KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25"

Transkriptio

1 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25 Aika: klo Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Louhi Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (pj) Joni Penkari, OPH (sihteeri) Opiskelijapalveluiden päällikkö Airi Hirvonen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen, Itä-Suomen yliopisto Tietojärjestelmäpäällikkö Juho Rautamäki, Oulun yliopisto Opintoasiainpäällikkö Janne Santala, Satakunnan ammattikorkeakoulu Koulutuspoliittinen sihteeri Veli-Matti Taskila, SAMOK ry Opetusneuvos Ritva Sammalkivi, Oppijan palvelukokonaisuus, SADe-hanke, OPH (kohdat 1-4) Opetusneuvos Birgitta Vuorinen, OKM Kehityspäällikkö Antti Mäki, CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Opiskelijapalveluiden päällikkö Anne Koskela, Savonia-ammattikorkeakoulu Ossi Raatikainen, CSC Joanna Kumpula, UAF Mikko Kautto, University Admissions Finland

2 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 2/6 1. Kokouksen avaus, työjärjestyksen hyväksyminen ja edellisen kokouksen pöytäkirja _KSHJ-ohjausryhma_poytakirja_luonnos Keskustelu/ehdotus: hyväksytään työjärjestys, hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin muutoksitta. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys. 2. Tilannekatsaus ja riskit (Ritva Sammalkivi, Joni Penkari) OPH:n tilannekatsaus, toimitetaan myöhemmin Päätösehdotus: Merkitään tilannekatsaus käsitellyksi ja tehdään tarvittavat tilannekatsauksen edellyttämät päätökset Ritva Sammalkivi esitteli tilannekatsauksen. Keskustelussa virkailijakoulutuksiin osallistunut Anne Koskela kertoi kokemuksiaan koulutuksista ja niissä kohdatuista keskeneräisyyden aiheuttamista haasteista. Koulutetut palvelut eivät kuitenkaan sinällään olleet hankalia käyttää. Tuija Pasanen toi esille, että korkeakouluille on annettu ristiriitaista informaatiota siitä, miten kandidaatin ja maisterin tutkinnot voidaan kuvata verkkopalvelussa. Todettiin, että määrittelyn mukaan ne tulee voida kuvata joko yhdessä tai erikseen. Tämä mahdollisuus ei kuitenkaan täysin toteutunut vielä koulutuksissa olleessa versiossa. OPH toimittaa kuvausta koskevan varmistuksen OKM:lle mennessä. Aikataulullisesti hyväksymistestauksen rooli on osoittautunut haastavaksi. Palveluiden kehittäminen valmistuu toistuvasti niin myöhään, ettei niitä ehditä testaamaan ja korjaamaan hyväksymistestauksen prosessin mukaisesti ennen käyttöönottoa. Tästä johtuen keskusteltiin hyväksymistestauksen roolista tulevaisuudessa. Todettiin, että testaus on sinällään tarpeellista, ja sitä on syytä jatkaa samalla testausryhmällä kuin tähänkin saakka. Kuitenkin varsinaisesti hyväksymistestauksen roolista voidaan tässä vaiheessa luopua, ja hoitaa testaus asiakastestauksena, jonka palautteet huomioidaan korjauksissa. Lisäksi keskusteltiin tarpeesta antaa suositus toimipisteiden nimeämisestä. Keskustelussa todettiin, että tärkeintä on hakijan kannalta ymmärrettävä esittämismalli. Varsinaista suositusta ei ole tarpeen muotoilla, mutta asia on syytä huomioida käyttöohjeissa. Merkittiin tilannekatsaus käsitellyksi. Päätettiin, että Opetushallituksen edustajat toimittavat ohjausryhmän puheenjohtajalle mennessä tiedon siitä, onnistuuko kandidaatti-, ja maisterikuvausten esittäminen yhdessä koulutuskuvauksessa. Päätettiin, että korkeakoulujen testaus suoritetaan tästä eteenpäin asiakastestauksena ilman varsinaisen hyväksymistestauksen roolia. Saatu palaute otetaan huomioon, ja sen mukaan tehdään korjauksia mahdollisuuksien mukaan.

3 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 3/6 3. Korkeakoulujen käyttöönottojen tukeminen (Ossi Raatikainen, CSC) tilastotarkastelu ja OPH:n tilastoja Päätösehdotus: Merkitään keskustelu tiedoksi ja tehdään tarvittavat tilannekatsauksen edellyttämät päätökset Ossi Raatikainen esitteli tilannekatsauksen korkeakoulujen käyttöönottojen tukemisesta. Käyttöönottoon liittyvät kysymykset ovat olleet esillä sekä RAKETTI OPI-ohjausryhmässä että OKM:n asettamassa opiskelijavalintojen kehittämisryhmässä. Näissäkin yhteyksissä on tuotu esille huoli siitä, että korkeakoulut saavat tietoa palveluiden tarjoamista mahdollisuuksista riittävissä ajoin oman toimintansa suunnittelun näkökulmasta. Korkeakoulut järjestivät keskenään työpajan koulutustarjonnan syöttämiseen liittyen. Siellä keskusteltiin myös nimeämiskäytännöistä. Nimeämisistä on tulossa myös Arenen opiskelijavalintaryhmän suositus. Sovittiin, että Ossi Raatikainen katsoo ehtiikö tehdä työpajakeskustelun pohjalta koosteen siellä sovituista yhteisistä käytännöistä, mikä voitaisiin toimittaa korkeakouluille. Nimeämisessä on huomioitava kaikki kolme käytettävää kieltä (suomi, ruotsi ja englanti). Huhtikuun alkuun suunniteltu integraatiotyöpaja siirtyy myöhäisempään ajankohtaan, koska Opintopolun hakemuspalvelun kehitysvaihe ei mahdollista vielä suoranaista kehittämistä rajapintaa vasten. Keskustelussa todettiin, että siirtopäätös on käytännössä tarpeen, koska korkeakoulujen ei kannata lähettää kehittäjiään työpajaan, joka ei sisällöltään vastaisi kustannusvaikutusta. Huhtikuun alussa järjestetään sitä vastoin keskustelu OPH:n pääarkkitehdin ja korkeakoulujen tietomallista vastaavien henkilöiden kesken ja pyritään tätä kautta tukemaan integraatioihin valmistautumista. Valintapalvelusta järjestetään myös oma esittelytilaisuus korkeakoulujen edustajille. Laskennan operaattorit ovat jo riittävällä tasolla syksyn 2014 valintojen toteuttamiseen, mutta muilta osin palvelun kehittäminen on edelleen kesken. Keskustelussa nostettiin vielä esille huoli siitä, saavatko korkeakoulut riittävän kuvan palveluiden mahdollistamista vaihtoehdoista syksyn valintojaan silmälläpitäen. Merkittiin keskustelu tiedoksi. 4. KSHJ-hankeen ohjaus- ja viestintädokumentit (Joni Penkari, Ilmari Hyvönen)

4 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 4/6 Lista voimassaolevasta ohjausdokumentaatiosta: 1. Hankesuunnitelma (yhteinen SADe ohjelman oppijan palveluiden hankesuunnitelman kanssa) o ei käsitellä 2. Käyttöönottosuunnitelma sisältäen aikatauludokumentin ei käsitellä Aikataulu: 3. Hyväksymistestaussuunnitelma ei käsitellä 4. Perussetti o 5. Viestintä o Viestintämateriaali Päätösehdotus: Käsitellään päivitetty aikatauludokumentti ja viestintämateriaali Aikatauludokumenttia ei käsitelty, koska tässä kokouksessa käsiteltävät asiat vaikuttavat siihen olennaisesti. Päivitetty dokumentti tuodaan seuraavaan kokoukseen. Laila Puranen esitteli OPH:n käytöönottokirjeen korkeakouluille. Keskustelussa todettiin, että siinä olevan aikataulun ei pitäisi tuottaa korkeakouluille ongelmia valintaperusteiden ilmoittamisen osalta. Viimeistelyä voidaan jatkaa näin ollen käsitellyltä pohjalta, minkä jälkeen valmis kirje lähetetään korkeakouluille. Sen yhteyteen liitetään myös kuvaus korkeakoulujen ja Opetushallituksen työnjaosta hakujen toteuttamisessa. Samaan vastuunjakodokumenttiin toivottiin myös riskinhallintakuvausta siitä, miten riskienhallinnan vastuu jakautuu korkeakoulun ja Opetushallituksen kesken. Laila Puranen esitteli myös viestintämateriaalin. Keskustelussa nostettiin esille, mikä on materiaalin kohderyhmä. Sitä koottaessa lähdettiin liikkeelle periaatteesta, että samaa materiaalia voitaisiin toimittaa erilaisille kohderyhmille. Lisäksi viestintämateriaalin kokoamisen pitkän keston vuoksi osa siinä esitellyistä asioista koskee enemmänkin aiempaa tavoitetilaa kuin karsittua todellista toteutusta. Tämä erottelu syksyllä 2014 toteutuvaan ja myöhempään tavoitetilaan kuuluvaan todettiin tarpeelliseksi esittää selkeämmin. Aikatauludokumenttiin toivottiin lisättäväksi tulevien virkailijakoulutusten ajankohdat, jotta korkeakoulut voisivat huomioida ne vastuuhenkilöidensä työsuunnitelmissa. Päätettiin, että aikatauludokumentti päivitetään seuraavaan ohjausryhmän kokoukseen ja käsitellään siellä. Päätettiin, että Opetushallitus jatkaa korkeakouluille lähetettävän ohjekirjeen valmistelua käsitellyltä pohjalta, ja lähettää valmiin kirjeen korkeakouluille. Sen yhteyteen tehdään kuvaus vastuunjaosta Opetushallituksen ja korkeakoulujen välillä hakujen toteuttamisessa sekä riskien hallinnassa. Päätettiin, että viestintämateriaalia kehitetään vielä siten, että siinä erotetaan selvästi syksyllä 2014 toteutuva kokonaisuus ja myöhempi tavoitetila. Opetushallituksen edustajat esittelevät lisäksi kriisiviestintäsuunnitelman seuraavassa ohjausryhmän kokouksessa.

5 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 5/6 5. Asiakaspalveluryhmä III:n ehdottama toiminnallisuus (Joni Penkari) Asiakaspalveluryhmän loppuraportin toiminnallisuusvaatimusten toteuttamisaikataulua KSHJ Aspa III loppuraportti viimeistelty Muu mahdollinen materiaali Kokouksessa nostettiin käsiteltäväksi tässä vaiheessa mahdollisuus tuloskirjeiden lähettämiseen hyödyntäen ipost-mahdollisuutta. Joni Penkari esitteli vaihtoehtoiset toimintamallit sähköisen postituksen hyödyntämiseksi. Tekninen toteutus on jo tehty ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaun tarpeisiin. Samaa ratkaisua voidaan hyödyntää myös korkeakoulujen kohdalla, mikäli prosessiin ja sopimustenhallintaan liittyvät kysymykset saadaan ratkaistuiksi ensiksi. Keskustelussa oltiin yksimielisiä siitä, että keskitetty kirjeiden lähettäminen Opetushallituksesta olisi tehokkain ja kustannuksiltaan edullisin ratkaisu. Opetushallitus vastaisi tällöin kirjeiden lähettämisestä ja korkeakoulut niiden kustannuksista sekä tarvittavien tietojen tallentamisesta. Sovittiin, että asiaa jatkovalmistellaan tältä pohjalta edelleen. Opetushallitus ja OKM keskustelevat ensiksi kustannuksiin ja sopimuksiin liittyvistä kysymyksistä, minkä pohjalta valmistellaan tarkempi esitys käsiteltäväksi. Palvelua ei tarjota vielä syksyllä Päätettiin, että sähköistä hyväksymiskirjeiden postitusta jatkovalmistellaan seuraavaan kokoukseen. Valmistelun pohjana on malli, jossa lähetys tapahtuu keskitetysti Opetushallituksesta ja korkeakoulut vastaavat kustannuksista. Päätettiin, että muut loppuraportin kehittämisehdotukset käsitellään ohjausryhmän seuraavassa kokouksessa. 6. Opiskelijavalintauudistuksen II vaihe (Ilmari Hyvönen) Projektisuunnitelma (muutokset edellisessä kokouksessa käsiteltyyn versioon) Puheenjohtaja esitteli asian ja totesi, että aikataulu vaikuttaa tällä hetkellä hieman vähemmän kriittiseltä kuin vuoden alussa ajateltiin. Opetushallitukseen II vaiheen toteutukseen rekrytoitu Ulla Lehtonen aloittaa huhtikuun alussa ja hänen tuekseen kootaan nyt kaksi määrittelyryhmää, joista toinen käsittelee siirtohakuihin liittyviä kysymyksiä ja toinen hakijamaksuja. Ohjausryhmä keskusteli ryhmiin kutsuttavista henkilöistä. Kumpaankin ryhmään kutsutaan edustajia sekä yliopistoista että ammattikorkeakouluista ja lisäksi hyödynnetään esimerkiksi CSC:n ja UAF:n asiantuntijaedustajia. Ryhmien kokoamisen tekee Ulla Lehtonen kokouksessa tehtyjen ehdotusten pohjalta.

6 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 6/6 Päätettiin, että Ulla Lehtonen tulee kutsumaan asiantuntijaryhmien edustajat huomioiden ohjausryhmässä käydyn keskustelun henkilöistä. Ryhmiä tulee olemaan kaksi, ja toinen niistä keskittyy siirtohakuihin ja toinen hakijamaksuihin. 7. Seuraavat kokoukset :30-15:30 Louhi :30-15:30 Kalevala 8. Muut asiat Ohjausryhmän toimikausi päättyy kesällä Sitä tullaan kuitenkin jatkamaan vuoden 2016 loppuun saakka. Ohjausryhmän jäseninä jatkavat nykyiset jäsenet lukuun ottamatta Juho Rautamäkeä. Ohjausryhmää täydennetään näin ollen yliopistosektorin osalta. 9. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 Aika: 30.10.2013 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 Aika: 13.3.2013 klo 9.30-12.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 Aika: 26.4.2013 klo 11.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: Ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 Aika: 30.9.2011 klo 9.30-12.40 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: Opetusneuvos Birgitta Vuorinen, OKM (puheenjohtaja) Projektipäällikkö

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27 Aika: 16.6.2014 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 Aika: ke 21.1. klo 9.30-12.30 Paikka: Meritullinkatu 1, Venla Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (pj) Erityisasiantuntija

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 1 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 Pöytäkirja Kokousaika: 14.3.2011 klo 12-15 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, kokoushuone Väinämöinen Osallistujat ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (puheenjohtaja)

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 Aika: 27.8.2014 klo 9.30-12.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), sali 313 Osallistujat: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen,

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 16 Aika: 13.11.2012 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH KSHJ tilannekatsaus 12.10.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Korkeakoulujen sähköinen haku- ja valintajärjestelmä Hankkeen keskeiset tavoitteet KSHJ:n rakenne Hankkeen aikataulu Miten kehitystä

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1 KOKOUS 1 27.2.2017 Muistio Sivu 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1 Aika: maanantai 27.2.2017 klo 12.30 15.30 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 KOKOUS 2 10.4.2017 Muistio Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 Aika: maanantai 10.4.2017 klo 10 13.00 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi Yhteistyöryhmä 2.9.2014 Ossi Raatikainen, CSC Sisältö Johdanto Mikä muuttuu, mikä ei? Kuinka kokonaisuutta hallitaan Sidoshankkeita Ryhmien nykytila Painopisteet

Lisätiedot

SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos

SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos SADe-hankkeen ja Oppijan verkkopalvelukokonaisuuden OPH:n vastuulla olevien palveluiden tilannekatsaus

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 KOKOUS 3 6.6.2017 Esityslista Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 Aika: tiistai 6.6.2017 klo 12.30-15.30 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi.

Lisätiedot

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi.

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen Sari Pulkkinen 29.9.2011 Vuonna 2010 kevään ylioppilastutkinnossa hyväksyttiin 28 795 kokelasta yliopistoihin

Lisätiedot

Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013. 29.3.2011 Ilmari Hyvönen

Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013. 29.3.2011 Ilmari Hyvönen Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen 2013 29.3.2011 Ilmari Hyvönen Opiskelijavalintojen uudistaminen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisryhmän suositukset syksyltä 2009 Opintoihin siirtymistä

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti. RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti. RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto ja viranomaistietovirrat VIRTA-projekti RAKETTI-Ohjausryhmä, 7.2.2012 Ilmari Hyvönen RAKETTI-VIRTA-PROJEKTI Julkinen hallinto Koulutus- ja tutkimus Kk-laitoksen

Lisätiedot

Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen palvelun käyttö ja kehittäminen 1.12.2016 Merja Väistö Ajanjakso 1.1.2015 27.11.2016 Lähes 9,8 miljoonaa käyntiä Lähes 37,5 miljoonaa yksilöllistä sivunavausta Kävijäennätys 1.7.2016: 189 486 käyntiä/vrk,

Lisätiedot

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari 13.-14.12.2012 KSHJ prosessi Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö MITÄ TIETOJA PALVELUUN JA MILLOIN MITÄ TIETOJA KORKEAKOULUT VIEVÄT PALVELUUN JA MILLOIN

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/10 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 10 Aika: 25.1.2012 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: Ylitarkastaja

Lisätiedot

Oppijan verkkopalvelu Ammatillisen koulutuksen seminaari 14.11.2012 Pori. Ritva Sammalkivi

Oppijan verkkopalvelu Ammatillisen koulutuksen seminaari 14.11.2012 Pori. Ritva Sammalkivi Oppijan verkkopalvelu Ammatillisen koulutuksen seminaari 14.11.2012 Pori Ritva Sammalkivi SADe-ohjelma (VM) Oppijan verkkopalvelu (OKM) Keskitetysti tuotetut palvelut (OPH) Oppijan palvelukokonaisuudessa

Lisätiedot

Käyttöönottosuunnitelma, versio Asiakaskäyttöönotto

Käyttöönottosuunnitelma, versio Asiakaskäyttöönotto Ulla, Anu, Anita, Arja Käyttöönottosuunnitelma, versio 0.5 - Asiakaskäyttöönotto Kehittämisjaoksen kokous 11.6.2012 Sisällölliset tavoitteet ottaa toteutettava palvelukokonaisuus käyttöön vaiheittain ja

Lisätiedot

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Lisätiedot

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 18.4.2013 INFOTILAISUUS KORKEAKOULUJEN VIERASKIELISEN KOULUTUKSEN VIRKAILIJOILLE Laila Puranen, Opetushallitus Korkeakoulujen hakujen uudistuksen taustalla hallitusohjelmassa

Lisätiedot

OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari

OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari OKM Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen -seminaari Kommenttipuheenvuoro Opiskelijapalveluiden päällikkö HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu KSHJ-valmistelu keväästä 2011 syksyyn 2013 Keväällä 2011

Lisätiedot

OPPIJAN VERKKOPALVELU Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Finlandia-talo 11.12.2012. Mikä muuttuu tai tulisi muuttua?

OPPIJAN VERKKOPALVELU Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Finlandia-talo 11.12.2012. Mikä muuttuu tai tulisi muuttua? OPPIJAN VERKKOPALVELU Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Finlandia-talo 11.12.2012 Mikä muuttuu tai tulisi muuttua? Jukka Söderdahl Länsirannikon Koulutus Oy WinNova Nastataulusta kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17. PÖYTÄKIRJA 1(7) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 1207 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj paikalla 3 Salla Korhonen paikalla

Lisätiedot

KSHJ-asiakaspalvelutiimi III MUISTIO 1 (7) Ryhmän 3. kokous

KSHJ-asiakaspalvelutiimi III MUISTIO 1 (7) Ryhmän 3. kokous 1 KSHJ-asiakaspalvelutiimi III MUISTIO 1 (7) Ryhmän 3. kokous KSHJ-asiakaspalvelutiimin kokous Aika: Tiistaina 10.12.2013 klo 9:30-14:20 Paikka: Metropolia-ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, kollegiosali

Lisätiedot

Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut. Pekka Linna,

Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut. Pekka Linna, Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna, 2.9.2014 Yhteistyöryhmän perustaminen Opintohallinnon ja tietohallinnon verkostot päättivät 3.6.2014 perustaa yhteistyöryhmän tukemaan

Lisätiedot

RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja

RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-VIRTA-projekti rakentaa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa ja viranomaistietovirtoja Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 Aika: Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 11.30 Paikka: Tornion kaupunki, sosiaalitoimiston neuvotteluhuone Osallistujat: Pia Rantaiso sosiaaliohjaaja Tornion kaupunki/sosiaalitoimi,

Lisätiedot

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014

KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 KORKEAKOULUHAKUJEN UUDISTUS 2014 7.5.2013 INFOTILAISUUS KORKEAKOULUJEN VIESTINTÄVASTAAVILLE Erja Nokkanen, Opetushallitus Korkeakoulujen hakujen uudistuksen taustalla hallitusohjelmassa linjatut korkeakouluhakuja

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 11 1 (6) HALLITUKSEN KOKOUS 11/2012 Aika: 19.6.2012 kello 17.00 Paikka: Neuvotteluhuone Kummeli, Skinnarilan kampus Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Borgström Toni jäsen Kurronen Laura jäsen,

Lisätiedot

Asettamispäätös 24.09.2014

Asettamispäätös 24.09.2014 Asettamispäätös OKM/55/040/2014 24.09.2014 Johtaja Mika Tammilehto Viite Asia Projektin asettaminen ammatillisen koulutuksen ohjaus- ja säätelyprosesseja tukevan sähköisen asiointi- ja päätöksentekojärjestelmän

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Vanhusneuvosto AIKA 13.05.2015 kello 09:00-11:06 PAIKKA Kartanonmäki ruokasalin kabinetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Keskeisiä linjausasioita Yleistä KSHJ:n esitutkimuksen yhteydessä sekä korkeakoulujen siitä antamissa lausunnoissa nousi

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Aika: 9.10.2014 klo 13.00-16.00 Paikka: Helsingin yliopisto, auditorio VIII (Unioninkatu 34) Läsnäolijat: Yhteistyöryhmä:

Lisätiedot

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 SARI PULKKINEN LÄHDE: OPH/PENKARI Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi-

Lisätiedot

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi OKM valintaseminaari 7.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17. ESITYSLISTA 1(6) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA 7.5..2012 Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 2002 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj myöhässä 3 Salla

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen eteneminen 12.9.2012 Ilmari Hyvönen Aiheita Uudistuksen vaiheet Lainsäädäntötyön eteneminen Tietojärjestelmähankkeen eteneminen Uudistuksen toisen vaiheen

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAKETTI-hankekokonaisuus Klaus Lindberg CSC Tieteen tietotekniikan keskus

Lisätiedot

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 016 Kokousaika Maanantai 22.2.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä

Lisätiedot

Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012. Tuija Pasanen & Janne Santala

Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012. Tuija Pasanen & Janne Santala Korkeakoulujen asiakaspalveluratkaisu Tilannekatsaus 14.12.2012 Tuija Pasanen & Janne Santala Lähtökohta Korkeakoulujen yhteisen yhteishaun toteuttamiseksi luotava tietojärjestelmä on tärkeä osa yhteishakua

Lisätiedot

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyö. Valmistelevan työryhmän ehdotus. Pekka Linna,

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyö. Valmistelevan työryhmän ehdotus. Pekka Linna, Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyö. Valmistelevan työryhmän ehdotus Pekka Linna, 3.6.2014 Yhteistyöryhmän perustaminen Perustetaan yhteistyöryhmä tukemaan opintohallinnon ja tietohallinnon vastuualueita

Lisätiedot

VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti

VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi VIRTA-PROJEKTI Tilanneraportti 20.8.2012, Paula Merikko

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen Mitä on perusopetuksen jälkeinen koulutus?

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen siirto-opiskelijamenettelyt. OKM:n opiskelijavalintaseminaari 17.10.2012 Janne Santala Satakunnan ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen siirto-opiskelijamenettelyt. OKM:n opiskelijavalintaseminaari 17.10.2012 Janne Santala Satakunnan ammattikorkeakoulu Ammattikorkeakoulujen siirto-opiskelijamenettelyt OKM:n opiskelijavalintaseminaari 17.10.2012 Janne Santala Satakunnan ammattikorkeakoulu Siirtomenettelyn taustaa Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäällikköjen

Lisätiedot

Uudistuvat Oppijan verkkopalvelut Opintopolku.fi

Uudistuvat Oppijan verkkopalvelut Opintopolku.fi Uudistuvat Oppijan verkkopalvelut Opintopolku.fi Oppilaan- ja opinto-ohjauksen kansalliset kehittämispäivät 18.-19.4.2013 Projektipäällikkö Ritva Sammalkivi, OKM SADe -ohjelma (VM) Oppijan verkkopalvelu

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 PÖYTÄKIRJA 7/2019 1 AIKA 23.09.2019 klo 11:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen avaaminen 4 53 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 54 EU:n

Lisätiedot

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 15.09.2015 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Pellon kunnantalo Aika: 15.9.2015 klo 10:00 Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 20.2.2017 klo 9.00 10.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Opintopolku korkeakoulujen näkökulmasta Ossi Raatikainen, CSC

Opintopolku korkeakoulujen näkökulmasta Ossi Raatikainen, CSC RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi Opintopolku korkeakoulujen näkökulmasta 28.01.2014 Ossi

Lisätiedot

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Opetushallitus / ALPE-tiimi Päivän ohjelma 9:30-10:00 Aamukahvi 10:00-10:15

Lisätiedot

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi Korkeakoulujen valmistautuminen haku- ja valintajärjestelmäuudistukseen

Lisätiedot

Koulutuksen järjestämislupaprosessin kehittäminen

Koulutuksen järjestämislupaprosessin kehittäminen Koulutuksen järjestämislupaprosessin kehittäminen Jukka Lehtinen Opetusneuvos OKM/Ammatillisen koulutuksen vastuualue AMKEn laivaseminaari 24. 26.3.2015 Ammatillisen koulutuksen ohjauksen- ja säätelyprosesseja

Lisätiedot

Opintoluotsi + Koulutusnetti = Koulutustiedon verkkopalvelu. Uusi sähköinen palvelu kehitteillä.

Opintoluotsi + Koulutusnetti = Koulutustiedon verkkopalvelu. Uusi sähköinen palvelu kehitteillä. Opintoluotsi + Koulutusnetti = Koulutustiedon verkkopalvelu. Uusi sähköinen palvelu kehitteillä. Ulla Angervo/OPH Opin ovi Pirkanmaa 26.5.2010 Taustaa - Syksy 2008: opetusministeriön ad hoc-ryhmä - Päätös

Lisätiedot

Korkeakouluhaun muutokset 2014

Korkeakouluhaun muutokset 2014 Korkeakouluhaun muutokset 2014 16.9.2013 Joni Penkari, Opetushallitus Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut nykytilassa Hakeutujan palvelut Yliopistojen erillishaut AMK:t Ylempi AMK YLIOPISTOT

Lisätiedot

Tilannekatsaus Opintopolku.fi

Tilannekatsaus Opintopolku.fi Tilannekatsaus 21.1.2014 Tilannekatsaus 21.1.2014 Muuntotyön tilanne Muuntotyö valmistunut, kaikki 52 perustutkintoa muunnettu, AT ja EAT 114 tutkintoa Muuntoexcelien hyödyntäminen TUTKE2 sotkee hieman,

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 /

TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 / TIETOJENKÄSITTELYN PÖYTÄKIRJA TUTKINTOTOIMIKUNTA (8327) 1 / 2010-2013 LIITE 1, kokous 2, 2010--2013 TUTKINTOTOIMIKUNNAN KOKOUS Järjestäytymiskokous Aika: 25.8.2010 klo 10:00 11:50 Paikka: Helsinki, UIL,

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu Aikuiskoulutuksen hakupalvelu SADe-hankkeen tilannekatsaus Opintopolun vastuukäyttäjille 5.6.2014 erityisasiantuntija Sari Ellonen, Opetushallitus Vastuukäyttäjien nimeämistilanne Koulutuksen järjestäjiä

Lisätiedot

Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen

Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoiminen hankekauden jälkeen Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen

Lisätiedot

Huomioita KSHJ:n prosessista

Huomioita KSHJ:n prosessista Huomioita KSHJ:n prosessista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus 2013 -> 2015 YSHJ, HAREK, AMKHAUT -> KSHJ Nykytila -> Tulevaisuus Korkeakoulujen hakuja ja valintoja toteutetaan nykytilassa

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Aika Opintohallinto Viestintä / markkinointi Vastuu Tammikuu 2013 Yleiset valintaperusteet vuodelle 2014 Opintopalvelujohtaja, koulutusneuvosto Maaliskuu 2013 Kevään

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014 Saaristotoimikunta 10.09.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 24 Kokouksen avaus 25 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 26 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Varsinais-Suomen maakuntastrategia ja

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 2 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 2/2012 Aika: Paikka: 9.1.2012 kello 16.00 alkavan perehdytyksen jälkeen Opiskelijakunnan neuvotteluhuone, Skinnarila, Lappeenranta Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja

Lisätiedot

RAKETTI ohjausryhmä. RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto. RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus Projektipäällikkö Kirsi Pispa

RAKETTI ohjausryhmä. RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto. RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus Projektipäällikkö Kirsi Pispa RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAKETTI ohjausryhmä RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus 24.9.2013

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina klo 18:00-19:40 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Maanantaina klo 18:00-19:40 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 015 Kokousaika Maanantaina 23.2.2015 klo 18:00-19:40 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Paikalla olleet kutsutut jäsenet Paikalla

Lisätiedot

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37 KOKOUSAIKA 29.5.2013, klo. 14:00-16:30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen

Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus 3.11.2017 Ilmari Hyvönen 1 Aiheita Ylioppilastutkinnon ja ammatillisen koulutuksen suorittaneet korkeakoulujen

Lisätiedot

0 U LU N YLIOPISTO UN1VERS1TYof OULU

0 U LU N YLIOPISTO UN1VERS1TYof OULU Vuoroverkko-projekti (LEAF) 0 U LU N YLIOPISTO UNVERSTYof OULU PÖYTÄKIRJA Nro 4 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika: 5.6.203 klo 8:30 0:05 Paikka: Oulun yliopisto, KTK 34 Osallistujat: Mustonen Janne, pj, Businesslulu

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla?

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? 7.5.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan

Lisätiedot

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 Projektipäällikkö

Lisätiedot

6SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 sivu Enonkosken kappelineuvosto

6SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 sivu Enonkosken kappelineuvosto Enonkosken kappelineuvosto 14.11.2016 1 Kokousaika 14.11.2016 klo 17.30 19.15 Paikka Enonkosken seurakuntatoimisto Läsnä x puheenjohtaja Pekka Auvinen x aluekappalainen Touko Ahokas x jäsen Heikki Kylliäinen

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ?

Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ? Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ? 18.4.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan sääntö)

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 21.06.2017 AIKA 21.06.2017 klo 10:00-11:14 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO 11.11.2013 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 10/2013 Aika Maanantai 11.11.2013 klo 8.15 10.00 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2013 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Xamk

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Xamk Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/2015 1 Työsuojelutoimikunta 06.02.2015 Aika 06.02.2015 klo 13:05-14:05 Paikka Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku.

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus 8.10.2013 Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen hahmottelua OKM/KTPO 22.12.2015 Aiheita Nykytilan

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Mikä muuttuu kotitalousopetuksen järjestäjien kannalta? Kotitalousopetus poistuu

Lisätiedot

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Omistaja Tyyppi Tiedoston nimi Turvaluokitus Kohderyhmä Turvaluokituskäytäntö --- SE/Pekka Järveläinen Projektisuunnitelma projektisuunnitelma_kielihallinto.doc

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke,

Lisätiedot

SADe hanke Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut

SADe hanke Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut SADe hanke Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut Hakeutujan palvelut Todennetun osaamisen rekisteri KSHJ yleisötilaisuus 29.3.2011 Erja Nokkanen, Seppo Ränninranta SADE - kokonaisuus Uusittava ja luotava

Lisätiedot