Talousarvio ja suunnitelma vuosille Hallitus Valtuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Talousarvio ja suunnitelma vuosille Hallitus Valtuusto"

Transkriptio

1 Talousarvio ja suunnitelma vuosille Hallitus Valtuusto

2 Vuoden 2019 talousarvioesityksen lähtökohdat Raamipäätös : jäsenkuntien maksuosuuksien muutos voi olla enintään 2,5 % tilikauden tulos laaditaan 2,042 milj. euroa alijäämäiseksi ja asiakasmaksuissa noudatetaan asetuksen mukaisia enimmäismääriä vuoden 2019 alusta alkaen.

3 Toimintatuotot kasvavat esityksessä 26,4 milj. euroa talousarviosta Jäsenkuntatuotot 14,8 milj. euroa (2,5 %) - Muut tuotot yhteensä 11,5 milj. euroa (6,4 %) - Asiakasmaksuja 2,3 milj. euroa enemmän (8,5 %) Toimintakulut kasvavat 26,8 milj. talousarviosta Työehtosopimus ja yleinen kustannuskehitys 15,5 milj. - Lääke- ja tarvikekustannukset 7,1 milj. - Sopimusvelvoitteet (myös tuloissa mukana) 2,9 milj. - Tutkimus ja kehitys 1,1 milj. - Muut 0,2 milj. Toimintakulut yhteensä 759,4 milj. Toimintamenot yhteensä 798,7 milj. Talousarvioesitys ei sisällä varaumia hoidon kysynnän kasvuun. Rahoituskulut säilyvät maltillisina, 12 kk Euribor lähellä nollaa. Poistot pienenevät eniten U-sairaalan poistojen pienentyessä.

4 Suoritetavoitteet vuonna 2019 MUUTOS % TP 2016 TP 2017 TA 2018 TA 2019 TP17 TA18 SOMAATTINEN HOITO Vuodeosastohoito Hoitojaksot ,7 1,5 Hoitopäivät ,6-0,9 Leikkaustoimenpiteet (A-Q ja Y) ,1 5,1 Keskimääräinen hoitoaika 3,75 3,71 3,76 3,67-0,9-2,4 Avohoito Avohoitokäynnit ,2 1,4 Päiki-toimenpiteet (A-Q ja Y) ,3 3,4 Leikkaustoimenpiteet yhteensä ,9 4,3 PSYKIATRINEN HOITO Vuodeosastohoito Hoitojaksot ,8 6,9 Hoitopäivät ,5-0,4 Keskimääräinen hoitoaika 20,27 21,21 21,69 20,23-4,6-6,8 Avohoito Avohoitokäynnit ,8 1,6 YHTEENSÄ Vuodeosastohoito Hoitojaksot ,9 1,8 Hoitopäivät ,2-0,7 Keskimääräinen hoitoaika 4,28 4,56 4,73 4,61 1,0-2,5 Avohoito Avohoitokäynnit ,0 1,4

5 SITOVAT TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUODELLE 2019

6 Yhteenveto vuoden 2019 kehittämisen keskeisimmistä teemoista ULKOINEN TOIMINTA Sähköiset asiakaspalvelut Katse tukipalveluihin SISÄINEN TOIMINTA Jatkuva parantaminen Yhteistyö kuntien, kuntayhtymien ja korkeakoulujen kanssa Kestävä kehitys Tieto hyötykäyttöön Sote-palvelujen tarkoituksenmukaista uudistamista

7 1) Kehitämme palvelu- ja hoitoketjujamme saatavuuden, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden parantamiseksi Tuotamme lähisairaaloissa erikoissairaanhoitoa kustannus- ja resurssitehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Kaikki erikoissairaanhoidon palvelut tuotetaan laadun ja saatavuuden kannalta entistä tasavertaisemmin kunkin jäsenkunnan asukkaille. Työskentelemme erikoissairaanhoidon palvelurakenteiden yhdistämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi. Plan för förenande av Åbolands sjukhus med ÅUCS färdigställs inklusive uppbyggande av en ny modell hur den svenska vården skall organiseras.

8 1) Kehitämme palvelu- ja hoitoketjujamme saatavuuden, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden parantamiseksi Tuemme palvelujen saatavuutta ja kustannustehokkuutta kohdennetuilla liikkuvilla ja digitaalisilla palveluilla. Sairaanhoitopiirille laaditaan sähköisten palvelujen ja toimintatapojen hallittua käyttöönottoa edistävä tietojärjestelmäinvestointien toteutussuunnitelma. Maakunnan asukkaille on tarjolla entistä kattavammin erikoissairaanhoidon lähipalvelua ja sähköisiä terveyspalveluja. På Åbolands sjukhus grundas under ledning av sjukvårdsdistriktet och ÅUCS en palliativ enhet. Svensk call center-verksamhet inleds i samarbete med EPLL Tavoitat meidät myös digitaalisesti. Omaolon älykkäät oirearviot ovat käytössä EPLL:ssä osana normaalia toimintaa. Tavoitat meidät digitaalisesti viimeistään 30 minuutissa.

9 1) Kehitämme palvelu- ja hoitoketjujamme saatavuuden, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden parantamiseksi Kehitämme hoidon tarpeen arviointia ja hoitoon pääsyä eri asiakasryhmissä ja prosesseissa. Hoitoon pääsyä nopeutetaan sairaanhoitopiirin sisäisissä prosesseissa ja yhdenmukaistamalla hoitoon lähettämisen kriteerejä. Parannamme hoidon tarpeen arviointia puhelimitse ja digitaalisesti yhteisillä välineillä ja molemmilla kotimaisilla kielillä. Lisäämme osaamista kehittääksemme tutkimus- ja tietopalveluissamme sekä toimialueilla konkreettisia tapoja vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden mittaamiseen ja tiedolla johtamiseen. Vahvistamme kehittämistoiminnan resursseja. Laajennamme tietopalvelujamme palvelemaan koko erva-aluetta. Hyödynnämme eri toimijoiden sote-dataa terveyspalvelujen kehittämisessä ja vaikuttavuuden parantamisessa.

10 2) Kehitämme osaamista ja palveluitamme toimimalla kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa. Tunnistamme mahdollisuudet huippuosaamiselle ja tuemme sitä. Haemme ratkaisuja huipputason toiminnalle myös oman toimintamme ulkopuolelta liittoutumalla soveltuvin osin sellaisten toimijoiden kanssa, jotka tuottavat meille tarpeellisia palveluita, mahdollisesti paremmin ja kustannustehokkaammin kuin itse tuotettuna. Sairaanhoitopiirien yhteistyö laajenee erikoissairaanhoidossa ja sen tukipalveluissa. Suunnittelemme sosiaali- ja terveystoimen päivystystoiminnan valmiuskeskuksen toiminnan yhteistyössä Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien sekä alueen sosiaalipäivystysten kanssa.

11 2) Kehitämme osaamista ja palveluitamme toimimalla kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa. Tunnistamme mahdollisuudet huippuosaamiselle ja tuemme sitä. Osallistumme merkittäviksi katsottujen verkostojen toimintaan ja vaikutamme niissä sijoittamalla niihin asiantuntijoitamme. Hyödynnämme niiden tarjoamia tutkimus-, kehittämis- ja koulutusmahdollisuuksia. Åbolands sjukhus genomför framgångsrikt förnyandet av kvalitetserkännandet inom SHQS Panostamme yhteistyöhön korkeakoulujen kanssa opetuksen, koulutuksen ja tutkimuksen aloilla. Tuemme yksikköjemme ja yksilöidemme kykyä oppia ja kehittyä organisaatiomme kaikilla tasoilla. Huippuosaamisyksiköiden toiminta uudistaa sairaanhoitopiiriä.

12 3) Turvaamme henkilöstön työssä jaksamisen ja tasavertaisen kohtelun Huolehdimme sairaanhoitopiirin vetovoimaisuudesta myös kannustavalla palkkauspolitiikalla. Palkkauksella kannustamme hyvään työsuoritukseen ja hyvään, yhteistyötä tukevaan asenteeseen. Analysoimme nykyiset palkat ja sen elementit ja teemme suunnitelman palkkarakenteen kehityksestä vuodelle ) Vahvistamme potilaan osallistumista hoitoonsa ja asiakaskokemuksen huomioimista toiminnassamme Kehitämme asiakaspalautejärjestelmää saadaksemme entistä laajemmin tietoa asiakaskokemuksesta. Hyödynnämme asiakaspalautteen lisäksi enenevässä määrin asiakasraateja, kokemusasiantuntijoita ja muita keinoja tunnistaa palveluun kohdistuvia odotuksia ja valmiuksia. Parannamme asiakaskokemusta eri asiakasryhmissä saamamme palautteen mukaisesti ja raportoimme siitä.

13 5) Edistämme toiminnassamme kestävää kehitystä Laadimme sairaanhoitopiirille kestävän kehityksen toimenpideohjelman ja toimeenpanosuunnitelman. Laadimme kestävän kehityksen toimenpideohjelman ja suunnittelemme sen toimeenpanon. Noudatamme talouden vakauttamissuunnitelmaa, jossa jäsenkuntien maksuosuuksien keskimääräinen kasvu säilyy korkeintaan 3,8 % suuruisena ja lainakanta alle 200 miljoonan euron tasolla. Toiminnan kehys noudattaa talouden vakauttamisohjelmaa vielä vuoden 2019 ajan. Valitsemme vaikuttavat ja kustannustehokkaat hoito- ja toimintamuodot ja noudatamme kestävän kehityksen periaatteita hankinnoissa. Psykiatrisen sairaalan ja Salon sairaalan uudisrakennusten suunnittelu etenee vuoden 2019 aikana. Planering av en ändamålsenlig helhet för tvåspråkig vård i kvarteret Åbolands sjukhus framskrider.

14 Länsirannikon Työterveys Oy Sitovat tavoitteet LRTT on kilpailukykyisin julkisomisteinen työterveyshuoltoorganisaatio Varsinais-Suomessa Kilpailukykyinen hintataso, kevyesti positiivinen tulos toiminnan kehittäminen ja pääomalainan takaisinmaksu huomioiden. Asiakkaan kokemus palveluista raportoidaan seuraavilla tasolla: käyttäjäasiakkaan tyytyväisyys, esimiesasiakkaan tyytyväisyys, työkykykoordinaattorien ja työsuojelun sekä omistaja-asiakkaan tyytyväisyys. 2. Raportoinnin ja mittareiden kehittäminen vaikuttavuuden arviointiin Yhteistyönä shp:n henkilöstöhallinnon edustajien kanssa määritellään ja käyttöönotetaan mittareita, jotka kuvaavat työterveysyhteistyön aikaansaamaa muutosta työntekijöiden työ- ja toimintakyvyssä. Kuvataan, miten työterveysyhteistyön toimintatavat ja käytännöt muuttuvat positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi. 3. Hoitokäytäntöjen kehittäminen VSSHP: Työterveyshuollossa suunnitellaan ja käyttöönotetaan hyviin hoitokäytäntöihin perustuvat ja tasalaatuisesti toteutuvat toimintatavat päihdeongelmaisen työntekijän tutkimus- ja hoitoprosessissa SATSHP: Kognitiivisen ergonomian avulla vähennetään hoitotyön psykososiaalista kuormitusta.

15 Jäsenkuntien maksuosuuksien muutos -% talouden vakauttamisohjelmakaudella % 12,0 10,0 Ensihoito ja yhteispäivystys 8,0 6,0 4,0 2,0 0, ,0 Vakauttamistavoite Keskimääräinen muutos -% Jäsenkuntatuotot muutos % Ohjelmakauden muutos ilman psykiatrian fuusiota mutta ensihoito ja yhteispäivystys sisällytettynä on keskimäärin 3,5 %. Psykiatrian fuusio huomioiden muutos on 4,2 %.

16 Lainakanta ohjelmakauden lopussa 219 milj. euroa 350,0 300,0 250,0 200,0 150,0 170,6 213,7 307,6 268,9 259,2 231,9 219,3 200,6 184,2 182,8 188,5 198,2 Vakauttamisohjelman tavoite 248,0 100,0 50,0 0,

17 Rakennusinvestoinnit perustuvat kiinteistöstrategiaan tavoitteina: Kiinteistöjen rakentaminen ja peruskorjaus tukevat palvelutuotannon ja alueellisen palveluverkon tarkoituksenmukaista kehittymistä Sote-yhteensopivuus pidettävä mielessä Toimivat ja turvalliset tilat henkilöstölle ja potilaille Sisäilmaongelmien vähentäminen, talotekniikan uusiminen ennen kuin se pettää, paloturvallisuus, toiminta uhkaavissa tilanteissa jne. Korjausvelan vähentäminen ja kiinteistöomaisuuden arvon säilytys

18 T3-sairaalahanke (valmistumisaika vuoden 2021 lopulla) 2018 TA T3- Rakentaminen 17,4 M 31 M 40 M 29 M 0,5 M T3- Kiinteistölaitteet ja -järjestelmät 5 M 9 M 7,5 M 0,5 M Rahoitusleasingin osuus (ei sisälly invest.suunn.) 17,4 M 36 M 49 M 36,5 M 1,0 M T3-sairaalan irtaimisto- ja laitehankintaesitykset (ennen karsintaa) 0,4 M 5,1 M 25 M 6,85 M

19 Jatkuvat/käynnistyvät Isot rakennushankkeet TA Uusi pysäköintirakennus 8,5 M 5,0 M A-sairaalan C-siipi 0,36 M 5,5 M 8,7 M A-sairaalan julkisivun kunnostus + B-osa 2,2 M 2,1 M Psykiatrian uudisrakennus 0,5 M 3,5 M 15 M 36 M T3-sairaalan ja Medisiina D:n välinen tila (50%) 0,2 M 0,3 M 0,5 M 0,4 M VSSHP:n hissien saneeraus (1-2 kpl/vuosi) 0,25 M 0,25 M 0,25 M Isotooppiyksikön tilat 0,9 M 2,7 M Rakentaminen yhteensä Tyks Kantasairaalassa 18,7 M 19,25 M 27,4 M 41,65 M 43,55 M

20 Rakentaminen lähisairaalapaikkakunnilla TA Loimaan sairaalan D-osan 2. kerroksen peruskorjaus 1,57 M Loimaan leikkausosaston peruskorjaus pkl-käyttöön 0,86 M 1,8 M 0,2 M Salon laboratorion sisäilmakorjaus ja toiminnalliset muutokset 1,0 M Salon sairaalan uudisosa ja peruskorjaus (50% rahoitus) 0,2 M 0,3 M 4,0 M 9,0 M Vakka-Suomen sairaala, mm. dialyysi- ja skopiayksikön peruskorjaus 1,9 M 0,1 M

21 Investoinnit laitteisiin ja tietojärjestelmiin noudattavat sairaanhoitopiirin strategiaa tavoitteina: Korkean laadun turvaava laitekapasiteetti diagnostiikassa ja hoidossa (sekä tutkimuksessa) Tarkka diagnoosi on edellytys vaikuttavalle hoidolle Kapasiteetin mitoitus on tehtävä palvelukysynnän mukaan hoitoviiveiden torjumiseksi Uusien laitteiden hankinnassa sovelletaan menetelmien arviointimenettelyä (HTA-menettely) ammattilaisten käyttöön sähköiset työ- ja viestintävälineet sekä kehittyneet tietojärjestelmät sähköiset terveyspalvelut kansalaisille

22 Merkittävimmät laitehankinnat TA Medisiina D hankinnat 4,8 M 0,11 M 0,32 M Sädehoitolaitteen uusinta 1,68 M 0,5 M Magneettikuvauslaite/Salo 1,5 M Tietokonetomografialaite/T-sairaala 1,2 M Angiografialaite T-toimenpiderad. 0,8 M O-kaari ja navigaattori 0,7 M Sädehoitolaitteen uusinta 2,8 M Magneettikuvauslaite/Medisiina D 1,95 M 3T MRI/PET/MRI-laitteen osarahoitus 1,5 M Tietokonetomografialaite/TKS 0,85 M Angiolaite*4, korvaava hankinta 0,65 M Suoradigit. natiivikuvauslaite/a-sair 0,5 M SPECT/TT -kamera 0,95 M Tykösädehoitolaitteen uusinta 0,6 M Magneettikuvauslaite/TKS 1,5 M Magneettikuvauslaite/A-sair. 1,5 M Tietokonetomografialaite/T-sairaala 0,85 M Magneettikuvauslaite/A-sairaala 1,5 M Magneettikuvauslaite/T-sairaala 1,5 M Magneettikuvauslaite/A-sairaala 1,95 M PET-TT -laite 1,7 M Magneettikuvauslaite/A-sairaala 1,5 M Tietokonetomografiasimulaattorin uusinta 1,5 M Tietokonetomografialaite/Loimaa 0,85 M Muut Tyksin laite- ja kalustohankinnat yht. 4,0 M 5,2 M 4,8 M 0,5 M

23 Merkittäviä investointipaineita ajoittuu 2020-luvun alkuun Nykyisten potilastietojärjestelmien ylläpito ei enää kannata, vaan ne tulee uusia (vrt. Apotti, meillä Una-hanke) Yhtenäisten ja uusia toimintamalleja tukevien asiakas- ja potilastietojärjestelmien hankkiminen koskee koko sosiaali- ja terveydenhuollon kenttää Sairaanhoitopiirit ja kunnat (maakunnat) pyrkivät tässä muodostamaan järkeviä hankintakonsortioita TA INVESTOINTIMENOT YHTEENSÄ 40,36 M 44,43 M 50,8 M 65 M 60,6 M IT-investoinnit: Una-hankinnat 1,7 M 4,0 M 7,5 M 7,5 M

24 Taloussuunnitelma, vuosi 2020 Kuntayhtymä yhteensä Talous- Talousarviomuutokset 2020 Milj. Suunni- Kasvu arvio 2019 Indeksi- Muut Yhteensä telma % Milj. ' tarkis- talousarvio- Milj tukset muutokset Milj Toimintatuotot Tuotot jäsenkunnilta 608,6 0,0 27,6 27,6 636,2 4,5 Myyntituotot ulkok. ja muilta 69,0 2,1 2,1 71,1 3,0 Muut toimintatuotot 121,1 1,5 1,9 3,3 124,4 2,8 Toimintatuotot yhteensä 798,7 1,5 31,6 33,0 831,7 4,1 Toimintakulut Henkilöstökulut 420,0 11,8 7,5 19,2 439,3 4,6 Palvelujen ostot 149,8 3,4 1,4 4,8 154,6 3,2 Materiaalin ostot 167,3 2,7 2,2 4,9 172,2 2,9 Muut toimintakulut 22,3 0,2 0,2 0,4 22,6 1,7 Toimintakulut yhteensä 759,4 18,1 11,2 29,3 788,7 3,9 Nettorahoituskulut -3,2 0,0-0,9-0,9-4,0 27,6 Poistot ja arvonalentumiset 38,2 0,0 0,8 0,8 38,9 2,0 Tilikauden ylijäämä (alijäämä) -2,0-16,6 18,7 2,0 0,0-100,0

25 Taloussuunnitelma, vuosi 2021 Kuntayhtymä yhteensä Talous- Talousarviomuutokset 2021 Milj. Suunni- Kasvu arvio 2020 Indeksi- Muut Yhteensä telma % Milj. ' tarkis- talousarvio- Milj tukset muutokset Milj Toimintatuotot Tuotot jäsenkunnilta 636,2 0,0 20,5 20,5 656,7 3,2 Myyntituotot ulkok. ja muilta 71,1 0,0 2,0 2,0 73,1 2,8 Muut toimintatuotot 124,4 0,0 2,3 2,3 126,7 1,8 Toimintatuotot yhteensä 831,7 0,0 24,8 24,8 856,4 3,0 Toimintakulut Henkilöstökulut 439,3 3,7 11,0 14,7 454,0 3,4 Palvelujen ostot 154,6 0,0 2,8 2,8 157,4 1,8 Materiaalin ostot 172,2 0,0 2,8 2,8 174,9 1,6 Muut toimintakulut 22,6 0,7 0,2 0,9 23,5 3,9 Toimintakulut yhteensä 788,7 4,4 16,8 21,1 809,8 2,7 Nettorahoituskulut -4,0 0,0-0,8-0,8-4,9 21,0 Poistot ja arvonalentumiset 38,9 0,0 2,8 2,8 41,7 7,1 Tilikauden ylijäämä (alijäämä) 0,0-4,4 4,4 0,0 0,0 0

Strategiset valinnat ja niiden mukaiset valtuustotason sitovat tavoitteet vuodelle 2019

Strategiset valinnat ja niiden mukaiset valtuustotason sitovat tavoitteet vuodelle 2019 Strategiset valinnat ja niiden mukaiset valtuustotason sitovat tavoitteet vuodelle 2019 Tuotamme lähisairaaloissa erikoissairaanhoitoa kustannus- ja resurssitehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Kaikki

Lisätiedot

VSSHP:n merkittävimmät investoinnit vuosille Leena Setälä, shp-johtaja

VSSHP:n merkittävimmät investoinnit vuosille Leena Setälä, shp-johtaja VSSHP:n merkittävimmät investoinnit vuosille 2019-2022 Leena Setälä, shp-johtaja Rakennusinvestoinnit perustuvat kiinteistöstrategiaan tavoitteina: Kiinteistöjen rakentaminen ja peruskorjaus tukevat palvelutuotannon

Lisätiedot

VSSHP:n sitovat tavoitteet vuodelle Kuntaneuvottelu Leena Setälä

VSSHP:n sitovat tavoitteet vuodelle Kuntaneuvottelu Leena Setälä VSSHP:n sitovat tavoitteet vuodelle 2019 Kuntaneuvottelu 26.10.2018 Leena Setälä Vuosisuunnittelu ja tavoiteasetanta viisi strategista valintaa jalostetaan ja määritellään useiksi vuositavoitteiksi Kevät:

Lisätiedot

Strategia vuosille

Strategia vuosille Strategia vuosille 2019 2020 1Lähtökohdat strategiatyölle ja uusi toimintaympäristö Potilaslähtöisyys Kilpailu osaavasta henkilöstöstä Vuosien 2019 2020 strategia nähdään päivityksenä edeltävään strategiaan.

Lisätiedot

Strategiset valinnat ja niiden mukaiset vuositavoitteet vuodelle 2019

Strategiset valinnat ja niiden mukaiset vuositavoitteet vuodelle 2019 Strategiset valinnat ja niiden mukaiset vuositavoitteet vuodelle 2019 Tuotamme lähisairaaloissa erikoissairaanhoitoa kustannus- ja resurssitehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Kaikki erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia vuosille

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia vuosille Liite 2 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia vuosille 2019 2020 Luonnos strategiaksi 16.4.2018 Sisältö Strategia Lähtökohdat strategiatyölle ja tuleva toimintaympäristö Strategia 2019 2020 Yhteenveto

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut syksy 2014

Kuntaneuvottelut syksy 2014 Kuntaneuvottelut syksy 2014 10.11.2014 klo 09.00-12.00 Loimaan alueen kunnat Loimaa, Oripää, Lieto, Koski Tl, Marttila, Tarvasjoki, Pöytyä, Aura, Punkalaidun 10.11.2014 klo 13.00-16.00 Uudenkaupungin alueen

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017 TOIMINNAN KEHITYS TAMMI-ELOKUU 2017 Lähetteitä kertyi tammi-elokuussa 6,2 % enemmän, kuin vuonna 2016 vastaavana ajanjaksona. Palveluja saaneiden eri henkilöiden lukumäärä

Lisätiedot

VSSHP:n Digistrategia vuosille Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota?

VSSHP:n Digistrategia vuosille Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota? VSSHP:n Digistrategia vuosille 2019-2023 Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota? Leena Setälä, sairaanhoitopiirin johtaja Strategian taustaa: sairaanhoitopiirien

Lisätiedot

Kuntien palautteet ja keskustelu kirjauksineen

Kuntien palautteet ja keskustelu kirjauksineen Kuntaneuvottelu 22.4.2015 O-P Lehtonen Katsaus sairaanhoitopiirin toimintaan ja talouteen 2014 Samuli Saarni: Sairaanhoitopiirin toiminnalliset tavoitteet 2015 uudistusten tilannekatsaus Arja Pesonen:

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden näkymiä

Toiminnan ja talouden näkymiä Liite 3 Toiminnan ja talouden näkymiä 2018-2019 Kuntaneuvottelut 27.4.2018 Heli Lähteenmäki Hoidettujen potilaiden määrän kehitys 2012-2017 225 000 220 000 215 000 210 000 205 000 200 000 195 000 190 000

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 13. 14.6.2018 Talousjohtaja Elisa Kusmin MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito Tilinpäätös 2017 TA 2017 TA muutos Muutettu TA 2017 TP 2017 Ero Toteuma% kuntalask.käynnit, omat * 223 815-6 526 217

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 2

Perusturvalautakunta liite nro 2 Äänekosken kaupunki Sivu 1 Perusturvalautakunta 25.10.2017 liite nro 2 03032110 Johto ja yleiset palvelut Myyntituotot 234 Muut toimintatuotot 508 742 Henkilöstökulut -470.660-452.700-452.700-370.975-81.725

Lisätiedot

MK TOIMINTAKULUT Tilinpäätös Talousarvio Tot. Yli arvion- Tilinpäätös Muutos % alle arvion /00 %

MK TOIMINTAKULUT Tilinpäätös Talousarvio Tot. Yli arvion- Tilinpäätös Muutos % alle arvion /00 % HOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ 1.1. - 31.12.21 TOIMINTAKULUT Tilinpäätös Talousarvio Tot. Yli arvion- Tilinpäätös Muutos 21 21 % alle arvion 2 1/ % Turun yliopistollinen keskussairaala 1 231 614 623 1 169 322

Lisätiedot

Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma

Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Yhtymähallitus 21.12.2015 Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma sekä kalusto- ja laitehankinnat Sisällys 1.

Lisätiedot

Toimintakate , ,58-22,1

Toimintakate , ,58-22,1 Sairaanhoitopiiri yhteensä MK 1.1. - 31.12.2000 1.1. - 31.12.1999 Muutos Myyntituotot 1 638 734 148,85 1 539 127 273,53 Maksutuotot 103 910 751,60 105 268 535,84 Tuet ja avustukset 38 921 683,48 36 776

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 12. 13.6.2019 Talousjohtaja Elisa Kusmin TA 2018 TA muutos Muutettu TA 2018 TP 2018 Ero Toteuma% MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito kuntalask.käynnit, omat * 236 507 13 640 250 147 276 584 26

Lisätiedot

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset Tilinpäätös 2018 Jarkko Raatikainen Talousjohtaja 18.3.2019 Vuoden 2019 talousarvio hyväksyttiin valtuustossa 10.12.2018 Käyttösuunnitelmassa

Lisätiedot

Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP

Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP Kuntaneuvottelu Kuntayhtymän perussopimus 21 : talousarviota valmisteltaessa on jäsenkunnille

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1 12 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-12 kk Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Hoitopäivien määrä on toteutunut 103,9 verrattuna talousarviolukuun ja kasvanut

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin vuosi Kuntatilaisuus

Sairaanhoitopiirin vuosi Kuntatilaisuus Sairaanhoitopiirin vuosi 2016 Kuntatilaisuus 15.11.2016 Vuodesta 2016 Jatkettu rakenteellisia ja toiminnallisia uudistuksia Hoidettujen potilaiden määrä kasvanee n. 2,5 % edellisestä vuodesta Hoidon kysynnän

Lisätiedot

Talousarvio Toimitusjohtaja Eetu Salunen

Talousarvio Toimitusjohtaja Eetu Salunen Talousarvio 2019 Toimitusjohtaja Eetu Salunen 14.11.2018 Palveluiden saatavuus on turvattava myös 2019 Palvelurakenne uudistuu Etulinja: Sujuvampi neuvonta ja yhteydensaanti Palvelut uudistuvat alkuvuonna.

Lisätiedot

TA Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

TA Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä TA-2017 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä TA17 LÄHTÖKOHDAT Perustamissuunnitelma 1/2016: Kuntayhtymän tavoitteena on saavuttaa keskiarvoisesti ennakoitavaan kustannuskehitykseen nähden

Lisätiedot

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA TOIVAKAN KUNTA Sivu 1 2014 TA TA 2016 TA 2017 TA 2018 00004100 SOSIAALITOIMISTO Myyntituotot 2 610 2 400,00 Muut toimintatuotot 364 2 974 2 400,00 Henkilöstökulut -63 570-69 047,00-63 761,00 Palvelujen

Lisätiedot

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu 218 Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja 1. 2. 2 Katsauksen sisältö 1. TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET Sitovien tavoitteiden toteutuminen

Lisätiedot

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveyparticipation.aspx?sdid=fin

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveyparticipation.aspx?sdid=fin Sivu 1/6 (Sivu 1 / 1) Vaikuttava muutos Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia vuosille 2017-2018 TAUSTATIEDOT (kysymys 1) 1. Vastaajan tiedot Kunta, mikä Turun yliopisto Muu korkeakoulu, mikä Liikelaitoksen

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Kankaanpään kaupunki Talousarvion toteutumisvertailu syyskuu 2015 1 (22) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma,

Lisätiedot

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä 13.4.2016 Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maan viidenneksi suurin

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI 31.8.2016 Kumulatiivinen toteuma 66,67 % TULOSLASKELMA TA 2016 Toteuma 31.8.2016 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 047 172 734 796 70,2

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2016

Tammi-heinäkuun tulos 2016 Tammi-heinäkuun tulos 2016 Eksote Tammi-heinäkuun tulos ja ennuste 2016 EKSOTE 2016 Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 263,2 263,0 0,2

Lisätiedot

Kuntakokous Kari Janhonen Talousjohtaja

Kuntakokous Kari Janhonen Talousjohtaja Kuntakokous 17.5.2019 Kari Janhonen Talousjohtaja 17.5.2019 1 Yo-sairaaloiden talouslukujen vertailuja 2016-2018 17.5.2019 2 Toimintakulut 16,00% Toimintakulujen muutos 14,00% 12,00% 10,00% 8,00% 6,00%

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Yhtymävaltuuston seminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

TILINPÄÄTÖS Yhtymävaltuuston seminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin TILINPÄÄTÖS 2015 Yhtymävaltuuston seminaari 14. 15.6.2016 Talousjohtaja Elisa Kusmin Tilinpäätös 2015 Ylijäämä 699 821,59 Taseessa edellisten tilikausien ylijäämää 1 761 646,24, joten taseessa ylijäämä

Lisätiedot

KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät

KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät Kari Janhonen, 14.03.2018 5.4.2018 1 Tilinpäätös 2017 5.4.2018 2 5.4.2018 3 Sitovat tavoitteet Valtuusto muutokset talousarvioon 22.5.2017, 10 (suun

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015

TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015 Väestö 31.12.2014 405.635 kasvu ed. v. 0,52% Talousjohtaja Jarkko Raatikainen Sairaanhoitopiirin talouden tavoitteet Talouden

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys Sopimusohjauksen kehysseminaari 25.4.2017 KATSAUS TOIMINNAN JA TALOUDEN KEHITYKSEEN Toiminnan kehitys Volyymin kasvu jatkunut pidemmän aikaa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2018 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN 2023

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2018 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN 2023 22.8.2017 APisto 1 Ahti Pisto sairaanhoitopiirin johtaja TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 2020 JA TALOUSARVIO 2018 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN 2023 22.8.2017 APisto 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI 31.5.2017 SIIKAJOEN KUNTA Kumulatiivinen toteuma 41,67 % TULOSLASKELMA TA 2017 + muutokset Toteuma 31.5.2017 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-ELOKUU 2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-ELOKUU 2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-ELOKUU 2015 SISÄLLYSLUETTELO Sivu TOIMINNAN KEHITYS TAMMI-ELOKUUSSA 2015 1 Somaattinen erikoissairaanhoito 1 Psykiatrinen hoito 2 Suoritetavoitteiden toteutumisennuste 2015 2 Hoitoonpääsy

Lisätiedot

TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017

TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017 TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017 TA2018 valmistelu Lappeenrannan kaupunginhallituksen 4.9.2017 linjauksen ja kuntajohtajien neuvottelukunnassa aiemmin käydyn keskustelun pohjalta

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ TALOUSARVIO JA -SUUNNITELMA Valtuuston hyväksymä

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ TALOUSARVIO JA -SUUNNITELMA Valtuuston hyväksymä VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ TALOUSARVIO JA -SUUNNITELMA 2018-2020 Valtuuston 28.11.2017 hyväksymä SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. KUNTAYHTYMÄTASON TALOUSARVIO JA -SUUNNITELMA 2018-2020 1.1

Lisätiedot

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2019-2021 TALOUSSUUNNITELMA Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta 7.9.2017 1 2 TAMPEREEN VESI Tampereen Vesi tuottaa toiminta-alueensa vesihuoltopalvelut

Lisätiedot

Tilinpäät. Toteuma Käyttö% TA+muut Toteuma Käyttö% 2014 2014 01-08 2015 2015 01-08 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS

Tilinpäät. Toteuma Käyttö% TA+muut Toteuma Käyttö% 2014 2014 01-08 2015 2015 01-08 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS LAPUAN KAUPUNKI Sivu 1 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS 3010 TOIMINTATUOTOT/TULOT 3310 MYYNTITUOTOT 23.867,02 4.882,82 20,5 156.000 23.270,00 14,9 3320 MAKSUTUOTOT 501.076,30 319.207,05 63,7

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511 00002105 SOSIAALITYÖ (03) 2014 / 2015 3001 Myyntituotot 1.500 499,77 33,3 997,71-497,94 1.146,48 2.144 1.646 1.500 3200 Maksutuotot 31.330 11.461,81 36,6 7.786,05 3.675,76 23.950,20 31.736 35.412 31.330

Lisätiedot

VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA

VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA 15.2.2012 klo 13.00 13.10 klo 13.10 13.50 Tilaisuuden avaus yhtymähallituksen puheenjohtaja Kauko Juhantalo

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Julkaistu 7.8.2013 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 12/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 151 19.11.2018 161 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.045,81 54,5-1.286,61 240,80-1.055,48-2.342-2.101-1.920 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.880,87 108,3-5.240,33-3.640,54-5.792,97-11.033-14.674-14.260

Lisätiedot

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Elokuu Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Kuntien näkemykset vuoden 2019 toiminnan kehittämisestä

Kuntien näkemykset vuoden 2019 toiminnan kehittämisestä Kuntien näkemykset vuoden 2019 toiminnan kehittämisestä 14 lausuntoa 26.4. mennessä Integraation parantaminen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon välillä sote-työryhmien kautta

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1 8 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-8 kk Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Hoitopäivien määrä on toteutunut 68,2 verrattuna talousarviolukuun ja kasvanut

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016 Julkaistu 21.12.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 %

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAT vuodelle 2013

KÄYTTÖSUUNNITELMAT vuodelle 2013 KÄYTTÖSUUNNITELMAT vuodelle 2013 Hallitus 11.1.2013 Sivut Käyttösuunnitelmat 1-5 Suoritteet 6-8 ERIKOISSAIRAANHOIDON VASTUUALUE Keskussairaalan käyttösuunnitelma 2013 10/2012 ENNUSTE 2012 enn121-ta13 Myyntituotot

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu 218 Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja 1. 2. 2 Katsauksen sisältö 1. TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET Sitovien tavoitteiden toteutuminen Hoitoon

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Julkaistu 22.6.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI TIIVISTÄ TIETOA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkuntiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon palveluja

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1 5 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-5 kk Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Hoitopäivien määrä on toteutunut 43,9 verrattuna talousarviolukuun ja kasvanut

Lisätiedot

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 29 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Kuntayhtymän valtuusto 29 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1 10 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-10 kk Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Hoitopäivien määrä on toteutunut 86,8 verrattuna talousarviolukuun ja kasvanut

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Julkaistu 27.7.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Keiturin Sote Oy Strategia 2018-2021 17.12.2017 Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Strategiatyön perusta Strategian perustana työ, joka on tehty yhdessä kuntalaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-HUHTIKUU 2014

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-HUHTIKUU 2014 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-HUHTIKUU 214 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-HUHTIKUU 214 SISÄLLYSLUETTELO Sivu TOIMINNAN KEHITYS TAMMI-HUHTIKUUSSA 214 1 Somaattinen erikoisairaanhoito 2 Leikkaustoiminta 2 Psykiatrinen hoito

Lisätiedot

Kuntakokous

Kuntakokous Kuntakokous 10.05.2017 Kari Janhonen, talousjohtaja 12.5.2017 1 Tilinpäätös 2016 12.5.2017 2 Sitovat tavoitteet Kuntalaskutus, 303,7 M, ta:n mukainen Investoinnit, 53,7 M, alitus 0,4 M Ylijäämä, 0,9 M,

Lisätiedot

TALOUSARVIO JA SUUNNITELMA Valtuusto liite 1 30

TALOUSARVIO JA SUUNNITELMA Valtuusto liite 1 30 TALOUSARVIO JA SUUNNITELMA 2019 2021 Valtuusto 27.11.2018 liite 1 30 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. KUNTAYHTYMÄTASON TALOUSARVIO JA -SUUNNITELMA 2019-2021 1.1 YLEISPERUSTELUT Taloudellinen tilanne ja kehitysnäkymät

Lisätiedot

Eksote yhteensä 1000 EUR

Eksote yhteensä 1000 EUR EKSOTE Eksote yhteensä TP2018 Muutos, TP2017 2018 vs. 2017 Myyntituotot jäsenkunnilta 459 276 440 247 19 029 4,3 % 440 215 0,0 % Muut myyntituotot 14 961 14 813 148 1,0 % 13 765 7,6 % Myyntituotot yhteensä

Lisätiedot

Terveisiä lean-kanavaan osallistujille. Laatu päivä

Terveisiä lean-kanavaan osallistujille. Laatu päivä Terveisiä lean-kanavaan osallistujille Laatu päivä 8.5. 2017 Lean ja laatutyö johdon (sairaanhoidon toimialue) näkemys SATSHP:ssa Lean nähdään laatujärjestelmään liittyvänä työkaluna, jolla laatutyötä

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys Sopimusohjauksen kehysseminaari 29.4.2015 Näkökulmat Katsaus talouden kehitykseen viime vuosina Toiminnan ja talouden kehys ja kehykseen

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat

Sitovuustason määrärahat Yhtymähallitus 27.4. / 78 LIITE NRO 8 TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1-3 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-3 kk Talousjohtajan katsaus Talousjohtaja Tero Mäkiranta 20.4.: Laskutuksessa

Lisätiedot

Huhtikuu. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Selite TP 2017 TA 2018 Kyj:n esitys Muutos % ta 2018 Muutos % tp 2017

Selite TP 2017 TA 2018 Kyj:n esitys Muutos % ta 2018 Muutos % tp 2017 114 Tulosalue: 16 Hallinto- ja tukipalvelut Myyntituotot -122947-124000 -124000 0,9 Jäsenkuntien maksuosuudet Maksutuotot Tuet ja avustukset -33392-15200 -30200 98,7-9,6 Muut toimintatuotot -33846-29000

Lisätiedot

RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Strategia 2020 ja talousarvioperusteet 2016

RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Strategia 2020 ja talousarvioperusteet 2016 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Strategia 2020 ja talousarvioperusteet 2016 Visio Toimintakykyisenä kotona Perustehtävämme Järjestää alueen väestön tarvitsemat sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

Kuntaneuvottelu

Kuntaneuvottelu Loimaan alueen kunnat Loimaa, Oripää, Lieto, Koski Tl, Marttila, Tarvasjoki, Pöytyä, Aura, Punkalaidun kunnanjohtajat, sosiaali- ja terveysjohtajat, johtavat lääkärit sairaanhoitopiirin johto tulos- ja

Lisätiedot

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 18.6.2019 Yleistilanne Tulot talousarvion mukaiset Kuntien maksuosuuksien muutosta ei ole huomioitu Henkilöstökulut

Lisätiedot

Tuloslaskelma Tammikuu-Joulukuu Opetus ja kultt.toimen hallin

Tuloslaskelma Tammikuu-Joulukuu Opetus ja kultt.toimen hallin Tammikuu-Joulukuu 4110 Opetus ja kultt.toimen hallin Ta Toimintatuotot 800 0 800 785 15 98,1 Myyntituotot 600 0 600 518 82 86,4 Muut toimintatuotot 200 0 200 267-67 133,5 Toimintakulut -223 277-2 096-225

Lisätiedot

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu 4/2017 Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Yhteenveto vuosien talousarviosta

Yhteenveto vuosien talousarviosta Yhteenveto vuosien 219- talousarviosta Kaupunginhallitus 29.11.218 talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola 7.9.218 Talousarvioesityksen pääkohdat Varaudutaan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän palvelutuotannon

Lisätiedot

Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä

Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä Eduskunnan kunta- ja terveysjaosto Johtaja Juha Kinnunen Keski-Suomen sairaanhoitopiiri 20.10.2016 Tarkastelukulma Ensisijaisesti erikoissairaanhoito ja siihen liittyvä

Lisätiedot

Vuosien taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja

Vuosien taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja Vuosien 2018-2020 taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja 26.2.2019 11.3.2019 1 Tilinpäätös 2018 TP 2017 TP2018 TP 2018 / TP 2017 ERO % Palveluiden toimivuus Hoidetut henkilöt 97 582 98

Lisätiedot

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto Hoitopalvelut Tilinpäätös 2012 11.2.2013 Tuotettujen palvelujen määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, lukuun ottamatta hoitopäiviä, joiden määrä väheni suunniteltua

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN APisto 2

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN APisto 2 1.3.2017 APisto 1 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 2019 JA TALOUSARVIO 2017 SEKÄ INVESTOINNIT VUOTEEN 2022 1.3.2017 APisto 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 2020 JA TALOUSARVIO 2018 SEKÄ INVESTOINNIT

Lisätiedot

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN HUS Helsingin yliopistollinen sairaala SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN Juha Tuominen 23.5.2019 HUS lukuina 2018 LIIKEVAIHTO 2,3 mrd. 1/3 24:n jäsenkunnan asukkaista käytti HUSin palveluja 2 500 sairaansijaa

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017 Tuloslaskelma Tammikuu-Elokuu 2018 Tulosalue: 660, 690 Summatasot: Vastuualue 7.9.2018 Ta 2018 Tot. 2018 Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-2018 Ennuste 31.12.2018 TP 2017 6610 Yhteiset palvelut Toimintatuotot

Lisätiedot

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet

Sitovuustason määrärahat. Työpanokset ja henkilötyövuodet TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1 3 KK Satakunnan sairaanhoitopiiri johdon raportti 1-3 kk Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Hoitopäivien määrä on toteutunut 26,2 verrattuna talousarviolukuun ja kasvanut

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014 Raportointi jäsenkunnille Tammi-syyskuu 2014 Eksoten tulos Tammi-syyskuu 2014 Muutos 2014 Tammi-syyskuu 2014 Koko vuosi TP 2013 EKSOTE YHTEENSÄ 1000 EUR E2014 vs. TP 2013 Toteuma Budjetti Erotus Ennuste

Lisätiedot

Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja

Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja 10.4.2019 1 Tilinpäätös 2018 TP 2017 TP2018 TP 2018 / TP 2017 ERO % Palveluiden toimivuus Hoidetut henkilöt 97 582 98 633 1 051 1,1 % Hoitojaksot 44 039 43

Lisätiedot

KYSin kuntakierros 2017

KYSin kuntakierros 2017 KYSin kuntakierros 2017 Kari Janhonen 21.4.2017 1 Tilinpäätös 2016 21.4.2017 2 21.4.2017 3 Sitovat tavoitteet Valtuusto sitovien tavoitteiden muutos 12.12.2016, 16 muutokset talousarvioon 12.12.2016, 17

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.286,61 42,2-1.338,83 52,22-658,83-1.998-1.945-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-5.180,88 67,4-5.731,55 550,67-4.047,46-9.779-9.228-6.000

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.997,66-1.998-1.998-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-4.971,72 64,7-4.032,56-939,16-5.746,45-9.779-10.718-6.000 4500 Aineet, tarvikkeet ja

Lisätiedot

Palvelualuekohtaiset alustavat kehykset

Palvelualuekohtaiset alustavat kehykset Palvelualuekohtaiset alustavat kehykset 2019-2023 29.5.2018 1 Järvenpään kaupunki ja Järvenpään Vesi yhteensä, tuloslaskelma TP 2017 TPE 2018 Kehys 2019 2020 2021 2022 2023 Tuloslaskelma TP 2017 TPE 2018

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄ Talousarvion 2012 muutosesitys

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄ Talousarvion 2012 muutosesitys HSY Yhteensä x 1 000 euroa (ilman sisäisiä eriä) Tukip.aih. Muut TOIMINTATULOT 310 476 321 895 0 0 321 895 Myyntituotot 302 555 314 286 7 1 004 315 297 Kuntaosuudet 3 571 3 370 0 0 3 370 Muut tuotot 4

Lisätiedot

Päivitetty /AP

Päivitetty /AP Päivitetty 21.2.2018/AP EKSOTE Eksote yhteensä TP2017 Muutos, Muutos, % 2018 vs. 2017 2018 vs. 2017 TP2016 Muutos, % 2017 vs. 2016 Myyntituotot jäsenkunnilta 435 346 440 215-4 869-1,1 % 451 135-2,4 % Muut

Lisätiedot