Rondo R8 sopimuskohdistus Pikaohje kirjanpitoyksikölle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rondo R8 sopimuskohdistus Pikaohje kirjanpitoyksikölle"

Transkriptio

1 Valtiokonttori Ohje 1 (25) Talous ja henkilöstö Rondo R8 sopimuskohdistus Pikaohje kirjanpitoyksikölle Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, VALTIOKONTTORI Puh , Faksi ,

2 2 (25) Sisällysluettelo 1 Rondo R8 Sopimuskohdistus Ohjeet ja materiaalit Sopimuksen tietojen tallentaminen Sopimusnumero Sähkönsiirtosopimukset Sähkönsiirto-, sähkö-, energia ja kaukolämpökoontilaskujen nimeäminen Sopimuksen päivämäärä Sopimuksen alkamispäivä ja sopimuksen päättymispäivä Toimittaja Diaarinumero Sopimuksen sijaintipaikka Sopimuksen bruttosumma Valuutta Sopimusjärjestelmä Kausi Selite Sopimuslaji Rajoittamaton maksuerä Kiinteä maksuerä Duplikaattisopimus samalla sopimusnumeroolla Laskutussuunnitelma Suunniteltu päivä Bruttosumma Rajoittamaton Maksuerän tunnus Kertamaksu Sopimuksen tiliöinti Tiliöinti Asiatarkastaminen ja hyväksyminen Sopimustietojen tiliöinnin muuttuminen hyväksymisen jälkeen Sopimuksen reitittäminen Sopimuksen asiatarkastaminen Sopimuksen hyväksyminen Sopimuksellinen lasku ilman VSK1-alkuista sopimusnumeroa Sopimuksen muokkaaminen Sopimusten, joiden sopimuslaji on Rajoittamaton maksuerä, muokkaaminen Sopimusten kierron valvonta Valmiit sopimukset Sopimuksen hyväksynyt henkilö siirtynyt muihin tehtäviin Uusi lasku aikaisemmin kohdistuneeseen sopimukselliseen laskuun/maksuerään... 24

3 3 (25) 1 Rondo R8 Sopimuskohdistus 1.1 Ohjeet ja materiaalit Sopimuskohdistuksen avulla automatisoidaan sopimukseen perustuvien ostolaskujen käsittelyä Rondossa. Rondoon tallennettavan sopimuslomakkeen tietojen tulee perustua aitoon olemassa olevaan sopimukseen, esimerkiksi vuokrasopimukseen, puhtaanapitosopimukseen, leasingsopimukseen tai sähkönsiirtosopimukseen. Rondo R8.04 version kanssa on ilmennyt muutamia teknisiä epäyhteensopivuuksia käytettäessä Internet Explorerin versiota 11 (IE 11). Yhteensopivuusongelmia esiintyy sopimuslomakkeelle tietoja tallennettaessa. Ongelman voi ohittaa käyttämällä Mozilla Firefox selainta tai pyytämällä yhteensopivuuslisäosaa Internet Exploreriin. Tarkista virastokohtaiset ohjeistukset tai ole yhteydessä Valtoriin ohjelman asentamiseksi. Sopimuskohdistuksen ajantasaista materiaalia ylläpidetään Valtiokonttorin prosessiohjaus-sivustolla, osoitteessa Tämän lisäksi sivustolta on saatavissa muuta sopimuskohdistukseen liittyvää materiaalia, kuten käyttöönottokoulutuksissa käytetty materiaali. Hankinnasta maksuun prosessin hyvät käytännöt ohje on saatavilla Valtiokonttorin internet-sivujen kautta osoitteesta

4 4 (25) 2 Sopimuksen tietojen tallentaminen Sopimukset käsittelee Rondossa kirjanpitoyksikön sopimusten pääkäyttäjä. Sopimusten pääkäyttäjä luo sopimuksesta asiakirjan Rondoon Rondolomakkeella Uudet sopimukset kansioon: Lisää uusi asiakirja (hiiren oikea painike) Lomakepohja Sopimuslomake Täytä lomake:

5 5 (25) 2.1 Sopimusnumero Sähkönsiirtosopimukset Lomakkeen tiedot täydennetään, ja ne kopioituvat Rondon perustiedoiksi siltä osin kun se on ohjelmassa mahdollista. Lomakkeelle täydennettävät tiedot ovat: Sopimusnumeron eteen laitetaan VSK1-tunnus, jotta myöhemmin verkkolaskut, joilla on sama VSK1-alkuinen sopimusnumero, tunnistuvat sopimuslajiltaan sopimuslaskuksi ja kohdistuvat automaattisesti sopimukseen. Esimerkkitapauksessa sopimuksen numero on 22/2014, jolloin sopimusnumeron eteen listään tunnus VSK1. Näin olleen sopimusnumeroksi muodostuu VSK122/2014, jota käytetään sopimuskohdistustoiminnallisuuden aktivoimiseksi, kun lasku saapuu Rondoon. Sopimusnumero tunnistetaan laskun xmltiedostosta ensisijaisesti Finvoice 2.0 formaatin kentistä AgreementIdentifier tai BuyerReferenceIdentifier. Ilman VSK1-alkuista sopimusnumeroa saapuva sopimuksellinen lasku ei voi kohdistua sopimukseen automaattisesti. Rondoon määriteltävän ja laskulle lisättävän sopimusnumeron perustana kannattaa käyttää sopimuksen oikeaa sopimusnumeroa niin, että tunnus VSK1 lisätään oikean sopimusnumeron eteen. Mikäli tallennettavalle sopimukselle ei ole määritelty sopimusnumeroa, voidaan VSK1-alkuinen muodostaa diaarinumeron perusteella. Sopimusnumeron muodostamisessa ei saa käyttää välilyöntiä ja pilkkua. Nykyinen järjestelmä hyväksyy ääkköset sopimusnumerossa, mutta niiden käyttämistä tulee välttää. Sähkönsiirtosopimuksien numeroinnin osalta noudatetaan tiettyä kaavaa, josta on esimerkit alla. Sähkönsiirtolaskujen sopimuslajiksi tulee valita rajoittamaton maksuerä sopimuksen perustietoja täytettäessä. Sopimuslaji Rajoittamaton maksuerä on käytössä myös sähkö-/energialaskuilla. Yksittäisen käyttöpaikan sopimusnumero voidaan muodostaa kahdella eri vaihtoehtoisella tavalla: 1) Sähkönsiirtosopimuksien nimeäminen yksittäisen käyttöpaikan osalta: VSK1NAA , jossa VSK1 on sopimuksen etuliite. NAA000 kertoo, että kyseessä on Naantalin Energia Oy:n käyttöpaikkaa koskeva sähkönsiirtolasku. Sähkönsiirtoyhtiö kerrotaan sopimusnumerolla kuudella merkillä, sähkönsiirtoyhtiön lyhenteen ollessa kolmemerkkinen, merkkimäärä täytetään kolmella nollalla käyttöpaikan numero. 2) Vaihtoehtoinen tapa muodostaa yksittäisen käyttöpaikan sopimusnumero on lisätä käyttöpaikkanumeron eteen sopimuskohdistuksen VSK1-alkuosa sekä käyttöpaikan numero. Tällöin esimerkiksi käyttöpaikkanumeron ollessa voidaan sopimusnumeroksi muodostaa VSK Samaa menettelyä voidaan käyttää myös sähkö- ja energialaskujen (myös osalta. Suositeltavaa on kuitenkin nimetä sopimukset yhteneväisesti kirjanpitoyksikön sisällä Sähkönsiirto-, sähkö-, energia ja kaukolämpökoontilaskujen nimeäminen Sähkönsiirto-, sähkö- ja energiakoontilaskujen sekä kaukolämpö ja kaukokylmäkoontilaskujen nimeämisessä tulee käyttää allaolevaa nimeämismallia:

6 6 (25) Esimerkki sähkönsiirron koontilaskun sopimusnumerosta: VSK1KOONTIELY1201, jossa VSK1 KOONTI ELY12 on sopimuksen etuliite kertoo, että kyseessä on koontilasku kertoo, että kyseessä on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koontisopimus/-lasku 2.2 Sopimuksen päivämäärä 01 kertoo, että kyseessä on järjestyksessään ensimmäinen Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koontilasku. Koontilaskujen tallentamisessa on tärkeää huomioida, että sopimuslomakkeen Selite kenttään tulee tallentaa niiden käyttöpaikkojen numerot, joita koontilaskulla laskutetaan. Sopimuksen päivämäärä on sopimuksen päivämäärä Rondossa, ei siis sopimuksen allekirjoituspäivämäärä tai alkuperäisen sopimuksen alkamispäivämäärä. Yleensä sopimuksen päivämääräksi valitaan tallennuspäivä. Sopimuksen päivämäärää syötettäessä tulee huomioida, että sopimuksen perustietoihin ja tiliöintiin tallennettavien tietojen (kuten toimittaja, tilit, arvonlisävero) tulee olla voimassa Rondossa kaudella, jolla sopimukselle tulee laskuja. 2.3 Sopimuksen alkamispäivä ja sopimuksen päättymispäivä 2.4 Toimittaja 2.5 Diaarinumero 2.6 Sopimuksen sijaintipaikka 2.7 Sopimuksen bruttosumma 2.8 Valuutta Sopimukset tallennetaan Rondoon lähtökohtaisesti sopimuskaudeksi. Esimerkiksi sähkönsiirtosopimukset ovat voimassa neljä vuotta. Jos sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, kannattaa sopimuksen alkamispäivä ja päättymispäivä Rondossa harkita tapauskohtaisesti. Sopimuksen / sopimuksellisten laskujen toimittaja. Taustalla ei ole valintalistaa, joten toimittajan nimi on kirjoitettava sopimuslomakkeelle. Sopimuksen saama diaarinumero asianhallintajärjestelmässä. Mikäli sopimuksella ei ole diaarinumeroa, on suositeltava hakea sopimukselle diaarinumero. Esimerkiksi asianhallinta- tai sopimushallintajärjestelmän nimi Sopimuksen bruttosummaksi tallennetaan arvio koko sopimuskauden bruttosummasta. Valuuttana käytetään euroa (EUR)

7 7 (25) 2.9 Sopimusjärjestelmä 2.10 Kausi 2.11 Selite Rondo-lomake 1 Käytössä on avoin teksti-kenttä. Selite kenttää kannattaa hyödyntää lisätietojen tallentamisessa. Esimerkiksi vuokrasopimusten osalta selite-kenttään voidaan täyttää vuokrakohteen osoitetieto. Sähkönsiirtolaskujen osalta on sovittu, että kenttään tallennetaan koontilaskun ollessa kyseessä käyttöpaikat, joita koontilasku koskee.

8 8 (25) Kuvassa näkyvää avoin teksti kenttää tulee hyödyntää lisätietoja tallentaessa. Tallennettua sopimuslomaketta ei voi tallennuksen jälkeen enää muokata. Tallenna lomake. Tallennettu lomake saa yksilöivän asiakirjanumeron: Tallennettu sopimus löytyy uusista sopimuksista asiakirjanumeron perusteella. Avaa sopimus:

9 9 (25) Tallennettu sopimus voidaan avata asiakirjanumerosta (CaseId). Avatun sopimuksen perustiedot ovat vasemmalla. Tiliöintitiedot tallennetaan normaalien ostolaskujen tapaan. Muut tarvittavat perustiedot täydennetään Perustiedot-ikkunassa. Pakollisia tietoja ovat mm. organisaatio, sopimusnumero, toimittaja, sopimuksen päivämäärät, sopimuksen bruttosumma, sopimuslaji, historian kopiointi ja laskutussuunnitelma sekä toleranssiryhmä mikäli tallennettavan sopimuksen sopimuslaji ei ole rajoittamaton maksuerä. Joillekin kirjanpitoyksiköille on valtuuksin määritelty myös muita pakollisia kenttiä, kuten talousyksikkö.

10 10 (25) 2.12 Sopimuslaji Rajoittamaton maksuerä Kiinteä maksuerä Rajoittamaton maksuerä on tarkoitettu toistaiseksi ainoastaan - sähkönsiirtolaskuja, - sähkö-/energialaskuja, - kaukolämpö ja -kylmälaskuja varten. Kaikkien muiden laskujen osalta tulee sopimuslajiksi valita kiinteä maksuerä. Kiinteää maksuerää käytettäessä on käytössä yhden euron toleranssi. Ennen syyskuuta 2015 tallennettujen sopimusten sopimuslajin muokkaaminen tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa kun sopimus keskeytetään ja sopimuksen perustietoja muokataan. Tällöin sopimuksen sopimuslaji kenttä muuttuu punaiseksi ja sopimukselle tulee tallentaa sopimuslajiksi jo kiinteä maksuerä tai rajoittamaton maksuerä.

11 11 (25) Sopimuksen bruttosumma tulee rajoittamattoman maksuerän ollessa kyseessä päivittää tässä vaiheessa vastaamaan yhden vuoden bruttosummaa. Esimerkki: Sopimuslomakkeella sopimuksen voimassaoloaika on neljä vuotta ja sopimuskauden bruttosumma euroa, ensimmäisen vuoden brutto ja sopimuksen perustietoihin tallennettava brutto euroa. Tallenna sopimuksen perustiedot Duplikaattisopimus samalla sopimusnumeroolla 2.14 Laskutussuunnitelma Mikäli sopimuksesta on kierrossa duplikaatti samalla sopimusnumerolla (tupladokumentti), ohjelma huomauttaa duplikaatista. Sopimusten pääkäyttäjä voi tallentaa järjestelmään tupla-dokumentin huomautuksesta huolimatta. Tässä tilanteessa kannattaa huolehtia, että sopimus, johon laskujen halutaan jatkossa kohdistuvan on hyväksyttynä hyväksytyt kansiossa ja muut sopimukset ovat valmiit kansiossa ja niiltä on poistettu tarpeettomat maksuerät. Siirry laskutussuunnitelman laatimiseen. Laskutussuunnitelma aukeaa perustiedoissa olevasta ikkunasta: Laskutussuunnitelmaa laatiessa kannattaa varmistua, että selaimen zoomaus on asetettu vähintään 100% tarkkuuteen, jotta laskutussuunnitelman ikkuna näkyy oikein. Jos laskutussuunnitelmaa ei tehdä, sopimus voidaan kuitenkin kierrättää, mutta kun sopimus on hyväksytty, ei siihen voi kohdistaa laskuja. Siksi viimeistään sopimuksen hyväksyjän tulee tarkistaa, että sopimuksella on laskutussuunnitelma tehtynä. Laskutussuunnitelma tehdään eräperusteisena. Kausittainen ei ole käytössä. Sopimusten, joiden sopimuslaji on Kiinteä maksuerä, arvot syötetään bruttosummina. Sopimusten, joiden sopimuslaji on Rajoittamaton maksuerä erien summat syötetään rajoittamattomina. Molemmissa tapauksissa laskutussuunnitelman rivi voidaan määritellä kertamaksuksi sopimuksilla joiden maksuerät ovat rajoittamattomia, tämä on pakollinen tieto. Pakollisia laskutussuunnitelmalle täydennettäviä tietoja ovat:

12 12 (25) Suunniteltu päivä Bruttosumma Rajoittamaton Maksuerän tunnus Kertamaksu Suunniteltu päivä on tulevan laskun eräpäivä. Laskutussuunnitelmaa laadittaessa tulee olla tietoinen sopimukseen kohdistuvien laskujen eräpäivistä. Suunniteltu päivä on merkityksellinen tieto laskun kohdistamisen kannalta. Saapuvan laskun eräpäivä ei voi olla ennen sopimuksella suunniteltua eräpäivää. Mikäli suunniteltu päivä on ennen laskun eräpäivää, lasku ei kohdistu automaattisesti sopimukseen. Saapuvan laskun eräpäivä voi olla 21 päivää myöhäisempi kuin suunniteltu päivä. Esimerkiksi jos vuokrasopimuksen laatimisen yhteydessä on sovittu, että vuokralaskun eräpäivä on kuukauden 5. päivä, niin suunniteltu päivä tulee asettaa laskusuunnitelmalle samalle päivälle kuin sovittu eräpäivä on. Tällöin sopimukseen liittyvät laskut voivat kohdentua 21 päivän ajan sopimukselle, eli tässä tapauksessa kuukauden 5. ja 26. päivän väliselle ajanjaksolle. Laskun poikkeavat eräpäivät Mikäli on tiedossa, että sopimuslaskulle voi kohdistua muusta laskutusrytmistä poikkeava eräpäivä esimerkiksi juhlapyhien tai vuodenvaihteen johdosta, voidaan laskutussuunnitelmalle määritellä sopiva eräpäivä sopimusta tallennettaessa. Käytännössä tämä tarkoittaa laskutussuunnitelmalle ennalta tiedettyjen eräpäivien muuttamista vastaamaan laskun aikaistettua eräpäivää. Saapuvan laskun eräpäivä voi kuitenkin olla 21 päivää myöhäisempi kuin suunniteltu päivä. Mikäli sopimus on jo hyväksytty ja siihen tarvitsee tehdä muutoksia, tulee muutokset tehdä keskeytyksen ja uudelleenhyväksynnän kautta. Bruttosumma on kyseessä olevan erän (laskun) summa. Kohdistuvan laskun bruttosumma voi erota tähän kenttään tallennetusta bruttosummasta +/- 1 euroa. Laskut, joissa käytetään sopimuslajina rajoittamatonta maksuerää perustuvat sopimuksen bruttosummaan, ovat rajoittamattomia => Lisää ruksi, jolloin bruttosumma kenttä tyhjenee. Kohdistuvan laskun summa voi olla enintään vuosittaisen bruttosumman suuruinen. Mikäli sopimukseen on jo kohdistunut laskuja, seuraavien laskujen bruttosumma voi olla enintään avoinna olevan bruttosumman suuruinen. Maksuerän tunnuksella yksilöidään laskutussuunnitelman rivi. Numerointi 1, 2, 3, 4 jne. Maksuerän numero laskutussuunnitelmalla on lisättävä manuaalisesti. Jokaisen maksuerän eteen on merkittävä maksuerän tunnus. Laskutussuunnitelmalla on mahdollista rajata suunniteltuun päivään kohdistuvien laskujen lukumäärä yhteen / suunniteltu päivä => Lisää ruksi. Laskut, joissa käytetään sopimuslajina rajoittamatonta maksuerää tulee määritellä kertamaksuiksi.

13 13 (25) Aseta laskutussuunnitelma ja tallenna sopimuksen perustiedot uudelleen. Alla esimerkki sopimuksen laskutussuunnitelmasta, jossa summa on rajoittamaton ja jokainen suunnitelman rivi on määritelty kertamaksuksi. Rajoittamattoman sopimuksen laskutussuunnitelman rivit voi tallentaa koko sopimuskaudeksi, vaikka sopimuksen perustietojen bruttosummaksi tallennetaan aluksi ensimmäinen vuoden bruttosumma. 3 Sopimuksen tiliöinti 3.1 Tiliöinti Sopimus tiliöidään vastaavasti kuin ostolaskut Rondossa. Rondo jakaa tiliöintirivit prosentuaalisesti tiliöinnin mukaisesti. Kieku instassissa tiliöintisäännöt ja tiliöintitäydennykset tulevat Kiekusta, jolloin validointisääntöjen vastainen tiliöinti ei ole mahdollista. Sopimuksen tilöinnissä on käytettävä alv-koodia. Tiliöinnissä tulee käyttää bruttolaskentaa. Jos tiliöintiä tehdessä Rondon Kieku-instanssissa sopimuksen tiliöintiriville kirjoitetaan Selite -kenttään tekstiä, niin tämä teksti siirtyy ainoastaan kirjanpidon

14 14 (25) 3.2 Asiatarkastaminen ja hyväksyminen raporteille. Kirjanpidon raporteille ei siis välity toimittajan nimeä tässä tapauksessa. Mikäli tiliöintirivin Selite kenttä jätetään tyhjäksi, niin kirjanpitoon siirtyy toimittajan nimi sekä toimittajanumerotieto. Sopimukset lähetetään hyväksymiskierrolle joko valmiiksi asiatarkastettuna jolloin sopimus menee suoraan hyväksyjälle hyväksyttäväksi (Huom! vaatii että sopimuksen pääkäyttäjällä on sopimuskierrossa määriteltynä tehtävä asiatarkastus), tai peruskierrolle asiatarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi. Kun sopimus on hyväksytty ja siirtynyt Hyväksytyt sopimukset kansioon, ja sillä on laskutussuunnitelma, niin siihen voidaan kohdistaa laskuja. 3.3 Sopimustietojen tiliöinnin muuttuminen hyväksymisen jälkeen Mikäli sopimuksen tiliöintiin tulee muutoksia hyväksymisen jälkeen, tulee sopimus keskeyttää ja tämän jälkeen muuttaa tarvittavat tiliöinnit sopimukselle. Tällöin vanhat tiliöintirivit tulee kokonaan poistaa ja uudet rivit tehdä kokonaan uusina. Tiliöintikenttään kirjoitussuojattu lisätään ruksi. Tämä estää sopimukseen kohdistuvien laskujen tiliöinnin muuttamisen kohdistuksen jälkeen. Tiliöintimallien hyödyntäminen on mahdollista. Tallenna tiliöinti. 3.4 Sopimuksen reitittäminen Reititä sopimus joko asiatarkastettavaksi tai suoraan hyväksyttäväksi. Mikäli sopimus lähetetään suoraan hyväksyjälle, tulee sopimusta tallentaneella henkilöllä olla oikeus asiatarkastaa sopimus. Sopimuksen reitittäminen asiatarkastettavaksi:

15 15 (25) Sopimuksen reitittäminen suoraan hyväksyjälle: 4 Sopimuksen asiatarkastaminen Sopimuksen kirjanpitoyksikössä Rondoon tallentanut henkilö voi oikeuksiensa puitteissa toimia myös sopimuksen asiatarkastajana. Sopimuksen voi myös reitittää eri henkilölle asiatarkastettavaksi:

16 Asiatarkastettava sopimus avataan CaseId numerosta. Seuraavaksi näytölle aukeaa alla oleva näkymä. Asiatarkastaja lisää sopimukselle tiliöintitiedot. 16 (25)

17 17 (25) Asiatarkastaja reitittää sopimuksen eteenpäin hyväksyjälle: 5 Sopimuksen hyväksyminen Hyväksyttäväksi lähetetty sopimus löytyy kansiosta Sopimukset Omat sopimukset Hyväksyttävät: Hyväksyttävä sopimus avataan CaseId numerosta. Seuraavaksi näytölle aukeaa alla oleva näkymä. Hyväksyjä tarkastaa mm. laskutussuunnitelman tiedot.

18 Laskutussuunnitelma löytyy sopimuksen perustietojen kautta: 18 (25)

19 Hyväksyjä hyväksyy sopimuksen Reititä painiketta käyttäen. 19 (25)

20 20 (25) Sopimuksen hyväksyjä syöttää hyväksymissalan, jolloin tallennettu sopimus siirtyy omat sopimukset kohdassa Hyväksytyt -kansioon. 6 Sopimuksellinen lasku ilman VSK1-alkuista sopimusnumeroa 7 Sopimuksen muokkaaminen Mikäli sopimukselliselta laskulta puuttuu VSK1-alkuinen sopimusnumero, kirjapitoyksikkö on yhteydessä toimittajaan ja pyytää toimittajaa lisäämään sopimusnumeron seuraaville laskuille. Ilman sopimusnumeroa Rondoon saapunut lasku kierrätetään kirjanpitoyksikössä kuten muutkin ostolaskut. Sopimukset tallennetaan Rondossa voimassaoleviksi lähtökohtaisesti sopimuksen voimassaoloajaksi. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten osalta voi olla tapauskohtaisesti hyvä asettaa sopimukselle päättymispäivämäärä. Sopimuskauden aikana sopimuksiin tulevat muutokset (esim. tiliöinti, indeksikorotus, maksuerän merkintä täysin kohdistetuksi) tallennetaan sopimukselle sopimuksen keskeytyksen ja uudelleen hyväksynnän kautta. Sopimuksen keskeyttää ja muutokset sopimukselle tekee kirjanpitoyksikön sopimusten pääkäyttäjä. Mikäli sopimukselle tallennettu toimittaja tai sopimusnumero muuttuvat, tulee sopimuslomake tallentaa kokonaan uusilla tiedoilla. Esim. vuokran indeksikorotuksen myötä muuttunut suunniteltu maksuerä tallennetaan laskutussuunnitelmalle sopimuksen keskeytyksen kautta. Hae keskeytettävä sopimus Hyväksytyt kansiosta ja avaa sopimus CaseId:stä:

21 Hylkää sopimus: 21 (25)

22 22 (25) Sopimus siirtyy sopimusten kierron keskeytetyt kansioon: Avaa keskeytetty sopimus CaseId:stä. Avaa laskutussuunnitelma sopimuksen perustiedoista. Niiden laskutussuunnitelman rivien päivittäminen ei ole mahdollista, joihin on kohdistunut laskuja. Kohdistumattomien rivit ovat aktiivisena ja muokattavissa. Päivitä uusi arvo niille laskussuunnitelman riveille, joita muutos koskee ja aseta (tallenna) laskutussuunnitelma: Tallenna myös sopimuksen perustiedot, koska laskutussuunnitelman muokkaaminen on perustiedoissa tehtävä toimenpide.

23 23 (25) Sopimuksen kommenttiin kannattaa lisätä tieto laskutussuunnitelmaan tehdyistä muutoksista myöhempää käyttöä varten. Sopimus reititetään muutosten tallentamisen jälkeen uudelleen hyväksymiskierrolle. Kun sopimus on hyväksytty, siihen voi jälleen kohdistua laskuja sopimuksella ja laskutussuunnitelmalla voimassa olevin ehdoin. Mikäli sopimuksen tiliöintiin tulee muutos kesken sopimuskauden, tulee huomioida, että sopimuksen päivämäärän sopimuksen perustiedoissa tulee olla samalta kaudelta kuin sopimukselle tallennettava tiliöinti. Esim. vuoden vaihteessa sopimukselle tulee uusi seurantakohde, joka on Rondossa voimassa alkaen. Sopimuksen päivämääräksi sopimuksen perustietoihin tulee muuttaa Kaikkien tiliöinnissä olevien käytettävien tilien ja seurankohteiden tulee olla voimassa Kun sopimuksen tiliöintiä muokataan, tulee kirjoitussuojattu täppä ottaa pois ennen muutosten tekemistä. Kun muutokset on tehty, tulee täppä asettaa uudelleen ennen tallentamista. 7.1 Sopimusten, joiden sopimuslaji on Rajoittamaton maksuerä, muokkaaminen Sopimuksen bruttosummaksi sopimuksen perustietoihin on ensimmäistä kertaa sopimusta tallennettaessa tallennettu ensimmäisen sopimusvuoden bruttosumma. Vuoden vaihteessa bruttosummaa on tarpeen päivittää (kasvattaa), jotta myös seuraavan kalenterivuoden aikana saapuvat laskut voivat kohdistua sopimukseen. Bruttosummaa muokataan sopimuksen keskeyttämisen kautta (kts. edellä kuvattu sopimuksen keskeyttäminen). Kun sopimus on keskeytetyt kansiossa, perustietojen bruttosummaksi tallennetaan bruttosumma, joka kattaa jo kohdistuneet laskut sekä seuraavalla kalenterivuodella kohdistuvaksi arvioidut laskut. Esimerkissä ensimmäisen kalenterivuoden bruttosumma on ollut euroa, uudeksi bruttosummaksi tallennetaan euroa. Koko sopimuskauden bruttosumma, joka on tallennettu sopimuslomakkeelle, on euroa. Tallenna muutos. Sopimuksen tiliöintisumma tulee päivittää vastaamaan uutta bruttosummaa eli tiliöimättä tulee olla 0 euroa. Tallenna tiliöinti ja lähetä sopimus hyväksyjälle (asiatarkastajalle) hyväksyttäväksi:

24 24 (25) 8 Sopimusten kierron valvonta 9 Valmiit sopimukset Kuvassa näkyvä sopimuslajin Sähkönsiirto nimi on alkaen rajoittamaton maksuerä. Toinen mahdollinen sopimuslaji on kiinteä maksuerä. Kirjanpitoyksikön sopimusten pääkäyttäjän tehtäviin kuuluu sopimusten kierron valvonta kirjanpitoyksikössä. Kun sopimus on mennyt umpeen, päättymispäivä on vanhentunut tai sopimukselle ei enää tule kohdistettavia laskuja, sopimusten pääkäyttäjä (kirjanpitoyksikkö) siirtää sopimuksen Hyväksytyt kansiosta Valmiit kansioon. 10 Sopimuksen hyväksynyt henkilö siirtynyt muihin tehtäviin Tilanteessa, jossa sopimuksen allekirjoittanut henkilö (asiatarkastaja tai hyväksyjä) ei enää työskentele tehtävässä, jossa ollessaan hän on sopimuksen allekirjoittanut, tulee sopimus hyväksyttää uudelleen keskeytyksen kautta. Mikäli sopimuksen hyväksyneen henkilön tunnus on poistettu Rondosta, mutta sopimusta ei ole kierrätetty uudella hyväksyjällä, siirtyy sopimukseen kohdistunut lasku liittymän hylkäämiin laskuihin export liittymässä. 11 Uusi lasku aikaisemmin kohdistuneeseen sopimukselliseen laskuun/maksuerään Tilanteessa, jossa sopimuksen maksuerään on kohdistunut lasku ja lasku on siirtynyt kohdistuneena arkistoon, ei kyseiseen maksuerään voi enää kohdistua uusia laskuja eikä aikaisemmin kohdistunutta maksuerää voi enää muuttaa tai korjata. Mikäli jo kohdistuneeseen maksuerään saapuu uusi sopimuksellinen lasku, tulee uusi lasku kierrättää virastossa. Kohdistuneeseen maksuerään ei voi tehdä muutoksia. Esimerkki: Sopimuksellinen veloituslasku on kohdistunut laskutussuunnitelmaan ja siirtynyt Rondon arkistoon. Lasku on kuitenkin ollut virheellinen, joten laskuun toimitetaan hyvityslasku sekä uusi sopimuksellinen veloituslasku. Edellä kuvatussa tilanteessa Palkeet kohdistaa hyvityslaskun sopimukseen ja lähettää hyvityslaskun kiertoon virastoon. Vastaavasti uusi lasku toimitetaan hyväksymiskiertoon virastoon.

25 25 (25)

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Hankinnasta maksuun -prosessin kehittämishanke (hama)

Hankinnasta maksuun -prosessin kehittämishanke (hama) Hankinnasta maksuun -prosessin kehittämishanke (hama) Tulokset ja jatkotoimenpiteet Keijo Kettunen, maksuliikepäällikkö, Valtiokonttori Valtio Expo, Keijo Kettunen 19.5.2015 Hankinnasta maksuun -prosessin

Lisätiedot

A Basware Presentation. Laskuautomaatio. Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti

A Basware Presentation. Laskuautomaatio. Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti A Basware Presentation Laskuautomaatio Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti Basware Invoice Processing ja toistuvaislaskut Invoice Processing: Kuinka tehostat toistuvaislaskujen käsittelyä. Näe myös

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen:

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET 1.1.2010 Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: EU-palvelumyynti EU-palveluostot Kolmikantamyynti Yrityksen perustiedot_verokannat Perusta mallikuvan mukainen uusi verokanta EU-palvelumyynti

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Tikon etasku integraatio

Tikon etasku integraatio 2018 1 (18) Tikon etasku integraatio 2018 2018 2 (18) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito 27.11.2017 1 (16) Tikon Kirjanpito etasku 27.11.2017 2 (16) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja

Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (11) Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. 09 77 251, Faksi 09

Lisätiedot

P2P MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJE

P2P MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJE P2P MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJE 15.07.2019 Sisällys 1 Sisäänkirjautuminen Professional-käyttäjänä maksusuunnitelmiin... 3 2 Maksusuunnitelmat... 4 2.1 Aikaperusteisen maksusuunnitelman luonti...

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA

ASTERI OSTORESKONTRA ASTERI OSTORESKONTRA SUORAVELOITUS POISTUI VERKKOLASKU YLEISTYY VERKKOLASKUN SISÄÄNLUKU MONEEN YRITYKSEEN/TALOYHTIÖÖN KERRALLAAN 10.4.2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja

Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (10) 26.9.2013 Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. 09 77 251, Faksi 09 772 5208,

Lisätiedot

OHJE TOIMINTARYHMILLE

OHJE TOIMINTARYHMILLE OHJE TOIMINTARYHMILLE Käyttäjätunnusten aktivointi ja oikeuksien hakeminen Pääsynhallinnassa Päivitetty 7.11.2013 Kun tietosi on tallennettu Pääsynhallintaan, saat kolme sähköpostia. 1. Uusi käyttäjätunnus

Lisätiedot

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos Ohessa koontia arvonlisäverokannan muutoksiin liittyen Tuomas Niemi / Tietokari Oy T i e t o k a r i O y I d e n t o i G r o u p K e l l o n k ä r k i 1 0 7 0

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Täsmäytys kuinka tehostat tilauksellisten ja toistuvaislaskujen käsittelyä

Täsmäytys kuinka tehostat tilauksellisten ja toistuvaislaskujen käsittelyä Täsmäytys kuinka tehostat tilauksellisten ja toistuvaislaskujen käsittelyä Kristiina Roni, Lead Training Consultant Risto Hautala, Lead Interface Consultant Basware Experience User Forum Collaborate. Innovate.

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos 1.1.2013 Ohessa koontia arvonlisäverokannan muutoksiin liittyen Tuomas Niemi / Identoi Oy I d e n t o i O y K e l l o n k ä r k i 1 0 7 0 4 6 0 K u o p i o 010-4

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 09/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö 1 Käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Valtion verkkolaskutuspalvelu

Valtion verkkolaskutuspalvelu Valtiokonttori Liite 4 Hallinnon ohjaus 1 (15) Valtion verkkolaskutuspalvelu Liite Valtiokonttorin 5.3.3012 antamaan ohjeeseen Valtionhallinnon ostolaskut verkkolaskuiksi (Dnro 66/03/2012) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa CSP toimittajan luoma katalogi tarkoittaa Coupassa toimittajan tekemää katalogia, joka lähetetään Parmalle Coupan kautta hyväksyttäväksi. Coupan toimittajaportaalin Luettelot -välilehdeltä pääset katalogin

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn

Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn (Turveruukki Oy) 20.1.2017 1 Mikä on P2P? Basware P2P on sähköinen ostolaskujen kierrätysjärjestelmä, jonka avulla voidaan hoitaa ostolaskujen

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Käyttöohje. Ohje toimittajalle excel-tuoteluettelon toimittamiseen. Valtiokonttori. Versio 1.2. Basware Buyer Catman

Käyttöohje. Ohje toimittajalle excel-tuoteluettelon toimittamiseen. Valtiokonttori. Versio 1.2. Basware Buyer Catman Käyttöohje Ohje toimittajalle excel-tuoteluettelon toimittamiseen Valtiokonttori Versio 1.2 Basware Buyer Catman Sisältö 1 Yleistä... 3 2 Tuoteluettelo excel... 4 2.1 Asiakkaan ja toimittajan tunnisteet...

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Rekisteröintiohjeet siirryttäessä vanhasta koulutusrakenteesta uuteen koulutusohjelmaan (Iso pyörä)

Rekisteröintiohjeet siirryttäessä vanhasta koulutusrakenteesta uuteen koulutusohjelmaan (Iso pyörä) Rekisteröintiohjeet siirryttäessä vanhasta koulutusrakenteesta uuteen koulutusohjelmaan (Iso pyörä) Tämä ohje sisältää Oodiin rekisteröintiohjeet opintojen eri vaiheissa tapahtuvaan siirtymiseen vanhasta

Lisätiedot

2019/01/11 04:11 1/2 Asiakas

2019/01/11 04:11 1/2 Asiakas 2019/01/11 04:11 1/2 Asiakas Table of Contents Asiakas... 1 Käyttö... 1 1. Välilehti / Yleistieto... 1 2. Välilehti / Kontaktit:... 3 Painikkeet / Yhteyshenkilö... 3 3. Välilehti / Yhteyshenkilö... 3 4.

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Sonet laskutusliittymä

Sonet laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Kustannuspaikat... 3

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

Hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen kirjanpitoyksiköissä

Hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen kirjanpitoyksiköissä Hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen kirjanpitoyksiköissä Hankinnasta maksuun prosessin kehittäminen (HAMA) hankkeen lopputulosten hyödyntäminen Taustaa 2 Tavoiteltava taloushallinnon tuottavuuskehitys

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

CLASSIC WINTIME - TOIMITTAJAN ENNAKKOPERINTÄREKISTERIPÄIVÄ

CLASSIC WINTIME - TOIMITTAJAN ENNAKKOPERINTÄREKISTERIPÄIVÄ CLASSIC WINTIME - TOIMITTAJAN ENNAKKOPERINTÄREKISTERIPÄIVÄ 1 Yleistä Verottajan vastaustiedostossa kerrotaan ainoastaan y-tunnus sekä tieto siitä, onko ennakkoperintärekisteröinti voimassa vai ei. Verohallinto

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

OHJEITA RAPORTOINTIIN 6. Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla

OHJEITA RAPORTOINTIIN 6. Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla OHJEITA RAPORTOINTIIN 6 Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla Versio 1.0.2/17.6.2013 Valtiokonttori Ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Tulossopimuksen laadintapohja... 3 2 Tulostavoiteasiakirjan

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta kortinhaltijan

Lisätiedot

Lakialoite/Puhemiesneuvoston ehdotus -asiakirjamallin käyttö

Lakialoite/Puhemiesneuvoston ehdotus -asiakirjamallin käyttö Sivu 1 / 7 Lakialoite/Puhemiesneuvoston ehdotus -asiakirjamallin käyttö (seuraavassa ohjeessa esimerkkinä on lakialoite; puhemiesneuvoston ehdotuksen asiakirjamalli toimii samalla tavoin) 1. Avaa Word-tekstinkäsittely

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR Suomen johtava projektipankki Mobiili-TR ja MVR Sisällysluettelo SokoPro MVR-Mittari...4 Mobiili-MVR...7 Mobiili-MVR Valitse projektipankki...8 Mobiili-MVR Valitse mobiili-mvr...9 Mobiili-MVR Uusi mittari...11

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) KIERRONVALVOJAN JA MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJEET

P2P (ALUSTA) KIERRONVALVOJAN JA MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJEET Ostoreskontra P2P (Alusta) Professional-käyttäjän ohjeet Sivu 1 / 63 P2P (ALUSTA) KIERRONVALVOJAN JA MAKSUSUUNNITELMIEN YLLÄPITÄJÄN OHJEET Sisällys 1 Sisäänkirjautuminen Professional-käyttäjänä... 3 2

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3 Visma Approval Center Versiosaate 1.3 Visma Approval Center - Versiosaate 1.3 Kaikkia koskettavat kehitykset Muutokset käyttöliittymän välilehdissä Tarkastajat ja hyväksyjät näkevät ylävalikon jatkossa

Lisätiedot

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty 13.12.2018 Linkki TEM:iin löytyy Wellamo-opiston Extranetistä www.wellamo-opisto.fi TEM-käyttäjätunnus on palkkalaskelmastasi

Lisätiedot

VAAKAPESÄSEURANNAN KÄYTTÖOHJEET

VAAKAPESÄSEURANNAN KÄYTTÖOHJEET VAAKAPESÄSEURANNAN KÄYTTÖOHJEET Sisällys 1 Lyhyesti vaakapesäsovelluksesta... 1 2 Vaakapesätietojen selaus... 1 3 Kirjautuminen tunnuksilla... 5 4 Omien tietojen tarkistus... 5 5 Omat vaakapesät... 6 1

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn

Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn Basware P2P (Alusta) uusi järjestelmä ostolaskujen käsittelyyn PPSHP Asiakaskoulutukset elokuussa 2017 ostolaskujen tiliöintiä, tarkastamista ja hyväksymistä varten (päivitetty 28.8.2017 Anne Perkiö) 1

Lisätiedot