4. Pelikenttämme. 5. Visio ja päämäärät. 6. Menestyskonsepti 2/15

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4. Pelikenttämme. 5. Visio ja päämäärät. 6. Menestyskonsepti 2/15"

Transkriptio

1 PIIRIN 107-I STRATEGIA /HA et al 1. I-piirin toiminta-ajatus ja missio Piiri tukee ja ohjaa toiminnallaan klubeja niiden palvelutehtävässä ja toimii virallisena viestintäkanavana klubien, piirien ja liiton sekä päämajan palveluympäristössä. Piiri valmistelee ja toimeenpanee klubien kannalta tärkeät valtakunnalliset ja kansainväliset aktiviteetit valituissa teemoissa. Piirin tärkein tehtävä on toimia yhdyssiteenä ja kouluttajana klubien virkailijoille ja jäsenistölle. Se järjestää yhteisiä tilaisuuksia ja juhlia sekä julkaisee yhteistä piirilehteä. Missio Piiri parantaa klubien palvelutoiminnan ja kasvamisen edellytyksiä vastaamalla klubien koulutus- ja kehitystarpeisiin sekä lisää niiden hyvinvointia. Teemoissamme huomioimme erityisesti nuorison ja ympäristön. Tuemme rauhaa ja edistämme kansainvälistä yhteisymmärrystä. Kannustamme ja tuemme klubeja toimimaan paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kasvamme piirinä tiimijohtamisen avulla kohdennetumpaan ja kokemukseen perustuvaan ohjaustoimintaan sekä oikeaan resursointiin. 2. I-piirin arvot I-piirin arvot ovat lions-arvoja. Erityisesti tulisi huomioida palvelualttius, ihmisläheisyys auttava ja kannustava, avoimuus ja tasapuolisuus, myös päätöksenteossa. Arvomme ja auttamishalumme kohdistuvat sekä alueellemme, kotimaahamme että ulkomaihin. 3. I-piirin nykytila-analyysi Tehty SWOT-analyysi on liitteessä 3. Samoin SWOTin jatkoanalyysi on liitteessä 3 sisältäen hyödyntämisstrategian, sisäisen muutosstrategian, ympäristön muutosstrategian ja kriisistrategiat. Näistä tehty yhteenveto on seuraavassa. Teemme pitkäjänteisen, sitouttavna strategian, jolla saadaan aktiviteetit ja tiedotus laajasti yhteiseksi. Organisoidutaan toimintaorientoituneesti klubien suuntaan hyödyntäen gat:ia. Toimikuntien strategiat/suunnitelmat tehdään vuorovaikutteisiksi ja vaikuttaviksi klubeihin hyödyntäen vierailu- ja kyselypalautteet. Jäsenasioiden aktiivinen hoito ja yhteisöllinen klubien perustaminen (lohkot piirin tukemana). Perusteellinen selvitys jäsenpysyvyydestä, -motivaatiosta ja klubien erityisrooleista (perhe). Palveluaktiviteetit esiin ja vaikutukset näkyviin piirinkin tiedotuksen kautta (brändin vahvistus) Johtaminen ja ohjaus osoitteellisemmaksi eri GAT-alueilla. sekä johtamisen valmentaminen ja vierailut vaikuttavimmiks.

2 2/15 Tiedottaminen ja viestintä kokonaisvaltaisemmaksi ja delegoidummaksi. Tiedotus rahankeruusta palvelun tekemiseen ja aikaansaannoksiin. Kv-rooli esiin palvelutoiminnan markkinoinnissa ja tulosten näkyvyydessä. Osallistavien kokouskäytäntöjen muutoksen nopeuttaminen ja demokratian korostaminen (materiaalilla) Kehittämällä yhteistyötä muiden palvelujärjestöjen kanssa, olemalla silti itsenäisiä. 4. Pelikenttämme Maantieteellinen pelikenttämme on määritelty liitteessä 2. Toiminta-ajatuksen mukaisesti piirin tehtäviin kuuluvat kokoukset, valmennukset ja niiden suunnittelu, organisointi, toteutus, seuranta ja arviointi, tiedotus sekä valtakunnallisten palveluaktiviteettien koordinointi. Samalla toimimme yhteistyössä Suomen Lions Liiton, kansainvälisen Päämajan ja klubien välillä ja ohjaamme piirille määriteltyjä toimintoja. Kansallinen toimintamme lähtee klubien aloitteista ja Liiton tarjottimesta Kansainvälisen tointamme keskeisiä elementtejä ovat kummilapsitoiminta, nuorisovaihto, silmäsairaala.??? Myös yhteistyön ylläpito ja kehittäminen muiden järjestöjen ja ympäristömme kanssa on oleellista. (Keiden kanssa yhteistyötä!!) Me emme tee yhteiskunnalle tai muulle organisaatiolle kuuluvia avustustehtäviä tai varainhankintaa. 5. Visio ja päämäärät Olemme tunnettu, aktiivinen palvelujärjestö, jatkuva vireä muutos kehittää toimintaamme vastaamaan tulevaisuuden tarpeita yhteistyössä klubien ja muiden järjestöjen kanssa. Teemme yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Tavoitteemme ja saavutuksemme tunnetaan alueellamme hyvin ja hankkeisiimme halutaan osallistua. Jokaisessa klubissa ymmärretään, että piirin toimijat ovat klubeja varten ja valmennus- ja tukitehtävämme on haluttua sekä tarvitsijoille laadukkaasti toteutettua. Meillä on vähintään 1250 jäsentä ja yli 50 klubia sekä palveluamme suuntaava aikataulutettu pts. Toimintamme tuloksena on, että klubien mielekäs toiminta saa leijonat viihtymään, klubien toiminta on vetovoimaista ja klubien ja piirin välinen viestintä on lisäarvoa tuottavaa ja ajankohtaista sekä yhteistyö kumppaneiden kanssa haluttua. Teemme vuosittain n 5 nimettyä projektia tavoitteemme saavuttamiseksi. 6. Menestyskonsepti Piiri tarvitsee onnistuakseen innostavat tavoitteet, innostuneet yhteistyöhaluiset ja leijonaaatteeseen sitoutuneet,,roolitetut virkailijat. Vuosittain panostamme heidän viihtyvyyteen, osaamiseen ja tavoitteellisuuteen sekä gatajattelun tehokkaaseen käyttöönottoon. Tarvitsemme tavoitteellista iloa, ylpeyttä, modernisointia, medioiden laajaa käyttöä, brändaysta, eri toimijatasojen parempaa yhteistyötä ja jäsenmääräksi Virkailijoiden etsinnässä käytämme enemmän valmennuksen ja lpj:n apua, emmekä jätä toimijoitamme yksin!!

3 3/15 7. Kriittiset perustekijät Yleisesti haluamme tehostaa ja nykyaikaistaa toimintaamme ja tulla entistä tietoisemmaksi vahvuuksistamme, erinomaisuudestamme ja tuloksistamme laaja-alaisesti. Asiakasnäkökulma: Lionit: Jäsenet, klubit, piiri ja liitto Piiri tukee ja ohjaa klubeja, valmentaa jäseniä ja virkailijoita sekä esittelee ja yhteistyöstää aktiviteetteja ajankohtaisesti eli tuleva huomioiden. Lions-klubit huolehtivat itse jäsentensä viihtyvyydestä, palveluhalusta ja innostuneisuudesta saadun valmennuksen avulla huomioiden yhteisöllisen kehittämistarpeen sekä yksilön odotukset. Piiri tarjoaa klubeille ja niiden jäsenille apua asiakaslähtöisesti, joustavasti ja asiantuntevasti. Heikkojen klubien tukemista tulee kehittää yhteisöllisesti (LPJ:t) Suuri yleisö, media ja muut yhteistyötahot Piirin toiminnasta syntyy kehittyvä houkutteleva, tuloksekas ja realistinen kuva; olemme yhteiskunnallinen vaikuttaja. Yhteistyötahoille markkinoidaan niitä mahdollisuuksia, joita piirin 50 klubia ja yli 1250 lionia sekä lehtemme tarjoavat. Toimintaohjelmiemme fokuksessa ovat lapset ja nuoret sekä valitut potilasryhmät, muita apua tarvitsevia unohtamatta, kotimaassa että ulkomailla. Lions-brändin tunnettuus ja imago tekevät toiminnastamme vetovoimaisemman.??? Kehitämme asiakasnäkökulmaa mm liiketoimintasuunnitelman kautta Kansainväliset lionstoimijat Lions-klubeja kannustetaan solmimaan kansainvälisiä yhteyksiä ja ystävyysklubitoimintaan. Ja tuemme hankkeita liittyen Sri Lankan silmäsairaalaan ja kummilapsitoimintaan. Ollaan aktiivisesti mukana kansainvälisessä avustustoiminnassa ja myös haemme sieltä avustuksia. (LCIF??) Toimintaprosessien näkökulma I-piirin lionit toimivat aktiivisesti, vaikuttavasti, palvelulähtöisesti ja näkyvästi. Viestintä klubi- ja piiritasoilla on ajantasaista, kulkee eri tasojen välillä tehokkaasti ja tukee tavoitteita ja toimintaprosesseja sekä on delegoitua ja kokonaisvaltaista. Siirrämme tiedotuksen painopistettä rahankeruusta palvelun tekemiseen ja aikaansaannoksiimme. Etsitään samanhenkiset klubit yhteisaktiviteetteihin (myydään idea, palkitaan) Aktiiviset, delegoidut jäsenhankintaohjelmat edistävät jäsenpysyvyyttä, uusien jäsenten hankintaa ja uusien klubien perustamista sekä hyödyntävät vierailu- ja kyselypalautteet.

4 4/15 Yhteystyö ja tiedonvaihto piirin toimijoiden kesken on saumatonta ja hyödyllistä. Piirin luottamustehtäviin valitut lionit sitoutuvat työhönsä annettujen toimenkuviensa mukaisesti ja hyvät gat-roolit omaksutaan nopeasti. Liiketoimintasuunnitelma malliksi klubeille. Johtamisen näkökulma Johtaminen on avoimeen tiimityöhön ja keskinäiseen luottamukseen perustuvaa tavoitteellista, motivoivaa ja toimintaan sitouttavaa sekä vierailu- ja kyselypalautteen hyödyntävää. (toimikunnat työhön) Johtaminen on demokraattista, yksilöä ja yhteisöä kehittävää sekä läsnä vaikuttamassa strategisesti valmennuksissa ja yhteisissä tapahtumissa Panostetaan siihen, että tekeminen on hauskaa ja mielekästä. Positiivinen ilmapiiri motivoi toimintaan osallistumista. Vaikutamme piirin toimintaa hyvällä, strategiaa vahvistavilla palkitsemiskäytännöillä sekä vuorovaikutusta klubeihin tiivistämällä Jäsenistön ja yksilön kehittämisen näkökulma Jäsentensä hyvinvoinnista huolehtivat klubit tarjoavat hyvät toimintaedellytykset ja kannustavat jäseniään valmentautumiseen ja innostavaan vapaaehtoistyöhön. Olemme tietoisia jäsenistön motivaatio- ja hyvinvointitilanteesta sekä reagoimme asiaan osoitteellisesti (Sitoutumisen ymmärrys: jännitystä, hauskuutta, projektimaisuutta.. demokratiakehtys, yksilönrooli ) Tiedämme, mitä positiivista, hyödyllistä tarjoamme jäsenistöllemme. Lions-toiminnassa huolehditaan luottamushenkilöiden toimintaedellytyksistä ja erityisesti uusien jäsenien viihtyvyydestä Kaikessa toiminnassa suositaan hyvää käytöstä ja avointa vuorovaikutusta; demokratian ja nopea lisääminen on tavoitteemme Naisten osuus??? Tarvitaanko % tavoitetta vai muuta? Talouden näkökulma Talous ja toiminnan rahoitus pidetään tasapainossa. Hyödynnetään paremmin talousnäkemystä tukihakemuksissa, projekteissa jne Toimintaa keskitetään edullisiin tapahtumapaikkoihin (tietoista valintaa) 8. Fokus ja painopistealueet, Piirin toiminnassa kehitetään tiimijohtamista,,ohjausta, seurantaa, roolitusta, priorisointia, delegoimista, kokemusten raportointia, hyvinvoinnin kokemista ja yhteisöllistä näkökulmaa kaikissa prosesseissa. Klubien toimintaa kehitetään niin sisällöllisesti kuin palvelutoiminnan yhteisöllisyydessäkin. (gat, kv, demokratia, yhteistoiminta, klubien luonne, iltojen luonne )

5 5/15 Teemme selkeän suunnitelman jäsenhankinnan kehittämisestä ja klubien perustamisesta, jonka markkinoimme valmennuksen ja lpj:n kautta Säilyttämme jo lioneiksi liittyneiden jäsenten, erityisesti uusien, hyvän motivaation ja sitoutumisen toimintaan erityisellä johtamis- ja valmennusprojektilla. Hyödynnämme sosiaalista mediaa tiedottamisessa ja järjestämme etäkokouksia mahdollisuuksien mukaan. Tiedottaminen on yhteisöllistä ja tuloksista kertovaa laaja-alaisesti. Toimikuntiin hankitaan riittävät resurssit. 9. Hankkeet ja Toimenpiteet Vastuuhenkilöt tarkistettava gatin mukaiseksi???????mitä tekee jorytiimi(jrt) ja mitä piirikuvernööritiimi (pkt) ja mitä gat-team??? Siinäpä kysymys. Hanke 1. Johtamisen tehostaminen (yleisjohto=>toimikunnat) Hanke2. Piirin ja klubien välinen yhteistyö Hanke3. Valmennuksen kehittäminen Hanke4. Viestintä- ja jäsentoiminnan voimaannuttaminen/suuntaaminen Hanke5. Hyväntekeväisyysjärjestön luonteen vahvistaminen Hanke6. Kumppanuusverkoston rakentaminen Hanke7. Isot aktiviteetit kumppanien kanssa Liitteet Liite 1. Strategiatoteutushankkeet ja tapahtumat eri vuosille Hanke 1: Johtamisen tehostaminen (yleisjohto=>toimikunnat) Kokonaistavoite:Piirin yhteistyön, tehokkuuden ja näkyvyyden parantaminen Pihan toiminnan mielekkyyden lisääminen Tavoite:Piirin toiminnasta syntyy kehittyvä houkutteleva, tuloksekas ja realistinen kuva; olemme yhteiskunnallinen vaikuttaja. Aikataulu Saavutettu /21 jr Vetäjä &tekijät -joryn toiminnan tehostaminen, toimikuntien /18 ha+pkt

6 6/15 raportit ja mahdolliset päätösesitykset jorylle, jory päättää onko jory vai pihapäätös - selkeät päätökset (tuki)koulutus-, jäsen- ja aktiviteettitehtävistä, esittely- ja seurantavastuut - byrokratian tarkastelu /18 5/19 ha+pkt jh+pkt - Työnjakoja -toimikuntapj:n perehdyttäminen pihatoimintaan ja sitouttaminen - pk:den, GAT:n ja piiritason virkailijoiden toimenkuvat 12/19 10/19 Uk+ha Jh+pkt Klubeihin suunnattu toiminta - selvitetään koulutuksen ja aluefoorumeiden roolit - parannetaan toimikuntien ja lpj:n rooleja klubeihin - suunnitellaan järkevä viestintä klubeihin - Hyvinvointi/laatuajattelu/ vierailut - ystävyysklubitoiminta ja vierailut yli piirirajojen - klubien perustamisen kirjoitettu suunnitelma /18 12/19 12/19 5/19 12/19 10/19 Pk+uk JH+PKT JH+ES Ha+jrt SS+ JH+ET Yhteistyö järjestöihin ja kv-tasolle *järjestöyhteistyökentän kartoittaminen ja yhteistyön tavoitteet 5/19 AM+gst Hanke 2: Piirin ja klubien välinen yhteistyö Kokonaistavoite: Selkeytetty toiminta- ja raportointikäytäntö piirin ja klubien välillä Aikataulu Saavutettu TEKIJÄT Vuorovaikutuksen kehittäminen - hankitun tiedon hyödyntäminen klubeissa - klubin ohjauksen lisääminen ja tukea tarvitsevien klubien tukisuunnitelma - klubien hallitustoiminnan tehostaminen - piirin yksittäisten lionien huomioiminen ja 12/19 Jh+ha+et

7 7/15 palkitseminen Keinot/ mallit Raportointi- ja viestintätavan uudistaminen GAT (klubitasolle koulutuksella,roolit) Toimintatapojen muutos selvitetään aluefoorumeiden rooli klubien yhteistyössä toiminnan mallintaminen positiivisuuden ja ilon lähteille (pilottoklubeja?) Dg, vdg,lpj:t kiertävät klubeja kannustamassa ja ohjaamassa niitä palvelutoimintaan, hyviin käytäntöihin sekä klubien jäsenhankinnan tukena ja uusien klubien perustamisessa. (tavoitteet kirjattuna missä?) 10/19 12/19 Jh+ha Jh+ha+et+uk Hanke 3: Valmennuksen kehittäminen Kokonaistavoite: Ajantasainen ja moderni, uudistava, vaikuttava valmennus Aikataulu Saavutettu tekijät Uudet tavoitteet ja piirin yhteistyö /18 glt+ha+koul.tmk koulutuksen uusien tavoitteiden määrittely materiaalipolitiikka, kv sivut joryn ja valmennuksen ja aluefoorumeiden yhteistyö piirivirkailijoiden valmennuksen syventäminen Yksilö näkökulma Koulutusvastaava klubeihin - Uudet valmennukset ja niiden syventäminen - Uudet valmennusmenetelmät (mm web,gotomeeting, roolioppiminen) - palveluprojektikoulutus - uusien klubien ja jäsenten tukeminen valmennuksella - asennemuutosmenetelmien käyttöönotto(ilo, osallistava, tiimi, palautteet) - Viestintäkoulutuksen uudet menetelmät ja /20 glt+ha+koultmk

8 8/15 Implementointi - Hyvinvointi/laatuajattelu/ vierailujen palaute - Valmennusyhteistyö piirin ulkopuolelle -valmennusyhteistyö muiden järjestöjen kanssa /20 glt+? Hanke 4: Viestintä- ja jäsentoiminnan voimaannuttaminen/suuntaaminen Kokonaistavoite: Itsenäisen piirin statuksen säilyttäminen ja brändin vahvistaminen sekä klubien vireyden nosto Piirin sisäiset toimet Aikataulu Saavutettu Vastuuhenkilö laaditaan piirille viestintäsuunnitelma, samoin klubeille malli viestintäsuunn:sta (delegointi,kv-rooli,brandin vahvistaminen jne)+viestintätiimi laaditaan piirille jäsensuunnitelma ja -malli klubille piirin www-sivujen päivitys kartoitetaan jäsenistöstä viestinnän ammattilaiset ja muut osaavat tekijät avuksi, esim. Tervaleijonan teko ja www-sivut Selkeytetään Tervaleijonan hyödyntäminen, lehdellä kolmitahoinen rooli: piirin sisäinen viestintäväline, markkinointiväline meistä ulospäin SEKÄ yhteistyökumppanien mainosmateriaali (vrt. P-P Näkövammaiset) Uusien Klubien perustamissuunnitelma kauden alku kauden alku kevät 2018 syksy 2018 kevät viest.johtaja+jrt gmt+jrt viestintäjohtaja+jrt viestintäjohtaja viestintäjohtaja+pkt gmt+jrt Tuki klubeille -jokaisessa klubissa on nimetty jäsenjohtaja - klubissa markkinointi- ja viestintäastaava? Jäsenjohtajat ja viestintävastaavat kutsutaan syksy 2018 gmt+jrt viestintäjohtaja

9 9/15 henkilökohtaisesti valmennukseen jokaisella klubilla www-sivut ajan tasalla ja some-asiat halutussa käytössä kartoitetaan klubien tarve tukeen viestinnässä,/jäsenasioissa ja tarjotaan sitä Toiminta yleisön suuntaan suunnitelma yleisötapahtumissa ja messuilla näkymiseen ja messumateriaalien hankkiminen kuukausittainen Leijonaviesti lähtee paitsi medialle myös klubeille kartoitetaan mahdollisuudet hyödyntää opiskelijoiden harjoitteluja, kesäsetelityöntekijöitä ja siviilipalvelusta viestinnässä?? vahvistetaan yhteistyötä Leojen kanssa isojen aktiviteettien ja vaikutusten tiedotus Toiminta jäsenviihtyvyyteen ja uusiin nuoriin jäseniin - Jäsenviihtyvyyden konkretisoiminen uusille ja vanhoille(poistuminen > kuin rekry) - Jäseneksi houkuttelun tuotteistaminen - jäsenyyden kehittäminen, mielekkyys, mitä saa - passiiviset jäsenet ja klubit- aktivointiprosessi - uudet klubimuodot gmt+viestjoht viestintäjohtaja viestintäjoht+gmt viestintätiimi+gmt viestintäjoht+team viestintäjoht leo-vastaava viestintäjoht gmt+jrt gmt gmt+jrt gmt pk-jrt

10 10/15 Hanke 5: Hyväntekeväisyysjärjestön luonteen vahvistaminen Aikataulu Saavutettu Tekijä Kokonaistavoite: Hankerahoituksen mahdollistaminen - rahoituskanavien kartoitus hallinnon kehittämisprojekti Rahuri+jr Tmkvetäjät+ AM Hanke 6: Kumppanuusverkoston rakentaminen Aikataulu Saavutettu Tekijät Kokonaistavoite: Toimiva riittävän monipuolinen, tulevaisuutta turvaava tukiverkosto - verkostopäällikön rekrytointi - kumppanien hankinta - hyödynneään opiskelijoiden harjoitteluja, kesäsetelityöntekijöitä ja siviilipalvelusta???? Pk+gst Pk+jrt gmt+pk2+pkt Hanke 7: Isot aktiviteetit kumppanien kanssa Aikataulu Saavutettu Kokonaistavoite: Sirpaleaktiviteetit isoksi

11 11/15 - Määritellään priorisoitavat hanketyypit strategiakaudelle: yhteiskunnalliset, aihealueittain, tautiryhmittäin, avustuskohteittain toteutetaan kumppanien kanssa vähintään 5 isoa aktiviteettia vuosittain otetaan selkeämpi kanta kv-tukikäytäntöihin Liiketoimintasuunnitelmamallipiirille ja klubeille Gst+jrt Gst+Pk+jrt Lcif-vast 2.vdg+jrt Hanke 1: Kokonaistavoite: Aikataulu Saavutettu Tapahtumat (Jarilta ) TAPAHTUMA Piirin vuosikokous

12 12/15 Punainen Sulka Hyvän päivä Nuorisoleiri Lions-järjestö 100 vuotta Tapahtumat klubien kannalta: nyt kenen ne on?? Piirin tapahtumat piirin sivuille, ei nyt Liite 1. Lions-liiton arvot Liite 2 Pelikenttämme

13 13/15 Liite 3. SWOT-analyysi SWOT-analyysi Vahvuudet Vankka usko strategiaan jäsenmäärällisesti riittävä Sitoutuneisuus Maine I, säilytetään Virkailijoiden rooli Johto vahva Monitoimintamallit>yhteistyö Valmennusosaaminen Tiedotus Mahdollisuudet -samaan aikaan, samaan suuntaan, samalla voimakkuudella Heikkoudet Vastuualueet - vaikuttavuus Ennen malli Sisäänpäin katsotaan Miltä näytään-vaatimattomuus Piirin koko maantieteellisesti Yhteistyön vähyys Piirin vaikuttavuus- tietoa vietävä Eri aktiivisuustasot klubeissa, lpj Ympäristön hyväksikäyttämättömyys Ei ole pystytty aktivoimaan klubeja -toimikuntien ja työryhmien vastuualueet -sitoutuneisuus -kokouskäytännöt eivät palvele toiminnan perusajatusta -reagointinopeus -palvelunäkeys - demokratiakehitys ontuu Uhat jäsenistön ikääntyminen/toiminta/valinta -jäsenten eroaminen/uudet/toiminta/hokemat

14 14/15 -piirin organisoitumistapa- vaikutus -muut palvelujärjestöt -> yhteistoiminta -suomalaisen vapaaehtoistoiminnan suunta / tarpeisiin vastaaminen -Piirihallitus tukee klubien perustamista -Jäsenkoulutus -Näkyvyyden kehittäminen- verkko, - - Somen käyttö -Kriisit- tarve auttamiseen -Yhteistyö eri tasoilla -Henkilökohtaisempaa ohjausta juhlapuheiden lisäksi - aktiivinen kehittäminen keskeiseksi lähtökohdaksi - johtaminen ja valmentaminen muutoksen tekijöiksi - jäsenneltyjä, johdettuja vierailuja - pitkäjänteinen kehittäminen -muut palvelujärjestöt/monijäsenyys -yhteiskunta, arvot, perherakenteet muuttuvat yksilökeskeisempään suuntaan/mitä saa -liontoiminnan edellytykset, globaalit muutokset./seikkailuhenki -mitataan rahalla palvelutoiminnan sijaan -vapaaehtoistoiminta ei kiinnosta/näyttö - reagointinopeus - väärinkäytökset V+M: Hyödyntämisstrategia Pitkäjänteinen sitouttava strategia jolla aktiviteetit ja tiedotus laajasti yhteiseksi. Organisoidutaan toimintaorientoituneesti klubien suuntaan (gat) Toimikuntien strategiat/suunnitelmat vuorovaikutteisiksi ja vaikuttaviksi klubeihin Jäsenasioiden aktiivinen hoito ja yhteisöllinen klubien perustaminen (lohkot piirin tukemana) Yhteistyö näkyväksi ja laajaksi sekä klubeihin että ympäristöön. Palveluaktiviteetit esiin ja vaikutukset näkyviin piirinkin tiedotuksen kautta (brandin vahvistus) Johtaminen ja ohjaus osoitteellisemmaksi eri GAT-alueilla. Johtamisen valmentaminen ja vierailut vaikuttavimmiksi yhdistettnä palvelustrategiaan Tiedottaminen ja viestintä kokonaisvaltaisemmaksi ja delegoidummaksi H+M: Sisäinen muutos: Vahvistetaan vuorovaikutusta esim liiketoimintasuunnitelmalla ja eeri org.tasojen välillä (alue/lohkot) Suunnataan vahvemmin katsetta maailmalle Suunnatut vaikuttamisiskut jr-johtamana.ja nopeutettuna. Osallistavien kokouskäytäntöjen muutoksen nopeuttaminen ja demokratian korostaminen (materiaalilla)

15 15/15 Uusista jäsenistä huolehtiminen V+U: Ymp. Muutokset Jäsenasioiden aktiivisempi hoito piirin ja klubien jäsenjohtajien yhteistyönä, lpj mukaan. Perusteellinen selvitys jäsenpysyvyydestä, -motivaatiosta ja klubien erityisrooleista (perhe) huom. kilpailu Kv-rooli palvelutpoiminnan markkinoinnissa ja tulosten näkyvyydessä Tiedotuksen tiedostavampi ja vaikuttavampi rooli ympäristön suuntaan H+U: Kriisistrategiat: Mitä toimintoja aloitettava ja lopetettava kriisiytymisen välttämiseksi?? (kokoukset, kv-näkyvyys, johdon toiminnan vaikuttavuus, jäsenten poistumiseen reagointi ) Sitoutumisen ymmärrys: jännitystä, hauskuutta, projektimaisuutta.,.demokratiakehitys, yksilönrooli Tiedotus rahankeruusta palvelun tekemiseen ja aikaansaannoksiin Kriisiviestintä

PIIRIN 107-I STRATEGIA HA et al

PIIRIN 107-I STRATEGIA HA et al Lions Clubs International District 107-I, Finland Piirikuvernööri -2020 Hannu Anttonen ja puoliso Vuokko LC Oulu/Pateniemi hannu.anttonen@lions.fi Kansainvälinen teema Kotimainen teema Piirin teema Me

Lisätiedot

107 G-PIIRIN STRATEGIA

107 G-PIIRIN STRATEGIA 107 G-PIIRIN STRATEGIA 2015-2018 Hyväksytty piirihallituksessa 09.04.2016 Sivu 2 / 9 Sisällysluettelo 1. Missio...3 2. Perusarvot...3 3. Nykytila-analyysi...3 4. Pelikenttä...4 5. Visio ja päämäärät...4

Lisätiedot

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa 107 G-PIIRIN STRATEGIA 2013 2016 Hyväksytty piirihallituksessa 22.2.2014 Sivu 2 / 7 Sisällysluettelo 1. Missio... 3 2. Perusarvot... 3 3. Nykytila-analyysi... 3 4. Pelikenttä... 4 5. Visio ja päämäärät...

Lisätiedot

Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle

Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle Liite Hannu Anttonen 28.3.2016 Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle 2016-2017 Koulutuksella ja valmennuksella kehitämme ja uudistamme klubien ja piirin johtamista tavoitteena tuloksellinen toiminta

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen Strategiset tavoitteet 2014-2019 Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja 2014 2015 Copyright Rastor Oy Lions-liiton strategia 2014-2019 Strategiset linjaukset Kriittiset menestystekijät Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa Lions- 107-N PTS 2015-2019 DG Sini Eloholma Hyväksytty hallituksen kokouksessa 5.11.2014 Kansainvälinen lions-järjestö Näkemyksemme- visio Järjestö säilyy vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG Piirin 107-L toimintasuunnitelma 2018-2019 LUONNOS Piirihallituksen kokous 17.2.2018 Tuomo Romakkaniemi 1VDG Esityksen sisältö 1.Toiminnan suunnittelun lähtökohdat 2.Piirin tarkoitus ja tavoite 3.Strategiset

Lisätiedot

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia 14.9. ja Huittinen 21.9. Palvelu- ja varainhankinta Maailmanlaajuisesta palvelukehyksestä tulee toisen vuosisatamme pysyvä jalanjälki. Historiamme kunnioittaminen

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Kausi VDG Olavi Vesanen

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Kausi VDG Olavi Vesanen Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (Lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Jova 2 helmikuu 2017

Jova 2 helmikuu 2017 Jova 2 helmikuu 2017 Piiri 107-I 1VDG Seppo Saarela Suomen lionstoiminnan arvot 2017-2022 2012-2017 (kaikki 6 arvoa) Luotettavuus Talkoohenki Ihmisläheisyys Paikallisuus Palveluhalu Kansainvälisyys Missiomme

Lisätiedot

PIIRIN 107-O STRATEGIA

PIIRIN 107-O STRATEGIA PIIRIN 107-O STRATEGIA 2014-2019 Laadittu maaliskuussa 2014 1VDG Heikki Hemmilä, DG Gurli Dumell, 2VDG Jukka Borén, PDG Mauno Mäkelä, ipdg Kerttu Illikainen, GMT Christina Simons, DC Raija Fors, CS Pekka

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa K-PIIRIN Hyväksytty johtoryhmässä 19.3.2018 Hyväksytty piirihallituksessa 5.4.2018 Käsittely piirin vuosikokouksessa 21.4.2018 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Toiminta-ajatus 3. Perusarvot 4. Pelikenttä

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET 2012-2013 2/5 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 3. Pelikenttä 4. Visio 5. Päämäärät 6. Menestyskonsepti 7.

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen,

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen, Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen, 3.2.2018 Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan

Lisätiedot

107 N-PIIRI PTS

107 N-PIIRI PTS Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 24.4.2010 107 NPIIRI PTS 2010 2015 www.lions.fi/n Npiiri/ Holopainen Tuomo/ Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lionstoiminta on vakaalla

Lisätiedot

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Virkailijakoulutus

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Virkailijakoulutus Klubin jäsenjohtajan tehtävät Virkailijakoulutus Taustalla kauden 2011-2012 teemat Järjestön teema Me palvelemme Kv presidentin Wing-Kun Tamin teema Minä luotan Kotimainen teema Vastuu on minun Piirin

Lisätiedot

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja Piirikuvernööri Heikki Saarinen Sinun.. Kyvykkyytesi ja kehityshalusi on huomattu, siksi olen valinnut juuri Sinut omaan piirihallitukseeni Tehtävä on vaativa

Lisätiedot

Johtamisvalmennus 7.8.2010

Johtamisvalmennus 7.8.2010 Johtamisvalmennus 7.8.2010 Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Kauden 2010 2011 teema: Eteenpäin yhdessä toimien Framåt tillsammans 1 ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2010 2015 Arvot Isänmaa

Lisätiedot

Global Action Team. - toimintavalmiuksien kehittäminen -

Global Action Team. - toimintavalmiuksien kehittäminen - Global Action Team - toimintavalmiuksien kehittäminen - Global Action Team Tavoitteena asettaa koko lionien verkosto toimimaan klubien puolesta Tiimityö on keskeinen osa: Palvelutiimit (GST) Jäsenyystiimit

Lisätiedot

Keliakialiiton strategia

Keliakialiiton strategia Keliakialiiton strategia 2016 2020 Keliakialiitto ry Kuvat ja taitto: Sonja Tuomi Painopaikka: Waasa Graphics Oy, 2015 Keliakialiiton strategia 2016 2020 Visio 2020... 4 Toiminta-ajatus... 6 Toimintaympäristön

Lisätiedot

Viestintä- strategia

Viestintä- strategia Viestintästrategia Viestinnän tehtävä on auttaa yliopiston strategisten linjausten toteutumista tukemalla ja tekemällä näkyväksi tutkimusta, koulutusta, yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja johtamista.

Lisätiedot

K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014

K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014 K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014 Suomen Lions liiton arvot ovat pohjana myös K-piirin toiminnassa PALVELUHALU TALKOOHENKI PAIKALLISUUS LUOTETTAVUUS IHMISLÄHEISYYS KANSAINVÄLISYYS Teemat

Lisätiedot

Lions107 M Pori

Lions107 M Pori Lions107 M 21.1.2019 Pori Palvelu- ja varainhankinta Sinulla voi olla tottumuksia, jotka heikentävät sinua. Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan asioihin Syntyy

Lisätiedot

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Perusarvot 3. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 4. Pelikenttä 5. Visio ja päämäärät 6. Menestyskonsepti 7. Kriittiset

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

107 N-PIIRIN STRATEGIA.

107 N-PIIRIN STRATEGIA. Luonnos 107 N-PIIRIN STRATEGIA 2010 2015 www.lions.fi/n Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lions-toiminta on vakaalla pohjalla, on uskallettava katsoa pitkälle horisonttiin. Mitä

Lisätiedot

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA 2018-2019 Pekka Siitonen, GLT Lions Clubs International E-Piirin koulutuskoordinaattori Pekka Siitonen 040 537 8840 pekka.siitonen@lions.fi LC Lempäälä, lion 2009 alkaen GLT

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107-M Finland. Suomi-Finland 1917-2017. Jäsenjohtajakoulutus. 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1

Lions Clubs International MD 107-M Finland. Suomi-Finland 1917-2017. Jäsenjohtajakoulutus. 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenhuollon ohjaus Suuntaa antamassa liiton / piirin 1. strategia 2. toimintasuunnitelma 3. tavoitteet Oman klubin 1. strategia

Lisätiedot

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle 21.4.2016 Allianssin strategia 2021 Allianssi edistää nuorten hyvinvointia Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi

Lisätiedot

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu Henkilöstöstrategia vuosille 2016 2018 1 2 Sisältö 1. Henkilöstöstrategiamme tarkoitus... 4 2. Henkilöstöstrategiamme päämäärä,

Lisätiedot

Mikä ihmeen brändi? Mitä brändäämisellä tarkoitetaan? Miten erottautua? Entä kannattaako brändäys yksin?

Mikä ihmeen brändi? Mitä brändäämisellä tarkoitetaan? Miten erottautua? Entä kannattaako brändäys yksin? KTT, dosentti Saila Saraniemi, Oulun yliopisto, markkinoinnin laitos Rokua 24.8.2013 Mikä ihmeen brändi Mitä brändäämisellä tarkoitetaan Miten erottautua Entä kannattaako brändäys yksin 1 2 Jokainen tuo

Lisätiedot

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015 LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA Strategia päivitetty 27.10.2015 Tämän LC klubin strategian on laatinut klubin hallitukselle Ehdollepano- ja kehitystoimikunta. 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan. Olemme poliittisesti

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 VISIO 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan.

Lisätiedot

Aihe: I-PIIRIN koulutus- ja jäsentoimikunnan 1. kokouksen muistio

Aihe: I-PIIRIN koulutus- ja jäsentoimikunnan 1. kokouksen muistio Vahvempina yhdessä - Palvelulla hyvinvointi Sitoutuneesti palvellen & Hetkeen tarttuen Aihe: I-PIIRIN koulutus- ja jäsentoimikunnan 1. kokouksen muistio Aika: Tiistaina 8.9. 2015 klo 14:30-16:30 Paikka:

Lisätiedot

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia 2017-2021 suomen taiteilijaseuran strategia 2017 2021 VISIOMME Visiomme on vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija. Suomen

Lisätiedot

Klubin kehittämisestä ja koulutuksista

Klubin kehittämisestä ja koulutuksista Klubin kehittämisestä ja koulutuksista Meri-Karina 6.5.2014 Marja-Leena Knuutinen ELINIKÄINEN OPPIMINEN Yhteiskunnassa toimiminen edellyttää tietoja, taitoja, sivistystä ja osaamista. Koulutus edistää

Lisätiedot

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintäfoorumi 27.8.2018, Helsinki tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto vt. viestintäjohtaja Milla Meretniemi, sisäministeriö pelastusjohtaja

Lisätiedot

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja 27.5.2015 esittäjän etunimi sukunimi 2 Jäsenjohtajan avainalueet Lionsklubin virallinen virkailija, joka

Lisätiedot

Derby Forum 2012-2013. DG Jukka Kärkkäinen

Derby Forum 2012-2013. DG Jukka Kärkkäinen Derby Forum 2012-2013 DG Jukka Kärkkäinen Idea 2009-2010 Hahmottelu Kevät 2012 Työryhmän kokoaminen Syksy 2012 Kyselykaavakkeen suunnittelu Syksy 2012 Nettikysely 27.11. - 7.12.2012 Tulosten yhteenveto

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille. Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla.

Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille. Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla. Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla. Seurastrategia vuosille 20-20 LOGO Tähän tahtotilan tiivistävä slogan. Työryhmä:

Lisätiedot

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen I-piirin KOULUTUS D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen Koulutuksen toteutuminen Syksyllä osallistuneita n 300 henkilöä Elokuu LPJ 23.8 Oulu Syyskuu Lohko-/ aluekokous 24.9, aiheena mm brandiasiat uusien koulutus

Lisätiedot

Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus

Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus Moduuli 2: Lohkon puheenjohtaja lohkon hallintojohtajana TYÖKIRJA Tässä moduulissa keskitytään lohkon puheenjohtajan rooliin lohkon hallintojohtajana.

Lisätiedot

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus 13.9.2014 Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Marja Sundström-Pullinen. CM, presidentti LC Lempäälä / Sääksjärvi Aiheet: Varapresidentin sekä jäsenjohtajan tehtävät

Lisätiedot

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Keiturin Sote Oy Strategia 2018-2021 17.12.2017 Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Strategiatyön perusta Strategian perustana työ, joka on tehty yhdessä kuntalaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden

Lisätiedot

Asioiden ja ihmisten johtaminen. F-piirin koulutus 14. huhtikuuta 2012 Rafael Frans LC Vasa-Vasabygden

Asioiden ja ihmisten johtaminen. F-piirin koulutus 14. huhtikuuta 2012 Rafael Frans LC Vasa-Vasabygden Asioiden ja ihmisten johtaminen F-piirin koulutus 14. huhtikuuta 2012 Rafael Frans LC Vasa-Vasabygden JÄSEN- JA KOULUTUSASIAT 30.6.2011 M embership Uusien jäsenten hankkiminen jo olemassa oleviin klubeihin

Lisätiedot

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Kauden 2015-2016 tapahtumista Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Koulutus- ja jäsenkysely Klubikysely 26/52= 50% vastasi Syy: Halu vaikuttaa ja antaa palautetta Nyt virkailijakoulutukseen

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti copyright Vapu Ylhäinen 1

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti copyright Vapu Ylhäinen 1 Klubin presidentti 4.4.2019 copyright Vapu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä Kannat vastuuta klubisi toiminnasta 4.4.2019

Lisätiedot

LC - VANTAA/VERNISSAN

LC - VANTAA/VERNISSAN LC - VANTAA/VERNISSAN STRATEGIA Päivitetty maaliskuussa 2012 Työryhmä: Terttu Harlu, Ritva Nepponen, Aija Lehmusvaara, Varpu Ylhäinen, Ritva Laakso-Liukkonen ja Marketta Korhonen 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1.

Lisätiedot

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Uusien jäsenten koulutus Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Lions Clubs International MD 107 Finland Arne Ritari Suomen lionstoiminnan kummi Aarne Ritarin syntymästään tuli 7.3.2011 kuluneeksi 105 -vuotta.

Lisätiedot

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08 Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 Nuorisotyötoimikunta jakaantuu neljään osa-alueeseen: Nuorisovaihto, Lions Quest, Päihteiden vastainen työ ja Leo-toiminta. Osa-alueiden vetäjät ovat Ulla

Lisätiedot

LC - VANTAA/VERNISSAN

LC - VANTAA/VERNISSAN LC - VANTAA/VERNISSAN STRATEGIA Päivitetty kesäkuussa 2013 Työryhmä: Päivi Aho, Katriina Akselinmäki, Mervi Bordi, Maila Hongisto, Riitta Liisa Seitakari, Varpu Ylhäinen ja Ritva Laakso-Liukkonen 2/7 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8.

Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8. Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8.2009 1 (3) Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunnan TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Sitoudut hoitamaan tehtävän Tiedät mistä olet vastuussa 2 Piirikuvernöörisi

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen Varpu Ylhäinen Lyhyt katsaus strategiaan ja strategiajohtamiseen Klubin toimintasuunnitelma 2015-2016 29.10.2014 Copyright Varpu Ylhäinen 2 Lions Clubs International

Lisätiedot

Global Action Team Maailmanlaajuinen toimintaryhmä

Global Action Team Maailmanlaajuinen toimintaryhmä Global Action Team Maailmanlaajuinen toimintaryhmä 3.3.2018 https://www.youtube.com/watch?v=0c9oq9jktho GAT TEAM FINLAND GAT TEAM FINLAND 2 Lions Clubs International MD 107 Finland Maailmanlaajuisesta

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 1 muuttuva toimintaympäristö Huomioimme toiminnassamme globalisaation, yhteiskunnalliset muutokset ja nopeasti muuttuvat lähiympäristön tarpeet. Olemme aktiivinen

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki Klubipresidentin avaintehtävät PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 2016-17 TITLE 2 Periaatteet - Tiedosta päämäärät - Keskity olennaiseen TITLE 3 Presidentin

Lisätiedot

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Valmennuksen tavoitteet. Valmennuksen taustaa. Virkailijakoulutus

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Valmennuksen tavoitteet. Valmennuksen taustaa. Virkailijakoulutus Klubin jäsenjohtajan tehtävät Virkailijakoulutus 20.4.2013 GMT-koordinaattori 107E -piiri Marja Sundström-Pullinen LC Lempäälä / Sääksjärvi MSP 1 Valmennuksen tavoitteet Valmennetaan klubien jäsenjohtajia

Lisätiedot

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG PrePETS Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG 2016-2017 Aimo Turunen Kiteen Rotaryklubi ry DG 2016-2017 Rotarypiiri 1430 aimo.turunen49@gmail.com 0400-275928 http://www.rotarypiiri1430.fi/ TITLE 2 RI Vuoden

Lisätiedot

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT AVAINALUEET: GLT on piirihallituksen jäsen GLT laatii vuosittain johtajakoulutussuunnitelman yhdessä GLT -tiimin kanssa GLT laatii

Lisätiedot

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia 2008-2020 Hyvän Elämisen Evväät- elinkeinostrategia 2008 2020 Tekijöinä Keuruun kaupunki, Multian kunta, Keuruun Yrittäjät ry sekä Kehittämisyhtiö Keulink Oy. Lisäksi

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Hyväksytty kaupunginhallituksessa 18.12.2006 Helinä Mäenpää viestintäpäällikkö Jyväskylän kaupungin viestinnän tavoite Viestintä tukee tasapuolista tiedonsaantia,

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Klubipresidentin avaintehtävät 2017-2018 TITLE 2 Presidentin avaintehtävä 1. Klubin toiminnan organisointi ja johtaminen - Toimintasuunnitelman laadinta hallituksen

Lisätiedot

Organisaatio Mitä titteleiden takana?

Organisaatio Mitä titteleiden takana? Lions Clubs International MD 107 Finland Organisaatio Mitä titteleiden takana? Uusien leijonien koulutus- ja keskustelutilaisuus 3.10.2013 DC Leena Lehtonen LION-ORGANISAATIO Lionit Lions-klubit Piirit

Lisätiedot

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 Missio, visio ja arvot MISSIO RIL edistää jäsentensä ammattitaidon ja hyvinvoinnin jatkuvaa kehittymistä

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet Liite nro 1 Hallitus 11.3.2019 Viestinnän yleiset periaatteet Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1/4 Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1. Viestintäämme määrittää asukkaiden oikeus saada tietoa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VERSIONHALLINTA

SISÄLLYSLUETTELO VERSIONHALLINTA 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kansainvälisen toiminnan arvot ja visio... 3 3. Kansainvälisen toiminnan Strategiset tavoitteet... 3 4. Kansainvälinen toiminta... 5 4.1 Kansainvälisen toiminnan

Lisätiedot

Työ tukee terveyttä. sivu 1

Työ tukee terveyttä. sivu 1 UUDENKAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- STRATEGIA 2010- Työ tukee terveyttä sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä henkilöstöstrategia on? 3 2. Mihin henkilöstöstrategia perustuu? 4 3. Miten toteutamme kaupungin strategiaa?

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen Varpu Ylhäinen Lyhyt katsaus strategiaan ja strategiajohtamiseen Klubin toimintasuunnitelma 2013-2014 Johtaminen Fasilitointijohtaminen 6.11.2013 Varpu Ylhäinen

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus Seutuhallitus Strategian elementit STRATEGIA (hyväksytään valtuustoissa) Missio ja visio Strategian pääviestit ja tavoitteet Lisää kilpailukykyä Kasvulle

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

LARK 9.5.2012 Tekijä Aika Arkisto

LARK 9.5.2012 Tekijä Aika Arkisto LARK 9.5.2012 Tekijä Aika Arkisto Kirjoita Master sivulle 18.3.2013 Kirjoita Master-sivulle Visio 2016 Perho on Euroopan johtavia hotelli- ja ravintola-alan oppilaitoksia Ravintolakoulu Perho on johtava

Lisätiedot

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia Hallitus hyväksynyt

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia Hallitus hyväksynyt Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia 2016 2020 Hallitus hyväksynyt 1.2.2016 Tutkimus-kehittämistoiminnan strategia kertoo 1) Toiminta-ajatuksemme (Miksi olemme olemassa?) 2) Arvomme (Mikä meille

Lisätiedot

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E Klubin kehittämistyöpaja 2013 Työpajan tavoitteet Klubin toiminnan laadun parantaminen Jäsentyytyväisyyden nostaminen Jäsenten sitouttaminen Mitä klubi tekee ja miten tekee? LAADUKKAASTI TOIMIVASSA KLUBISSA

Lisätiedot

Lohkon puheenjohtajan valmennus tiedätkö mikä on vastuusi?

Lohkon puheenjohtajan valmennus tiedätkö mikä on vastuusi? Lohkon puheenjohtajan valmennus 2016-2017 - tiedätkö mikä on vastuusi? Taito määrää sen, mitä kykenee tekemään. Motivaatio ratkaisee, mitä tekee. Asenteesta riippuu, kuinka hyvin sen pystyy tekemään 2016-2017

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2018-2019 Hyväksytty piirin 107-L vuosikokouksessa 21.4.2018. www.lions.fi Suunnittelun lähtökohdat Piirin ohjesäännön mukaan, piirin tarkoituksena on toimia piirin alueella toimivien

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Staran strategia onko strategialla päivitystarpeita? Teknisen palvelun lautakunnan strategiapäivät Timo Martiskainen

Staran strategia onko strategialla päivitystarpeita? Teknisen palvelun lautakunnan strategiapäivät Timo Martiskainen Staran strategia 2011-2012 - onko strategialla päivitystarpeita? Teknisen palvelun lautakunnan strategiapäivät 31.10. - 1.11.2011 Timo Martiskainen Toiminta-ajatus Tuotamme rakennusalan, ympäristönhoidon

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen klubi 1931

Lisätiedot

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 AVUSTUSOSASTO RAY 25.10.2016 2 LAKISÄÄTEINEN TEHTÄVÄ Laki raha-automaattiavustuksista 21. Rahaautomaattiyhdistyksen on sopivalla tavalla seurattava myönnettyjen

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen Varpu Ylhäinen Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen J.K. Paasikiven lempilausahdus, joka on hänen patsaansa jalustassa Kampissa 7.3.2015 Copyright

Lisätiedot