Pikaohjeet etävastaanottoa varten

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pikaohjeet etävastaanottoa varten"

Transkriptio

1 Pikaohjeet etävastaanottoa varten Siirry tarvittaessa seuraavalle sivulle, jos haluat lukea tarkemmat ohjeet kuvakaappauksineen. Suosittelemme käyttämään Google Chrome tai Mozilla Firefox -selainta (uusin versio) parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. 1. Rekisteröityminen ja kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle (täytyy tehdä vain kerran) Mene osoitteeseen Valitse Henkilöasiakkaan kirjautuminen. Sinut ohjataan valitsemaan tunnistautumistapa. Valitse oma pankkisi, mobiilivarmenne tai varmennekortti ja tunnistaudu omilla tunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan rekisteröitymissivulle, jos yrität kirjautua ensimmäistä kertaa palveluun. Valitse Rekisteröi asiakastili. Jatka tietojen syöttämiseen ja tallenna tiedot. Huom! puhelinnumeron etuliitteeksi tulee syöttää maakoodi Tallenna lopuksi tietosi. Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen kirjaudu ulos sivun vasemmasta yläkulmasta. Siirry takaisin osoitteeseen ja kirjaudu sisään henkilöasiakkaana. Tunnistuksen jälkeen olet Omapolulla. Siirry Omiin tietoihin ja varmista ettei etävastaanotto ole kielletty. Tallenna tiedot ja siirry takaisin Omapolun etusivulle. 2. on liittyminen Mene osoitteeseen ja kirjaudu sisään henkilöasiakkaana. Siirry kalenteriin Omapolun navigaatiosta. Etsi sinulle tehty etävastaanottomerkintä ja avaa se. Tarkista etävastaanoton ajankohta ja liity vastaanottoon kyseisenä ajankohtana. Avaa etävastaanottotapahtuma klikkaamalla "Avaa etävastaanotto" -painiketta. Huom! Varmista, että ponnahdusikkunat on sallittu, jotta vastaanottoikkuna avautuu. Salli tarvittaessa ponnahdusikkunat. Etävastaanoton laiteasetusikkuna avautuu. Asetuksissa voi halutessaan määrittää laitteet, jos käytössäsi on useampi mikrofoni ja/tai kaiutin. Huom! Muista sallia kameran ja mikrofonin käyttö, jotta saat oman kuvan näkyviin asetusikkunaan. Klikkaa OK-painiketta, kun asetukset ovat kunnossa. Siirryt seuraavaksi varsinaiseen etävastaanottotapahtumaan. Huom! Muista sallia kameran ja mikrofonin käyttö, jotta ammattilainen näkee sinut. Odota tarvittaessa ammattilaista, jos olet vastaanoton ainoa osallistuja. Etävastaanoton päätyttyä muista lopettaa etävastaanotto ja poistu etävastaanotolta.

2 Rekisteröityminen ja kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle 1. Rekisteröityminen Terveyskylän Omapolulle Kirjautuaksesi palveluun tarvitset suomalaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen varmennekortin. Mene osoitteeseen Valitse Henkilöasiakkaan kirjautuminen. Sinut ohjataan valitsemaan tunnistautumistapa. Valitse oma pankkisi, mobiilivarmenne tai varmennekortti ja tunnistaudu omilla tunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan rekisteröitymissivulle, jos yrität kirjautua ensimmäistä kertaa palveluun. Valitse Rekisteröi asiakastili. Hyväksy käyttöehdot ja jatka palveluun. Syötä sähköposti ja puhelinnumero. Ennakkoon tallennetut tiedot tulevat väestörekisterikeskuksesta. Huom! puhelinnumeron etuliitteeksi tulee syöttää maakoodi Tallenna lopuksi tietosi. Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen kirjaudu ulos sivun vasemmasta yläkulmasta. 2. Kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle Suoritettuasi rekisteröinnin, voit jatkossa kirjautua Terveyskylän Omapolulle pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mene osoitteeseen Valitse Henkilöasiakkaan kirjautuminen. Sinut ohjataan valitsemaan tunnistautumistapa. Valitse oma pankkisi, mobiilivarmenne tai varmennekortti ja kirjaudu omilla tunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen pääset käyttämään Terveyskylän etävastaanottoa.

3 tapahtumaan liittyminen Terveyskylän Omapolulta 1. suostumuksen varmistaminen Siirry Omapolun oikeasta yläkulmasta omiin tietoihin. Varmista omien asetusten alta, että etävastaanotto on sallittu. Valintaa ei saa olla kohdassa Kiellän etävastaanoton.

4 2. merkintä kalenterissa Kun ammattilainen on luonut sinulle etävastaanottotapahtuman, saat siitä heräteviestin sähköpostilla tai tekstiviestillä Omapolun profiilissa tekemiesi asetusten perusteella. Toinen heräteviesti tulee 24 tuntia ennen etävastaanottoa. tapahtumaa varten sinulle on luotu kalenterimerkintä. Kalenterimerkinnästä näet olennaiset tiedot etävastaanottoon liittyen. Pääset myös liittymään etävastaanottotapahtumaan kalenterimerkinnän kautta. Siirry kalenteriin Omapolun ylänavigaatiopalkista.

5 Etsi kalenterista sinulle luotu etävastaanottomerkintä. Merkinnässä näkyy esimerkiksi vastaanottotapahtuman nimi sekä ajankohta. Avaa etävastaanottomerkintä klikkaamalla merkinnän nimeä.

6 3. merkinnän tarkastelu Etävastaanoton kalenterimerkinnästä löydät tarkempaa tietoa etävastaanottoon liittyen. Kiinnitä huomiota varsinkin etävastaanoton ajankohtaan ja kestoon. Etävastaanoton voi hyväksyä tai hylätä. Etävastaanoton ammattilainen saa tiedon tekemästäsi hyväksymisestä/hylkäyksestä. Etävastaanoton status muuttuu hyväksymisen/hylkäämisen jälkeen.

7 tapahtumaan liittyminen Liity etävastaanottotapahtumaan klikkaamalla Avaa etävastaanotto -painiketta. HUOM! toimii tietokoneen selaimilla, suosittelemme käyttämään Google Chrome tai Mozilla Firefox -selainta (uusin versio) parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. toimii myös Android-tableteilla Chrome-selaimella. on voi liittyä vain ajankohtana, jolloin etävastaanotto on tarkoitus järjestää. Tarkista etävastaanoton alkamisajankohta kalenterimerkinnästä. Voit liittyä etävastaanottoon 15min ennen määriteltyä alkamisajankohtaa. tapahtuma avautuu uuteen ponnahdusikkunaan.

8 4. Ponnahdusikkunoiden salliminen Käyttämäsi selaimen asetuksissa saattaa kuitenkin olla rajoituksia tai estoja ponnahdusikkunoiden avautumiseen. tapahtuman ikkuna ei avaudu, jos ponnahdusikkunat ovat estetty. Ponnahdusikkunoiden avautuminen pitää sallia selaimen asetuksista. Alla eri selainten asetuksia joilla ponnahdusikkunoiden avautumisen pystyy sallimaan. Ponnahdusikkunoiden salliminen Google Chromella: Klikkaa osoiterivin oikeassa reunassa olevaa painiketta. Valitse Näytä aina ponnahdusikkunat sivustosta omapolku.terveyskyla.fi ja klikkaa valmis. Päivitä sivu ja avaa etävastaanotto uudelleen. Ponnahdusikkunoiden salliminen Mozilla Firefoxilla: Sivun ylälaitaan tulee ilmoitus ponnahdusikkunan estämisestä. Klikkaa Asetukset painiketta ja salli ponnahdusikkunat osoitteesta omapolku.terveyskyla.fi Päivitä sivu ja avaa etävastaanotto uudelleen. Ponnahdusikkunoiden salliminen Internet Explorerilla: Sivun alalaitaan tulee ilmoitus ponnahdusikkunan estämisestä. Klikkaa Salli kerran tai klikkaa Tämän sivuston asetukset ja valitse salli aina. Päivitä sivu ja avaa etävastaanotto uudelleen.

9 Jos et saa ilmoitusta ponnahdusikkunasta, tarkasta selaimen asetuksista, että olet sallinut ilmoituspalkin näkyvyyden. Ponnahdusikkunoiden salliminen Safarilla: Safarissa ei ole sivustokohtaista ponnahdusikkunoiden säätöä, joten ponnahdusikkunat täytyy sallia Safarin asetuksista: Valitse Safarin valikkoriviltä Asetukset. Tarkista, että Yksityisyys -välilehden Verkkosisältö -kohdassa oleva Estä ponnahdusikkunat -valintaruutu ei ole valittuna. Päivitä sivu ja avaa etävastaanotto uudelleen. 5. Etävastaanoton asetukset tapahtumaan liittyessä ensimmäisenä avautuu etävastaanoton asetusten määrittely. Asetuksissa voi määrittää etävastaanottotapahtumassa käytettävän kameran, mikrofonin ja kaiuttimen. Sinun täytyy sallia kamera ja mikrofoni selaimen käyttöön klikkaamalla Salli -painiketta, kun liityt etävastaanottoon. Selain ei saa yhteyttä kameraan ja mikrofoniin ellei niitä ole sallittu. Laitteiston sallimisikkuna avautuu etävastaanottoikkunaan automaattisesti.

10 Laitteiston salliminen Google Chromella: Laitteiston salliminen Mozilla Firefoxilla: Laitteiston salliminen Internet Explorerilla ja Safarilla: Internet Explorer ja Safari käyttää Adoben Flash-toteutusta. Jos koneessasi ei ole Flash-lisäosaa asennettuna, voit asentaa sen täältä: Salli Flashin käyttää kameraa ja mikrofonia.

11 Huomaa, että asetusikkuna ja sen kautta määriteltävissä olevat laitteet ovat erilaisia riippuen käytössäsi olevasta selaimesta. Voit vaihtaa kameran, mikrofonin ja kaiuttimen, jos käytössäsi on useampi laite. Voit esimerkiksi vaihtaa kameraa, jos käytössäsi on tietokoneen sisäisen kameran lisäksi ulkoinen kamera. Tarkasta, että näet oman videokuvasi. Voit myös testata äänien kuuluvuutta Testaa äänet -painikkeella. Klikkaa asetusten määrittämisen jälkeen Ok -painiketta. 6. tapahtuma HUOM! Jos et pysty liittymään etävastaanotolle, tarkista, että olet sallinut kameran ja mikrofonin selaimelle. tapahtuman aikana käytössäsi on ääni- ja videoyhteyden lisäksi chat-mahdollisuus ammattilaisen kanssa. Toiminnot etävastaanoton aikana: Ikkunan yläreunassa näet etävastaanottotapahtuman otsikon. Osallistujia -sanaa klikkaamalla näet etävastaanottoon liittyneet henkilöt. Voit mykistää mikrofonin tarvittaessa Vaimenna mikrofoni -painikkeella. Voit piilottaa oman videokuvasi ammattilaiselta Piilota oma videokuva -painikkeella. o Jos olet sallinut videokuvasi näyttämisen, näet oman kuvasi ikkunan oikeassa reunassa.

12 Voit suurentaa videokuvan Suurenna videokuva -painikkeella. Voit kirjoittaa ammattilaiselle Keskustelu -ikkunan kautta. Huomaa, että ammattilainen ei näe viestejäsi, jos hän ei ole liittynyt vastaanotolle. Voit tarkastaa tämän katsomalla Osallistujia -kohdasta, että ammattilainen on paikalla. Voit poistua etävastaanotolta Lopeta etävastaanotto -painikkeella. o Tarvittaessa voit liittyä etävastaanotolle uudestaan Omapolun kalenterimerkinnän kautta, kuten aiemmin tässä ohjeessa on kuvattu. o Etävastaanoton lopettamisen jälkeen sinua pyydetään täyttämään lyhyt kysely etävastaanoton teknisestä toimivuudesta. 7. Mahdolliset ongelmatilanteet En saa etävastaanottoikkunaa (ponnahdusikkuna) auki? - Varmista, että olet sallinut selaimen avata ponnahdusikkunat. En pysty liittymään etävastaanotolle? - Varmista, että olet sallinut kameran ja mikrofonin selaimen käyttöön. Ammattilainen sanoo, ettei ääneni kuulu? - Varmista, ettei mikrofonisi ole vaimennettu. - Tarkasta tietokoneesi ääniasetuksista mikrofonin äänenvoimakkuusasetukset. - Varmista, että valinnut etävastaanoton asetusikkunassa käyttämäsi mikrofonin. Jos olet epävarma valinnastasi, voit poistua etävastaanotolta ja liittyä siihen uudelleen.

13 Ammattilainen sanoo, ettei videokuvani näy? - Tarkista, ettet ole piilottanut omaa videokuvaa. - Tarkista, että kamera on päällä. Kamerassa on yleensä pieni valo, joka ilmaisee, että kamera kuvaa. - Joissain työpaikan verkoissa kuvan välittäminen selaimen kautta on estetty. Jos mahdollista, vaihda toiseen verkkoon. Ammattilainen sanoo, että ääneni tai videokuvani pätkii? - Käytä etävastaanottoon Chrome- tai Firefox-selainta (uusin versio). - Sulje ylimääräisiä verkkoa käyttäviä ohjelmia ja selaimen välilehtiä. - Jos mahdollista, vaihda parempaan/vähemmän kuormitettuun verkkoon. En näe ammattilaisen videokuvaa? - Jos näet mustan ruudun, ammattilainen on piilottanut sinulta videokuvan näyttämisen. 8. Tuki Klinikan määrittelemä yhteyshenkilö.

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta tapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta 1. Kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle Kirjautuaksesi palveluun: Mene osoitteeseen https://omapolku.terveyskyla.fi/ Valitse Helsingin

Lisätiedot

Pikaohjeet videovastaanottoa varten

Pikaohjeet videovastaanottoa varten Ohje 1 (7) Pikaohjeet videovastaanottoa varten Sisällys 1 Kirjautuminen Espoon kaupungin Kansalaisen terveyspalveluun... 1 2 Videovastaanoton ajanvaraus... 2 3 Liittyminen videovastaanottoon... 4 4 Ohjeet

Lisätiedot

Kirjautuminen Espoon kaupungin Kansalaisen terveyspalveluun

Kirjautuminen Espoon kaupungin Kansalaisen terveyspalveluun Ohje 1 (7) Pikaohjeet videovastaanottoa varten. Sisällys 1 Kirjautuminen Espoon kaupungin Kansalaisen terveyspalveluun... 1 2 Avokuntoutuksen videovastaanoton ajanvaraus... 2 3 Liittyminen videovastaanottoon...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle HUS:n ulkopuolisen ammattilaisen täytyy rekisteröidä käyttäjätili ja liittää siihen varmennekortti,

Lisätiedot

Ohje sähköiseen osallistumiseen

Ohje sähköiseen osallistumiseen Ohje sähköiseen osallistumiseen Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti sivulta; https://www.fingo.fi/meista/fingon-kokoukset/fingon-kevatkokous-2019 olevalla lomakkeella mielellään 18.4.2019

Lisätiedot

Ohje sähköiseen osallistumiseen

Ohje sähköiseen osallistumiseen Ohje sähköiseen osallistumiseen Kepan kevätkokouksessa käytetään Adobe Connect -sovellusta, joka mahdollistaa sähköisen osallistumisen kokouksiin. Kokoukseen osallistutaan henkilökohtaisella Adobe Connect

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössä täytyy olla HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Videovastaanotto. Ohje asiakkaalle

Videovastaanotto. Ohje asiakkaalle Videovastaanotto Ohje asiakkaalle Videovastaanotto - Esittely Videovastaanottoa käytetään ensisijaisesti sellaisilla seuranta- ja kontrollikäynneillä, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta Videovastaanoton

Lisätiedot

Ponnahdusikkunoiden käsittely eri selaimissa käyttöönotettaessa MediReseptiä

Ponnahdusikkunoiden käsittely eri selaimissa käyttöönotettaessa MediReseptiä Ponnahdusikkunoiden käsittely eri selaimissa käyttöönotettaessa MediReseptiä Tässä ohjeessa neuvotaan, miten teet valinnan nk. ponnahdusikkunoiden käytön tai niiden eston suhteen. Mikäli selaimellasi ei

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje 19.5.2015 Laitevaatimukset Tietokoneessa tulee olla asennettuna: Web-kamera Mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet Tietokoneen internet selaimen tulee

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössäsi on HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen... 2 1.1. Edellytykset... 2 1.2. suomi.fi -tunnistautumisvaihtoehdot... 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Echo360 - luentovideot. Ohjeita opiskelijalle

Echo360 - luentovideot. Ohjeita opiskelijalle Echo360 - luentovideot Ohjeita opiskelijalle Sisältö Mikä on Echo360 Echo360 Moodlen kurssialueilla Videoiden katsominen Omat muistiinpanot videoissa Live-luennon katsominen Oman Echo360 videokirjaston

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Kehittämispolku-testi

Kehittämispolku-testi Kehittämispolku-testi Itsearviointityökalu työpaikoille Suomen työelämä Euroopan paras vuonna 2020 1 Kehittämispolku-testi Ainoa Suomen työelämätoimijoiden yhdessä kehittämä. Auttaa yhteistoiminnan kautta

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mozilla Firefox 17.2.2014 Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mac- käyttäjille suunnattuja erityishuomioita ohjeen lopussa. Selaimesta on aina suositeltavaa käyttää uusinta

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Ohjeen aiheet. Uudistunut ESE Online -palvelu...3. Käyttäjäksi rekisteröityminen...4. Palveluun kirjautuminen...5. Etusivu...6. Valikko...

Ohjeen aiheet. Uudistunut ESE Online -palvelu...3. Käyttäjäksi rekisteröityminen...4. Palveluun kirjautuminen...5. Etusivu...6. Valikko... ESE ONLINE -ohje Ohjeen aiheet Uudistunut ESE Online -palvelu...3 Käyttäjäksi rekisteröityminen...4 Palveluun kirjautuminen...5 Etusivu...6 Valikko...7 Energiaraportointi...8 Sähkönkäytön energiaraportointi...9

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja avustusjärjestelmä.

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen TYÖNANTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Työnantajana käyt hyväksymässä henkilökohtaisen avustajasi työtunnit, jotka

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Echo360 - luentovideot

Echo360 - luentovideot Echo360 - luentovideot Ohjeita opiskelijalle Mikä on Echo360 Echo360 Moodlen kurssialueilla Videoiden katsominen Omat muistiinpanot videoissa Live-luennon katsominen Oman Echo360 videokirjaston käyttö

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

MeetNow-palvelun käyttöopas

MeetNow-palvelun käyttöopas MeetNow-palvelun käyttöopas toukokuu 2019 1 Sisällysluettelo Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen URI-osoitetta... 3 Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen IP-osoitetta

Lisätiedot

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen 1 OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Verkkokokoukseen osallistujien kannattaa käyttää puhumiseen

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (17) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. Edellytykset 2 1.2. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset 2 1.2.2.

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 1 (8) Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 2 (8) 1 Johdanto... 3 2 HTML5 sovellukset... 3 2.1 Tuetut selaimet... 3 2.2 Mobiililaitteet... 3 3 Muita ohjeita... 5 3.1 Yhteensopivuus -tila (Internet

Lisätiedot

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 9 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle ei voida

Lisätiedot

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen 1 OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Laitteistovaatimukset löytyvät dokumentin lopusta. Ennen kokoukseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS Table of Contents Ohjevideoita... 3 Ohjevideo: Collaboraten peruskäyttö... 4 Collaboraten mobiilikäyttö... 5 Collaborate-etäopetukseen liittyminen mobiililaitteella... 6

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Kirjautuminen 6.3.2009 Sivu 1 Tahti-järjestelmän tunnistuspalvelu on vaihtunut. Tämä tarkoittaa sitä, että Tahtin tunnistuspalvelun osoite muuttuu. Muutoksesta johtuen

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu Käyttöohje Tuetut selaimet Täyden tuen selaimet ovat kaksi tuoreinta pääversiota seuraavista selaimista: Internet Explorer Firefox Crome Osittaisen tuen selaimiin

Lisätiedot

Movendos mclinicetävastaanottopalvelun. käyttöohje terveydenhuollon asiakkaalle. Versio 1.0, maaliskuu 2019

Movendos mclinicetävastaanottopalvelun. käyttöohje terveydenhuollon asiakkaalle. Versio 1.0, maaliskuu 2019 Movendos mclinicetävastaanottopalvelun käyttöohje terveydenhuollon asiakkaalle Versio 1.0, maaliskuu 2019 Yleistä Movendos mclinic on tietoturvallinen tapa viestiä verkon kautta työterveyshuollon kanssa.

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä.

Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect 9 -verkkokokoukseen 1 Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Laitteistovaatimukset AC:n käyttö vaatii melko uuden tietokoneen,

Lisätiedot

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä Käy$öohjeet ylläpitäjille Yhteistyössä Copyright Mo5vade 2015 OSA1: PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖÖNOTTO SELAINSUOSITUKSET Suosittelemme käyttämään palvelua Chromella, Safarilla tai modernilla (v. 10+)

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin!

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Olemme pilottikohteena koekäyttämässä Suomeen rakennettavaa Oma YritysSuomi.fi palvelua. YritysSuomi.fi- portaalia rakennetaan niin,

Lisätiedot

Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle

Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Vahva tunnistautuminen Office 365-palveluihin... 8 Vahvan tunnistautumisen määrittely...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE. SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE. SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot Sisältö 1 Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa

TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa Asentaminen 1. Valitse osoitteessa www.teamviewer.com Lataa Versio 11. TeamViewerin asennus, vaihe 1. 2. Napauta Lataa TeamViewer 11 -linkkiä. TeamViewerin

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet 1 Yleistä 2 Ohjelmiston pikaohje 3 Ohjelmiston laajempi ohje 3.1 Ohjelmiston käynnistäminen 3.2 Kirjautuminen palveluun 3.3 Tuotteen valinta ja muiden tietojen syöttö

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot