ajallaan, mutta hyväksymiskirjeiden tulostamisessa oli suorituskykyongelmia. Tällä hetkellä kaikki kehitystiimit keskittyvät syksyn korkeakouluhaun kehittämiseen ja syksyn haku tulee toimimaan pilottina kevään laajemmalle haulle. Koska korkeakouluhaun toteutus on ollut suunniteltua hitaampaa, on se jäljessä aikataulusta. Korkeakouluvirkailijoiden koulutukset järjestetään elokuun puolivälissä ja toimintojen on oltava valmiina niihin mennessä. Kehitystyö jatkuu kuitenkin syyskuulle; elokuussa toteutetaan hakemiseen liittyvät toiminnot, valinnat toteutetaan syyskuussa. Huolet aikataulun pitämisestä ovat perusteltuja: toteutus on henkilösidonnaista ja riskialtista. Tavoitteena kuitenkin on saada valmista suunnitellussa aikataulussa. Puheenjohtaja totesi, että aikataulumuutoksia on tehty myös OKM:n ja OPH:n välillä sopien ja ohjausryhmää on tiedotettu näistä muutoksista. Koska korkeakouluhaun ominaisuuksia ei ole vielä toteutettu, ei niitä ole voitu testatakaan. Osa toiminnallisuuksista on jo toteutettu muihin hakuihin, esimerkiksi käynnistyneessä nivelvaiheen haussa on koulutuskohtaisia kysymyksiä.

3 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 3/6 Todettiin, että koulutustarjoon syöttämisessä syntyy ongelmia niissä korkeakouluissa, joissa samaa koulutusta tarjotaan eri toimipisteissä. Koska osoitekenttään ei saa syötettyä kuin yhden osoitteen ja koska osoitetietokenttää käytetään useassa eri palvelussa, todettiin että turvallisinta lienee käyttää pääkampuksen osoitetta. Hakijalle näytetään ensisijaisesti hakijaneuvonnan osoite. Ossi Raatikainen esitteli opintopolkuryhmän tilannekatsauksen. Opintopolussa käytettävä termi pääsykoe on aiheuttanut keskustelua korkeakouluissa. Korkeakoulusektorilla valintaperusteissa ja tiedotuksessa käytetty termi on valintakoe, mikä poikkeaa Opintopolkuun hakijakielenkäytöstä valitusta termistä. Toivottiin vielä selvitettäväksi, voisiko termiä muuttaa. Samoin toivottiin selvitettäväksi saataisiinko hakijalle näkyväksi tieto siitä, että jotakin hänelle näkyvää tekstiä on muokattu julkaisemisen jälkeen. Syksyllä järjestetään tarvittaessa vielä rajapintojen code camp korkeakouluille ja opintohallinnon järjestelmien tietojärjestelmätoimittajille. Ajankohdaksi parhaiten soveltuisi syyskuun loppupuoli. Tällä hetkellä näyttää siltä, että osassa järjestelmiä on olemassa riski, että rajapintoja ja tarvittavia muutoksia ei ehditä tekemään syksyksi. Jos hakija- ja tulostiedonsiirto ei jossain tapauksessa onnistu, on hakijat vietävä opintohallinnon järjestelmään tiedostosta tai syöttämällä. Puheenjohtaja totesi vielä lopuksi, että koulutustarjonnan syöttämisen aikataulua ei muuteta. Opetushallitus informoi koulutustarjonnan julkaisemisen jälkeen kummankin korkeakoulusektorin opintoasiainpäälliköitä julkaisun onnistumisesta. Puheenjohtaja totesi myös tarpeen dokumentille, jossa näkyisi tarkempi prosessiaikataulu sisältäen sekä järjestelmäpäivitykset että hakuprosessin keskeiset päivämäärät. Dokumentin selvittäminen annettiin Ritva Sammalkiven tehtäväksi osana eri toimijoiden työnjaon selventämistä. Merkittiin tilannekatsaukset käsitellyiksi. Päätettiin, että Opetushallitus informoi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköitä koulutustarjonnan julkaisemisen onnistumisesta aikataulun mukaisen julkaisuajankohdan jälkeen. Päätettiin, että koulutustarjonnan julkaisuaikataulua ei ole tarpeellista muuttaa. 3. Erinäisiä substanssiasioita Asioita: 1. YTL:n rekisterin täydentäminen asian eteneminen 2. Hyväksymiskirjeet järjestelmästä 3. Prosessi yms. kuvaustekstit KSHJ käyttöliittymää ja korkeakoulujen valintaoppaita varten 4. Tilastokeskuksen koulutuskoodisto ja koulutusten kuvaaminen (aiheuttanut ongelmia Itä-Suomessa) Tilastojen tuottaminen paikkojen varaamisen pohjaksi (noussut esiin korkeakoulujen lausunnoissa II vaiheen hallituksen esitysluonnoksista).

4 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 4/6 5. On sovittu että syksyllä 2015 alkavan koulutuksen tarjontaa julkaistaan yhteishaun osalta viimeistään (tiedot oltava päivitetty mennessä). Julkaistaanko yhteishaun tarjonta kerralla, vai voiko sitä julkaista myös aiemmin? Erillishakujen osalta korkeakoulu päättää. 6. Myös yliopistoille on aikoinaan luvattu, että usein käytettyjä pistelaskukaavoja toteutetaan oph:n toimesta. Alakohtaisia suosituksia ei kuitenkaan yliopistoilla ole. Millä perusteella toteutettavat kaavat valitaan? Keskustelu: 1.) Ylioppilastutkintotiedot ovat tällä hetkellä saatavissa sähköisesti vuodesta Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa on käyty keskustelua sähköisen rekisterin täydentämisestä tätä vanhemmilla tutkintotiedoilla. Asiasta käytävää keskustelua on syytä jälleen aktivoida. 2.) Kirjeiden keskitetty Ipost-integraatio on jo teknisesti toteutettu. Sovittiin, että integraation hyödyntämisestä voitaisiin tehdä koko sektoria koskeva käytäntö OKM:n myötävaikutuksella. Hyväksymiskirjeiden ensimmäiset versiot saatiin valmiiksi juuri ennen kokousta, ja niistä voi jättää kommentteja elokuun puoliväliin saakka. 3.) Tekstiluonnoksiin pyydetään kommentteja vielä Suomen opinto-ohjaajilta, Lukiolaisten liitolta ja Ammattiin opiskelevien liitolta hakijanäkökulman vahvistamiseksi. Kommentit pyydetään esittämään kesäkuun loppuun mennessä. 4.) Tilastokeskuksen kuusinumeroisen koulutuskoodin liittäminen laajoihin koulutuksiin on osoittautunut käytännössä erittäin hankalaksi. Tilastokeskus omistaa koodiston, joten asiaa on käsiteltävä yhdessä heidän kanssaan. Ennen kesälomaa koodistokysymykselle ei ehditä tekemään mitään, mutta asiaan sovittiin palattavaksi syksyllä. Koulutuskoodisto toimii myös tilastoinnin välineenä, jolloin koulutusten luomisessa käytetyt geneeriset yleiskoodit voivat jatkossa muodostaa ongelman sijoittumisen seurannassa. 5.) Sovittiin, että koulutuksia voi julkaista syksyn yhteishaun hakuajan päättymisestä koulutusten julkaisun viimeiseen päivämäärään saakka. Kevään yhteishaku julkaistaan täten Opintopolussa jälkeen. 6.) Yliopistosektorilla ei ole ammattikorkeakoulusektorin kaltaista valtakunnallista valintaperusteyhteistyötä. Tällöin kattavan alakohtaisen valintaperustepäätöksen tarkempi määrittely on hankalampaa. Käytännössä kattaviksi voidaan katsoa sellaiset alat, joissa kaikki eri yliopistojen alan hakukohteet ovat samassa yhteisvalinnassa. Käytännössä tällaisia olisivat esimerkiksi lääketiede, teknilliset- ja kauppatieteet. Asiaan päätettiin palata vielä myöhemmässä vaiheessa. Päätettiin jatkaa ennen vuotta 1990 kirjoittaineiden ylioppilaisen tutkintotietojen sähköiseen rekisteriin tallentamisen selvittämistä. Päätettiin jatkaa tuloskirjeiden keskitetyn lähettämisen selvittämistä.

5 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 5/6 Päätettiin pyytää prosessiteksteihin vielä kommentit hakijoita ja opinto-ohjaajia edustavilta tahoilta. Kommenttien takarajana on kesäkuun loppu. Päätettiin palata tilastokeskuksen koulutuskoodiston käytöstä aiheutuviin koulutustarjonnan ongelmiin syksyllä ennen kevään yhteishaun koulutusten tallentamisen takarajaa. Päätettiin, että kevään 2015 yhteishaun koulutuksia voi julkaista hakijoille jälkeen aina saakka. 4. Opiskelijavalintauudistuksen II vaihe (Ulla Lehtonen, OPH) Materiaali: Tilannekatsaus ja tulokset tähän mennessä Keskustelu: Puheenjohtaja kertoi, että lausunnot II-vaiheeseen liittyvistä lakimuutoksista on saatu OKM:öön. Ammattikorkeakouluista osa ei jättänyt omaa lausuntoaan vaan totesi vain yhtyvänsä ARENE:n antamaan lausuntoon. Lausuntokommenteista tehdään vielä yhteenveto. Ulla Lehtonen esitteli tilannekatsauksen II-vaiheeseen valmistautumisesta. Hakijamaksujen selvittämisen yhteydessä voisi olla perusteltua vielä selvittää ehdotetun toteutusmallin vaikutus eräisiin hakijamäärältään keskeisten maiden kansalaisten hakumahdollisuuksiin. Siirtohakujen osalta opiskelijavalintojen kehittämisryhmä oli todennut asiaa käsitellessään, että poleemisen lähiala - termin sijaan käytettäisiin vain mainintaa aiemmista opinnoista viittaamatta erityisesti koulutusalaan. Keskustelussa nostettiin esille myös tulisiko korkeakoulusektorillakin ottaa käyttöön 2.asteen koulutusten yhteydessä käytetty yhteisen haun termi kuvaamaan koulutuksia, joihin voidaan hakea samassa haussa tai samana hakuaikana, mutta jotka eivät kuulu varsinaiseen korkeakoulujen yhteishakuun. Toteutusprosessiehdotus lähetetään kommenteille Ulla Lehtonen tarkentaa sitä vielä ennen kommenttikierrosta siten, että kehittämisryhmässä esille nousseet asiat tulevat huomioiduiksi. OKM järjestää opiskelijavalintoja koskevan seminaarin Tätä ennen järjestetään työpajamuotoista työskentelyä, josta nostetaan asioita seminaarissa käsiteltäviksi. Seminaarin teemoina tullevat olemaan yhteishaku, yhteishaun ulkopuoliset haut sekä ylioppilastutkintotodistusten parempi hyödyntäminen opiskelijavalinnassa. Seminaaria koskevia toiveita voi edelleen esittää Birgitta Vuoriselle. Merkittiin tilannekatsaus käsitellyksi. Päätettiin lähettää II-vaiheen prosessiehdotus kommenteille Seuraavat kokoukset sopimatta

6 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 6/6 Seuraavat kokoukset päätetään myöhemmin, kun ohjausryhmän jäsenet ehtivät ottaa kantaan verkkoon tehtävään kyselyyn kokousajankohdista. 6. Muut asiat Ei muita asioita. 7. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 Aika: ke 21.1. klo 9.30-12.30 Paikka: Meritullinkatu 1, Venla Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (pj) Erityisasiantuntija

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 Aika: 27.8.2014 klo 9.30-12.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), sali 313 Osallistujat: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen,

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 Aika: 30.10.2013 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 Aika: 26.4.2013 klo 11.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: Ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25 Aika: 27.3.2014 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Louhi Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 1 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 Pöytäkirja Kokousaika: 14.3.2011 klo 12-15 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, kokoushuone Väinämöinen Osallistujat ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (puheenjohtaja)

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 Aika: 30.9.2011 klo 9.30-12.40 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: Opetusneuvos Birgitta Vuorinen, OKM (puheenjohtaja) Projektipäällikkö

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 Aika: 13.3.2013 klo 9.30-12.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari

Lisätiedot

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH KSHJ tilannekatsaus 12.10.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Korkeakoulujen sähköinen haku- ja valintajärjestelmä Hankkeen keskeiset tavoitteet KSHJ:n rakenne Hankkeen aikataulu Miten kehitystä

Lisätiedot

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi Yhteistyöryhmä 2.9.2014 Ossi Raatikainen, CSC Sisältö Johdanto Mikä muuttuu, mikä ei? Kuinka kokonaisuutta hallitaan Sidoshankkeita Ryhmien nykytila Painopisteet

Lisätiedot

Korkeakouluhaun muutokset 2014

Korkeakouluhaun muutokset 2014 Korkeakouluhaun muutokset 2014 16.9.2013 Joni Penkari, Opetushallitus Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut nykytilassa Hakeutujan palvelut Yliopistojen erillishaut AMK:t Ylempi AMK YLIOPISTOT

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16 Aika: 13.11.2012 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: ylitarkastaja

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1 KOKOUS 1 27.2.2017 Muistio Sivu 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1 Aika: maanantai 27.2.2017 klo 12.30 15.30 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 SARI PULKKINEN LÄHDE: OPH/PENKARI Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi-

Lisätiedot

Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014. Joni Penkari, Opetushallitus 29.8.2014 Opintopolku.fi

Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014. Joni Penkari, Opetushallitus 29.8.2014 Opintopolku.fi Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014 Joni Penkari, Opetushallitus Esityksen sisältö Korkeakouluhaku 2014, mikä ja miksi? Mikä muuttuu, mikä ei Keskeisiä kysymyksiä? Mitä tarkoittaa tiedotukselle? 2 Korkeakoulujen

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla?

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? 7.5.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 KOKOUS 3 6.6.2017 Esityslista Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 Aika: tiistai 6.6.2017 klo 12.30-15.30 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja palvelun käyttö ja kehittäminen Seminaari 26.10.2015 Merja Väistö Erityisasiantuntija Sisältö Katsaus taaksepäin: vuoden 2015 yhteishaut Uutena opintopolkuun

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen Sari Pulkkinen 29.9.2011 Vuonna 2010 kevään ylioppilastutkinnossa hyväksyttiin 28 795 kokelasta yliopistoihin

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 KOKOUS 2 10.4.2017 Muistio Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 Aika: maanantai 10.4.2017 klo 10 13.00 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Huomioita KSHJ:n prosessista

Huomioita KSHJ:n prosessista Huomioita KSHJ:n prosessista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus 2013 -> 2015 YSHJ, HAREK, AMKHAUT -> KSHJ Nykytila -> Tulevaisuus Korkeakoulujen hakuja ja valintoja toteutetaan nykytilassa

Lisätiedot

FIND, COMPARE, APPLY!

FIND, COMPARE, APPLY! Eri verkot eri kaloille Suomi-näkyvyys verkossa Studyinfo.fi FIND, COMPARE, APPLY! Studyinfo.fi Joni Penkari, Opetushallitus 13.5.2014 Studyinfo.fi = KV-hakijan Opintopolku Opintopolun englanninkielinen

Lisätiedot

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi.

Lisätiedot

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari 13.-14.12.2012 KSHJ prosessi Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö MITÄ TIETOJA PALVELUUN JA MILLOIN MITÄ TIETOJA KORKEAKOULUT VIEVÄT PALVELUUN JA MILLOIN

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ

Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Uudistuksen ensimmäinen vaihe v. 2014 6.11.2012 1 Laadukkaasta koulutuksesta nopeammin työelämään (H.Siren OKM) Tavoitteet: Korkeakouluista valmistuneiden

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut. Ilmari Hyvönen 29.4.2014

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut. Ilmari Hyvönen 29.4.2014 Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut Ilmari Hyvönen 29.4.2014 Opiskelijavalintauudistus: hallitusohjelma, KESU, I vaihe Hallitusohjelman mukaan korkeakouluopintoihin

Lisätiedot

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi.

Lisätiedot

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku.

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus 8.10.2013 Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen

Lisätiedot

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus -palvelun tilannekatsaus KSHJ-ohjausryhmä 2.6.2016 Ajankohtaista kevään yhteishausta Kevään yhteishaun sijoittelu aloitettiin 11.5.2016 Sijoittelu joka aamu kello 7. Tällä hetkellä (2.6.2016 klo 6) yhteishaussa

Lisätiedot

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Opiskelijavalintojen uudistaminen Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia)

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa korkeakouluje nyhteishaussa, yhdellä sähköisellä

Lisätiedot

OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari

OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari Kommenttipuheenvuoro Opiskelijapalveluiden päällikkö HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu KSHJ-valmistelu keväästä 2011 syksyyn 2013 Keväällä 2011

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen. Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Opintopolku.fi

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen. Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Opintopolku.fi Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? 2 15.10.2013 Alatunnisteteksti Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? 3 15.10.2013

Lisätiedot

Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen. Ilmari Hyvönen 26.10.2015

Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen. Ilmari Hyvönen 26.10.2015 Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen Ilmari Hyvönen 26.10.2015 Nykytilan säädösperustaa Yhteishausta laissa (Yliopistolaki, Ammattikorkeakoululaki) Ensimmäisen ja toisen syklin valinnat

Lisätiedot

Vieraskielinen koulutus Opintopolussa

Vieraskielinen koulutus Opintopolussa Vieraskielinen koulutus Opintopolussa Minea Wilo-Tanninen 6.10.2016 Ammattikorkeakoulujen vieraskielisen koulutuksen kehittämispäivät, Hämeenlinna Minea Wilo-Tanninen, Opetushallitus 6.10.2016 Ajankohtaista

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen hahmottelua OKM/KTPO 22.12.2015 Aiheita Nykytilan

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti. RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti. RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen RAKETTI-VIRTA-PROJEKTI Julkinen hallinto Koulutus- ja tutkimus Kk-laitoksen

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015 Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015 Minea Wilo-Tanninen Opetushallitus Kevään 2015 haun aikataulut Yhteishaun koulutustarjonta julkaistaan 31.10.2014 Hakuaika I 7.1.-27.1.2015 klo 15 Hakuaika II 17.3.-9.4.2015

Lisätiedot

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa?

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa? 9. Usein kysytyt kysymykset Miten opiskelijavalintojen uudistus toteutetaan vaiheittain? Opiskelijavalintauudistuksen ensimmäisessä vaiheessa korkeakoulut voivat oman päätöksensä mukaan varata paikkoja

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Aika Opintohallinto Viestintä / markkinointi Vastuu Tammikuu 2013 Yleiset valintaperusteet vuodelle 2014 Opintopalvelujohtaja, koulutusneuvosto Maaliskuu 2013 Kevään

Lisätiedot

Opintopolku OPOjen apuna

Opintopolku OPOjen apuna Opintopolku OPOjen apuna 4.12.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Mikä on opintopolku? Mitä uusi korkeakouluhaku tuo mukanaan? Miten opintopolku auttaa OPOa? Mikä opintopolku? Mikä on opintopolku?

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset 29.10.2013 Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan palvelut ja uusi perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen

Lisätiedot

Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013. 29.3.2011 Ilmari Hyvönen

Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013. 29.3.2011 Ilmari Hyvönen Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013 29.3.2011 Ilmari Hyvönen Opiskelijavalintojen uudistaminen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisryhmän suositukset syksyltä 2009 Opintoihin siirtymistä

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Keskeisiä linjausasioita Yleistä KSHJ:n esitutkimuksen yhteydessä sekä korkeakoulujen siitä antamissa lausunnoissa nousi

Lisätiedot

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä Aika: 13.3.2015 klo 09.30-15.00 Paikka: Helsingin yliopisto Läsnäolijat: yhteistyöryhmä: Kati Kettunen, Eva Raudasoja, Tapio Rimpioja, Marko Wilén, Tuomas

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi Korkeakoulujen yhteishaku Miksi korkeakouluhaku uudistuu? Pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää Pyritään saamaan korkeakoulutukseen entistä enemmän aidosti uusia opiskelijoita Pyritään

Lisätiedot

Jatkokoulutukseen hakeutuminen. Paimion lukion vanhempainilta ke

Jatkokoulutukseen hakeutuminen. Paimion lukion vanhempainilta ke Jatkokoulutukseen hakeutuminen Paimion lukion vanhempainilta ke 31.10.2018 Ohjausta jatko-opintoihin Opotunneilla ja infoissa Henkilökohtaisessa ohjauksessa Erilaisissa tapahtumissa: Turun korkeakoulujen

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi Haku korkeakouluihin 2014 Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut, kevät 2014 2 Kevään 2014 yhteishaut korkeakouluihin Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä yhteishauissa ammattikorkeakouluihin

Lisätiedot

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi 6.2.2015 Esityksen sisältö Yleistä erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen hausta Haku- ja valintaprosessin

Lisätiedot

Opiskelijavalintojen kehittämisryhmän suositukset siirtymäkäytännöistä korkeakoulututkinnon suorittamisen aikana

Opiskelijavalintojen kehittämisryhmän suositukset siirtymäkäytännöistä korkeakoulututkinnon suorittamisen aikana Opiskelijavalintojen kehittämisryhmän suositukset siirtymäkäytännöistä korkeakoulututkinnon suorittamisen aikana KORKEAKOULUJEN OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN SEMINAARI 28.10.2013 Svenska Handelshögskolan

Lisätiedot

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi OKM valintaseminaari 7.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke

Lisätiedot

OPO 1 KASTELLIN LUKIO, ANJA KUNNARI & MERVI TUOMELA

OPO 1 KASTELLIN LUKIO, ANJA KUNNARI & MERVI TUOMELA OPO 1 KASTELLIN LUKIO, ANJA KUNNARI & MERVI TUOMELA MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA? POHDI VASTAUKSIA SEURAAVIIN KYSYMYKSIIN Mikä/Mitkä koulutusalat minua kiinnostavat? Mitkä eivät ainakaan kiinnosta? Mitkä voisivat

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu Aikuiskoulutuksen hakupalvelu SADe-hankkeen tilannekatsaus Opintopolun vastuukäyttäjille 5.6.2014 erityisasiantuntija Sari Ellonen, Opetushallitus Vastuukäyttäjien nimeämistilanne Koulutuksen järjestäjiä

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun asiakaspalveluryhmä (Aspa III) Loppuraportti

Korkeakoulujen yhteishaun asiakaspalveluryhmä (Aspa III) Loppuraportti Korkeakoulujen yhteishaun asiakaspalveluryhmä (Aspa III) Loppuraportti Korkeakoulujen opintohallinnon verkostotapaaminen 12.3.2014 Tuija Pasanen & Janne Santala Lähtökohta Valmistautuminen hakuun Hakeutuminen

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/10 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10 Aika: 25.1.2012 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: Ylitarkastaja

Lisätiedot

Opintopolku.fi. korkeakoulujen viestinnän välineenä. Joni Penkari, Opetushallitus 26.9.2013. Opintopolku.fi

Opintopolku.fi. korkeakoulujen viestinnän välineenä. Joni Penkari, Opetushallitus 26.9.2013. Opintopolku.fi korkeakoulujen viestinnän välineenä Joni Penkari, Opetushallitus 26.9.2013 Esityksen sisältö Opintopolku, mikä ja miksi? Katsaus palveluiden toteuttamisen tilanteeseen Uusi korkeakouluhaku, mikä muuttuu

Lisätiedot

Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012. Tuija Pasanen & Janne Santala

Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012. Tuija Pasanen & Janne Santala Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012 Tuija Pasanen & Janne Santala Lähtökohta Korkeakoulujen yhteisen yhteishaun toteuttamiseksi luotava tietojärjestelmä on tärkeä osa yhteishakua

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta 9.12.2013 OPPIJAN VERKKOPALVELUT SEMINAARI Sari Ellonen Palvelulupaus Oppijan palvelukokonaisuudessa rakennetaan Koulutuksen sähköistä sivistyskeskusta (), josta löytyvät

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Yliopistojen opintoasiainpäivien työpaja Työpajan rakenne Ajankohtaista opiskelijavalintojen kehittämisen yleisestä

Lisätiedot

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi Korkeakoulujen yhteishaku Miksi korkeakouluhaku uudistuu? Pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää Pyritään saamaan korkeakoulutukseen entistä enemmän aidosti uusia opiskelijoita Pyritään

Lisätiedot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Korkeakoulujen yhteishakua koskeva uudistus 2014 Yhteishaku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin saman hakulomakkeen kautta Yhteinen hakuaika 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen, hakijalle tarjotaan

Lisätiedot

ASPA , muistio

ASPA , muistio ASPA 12.3.2015, muistio Aika: to 12.3.2015 klo 10.00 15.30 Paikka: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Pasila, huone 8007 (0) Esittäytyminen Osallistujat esittäytyivät. PJ Janne Santala, Satakunnan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Korkeakoulujen kansallinen tietovaranto: Viranomaistietovarasto ja KSHJ. KOTA-AMKOTA -seminaari Antti Mäki

Korkeakoulujen kansallinen tietovaranto: Viranomaistietovarasto ja KSHJ. KOTA-AMKOTA -seminaari Antti Mäki Korkeakoulujen kansallinen tietovaranto: Viranomaistietovarasto ja KSHJ KOTA-AMKOTA -seminaari 26.10.2011 Antti Mäki Korkeakoulujen tietojen yhteismitallisuus ja yhteentoimivuus tietojärjestelmien välillä

Lisätiedot

KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli

KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli Annika Grönholm, 21.5.2013 Hakijaneuvonta, AMK nykytilanne OPH ei tällä hetkellä anna mitään neuvontaa amk-hakijalle, vaan hakija on aina yhteydessä

Lisätiedot

OKM nimeämispyyntö jäseniksi Oppijan tietovirtojen ja Virtaopintotietopalvelun

OKM nimeämispyyntö jäseniksi Oppijan tietovirtojen ja Virtaopintotietopalvelun Opetus- ja kulttuuriministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto Asiakirjan nimi: OKM nimeämispyyntö jäseniksi Oppijan tietovirtojen ja Virtaopintotietopalvelun ohjausryhmään Asiakirjan päivämäärä: 31.01.2017

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen 12.9.2012 Ilmari Hyvönen Aiheita Uudistuksen vaiheet Lainsäädäntötyön eteneminen Tietojärjestelmähankkeen eteneminen Uudistuksen toisen vaiheen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 7.5.2013 INFOTILAISUUS KORKEAKOULUJEN VIESTINTÄVASTAAVILLE Erja Nokkanen, Opetushallitus Korkeakoulujen hakujen uudistuksen taustalla hallitusohjelmassa linjatut korkeakouluhakuja

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 22.8.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan, kun tarjonta löytyy palvelusta.

Lisätiedot

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus -palvelun tilannekatsaus KSHJ-ohjausryhmä 4.3.2016 Kevään yhteishaku Maisterihakukohteita yhteishaussa mukana n. 400 Hakukohteita yhteensä 1 875 Aloituspaikkoja n. 50 000 Ensikertalaisille varattuja aloituspaikkoja

Lisätiedot

Oppijan verkkopalvelut. 29.1.2013 Projektipäällikkö Ritva Sammalkivi

Oppijan verkkopalvelut. 29.1.2013 Projektipäällikkö Ritva Sammalkivi Oppijan verkkopalvelut 29.1.2013 Projektipäällikkö Ritva Sammalkivi SADe -ohjelma Valtiovarainministeriön koordinoima Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma. Rakennettavilla palveluilla

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan (OKM) Opiskelijavalintoja uudistamalla pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää, saamaan

Lisätiedot

Opiskelijavalintojen uudistaminen - lainsäädäntötyön eteneminen, kiintiöt ja opiskelijavalintojen uudistuksen toinen vaihe

Opiskelijavalintojen uudistaminen - lainsäädäntötyön eteneminen, kiintiöt ja opiskelijavalintojen uudistuksen toinen vaihe Opiskelijavalintojen uudistaminen - lainsäädäntötyön eteneminen, kiintiöt ja opiskelijavalintojen uudistuksen toinen vaihe Birgitta Vuorinen, Ilmari Hyvönen 14.12.2012 Aiheita Lainsäädäntötyön eteneminen

Lisätiedot

Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen

Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen

Lisätiedot

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015 Yhteishaku keväällä 2015 Linnainmaan koulu 13.1.2015 Kevään yhteishaku: Nettihaku missä ja milloin? Hakemus täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-17.3.2015 Hakuaika päättyy viimeisenä

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet IH

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet IH Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet 2017-2020 IH 22.8.2017 Taustaa Tulossopimuksissa sovittu, että pitkäkestoista valmentautumisesta edellyttävistä pääsykokeista luovutaan 2018

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 11 1 (6) HALLITUKSEN KOKOUS 11/2012 Aika: 19.6.2012 kello 17.00 Paikka: Neuvotteluhuone Kummeli, Skinnarilan kampus Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Borgström Toni jäsen Kurronen Laura jäsen,

Lisätiedot

Anita Johansson. Käyttöönotto. Koulutukset ja koulutuskalenteri, Info-päivä , Anita Johansson

Anita Johansson. Käyttöönotto. Koulutukset ja koulutuskalenteri, Info-päivä , Anita Johansson Anita Johansson Käyttöönotto Koulutukset ja koulutuskalenteri, Info-päivä 22.3.2013, Anita Johansson Käyttöönoton periaatteet Palveluiden käyttöönotto tehdään kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta. Ilmari Hyvönen

Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta. Ilmari Hyvönen Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta Ilmari Hyvönen 21.5.2013 Opiskelijavalintojen uudistaminen Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön :issä.

Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön :issä. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön 41 42 :issä. Kutsu kokoukseen on lähetetty 9.10.2012.

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja

RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Käyttöönottosuunnitelma, versio Asiakaskäyttöönotto

Käyttöönottosuunnitelma, versio Asiakaskäyttöönotto Ulla, Anu, Anita, Arja Käyttöönottosuunnitelma, versio 0.5 - Asiakaskäyttöönotto Kehittämisjaoksen kokous 11.6.2012 Sisällölliset tavoitteet ottaa toteutettava palvelukokonaisuus käyttöön vaiheittain ja

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17. ESITYSLISTA 1(6) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA 7.5..2012 Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 2002 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj myöhässä 3 Salla

Lisätiedot

Lausuntopyyntö

Lausuntopyyntö Lausuntopyyntö OKM/65/010/2014 25.11.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM112:00/2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi ammatillisen koulutuksen,

Lisätiedot

Seuraava kokous 26.9. Keijo Korhonen ei pysty osallistumaan. Antti Eskola toimii sijaisena. Ari Pulkkisen osallistuminen varmistetaan tällä viikolla.

Seuraava kokous 26.9. Keijo Korhonen ei pysty osallistumaan. Antti Eskola toimii sijaisena. Ari Pulkkisen osallistuminen varmistetaan tällä viikolla. Pöytäkirja 1 (6) Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä 5/2012 Aika: 14.8.2012 Paikka: Tieke Läsnä: Kristiina Seppälä, puheenjohtaja Pirjo Ilola, Harri Korhonen, Antti Eskola, Kati Ström-Lepola, Veli-Matti Sahlberg,

Lisätiedot

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin 4.12.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Mikä on opintopolku? Mitä uusi korkeakouluhaku tarkoittaa hakijalle? Miten opintopolku vie korkeakouluopiskelijaksi?

Lisätiedot

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Aika: 9.10.2014 klo 13.00-16.00 Paikka: Helsingin yliopisto, auditorio VIII (Unioninkatu 34) Läsnäolijat: Yhteistyöryhmä:

Lisätiedot

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 Projektipäällikkö

Lisätiedot

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Taitajankatu 6, Koulumessi Käsitellyt asiat Nro Otsikko Sivu 1. Kokouksen avaus 3 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 3. Kokouksen

Lisätiedot

Hyvä uutiskirjeen lukija,

Hyvä uutiskirjeen lukija, Tässä uutiskirjeessä kerromme eperusteiden valmistumisesta, erityisopetuksen hausta, Todennetun osaamisen rekisterin etenemisestä, Opintopolun uudesta Oppisopimusosiosta, SePPO-hankkeesta sekä SADe-ohjelman

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kulttuuritoimikunta 08.04.2019 PÖYTÄKIRJA 2/2019 9 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 11 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 12 Kulttuuri

Lisätiedot

KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu

KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu Tähän on koottu korkeakoulujen infotilaisuudessa esiin tuomia kysymyksiä ja toiveita sekä niihin annetut vastaukset. Avauspuheenvuoro

Lisätiedot

VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti

VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti 20.8.2012, Paula Merikko

Lisätiedot