Rediteq Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rediteq Oy 30.4.2008 1"

Transkriptio

1 Rediteq Oy SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 Termeistä Palveluun kirjautuminen Unohtuiko salasana? Salasanan vaihto Arviointilomakkeen täyttäminen ja koulutuskorvauksen hakeminen Yleistä Hakulomake Arviointilomakkeen täyttäminen Päättöarviointi Kouluttajan käyttöliittymän muut valinnat Seuranta Omat tiedot Opiskelijat Aiemmat arvioinnit ja korvaukset Hakemusten seuranta Ohjeet ja tuki Palvelun lopettaminen... 17

2 Rediteq Oy Termeistä Tässä ohjeessa käytetään pelkästään termejä opiskelija ja kouluttaja, vaikkakin oppisopimuskoulutuksessa termit saattavat vaihdella alla selitetyn mukaisesti. Opiskelijalla tarkoitetaan sekä työsuhteista oppisopimusopiskelijaa että yrittäjäopiskelijaa. Kouluttajalla tarkoitetaan työsuhteisen oppisopimuskoulutuksen työnantajan/kouluttavan yrityksen nimeämää työpaikkakouluttajaa, työpaikkaohjaajaa jne. Termillä tarkoitetaan myös yrittäjän oppisopimuskoulutuksen ollessa kyseessä kouluttavan yrityksen nimeämää mentoria, tutoria jne. Kouluttava yritys ja sen nimeämä kouluttaja toimii sekä työsuhteisessa että yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa täysin samalla tavalla, kun kysymys on oppisopimusopiskelijan arvioinnista ja koulutuskorvauksen hakemisesta, joita verkkopalvelulla hoidetaan. Tässä ohjeessa ei tehdä eroa työnantajan ja erikseen määritettävän kouluttavan yrityksen välille. Näistä käytetään siksi yleisempää kouluttava yritys nimeä. Oppisopimusjärjestäjällä tarkoitetaan oppisopimuskeskusta, oppisopimustoimistoa, oppisopimuspalveluita ym.

3 Rediteq Oy Palveluun kirjautuminen Oppisopimusjärjestäjän Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua käytetään pääsääntöisesti 2-3 kertaa vuodessa, mutta sen sisältämiä tietoja voidaan käydä tarkastelemassa koska tahansa. Palvelua voivat käyttää ainoastaan sellaiset henkilöt, joiden kanssa on sovittu sähköisestä asioinnista ja joille oppisopimusjärjestäjä on toimittanut henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Jaksoarvioinnin lähestyessä, ilmoitetaan kouluttajalle asiasta sähköpostiviestillä. Kouluttaja kirjautuu verkkopalvelun sivulle klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä tai kirjoittamalla verkkopalvelun osoitteen internetselaimen osoiteriville. Käyttäjätunnus ja Salasana syötetään annettuihin kenttiin ja hyväksytään joko Enter-painikkeella tai klikkaamalla nuolta. Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu yksi seuraavista vaihtoehdoista oppisopimusjärjestäjän valintojen mukaan: 1. Mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, avautuu kirjautumisen jälkeen suoraan viimeisimmän jakson arviointilomake. Kts. ohjeen luku Mikäli kouluttajalla on useampi opiskelija, avautuu kirjautumisen jälkeen hakulomake, jossa näkyvät viimeisimmän jakson arviointia odottavat opiskelijat. Kts. ohjeen luku Kouluttajan etusivu avautuu. Mikäli palvelua käytetään muulloin kuin itse arviointiajankohtana, avautuu tämä vaihtoehto aina. Kts. ohjeen luvut 3 sekä 2.1

4 Rediteq Oy Unohtuiko salasana? Mikäli käyttäjä on unohtanut salasanansa, klikataan linkkiä Unohtuiko salasana? Unohtuneen salasanan pyytämistä varten käyttäjän tulee kirjoittaa annettuun kenttään joko Käyttäjätunnus tai Sähköpostiosoite ja klikata tämän jälkeen Lähetä-painiketta. Ohjelma lähettää unohtuneen salasanan automaattisesti käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Huom! Mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu, muistathan ilmoittaa siitä oppisopimusjärjestäjälle.

5 Rediteq Oy Salasanan vaihto Salasanan vaihtaminen suositellaan tehtäväksi ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä. Syötetään uusi salasana Uusi salasana- ja Vahvista uusi salasana-kenttiin ja tämän jälkeen klikataan Tallenna-painiketta, jolloin uusi salasana astuu saman tien voimaan. Salasanan minimipituus on 8 merkkiä ja siinä pitää olla vähintään yksi kirjain ja numero.

6 Rediteq Oy Arviointilomakkeen täyttäminen ja koulutuskorvauksen hakeminen 2.1 Yleistä Oppisopimuskoulutuksen etenemistä seurataan mm. 2-3 kertaa vuodessa tehtävien jaksoarviointien perusteella. Oppisopimusopiskelija ja hänen kouluttajansa käyvät säännöllisin välein arviointikeskusteluita, joissa tarkoituksena on arvioida opiskelijan työssä oppimista ym. Oppisopimusjärjestäjä on antanut erillisen opastuksen arviointikeskustelun käymiselle ja ko. ohje löytyy myös käyttöliittymästä. Arviointikeskustelun tulos kirjataan verkkopalveluun. Jakson päättymisen ollessa käsillä, kouluttaja ja opiskelija saavat ilmoituksen tästä sähköpostiinsa. Arviointikeskustelun aika tulee sopia viimeistään ilmoituksen saapumisen jälkeen. Käydyn arviointikeskustelun jälkeen kouluttaja kirjaa tulokset verkkopalveluun ja hakee koulutuskorvausta. Kouluttajan kirjauksen jälkeen tiedot siirtyvät oppisopimusopiskelijalle kuitattavaksi. Molempien osapuolien hoidettua oman osuutensa, arviointi ja koulutuskorvaushakemus siirtyvät oppisopimusjärjestäjän käsittelyyn. Arviointilomakkeen avaamiseen on muutamia erilaisia tapoja riippuen oppisopimusjärjestäjän määrityksistä. Erilaiset vaihtoehdot ovat seuraavat: 1. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen, mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, avautuu opiskelijan arviointilomake täytettäväksi. 2. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen, mikäli kouluttajalla on useampi kuin yksi opiskelija, avautuu Koulutuskorvaushaku ja arviointi -sivu. Ohjelma on hakenut valmiiksi sivun alalaitaan kaikki ne opiskelijat, joista arviointi on tekemättä viimeisimmälle jaksolle. Arviointilomake aukeaa opiskelijan nimeä klikkaamalla. 3. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu verkkopalvelun etusivu. Klikataan kohtaa Hae korvausta ja tee arviointi, jonka jälkeen kouluttajalle avautuu yksi seuraavista vaihtoehdoista: a. Mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, arviointilomake avautuu suoraan täytettäväksi. b. Mikäli kouluttajalla on useampi opiskelija, avautuu Koulutuskorvaushaku ja arviointi -sivu, johon ohjelma on hakenut valmiiksi ne opiskelijat, joiden arviointi on tekemättä viimeisimmälle jaksolle. Arviointilomake aukeaa opiskelijan nimeä klikkaamalla.

7 Rediteq Oy Hakulomake Toiminnalliset/Hae korvausta ja tee arviointi kohdan kautta päästään kirjaamaan arviointikeskustelun tulokset ja hakemaan koulutuskorvausta. Klikataan kohtaa Hae korvausta ja tee arviointi. Kohdassa 2.1, on lueteltu eri vaihtoehdot arviointilomakkeen avaamiselle. Mikäli kaikki viimeisimmän jakson arvioinnit on jo tehty, aukeaa hakulomake ilman tuloksia, jolloin kouluttaja voi hakea annettujen määritysten avulla mm. aiempia hakemattomia jaksoja. Koulutuskorvaushaku ja arviointi sivulla käytettävät hakuehdot ovat: Hae vain jaksolle /3 ylimmäisenä hakuehtona näytetään oletuksena aina viimeisin haettavissa oleva jakso, joka tuo ko. jakson tekemättömät arvioinnit näkyviin Hae myös aikaisemmat käsittelemättömät tämän hakuehdon avulla voidaan hakea myös aiempien jaksojen tekemättömiä arviointeja (oppisopimusjärjestäjä määrittää, montako vanhaa jaksoa voidaan arvioida) Hae päättyneitä päättöarviointia varten tällä hakuehdolla haetaan pelkästään päättyneiden oppisopimusten tekemättömiä arviointeja Valinnaiset hakuehdot tietoja voidaan hakea myös syöttämällä opiskelijan nimi tai rekisterinumero hakuehdoksi Hae-painiketta tulee klikata aina hakumäärittelyn asettamisen jälkeen. Yllä olevassa esimerkissä on käytetty valintaa Hae myös aikaisemmat käsittelemättömät. Hakutulos näkyy sivun alaosassa ja kyseessä voi olla yksi tai useampi opiskelija. Opiskelijan nimeä klikkaamalla päästään täyttämään itse arviointilomake ja hakemaan mahdollista koulutuskorvausta.

8 Rediteq Oy Arviointilomakkeen täyttäminen Koulutuskorvaushaku ja arviointi Lomakkeella kerrotaan opiskelijan nimi ja rekisterinumero sekä suoritettavan tutkinnon nimi. Mahdollinen koulutusohjelma ja tutkintonimike näkyvät silloin, kun kyseessä on perustutkinto. Tutkinnon osa/arvosana Kouluttaja syöttää käydyn arviointikeskustelun perusteella annetut arvosanat tutkinnon osittain Arvosana-kenttiin. Kentissä tulee käyttää annetun arviointiasteikon arvoja. Tarkemmat arviointiohjeet -linkistä avautuu oppisopimusjärjestäjän ohjeistus työssä oppimisen arviointiin. Sanallinen arviointi kouluttaja voi halutessaan antaa opiskelijalle myös sanallista arviointia. Edellisten jaksojen arvosanat tutkinnon osittain (linkkiä painamalla) Mikäli opiskelijalta löytyy aiemmin arvioituja jaksoja, tulee tämä kohta näkyviin arviointilomakkeelle. Kouluttaja voi klikkaamalla tutkinnon osan nimeä avata aiemmat arvioinnit näkyviin tai sulkea ne näkyvistä.

9 Rediteq Oy Kuukausikohtaiset määrät Oppisopimusjärjestäjä seuraa yleisellä tasolla oppisopimusopiskelijan työ- ja teoriatunteja. Kouluttajan on hyvä ottaa tämä asia esille jo arviointikeskustelun yhteydessä. Kouluttajan tulee kirjata annettuihin kenttiin kuukausittainen työ- ja teoriatuntien määrä. Oppisopimusjärjestäjän määritysten mukaan saatetaan kouluttajalle näyttää myös kuukausikohtaiset korvaussummat. On myös mahdollista, että oppisopimusjärjestäjä on määrittänyt hälytysrajan tuntimäärille. Mikäli tunteja syötetään liian vähän, pyytää ohjelma kouluttajalta lisätietoja vahvistussivulla. Haemme koulutuskorvausta ajalle tässä kerrotaan mille aikavälille koulutuskorvausta haetaan. Haettava koulutuskorvaus yhteensä tässä kerrotaan haettavan koulutuskorvauksen määrä. Aika ja Kouluttaja tähän kirjataan automaattisesti kuluva päivä sekä kouluttajan nimi. Huom! Opiskelijan pitää kuitata omilla tunnuksillaan tämä arviointikeskustelu käydyksi ennen kuin koulutuskorvaus voidaan tilittää. Arviointilomake/koulutuskorvaushakemus ei siirry oppisopimusjärjestäjän käsiteltäväksi, ennen kuin opiskelija on kuitannut sen omalta osaltaan. Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää, kuten mahdolliset poissaolotiedot (sairauslomat, vuosilomat yms.). Kouluttaja voi halutessaan kirjoittaa vapaamuotoista palautetta oppisopimusjärjestäjälle sekä ilmoittaa opiskelijan mahdollisista poissaoloista.

10 Rediteq Oy Ko. kentässä on kaksi erilaista ominaisuutta oppisopimusjärjestäjän määrityksistä riippuen: 1. Kentän yläpuolella kerrotaan, mikäli kyseessä on kenttä, joka on tarkoitettu vain oppisopimusjärjestäjän tiedoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kouluttajan kirjoittama palaute ym. ei näy opiskelijalle lainkaan. 2. Kentän yläpuolella kerrotaan, mikäli kyseessä on kenttä, joka näkyy sekä oppisopimusjärjestäjälle että opiskelijalle. Kun tiedot on täytetty, klikataan Jatka-painiketta, jonka jälkeen avautuu Vahvistussivu. Vahvistussivulla kouluttajaa pyydetään tarkistamaan annetut tiedot ja vahvistamaan tietojen tallennus sivun alaosan Tallenna-painikkeella. Mikäli tiedoissa on jotain korjattavaa, voidaan edelliselle sivulle palata klikkaamalla Korjaa-painiketta. Tietojen mahdollisen korjaamisen jälkeen, avautuu Vahvistussivu uudelleen. Huom! Painettuasi Tallenna-painiketta et enää pääse muuttamaan tietoja, vaan ne siirtyvät opiskelijan kuitattavaksi.

11 Rediteq Oy Mikäli kuukausittaisiin työ- ja teoriatunteihin on syötetty liian vähän tunteja, kertoo ohjelma siitä vahvistussivulla. Kouluttajan tulee tässä tapauksessa palata korjaamaan tiedot Korjaa-painikkeella tai kirjoittaa esim. mahdolliset poissaolotiedot vapaamuotoiseen tekstikenttään. Tietojen tarkistamisen jälkeen tiedot vahvistetaan klikkaamalla Tallenna painiketta. Tietojen tallennuksen jälkeen kouluttajalle aukeaa mahdollinen palautekysely, johon kouluttajan toivotaan vastaavan. Lopuksi kouluttajalle kerrotaan, että opiskelijan arviointi on onnistuneesti tallennettu. Tämän jälkeen arviointi lähtee opiskelijalle kuitattavaksi. Arvioinnin tallentamisen jälkeen kouluttaja voi palata Etusivulle tai takaisin Arviointihakuun (arvioimaan muita opiskelijoita tai jaksoja) tai Kirjautua ulos palvelusta.

12 Rediteq Oy Päättöarviointi Päättöarvioinnin ollessa kyseessä, on lomakkeen otsikkona Koulutuskorvaushaku ja päättöarviointi. Päättöarvioinnissa tulee huomioida, että arviointi koskee koko oppiaikaa ja jokaiselle tutkinnon osalle tulee antaa arvosana. Arviointilomakkeen täyttäminen tapahtuu muuten samalla tavalla kuin väliarvioinnissakin. Alla mainittu kohta ei ole käytössä kaikilla oppisopimusjärjestäjillä. Päättöarvioinnin tallentamisen (ja mahdollisen palautekyselyn täyttämisen) jälkeen, annetaan kouluttajalle mahdollisuus tulostaa työssäoppimisen arviointilomake painikkeesta Luo PDFtiedosto. Päättöarvioinnissa annetut arvosanat tulevat automaattisesti näkyviin lomakkeelle, joka tulee tulostaa, allekirjoittaa ja palauttaa oppisopimusjärjestäjälle postitse.

13 Rediteq Oy Kouluttajan käyttöliittymän muut valinnat Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu yllä näkyvä sivu. Sivun yläosassa kerrotaan kirjautuneen henkilön nimi sekä edellinen kirjautumisajankohta. Ajankohtaista-otsikon alla näkyy oppisopimusjärjestäjän viesti kouluttajalle. Oppisopimuskoulutuksen järjestäjän yhteystiedot -kohdassa kerrotaan oppisopimusjärjestäjän yleiset yhteystiedot. Yrityksenne pankkitilinumeron merkintä puuttuu! Etusivulla saatetaan ilmoittaa (oppisopimusjärjestäjän määrityksistä riippuen), mikäli yrityksen tilinumero puuttuu oppisopimusjärjestäjän tiedoista. Huom! Mikäli yrityksellä on useampi yksikkö ja yhdenkin yksikön tilinumero puuttuu, ilmoittaa ohjelma tästä yrityksen kaikille sähköistä asiointia käyttäville henkilöille. Mikäli kouluttaja saa ilmoituksen, tulee hänen tulostaa ilmoituslomake annetusta linkistä, toimittaa se työnantajalle täydennettäväksi ja palauttaa oppisopimusjärjestäjälle postitse. Sähköisesti ilmoitettuja tilinumeroita ei hyväksytä. Sivun oikeassa yläkulmassa oleva linkki Etusivulle, palauttaa käyttäjän yllä näkyvälle sivulle. Kirjaudu ulos-painiketta tulee käyttää aina, kun palvelun käyttö lopetetaan.

14 Rediteq Oy Seuranta Omat tiedot Omat tiedot -sivulla näytetään yrityksen nimi, y-tunnus, kirjautuneen henkilön nimi sekä yhteystiedot. Mikäli tiedoissa on jotain muutettavaa, tulee kouluttajan olla yhteydessä oppisopimusjärjestäjään Opiskelijat Opiskelijat -sivu antaa kouluttajalle listan kaikista oppisopimuksista, joissa hän toimii kouluttajana. Listalle tulevat näkyviin myös sellaiset oppisopimukset, jotka ovat jo päättyneet sekä oppisopimukset, joissa ei ole valittu sähköistä käsittelyä. Sivulla kerrotaan opiskelijan nimi, oppisopimuksen alku- ja loppupäivämäärä sekä mahdollinen purkupäivämäärä. Kouluttaja pääsee katsomaan oppisopimuksen tietoja opiskelijan nimeä klikkaamalla.

15 Rediteq Oy Aiemmat arvioinnit ja korvaukset Aiemmin tehtyjä arviointeja ja korvauksia voidaan katsoa kohdasta Aiemmat arvioinnit ja korvaukset. Hakuehdot ovat seuraavat: Hae vain jaksolle /3 oletuksena ohjelma tarjoaa hakuehtoa, jolla haetaan viimeisimmän arvioitavaksi sallitun jakson tietoja Hae myös aikaisemmilta jaksoilta hakuehdon avulla voidaan hakea kaikkien aikaisempien jaksojen tietoja Hae päättyneet hakuehdon avulla haetaan vain päättyneiden oppisopimusten tietoja Valinnaiset hakuehdot tietoja voidaan hakea myös opiskelijan nimen tai rekisterinumeron mukaan Hae-painiketta tulee käyttää aina hakuehdon asettamisen jälkeen. Mikäli ohjelma antaa tulokseksi tiedon Haku ei palauttanut mitään tarkoittaa se sitä, että yhtään sähköistä arviointia ei ole vielä tehty.

16 Rediteq Oy Yllä olevassa esimerkissä on käytetty hakuehtoa Hae vain jaksolle /3, joka antaa tulokseksi yhden opiskelijan arvioinnin. Tuloksista nähdään seuraavat tiedot: Opiskelijan nimi jakson arviointitiedot avataan klikkaamalla opiskelijan nimeä Oppisopimuksen rekisterinumero Jakso Korvausmäärän arvio tässä näkyy arvioitu korvausmäärä Korvausmäärä toteutunut oppisopimusjärjestäjän käsiteltyä jaksoarvioinnin, tulee tähän näkyviin maksuun laitettu korvausmäärä Tila kouluttaja voi seurata tästä, missä vaiheessa jaksoarviointi milloinkin on. Eri vaihtoehdot ovat: o Odottaa opiskelijan kuittausta opiskelija ei ole vielä kuitannut arviointiaan o Odottaa toimiston kuittausta/käsittelyä oppisopimusjärjestäjä on vastaanottanut jaksoarvioinnin, mutta ei ole vielä käsitellyt sitä o Käsitelty oppisopimusjärjestäjä on käsitellyt jaksoarvioinnin ja koulutuskorvaus on laitettu maksuun

17 Rediteq Oy Hakemusten seuranta Hakemusten seuranta-linkki on näkyvissä silloin, kun kouluttajalle on merkitty yrityksen puolesta seurantaoikeus. Tämän toiminnon ohjeistus löytyy kohdasta Käyttöliittymäohjeet/Työnantajan seuranta. 3.2 Ohjeet ja tuki Täältä löytyvät eri käyttäjäryhmille suunnatut käyttöohjeet Täältä löytyy työssä oppimisen arviointiin liittyvät ohjeet Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä Tekninen tuki-kohdassa mainittuun henkilöön. 3.3 Palvelun lopettaminen Palvelun käytön jälkeen kirjaudutaan ulos sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Kirjaudu ulos painikkeesta. Käyttäjän on myös hyvä tyhjentää selaimen välimuisti, jotta ulkopuoliset eivät pääse väärinkäyttämään palvelua. Julkinen tietokone (esim. kirjasto) Internet Explorer 7: Valitse selaimen ylävalikosta => Työkalut (Tools) => Internet-asetukset (Internet options). Siirry Yleiset (General)-välilehdelle ja paina Poista (Delete)-painiketta Selaushistoria (Browsing History) -kohdasta, jolloin avautuu Selaushistorian poistaminen (Delete Browsing History) -ikkuna. Poista tämän ikkunan avulla kaikki haitalliset välimuistitiedot klikkaamalla Poista kaikki (Delete all) -painiketta. Firefox 2.0: Valitse selaimen ylävalikosta => Tools => Clear Private Data, jolloin avautuu Clear Private Data -ikkuna. Ruksaa tästä ikkunasta valituksi kaikki kohdat ja klikkaa lopuksi Clear Private Data Now -painiketta. Kaikki haitalliset välimuistitiedot on poistettu. Yksityinen tietokone (esim. oma koti- tai työkone) Mikäli sinua ei haittaa se, että muut voivat päästä käsiksi välimuistitietoihisi koneellasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään asetuksia selaimellasi. Muussa tapauksessa voit itse valita poistettavat kohteet esim. IE7:n Selaushistorian poistaminen -ikkunasta (linkistä Tietoja selaushistorian poistamisesta voit lukea, mitä mikäkin toiminto poistaa).

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 Opiskelijan käyttöliittymä... 2 Termeistä... 2 1 Palveluun kirjautuminen... 3 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5 2 Toiminnalliset...

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU 1 (7) TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Työpaikalla tapahtuvan oppimisen arvioinnissa työpaikkakouluttajalla on suuri merkitys. Hän on ammattilainen, joka

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä. Palvelu toimii samankaltaisena

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN Oppisopimuskoulutukseen liittyvä työssä oppimisen arviointi ja koulutuskorvaushakemus tehdään SopimusPro-verkkopalvelussa kolmesti vuodessa seuraavasti:

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet

Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet Työpaikkakouluttaja tekee opiskelijaa koskevan arvioinnin seuraavasti: Kirjaudutaan Studyyn. Oletuksena kouluttajalle aukeaa Kehityssuunnitelma -sivu. Kehityssuunnitelma-sivulla

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle Oppisopimuskoulutus Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle https://opso.saiedu.fi/ YLEISINFO Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työssä oppimisessa. Tämän vuoksi työssä oppimisen arvioinnilla

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle Oppisopimuskoulutus Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle https://opso.saiedu.fi/ YLEISINFO Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työssä oppimisessa. Tämän vuoksi työssä oppimisen arvioinnilla

Lisätiedot

käyttöönotto opiskelijalle

käyttöönotto opiskelijalle Study@CampusPro käyttöönotto opiskelijalle Tervetuloa Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden oppisopimusopiskelijaksi. Suuri osa opintoihin liittyvistä asioista hoidetaan sähköisesti

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Study@CampusPro käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Tervetuloa työpaikkaohjaajaksi Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden opiskelijalle. Suuri osa opiskelijan opintoihin liittyvistä asioista

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

OHJE TOIMINTARYHMILLE

OHJE TOIMINTARYHMILLE OHJE TOIMINTARYHMILLE Käyttäjätunnusten aktivointi ja oikeuksien hakeminen Pääsynhallinnassa Päivitetty 7.11.2013 Kun tietosi on tallennettu Pääsynhallintaan, saat kolme sähköpostia. 1. Uusi käyttäjätunnus

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen TYÖNANTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Työnantajana käyt hyväksymässä henkilökohtaisen avustajasi työtunnit, jotka

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM Ohje Käyttäjätunnus ja salasana 1. Ohjeen sisällys 2. Ensimmäinen sisäänkirjautuminen... 2 3. Salasanan uusiminen... 4 4. Käyttäjätunnuksen palautus... 5 5. Muut ongelmatilanteet... 5 Sivu

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat VTJ-YLLÄPITO Käyttäjän ohje Kunnat KÄYTTÄJÄN OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 Yleistä VTJ-ylläpidon käytöstä...3 1.1 Kuvaukset ja ohjeet...3 1.2 Hallintapalvelut...3 1.3 Roolit...3 1.4 Henkilökohtaiset käyttäjätunnukset

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Voit varata uuden venepaikan kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Tunnuksen luomiseen liittyvät toimenpiteet tulee tehdä vain ensimmäisellä

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö Personec HR-järjestelmä sisältää valtion palkkausjärjestelmän (yliopistot) arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä

Lisätiedot