TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 16/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 16/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2008 416. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t Aika torstai klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja Hlavatý Jari jäsen Isotalo Seppo jäsen Knuts Lars Runar jäsen Korhonen Pentti jäsen Lahti Marika jäsen Nappu Juha jäsen Saksa Kirsti jäsen von Schöneman Arja jäsen Huovinen Pentti Nieminen Mikko kv:n pj kv:n vpj Hirvonen Martti kirkkoherra, saapui klo Järvensivu Jukka kirkkoherra Mäntylä Heikki kirkkoherra Norvasuo Tuomo kirkkoherra Rinne Heimo kirkkoherra Syrjänen Mervi Hurme Hannu Kaisti Aapo Kallio Hannu Kosola Seppo Salmi Anu tiedottaja yhteisten työmuotojen johtaja talous ja suunnittelujohtaja hallintojohtaja kiinteistöjohtaja lakimies, sihteeri Poissa Lehikoinen Jouni kirkkoherra Sepponen Eero kirkkoherra Vahtola Pirjo kirkkoherra Heino Paula tiedotuspäällikkö 435 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 437 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 438 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Käsittely Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. Kiinteistöjohtaja ilmoitti tuovansa käsittelyyn suullisen lisäasian. lista hyväksyttiin seuraavin muutoksin: lisättiin kiinteistöjohtajan asia PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Hlavatý ja Seppo Isotalo. 440 ILMOITUSASIAT 1. Pöytäkirjoja diakoniatyön johtokunnan pöytäkirja nro 5/ tiedotustoimikunnan pöytäkirja nro 4/ Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin.

3 Hallintojohtajan asiat 441 KIRKON TYÖMARKKINALAITOKSEN YLEISKIRJE A11 / 2008 Yleiskirjeessä ilmoitetaan muutoksesta lakiin yksityisyyden suojasta työelämässä alkaen. Lakiin on lisätty säännökset siitä, millä perusteilla työnantajalla on oikeus käsitellä työnhakijaa tai työntekijää koskevia henkilöluottotietoja heidän luotettavuutensa arvioimiseksi. Kirkon työmarkkinalaitos kehottaa seurakuntia tutustumaan uusiin säännöksiin ja soveltamaan niitä tarvittaessa silloin, kun henkilöitä palkataan palvelussuhteisiin, joissa henkilöluottotietojen selvittäminen voi olla tarpeellista henkilön luotettavuuden selvittämiseksi. Tällaisia tehtäviä seurakunnissa voivat olla esimerkiksi taloushallinnon johtavien viranhaltijoiden tehtävät. Luottotietoja ylläpitävät yritykset saavat luovuttaa tietoja suoraan työnantajalle vain laissa tarkoitetuilla perusteilla. Työnantajan on ennen tietojen hankkimista ja niiden käyttämistä päätöksenteossa ilmoitettava asiasta kyseiselle henkilölle. Henkilöluottotietojen hankinnasta aiheutuvista kuluista vastaa aina työnantaja. Kirkkoneuvosto merkitsee Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeen A11 / 2008 saaduksi ja noudatettavaksi. Yleiskirje lähetetään tiedoksi lakimiehelle ja yksiköitten johtajille. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 442 ASUNTOSIHTEERI LEENA JALAVAN EROANOMUS Asuntosihteeri Leena Jalava on toimittanut kirkkoneuvostolle seuraavan kirjeen: Anon kunnioittaen eroa asuntosihteerin virasta alkaen siirtyessäni eläkkeelle. Kiitän työnantajaa kuluneista vuosikymmenistä. Kaikkea hyvää toivottaen.

4 Kirkkohallitus on myöntänyt asuntosihteeri Leena Jalavalle vanhuuseläkkeen lukien. Kirkkoneuvosto myöntää asuntosihteeri Leena Jalavalle eron asuntosihteerin virasta lukien. Samalla kirkkoneuvosto kiittää Leena Jalavaa pitkäaikaisesta ja hyvästä palveluksesta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä. Ilmoitus Leena Jalavalle, kiinteistöjohtajalle, henkilörekisterin pitäjälle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 443 TURUN JA KAARINAN N VAMMAISOHJELMA Kirkkoneuvosto asetti vammaisneuvoston yhteisen diakoniatyön johtokunnan alaisuuteen. Neuvoston tehtäväksi annettiin mm. edistää seurakunnallisten palvelujen saatavuutta ja soveltuvuutta kaikille, tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja seurakuntayhtymän hallintoelimille. Toimikaudella vammaisneuvostoon kuuluvat Leila Häkkinen (Turun Seudun Invalidit ry), Markku Vuorinen (Varsinais Suomen Näkövammaiset ry), Veijo Lehtonen (Turun seudun kehitysvammaisten tuki ry), Heikki Arikka, Hannu Suihkonen (pj.), Merja Nurmio ja Tarja Mäntyvaara (siht.). Vammaisneuvoston laatima Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma esitettiin kirkkoneuvostolle , jolloin kirkkoneuvosto päätti pyytää siitä seurakuntaneuvostojen, sielunhoitotyön johtokunnan, kasvatusasiain keskuksen, kiinteistölautakunnan ja työympäristötoimikunnan lausunnot. Vammaisohjelma kuuluu seuraavasti: Liite Vammaisohjelmasta saadut lausunnot ovat seuraavat: Tuomiokirkkoseurakunta Turun tuomiokirkkoseurakunta pitää seurakuntayhtymän vammaisohjelmaa tarkoituksenmukaisena ja tarpeellisena ja seurakuntaneuvosto haluaa yhtyä siinä tehtyihin peruslinjauksiin.

5 Turun Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto toteaa lisäksi, että olisi tärkeää, että leirikeskus Sinappi olisi ensisijaisesti vammaisten ja vanhusten leirikäytössä. Leirikeskus Sinappi toimii ja palvelee parhaiten puitteiltaan erityisryhmien leiritarpeita. Erityisryhmien väkimäärä lisääntyy valtavasti lähivuosina. Lähtökohtana on, että kaikki erityisryhmät asuisivat kotona mahdollisimman pitkään. Erityisryhmien leiritoimintaa pitäisi lisätä ja Sinappi paikkana pitäisi olla erityisryhmien käytössä. Mikaelinseurakunta Mikaelin seurakuntaneuvosto katsoo, että yhtymän vammaisohjelmassa on otettu hyvin huomioon vammaisten ihmisten tasa arvoinen osallistuminen seurakunnan toimintaan ja päätöksentekoon. Omat haasteensa seurakuntayhtymällä tuovat kirkkojen ja seurakuntakotien esteettömyys: On luotava sellaiset puitteet jotka mahdollistavat vammaisten osallistumisen seurakuntien toimintaan. Perustiedon tuottaminen vammaisuudesta seurakuntien työntekijöille on hyvä asia, joka vammaisohjelmassa on otettu huomioon. Mikaelin seurakuntaneuvosto katsoo, että vammaisten mahdollinen työllistäminen on asia, joka vielä pitäisi jollakin tavalla ottaa yhtymän lausunnossa huomioon. Seurakuntayhtymä voisi mahdollisesti ottaa vammaisen joko lyhytaikaiseen tai vakituiseen työsuhteeseen seurakunnissa tai yhtymän eri yksiköissä. Martinseurakunta Vammaisohjelma kiinnittää ansiokkaasti huomiota moniin vammaisten näkökulmasta tärkeisiin asioihin, joita seurakunnan toiminnassa tulisi huomioida. Eräät toimenpide ehdotuksista kuitenkin herättävät myös kysymyksiä ja vaikuttavat osin ongelmallisiltakin. Seurakuntien toiminnan tulee lähtökohtaisesti olla kaikkien saavutettavissa ja kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua siihen. Tähän saavutettavuuteen sisältyvät niin fyysiset kuin psyykkisetkin ulottuvuudet. Saavutettavuuden osalta luetelluista toimenpide ehdotuksista erityisesti kohdat 1 ja 5 herättävät kysymyksiä. Seurakuntien tulee osaltaan vahvistaa suvaitsevaa ilmapiiriä, joka rohkaisee seurakuntalaisia osallistumaan sen toimintaan. Fyysisen saavutettavuuden varmistaminen liittyy kuitenkin ensisijaisesti toimitiloihin ja on siksi erityisesti seurakuntayhtymän kiinteistötoimen asia. Paikallisseurakunta voi osaltaan kiinnittää yhtymän huomiota korjausta vaativiin asioihin, mutta se ei ole ensisijainen toimija näissä kysymyksissä. Ehdotusta tulkkien ja avustajien riittävän saatavuuden takaamisesta on vaikea ymmärtää, mikäli keskeisenä toimijana asiassa nähdään seurakunta. Kuulovammaisella henkilöllä on vammaispalvelulain 8 :n nojalla subjektiivinen oikeus tulkkipalveluiden käyttöön. Lainsäädännön nojalla tulkki

6 palveluiden kustannuksista vastaa siten kunnallinen sosiaalitoimi, tulkkipalveluiden hankkimisesta käytännössä asianomainen henkilö itse. Myös eräiden muiden erityispalveluiden käyttöä on vammaispalvelulain 8 nojalla mahdollisuus anoa kunnallisena palveluna. Asia kuuluu siis sosiaalitoimen piiriin. Esteettömyys seurakunnan tiloissa on hyvin keskeinen asia ja esim. Martinseurakunnan osalta kaikissa toimitiloissa tämä ei tällä hetkellä toteudu tyydyttävästi, mihin on kiinnitetty huomiotakin. Vaikka seurakunnan toiminnassa esteettömyys ja saavutettavuus nähdään tärkeinä, konkreettisten toimenpiteiden hoito ei kuulu seurakuntien strategiaan. Yhtymän perussopimuksen nojalla vastuu kiinteistöjen asianmukaisuudesta ja hoidosta kuuluu kiinteistöosastolle, jonka näin ollen tulisi huomioida esteettömyyden varmistaminen omassa strategiassaan. Epäselväksi jää ohjelmassa myös se, millä tavoin seurakunnan tulisi toiminnassaan varmistaa, että apuvälineiden käyttö on mahdollista. Ei voine olla ensisijaisesti seurakunnan vastuulla huolehtia apuvälineiden saatavilla olosta. Mikäli taas viittaus apuvälineiden käytön mahdollisuuteen tarkoittaa, että apuvälineillä kuten pyörätuolilla tulee voida esteettömästi liikkua seurakunnan tiloissa, asia kuuluu kiinteistöosaston toimialueeseen. Sielunhoito on seurakunnan yksi perustehtävä ja sen tulee olla kaikkien seurakuntalaisten saavutettavissa. Siksi sielunhoidon saatavuutta tulee arvioida seurakunnan kokonaisuudesta käsin. Tästä näkökulmasta ajatus yhden ryhmän omapappi järjestelmästä ei ole ongelmaton. On ymmärrettävää, että vammaisuuteen, kuten muihinkin erityisiin elämäntilanteisiin liittyy kysymyksiä ja tarpeita, joista sielunhoidosta vastaavien työntekijöiden on hyvä tietää. Seurakuntien henkilöstöresursseja ei kuitenkaan ainakaan automaattisesti ole mahdollista räätälöidä erityisryhmien tarpeisiin. Realistisempaa on ajatella, että seurakunnan tarjoaman sielunhoidon ja keskusteluavun tulee olla samalla volyymilla kaikkien tavoitettavissa siten, että jokaisen avuntarvitsijan elämäntilanne kysymyksineen riittävästi huomioidaan. Vammaisuuteen liittyvän koulutuksen järjestäminen on tärkeää, erityisesti ajatellen vapaaehtoisia toimijoita. On tärkeää, että eri toimijatahoille järjestettävä koulutus mitoitetaan realistisesti ja toteutetaan siten, että se antaa vammaisten kohtaamisessa riittävät edellytykset. Katariinanseurakunta Katariinanseurakunnan seurakuntaneuvosto toteaa lausuntonaan seuraavaa: Vammaistyön tekeminen ja sen huomioiminen seurakuntamme työssä on erittäin tärkeää. Erityisen merkittävänä pidämme ohjelman johdannossa esille nostettua ajatusta: Kirkon uskon mukaan ihminen on luotu Jumalan kuvaksi eikä vammaisuus himmennä tätä kuvaa. Jumalan luomina seurakunnan jäsenet ovat erilaisia ja tasa arvoisia.

7 On hyvä, että ko. ohjelmassa kiinnitetään huomiota asennekasvatukseen sekä fyysiseen esteettömyyteen liikkumisen osalta kaikissa seurakunnan toimitiloissa ja toiminnassa. Tämän vuoden Yhteisvastuu keräyksen teemana ollut kehitysvammaisten työhön sijoittamisen tukeminen ei sen sijaan saa ohjelmassa riittävää huomiota. Yhtymässä ja paikallisseurakunnissa tulisi kartoittaa ne tehtävät, joihin voitaisiin vammaisia sijoittaa tässä tulisi muistaa myös vammautuneet seurakuntiemme työntekijät. Samoin ohjelmassa olisi hyvä tuoda esille myös mielenterveyspotilaiden asiat ja heidän työllistymisensä. Maarian seurakunta Seurakuntayhtymässä on pitkät perinteet vammaisten ihmisten kanssa toimimisesta. Vammaisjärjestön edustajista kootun työryhmän tehtävänä on ollut vammaistyön käytännön suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi on toiminut myös lasten ja nuorten vammaistyöryhmä, tiloja tutkiva työryhmä ja kuurojen seurakuntaneuvosto. Seurakuntayhtymässä on edellisten lisäksi kolme vammaistyön diakoniatyöntekijää. Saavutettava seurakunta Saavutettavuus, joka sisältää sekä psyykkisen että fyysisen ulottuvuuden on yksi tärkeimmistä osallistumisen edellytyksistä. Avoimuudella ja asenteisiin vaikuttamisella voidaan edistää saavutettavuuden toteutumista. Diakoniakasvatus esim. rippikouluissa toteutettuna erilaisin menetelmin on toimintaa, jolla poistetaan syrjintää ja eriarvoisuutta. Toiminnasta ja päätöksenteosta informoiminen on tärkeää. Viestinnän tulisi olla monipuolista ajatellen erilaisia kohderyhmiä. Asiantuntija apu on välttämätöntä. Vammaisten mahdollisuuksia tulla mukaan luottamustoimiin on myös pyrittävä kaikin tavoin edistämään. Diakoniakeskukseen on keskitetty monenlainen erityisosaaminen liittyen vammaisten toiminnan järjestämiseen, jonka puoleen kääntyä, kun tarvitaan asiantuntijuutta esim. tilaisuuksien järjestämisessä. Esteettömyys Uudisrakentamisessa asiat voidaan ottaa hyvin huomioon etenkin, jos käytetään jo suunnitteluvaiheessa asiantuntija apua. Vanhojen kohteiden korjaamisessa esiintyy ongelmia, joskus joudutaan mahdottomuuksien eteen. Edellä mainitut työryhmät ovat tehneet kartoittavaa työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden toteutumiseksi. Toimenpide esitykset ovat selkeitä. Viestintä Viestinnän suunnittelussa on mietittävä kohderyhmiä ja käytettävä riittävää asiantuntija apua sen toteuttamisessa.

8 Sielunhoito ja vertaistuki Sielunhoito on yksi kirkon perustehtävistä. Kaikilla ihmisillä on oikeus tulla ymmärretyksi ja saada tarvitsemaansa sielunhoitoa. Työntekijän tehtävänä onkin tukea ihmistä saamaan apua ja sielunhoitoa. Työntekijän tehtävänä on ohjata ihmistä avun piiriin ellei avun saanti muuten onnistu. Koulutus Riittävä perustieto vammaisuudesta mahdollistaa tukitoimien järjestämisen. Seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille tulee järjestää koulutustilaisuuksia. Teknologia on kovasti kehittynyt, joten sen saaminen käytäntöön edellyttää tiedonsaantia ja koulutusta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma on selkeä ja hyvä toimenpide esityksineen Ruotsalainen seurakunta Åbo svenska församling är en språklig minioritet i den kyrkliga samfälligheten vilket försätter oss i en särställning. Församlingen kan t.ex. inte utnyttja alla selektivens tjänster och församlingsmedlemmarna bor på hela samfällighetens område. Församlingen bör vara tillgänglig för alla genom att avlägsna hinder, informera om verksamheten, ordna själavård och stöd, utbilda personal och förtroendevalda samt samarbeta med oliko myndigheter. Programmet förutsätter att församlingen i verksamhetsplaneringen försäkrar sig om att varje individ har samma möjligheter att delta. Församlingens verksamhet för innehålla attitydfostran om olokheter, främja de handikappades möjligheter till förtroendeuppdrag samt sträva till att de finns tilräckligt med tolkar och medhjälpare vid församlingens tillställningar. Det bör vara möjligt att använda oliko jälpmedel. För att förhindra utslagnin bör samarbete med oliko handikappförenigar utvecklas. Handikapparbetet sker idag i samarvete med handikapprådet och diakonicentralen. Den handikappade bör få stöd och handledning på sitt eget modersmål. En grupp som behöver sörsamlingens stöd och speciellt bör beaktas är anhöriga till funktionshindarade. Käännös lausunnosta on seuraava: Turun ruotsalainen seurakunta on seurakuntayhtymässä oleva kielellinen vähemmistö ja siksi olemme erityisasemassa. Seurakunta ei voi esim. käyttää hyväkseen kaikkien selektiivien palveluja ja seurakuntalaiset asuvat koko seurakuntayhtymän alueella. Seurakunnan tulee olla kaikkien saavutettavissa siten, että esteet poistetaan, toiminnasta tiedotetaan, sielunhoitoa ja tukea järjestetään, henkilö

9 kuntaa ja luottamushenkilöitä koulutetaan sekä eri viranomaisten kanssa tehdään yhteistyötä. Ohjelma edellyttää, että seurakunta toimintasuunnitelmaa laatiessaan varmistaa sen, että kaikilla on samat osallistumismahdollisuudet. Seurakunnan toiminnan tulee sisältää mielipidekasvatusta erilaisuuksista, edistää vammaisten mahdollisuuksia luottamustoimiin sekä pyrkiä siihen, että seurakunnan tilaisuuksissa on käytettävissä riittävän paljon tulkkeja ja avustajia. Erilaisten apuvälineiden käyttö tulee myös tehdä mahdolliseksi. Syrjäytymisen välttämiseksi tulee yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa kehittää. Vammaistyö tapahtuu nykyään yhteistyössä vammaisneuvoston ja diakoniakeskuksen kanssa. Vammaisen tulee saada tukea ja ohjausta omalla äidinkielellään. Eräs erityisesti huomioitava, seurakunnan tukea tarvitseva ryhmä ovat toimintarajoitteisten omaiset. Henrikinseurakunta Kun ohjelmassa esitetään seurakunnille toimenpiteitä, joudutaan seurakuntien päässä miettimään, minkä asteiseen sitoutumiseen seurakunnan resurssit asiassa riittävät. Ohjelman ongelmana on paikoin epäselvyys. Seurakunta ei ohjelmaa hyväksyessään voi etukäteen riittävän tarkkaan tietää, mihin ja minkä hintaisiin toimenpiteisiin se ohjelman myötä tulee sitoutuneeksi. Esimerkiksi puheena olevan ohjelman kohta kaksi Saavutettava seurakunta: Seurakuntien toiminnan suunnittelussa tulee varmistaa, että jokaisella yksilöllä on samat mahdollisuudet osallistumiseen (toimenpide esitys nro 1). Tavoite on kannatettava, mutta jotta yksittäinen seurakunta voisi sitoutua tavoitteeseen, pitäisi tietää, miten Saavutettava seurakunta käytännössä nykyisen määrärahanjakomallin puitteissa rahoitetaan. Saavutettavuudessa ei ole kyse vain rahasta, mutta toisaalta kyllä siitäkin. Samoin ajatus siitä, että seurakunnallisissa tilaisuuksissa pitää varmistaa riittävä määrä tulkkeja ja avustajia (toimenpide esitys nro 5), jää kuolleeksi kirjaimeksi, jos samalla ei ole selvyyttä, miten tästä sinänsä kannatettavasta haasteesta taloudellisesti on tarkoitus selvitä. Kohdassa Esteettömyys todetaan (toimenpide esitys nro 7), että seurakunnan toiminnassa tulee varmistaa, että apuvälineiden käyttö on mahdollista. Lukija, joka ei työkseen ole perehtynyt vammaisten kysymyksiin, joutuu kysymään, minkälaisista apuvälineistä lienee kyse. Ilman tätä tietoa on vaikea ottaa kantaa, missä määrin kohtuullinen kohdan toimenpide esitys seurakunnan kannalta katsottuna on. Sielunhoito ja vertaistuki kohdassa tuodaan esille oma pappi järjestelmä kertomatta kuitenkaan, mitä tällä järjestelmällä tarkoitetaan. Mikä on seurakuntien papeille tässä yhteydessä kaavailtu osuus?

10 Vasta sen jälkeen kun edellä esitettyihin näkökulmiin ja kysymyksiin on saatu seurakunnan kannalta hyväksyttävät vastaukset, seurakunta voi puoltaa vammaisohjelman hyväksymistä. Vammaisohjelman hyväksymiseen liittyy muitakin ongelmia. Esteettömyys kohdan toimenpide esitys nro 4 ilmaisee, että esteettömyyden ja saavutettavuuden tulee olla osa seurakuntayhtymän ja seurakuntien strategiaa. Tässä yhteydessä pitää muistaa, että yhteinen kirkkoneuvosto voi yhtymän vammaisohjelmasta päättäessään asettaa tavoitteita itselleen, mutta ei seurakunnille (seurakuntien seurakuntaneuvostoille). Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhteinen kirkkoneuvosto voi suosittaa seurakuntien strategioihin tärkeäksi katsomiaan teemoja, kuten tässä tapauksessa esteettömyyden ja saavutettavuuden ajatusta, mutta se ei voi tehdä asiassa päätöksiä seurakuntien ylitse tai puolesta. Paattisten seurakunta Paattisten seurakunnalla ei ole huomautettavaa vammaisohjelmasta. Kaarinan seurakunta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma on kolmas vammaisohjelma, joka koskee seurakuntaamme. Kaarinan seurakunta on aikaisemmin antanut lausunnon Kaarinan vammaispoliittisesta ohjelmasta ja on osittain kiinnittänyt huomiota samoihin seikkoihin jo siinä lausunnossaan. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma perustuu Kirkko kaikille Kirkon vammaisohjelmaan, jota on käytetty toiminnan suunnittelun virikkeenä. Kirkko kaikille on kirjattuna myös Kaarinan seurakunnan strategiassa Kaarinan seurakunnassa on jo pitkään pyritty toiminnassa ottamaan huomioon eri tavalla vammaiset seurakuntalaiset, vaikka vammaisuutta ei ole strategiassa erikseen mainittu. Vammaisten osallistumista on tuettu monin eri keinoin, silloinkin kun rakenteita ei ole voitu muuttaa. Tästä esimerkkinä pyörätuolia käyttävien nuorten mahdollisuus osallistua oman seurakunnan rippikoululeirille ja Papinholman kesäpäivien tarjoilujen tuominen pihalle, jolloin pyörätuoli ei ole este osallistumiselle. Kaarinalaiset eri tavoin vammaiset ihmiset ovat luontevasti osa yhteistä seurakuntaa. Seurakunnalla on luonnollisesti myös toimintaa, johon vammaisen ei ole mahdollista osallistua. Toisaalta seurakuntayhtymällä on erikseen toimintaa eri tavalla vammaisille henkilöille. Seurakuntayhtymä varmistaa saavutettavuuden silloin, kun vamma estää osallistumisen oman seurakunnan toimintaan. Nykyisin yhä useammat vammaiset haluavat kuitenkin olla integroituneena oman seurakuntansa toimintaan. Integroitumisesta aiheutuvia kustannuksia ei ole otettu huomioon seurakunnan toiminnassa. Oletusarvo lienee, että vammainen on aina erityistyömuotojen käyttäjä. Esimerkkinä tästä on vastuu rippikoululeirin henkilökohtaisten avustajien palkkaamisesta.

11 Saavutettavuuden varmistaminen ei ole useinkaan helppoa, koska vammaisen tarvitessa tulkkia tai muuta avustajaa on asiasta oltava tieto hyvissä ajoin etukäteen ja palkanmaksaja oltava selvillä. Ohjelmassa toivotaan laajaa informaatiota toiminnasta ja saavutettavuudesta. Seurakunnalla ei ole resursseja nykyistä laajempaan informaatioon. Puhelinluettelossa on kyllä aika kattava informaatio tiloista, mutta toiminta ja äänentoisto voi olla vammaiselle yllätys. Kaarinan seurakunnan luottamuselimet ovat vaaleilla valittuja, jolloin seurakunta ei voi olla edistämässä vammaisten mahdollisuuksia olla mukana päätöksenteossa. Seurakuntayhtymän uudet tilat toimivat kiitettävästi eri lailla vammaisten ihmisten tarpeet huomioon ottaen. Vanhoissa tiloissakin on tehty muutoksia sikäli kun ne ovat mahdollisia. Tilojen esteettömyydestä saa tietoa esteetön Kaarina oppaasta. Rippikoulutyössä pitäisi jokaisella seurakunnalla olla ainakin yksi leiri, jonka paikka soveltuu liikuntavammaiselle ja siitä tiedotetaan riparioppaassa. Kaarinalaisilla vammaisjärjestöillä ei ole virallista oma pappi järjestelmää. Heille on kuitenkin aina löytynyt pappi tai diakoniatyöntekijä tilaisuuksiin silloin kun he ovat sitä tarvinneet. Vammaisten sielunhoito toteutuu oman seurakunnan yhteydessä silloin kun siihen ilmenee tarvetta. Vammaisohjelmaa toteutettaessa on otettava huomioon, että Kaarinassa on jo aika monia omia vammaisjärjestöjä ja vammainenkin Kaarinassa asuva on kaarinalainen. Erityishuomiota seurakunnilta vaatii jatkossa yhä lisääntyvä keskivaikeasti kuulovammaisten ja näkövammaisten joukko. Heitä ei ole aina otettu riittävästi huomioon ja he ovat suuressa syrjäytymisvaarassa, samoin kuin mielenterveyskuntoutujatkin. Kaarinan kaupungin vammaisohjelmassa pyydetään seurakuntayhtymää ottamaan huomioon esteettömyys kaikissa tiloissa ja kiinnittämään erityishuomiota kuulovammaisiin. On valitettavaa, että vammaisohjelmassa ei edellytetä aikatauluja eikä vammaisohjelman kestoa muutoin kuin toteamalla, että ensimmäinen seurantaraportti laaditaan v Sielunhoitotyön johtokunta Hyvää virkamiestyötä. Johdannossa olisi hyvä huomioida myös psyykkisesti kroonisesti sairastavat ihmiset fyysisesti sairastavien rinnalla. Kasvatusasiain johtokunta Kasvatusasiain johtokunta pitää tärkeänä vammaisten asioiden nostamista ohjelman avulla oleelliseksi osaksi seurakuntayhtymän ja sen eri yksiköitten kaikkea toimintaa. Kristuksen kirkon eräänä keskeisenä tehtävän on ai

12 na ollut ja tulee edelleenkin olla kaikkien ihmisten tasa arvoisuuden edistäminen. Kasvatusasiain keskus voi omilla toimenpiteillään edistää asennekasvatusta yhteisen lapsityön puitteissa, mahdollistamalla erityisten oppijoiden rippikoulun sekä kehittämällä leirikeskuksia mahdollisimman esteettömiksi. Kasvatusasiain johtokunta esittää harkittavaksi, että seurakuntayhtymä työvoimaa rekrytoidessaan pyrkisi mahdollisimman laajasti huomioimaan myös vammaiset. Diakoniatyön johtokunta Seurakuntayhtymään perustetun vammaisneuvoston yhtenä tehtävänä on ollut vammaisohjelman laatiminen seurakuntayhtymään. Ohjelmalla pyritään vastaamaan niihin haasteisiin, joita vammaistyössä on kohdattu. Ohjelman laatiminen on ollut vaativa tehtävä, koska vastaavanlaista paikallista seurakunnallista mallia ja vertailukohtaa ei ole ollut käytettävissä. Ohjelman teossa apuna on ollut Kirkon vammaisohjelma Kirkko Kaikille sekä Turun ja Kaarinan kaupunkien vammaisohjelmat. Seurakuntayhtymässä tehty vammaistyö on ollut monessa mielessä uusia uria aukovaa. Seurakuntayhtymän vammaistyön piirissä on mm. perustettu erilaisia vammaisten omia yhdistyksiä, jotka osallistuvat edelleen tehtävään vammaistyöhön vammaistyöryhmän kautta. Seurakuntayhtymään perustettu vammaisneuvosto ja laadittu vammaisohjelma on luontevaa jatkoa tälle linjalle. Painottamalla seurakunnallisen toiminnan saavutettavuutta ja esteettömyyttä laadittu vammaisohjelma nostaa esiin ajankohtaisen kysymyksen vammaisten ihmisten mahdollisuuksista osallistua seurakunnalliseen toimintaan. On hyvä todeta, että muualla yhteiskunnassa esim. kouluissa ja työelämässä vammaisten integroituminen on edennyt ripeämmin kuin seurakunnallisessa toiminnassa. Osin asiaan vaikuttavat asenteet ja osin seurakuntayhtymässä vallitsevat jäykät rakenteet. Vammaiset tarvitsevat sekä mahdollisuuksia osallistua kaikille tarkoitettuun seurakunnalliseen toimintaan että vertaistuen tyyppistä toimintaa. Väestön ikääntyessä tarve toiminnan saavutettavuudelle ja tilojen esteettömyydelle entisestään kasvaa. Tätä varten seurakuntayhtymässä on laadittu myös vanhustyön strategia, jossa on myös painotettu toiminnan saavutettavuutta ja tilojen esteettömyyttä. Nämä asiat tulisikin ottaa huomioon sekä seurakuntayhtymän että seurakuntien ja yksikköjen strategioissa ja toiminnan suunnittelussa. Johtokunta yhtyy saavutettavuuden ja esteettömyyden osalta ohjelmassa esitettyihin toimenpide esityksiin. Johtokunta painottaa erityisesti suunnitelmallisesti ja ammattitaitoisesti suoritettavan tilojen esteettömyyskartoituksen ja esteiden poistamiseksi tehtävän suunnitelman tarpeellisuutta.

13 Ohjelmassa esiin nostetut viestintä, sielunhoito ja vertaistuki, koulutus ja yhteistyö ovat vammaisohjelman tavoitteiden toteutumisen kannalta myös tärkeitä. Toimenpiteet edellyttävät asianomaisilta toimijoilta ryhtymistä konkreettisiin toimenpiteisiin. Ohjelman tavoitteiden toteutuminen edellyttää etenkin seurakuntayhtymän sisällä lisää yhteistyötä ja kumppanuutta. Vammaisohjelman toteutumisen seuranta on luontevasti vammaisneuvoston tehtävä. Työympäristötoimikunta Vammaisohjelman kohta 2. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA Toimenpide esitys 1. On pääosin kunnossa. Toimenpide esitys 2. On pääosin kunnossa. Toimenpide esitys 3. Seurakuntayhtymän nettisivuille tulee laittaa kiinteistöjen saavutettavuus ja niiden ominaisuudet. Toimenpide esitys 4. Asiaa tulee edistää, mutta se on ennen kaikkea taustajärjestöjen tehtävä. Toimenpide esitys 5. Nykyinen tilanne on kunnossa. Kaikkiin tilaisuuksiin ei avustajia ja tulkkeja tarvita, vaan niitä käytetään sanotulla tavalla tarvittaessa. Vammaisohjelman kohta 3. ESTEETTÖMYYS Toimenpide esitys 1. On järjestyksessä. Toimenpide esitys 2. On järjestyksessä. Toimenpide esitys 3. Esteettömyyskartoitus on tehty kirkkojen osalta noin kaksi vuotta sitten. Kiinteistötoimisto noudattaa laatimaansa toteuttamissuunnitelmaa. Toimenpide esitys 4. On huomioitavissa. Toimenpide esitys 5. On järjestyksessä. Toimenpide esitys 6. On järjestyksessä. Toimenpide esitys 7. On pääosin järjestyksessä. Vammaisohjelman kohta 4. VIESTINTÄ Toimenpide esitys 1. Asia tulee huomioida seurakuntayhtymän viestintästrategiaa tehtäessä. Vammaisohjelman kohta 5. SIELUNHOITO JA VERTAISTUKI Toimenpide esitys 1. On paikallisseurakuntien vastuulla. Toimenpide esitys 2. On toteutettavissa. Toimenpide esitys 3. Kuuluu diakoniakeskuksen normaaliin työhön. Toimenpide esitys 4. On järjestykessä. Vammaisohjelman kohta 6. KOULUTUS

14 Toimenpide esitys 1. On järjestyksessä. Vammaisohjelman kohta 7. YHTEISTYÖ Toimenpide esitys 1. On järjestyksessä. Kiinteistölautakunta Lautakunta pitää vammaisohjelmaa hyvänä ja yhtyy siihen. Lisäksi lautakunta toteaa, että kiinteistötoimisto on jo käynnistänyt yhteistyön vammaisneuvoston kanssa, pyytänyt siltä lausunnot ja ottanut huomioon sen esitykset eri rakennushankkeissa. Vammaisneuvosto on huomioinut annetut lausunnot ja tehnyt vammaisohjelman kohdan 2. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA toimenpideehdotuksiin muutoksia. Lausunnolla olleessa vammaisohjelmassa toimenpidekohta 5 kuului seuraavasti: Seurakunnallisissa tilaisuuksissa tulee varmistaa tarvittaessa riittävä määrä tulkkeja ja avustajia. Lausuntoihin perustuen vammaisneuvosto on muuttanut kohdan seuraavaksi: Seurakunnallisissa tilaisuuksissa tulee varmistaa tarvittaessa riittävä määrä yleisavustajia ja tarpeen mukaan tulkkeja. Toimenpide ehdotuksiin on myös lisätty uusi kohta 6: 6. Seurakuntayhtymässä mahdollistetaan myös vammaisten ihmisten työllistyminen. Vammaisneuvoston tekemien muutosten jälkeen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma on seuraava: Liite Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelman vuosille liitteen 2 mukaisena ja lähettää sen suosituksena noudatettavaksi kaikissa yksiköissä. Ilmoitus kirkkoherroille ja yksiköitten johtajille. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin.

15 hyväksyttiin. 444 PALKKA ASIAMIEHEN VAIHDOS Seurakuntayhtymän palkka asiamieheksi on lähtien nimetty lakimies Mia Fager. Palkka asiamiehen varamiehenä on toiminut talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti. Mia Fager on virkavapaalla välisen ajan., jonka ajan palkka asiamiehen tehtäviä hoitaa palkka asiamiehen varamies talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti. Johtoryhmä esittää, että kyseiseksi ajaksi palkka asiamiehen varamieheksi nimettäisiin lakimies Anu Salmi. Kirkkoneuvosto toteaa, että palkka asiamiehen tehtävät välisen ajan hoitaa palkka asiamiehen varamies talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti. Kirkkoneuvosto päättää nimetä palkka asiamiehen varamieheksi kyseiseksi ajaksi lakimies Anu Salmen. Ilmoitus Aapo Kaistille, Anu Salmelle, Kirkon työmarkkinalaitokselle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 445 PIIKKIÖN SEURAKUNNAN LIITTYMISTÄ VALMISTELEVA ASIANTUNTIJATYÖRYHMÄ Kirkkoneuvosto asetti Piikkiön seurakunnan liittymistä valmistelevan asiantuntijatyöryhmän, johon valittiin Piikkiön seurakunnasta kirkkoherra Tapio Määttä ja talouspäällikkö Päivi Järvinen sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä kirkkoherra Pirjo Vahtola, lakimies Mia Fager, talouspäällikkö Irma Hokka, kasvatustoimenjohtaja Hannu Hurme, talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti, hallintojohtaja Hannu Kallio ja kiinteistöjohtaja Seppo Kosola. Asiantuntijatyöryhmä on kokoontunut kolme kertaa. Työskentelytapana on ollut varmistaa toimenpiteitä aiheuttavien asiakokonaisuuksien valmistelu normaalina virkamiestyönä.

16 Jotta kokonaisuus pysyisi hallinnassa, tarvitaan eri osakokonaisuuksien valmistelun edistymistä koordinoiva henkilö, joka toimisi asiantuntijatyöryhmän jäsenenä ja pitäisi kirjaa myös työryhmän kokouksissa. Tähän tehtävään esitetään nimettäväksi hallintosihteeri Armi Laaksonen, jolloin valmistelutyö koordinoituu saumattomasti hallintoviraston toimintaan. Tämä kuntaliitoksesta johtuva työtehtävä on poikkeuksellinen, eikä se kuulu hallintosihteerin normaaliin työkuvaan. Tämän vuoksi tehtävästä on kohtuullista maksaa OVO korvaus kunnes työryhmän työn katsotaan päättyneen. Kirkkoneuvosto nimeää hallintosihteeri Armi Laaksosen Piikkiön liittymistä valmistelevan asiantuntijatyöryhmän jäseneksi ja sihteeriksi. Tehtävästä maksetaan 250 euron OVO korvaus kunnes työryhmä saa työnsä päätökseen. Samalla kirkkoneuvosto vahvistaa, että Mia Fagerin virkavapausajaksi hänen tilalleen työryhmään tulee hänen sijaisensa lakimies Anu Salmi. Ilmoitus Armi Laaksoselle, Anu Salmelle ja asiantuntijatyöryhmälle. Käsittely Hallintojohtaja teki esitykseen seuraavan lisäyksen: Piikkiön liittymistä valmistelevan asiantuntijatyöryhmän jäseneksi nimetään keskusrekisterin johtaja Jouko Räty. Kirkkoneuvosto päätti nimetä Piikkiön liittymistä valmistelevan asiantuntijatyöryhmän jäseneksi keskusrekisterinjohtaja Jouko Rädyn sekä jäseneksi ja sihteeriksi hallintosihteeri Armi Laaksosen. Hallintosihteeri Armi Laaksoselle asiantuntijatyöryhmän jäsenen ja sihteerin tehtävästä maksettava OVO korvaus on 250 e/kk kunnes työryhmä saa työnsä päätökseen. Ilmoitus Armi Laaksoselle, Jouko Rädylle, Anu Salmelle, asiantuntijatyöryhmälle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. 446 TYÖTTÖMYYSTURVAN TYÖNANTAJAN OMAVASTUUMAKSU Suurilta työnantajilta aletaan periä alkaen työttömyysturvan omavastuumaksuja osana työttömyysturvan lisäpäiväoikeudenrahoitusta. Työnantajalle voi syntyä omavastuumaksuvelvollisuus, jos se on irtisanonut ikääntyneen työntekijän ja irtisanottu on jäänyt pitkäaikaisesti työttömäksi.

17 Omavastuumaksun määrää Työttömyysvakuutusrahasto, joka perii maksun työnantajalta työttömyyskassojen ja Kelan antamien tietojen perusteella. Työttömyysvakuutusrahasto on lähettänyt omavastuumaksua käsittelevän esitteen ohjeeksi talous ja henkilöstöasioista vastaaville. Ohje on nähtävissä kirkkoneuvoston kokouksessa sihteerin asiakirjoissa. Sähköisenä ohjeet löytyvät osoitteesta kohdasta Suurtyönantajan omavastuumaksu. Kirkkoneuvosto merkitsee Työttömyysvakuutusrahaston työttömyysturvan omavastuumaksuja koskevat ohjeet tiedoksi. Kaikkia esimiehiä pyydetään tutustumaan ohjeisiin, jotka ovat osoitteessa kohdassa Suurtyönantajan omavastuumaksu. Ilmoitus kaikille esimiehille, lakimiehelle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Jäsen Jari Hlavatý kysyi, mitä omavastuumaksujen yhteydessä tarkoitetaan ikääntyneellä työntekijällä. Hallintojohtaja lupasi suullisen vastauksen seuraavassa kokouksessa. hyväksyttiin. 447 KIRKON TYÖMARKKINALAITOKSEN YLEISKIRJE A12 / 2008 Kirkon yleisen virka ja työehtosopimuksen mukainen seuraava palkantarkistusajankohta on Tällöin tulevat voimaan uudet vaativuusryhmien vähimmäispalkat sekä erinäiset lisät. Tarkistetut palkat tulee maksaa ensisijaisesti lokakuun 2008 säännöllisen palkanmaksun yhteydessä, mutta viimeistään marraskuun 2008 aikana. Yleiskirjeessä selostetaan palkantarkistusten täytäntöönpanoa eri ryhmille. Uudet vaativuusryhmien vähimmäispalkat lukien ovat seuraavat: Liite Kirkkoherrojen palkantarkistukset Kirkkoherran viran ja sen haltijan peruspalkkaa tarkistetaan lukien 2,7 prosentilla. Tarkistus tehdään siihen peruspalkkaan, joka on voimassa Peruspalkkaa pyöristetään hinnoitteluryhmän vähimmäispalkan mukaiseksi, jos voimassa oleva peruspalkkaa on hinnoitteluryhmän vähimmäispalkan mukainen ja jos 2,7 prosentilla tarkistettu peruspalkka jäisi pienemmäksi kuin hinnoitteluryhmän vähimmäispalkka on. Viranhaltijoiden ja kuukausipalkkaisten työntekijöiden palkantarkistukset

18 Kuukausipalkkaisten työntekijöiden ja viranhaltijoiden peruspalkkaa tarkistetaan 2,3 prosentilla lukien. Vaativuusryhmän vähimmäispalkan ylittävä peruspalkkaa koostuu vaativuusosasta ja mahdollisesta erityisestä perusteesta, jotka tarkistetaan samalla 2,3 prosentilla. Vuosisidonnainen palkanosa määräytyy suhteessa peruspalkkaan ja se tarkistetaan samassa yhteydessä. Myös järjestelmän mukaista peruspalkkaa tarkistetaan 2,3 prosentilla. Järjestelmän mukaisella peruspalkalla tarkoitetaan sitä peruspalkkaa, jotka tehtävässä KirVESTES 32 :n mukaisesti maksettaisiin, ellei kirkon palkkausjärjestelmän täytäntöönpanoa ole porrastettu. Jos peruspalkka on tästä porrastuksesta johtuen vaativuusryhmän vähimmäispalkkaa tai vahvistettua järjestelmän mukaista peruspalkkaa alempi, niin tällaisia eroja ei tässä yhteydessä kurota umpeen. Peruspalkkaa pyöristetään vaativuusryhmän vähimmäispalkan mukaiseksi, jos voimassa oleva peruspalkka on vaativuusryhmän vähimmäispalkan mukainen ja jos 2,3 prosentilla tarkistettu peruspalkka jäisi pienemmäksi kuin vaativuusryhmän vähimmäispalkka on. Tuntipalkkaisten työntekijöiden palkantarkistukset Tuntipalkkahinnoittelun mukaisten tuntipalkkaisten työntekijöiden perustuntipalkkoja tarkistetaan 3,1 prosentilla. Vastaava 3,1 prosentin korotus tehdään mahdolliseen henkilökohtaiseen lisään ja työolosuhdelisiin. KirVESTESin tuntipalkkahinnoittelun mukaiset tuntipalkat ovat lukien seuraavat: Liite Liitteen mukaista palkkaa aletaan maksaa lokakuun alkua lähinnä seuraavan palkanmaksukauden alusta. Kuukausipalkkaisten lisien tarkistaminen Euromääräisiä lisiä tarkistetaan liitteen mukaisesti: Liite Sellainen lisä, joka määräytyy suhteessa viranhaltijan tai työntekijän peruspalkkaan, tulee tarkistetuksi peruspalkan tarkistamisen seurauksena. Muita laillisesti syntyneitä lisäpalkkioita tarkistetaan 2,3 prosentilla. Nuorten kausityöntekijöitten, opiskelijoitten ja oppisopimuskoulutettavien työntekijöiden palkkojen tarkistus Jos henkilö on työsuhteessa seurakuntaan palkantarkistusten tullessa voimaan , kuukausipalkkaa tarkistetaan 2,3 prosentilla. Vastaavasti tuntipalkkaa tarkistetaan 3,1 prosentilla.

19 Työnantajavirkojen palkantarkistukset Peruspalkkoja korotetaan lukien 2,3 prosentilla. Peruspalkka pyöristetään vaativuusryhmän vähimmäispalkan mukaisesti, jos peruspalkka on vaativuusryhmän vähimmäispalkan mukainen ja jos 2,3 prosentilla tarkistettu peruspalkka jäisi pienemmäksi kuin vaativuusryhmän vähimmäispalkka on. Kirkkoneuvosto merkitsee Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeen A12 / 2008 saaduksi. Yleiskirje liitteineen lähetetään tiedoksi ja toimenpiteitä varten taloustoimistoon. Palkka asiamiehen tehtäväksi annetaan tiedottaa henkilökunnalle palkantarkistuksista Kirkon Naakassa. Ilmoitus taloustoimistolle, palkka asiamiehelle ja lakimiehelle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 448 SAKARI HARTIKAISEN OSA AIKAELÄKEJÄRJESTELY Sairaalapastori Sakari Hartikaiselle on hänen anomuksestaan kirkkoneuvoston kokouksessa myönnetty oikeus siirtyä 50 % osaaikatyöhön osa aikaeläkkeelle siirtymistä varten. Osa aikatyö alkaa Kirkkoneuvoston kokouksessa Eija Mäkinen valittiin määräaikaiseen, osa aikaiseen 50 %:n sairaalasielunhoitajan virkaan Sakari Hernbergin osa aikaeläkkeen ajaksi. Eija Mäkinen on ilmaissut halunsa tehdä osa aikaisuuden sijasta kokonaista viransijaisuutta. Sairaalasielunhoitotyön johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Sakari Hartikaisen jäädessä 50 % osa aikaeläkkeelle alkaen, Eija Mäkisen määräaikainen, osa aikainen viransijaisuus muutetaan kokoaikaiseksi viransijaisuudeksi siihen asti, kunnes Sakari Hartikainen jää vanhuuseläkkeelle. Eija Mäkinen on jo pitempään menestyksellisesti hoitanut toista määräaikaista osa aikaista (50 %) sairaalasielunhoitajan viransijaisuutta. Kyseessä on osa aikainen (50 %) viransijaisuus; minkä voidaan osaltaan olettaa vaikeuttavan sijaisen löytymistä, jolloin toiminnan jatkuvuus saattaisi kärsiä. Edellä mainittujen syiden johdosta viransijaisuus voidaan nyt kyseessä olevassa tilanteessa täyttää ilman haettavaksi julistamista. Valmistelija: lakimies Anu Salmi

20 Kirkkoneuvosto päättää valita Eija Mäkisen määräaikaiseen, osa aikaiseen (50 %) sairaalasielunhoitajan viransijaisuuteen alkaen siihen saakka, kunnes sairaalapastori Sakari Hartikaisen oikeus osa aikaeläkkeeseen lakkaa. Ilmoitus tuomiokapitulille, Hilkka Kakko Helteelle, Eija Mäkiselle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. Talous ja suunnittelujohtajan asiat 449 SAIRAUSLOMIEN MYÖNTÄMINEN Seuraavat seurakuntien palveluksessa olevat henkilöt ovat anoneet sairauslomaa lääkärintodistuksella todetun työkyvyttömyyden perusteella: Liite 1 449, jaetaan vain kokoukseen osallistuville. Koska sairauslomat ovat henkilökohtaisina asioina salassa pidettävää tietoa, taltioidaan liite suoraan salassa pidettävien asioiden pöytäkirjakansioon. Kirkkoneuvoston jäsenet voivat halutessaan kokouksen aikana luovuttaa omat liitteensä sihteerille hävitettäviksi luotettavalla tavalla. Liitteessä on sairauslomaa esitetty 29 henkilölle. Kirkkoneuvosto päättää myöntää sairauslomat liitteessä esitetyllä tavalla. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 450 KATRI ELONHEIMON OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Tuomiokirkkoseurakunnan osa aikainen diakonian viranhaltija Katri Elonheimo on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Hän asuu osoitteessa. Virkapaikaksi on esitetty Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatoimistoa Eerikissä. Tuomiorovasti Rauno Heikola puoltaa anomusta.

21 Kirkkoneuvosto päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Katri Elonheimolle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Elonheimon virkapaikaksi määrätään seurakuntayhtymän toimitalo Eerikinkatu 1 3. Elonheimon tulee tutustua seurakuntayhtymän voimassa olevaan matkustussääntöön. Ilmoitus Katri Elonheimolle, Rauno Heikolalle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 451 ERJA HAUTAJOEN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Tuomiokirkkoseurakunnan vs. diakoniatyöntekijä Erja Hautajoki on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Hän asuu soitteessa. Virkapaikaksi on esitetty Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön toimipistettä Eerikissä. Tuomiorovasti Rauno Heikola puoltaa anomusta. Kirkkoneuvosto päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Erja Hautajoelle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Hautajoen virkapaikaksi määrätään seurakuntayhtymän toimitalo Eerikinkatu 1 3. Hautajoen tulee tutustua seurakuntayhtymän voimassa olevaan matkustussääntöön. Ilmoitus Erja Hautajoelle, Rauno Heikolalle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 452 HEIDI LAMMINNIEMEN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Päiväkeskuksen ohjaaja Heidi Lamminniemi on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Hän asuu osoitteessa. Virkapaikaksi on esitetty Sirkkalan päiväkeskusta. Diakoniajohtaja Hannu Suihkonen puoltaa anomusta. Kirkkoneuvosto päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Heidi Lamminniemelle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Lamminniemen virkapaikaksi määrätään Sirk

22 kalan päiväkeskus osoitteessa Sirkkalankatu 4. Lamminniemen tuulee tutustua seurakuntayhtymän voimassa olevaan matkustussääntöön. Ilmoitus Heidi Lamminniemelle, Hannu Suihkoselle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 453 OUTI RANTALAN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Paattisten seurakunnan kanttori Outi Rantala on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Hän asuu osoitteessa. Virkapaikaksi on esitetty Paattisten seurakuntaa. Kirkkoherra Jukka Järvensivu puoltaa anomusta. Kirkkoneuvosto päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Outi Rantalalle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Rantalan virkapaikaksi määrätään Paattisten kirkko ja seurakuntatalo. Rantalan tuulee tutustua seurakuntayhtymän voimassa olevaan matkustussääntöön. Ilmoitus Outi Rantalalle, Jukka Järvensivulle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 454 KESKUSKIRJANPIDON TILIASEMAT HEINÄKUUSSA JA ELOKUUSSA Taloustoimistossa on laadittu tiliasemat ja investointien toteutumavertailut heinäkuulta ja elokuulta. Heinäkuun tiliasema ja toteutumavertailu on seuraava: Liite Elokuun tiliasema ja toteutumavertailu on seuraava: Liite Elokuun tiliasemasta nähdään, että alkuvuoden kulut ovat olleet yhteensä 23,7 miljoonaa euroa ja vastaavat tuotot 27,7 miljoonaa euroa, joten tiliasema osoittaa tällä hetkellä neljän miljoonan euron ylijäämää. Eräät me

23 not painottuvat loppuvuoteen, joten tiliaseman osoittamalla tuloksella ei ole lopulliseen nähden suurta ennustearvoa. Tiliasemassa on myös selostus verokertymistä elokuun loppuun mennessä, mikä tieto on jo aiemmin kerrottu kirkkoneuvostolle. Kertymä on yllättävän positiivinen. Investoinneista on vasta osa toteutettu. Kuluvan vuoden investointien arvioitu määrä on 7,4 miljoonaa euroa, mutta niistä on toteutettu elokuun loppuun mennessä vasta 1,3 miljoonaa euroa. Ilmeistä on, että investointien toteutuksessa jäädään paljon alle sen, mihin varojen käytön osalta olisi ollut lupa. Investointien hidas toteutuma näkyy myös rahoituslaskelmassa. Kassavarat ovat lisääntyneet ja kassavarojen määrä elokuun lopussa oli kolme miljoonaa suurempi kuin vuoden alussa. Uusia lainoja ei tänä vuonna ole nostettu eikä niitä tarvita. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi keskuskirjanpidon tiliasemat ja investointien toteutumavertailut heinäkuulta ja elokuulta. Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti selvitti sijoitussalkkujen arvonkehitystä elokuun lopun raporttien nojalta. Niiden mukaan varainhoito on onnistunut vertailuindeksejä paremmin. Päätettiin, että salkkujen tilanteesta saadaan lähiaikoina pidettävässä kirkkoneuvoston kokouksessa selvitys. hyväksyttiin. 455 SUOMEN LIIKEMIESTEN LÄHETYSLIITTO RY:N ANOMUS TUOMASMESSUTOIMINNAN LISÄTUKEMISESTA VUONNA 2008 Yhdistys on lähettänyt kirkkoneuvostolle saapuneen anomuksen. Anomus, johon on liitetty toimintasuunnitelma vuodelle 2008, kuuluu seuraavasti: Liite Anomuksesta ilmenee, että yhdistys on saanut kirkkovaltuuston sille myöntämän avustuksen kuluvalta vuodelta, joka on myös jo maksettu yhdistyksen tilille. Avustuksen määrä oli euroa. Yhdistys on pyytänyt lisäavustusta siten, että toiminta avustusten yhteissumma olisi euroa. Mitään erityisiä menotaloudellisia perusteita ei ole esitetty anomuksen tueksi.

24 Tuomasmessutoiminta on ollut kuluvana vuonna ja tulee jatkossakin olemaan seurakuntayhtymän ja yhdistyksen yhteistä toimintaa. Tätä yhteistyötä ei ole tarkoitus muuttaa. Kirkkovaltuusto jakoi kesäkuun kokouksessaan koko kirkollisten avustusten määrärahavarauksen euroa eikä siitä jätetty tällä kertaa mitään kirkkoneuvoston käyttöön. Näin ollen kirkkovaltuustolla ja kirkkoneuvostolla ei ole jakamatta sellaista määrärahaa, jota voitaisiin osoittaa pyydettyyn tarkoitukseen. Kirkkovaltuuston kesäkuinen päätös on käytännössä pantu jo täytäntöön, joten määrärahojen uuteen jakamiseen kuluvana vuonna ei ole mahdollisuutta. Lisämäärärahan jakaminen yhden yhdistyksen osalta ei olisi oikein muita avustuksensaajia kohtaan. Talous ja suunnittelujohtaja ehdottaa, että avustusanomus ei anna aihetta toimenpiteille. Johtoryhmä puoltaa talous ja suunnittelujohtajan ehdotusta. Kirkkoneuvosto päättää ilmoittaa Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:lle, että kuluvan vuoden talousarviossa oleva määräraha Avustukset kirkollisiin tarkoituksiin, on kokonaisuudessaan jaettu kirkkovaltuuston hyväksymällä tavalla ja päätös on pantu täytäntöön. Lisämäärärahaa ei kuluvana vuonna tulla myöntämään. Ilmoitus Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:lle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Käsittely Puheenjohtaja katsoi olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana toimi asian aikana varapuheenjohtaja Merja Ainasoja. Jari Hlavaty esitti asian palauttamista uuteen valmisteluun. Hlavatýn esitystä ei kannatettu. hyväksyttiin. Kiinteistöjohtajan asia 456 SEURAKUNTATILAN HANKKIMINEN KOHMOON Kiinteistöjohtaja selvitti Turun kaupungin kanssa iltapäivällä käytyä neuvottelua seurakuntatilan saamisesta Kohmon alueelle. Neuvottelussa kaupunki kertoi aloittavansa välittömästi päiväkodin rakentamisen ja seurakuntayhtymällä olisi mahdollisuus tulla myöhemmin mukaan erikseen rakennettavaan rakennukseen, jonka laajuus olisi noin 200 neliömetriä. Seura

25 kuntayhtymä vuokraisi tilan pitkällä vuokrasopimuksella. Vuokran määrää ei tässä vaiheessa pystytty arvioimaan. Kiinteistöjohtajalle annetaan valtuudet neuvotella Kohmoon sijoitettavan seurakuntatilan vuokrauksesta Turun kaupungilta. Neuvottelujen jälkeen vuokrasopimus ja ehdot tuodaan kirkkoneuvoston käsittelyyn. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 457 MUUTOKSENHAKU Liite KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen. Rauno Heikola puheenjohtaja Anu Salmi sihteeri Merja Ainasoja puheenjohtaja :n 455 aikana Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Jari Hlavatý Seppo Isotalo

26 Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherrainvirastojen ilmoitustaululla Anu Salmi kirkkoneuvoston sihteeri

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Yhteinen kirkkoneuvosto 28.11.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.2 1. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA.2 2. FYYSINEN SAAVUTETTAVUUS ELI ESTEETÖN

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

1. Palkantarkistukset lukien

1. Palkantarkistukset lukien YLEISKIRJE A 12/2008 8.9.2008 Seurakunnille Sisältää: 1. Palkantarkistukset 1.10.2008 lukien 2. Kirkkoherrojen palkantarkistukset 3. Viranhaltijoiden ja kuukausipalkkaisten työntekijöiden palkantarkistukset

Lisätiedot

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Vammaisohjelma 2009-2011 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma Johdanto Seurakuntayhtymän vammaisohjelma pohjautuu vammaistyöstä saatuihin kokemuksiin. Vammaistyön

Lisätiedot

Ohjelmassa ei pyritä määrittelemään vammaisuutta kattavasti. Vammaisuus vaikuttaa ihmisen arkitoimintoihin ja sosiaalisiin suhteisiin.

Ohjelmassa ei pyritä määrittelemään vammaisuutta kattavasti. Vammaisuus vaikuttaa ihmisen arkitoimintoihin ja sosiaalisiin suhteisiin. VAMMAISOHJELMA 2009 2011 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.... 2 1. LÄHTÖKOHDAT... 3 2. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA... 4 3. ESTEETTÖMYYS... 5 4. VIESTINTÄ... 6 5. SIELUNHOITO JA VERTAISTUKI... 7 6. KOULUTUS... 8 7.

Lisätiedot

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 4.3.2008 121. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 4.3.2008 121. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.3.2008 121 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 127 146 Aika tiistai 4.3.2008 klo 16.00 17.35 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.7.2005 361 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 356 373 Aika keskiviikko 20.7.2005 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 18.9.2014 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2006 Tark: Seurakuntaneuvosto 21.12.2006 1. Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2006 Tark: Seurakuntaneuvosto 21.12.2006 1. Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja 21.12.2006 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 21.12.2006 klo 17 HUOM! Joulupakettien teko alkaa klo 16 Paikka Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja Alander Matti

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 11-2015 Aika 09.12.2015 kello 18.00 19.30 Paikka Virastotalo Läsnä Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen Arto,

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.5.2006 217 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 245-265 Aika torstai 4.5.2006 klo 16.00-17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 Kokousaika 14.12.2011 klo 17.30 19.17 Kokouspaikka Ravintola Nygårds, Vantaan Sotungissa Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 20.4.2016 klo 17-18.18 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Kartano Ulla,

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 4.3.2013 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1. Läsnä Häkkänen Martti, puh. johtaja Ihalainen Hannu

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15. Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15. Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 19.8.2014 klo 17.30 18.40 Paikka Tarinmaan seurakuntatalo Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 23.6.2004 308 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 296 318 Aika torstai 23.6.2004 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2010 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.5.2010 278. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2010 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.5.2010 278. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.5.2010 278 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 295 322. Aika torstai 20.5.2010 klo 16.00 17.30 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011. Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011. Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 18.00 21.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana Georg

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2010 15.1.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2010 15.1.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 15.1.2010 klo 16-17.35 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 31.3.2011 162. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 31.3.2011 162. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 31.3.2011 162 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 175 199. Aika torstai 31.3.2011 klo16.00 17.30. Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu Juha varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 1.11.2007 520 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 533 550 Aika torstai 1.11.2007 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 12.3.2015 sivu 1 (5) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 12.3.2015 kello 18.45 20.54 Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie 48, Vantaa Osallistujat:

Lisätiedot

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri 1 KOKOUSAIKA Maanantai 21.3.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Virasto Läsnä: Hätönen Tarja jäsen Kivimäki Liisa jäsen Malmberg Erkki puheenjohtaja Nordfors Heimo varapuheenjohtaja Peltomäki Eveliina jäsen Pusa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 8

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 8 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 25.11.2015 klo 17-18.45 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2009 Tark: Seurakuntaneuvosto 62. Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2009 Tark: Seurakuntaneuvosto 62. Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30 62 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Andersson, Jari jäsen Gustafsson, Irja jäsen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.5.2009 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.5.2009 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 19.5.2009 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 314 341 Aika tiistai 19.5.2009 klo 16.00 17.15 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Ainasoja Merja varapuheenjohtaja Hovi Tauno jäsen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 13.1.2016 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 13.1.2016 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 13.1.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon taukohuoneessa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

Hauhon seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään pappilassa tiistaina 24.3.2015 klo 17.30.

Hauhon seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään pappilassa tiistaina 24.3.2015 klo 17.30. HAUHON SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO KOKOUSKUTSU/ASIALISTA Hauhon seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään pappilassa tiistaina 24.3.2015 klo 17.30. Kokouksessa käsiteltävät asiat: 1. Seurakunnan

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika 16.2.2016 klo 17.45 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6)

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) Aika: Keskiviikko 20.1.2016 kello 16.30-17.21 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Seppo Eerola

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 KOKOUSTIEDOT AIKA 18.5.2016 Keskiviikko klo 18.00 18.55 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2010 Tark: Seurakuntaneuvosto 44. Aika: Torstaina 30.09.2010 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2010 Tark: Seurakuntaneuvosto 44. Aika: Torstaina 30.09.2010 klo 18, kahvit klo 17.30 44 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.09.2010 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Kaarina Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Andersson, Jari jäsen Gustafsson, Irja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkoneuvosto 17.4.2012. Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkoneuvosto 17.4.2012. Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen Aika 17.4.2012 klo 17.30 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Heikki Haapala jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen Pihkala Isto jäsen

Lisätiedot

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 SAMMONLAHDEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Hietakallionkatu 7, PL 5 53851 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126513, FAX 05 6126506 Aika Tiistai 17.2.2009 klo 17.00 18.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali,

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 1/2016 Seurakuntaneuvosto 14.1.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 14.1.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, srksali 2 Kustaantie 22,

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 10/2011 Sivu 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika tiistaina klo 17.00 20.10 Paikka Anjalan seurakuntatalo Läsnä et Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80 KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: 80 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Tiistaina 22.12.2015 klo 16.30 kahvit, klo 17 kokous Kokouksen jälkeen joulupakettien jako. Kaarinan kirkko, Voudinkatu

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

31.3.2014 Kokous 2/2014 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 31.3.2014 klo 18 20:05

31.3.2014 Kokous 2/2014 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 31.3.2014 klo 18 20:05 31.3.2014 Kokous 2/2014 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 31.3.2014 klo 18 20:05 Läsnäolevat jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Lemberg Raija lähti klo 19.55

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1 Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 20.1. 2011 klo 18.00 Paikka Martin seurakuntatalo Läsnä Norvasuo, Tuomo puheenjohtaja Grönberg, Kirsti

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 30 ILMOITUSASIAT 2 31 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

varajäsen jäsen jäsen

varajäsen jäsen jäsen 120 Aika: 19.11.2015 klo 18.15-20.45 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Subtil Duarte

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKKIRJA 12/2014 59 Aika Keskiviikko 26.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla Juhani Isotalo Marja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

NURMON KAPPELISEURAKUNTA KAPPELINEUVOSTO KOKOUSKUTSU. KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.8.2014 klo 17. KOKOUSPAIKKA Nurmon seurakuntakoti KÄSITELTÄVÄT ASIAT

NURMON KAPPELISEURAKUNTA KAPPELINEUVOSTO KOKOUSKUTSU. KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.8.2014 klo 17. KOKOUSPAIKKA Nurmon seurakuntakoti KÄSITELTÄVÄT ASIAT NURMON KOKOUSKUTSU KAPPELINEUVOSTO KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.8.2014 klo 17 KOKOUSPAIKKA Nurmon seurakuntakoti KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE nro 43 Kokouksen avaus 44 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015 AIKA Tiistai 11.8.2015 klo 18 21.25 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU

KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU Turussa 10.10.2005 KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU Palkkausuudistuksen tavoitteena on saada aikaan oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja hyviin työsuorituksiin motivoiva palkkausjärjestelmä. Uudistuvan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 12.12..2017 Aika 12.12.2017 klo 17.35 18.15 Paikka Leirikeskus Rantalahti Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo Lehtonen Riitta Puusaari Seija

Lisätiedot

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 Aika 10.9.2008 klo 17.00 20.31 Paikka Kaislarannan leirikeskus, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat 97 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1/2014 Aika Paikka 21.1.2014 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6)

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6) Seurakuntaneuvosto 1(6) KOKOUSTIEDOT: AIKA: maanantaina 28.maaliskuuta 2011 klo 17.30 PAIKKA: Merimaskun seurakuntakoti PYKÄLÄT: 27 43 KOKOUKSEEN KUTSUTUT: lista läsnä Huovinen Matti kirkkoherra, pj x

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009 Aika: 19.3.2009 klo 18.00 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Niemi Harri paikalla, poistu 51 käsittelyn aikana Jäsen Kulonen Esko paikalla

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 5/2016 Seurakuntaneuvosto 4.5.2016 sivu 1 (7) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika keskiviikko 4.5.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 6.10.2005 459 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 463 472 Aika torstai 6.10.2005 klo 16.10 17.50 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.00 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura klo 17.21 lähtien, 56 Huoponen Kirsi Kanervavuori

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 5.10.2006 415 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 497 518 Aika torstai 5.10.2006 klo 16.00 17.30 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 22.8.2013 klo 18.00 Paikka Yrjänän seurakuntakoti (Itäinen Pitkäkatu 49, Turku) Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 1/ 2013. 29.1.2013 klo 18.00 19.05

Pihlavan seurakuntaneuvosto 1/ 2013. 29.1.2013 klo 18.00 19.05 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 1/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 29.1.2013 klo 18.00 19.05 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo Kause

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: Ti 20.1.2015 klo 18:00 Paikka: Länsi-Porin kirkko Jäsenet: Esa Anttila, poissa Katri Hirvola Petri Huru, poissa Aulis Juntunen Marja Kaanaa Simo

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

Aika: maanantai 4.6.2012 klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30. Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki.

Aika: maanantai 4.6.2012 klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30. Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki. 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012 Aika: maanantai 4.6.2012 klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: Seurakuntaneuvosto 27. Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: Seurakuntaneuvosto 27. Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30 KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: 27 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja,

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Aika tiistai 14.5.2013 klo 18.00-21.30 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Poikluoman seurakuntatalo, Poikluomantie 9 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Airio, Mirja Andersson,

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 8 /2014 Aika: maanantai 3.11.2014 klo 18 18.55, 19.00 19.28 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja

Lisätiedot

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa 1 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 8/2014 Aika ja paikka Maanantai 22.9.2014 klo 18.00 Teljän kirkolla Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa Harju, Aulikki poissa Honkasalo, Timo Korkeaoja, Aila

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 24.01.2013 59. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 24.01.2013 59. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 24.01.2013 59 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 24.01.2013 klo 16.00 17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu Juha varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00 Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 Jäsenet: Esa J. Anttila Katri Hirvola Petri Huru Aulis Juntunen Marja Kaanaa

Lisätiedot

Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone

Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/8 Aika Paikka Tiistai klo 18.00 Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone Läsnä Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto NRO: 3/2016 PÖYTÄKIRJA Alueneuvosto AIKA: 20.4.2016 klo 16.30 PAIKKA: PAIKALLA: Kirkonkranni, kokoustila 5 (3. krs.) Hautala Milla Hihnala Juhani Kankaanpää Arja Kivimäki Jari (poissa), paikalla varajäsen

Lisätiedot

KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA. seurakuntapastori, sihteeri

KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA. seurakuntapastori, sihteeri LAUKAAN SEURAKUNTA KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Aika: 04.05.2016 klo 17.00, tarjoilu 16.30 alkaen Paikka: Laukaan seurakuntatalon kokoushuone Jäsenet: Lehto Ari puheenjohtaja Anttila Mika-Olli Ek

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Työympäristötoimikunta 19.11.2008 34

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Työympäristötoimikunta 19.11.2008 34 19.11.2008 34 TYÖYMPÄRISTÖTOIMIKUNNAN KOKOUS Paikka Toimitalon 6. kerroksen kokoushuone, Eerikinkatu 1 3 Aika 19.11.2008 klo 13.00 14.40 Läsnä Kaisti Aapo puheenjohtaja, työsuojelupäällikkö Kosola Seppo

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 (10) A S I A L U E T T E L O: 135. Kokouksen avaus 136. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 137. Pöytäkirjantarkastajien valinta 138. Ääntenlaskijoiden valinta

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2016 1 (5) KOKOUSAIKA 10.8.2016 klo 17-19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8. Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8. Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2012

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2012 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2012 Kokousaika 4.12.2012 klo 18.00 19.26 Kokouspaikka Porvoossa, Wanha Laamanni, Vuorikatu 17 Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström

Lisätiedot