141 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "141 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA 858-411-9-29, TUUSULA"

Transkriptio

1 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Dno KYK:127 / LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA KU-YK 141/ ASIA Päätös maa-aineslain (MAL, 555/1981) 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottolupahakemuksesta. Päätös sisältää ratkaisun maa-aineslain 21 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloittamiseen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Hakija Lattunen Armas, Oinaskatu 2, JÄRVENPÄÄ puh Maanomistajat Lattunen Armas, Oinaskuja 2, JÄRVENPÄÄ Lattunen Timo, Muolaankuja 6, JÄRVENPÄÄ Sijainti Tuusula Ruotsinkylä, tila Mikkola Metsäkyläntie - Lillsvedjankuja Hakemuksen vireilletulo ja täydentäminen Hakemus on tullut vireille Hakemusasiakirjoja on täydennetty TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Lupahakemusta koskevalla alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Ruotsinkylä-Myllykylä osayleiskaava (vahvistettu ). Osayleiskaavassa alue on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi (MT-3). Tila Mikkola rajoittuu osayleiskaavassa pohjoisosaltaan maa- ja metsätalousalueeseen, viljelymaisemaan (MV-1) ja itäosaltaan maanläjitysalueeseen (EL-1/MT-3). Osayleiskaavaan merkitty 60 db:n lentomelualue (L DEN =60 db) peittää tilan lounaisosan. Ohjeellinen Seitsemän veljeksen ulkoilureitti sivuaa tilan koilliskulmaa. Ympäristöministeriö on vahvistanut Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavan Vaihemaakuntakaavassa on tarkasteltu toimintoja, joilla on merkittäviä ympäristövaikutuksia ja jotka edellyttävät keskinäistä yhteensovittamista. Vaihemaakuntakaavan mukaan kiviainesvarantomerkinnällä (kva)

2 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta osoitetaan alueita, joilla sijaitsee maakunnan kiviaineshuollon kannalta merkittäviä sora-, hiekka- tai kalliokiviainesvaroja. Vaihemaakuntakaavan tarkoittamiksi merkittäviksi kiviainesvarannoiksi on osoitettu Etelä-Tuusulassa Mosapakanniitun, Senkkerin, Sikakallion ja Raatinpellon alueet. Kaavan mukaan alueiden rajaukset ovat yleispiirteisiä ja ne tarkentuvat arvioitaessa ottamisedellytyksiä maa-aineslain edellyttämällä tavalla. Vaihemaakuntakaavan suojelumääräyksen mukaan kva -alueen maankäyttöä suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota kiviainesten ottoedellytysten säilymiseen. Tuusulan kunta on käynnistänyt Ruotsinkylä-Myllykylä -osayleiskaavan tarkistamisen, sillä nykyiset aluevaraukset eivät vastaa alueella jo olevia ja sinne suunniteltuja kiviaineshuollon toimintoja. Tuusulan kunnanhallitus hyväksyi Ruotsinkylä-Myllykylä II -osayleiskaavan luonnoksen. Luonnos oli MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kaavaluonnoksessa vain eteläinen osa lupahakemusta koskevasta hankealueesta on maa-ainesten ottoaluetta (EO/T) ja vähäiseltä osin ylijäämämaiden loppusijoitukseen varattua aluetta. Pohjoinen osa hankealueesta on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M-11), jolla sallitaan maa- ja metsätaloutta palveleva rakentaminen ja haja-asutusluonteinen rakentaminen. Lisäksi kaavaluonnoksessa on maa-ainesten ottoalueen (EO/T) ulkopuolelle osoitettu 400 metriä leveä maa-ainesten ottoa koskeva suojavyöhyke (sv), jonka sisäpuolella rakentamista rajoittaa maa-ainesten ottotoiminta. Kaavaluonnoksessa hankealue on m1 -lentomelualuetta, jolla melun määrä on L DEN yli 60 db. Seitsemän veljeksen ulkoilureitille on esitetty kaavaluonnoksessa korvaava reitti Metsäkyläntien varteen. Alueen rakennuskielto- ja toimenpiderajoitusasiaa on käsitelty Tuusulan valtuustossa Valtuusto päätti, että yleiskaavan muutosalueelle määrättyä MRL 38 :n mukaista rakennuskieltoa ja MRL 128 :n toimenpiderajoitusta jatketaan kahdella vuodella saakka. Rakennuskielto ei kuitenkaan koske maatilatalouden harjoittamisen kannalta välttämättömien talousrakennusten rakentamista eikä toimenpiderajoitus koske metsänhoidollisia toimenpiteitä. Valtuusto myös päätti, että rakennuskieltopäätöstä on noudatettava MRL 202 :n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman. Tilalla Mikkola ei ole ollut aikaisemmin maa-ainesten ottolupia. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta hylkäsi Armas Lattusen maa-aineslupa- ja aloituslupahakemuksen tilalle Mikkola Ottoalueen laajuus aikaisemmassa lupahakemuksessa oli noin 15 ha. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnassa on vireillä maa-aineslupahakemuksen lisäksi ko. kiinteistöä koskeva Armas Lattusen ympäristölupahakemus (louhinta- ja murskaus). HAKEMUS JA OTTAMISUUNNITELMA Hankkeen kuvaus

3 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Lupahakemus koskee maa-ainesten ottoa Tuusulan Ruotsinkylän tilalta Mikkola RN:o 9:29. Maa-ainesten ottaminen koskee alueen pintamaiden poistoa sekä kallion louhintaa ja murskausta. Liite nro 141 Suunnitelma-alue on rajattuna karttaliitteessä Hakemuksen mukainen alue on laajuudeltaan noin 9,5 ha ja ottamisaika 10 vuotta. Otettavia kiviaineksia alueella lasketaan olevan noin m 3 ( tn) ja keskimääräisen vuotuisen oton noin m 3 ( tn). Alueelle haetaan myös ympäristölupaa, jonka mukaisesti alueella tuotettaisiin vuodessa keskimäärin m 3 ( tn) kiviaineksia ja enintään m 3 /v ( tn). Lähin asuintalo sijoittuu noin 300 metrin etäisyydelle ottoalueesta. Kallion louhinta toteutetaan alimmillaan tasolle Kallion louhinnan suunnittelun tavoitteena on alueen luonnonvarojen käyttö mahdollisimman taloudellisesti ja säästeliäästi. Lisäksi huomioon on otettu alueen hydrogeologiset olosuhteet siten, että alue voidaan joko palauttaa maa- ja metsätalouskäyttöön tai mahdollisesti muuhun käyttöön. Kalliota louhitaan ympäristölupahakemuksen mukaisesti porauksen ja rikotuksen osalta ma-pe klo 7 18, räjäytykset suoritetaan klo välisenä aikana. Louhetta murskataan mape klo Toimintaa harjoitetaan vuosittain syys-toukokuun välisenä aikana noin kahdeksan kuukautta. Kiviaineksen otto aloitetaan vaiheittaisella pintojen kuorimisella. Pintamaiden kuorinta aloitetaan tilan kaakkoisosasta, pintamaat varastoidaan kaivannaisjätehuoltosuunnitelman mukaisesti. Ottamistoiminnassa erityistä huomiota kiinnitetään alueen pohjoispuolella sijaitsevaan asutukseen. Suunnitelma-alueen pohjoisreunaan rakennetaan pintamaista kuuden metrin korkuinen meluvalli. Meluvallin rakentamisella torjutaan porausmelun leviäminen asuinkiinteistön suuntaan. Murskauslaitoksen aiheuttama melu ei leviä pohjoista kohti, koska louhoksen rintaus avautuu etelään. Edellä mainituilla keinoilla toiminnasta ei aiheudu sallitut arvot ylittävää häiriötä. Louhosalue merkitään maastoon siten, etteivät sivulliset voi epähuomiossa kulkea alueelle. Merkintä tehdään lippusiimalla kun rintauksen korkeus on alle 3 m ja muovi- tai teräsverkkoaidalla kun rintaus on yli 3 m korkea. Ennen kuin kallion louhinta aloitetaan, katselmoidaan ja dokumentoidaan Lillsvedjankujan varrella olevat asuintalot. Katselmuksen suorittaa kiinteistöjen kuntokartoituksiin erikoistunut ulkopuolinen arvioija. Kallion louhinta toteutetaan sitä koskevia lakeja ja säädöksiä noudattaen louhintoihin keskittyneen louhintaurakoitsijan toimesta. Kustakin räjäytettävästä kentästä laaditaan räjäytyssuunnitelma sekä kenttäkortit, jotka arkistoidaan työmaalla murskausurakan ajan, jonka jälkeen murskausurakoitsijan arkistointiohjeen mukaisesti.

4 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Lupahakemuksen alainen kiinteistö on nykyisin metsätalousaluetta, jonka puusto on pääosin poistettu. Alueen luontoarvot on esitetty hakemuksen liitteenä olevassa luonto- ja maisemaselvityksessä. Selvityksen tekijä ei ole havainnut alueella suojeltavia tai harvinaiseksi luettavia eläin- tai kasvilajeja. Suunnitellun ottamisalueen pintamaat koostuvat pääosin moreeneista. Vallitsevia maalajeja ovat savi- ja silttimoreeni. Tilan keskivaiheilla olevalla alavimmalla alueella maaperä koostuu ainoastaan savesta, jonka päällä on paikoin ohuelti turvetta. Maaperän ominaisuuksista johtuen alue ei ole pohjavesialuetta tai pohjaveden muodostumisaluetta. Suunnitelma-alueelta pintavedet kulkeutuvat luonnostaan pääosin Mosapakanniitulle kaivettua ojaa myöden pelto-, suo- ja metsäalueiden kautta kohti pohjoista Krapuojaa josta edelleen Vantaanjokeen. Ottamisalueelle rakennetaan laskeutusallas, jonka kautta louhosalueella syntyvät hulevedet johdetaan. Alueen pinta- ja pohjavesitilanne sekä suunnitellun ottamisen vaikutukset on tarkemmin kuvattu hakemuksen liitteenä olevassa erillisessä pinta- ja pohjavesiselvityksessä. Lähin luokiteltu pohjavesialue (Ruotsinkylä) sijaitsee noin kilometrin päässä kohteen kaakkoispuolella. Lähimpään Natura 2000-alueeseen on matkaa ottoalueelta yli 5 km. Lähin luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu alue (Gungkärrin pähkinäpensaslehto) sijaitsee noin 400 metrin päässä suunnittelualueelta etelään. Alueen lounaispuolelta kulkee Seitsemän veljeksen reitti, mutta reitti ei kulje tilalla Mikkola. Koska suunniteltu louhinta ja murskaus eivät ole käynnissä kesäaikana, ei reitin käytölle aiheudu toiminnasta kohtuutonta rasitusta. Lähimpään asutukseen on matkaa noin 300 m. Meluselvityksen mukaan toiminnasta ei aiheudu lähimmässä häiriintyvässä kohteessa VNp 993/1992 melutasojen ohjearvot ylittävää melua yksin tai yhteisvaikutuksena alueen eteläpuolella sijaitsevan toisen kiviainesten tuotantoalueen kanssa. Alueelle kuljetaan nykyisin Myllykyläntieltä Metsäkyläntielle ja edelleen Lillsvedjankujalta kiinteistölle. Luvan hakija on suunnitellut ottamistoimintaa varten rakennettavaksi uuden tieyhteyden Metsäkyläntieltä suoraan alueelle, jolloin liikenne alueelle ei kulje Metsäkyläntien päällystämätöntä osuutta. Metsäkyläntielle tehdään tarvittavilta osin parannustoimenpiteitä, joista sovitaan tienhoitokunnan kanssa. Myllykyläntiellä ja Katriinantiellä on kevyenliikenteenväylät. Toiminnasta aiheutuu noin yhden prosentin kasvu sekä Katriinantien että Myllykyläntien liikennevirtoihin. Ottamistoiminnan päätteeksi louhoksen reunat muotoillaan ja maisemoidaan pintamailla. Hakemuksen mukaan kun alueen länsipuoleiselle tilalle myönnetään toisen luvanhakijan vireillä olevan mukainen maa-ainesten ottamislupa, haetaan myöhemmin maa-aineslupaa alueen läntisen rintauksen louhimiseksi pystysuoraksi kiinteistön rajaan saakka, jolloin kahden ottoalueen välille ei jää niitä erottavaa kannasta. Louhoksen pohja tasataan kulkukelpoiseksi ja maisemoidaan pintamailla. Ennen maisemointia alueelta poistetaan kaikki

5 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta laitteet ja rakenteet sekä suoritetaan perusteellinen siivous. Pintamaiden levityksen jälkeen alueelle kylvetään heinänsiementä. Heinä sitoo levitetyt pintamaat suojaten maanpintaa eroosiolta ja elvyttää kuorittujen pintamaiden eliötoiminnan kasvillisuudelle suotuisaksi. Alueelle istutetaan puun taimet metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden mukaisesti. Mikäli yleiskaavan tarkistuksen yhteydessä alueelle varataan jotain muuta jälkikäyttöä, otetaan se huomioon jälkihoidon yhteydessä. ASIAN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Lupahakemuksesta on kuulutettu Tuusulan kunnan ilmoitustauluilla välisenä aikana ja asiakirjat ovat tämän ajan olleet yleisesti nähtävillä. Luvan vireilläolosta on ilmoitettu Vartti -lehdessä Hakemuksen johdosta on kuultu rajanaapurit sekä muut tiedossa olevat asianosaiset. Lausunnot Lupahakemuksesta on pyydetty Tuusulan kunnanhallituksen lausunto. Muistutukset ja mielipiteet Lupahakemuksen johdosta on annettu 15 muistutusta. Muistutuksissa todetaan mm. seuraavaa: Pääkaupunkiseudun Vesi Oy toteaa muistutuksessaan , että hakemuksessa tulisi tarkemmin tarkastella hankkeen mahdollisia vaikutuksia ympäristön pohjaveden korkeuteen ja laatuun sekä Päijänne-tunneliin sen normaalissa käyttötilanteessa ja poikkeustilanteissa, jolloin tunneli on tyhjänä tai painetasoa on alennettu. Pääkaupunkiseudun Vesi Oy ehdottaa, että suunnitellun ottamisalueen ja Päijänne-tunnelin väliselle kallioalueelle asennetaan kalliopohjavesiputkia, joista hakija velvoitetaan seuraamaan kalliopohjaveden pinnan ja laadun mahdollisia muutoksia tunnelin suuntaan sekä raportoimaan tulokset Pääkaupunkiseudun Vesi Oy:lle 4 kertaa vuodessa. KV kp:n muistutuksessa todetaan mm, että lupaa (ml. aloituslupa) ei tule myöntää maa-aineslain 6.2 :n perusteella. Hanke tuottaa huomattavaa haittaa yleiskaavan laatimiselle. Muistutuksessa on tuotu esille myös lupahakemuksessa esitettyjä toiminta-aikoja (murskaus/louhinta). S. ja O.A:n muistutuksen mukaan lupahakemus on maa-aineslain 5.2 :n vastainen ja hakemusta on täydennettävä. Lupahakemuksessa esitetty ottotaso on muistutuksen mukaan korotettava siten, että pintavedet voivat valua pohjoiseen. Muistutuksen mukaan toimintaa ei tule aloittaa ennen lupapäätöksen lainvoimaista ratkaisua.

6 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta K. ja A.L. ilmoittavat muistutuksessaan vastustavansa maa-ainesten ottamista ja aloituslupahakemusta. Muistutuksessa esitetään hankkeen aiheuttamat melu-, pöly-, tärinä- ja liikennevaikutukset. Ruotsinkylän Kyläyhdistys ry toteaa muistutuksessaan mm., että lupahakemus on puutteellinen ja virheellinen. Muistutuksen mukaan hanke on maakuntakaavan, vaihekaavan ja voimassa olevan osayleiskaavan vastainen. Hanke haittaa kaavoitusta ja on siksi maa-aineslain 6 :n vastainen. Muistutuksessa on esitetty myös muita pääkaupunkiseudun kiviaineshankkeita. Kyläyhdistyksen mukaan hanke tarvitsee YVA-menettelyn. Muistutuksessa viitataan lisäksi toiminnan aiheuttamiin melu-, pöly-, tärinävaikutuksiin sekä raskaan liikenteen aiheuttamiin vaikutuksiin alueen tieverkoissa. H. ja M.R:n muistutuksen mukaan maa-aineslupaa tai ympäristölupaa ei tule myöntää, koska alueella olevan melun ja pölyn määrää ei saa enää kasvattaa ja koska haettu toiminta on kaavojen vastaista. Muistutuksen mukaan melumallinnus ja hiukkasten leviäminen pitäisi arvioida tarkemmin. Muistutuksessa viitataan myös toiminnan aiheuttamiin liikennevaikutuksiin. T.P. et al:n muistutuksessa vastustetaan hanketta mm. liikenne- ja ympäristösyihin (pöly, melu, tärinä) sekä maisemavaikutuksiin viitaten. Muistutuksen mukaan hanke tarvitsee YVA -menettelyn. A.T. esittää muistutuksessaan , että ympäristölupahakemus tulee ensisijaisesti hylätä ja toissijaisesti aloituslupahakemus tulee hylätä ja asettaa riittävän tiukat lupamääräykset toiminnan haitattomuuden varmistamiseksi. Ruotsinkylän Metsäkylän asukkaat H.R. et al vastustavat muistutuksessaan hanketta. Muistutuksessa viitataan mm. hankkeen aiheuttamiin muutoksiin elinympäristössä, ilman laadussa, maaperässä sekä melun lisääntymisessä. Myös hankkeen aiheuttamat liikennevaikutukset on esitetty muistutuksessa. Muistutuksen mukaan hanke on kaavojen vastainen. S, J, A. ja O. W:n muistutuksessa todetaan, että hakemus on mm. kaivannaisjätesuunnitelman ja alueen jälkihoitotöiden osalta puutteellinen. Muistutuksessa on esitetty myös tiejärjestelyihin, pinta- ja pohjavesiin sekä meluselvitykseen liittyviä seikkoja. Muistuttajien mukaan hanke on kaavojen vastainen. Muistuttajien mukaan hakemus tulee hylätä. Metsäkylän yksityistien hoitokunta toteaa muistutuksessaan , että Metsäkyläntie ei sovellu suunniteltuun toimintaan ja että lupahakemuksessa esitetyistä muutoksista tieyhteyksiin ei ole neuvoteltu tienpitäjän kanssa. Muistutuksen mukaan lupaviranomaisen tulee selvittää hakijan tieoikeus. Muistutuksessa on lisäksi esitetty erinäisiä yksityistielakiin perustuvia vaatimuksia. Maatalousyhtymä L. ja S.W. sekä F.G.kp vastustavat muistutuksessaan lupahakemusta.

7 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta M.A:n muistutuksen mukaan mm. hankkeen toteuttaminen vaatii kaavamuutoksen (viittauksin käynnissä olevaan osayleiskaavatyöhön). Muistutuksessa viitataan lisäksi hankkeen melu- ja pintavesivaikutuksiin sekä raskaan liikenteen aiheuttamiin haittoihin. Muistutuksen mukaan hanke tarvitsee YVA -menettelyn. H.K. ja M.P. vastustavat muistutuksessaan lupien myöntämistä. Muistutuksessa viitataan mm. hankeen aiheuttamiin liikenne- ja ympäristövaikutuksiin (melu, pöly, tärinä ja ympäristön saastuminen). P.L:n muistutuksessa todetaan, että haettua ympäristölupaa ei tule myöntää. Haetusta toiminnasta aiheutuu muistutuksen mukaan merkittävää ympäristön pilaantumista. Luvan myöntäminen vaikeuttaa alueen kaavoitusta. Lausunnot Tuusulan kunnanhallituksen lausunnon mukaan Tuusulan kunta on käynnistänyt Etelä-Tuusulassa osayleiskaavan tarkistamisen, sillä nykyiset aluevaraukset eivät vastaa alueella jo olevia ja sinne suunniteltuja kiviaineshuollon toimintoja. Alueen rakennuskielto- ja toimenpiderajoitusasiaa on käsitelty valtuustossa Valtuusto päätti, että yleiskaavan muutosalueelle määrättyä MRL 38 :n mukaista rakennuskieltoa ja MRL 128 :n toimenpiderajoitusta jatketaan kahdella vuodella saakka. Valtuusto päätti, että rakennuskieltopäätöstä on noudatettava MRL 202 :n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman. Lausunnon mukaan kunnanhallituksen hyväksymän kaavaluonnoksen aluevaraukset eivät puolla maa-aineslupa- ja ympäristölupahakemuksessa esitettyjä toimintoja esitetyssä laajuudessa. Hankkeen toteuttaminen edellyttäisi EO/T rajauksen ja vastaavasti suoja-aluevarauksen (maa-ainesten ottoalueen EO/T ulkopuolelle osoitettu 400 metriä leveä suojavyöhyke sv) siirtämistä pohjoisemmaksi eli Metsäkylän suuntaan. Muutos merkitsisi louhinnan ulottamista kaavaluonnoksen M-11 alueelle ja Bokkärrin itäisen kallion länsireunaan. Osayleiskaavan tavoitteena on ollut säilyttää Bokkärrin kalliot louhinnalta. Liikenteen järjestäminen Metsäkyläntien kautta olisi ristiriidassa kaavan tavoitteiden kanssa. Kunnanhallitus painottaa lausunnossaan, että annettu lausunto perustuu Ruotsinkylä-Myllykylä II -osayleiskaavan luonnosvaiheeseen. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakijalle on kirjeellä varattu mahdollisuus antaa vastineensa muistutuksien ja lausuntojen johdosta. Hakija toteaa saapuneessa vastineessaan mm. seuraavaa: Alueen osayleiskaava on luonnosvaiheessa, jossa se on ollut jo usean vuoden ajan, ja luvanhakija on myös osallistunut kaavaluonnostyöhön jättämällä

8 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta mielipiteen kaavaluonnokseen. Kaavaluonnoksessa luvanhakija esittää, että alueen EO/T rajaukseen tehtäisiin hakijan omistaman tilan kohdalle muutos, joka mahdollistaisi hakemuksen mukaisen toiminnan. Hakijan käsityksen mukaan, joka perustuu kaikkiin hakemuksenkin liitteinä olleisiin selvityksiin, muutos voidaan tehdä ilman, että siitä aiheutuu kohtuutonta haittaa Metsäkylän asutukselle. Hanke ei ole kaavamerkintöjen vastainen, vaikkei kokonaisuudessaan sijoitukaan EO -alueelle. Voimassa olevan yleiskaavan merkintä MT-3 sen paremmin kuin vireillä olevan osayleiskaavan merkintä M-11 eivät estä kiviainestoimintaa alueella. Vaikka ottoalue ulottuu Bokkärrin länsipuoliselle kallioalueelle, Tuusulan kunnan Kehä IV-yleiskaavan laadinnan yhteydessä tehdyn luonto- ja maisemaselvityksen liitekartassa alue on rasteroitu merkinnällä kestää lievää rakentamista. Otto ei missään vaiheessa tule koskemaan Bokkärrin kallioalueiden lakiosia, joilla on maisemallisia vaikutuksia Metsäkylän suuntaan. Hakemuksen liitteenä on melumallinnus, joka on laadittu liitteeksi aiemmin vireillä olleisiin lupahakemuksiin. Melumallinnuksessa kuvattiin melun leviäminen useassa eri tilanteessa ja meluntorjuntatoimenpiteiden voitiin todeta olevan riittävät. Sen sijaan melumallinnuksesta ei ilmene se seikka, että melun leviäminen kuvataan mallinnuksissa tilanteessa, jossa tuuli käy melulähteestä joka suuntaan. Tilanne ei vastaa todellisuutta, mutta sen sijaan kuvaa pahimman mahdollisen tilanteen melun leviämisen kannalta. Aiemmista hakemuksista nyt vireillä olevat hakemukset poikkeavat siten, että ottoalueen kokoa on rajoitettu sen pohjoisosista, asutuksen läheltä. Ottaen huomioon, että aiemman, laajan oton meluvaikutukset eivät ylittäneet melulle asetettuja ohjearvoja, voidaan todeta että asutuksesta kauemmas sijoittuva toimintakaan ei todennäköisesti tule aiheuttamaan melutason ohjearvojen ylityksiä. Toiminnasta aiheutuvaa melua voidaan parhaiten todentaa toiminnan aikaisilla melumittauksilla, joiden toteutuksesta viranomainen voi antaa päätöksen yhteydessä lupamääräyksen. Kunnanhallitus toteaa lausunnossaan, että raskaan liikenteen lisääminen kapealla yksityistiellä heikentää liikenneturvallisuutta. Hakija on hakemuksissa esittänyt, että alueelle tultaisiin kulkemaan uutta Metsäkyläntieltä rakennettavaa tieyhteyttä pitkin, joka toteutetaan Tuusulan kunnan omistamalle maalle. Myös Metsäkyläntien osuudella tehtäisiin tien perusparannus, jolla liikenteen sujuvuuden lisäksi parannetaan tieosuuden liikenneturvallisuutta. Lisäksi hakijan käsityksen mukaan elinkeinotoiminnan harjoittamista ei voida estää asettamalla yksityistiellä liikennöinnille rajoitteita, mikäli elinkeinotoiminnan harjoittaja on valmis tekemään muuttuneen liikennemäärän edellyttämiä parannustoimenpiteitä. Myöskään sen paremmin maa-aines- kuin ympäristölupapäätöksissä ei myönnetä lupaa alueen ulkopuoliselle tiestölle. Hakemuksen mukaisesta toiminnasta aiheutuva liikenne ei tule kulkemaan Lillsvedjankujaa pitkin. Hakemuksessa on esitetty, että toiminnasta aiheutuva liikenne kulkee Metsäkyläntietä vain sen päällystetyllä osuudella. Hakemuksessa esitettiin kartta

9 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta johon uusi tieyhteys tulisi sijoittumaan sekä tiellä tehtävät parannustoimenpiteet. Näihin kuuluu myös Metsäkyläntien päällystäminen niiltä osin kuin sitä hakijan toiminnan aiheuttama liikenne käyttää. Hakemuksessa ei siis esitetty että liikenne tulisi kulkemaan olemassa olevaa päällystettyä tieosuutta pitkin. Hakija on toimittanut hakemuksen liitteenä ottamissuunnitelman, jossa on mainittu oton alin taso, tämän lisäksi ottamissuunnitelman liitteinä on ollut alueen maastomallinnus, suunnitelman mukainen tulevan tilanteen kuva sekä leikkauspiirrokset, joista selviää mille tasolle kalliota on tarkoitus ottaa. Lupaa on haettu m 3 louhinnalle ja murskaukselle. Hankkeen pohjavesivaikutuksia on tarkasteltu alueelta tehdyssä pinta- ja pohjavesiselvityksessä. Selvityksessä on otettu kantaa alueen kallioperän ruhjeisuuteen, ottamisen vaikutuksista alueen pohjavesiolosuhteisiin sekä Päijänne-tunneliin. Selvityksen mukaan hakemuksen mukaisella toiminnalla ei ole haitallisia vaikutuksia alueen pohjavesiolosuhteisiin tai Päijännetunneliin ja selvitys on ollut hakemusten liitteenä. Hakija on esittänyt hakemuksen liitteenä pohjavesien tarkkailusuunnitelman, jossa toiminnan vaikutuksia on esitetty tarkkailtavaksi 5 eri tarkkailupisteestä ja raportoitavaksi kerran vuodessa lupaviranomaiselle. Hakijalla ei ole mitään sitä vastaan että tulokset raportoidaan 4 kertaa vuodessa Pääkaupunkiseudun vesi Oy:lle, mutta on todettava, että ottaen huomioon hakemuksen liitteenä olleessa pinta- ja pohjavesiselvityksessä esitetty sekä hakemuksen mukaisen toiminnan laajuus voidaan Pääkaupunkiseudun vesi Oy:n vaatimusta pitää kohtuuttomana. Muistuttajat esittävät, että koska kaavan laadinta on keskeneräinen ja kaavaluonnos puutteellisesti valmisteltu, ei lupaa voida myöntää. Hakijan käsityksen mukaan kaavaluonnosta on laadittu erittäin perusteellisesti. Lisäksi suunnitelman mukainen toiminta noudattelee Uudenmaan maakuntakaavan EO -varausta, joten yleiskaavan mukainen lopullinen maankäyttö alueella ei todennäköisesti tule poikkeamaan hakemuksen mukaisesta toiminnasta. Maa-aineslain 5.2 mukaan otettavien ainesten määrä ja laatu on selvitettävä tarvittavassa laajuudessa suunnitelmaa laadittaessa. Hakija on esittänyt arvion sillä tarkkuudella kuin se voidaan ilman koekaivauksia tai -kairauksia esittää, eikä maa-aineslaki edellytä kaivausten tai kairausten tekemistä. Siten hakemus ei ole maa-aineslain vastainen. Hakijan arvion mukaan otettavaa on se määrä kuin hakemuksessa on esitetty ja meluntorjuntatoimenpiteiden toteuttamiseksi alueen pintamaat ovat tarpeellisia. Hakijan käsityksen mukaan on maa-aineslain hengen mukaista, että kahden vierekkäisillä tiloilla sijaitsevien ottoalueiden väliin ei jätetä kannaksia. Lupaviranomainen voi lupapäätöksellään määrätä välikannakset louhittaviksi maa-aineslain hengen mukaisesti, eikä alueen kuivatus ole ongelma. Lupahakemuksessa on esitetty, että toiminnalla tulisi olemaan sekä päivittäisiä toiminta-aikarajoituksia että lisäksi kesäaikainen toiminta-aikarajoitus. Toiminnasta ei siis aiheudu jatkuvaa melua ja pölyä. Tämän lisäksi on huo-

10 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta mattava, että ottoalue sijaitsee 300 m etäisyydellä lähimmästä asuintalosta, jolla etäisyydellä kyseinen toiminta sitä koskevan lainsäädännön mukaan voi olla. Toiminnan laajuus ja etäisyys häiriintyviin kohteisiin huomioon ottaen jatkuvakestoinen hiukkapäästömittausvaatimus on kohtuuton. Hankkeen YVA -tarpeesta on ennen hakemusten vireillepanoa neuvoteltu Uudenmaan ympäristökeskuksen kanssa. Ympäristökeskus kirjoitti lausunnon hankkeen YVA -tarpeesta, jossa todettiin, ettei hankkeen laajuus ja sijainti huomioiden ole tarpeen tehdä YVA-lain mukaista ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Mikäli joku katsoo kiinteistönsä arvon alenevan hakemuksen mukaisen toiminnan vuoksi, voi kiinteistön omistaja kustannuksellaan hakea kiinteistötoimituksella korvausta arvon aleneman johdosta Uudenmaan maanmittaustoimistolta. Hakijan käsityksen mukaan kiinteistöjen arvo ei kiviainestoiminnan vuoksi alene. Hakijan käsityksen mukaan hakemuksen johdosta jätetyissä lausunnoissa ja muistutuksissa ei esitetty mitään sellaista asiaa, jonka johdosta hakemusten mukaisia lupia ei voitaisi myöntää. Hakemusasiakirjat täyttävät niille asetetut vaatimukset ja ne on laadittu kaiken käytössä oleva tiedon perusteella. Lisätiedot: ympäristötarkastaja Saku Nurminen p Ehdotus Yvp ASIAN RATKAISU Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on tutkinut asian. Ympäristölautakunta päättää olla myöntämättä Armas Lattuselle maa-aineslain mukaista maa-ainesten ottolupaa Tuusulan kunnan Ruotsinkylän tilalle Mikkola maa-aineslain 6.2 :n perusteella. Hankkeen katsotaan tuottavan huomattavaa haittaa toimenpiderajoitusalueella yleiskaavan laatimiselle tai muuttamiselle (Ruotsinkylä-Myllykylä II osayleiskaava). Ratkaisussa on otettu huomioon Tuusulan kunnanhallituksen lupahakemuksesta antama lausunto. Kielteisen lupapäätöksen johdosta myös maa-aineslain 21 :n mukainen aloituslupahakemus on ratkaistu kielteisenä. RATKAISUN PERUSTELUT Sovellettavat oikeusohjeet Maa-aineslain 6 :n mukaan lupa ainesten ottamiseen on myönnettävä, jos asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Asiaa harkittaessa

11 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on otettava huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Alueella, jolla on voimassa toimenpiderajoitus yleiskaavan tai asemakaavan laatimista tai muuttamista varten, lupa voidaan myöntää, jollei ottaminen tuota huomattavaa haittaa kaavan laatimiselle tai muuttamiselle, turmele kaupunki- tai maisemakuvaa eikä muutenkaan ole ristiriidassa 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Jos hankkeeseen sovelletaan ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annettua lakia, päätöksestä on käytävä ilmi, miten mainitun lain mukainen arviointi on otettu huomioon. Maa-aineslain 3 :ssä säädetään maa-ainesten ottamisen rajoituksista. Sen mukaan maa- aineksia ei saa ottaa niin, että siitä aiheutuu: 1) kauniin maisemakuvan turmeltumista; 2) luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista; 3) huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa; tai 4) tärkeän tai muun vedenhankintakäyttöön soveltuvan pohjavesialueen veden laadun tai antoisuuden vaarantuminen, jollei siihen ole saatu vesilain mukaista lupaa. Alueella, jolla on voimassa asemakaava tai oikeusvaikutteinen yleiskaava, on edellä mainitun lisäksi katsottava, ettei ottaminen vaikeuta alueen käyttämistä kaavassa varattuun tarkoitukseen eikä turmele kaupunki- tai maisemakuvaa. Maa-aineksia ei saa ilman erityistä syytä ottaa meren tai vesistön rantavyöhykkeellä, ellei aluetta ole asemakaavassa tai oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa osoitettu tätä tarkoitusta varten. Ottamispaikat on sijoitettava ja ainesten ottaminen järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi ja että maa-ainesesiintymää hyödynnetään säästeliäästi ja taloudellisesti eikä toiminnasta aiheudu asutukselle tai ympäristölle vaaraa tai kohtuullisin kustannuksin vältettävissä olevaa haittaa. Tosiseikat ja johtopäätökset Armas Lattusen maa-aineslupahakemusta koskevalla alueella on voimassa oikeusvaikutteisen osayleiskaavan valmistelun vuoksi maakäyttö- ja rakennuslain 38 :n mukainen rakennuskielto ja 128 :n mukainen toimenpiderajoitus saakka. Koska vireillä oleva maa-ainesten ottolupahakemusalue sijoittuu pääosin kaavaluonnoksessa esitetyn maa-ainesten ottoalueen suojavyöhykkeen (sv) sisäpuolelle ja koska Tuusulan kunnanhallituksen lupahakemuksen johdosta antaman lausunnon mukaan kunnanhallituksen hyväksymän kaavaluonnoksen (Ruotsinkylä-Myllykylä II) aluevaraukset eivät puolla maaaineslupa- ja ympäristölupahakemuksessa esitettyjä toimintoja esitetyssä laajuudessa, ei maa-aineslain myöntämisedellytykset täyty maa-aineslain 6.2 :n perusteella. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta katsoo, että lupahakemusta koskeva toimenpide aiheuttaa maa-aineslain 6.2 :n tarkoittamaa

12 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta haittaa yleiskaavan laatimiselle tai muuttamiselle, jolloin lupahakemuksella ei ole myöntämisedellytyksiä. Lupahakemuksen käsittely kannalta Armas Lattusen maa-aineslupahakemus on ollut riittävä. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on pyytänyt Uudenmaan ympäristökeskukselta lausuntoa ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tarpeesta ko. hankkeeseen. Uudenmaan ympäristökeskuksen lausunnon mukaan Armas Lattusen maa-aines- ja ympäristölupahakemuksissa esittämä hanke ei ole edellyttänyt ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamista. Maa-ainesluvan kaavallisten myöntämisedellytysten puuttuessa asiassa ei katsota olevan tarpeen lausua muilta osin lupahakemuksen johdosta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin. LUPAMAKSU Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan maa-ainestaksan maa-ainesten ottosuunnitelman tarkastamisesta ja ottotoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä. Maaainesluvan käsittelystä peritään Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan hyväksymän maa-ainestaksan 2 ja 4 :n mukaan 5 484,00 maksun määräytyessä seuraavasti: perusmaksu 260 pinta-alaperustemaksu 9,5 ha*340 /ha=3 230 otettavien maa-ainesten mukainen maksu m 3 *0,008 /m m 3 *0,004 /m 3 = naapurien ja asianosaisten kuuleminen 7*50 =350 hakemuksesta kuuluttaminen/lehti-ilmoitus=300 jos lupahakemus hylätään, peritään taksan mukaisesta maksusta 60 % (9 140 *0,6=5 484 ) Hakijan on suoritettava lupamaksu ennen päätöksen antamista. Mikäli maksua ei suoriteta määräajassa, erääntyneelle maksulle on suoritettava korkoa korkolain mukaan. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maa-aineslaki (555/1981): 1, 2 5, 5a, 6 7, 13, 19 20, 23 ; Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) :t, 1 4 ; Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen johtosääntö (Tuusulan kunnanvaltuusto ); Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toimintasääntö (Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta ); Maa-ainestaksa (Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta )

13 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Päätös Ehdotus hyväksyttiin. Lupapäätöksestä tiedottaminen Päätös annetaan julkipanon jälkeen , jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Päätösote / Asiaote / Armas Lattunen Uudenmaan ELY-keskus, Kirjaamo, PL 36, Helsinki Tuusulan kunnanhallitus Tuusulan kuntakehityslautakunta Muistutuksen jättäneet tai lausunnon antaneet Tieto päätöksestä / Rajanaapurit ja muut tiedossa olevat asianosaiset Päätöksestä kuulutetaan Tuusulan kunnan ilmoitustaululla Ilmoitus kuulutuksesta julkaistaan Vartti -lehdessä. MUUTOKSENHAKU Muutosta tähän päätökseen voi hakea se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Valitus on tehtävä kirjallisesti. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle eli Helsingin hallinto-oikeudelle ennen viraston aukioloajan päättymistä viimeistään 30 päivänä päätöksen tiedoksisaantipäivästä sitä päivää lukuun ottamatta. Asianosaisen ja kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksen tiedoksi yllä mainittuna päätöksen antopäivänä. Omalla vastuulla valituksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valituskirjelmän oheen on liitettävä pöytäkirjanote. Valituksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Helsingin hallinto-oikeus Ratapihantie 9, Helsinki puhelin: , kirjaamo telekopio: helsinki.hao@oikeus.fi

14 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Tämän päätöksen viimeinen valituspäivä on Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 2(7) Toiminta Hakija Kallion louhinta ja louheen murskaus 01510 VANTAA kotipaikka

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Satakunnan maa-ainesseminaari 9.2.2010 Ulvila Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna-Liisa Suojasto 9.2.2010 1 MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Kotitarvekäyttö

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015 Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen Pornaisten kunta, kiinteistöt 611-405-1-37, 611-405-1-34, 611-405-1-39, 611-405-1-40 ja 611-405-1-43 Toiminta Hakija Kallion louhita, louheen murskaus sekä maiden

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta.

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta. Kunnanhallitus 100 31.03.2014 Maa-ainesten ottamislupa/arto Kangas 3403/11.114/2014 KHALL 100 Hakija: Arto Kangas, Hautakankaantie 66 B, 92450 Luohua puh. 040 7156 823 Maanomistaja: hakija Toiminta, jolle

Lisätiedot

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8 Pieksämäen kaupunki Rakennusvalvonta/ Juhani Ronkainen juhani.ronkainen@pieksamaki.fi 5/2016 Viite: pyyntö 2.2.2016 17/10.03.00.00/2016 maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II,

Lisätiedot

101 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA

101 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.11.2010 34 Dno KYK:442 /2009 101 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA 858-411-9-29, TUUSULA KU-YK 101/9.11.2010 ASIA

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

(Valmistelija Mikko Luostarinen puh. 0400-358 140)

(Valmistelija Mikko Luostarinen puh. 0400-358 140) Ympäristölautakunta 17 13.03.2014 Ympäristölautakunta 24 08.05.2014 Kunnanhallitus 114 02.06.2014 Kunnanhallitus 221 08.12.2014 MAA-AINESLUPA, KANTONEN ULLA, SAVELA 5:29 403/10.09/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa..2016 Voimassa 1.7.2016 alkaen 1 SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista koskevan hakemuksen tarkastamisesta, maaaines-

Lisätiedot

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS. Hämeenlinnan kaupunki, Liikuntatoimisto, Poltinahontie 9 A, Hämeenlinna

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS. Hämeenlinnan kaupunki, Liikuntatoimisto, Poltinahontie 9 A, Hämeenlinna 2.4.2009 HAM-2009-R-5-531 JOT/10A/2009 Jakelun mukaan Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan tarkistaminen, Hämeenlinna YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS 1. HANKETIEDOT

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128 Luumäen kunta, HmottuIan kylä Hornio Rn:o 2:128 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2014 Luumäen kunnan Himottulan kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot 3 1.1 Omistus-ja hallintaoikeus sekä sijainti 3

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013 JOENSUUN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus- ja ympäristölautakunta 19.2.2014 22 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTARVETTA KOSKEVASSA ASIASSA; PERNAJAN SAARISTON VESIHUOLTOPROJEKTI, LOVIISA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTARVETTA KOSKEVASSA ASIASSA; PERNAJAN SAARISTON VESIHUOLTOPROJEKTI, LOVIISA Päätös Dnro UUDELY/20/07.04/2011 14.11.2011 Julkinen Pernajan saariston vesiosuuskunta c/o Juhani Räty (saantitodistus) Sarvisalontie 1055 07780 Härkäpää PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA 1.1.2009 ALKAEN 1 YLEISTÄ 1.1 Maa-ainesten ottamishakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ.

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. 1(7) OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös asemakaavan

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS LAUKAA, LIEVESTUORE PIENIRÄLSSI 410-407-12-388 1(6) Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

250/ /2016 MHS. Tiivistelmä

250/ /2016 MHS. Tiivistelmä 88 Lausunto Esbogård Ab:n maa-ainesten ottolupahakemuksesta Espoon kaupungin Peringin kylässä osille kiinteistöjä RN:ot 1:15, 2:17 ja 3:21 sekä osalle kiinteistöä RN:o 3:15 Järvikylän kylässä 250/05.03.04/2016

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015 KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223d Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut Ympäristö- ja tekninen lautakunta 72 25.05.2016 Maa-aineslupapäätös, Lemminkäinen Infra Oy, Timola YMPTEKLT 72 104/10 03 00/2016 Ympäristötarkastaja Hakija Lemminkäinen Infra Oy PL 169 (Salmisaarenaukio

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

117 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA

117 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA , TUUSULA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 14.12.2010 31 Dno KYK:442 /2009 117 LATTUNEN ARMAS / MAA-AINESTEN OTTOLUPA JA ALOITUSLUPA, KALLION LOUHINTA, TILA MIKKOLA 858-411-9-29, TUUSULA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta

Lisätiedot

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 6.5.2014 KORJATTU SUUNNITELMA 16.3.2015 RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Pyhäjoen kunnan tekninen

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.2.2010 51 Dno KYK:497 /2009 14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.2010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ

NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ KU-YK 16/14.2.2017 Maa-ainesten ottolupapäätös annetaan julkipanon jälkeen 20.2.2017 ASIA

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia.

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia. KUOPION SEUDUN MAAKUNTAKAAVA Kallionmurskaus - ja rakennuskivikohteet Muistio / jk/9.10.2003 SYKSYN 2003 MAASTOKÄ YNNIT Syksyn 2003 aikana tehtyjen maastokäynnin tarkoituksena oli paikan päällä käyden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Tammelan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn NAANTALIN KAUPUNKI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TAR- 1(5) KASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVON- NASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.6.2011 alkaen Kaupunginhallitus 26.4.2011 184 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely Maakuntahallitus 88 13.06.2016 Lausunto Esbogård Ab:n maa-ainesten ottolupahakemuksesta Espoon kaupungin Peringin kylässä osille kiinteistöjä RN:ot 1:15, 2:17 ja 3:21 sekä osalle kiinteistöä RN:o 3:15

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4 5 VAKUUDET...4 6 PAKKOKEINOPÄÄTÖKSET...4 7 LUVAN VELVOITTEISTA VAPAUTTAMINEN (MAL 13 A )...4

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto 1(6) 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maaaineslain (555/81)

Lisätiedot

3. Osayleiskaavan lainvastaisuus Toivikkeen ja Aittoissuonmäen alueiden osalta.

3. Osayleiskaavan lainvastaisuus Toivikkeen ja Aittoissuonmäen alueiden osalta. Asia: Helsingin hallinto-oikeuden päätös 16.11.2012 nro 12/0996/5 Asian kuvaus: Karkkilan kaupungin selitys valitukseen 3741/1/12, Rudus Oy. VALITUKSEN KOHTEET 1. Toivikkeen suunnitellun maa-ainesten ottoalueen

Lisätiedot

T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 2011 T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA N:o Kv Taksan nimi 11. 4.2011 Maa-aineslupa- ja valvontaviranomaisen taksa Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt

Lisätiedot

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA Honkikankankaan kallioalue

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA Inkoon kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016)

KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016) KOKKOLAN KAUPUNKI Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksynyt 15.6.2016 ( 109) Voimassa 1.7.2016 lukien KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016) 1 SOVELTAMISALA Maa-ainesten

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto 1.5.2015 Maa-ainestaksa Hyväksytty 24.3.2014 x) Voimaantulo 1.5.2014 x) Valtuusto hyväksynyt 14/29.1.2001 ja tarkistanut euromäärät 10/24.3.2014 Muonion kunta

Lisätiedot