Kysymykset ja vastaukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymykset ja vastaukset"

Transkriptio

1 Viite: 04/2014/LUC Lapin ammattikorkeakoulu Oy Lapin yliopisto Kysymykset ja vastaukset RFID HANKINTA LUC KIRJASTOPALVELUT Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, Rovaniemi

2 Sisältö 1 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Palautushylly ehdottomat vaatimukset Palautushyllyn kapasiteetti Huollon aloittaminen / etäyhteys Varaosahinnasto Referenssit Laitteet, Liite Referensskohteet Ei -vastaus Teknilliset ja toiminnalliset kuvaukset Kuvauksen sisältö, teknilliset ja toiminnalliset kuvaukset Käyttöohjeet hälytinporteista RFID -lukijat Vertailu RFID -lukija Tunnisteet EM -hälyttimet (6)

3 1 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1.1 Palautushylly ehdottomat vaatimukset Kysymys: Onko hankinnan kohteena palautushylly vai lainausautomaatti vai lainaus/palautusautomaatti vai mikä tuote? Käsityksemme mukaan palautushylly on: RFID älyhylly joka mahdollistaa nopean palautuksen, usean niteen yhtäaikaisen palauttamisen, usean asiakkaan palautukset yhtä aikaa, kirjaa palautustiedot kirjastojärjestelmään, aktivoi niteiden RFID tunnisteen, Inventoi hyllyn säännöllisesti, päivittää tiedot reaaliaikaisesti kirjastojärjestelmään, ilmoittaa virkailijoille varatusta aineistoista, transiteista, hyllyyn kuulumattomista niteistä, virheistä, tulostaa ne yms. Nyt ehdottomissa vaatimuksissa on mainittu: Pinoluentamahdollisuus ja usean niteen lainaaminen ja palauttaminen yhtä aikaa. Palautushyllyssä sirukortin käyttömahdollisuus. Palautuksessa kun käyttäjä ei kirjaudu ja joku muu henkilö voi palauttaa toisen kirjat myös. Miten tulisi huomioida näissä tapauksissa kuitin tulostus asiakkaalle: Palautushyllyyn ei kirjauduta, palauttajia useita yhtä aikaa, joku laittaa esim. kuulumattoman niteen hyllyyn (RFID tunniste rikki, data tagista puuttuu, laittaa viivakoodillisen niteen hyllyyn, joku asiakas kiinnostuneena tutkii palautettua aineistoa ja haluaakin lainata jonkun niteen joten ottaa sen pois hyllystä ja vie sen lainaan? Hyllyä ei tällöin pysty inventoimaan millään muotoa kirjastojärjestelmää vastaan tai edes tuottamaan realistia statistiikoita palautusmääristä, varauksista yms. Miten näin ollen laite pystyisi erottelemaan kuitin oikealle asiakkaalle varsinkin jos palautetaan useita eri niteitä ja jos käy vaikka niin että hyllyissä ei jotain nidettä sillä hetkellä juuri RFID antennit lue. Voisitteko tarkentaa koko palautushyllyn osalta vaatimukset. Näyttää siltä että ehdottomat vaatimukset ovat kopioitu tarjouspyynnössä toisen tuoteryhmän kohdasta johon vaatimukset täsmäävät kyllä. Vastaus: Hankinnan kohteena on palautushylly, joka ei vaadi kirjautumista. Palautushylly on RFID-tekniikkaan perustuva ns. älyhylly johon asiakas voi palauttaa yhden tai useamman niteen. Jos asiakas haluaa saa hän palautuksista tulostetun kuitin. Kun asiakas asettaa niteen palautushyllyyn, nide merkitään palautetuksi kirjastojärjestelmässä ja niteen RFID-hävikinehkäisy aktivoituu. Jos niteeseen on jokin varaus (Voyager: Hold Request tai Call Slip Request), hylly ilmoittaa varatusta aineistosta henkilökunnalle. Toiseen toimipisteeseen matkalla olevista kirjoista (Voyager: In Transit) joihin ei kohdistu varausta voidaan helposti tulostaa lista riittävillä tunnistetiedoilla jolloin henkilökunta pystyy siirtämään niteet kuljetukseen. Palautushyllyn sisällöstä on saatavilla reaaliaikainen inventaario joka on helposti tulostettavissa. Hyllyssä olevat niteet joihin ei kohdistu varauksia ovat asiakkaiden lainattavissa. 1.2 Palautushyllyn kapasiteetti Kysymys: Olisimme kysyneet tarjouspyyntönne osalta palautushyllyn vaatimuksista: 3 (6)

4 Vaatimuksissa ei ole määritelty minkäänlaista vaadittua kapasiteettia. Mikä on palautushyllyn kapasiteetti vaatimus? 100 nidettä? 200 nidettä? Vastaus: 150 nidettä. 1.3 Huollon aloittaminen / etäyhteys Kysymys: Tarjouspyynnössä mainitaan: "Huollon vasteajalla tarkoitetaan huollon konkreettista aloittamista eikä huoltotarpeen toteamista esim.etäyhteydellä." Mielestämme huoltotarve syntyy kun kirjasto ilmoittaa viasta. Huolto aloitetaan konkreettisesti silloin kun laitteeseen otetaan etäyhteys ja vikaa aletaan rajaamaan ja poistamaan. Suurin osa huolloista tapahtuu etäältä. Riittääkö huollon konkreettiseksi aloittamiseksi ajankohta kun huoltomies alkaa rajaamaan ja poistamaan vikaa etäyhteydellä tai muuten tutkimaan vikaa? Vastaus: Kyllä. Etähuoltopalveluna tehdystä huollosta toimittaja on velvollinen varmistamaan laitteen toimintakuntoon saattaminen toimittamalla tilaajalle yksilöidyn tiedon asian näyttämisestä toteen. 1.4 Varaosahinnasto Kysymys: Laitteissa on tuhansia osia. Riittänee että varaosahinnastossa listataan oleellisimmat osakokonaisuudet? Vastaus: Kyllä riittää, tarjouksen mukana tulee toimittaa varaosahinnasto (yleinen varaosahinnasto). 1.5 Referenssit Kysymys: Liite 5, referenssit Jos a kohteen kirjastot on Voyager kirjastoja, voidaanko niitä samoja käyttää myös kohdassa b vai pitääkö niiden olla eri kohteen (lisäkohteet)? Miten vaikuttaa maksimipisteiden saantiin? Vastaus: Kyllä voi käyttää. Jos RFID on toteutettu yliopisto/korkeakoulukirjastossa, saa siitä omat pisteensä ja jos RFID on toteutettu kirjastossa, jossa on käytössä Voyager-järjestelmä, saa lisäpisteet. 1.6 Laitteet, Liite 7 Kysymys: Liite 7, pitääkö kohteissa olla käytössä kaikki tarjouspyynnössä mainitut laitteet tai niitä vastaavat laitteet? Vastaus: Ei tarvitse olla kaikkia laitteita, kunhan on toteutettu RFID-tekniikalla 1.7 Referensskohteet Kysymys: Liite 7, Voiko kohteet olla saman organisaation eri toimipisteitä (korkeakoulukirjasto ja sen eri toimipisteet)? 4 (6)

5 Vastaus: Ei, referenssikohteiden tulee olla eri organisaatioista 1.8 Ei -vastaus Kysymys: Liite 7, johtaako EI vastaus mihin tahansa kohtaan hylkäämiseen? Vastaus: Ei johda 1.9 Teknilliset ja toiminnalliset kuvaukset Kysymys: Tarjouspyynnössä rajataan: Kuvaus tarjottavasta ratkaisusta, teknilliset ja toiminnalliset kuvaukset - Teknilliset erittelyt erikseen listattuna - Kuvaus maksimissaan 5 x A4 sivua Toisaalta vaaditaan: "laitteiden vertailua varten riittävät tekniset kuvaukset." Koskeeko kuvausten maksimisivumäärä teknisiä kuvauksia joiden perusteella arvioidaan tuotteen soveltuvuutta? Rajoitus tekee dokumentista vaikeasti luettavan ja välttämättä kaikkia ominaisuuksia ei pysty selittämään riittävällä tasolla. Vastaus: Tarjouksessa toimitetaan perustiedot, tarkennukset esittelytilaisuudessa. Kuvausmäärittelyn rajaus koskettaa tarjouskansiossa kohdassa 2 annettavaa tieto Kuvauksen sisältö, teknilliset ja toiminnalliset kuvaukset Kysymys: Mitä vaadittavan 5 x A4 sivuisen kuvauksen tulee sisältää? Voiko 5 tulostettua sivua olla 2-puoleisia? (tarjouskansio, kohta 2) Vastaus: Peruskuvaus (-tiedot) yleisellä tasolla toimitettavasta järjestelmästä, saa olla kaksipuoleisia Käyttöohjeet hälytinporteista Kysymys: Tarjouksessa ehdottomissa vaatimuksissa laitteille mainitaan: " Tarjoukseen sisältyy kirjalliset, suomenkieliset käyttöohjeet hälytinporttien toiminnasta ja tilastoista.". Tuleeko ohje liittää mukaan tarjoukseen vai toimittaa vasta tuotteiden kanssa? Jos pitää liittää tarjoukseen, niin koskeeko 5 x A4 sivun kokovaatimus myös ohjeita? Vastaus: Tarjous sisältää suomenkieliset ohjeet, jotka toimitetaan järjestelmän yhteydessä. 5 (6)

6 1.12 RFID -lukijat Kysymys: RFID lukijat: c) Lukuetäisyys (korkeussuunnassa n. 25 cm ja työskentelypinta-ala noin 25 cm x 30 cm). Työhuoneissa on käytännössä todettu että pyydetty lukualue on liian suuri. Voiko varaosahinnastoon tai muuhun dokumenttiin lisätä työhuoneisiin paremmin sopivan RFID lukijan ja antaa sille myös tekniset tiedot tarjouksen liitteenä? Vastaus: Kyllä voi, lisätään liitteeseen 6.5 / G. Hintatieto toimitetaan varaosahinnaston mukana Vertailu RFID -lukija Kysymys: Tullaanko hinta ja laatuvertailu tekemään lukijan perusteella joka täyttää annetut lukuvaatimukset (korkeussuunnassa n. 25 cm ja työskentelypinta-ala noin 25 cm x 30 cm)? Vastaus: Kyllä 1.14 Tunnisteet Kysymys: Liite 6.6, b) Tunnisteiden muistiin tulee mahtua vähintään 1024 bittiä informaatiota. Yleisesti käytetyn (lähes jokainen tunniste Suomalaisissa kirjastoissa) tunnisteen muistin koko on 1024 bittiä mutta siitä vapaasti käytössä olevaa muistia on 896 bittiä. Täyttääkö tämä kohdan vaatimuksen? Vastaus: Kyllä täyttää 1.15 EM -hälyttimet Kysymys: Liite 6.7, Miten konvertointiprosessiin on liitettävissä nykyisten elektromagneettisten suojausjärjestelmien deaktivointi. Mitä EM hälyttimiä on käytössä eri kirjastoissa ja miten ne on sijoiteltu aineistoon? Vastaus: Lapin AMK: Kemi-Tornion toimipisteissä on käytetty P.V. Supan colinear-hälytysnauhoja varkaudenestoon. Niitä on sijoitettu kirjojen ja dvd-koteloiden etu- ja takakanteen, viivakoodin yhteyteen. Rovaniemen toimipisteessä on käytetty Mikro-Väylän 3M-hälytysnauhoja. Niitä on sijoitettu kirjojen ja lehtien selkämyksiin. Jonkin verran (aika vähän) on cd- ja dvd-levyihin käytetty vastaavia hälytysnauhoja. Lapin Yliopisto: Lapin yliopiston toimipisteissä on käytetty AC-Finland Tuoteturva Oy:n toimittamia EMhälytysnauhoja (EM-Tarrahälytin MDS-107-P). 6 (6)

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti Lapin maakuntakirjasto Sinikka Tuohino 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto...4 2. Taustaa...4 2.1. Tietoa Kittilän ja Kolarin kunnista...4 2.2.

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset Ari Koskela 2009 LUKIJALLE Kädessäsi on ote diplomityöstä, jossa selvitettiin

Lisätiedot

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 62900 ALAJÄRVI 1 / 90 SISÄLLYSLUETTELO: Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Sisäinen tietoliikenne 5 1.2.1 Lähiverkko 5 1.2.2 Lähiverkon laitteet 5 1.2.3 Kaapeloitu lähiverkko (yleisesti ja toteutus)

Lisätiedot

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13)

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) Tämä dokumentti sisältää Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien sekä Ålands Hälso- och Sjukvårdin lääkkeiden

Lisätiedot

KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti

KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti 15.6.2011 Ville Hirvonen Kansalliskirjasto Tavoitteet KDK-asiakasliittymän käytettävyyttä halutaan arvioida sekä parantaa. Käytettävyystestejä

Lisätiedot

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus - Georg Strien Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihdolla on pitkä perinne, vanhimmat viitteet löytyvät vuodesta 1694 Ranskasta.

Lisätiedot

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu 1. Esille tuodut ongelmat Käydyissä keskusteluissa ja toimitetun materiaalin perusteella kivitoimialalla

Lisätiedot

Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa

Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa 28.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 3 1.1 Internetin palveluista... 3 1.2 Sopimuksen syntyminen... 3 1.3 Internetpalvelusopimuksen

Lisätiedot

Lukki-kirjastojen kokoelmaprojektin tuloksia. Antti Karhos

Lukki-kirjastojen kokoelmaprojektin tuloksia. Antti Karhos Lukki-kirjastojen kokoelmaprojektin tuloksia Antti Karhos Laatuprojektin tuloksia 1. Lukki-kirjastojen laatuprojekti Lukki-kirjastojen laadunarviointi toteutettiin vuosien 2011-12 aikana. Se jakautui kahteen

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi

Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi Hankkeen loppuraportti 11.2.2011 Maria Bang 2 Sisällysluettelo Johdanto...3 1 Aineiston karsinta osana kokoelmatyötä...4 1.1 Miksi aineistoa pitää karsia?...4 1.2 Karsinnan

Lisätiedot

Kansallinen kynnysarvo rakennusurakkahankinnoissa on 150 000 euroa ja EU-kynnysarvo 4 845 000 euroa.

Kansallinen kynnysarvo rakennusurakkahankinnoissa on 150 000 euroa ja EU-kynnysarvo 4 845 000 euroa. Hankintalainsäädännön soveltaminen Hankintayksikön suorittamiin rakennusurakkahankintoihin, joiden arvo ylittää kansallisen tai EU-kynnysarvon, sovelletaan hankintalakia eli lakia julkisista hankinnoista

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA Tässä ohjeessa käydään läpi virhevastuuta ja takuuta koskevat periaatteet. Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalain 5 luvussa ja

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta Sisältö Lukijalle... 5 1 Ennen kuin vapaaehtoinen saapuu... 7 1.1. Koko yhteisö toimintaa

Lisätiedot

Asiakaspalveluprosessin kehittäminen jakelun vaikutuspiirissä olevien asioiden osalta

Asiakaspalveluprosessin kehittäminen jakelun vaikutuspiirissä olevien asioiden osalta Jakelun kehittämisryhmän raportti 28.11.2006 Asiakaspalveluprosessin kehittäminen jakelun vaikutuspiirissä olevien asioiden osalta Olli Kuusisto Sisällysluettelo JOHDANTO... 3 1.1 TAUSTA JA TAVOITE...

Lisätiedot

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA 1 ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA : Elintarvikehankinnat Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta hankintakaudeksi 1.4.2015 31.3.2017 ja mahdollinen optio 1+1 vuosi Kysymys 1:

Lisätiedot

LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT

LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT Janne Salolainen Joni Puumalainen Jyri Penttinen Osmo Rentola Vesa Pyykönen Vesa Saarinen

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Tervehdys yrittäjä! Jokaisen yrityksen myynnin kulmakivi on toimiva asiakkuudenhallinta. Tai ainakin sen pitäisi olla, asiakkaathan mahdollistavat yrityksen

Lisätiedot

Sisältö Johdanto... 3 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 Esimerkki palvelutuotteistamisesta... 8 Mallipohjia tuotteistamiseen...

Sisältö Johdanto... 3 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 Esimerkki palvelutuotteistamisesta... 8 Mallipohjia tuotteistamiseen... Sisältö 1 Johdanto... 3 1.1 Työkirjan sisällöstä... 3 1.2 Yleistä tuotteistamisesta... 3 2 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 2.1 Valmennuspalvelun perusrunko... 5 2.2 Palvelun vaiheiden perustietolomake...

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Kaksitoista vuotta sitten allekirjoitin yrityksemme perustamiskirjan yhtiökumppanini kanssa. Meistä tuli yrittäjiä ja maailma oli avoinna. Yrittäminen

Lisätiedot

6. Skedulointi eli vuoronnus

6. Skedulointi eli vuoronnus 100 Sulautettu ohjelmointi 6. Skedulointi eli vuoronnus Skeduloinnin eli vuoronnuksen (scheduling) tehtävä voidaan tiivistää kysymykseen, miten seuraavaksi suoritukseen otettava prosessi valitaan. Valintaperusteita

Lisätiedot

OHJEITA OPINNÄYTETYÖN TEKOON

OHJEITA OPINNÄYTETYÖN TEKOON OHJEITA OPINNÄYTETYÖN TEKOON 6/2009 SISÄLLYS 1 1 JOHDANTO... 2 2. OPINNÄYTETYÖN PROSESSI... 4 2.1 AIHEEN VALINTA... 5 2.2 OPINNÄYTETYÖN TOTEUTTAMISSUUNNITELMA... 5 2.3 OPINNÄYTETYÖN VALMISTUTTUA... 5 3

Lisätiedot

Logistiikan sähköinen tietopaketti

Logistiikan sähköinen tietopaketti Logistiikan sähköinen tietopaketti 1 KUVA Rami Salle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 3 Logistiikan sähköisen tiedonsiirron tietopaketti 4 Nykytilanne tietojärjestelmien

Lisätiedot

Peppi projekti: Selvitys lukujärjestyksien suunnittelutyökaluista. Versio 0.9 17.6.2011

Peppi projekti: Selvitys lukujärjestyksien suunnittelutyökaluista. Versio 0.9 17.6.2011 Peppi projekti: Selvitys lukujärjestyksien suunnittelutyökaluista Versio 0.9 17.6.2011 Sisältö 1. Johdanto... 1 1.1 Tavoitteet... 1 1.2 Rajaukset... 1 1.3 Taustaa... 1 2. Työ- ja lukujärjestyssuunnittelutyökalut...

Lisätiedot