YT-ryhmä Kh Kv

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YT-ryhmä 12.5.2014 Kh 26.5.2014 Kv 9.6.2014"

Transkriptio

1 YT-ryhmä Kh Kv Henkilöstöraportti 2013

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ HENKILÖSTÖMÄÄRÄ HENKILÖSTÖ VAKINAISEN HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ TOIMIALOITTAIN HENKILÖSTÖN VAIHTUVUUS HENKILÖSTÖN RAKENNE IKÄJAKAUMA JA KESKI-IKÄ ELÄKÖITYMINEN SUKUPUOLIJAKAUMA PALVELUSVUODET KARKKILAN KAUPUNGILLA HENKILÖTYÖVUODET JA POISSAOLOT HENKILÖTYÖVUODET POISSAOLOT POISSAOLOT OMAN SAIRAUDEN VUOKSI HENKILÖSTÖKULUT TYÖHYVINVOINTI JA -SUOJELU TYHY -TOIMINTA TYÖSUOJELU TYÖTERVEYSHUOLTO YHTEISTOIMINTA (18)

3 1 YLEISTÄ Vuosi 2013 oli kuluvan valtuustokauden ensimmäinen vuosi. Uusi valtuusto joutuu jo heti kautensa alussa merkittävien päätösten eteen. Vuoden 2012 tilinpäätös oli reilusti alijäämäinen. Sen myötä kaupungin taseeseen oli kertynyt kattamatonta alijäämää 1,6 milj. euroa ja mittavat rakennusinvestoinnit olivat käynnistymässä. Lähivuosien taloutta leimaa velkaantuminen. samaan aikaan valtio tekee mittavia rakenne- ja säästöpäätöksiä julkisen sektorin kestävyysvajeen leikkaamisesta. Näissä olosuhteissa kaupunginhallitus perusti toukokuussa 2013 talouden tasapainotustyöryhmän laatimaan esitystä tasapainotusohjelmasta, jonka keskeisin tehtävä on osoittaa, miten kertynyt alijäämä suunnittelukaudella katetaan. Lokakuussa hyväksytyn tasapainotusohjelman keskeisimmät säästökohteet liittyivät henkilöstömenojen leikkaamiseen. Loka-marraskuussa käytyjen ytneuvottelujen lopputuloksena työnantaja teki joulukuun alussa päätökset kaikkiaan runsaan 20 henkilötyövuoden leikkaamisesta. Toimet käynnistettiin välittömästi ja viimeisimmät toimet realisoituvat syksyllä Vuoden 2013 henkilöstöraportti luo kuvan keskimääräisestä kaupungin palveluksessa olevasta henkilöstä. Hän on sivistystoimialalla vakinaisessa palvelusuhteessa toimiva vuotias nainen, joka on ollut kaupungin palveluksessa 5 9 vuotta. Henkilöstömäärässä tapahtui vähenemistä: vuoden 2013 lopussa vakinaisessa palvelussuhteessa oli kahdeksan henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin ja määräaikaisissa neljä henkilöä vähemmän. Palkkasumma kasvoi edellisvuodesta 0,6 prosenttia ja henkilöstömenot kaikkiaan 1,1 prosenttia. Henkilöstön poissaoloissa tapahtui positiivista kehitystä, kun sekä palkalliset että palkattomat sairauspoissaolopäivät vähenivät. Vain perhepoliittisten lomien ja vuosilomien määrät kasvoivat. Jälkimmäiset kasvoivat työnantajan tiukentuneen ohjeistuksen vuoksi. Keskimääräinen sairauspoissaolon kesto oli 13,2 työpäivää/sairastunut ja henkilöstömäärään suhteutettuna sairastuvuus säilyi entisellä tasolla eli 10,2 työpäivää/työntekijä. Vuosi 2013 oli talouden kiristymisestä ja henkilöstövoimavaran vähentämisestä johtuen erittäin haastava toimintavuosi. Uskon kuitenkin, että päätökset ovat mittavuudeltaan ja kattavuudeltaan oikeat. Toimenpiteiden kohtaantoa voidaan vielä käynnissä olevan hallintosääntö- ja organisaatiouudistuksen yhteydessä osittain paikata. Syksyllä 2014 henkilöstölle suunnattavalla työhyvinvointikyselyllä mitataan tarkemmin henkilöstösäästöjen ja valmisteilla olevan organisaatiouudistuksen vaikutuksia henkilöstöön. 3(18)

4 Esitän erittäin lämpimät ja vilpittömät kiitokset koko henkilökunnalle vastuullisesti hoidetusta työstä ja jaksamisesta näissä poikkeuksellisen vaativissa ja muuttuvissa olosuhteissa! Juha Majalahti kaupunginjohtaja 4(18)

5 2 HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2.1 Henkilöstö Karkkilan kaupungin palveluksessa oli 229 vakinaista ja 74 määräaikaista henkilöä. Jälkimmäinen luku sisältää myös oppisopimuksella (8 henkilöä) ja palkkatuella työskentelevät (10 henkilöä). Lisäksi työväenopistolla työskenteli 43 sivutoimista tuntiopettajaa. Enemmistö (85,1 %) määräaikaisista työskenteli sivistystoimialalla, pääasiassa koulutuksen ja varhaiskasvatuksen tehtävissä. Yleisin syy palveluksen määräaikaisuudelle oli työntekijän epäpätevyys tehtävään tai projektiluontoinen tehtävä. Muita syitä olivat työloman/virkavapaan sijaisuudet sekä työskentely oppisopimussuhteessa tai palkkatuella. Henkilöstömäärä Vakinaiset Määräaikaiset Yhteensä Hallinto- ja talouspalvelut Kasvatus- ja opetus, vapaa-aika Tekn. ja ympäristöpalvelut Yhteensä Vakinaisen henkilöstön määrä toimialoittain Henkilöstömäärältään suurin oli edelleen sivistystoimiala, jossa työskenteli vuoden 2013 lopussa 161 vakinaista henkilöä eli 70,3 % Karkkilan kaupungin vakinaisesta henkilöstöstä. Hallinto- ja talouspalveluissa oli 36 vakinaista työntekijää (15,7 %) sisältäen ruokapalveluhenkilöstö. Teknisen ja ympäristötoimialan vastaavat luvut olivat 32 työntekijää eli 14,0 %. 5(18)

6 2.3 Henkilöstön vaihtuvuus Vuoden 2013 aikana Karkkilan kaupungin vakinaisessa palvelussuhteessa aloitti yhdeksän uutta henkilöä. Vakinaisia työ- tai virkasuhteita päättyi 19, joista seitsemän eläköitymiseen. Talouden tasapainottamistoimena osa tehtävistä jätettiin täyttämättä ja uusia henkilöitä palkattiin lähinnä tehtäviin, joissa henkilöstömitoitus on laissa säädetty (koulutus ja varhaiskasvatus). 3 HENKILÖSTÖN RAKENNE 3.1 Ikäjakauma ja keski-ikä Kaaviossa on kuvattu vakinaisen henkilökunnan ikärakenne. Suurin osa henkilöstöstä kuuluu edelleen ikäryhmään vuotiaat (19,2 %). Joka toinen työntekijä (49,8 %) on täyttänyt 50 vuotta. Alle 24 -vuotiaiden osuus puolestaan on pudonnut seitsemästä yhteen henkilöön (85 %). Vakinaisessa palvelussuhteessa olevan henkilöstön keski-ikä nousi 47,6 vuoteen (v ,9 v.) Miesten keski-ikä oli 48,2 vuotta ja naisten 47,3 vuotta. Karkkilan henkilöstön keski-ikä on kaksi vuotta korkeampi kuin kuntaalalla työskentelevien keskimäärin (45,6 vuotta v. 2012). Osaksi tämä selittynee puuttuvalla terveydenhuoltohenkilöstöllä, jonka keski-ikä 2012 oli 44,3 vuotta. 6(18)

7 3.2 Eläköityminen Vuoden 2013 aikana eläkkeelle Karkkilan kaupungin palveluksesta jäi seitsemän työntekijää ja osa-aikaeläkkeelle neljä. Vanhuuseläkkeelle saattoi jäädä haluamanaan ajankohtana vuoden iässä. (Muutamat pitkäaikaiset työntekijät ovat vielä ns. vanhan eläkesäännön piirissä, jossa eläkeikä on alle 63 vuotta.) Karkkilan kaupungilta on viime vuosina jääty vanhuuseläkkeelle keskimäärin vuotiaina. Vuosina arvioitu vanhuuseläkkeelle jäävien työntekijöiden lukumäärä on tasaisesti noin seitsemän henkilöä vuosittain (poikkeus 2018 vain kolme). Yhteensä eläköityviä olisi 37 henkilöä, mikä vastaa 16,1 prosenttia henkilöstömäärästä Sukupuolijakauma Sukupuolijakaumassa ei tapahtunut olennaista muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Karkkilan henkilöstö on edelleen naisvoittoista, kuten kunnissa yleensäkin. Naisia vakinaisista työntekijöistä oli 172 ja miehiä 57 eli 3/4 henkilöstöstä oli naisia (75,1 %). 7(18)

8 3.4 Palvelusvuodet Karkkilan kaupungilla Kaaviossa on kuvattu vakinaisten työntekijöiden palvelusuhteen kestot Kunnalliset työsuhteet ovat perinteisesti pitkiä. Henkilöstöstä 50,7 % oli ollut kaupungin palveluksessa yli 10 vuotta (v ,6 %). Yli 25 vuoden palvelusuhteiden osuus oli 19,2 % (v ,0 %). 4 HENKILÖTYÖVUODET JA POISSAOLOT 4.1 Henkilötyövuodet Henkilötyövuosi kuvaa kokoaikaiseksi muutettua henkilön työpanosta. Kokoaikaisen henkilön, joka on ollut palveluksessa koko kalenterivuoden, HTV on 1. Henkilötyövuosien määrään on laskettu koko vuoden 2013 kaikki Karkkilan kaupungin palvelussuhteet (paitsi työväenopiston sivutoimiset tuntiopettajat). Laskenta huomioi palvelussuhteen keston sekä työajan ja suhteuttaa ne kokoaikaisiksi. Tehty työaika saadaan vähentämällä poissaolot henkilötyövuosista koulutukseen käytettyä aikaa lukuun ottamatta. 8(18)

9 4.2 Poissaolot Taulukkoon on koottu poissaolopäivät ja -kustannukset. Koulutuspoissaoloihin sisältyvät sekä työnantajan määräämät palkalliset koulutusajat että palkattomat opintovapaat. Muut palkalliset vapaat koostuvat virka- ja työehtosopimusten mukaisista erityisvapaista (mm. työntekijän omat 50- ja 60-vuotispäivät), lastentarhanopettajien ns. VES -päivistä sekä perhepäivähoitajien ylityövapaista. päivät kustannukset Sairauspoissaolot, palkalliset Sairauspoissaolot, palkattomat Tapaturmapoissaolot Perhepoliittiset vapaat Koulutuspoissaolot Muut palkalliset vapaat Vuosilomat Palkattomat virka- /työvapaat Yhteensä (18)

10 Yhteenlasketut poissaoloaikojen palkkakustannukset kasvoivat vuoteen 2012 verrattuna 20,4 % ( ). Määrällisesti eniten nousivat vuosilomien kustannukset ( ) sekä päivät (1 301). Kasvu johtui talouden tasapainottamisohjelmaan kirjatusta tavoitteesta, jonka mukaan vuosilomat ajoitetaan kuluvalle vuodelle. Laskua oli tapaturma- ja koulutuspoissaolojen sekä muiden palkallisten vapaiden kustannuksissa. Poissaolopäivien yhteismäärä nousi edellisestä vuodesta 1,7 % (262 pv). Kustannusten ja päivien muutokset eivät ole suoraan verrannollisia keskenään johtuen palkallisten ja palkattomien vapaiden määrien vaihtelusta. 4.3 Poissaolot oman sairauden vuoksi Vuoden 2013 aikana Karkkilan kaupungin työntekijät olivat poissa töistä oman sairauden vuoksi päivää. Palkkaa maksettiin päivältä ja loput 556 olivat palkattomia. Sairauspäivien lukumäärä väheni edelliseen vuoteen verrattuna 85 päivää eli 2,7 %. Sairauspoissaolokustannukset nousivat 14,9 % ( ). 10(18)

11 Poissaolojen keskipituus on laskettu jakamalla vuoden sairauspäivien yhteismäärä poissaolleiden lukumäärällä. Sairauspäivien keskimäärä on saatu suhteuttamalla sairauspäivät koko henkilökunnan määrään , huomioimatta työväenopiston sivutoimisia tuntiopettajia. Karkkilassa sekä sairauspoissaolon pituus että sairauspäivien lukumäärä pysyivät kutakuinkin edellisvuoden tasolla. Niiden palkansaajien osuus, jotka eivät olleet vuonna 2013 päivääkään poissa oman sairauden vuoksi, oli 23,1 % (v ,0 %). 11(18)

12 5 HENKILÖSTÖKULUT Palkat ja palkkiot Henkilösivukulut Eläkekulut Muut henkilösivukulut Henkilöstökorvaukset ja muut korjauserät Yhteensä Henkilöstökuluja aktivoitu käyttöomaisuuteen Palkat ja palkkiot Henkilösivukulut Eläkekulut Muut henkilösivukulut Henkilöstökuluja aktivoitu käyttöomaisuuteen HENKILÖSTÖKULUT YHTEENSÄ Taulukossa esitetyistä henkilöstökuluista on vähennetty luottamushenkilöiden palkkiot ja ansionmenetyskorvaukset. Myöskään lomapalkkavelkaa, irtisanottujen henkilöiden lomapalkkavarausta eikä näihin liittyviä henkilöstösivukuluja ole huomioitu. Palkat ja palkkiot kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna 0,6 % ja henkilöstömenot yhteensä 1,1 %. Yt-menettelyssä joulukuussa 2013 irtisanottujen (seitsemän työntekijää) ja osa-aikaistettujen (yksi työntekijä) henkilöstökulusäästöt eivät näy vielä luvuissa, koska suurimman osan irtisanomisaika ulottuu vuoden 2014 puolelle. Karkkilan talouden tasapainottamisohjelmassa määritelty tavoitetaso henkilöstökulujen palkkamenovähennykseksi on 6 % v (n ), 2 % v ja 2 % v TYÖHYVINVOINTI JA -SUOJELU 6.1 TYHY -toiminta Aiempien vuosien tapaan Karkkilan kaupungin työntekijöillä oli mahdollisuus suunnitella ja järjestää TYHY -tapahtuma, jonka tarkoituksena on yhteisen ajan viettäminen työtovereiden kanssa ja samalla oman työyksikön kehittäminen. Työaikaa tapahtumaan sai käyttää puoli työpäivää ja työnantaja osallistui kustannuksiin 30 eurolla osallistujaa kohden. Liikunnallista TYHY - iltapäivää vietettiin keilaten, ohjatulla liikuntatunnilla sekä samoillen Haltialuontokeskuksessa. Kulttuuripainotteisilla TYHY -retkillä tutustuttiin Kiasmaan sekä käytiin teatterissa tai elokuvissa. Pari työyksikköä vietti TYHY - 12(18)

13 tapahtumaansa risteillen. Kustannukset vuonna 2013 olivat euroa ja toimintaan otti osaa 236 työntekijää. Yhtenä työhyvinvoinnin lisäämiskeinona Karkkila alkoi tukea työntekijöidensä liikunta- ja kulttuuriharrastuksia alkaen. Tuen suuruus oli 100 euroa/henkilö vuodessa ja siihen oli oikeus päätoimisella työntekijällä, jolla oli yhdenjaksoinen vähintään 3 kk kestävä palvelussuhde. Etu toteutetaan Sporttipassi -palvelulla, joka veloittaa työnantajalta ainoastaan todellisen käytetyn tuen ja jonka käyttöalueeseen kuuluvat kaikki verottoman edun alaiset liikunta- ja kulttuuripalvelut. Vuonna 2013 Sporttipassia käytti 147 työntekijää ja kustannukset olivat euroa (liikuntapalvelut euroa ja kulttuuripalvelut euroa). Useiden muiden kuntatyönantajien tapaan Karkkilan kaupunki tukee työntekijöidensä tupakoinnin lopettamista ja ryhtyi savuttomaksi työnantajaksi alkaen. Tämän jälkeen tupakointi ei ole ollut sallittua kaupungin kiinteistöjen yhteydessä eikä työaikana. Työnantaja osallistuu tupakoinnin lopettajien vieroitushoitoon maksamalla 50 % lääke- tai nikotiinivalmisteista kolmen kuukauden ajalta. 6.2 Työsuojelu Työsuojelun toimintakertomus / työhyvinvointia tukeva toiminta Karkkilan kaupunki Työsuojeluorganisaatio on tehnyt suunnitelmallisia ja pyyntöperusteisia työpaikkakäyntejä työpisteisiin, antanut ohjeita ja neuvoja työolojen parantamiseen ja työssäjaksamisen tukemiseen. Työsuojelun henkilöstö on osallistunut työsuojelunkoulutuksiin. Työsuojeluvaltuutettu on osallistunut huhtikuussa Alueellisille työsuojelun neuvottelupäiville ja Work Gous Happytyöhyvinvointiseminaariin. Vuosi alkoi työsuojelun toimintasuunnitelman laadinnalla jokaiseen organisaatioon. Edellisen vuoden toimintakertomuksien kokoaminen tehtiin maaliskuussa. Vuosille laadittiin työsuojelun toimintaohjelma. Asiakirjat käsiteltiin työsuojelutoimikunnan kokouksessa. Työpaikkakäynnit on suoritettu suunnitelman mukaan / pyyntöperusteisena käynteinä ja ne on toteutettu yhdessä työterveyshuollon kanssa. Työpaikkakäynneillä on kiinnitetty huomiota työympäristön turvallisuuteen, fyysiseen ja psyykkiseen kuormittavuuteen, riskienarviointiin ja työssä jaksamiseen. 13(18)

14 Ruokapalveluun on tehty suunnattu, kokonaisvaltainen työpaikkaselvitys, johon työterveyshuolto on tehnyt terveystarkastukset sekä ergonomia selvitykset, työsuojelu yhdessä esimiehen ja henkilöstön kanssa vaarojen arvioinnit sekä suunnitelmalliset työpaikkakäynnit keittiöille yhdessä työterveyshuollon kanssa. AVI Aluehallintovirasto suoritti viranomaistarkastukset Karkkilassa Tuorilan koululle, Yhteiskoululle ja Karkkilan lukiolle sekä Tilapalveluun (kiinteistönhoito). Työajan hallintaan ja ylitöiden kertymiseen on kiinnitetty huomiota kaikissa organisaatioissa. Työaikakirjanpito tulee olla todennettavissa tarkastuksella. Ylityöraja 4kk on 138h ja vuodessa 250h. Ylityötä seurataan 4kk perättäisinä jaksoina. Vastuu ylitöiden seurannasta on esimiehellä. Työhygienia mittauksia on suoritettu 2. Vuonna 2012 Karkkilassa on tehty henkilöstölle työtyytyväisyyskyselyt (tammikuu), josta esille tulleista asioista on tehtiin työyhteisöissä työhyvinvointisuunnitelmat. Vaarojen kartoitusta ja riskiarviointia tehtiin 8 kohteeseen. Työturvallisuuslakiin perustuvia työnantajan huolehtimisvelvoitteista ns. Läheltä piti -ilmoituksia on tullut Karkkilasta tullut 16. Työtapaturmia on sattunut Pohjola vakuutusyhtiön tilastojen mukaan 7, joista 1 työmatkalla ja 6 työssä. Sairauspoissaoloja seurataan 1x vuosi, henkilöstökertomuksen yhteydessä. Esimiehet seuraavat sairauspoissaoloja ja toimivat Varhaisen tuen mallin mukaan. Sisäilmaryhmä on kokoontunut Karkkilassa 6 kertaa. sisäilma asioita on ollut Ahmoon koululla, Karkkilan yhteiskoululla ja lukiossa ja Högforsin päiväkodissa. Työsuojelun osaamista varmistettiin työsuojeluntoimijoiden osalta osallistumalla mm. kuntatyönantajan järjestämässä työsuojelupäällikön koulutuspäivään huhtikuussa. Karkkilan jory ja työsuojelupäällikkö osallistuivat työhyvinvointitapahtuma Work goes happy -tapahtumaan Helsingissä huhtikuussa. Uusien työntekijöiden perehdyttämiseen on laadittu Perehdytyslista, joka löytyy kaupungin intrasta. Perehdytyksestä vastaa esimies. Työsuojelutoimikunta on kokoontunut Karkkilassa 4 kertaa. 14(18)

15 Työhyvinvointi: Tyhy - ryhmät kokoontui 2 kertaa. Tyhy-ryhmän tavoitteena on parantaa työhyvinvointia ja ohjataan omaehtoiseen kunnon ylläpitämiseen mm. liikunnan lisäämiseen sekä virkistäytymiseen. Liikunnan edistämiseen ja virkistäytymiseen kulttuurin parissa henkilöstöllä on käytössä SporttiPassi, jota käytti 136 erityöntekijää. Kustannus jakautui kulttuuriin 1964,50 euroa ja liikuntaan 9718,82 euroa. Tyhy - toimintaa suunnitellaan työyhteisöissä, joille jaetaan kunakin vuonna päätetty tyhy raha 30 / osallistuja tapahtuman kustannuksiin sekä 4h työaikaa. Työfysioterapeutti piti Ergonomia infon henkilöstöravintola Valurissa huhtikuussa. Infossa käsiteltiin mm. toimistoergonomiaa. Kaupungintalolla on ollut mahdollisuus ottaa hierontapalvelua omalla ajalla ja omalla kustannuksella. Karkkilan kaupungin liikuntapalvelut järjestivät kaupunginhenkilöstölle Zumbaa Nyhkälän koululla helmi-maaliskuussa ja Haukkamäen koulun hiekkakentällä kesäkuussa sekä kuntojumppaa x2 maaliskuussa. Kehityskeskustelu lomaketta uusittiin pienellä työryhmällä, jonka jälkeen YTryhmä hyväksyy ja vahvistaa lomakkeen käyttöönotettavaksi. Kehityskeskustelut esimies käy vuosittain alaistensa kanssa. Henkilöstön yhteinen pikkujoulu oli marraskuun lopulla. Taloudelliset uhat toivat mukanaan lyhennetyt työajat, irtisanomiset ja lomautukset. Henkistä kuormitusta epävarmasta tilanteesta oli havaittavissa niin esimiehissä kuin työntekijöissäkin. Ensiapuvalmiuden parantamiseen on kiinnitetty huomiota järjestämällä ea - koulutusta Karkkilassa 2 kurssia, joissa kävi 32 työntekijää. Ensiaputarvikkeiden hankinnasta huolehtivat työyksiköt. Ennakoivan ajamisen opas (lokakuussa) intrassa luettavissa koko henkilöstöllä. Yhteistyötä eri toimijoiden kanssa kehitetään. YT-ryhmään osallistuvat työsuojeluvaltuutettu ja työsuojelupäällikkö mahdollisuuksien mukaan. Työterveyshuollon kanssa yhteistyötä on tehostettu yhteisillä palavereilla ja työpaikkakäynneillä. Työsuojeluvaalit vuodelle lokakuussa. 15(18)

16 Eläkeasiamiespalvelu Henkilöstölle on annettu eläkkeitä koskevaa neuvontaa puhelimitse sekä avustettu eläkehakemusten täyttämisessä. Henkilöille on kerrottu eläkekarttumasta, jos he jatkavat töissä yli normaalin eläkeiän. Eläkkeistä lähetettiin tiedote 1 Osa-aikaeläkkeen muutokset tammikuussa ja tiedote 2 Omat eläketietosi- Keva info. Tiedote 3 Eläkkeelle hakeutuminen syyskuussa. Tiedote 4 Eläkelaskuri ja rekisteriotepalvelu lokakuussa ja tiedote 5 Elinaikakerroin 2014 marraskuussa. Eläkeasiamiehen kautta tehtyjä 2013 Vanhuuseläke Osa-aikaeläke Puhelinneuvonta Karkkila Osa-aika eläke on ollut apuna, kun työntekijä syystä tai toisesta ei enää jaksa tehdä töitä entiseen malliin ja uhkana olisi ennenaikainen eläköityminen tai uhkaava työkyvyn aleneminen. Osa-aikaeläkkeelle jäänti on jo sovittu työnantajan kanssa ennen hakemusten tekoa. Keva ja TE-keskus pitivät tiedotustilaisuuden marraskuussa Karkkilan henkilöstölle henkilöstöravintola Valurissa tiedottaen ja ohjaten käytäntöihin.mahdollisista lomautuksien tai irtisanomisien johdosta. Työterveyshuollon kautta hakeudutaan työkyvyttömyys - tai osatyökyvyttömyyseläkkeelle. Eläkeasiamies on ohjannut lomakkeiden täytössä. Muina työssä jaksamisen tukimuotona on ollut kuntoutus ja osasairauspäiväraha, joka auttaa pitkältä työlomalta palaavaa työntekijää pääsemään pehmeämmin työelämään mukaan. Tässä samalla usein tulee mukaan tehtävien uudelleen tarkastelu ja mahdolliset muutokset siinä. Työsuojelun ennakoivat mittarit Karkkila 367 työntekijää Vuosi Läheltä piti -ilmoitukset Läheltä piti -ilmoitusten määrä (kpl / 100 henkilöä) Sairauspoissaolot Sairauspoissaolopäivät yhteensä , Sairauspoissaolo / tp / henkilö 12,16 13,3 13,7 =<3 vrk > 30 vrk Työtapaturmat Työtapaturmat yhteensä (kpl) Työpaikkatapaturmat (kpl) Työmatkatapaturmat (kpl) (18)

17 Ammattitaudit (kpl) 0 Työtapaturmista aiheutuneet sairauspoissaolopäivät Työpaikkakäynnit / -selvitys/kpl Vaarojen arviointien määrä/kpl Työsuojelun viranomaistarkastus AVI Toimikunnan kokousten määrä/kpl Työturvallisuuskoulutukseen osallistuvien määrä /hlö Työhygienia mittauksia Sisäillmaryhmä Tyhy-ryhmä Työyhteisöpalaverit Ensiapukoulutuksien määrä kpl (2012 koulutettu 16 työntekijää, työntekijää) 1 kartoitus 2 Paula Laiho työsuojelupäällikkö eläkeasiamies 6.3 Työterveyshuolto Työterveyshuollon palvelut Karkkilan kaupungille on alkaen tuottanut Perusturvakuntayhtymä Karviainen. Toiminnan tavoitteina ovat työntekijöiden työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen sekä työstä johtuvien terveysvaarojen ja työhön liittyvien sairauksien ehkäisy. Karkkilan kaupungin henkilöstön työterveyshuoltopalveluihin kuuluu lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi yleislääkäritasoinen sairaanhoito laboratorio- ja röntgentutkimuksineen sekä kolme erikoislääkärin konsultaatiota. Lisäksi henkilökunta saa työterveyshuollon kautta psykologin palvelut. Työterveyshuollon kustannukset vuodelta 2013 olivat euroa, josta Kela korvaa työnantajalle %. 7 YHTEISTOIMINTA Karkkilan kaupungin yhteistoimintaryhmä kokoontui vuonna 2013 kuusi kertaa. Kokouksissa käsiteltiin mm. seuraavia asioita: talouden tilinpäätös ja henkilöstötilinpäätös 2012 valtuustoseminaarin ja talousseminaarin evästykset ja terveiset talousarvio 2014 talouden tasapainottamisohjelma ja henkilöstömenojen säästöt työhyvinvointikyselyn tulokset työsuojelun toimintaohjelma (18)

18 henkilöstöorganisaation uudistus kehityskeskustelulomakkeen uusiminen Alkuvuodesta tehtiin vuosisuunnitelma ja vuoden viimeisessä kokouksessa käytiin arviointi- ja palautekeskustelu vuoden tuloksista ja yhteistoiminnasta. Karkkilan kaupunki linjasi loppuvuodesta 2010, että vuoden 2011 alusta niin pääluottamusmiehet kuin työsuojeluvaltuutetut ovat Karkkilan kaupungin omasta organisaatiosta. Työsuojelupäällikkö- ja eläkeasiamiespalvelut ostettiin v perustuskuntayhtymä Karviaisesta. YT -ryhmään kuuluivat vuona 2013: Majalahti Juha, kaupunginjohtaja, puheenjohtaja Johansson Jaana, henkilöstösihteeri, sihteeri alkaen Jokela Tapio, KTN, pääluottamusmies asti Kalliaisenaho Annu, hallinto- ja talousjohtaja, henkilöstöpäällikkö Laiho Paula, seudullinen työsuojelupäällikkö (Karviainen) Laine Seija, JYTY, pääluottamusmies Luukkonen Jarkko, hallintopäällikkö, sihteeri asti Napari Matti, KTN, pääluottamusmies alkaen Pitkä Mervi, SUPER, paikallisosaston puheenjohtaja Setälä Kari, tekninen johtaja Suomi Matti, JHL, pääluottamusmies Tikkanen Markku, JUKO, pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu Tuomisto Niku, sivistystoimenjohtaja 18(18)

Versio 6.5.13. YT-ryhmä 23.5.2013 Kh 27.5.2013 187 Kv 17.6.2013 78

Versio 6.5.13. YT-ryhmä 23.5.2013 Kh 27.5.2013 187 Kv 17.6.2013 78 Versio 6.5.13 YT-ryhmä 23.5.2013 Kh 27.5.2013 187 Kv 17.6.2013 78 Henkilöstöraportti 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖ 31.12.2012... 4 2.2 VAKINAISEN HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Julkaisija: Karkkilan kaupunki Kuva: Huhdintie, Valokuvaaja: Henna Mitrunen Ulkoasu ja taitto: Karkkilan kaupunki. Henkilöstöraportti 2014

Julkaisija: Karkkilan kaupunki Kuva: Huhdintie, Valokuvaaja: Henna Mitrunen Ulkoasu ja taitto: Karkkilan kaupunki. Henkilöstöraportti 2014 Henkilöstöraportti 2014 Julkaisija: Karkkilan kaupunki Kuva: Huhdintie, Valokuvaaja: Henna Mitrunen Ulkoasu ja taitto: Karkkilan kaupunki 1 Henkilöstöraportti 2014 1 JOHDANTO... 3 2 KAUPUNGIN VIRANHALTIJAORGANISAATIO...

Lisätiedot

Kh 28.5.2012 131 YT-ryhmä 30.5.2012 Kv 11.6.2012 18

Kh 28.5.2012 131 YT-ryhmä 30.5.2012 Kv 11.6.2012 18 Kh 28.5.2012 131 YT-ryhmä 30.5.2012 Kv 11.6.2012 18 Henkilöstöraportti 2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 KESKEISET ASIAT 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 3 2.1 Henkilöstön lukumäärä 31.12.2011 3 2.2 Vakinaisen henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

Liikelaitoskuntayhtymä Puhti Henkilöstöraportti 2012

Liikelaitoskuntayhtymä Puhti Henkilöstöraportti 2012 Liikelaitoskuntayhtymä Puhti Henkilöstöraportti 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. KESKEISET ASIAT HENKILÖSTÖNÄKÖKULMASTA... 2 2. HENKILÖTYÖVUODET JA HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 3 2.1. HENKILÖTYÖVUODET... 3 2.2. HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 TIIVISTELMÄ Henkilöstövoimavarat Vuoden 2018 henkilöstöraportin tunnusluvut antavat liiton henkilöstövoimavarojen tilanteesta kokonaisnäkemyksen,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Henkilöstömenot vuosina 2014-2016 4. Henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Kh Kv

Henkilöstöraportti Kh Kv Henkilöstöraportti 2016 Kh 9.10.2017 64 Kv 16.10.2017 44 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne vuonna 2016... 4 2.1 Henkilöstömäärän kehitys... 4 2.2 Henkilöstö ammattinimikkeittäin...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2011... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2013... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 4 2.3 Palvelussuhteen pituus... 5 2.4 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta 1 2 Johdanto Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin henkilöstöohjelman 2015 2020 kokouksessaan 18.5.2015. Henkilöstötyön tavoitteena on, että Alavuden kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja,

Lisätiedot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömenot Henkilöstömäärän kehitys 2014 2015 2016 2017 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12. 972 987 977 950 Muutos edellisestä vuodesta + 15-10 - 27

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 4 Vakituiset ja määräaikaiset 31.12....

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2015

Henkilöstöraportti 2015 Henkilöstöraportti 2015 Julkaisija: Karkkilan kaupunki Kuva: Karkkilan kaupungintalo, Valokuvaaja: Henna Mitrunen Ulkoasu ja taitto: Karkkilan kaupunki 1 Henkilöstöraportti 2015 1 JOHDANTO... 3 2 KAUPUNGIN

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

Yhteistoiminta työsuojeluvaltuutetun ja luottamismiehen näkökulmista. Urpo Hyttinen Työympäristötoimitsija

Yhteistoiminta työsuojeluvaltuutetun ja luottamismiehen näkökulmista. Urpo Hyttinen Työympäristötoimitsija Yhteistoiminta työsuojeluvaltuutetun ja luottamismiehen näkökulmista Urpo Hyttinen Työympäristötoimitsija TYÖTURVALLISUUS JA TERVEYS TYÖPAIKALLA Työpaikka Työnantajan vastuu riskinarviointi työolojen seuranta

Lisätiedot

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite Sisällys: HENKILÖSTÖRAPORTTI... 2 Yleiskatsaus... 2 Henkilöstön määrä... 2 Taulukko 1: Henkilöstömäärän palvelualueittain 2013 2018... 2 Taulukko 2: Henkilöstömäärä uuden organisaation mukaisesti ja työaikamuodoissa

Lisätiedot

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2014

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2014 Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2014 1 Sisällys 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 1.1. Henkilöstön määrä 31.12.... 3 1.2. Henkilötyövuodet 2014... 3 1.3. Ikä- ja sukupuolijakauma... 4 2. HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 Henkilöstötilinpäätös 217 Sivu 2 / 16 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 Henkilöstön määrä palvelussuhdelajeittain... 4 Vakituiset ja määräaikaiset... 5 Koko- ja osa-aikaiset...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ 1 Henkilöstön määrä ja rakenne 2 1.1 Henkilöstön määrä 2 1.2 Henkilöstön palvelussuhdejakauma 4 1.3 Henkilöstön sukupuolijakauma 4 1.4 Henkilöstön ikä 6 1.5 Henkilöstökulut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Erja Laurila Organisaatio: ARKISTOLAITOS T1. Nykyiset henkilöstöpanokset euroa 2004 Henkilöstöpanokset vuonna 2004 Tunnusluku 2 Henkilöstön lukumäärä

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kunnanhallitus 26.5.2015 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI / HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 2.1.

Lisätiedot

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: http://www.salpaus.fi/kuntayhtyman-henkilostokertomus/sivut/default.aspx Henkilöstömäärä Henkilöstömäärässä huomioidaan myös osa-aikaeläkkeellä, sairauslomalla,

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA

PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA Pöytyän kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma 2018 2 PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 3 1. Tausta Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaa koskevat lakimuutokset tulivat voimaan 1.1.2014.

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2016

Henkilöstöraportti 2016 Henkilöstöraportti 2016 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1 Henkilöstömäärä... 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain... 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Maakuntahallitus , Erillisliite 3. Henkilöstöraportti 2015 Kainuun liitto

Maakuntahallitus , Erillisliite 3. Henkilöstöraportti 2015 Kainuun liitto Maakuntahallitus 21.3.2016, Erillisliite 3 Henkilöstöraportti 2015 Kainuun liitto 1 TIIVISTELMÄ 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE...3 1.1 Palvelussuhteen luonne...3 1.2 Henkilöstön palvelussuhteet vastuualueittain...4

Lisätiedot

Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017. Saarijärven kaupunki

Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017. Saarijärven kaupunki Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017 Saarijärven kaupunki 1. Työsuojelun tavoitteet Työpaikan työsuojelutoiminta perustuu työturvallisuuslakiin (738/2002) sekä lakiin työsuojelun valvonnasta ja työpaikan

Lisätiedot

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan:

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: http://www.salpaus.fi/kuntayhtyman-henkilostokertomus/sivut/default.aspx Henkilöstömäärä Henkilöstömäärässä huomioidaan myös osa-aikaeläkkeellä, sairauslomalla,

Lisätiedot

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla?

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Mistä työhyvinvointi koostuu? Työhyvinvointiryhmä tämä ryhmä perustettiin 2009 ryhmään kuuluu 13 kaupungin työntekijää - edustus kaikilta toimialoilta, työterveyshuollosta,

Lisätiedot

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta?

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Mitä työhyvinvointi tuottaa? Jari Honkanen Vastaava työterveyslääkäri Mehiläinen Kuopio 1 9.10.2014 TYHY tapahtuma Työhyvinvoinnin merkitys liiketoiminnan

Lisätiedot

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012 Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 212 Johtokunta 12.3.213 1 Yleistä Tämä henkilöstöraportti on kahdeksas röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti. Raporttiin on kerätty tietoa henkilöstön määrästä,

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Henkilöstöraportti 2015

Henkilöstöraportti Henkilöstöraportti 2015 Henkilöstöraportti 2015 Henkilöstöraportti 2015 1 2 Henkilöstöraportti 2015 Kainuun liitto 2016 3 Kainuun liitto Kauppakatu 1 87100 Kajaani Puh. 08 615 541 Faksi 08 6155 4260 kainuunliitto@kainuu.fi Kuva

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2016

Henkilöstötilinpäätös 2016 Henkilöstötilinpäätös 2016 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 2 VAKITUISET JA MÄÄRÄ-AIKAISET... 3 KOKO- JA OSA-AIKAISET... 3 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 246 78767 4,0 41,8 82,0 256,0 12938,0 78767 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,5-3,0-100,0-6,8-1,9 2,4 370,8-3,0

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 240 81210 4,0 39,0 82,0 227,0 13364,0 81210 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,6-1,9-64,2-4,4-0,7 2,4 150,0-1,9

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Ikärakenne... 6 6. Henkilöstön osaamisen

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : Taso 3 2940300 Arkistolaitos : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 318 86383 3,0 29,0 64,0 224,0 5536,0 86383 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -29,1-100,0-3,4

Lisätiedot

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Työterveyshuolto kehittää työuria KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Diapaketin tarkoitus ja käyttö Diapaketti toimii tukimateriaalina, kun kunnat ja kuntayhtymät miettivät, miten voivat tukea henkilöstön työurien

Lisätiedot

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2013

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2013 Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2013 1 Sisällys 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 1.1. Henkilöstön määrä 31.12.... 3 1.2. Henkilötyövuodet 2013... 3 1.3. Ikä- ja sukupuolijakauma... 5 2. HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2. Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto

Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2. Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2 Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto 1 JOHDANTO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE...4 1.1 Palvelussuhteen luonne...4 1.2 Henkilöstön palvelussuhteet tulosalueittain...5

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 ALAVUDEN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 2 Johdanto Alavuden kaupungin henkilöstötyön tavoitteena on, että kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja, jonka osaava ja hyvinvoiva henkilöstö työskentelee

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 11 Yhteistyötoimikunta AIKA 25.02.2019 14:15-15:00 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhtymävaltuusto

Yhtymävaltuusto HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 Yhtymävaltuusto 14.6.2016 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2010 2015 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Lääkärit 131

Lisätiedot

Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari

Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari TYÖTERVEYSHUOLLON NÄKÖKULMA TYÖKYVYN TUKEMISESSA Satu Väihkönen Työterveys Wellamo Oy, johtava ylilääkäri Suomen Työterveyslääkärit ry, pj 2013

Lisätiedot

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016 Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016 Sisällys 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 1.1. Henkilöstön määrä 31.12.... 2 1.2. Henkilötyövuodet 2016... 3 1.3. Ikä- ja sukupuolijakauma... 3 2. HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS Henkilöstö palvelutuotannon voimavarana 31.8.2017 Raija Ranta, henkilöstöjohtaja-sosiaali-ja terveysjohtaja HENKILÖSTÖ / RAKENNE HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 31.12.2016 Vakinaiset 3 177

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 2 1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1 Määrä... 3 1.2 Rakenne... 4 1.3 Rekrytointi... 4 1.4 Ikärakenne... 5 1.5 Eläkkeelle siirtyminen... 6 1.6 Palvelussuhteiden kesto... 7 2. TYÖAIKA JA TYÖPANOS...

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖTERVEYSHUOLLON TAVOITTEET Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2014

Henkilöstöraportti 2014 Henkilöstöraportti 2014 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne 3 2.1 Henkilöstömäärä 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika 5 2.4 Ikäjakauma

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2012 Kaupunginhallitus 8.4.2013 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 997/2017 01.00.02.00 83 Henkilöstökertomus vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Jere Kunnas, puh. 046 877 3285 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 3 2. VISIO JA ARVOT.4 3. LUOTTAMUS JA YHTEISTYÖ..4 4. OSAAVA TYÖVOIMA..5 5. TYÖHYVINVOINTI JA TERVEYS.5

Lisätiedot

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Yhteistoimintaryhmä 93 25.10.2018 Asianro 973/01.01.01/2018 306 Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Päätöshistoria Yhteistoimintaryhmä 25.10.2018 93

Lisätiedot

TYÖHYVINVOINTIOHJELMA

TYÖHYVINVOINTIOHJELMA 2016-2017 TYÖHYVINVOINTIOHJELMA Hyväksytty henkilöstöjaostossa 25.4.2016 Sisällys 1 Työhyvinvointiohjelma... 2 2 Työhyvinvoinnin tekijöiden tehtävät ja vastuut... 3 3 Työhyvinvoinnin toimintasuunnitelma...

Lisätiedot

Kuhmon kaupunki. Henkilöstöraportti

Kuhmon kaupunki. Henkilöstöraportti Kuhmon kaupunki Henkilöstöraportti 2018 Sisällys Sisällys...1 1. Johdanto...2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne...3 Henkilötyövuodet...4 Henkilöstön ikä- ja sukupuolijakauma...5 3. Henkilöstömenot...6 Henkilösivukulut...6

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 31. 5. 2019 Tilastotiedot 2018 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Forssan kaupungilla yhteistoimintaryhmä ja työsuojelutoimikunta on yhdistetty. Työsuojeluvaltuutettujen, varavaltuutettujen toimikausi on neljä vuotta.

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta Henkilöstöraportti 2016 Punkalaitumen kunta Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Henkilöstömäärä... 2 3. Henkilötyövuosi... 5 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Henkilöstön ikärakenne... 6 6. Henkilöstön

Lisätiedot

TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 TYÖSUOJELUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Forssan kaupungilla yhteistoimintaryhmä ja työsuojelutoimikunta on yhdistetty. Työsuojeluvaltuutettujen, varavaltuutettujen toimikausi on neljä vuotta.

Lisätiedot

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari 29.11.2011 Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja 1 ASUKKAIDEN MENESTYMINEN Tarvetta vastaavat palvelut Asukkaiden omatoimisuus Vuorovaikutus TALOUS HALLINNASSA

Lisätiedot

Etua iästä. Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa

Etua iästä. Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa Etua iästä Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa Etua iästä on Vautsin osahanke Tavoitteena Tukea eri-ikäisten jaksamista ottamalla huomioon eri ikäkausien vahvuudet ja erityistarpeet Parantaa valmiuksia ikäjohtamiseen

Lisätiedot

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Henkilöstöraportti 2013 2 Sisältö Johdanto... sivu 3 Henkilöstön määrä ja rakenne... sivu 4 palvelussuhteiden luonne henkilöstö nimikkeittäin sukupuolijakauma ikäjakauma

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 6 5. Ikärakenne... 7 7. Terveysperusteiset poissaolot...

Lisätiedot

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA 1 YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA Jari Korhonen Liikelaitoksen johtaja, työterveyshuollon erikoislääkäri Joensuun Työterveys Joensuu 26.4.2013 7.5.2013 Jari Korhonen, johtaja, Joensuun Työterveys 2 Mitä

Lisätiedot

KANGASNIEMEN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018

KANGASNIEMEN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 KANGASNIEMEN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 YTR 2.4.2019 KH 8.4.2019 KV 10.6.2019 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Henkilöstö... 3 2.1 Henkilöstön määrä... 3 2.2 Henkilöstön ikä- ja sukupuolijakauma... 3 2.3

Lisätiedot

TYÖHYVINVOINTIOHJELMA

TYÖHYVINVOINTIOHJELMA TYÖHYVINVOINTIOHJELMA 2018-2019 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Työhyvinvoinnin tekijät ja vastuut... 2 3. Karkkilan kaupungin työhyvinvointiohjelma... 3 4. Työ, työolot ja johtaminen... 3 4.1 Mittarit ja

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2015

Henkilöstökertomus 2015 Henkilöstökertomus 2015 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Vastuuhenkilö Käsittelypäivä Käsittelypäivä Käsittelypäivä Käsittelypäivä

Lisätiedot

MASKUN KUNNAN VARHAISEN TUEN TOIMINTAMALLI

MASKUN KUNNAN VARHAISEN TUEN TOIMINTAMALLI MASKUN KUNNAN VARHAISEN TUEN TOIMINTAMALLI Maskun kunnalle työkykyinen ja jaksava henkilöstö on tärkeä. Esimiehen tehtäviin kuuluu tukea työntekoa sekä kehittää työoloja. Varhaisen tuen malli auttaa esimiestä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 2.1 Palvelussuhteen luonne...

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 6 5. Ikärakenne... 7 7. Terveysperusteiset poissaolot...

Lisätiedot

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin:

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin: JOROISTEN KUNTA HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 214 1. Johdanto Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa määrää, että kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Kunnanhallitus

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Kunnanhallitus IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 Kunnanhallitus 2.5.2017 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne...

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta Henkilöstöraportti 2017 Punkalaitumen kunta Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Henkilöstömäärä... 2 3. Henkilötyövuosi... 5 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Henkilöstön ikärakenne... 6 6. Henkilöstön

Lisätiedot

2.1 Työsuojelun turvallisuudesta vastaavat henkilöt. Kunnanvirasto Juhani Kylämäkilä kunnanjohtaja

2.1 Työsuojelun turvallisuudesta vastaavat henkilöt. Kunnanvirasto Juhani Kylämäkilä kunnanjohtaja LIITE I 1/4 TYÖSUOJELUN TOIMINTAOHJELMA VUODELLE 2014 1. Työsuojelun toiminta-ajatus Kunnan henkilöstön henkisen ja fyysisen työkyvyn turvaaminen. Työn tuottavuuden ja laadun sekä työviihtyvyyden parantaminen

Lisätiedot

Yhtymähallitus 25.3.2014, liite 33 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013

Yhtymähallitus 25.3.2014, liite 33 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013 Yhtymähallitus 25.3.2014, liite 33 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖHALLINTO KARVIAISESSA... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA SIJOITTUMINEN... 3 4. IKÄRAKENNE

Lisätiedot

TYÖSUOJELU- JA LUOTTAMUSMIESTOIMINTA AKAAN KAUPUNGISSA

TYÖSUOJELU- JA LUOTTAMUSMIESTOIMINTA AKAAN KAUPUNGISSA Päivitetty 6.4.2017 TYÖSUOJELU- JA LUOTTAMUSMIESTOIMINTA AKAAN KAUPUNGISSA 1 Sisällys TYÖSUOJELU... 2 TYÖNTEKIJÄN VELVOLLISUUDET... 2 TYÖNANTAJAN VASTUUT, VELVOITTEET JA OIKEUDET... 2 ONGELMATILANTEIDEN

Lisätiedot