Kotajarven KGN:t pääasiallisesti myös edustavat tällaista graniittiutunutta gneissia.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotajarven KGN:t pääasiallisesti myös edustavat tällaista graniittiutunutta gneissia."

Transkriptio

1 O U T O K U M P U OY Malminetsinta YLEISKATSAUS KARTTALEHDEN KIVILAJEIHIN KGN (prismalo 161) Alueen E-osassa on laaja alue kiillegneisseja, jotka yleisesti ovat graniittisen aineksen migmatisoimia (= graniittisia suonia sisältäviä, harvemmin kuitenkin suonigneisseja) gneissimigmatiitteja. Kivet ovat selvästi liuskeisia ja keskirakeisia tai tiiviitä. Granaattipitoisuus jokseenkin yleistä, joskin granaatit harvassa. Arvonniemenmaessa kivessä runsaasti sillimaniittia. GRDR:n sisassa Kiuruveden-Pielaveden tien W-puolella kivi kauttaaltaan granaattipitoista. Paljastumat KJK erittäin voimakkaasti hiertynytta GRA-KGN, jossa mahdollisesti myös muita "aksessoreja" (K. Kajalan näyte 73-KJK). Karsi-kalkkikivi-LP-GRA-KRD-GN-systeemin yhteydessä olevat KGN:t yleensä pitkälle graniittiutuneita gneisseja, paremminkin graniittigneissejä (= graniittiutunut gneissi). Kotajarven KGN:t pääasiallisesti myös edustavat tällaista graniittiutunutta gneissia. Sopenjarven KGN:ssa tavataan granaatteja ja ovat voimakkaasti graniittisen aineksen migmatisoimia. Pyrokseenikivien yhtey- dessä migmatisoiva aines saattaa olla myös pyrokseenipitoista. AFB (prismalo 229) Alheen E-osassa amfiboliitit edustavat kapeita välikerroksia KGN:n sisassa. Kivet kummingtoniittipitoisia, rasvakiiltoisia, monesti raitaisia ("leptiittimaisia" kapeita valikerroksia) kiviä. Kivet varsinkin Valkeisjarven ympäristössä FEK-pirot- teisia. Alueen pohjoisosassa GRDR:n ja KGN:n kontaktin 1a- heisyydessä amfiboliitit ovat graniittisen tavaran migmatisoimia amfiboliittimigmatiitteja ( voisi myös käyttää nimitystä SVGN).

2 GRDR:n sisässä oleva amfiboliittijakso y = 486 W-puolella amfiboliitithanmtxmpiaraitoja sisältäviä kiviä, joissa tavataan myös kurnmingtoniittipitoisuutta muutamassa paljastumassa. Karsi-kalkkikivisysteemin E-puolella olevat amfiboliitit ovat osin puhtaita SV-AFB:ja, osin graniitin migmatisoimia AFB- MGT:ja, ei ainakaan huomattavaa kummingtoniittipitoisuutta. Kotajarven E-rannalla olevat amfiboliitit ovat erittäin sotkuisia amfiboliittimigmatiitteja. Kivi on erittain voimakkaasti graniittisen aineksen migmatisoimaa, joskus graniittinen aines voitolla, alkuperäinen amfiboliitti enää haamumaisena jaanteena kivessa. Graniittinen aines seka migmatisoi että breksioi kivea. Kotajarven NE-osassa amfiboliittien yhteydessa PY-GRDR:a. Edellisen kaltaista amfiboliittia tavataan myös PY-pitoisten kivien yhteydessa Särkijärvellä HA-PY-GN:n N-reunalla. Sopenjärven E-puolella amfiboliitit ovat melko puhtaita SV-amfiboliitteja rannan läheisyydessä. Lähempänä GRDR:n kontakteja tulee graniittista tavaraa migmatisoimaan kivea. GRDR (prisma10 60) Alueen yleisin kivi KGN:n kanssa. Kivi yleisesti keskirakeista SV-pitoista pilsteista gneissimigmatiittia. Kivessa tavataan yleisesti gneissi- ja amfiboliittisulkeumia seka graniittisuonia. Kivessa esiintyvät gneissi- ja amfiboliittisulkeumat edustanevat monesti kiven alkuperää, selvimmin silloin kun nämä "kelluvat" kivessa haamuina. Näin on laita Viinamaen ympäristössä. Kivi käyttäytyy kuitenkin monin paikoin täysin syvakivimaisesti. Esim. paljastumassa 81-MSH (Viinamäki) KGN ja GRDR teravakontaktisina osueina. Vaikka granodioriitit ovatkin saaneet materiaalinsa gneisseista, ovat ne niin täydelleen uudesti sulaneet ja kiteytyneet, että edustavat jo kokonaan syvakivimaisesti kayttaytyvaa kivea. Edustanevat alueen vanhim-ia kivilajeja yhdessä graniittiutuneiden KGN:n kanssa.

3 KVDR (prismalo 65) ~aihettubat monin paikoin GRDR:sta KVDR:ksi ilman näkyvää kontaktia. Asultaan kivi hyvin samanlainen kuin GRDR, joskin raekoko saattaa olla paikoin pienempi, kivi tällöin selvemmin gneissimäinen. Kivessä kauttaaltaan almifoliittisulkeumia, jotka teräväkontaktisia. Kiven käyttäytyminen intrusiivistä syvakivimäistä. Ikäsuhteeltaan vastaavanikäinen GRDR:n kanssa. On täysin mahdollista, että kivet sulaneita amfiboliittisia kiviä, jotka täydellisesti uudesti kiteytyneitä. (SV-GN -nimitys tässä suhteessa ei oikeutettu.) GB, DB (prismalo 49) Gabroja esiintyy alueella pääasiallisesti breksiavyöhykkeissä, joita on kuvattu jäljempänä GB-BREKSIA-LEPTIITTI-GRA-KRD -systeemin yhteydessä. Toinen gabroalue alkaa Mustikkamäestä jatkuen S-suuntaan Ventojoentielle saakka. Täälläkin kivi on eräänlainen breksia, jossa gabromassassa on HBL-möykkyjä. Erona toisiin breksia-alueisiin täältä puuttuu graniittiset breksioivat suonet. Kivi edustanee ainakin Ventojoentien varressa intrusiivibreksiaa, jossa gabroaines on tunkeutunut tai ehkä paremminkin ottanut mukaansa syvemmältä HBL:sta ainesta. Alueella on pari muutakin gabro- ja diabaasialuetta, yksityiskohtaiset selostukset paljastumalomakkeilla. DR (prismalo 491) Dioriittista breksiaa tavataan karttalehden W-reunalla aivan kartan pohjoisrajalla paljastumissa 393- ja 394-MSH. Kivi on punertavan, tiiviin, gneissiytyneen graniitin sisässä. Kivi on karkeaa DR + GB:a, jota karkea graniitti breksioi. Samanlaista kiveä vähän myös paljastuman (= paljastumaryhmä) 379-MSH E-reunalla ja muutamissa pikkupaljastumissa samalla alueella. GR (prismalo 70) Alueen pari graniittialuetta on kuvattu jaljempana karsi-

4 kalkkikivisysteemin sekä gabro-breksia-leptiitti-gra-kard-gn- systeemin yhteydessä. Pienemmät graniitti- ja pegmatiittipaljastumat löytyvät paljastumalomakkeilta. Yhtenäinen graniittialue löytyy vielä alueen W-reunalta karttalehden pohjoisreunalta. Alue käsittää ~aljastumat MSH. Kivi punertavaa tiivistä graniittia, joka saa hyvin gneissi- mäisiä piirteitä, kun siinä enemman tummia (BT) mineraaleja. Kivi liittyy läheisesti samoissa paljastumissa esiintyviin amfiboliitteihin migmatisoiden niitä. On mahdollista, että juuri kyseinen graniitti migmatisoi voimakkaasti alueella olevaa amfiboliitti jaksoa Särkijärven W-rannalla. - HA-PY-GN (prismalo 51) Särkijärven W-rannalla amfiboliitti-migmatiitin S-puolella. Kivi pinnaltaan vaalea ruskehtavasavyinen (PY-pit.) gneissi, jossa amfiboliittiraitoja ja murskaleita (näyte 343-MSH). Kivilajia vaikea luokitella mihinkään yleisesti tunnettuun kivilajiin. Murtopinnaltaan GRDR:n ja KGN:n välimuoto, jossa pyrokseenipitoisuutta. PY-GR ja -GRDR (prismalo 60) Aiheen W-reunalla karttalehden pohjoisosassa tavataan PYpitoisia kiviä. PY-GRDR asultaan vastaavaa SV-GRDR:n kanssa, kivi vain ruskeasävyinen. Paljastumat MSH edustavat kiveä parhaimmillaan. Paljastumat aivan karttalehden vasemmassa yläkulmassa edustavat MS-porfyyrisia PY-ja SV-graniittia ir granodioriittia. 1,5 cm. PY-pitoisuus tai sen puuttuminen kivessä satunnaista. Sopenkylän Kivimäen kivet jäivät epäselviksi pienen väarinkäsityksen johdosta. Allekirjoittanut kävi paikalla vasta Aluetta olisi täytynyt paljastaa huomattavasti enemman, jotta yhtenäisiä horisontteja uskaltaa piirtää. Alueella näyttää olevan erilaisia amfiboliitteja, joihin liittyy KA-kerroksia. Alueella on lisäksi gabroa, jossa luultavasti PY-pitoisuutta. Karkeata graniittia tavataan migmatisoimassa sekä amfiboliitteja että kiillegneissejä.

5 Jäljempänä K. Kajalan yleiskatsaus paljastumista KJK/ sekä allekirjoittaneen raportit KARSI-"KALKKIKIVIn- sekä GB-BREKSIA-LEPTIITTI-GRA-KRD-GN-systeemistä. Yleiskatsaukseen liittyvä materiaali: 1: transparentti (paljastumat) 1: kivilajikuulto (varitetyt paljastumat kivilajirajoineen) 1: liuskeisuuskuulto (muita tektoonisia havaintoja alueella vähän ja epävarmoissa paikoissa) 1: karttapohjille B ja D piirretty paljastumat ja kivilajirajat (väritetyt) KA-KLK- ja GB-BR-LP- GRA-KRD-kivien kulusta Yksityiskohtaiset havainnot kaikista kivistä paljastumalomak-.keilla KJK/ sekä MSH/ Näytemateriaalia 7 laatikkoa näyteluetteloineen. Allekirjoittaneella oli myös tarkoitus käydä kartalla E. Marttilan kanssa. Aika tarvaytyi kuitenkin tutustumiseen Lammaslahden karsiin. Pistyaydyimme kuitenkin Heinäahon S- puolella olevilla ruosteisilla amfiboliitti~aljastumilla. Kivet kummingtoniittipitoisia amfiboliitteja, joissa mahdollisesti leptiittivalikerroksia (kivi raitaista). Arnfiboliittialueen sisässä asumattoman talon pihalla sekä etelään pellolle mene- vän tien E-puolella kaivetussa montussa kivi hapanta (joskin erittäin tummaa) leptiittia. Keskustelussa E. Marttilan kanssa, vastaavalla kartalla alueen pohjoispuolella olevista kivistä, pääsin käsitykseen, että sielläkin tavataan suurella alueella GRDR:sia kiviä (merkitty harmaalla hänen karttaansa). Kartta- lehden W-reunalla on KGN:ja, luultavasti samantyypnisia kuin kartan E-reunalla. Kalliomäen liuskeet on luku sinänsä, pitäisi tehdä hieita kyseisista kivista. Karttalehden N-osasta löytynee vielä paljastumia, Yleisesti ottaen kivilajirajat yläpuolelta tulevalta kartalta jatkuvat kartalla. Ylimalkaisen kartan voi piirtää allekirjoittaneen vanhoilla (1974) havainnoilla (paljastumalomakkeet lienevät Olarissa).

6 kartta piirretty pelkästään alueella tehdyistä paljastumahavainnoista. (Allekirjoittanut käynyt katsomassa paikoin kiviä myös K. Kajalan alueella.) Kivilajirajat paljastumattomilla alueilla Stetsovista vedetty. K. Kajalan yleiskatsaus paljastumista KJK/ GRANIITIT 7 Paljastumat 155,160,161, GR on h-k-rakeista ja gneissimaista. Siinä on AFB-sulkeumia. PY-graniitteja on PY-GRDR:n joukossa. Muuten GR esiintyy juonina GRDR:ssa, KVDR:ssa ja KGN:ssä ja lisäksi breksioivana aineksena. GRANODIORIITIT Alueella esiintyy SV-GRDR:a ja PY-GRDR:a. SV-GRDR : Ovat k-rakeisia ja hyvin suuntautuneita. Suuntaus ilmenee yleisemmin pilsteisyytena kuin gneissimaisyytena. GRDR:ssa esiintyy yleisesti muutaman cm:n levyisiä GR-juonia ja GRklumppeja ja KV-juonia ja -klumppeja (paljastumat 21,65-67, 75,76,88,94,99,102,106I1O8I I124I189ll9ll23Ol235l236l 237,239,245,246,248,260,261). Myös AFB-sulkeumia on melko yleisesti. Ne ovat joko selvästi rajoittuvia tai haamumaisia. Melko yleinen koko on 10 x 50 cm (paljastumat 18,67B,69,101, 181,230,235,237,238, ,257). Harvemmin esiintyy GR ja HBLsulkeumia; niitä on paljastumissa 102 ja 188. PY-GRDR: Nekin ovat k-rakeisia ja suuntautuneita. Suuntaus ilmenee pilsteisyytena. Ne ovat porfyyrisiä, KMS-hajarakeita cm:n välein. Joissakin paljastumissa on AFB-sulkeumia. PY-GRDR:ja on paljastumissa 263,264, GRDR:t ovat syväkiviä. KVARTSIDIORIITIT Paljastumissa ,156, ,286,287. Ovat suuntautuneita, pilsteisia. Paikoin ovat jonkin verran gneissiytyneita (151).

7 Aivan yleisesti esiintyy muutaman cm:n levyisiä GR-juonia ja -klumppeja. Kivet ovat k-rakeisia. AFB-sulkeumia on ja joissakin kohdin HBL-pahkuja. KVDR:t ovat hieman emaksisempia kuin alueen GRDR:t. GABROT JA HORNBLENDIITIT, DIABAASIT GB-HBL esiintyy breksioina, ja 92,93. HBL on karkean GR:n breksioimaa. HBL-möykyt ovat 5 x 5 cm:sta 30 x 50 cm:iin. Osittain on breksioivana kivilajina AFB. 128,133,147,153,154 GR-KVDR breksioi HBL-GB:a. Esiintymissa on 5 x 5 x 5 cm rapautuneita kohtia. GB esiintyy toisena kivilajina (76 ja 78). KIILLEGNEISSIT Selvää h-k-rakeista, migmatiittista KGN:a on paljastumissa 1-13 ja KGN:ssa on KV ja GR-sulkeumia ja -juonia //LK yleisesti. Melko yleisesti on myös AFB-sulkeumia (13,30,32,38, 42,43,44,52,53,55,58). Granaatteja löytyy (41,48,52,55). KGN:t ovat GRA-pitoisia GR-juonisia. 73 sisältää mahdollisesti KRD?? KGN:a, joka on voimakkaasti graniittiutunut, on paljastumissa 132,134,137,138, (E-puoli),163,186,187. Nämä ovat ruosteisia pinnaltaan. Hyvin graniittiutunutta KGN:a on myös paljastumissa 217,219,220,221,223,224,224, Paljastumat (132-) luetaan pohjagneisseihin. AMFIBOLIITIT Kurnmingtoniitti-AFB esiintyy KGN:n seassa (37,50,54,56). Ne ovat ruosteisia ja sisältävät HPR FEK. KUM-AFB-esiintymässä on aina koholla olevia tummia juonia. 195 ja 196 ovat myös KUM-AFB:a. AFB esiintyy useasti sulkeumina GRDR:ssa ja KVDR:ssa ja KGN:ssa.

8 Paakivilajina se on AFB:t ovat ruosteisia. Paljas- tumissa 135,136,139,140 AFB esiintyy KGN:n ja GR:n kanssa mig- matiittina ja myös yksinään. Paljastumissa AFB on paakivilajina (216,218,2~20) GR:n kanssa täysin sekoittuneena 222 ja muissa se on sulkeumina tai omina juonina. LEPTIITTI P (183) kivilaji on LP-AFB-raitainen, jossa on GRA-pitoista KGN:a valikerroksina. KARRET (naista on tarkempi selvitys) Karsi-"ka1kkikivi"systeemi (Lammaslahti-Karelinsaari) Kivet taalla ovat voimakkaasti pegmatiitin migmatisoimia tai raremminkin sotkemia. Yhtenäisiä teravakontaktisia horisontteja ei ole. Kivilajijako perustuu silmamaaraiseen arviointiin karsi-(diopsidi) ja kalkkimineraalien (karbonaatti) maarista seka pegmatiitin paljoudesta paljastumissa. Kivilajiprofiili, joka on tehty Lammaslahteen laskevasta kai- vetusta pelto-ojasta seka alueella esiintyvistä muutamista paljastumista, nayttaa seuraavalta: Kivilajit: W - E GR (prisma10 70) Hienetai keskirakeinen apliittinen kivi, joka paikoin voimakkaasti gneissimainen. Hienorakeisena kivi paikoin jopa leptiittia muistuttava, joskin graniitin piirteet selvät. Näyte 173A-KJK edustaa gneissiytynytta GR:a. (Samanlaista kiveä Kaulinniemessa paljastumassa näyte 187-MSH)

9 GFW-KGN (prismalo 161) (Nayte 144-KJK, raitainen KGN, sisaltaakö amfiboliitteja?) Harvakseltaan granaatteja sisaltava raitainen kivi, jossa vaaleat (KV-MS) ja tummat (BT) raidat vuorottelevat. HA K-MS FWIT GN (lyi jykyna) - Kivi vähän tummia mineraaleja sisaltava gneissi, jossa punaisia K-MS-pitoisia noin 1 cm paksuja raitoja. Kivi kiillegneissin sisässä. Kivi saattaa edustaa pitkälle graniittiutunutta gneissipoh j aa. KGN (prismalo 161) Edustaa "tavallista" homogeenistä KGN:a. DI-KA + PG (prismalo 230) Kivi BT-raitaista kivea, jossa DI-pitoisuus pienenee mentäessä E-suuntaan kohti kalkkikiveä. Pegmatiitti paikoin breksioi kivea, jolloin kiveen jää DI-pitoisia palloja. Näytteet: 143-C-KJK, 158-, 159-, 167-, 178-KJK seka MSH Karelinsaaressa, täällä breksiarakenne näkyy naytteena. / KLK (prismalo 90!) Kivi massamainen vaalea karkea kivi, jossa DI-pitoisia soikeita sulkeumia (koko 7 x 10 cm). Kivessä mahdollisesti oliviinia vihreinä täplina. Kalliossa myös karbonaattipitoisuutta huomattavissa määrin. Nayte 164-KJK. DI-KA + PG DI-pitoisia palloja pegmatiitin breksioimassa kivessä. Kalliossa leptiittiselta vaikuttavia suorakaiteenmuotoisia taipu- neita sulkeumia tai kerrospatkia seka amfiboliittivalikerros. Naytteet 142-KJK. Kivi karkeahkoa, kauttaaltaan DI-pitoista.

10 KGN (prismalo 161) Ruosteista FEK-ja SK-pirotetta heikosti sisaltava BT-pitoinen gneissi. Tarkoittaa kiillegneissiä rannan puolella. Yksityiskohtaiset havainnot löytyvät K. Kajalan paljastumalomakkeista seka kartoilta :20 000, B ja D 1: Kivilajivärit samat raportissa seka 1: kartalla. Alueen läheisyydessä olevat GR- ja KVDR:set syvakivimaiset kivet amfiboliittisulkeumineen myös E. Marttilan mukaan vanhoja "pohjankivia", täydelleen uudesti kiteytyneita vanhoja gneisseja, jotka syvakivimaisia migmatiitteja, joiden käyttäytyminen syvakivimaista. Kyseiset GRDR:t ja KVDR:t väritetty syvakivi- väreillä (GRDR = prismalo 60, KVDR = prismalo 65). Harmaa olisi varmaan stratigrafisesti oikeampi. J. Nikander kävi alueella ja opetti meille karsikivia. GB-BREKSIA-LEPTIITTI-GRA-KRD-GN-systeemi (Karelinniemi) Kyseinen alue käsittää paljastumat Karelinniemen Kärjessä karsihorisontin E-puolella. Kivilajien kulku näkyy kartoilla : seka D 1: /-- Kivilajit: W - E (noin 100 m) GB-BRMG (prismalo 49) Niemen W-ranta on GB-HBL-breksiaa, jossa breksioivana aineksena toimii paaasiallisesti karkea pegmatiittinen graniitti, joka (etenkin paljastumassa 187-MSH) vaihettuu hienorakeiseksi apliittigraniittiseksi, joka voimakkaasti suuntautunutta ja gneissimaista (vastaavanlaista tiivistä kiveä KA-KALKKIKIVIsysteemin N-puolella Lammaslahden W-rannalla). Karkeusvaihtelu tapahtuu ilman terävää kontaktia. Breksiaan liittyy yleisesti myös happamampia (DR + KVDR) murskaleita, jotka asultaan pils- teisia. Kyseiset kivet asultaan ympäristön GR- ja KVDR:n kaltaisia. Breksiassa myös amfiboliittimurskaleita, jotka sailyttaneet suuntauksensa.

11 Vastaavanlaista breksiaa tavataan karsi-systeemin SW-puolella, Herrasensaaressa (KGN:n sisässä), Kuorresaaressa, Iso- ja Pieni-Kilpilammen välissä seka Kiuruvesi-Pielavesi-tien E- puolella pitäjän rajalla (Pienimylly). Yksityiskohtaiset kuvaukset KJK:n ja MSH:n paljastumalomakkeista. KGN (prismalo 161) - Kivea tavataan paljastuman 162-MSH E-reunalla. Kivi on pitkälle graniittiutunutta, heikosti raitaista (BT- ja KV-MSraitoja) kiillegneissipohjaista kivea. Kivea pidetään gneissipohjana leptiitille seka GRA-KRD-kivelle. LP (-GN) (prismalo 10) KGN:n päälle tulee leptiitti, jota on näkyvissä paljastumissa 191-MSH, 193-MSH seka leptiittisina raitoina waljastuman 189-MSH W-reunalla. Viimeksi mainitussa paljastumassa vaihettuminen KGN:sta LP:iin on vähittäinen. Leptiittiin alueella liittyy amfiboliittiraidat tai valikerrokset. Leptiitti on myös granaattipitoista, migmatisoivan graniitin yhteydessä (193-MSH) granaatteja runsaasti. Samanlainen graniittinen karkea aines migmatisoi myös GRA-KRD-GN:a.,- GRA-KRD-GN (prismalo 120) Kivi on voimakkaasti ruhjeinen kiillegneissimainen kivi, jossa on runsaasti suurehkoja granaatteja ($3 0,7 cm) seka kordieriittia, jota huomattavasti vähemmän. Karkeahko graniittinen aines migmatisoi voimak~aasti kivea. AFB (prismalo 229) Kyseisiä amfiboliitteja migmatisoi täällä graniitti. Ovat luultavasti myös kummingtoniittipitoisia.

12 On todennaköista, että graniittiutunut KGN edustaa vanhoja gneisseja, ollen täällä pohjana kyseiselle systeemille. Vastaavanlaista graniittiutunutta gneissia tavataan myös Herrasensaaressa palastumilla 199-MSH ja 420-MSH seka Lammaslahden rannalla karsi-kalkkikivisysteemin W-reunalla. On todennaköista, että kyseinen kivi edustaa myös karsi-kalkkikivi- systeemin pohjaa. Breksian sijainnin välissä ei tarvinne muuttaa stratigrafiaa. Yksityiskohtaiset havainnot MSH:n paljastumalomakkeilla. Mikko Heikkinen

- KIISUISTA. Kvartsidioriittigneissit SELOSTUS LEHDEN D N-OSAN KARTOITUKSESTA. Havainnot ITH - 84 Työaika

- KIISUISTA. Kvartsidioriittigneissit SELOSTUS LEHDEN D N-OSAN KARTOITUKSESTA. Havainnot ITH - 84 Työaika .,., ;;'?*;i:. ',. ',.>. :.,..!..' ;.#::.* ;.",. ;-,* :" SELOSTUS LEHDEN 2114 04D N-OSAN KARTOITUKSESTA Havainnot 500-694 - ITH - 84 Työaika 6.6. - 13.7.1984 SYVAKIVET Gabrot Kvartsidioriitit, Graniitit

Lisätiedot

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar Kartoitusalueen vallitsevina kivilajeina ovat kvartsi- dioriitit, kiillegneissit ja' im~iboli~neissit, jotka esiintyvat pitkina, kapeahkoina vyohykkeina. Luonnolli- sesti kooltaan epamaaraiset, raekooltaan

Lisätiedot

Kivilaj ien kuvaukset

Kivilaj ien kuvaukset 1 Xartoitusalueena karttale?!den 2014 09 A eteläosa. Kivilaj ien kuvaukset SVGN SVGN on kartoitusalueen yleisin kivilaji.yleensa se on hieno- tai keskirakeista ja kohtalaisesti suuntautunutta.er5il- 12

Lisätiedot

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia 46 10.3. Leivonmäki Leivonmäen kallioperä koostuu syväkivistä (graniittiset kivet, gabro) ja pintakivistä (vulkaniitit, kiillegneissi). Graniittia on louhittu murskeeksi. Leivomäen puolella esiintyvää

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

Havaintoja Kangasniemen pitäjän

Havaintoja Kangasniemen pitäjän Havaintoja Kangasniemen pitäjän 1 STRUALAN KYLLN KALLI OPS~STA. Tutkimukset. Istrualan kylässä on mv. Reino Kuitusen löytiimien kiisuuntumien perusteella suoritettu kallioperiikartoitusta ja lohkare-etsintä%

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982 9 020/2121, 2112/~~~/1982 J-P Perttula/PAL 8.6.1983 1 (6) Olen suorittanut kartoitustoita karttalehtien 2121 02C, 2121 10B, 2112 06A-D ja 2112 09A-D alueilla seuraavasti. 2121 02C -1ehdella Kiikoisissa

Lisätiedot

Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA KENTTARAPORTTI. Kannus, Antinoja , 03, 05 ja 06. E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9.

Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA KENTTARAPORTTI. Kannus, Antinoja , 03, 05 ja 06. E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9. Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA E Inkinen, A Isokoski, J Pitkajarvi/PHM 1.9.1382 1 KENTTARAPORTTI Kannus, Antinoja 2342 02, 03, 05 ja 06 JOHDANTO T Porko lahetti kansannäytteena kesällä -81 Eskolasta,

Lisätiedot

nr 37 nr 45 Löyttipaikka pellon reunassa oleva kivikasa. Alueella nr 43 Kyseessa olevalta alueelta lähetettyjen kansannaytteiden

nr 37 nr 45 Löyttipaikka pellon reunassa oleva kivikasa. Alueella nr 43 Kyseessa olevalta alueelta lähetettyjen kansannaytteiden Malminetsintä I Haga/TIH Alue Ryhma Tehtävä Uurteet Lohkareet nr 35 nr 37 nr 39 Karttalehdet 1232 04-12 1231 05, 06, 08, 09 1241 03-12 1242 04, 07 Ingmar Haga (IEH), Sirpa Koponen (SAK) ja Gottfrid Pisto1

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske 61 Rääkkylä Suurin osa Rääkkylän kallioperästä on kiilleliusketta. Kiilleliuskeiden seassa on välikerroksina lisäksi mustaliusketta (grafiittia, kiisuja) monin paikoin. Osa kiilleliuskeesta on kiviaineksena

Lisätiedot

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl.

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl. ' Outokumpu Oy Malminetsintä Viereman alueesta (3324-3342) yleisimmat 'c. tyypit \d. Alueen kivistä suurin osa kuuluu graniittigneisseihin. Niihin on tunkeutunut monenlaisia juonikiviä, joista "vanhimmat?"

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Tutkimusalue kasitti 1: peruskarttalehden kokonaan ja lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet).

Tutkimusalue kasitti 1: peruskarttalehden kokonaan ja lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet). O U T O K U M P U Oy Malminetsinta KARTOITUSRAPORTTI Johdanto Tutkimusalue kasitti 1:20 000 peruskarttalehden 2121 03 kokonaan ja 2121 02 lehden ylaosan (B- ja D -1ehdet). Alueella on suoritettu aerogeofysikaalinen

Lisätiedot

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~'

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L?.. 1 2 ~ 02.. l HAo/-1 J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. 1-(. 0 11:, 10... : ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' Kentt äty:.:jra:pojttt l kesältä

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

/q8j. Jorma Suvanto Martti Tumanto RAPORTTI RISTIINAN SAPAROISEN ALUEEN KENTTÄTÖISTÄ. Helsinki

/q8j. Jorma Suvanto Martti Tumanto RAPORTTI RISTIINAN SAPAROISEN ALUEEN KENTTÄTÖISTÄ. Helsinki {) :( 0/ j I LI/ {)j /J-lT /~ J.y /q8j Jorma Suvanto Martti Tumanto RAPORTTI RISTIINAN SAPAROISEN ALUEEN KENTTÄTÖISTÄ Helsinki 06.10.1983 SISaLLYSLUETTELO 1. Johdanto...2 2. Yleista...,...3 3. Tyomenetelmista.....

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen

Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen Etelä-Suomen yksikkö M19/4112/2010/71 2.12.2010 Espoo Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja 2007-2009 Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen Ylätunnisteen tekstirivi 1 Ylätunnisteen tekstirivi

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi

Kallioperän kartoituskurssi Itä-Suomen yksikkö 59/2012 18.6.2012 Kuopio Kallioperän kartoituskurssi Kangasniemi 14.-25.5.2012 Perttu Mikkola GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 59/2012 18.6.2012 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI

Lisätiedot

PIELAVEDEN YMP'ARIST~~N N-PUOLISISTA JA SULKAVANJARVEN - LAMPAANJARVEN ALUEILLA SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

PIELAVEDEN YMP'ARIST~~N N-PUOLISISTA JA SULKAVANJARVEN - LAMPAANJARVEN ALUEILLA SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA PIELAVEDEN YMP'ARIST~~N N-PUOLISISTA JA SULKAVANJARVEN - LAMPAANJARVEN ALUEILLA SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA Alueella on tehtv lohkare-etsintää, kallioperäkartoitusta, geof~sikaalisia hakumittauksia, svstemaattisia

Lisätiedot

P69). W-maksimi peltolaaksossa, ympärillä KGN. Kalistenojankallion

P69). W-maksimi peltolaaksossa, ympärillä KGN. Kalistenojankallion Kesällä 1991 selvitimme Huittisten ja Vanttilan karttalehtien magneettisia anomalioita uuden 1990 julkaistun matalalentoaineiston perusteella. Kenttätöihin osallistuivat Jyrki Liimatainen (JTL) ja Mika

Lisätiedot

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 M/17/Sdk 49/1 Sodankylä, Tankavaara Aimo Mikkola 10.2.-49 Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 Kauppa- ja teollisuusministeriö järjesti heinäkuussa 1948 teollisuusneuvos Stigzeliuksen aloitteesta

Lisätiedot

LOHKARE-ETSINNAST~ KIIHTELY SVAARASSA 1 974

LOHKARE-ETSINNAST~ KIIHTELY SVAARASSA 1 974 Outokumpu Oy Malminetsintä LOHKARE-ETSINNAST~ KIIHTELY SVAARASSA 1 974 Etsintaalue sijaitsee Kiihtelysvaaran, Kontiolahden ja Enon pitäjien alueella ja on valittömana jatkona sille lohkare-etsintki- ja

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA ARK 5 i C,", PALE M 19/3314/76/1/10 Koskee 3314 06 Pielavesi Elias Ekdahl 1976-12-30 53 RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA TUTKIMUSKOHTEET Vuonna 1974 Pohjois-Pielavedellä

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1:

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1: RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA VALKEALEHDON KAIRAUS 980 N:qi0 7/80 TUTKIMUSALUE LAATIJA i JAKELU Mustavaaran ymparistd H. Markkula KUNTA LAAT.PVM HYV. Taivalkoski, Posio KARTTALEHTI 2.0.980 UITEKARTAT JA

Lisätiedot

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA O U T O K U M P U Oy ~alminetsintä KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA ROVANIEMI MLK KUOHUNKI Ttitkimusalueen sijainti Tutkimusten tarkoitus ja suoritus Tulosten tarkastelua Tutkimusalue sijaitsee

Lisätiedot

Pyhäselkä. kiilleliuske + mustaliusketta

Pyhäselkä. kiilleliuske + mustaliusketta 9 Pyhäselkä Pyhäselän kunnan alueella on suurin kallioperästä on kiilleliusketta ja osin myös kiisuliuskeita (Hammaslahti). Kenttämönniemen alueella on kallioalueita (Petäjikkökallio), joissa ei ole kiilleliusketta,

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Ydinjätteiden sijoitustutkimukset Y 30 / 97 / 2 Työraportti 2-97 PALMOTUN TUTKIMUSALUEEN KAIRANREIKIEN R304, R323, R332, R334, R335, R337, R340, R343, R348, R356, R373 JA R385

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 K21.42/2006/3 Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 Raporttiyhteenveto Espoo 29.05.2006 Pekka Sipilä Geologian tutkimuskeskus Sisällys 2 Yhteenveto toiminnasta... 3 Raportti alueelta 1...

Lisätiedot

Tarkempien maaritysten tekemiseksi on t'eetetty 5 kpl ohuthieita ( ks. nayteluettelo ). Paakivilajimuodostumassa ( TR-GRDR ) tavataan yleisesti

Tarkempien maaritysten tekemiseksi on t'eetetty 5 kpl ohuthieita ( ks. nayteluettelo ). Paakivilajimuodostumassa ( TR-GRDR ) tavataan yleisesti OUTOKUMPU Oy Malrninetsinta Kari ~ikas/mm~ 15.8.1977 1(2) Kenttatoiden tarkoituksena oli Puumalan Luukkhlansaaren Mo- Cu -aiheen malminetsinnallisen arvon selvittaminen. Aihe sijaitsee n. 15 km Puumalan

Lisätiedot

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara 47 Polvijärvi Polvijärvellä on 1990-luvulla tehty selvitys Horsmanahon kaivoksen sivukiven käyttömahdollisuuksista. Tämän sivukiven laatu oli kelvollista varsinkin sorateiden kunnostukseen. Suurin osa

Lisätiedot

. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla

. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla :.. 1.. % m3 suu~isesta ta, josta. poramnalla... estki löytyneiden kdi- -- :.,:?-'-den muun lohkareen pitoisuudet olivat Cu 7200 ja 2100 ppm..... Kun lohkareet olivat selvästi magneettisi.a varattiin tunnetun

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset 9 OUTOKUMPU OY Q- K MALMINETSINTX 2032 01 INKOO, LAGNXS Inkoon X,5gnasissa sijaitseva Zn-Cu -malmimineralisaati~ on vanhastaan tunnettu. Malmimineralisaatiota on louhittu ja siinä on n. 5 x 8.m2:n kokoinen

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY TURUSSA

OUTOKUMPU OY TURUSSA ' - Q 0 K LMINETSINTX TIM0-1 TURUSSA 18.9.1980 1\93 03 Kartoitus alaitettiin 114210 C lehdelta. Kartoitus kasitti yhden 1 : 4000 karttalehden. 114210 C lehti saatiin valmiiksi teukokuussa. Kesakuussa siirryttiin

Lisätiedot

Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi

Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi Kallioperä ja raaka-aineet K 21.42/2007/55 21.11.2007 Espoo Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI 21.11.07 / Dnro

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 05, 020/424 04, 05/MLP/94 MALMINETSINTX Marjatta Parkkinen/LAP 2.2.94 ( 2).. ' '""\\ ~ ).J PARIKKALAN KINNARNIEMEN (424 04, 05) AU-KANSANNAYTEAIHEEN TUTKIMUKSET KESALLA 94. '"' - Sijainti

Lisätiedot

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti Jari VilenIKET JUVA, NIINIMAEN AlHE Tutkimusalueen sijainti Tutkimuksen kohteena oleva gabro-peridotiitti intruusio sijaitsee karttalehdella 3144 05 A, tutkimusalue ulottuu kuitenkin hiukan matkaa lehdille

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA M 19/2623/-77/3/10 Pello, Naamijoki Veikko Helppi 20.12.1977 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA Johdanto Geologisen tutkimuslaitoksen kansannäytetoimistoon Rovaniemelle saapui 26.7.1976

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 9 OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 0 K MALMINETSINTX Martti Yrjöla/LAH 23.9.1982 1(8) KIIHTELYSVAARAN, OSKOLANKOSKEN (4241 07) GEOLOGINEN KARTOITUS KESALLA 1982 Sivu 2 (0 7 Sijainti 1 : 400

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUTKIMUSRAPORTTI RANTSILA, Peuraneva Sijainti 1 :

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUTKIMUSRAPORTTI RANTSILA, Peuraneva Sijainti 1 : Q OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS TUTKIMUSRAPORTTI RANTSILA, Peuraneva 2434 08 Sijainti 1 : 400 000 9 OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS TUTKIMUSRAPORT'I' 1 RANTSILA, Peur,ineva 2434 08 Suoritetut tutkimukset

Lisätiedot

Työnumero LAUSUNTO ID Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE

Työnumero LAUSUNTO ID Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE Työnumero 1613350 LAUSUNTO ID 1966141 Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys TAMPERE 27.10.2017 2 (4) Ojalan osayleiskaava-alueen kallioiden kelpoisuusselvitys Yleistä Tässä selvityksessä

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti ,

OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS. TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti , Q OUTOKUMPU OY 0 K VIHANNIN KAIVOS TUT.KIMUSRAPORTT1 RUUKKI, Relletti 2441 10-11, 2443 01-02 Q OUTOKUMPU OY 0 3 # VIHANNIN KAIVOS TUTKIMUSRAPORTTI RUUKKI, Relletti 2441 10-11, 2443 01-02 Suoritetut tutkimukset

Lisätiedot

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi TUTKIMUSRAPORTTI 2 (6) 060/3234 08, ll/umv/1989 NAYTTEENOTON TULOKSET KOHTEITTAIN 4.1 Homeselka 3234 08B 4.2 Perhonlaht i 3234 08B 4.3 Lamsniemi 3234 08C, D 4.4 Loskunvuori 3234 11B 4.5 Menginniemi 3234

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX... vosti ~uotanen/phm Karsamaki, Saviselkä Keitele Pihtipudas , 12,

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX... vosti ~uotanen/phm Karsamaki, Saviselkä Keitele Pihtipudas , 12, Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX... vosti ~uotanen/phm 29.10.1986 Keitele Pihtipudas 3312 11, 12, 3314 02 Karsamaki, Saviselkä 3411 10 Sijainti 1:400 000 Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTÄ Kvösti Ruotanen/~HM

Lisätiedot

M 19/3213/-72/1/10 Koskee : Kan asniemi Hankasalmi Haukivuo r i L. Hyvärinen Kangasniemen ja sen ympäristökuntien malmitutkimukse

M 19/3213/-72/1/10 Koskee : Kan asniemi Hankasalmi Haukivuo r i L. Hyvärinen Kangasniemen ja sen ympäristökuntien malmitutkimukse M 19/3213/-72/1/10 Koskee : 3213 3214 Kan asniemi Hankasalmi Haukivuo r i L. Hyvärinen 28.4. 1972 Kangasniemen ja sen ympäristökuntien malmitutkimukset vv. 1969-1972 r, JOHDANTO Karttalehtien 3213 (Kangasniemi)

Lisätiedot

Jänisvaara TUTKIMUSTIEDOT

Jänisvaara TUTKIMUSTIEDOT Jänisvaara Kuva 1. Jänisvaaran keskirakeista pyrokseenidiabaasia 7.8 m syvyydeltä. Esiintymän sarvivälke diabaasi vastaa väriltään kuvan pyrokseeni diabaasia. Kiillotettu näyte. Paikka: Jänisvaara, Taivalkoski

Lisätiedot

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s V. /!J "J 'l K'. 5 Ö Je,.. J. o /,..,.. ll

Lisätiedot

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Olli Sarapää 02.10.2000 Raportti M89/2000/2 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4577 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI,

Lisätiedot

S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v suoritetuista tutkimuksista

S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v suoritetuista tutkimuksista Outokumpu Oy Malminetsintäosasto Vihanti 1. Lähtökohta S elo s t u s Reisjärven Mäntyperällä ~3Y3tJ y v. 1957 suoritetuista tutkimuksista Aihe Reisjärven tutkimuksiin saatiin kevättalvella -57, jolloin

Lisätiedot

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta, I RO mal E. KO~UO/ERK 25*2. 1977 1 0 ) A. Siitosen Sallan ja Savukosken kuntien N-osissa 20.9-22.10.1976 suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

Lisätiedot

Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla

Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla Keski-Suomen liitto Regional Council of Central Finland Kalliokiviainesselvitys Jyväskylän, Keuruun, Leivonmäen, Sumiaisten ja Äänekosken alueilla Tekijä: Geologian tutkimuskeskus Kuopion yksikkö Kuopio

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI Kangasjärvi-Koivujärvi-Hemminki 27.10.2003 Jarmo Nikander

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖRAPORTTI 1(12) 020, 015/ /UMV/ KAIVOSTEOLLISUUS. OKME, Outokumpu, 2 kpl UMV

TUTKIMUSTYÖRAPORTTI 1(12) 020, 015/ /UMV/ KAIVOSTEOLLISUUS. OKME, Outokumpu, 2 kpl UMV TUTKIMUSTYÖRAPORTTI 1(12) 020, 015/3132 3134/UMV/1987 - KAIVOSTEOLLISUUS Jakelu OKME, Outokumpu, 2 kpl UMV Hyv. GEOLOGISET KENTTÄTYÖT TAIPALSAAREN LENTOALUEELLA 1987, NiCu 3232, 3134 Sijainti 1 400 000

Lisätiedot

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 TUTKIMUSRAPORTTI RUUKKI, Turtaneva 2441 10 ARKISTOKAPPALE Sijainti 1 : 400 000 Q OUTOKUMPU OY

Lisätiedot

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3132/-84/1/10 Savitaipale Boris Lindmark 16.02.1984 SCHEELIITTITUTKIMUKSET SAVITAIPALEELLA KESÄLLÄ 1982 YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia

Lisätiedot

Juuka. Pahkalanvaaran louhos. Kuva 19. Juuan alueen kalliokiviaineskohde 11. Kuvaan on merkitty myös Pahkalanvaaran toimiva louhos.

Juuka. Pahkalanvaaran louhos. Kuva 19. Juuan alueen kalliokiviaineskohde 11. Kuvaan on merkitty myös Pahkalanvaaran toimiva louhos. 33 Juuka Juuan alueella on Vuokossa Pahkalanvaarassa on toimiva kivilouhos. Tämän esiintymän lounaispuolella Pahavaarassa on samaa graniittia, jota nykyisin louhitaan. Juuan eteläosassa Ahmovaaran kaakkoispuolella

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

Rauman kartta-alueen kalliopera

Rauman kartta-alueen kalliopera WOMEN GEOLOGINEN KARTTA 1 : 100 000 GEOLOGICAL MAP OF FINLAND 1 : 100 000 KALLIOPERAKARTTOJEN SELITYKSET LEHTI 1132 EXPLANATION TO THE MAPS OF PRE-QUATERNARY ROCKS SHEET 1132 Veli Suominen, Pia Fagerstrom

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 M 19/3834/-78/3/10 Liittyy 3843 4812 4821 Inari, Nellimö Veikko Helppi 19.12.1978 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 Johdanto Geokemian osaston kenttäryhmä suoritti kesällä

Lisätiedot

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT Kenttätyöt Laukaan alueella suoritettiin ajalla 1.6.-29.8. Työ oli,pä3asiassa kallioperskartoitusta. Lisäksi teimme hiukan lohkare-etsintää sekä mittasime kartoitettuja alueita skinti~lometrillä. 28.7.-2.8.

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin Y[eta&teknikko Sulo PUinen oli llhett-t Ahlaisten pitiju Lampin kylhsta Poriin radioaktiivisia a&ytteit&,joisaa todettiin olevan uraania,parhaaesa 0.14$. Keaglla 1957 V.O,pohjanlehto $a P,Lammi suorittivat

Lisätiedot

- havaintonumerot: vuonna 1989 alueella liikkui. - ilmansuunnat englantilaisten lyhenteiden mukaan. - paikannimet: ensin karttalehden nimi, sitten

- havaintonumerot: vuonna 1989 alueella liikkui. - ilmansuunnat englantilaisten lyhenteiden mukaan. - paikannimet: ensin karttalehden nimi, sitten Jyrki Liimatainenltk RAPORTTI KENTTATOISTA, kesa 1990 Jyrki Liimatainen JTL Tyon tarkoitus : Kesaapulaisryhman tehtavana oli aeromagneettisilta ja -sahkoisilta matalalentokartoilta valittujen anomalioiden

Lisätiedot

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa.

Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Eavaintoja Pyhäjärven alueen kallioperasta Pieksämaen maalaiskunnassa. Paljastumasuhteet. Paljastumia on yleensä suhteellisen viihän ja usein ne ovat kooltaan pieniä. Sensijaan lohkareita, joiden 3 koko

Lisätiedot

MALMlEN RYHMITTYMISTÄ KONTROLLOIVIEN RAKENTEIDEN TUTKIMUS

MALMlEN RYHMITTYMISTÄ KONTROLLOIVIEN RAKENTEIDEN TUTKIMUS Helsingin Yliopisto Geologian laitos '(// {',J, 3';:;!/!,TtN1tJ;) /SI MALMlEN RYHMITTYMISTÄ KONTROLLOIVIEN RAKENTEIDEN TUTKIMUS \ '.. t1artti Tumanto KESÄN 1981 KENTTÄTYÖT HAUKIVEDEN JA VIRTASALMEN ALUEILLA

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi Kaakkois- Suomessa 22.9.-3.10.2014 Timo Ahtola

Kallioperän kartoituskurssi Kaakkois- Suomessa 22.9.-3.10.2014 Timo Ahtola GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö Espoo 30.9.2014 94/2014 Kallioperän kartoituskurssi Kaakkois- Suomessa 22.9.-3.10.2014 Timo Ahtola GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 30.9.2014 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

GEOLOGIA. Evon luonto-opas

GEOLOGIA. Evon luonto-opas Evon luonto-oppaan tekemiseen on saatu EU:n Life Luonto -rahoitustukea GEOLOGIA Korkokuva Evon Natura 2000 -alueen pohjois-, itä- ja länsireunoilla maasto kohoaa aina 180 m meren pinnan yläpuolelle asti.

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Suomen kallioperä Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Arkeeinen alue Arkeeinen = 4000 2500 miljoonaa vuotta sitten Pääosa Itä- ja Pohjois-Suomesta Ensimmäinen päävaihe 2840 2790

Lisätiedot

Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan

Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan HAUTAJRRVEN POHJOISPUOLET,LA ESIINTYVISTA KIVILAJEISTA Pa3lcivilajeina alueella on e~ahomogeeniset kiille- qneissit, Jotka rnineraa1ikokoomuksensa r>uolesta Voidaan ta ~orfprob~ast~,-ja (almanfliini, kordieriitti,ja

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Vesannon kartta-alueen kalhopera

Vesannon kartta-alueen kalhopera SUOMEN GEOLOGINEN KARTTA 1:100 000 GEOLOGICAL MAP OF FINLAND 1:100 000 KALLIOPERAKARTTOJEN SELITYKSET LEHTI 3313 EXPLANATION TO THE MAPS OF SHEET 3313 PRE-QUATERNARY ROCKS Antti Paajarvi Vesannon kartta-alueen

Lisätiedot

# A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

# A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS # A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3334/ 89/4/6 0 g - Nilsiä Sääskiniem i 011i hikäs GEOLOGIAN 12. 4. 1989 TUTKIMUSKESKU S Koskee : 3334 05 2 7 ' a a KIRJASTO VÄLI-SUOM I Et Lk-Uv A-K ' f _

Lisätiedot

GEOLOGICAL MAP OF FINLAND

GEOLOGICAL MAP OF FINLAND GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS SUOMEN GEOLOGINEN KARTTA GEOLOGICAL MAP OF FINLAND 1 :100 000 LEHTI - SHEET - 1033 NO TO KALLIOPERAKARTAN SELITYS EXPLANATION TO THE MAP OF ROCKS KIRJOITTANUT - BY NILS EDELMAN

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia.

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia. KUOPION SEUDUN MAAKUNTAKAAVA Kallionmurskaus - ja rakennuskivikohteet Muistio / jk/9.10.2003 SYKSYN 2003 MAASTOKÄ YNNIT Syksyn 2003 aikana tehtyjen maastokäynnin tarkoituksena oli paikan päällä käyden

Lisätiedot

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4)

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK 26.2.1986 2 (4) LOHKARE-ETSINTA KOTALAHDEN YMPARISTOSSA 1985 Yleistii Kotalahden kaivokselta kaakkoon, Sarkiniemessä,.on matalalentomittauksissa todettu

Lisätiedot

Taata-alueen ja sen ympäristön luonnonkiviesiintymistä

Taata-alueen ja sen ympäristön luonnonkiviesiintymistä 1 (24) Taata-alueen ja sen ympäristön luonnonkiviesiintymistä Heikki Nurmi Pirkanmaalla inventoitiin vuosina 2001 2005 rakennuskivivarantoja 23 kunnan alueella (Härmä et al). Kahdeksan kivialan yrityksen

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Suomen kallioperä Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Svekofenninen orogenia Pääosin 1900 1875 miljoonaa vuotta vanha Pohjoisreunaltaan osin 1930 1910 miljoonaa vuotta Orogenia ja

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996.

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2441/2000/2 /10 8.8.2000 Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 ' TUTKIMUSALUE nnukainen K Heinänen JAKELU Ro k olari KARTTALEHTI 2714 10 KOORDINAATIT VERTAA LIITEKARTAT JA -SELOSTEET

Lisätiedot

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä.

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. M 17 / Mh, Oj -51 / 1 / 84 Muhos ja Oulunjoki E. Aurola 14.6.51. Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. Oulu OY:n puolesta tiedusteli maisteri K. Kiviharju kevättalvella 1951

Lisätiedot

2.1 Jaatiköitymisista 2.2 Moreenin kivilajikoostumuksesta 2.3 Alueen geokemiallisesta luonteesta

2.1 Jaatiköitymisista 2.2 Moreenin kivilajikoostumuksesta 2.3 Alueen geokemiallisesta luonteesta - Jakelu - RAPORTTI KESÄN 88 KENTTÄT~I~TÄ RANTSILAN KARTTALEHDEN 3412 ALUEELLA 1 JOHDANTO 2 ALUEELLA SUORITETUT AIKAISEMMAT TUTKIMUKSET 2.1 Jaatiköitymisista 2.2 Moreenin kivilajikoostumuksesta 2.3 Alueen

Lisätiedot

Nurmeksessa on kalliokiviaineksen ottoa ampumaradan pohjoispuolella sekä Nurmeksen ja Lieksan välisen tien läheisyydessä.

Nurmeksessa on kalliokiviaineksen ottoa ampumaradan pohjoispuolella sekä Nurmeksen ja Lieksan välisen tien läheisyydessä. 17 Nurmes Nurmeksessa on kalliokiviaineksen ottoa ampumaradan pohjoispuolella sekä Nurmeksen ja Lieksan välisen tien läheisyydessä. Selvityksessä keskityttiin lähinnä pääteiden ja rautateiden varsille,

Lisätiedot

Berggrunden room Nagu (Nauvo) kartblad. Summary : Pre-Quaternary rocks of the Nauvo (Nagu) map-sheet area

Berggrunden room Nagu (Nauvo) kartblad. Summary : Pre-Quaternary rocks of the Nauvo (Nagu) map-sheet area WOMEN GEOLOGINEN KARTTA 1 : 100 000 GEOLOGICAL MAP OF FINLAND 1 : 100 000 KALLIOPERAKARTTOJEN SELITYKSET LEHTI 1034 EXPLANATION TO THE MAPS OF PRE-QUATERNARY ROCKS SHEET 1034 Nils Edelman Nauvon (Nagu)

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta Q 0 K - MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 020/2113/R Aumo/1982 AUMOKOI 6 *! " " -- KENTTARAPORTTI TUTKIMUKSISTA FORSSAN KOIJARVELLÄ KESALLÄ 1982 KARTTALEHDET 2113 08B, D, 09A, C, 11B, 12A AIHE - KARTOITUS ALUE

Lisätiedot

Kairareika VT-1 lävisti seuraavia kivilajeja. 0 - l,8o m

Kairareika VT-1 lävisti seuraavia kivilajeja. 0 - l,8o m Q OUTOK-UMPU 0)' 0 K MALMINETSINTA KAIRAUKSET MARTTILASSA KESALLA 1977 Yleistä Fil.lis. A Huhman alunperin kansannäytteen perusteella alulle panemat scheeliittitutkirnukset Martti1an.kunnan alueella edistyiv3.t

Lisätiedot

SINKKIMALMINETSINNÄSTÄ KIURUVEDEN KOIVUJÄRVEN KYLMÄ- LAHDESSA KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA

SINKKIMALMINETSINNÄSTÄ KIURUVEDEN KOIVUJÄRVEN KYLMÄ- LAHDESSA KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3323/-93/1/1 0 Kylmälahti Jarmo Nikande r 1.2.199 3 SINKKIMALMINETSINNÄSTÄ KIURUVEDEN KOIVUJÄRVEN KYLMÄ- LAHDESSA KARTTALEHDELLÄ 3323 01, VUOSINA 1991-1992. TUTKIMUSALUEEN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot