Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Vinorelbin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. vinorelbiini

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Vinorelbin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. vinorelbiini"

Transkriptio

1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Vinorelbin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten vinorelbiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Tämä lääke on määrätty vain sinulle, eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heillä olisikin samanlaiset oireet kuin sinulla. Jos havaitset haittavaikutuksia, käänny lääkärin puoleen, vaikka kokemiasi haittavaikutuksia ei olisikaan mainittu tässä pakkausselosteessa. Tässä pakkausselosteessa kerrotaan: 1. Mitä Vinorelbin Mylan on ja mihin sitä käytetään 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Vinorelbin Mylan -valmistetta 3. Miten Vinorelbin Mylan -valmistetta käytetään 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Vinorelbin Mylan -valmisteen säilyttäminen 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa 1. Mitä Vinorelbin Mylan on ja mihin sitä käytetään Vinorelbiini jota Vinorelbin Mylan sisältää, voidaan joskus käyttää myös muiden kuin tässä pakkausselosteessa mainittujen sairauksien hoitoon. Kysy neuvoa lääkäriltä, apteekkihenkilökunnalta tai muulta terveydenhuollon ammattilaiselta tarvittaessa ja noudata aina heiltä saamiasi ohjeita. Vinorelbin Mylan -valmistetta käytetään syövän hoitoon. Valmiste kuuluu lääkeryhmään, jota kutsutaan vinka-alkaloideiksi. Vinorelbin Mylan -valmistetta käytetään tietyntyyppisten keuhko- ja rintasyöpien hoitoon. 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Vinorelbin Mylan -valmistetta. Älä käytä Vinorelbin Mylan -valmistetta jos olet allerginen vinorelbiinille tai muille vinka-alkaloideille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa 6) jos sinulla on tai on äskettäin ollut vaikea infektio tai valkosolujesi määrä on laskenut huomattavasti (neutropenia) jos verihiutaleittesi määrä on laskenut huomattavasti jos olet raskaana jos imetät (imetys tulee keskeyttää vinorelbiinihoidon ajaksi) jos olet hedelmällisessä iässä oleva nainen, mutta et käytä tehokasta ehkäisymenetelmää samanaikaisesti keltakuumerokotteen kanssa.

2 Tämä lääke on tarkoitettu ehdottomasti vain laskimoon annettavaksi, eikä sitä tule ruiskuttaa selkäydinkanavaan. Varoitukset ja varotoimet Noudata erityistä varovaisuutta, jos sinulla on sydänsairaus, joka estää sydämen veren saantia (iskeeminen sydänsairaus, angina pectoris) jos saat sädehoitoa ja hoitoalueeseen kuuluu myös maksa jos sinulla on infektioon viittaavia merkkejä tai oireita (kuten kuumetta, vilunväristyksiä, kipeä kurkku), joista sinun tulee kertoa heti lääkärillesi, jotta hän voi tehdä mahdollisesti tarvittavat kokeet jos sinulla on maksan vajaatoiminta jos sinut on rokotettu hiljattain tai jos tarvitset rokotusta (erityistä varovaisuutta on noudatettava elävien heikennettyjen rokotteiden kanssa, joita ovat mm. tuhkarokko-, sikotauti-, polio- ja vesirokkorokotteet sekä BCG-rokotus tuberkuloosia vastaan) jos saat syöpälääkettä, jonka nimi on mitomysiini C, fenytoiini, itrakonatsoli, tai joka kuuluu muihin, kohdassa "Muut lääkevalmisteet ja Vinorelbin Mylan" mainittuihin lääkkeisiin. Vinorelbin Mylan -valmiste ei saa joutua kosketuksiin silmien kanssa, sillä tähän liittyy vakavan ärsytyksen ja jopa sarveiskalvohaavauman vaara. Jos näin tapahtuu, pese silmä heti fysiologisella keittosuolaliuoksella ja ota yhteys silmälääkäriin. Miesten ja naisten, joita hoidetaan Vinorelbin Mylan -valmisteella, on käytettävä tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana ja sen jälkeen: ks. raskautta ja imetystä koskeva kohta. SEKÄ miesten ETTÄ naisten on luettava jäljempänä olevat raskautta ja imetystä koskevat tiedot. Ennen jokaista Vinorelbin Mylan -antokertaa sinulta otetaan verinäyte veren koostumuksen analysointia varten. Jos analyysin tulokset eivät ole tyydyttävät, hoitoa saatetaan lykätä. Lisäkokeita voidaan tehdä, kunnes veriarvot palautuvat normaaleiksi. Muut lääkevalmisteet ja Vinorelbin Mylan Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan otat tai olet äskettäin ottanut tai saatat joutua ottamaan muita lääkkeitä. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät seuraavia lääkkeitä: mahdollisesti luuytimen toimintaan vaikuttavia muita lääkkeitä, kuten syöpälääkkeitä karbamatsepiinia, fenytoiinia ja fenobarbitaalia (epilepsialääkkeitä) antibiootteja, kuten rifampisiinia, erytromysiiniä, klaritromysiiniä ja telitromysiiniä mäkikuismaa (Hypericum perforatum) ketokonatsolia ja itrakonatsolia (sieni-infektiolääkkeitä) HIV-infektion hoitoon käytettäviä viruslääkkeitä, kuten ritonaviiria (HIV-proteaasiinhibiittori) nefatsodonia (masennuslääkkeitä) siklosporiinia ja takrolimuusia (immuunijärjestelmän toimintaa hillitseviä lääkkeitä)

3 verapamiilia, kinidiiniä (sydänlääkkeitä) muita syöpälääkkeitä, esim. mitomysiini C:tä tai sisplatiinia (hengitysvaikeuksien riski kasvaa, jos Vinorelbin Mylan -valmistetta käytetään yhtäaikaisesti mitomysiini C:n kanssa) verenohennuslääkkeitä, kuten varfariinia. Myös rokotteet kuuluvat huomioitaviin lääkkeisiin (ks. kohta Varoitukset ja varotoimet"). Raskaus ja imetys Vinorelbin Mylan -valmistetta ei pidä antaa raskaana oleville naisille, sillä se voi aiheuttaa vakavia syntymävikoja. Jos olet hedelmällisessä iässä oleva nainen, sinun on käytettävä luotettavaa ehkäisymenetelmää hoidon aikana ja vielä 3 kuukauden ajan hoidon loppumisen jälkeen. Jos tulet raskaaksi hoidon aikana, sinun tulee välittömästi ilmoittaa asiasta lääkärille. Jos olet raskaana tai tulet raskaaksi Vinorelbin Mylan -hoidon aikana, on suositeltavaa hakeutua perinnöllisyysneuvontaan. Jos olet mies, vältä lapsen siittämistä Vinorelbin Mylan -hoidon aikana ja 6 kuukauden ajan hoidon päättymisen jälkeen. Vinorelbin Mylan -hoito voi myös aiheuttaa miesten hedelmättömyyttä, joten miespotilaiden kannattaa kysyä neuvoa siemennesteen talteenotosta ennen hoidon alkua. Imetys on lopetettava ennen vinorelbiinihoidon aloittamista, sillä ei tiedetä, erittyykö vinorelbiini rintamaitoon ja vaikuttaako se siten lapseen. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Ajaminen ja koneiden käyttö Lääke voi heikentää kykyä kuljettaa moottoriajoneuvoa tai tehdä tarkkaa keskittymistä vaativia tehtäviä. On omalla vastuullasi arvioida, pystytkö näihin tehtäviin lääkehoidon aikana. Lääkkeen vaikutuksia ja haittavaikutuksia on kuvattu muissa kappaleissa. Lue koko pakkausseloste opastukseksesi. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos olet epävarma. Tutkimuksia vaikutuksesta ajokykyyn ei ole tehty. Lääkkeellä ei kuitenkaan odoteta olevan negatiivisia vaikutuksia. Vinorelbiinihoitoa saavien potilaiden on silti syytä olla varovaisia lääkeaineen tiettyjen haittavaikutusten takia. Älä aja tai käytä koneita, jos tunnet olosi uneliaaksi tai jos sinulla ilmenee muita sellaisia vaikutuksia, jotka saattavat heikentää kykyäsi ajaa autoa tai käyttää koneita. 3. Miten Vinorelbin Mylan -valmistetta käytetään Vinorelbin Mylan -valmistetta annetaan sinulle tämäntyyppiseen hoitoon erikoistuneen lääkärin valvonnassa.

4 Annos riippuu hoidettavasta sairaudesta, hoitovasteesta ja muista saamistasi lääkkeistä. Yleistilaasi ja hoitovastetta tarkkaillaan huolellisesti sekä ennen vinorelbiinihoitoa että sen aikana ja sen jälkeen. Tavanomainen vinorelbiiniannos on mg/ 2 (kehon pinta-alasta) kerran viikossa annettuna. Lääke tulee laimentaa ennen käyttöä natriumkloridi- tai glukoosiliuoksella. Lääke annetaan 6 10 minuuttia kestävänä laskimoinjektiona tai minuuttia kestävänä laskimoinfuusiona tiputuksessa. Hoidon jälkeen suoni huuhdellaan natriumkloridiliuoksella. Annosta voidaan pienentää, jos sinulla on vaikeita maksaongelmia. Turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole selvitetty. Jos käytät enemmän Vinorelbin Mylan -valmistetta kuin sinun pitäisi Tämä lääke annetaan sinulle sairaalassa, joten on epätodennäköistä, että saat sitä liian vähän tai liian paljon. Kerro kuitenkin lääkärillesi tai apteekkihenkilökunnalle, jos olet huolestunut asiasta. Jos olet ottanut liian suuren lääkeannoksen tai vaikkapa lapsi on ottanut lääkettä vahingossa, ota aina yhteyttä lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh Suomessa, 112 Ruotsissa) riskien arvioimiseksi ja lisäohjeiden saamiseksi. 4. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Esiintymistiheys Hyvin yleiset: esiintyy useammalla kuin yhdellä potilaalla 10:stä. Yleiset: esiintyy 1 10 potilaalla 100:sta. Melko harvinaiset: esiintyy 1 10 potilaalla 1 000:sta. Harvinaiset: esiintyy 1 10 potilaalla :sta. Hyvin harvinaiset: esiintyy harvemmalla kuin yhdellä potilaalla :sta. Tuntematon: esiintymistiheyttä ei voida arvioida, koska saatavilla oleva tieto ei riitä arviointiin. Vakavat haittavaikutukset jos sinulla ilmenee jokin alla mainituista haittavaikutuksista, ota heti yhteys lääkäriin Yleiset:rintakipu. Melko harvinaiset: hengitysteiden supistuminen (bronkospasmi), hengästyminen. Harvinaiset: angina pectoris (rintakipu, joka säteilee kaulaan ja käsivarteen), sydänkohtaus, keuhkosairaus. Hyvin harvinaiset:komplisoitunut sepsis (verenmyrkytys).

5 Tuntematon: akuutti systeeminen allerginen reaktio (anafylaksi, anafylaktinen sokki). Nämä ovat erittäin vakavia haittavaikutuksia. Saatat tarvita välitöntä lääkärinhoitoa. Muut haittavaikutukset jos sinulla ilmenee jokin alla mainituista haittavaikutuksista, ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian Hyvin yleiset: alhainen valkosolujen määrä (joka saattaa suurentaa infektioriskiä), alhainen punasolujen määrä eli anemia (joka saattaa aiheuttaa väsymystä), suun tai ruokatorven tulehdus, pahoinvointi ja oksentelu, ummetus ja ripuli, hiustenlähtö, pistoskohdan turvotus, aristus, kipu ja/tai ihottuma, poikkeavat tulokset maksan toimintakokeissa, syvän jännerefleksin heikkeneminen, alaraajojen heikkous. Yleiset: nivel-, lihas- ja leukakipu, kreatiniiniarvon nousu (muutos munuaisten toiminnassa), infektio-oireet (kuten kuume ja särky), verihiutaleiden niukkuus (verenvuotoriski), väsymys, kuume ja heikkous sekä kipu eri puolilla kehoa (myös kasvaimen alueella). Melko harvinaiset: vaikea sepsis (verenmyrkytys), puutuminen (parestesia), korkea verenpaine, alhainen verenpaine, punastuminen ja raajojen kylmyys. Harvinaiset: haimatulehdus, paralyyttinen ileus (suolilama), veren alhainen natriumpitoisuus, pistoskohdan nekroosi, alhaisen verenpaineen aiheuttama pyörtyminen. Hyvin harvinaiset: Guillain-Barrén oireyhtymä (ääreishermojen tulehdus, joka voi aiheuttaa heikkoutta), sydämen rytmihäiriöt. Tuntematon: tiettyjen veren valkosolujen määrän väheneminen (mikä voi aiheuttaa kuumetta), antidiureettisen hormonin epäasianmukaisen erityksen oireyhtymä (SIADH, jonka oireita ovat mm. painonnousu, pahoinvointi ja oksentely, lihaskrampit, sekavuus ja kouristelu), anoreksia (ruokahaluttomuus), ihoreaktiot. Koska veriarvojen muutoksia voi esiintyä, lääkärisi saattaa määrätä sinut verikokeisiin niiden seuraamiseksi (muutoksia voivat olla mm. valkosolujen niukkuus, anemia ja/tai verihiutaleiden niukkuus, vaikutus maksan tai munuaisten toimintaan ja kehon elektrolyyttitaseeseen). Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös kaikkia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. 5. Vinorelbin Mylan -valmisteen säilyttäminen Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä käytä tätä lääkettä pakkauksessa ja etiketissä mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän (EXP) jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää. Avaamaton pakkaus:

6 Säilytettävä jääkaapissa (2 8 C:ssa). Säilytä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Avaamisen jälkeen: Injektiopullon sisältö on käytettävä heti injektiopullon ensimmäisen avaamisen jälkeen. Laimentamisen jälkeen: Fysiologiseen keittosuolaliuokseen tai 5-prosenttiseen (50 mg/ml) glukoosiliuokseen laimennetun lääkevalmisteen on osoitettu pysyvän fysikaalisesti ja kemikaalisesti vakaana 24 tunnin ajan 2 8 C:n lämpötilassa (lämpötila saa olla korkeintaan 25 C), kun käyttökuntoon saatetun liuoksen pitoisuus on 0,5 3,0 mg/ml. Mikrobiologisista syistä tuote tulisi käyttää välittömästi. Jos sitä ei käytetä välittömästi, käytönaikaiset säilytysajat ja säilytysolosuhteet ovat käyttäjän vastuulla, eivätkä ne normaalisti saa ylittää 24:ää tuntia 2 8 C:n lämpötilassa, ellei laimennusta ole suoritettu kontrolloiduissa ja validoiduissa aseptisissa olosuhteissa. Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa. 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa Mitä Vinorelbin Mylan sisältää Vaikuttava aine on vinorelbiini. 1 ml:ssa infuusiokonsentraattia liuosta varten on 13,85 mg vinorelbiinitartraattia, joka vastaa 10 mg:n annosta vinorelbiiniä. Yksi 1ml:n injektiopullo sisältää vinorelbiinitartraattia vastaten 10 mg vinorelbiiniä. Yksi 5ml:n injektiopullo sisältää vinorelbiinitartraattia vastaten 50 mg vinorelbiiniä. Muu aine on vesi injektioita varten. Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot Vinorelbin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten, on kirkas ja väritön tai hieman vaaleankeltainen liuos. Lääkevalmiste on pakattu värittömään lasiseen injektiopulloon (tyyppiä I), joka on suljettu harmaalla bromobutyylikumitulpalla ja sinetöity vaaleansinisellä alumiinisella repäisykorkilla. Pakkauskoot: 1 x 1 ml:n injektiopullo 1 x 5 ml:n injektiopullo Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä. Myyntiluvan haltija Mylan Hospital AS Sørkedalsveien 10B NO-0369 OSLO NORJA

7 Valmistaja Agila Specialities Polska Sp.z.o.o. 10, Daniszewska Str Varsova Puola

8 Tämä pakkausseloste on tarkistettu viimeksi

9 Seuraavat tiedot on tarkoitettu vain hoitoalan ammattilaisille: Vinorelbin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Käyttöohjeet SYTOSTAATTI Lisätietoja valmisteesta löytyy valmisteyhteenvedosta. Käsittely ja käyttö Injisoitavia sytotoksisia liuoksia valmistavien ja niitä potilaille antavien henkilöiden tulee olla koulutettuja ammattilaisia, jotka tuntevat käytetyt lääkevalmisteet. Valmistuksen tulee tapahtua olosuhteissa, jotka takaavat ympäristön sekä etenkin lääkkeitä käsittelevän henkilökunnan turvallisuuden. Valmistukseen tarvitaan erityisesti tätä tarkoitusta varten varattu alue. Alueella ei saa tupakoida, syödä eikä juoda. Henkilökunnalla tulee olla käytössään asianmukaiset varusteet aineen käsittelyä varten: pitkähihaiset suojakaavut, suojanaamarit, -päähineet ja -lasit, steriilit kertakäyttökäsineet, suojapeitteet työalueelle sekä keräyspussit jätettä varten. Ruiskut ja infuusiovälineet on koottava huolellisesti vuodon välttämiseksi (Luer-lukitusten käyttöä suositellaan). Roiskeet ja vuotanut valmiste on pyyhittävä pois suojakäsineitä käyttäen. Varotoimia on noudatettava, jotta raskaana olevat henkilökunnan jäsenet eivät joutuisi valmisteelle alttiiksi. Valmisteen joutumista silmiin on ehdottomasti vältettävä: jos lääkettä joutuu silmään, silmä tulee välittömästi huuhdella tavallisella keittosuolaliuoksella. Jos silmä ärtyy, on otettava yhteys silmälääkäriin. Mikäli valmistetta joutuu iholle, kosketuskohta on pestävä perusteellisesti vedellä. Lääkkeen käsittelyn jälkeen kaikki sille altistuneet pinnat on puhdistettava huolellisesti, ja kädet ja kasvot on pestävä. Käyttämätön lääkevalmiste tai jäte on hävitettävä paikallisten vaatimusten mukaisesti. Infuusioliuoksen valmistaminen Vinorelbin Mylan -valmisteen ja lasisten injektiopullojen, PVC- tai vinyyliasetaattipussien tai polypropyleeniruiskun välillä ei ole yhteensopimattomuutta. Mikäli potilaalle annetaan yhdistelmäsytostaattihoitoa, Vinorelbin Mylan -valmistetta ei tule sekoittaa yhteen muiden aineiden kanssa. Lääkettä ei saa antaa intratekaalisesti. Vinorelbin Mylan -valmistetta saa antaa ainoastaan infuusiona laskimoon.

10 Vinorelbin Mylan -valmiste voidaan antaa hitaana (6 10 minuuttia kestävänä) bolusinjektiona sen jälkeen, kun se on laimennettu ml:aan tavallista fysiologista keittosuolaliuosta tai 5-prosenttista (50mg/ml) glukoosiliuosta tai nopeana infuusiona (20 30 minuuttia) sen jälkeen, kun se on laimennettu 125 ml:aan tavallista fysiologista keittosuolaliuosta tai 5-prosenttista (50mg/ml) glukoosiliuosta. Lääkkeen antamisen jälkeen potilaalle on aina annettava vähintään 250 ml isotonista infuusioliuosta laskimon huuhtelemiseksi. Vinorelbiini tulee antaa vain laskimoon. Ennen lääkkeen antoa on erittäin tärkeää tarkistaa, että kanyyli on asetettu hyvin laskimoon. Jos vinorelbiiniä pääsee ympäröivään kudokseen laskimonsisäisen annon aikana, se voi aiheuttaa voimakasta ärsytystä. Tällöin infuusio tulee keskeyttää, laskimo tulee huuhdella keittosuolaliuoksella ja loput annoksesta on annettava toiseen laskimoon. Jos ekstravasaatiota tapahtuu, potilaalle voidaan antaa laskimoon glukokortikoideja laskimotulehdusriskin pienentämiseksi. Kuonaeritteitä ja oksennusta tulee käsitellä varoen. Säilytys Myyntipakkauksessa: Säilytettävä jääkaapissa (2 8 C:ssa). Säilytä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Älä käytä tätä lääkettä pakkauksessa ja etiketissä mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän (EXP) jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää. Avaamisen jälkeen Injektiopullon sisältö on käytettävä heti injektiopullon ensimmäisen avaamisen jälkeen. Laimentamisen jälkeen: Fysiologiseen keittosuolaliuokseen tai 5-prosenttiseen (50 mg/ml) glukoosiliuokseen laimennetun lääkevalmisteen on osoitettu pysyvän fysikaalisesti ja kemikaalisesti vakaana 24 tunnin ajan 2 8 C:n lämpötilassa (lämpötila saa olla korkeintaan 25 C), kun käyttökuntoon saatetun liuoksen pitoisuus on 0,5 3,0 mg/ml. Mikrobiologisista syistä tuote tulisi käyttää välittömästi. Jos sitä ei käytetä välittömästi, käytönaikaiset säilytysajat ja säilytysolosuhteet ovat käyttäjän vastuulla, eivätkä ne normaalisti saa ylittää 24:ää tuntia 2 8 C:n lämpötilassa, ellei laimennusta ole suoritettu kontrolloiduissa ja validoiduissa aseptisissa olosuhteissa. Hävittäminen Käyttämätön lääkevalmiste tai jäte on hävitettävä paikallisten vaatimusten mukaisesti.

11 Bipacksedel: Information till användaren Vinorelbin Mylan 10 mg/ml koncentrat till infusionsvätska, lösning vinorelbin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du får detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare eller apotekspersonal. - Detta läkemedel har ordinerats enbart åt dig. Ge det inte till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar sjukdomstecken som liknar dina. - Om du får biverkningar, tala med läkare. Detta gäller även eventuella biverkningar som inte nämns i denna information. I denna bipacksedel finns information om följande: 1. Vad Vinorelbin Mylan är och vad det används för 2. Vad du behöver veta innan du får Vinorelbin Mylan 3. Hur du ges Vinorelbin Mylan 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Vinorelbin Mylan ska förvaras 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar 1. Vad Vinorelbin Mylan är och vad det används för Vinorelbin som finns i Vinorelbin Stirdes kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation. Fråga läkare, apotek eller annan hälsovårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion. Vinorelbin Mylan används vid behandling av cancer och tillhör en grupp läkemedel som kallas vinca-alkaloider. Vinorelbin Mylan används för att behandla vissa typer av lungcancer och bröstcancer. Vinorelbin som finns i Vinorelbin Mylan kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation. Fråga läkare, apotekspersonal eller annan hälsovårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion. 2. Vad du behöver veta innan du får Vinorelbin Mylan Använd inte Vinorelbin Mylan om du är allergisk (överkänslig) mot vinorelbin, övriga vinca-alkaloider eller något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt 6). om du har eller nyligen har haft en allvarlig infektion eller en kraftig minskning av antalet vita blodkroppar (neutropeni). om du har ett kraftigt minskat antal trombocyter. om du är gravid. om du ammar (amning måste avbrytas under behandling med vinorelbin). om du är en fertil kvinna och inte använder något effektivt preventivmedel.

12 i kombination med vaccin mot gula febern. Detta läkemedel är endast avsett för intravenöst bruk och får inte injiceras i ryggraden. Varningar och försiktighet om du haft en hjärtsjukdom som innebär bristande blodförsörjning till hjärtat (ischemisk hjärtsjukdom, angina) om du får strålbehandling och behandlingsfältet inkluderar levern om du uppvisar tecken eller symtom som tyder på infektion (t.ex. feber, frossa, halsont), tala med din läkare omedelbart så att han/hon kan ta eventuella nödvändiga prover om du har nedsatt leverfunktion om du nyligen har vaccinerats eller är i behov av en vaccination. Särskild försiktighet måste iakttas med levande, försvagade vacciner som mässling, påssjuka, röda hund, polio, vattkoppor och tuberkulos (BCG). om du behandlas med ett cancerläkemedel som heter mitomycin C, fenytoin, itrakonazol eller något annat läkemedel som nämns i avsnittet Andra läkemedel och Vinorelbin Mylan. Vinorelbin Mylan får inte komma i kontakt med ögon, då det finns risk för kraftig irritation och även sår på hornhinnan. Om detta inträffar, skölj omedelbart ögat med koksaltlösning och kontakta ögonläkare. Män och kvinnor som behandlas med Vinorelbin Mylan bör använda en effektiv preventivmetod under och efter behandlingen, se avsnittet om graviditet och amning. BÅDE män och kvinnor bör läsa informationen under nedanstående avsnitt Graviditet och amning. Innan varje behandling med Vinorelbin Mylan kommer ett blodprov att tas för att analysera dess komponenter. Om resultatet av denna analys inte är tillfredsställande, kan behandlingen behöva skjutas upp och ytterligare prover kan behöva tas tills dessa värden återgår till normala nivåer. Andra läkemedel och Vinorelbin Mylan Tala om för läkare om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana. Detta är särskilt viktigt om du använder något av följande läkemedel: övriga läkemedel som kan påverka benmärgen, t.ex. cancerläkemedel karbamazepin, fenytoin och fenobarbital (läkemedel för behandling av epilepsi) antibiotika såsom rifampicin, erytromycin, klaritromycin, telitromycin johannesört (Hypericum perforatum) ketokonazol och itrakonazol (läkemedel för behandling av svampinfektioner) antivirala läkemedel för behandling av HIV-infektion, t.ex. ritonavir (HIVproteashämmare) nefazodon (läkemedel för behandling av depression) cyklosporin och takrolimus (läkemedel som dämpar immunförsvaret) verapamil, kinidin (läkemedel för behandling av hjärtsjukdomar)

13 övriga läkemedel för behandling av cancer, t.ex. mitomycin C, cisplatin. Det föreligger en ökad risk för andningssvårigheter då Vinorelbin Mylan används i kombination med mitomycin C. blodförtunnande läkemedel, t.ex. warfarin vacciner (se Varningar och försiktighet ). Graviditet och amning Vinorelbin Mylan ska inte ges till gravida kvinnor, eftersom det kan orsaka allvarliga medfödda missbildningar. Fertila kvinnor måste använda en effektiv preventivmetod under behandling och upp till 3 månader efter avslutad behandling. Om du blir gravid under behandlingen, måste du omedelbart informera din läkare. Om du är eller blir gravid under behandling med Vinorelbin Mylan rekommenderas genetisk rådgivning. Män avråds från att skaffa barn under behandling med Vinorelbin Mylan och upp till 6 månader efter avslutad behandling. Det föreligger även en risk att behandling med Vinorelbin Mylan leder till manlig sterilitet och du kan därför överväga att söka rådgivning gällande konservering av sperma innan behandlingen påbörjas. Amning måste avbrytas innan behandling med Vinorelbin Mylan påbörjas, då det inte är känt om läkemedlet passerar över till bröstmjölk och på så sätt påverkar barnet. Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder något läkemedel. Körförmåga och användning av maskiner Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbeten som kräver skärpt uppmärksamhet. En av faktorerna som kan påverka din förmåga i dessa avseenden är användning av läkemedel på grund av deras effekter och/eller biverkningar. Beskrivning av dessa effekter och biverkningar finns i andra avsnitt. Läs därför all information i denna bipacksedel för vägledning. Diskutera med din läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Inga studier har utförts på effekten på förmågan att framföra fordon, men ingen negativ påverkan förväntas. Dock är det nödvändigt att iaktta försiktighet hos patienter som behandlas med vinorelbin med hänsyn till vissa biverkningar av läkemedlet. Du ska inte framföra fordon eller använda maskiner om du känner dig trött eller om du upplever någon annan effekt som kan försämra din förmåga att framföra fordon eller använda maskiner. 3. Hur du ges Vinorelbin Mylan ges Vinorelbin Mylan kommer att ges till dig under överinseende av en läkare som är specialiserad på denna typ av behandling. Vilken dos du får beror på vilket tillstånd du behandlas för, hur du svarar på behandlingen samt vilka övriga läkemedel du behandlas med. Ditt allmäntillstånd och ditt svar på behandlingen kommer att observeras noggrant före, under och efter behandling med vinorelbin. Vanlig dos vinorelbin är 25 30mg/m 2 kroppsyta givet en gång per vecka.

14 Innan användning ska läkemedlet spädas med natriumkloridlösning eller glukos, och därefter ges som intravenös injektion under 6 10 minuter eller som infusion (dropp) under minuter. Efter behandlingen kommer venen att spolas igenom med natriumkloridlösning. Dosen kan komma att minskas om du har svåra leverproblem. Säkerhet och effekt hos barn har inte fastställts. Om du fått för stor mängd av Vinorelbin Mylan Då detta läkemedel ges till dig på sjukhus är det osannolikt att du får för liten eller för stor mängd. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Om du Fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.ex. ett barn fått i sig läkemedlet av misstag kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel.112 i Sverige, i Finland) för bedömning av risken samt rådgivning. 4. Eventuella biverkningar Liksom alla läkemedel kan Vinorelbin Mylan orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem. Frekvens: Mycket vanliga: Förekommer hos fler än 1 användare av 10 Vanliga: Förekommer hos 1 till 10 användare av 100 Mindre vanliga: Förekommer hos 1 till 10 användare av Sällsynta: Förekommer hos 1 till 10 användare av Mycket sällsynta: Förekommer hos färre än 1 användare av Ingen känd frekvens: kan inte beräknas från tillgängliga data. Allvarliga biverkningar kontakta läkare omedelbart om du drabbas av någon av följande biverkningar: Vanliga: Bröstsmärta. Mindre vanliga: Kramp i luftvägarna (bronkospasm), andfåddhet. Sällsynta: Kärlkramp (bröstsmärta som kan stråla ut mot halsen eller armen). Hjärtinfarkt, lungsjukdom. Mycket sällsynta: Komplicerad septikemi (blodförgiftning). Ingen känd frekvens: Akut systemisk allergisk reaktion (anafylaxi, anafylaktisk chock). Dessa biverkningar är mycket allvarliga. Du kan behöva omedelbar medicinsk vård. Övriga biverkningar kontakta läkare så snart som möjligt om du drabbas av någon av följande biverkningar:

15 Mycket vanliga: Lågt antal vita blodkroppar, vilket kan öka risken för infektion. Lågt antal röda blodkroppar (anemi), vilket kan göra att du känner dig trött. Inflammation i munnen eller matstrupen. Illamående och kräkningar. Förstoppning och diarré. Håravfall. Ödem, ömhet, smärta och/eller utslag vid injektionsstället. Onormala leverfunktionsvärden, förlust av djupa senreflexer. Svaghet i nedre extremiteter. Vanliga: Smärta i leder, muskler och käkar. Förhöjda kreatininvärden (påverkad njurfunktion). Symtom på infektion, såsom feber, smärta. Lågt antal trombocyter (risk för blödning). Trötthet, feber, svaghet, smärta på olika ställen i kroppen, inklusive smärta på tumörstället. Mindre vanliga: Svår sepsis (infektion i blodet). Domningar (parestesi). Högt blodtryck, lågt blodtryck, rodnad och perifer kyla. Sällsynta: Inflammation i pankreas, paralytiskt tarmvred (ileus). Låga nivåer av natrium i blodet. Nekros på injektionsstället. Kollaps på grund av lågt blodtryck. Mycket sällsynta: Guillain-Barrés syndrom (inflammation i perifera nerver, vilket kan orsaka svaghet). Hjärtrytmrubbningar. Ingen känd frekvens: En minskning av en särskild typ av vita blodkroppar som kan leda till feber. Inadekvat ADH-sekretion (SIADH-syndrom). Symtom på detta syndrom inkluderar viktökning, illamående, kräkningar, muskelkramper, förvirring och kramper. Anorexi (nedsatt aptit). Hudreaktioner. Då förändringar i blodet kan uppstå, kan din läkare komma att ordinera blodprover för att kontrollera detta (lågt antal vita blodkroppar, anemi och/eller lågt antal trombocyter, påverkan på lever- eller njurfunktion samt elektrolytbalansen i kroppen). Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. 5. Hur Vinorelbin Mylan ska förvaras Förvara detta läkemedel utom syn- och räckhåll för barn. Används före utgångsdatum som anges på etiketten och kartongen efter EXP eller Utg.dat. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Obruten förpackning: Förvaras i kylskåp (2 8 C). Förvara injektionsflaskan i ytterförpackningen. Ljuskänsligt. Efter öppnande: Injektionsflaskans innehåll ska användas omedelbart efter att injektionsflaskan öppnats. Efter spädning:

16 Efter spädning med fysiologisk natriumkloridlösning eller glukoslösning 50 mg/ml (5 %) har den beredda lösningens kemiska och fysiska stabilitet påvisats i 24 timmar vid 2 8 C och under 25 C vid koncentrationer från 0,5 mg/ml till 3,0 mg/ml. Ur mikrobiologisk synvinkel ska läkemedlet användas omedelbart. Om lösningen inte används omedelbart, ansvarar användaren för förvaringstider och förhållanden innan användning, som vanligtvis inte ska vara längre än 24 timmar vid 2 8 C, såvida inte spädningen har skett under kontrollerade och godkända aseptiska förhållanden. Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man kastar läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar Innehållsdeklaration - Den aktiva substansen är vinorelbin. 1 ml koncentrat till infusionsvätska, lösning innehåller 13,85 mg vinorelbintartrat motsvarande 10 mg vinorelbin. Varje injektionsflaska à 1ml innehåller vinorelbintartrat motsvarande 10 mg vinorelbin. Varje injektionsflaska à 5ml innehåller vinorelbintartrat motsvarande 50 mg vinorelbin. - Övriga innehållsämnen är vatten för injektionsvätskor. Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar Vinorelbin Mylan 10 mg/ml koncentrat till infusionsvätska, lösning är en klar, ofärgad till svagt gul lösning i en ofärgad injektionsflaska av glas (typ I), med en grå brombutylgummipropp och försluten med en ljusblå avdragbar aluminiumförslutning. Förpackningsstorlekar: 1 x 1ml injektionsflaska 1 x 5ml injektionsflaska Eventuellt kommer inte alla förpackningsstorlekar att marknadsföras. Innehavare av godkännande för försäljning Mylan Hospital AS Sørkedalsveien 10B NO-0369 OSLO NORGE Tillverkare Agila Specialities Polska Sp.z.o.o. 10, Daniszewska Str Warsaw Polen

17 Denna bipacksedel ändrades senast (SE) / (FI)

18 Följande uppgifter är endast avsedda för hälso- och sjukvårdspersonal: Vinorelbin Mylan 10 mg/ml koncentrat till infusionsvätska, lösning Anvisningar för användning CYTOSTATIKUM För detaljerad information om detta läkemedel, se produktresumén. Hantering och användning Beredning och administrering av injektionslösningar med cytotoxiska läkemedel måste utföras av utbildad, specialiserad personal med kunskap om de läkemedel som används, under förhållanden som garanterar skydd av miljön och särskilt skydd av den personal som hanterar läkemedlen. Det kräver en beredningsplats avsedd för detta ändamål. Det är förbjudet att röka, äta eller dricka på denna plats. Personalen måste utrustas med lämplig skyddsutrustning, såsom långärmade skyddsrockar, skyddsmasker, mössor, skyddsglasögon, sterila engångshandskar, skyddsdukar för arbetsområdet samt påsar för avfall. Sprutor och infusionsset ska sättas ihop noggrant för att undvika läckage (användande av Luer Lock-fattning rekommenderas). Spill och läckage måste torkas upp och skyddshandskar ska användas. Försiktighetsåtgärder ska vidtas för att undvika att gravid personal exponeras. All kontakt med ögonen måste undvikas. Om detta inträffar, skölj omedelbart ögat med koksaltlösning. Kontakta ögonläkare vid irritation. Vid kontakt med hud, tvätta omedelbart det utsatta området med vatten. Efter avslutad behandling ska all exponerad yta rengöras noggrant och händer samt ansikte tvättas. Ej använt läkemedel och avfall skall kasseras enligt gällande anvisningar. Beredning av infusionsvätska, lösning. Det föreligger ingen inkompatibilitet mellan Vinorelbin Mylan och injektionsflaskor av glas, påsar av PVC, påsar av vinylacetat eller polypropylensprutor. Vid polykemoterapi får inte Vinorelbin Mylan blandas med andra läkemedel. Intratekal administrering är kontraindicerat. Vinorelbin Mylan får endast administreras som intravenös infusion. Vinorelbin Mylan kan administreras som långsam bolusdos (6 10 minuter) efter spädning i ml koksaltlösning eller glukoslösning 50mg/ml (5 %) eller som kortvarig infusion (20 30 minuter) efter spädning i 125 ml koksaltlösning eller glukoslösning 50mg/ml (5 %).

19 Efter administrering ska venen alltid spolas igenom med minst 250 ml isoton infusionsvätska. Vinorelbin får endast ges intravenöst. Det är mycket viktigt att försäkra sig om att kanylen är korrekt placerad i venen innan injektionen påbörjas. Om vinorelbin infiltrerar omgivande vävnad under intravenös administrering, kan kraftig irritation uppstå. I detta fall måste injektionen avbrytas, venen spolas igenom med koksaltlösning och resterande dos administreras i en annan ven. Vid extravasering kan glukokortikoider ges intravenöst för att minska risken för flebit. Exkret och uppkastningar måste hanteras med försiktighet. Förvaring Obruten förpackning: Förvaras i kylskåp (2 8 C). Förvara injektionsflaskan i ytterförpackningen. Ljuskänsligt. Används före utgångsdatum som anges på etiketten och kartongen efter EXP eller Utg.dat. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Efter öppnande Injektionsflaskans innehåll ska användas omedelbart efter öppnande. Efter spädning: Efter spädning med fysiologisk natriumkloridlösning eller glukoslösning 50 mg/ml (5 %) har den beredda lösningens kemiska och fysiska stabilitet påvisats i 24 timmar vid 2 8 C och under 25 C vid koncentrationer från 0,5 mg/ml till 3,0 mg/ml. Ur mikrobiologisk synvinkel ska läkemedlet användas omedelbart. Om lösningen inte används omedelbart, ansvarar användaren för förvaringstider och förhållanden innan användning, som vanligtvis inte ska vara längre än 24 timmar vid 2 8 C, såvida inte spädningen har skett under kontrollerade och godkända aseptiska förhållanden. Destruktion Ej använt läkemedel och avfall skall kasseras enligt gällande anvisningar.

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Vinorelbiini

PAKKAUSSELOSTE. Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Vinorelbiini PAKKAUSSELOSTE Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Vinorelbiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini PAKKAUSSELOSTE Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos Oksitosiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Carboplatin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten karboplatiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Carboplatin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten karboplatiini PAKKAUSSELOSTE 1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Carboplatin Mylan 10 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten karboplatiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. vinorelbiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. vinorelbiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Vinorelbin Actavis 10mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten vinorelbiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI PAKKAUSSELOSTE Fucithalmic vet. 1% silmätipat, suspensio koirille ja kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440 PAKKAUSSELOSTE MINIRIN 0,1 mg/ml nenätipat, liuos MINIRIN SISÄLTÄÄ: 1 ml nenätippoja sisältää: desmopressiiniasetaattia 0,1 mg vastaten desmopressiinia 0,089 mg sekä apuaineina klooributanolihemihydraattia

Lisätiedot

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE PAKKAUSSELOSTE ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE Metronidatsoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija ja valmistaja: Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, A-6250 Kundl, Itävalta

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija ja valmistaja: Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, A-6250 Kundl, Itävalta PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. VPRIV 200 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten VPRIV 400 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten velagluseraasi alfa

PAKKAUSSELOSTE. VPRIV 200 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten VPRIV 400 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten velagluseraasi alfa PAKKAUSSELOSTE VPRIV 200 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten VPRIV 400 yksikköä infuusiokuiva-aine, liuosta varten velagluseraasi alfa Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

IMOVAX POLIO Inaktivoitu poliorokote

IMOVAX POLIO Inaktivoitu poliorokote PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu. Hiilimonoksidi (CO), helium (He)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu. Hiilimonoksidi (CO), helium (He) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu Hiilimonoksidi (CO), helium (He) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos. kalsiumfolinaatti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos. kalsiumfolinaatti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi 1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE NAVIREL 10 MG/ML INFUUSIOKONSENTRAATTI, LIUOSTA VARTEN. Vinorelbiini

PAKKAUSSELOSTE NAVIREL 10 MG/ML INFUUSIOKONSENTRAATTI, LIUOSTA VARTEN. Vinorelbiini PAKKAUSSELOSTE NAVIREL 10 MG/ML INFUUSIOKONSENTRAATTI, LIUOSTA VARTEN Vinorelbiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi

Lisätiedot

Scheriproct Neo peräpuikko

Scheriproct Neo peräpuikko 1 PAKKAUSSELOSTE Scheriproct Neo peräpuikko Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat käyttää Scheriproct Neo -valmistetta. Pakkausseloste sisältää tietoa valmisteen käytön eduista ja siihen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Airomir 5 mg/2,5 ml sumutinliuos. salbutamoli

PAKKAUSSELOSTE. Airomir 5 mg/2,5 ml sumutinliuos. salbutamoli PAKKAUSSELOSTE Airomir 5 mg/2,5 ml sumutinliuos salbutamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. -

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Simdax 2,5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Levosimendaani

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Simdax 2,5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Levosimendaani PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE Simdax 2,5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Levosimendaani Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Vaikuttava aine: Basitrasiinisinkki 250 IU/g, neomysiinisulfaatti 3300 IU/g. Pakkauskoko: 20 g. Määräaikainen erityislupavalmiste. Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium PAKKAUSSELOSTE Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä Karmelloosinatrium Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli PAKKAUSSELOSTE Cytotec 0,2 mg tabletti Misoprostoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 6 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Vaikuttava aine: morfiini Lue

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Pimafucort emulsiovoide Pimafucort voide. hydrokortisoni/natamysiini/neomysiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Pimafucort emulsiovoide Pimafucort voide. hydrokortisoni/natamysiini/neomysiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Pimafucort emulsiovoide Pimafucort voide hydrokortisoni/natamysiini/neomysiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amlodipin BMM Pharma 5 mg ja 10 mg tabletit Amlodipiini

PAKKAUSSELOSTE. Amlodipin BMM Pharma 5 mg ja 10 mg tabletit Amlodipiini PAKKAUSSELOSTE Amlodipin BMM Pharma 5 mg ja 10 mg tabletit Amlodipiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Sinkkiliuos Jenson 1 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. sinkki

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Sinkkiliuos Jenson 1 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. sinkki Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Sinkkiliuos Jenson 1 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten sinkki Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä. mikonatsolinitraatti

PAKKAUSSELOSTE. Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä. mikonatsolinitraatti PAKKAUSSELOSTE Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä mikonatsolinitraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Dianeal PD4 Glucose 13,6 mg/ml, 22,7 mg/ml ja 38,6 mg/ml peritoneaalidialyysineste. 0,051 g/l

PAKKAUSSELOSTE. Dianeal PD4 Glucose 13,6 mg/ml, 22,7 mg/ml ja 38,6 mg/ml peritoneaalidialyysineste. 0,051 g/l PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa.

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa. Pakkausseloste Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

Lääkevalmisteella ei enää myyntilupaa

Lääkevalmisteella ei enää myyntilupaa PAKKAUSSELOSTE Nespo 15 mikrogrammaa, injektioneste, liuos injektiopullossa Nespo 25 mikrogrammaa, injektioneste, liuos injektiopullossa Nespo 40 mikrogrammaa, injektioneste, liuos injektiopullossa Nespo

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti PAKKAUSSELOSTE Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Echinamax tipat, liuos PERINTEINEN KASVIROHDOSVALMISTE

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Echinamax tipat, liuos PERINTEINEN KASVIROHDOSVALMISTE Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Echinamax tipat, liuos PERINTEINEN KASVIROHDOSVALMISTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli PAKKAUSSELOSTE Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle TrioBe tabletti syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Dopram 20 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. Dopram 20 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE Dopram 20 mg/ml injektioneste, liuos Doksapraamihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. -

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Magnesium Diasporal 400 mg rakeet. magnesium

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Magnesium Diasporal 400 mg rakeet. magnesium Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Magnesium Diasporal 400 mg rakeet magnesium Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Daktarin 2 % emulsiovoide mikonatsolinitraatti

PAKKAUSSELOSTE Daktarin 2 % emulsiovoide mikonatsolinitraatti PAKKAUSSELOSTE Daktarin 2 % emulsiovoide mikonatsolinitraatti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla

Lisätiedot

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin sinulle annetaan Fluorescite 100 mg/ml injektionesteliuosta. Säilytä tämä seloste.

PAKKAUSSELOSTE. Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin sinulle annetaan Fluorescite 100 mg/ml injektionesteliuosta. Säilytä tämä seloste. PAKKAUSSELOSTE Fluorescite 100 mg/ml injektioneste, liuos Fluoreseiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin sinulle annetaan Fluorescite 100 mg/ml injektionesteliuosta. Säilytä tämä seloste. Voit

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen.

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen. PAKKAUSSELOSTE Tämä pakkausseloste sisältää tietoa Dilmin-valmisteesta ja sen vaikutuksesta sekä ohjeet sen käytöstä. Pakkausseloste tulee lukea huolellisesti ennen valmisteen käyttöä. Lääkäri on voinut

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Mutaflor oraalisuspensio 10 8 CFU/ml Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos Vaikuttava aine: morfiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Calciumfolinat Hospira 10 mg/ml injektioneste, liuos kalsiumfolinaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Calciumfolinat Hospira 10 mg/ml injektioneste, liuos kalsiumfolinaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Calciumfolinat Hospira 10 mg/ml injektioneste, liuos kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti PAKKAUSSELOSTE Kingovital tabletti PERINTEINEN KASVOIROHDOSVALMISTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Rozex 0,75 % emulsiovoide. metronidatsoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Rozex 0,75 % emulsiovoide. metronidatsoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Rozex 0,75 % emulsiovoide metronidatsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trineurin tabletit tiamiininitraatti (B 1 -vitamiini) pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Oxaliplatin Sandoz 5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Oksaliplatiini

PAKKAUSSELOSTE. Oxaliplatin Sandoz 5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Oksaliplatiini PAKKAUSSELOSTE Oxaliplatin Sandoz 5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Oksaliplatiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron Fresenius Kabi 1 mg/ml injektioneste, liuos Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron Fresenius Kabi 1 mg/ml injektioneste, liuos Granisetroni PAKKAUSSELOSTE Granisetron Fresenius Kabi 1 mg/ml injektioneste, liuos Granisetroni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Irinotecan BMM Pharma, 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. Irinotecan BMM Pharma, 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti PAKKAUSSELOSTE Irinotecan BMM Pharma, 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti bentsydamiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg

PAKKAUSSELOSTE. Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg Defiante Farmacêutica, S.A. 1(8) Pakkausseloste PAKKAUSSELOSTE Hydergin 1 mg ja 1,5 mg tabletti Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Irinotecan Mylan 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. Irinotecan Mylan 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti PAKKAUSSELOSTE Irinotecan Mylan 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Irinotekaanihydrokloriditrihydraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ondansetron B. Braun 2 mg/ml injektioneste, liuos Ondansetroni

PAKKAUSSELOSTE. Ondansetron B. Braun 2 mg/ml injektioneste, liuos Ondansetroni PAKKAUSSELOSTE Ondansetron B. Braun 2 mg/ml injektioneste, liuos Ondansetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin sinulle annetaan tätä lääkettä. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. OFTAN TROPICAMID 5 mg/ml -silmätipat, liuos Tropikamidi

PAKKAUSSELOSTE. OFTAN TROPICAMID 5 mg/ml -silmätipat, liuos Tropikamidi PAKKAUSSELOSTE OFTAN TROPICAMID 5 mg/ml -silmätipat, liuos Tropikamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Albuminativ 200 g/l infuusioneste, liuos. Ihmisen albumiini

PAKKAUSSELOSTE. Albuminativ 200 g/l infuusioneste, liuos. Ihmisen albumiini PAKKAUSSELOSTE Albuminativ 200 g/l infuusioneste, liuos Ihmisen albumiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Emgesan 250 mg tabletit

PAKKAUSSELOSTE. Emgesan 250 mg tabletit PAKKAUSSELOSTE Emgesan 250 mg tabletit magnesiumhydroksidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Rozex 0,75 % geeli. metronidatsoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Rozex 0,75 % geeli. metronidatsoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Rozex 0,75 % geeli metronidatsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Käytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oculac 50 mg/ml silmätipat, liuos Povidoni K25

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oculac 50 mg/ml silmätipat, liuos Povidoni K25 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oculac 50 mg/ml silmätipat, liuos Povidoni K25 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Docetaxel Accord 20 mg/1 ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Docetaxel Accord 80 mg/4 ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Docetaxel Accord 160 mg/8 ml infuusiokonsentraatti,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrea 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Minims Pilocarpine Nitrate 20 mg/ml silmätipat, liuos kerta-annospakkauksessa Pilokarpiininitraatti

PAKKAUSSELOSTE. Minims Pilocarpine Nitrate 20 mg/ml silmätipat, liuos kerta-annospakkauksessa Pilokarpiininitraatti PAKKAUSSELOSTE Minims Pilocarpine Nitrate 20 mg/ml silmätipat, liuos kerta-annospakkauksessa Pilokarpiininitraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot