Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1"

Transkriptio

1 KOKOUS Muistio Sivu 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 1 Aika: maanantai klo Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, neuvotteluhuone 4074 Osallistujat: Poissa: koulutuspalveluiden johtaja Eva Maria Raudasoja, Oulun yliopisto (puheenjohtaja) opintoasiainpäällikkö Tapio Rimpioja, Metropolia Ammattikorkeakoulu opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, Oulun ammattikorkeakoulu chef för studiebyrån Linda Gerkman. Svenska handelshögskolan opiskelijapalveluiden päällikkö Airi Hirvonen, Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, opetus- ja kulttuuriministeriö opintopalvelujohtaja Mari Ikonen, Jyväskylän yliopisto opintoasiainpäällikkö Anne Koskela, Savonia-ammattikorkeakoulu palvelupäällikkö Päivi Pakkanen, Helsingin yliopisto ledande studiekoordinator Lilian Sjöberg, Arcada opintohallintopäällikkö Petri Sjöblom, Turun yliopisto erityisasiantuntija Merja Väistö, Opetushallitus sovelluspäällikkö Laila Puranen, Opetushallitus (Ritva Sammalkiven sijaisena) opetusneuvos Ritva Sammalkivi, Opetushallitus ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus (n. klo ) Puheenjohtaja Eva Maria Raudasoja, Oulun yliopisto Materiaali: Työryhmän asettamiskirje (liitteenä) Laskutusohje (toimitettu sähköpostilla )

2 Käsittely: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Käytiin lyhyt esittelykierros ja todettiin läsnäolijat. Käytiin ryhmän toimeksianto asettamiskirjeen pohjalta. Sovittiin, että esteen sattuessa voi lähettää kokoukseen sijaisen. 2. Ministeriön ajankohtaiset (n. klo ) Ilmari Hyvönen, opetus- ja kulttuuriministeriö Käsittely: Ilmari Hyvönen kertoi opetus- ja kulttuuriministeriön ajankohtaisia asioita. Tulossopimusneuvottelut korkeakoulujen kanssa on käyty viime vuonna. Sopimuksissa on kirjauksia esimerkiksi pitkäkestoista valmistautumista vaativista valintakokeista luopumisesta sekä ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevien osuuden kasvattamisesta valittujen joukosta. Ministeriö on myöntänyt tulossopimusneuvotteluissa Opetushallitukselle kehittämisrahaa liitetoiminnallisuuden kehittämiselle. Valmiina valintoihin -raportin lausuntokierros on päättynyt, ja ministeriössä kootaan yhteenvetoa lausunnoista. Ylioppilastutkinnon kehittämistä pohtivan työryhmän työ on käynnissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän miettimään ammatillisen toisen asteen tutkintojen parempaa hyödyntämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa. Työryhmän toimikausi päättyy huhtikuussa. Ministeriö laatii toimenpideohjelman näiden kolmen työryhmän mietintöjen pohjalta. Ministeriö on myöntänyt rahoituksen kahdelle valintojen kehittämisen hankkeelle. Toista hanketta koordinoi Helsingin yliopisto, toista Metropolia-ammattikorkeakoulu. Pisteytysmallien yhdenmukaistamiseksi ei olla perustamassa erillistä työryhmää, vaan valintaperusteiden kehittäminen tapahtuu osana hankkeita. Päätös: Päätettiin, että pidetään jokaisessa ohjausryhmän kokouksessa asialistalla ministeriön ajankohtaiskatsaus. 3. Korkeakoulujen yhteishaun asiakaspalveluryhmän asettaminen (n. klo ) Puheenjohtaja Eva Maria Raudasoja, Oulun yliopisto Materiaali: Korkeakoulujen yhteishaun asiakaspalveluryhmän asettaminen (liitteenä) Käsittely: Puheenjohtaja esitteli luonnoksen asiakaspalveluryhmän asettamiskirjeestä. Tapio Rimpioja totesi, että ammattikorkeakoulupuolelta ei esitetä nimettäväksi ryhmään lakiasiantuntijaa. Puheenjohtaja kertoi, että yliopistojen lakiasiantuntijan vastuu on sovittu olevan kiertävä. Toistaiseksi ryhmään nimetään Aalto-yliopistosta Timo Syrjälä. Todettiin, että ei aseteta jäsenille nimettyjä varajäseniä. Sovittiin, että pyydetään CSC:tä ilmoittamaan asiantuntija, joka voi toimia tarvittaessa asiakaspalveluryhmän tukena.

3 Päätös: Päätettiin asettaa asiakaspalveluryhmä liitteenä olevan asettamiskirjeen mukaisesti. 4. Opetushallituksen tilannekatsaus (n. klo ) Merja Väistö ja Ritva Sammalkivi, Opetushallitus Materiaali: Ophn_tilannekatsaus_kk_ohry (liitteenä) Käsittely: Merja Väistö ja Laila Puranen esittelivät tilannekatsauksen. Keskusteltiin Opetushallituksen organisaatiouudistuksesta ja todettiin, että kansainvälisyyden sijoittuminen omaksi kokonaisuudekseen ei ole tarkoituksenmukaista, vaan kansainvälisyyden tulisi olla läpileikkaava. Ilmari Hyvönen kertoi, että EU/ETA-alueiden ulkopuolisten hakijoiden määrä on Vipusen tilastojen perusteella puolittunut ammattikorkeakouluissa, yliopistopuolella on enemmän yliopistokohtaista vaihtelua. Opetus- ja kulttuuriministeriö on valmistelemassa lukuvuosimaksun seurantaryhmän asettamista. Keskusteltiin siitä, tulisiko opiskelupaikan vastaanottaminen ilman vahvaa tunnistautumista mahdollistaa myös henkilötunnuksellisille hakijoille. Opetushallituksen juristit ovat todenneet, että paikan vastaanoton voisi sallia myös sähköpostilinkin kautta kaikille hakijoille. Sovittiin, että Opetushallitus valmistelee asiaa ja pidetään erillinen sähköpostikokous, jossa ohjausryhmä päättää asiasta. Keskusteltiin Studyinfo.fi:n ja Studyinfinland.fi:n kehittämissuunnitelmista. Toistaiseksi molempia sivustoja ollaan kehittämässä erikseen. Ohjausryhmän näkemyksen mukaan kahden erillisen sivuston ylläpitäminen ei ole kannatettavaa, vaan sivustot tulisi yhdistää. Keskusteltiin liiteprojektin haasteista. Opetushallituksen arvioiden mukaan uutta liitetoiminnallisuutta ei kannata rakentaa vanhan hakemuspalvelun yhteyteen. Tavoite on edelleen, että loka-marraskuussa aiemmin UAF:n kautta toteutetut korkeakoulujen erillishaut on mahdollista toteuttaa Opintopolussa, vaikka kaikkia haluttuja toiminnallisuuksia ei siihen mennessä saada valmiiksi. Todettiin, että edelleen pätee periaate siitä, että yhteishakujen tarpeet priorisoituvat yleisesti ottaen ensimmäiseksi. Liiteprojektissa Opetushallitus on käytännön syistä valinnut ensimmäisen vaiheen kohdejoukoksi korkeakoulujen erillishaut. Esimerkiksi lomake-editorin käytön laajentamisessa on järkevää edetä erillishakujen kautta kohti monimutkaisempaa yhteishakua. Mari Ikonen esitti, että ohjausryhmä voisi asettaa liiteprojektin tueksi erillisen alaryhmän. Ehdotusta pidettiin kannatettavana, mutta asiasta ei tehty päätöstä. Päätös: Ohjausryhmälle tiedotetaan huhtikuun kokouksessa liiteprojektin tilanteesta uudestaan. Opetushallitus valmistelee sähköpostikokouksen opiskelupaikan vastaanottamisen mahdollisuudesta ilman vahvaa tunnistautumista.

4 5. Valintaperusteuudistukset korkeakoulusektorilla tilannekatsaus (n. klo ) Puheenjohtaja Eva Maria Raudasoja, Oulun yliopisto ja varapuheenjohtaja Tapio Rimpioja, Metropolia Ammattikorkeakoulu Käsittely: Tapio Rimpioja kertoi, että ammattikorkeakoulujen valintaperustesuositus vuodelle 2018 on työn alla. Suositukseen ei olla tekemässä merkittäviä muutoksia. Marko Borodavkin koordinoi ammattikorkeakoulusektorin valintojen kehittämishanketta. Hanketta varten ollaan perustamassa ohjausryhmää. Päivi Pakkanen kertoi Helsingin yliopiston koordinoimasta valintojen kehittämishankkeesta. Rekrytointi hankkeen koordinaattoriksi on kesken. OHA-foorumi on tiiviisti mukana hankkeessa. Alakohtaisten yhteisvalintojen sovittaminen osaksi uudistusta tuo haasteita. Keskusteltiin ohjausryhmän roolista valintojen kehittämishankkeiden näkökulmasta. Todettiin, että ohjausryhmällä on merkittävä rooli kokonaisuuden ja tiedonvaihdon kannalta. Puheenjohtaja kertoi, että tarkoituksena on valmistella tuleviksi vuosiksi työsuunnitelmaa yhdessä asiakaspalveluryhmän puheenjohtajiston ja valintojen kehittämishankkeiden koordinaattoreiden kanssa. Asiaan palataan seuraavassa kokouksessa. Päätös: Päätettiin pitää kärkihankkeiden tilannekatsaus mukana ohjausryhmän kokousten asialistalla. 6. Vuoden 2019 haut keskustelua vaihtoehdoista (n. klo ) Ilmari Hyvönen, opetus- ja kulttuuriministeriö Käsittely: Ilmari Hyvönen esitteli lyhyesti eri vaihtoehdot, joita pohdittiin jo 2018 hakujen osalta. Vaihtoehtoina olivat: 1) nykymalli kahdella hakuajalla, 2) kaksi peräkkäistä yhteishakua ja 3) nykymalli yhdellä hakuajalla. Keskusteltiin eri vaihtoehdoista ja niiden edellytyksistä. Todettiin, että ammattikorkeakoulujen näkökulmasta on liian myöhäistä tehdä päätökset vuoden 2019 mallista vasta syksyllä, koska tulevaisuus vaikuttaa siihen, miten ammattikorkeakoulut järjestävät vuoden 2018 hakunsa. Edestakainen liike yhteishausta erillishakuihin ja takaisin ei ole kannatettavaa. Mari Ikonen toi esiin priorisoinnin ja lukuvuosimaksun yhteensopivuusongelman: hakija voi joutua tilanteeseen, jossa olisi saanut stipendin alemmalle hakutoiveelleen, mutta priorisoinnin vuoksi tuleekin hyväksytyksi ylemmälle toiveelleen.

5 Keskusteltiin mahdollisuudesta jakaa hakijat eri kiintiöihin: EU/ETA-alueen ulkopuoliset hakijat, EU/ETAalueen hakijat ja suomalaisella tutkinnolla hakevat. Ilmari Hyvönen muistutti, ettei ole perustelua jakaa hakijoita ryhmiin kansalaisuuden tai pohjakoulutuksen suoritusmaan perusteella. Päätös: Ilmari Hyvönen keskustelee vuoden 2019 hakuvaihtoehdoista opetus- ja kulttuuriministeriössä ja konsultoi tarvittaessa Tapio Rimpiojaa. Palataan asiaan myöhemmissä kokouksissa. 7. Seuraavat kokoukset (n. klo ) Seuraava kokous on maanantaina klo Opetushallituksessa. Merja Väistö lähettää Doodle-kyselyt ohjausryhmän jäsenille muista vuoden kokousajankohdista. 8. Kokouksen päättäminen (klo 15.30) Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 KOKOUS 3 6.6.2017 Esityslista Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 3 Aika: tiistai 6.6.2017 klo 12.30-15.30 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2

Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 KOKOUS 2 10.4.2017 Muistio Sivu 1 / 6 Korkeakoulujen yhteishaun toteuttaminen ja Opintopolku.fi - palvelun kehittämisen ohjausryhmän kokous 2 Aika: maanantai 10.4.2017 klo 10 13.00 Paikka: Opetushallitus,

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 22 Aika: 30.10.2013 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 19 Aika: 26.4.2013 klo 11.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Poissa: Ylitarkastaja

Lisätiedot

Korkeakouluhaun muutokset 2014

Korkeakouluhaun muutokset 2014 Korkeakouluhaun muutokset 2014 16.9.2013 Joni Penkari, Opetushallitus Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut nykytilassa Hakeutujan palvelut Yliopistojen erillishaut AMK:t Ylempi AMK YLIOPISTOT

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 25 Aika: 27.3.2014 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Louhi Osallistujat: Poissa: ylitarkastaja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 31 Aika: ke 21.1. klo 9.30-12.30 Paikka: Meritullinkatu 1, Venla Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (pj) Erityisasiantuntija

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 1 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 2 Pöytäkirja Kokousaika: 14.3.2011 klo 12-15 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, kokoushuone Väinämöinen Osallistujat ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM (puheenjohtaja)

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet IH

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet IH Korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen - toimenpiteet 2017-2020 IH 22.8.2017 Taustaa Tulossopimuksissa sovittu, että pitkäkestoista valmentautumisesta edellyttävistä pääsykokeista luovutaan 2018

Lisätiedot

Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014. Joni Penkari, Opetushallitus 29.8.2014 Opintopolku.fi

Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014. Joni Penkari, Opetushallitus 29.8.2014 Opintopolku.fi Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014 Joni Penkari, Opetushallitus Esityksen sisältö Korkeakouluhaku 2014, mikä ja miksi? Mikä muuttuu, mikä ei Keskeisiä kysymyksiä? Mitä tarkoittaa tiedotukselle? 2 Korkeakoulujen

Lisätiedot

OHA-forumin ja UNIFI ry:n yhteiskokous

OHA-forumin ja UNIFI ry:n yhteiskokous OHA-forumin ja UNIFI ry:n yhteiskokous Aika: ma 20.11.2017 klo 10-12 Paikka: Helsinki Helsingin yliopiston päärakennus, Runeberg-sali Vieraat: Ulla Sarajärvi, projektipäällikkö opiskelijavalintojen uudistamishanke

Lisätiedot

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC

Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi. Yhteistyöryhmä Ossi Raatikainen, CSC Opintopolun käyttöönoton tuki ja organisointi Yhteistyöryhmä 2.9.2014 Ossi Raatikainen, CSC Sisältö Johdanto Mikä muuttuu, mikä ei? Kuinka kokonaisuutta hallitaan Sidoshankkeita Ryhmien nykytila Painopisteet

Lisätiedot

Valmiina valintoihin - Ylioppilastutkinnon parempi hyödyntäminen korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa

Valmiina valintoihin - Ylioppilastutkinnon parempi hyödyntäminen korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa Valmiina valintoihin - Ylioppilastutkinnon parempi hyödyntäminen korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa 11.11.2016 Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeri asetti toukokuussa työryhmän selvittämään ylioppilastutkinnon

Lisätiedot

Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista

Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista Opintopolku ja muut oppijan palvelut -infotilaisuus Messukeskuksessa 6.11.2015 Syksyn 2015 yhteishaku - ajankohtaista Valintojen tulokset julkaistaan

Lisätiedot

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä

Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Korkeakouluissa tapahtuvan opiskelun ja opiskelun tulipalvelujen yhteistyöryhmä Aika: 9.10.2014 klo 13.00-16.00 Paikka: Helsingin yliopisto, auditorio VIII (Unioninkatu 34) Läsnäolijat: Yhteistyöryhmä:

Lisätiedot

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia)

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa korkeakouluje nyhteishaussa, yhdellä sähköisellä

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmän toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden mukainen

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 7 Aika: 30.9.2011 klo 9.30-12.40 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Väinämöinen Osallistujat: Opetusneuvos Birgitta Vuorinen, OKM (puheenjohtaja) Projektipäällikkö

Lisätiedot

Ohjauksen ajankohtaisinfo Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut

Ohjauksen ajankohtaisinfo Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut 1 Ohjauksen ajankohtaisinfo 22.1.2016 Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut 2 Korkeakoulujen yhteishaku Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus. Opopatio Ilmari Hyvönen

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus. Opopatio Ilmari Hyvönen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Opopatio 13.10.2017 Ilmari Hyvönen Aiheita Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? Opiskelijavalintauudistuksen valmistelu Ylioppilastutkinnon ja ammatillisen

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus 7.11.2017 Ilmari Hyvönen 1 Aiheita Ylioppilastutkinnon ja ammatillisen koulutuksen suorittaneet korkeakoulujen valinnoissa: tilastoja Miksi opiskelijavalintoja

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/7 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 17 Aika: 13.3.2013 klo 9.30-12.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja Ilmari

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Yhteishaku Metropolian englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin vuonna 2018

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Yhteishaku Metropolian englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin vuonna 2018 Metropolia Ammattikorkeakoulu Yhteishaku Metropolian englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin vuonna 2018 Miten Metropolian koulutukset löytää? Opintopolussa osoitteessa https://studyinfo.fi hakusanoilla:

Lisätiedot

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa?

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa? 9. Usein kysytyt kysymykset Miten opiskelijavalintojen uudistus toteutetaan vaiheittain? Opiskelijavalintauudistuksen ensimmäisessä vaiheessa korkeakoulut voivat oman päätöksensä mukaan varata paikkoja

Lisätiedot

Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen

Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen Lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluun korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus 3.11.2017 Ilmari Hyvönen 1 Aiheita Ylioppilastutkinnon ja ammatillisen koulutuksen suorittaneet korkeakoulujen

Lisätiedot

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 SARI PULKKINEN LÄHDE: OPH/PENKARI Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi-

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus ja korkeakoulujen opiskelijavalinnat Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto

Ammatillinen koulutus ja korkeakoulujen opiskelijavalinnat Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Ammatillinen koulutus ja korkeakoulujen opiskelijavalinnat 9.5.2017 Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Aiheita Yleistä opiskelijavalinnoista Opiskelijavalinnoista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi OKM valintaseminaari 7.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 27 Aika: 16.6.2014 klo 12.30-15.30 Paikka: OKM, Meritullinkatu 10, neuvotteluhuone Kalevala Osallistujat: Ylitarkastaja

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

Seminaarin avaus korkeakouluopetuksen ja opiskelijavalintojen kehittämien. Hannu Sirén

Seminaarin avaus korkeakouluopetuksen ja opiskelijavalintojen kehittämien. Hannu Sirén Seminaarin avaus korkeakouluopetuksen ja opiskelijavalintojen kehittämien Hannu Sirén 26.10.2015 Lähde: Suomen tilannekuva hallitusohjelmaneuvotteluiden tueksi keväällä 2015, ministeriöiden kansliapäälliköt

Lisätiedot

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku.

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus 8.10.2013 Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen

Lisätiedot

Yhteishaun aikataulu

Yhteishaun aikataulu Yhteishaun aikataulu Opiskelupaikka otettava viimeistään vastaan Kevään hakuaika vieraskieliseen koulutukseen ja taideyliopistoon 7.1.-27.1. 2015 Syksyn haun tulokset Syksyn yhteishaku Kevään yhteishaku

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus. Kasvatustieteellisen alan dekaanikokous

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus. Kasvatustieteellisen alan dekaanikokous Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Kasvatustieteellisen alan dekaanikokous 25.10.2017 1 Aiheita Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? Opiskelijavalintauudistuksen valmistelu Ylioppilastutkinnon

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi Haku korkeakouluihin 2014 Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut, kevät 2014 2 Kevään 2014 yhteishaut korkeakouluihin Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä yhteishauissa ammattikorkeakouluihin

Lisätiedot

Korkeakoulujen valintojen uudistukset

Korkeakoulujen valintojen uudistukset Korkeakoulujen valintojen uudistukset Riku Hanhinen 10.11. Opintopolku ja muut oppijan palvelut -tilaisuus Johdanto Mikä muuttuu 2018? Mikä muuttuu 2019? Mikä muuttuu 2020? Mistä löydän lisätietoa? 2 Alatunnisteteksti

Lisätiedot

Abipäivän opotilaisuus 15.1.2015 Katja Arola

Abipäivän opotilaisuus 15.1.2015 Katja Arola Abipäivän opotilaisuus 15.1.2015 Katja Arola AJANKOHTAISTA TURUN YLIOPISTOSSA Abien vanhempien infoilta järjestettiin marraskuussa 2014 toista kertaa. Luentotallenne utu.fi-sivuilla. Opiskelijalähettiläät

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin Opintopolussa

Haku korkeakouluihin Opintopolussa Haku korkeakouluihin Opintopolussa Opopäivät, Turku 7.10.2016 Minea Wilo-Tanninen Kevään 2017 yhteishaun aikataulu 1. hakuaika 10.1.-25.1.2017 klo 15 Taideyliopisto Vieraskielisiä koulutuksia 2. hakuaika

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Lukuvuosimaksut ja apurahat: seuranta- ja arviointitieto sekä käytäntöjen kehittäminen

Lukuvuosimaksut ja apurahat: seuranta- ja arviointitieto sekä käytäntöjen kehittäminen Lukuvuosimaksut ja apurahat: seuranta- ja arviointitieto sekä käytäntöjen kehittäminen Vieraskielisen koulutuksen kehittämispäivät 11.10.2018 Riikka Vanhanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Mari Emmes,

Lisätiedot

Abiturienttien vanhempainilta Opinto-ohjaajan puheenvuoro

Abiturienttien vanhempainilta Opinto-ohjaajan puheenvuoro Abiturienttien vanhempainilta 23.1.2017 Opinto-ohjaajan puheenvuoro https://www.youtube.com/watch?v=vgek5ti0vks KOULUTUSRAKENNE SUOMESSA: YLIOPISTOT AMMATTIKORKEAKOULUT JATKOTUTKINNOT tohtori, lisensiaatti

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Varapuheenjohtaja Ella Eloranta avasi kokouksen ajassa 16.32. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen. Ilmari Hyvönen 26.10.2015

Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen. Ilmari Hyvönen 26.10.2015 Yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuuden kehittäminen Ilmari Hyvönen 26.10.2015 Nykytilan säädösperustaa Yhteishausta laissa (Yliopistolaki, Ammattikorkeakoululaki) Ensimmäisen ja toisen syklin valinnat

Lisätiedot

Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ?

Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ? Korkeakouluun hakeminen uudistuu Mikä ihmeen KSHJ? 18.4.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan sääntö)

Lisätiedot

Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen palvelun käyttö ja kehittäminen 1.12.2016 Merja Väistö Ajanjakso 1.1.2015 27.11.2016 Lähes 9,8 miljoonaa käyntiä Lähes 37,5 miljoonaa yksilöllistä sivunavausta Kävijäennätys 1.7.2016: 189 486 käyntiä/vrk,

Lisätiedot

Yhteiseen_kirjeeseen_osallistuminen_laskutustiedot

Yhteiseen_kirjeeseen_osallistuminen_laskutustiedot Yhteiseen_kirjeeseen_osallistuminen_laskutustiedot Tälle sivulle korkeakoulut päivittävät laskutustiedot, jonne kevään 2016 yhteishaun tuloskirjeen kustannukset lähetetään. Pohjalla on edellisen hakukauden

Lisätiedot

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto Infotilaisuus opinto-ohjaajille 30.8.2019 Marko Borodavkin & Susanna Lepola www.ammattikorkeakouluun.fi Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Laura Hansen

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Laura Hansen OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos 12.3.2019 Laura Hansen VALTIONEUVOSTON ASETUS KORKEAKOULUJEN YHTEISHAUSTA 1 Esityksen tausta ja pääasiallinen sisältö Yliopistolain (558/2009)

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015 Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2015 Minea Wilo-Tanninen Opetushallitus Kevään 2015 haun aikataulut Yhteishaun koulutustarjonta julkaistaan 31.10.2014 Hakuaika I 7.1.-27.1.2015 klo 15 Hakuaika II 17.3.-9.4.2015

Lisätiedot

Mitä lukion jälkeen? Hakuinfo abeille 14.1.2014

Mitä lukion jälkeen? Hakuinfo abeille 14.1.2014 Mitä lukion jälkeen? Hakuinfo abeille 14.1.2014 Ajankohtaista abivuonna Jatko-opinto-ohjauskeskustelut Yo-kokeisiin keskittyminen Jatko-opintoihin hakeutuminen 30.10.2013 Tikkurilan lukio, Minna Kattelus

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat Korkeakoulujen opiskelijavalinnat Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Esitys TAMKin Opo-infossa 11.10.2017 Taustaa Sipilän hallitusohjelman tavoitteena opiskelijavalintojen

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ VALTIONEUVOSTON ASETUS KORKEAKOULUJEN YHTEISHAUSTA. 1 Esityksen tausta ja pääasiallinen sisältö

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ VALTIONEUVOSTON ASETUS KORKEAKOULUJEN YHTEISHAUSTA. 1 Esityksen tausta ja pääasiallinen sisältö OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio 18.12.2018 VALTIONEUVOSTON ASETUS KORKEAKOULUJEN YHTEISHAUSTA 1 Esityksen tausta ja pääasiallinen sisältö Yliopistolain (558/2009) 36 a :n 1 momentin (xxx/2018) ja

Lisätiedot

Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista keväällä 2016. Opintopolku.fi

Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista keväällä 2016. Opintopolku.fi Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista keväällä 2016 Kevään 2016 yhteishaun aikataulu 1. hakuaika 8.1.-27.1. 2016 klo 15 Taideyliopisto, Tampereen yliopiston Teatterityö Vieraskielisiä

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIA LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN. Vanhempainilta abien huoltajille Opinto-ohjaaja Nanna Oinonen

MAHDOLLISUUKSIA LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN. Vanhempainilta abien huoltajille Opinto-ohjaaja Nanna Oinonen MAHDOLLISUUKSIA LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN Vanhempainilta abien huoltajille 7.11.2017 Opinto-ohjaaja Nanna Oinonen ABIEN OPINTO-OHJAUS Jatko-opintovaihtoehtoihin tutustuminen Koe kampus (yliopistovaihtoehdot)

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Yliopistojen opintoasiainpäivien työpaja Työpajan rakenne Ajankohtaista opiskelijavalintojen kehittämisen yleisestä

Lisätiedot

Korkeakoulujen talouden tunnusluvut Johtaja Hannu Sirén

Korkeakoulujen talouden tunnusluvut Johtaja Hannu Sirén 1 Korkeakoulujen talouden tunnusluvut 2015-2016 Johtaja Hannu Sirén Vakavaraisuus, ammattikorkeakoulut Omavaraisuusaste Centria ammattikorkeakoulu 74 % 73 % Diakonia ammattikorkeakoulu 79 % 82 % Haaga

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala SAMKin opo-päivä @ OpenSAMK 10.11.2016 Kertauksena kevään 2016 suurimmasta muutoksesta Ensikertalaiskiintiö = Lakisääteinen

Lisätiedot

SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos

SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos SADe Oppijan verkkopalvelut -hankkeen koulutustarjontatiedon ja hakupalveluiden yhteinen kehittämisjaos SADe-hankkeen ja Oppijan verkkopalvelukokonaisuuden OPH:n vastuulla olevien palveluiden tilannekatsaus

Lisätiedot

Yhteishaku Vuokko Iinatti koulutuspäällikkö. Oulun yliopisto

Yhteishaku Vuokko Iinatti koulutuspäällikkö. Oulun yliopisto Yhteishaku 2017 Vuokko Iinatti koulutuspäällikkö Hakukohteet 2017 Kandidaatti + maisterikoulutukset 3+2 v oulu.fi/yliopisto/hakijalle 3 Aloituspaikat ja ensikertalaiset - Vuoden 2017 yhteishaussa on n.

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja palvelun käyttö ja kehittäminen Seminaari 26.10.2015 Merja Väistö Erityisasiantuntija Sisältö Katsaus taaksepäin: vuoden 2015 yhteishaut Uutena opintopolkuun

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin Opintopolussa Opintopolku.fi

Haku korkeakouluihin Opintopolussa Opintopolku.fi Haku korkeakouluihin Opintopolussa 2019 Aikataulut Koulutustarjonta Hakulomake Todistusvalinnat 2019 Ensikertalaiskiintiö Automaattiset sähköpostiviestit Valintojen tulokset Opiskelupaikan vastaanottaminen

Lisätiedot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Korkeakoulujen yhteishakua koskeva uudistus 2014 Yhteishaku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin saman hakulomakkeen kautta Yhteinen hakuaika 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen, hakijalle tarjotaan

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista

Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Ajankohtaista opiskelijavalinnoista Keskeisiä linjausasioita Yleistä KSHJ:n esitutkimuksen yhteydessä sekä korkeakoulujen siitä antamissa lausunnoissa nousi

Lisätiedot

Minne ja miten lukion jälkeen? Syksy 2017 Jyväskylän Lyseon lukio

Minne ja miten lukion jälkeen? Syksy 2017 Jyväskylän Lyseon lukio Minne ja miten lukion jälkeen? Syksy 2017 Jyväskylän Lyseon lukio Koulutusjärjestelmä Suomessa Kuva: Tabletkoulu Lähde: Tabletkoulu Korkeakoulujen tarjonta, esim. JKL Jyväskylän ammattikorkeakoulu Kulttuuriala

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Aika Opintohallinto Viestintä / markkinointi Vastuu Tammikuu 2013 Yleiset valintaperusteet vuodelle 2014 Opintopalvelujohtaja, koulutusneuvosto Maaliskuu 2013 Kevään

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Kohti perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakua 29.10.2013, Helsinki Congress Paasitorni Hallitusneuvos

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYTTÄ EDISTÄVIEN TOIMENPITEIDEN LOPPURAPORTTI LUOVUTETTU REHTORI MATTI MANNISELLE VALMISTELURYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

KANSAINVÄLISYYTTÄ EDISTÄVIEN TOIMENPITEIDEN LOPPURAPORTTI LUOVUTETTU REHTORI MATTI MANNISELLE VALMISTELURYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLISYYTTÄ EDISTÄVIEN TOIMENPITEIDEN VALMISTELURYHMÄ LOPPURAPORTTI LUOVUTETTU REHTORI MATTI MANNISELLE 16.1.2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS Johdanto... 1 1 Valmisteluryhmän toiminta... 2 1.1

Lisätiedot

YHTEISHAKU 2015. Aikataulut Valintaperusteet. Centria-ammattikorkeakoulu www.centria.fi

YHTEISHAKU 2015. Aikataulut Valintaperusteet. Centria-ammattikorkeakoulu www.centria.fi YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet YHTEISHAKU Hakupalvelu (suomi) (ruotsi) (englanti) Yhteishaun aikataulut 1. hakuaika 7.1.- 27.1.2015 klo 15.00 (vieraskieliset koulutukset) 2. hakuaika 17.3.

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen. Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Opintopolku.fi

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen. Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Opintopolku.fi Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen Joni Penkari, Opetushallitus 11.10.2013 Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? 2 15.10.2013 Alatunnisteteksti Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan? 3 15.10.2013

Lisätiedot

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH

KSHJ tilannekatsaus Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH KSHJ tilannekatsaus 12.10.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Korkeakoulujen sähköinen haku- ja valintajärjestelmä Hankkeen keskeiset tavoitteet KSHJ:n rakenne Hankkeen aikataulu Miten kehitystä

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen hahmottelua OKM/KTPO 22.12.2015 Aiheita Nykytilan

Lisätiedot

Abiturienttien vanhempainilta 19.1.2019. Opinto-ohjaajan puheenvuoro

Abiturienttien vanhempainilta 19.1.2019. Opinto-ohjaajan puheenvuoro Abiturienttien vanhempainilta 19.1.2019 Opinto-ohjaajan puheenvuoro KOULUTUSRAKENNE SUOMESSA: YLIOPISTOT AMMATTIKORKEAKOULUT JATKOTUTKINNOT tohtori, lisensiaatti YLEMMÄT KORKEAKOULU- TUTKINNOT (2-3 v.)

Lisätiedot

JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio Vanhempainilta 30.8.

JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio Vanhempainilta 30.8. JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio Vanhempainilta 30.8. Jakoissa 1. - 3. ABI-VUOSI opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista syventävistä ja soveltavista kursseista

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut. Ilmari Hyvönen 29.4.2014

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut. Ilmari Hyvönen 29.4.2014 Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisen II vaihe ja hakijamaksut Ilmari Hyvönen 29.4.2014 Opiskelijavalintauudistus: hallitusohjelma, KESU, I vaihe Hallitusohjelman mukaan korkeakouluopintoihin

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin Opintopolussa 2019

Haku korkeakouluihin Opintopolussa 2019 Haku korkeakouluihin Opintopolussa 2019 Minea Wilo-Tanninen 9.11.2018 Aikataulut Koulutustarjonta Hakulomake Todistusvalinnat 2019 Ensikertalaiskiintiö Automaattiset sähköpostiviestit Valintojen tulokset

Lisätiedot

Oma Opintopolku. Millaisia oppijan henkilökohtaisia palveluita on tarjolla Opintopolussa? Riku Hanhinen Opintopolku.fi

Oma Opintopolku. Millaisia oppijan henkilökohtaisia palveluita on tarjolla Opintopolussa? Riku Hanhinen Opintopolku.fi Oma Opintopolku Millaisia oppijan henkilökohtaisia palveluita on tarjolla Opintopolussa? Riku Hanhinen 9.11.2018 Mikä on Oma Opintopolku? Oma Opintopolku on henkilökohtainen palvelu tunnistautuneille käyttäjille.

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan tilannekatsaus

Opiskelijavalinnan tilannekatsaus Opiskelijavalinnan tilannekatsaus Itä-Suomen yliopiston opiskelijavalinta 2018 Itä-Suomen yliopiston abi-päivät, 13.11.2017 Kuopio ja 17.11.2017 Joensuu Missä mennään? - opiskelijavalintojen uudistaminen

Lisätiedot

Lausuntopyyntö

Lausuntopyyntö Lausuntopyyntö OKM/65/010/2014 25.11.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM112:00/2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi ammatillisen koulutuksen,

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Mikä muuttuu kotitalousopetuksen järjestäjien kannalta? Kotitalousopetus poistuu

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen

Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen. Sari Pulkkinen Opiskelijavalinnan valtakunnalliset kehityssuunnat ja sähköisen yhteishakujärjestelmän kehittäminen Sari Pulkkinen 29.9.2011 Vuonna 2010 kevään ylioppilastutkinnossa hyväksyttiin 28 795 kokelasta yliopistoihin

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Yliopistot ja niitä vastaavat korkeakoulut. Tutkinnot Kaksiportainen tutkintorakenne Haku Opiskelijavalinta Opinto-oikeus Opintojen pisteitys

Yliopistot ja niitä vastaavat korkeakoulut. Tutkinnot Kaksiportainen tutkintorakenne Haku Opiskelijavalinta Opinto-oikeus Opintojen pisteitys Yliopistot ja niitä vastaavat korkeakoulut Tutkinnot Kaksiportainen tutkintorakenne Haku Opiskelijavalinta Opinto-oikeus Opintojen pisteitys Yliopistot ja niitä vastaavat korkeakoulut Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Metropolian opo-info 1.11.2013. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014

Metropolian opo-info 1.11.2013. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014 Metropolian opo-info 1.11.2013 Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014 Metropolian VKYH koulutustarjonta 2014 Vieraskielisessä yhteishaussa (VKYH) on tarjolla yhteensä 9 koulutusta: Tutkinto Koulutus Aloituspaikat

Lisätiedot

Jatkokoulutukseen hakeutuminen. Paimion lukion vanhempainilta ke

Jatkokoulutukseen hakeutuminen. Paimion lukion vanhempainilta ke Jatkokoulutukseen hakeutuminen Paimion lukion vanhempainilta ke 31.10.2018 Ohjausta jatko-opintoihin Opotunneilla ja infoissa Henkilökohtaisessa ohjauksessa Erilaisissa tapahtumissa: Turun korkeakoulujen

Lisätiedot

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus

Opintopolku.fi -palvelun tilannekatsaus -palvelun tilannekatsaus KSHJ-ohjausryhmä 2.6.2016 Ajankohtaista kevään yhteishausta Kevään yhteishaun sijoittelu aloitettiin 11.5.2016 Sijoittelu joka aamu kello 7. Tällä hetkellä (2.6.2016 klo 6) yhteishaussa

Lisätiedot

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Opiskelijavalintojen uudistaminen Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla?

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? 7.5.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Ylioppilastutkinnon ja ammatillisten perustutkintojen hyödyntäminen korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa OKM valintaseminaari 7.11.2017

Lisätiedot

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku 2014 18.4.2013

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku 2014 18.4.2013 Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku 2014 18.4.2013 Korkeakoulujen vieraskielisen koulutuksen kevään 2014 yhteishaku Korkeakoulujen kevään 2014 yhteishaut Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään

Lisätiedot

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28

KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 KSHJ-hankkeen ohjausryhmä Pöytäkirja Sivu 1/6 KSHJ -hankkeen ohjausryhmän kokous 28 Aika: 27.8.2014 klo 9.30-12.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), sali 313 Osallistujat: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen,

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi

Korkeakoulujen yhteishaku. Opintopolku.fi Korkeakoulujen yhteishaku Miksi korkeakouluhaku uudistuu? Pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää Pyritään saamaan korkeakoulutukseen entistä enemmän aidosti uusia opiskelijoita Pyritään

Lisätiedot

Opintopolku löydä, vertaa, hae! 5.12.2012. Verkkopäätoimittaja Satu Meriluoto OPH

Opintopolku löydä, vertaa, hae! 5.12.2012. Verkkopäätoimittaja Satu Meriluoto OPH Opintopolku löydä, vertaa, hae! 5.12.2012 Verkkopäätoimittaja Satu Meriluoto OPH Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku tulee mikä muuttuu? Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Osaamisen ja sivistyksen

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 Liiketalouden alaan kuuluvat seuraavat koulutuksen osa-alueet.: 1. Liiketalous 2. Johdon assistenttityö ja kielet 3. Tietojenkäsittely

Lisätiedot

AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto Avoin webinaari 17.5.2019 Marko Borodavkin, Kirsi Talman ja Susanna Lepola www.ammattikorkeakouluun.fi Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 22.8.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan, kun tarjonta löytyy palvelusta.

Lisätiedot