LOGISTIIKKAYKSIKÖN PERUSTAMINEN SISÄLLYSLUETTELO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOGISTIIKKAYKSIKÖN PERUSTAMINEN SISÄLLYSLUETTELO"

Transkriptio

1 LOGISTIIKKAYKSIKÖN PERUSTAMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. SELVITYKSEN TARKOITUS Selvityksen lähtökohta Selvityksen laadinnan menettelyt NYKYTILA Kuljetusten kokonaisuus Koulukuljetukset Sosiaali- ja terveyspalvelut Joukkoliikenne Tavarakuljetukset: Kuljetuskustannukset Kuljetusten nykytilan swot-arviointi TAVOITTEET JA TOIMENPITEET Selvitystyön tavoite Toimenpiteet Henkilöstövaikutukset Taloudelliset vaikutukset Ehdotukset jatkotoimenpiteiksi... 7

2 1 1. SELVITYKSEN TARKOITUS 1.1. Selvityksen lähtökohta Kaupunginvaltuusto päätti talousarvion hyväksymisen yhteydessä ( ) rakennemuutosohjelmasta ja sitä varten laadittavista selvityksistä. Ensimmäiset toimenpiteet sisällytet-tiin vuoden 2014 talousarvioon. Seuraavana vaiheena oli kevään 2014 aikana tehtävät jatkoselvitykset, jotka toimivat talousarvion 2015 laadinnan pohjana. Kaupunginhallitus päätti , että kaikki selvitykset tullaan käsittelemään samanaikaisesti ja selvitystyö tulee tehdä mennessä. Teknisen keskuksen selvitysvastuulla on kaksi selvitystehtävää: 1) Logistiikkakeskuksen perustaminen, joka sisältää selvityksen henkilö- ja tavarakuljetuksista, niiden kehittämismahdollisuuksista, organisoinnista ja säästöpotentiaalista 2) Teknisen keskuksen rakennemuutokset, joka sisältää muutosten säästövaikutukset 2015 ja Lisäksi Teknisen keskuksen kehittämistyönä syntyy osa Kaupunkirakenneyksikön vastuulla olevan selvitystehtävän toimenpiteistä vuosille ) katujen ja puistojen hoidon tuottavuuden parantaminen. Logistiikkakeskusselvityksen näkökulma liittyy pääasiassa toimintojen organisointiin. Sillä on myös liittymäpintoja Teknisen keskuksen rakennemuutosselvitykseen ja eri vastuualueiden kehittämissuunnitelmiin. Varsinainen logistiikan substanssin kehittämistarkastelu on tarvittaessa tehtävä erikseen. Teknisen keskuksen rakennemuutos Ostopalvelujen lisääminen Prosessien kehittäminen Uudelleen organisointi Kuntatekniikan prosessit Logistiikkakeskusselvitys Kiinteistöpalveluiden prosessit 1.2. Selvityksen laadinnan menettelyt Logistiikkakeskusselvityksen ovat laatineet teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman ja logistikko Juha-Matti Alanen kaupunkirakenneyksiköstä. Asiantuntija-apua selvitystyössä on antanut kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.

3 Selvitystä laadittaessa haastateltiin kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppulaa, talouspäällikkö Jaakko Majavaaraa, vammaispalvelupäällikkö Tarja Hallikaista ja tiimivastaava Teija Kärkeä. Haastatteluissa ei tavoiteltu kattavuutta vaan lähinnä yleiskäsityksen luomista nykyisistä kuljetusmenettelyistä. 2 Rakennemuutosselvityksen toimenpiteiden valmistelussa on haluttu pitää henkilöstö ajan tasalla suunnittelun etenemisestä. Erillisiä henkilöstöinfoja on pidetty matkojen yhdistelykeskuksen henkilöstölle ja sisäisen postiyksikön työntekijöille. Tehtävämuutostilanteissa on käyty erillisiä neuvotteluita yksittäisten henkilöiden kanssa. Teknisen keskuksen vastuulla olevien rakennemuutosselvitysten tilanteesta on informoitu liiketoiminnan johtokuntaa ja sekä tuottajan neuvottelukuntaa Asia oli esillä myös tuottajan neuvottelukunnan ja tuotantolautakuntien yhteisessä iltakoulussa NYKYTILA 2.1. Kuljetusten kokonaisuus Kaupungin logistisien toiminnoista kuljetukset jakautuvat karkeasti kahteen isoon kokonaisuuteen, jotka ovat henkilö- ja tavaraliikenne. Tässä selvityksessä käsitellyt kuljetusmuodot palvelevat pääosin suoraan kaupungin palvelutuotantoa. Joukkoliikenne palvelee yksittäisten henkilöiden liikkumistarpeita, eikä kunnalla ole suoranaista velvoitetta palvelun järjestämiseen. Henkilö- ja tavaraliikenteen nykytilannetta kartoitettiin hallinnonaloittain. Alla olevassa taulukossa on esitetty merkittävimmät kuljetuskokonaisuudet. Toimintayksikkö henkilökuljetukset tavarakuljetukset Varhaiskasvatus- ja koulutus Sosiaali- ja terveys Vapaa-aika Tekninen keskus Kaupunkirakenneyksikkö - koulukuljetukset - esikoululaisten kuljetukset - päivähoidon kuljetukset - vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset - erityis-, vammais- ja vanhuspalveluiden ryhmäkuljetukset - avoin joukkoliikenne - kutsuohjattu joukkoliikenne - laboratorionäytteiden ja terveydenhuollon tarvikkeiden kuljetukset - sote sisäinen posti - kirjaston kirjat - sisäinen posti - ruokakuljetukset Koulukuljetukset Koulukuljetukset toimivat pääsääntöisesti osana joukkoliikennettä. Sen lisäksi on ostettu täydentävää palvelua alueilla, jossa joukkoliikenne ei pysty palvelemaan kaikkia koulukuljetustarpeita. Koulukuljetuksien piirissä on kaikkiaan noin 1480 oppilasta, joista joukkoliikenteessä kulkee 570 oppilasta. Tämän lisäksi kaupunki järjestää tarvittaessa esikoululaisten, päivähoidon ja erityisoppilaiden kuljetuksia, joissa kaikkiaan arvioidaan olevan n. 100 lasta.

4 3 Ostettujen koulukuljetusten suunnittelu on liikennöitsijälähtöistä ja tarvitsee jatkossa yhä enemmän tilaajalähtöistä suunnittelutyötä Sosiaali- ja terveyspalvelut Joensuun kaupungilla on sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alue Kontiolahden ja Outokummun kanssa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden alaisuudessa on laaja kirjo lakisääteisiä, harkintaan ja toimintaan perustuvia kuljetuspalveluita, kuten taksein hoidettavat vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset matkat, Palveluautoliikenne, vammais- ja vanhuspalveluiden ryhmäkuljetukset, taksein tehtävät terveyspalveluiden kotiuttamiskyydit, hammashoidon kuljetukset sekä terveyskeskusten väliset siirtokuljetukset. Sosiaali- ja terveyspalveluiden alaisuudessa toimiva Pohjois-Karjalan matkojenyhdistelykeskus hoitaa keskitetysti Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Outokummun ja Nurmeksen taksimatkojen tilausten yhdistelyn. Liikenteen suunnittelu on tilaajalähtöistä ja siitä noin puolet suunnitellaan ja järjestellään reaaliaikaisesti matkojenyhdistelykeskuksen toimesta Joukkoliikenne Joensuun kaupunki on joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen Joensuun kaupungin sekä Kontiolahden ja Liperin kuntien muodostamalla alueella. Joukkoliikenne aloittaa uudella hankintatavalla järjestetyn liikenteen alkaen. Heinäkuusta alkaen joukkoliikenne on bruttomallilla hankittua, jossa liikennöitsijälle liikenteestä korvataan vuosittainen sopimushinta vähennettynä liikennöitsijän keräämillä asiakastuloilla. Tätä ennen joukkoliikenne on ollut lippurahoituksen kautta tuettua tai markkinaehtoisesti kannattamattomien vuorojen kohdalla ostoliikennettä. Kaupunkirakenneyksikkö hankkii myös perinteisten joukkoliikenteen toimintojen lisäksi täydentäviä kutsujoukkoliikennepalveluita, kuten Noutopoika-palveluliikenteen keskusta-alueella ja asiointiliikenteen maaseutualueilla. Nämä kaikille avoimet kuljetuspalvelut ovat täydentämässä myös sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetuspalvelutarpeita Tavarakuljetukset: Ravintopalvelukeskus hankkii ruokakuljetukset toimipisteille, kouluille ja päiväkodeille sekä kotipalvelun asiakkaille. Liikenteen suunnittelu on tilaajalähtöistä ja kuljetuspalveluiden osalta on tehty osittaista yhteishankintaa koulukuljetushankintojen kanssa. Sisäinen posti palvelee kaupungin toimipisteiden välistä ja organisaation ulkopuolelle lähtevän postin kuljetuksia. Näiden lisäksi sisäisen posti hoitaa myös valtuuston listojen jakelun sekä pienissä määrin myös tavarakuljetuksia. Sosiaali- ja terveyspalvelut hankkivat toimintaansa tukemaan myös sekä laboratorionäytteiden kuljetuksia ja muita terveydenhuollon tarvikkeiden kuljetuksia. Seutukirjaston kuljetuksissa kulkee kirjastojen välillä aineistoa kaksi kertaa viikossa. Kirjastojen vahtimestarit kuljettavat myös aineistoa kaupungin kirjastojen välillä.

5 Kuljetuskustannukset Jäljempänä olevaan taulukkoon on koottu kaupungille kuljetuksista syntyneet kustannukset vuodelta Kustannukset 2013 (1000 ) Varko Esiopetuksen kuljetukset 251 Peruskoululaisten matkaliput Lukion ja keskiasteen matkaliput 18 Yhteensä Sote SHL- ja VPL-kuljetuspalvelut Joensuu 862 SHL- ja VPL-kuljetuspalvelut Kontiolahti 247 SHL- ja VPL-kuljetuspalvelut Outokumpu *** 251 Vanhuspalvelu 29 Terveydenhuollon kuljetukset taksein 70 Terveydenhuollon kuljetukset P-K:n Pelastuslaitos 120 Yhteensä MYK P-K:n Matkojenyhdistelykeskus (MYK) 239 MYK kuntaosuudet -54 Yhteensä 185 Tavaraliikenne Kirjaston kuljetukset 37 Hoitotarvikkeet ja lääkeaineet sekä muut tavarakuljetukset (Sote) 72 Ravintopalveluiden ruokakuljetukset 705 Sisäinen posti 547 Yhteensä Joukkoliikenne Paikallisliikenne alueen joukkoliikenne * Paikallisliikenne alueella kerätyt lipputulot ELY:n kanssa tehtävä yhteishankintainen liikenne ** 70 Noutopoika 140 Maaseutualueiden asiointiliikenne 48 Ostoliikenne (Kiihtelysvaara) *** 40 Yhteensä Kaikki yhteensä *Vuositasoisesti arvioitu kokonaiskustannus, josta vähennetään valtionavustus ja kerätyt lipputulot sekä kuntaosuudet **arvioitu kokonaiskustannus *** ta Kuljetusten nykytilan swot-arviointi Henkilö- ja tavarakuljetusten nykyisen organisoinnin tilannetta on seuraavassa tarkasteltu swotarvioinnin avulla.

6 5 VAHVUUDET Kokonaiskuva kuljetuksien hajautuneisuudesta on tunnistettu Kuljetuspalveluiden markkinatilanne on tiedossa Hallintokuntien kesken tehty onnistuneita logistisia yhteishankintoja 2 logistikkoa palveluksessa HEIKKOUDET Hajautettu organisointimalli on tehoton Tehdään päällekkäistä työtä Osaaminen on hajautunut eri yksiköihin Kustannustietoisuus on heikkoa Osaoptimointia esiintyy Hankintaosaaminen rajallista MYK ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla MAHDOLLISUUDET Valtakunnallinen päätöksenteko kuljetuksien keskittämisestä vireillä Alueellisia logistiikkakeskuksien muodostuminen mahdollista Kela voi lähteä mukaan keskitettyihin hankintaratkaisuihin Sote-uudistuksen vaikutus kuljetuksien hankintojen keskittymiseen Uudelleen organisoinnilla voidaan saada laatua ja kustannushyötyä UHAT Hajanaisuus kasvattaa yksikkökustannuksia Liikenteen hankinnoissa leikkauksia vääristä paikoista, joka aiheuttaa kokonaistaloudellisten kustannusten kasvua Asiantuntijoiden ammattitaitoa ei osata käyttää kaikissa hankinnoissa Kuljetuksien yhdistelyiden mahdollisuutta ei aina tunnisteta 3. TAVOITTEET JA TOIMENPITEET 3.1. Selvitystyön tavoite Rakennemuutosselvitysten yleisenä tavoitteena oli taloudellisten hyötyjen saavuttaminen. Kuljetusten järjestelyiden osalta todettiin lähtötilanteessa, että nykytila on muodostunut sekavaksi ja pirstoutuneeksi. Selvitystyön tavoite perustui olettamaan, että keskittämällä ja yhdistämällä toimintoja voidaan toimintatapaa parantaa ja sitä kautta saavuttaa talouden kannalta positiivisia muutoksia. Selvitystyön tuloksena voidaan arvioida, että kuljetustoimintoja keskittämällä voidaan aikaansaada parannuksia toimintojen järjestämiseen. Nykyiseen tilanteeseen verrattuna hyödyt ovat seuraavat: kokonaisuuden hallinta päällekkäisen työn vähentäminen asiantuntijaresursseista parempi hyöty oman henkilöstön työpanoksen parempi organisointi. Euromääräiset hyödyt logistiikkatoimintoja yhdistämisessä syntyvät kahdella tavalla: Ulkoisilta toimijoilta ostettavien kuljetuspalvelujen määrä vähenee. Tähän päästään yhdistelemällä ja koordinoimalla kuljetuksia yli nykyisten hallintokuntarajojen. Toinen euromääräinen parantamistavoite liittyy oman organisaation työnä tapahtuvaan kuljetuspalveluun. Sen tehostamisen kautta voidaan saavuttaa hyötyjä. Eimitattavissa oleva kolmas muutostavoite on hallintokunnissa tehtävien kuljetusten järjestelyn väheneminen, jolloin joidenkin asiantuntijahenkilöiden työpanosta voidaan paremmin hyödyntää hallintokunnan muissa tehtävissä. Tavoitteena on myös itse järjestettävien kuljetusten reittien optimointi, jolloin säästöjä syntyy ajettujen kilometrien vähenemisen kautta. Logistiikkaselvityksen tuloksena saavutettavat euromääräiset säästöt ovat aluksi melko pieniä. Ensisijaisena tavoitteena on pidettävä kustannusten nousun estäminen tulevaisuudessa. Nousupaineita syntyy

7 6 kustannusten yleinen kasvu ja väestön ikääntymisestä johtuva kuljetustarpeiden lisääntyminen. Kuljetusten keskittämisen kautta voidaan säästöpotentiaalin arvioida kasvavan vähitellen Toimenpiteet Kaupungin organisaatioon muodostetaan alkaen logistiikkayksikkö, johon siirretään seuraavat toiminnot: - vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten järjestäminen - koululaiskuljetusten järjestäminen - sisäisen postin kuljetusten järjestäminen - ruokakuljetusten järjestäminen - laboratorionäytteiden ja terveydenhuollon tarvikkeiden kuljetusten järjestäminen - kiinteistöpalvelujen eri yksiköissä tehtävät tavarakuljetukset - peruskaupungin omistamien ja hallinnassa olevien autojen hallinnointi - maaseutualueen asiointiliikenne, joka tukee sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetustarpeita. Logistiikkayksikköön eivät siirry - avoin joukkoliikenne, Noutopoikaliikenne ja joukkoliikenteen viranomaistehtävät (krak) - päätöksenteko vpl- ja shl-kuljetuksiin liittyvistä asiakkaiden oikeuksista (sote) - päätöksenteko koululaiskuljetuksiin liittyvistä asiakkaiden oikeuksista (varko). Myöhemmin selvitettäväksi jää, onko järkevää keskittää esim. seuraavia kuljetuksia logistiikkayksikköön - seutukirjaston ja kantakaupunkialueen kirjakuljetusten järjestäminen - terveyspalveluiden henkilökuljetukset. Logistiikkayksikkö perustetaan Teknisen keskuksen organisaatioon ja se toimii kuntatekniikan vastuualueen tulosyksikkönä. Yksikön esimieheksi siirretään Kaupunkirakenneyksikön logistikko Henkilöstövaikutukset Perustettavaan logistiikkayksikköön siirretään seuraava henkilöstö - esimieheksi Kaupunkirakenneyksikön logistikko - Sotesta matkojenyhdistelykeskuksen työntekijät (5) - Teknisen keskuksen sisällä sisäisen postin yksikön työntekijät (4). Toimistohenkilöstön tarve resursoidaan Teknisen keskuksen hallintopalveluiden tehtäviä uudelleen järjestelyillä. Kuljetustehtäviin voidaan myöhemmin siirtää Teknisen keskuksen henkilöstöä esim. uudelleensijoitustilanteissa. Logistiikkayksikön kuljetusten suunnittelutyöpanoksen tarvetta joudutaan arvioimaan myöhemmin. Mikäli työpanoksen lisääminen osoittautuu välttämättömäksi, tavoitteena on sen järjestäminen Teknisen keskuksen eläköitymisen kautta vapautuvista tehtävistä. Logistiikkayksikön henkilöstö sijoitetaan mahdollisimman yhteiseen sijaintipaikkaan. Tila-asian kartoittamiseksi on käynnistetty erillinen selvitys, joka kattaa Teknisen keskuksen käytössä olevat toimitilat Taloudelliset vaikutukset Logistiikkayksikön perustamisen yhteydessä noudatetaan talousarvion 2015 laadinnassa seuraavia periaatteita: Logistiikkayksikön talousarvioon 2015 siirretään henkilöstökuluihin ja kuljetuksiin varatut kuluja tuottoerät hallintokuntien yksiköistä. Euromäärät on tarkistettava talousarvion laadinnan yhteydessä,

8 7 erityisesti siirtyviin henkilöihin liittyvien kuluerien osalta. Yhteenveto euromuutoksista on kuvattu alla olevassa taulukossa. Logistiikkaselvitykseen sisältyvien tehtäväkokonaisuuksien kuluvaraukset talousarviossa muutos muutos TA2014 TA2015 TA / /2016 Logistiikkayksikkö Muu tekninen keskus Sote Krak Varko kaikki yhteensä Lisäksi talousarvioon 2015 tehdään hallintokuntien yksiköihin logistiikkapalveluiden ostojen hankintaa varten määrärahavaraus (eivät näy taulukossa). Logistiikkayksikön talousarvioon tehdään vastaava tulovaraus. Krakin TA-laadinnassa otetaan huomioon henkilöstökulujen vähennys. Kuljetuspalvelujen keskittämisellä arvioidaan saavutettavan myös taloudellista hyötyä. Säästöpotentiaalin arvioidaan syntyvän tehokkaammista hankintakokonaisuuksista joukkoliikenteen palveluiden kehittämisestä, jolloin erityiskuljetuspalveluiden määrää voidaan vähentää kaupungin organisaation sisäisen postin ja tarvikkeiden kuljetustiheyden harventamisesta ja yhdistämisistä. Em. toimenpiteillä arvioidaan voitavan saavuttaa kustannuksissa 1 % eli euron suuruinen säästö vuoteen 2016 mennessä Ehdotukset jatkotoimenpiteiksi Laaditun selvityksen perusteella Tekninen keskus ehdottaa, että kaupunginhallitus ja edelleen kaupunginvaltuusto päättävät, että kaupungin kuljetustoiminnat keskitetään aiemmin esitetyssä laajuudessa logistiikkayksiköksi, joka toimii hallinnollisesti Teknisen keskuksen osana. Logistiikkayksikön talousarvio ja sen vaikutukset muiden hallintokuntien talousarvioihin valmistellaan talousarviovalmistelun aikataulun mukaisesti. Yksikön perustaminen ei vaadi hallintosääntömuutoksia. Henkilöstön siirtopäätökset valmistellaan erikseen henkilöstö- ja työllisyysjaoston päätettäväksi Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja

Henkilökuljetukset Siun sotessa

Henkilökuljetukset Siun sotessa Henkilökuljetukset Siun sotessa Liikennejärjestelmäpäivät 2.11.2017 Juha Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Mikä on Siun sote? Järjestää julkiset sosiaali ja terveyspalvelut 14 kunnan alueella Pohjois Karjalassa

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA Kaupunkirakenneyksikön toimenpiteet 260 000 puistojen ja katujen tuottavuuden parantaminen (191 00 ) yksityistieavustuksien leikkaus (32 000 ) lupa- ja viranomaistoiminnot

Lisätiedot

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TA15 - Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 TA16 muutos % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 4 813 5 628 5 560-1,2 % kiinteistönhoito

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYS SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYS SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1. SELVITYKSEN TAVOITTEET... 1 1.1. Selvityksen lähtökohta... 1 1.2. Teknisen keskuksen rakennemuutosohjelman tavoitteet... 1 1.3. Rakennemuutosselvityksen

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 1 332 24,0 5 560 0,0

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 4 132 74,3 5 560 0,0

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio, Hämeenlinnan seutu PLL vuosikokousseminaari

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 )

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TP 2015 2016 M 2016 TOT 2016 Erotus TOT - Erotus % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut

Lisätiedot

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Tehtävä: Liikennepalveluiden maakunnallinen kehittäminen ja järjestäminen - Joukkoliikenne - Tehtävien nykytilan kartoitus Lakiperusta: Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok Koulutuspalvelut 2015 toteuma TA2015 (toimintakate) = TP2014 + 1,1 M Toimintakate 08/2015 noin 0,3 % alemmalla tasolla kuin v. 2014 Perusopetuksen ja lukioiden kustannukset ja kate edellisvuotta pienemmällä

Lisätiedot

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan ELY-keskus on laatinut katsauksen alueensa kuntien kuljetuskustannuksiin. Pirkanmaan kunnat käyttivät henkilökuljetuspalvelujen

Lisätiedot

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JA VASTUUHENKILÖT 1. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Riitta Huurinainen / Katriina Päivinen 2. Työllisyys Sari Lempiäinen / Anne

Lisätiedot

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 16.3.2017 joukkoliikennejohtaja

Lisätiedot

Selvityksen tekeminen kunnan henkilökuljetusten järjestämisestä

Selvityksen tekeminen kunnan henkilökuljetusten järjestämisestä Kunnanhallitus 18 25.01.2016 Henkilökuljetusten järjestämistilanne ja tunnusluvut 1026/08.01.01/2012 Kunnanhallitus 75 16.02.2015 Selvityksen tekeminen kunnan henkilökuljetusten järjestämisestä 1026/08.01.01/2012

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 7156/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 7156/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (1) 58 Asianro 7156/08.01.00/2018 Joukkoliikenteen talousarvioiden 2019 esitykset Joukkoliikennepäällikkö Kaisu Matinniemi Henkilökuljetusten järjestäminen Yleistä

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Johanna Vilkuna, liikenneasiantuntija Satakunnan kuntapäivä Pori Aluksi Liikenne on saavutettavuuspalvelua ja strateginen tekijä jokaiselle kunnalle ja alueelle. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi Ravinto- ja siivouspalvelut Valtuustoseminaari 17.3.2016 Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus, väliaikainen valmistelutiimi 31.3.2016 1 Palvelutuotannon kokonaisuus tällä hetkellä Ravinto-

Lisätiedot

Henkilökuljetusten välttämätön uudistaminen syyt, seuraukset ja vaihtoehdot. Suomen Paikallisliikenneliiton 45. vuosikokousseminaari

Henkilökuljetusten välttämätön uudistaminen syyt, seuraukset ja vaihtoehdot. Suomen Paikallisliikenneliiton 45. vuosikokousseminaari Henkilökuljetusten välttämätön uudistaminen syyt, seuraukset ja vaihtoehdot Suomen Paikallisliikenneliiton 45. vuosikokousseminaari Henkilökuljetusuudistus Osa hallituksen rakennepoliittista ohjelmaa Henkilökuljetuksia

Lisätiedot

Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa

Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 31.10 1.11.2018 Joensuu Valmistelutyöryhmä / WayStep Consulting Oy 2018 29.10.2018 Esityksen sisältö Miksi joukkoliikenne

Lisätiedot

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen Henkilöliikenteen kehitystoimenpiteet Kouvolassa 2009-2013 Kaupunginhallituksen joulukuussa 2009 hyväksymään joukkoliikenteen kehittämisohjelmaan kirjattiin henkilöliikenteen kehitystoimenpiteitä. Toimenpiteet

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SOSIAALI- JA TER- VEYSPALVELUIDEN TUOTTAMINEN TUKIPALVELUTYÖRYHMÄ

POHJOIS-SAVON SOSIAALI- JA TER- VEYSPALVELUIDEN TUOTTAMINEN TUKIPALVELUTYÖRYHMÄ POHJOIS-SAVON SOSIAALI- JA TER- VEYSPALVELUIDEN TUOTTAMINEN TUKIPALVELUTYÖRYHMÄ Väliraportti 04.05.2015 PUHEENJOHTAJA PETTERI RISTIKANGAS, TERVO SIHTEERI HANNA HELASTE, KEITELE 1 (8) Sisällysluettelo Siivous-,

Lisätiedot

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2018 Liikenneasiantuntija Johanna Vilkuna Joensuu Kunnat ja henkilökuljetustehtävät 2 Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa

Lisätiedot

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 28.- 29.10.2014 Silja Siltala liikenneinsinööri Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa Kunnilla on lakisääteisiä

Lisätiedot

Muut ehdotukset ja säästöjen laskenta Arviot Lisätietoja. Lääkärintodistusten vähentäminen

Muut ehdotukset ja säästöjen laskenta Arviot Lisätietoja. Lääkärintodistusten vähentäminen Lääkärintodistusten vähentäminen Vammaispalvelut: kolmasosa kuljetuspalvelujen asiakkaista/v. * lääkärintodistuksen kustannus (terveyskeskuslääkärin tuntipalkka (63,3 euroa)*20 min.) 0,7 Kelan kuntoutuspäätökset

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Liikenne- ja viestintäministeriö 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Johanna Särkijärvi 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Helppo liikkua Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen verkostoseminaari

Helppo liikkua Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen verkostoseminaari Joukkoliikenteen ja muiden julkisin varoin toteutettavien henkilökuljetusten yhdistäminen Helppo liikkua Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen verkostoseminaari 21.3.2013 Juhani Paajanen Selvitysmies 1

Lisätiedot

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa (EVA) Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten yhdistely

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa (EVA) Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten yhdistely NÄKÖKULMA VAIKUTUSTEN ARVIOINNILLE NYKYTILANNE VAIHTOEHTO 1: KULJETUSTEN YHDISTELY OSTOPALVELUNA VAIHTOEHTO 2: KEHITETÄÄN NYKYISTÄ TOIMINTAMALLIA ILMAN KULJETUSTEN YHDISTELYÄ KUNTALAINEN Asiakas tilaa

Lisätiedot

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Henkilökuljetukset Maakunnallistuvat vammaispalvelut 20.8.2018 Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Kuntaliiton tiedotteet

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Tiekartta Pirkanmaan fiksuihin hankintoihin 3.3.2015 1 Pasi Metsäpuro Liikenteen tutkimuskeskus Verne Tampereen teknillinen yliopisto 2 3 Otteita raportista:

Lisätiedot

Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä

Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä Kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo Uuden Salon taajamarakenne Kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo Mittakaavaa 2200 km2 54 000 asukasta

Lisätiedot

Digitalisoituvan liikenteen tulevaisuusnäköaloja Pirkanmaalla. Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy

Digitalisoituvan liikenteen tulevaisuusnäköaloja Pirkanmaalla. Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy Digitalisoituvan liikenteen tulevaisuusnäköaloja Pirkanmaalla Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy Teknologioiden valtavirtaistuminen 2 Tulevaisuus on muutakin kuin teknologiaa Arvo 1 Arvo

Lisätiedot

Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä

Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä 14.11.2017 Tuomas Päivinen, kuljetuspalvelupäällikkö, Helsingin kaupunki 1 Kuljetuspalvelujen kokonaisuus Osa sosiaalihuoltoa.

Lisätiedot

KAUPUNGIN PALVELUIHIN SISÄLTYVÄN LOGISTIIKAN NYKYTILA JA KEHITTÄMISTARPEET

KAUPUNGIN PALVELUIHIN SISÄLTYVÄN LOGISTIIKAN NYKYTILA JA KEHITTÄMISTARPEET KAUPUNGIN PALVELUIHIN SISÄLTYVÄN LOGISTIIKAN NYKYTILA JA KEHITTÄMISTARPEET TYÖRYHMÄ Tehtäväksianto: KV päätös: 2-vuotinen logistiikkaprojekti, johon palkataan logistikko joko sisäisesti tai ulkoisesti

Lisätiedot

Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista

Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista Minna Lahnalampi-Lahtinen, vanhus-ja vammaispalvelujen johtaja (vs.), Vantaan kaupunki Kari Leppäkoski, lakimies, Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma 26.9.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on vahvistanut 21.12.2011 toimialueelleen joukkoliikennelain 4 :ssä

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 3303/02.02.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 3303/02.02. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 14 Asianro 3303/02.02.00/2012 Henkilökuljetusten rahoitus Kuopiossa ja Siilinjärvellä vuonna 2013 Henkilökuljetuskustannukset vuonna 2013 Kuopio, avoin joukkoliikenne

Lisätiedot

Näkökulmia maakunnan ja kunnan henkilökuljetusten yhteensovittamiseen. Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät Johanna Vilkuna

Näkökulmia maakunnan ja kunnan henkilökuljetusten yhteensovittamiseen. Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät Johanna Vilkuna Näkökulmia maakunnan ja kunnan henkilökuljetusten yhteensovittamiseen Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 27.10.2016 Johanna Vilkuna Sisältö Henkilöliikenteen toimintaympäristöstä Maakuntalakiluonnos

Lisätiedot

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Joukkoliikenne on osa liikennejärjestelmää Liikenteellä ja liikennejärjestelmällä on yhteiskunnassa merkittävä rooli elinkeino elämän kilpailukyvylle ja kansalaisten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 2553/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 2553/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 13 Asianro 2553/08.01.01/2012 Henkilökuljetusten rahoituksen määrä ja vaikutukset Kuopiossa ja Siilinjärvellä vuonna 2012 Suunnittelupäällikkö Mervi Heiskanen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 17.3.2017 klo 13.05-14.50 Pellava-kokouskeskus, kh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 4.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Osallistuneet Vesa Haapamäki,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Dnro Kh 458/2017 (00.021) KH 8.5.2017 / 130 Kv 29.5.2017 / 56 Tausta Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit sekä Mäntsälän, Nurmijärven

Lisätiedot

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen 27.2.2014 1 1: TAUSTATIETOJA TÄMÄN HETKISESTÄ JOUKKOLIIKENTEESTÄ

Lisätiedot

Joukkoliikenteen uusi aika

Joukkoliikenteen uusi aika Joukkoliikenteen uusi aika 23.10.2014 Rauni Malinen 23.10.2014 Joukkoliikenteen merkittävin uudistus Suomalaisen joukkoliikenteen järjestämisessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin, kun markkinat

Lisätiedot

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa)

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa) 710 Liiketoiminnan johtokun Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johja Liiketoiminnan johtokun (1000 euroa) TA 2014 Liiketoiminnan johtokun / asukas 1,5 1,5 100,0 1,5 1,4 1,3 1,5-0,6 %:a liiketoiminnan toiminmenois

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat Huoltajat/oppilaat Huoltaja vastaa lapsen oppivelvollisuuden suorittamisesta Koulukuljetus, jos koulumatka on lapselle liian pitkä tai rasittava Lapsi/oppilas on sovittuna aikana noutopisteessä Koulumatkan

Lisätiedot

LIIKENNEPALVELUYKSIKKÖ

LIIKENNEPALVELUYKSIKKÖ LIIKENNEPALVELUYKSIKKÖ Kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo 30.9.2014 www.salo.fi KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT Kaupunkikehityspäällikkö TEKNISET PALVELUT MAANKÄYTTÖPALVELUT KEHITTÄMIS-, ELINKEINO- JA TYÖLLISYYSPALVELUT

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU31531 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU31531 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2012 2011 liikenne kulj. kulj. 2013 Etelä-Karjala

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Terv.huollon Yhteensä 2009 2008 liikenne kulj. kulj. kulj.

Lisätiedot

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA Parkanon kaupunki Perusturvaosasto KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2018 ALKAEN (Petu yta 14.12.2017 ) KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANON-KIHNIÖN

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2011 2010 liikenne kulj. kulj. 2012 Etelä-Karjala

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Miksi uudistus? - EU:n palvelusopimusasetus - Joukkoliikennelaki (2009) Toimijat 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejaosto - joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen

Lisätiedot

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus. Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari 20.10.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Jouni Mutanen 1 Sisältö 1. Taksialan tunnuslukuja 2. Yhteiskunnan korvaamat matkat

Lisätiedot

Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013

Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013 Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013 1. Lautakunnan toinen toimintavuosi Jätelautakunta toimii Joensuun kaupungin sekä Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien yhteisenä

Lisätiedot

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolet ovat Joensuun kaupunki,

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.03.2015 Sivu 1 / 1 776/00.04.01/2015 100 Espoon uuden sairaalan logistiikka palvelujen organisointi HUS-Logistiikka liikelaitoksen hoidettavaksi (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall liite 2

Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall liite 2 Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall 4.12.2017 240 liite 2 Yleishallinto Tulot 175 433 175 433 Palkat ja palkkiot -603 049 15 000-588 049 Henkilösivukulut -330 205 3 000-327 205 Muut kulut -1 983

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta

Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta Henkilökuljetukset tulevaisuudessa Miten ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden liikkuminen turvataan? Päivi Voutilainen, STM/STO Tulokulma liikkumisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (5) 275 Kj / Valtuutettu Mirka Vainikan aloite koskien kilpailutuksen seurannan järjestämisestä päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu

Lisätiedot

Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa. Itä Suomen lj päivät Petri Launonen

Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa. Itä Suomen lj päivät Petri Launonen Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa Itä Suomen lj päivät 02.11.2017 Petri Launonen Haasteet uudet liikennepalvelut ja henkilökuljetukset, koska erityisesti Itä Suomessa näitä

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenneuudistuksen vaikutukset Uudistuksen vaikutuksia Markkinaehtoinen

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET

ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 23.1.2014 Erityisen kuntajakoselvitysalueen kunnat Joensuu www.joensuu.fi

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) luonnos 1.12.2015 YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (jäljempänä

Lisätiedot

Poimintoja hallitusohjelmasta

Poimintoja hallitusohjelmasta Joukkoliikenteen kehittäminen kaupunkiseuduilla mitä edellytyksiä valtio luo? Jenni Eskola, Liikennevirasto Iida Huhtanen, liikenne- ja viestintäministeriö Liikenne ja maankäyttö 2015 8.10.2015 1 Poimintoja

Lisätiedot

Joukkoliikenne Kouvolassa

Joukkoliikenne Kouvolassa Joukkoliikenne Kouvolassa 18.03.2010 Säännöllinen linjaliikenne Markkinaehtoinen liikenne ELY:n ostoliikenne Kaupungin ostoliikenne, 120 000 /v Kaupungin palveluliikenne 87 000 /v ELY:n ostama linjaliikenne

Lisätiedot

Liikennepalvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin

Liikennepalvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin Liikennepalvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin 1. Mitä varten ko. palvelukokonaisuus on olemassa eli mikä on palvelukokonaisuuden tärkein tavoite? Tavoitteena on luoda edellytykset uuden teknologian,

Lisätiedot

Maaseudun kuljetuspalvelujen digipilotti

Maaseudun kuljetuspalvelujen digipilotti LIITE 1 HANKESUUNNITELMA: hankkeen tavoitteet, konkreettiset toimenpiteet ja vaikutukset Maaseudun kuljetuspalvelujen digipilotti Ketterät kokeiluhankkeet Tiivistelmä RAHOITUS HAKIJAORGANISAATIO VASTUUHENKILÖT

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET 2013 2015 JA REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ...

Lisätiedot

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP)

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Työryhmä on tehnyt teemoittain seuraavat ehdotukset: (loppuraportti kokonaisuudessaan on liitteenä)

Työryhmä on tehnyt teemoittain seuraavat ehdotukset: (loppuraportti kokonaisuudessaan on liitteenä) Kunnanhallitus 99 13.06.2016 Rajapintatyöryhmän loppuraportti 259/00.04.01/2016 KH 13.06.2016 99 Pohjois- Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote) perustettiin kuntien valtuustoissa

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016. Sisältö

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016. Sisältö 1 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016 Sisältö 1 KONSERNIHALLINTO... 2 1.1 Joensuun Seudun hankinta... 3 1.2 Joensuun Tilakeskus... 3 2 KAUPUNKIRAKENNEYKSIKKÖ... 4 3 VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSKESKUS...

Lisätiedot

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 408/08.01.00/2015 47 Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja historia Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 156 Valtuutettu Heikki

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

Rakennemuutosselvitys, katujen ja puistojen hoito

Rakennemuutosselvitys, katujen ja puistojen hoito Selvitys Sivu 1/5 Rakennemuutosselvitys, katujen ja puistojen hoito Tässä raportissa on esitetty, kuinka kaupunginvaltuuston 25.11.2013 191 talousarvion hyväksymisen yhteydessä päättämässä rakennemuutosohjelmassa

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja KEHITETTÄVÄ PROSESSI Tekninen keskus Työkoneiden ja autojen kustannusseuranta ja laskutus

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET. 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy

TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET. 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy Kunnan teknisen toimen palvelut ovat tärkeitä asukkaille Kiristyneessä kuntataloudessa kunnilla on ollut vaikeuksia teknisen

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Sanna Suomi sanna.suomi@ylasavons

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ... 2 VIRKAMUUTOKSET VUODELLE 2017... 3 YLEISTÄ Henkilöstösuunnitelman

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKISEUDUN KYYDINVÄLITYSPALVELUN SELVITYSTYÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKISEUDUN KYYDINVÄLITYSPALVELUN SELVITYSTYÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKISEUDUN KYYDINVÄLITYSPALVELUN SELVITYSTYÖ A B C D Tilaaja Kyydinvälitys Liikennöinti TYÖN VAIHEET Kuljetusten nykytilan selvitys Varsinaiseen selvitykseen mukaan otettavien kuljetusten

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

SELVITYS ESPOON KEHÄ III:N ULKOPUOLISTEN ALUEIDEN LÄHIBUSSILIIKENTEEN TARPEESTA

SELVITYS ESPOON KEHÄ III:N ULKOPUOLISTEN ALUEIDEN LÄHIBUSSILIIKENTEEN TARPEESTA ULKOPUOLELLA ESPOOSSA 1 (5) SELVITYS ESPOON KEHÄ III:N ULKOPUOLISTEN ALUEIDEN LÄHIBUSSILIIKENTEEN TARPEESTA Taustaa Espoon Kehä III:n sisäpuolisen alueen lähibussien linjastosuunnitelma hyväksyttiin HSL:n

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot