Valtuustoaloite Vanhan Räikän kaavamuutoksesta ja rakennuksen poistamisesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtuustoaloite Vanhan Räikän kaavamuutoksesta ja rakennuksen poistamisesta"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Valtuustoaloite Vanhan Räikän kaavamuutoksesta ja rakennuksen poistamisesta 299/ /2017 KAUPHALL "Me, Ylöjärven perussuomalaiset olemme seuranneet huolestuneina vanhaan Räikkään kohdistettuja investointisuunnitelmia. Ensi vuonna rakennuksen kunnostaminen pitäisi alkaa ja projektin alustava arvio on 1,2 miljoonaa. Tämäkin on arvio. Kunnostamisprojektin jälkeen kaupungin hallussa olisi kallista ja epäkäytännöllistä ylläpidettävää tilaa, joka olisi kulueränä kaupungille joka vuosi. Eikä tälle rakennukselle ole tiedossa mitään selkeää käyttötarkoitusta, varsinkaan mitään vuokrakäyttöä, joka kattaisi kulut. Kaupunki on salkuttanut kaiken kiinteistöomaisuuden pidettäviin, myytäviin, purettaviin ja jatkoselvitettäviin käyttötarpeen mukaan. Ne kiinteistöt joille ei ole perusteltua käyttöä ja tuottavat tarpeettomia kuluja kaupngille eivät ole pidettävien salkussa. Vanhalla Räikällä ei ole perusteltua käyttöä tulevaisuudessa, se tuottaa etenevässä määrin kuluja ja jää Räikän alueen uudistuksen jalkoihin. Tällä rakennuksella ei ole mitään itseisarvoa, joka asettaisi sen parempaan asemaan verratessa muihin myytäviin, purettaviin tai jatkoselvitettäviin rakennuksiin. Tällä hetkellä vanha Räikkä on asemakaavassa merkitty suojelluksi, mutta tämä suojelun status on poistettavissa asemakaavan muutoksen kautta. Me esitämme suunniteltujen investointien jäädyttämistä ja kaavamuutosprosessin käynnistämistä vanhan Räikän suojelun purkamiseksi. Kaavamuutoksen jälkeen rakennuksen salkutus muutetaan myytäviin tai purettaviin riippuen siitä onko rakennukselle nimellisellä summalla ostajaa, joka myös jatkossa vastaisi remontointi ja ylläpitokuluista. Kaavamuutos myös mahdollistaisi rakennuksen pois siirtämisen. Ylöjärven perussuomalaisten valtuustoryhmä Kaupunginvaltuusto päätti lähettää em. valtuustoaloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

2 KAUPHALL Kaupunginjohtaja ehdottaa: Kaupunginhallitus päättää lähettää valtuustoaloitteen tekniselle lautakunnalle, ympäristölautakunnalle ja kulttuurisihteerille lausuntoa varten. Hyväksyttiin. YMPLTK Kaupunginarkkitehti Timo Rysä Ympäristölautakunnan lausunto Ylöjärven kaupungin maankäyttö- ja ympäristöpalvelut on tar kas tel lut tehtyä valtuustoaloitetta ja valmistellut seu raa van lausuntoluonnoksen voimaan tulleessa asemakaavassa Räikän tilan pää ra kennus on osoitettu suojeltavaksi rakennukseksi Sr-5-kaa va mää rä yk sellä. Kaavamääräyksen perusteella ky se on arvokkaasta rakennuksesta, jota ei saa purkaa ja jon ka korjaus- ja muutostöissä rakennuksen ulkoasun omi nais piir teet tulee säilyttää. Merkintä mahdollistaa sisätilojen muu tok set voimaan tulleessa Kirkonseudun ydinkeskustan osa yleiskaa van muutoksessa Räikän tilan päärakennus on osoi tet tu rakennussuojelukohteeksi tai -alueeksi. Kaa va mää räyk sen perusteella kyse on alueesta, alueen osasta tai koh tees ta, joka tulee suojella asemakaavassa, ja jonka lä hi ym pä ris tö on suunniteltava ja rakennettava siten, että suo jel ta vien kohteiden arvo ei heikkene. Maankäyttö- ja ra ken nus lain 42 :n mukaan yleiskaava on ohjeena laadittaessa ja muutettaessa asemakaavaa sekä ryhdyttäessä muutoin toi men pi tei siin alueiden käytön järjestämiseksi voimaan tulleessa Pirkanmaan maa kun ta kaa vas sa Ylöjärven kirkko ja ympäristö on osoitettu maa kun nal li ses ti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Maan käyt tö- ja rakennuslain 32 :n mukaan maa kun ta kaa va on ohjeena laadittaessa ja muutettaessa yleiskaavaa ja ase ma kaa vaa sekä ryhdyttäessä muutoin toimenpiteisiin aluei den käytön järjestämiseksi. Räikän tilan päärakennuksen suojeluperusteet, sekä ra ken nus- ja kulttuurihistorialliset erityisarvot käyvät ilmi mm. edel lä mainittujen kaavoihin liittyen laadituista selvityksistä, se kä Pirkanmaan maakuntamuseon antamista lau sun nois ta.

3 Kaupunginarkkitehti ehdottaa Ottaen huomioon sen, että Räikän tilan päärakennuksen eri tyis ar vot on huomioitu kaikilla kolmella kaavatasolla suh teel li sen tuoreissa kaavoissa, ei Maankäyttö- ja ym pä ris tö pal ve lut näe mielekkäänä kohdentaa resursseja sellaisen kaa voi tus oh jel maan sisältymättömän kaa va muu tos hank keen käynnistämiseen, jolla pyrittäisiin kyseenalaistamaan ai em mas sa kaavavalmistelussa huomioidut suoje lu pe rus teet ja poistamaan Räikän tilan päärakennukseen koh dis tuvat suojelumääräykset. Suojelumääräysten poistamiseen liit ty vä tavoite on edellä kuvatuista lähtökohdista tar kas tel len epärealistinen ja epälooginen. Ympäristölautakunta ei puolla tehtyä esitystä kaa va muu tok sen käynnistämisestä. Ympäristölautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle perustelutekstissä esitetyn mu kai sen lausunnon. Jäsen Hannu Ruuska esitti, että ympäristölautakunta lau sun nos saan toteaisi, että Vanhan Räikän kaavoitus käyn nis te tään ja suunnitellut investoinnit jäädytetään. Puheenjohtaja Pekka Hietaniemi kannatti Ruuskan esitystä. --- Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kan na tet tu ehdotus, suoritettiin äänestys. Äänestystavaksi päätettiin ni men huuto ää nes tys. Ne, jotka kannattavat esittelijän eh do tus ta äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Ruuskan eh do tus ta äänestävät ei. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus voitti äänin 8 (Frii mäki, Havasalo, Järvenpää, Kesseli, Kuu si nen, Mä ki nen, Teivaala, Vesaranta) 3 (Ruuska, Hietaniemi, Koski) Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KAUPHALL TEKLTK Rakennuspäällikkö Jukka Nurmi Ylöjärven kaupungin toimitilat -vastuualue on tarkastellut tehtyä valtuustoaloitetta ja valmistellut seuraavan lausuntoluonnoksen.

4 Teknisen lautakunnan lausunto Vanha Räikkä on suojeltu vuonna 2016 hyväksytyssä asemakaavassa. Vanhan Räikän suojelu perustuu sen todettuihin kulttuurihistoriallisiin arvoihin. Myös Pirkanmaan Maakuntamuseo on vaatinut rakennuksen suojelua. Kaavassa suojelu on tehty Sr-5 merkinnällä. Se tarkoittaa, että Vanha Räikkä on suojeltava kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jota ei saa purkaa. Korjausja muutostöissä rakennuksen ulkoasun ominaispiirteet tulee säilyttää. Suojeltua rakennusta ei saa purkaa ja se on säilytettävä suojelun edellyttämässä kunnossa. MAPSTO-luonnoksessa on 2. lausuntopyyntövaiheessa sisällytetty investointiohjelmaan Vanhan Räikän kunnostaminen vuosina monikäyttöiseksi kulttuuritilaksi. Ottaen huomioon rakennuksen nykyinen heikko kunto ja rakennuksen suojelu-määräys, kunnostamista voidaan pitää tarpeellisena. Valtuusto on hyväksynyt lokakuussa 2016 Vanhan Räikän rakennuksen salkutuksen pidettäväksi kohteeksi. Ottaen huomioon rakennuksen sijainti Ylöjärven kaupungin hallintorakennusten keskellä ja yleisten alueiden sisällä, rakennuksen suojeluvelvoitteet sekä rakennuksen toiminnalliset tavoitteet, salkutuksen muuttamista ei voida pitää tällä hetkellä tarkoituksenmukaisena. Lisätiedot Jukka Nurmi, p , Rakennuspäällikön ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle perustelutekstissä esitetyn mukaisen lausunnon. : Keskustelun kuluessa Toni Kolehmainen teki ehdotuksen, että tekninen lautakunta esittää, että valtuusto velvoittaa perusteellisen kuntotutkimuksen ja korjaussuunitelman teettämistä ja harkitsee määrärahojen myöntämistä vasta, kun peruskorjauksen kokonaiskustannukset ovat selvillä. Ehdotus raukesi kannattamattomana. --- Puheenjohtaja totesi, että tekninen lautakunta hyväksyi rakennuspäällikön päätösehdotuksen. KAUPHALL Kulttuurisihteeri Minna Vallin

5 Räikän talo on Räikän tilan vuonna 1825 rakennettu päärakennus. Talon rakensi Matti Matinpoika ja se oli ensimmäinen Ylöjärven kylän karoliininen eli keskeissalityyppinen talonpoikaistalo. Alkuperäisestä huonejärjestelyssä alakerta koostui salista, eteisestä, neljästä kamarista sekä kahdesta keittiöhuoneesta. Eteisestä oli kulku toiseen kerrokseen, jonka kummassakin päädyssä oli asuinhuoneet. Talon eteläpäädyssä oli lisäksi kafferi eli palvelusväen sivurakennus. Myöhemmin talon länsisivulle rakennettiin eteiseen johtava kuisti ja itäsivulle salin kohdalle avoveranta. Julkisivut edustavat empiretyyliä. Räikän tila on Ylöjärven kylän ensimmäinen tila, jossa oli istutettu puisto. Räikän tila myytiin Ylöjärven kunnalle vuonna 1932 ja kunta sai käyttöönsä kaiken, lukuun ottamatta päärakennusta, joka siirtyi kunnalle vuonna Räikän talo toimi postina vuosina ja sota-aikana talossa toimitettiin kansanhuoltoa ja siirtolaisten majoittamista Räikän talo remontoitiin kunnanvirastoksi ja sinne sijoitettiin kunnantoimisto, kirjanpitäjä, toimistonhoitaja, huoltotoimisto, kansanhuolto, taksoitus ja rakennustoimisto. Etukuisti, avoveranta ja palvelusväen sivurakennus purettiin ja länsijulkisivuun tehtiin kaksi sisäänkäyntiä. Sisätiloihin tehtiin paljon muutoksia. Räikän talo on maakuntatasolla kaavassa sekä Maakuntamuseon lausunnoissa todettu kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi, säilytettäväksi rakennukseksi, joka on osa laajempaa Ylöjärven historiallista rakennus- ja kulttuuriperinnettä. Talo sijaitsee keskeisellä paikalla ja olisi suotavaa korjata rakennus palvelemaan kaupunkilaisia, joita lähialueelle on muuttamassa uusien Räikän talon ympärille rakentuvien talojen myötä yhä enemmän. Räikän talon tuleva toiminta ja tapahtumat auttavat osaltaan elävöittämään kaupungintalon aukiota, palvelemaan Räikänpuiston, Räikänrannan ja urheilukentän käyttäjiä sekä luomaan yhteisöllistä tilaa ja toimintaa. Vapaa-aikapalvelut on aloittanut suunnitelmat Räikän talon käyttötarkoituksesta yhdessä kaupungin eri yksiköiden sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Pro Räikkä Kannatusyhdistys tilaisi ja maksoi arkkitehtitoimisto N.E.O Arkilta talosta dokumentoinnin ja käyttösuunnitelmaehdotuksen, jonka yhdistys luovutti Ylöjärven kaupungille. Talon voisi kunnostaa kaikille avoimeksi kokoontumispaikaksi, jossa toimisi kahvila, näyttelytila sekä tapahtuma- ja kokoustila. Yläkertaan kunnostettaisiin pienryhmä - ja työskentelytiloja. Kahvilan yhteydessä voisi olla myös matkailijoita ja Eppu Normaali -veistoksen kävijöitä palveleva infopiste. Talon käyttökustannuksia voisi kattaa muun muassa kahvilayrittäjän sekä muiden tilojen vuokraajien maksamilla vuokrilla. Talon

6 kunnostamisesta on käyty keskustelua yli 40 vuotta ja kaupungin päätöksenteossa Räikän talon kunnostamiseen varatutut rahat ovat siirtyneet vuodesta toiseen. Valtionkonttorin päätöksellä Ylöjärven kaupunki on saanut euroa kuolinpesän omaisuutta käytettäväksi Räikän talon kunnostamiseen kulttuuritoimen näyttely ym. toimintaa varten. Useat ylöjärveläiset järjestöt ovat jo ilmaisseet valmiutensa järjestää talossa toimintaa. Räikän talon kunnostamiselle ja käyttöönottamiselle on paitsi selkeä käyttötarkoitus, myös tarve aktiivisessa ja asukkaitaan palvelevassa kaupungissa. Kaupunginjohtaja ehdottaa: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy ympäristölautakunnan, teknisen lautakunnan ja kulttuurisihteerin lausunnot vastauksena aloitteeseen. Hyväksyttiin. KAUPVALT Kaupunginhallitus ehdottaa Kaupunginvaltuusto hyväksyy ympäristölautakunnan, teknisen lautakunnan ja kulttuurisihteerin lausunnot vastauksena aloitteeseen. Keskustelun kuluessa valtuutettu Hannu Ruuska ehdotti, että Vanhan Räikän suojelukaava poistetaan ja asemakaava ajantasaistetaan, jottei kyseinen kaava haittaa alueen kehitystä. Alueen rakennuskanta uudistuu ja historiallista arvoa Vanhassa Räikässä ei ole, koska rakennus ei ole museoviraston suojelema. Kaavan päivittämisellä saamme paremmin kehitettyä aluetta kokonaisuutena. Henrik Pajunen kannatti Ruuskan ehdotusta. Koska oli tehty kaupunginhallituksen ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, puheenjohtaja esitti suoritettavaksi äänestyksen äänestyskoneella siten, että ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät jaa. Jos ei voittaa, tulee valtuutettu Hannu Ruuskan ehdotus kaupunginvaltuuston päätökseksi. Äänestysesitys ja -tapa hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa äänestyskoneäänestyksessä annettiin 37 jaa-ääntä (Alanen, Antila, Haataja, Halttula, Itvola, Itäpää, Jukantupa, Järvinen, Kaasalainen, Kesseli, Kiiskinen, Kiviniemi, Koivisto, Kotiranta, Kytömäki J., Kytömäki O., Lammi, Lamminen, Landgren-Mäkkylä, Lehtonen, Leppänen, Luojus, Mankkinen, Mustakallio-Sorvari, Ojares, Peltola, Peurala, Salakari, Sippola, Sorsa, Sorvanto, Tahlo,

7 Tienari, Toivonen, Törmä, Uusikartano, Virtanen) ja 14 ei-ääntä (Hakanen, Heiska, Hietaniemi, Kolehmainen, Konttinen, Koskinen, Mäki-Ventelä, Nevala, Pajunen, Ruuska, Saaristo, Sarvijärvi, Savio, Tiura), joten puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen ehdotuksen tulleen kaupunginvaltuuston päätökseksi.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta 77 25.08.2016 Kaupunginhallitus 257 12.09.2016 Kaupunginhallitus 277 26.09.2016 Kaupunginvaltuusto 77 03.10.2016 Ylöjärven kaupungin rakennusten salkutus 407/64.640/2016, 143/62.629/2009

Lisätiedot

Kaupunginvaltuutettujen päätelaiteasiat / toimintamallin valitseminen

Kaupunginvaltuutettujen päätelaiteasiat / toimintamallin valitseminen Kaupunginhallitus 194 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 89 05.06.2017 Kaupunginvaltuutettujen päätelaiteasiat / toimintamallin valitseminen 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 194 Päättymässä olevalla valtuustokaudella

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja ehdottaa: Kehittämistoimikunta käy lähetekeskustelun strategiaprosessista ja antaa tarvittavat ohjeistukset asiaan liittyen.

Kaupunginjohtaja ehdottaa: Kehittämistoimikunta käy lähetekeskustelun strategiaprosessista ja antaa tarvittavat ohjeistukset asiaan liittyen. Kehittämistoimikunta 19 19.06.2017 Kehittämistoimikunta 24 28.08.2017 Kehittämistoimikunta 33 23.10.2017 Kehittämistoimikunta 39 27.11.2017 Kehittämistoimikunta 44 18.12.2017 Kehittämistoimikunta 7 12.02.2018

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano / 49 Sopimus yhteisestä toimielimestä jätehuollon viranomaistehtävien hoitamisessa

Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano / 49 Sopimus yhteisestä toimielimestä jätehuollon viranomaistehtävien hoitamisessa Kaupunginhallitus 225 12.06.2017 Kaupunginhallitus 282 11.09.2017 Kaupunginvaltuusto 115 09.10.2017 Kaupunginvaltuuston 22.5.2017 päätösten täytäntöönpano / 49 Sopimus yhteisestä toimielimestä jätehuollon

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 52 20.02.2017 Kaupunginvaltuusto 20 06.03.2017 Hallintosäännön päivitykset 1.6.2017 lukien / hallintomenettelyä koskevat määräykset, valtuuston työjärjestys, kaupunginhallitus ja keskushallinto,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta 58 18.09.2017 Kaupunginhallitus 306 02.10.2017 Kaupunginvaltuusto 121 09.10.2017 Kuntalaisaloite Ylöjärven perusopetuksen turvaamiseksi 502/12.01.02/2017 SIVLTK 18.09.2017 58 Seloste

Lisätiedot

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi Tekninen lautakunta 47 16.05.2018 Kaupunginhallitus 198 28.05.2018 Kaupunginvaltuusto 80 04.06.2018 Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi 235/02.05.01/2018 TEKLTK

Lisätiedot

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kaupunginhallitus 352 29.09.2014 Kaupunginvaltuusto 101 06.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 489/20.200/2013 KAUPHALL 29.09.2014 352 Terveys-

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Ylöjärven kaupungin lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Kaupunginhallitus 328 31.10.2016 Kaupunginvaltuusto 94 07.11.2016 Ylöjärven kaupungin lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta 282/08.081/2016, 587/08.088/2010 KAUPHALL

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018 Tekninen lautakunta 45 16.05.2018 Kaupunginhallitus 243 27.08.2018 Kaupunginvaltuusto 89 03.09.2018 Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018 400/10.03.02/2017 TEKLTK 16.05.2018

Lisätiedot

Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO

Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO Kaupunginhallitus 350 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 107 09.11.2015 Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO 2016-2020 73/00.001/2015 KAUPHALL 02.11.2015 350 Kehitysjohtaja Riku Siren

Lisätiedot

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Ympäristölautakunta 66 14.05.2013 Kaupunginhallitus 308 12.08.2013 Ympäristölautakunta 103 16.06.2015 Ympäristölautakunta 121 18.08.2015 Kaupunginhallitus 298 28.09.2015 Ylöjärven kaupungin rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Lähtökohtaisesti valtuuston päätös tarkoittaa si tä, et tä lukuvuoden tuntikehystä pitää supistaa n. 470 vuo si viik kotun

Lähtökohtaisesti valtuuston päätös tarkoittaa si tä, et tä lukuvuoden tuntikehystä pitää supistaa n. 470 vuo si viik kotun Sivistyslautakunta 13 14.02.2017 Kaupunginhallitus 58 20.02.2017 Kaupunginvaltuusto 22 06.03.2017 Sivistyslautakunnan oikeuttaminen kohdistamaan vuoden 2017 talousarvion perusopetuksen käyttömenojen sopeutustoimet

Lisätiedot

Tuotantotavan muutos Elokaaren palvelukeskuksen asumispalvelussa

Tuotantotavan muutos Elokaaren palvelukeskuksen asumispalvelussa Kaupunginhallitus 272 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 105 04.09.2017 Tuotantotavan muutos Elokaaren palvelukeskuksen asumispalvelussa 482/06.00.00/2017 KAUPHALL 28.08.2017 272 Terveys- ja sosiaalijohtaja

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2017

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2017 Tekninen lautakunta 49 10.05.2017 Kaupunginhallitus 145 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 45 22.05.2017 Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2017 407/64.640/2016 TEKLTK 10.05.2017

Lisätiedot

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Ympäristölautakunta 66 14.05.2013 Kaupunginhallitus 308 12.08.2013 Ympäristölautakunta 103 16.06.2015 Ympäristölautakunta 121 18.08.2015 Kaupunginhallitus 298 28.09.2015 Kaupunginhallitus 407 14.12.2015

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Julkaisupäivä 13.6.2019 Ylöjärven kaupungin kuntalain (410/2015) 84 :n mukainen sidonnaisuusrekisteri Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala,

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Julkaisupäivä 20.11.2018 Ylöjärven kaupungin kuntalain (410/2015) 84 :n mukainen sidonnaisuusrekisteri Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala,

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Aika 17:00-17:36. Käsitellyt asiat

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Aika 17:00-17:36. Käsitellyt asiat Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 Kaupunginvaltuusto 12.03.2018 Aika 17:00-17:36 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / 12.3.2018 5 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tappisuon rauhoittaminen luonnonsuojelualueeksi

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tappisuon rauhoittaminen luonnonsuojelualueeksi Ympäristölautakunta 55 18.04.2017 Kaupunginhallitus 126 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 46 22.05.2017 Tappisuon rauhoittaminen luonnonsuojelualueeksi 155/54.542/2017 YMPLTK 18.04.2017 55 Ympäristöpäällikkö

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 8/ Kaupunginvaltuusto Aika 12:05-19:15. Käsitellyt asiat

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 8/ Kaupunginvaltuusto Aika 12:05-19:15. Käsitellyt asiat Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 Kaupunginvaltuusto 06.11.2017 Aika 12:05-19:15 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 128 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / 6.11.2017 4 129 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Talonrakennusinvestoinnit

Talonrakennusinvestoinnit Tekninen lautakunta 92 20.09.2017 MAPSTO ja investoinnit v. 2018-2022 / Teknisen lautakunnan 2. lausunto 495/00.01.02/2017 TEKLTK 20.09.2017 92 Elinvoimajohtaja Pauli Piiparinen Maankäytön ja palvelujen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma / /2017 KAUPVALT KAUPHALL

Kaupunginvaltuusto Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma / /2017 KAUPVALT KAUPHALL Kaupunginvaltuusto 134 06.11.2017 Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma 2018-2020 307/02.02.00/2017 KAUPVALT 06.11.2017 134 KAUPHALL 30.10.2017 347 KAUPHALL 23.10.2017 323 Talousjohtaja Juha Liinavuori

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Julkaisupäivä 26.10.2017 Ylöjärven kaupungin kuntalain (410/2015) 84 :n mukainen sidonnaisuusrekisteri Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (yhteisön nimi, toimiala,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kuntalaisaloite Ylöjärven perusopetuksen turvaamiseksi 502/12.01.

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kuntalaisaloite Ylöjärven perusopetuksen turvaamiseksi 502/12.01. Sivistyslautakunta 58 18.09.2017 Kaupunginhallitus 306 02.10.2017 Kuntalaisaloite Ylöjärven perusopetuksen turvaamiseksi 502/12.01.02/2017 SIVLTK 18.09.2017 58 Seloste Vastuuhenkilö Timo Halttula on toimittanut

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Valittu Vertausluku nro

Valittu Vertausluku nro Valitut ja varamiehet vertausluvuittain Sivu 1 Valittu Järj Ehdokas Ryhmä Äänet Vertausluku nro nro nimi 1. 144 Ojares, Juho KOK 331 3184,000 tekn. yo., rakennustyöntekijä 2. 20 Lamminen, Jaana SDP 361

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018

Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018 Tekninen lautakunta 45 16.05.2018 Kaupunginhallitus 243 27.08.2018 Ylöjärven kaupungin omistamien rakennusten salkutuksen päivitys v. 2018 400/10.03.02/2017 TEKLTK 16.05.2018 45 Tilapalvelupäällikkö Ulla

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Aänet Vertausluku , , , , ,000. nro nimi. 20 Lamminen, Jaana. 66 KytÖmåiki, Jussi.

Aänet Vertausluku , , , , ,000. nro nimi. 20 Lamminen, Jaana. 66 KytÖmåiki, Jussi. 9.4-2017 Sivu 1 Järj nfo Ehdokas nro nimi Valittu Ryhmä Aänet Vertausluku '144 Ojares, Juho tekn. yo., rakennustyöntekijä 331 3184,000 20 Lamminen, Jaana liikunnanohjaaja 361 2784,000 3 66 KytÖmåiki, Jussi

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 5/ Kaupunginvaltuusto Aika 17:00 18:55. Käsitellyt asiat

Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 5/ Kaupunginvaltuusto Aika 17:00 18:55. Käsitellyt asiat Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginvaltuusto 05.06.2017 Aika 17:00 18:55 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / 5.6.2017 5 62 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Ympäristölautakunta 66 14.05.2013 Kaupunginhallitus 308 12.08.2013 Ympäristölautakunta 103 16.06.2015 Ympäristölautakunta 121 18.08.2015 Kaupunginhallitus 298 28.09.2015 Kaupunginhallitus 407 14.12.2015

Lisätiedot

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden lausuntopyyntö liitteineen on kokouksessa nähtävillä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden lausuntopyyntö liitteineen on kokouksessa nähtävillä. Kaupunginhallitus 33 26.01.2015 Kaupunginvaltuusto 4 02.02.2015 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä 8.12.2014 133 tehtyyn valitukseen koskien kaupunginhallituksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

MAPSTO ja investoinnit v / Ympäristölautakunnan 2. lausunto

MAPSTO ja investoinnit v / Ympäristölautakunnan 2. lausunto Ympäristölautakunta 44 25.04.2018 Ympäristölautakunta 115 19.09.2018 MAPSTO ja investoinnit v. 2019-2023 / Ympäristölautakunnan 2. lausunto 103/00.01.02/2018 YMPLTK 25.04.2018 44 Kaupunginarkkitehti Timo

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b Kaupunginhallitus 214 25.05.2015 Kaavoitus- ja 65 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 77 20.08.2015 Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b 376/10.03.01/2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki Esityslista 8/ Kaupunginvaltuusto Aika 12:00. Käsitellyt asiat

Ylöjärven kaupunki Esityslista 8/ Kaupunginvaltuusto Aika 12:00. Käsitellyt asiat Ylöjärven kaupunki Esityslista 8/2017 1 Aika 12:00 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 128 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / 6.11.2017 4 129 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2014-2016 taloussuunnitelma

Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2014-2016 taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 421 04.11.2013 Kaupunginhallitus 443 18.11.2013 Kaupunginhallitus 468 02.12.2013 Kaupunginvaltuusto 141 12.12.2013 Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2014-2016 taloussuunnitelma 370/05.051/2013

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen

MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen Kaupunginhallitus 81 25.02.2013 MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen 51/10.02.02/2013 Ympäristölautakunta 24.10.2007 121 Esittelijä: tekninen johtaja Mikko

Lisätiedot

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) Muistutukset ja Kynätien katusuunnitelma oheismateriaalina.

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) Muistutukset ja Kynätien katusuunnitelma oheismateriaalina. Tekninen lautakunta 51 10.12.2014 Tekninen lautakunta 8 28.01.2015 Tekninen lautakunta 13 18.03.2015 Vastine Kynätien katusuunnitelman muistutuksiin 306/10.03.01/2014 TekLtk 10.12.2014 51 Kalajoen kaupungin

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali Kunnanhallitus 281 20.06.2016 Kunnanhallitus 335 05.09.2016 Kunnanhallitus 433 14.11.2016 Kunnanhallitus 479 12.12.2016 Kunnanhallitus 20 16.01.2017 Valtuusto 3 25.01.2017 Tekninen lautakunta 4 16.02.2017

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO

Maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO Vapaa-aikalautakunta 47 12.09.2017 Maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO 2018-2022 VAPLTK 12.09.2017 47 Elinvoimajohtaja Pauli Piiparisen valmisteluohje: Maankäytön ja palvelujen

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Resurssivaliokunta 7 17.10.2016 Kunnanhallitus 303 31.10.2016 Valtuusto 81 07.11.2016 KIINTEISTÖVERON MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2017 1355/02.03.01/2016 RESVK 7 Valmistelija vs. talousjohtaja Tarja Lempeä (p.

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua Kaupunginhallitus 94 16.08.2016 Kaupunginhallitus 107 06.09.2016 Kaupunginvaltuusto 48 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 58 12.12.2016 Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Naantalin kaupungin äänestysaluejako

Naantalin kaupungin äänestysaluejako Kaupunginhallitus 144 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 24.04.2017 Naantalin kaupungin äänestysaluejako 187/00.00.00/2016 Kaupunginhallitus 18.04.2017 144 Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Aloite esityslistan liitteenä.

Aloite esityslistan liitteenä. Kaupunginhallitus 231 07.09.2015 Sivistys- ja 74 07.10.2015 vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus 312 30.11.2015 Kaupunginvaltuusto 109 14.12.2015 Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014 Tekninen lautakunta 39 02.09.2014 Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 15 16.04.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kaupunginhallitus 114 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 23 15.06.2015

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3)

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3) Ympäristölautakunta 37 31.03.2015 Ympäristölautakunta 67 18.08.2015 Kaupunginhallitus 252 24.08.2015 Kaupunginhallitus 340 16.11.2015 Kaupunginvaltuusto 75 07.12.2015 Kankaanpään kaupungin Karhoismajan

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Valtuustoaloite monipalvelukeskuksen ja seniorikioskin rakentamiseksi työväentalon tontille

Valtuustoaloite monipalvelukeskuksen ja seniorikioskin rakentamiseksi työväentalon tontille Kaupunginvaltuusto 141 08.12.2014 Kaupunginhallitus 17 12.01.2015 Tekninen lautakunta 31 17.02.2015 Lapsi- ja nuorisoneuvosto 5 03.03.2015 Vapaa-aikalautakunta 25 10.03.2015 Perusturvalautakunta 38 14.04.2015

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Elinvoimajohtaja selostaa tilannekatsauksen Ylöjärven Vesi liikelaitoksen yhtiöittämisselvityksestä kehittämistoimikunnan kokouksessa.

Elinvoimajohtaja selostaa tilannekatsauksen Ylöjärven Vesi liikelaitoksen yhtiöittämisselvityksestä kehittämistoimikunnan kokouksessa. Kehittämistoimikunta 16 18.04.2016 Kaupunginhallitus 148 02.05.2016 Kehittämistoimikunta 20 23.05.2016 Kaupunginhallitus 178 30.05.2016 Kaupunginvaltuusto 52 06.06.2016 Ylöjärven Vesi liikelaitoksen yhtiöittäminen

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs.

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 07.05.2019 kello 13:00-14:58 PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman valmistelu

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman valmistelu Kaupunginhallitus 214 11.06.2018 Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien 2019-2021 taloussuunnitelman valmistelu 290/02.02.00/2018 KAUPHALL 11.06.2018 214 Talousjohtaja Juha Liinavuori Lähtökohdat Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin:

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin: Kaupunginhallitus 90 07.03.2016 Kaupunginvaltuusto 27 14.03.2016 Hallintosääntömuutos 4 luku lautakunnat, aluejohtokunnat ja toimikunnat 6 lautakunnan erityinen ratkaisuvalta, rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot