Kt 79 Kaukosen silta ja tiejärjestelyt Kittilä. Tiesuunnitelmaselostus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kt 79 Kaukosen silta ja tiejärjestelyt Kittilä. Tiesuunnitelmaselostus"

Transkriptio

1 1.2T Kt 79 Kaukosen silta ja tiejärjestelyt Tiesuunnitelmaselostus SISÄLTÖ

2 2/16 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN, KAAVOITUKSEEN JA RAKENTAMISEEN TIEN NYKYTILA JA ONGELMAT SEKÄ ARVIO ONGELMIEN KEHITTYMISESTA AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT JA PÄÄTÖKSET JA NIIDEN KESKEINEN SISÄLTÖ MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS YMPÄRISTÖ HANKKEELLE ASETETUT TAVOITTEET SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS TIESUUNNITELMAN ESITTELY TIEJÄRJESTELYT YKSITYISTEN TEIDEN LIITTYMÄT JA JÄRJESTELYT KADUT TEKNISET RATKAISUT JA MITOITUS TIEYMPÄRISTÖ HAITTOJEN TORJUMIS- JA LIEVENTÄMISTOIMENPITEET ERIKOISKULJETUKSET MASSATILANNE TUTKITUT VAIHTOEHDOT YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN (YVA) JA YLEISSUUNNITELMAN HUOMIOON OTTAMINEN TIESUUNNITELMASSA TIESUUNNITELMAN VAIKUTUKSET VAIKUTUKSET LIIKENTEESEEN VAIKUTUKSET MAANKÄYTTÖÖN JA KAAVOITUKSEEN MELUVAIKUTUKSET VAIKUTUKSET ILMANLAATUUN VAIKUTUKSET LUONTOON, KASVILLISUUTEEN JA ELÄIMISTÖÖN VAIKUTUKSET VESISTÖN KÄYTTÖÖN SEKÄ PINTA- JA POHJAVESIIN VAIKUTUKSET MAA-AINESVAROIHIN VAIKUTUKSET MAISEMAAN, TAAJAMAKUVAAN JA KULTTUURIARVOIHIN TÄRINÄVAIKUTUKSET VAIKUTUKSET IHMISTEN ELINOLOIHIN JA VIIHTYVYYTEEN KIINTEISTÖVAIKUTUKSET YHTEISKUNTATALOUS RAKENTAMISEN AIKAISET VAIKUTUKSET HANKKEEN YHTEYDESSÄ RAKENNETTAVAT KADUT, RADAT JA VESIVÄYLÄT, LASKUOJAT JA JOHDOT SEKÄ JOHTOJEN JA LAITTEIDEN SIIRROT HANKKEEN TOTAUTTAMISEN VAATIMAT LUVAT JA SOPIMUKSET EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI JA JATKOTOIMENPITEIKSI SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT... 16

3 3/16 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN, KAAVOITUKSEEN JA RAKENTAMISEEN Kantatien 79 merkitys on suuri erityisesti Levin ja Ylläksen matkailuliikenteelle sekä alueen kaivosliikenteelle. Lisäksi suurten erikoiskuljetusten verkkoa on tarkoitus laajentaa kantatielle 79. Alueella ei ole voimassa olevia yleis- tai asemakaavoja. Tässä tiesuunnitelmassa esitetään toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja raskaan liikenteen mahdollistamiseksi kantatiellä TIEN NYKYTILA JA ONGELMAT SEKÄ ARVIO ONGELMIEN KEHITTYMISESTA Suunnittelualueen sijainti Kaukosen kylä ja suunnitteluosuus sijoittuu 18 km n taajaman eteläpuolelle. Kantatie 79 Rovaniemi Muonio on tärkeä pohjois-eteläsuuntainen liikenneyhteys Tunturi- Lappiin. Sen kautta kulkee suuri osa Levin ja Ylläksen matkailuliikenteestä sekä alueen kaivosliikenteestä. Suunnittelualue alkaa alueen eteläosasta n. 100 metriä Meijerintien liittymän pohjoispuolelta ja päättyy n. 3,3 kilometriä pohjoiseen nykyiselle kantatielle (79/26/ /27/1705). Länteen päin suunnittelualue ulottuu maantielle 9391 n. 1,1 kilometriä Kolarin suuntaan (9391/8/ ). Suunniteltu kantatien 79 linjaus sijaitsee Kotikankaan pohjavesialueella noin 1,8 kilometrin matkalla (M1 plv ). Uudesta tielinjasta noin 70 metrin päässä on Kaukosen kylän vedenottamo, josta pumpattiin pohjavettä vuonna 2011 noin 40 m3/d 366 asukkaalle. Kaukosen kylän tarpeisiin on kartoitettu uusi vedenottamopaikka toiselle pohjavesialueelle, mutta Kotikankaan vedenottamo jäisi jatkossa varalle. Ottamolla on ongelmia tulva-vesien kanssa. Poikkileikkaus Kantatie 79 on nykyisellään poikkileikkauksen 7,0 / 6,0 mukainen koko suunnittelualueella. Liittymät Kantatiellä on suunnittelualueella kolme maantien liittymää mt tierekisteriosoitteissa 79/26/4460 ja 79/26/5410 ja mt 9391(Kurtakko-Kaukonen) tierekisteriosoitteessa 79/26/5410. Valaistus Kantatiellä 79 on ELY - keskuksen omistama valaistus (SpNa 250W) alkaen 80 metriä Särestön yksityistien liittymän eteläpuolelta ja päättyen 225 metriä mt:n 9391 liittymän pohjoispuolelle. Maantiellä 9391 on valaistus 120 metrin matkalla kt:n 79 liittymästä Kolarin suuntaan.

4 4/16 Nopeusrajoitus Kantatien 79 nopeusrajoitus kylän kohdalla tierekisterivälillä 79/26/ /26/5050 on 60 km/h. Kylän etelä- ja pohjoispuolella rajoitus on 80 km/h ja suunnittelualueen pohjoisosassa 100 km/h alkaen mt:n 9391 liittymästä pohjoiseen. Liikennemäärä Kantatien 79 liikennemäärä mt:n 9391 liittymän eteläpuolella on 932 ajon./vrk (KVL 2011), josta raskaan liikenteen osuus on 9,1 %. Mt:n 9391 liittymän pohjoispuolella liikennemäärä 1199 ajon/vrk (KVL 2011), josta raskaan liikenteen osuus on 10,0 %. Erikoiskuljetukset Kantatie 79 ei kuulu erikoiskuljetusten runkoverkkoon mutta suurten erikoiskuljetusten verkkoa on tarkoitus laajentaa kantatielle 79. Onnettomuudet Kt:n 79 suunniteltavalla tieosuudella on vuosien aikana sattunut kuusi liikenneonnettomuutta, joista yksi on johtanut henkilövahinkoihin. Kevyt liikenne Suunnittelualueella ei ole kevyen liikenteen väyliä. Joukkoliikenne Kantatiellä 79 on linja-autopysäkkiparit Särestöntien liittymässä, nykyisen Ounasjoen sillan molemmin puolin ja n. 600 metriä joen pohjoispuolella. Pysäkit palvelevat pääsääntöisesti koululaisten kuljetuksia. Ulkoilureitit Suunnittelualueella on valaistu ulkoilureitti. Ongelmat ja arvio niiden kehittymisestä Ounasjoen ylittävän, vuonna 1952 rakennetun sillan kantavuus on tutkimusten mukaan selvästi huonontunut ja sillalle on asetettu painorajoitus (50t/16t). Tämä pakottaa raskaat kuljetukset kiertämään joko Sodankylän tai Kolarin kautta, mistä aiheutuu 65 km lisämatkaa. Silta tiepenkereineen pahentaa myös keväisin tulvaongelmia lähialueen kiinteistöille. Silta on myös nykyvaatimuksiin nähden liian kapea. Suurten erikoiskuljetusten verkkoa on tarkoitus laajentaa kantatielle 79. Tämä on mahdollista vasta, kun silta on uusittu. Kantatie 79 jakaa Kaukosen kylän kahteen osaan ja matkailuliikenteen kasvun myötä tien liikennöitävyys ja liikenneturvallisuus kylän kohdalla on heikentynyt. Tien geometria kylän kohdalla on myös huono ja nopeusrajoitus tällä hetkellä 60 km/h. Tieosuudella ei ole kevyen liikenteen väylää, mikä huonontaa kevyen liikenteen turvallisuutta.

5 5/ AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT JA PÄÄTÖKSET JA NIIDEN KESKEINEN SISÄLTÖ Lapin tiepiiri on teettänyt hankkeesta Kaukosen silta ja tiejärjestelyt yleissuunnitelman vuonna Lainvoiman suunnitelma on saanut Lapin ELY-keskus on määritellyt tiesuunnitelman laajuuden ja toimenpiteet laatimassaan hankekortissa MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS Suunnittelualue sijaitsee asemakaava- ja yleiskaava-alueiden ulkopuolella. Alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Tunturi-Lapin maakuntakaava YMPÄRISTÖ Suunniteltu kantatien 79 uusi linjaus sijoittuu Kaukosen kylän itäpuolelle ja uusi silta n. 0,5 km nykyisen sillan pohjoispuolelle. Maantien 9391 suunniteltu linjaus sijoittuu nykyisen tien pohjoispuolelle. Maankäyttö suunnittelualueella on haja-asutusta, joka on pääosin yksityisten maanomistajien omistuksessa jakautuen useisiin pieniin tiloihin. Suunnittelualueella oleva Kaukosen kylä luetaan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Suunnittelualue on uuden sillan pohjoispuolella pääosin I- luokan pohjavesialueella (M1 plv ). Selvitys luonto- ja suojelukohteista on tehty ympäristöhallinnon ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertan sekä Museoviraston kulttuuriympäristön rekisteriportaalin avulla. Luontokohteet, kasvillisuus ja eläimistö, luonnonsuojelualueet Tienvarren kasvillisuus on pääosin sekametsää ja joen itäpuolella myös viljeltyä peltoa. Alue ei ole luonnonsuojelualuetta mutta Ounasjoen vesialue on suunnittelualueella Naturaaluetta ja ranta-alue kylän kohdalla on arvioitu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemakokonaisuudeksi. Uhanalaisia lajeja ei ole Lapin ELY-keskuksen tietojen perusteella tavattu suunnittelualueella. Tiedot on saatu ympäristöhallinnon Eliölajit -tietojärjestelmästä Maa- ja kallioperä Tutkimusmenetelminä on käytetty paino-, porakone- ja puristinheijarikairauksia sekä pohjamaan näytteenottoa. Suunnittelualueen eteläpäässä (M1 n. plv:llä 0 900) pohjamaa on routimatonta keskitiivistä tai tiivistä srhk (w = 3 4 %) tai hksr (w = 9 %). Plv:llä pohjamaa on 1,0 5,0 metrin syvyyteen asti erittäin routivaa löyhää hksi (w = %), jonka alapuolella pohjamaa on routivaa tiivistä srhkmr (w = 11 %).

6 6/16 Sillan pohjoispuolella (M1 n. plv ) pohjamaan päällä on ohut turvekerros, jonka alla on 1,0 2,0 metrin syvyyteen asti lievästi routivaa keskitiivistä tai tiivistä srhkmr (w = 7 %) tai lievästi routivaa löyhää tai keskitiivistä hhk tai Hk (w = 5 %). Tämän kerroksen alapuolella pohjamaa on todennäköisesti löyhää tai keskitiivistä Mr tai keskitiivistä tai tiivistä hhk tai Hk. Plv:llä pohjamaa on 1,0 5,0 metrin syvyyteen asti maatunutta turvetta, jonka maatumisaste vaihtelee H7 H8 van Postin asteikon mukaan. Turvekerroksen alapuolella pohjamaa on routivaa löyhää Hk (w = 27 %) tai sihk (w = 25 %). Suunnittelualueen pohjoispäässä (M1 plv ) pohjamaa on routivaa tiivistä HkMr (w = 7 %), sihkmr (w = 8 11 %) tai HkMr (w = 10 %). M2 väylän alkupäässä (plv 0 900) pohjamaa on routivaa löyhää HkMr (w = 21 %), sihk (w = 31 %) tai routivaa keskitiivistä tai löyhää sihkmr (w = 14 %). Loppupäässä (plv:llä ) Pohjamaa on 1,0 4,0 metrin syvyyteen asti maatunutta turvetta, jonka maatumisaste on H6 van Postin asteikon mukaan. Pohjavedenpinnan havaittiin olevan n. 0,3 1,8 m syvyydellä maanpinnasta. Liikennemelu Kantatien aiheuttamaa melua arvioitiin laskennallisesti CadnaA 4.2-melunlaskentaohjelmistolla, joka perustuu pohjoismaiseen tieliikennemelun laskentamalliin. Meluselvitys on suunnitelman osassa 16T-1. Laskentamalli muodostettiin maastomallin sekä digitaalisen pohjakartan avulla. Liikennemäärätietoina (taulukko 1.) käytettiin tierekisterin vuoden 2011 tietoja ja ennustetilanteen vuoden 2040 liikennemäärä kantatiellä 79 arvioitiin kasvukertoimella 1,22 ja maantiellä 9391 kertoimella 1,17. Taulukko 1. Melulaskennassa käytetyt liikennemäärätiedot Nykytilanne Kt 79 Mt 9391 Ennustetilanne v Nykytilanne Ennustetilanne v KVL, ajon/vrk 1199 / / Raskaan liikenteen osuus, % 10 / 9,1 10 / 9,1 5,6 5,6 Nopeus, km/h 100 / 80 / / Melulaskennan tuloksia tulkittaessa on lähtökohtana valtioneuvoston päätös melutasojen ohjearvoista (993/1992). Nykyisillä (KVL 2010) ja ennustetuilla v liikennemäärillä lasketut meluvyöhykkeet päivä- ja yöaikana on esitetty suunnitelman osassa 16T HANKKEELLE ASETETUT TAVOITTEET Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen Kaukosen kylän kohdalla, painorajoituksen poistaminen kt:ltä 79, kevyen liikenteen olosuhteiden parantaminen ja alueen tulvariskien pienentäminen.

7 7/16 2. SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS Tiesuunnitelma on laadittu Lapin ELY keskuksen toimeksiannosta. Hankkeesta on laadittu yleissuunnitelma, joka on saanut lainvoiman Tiesuunnittelun aikana on pidetty kuusi hankeryhmän kokousta ja kaksi esittelytilaisuutta. Lisäksi suunnittelijan ja laiteomistajien kesken on pidetty yksi pienryhmäpalaveri. Tiesuunnittelun aikana hankeryhmään ovat kuluneet seuraavat henkilöt: Keijo Heikkilä, hankevastaava, Tomi Tiuraniemi, projektivastaava Jouko Karjalainen, siltainsinööri Esa Kaitala, aluevastaava Antti Rytkönen, yksikön päällikkö Jari Kinnunen, tiemestari Viljo Heikkinen, projektipäällikkö Antti Karjalainen, sillan pääsuunnittelija Jouni Heikkilä, väylien pääsuunnittelija Lapin ELY - keskus Lapin ELY - keskus Lapin ELY - keskus Lapin ELY - keskus Liikennevirasto n kunta WSP Finland Oy WSP Finland Oy WSP Finland Oy Kuulutus maastotöiden aloittamisesta on ilmestynyt Lapin Kansa- lehdessä ja maastotyöt on tehty syksyn 2012 aikana. Yleisötilaisuudesta on ilmoitettu -lehdessä ja sanomalehti Lapin Kansalehdessä Hankkeen yleisötilaisuus pidettiin Sen lisäksi tilaaja on pitänyt esittelytilaisuuden yhdessä Lapin ely:n ympäristö- vastuualueen kanssa. Molemmat tilaisuudet pidettiin Kaukosen kylätalolla. Tilaisuuksissa alueen asukkailla ja muilla asiasta kiinnostuneilla oli mahdollisuus kommentoida heille esiteltyjä suunnitelmaluonnoksia. Yleisötilaisuuteen osallistui tilaajan, suunnittelijoiden ja n kunnan edustajien lisäksi 47 henkilöä. Yleisötilaisuudessa on suunnitelmasta saatu palautetta ja kysymyksiä mm. Tulevaisuuden tulvariskeistä Kevyen liikenteen yhteyksistä Olemassa olevan hiihtoladun kohtalosta uusien tiejärjestelyjen toteutuessa Tievalaistuksesta Johtojen ja laitteiden siirto- ja suojaussuunnitelmista ovat vastanneet seuraavat henkilöt: TeliaSonera Finland Oyj PPO-Yhtiöt Oy Rovakaira Oy Mika Humminen (Relacom Finland Oy) Aittatie Rovaniemi Timo Lahti PL Ylivieska Juhani Männikkö Koskikatu 27 A, 4. krs Rovaniemi Kaukosen Vesiosuuskunta Jouni Seppälä RENGASTIE 119

8 8/ KAUKONEN Suunnittelutyön yhteydessä on tehty meluselvitys, joka on tämän suunnitelman osiossa C. Yhteistyö ELY-keskuksen Y-vastuualueen kanssa Suunnitelman vaikutukset on selvitetty ELY-keskuksen liikenne- ja infra vastuualueen sekä ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen kanssa pidetyissä neuvotteluissa , ja TIESUUNNITELMAN ESITTELY 3.1. TIEJÄRJESTELYT Ajoneuvoliikenne Tiesuunnitelmassa esitetään kantatien 79 rakentamista uuteen paikkaan noin 3300 metrin matkalle nykyisen tien itäpuolelle ja erillinen kevyen liikenteen väylä 1,6 kilometrin matkalle. Kantatielle rakennetaan uusi Ounasjoen ylittävä silta ja puretaan vanha. Nykyinen syrjään jäävä kantatie muutetaan yksityistieksi. Maantie 9391 rakennetaan uuteen paikkaan n. 1,1 kilometrin matkalle. Syrjään jäävä kantatie muutetaan yksityistieksi. Myös Kaukosen paikallistie (mt 19724) muutetaan yksityistieksi. Lisäksi kantatielle 79 rakennetaan kaksi linja-autopysäkkiparia ja väistötila mt:n 9391 liittymän kohdalle. Nykyinen kt:n 79 silta puretaan ja molemmilla rannoilla tiepenkereet puretaan ja rantatörmät muotoillaan ympäröivän maanpinnan muotoon. Kevyt liikenne Rakennettavan kantatien 79 länsipuolelle tehdään erillinen kevyen liikenteen väylä 1,6 kilometrin matkalle liittymien Y1 ja M2 välille YKSITYISTEN TEIDEN LIITTYMÄT JA JÄRJESTELYT Suunnitelmassa paalulla 285 o oleva yksityistieliittymä muutetaan maatalousliittymäksi. M1- väylän paalulla 285 v oleva liittymä ja paalulla 668 v oleva ajoneuvoliittymä katkaistaan ja korvaavat liittymät ovat Y1/Y7 (M1 pl 500 v). M2- väylän paalulla 885 v/o olevat liittymät katkaistaan ja korvaavat liittymät ovat Y8 (M2 pl 723 v) ja Y9 (M2 pl 740 o) KADUT Kohde sijaitsee asemakaava-alueen ulkopuolella, eikä siihen sisälly katujärjestelyjä TEKNISET RATKAISUT JA MITOITUS

9 9/16 Maantiet M1 plv AB 8,0/7,0 M2 plv AB 8,0/7,0 J1 plv AB 3,5/3,0 J2 plv 0 12 AB 3,5/3,0 J3 plv 0 11 AB 3,5/3,0 Yksityiset tiet Y1 plv AB 6,0/5,0 Y2 plv AB 6,0/5,0 Y3 plv AB 6,5/5,5 + 3,25/3,0 Y4 plv Sora 6,0/5,0 Y5 plv 0 46 Sora 6,0/5,0 Y6 plv 0 76 AB 6,0/5,0 Y7 plv 0 50 AB 6,0/5,0 Y8 plv 0 69 AB 7,5/6,5 Y9 plv 0 33 AB 7,5/6,5 Y10 plv 0 15 Sora 4,5/4,0 Y11 plv Sora 5,0/4,0 Y12 plv 0 15 Sora 4,5/4,0 Y13 plv 0 61 Sora 3,0/2,5 Y14 plv 0 18 Sora 8,0/7,5 Y15 plv 0 17 AB 6,0/5,0 Y 16J plv AB 3,5/3,0 Y 17 plv Sora 6,0/5,5 Y 18 plv 0 11 AB 4,0/3,5 Y 19 plv AB 7,0/6,0 Y 20 plv 0 17 Sora 5,0/4,5 Mitoitusnopeus Mitoitusnopeutena suunnittelussa on ollut 80 km/h. Valaistus M1 - väylälle rakennetaan valaistus paaluvälille , M2 väylälle paaluvälille , Y1 väylälle paaluvälille ja Y3 väylälle paaluvälille M1- väylän uuden valaistuksen valaistusluokka on AL4b. Valaistus toteutetaan suurpainenatriumvalaisimilla ST-150 käyttäen 10 metriä korkeita myötääviä puupylväitä ja ilmakaapeliasennusta. Sillalla (M1 plv ) käytetään jäykkiä metallipylväitä ja maakaapeliasennusta. M2- väylän uuden valaistuksen valaistusluokka on AL5. Valaistus toteutetaan suurpainenatriumvalaisimilla ST-100 käyttäen 10 metriä korkeita myötääviä puupylväitä ja ilmakaapeliasennusta. Y1- väylän uuden valaistuksen valaistusluokka on AL4b. Valaistus toteutetaan suurpainenatriumvalaisimilla ST-150 käyttäen 10 metriä korkeita myötääviä puupylväitä ja maakaapeliasennusta. Y3- väylällä valaistusluokka on AL5+K6. Valaisimina käytetään suurpainenatriumvalaisimia ST-100 ja 10 metriä korkeita myötääviä puupylväitä ja maakaapeliasennusta.

10 10/16 M1 (kt 79)- ja M2 (mt 9391)- väylien valaistus jää ELY keskuksen omistukseen. Y1- ja Y3- väylien ja mt:n valaistus jää perustettavien yksityistiekuntien omistukseen. Olemassa oleva kantatie 79 muutetaan suunnittelualueella yksityistieksi ja sen valaistus siirtyy yksityistiekunnan omistukseen. Kuivatus Väylien pintakuivatus ja tierakenteet toteutetaan pääsääntöisesti avo-ojin, joista kerätyt vedet johdetaan pois edelleen nykyisten laskuojien kautta. M1-väylän paaluvälillä n tierakenteiden kuivatus toteutetaan salaojilla. Sillat Suunnitelmaan sisältyy Ounasjoen ylittävä vesistösilta, S1 Kaukosen silta. Johdot ja laitteet Johtojen ja laitteiden siirto- ja suojaustarpeita on seuraavasti: TeliaSonera Finland Oyj PPO Yhtiöt Oy Rovakaira Oy Kaukosen Vesiosuuskunta Vesijohdot Tietoliikennekaapelit Tietoliikennekaapelit Sähkölinjat Omistajien kustannusarviot ja sitoumukset ovat liitteissä 1.5T-3 5. Pohjavesisuojauksen alueelta siirrettävät johdot sijoitetaan uuden tiealueen ulkoreunalle, välittömästi suojaukselle tehtävän takaluiskan jälkeen. Liikenteenohjaus ja telematiikka Toimenpiteet on esitetty suunnitelma-asiakirjassa 12T-1. Työnaikaiset liikennejärjestelyt Uudet väylät sekä uusi silta voidaan rakentaa pääosin sivussa ajoneuvoliikenteeltä, jolloin työn aikaiset liikennehaitat ja liikennejärjestelytarpeet ovat suhteellisen vähäiset. Tässä suunnitelmassa ei esitetä rakennustyön aikaisia kiertotiejärjestelyjä. Rakennustyön aikana liikenne käyttää nykyisiä väyliä mahdollisine kaistajärjestelyineen TIEYMPÄRISTÖ Teiden ojaluiskat nurmetetaan. Katkaistavien teiden kohdille istutetaan puustoa HAITTOJEN TORJUMIS- JA LIEVENTÄMISTOIMENPITEET Meluntorjunta Hankkeessa on tehty liikennemeluselvitys. Melunsuojaustoimenpiteille ei ole tarvetta.

11 11/16 Pohjaveden suojaus Suunniteltu kantatien 79 linjaus sijaitsee Ylipään pohjavesialueella noin 1,8 kilometrin matkalla (M1 plv ). Uudesta tielinjasta noin 70 metrin päässä on Kaukosen kylän vedenottamo, josta pumpattiin pohjavettä vuonna 2011 noin 40 m3/d 366 asukkaalle. Kaukosen kylän tarpeisiin on kartoitettu uusi vedenottamopaikka toiselle pohjavesialueelle, mutta Kotikankaan vedenottamo jäisi jatkossa varalle. Ottamolla on myös ongelmia tulvavesien kanssa. Pohjavesisuojaus rakennetaan ns. onnettomuussuojauksena maatiivisteellä kantatien 79 paaluvälille Pohjavesisuojauksen tyyppiratkaisut esitetään liikenneteknisissä poikkileikkauksissa 4T-2. Suojaustarve perustuu tien sijaintiin I-luokan pohjavesialueella ja vedenottamon läheisyydessä, pohjaveden virtaussuuntiin ja vaarallisten aineiden kuljetuksiin. Suojattavalta tieosuudelta vedet johdetaan öljynerotusaltaan kautta vesistöön. Allas on sijoitettu M1- ja Y3- väylien liittymään ja se on esitetty suunnitelmakartalla 3T ERIKOISKULJETUKSET Suurten erikoiskuljetusten verkkoa on tarkoitus laajentaa kantatielle 79. Tämä mahdollistuu, kun Ounasjoen ylittävä Kaukosen silta uusitaan MASSATILANNE Suunnitelmassa esitetään varattavaksi läjitysalue puhtaiden ylijäämämaiden läjittämiseen sekä läjitysalueelle johtava tieyhteys. Läjitysalueelle toimitetaan rakentamiseen kelpaamaton materiaali. Läjitysalue sijaitsee olemassa olevan kantatien 79 länsipuolella kiinteistöllä Läjitysalueen sijainti on esitetty suunnitelmaosiossa B läjitysalueen yleiskartalla 3T TUTKITUT VAIHTOEHDOT Tiesuunnitelmaratkaisujen lähtökohtina olivat vuonna 2008 laaditun yleissuunnitelman mukaiset ratkaisut. Suunnittelun alkuvaiheessa tutkittiin Y3- väylän linjausta Kaukosen koululta kantatielle 79. Linjausvaihtoehto osoittautui vaikeasti toteutettavaksi koulun toimintojen vuoksi. Siltavaihtoehtoina oli betonikantinen ja liittorakenteinen silta ja molemmista viisteellinen ja lineaarinen tyyppi 176 metrin ja 185 metrin pituisina vaihtoehtoina. Selvitysten perusteella ratkaisuksi valittiin 176 metrin pituinen jännitetty palkkisilta, joka osoittautui kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi.

12 12/16 5. YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN (YVA) JA YLEISSUUNNITELMAN HUOMIOON OTTAMINEN TIESUUNNITELMASSA Hankkeesta on laadittu yleissuunnitelma 2008, joka on saanut lainvoiman Ympäristövaikutusten arviointia (YVA) ei ole tehty. 6. TIESUUNNITELMAN VAIKUTUKSET 6.1. VAIKUTUKSET LIIKENTEESEEN Verkolliset vaikutukset, toimivuus ja liikenneturvallisuus Kantatien 79 geometria ja liikennöitävyys paranevat uuden tielinjauksen ja sillan rakentamisen myötä. Kaukosen kylän liikenneturvallisuus paranee ja liikenteen kylän asukkaille aiheuttamat häiriöt pienenevät merkittävästi. Lisäksi erikoiskuljetukset kantatietä 79 pitkin tulevat mahdollisiksi ja alueen tulvariskit vähenevät. Hanhikiven uuden liittymän rakentaminen kanavoituna varmistaa päätien liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden. Vaikutukset kevytliikenteeseen Kevyen liikenteen olosuhteet paranevat huomattavasti kantatien 79 erillisen kevyen liikenteen väylän rakentamisen myötä. Väylä rakennetaan 1,6 kilometrin matkalle alkaen Y1- väylän liittymästä ja päättyen M2- liittymään (M1 plv ). Onnettomuuskehitys Tiesuunnitelman toimenpiteillä lasketaan henkilövahinkoihin johtaneiden onnettomuuksien määrän kantatiellä 79 vähenevän 0,049 onnettomuudella vuodessa VAIKUTUKSET MAANKÄYTTÖÖN JA KAAVOITUKSEEN Suunnittelualue sijaitsee asemakaava- ja yleiskaava-alueen ulkopuolella. Alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Tunturi - Lapin maakuntakaava. Tiesuunnitelmalla ei ole vaikutusta alueen maankäyttöön MELUVAIKUTUKSET Asumiseen käytetyillä alueilla sovellettu päiväajan ohjearvotaso 55 db leviää nykytilanteessa metrin päähän kantatiestä 79 ja noin 8 metrin päähän maantiestä Yöajan 50 db ohjearvotaso leviää noin metrin päähän kantatiestä 79. Maantien 9391 kohdalla yöajan 50 db keskiäänitaso rajoittuu tiealueeseen. Päiväajan 55 db tai yöajan 50 db meluvyöhykkeelle ei jää asuinrakennuksia. Ennustetilanteessa vuoden 2040 melutasot nousevat liikennemäärän kasvun myötä noin 1 db. Liikennemäärien lisääntyessä melutasot nousevat kantatien 79 varrella noin

13 13/16 1 db ja maantien 9391 varrella 0,7 db nykytilanteeseen verrattuna. Päiväajan ohjearvotaso 55 db leviää ennustetilanteessa metrin päähän kanta-tiestä 79 ja noin 10 metrin päähän maantiestä Yöajan 50 db ohjearvotaso leviää noin metrin päähän kantatiestä 79. Maantien 9391 kohdalla yöajan 50 db keski-äänitaso rajoittuu tiealueeseen. Päiväajan 55 db tai yöajan 50 db meluvyöhykkeelle ei jää asuinrakennuksia, mutta joen ylittävän sillan luoteispuolella Kotiniemessä kaksi lomarakennusta jää päiväajan yli 45 db meluvyöhykkeelle 6.4. VAIKUTUKSET ILMANLAATUUN Hankkeella ei ole vaikutuksia ilmanlaatuun VAIKUTUKSET LUONTOON, KASVILLISUUTEEN JA ELÄIMISTÖÖN Tiesuunnitelman toimenpiteet edellyttävät puuston poistamista rakennettavien väylien alta mutta vaikutus luontoon on vähäinen VAIKUTUKSET VESISTÖN KÄYTTÖÖN SEKÄ PINTA- JA POHJAVESIIN Rakennettava pohjavesisuojaus pienentää pohjaveden pilaantumisriskiä suistumis- ja onnettomuustapauksissa. Tiesuunnitelman toimenpiteillä ei ole merkittävää vaikutusta pohjaveden pinnan tasoon. Suojauksen vaikutuksesta sadannan imeytyminen pohjavesialueelle pienenee. Pohjavesialueen antoisuudeksi on arvioitu m 3 /d. Nykyinen veden käyttömäärä on n. 40 m 3 /d. Sadannan imeytymisen pienenemisellä ei ole vaikutusta pohjavesivarannon riittävyyteen VAIKUTUKSET MAA-AINESVAROIHIN Tien parantamistöistä kertyvät ylijäämämaat esitetään läjitettäväksi läjitysalueelle, jonka sijainti on esitetty kartalla 3T-7. Poistettavat päällysteet kuljetetaan hyödynnettäväksi tai lähimmälle päällystettä vastaanottavalle laitokselle. Tarvittavat maa-ainekset tuodaan hankkeen ulkopuolelta VAIKUTUKSET MAISEMAAN, TAAJAMAKUVAAN JA KULTTUURIARVOIHIN Suunnitellut väylät on pyritty sovittamaan nykyiseen maisemaan myötäillen maastomuotoja. Alueen tulvariskien vuoksi penkereelle rakennettavat väylät sekä pohjaveden suojaustoimenpiteet vaativat tietilaa vaikuttavat siten jonkin verran maisemaan. Rakenteiden siisteyttä ja sulautumista maisemaan edesautetaan luiskiin tehtävällä nurmetuksella TÄRINÄVAIKUTUKSET Hanke ei aiheuta pysyvää tärinähaittaa.

14 14/ VAIKUTUKSET IHMISTEN ELINOLOIHIN JA VIIHTYVYYTEEN Kantatien 79 suunnitellun uuden linjauksen myötä liikenteen aiheuttamat häiriöt kylän asukkaille pienenevät merkittävästi. Kantatien varteen rakennettava kevyen liikenteen väylä parantaa kevyen liikenteen olosuhteita. Kantatien rakentaminen katkaisee nykyisen ulkoilureittiyhteyden KIINTEISTÖVAIKUTUKSET Tässä suunnitelmassa esitetään haltuun otettavaksi noin m 2 maata 20 eri kiinteistön alueelta. Haltuun otettavat alueet ovat pääsääntöisesti metsämaata, uuden sillan kaakkoispuolella myös peltoa YHTEISKUNTATALOUS ELY - keskus on vastannut hankkeen suunnittelukustannuksista. Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 9,67 M (maanrakennusindeksi 135,8/ 2005=100), joista lunastus- ja korvauskustannusten osuus on 0,04 M. Hanke aiheuttaa kustannuksia ELY - keskukselle ja johtolinjojen omistajille. ELY - keskuksen kustannusosuus hankkeen rakennuskustannuksista on 0,036 M. Laitteiden omistajille aiheutuu yhteensä 0,124 M kustannusosuus omistamiensa johtojen ja laitteiden siirto- ja suojauskustannuksista. Hankkeen kustannusjako on esitetty tiesuunnitelman asiakirjassa 1.5T RAKENTAMISEN AIKAISET VAIKUTUKSET Rakennustyö aiheuttaa valtatien lähellä oleville kiinteistöille melu-, pöly ja tärinähaittoja, joiden vaikutukset pyritään rakennuttamisessa minimoimaan. Kiinteistökatselmusalueen raja on esitetty suunnitelmakartoilla. Hankkeesta on laadittu turvallisuusasiakirja (1.8T), joka täydentyy vaiheittain ennen urakointia. Se asettaa velvollisuuksia turvallisuuden varmistamiseksi rakentamisen aikana, koskien mm. liikenneturvallisuutta työnaikaisissa liikennejärjestelyissä. 7. HANKKEEN YHTEYDESSÄ RAKENNETTAVAT KADUT, RADAT JA VESIVÄYLÄT, LASKUOJAT JA JOHDOT SEKÄ JOHTOJEN JA LAITTEIDEN SIIRROT 7.1.RAKENNETTAVAT LASKUOJAT Hanke sisältää kuusi laskuojaa, joille on esitetty laskuojavaraukset. Laskuoja 1 pituus 50 metriä Piirustus 3T-1 Laskuoja 2 pituus 140 metriä Piirustus 3T-2 Laskuoja 3 pituus 50 metriä Piirustus 3T-3 Laskuoja 4 pituus 380 metriä Piirustus 3T-7 Suunnitelma sisältää johtojen ja laitteiden siirtoja ja suojauksia. Johto- ja laiteomistajat

15 15/16 suunnittelivat omat siirto- ja suojaustarpeensa, ja toteuttavat työn urakan yhteydessä. Omistajien antamat lausunnot ja sitoumukset ovat suunnitelman liitteissä 1.5T HANKKEEN TOTAUTTAMISEN VAATIMAT LUVAT JA SOPIMUKSET Kaukosen vesistösillalle ja Kotiojan uoman siirrolle on haettu vesilain mukaista lupaa. Tiesuunnitelman toteuttamisen yhteydessä eri osapuolille tulevat velvoitteet on esitetty kustannusjakoehdotuksessa tiesuunnitelman asiakirjassa 1.5T-2. Velvoitteet koskevat rakennuskustannuksiin, lunastus ja korvauskustannuksiin sekä laite- ja johtosiirtojen ja suojausten kustannuksiin osallistumista. Kustannusten jaosta on sovittu asianosaisten tahojen kanssa käydyissä neuvotteluissa suunnittelun aikana. Siirto- ja suojaustoimenpiteiden kustannusvastuun osalta periaatteena on ollut, että ELY - keskus maksaa nykyisen tiealueen ulkopuolella sijaitsevien olemassa olevien johtojen ja kaapelien siirtotyöt ja laitteiden omistajat kustantavat tiealueelle rakennettujen laitteiden siirtotyöt ja uusien laitteidensa rakentamistyöt. Kustannusjaossa on otettu lisäksi huomioon Ely-keskuksen / Tiehallinnon myöntämät kaapeleiden rakentamislupaehdot ja otettu huomioon johtolinjojen iän vaikutus ELY-keskuksen kustannusvastuuseen. ELY - keskus vastaa rakennettavien M1- ja M2-väylien kunnossapidosta ja kunnossapitokustannuksista sekä tiealueella olevien istutusten hoidosta ja hoitokustannuksista. Y- väylien kunnossapidosta ja kunnossapitokustannuksista vastaavat perustettavat yksityistiekunnat. 9. EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI JA JATKOTOIMENPITEIKSI Hanke ei ole Lapin ELY keskuksen toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille Tarkka rakentamisvuosi ei ole tiedossa. Hankkeesta laaditaan erillinen rakennussuunnitelma tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen. Tiesuunnitelman hyväksymisehdotus on tämän suunnitelman osiossa A (1.3T).

16 16/ SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT Tiesuunnitelman on laatinut WSP Finland Oy Lapin ELY - keskuksen toimeksiannosta. Alikonsulttina on toiminut valaistussuunnittelussa Suomen Sähkörakennus Oy. Lisätietoja suunnitelmasta antavat: Tomi Tiuraniemi Lapin ELY - keskus Hallituskatu 5C Rovaniemi Puhelin tomi.tiuraniemi@ely-keskus.fi Insinööri Viljo Heikkinen WSP Finland Oy Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin viljo.heikkinen@wspgroup.fi Oulussa 8. päivänä maaliskuukuuta 2013 Lapin ELY - keskus WSP Finland Oy Tomi Tiuraniemi Projektivastaava Viljo Heikkinen Projektipäällikkö

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Tiesuunnitelmaselostus 31.12.2012 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN,

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1/14 1.2T Valtatien 8 liittymäjärjestelyt Pyhäjoen keskustan kohdalla 31.12.2012 Tiesuunnitelmaselostus 2/14 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN

Lisätiedot

Valtatien 22 ohituskaistat välillä Hyrkäs - Sotkajärvi Muhos ja Utajärvi Tiesuunnitelmaselostus

Valtatien 22 ohituskaistat välillä Hyrkäs - Sotkajärvi Muhos ja Utajärvi Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatien 22 ohituskaistat välillä Hyrkäs - Sotkajärvi Tiesuunnitelmaselostus 19.9.2014 Valtatien 22 ohituskaistat välillä Hyrkäs - Sotkajärvi, 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT...

Lisätiedot

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 1/9 1.2T RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 20.8.2015 Tiesuunnitelma 2/9 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Hanke perustuu yleissuunnitelmaan 2008 Valtatien 4 keskikaiteellinen

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatien 5 parantaminen välillä Häikiönmäentie Losotörmäntie Tiesuunnitelmaselostus 31.3.2015 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN;

Lisätiedot

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki TIESUUNNITELMAN 15.3.2017 1 (7) Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari Tiesuunnitelma Suunnitelman esittely

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki 1 (6) Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen liikenteen ja

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Kaakkois-Suomi Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 5.8.2013 Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Tiesuunnitelman hyväksyminen Päätösehdotus 1.3T Tie ja

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013 1.2T SUNNANÅN SILTA MAANTIELLÄ 12055, KEMIÖNSAARI 18.11.2013 Varsinais-Suomen ELY-keskus Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1 Hankkeen liittyminen muuhun suunnitteluun; kaavoitukseen

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Rambøll Finland Oy Tiehallinto/ Kaakkois-Suomen tiepiiri Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelma Ympäristömeluselvitys 10.7.2009 Vt 6 parantaminen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO KANSIO 1/2 OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman yleisesite

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava. Tiesuunnitelmaselostus

Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava. Tiesuunnitelmaselostus 1.1T Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava Tiesuunnitelmaselostus 15.8.2014 Muutos A Insinööritoimisto Kolmostie Oy. Rakennusten purkamiset poistettu. Tekstit päivitetty vastamaan

Lisätiedot

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4.

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4. N SISÄLLYSLUETTELO 1(8) Kansio 1 Osa A Kansilehti 1.0T Sisällysluettelo (osat A, B ja C) 12.4.2018 Tiesuunnitelman yleisesite 1.1T Hankekortti 12.4.2018 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 12.4.2018 1.3T Ehdotus

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus välille Aartapolku Alakyläntie, Kotka Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2014 Tiesuunnitelmaselostus 2(10) TIESUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie, Sastamala Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Kannen kuva: Maanmittauslaitos 2018 / Destia Oy 2018 Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie,

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki. Satamalahden meluselvitys. Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen

Mikkelin kaupunki. Satamalahden meluselvitys. Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen Mikkelin kaupunki Satamalahden Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen 8.12.2010 1 SISÄLTÖ LÄHTÖKOHDAT 1 1 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 1.1 Melulaskenta 2 1.2 Liikennetiedot 2 2 TULOKSET 2 LIITTEET

Lisätiedot

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys Raportti Espoo Nihtiportti, 1601 Atriumalue, 11.1.2017 Projektinumero: 308300 Sisältö Sisältö... 1 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 2 2.1. Laskentamalli... 2 2.1.1. Lähtötiedot... 3 2.1.2.

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Tie- ja rakennussuunnitelma Uudenmaan ELY-keskus Kesäkuu 2012 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 Työn tausta ja lähtökohdat... 3 2 Melun ohjearvot...

Lisätiedot

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto 1.3-T 1 (8) Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelma käsittää maantielle 816 noin 8,4 kilometrin pituisen uuden silta- ja pengeryhteyden

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 31.1.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755 7070 www.ramboll.fi

Lisätiedot

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO, OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 7.2.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU Tarkastus Päivämäärä 3.4.2010 Laatija Jouni Lehtomaa Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Valtatien

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Maanteiden 362 ja 3622 kevyen liikenteen väylä Iitin kirkonkylän kohdalla, Iitti Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Maanteiden 362 ja 3622

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi

Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi 1.2T Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi selostus TIESUUNNITELMASELOSTUS 2(11) SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1

Lisätiedot

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI-

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI- Vastaanottaja Pirkanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.3.2017 PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN

Lisätiedot

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 PAIMION KAUPUNKI Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P32583 Raportti 1 (7) Eskelinen Erja Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Maantien 969 Nellimintien parantaminen Inari Tiesuunnitelmaselostus 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS E26192 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere,

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere, ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS Työ: E26215 Tampere, 17.4.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Toimistot: Turku, Tampere, Helsinki ja Oulu 17.4.2013 Alavieskan

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava

Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava Meluselvitys 17.3.2014 ALKUSANAT Meluselvitys on laadittu Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaavaa varten. Osayleiskaavan tavoitteina ovat

Lisätiedot

Tytyri-Hiidensalmi OYK

Tytyri-Hiidensalmi OYK Lohjan kaupunki Tytyri-Hiidensalmi OYK Meluselvitys 12.10.2004 Viite 82108188 Versio Pvm 12.10.2004 Hyväksynyt Tarkistanut HWe Kirjoittanut TKl Ramboll PL 718, Aleksanterinkatu 21 A 33101 Tampere Finland

Lisätiedot

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa MELUSELVITYS Forssan kaupunki Helmikuu 2013 2 (6) Alkusanat Tämä liikennemeluselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevia Ojalanmäen ja Parkkiaron

Lisätiedot

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 12.9.2016 Yleiskartta 2 Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Tavoitteena on korvata nykyinen silta uudella kiinteällä yhteýdellä Lähtökohtana on,

Lisätiedot

1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN

1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN 1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN Tiesuunnitelmaselostus Turku 2013 Tiesuunnitelmaselostus

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Kunnanhallitus 18.4.2017 72 liite 2 Kantatien 62 ja maantien 15139 liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Projektin sisältö ja tekijät Työssä selvitettiin kantatien 62 ja maantien 15139

Lisätiedot

SUUNNITELMASELOSTUS. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1.2T Lapin ELY- keskus, Liikenne ja infrastruktuuri vastuualue

SUUNNITELMASELOSTUS. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1.2T Lapin ELY- keskus, Liikenne ja infrastruktuuri vastuualue Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1.2T Lapin ELY- keskus, Liikenne ja infrastruktuuri vastuualue Maantien 944 Autti Kemijärvi parantaminen Karsimusperän sillan kohdalla, Kemijärvi Tiesuunnitelma

Lisätiedot

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (7) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1

Lisätiedot

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Ramboll Finland Oy Lapuan kaupunki Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Meluselvitys 21.12.2015 Ritavuoren ak:n melusuojaus, Lapua Lapuan kaupunki Meluselvitys 21.12.2015 Viite 1510020582 Versio

Lisätiedot

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala 2010 Kangasalan kunta 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...3 3 MELULASKENTA... 4 3.1 MENETELMÄ... 4 3.2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Vastaanottaja Ylöjärven kaupunki Asiakirjatyyppi Aluevaraussuunnitelma Päivämäärä 06/2014 HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Tarkastus Sari Kirvesniemi Päivämäärä

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys LEMPÄÄLÄN KUNTA, KAAVOITUS Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys RaporttiLUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P35832p001 RaporttiLUONNOS 1 (7) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä Tampere Tammikuu 2007 Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä 2

Lisätiedot

Hiidenmäen meluselvitys

Hiidenmäen meluselvitys Hiidenmäen meluselvitys Hanke: Pvm: 15.6.2009 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavaa (8111 ja 8255) Ruskon kaupunginosassa. Tätä tarkoitusta varten on valmistanut melumallin

Lisätiedot

Rassi P., Alanen A., Kanerva T. & Mannerkoski I. (toim.) 2001: Suomen lajien uhanalaisuus Ympäristöministeriö & Suomen ympäristökeskus,

Rassi P., Alanen A., Kanerva T. & Mannerkoski I. (toim.) 2001: Suomen lajien uhanalaisuus Ympäristöministeriö & Suomen ympäristökeskus, 64 Valtatie 8 välillä Raisio-Nousiainen LÄHTEET LÄHTEET Biota BD Oy 2003: Raision liito-oravaselvitys Brusila Heljä. Vt 8 Raisio-Nousiainen. Muinaisjäännösinventointi 2004. Turun maakuntamuseo. Matinkainen

Lisätiedot

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys Raportti Espoon Heiniemen korttelin 62045 ja puistoalueen 62P17 meluselvitys 15.2.2018 SISÄLTÖ 1. Työn sisältö... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät...4 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskennassa käytetyt liikennemäärät...

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi. Tiesuunnitelma

Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi. Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen

Lisätiedot

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 31.10.2013 Ympäristösi parhaat tekijät 2 Yleisötilaisuuden ohjelma 18:00 Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely

Lisätiedot

VALTATIEN 18 ÄHTÄRI - MULTIA JA MAATIE 621 LIESJÄRVI - KEURUU, YLEISSUUNNITTELU YLEISÖTILAISUUS 12.6 KEURUULLA JA 13.6 MULTIALLA

VALTATIEN 18 ÄHTÄRI - MULTIA JA MAATIE 621 LIESJÄRVI - KEURUU, YLEISSUUNNITTELU YLEISÖTILAISUUS 12.6 KEURUULLA JA 13.6 MULTIALLA VALTATIEN 18 ÄHTÄRI - MULTIA JA MAATIE 621 LIESJÄRVI - KEURUU, YLEISSUUNNITTELU YLEISÖTILAISUUS 12.6 KEURUULLA JA 13.6 MULTIALLA Hankkeen taustaa Hanke on osa EU:n Itämeriohjelman Keskipohjolan kuljetuskäytävän

Lisätiedot

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2015 HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS HUHTIMON LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2015 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola 25.8.2011 1 (7) Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola Tiesuunnitelman ja rakennussuunnitelman laatiminen Poikkileikkausvaihtoehtojen vertailu VE A ja VE D,

Lisätiedot

Asemakaava 7971, Ikuri

Asemakaava 7971, Ikuri Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Asemakaava 7971, Ikuri Ympäristömeluselvitys 17.3.2006 Tampereen kaupunki Asemakaava 7971, Ikuri Meluselvitys 17.3.2006 Viite 82111273 Versio Pvm 17.3.2006 Hyväksynyt

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA ANNA ELF 20.6.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ Tiesuunnitelman lähtökohdat, perustiedot ja

Lisätiedot

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re 26992 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 YLEISTÄ TIETOA MELUSTA 1 3 MELUMALLINNUS JA MELUKARTTOJEN TULKINTA 1 3.1 Laskennan perusteet 1 3.2 Laskentaohjelma 2 3.3 Melukarttojen

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS Liite 5 Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.12.2012 Viite 1510000008 OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS RAMB LL OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMAKAAVOITUKSEN

Lisätiedot