LOHJAN KAUPUNKI. 2. kolmannesvuosiraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOHJAN KAUPUNKI. 2. kolmannesvuosiraportti"

Transkriptio

1 LOHJAN KAUPUNKI 2. kolmannesvuosiraportti Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

2 1 Sisällysluettelo Sitovien tavoitteiden toteuma Kasvava Lohja... 1 Tasapainoinen talous... 5 Hyvät peruspalvelut... 9 Laadukas ympäristö Toimiva tietoyhteiskunta Toimielinten talouden toteuma Keskusvaalilautakunnan talous Tarkastuslautakunnan talous Yleinen luottamushenkilöhallinto Keskushallinnon talous Perusturvalautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Tekninen lautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Ympäristö- ja rakennuslautakunta Ympäristö- ja rakennuslautakunnan jaosto Rahoitus Talouden toteuma koko Lohja Investointien toteuma Lohjan kaupungin talouden toteuma Tuloslaskelma Rahoituslaskelma, toteuma Tuloslaskelma (tilinpäätösennuste) Rahoituslaskelma, ennuste... 33

3

4 1 Toimialojen 2/3 vuosiraportti Sitovien tavoitteiden toteuma Kasvava Lohja 2015 Keskusvaalilautakunta Kasvava Lohja Eduskuntavaaleissa ennakkoäänestyspaikat ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat on ulotettu myös entisen Sammatin, Nummi-Pusulan ja Karjalohjan alueelle Keskushallinto Kasvava Lohja Kaupungin imagon vaikutus vetovoimaisena yritys ja asuinpaikkakuntana on selkeästi parantunut Lohjan vahvistaminen seudullisena keskuksena Taajamaradan edistäminen ja se tuodaan esille kaikissa tarpeellisissa tilanteissa Elinkeinotiimin toiminta vakiintunut ja yhteistyö alueen yritysten ja sidosryhmien kanssa on tehokasta Tonttimarkkinoinnin toimenpiteiden seuranta ja vaikutusten arviointi Sosiaalinen media osana kaupungin aktiivista viestintää ja markkinointia Työtä tehdään Lohjan imagon parantamiseksi, on kerätty paljon dataa ulkopaikkakuntalaisten sekä omien asukkaiden näkemyksistä Lohjasta. Tulokset hyviä. Mm.Kannatan Lohjaa-kampanja, Lohjan video -kilpailut, tonttipäivät toteutettu yms. Tehty runsaasti töitä Lohjan esillä pitämiseksi. Huomioidaan eri yhteyksissä. Osallistuttu aktiivisesti "Tunnin juna" - hankkeeseen. Tämän Turku-Hki nopean junayhteyden selvityksessä Lohja on mukana. Elinkeinotiimin toimintatavat ovat vakiintuneet. Yhteistyö yritysten ja sidosryhmien kanssa toimivaa. Tonttimarkkinointi on käynnissä, tonttipalkintokampanja toteutettu, parhaattontit.fi sivuilla sata kertainen kävijämäärä. AO-tontteja myyty 2, kerrostalotontteja 1 kpl. Osittain toteutunut, työtä tehdään olemassa olevien resurssien puitteissa. Viestintä ja vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa on aikaavievää työtä. Matkailu ja markkinointi erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Matkailu käyttää aktiivisesti Facebookia, Twitteriä ja Instagramia päivittäisessä viestinnässä. Sosiaalisenmedian puolella kaupunkiprofiili on päivittäinen viestintäkanava.

5 2 Asiakaspalveluprosessien sähköistäminen (sähköinen ajanvaraus, takaisinsoittojärjestelmä, videoneuvottelu) Kaivosmuseohankkeen eteenpäinvienti yhdessä sivistystoimen, teknisen toimen ja yritysten kanssa Tytär ja osakkuusyhteisöjen tehokkaampi ohjaaminen, erityisesti Novago Oy:n osalta Yritystalon tilojen tyhjäkäyttö vähenee Kaupungin työllistämistoiminnan tehostaminen uudelleenorganisoinnin kanssa Videoneuvotteluyhteydet toimivat Monkolassa, Saukkolan kirjastossa sekä Karjalohjan kirjastossa. Vihta ajanvarausjärjestelmä on käytössä rakennustarkastuksessa. Takaisinsoittojärjestelmä toimii hammashoidossa, terveyskeskuksissa ja palvelupisteissä. Hanketyöryhmä ja vastaanottorakennuksen alityöryhmä kokoontunut useita kertoja ja suunnittelu etenee. Hanke etenee sivistyskeskuksen toimesta. Toteutettu mahdollisuuksien mukaan. Lohjalla ei ole yksin määräysvaltaa Novago OY:öön.Seurataan yhtiöiden toimintaa. Vuokria on alennettu, tyhjäkäyttö on hiukan vähentynyt. Novago vastaa tilojen vuokraamisesta ja vuokralaisia saatu lisää syksyn aikana yrityshautomoon. Selvittelyssä TYP-toiminnan järjestämistapa ja sen organisointi Perusturvatoimi Kasvava Lohja Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n uustuotanto lähtenyt liikkeelle ja peruskorjaukset jatkuvat Peruskorjaukset toteutuneet Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja Valmistellaan palveluverkkoselvityksestä seuraavat toimenpiteet Palveluverkkoselvityksen toimenpiteistä on suunniteltu ja aikataulutettu. Hyrsylän koulun ja Neitsytlinnan koulujen toiminta lakkaa lähtien. Lisäksi on käynnistetty Nummentaustan koulun lakkauttaminen. Nummentaustan koulu lakkaa heti, kun Ojaniitun koulun valmistuttua keväällä Yhteistyötä tehdään mm. vaikuttajaraadin ja Lokovan kanssa lapsi- ja asiakasvaikutteisuuden lisäämiseksi.

6 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kasvava Lohja Tytyrin Elämyskaivoksen toiminnan suunnittelu ja rakentaminen kansainväliseksi matkailukoh-teeksi sekä kaivos- ja ruukkitoiminnan valtakunnalliseksi erikoismuseoksi Kaivosmuseon väliaikainen vastaanottorakennus ja kulku maan alle suunnitteilla Tekninen toimi Kasvava Lohja Asumiseen houkuttelevan, laadukkaan kunnallistekniikan toteuttaminen tonttien käyttöönottamiseksi. V toteuttamisalueet Markkinakuja Hankintalain puitteissa tapahtuva hankintakokonaisuuksien kilpailuttaminen huomioiden palvelujen alueellinen saatavuus Pakkamestarinkuja sekä Markkinakuja valmiita ja urakat vastaanotettu. Hankinnat työn alla, lähiruuan saanti haastavaa, kuntahankinnat elintarvikehankinnoissa kilpailutuksessa Lohja mukana Sähköinen hankintajärjestelmä Cloudia käytössä.

7 Kaupunkisuunnittelulautakunta Kasvava Lohja Kaupunginvaltuuston hyväksymä Maankäytön rakenne ohjaa maankäytön suunnittelua ja kehittämistä. Vuosittainen seuranta on käynnistetty. Kaavoitusohjelma on laadittu ja kaavoitus etenee ohjelman mukaisessa järjestyksessä. Seuranta on tarkoitus käynnistää loppuvuodesta. Kaavoitusohjelma hyväksyttiin L34 Roution koulu valmis L16 Tennari ja Taimisto vireille L39 Mäntylä vireille N12 Nummen kevyenliikenteen väylä vireille L40 Suurlohjankatu valmisteluvaiheen kuulemiseen L42 Keskilohjan korttelin 343 asemakaavan muutos (Saajos) vireille L35 Rajavartiostonkatu hyväksytty kv L33 Porlan asemakaavan muutos vireille Y3 Lievio-Paunin osayleiskaava valmisteluvaiheen kuulemiseen L6 Ojamo oas päivitetty L37 Hiidensalmen itäosat ehdotus kaupunginhallitukselle L11 Paikkarinkatu valmis kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi L13 Nahkurinraitti valmis kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi L47 Immula Orthex valmisteluvaiheen kuulemiseen Moottoritien liittymäalueiden kehittämisselvitys ja Paloniemen osayleiskaava ovat valmiita. E18 liittymäalueiden loppuraportti merkitty tiedoksi Paloniemen osayleiskaavan ehdotusta valmistellaan.

8 5 Kaupungin kasvua tukevan maapolitiikan hoito on varmistettu: raakamaan hankintaneuvotteluja käydään kasvusuunnissa, katualuehankintoja tehostetaan, maankäyttösopimusneuvotteluja käydään maapoliittisen ohjelman ja kaavoituksen edistymisen mukaisesti. Kiinteistönmuodostuksen rästiin jääneiden katualueiden lohkomisia tehdään järjestelmällisesti (lisäys 30 katua vuodessa) Tarvittava rekrytointi on alkamassa; resurssi käytettävissä syksyllä. Maankäyttösopimusneuvottelut on tehty kaavoitusohjelman mukaisesti. Katualueiden tehostunut hankinta on käynnissä. toteutuu. 21 yleistä aluetta rekisteröity ja 8 odottaa rekisteröintiä. Tontteja 16 kpl, 9 tilaa, 2 rasitetta lisäksi toimituksina 2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunta Kasvava Lohja Uusi rakennusjärjestys ohjaa rakentamista, suunnitteluratkaisutarpeet määritellään eri tavoin, myös luvanvaraisuus muuttuu. Rakennusjärjestyksen voimaantulo Tasapainoinen talous 2015 Keskusvaalilautakunta Tasapainoinen talous Eduskuntavaaleissa hyödynnetään uusinta tietotekniikkaa mm. ennakkoäänestyspaikoilla kauppakeskuksissa sekä sähköisen äänestysluettelon osalta. Sähköinen vaaliluettelo otetaan käyttöön kaikilla 18 äänestysalueella varsinaisena vaalipäivänä Keskushallinto Tasapainoinen talous Talouden tasapainotuksen koordinointi ja johtaminen, TA 2015 säästöt toteutuvat (talouden seurantaprosessin tarkentaminen) Tuottavuushankkeen palveluverkkoselvitykset valmiina yhdessä eri toimialojen kanssa Tuottavuushankkeen tuottavuuden arvioiminen yhteistyössä toimialojen kanssa Talousarvioprosessin tunnuslukujen ja suoritteiden uudelleenarviointi Raportointivälineitä parannettu. Tavoitteiden toteutumisen seurantaan hankittu Targetor Pro. Palveluverkkoselvitysten ensimmäinen vaihe on saatu valmiiksi. Tuottavuuden arvioinnissa käytettävät laskentamallit valmisteltu toimialojen käyttöön. Ei ole toteutunut meneillään olevan organisaatiouudistuksen suunnittelun takia.

9 6 Hallinnon prosessien, toiminnan ja organisoinnin kriittinen tarkastelu Äänestysalueiden uudelleensuunnittelu toteutettu ja uudet äänestysalueet muodostettu Sijaisuusprosessin tehostaminen Palveluverkkotyöryhmä jatkaa työtään organisaatiotyöryhmänä. Vuoden 2017 kunnallisvaaleissa noudatetaan nyt voimassaolevaa aluejakoa. Perusteluna on se että tulevissa vaaleissa kaikilla äänestysalueilla on käytössä ainoastaan sähköinen vaaliluettelo. Tämä on koulutuksellisesti todella iso prosessi. Presidentinvaaleihin 2018 mennessä tarkastellaan äänestysaluejako uudestaan. Selvitystyö on aloitettu kartoittamalla prosessin nykytilanne Perusturvatoimi Tasapainoinen talous Vuokratyövoimaa ostettu vain erittäin poikkeuksellisissa tilanteissa Tuottavuushanketta jatketaan Terveyspalveluiden yhteispäivystys käynnistynyt Lohjan sairaalassa Suunterveydenhuollossa jouduttu käyttämään vuokratyövoimaa. Tuottavuushanke etenee. Yhteispäivystys käynnistyy 1.9. hankesuunnitelman mukaisesti Kasvatus- ja opetuslautakunta Tasapainoinen talous Pilotoidaan resurssijohtaminen tuottavuuden lisäämiseksi sekä asiakaslähtöisten resurssien aluejakomallin kehittämiseksi Vahvistetaan talousosaamista Kehitetään palveluiden tuotteistamista Sopeutetaan toiminta taloudelliseen tilanteeseen vähentämällä opetuksen määrää Pilotointia toteutettu ja siitä saatu toimenpiteiden kautta tavoitteita edelleen suunniteltavaksi. Rehtoreille on suunniteltu pitkäkestoista talousosaamisen koulutusohjelmaa. Monitoimijatalo-mallin kehitystyö jatkuu. Toimintaa on suunniteltu koordinaattorin ohjaamana Nummi- Pusulan, Mäntynummen, Ojaniitun ja Routionmäen kohteissa. Yleissivistävän opetuksen sopeuttamista on tehty talousarvion mukaisesti. Säästöt ovat kohdentuneet tasaisesti ala- ja yläkoulujen ja lukioiden opetustuntien määrään. Uusimmat säästöt kohdentuvat syyslukukauteen 2016, jonka vaikutukset nähdään viimeistään lokakuussa.

10 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Tasapainoinen talous Toiminnan sopeuttaminen kiristyvään taloustilanteeseen nostamalla palvelun hintaa ja vähentä-mällä palvelujen määrää Osallistuminen aktiivisesti tuottavuushankkeeseen Kulttuuripalvelut on maltillisesti korottanut maksujaan ja taksojaan. Tuotekehittäjäkoulutuksen kehittämishankkeissa tuottavuusnäkökulma mukana Tekninen toimi Tasapainoinen talous Vuosittain tapahtuva maksujen ja myyntihintojen tarkistaminen. V vesi- ja jätevesitaksan maksujen 5% korotus Harkinnanvaraisten palveluiden hintojen tarkistaminen kustannuksia vastaavaksi. V 2015 ve-nepaikat, kaivantoilmoitukset 20% korotus Tuotantokeittiön toiminnan käynnistyminen elokuussa v 2015 Palvelujen toimintatapa ja - muotojen selvittäminen: oma/ostopalvelu, liikelaitostaminen, yhtiöittäminen Palvelusopimusten mukaan toimiminen Palveluverkon tarkastelun jatkaminen Palveluverkon ulkopuolista kiinteistöistä luopuminen Tuottavuushankkeen mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen Maksujen korotus toteutettu talousarvion yhteydessä. Harkinnanvaraisten maksujen tulot (venepaikat ja kaivantoilmoitukset) toteutuneet suunnitellusti. Tuotantokeittiön toiminta käynnistynyt. Käynnistysvaihe jatkuu, käynnistysvaihe ei toteutunut ongelmitta Keittiöverkko, pienten ulkoaluepalveluiden, varikko ja varastopalvelu, vesihuoltoverkkoselvitykset tehty palveluverkkotyön yhteydessä Palvelusopimukset osana tuotekehittäjä tutkintoa ja työn alla Palveluverkot valmisteltu päätöksentekoa varten Tekninen lautakunta tehnyt esitykset ent Nummen kunnantalon, Ruolankatu 4, Lagustalon myynnistä Toimipisteiden välinen kuljetusmuutos

11 Kaupunkisuunnittelulautakunta Tasapainoinen talous Maksut, taksat ja myyntihinnat tarkistetaan vuosittain ja niitä muutetaan tarvittaessa kustannusten kasvun mukaisesti Tarvittavat henkilöstöjärjestelyt tehdään siten, että eri tulosalueiden tarpeet ovat kustannusneutraalisti yhteen sovitettavissa. Uudet toimistohenkilöresurssit sijoitetaan hallintoon, mikä helpottaa tulosalueiden välistä koordinaatiota. Maksuja ja taksoja on tarkistettu: kaavoituksen palveluista perittävät maksut kasultk, kiinteistötoimitustaksa ja paikkatietohinnasto ja palvelutaksa kv. Henkilöstöjärjestelyjä on tehty tavoitteen mukaisesti, mm. rakennusvalvonnan ja kaavoituksen toimistosihteerijärjestelyt on työntekijöiden eläköitymisen yhteydessä hoidettu sisäisesti Ympäristö- ja rakennuslautakunta Tasapainoinen talous Laaditaan ja otetaan käyttöön menettelyt maksulliselle valvonnalle. Lausuntomenettelyjä tehostetaan ja priorisoidaan. Lupamaksuja tarkistetaan suhteessa hankkeesta johtuvaan työmäärään. Luvanvaraisuustulkinnan helpottamiseksi uuden rakennusjärjestyksen tulkintaan tehdään selkeyttävää ohjeistusta rakennusvalvonnan kotisivuille. Rakennusvalvonnan henkilö ei enää päivystä palvelupisteissä Karjalohjalla ja Nummella. Neuvontapalvelu järjestetään kamerayhteyden kautta. Tarvittavat henkilöstöjärjestelyt tehdään siten, että eri tulosalueiden tarpeet ovat kustannusneutraalisti yhteen sovitettavissa. Uudet toimistohenkilöresurssit sijoitetaan hallintoon, mikä helpottaa tulosalueiden välistä koordinaatiota. Ympäristönsuojelulain mukainen valvontasuunnitelma ja valvontaohjelma hyväksytty ympäristö- ja rakennuslautakunnassa Ympäristönsuojelulain mukaiset valvontamaksut kaupunginvaltuustossa Taksa astui voimaan Laadittu ohjeistus määräaikaistarkastuksille, lähetetty lupalaitoksille ja rekisteröidyille laitoksille tiedote valvonnan maksullisuudesta sekä selvitetty laskutusmenettelyä. Maksulliset määräaikaistarkastukset aloitettu. Kaavoituskokouksissa pyritty työstämään asioita siten, että erillisiä lausuntoja kaavoista tarvitaan mahdollisimman vähän. Lupa.fi järjestelmän käyttö tehostanut lausuntojen antamista. Korotettu taksa tullut voimaan Laadittu erillistä ohjeistusta rakennusjärjestyksen tulkintaan kaupungin kotisivuille. Otettu käyttöön sähköinen ajanvaraus Vihtaajanvarauspalvelun kautta kamerapalveluun ja asiakastapaamisiin. Henkilöstöjärjestelyjä on tehty tavoitteen mukaisesti, mm. rakennusvalvonnan ja kaavoituksen toimistosihteerijärjestelyt on työntekijöiden eläköitymisen yhteydessä hoidettu sisäisesti.

12 9 Hyvät peruspalvelut 2015 Keskushallinto Hyvät peruspalvelut Keskushallinnon asiakaspalveluprosessien uudistaminen ja sähköisen toiminnanohjauksen pilotointi Kartoitetaan osaaminen ja tulevaisuuden osaamistarpeet, joita hyödynnetään henkilöstö ja koulutussuunnitelmissa Kaupungin asiakaspalvelupisteiden kanssa pystyy asioimaan sähköisesti (sähköinen ajanvaraus ja palvelupyynnöt) Tulospalkkiojärjestelmää pilotoi vähintään yksi työyksikkö jokaiselta toimialalta Henkilöstöpalveluiden prosessien kehittäminen tuottavuushankkeen tavoitteiden mukaisesti Kaupungin varhaiseläkemenoperusteiset maksut ovat vuonna 2015 pienemmät kuin vuonna 2014 (edellyttää muutosblokin hyväksymistä) Kehityskeskusteluprosessi ja väline uudistetaan paremmin toimintaa palvelevaksi. Tiedonohjaus ja arkistomuodostussuunnitelmat päivitetty Kunnan olohuoneen vaihe I valmistunut. Karjalohjan ja Nummen palvelupisteet siirtyneet kirjastoihin. Toteutetaan osana organisaatiouudistusta vuoden 2016 aikana. Vihta ajanvaraus -järjestelmä toimii pilottiluonteisesti. Ei ole toteutunut. Sen sijaan selvitetään muiden palkitsemistapojen käyttöönoton mahdollisuus. Toteutetaan organisaatiouudistuksen yhteydessä Varhe-maksuja on saatu pienennettyä ns. työhyvinvointirahan turvin. Syitä varhe-maksuille on selvitettävä jatkossa tarkemmin. Uudistustyö on aloitettu. Pilottina toimii keskushallinto Perusturvatoimi Hyvät peruspalvelut Osallistuttu aktiivisesti palveluverkon ja palveluiden järjestämistavan uudistamiseen taloudellisemmaksi ja järkevämmäksi Esimiestyön osaamista edelleen lisätty Lastensuojelun sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen palveluiden rakennemuutosta avohoitopainotteiseksi jatketaan Palveluverkkotyö etenee suunnitelmallisesti valtuuston linjausten mukaan. Esimiehet kouluttautuneet aktiivisesti. Esimiestreffit toteutuneet. Perhehoidon osuus sijaishuollossa on kasvanut. Lapsiperheiden kotipalvelu on aloitettu. Mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen kotiin tuotettuja palveluja ja ryhmätoimintoja on lisätty Kastehankkeessa luodun mallin mukaisesti.

13 Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvät peruspalvelut Tarkistetaan varhaiskasvatuksen ja erityisvarhaiskasvatuksen prosessit ja toimintatavat (suoriteperusteinen budjetointi ja tuotteistaminen) Otetaan käyttöön koko varhaiskasvatuksessa yhteinen asiakaspalauteprosessi Lisätään henkilöstön osaamista asiakkaiden osallisuuden lisäämisessä Kehitetään yhteisöllistä johtamista Prosessien kehittäminen jatkuu osana tuotteistamiskoulutusta. Mäntynummen alueen varhaiskasvatuksen yksiköitä koulutettu palauteprosessiin. Yleissivistävässä opetuksessa on hankerahoituksella järjestetty mm. opetussuunnitelmaan, vaativaan erityisopetukseen, digiagendaan ja toimintakäytänteiden muuttamiseen liittyvää koulutusta osaamisen ja osallisuuden lisäämiseksi. Yhteisöllisen johtamisen kehittäminen jatkuu yleissivistävässä opetuksessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Mäntynummen alueen kaikki päiväkodit ja perhepäivähoito toteuttavat yhteisöllistä johtamista resurssijohtamisen kokeilun työtapana. Järjestetään varajohtajuutta vahvistavaa koulutusta Vahvistetaan henkilöstön osaamista sivistystoimen ja koulujen kehittämissuunnitelmien mukaisesti. Kehitetään kasvatuksen ja opetuksen tukipalvelujen prosesseja vaikuttavuuden lisäämiseksi Vahvistetaan koululaisten iltapäivätoimintaa osana koulujen toimintaa Päivitetään MoNet-työryhmän toimintamalli alueellisen toiminnan vahvistamiseksi Kehitetään nuorten kesätyöllistämisen käytäntöjä Kehitetään nuorisotyöpajatoiminnan opinnollistamista Valmistaudutaan uusien opetussuunnitelmien käyttöönottoon Vararehtoreiden tehtäväkuvaa on tarkennettu ja koulutusta järjestetään hankerahoituksella. etenee suunnitellusti. Prosessien päivittäminen jatkuu edelleen osana opetussuunnitelmatyötä. Aura-ohjeistus uusittu. Iltapäivätoiminnan hallinnollinen pilotointi jatkuu monitoimijatalohankkeiden edetessä. Edelleen valmistelussa. Samalla valmistellaan alueellisia koulutuksia sosiaalihuoltolaista. Nuorten kesätyöleirejä toteutettiin kolmella eri alueella: Karjalohja, Pusula/Nummi ja keskusta. Kehittämistyö jatkuu suunnitelman mukaisesti. etenee suunnitelmien nmukaisesti. Perusopetuksen ja lukion sekä aikuislinjan ops-työ etenee niin, että uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön Hankerahoilla on järjestetty koulutusta henkilöstölle. Esiopetuksen opetussuunnitelma valmistuu tavoitteen mukaisesti ja otetaan käyttöön Koulutukset esiopetusuunnitellman jalkauttamiseksi kentälle on aloitettu.

14 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Hyvät peruspalvelut Kulttuuripolku-toiminta on kiinteä osa kulttuuritoimintaa Monipuolistetaan kulttuuripalvelujen järjestämistapoja yhteistyössä kolmannen sektorin, yritysten ja seudullisten kumppanien kanssa Laaditaan kulttuuritoimen palveluista kehittämisohjelma, palveluverkkoselvitys ja viedään eteenpäin laatutyön mittaristoa. Kulttuuripolku-suunnitelman päivitys opetussuunnitelmatyötä varten tehty Kulttuuripalvelujen järjestämistapojen monipuolistaminen editynyt suunnitelman mukaan Kehittämissuunnitelman päivittäminen etenee Laaditaan yksikkökohtaiset kehittämissuunnitelmat Edistetään kuntalaisten hyvinvointia kasvattamalla liikuntasuoritteita ja kulttuuripalvelujen käyttäjien määrää Liikuntasuoritteiden määrä on kasvanut II vuosineljänneksellä vuoteen 2014 verrattuna 1,5 %:lla. Voimaikkaimmin on kasvanut Neidonkeitaan käyttö, jossa kasvua II vuosineljänneksellä oli 8,5 % Tekninen toimi Hyvät peruspalvelut Tietojärjestelmien hyödyntäminen: tilahallintajärjestelmä, Aromin ja Myslin kattavuuden kasvattaminen Asukasyhdistysten ympäristön siivoustalkoissa avustaminen välineillä ja kuljetuspalvelulla Julkisen liikenteen toteuttaminen ELY.n kanssa solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti siirtymävaiheessa Esteetön Lohja raportin päivittäminen Tuotekehittäjä koulutuksen hyödyntäminen Aromi ja Mysli laajennettu koko alueelle mukana koulut. Tietokoneet uuden keittiöverkon myötä kaikissa keittiöissä. Laitoshuoltajien tietokone tarpeita kartoitetaan. Kiinteistötietojärjestelmä päivitetty, käyttöönotto vaiheessa. Toisella vuosikolmanneksella ei esille tulleita tarpeita. Joukkoliikenteen vuorot säilytetty ennallaan yhteisostona ELYn kanssa. Päivityksen valmistelu käynnissä. Tuotekehittäjä koulutus kesken

15 Kaupunkisuunnittelulautakunta Hyvät peruspalvelut Tontinlohkominen tehdään asiakkaalle luvatun aikataulun mukaisesti (2,5 kk). Maastomittaustoimintaa tehostetaan tekniikan kehityksen suomien mahdollisuuksien mukaan optimaalisella työyksikkökoolla ja resursseja järjestetään sekä painotetaan töiden mukaisesti. Kaava- ja lupaprosesseja kehitetään osana tuottavuusohjelmaa. Ei ole toteutunut täysin, tällä hetkellä 3kk luvataan. Uusi monitoimilaite on hankittu. Rantaasemakaavan rakennussijaintimittauksia on tehty liitoskuntien alueella. Kaavaprosessin jatkuva kehittäminen on menossa mm. laatimalla asiakirjojen yhtenäiset pohjat ja paneutumalla erityisesti kumppanuuskaavoihin (tuotekehitysprojekti). Poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisujen pohjat on uusittu Ympäristö- ja rakennuslautakunta Hyvät peruspalvelut Kunta järjestää edelleen peruseläinlääkäripalvelut kaikkien kuntalaisten saataville. Eläinlääkärivastaanottojen keskittämishankkeen selvitystyö saatetaan päätökseen siltä osin, että voidaan päättää onko vastaanottoja tarvetta / mahdollista keskittää. Ympäristöterveydenhuollon valvonta on yhdenmukaista ja vaikuttavaa ja perustuu laatujärjestelmään. Työtehtäviin liittyvää ohjeistusta päivitetään ja parannetaan sekä liitetään prosessikuvauksiin. Kehitetään tiedottamista ympäristöasioihin liittyen nettisivujen kautta, lisätään mm. tiedote valitusasioiden käsittelyprosessista. Uusien ympäristölupien käsittelyaika on 6 kk siitä lukien, kun hakemusasiakirjat ovat vaatimusten mukaiset Uuden rakennusjärjestyksen tulkinnan selkeyttämiseksi tehdään ohjeistusta rakennusvalvonnan kotisivuille. Palveluverkkoselvitys on tehty ja päätetty. Peruseläinlääkäripalveluja tarjotaan kuntalaisille yhteistoiminta-alueella nykytilan mukaisesti neljässä eläinlääkärin vastaanottopisteessä. Päivystysajan asiakasyhteydenotot on keskitetty yhteen palvelunumeroon. Asiakastoiminnan hallintaa varten on yhteisen eläinlääkäriohjelman hankinta meneillään. Ympäristöterveydenhuollon laatujärjestelmää on laadittu elintarvikevalvonnan, terveydensuojelun, tupakkavalvonnan ja kuluttajaturvallisuuden osalta. Laatukäsikirja kattaa tällä hetkellä noin 80 % toiminnasta. Kohdetyyppikohtaisia ohjeistuksia sekä prosessikuvauksia on luotu. Ohjeistukset ja kuvaukset ovat osana laatujärjestelmää. Tehty lähinnä normaalia päivitystyötä. mm. muuttuneen lainsäädännön osalta, uusien ympäristönsuojelumääräysten osalta myös päivitetty ohjeistuksia ja tehty mediatiedotteita mm. haravointijätteiden käsittelystä, puun pienpoltosta ja siivoustalkoista. Uusia ympäristölupia ei ole alkuvuonna käsitelty. Laadittu erillistä ohjeistusta rakennusjärjestyksen tulkintaan. Päivitetty ohjeistuksia lakimuutoksien edellyttämällä tavalla.

16 13 Järjestetään lupapiste-palvelun käyttöopastusta pääsuunnittelijoille. Järjestetään suunnittelijoille tiedotusta ajankohtaisista rakennusvalvonnan asioista. Rakennusalan ammattilaisille järjestetty tietoiskuiltapäivä Rakennusalan ammattilaisille järjestetty tietoiskuiltapäivä ; aiheena lakimuutokset ja uusi rakennusjärjestys. Laadukas ympäristö 2015 Keskushallinto Laadukas ympäristö Lähidemokratia toiminnan vakiinnuttaminen ja tiiviimpi sitominen kaupungin päätöksentekoon Työsuojelu ottaa sähköiset lomakkeet käyttöön Lohjan keskustorin kehittämistä jatketaan toimialojen yhteistyöhankkeena Luottamushenkilöporttaalin avoimuuden lisääminen Aluetoimikunnat sekä terveystoimen ja kouluverkon vaikuttajaraadit toimineet aktiivisesti palveluverkon suunnittelun yhteydessä. Aluefoorumien toiminta vaatii kehittämistä. Sähköiset lomakkeet ovat käytössä Lohjan keskustorin kehittämistyötä on tehty kesän 2015 aikana ja järjestetty aktiivisesti tapahtumia Lohcase ry:n kanssa. Matkailun muuttoa torin läheisyyteen valmistellaan. Hallinnollisesti tori kuuluu tekniselle toimelle. Portaali laajassa käytössä. Valtuustossa suuri osa jäsenistä kuitenkin haluaa asiakirjat edelleen paperimuodossa Perusturvatoimi Laadukas ympäristö Kultakartanon asumispalveluyksikkö sekä geriatrian ja työterveyden uudet tilat otettu käyttöön; lastensuojeluyksikön uudet toimitilat valmistuneet; Niilonpirtin uudisrakennuksen työt alkaneet Toimitilojen käyttöä tehostettu mm. Keskustan ja Tynninharjun terveysasemien toimintojen uudelleen järjestelyillä sekä Sammatin ja Karjalohjan terveysasemien yhdistämisellä Kultakartanon asumispalveluyksikkö sekä geriatrian ja työterveyden uudet tilat on otettu käyttöön tammikuussa; lastensuojeluyksikön uudet toimitilat valmistuivat 4.9.; Niilonpirtin uudisrakennuksen työt alkavat marraskuussa. Toimitilojen käyttöä on tehostettu Keskustan ja Tynninharjun terveysasemien toimintojen uudelleen järjestelyillä 1.5. alkaen. Sammatin ja Karjalohjan terveysasemien osalta edetään palveluverkkotyöryhmän linjausten mukaisesti.

17 Kasvatus- ja opetuslautakunta Laadukas ympäristö Huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet rakentamissuunnittelusta toiminnan toteuttamiseen ja arvioimiseen Kestävän kehityksen periaatteet on huomioitu Ojaniittutalon ja Routionmäen rakentamisen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä huomioidaan uusien peruskorjauskohteiden rakentamissuunnittelussa mm. Nummi-Pusulan ja Tytyri-Anttila koulukeskusten suunnittelussa. Ympäristöohjelma valmistuu opetussuunnitelman oheismateriaaliksi. Hankerahoituksella järjestetään kestävään kehitykseen liittyvää koulutusta. Varhaiskasvatuksen yksiköihin ja kouluihin on valittu ympäristövastaavat. Huolehditaan henkisestä ja fyysisestä turvallisuudesta, mm. toteuttamalla koulujen peruskorjaus- ja uudisrakentamishankkeet investointisuunnitelman mukaisesti. Koulujen peruskorjaus- ja uudisrakentamishankkeet etenevät investointisuunnitelman mukaisesti. Ojaniittutalo valmistuu keväällä 2016 ja Routionmäen suunnitelmia viimeistellään. Parhaillaan on meneillään Tytyrin ja Anttilan koulujen tarveselvitys ja Nummi-Pusulan koulukeskuksen hankesuunnittelutyö. Sisäilma-asioissa edetään laaditun prosessin mukaisesti yhteistyössä sisäilmatyöryhmän ja tilahallinnon kanssa kanssa Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Laadukas ympäristö Lisätään yhteisöllisiä toimintatapoja toimintayksiköissä Monitoimijatalomallin suunnittelu käynnissä Mäntynummella, Nummella ja Ojaniitussa

18 Tekninen toimi Laadukas ympäristö Toimipisteiden toimivuuden varmistaminen kyläkeskuksissa maankäytön kehityskuvan mukaisesti Infran toteuttaminen keskustan tarpeita vastaavasti Vanhojen kaatopaikkojen kunnostaminen ensisijaisuusjärjestyksenä pohjavesialueet. V Harjun ent kaatopaikka Vesihuoltolaitoksen omavalvontaja ajantasaistettujen suojelusuunnitelmien mukaan toimiminen Liikenneväylien hoitaminen suolausta välttäen Hinku-toimenpideohjelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen Sisäilmaryhmän säännöllinen reagoiva toiminta. Kuntokierroksen jatkaminen, 5. kierros kiinteistöjen pohjaviemäröinnit Palvelupisteiden siirto kirjastoihin toteutettu. Korttelin 42 katujen suunnitelmat valmiina. Toteutus odottaa Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisua katusuunnitelmien valituksesta. Harjun kaatopaikan kunnostuksen lupa edelleen vireillä AVI:ssa. Pohjavesiensuojelusuunnitelma edelleen valmistelussa 2. kolmanneksen aikana ei ole ollut suolaustarvetta. Tuotantokeittiön kaikki laitteet energia tehokkaita, Aurinkopaneelipilotoinnin laskenta työn alla. Anttila, Tytyri koulujen selvitystyö käynnissä. Hyrsylän ja Neitsytlinnan koulun toiminnat siirretty. Laurinkatu 57 tilat poissa käytöstä. Pohjaviemärikartoitus valmis 2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta Laadukas ympäristö Ympäristötoimen koordinoiman HINKU-hankkeen tavoitteita edistetään mm. aloittamalla ekotukitoiminta kaupungin työyksiköissä. Kaavoitusohjelmaa laadittaessa otetaan huomioon kaupunkirakenteen hallittu tiivistäminen, taajamarataa tukeva maankäyttö, keskustan kehittäminen, vuokra-asuntojen ja työpaikkatonttien riittävyys ja monimuotoisen asumisen mahdollistaminen. Kaavoissa arvioidaan ilmastovaikutukset. Toimialojen ekotukiyhdyshenkilöt sekä ekotukihenkilöitä on nimetty. Koulutusta suunnitellaan syksyksi Teemat ovat olleet ohjaavina kaavoitusohjelman laatimisessa. Taimiston ja Tennarin sekä Mäntylän asemakaava-alueilla on vireillä energiatehokas townhouse projekti yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Kaavoitus hankkinut Ecocity Evaluator testilisenssin. E18 solmukohtien maankäytön ilmastovaikutusten arviointi vireillä. KekoB ekolaskurityökalu on valmistunut selainvaiheeseen

19 Ympäristö- ja rakennuslautakunta Laadukas ympäristö Eläinsuojelu- ja eläintautivalvonta on toimivaa ja vaikuttavaa: 2 valmiuseläinlääkäriä, lakisääteiset ja pyydetyt eläintautinäytteet haetaan suunnitelmien mukaisesti, eläinsuojeluilmoituksiin reagoidaan nopeasti, tarkastuksissa annetaan kehotuksia... Ympäristötoimen koordinoiman HINKU-hankkeen tavoitteita edistetään mm. aloittamalla ekotukitoiminta kaupungin työyksiköissä. Vesistöjen tilaa seurataan vesistöjen seurantaohjelman mukaisesti. Ympäristönsuojelumääräyksistä tiedotetaan ja niitä jalkautetaan. Laaditaan pohjavesiensuojelusuunnitelma entisen Karjalohjan alueelle yhteistyössä vesilaitoksen ja Uudenmaan Ely-keskuksen kanssa. Laaditaan uuden ympäristönsuojelulain mukainen valvontasuunnitelma ja valvontaohjelma ja toteutetaan valvontaa ohjelman mukaisesti. Rakennetun ympäristön valvontaa suoritetaan resurssien puitteissa yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Otetaan käyttöön lupapalaveri, jossa lupahakemukset esitellään muille viranhaltijoille. Eläinsuojeluvalvontaa tehdään epäilysten perusteella ja suunnitelman mukaisesti. Tarkastusten perusteella on annettu kehotuksia, määräyksiä ja tehty tutkintapyyntöjä poliisille. Lakisääteisiä ja muita pyydettyjä eläintautinäytteitä on otettu. Eläinsuojelu- ja eläintautivalvontaan liittyvien lausuntojen ja valituksiin vastaaminen on vienyt huomattavasti resursseja valvontatyöstä. Toimialojen ekotukiyhdyshenkilöt sekä ekotukihenkilöitä on nimetty. Koulutusta suunnitellaan syksyksi Toteutettu suunnitelmien mukaisesti. Ympäristönsuojelumääräyksistä on valitettu eli vanhat määräykset ovat voimassa. Uusien ympäristönsuojelumääräysten osalta on tehty tiedotussuunnitelma, laadittu valmiiksi tiedotteita ja päivitetty ohjeita ja lomakkeita. Pohjavedensuojelusuunnitelma työ on käynnistetty yhdessä vesilaitoksen kanssa kattaen entisten Lohjan ja Sammatin alueiden suojelusuunnitelmien päivitykset ja suojelusuunnitelmien laadinnan entisten Karjalohjan, Nummen ja Pusulan alueille. Kesän aikana kartoitettu riskikohteita ja päivitetty riskikohteiden tietoja suojelusuunnitelmaa varten. Ympäristönsuojelulain mukainen valvontasuunnitelma ja valvontaohjelma on hyväksytty ympäristö- ja rakennuslautakunnassa Valvontaa toteutetaan mm. kesätyöntekijöiden avulla. Valvontaohjelman mukaiset maksulliset määräaikaistarkastukset aloitettu. Resurssien vähyydestä johtuen vain tulleisiin valituksiin on puututtu. Lupapalaveri otettu käyttöön rakennusvalvonnan ja paloviranomaisen kanssa. Muut yksiköt antavat lausuntonsa erikseen resurssien vähyydestä johtuen.

20 17 Toimiva tietoyhteiskunta 2015 Keskusvaalilautakunta Toimiva tietoyhteiskunta Eduskuntavaaleissa hyödynnetään uusinta tietotekniikkaa mm. ennakkoäänestyspaikoilla kauppakeskuksissa sekä sähköisen äänestysluettelon osalta. Sähköinen vaaliluettelo otetaan käyttöön kaikilla 18 äänestysalueella varsinaisena vaalipäivänä Keskushallinto Toimiva tietoyhteiskunta Länsi-Uudenmaan kuntien tietohallinnon ja tekniikan verkostomainen toimintamalli on luotu Uusi etä- ja mobiilityöjärjestelmä otettu käyttöön Henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä uudistus on käynnissä (otetaan käyttöön uusia toiminnallisia moduuleja) Tietoturvavalvontajärjestelmän rakentaminen ja varmennepohjainen kirjautuminen kaupungin tietoverkkoon Kaupungin toiminnan kannalta kriittisten tietokantojen tiedot kahdennettu Sähköinen hankintajärjestelmä käytössä Uusi matkalaskujärjestelmä käytössä Intranet, uusi verkkotallentaminen ja toiminnanohjaussuunnitelma otettu käyttöön Palomuurijärjestelmät päivitetty ja tietoturvallisuuden valvontaa nostettu Kaupungin omaa tietoverkkoa laajennettu (valokuiturakentaminen) Valtuusto siirtyy sähköiseen kokouskäytäntöön Esimiehille rakennettu oma tietotekninen koulutuspaketti, koulutusmoduulit uudelle ja vanhalle esimiehelle. Selvitystyö valmistunut. Kunnat voivat osallistua hankkeeseen joko omana työnä tai ostopalveluin. Lohja osallistuu seudulliseen toimintaan omana työnä. Tekniset ratkaisut valmiina. Kaupungin johtoryhmä siirtynyt käyttäjiksi. Toiminta laajenee seuraavaksi toimielimien johtoryhmiin. Hjalmar-henkilöstöporttaalin päivitykset tehty. Palomuurien päivityksen yhteydessä on hankittu erillinen VPN-tietoturvamodiili parantamaan tietoverkkoturvallisuutta. Windows pohjaiset kahdentamislisenssit hankittu ja aloitettu rakentamaan kahdentamisympäristöä Käytössä Käytössä Tekniset alustat valmiina. Intranetin uudet sivustot otetaan käyttöön syyskuussa. Palomuurijärjestelmät päivitetty. Uuden nuorisovastaanottokeskuksen valokuituyhteydet valmiina. Toteutunut vain osittain. Koulutukset käynnissä.

21 Perusturvatoimi Toimiva tietoyhteiskunta Kotona kokonainen elämä -hanke tehostanut kotihoidon palveluja ja lisännyt asiakkaiden luona käytettyä aikaa Sähköinen asiointi laajentunut terveyspalveluissa ja perhekeskuksessa Kotona kokonainen elämä -hanke on tehostanut kotihoidon palveluja ja tasannut ruuhkahuippuja. Työ asiakkaiden luona käytetyn ajan lisäämiseksi jatkuu. SADe -hankkeen myötä sähköinen asiointi laajentunut perhekeskuksessa, vammaispalvelussa, aikuissosiaalityössä, lastenja perheiden palveluissa sekä ikääntyneiden palveluohjauksessa. Tekstiviestipalvelu otettu käyttöön terveyspalveluissa. PSOP -hanke käynnistynyt omaishoidon ja henkilökohtaisen avun palvelusetelituotannossa Kasvatus- ja opetuslautakunta Toimiva tietoyhteiskunta Lisätään sähköisiä, perheiden osallisuutta ja valintoja mahdollistavia palveluita (päivähoitosetelin koko prosessi selaimeen; vuorohoidon hoitoaikojen varaaminen ja päivittäinen hoitoaikasuunnittelu) Toteutetaan koulujen tieto- ja viestintätekniikkaa kehittämissuunnitelman (digiagendan) mukaisesti PSOP-hankkeen osana kokeiltu ensimmäisen kerran ykstyisen päivähoitosetelin maksatusta sähköisesti. Koulujen tieto- ja viestintätekniikkaa kehitetään digiagendan mukaisesti ja myönnettyjen resurssien puitteissa. Kouluihin on hankittu laitteita ja välineitä ja henkilöstöä on koulutettu. Digiagenda ja uudet opetussuunnitelmat edellyttävät lisäresurssia digiagendan tavoitteiden toteutumiseksi. Koulujen langattomat verkot olisi saatava kuntoon mahdollisimman pian. Lukiot ovat saaneet hankerahoitusta lukioiden toimintaympäristön kehittämiseen ja laitehankintoihin. Valmistellaan sivistystoimen tietohallinnon järjestämistä Sähköisen toimintaympäristön kehittäminen edellyttää koulujen langattomien verkkojen toimivuuden parantamista, jotta laitteita ja välineitä voidaan käyttää uuden opetussuunnitelman edellyttämällä tavalla ja varmistetaan sähköisen ylioppilaskirjoitusten ja lukioiden koetilanteiden toimivuus. Opetuksen sähköisen asiakashallintarekisterin, multiprimuksen toimivuus edellyttää lisäresurssia, jotta niin opetuksen kuin hallinnon sähköistä asiointia ja hallintaa voidaan kehittää tuottavuuden lisäämiseksi.

22 19 Valmistaudutaan lukioiden sähköiseen ylioppilaskirjoitukseen osallistumiseen etenee suunnitellusti. Lukiot valmistautuvat sähköisen yo-tutkinnon suorittamiseen erillisten suunnitelmien mukaisesti. Sähkösuunnitelmia ja langatonta verkkoa, koetilanteita testataan ja harjoitellaan sekä järjestetään aiheeseen liittyvää koulutusta. Langattoman verkon toimivuus lukion koetilanteissa ja ylioppilaskirjoituksissa on varmistettava Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Toimiva tietoyhteiskunta Sähköisiä palveluja kehitetään kulttuurin saavutettavuuden lisäämiseksi Panostaminen sähköiseen palveluun edennyt 2015 Tekninen toimi Toimiva tietoyhteiskunta Toimivien nettisivujen ylläpitäminen tulosaluevastuutettuna Yksityistieavustusten sähköisen hakumenettelyn ohjelman kehittäminen Lupa.fi käyttöönoton laajentaminen Reittisuunnitteluohjelman kehittäminen suunnittelutarpeita vastaavaksi Myslin tilaus- ja laskutusominaisuuden kattava käyttäminen tuotantokeittiön myötä Nettisivupäivitys toteutuu päivittäejien toimesta Haku ja avustuslaskenta toteutettu järjestelmän avulla Lupa.fi käyttöönotettu sijoitusluvissa ja kaivantoilmoituksissa. Koulumatkasuunnittelu toteutettu reittiohjelmalla, toimipisteiden välinen kuljetuspalvelu reititetty järjestelmällä Päiväkodit ja koulut ja vanhuspuoli mukana Myslissä, asiakkaita koulutetaan

23 Kaupunkisuunnittelulautakunta Toimiva tietoyhteiskunta Kartta- ja paikkatietopalvelut järjestetään kysynnän mukaisesti tehokkaasti: resurssien painotus paperikarttojen tuottamisesta sähköisten aineistojen tuottamiseen sekä sähköisten paikkatieto-palvelujen järjestämiseen, kaavanpohjakartan tuottamiseen l Sähköistä kokouskäytäntöä ja luottamushenkilöportaalin käyttöä viestinnässä kehitetään edelleen. Selvitetään edellytykset siirtyä sähköiseen lupakäsittelyyn asteittain rakennusvalvonnan jälkeen. on toteutumassa, ilmakuvaukset Karjalohjalla ja Haarjärvellä on tehty ja kartta on valmistumassa. Sähköisen kokousportaalin tehokasta käyttöä on jatkettu. Kaikki luottamushenkilöviestintä on pyritty hoitamaan portaalin kautta. Sähköiseen lupakäsittelyyn siirtymisestä on laadittu toimintasuunnitelma Lupapiste.fitoimittajan kanssa Ympäristö- ja rakennuslautakunta Toimiva tietoyhteiskunta Internet-sivujen sisältöä kehitetään ja päivitetään ja nettisivujen kautta tiedottamista lisätään. Ympäristöterveydenhuollon ilmoitus- ja hyväksymismenettelyn sähköistämistä kehitetään. Sähköistä kokouskäytäntöä ja luottamushenkilöportaalin käyttöä viestinnässä kehitetään edelleen. Ympäristöterveyspalvelujen internet-sivuja varten on kerätty täysin uusi materiaali, jonka julkaiseminen on määrä toteuttaa kuluvana vuonna. Rakennusvalvonnan ohjeet uusittu lakimuutoksien edellyttämällä tavalla. Ilmoitus- ja hyväksymismenettelyn kaavakkeita on päivitetty. Sähköisen ilmoitus- ja hyväksymismenettelyn toteuttamistapaa selvitetään. Sähköisen kokousportaalin tehokasta käyttöä on jatkettu. Kaikki luottamushenkilöviestintä on pyritty hoitamaan portaalin kautta.

24 21 Toimielinten talouden toteuma Keskusvaalilautakunnan talous Tarkastuslautakunnan talous Tarkastuslautakunta TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 1201 Ulkoinen valvonta Tuotot ,0 0 Kulut , ,7 Netto , ,7 12 Tarkastuslautakunta yhteensä Kulut , ,7 Netto , ,7 Yleinen luottamushenkilöhallinto Yleinen luottamushenkhallinto TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 1401 Kaupunginvaltuusto Tuotot ,0 0 Kulut , ,7 Netto , , Kaupunginhallitus Tuotot ,0 0 Kulut , ,0 Netto , ,0 14 Yleinen luottamushenkhallinto yhteensä Kulut , ,1 Netto , ,1

25 22 Keskushallinnon talous Keskushallinto TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 1610 Kehittämis- ja elinkeinopalv Tuotot , ,3 Kulut , ,6 Netto , , Talouspalvelut Tuotot ***** ,0 Kulut , ,2 Netto , , Henkilöstöpalvelut Tuotot , ,4 Kulut , ,4 Netto , , Hallintopalvelut Tuotot , ,6 Kulut , ,2 Netto , , Tietopalvelut Tuotot , ,9 Kulut , ,7 Netto , , Yhteiset kulut Tuotot ,0 0 Kulut ,0 0 Netto , Keskushallinto yhteensä Tuotot , ,4 Kulut , ,5 Netto , ,8

26 23 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 2005 Hallintopalvelut Tuotot , ,0 Kulut , ,8 Netto , , Ikääntyneiden palvelut Tuotot , ,7 Kulut , ,7 Netto , , Erityispalvelut Tuotot , ,0 Kulut , ,5 Netto , , Sosiaalipalvelut Tuotot , ,8 Kulut , ,7 Netto , , Terveyspalvelut Tuotot , ,2 Kulut , ,3 Netto , ,7 20 Perusturvalautakunta yhteensä Tuotot , ,1 Kulut , ,0 Netto , ,8

27 24 Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 3000 Hallintopalvelut Tuotot ,4 0 Kulut , ,7 Netto , , Kasvatuksen ja opetuksen tukip Tuotot , ,0 Kulut , ,6 Netto , , Varhaiskasvatus Tuotot , ,8 Kulut , ,2 Netto , , Yleissivistävä opetus Tuotot , ,8 Kulut , ,0 Netto , , Nuorisopalvelut Tuotot , ,3 Kulut , ,9 Netto , ,3 30 Kasvatus- ja opetuslautakunta yhteensä Tuotot , ,4 Kulut , ,3 Netto , ,7 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

28 25 Tekninen lautakunta Tuotantokeittiö, tuotantotapamuutos ja sähköinen tilausjärjestelmä ruokapalveluissa on otettu käyttöön. Koulukuljetusten suunnittelu on toteutettu suunnittelujärjestelmän avulla, suunnittelujärjestelmän käyttöä laajennettu muuhun reittisuunnitteluun. Lupapiste.fi on otettu käyttöön kaivuuluvissa ja sijoitusluvissa. Tuottavuushankkeen toteutumista on seurattu teknisessä lautakunnassa.

29 26 Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulauta kunta TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 6010 Hallinto kaupsuunnltk Tuotot , ,6 Kulut , ,6 Netto , , Kaavoitus Tuotot , ,2 Kulut , ,0 Netto , , Kiinteistö- ja kartastotoimi Tuotot , ,8 Kulut , ,9 Netto , ,2 60 Kaupunkisuunnittelulauta kunta yhteensä Tuotot , ,5 Kulut , ,2 Netto , ,4 Tuottavuushankkeen toteuttamista on jatkettu kaikilla tulosalueilla. Ympäristö- ja rakennuslautakunta Ympäristö-ja rakennusltk TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 6500 Hallinto ympäristöja rakltk Tuotot ,0 0 Kulut , ,0 Netto , , Rakennusvalvonta Tuotot , ,8 Kulut , ,2 Netto , , Ympäristö Tuotot , ,1 Kulut , ,3 Netto , ,3 65 Ympäristö-ja rakennusltk yhteensä Tuotot , ,9 Kulut , ,9 Netto , ,1 Tuottavuushankkeen toteuttamista on jatkettu kaikilla tulosalueilla.

30 27 Ympäristö- ja rakennuslautakunnan jaosto Ympäristö- ja rak.ltk. jaosto TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 6810 Ympäristöterveys Tuotot , ,7 Kulut , ,7 Netto , ,0 66 Ympäristö- ja rak.ltk. jaosto yhteensä Tuotot , ,7 Kulut , ,7 Netto , ,0

31 28 Rahoitus Rahoitus TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 9010 Rahoitus Tuotot , ,1 Kulut , ,0 Netto , ,8 90 Rahoitus yhteensä Tuotot , ,1 Kulut , ,0 Netto , ,8 Talouden toteuma koko Lohja RAPORTTI YHTEENSÄ TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen Tuotot , ,3 Kulut , ,4 Netto , ,7

32 29 Investointien toteuma Investoinnit TP 2014 TA 2015 AP LMR 2015 TA TOT. 8 kk KÄYTTÖ % 2014 TOT. 8 kk ero edell. vuoteen 9110 Kaupunginhallitus Tuotot , ,9 Kulut , ,1 Netto , , Perusturvaltk Tuotot Kulut , ,2 Netto , , Opetuslautakunta Tuotot Kulut ,1 Netto , Kulttuuri- ja vapaaaikaltk Tuotot ,0 Kulut ,1 0 Netto , , Tekninen lautakunta Tuotot , ,2 Kulut , ,9 Netto , Ympäristölautakunta Tuotot , ,2 Kulut , ,2 Netto , ,2 95 Investoinnit yhteensä Tuotot , ,5 Kulut , ,9 Netto , ,6 RAPORTTI YHTEENSÄ Tuotot , ,5 Kulut , ,9 Netto , ,6

2015 - Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja

2015 - Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja Kasvava Lohja Valmistellaan palveluverkkoselvityksestä seuraavat toimenpiteet Palveluverkkoselvityksen toimenpiteistä on valmisteltu Hyrsylän koulun toiminnan siirtämistä Oinolan kouluun ja Neitsytlinnan

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11.12.2014 1 1 YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 YMPÄRISTÖ-

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunta 9.12.2014 1 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja Kasvava Lohja Valmistellaan palveluverkkoselvityksestä seuraavat toimenpiteet Palveluverkkoselvityksen toimenpiteistä on suunniteltu ja aikataulutettu. Hyrsylän koulun ja Neitsytlinnan koulujen toiminta

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.12.2015 1 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta Toiminnan sisältö ja laajuus Sisältö: Laajuus kulut /tuotot Hallintopalvelut: Hallinto-, talous- ja suunnittelupalvelut Yleissivistävä opetus: Perusopetus ja lukiokoulutus

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Ympäristöterveysjaosto TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Ympäristöterveysjaosto TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Ympäristöterveysjaosto TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Ympäristöterveysjaosto 16.12.2014 1 1 YMPÄRISTÖTERVEYSJAOSTON SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 YMPÄRISTÖTERVEYSJAOSTON TULOSLASKELMA...

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja Kasvava Lohja Valmistellaan palveluverkkoselvityksestä seuraavat toimenpiteet Varhaiskasvatuksen ensimmäisiä elokuussa toteutettavia toimenpiteitä on alettu valmistella; mm. tarvittavat henkilöstön kuulemiset

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta Toiminnan sisältö ja laajuus Sisältö: Laajuus kulut /tuotot Hallintopalvelut: Hallinto-, talous- ja suunnittelupalvelut Yleissivistävä opetus: Perusopetus ja lukiokoulutus

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI. 1. kolmannesvuosiraportti 2016

LOHJAN KAUPUNKI. 1. kolmannesvuosiraportti 2016 LOHJAN KAUPUNKI 1. kolmannesvuosiraportti 2016 Kaupunginhallitus 30.5.2016 Kaupunginvaltuusto 8.6.2016 Sisällysluettelo Sitovien tavoitteiden toteuma 1.1.- 30.4.2016... 1 Kasvava Lohja... 1 Tasapainoinen

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Kaupunginhallitus 7.5.2015 1 Miksi selvitystyöhön ryhdyttiin? Kaupungin talous ei kestä nykyisellä mallilla jatkamista enää pitkään Kuntaliitosten

Lisätiedot

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella 2014-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella pääprosessia edustava toimialajohtaja

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan

Lisätiedot

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan tulos- ja toimintakertomus 2015

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan tulos- ja toimintakertomus 2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunnan tulos- ja toimintakertomus 2015 Hallinto Hallintopalveluiden toiminnan sujuvuutta tarkasteltiin ja toimintaprosesseja hiottiin saatujen kokemusten pohjalta pitkin vuotta.

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/

KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/ KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/2016 1..1. 30.6. 1 KÄYTTÖTALOUS Tammikuu-Kesäkuu 2016 50,00 % YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TA 2016 TOT 2016 Toteuma % Ennuste 2016 TOT 2015 TP 2015 Toimintatuotot

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut Lasten ja nuorten palvelut 1.1.2014 Varhaiskasvatuksen johtamismallin muutos 1 Marja-Liisa Akselin 3.4.2014 Muutoksen tavoitteet (Kh 18.2.2013) Valmistelun keskeisenä tavoitteena on kehittää uudelle palvelualueelle

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi

Rakennus- ja ympäristölautakunta Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi Rakennus- ja ympäristölautakunta Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi Salon kaupunki Tehdaskatu 2, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi kirjaamo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 1 Rakennus- ja ympäristövalvonta

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/ Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan talousarvion mukaisena on epävarmaa. Pysäköinninvalvonnan määrälliset

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari Hallintopalveluiden talousarvio 2017 Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari 3.10.2016 Hallinnon tukipalveluiden sitovat tavoitteet Strateginen tavoite ja kriittinen menestystekijä Tavoite

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja

Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvava Lohja Kasvava Lohja Valmistellaan palveluverkkoselvityksestä seuraavat toimenpiteet Varhaiskasvatuksen ensimmäisiä elokuussa toteutettavia toimenpiteitä o n alettu valmistella; mm. tarvittavat henkilöstön kuulemiset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan.

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan. TEKNISEN TOIMEN TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET 2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen hallinto Vastuuhenkilö: Rakennusmestari Tehtävän toiminta-ajatus: Teknisen toimeen sijoittuvan teknisen lautakunnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 30.4.2017 2/YMPLA 24.5.2017 Katsausajankohtaa vastaavan käyttötalouden toteuman tulisi tasaisen kertymän mukaan olla 33,3 %. Kokonaisuutena ympäristölautakunnan käyttötalous

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012, 1042/00.01.01/2012, 1043/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Resurssit ja johtaminen

Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Talouden hallinta Talousarvion toteutuminen. Talousarvion mukainen toiminta. Taloushallintaohjelmien tarkoituksenmukaisuuden arviointi Käyttösuunnitelma ja osavuosikatsaukset. Raportointi

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA tuottamisesta sekä kunnan hallinnon kehittämistehtävistä.

TEHTÄVÄKUVA tuottamisesta sekä kunnan hallinnon kehittämistehtävistä. TEHTÄVÄKUVA 2018 Jukka15318 15.3.2018 Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Henkilön nimi: Pätevyysvaatimukset: Välittömät alaiset: KESKUSHALLINNON TOIMIALA Hallintojohtaja Jukka Anttila Virkaan soveltuva

Lisätiedot

ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä tavoitteita)

ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä tavoitteita) OHEISMATERIAALI Sivistystoimi / suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikkö ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä

Lisätiedot

Akaan varhaiskasvatuksen ja opetustoimen strategia. Koulutuslautakunta 5.2.2015 11

Akaan varhaiskasvatuksen ja opetustoimen strategia. Koulutuslautakunta 5.2.2015 11 Akaan varhaiskasvatuksen ja opetustoimen strategia Koulutuslautakunta 5.2.2015 11 Akaan varhaiskasvatuksen ja opetustoimen strategia Tehtävä Akaan varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tehtävänä on tarjota

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 9.11.2015 Liite 2 104 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 9.11.2015 Talousarvion 2016 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 1 Sivistysvaliokunna osavuosikatsaus Sivistysosaston osavuosikatsaus on osa koko kunnan kahdeksan kuukauden talous ja toimintaraportointia,

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta

Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 11 25.02.2016 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 45 25.10.2016 Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta 558/00.01.02/2014 PALRYH 25.02.2016 11 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3:

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: P1: Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiohjelma P2: Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjelma P3: Ikääntyneiden ja vajaakuntoisten hyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Jyväskylässä

Palveluverkkotyö Jyväskylässä Palveluverkkotyö Jyväskylässä Erityinen kuntajakoselvitys Selvitystyöryhmä 29.10.2013 Risto Kortelainen muutosjohtaja risto.kortelainen@jkl.fi 30.10.2013 1 Palveluverkkosuunnittelun lähtökohdat Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta / Keskushallinnon toimipisteverkko

Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta / Keskushallinnon toimipisteverkko Kaupunginhallitus 4 09.01.2017 Arvio Lohjan palveluverkkotyön onnistumisesta / Keskushallinnon toimipisteverkko 2/00.01.02/2017 PALRYH 25.02.2016 11 Kaupunginhallitus on 11.01.2016/5. päättänyt palveluverkko-

Lisätiedot

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI Menot: 155 milj. (TA 13) 161 milj. (TA 14) Tulot: 16,8 milj. (TA 13) 18,3 milj. (TA14)

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi

Tekninen ja ympäristötoimi Tekninen ja ympäristötoimi 1 Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen. Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia ja kilpailukykyä. Tehostamme joukkoliikennettä.

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 898 100 26 106 631 4,8 % 1,2 % -0,1 % 100,8 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 460-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

Esi- ja perusopetuksen kouluverkkoselvitys

Esi- ja perusopetuksen kouluverkkoselvitys Esi- ja perusopetuksen kouluverkkoselvitys 29.01.2015 Lähtökohdat Esi- ja perusopetusverkkoselvitys on laadittu sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, jossa Lohjan kaupungin on kyettävä tekemään pysyviä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1246/00.01.03/2014 97 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen katsaus vuodelta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

Ohjausryhmä ja verkosto nimetty 3/2014. Lukioiden tvt-strategiat tiedoksi ltk:lle (digabi) 8/2014. Hankintakäytäntö sovittu 9/2014

Ohjausryhmä ja verkosto nimetty 3/2014. Lukioiden tvt-strategiat tiedoksi ltk:lle (digabi) 8/2014. Hankintakäytäntö sovittu 9/2014 Liite: Edelläkävijyys KokoHelaGrani Hanke toimeenpanee vuosina 2014-16 valtuuston vuonna 2013 hyväksytyn tietohallintostrategian sivistystoimen osalta. Ohjausryhmä ja verkosto nimetty 3/2014 Lukioiden

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2016

Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2016 Kasvatus- ja opetuslautakunta 135 16.12.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2016 269/02.02.00/2015 KOPLK 16.12.2015 135 Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 25.11.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13 23.04.2015 Sivu 1 / 1 1682/00.01.02/2013 13 Väliraportti lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman (2013-16) toimeenpanosta ja suunnitelman täydentäminen oppilashuollon osalta (Kh/Kv) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 834 500 26 025 986 4,8 % 1,2 % -0,4 % 100,7 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 557-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016

LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016 Lasten ja nuorten lautakunta 88 29.09.2015 LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016 Lasten ja nuorten lautakunta 29.09.2015 88 Lasten ja nuorten lautakunnan talousarviota on valmisteltu

Lisätiedot

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla.

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla. 85 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: rakennustarkastaja Rakennus- ja ympäristölautakunta on osa kaupunkiympäristön toimialaa. Koko toimialan strategiset tavoitteet on kuvattu talousarviokirjan

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 19.12.2016 Liite 2 155 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 19.12.2016 Talousarvion 2017 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015 Virastopäällikön katsaus Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutuminen Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja lähes

Lisätiedot

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2014 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Asemakaavan pohjakartta 6. Rakennusjärjestys 7. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 8. Kaavoitusohjelma

Lisätiedot

Toimintaohjelman kehittämisalueita on yhdeksän:

Toimintaohjelman kehittämisalueita on yhdeksän: Sivistyslautakunta 55 18.05.2016 Joensuun seudun kasvatuksen ja koulutuksen toimintaohjelma 2016-2020 155/20.201/2016 Sivistyslautakunta 18.05.2016 55 Joensuun seudun seitsemän kuntaa, Ilomantsi, Joensuu,

Lisätiedot

Hallinto ja tukipalvelut : Vaikuttavuus ja palvelukyky : Kriittinen menestystekijä Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen

Hallinto ja tukipalvelut : Vaikuttavuus ja palvelukyky : Kriittinen menestystekijä Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen Hallinto ja tukipalvelut : Vaikuttavuus ja palvelukyky : Seutuyhteistyö Valmistuvat selvitykset ja toimenpiteet PARAS-hanke - puitelain seudullisten tavoitteiden edistäminen (lukion ja toisen asteen hanke,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI. 2. kolmannesvuosiraportti 2016

LOHJAN KAUPUNKI. 2. kolmannesvuosiraportti 2016 LOHJAN KAUPUNKI 2. kolmannesvuosiraportti 2016 Kaupunginhallitus 3.10.2016 Kaupunginvaltuusto 12.10.2016 Sisällysluettelo Sitovien tavoitteiden toteuma 1.1.- 31.8.2016... 1 Kasvava Lohja... 1 Tasapainoinen

Lisätiedot

Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella 2015-2017

Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella 2015-2017 Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella 2015-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella pääprosessia edustava palvelujohtaja ja palvelutuotantoa

Lisätiedot

I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3

I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3 VIRTAIN KAUPUNKI PERUSTURVALAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2 I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3 II luku PERUSTURVALAUTAKUNTA 3 3 Tehtäväalueet... 3 4 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus - miten vammaisten ihmisten palvelut tulevaisuudessa järjestetään Vammaispalvelujen neuvottelupäivät Helsinki, Scandic Park, 29.-30.1.2015 Kirsi Varhila, STM

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto. Kaupunginhallitus

Kaupunginvaltuusto. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto PORVOON KAUPUNGIN ORGANISAATIO Kaupunginhallitus Konsernihallinto Liikelaitokset Konsernin yhtiöt ja yhteisöt Lupa- ja valvonta-asiat Konserni Hallintopalvelukeskus Kaupunkikehitys Itä-

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula,

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, NOORMARKKU-TOIMIKUNTA Peruskirjana kuntaliitossopimus Noormarkun alueellisen edustavuuden lisäämiseksi ja asukkaiden vaikutusvallan

Lisätiedot

Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014

Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014 Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014 1 Yleistä Tämä koulutussuunnitelma on laadittu Kiteen kaupungin henkilöstön ammatillista osaamista kehittävän koulutuksen suunnittelun pohjalta. Tämä suunnitelma

Lisätiedot

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1. Toimintasuunnitelman tausta Kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan tavoitteena on varmistaa strategisten tavoitteiden

Lisätiedot

KH KV

KH KV Kiteen kaupungin palveluohjelma 2010 KH 10.5.2010 112 KV 17.5.2010 26 Sisältö 1. Palveluohjelman tarkoitus ja suhde kaupunkistrategiaan... 1-2 2. Palveluohjelman oleellisimmat päämäärät, toteuttaminen

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asra 8.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Rakennusvalvonta Sivu 2 TP 2014 TA+muutokset 2015 TA 2016 2017 2018 Toimintatuotot 319 908 404 100 354 000

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018 KÄYTTÖTALOUS Valtuuston nähden sitovat toimielinten määrärahat Keskusvaalilautakunta Toimintatuotot 139 860 0 139 860 Toimintakulut -103 719 0-103 719 Toimintakate 36 141 0 36 141 Toimintakulut -2 604

Lisätiedot

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus TP TA+muutokset TA TS TS Tuloslaskelma 2015 2016 2017 2018 2019 Toimintatuotot 32 347 41 900 31 900 31 900 31 900 Myyntituotot 6 379 15 900 7 400 7 400 7 400 Maksutuotot 19 611 20 000 20 000 20 000 20

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma PIRKKALAN KUNTA TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma VALTUUSTON HYVÄKSYMÄ 20.2.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kuntastrategiaa toteuttava hanke... 4

Lisätiedot

Valtuustoseminaarin tulosten arviointi ja ohjeistus toimialoille

Valtuustoseminaarin tulosten arviointi ja ohjeistus toimialoille Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 98 28.05.2015 Valtuustoseminaarin tulosten arviointi ja ohjeistus toimialoille PALRYH 28.05.2015 98 Työryhmä käy läpi valtuustoseminaarista kerätyt tulokset ja antaa

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMAT VUOSILLE 2015-2107 / VALTUUSTOON NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET / SIVISTYSLAUTAKUNTA

TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMAT VUOSILLE 2015-2107 / VALTUUSTOON NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET / SIVISTYSLAUTAKUNTA TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMAT VUOSILLE 2015-2107 / VALTUUSTOON NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET / SIVISTYSLAUTAKUNTA YLEISHALLINTO Turvataan säädösten ja valtuuston päätösten mukaiset resurssit palveluyksiköille

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2015-2019

Kemijärven kaupungin talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2015-2019 Kemijärven kaupungin talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2015-2019 Vuosi 2015 Vaikutus toimintaan Säästötavoite / Toteutuksen eteneminen Henkilöstömäärän vähentäminen valtuusto-sopimuksessa linjatun

Lisätiedot

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan MATTI Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan Yleiskaavasuunnittelija Sakari Jäppinen HSY Paikkatietoseminaari 22.3.2017 06 / 2015 Intro ENTER MATTI MATTI-hankkeen tausta MAankäytön

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI

Sivistyslautakunta KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI Sivistyslautakunta 103 16.11.2016 KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI SIVLK 16.11.2016 103 Valmistelu ja lisätiedot: kehittämispäällikkö Tuija Öberg 040 5538 654 tai tuija.oberg@porvoo.fi Kaupunginhallitus

Lisätiedot

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN ITÄ-SUOMESSA Maarita Mannelin maakuntasuunnittelija Pohjois-Karjalan jos ajaa maakuntaliitto a 6.2.2015 Maarita Mannelin Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA tutkinto tai keskimmäinen arvosana kouluhallinnon tutkinnossa sekä kokemusta sivistystoimen

TEHTÄVÄKUVA tutkinto tai keskimmäinen arvosana kouluhallinnon tutkinnossa sekä kokemusta sivistystoimen TEHTÄVÄKUVA Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Kelpoisuusehdot: Henkilön nimi: Välittömät alaiset: Esimiehen nimi ja tehtävänimike: Toimialan/tulosalueen/yksikön perustehtävä: Tehtävän tarkoitus

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2015 / OPETUS- JA VARHAISKASVATUS-PALVELUT

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2015 / OPETUS- JA VARHAISKASVATUS-PALVELUT OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2015 / OPETUS- JA VARHAISKASVATUS-PALVELUT 1 OPETUS- JA VARHAISKASVASTUSPALVELUT YHTEENSÄ 2 3 Päävastuualueen johtajan katsaus Laskennallisella tasaisella kertymällä tammi-huhtikuun

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys. Tammi-maaliskuu 2016

Kouluverkkoselvitys. Tammi-maaliskuu 2016 Kouluverkkoselvitys Tammi-maaliskuu 2016 Kaupunginvaltuuston toimeksianto talousarviopäätöksen yhteydessä (7.12.2015) Sivistys- ja kulttuuripalveluita kootaan ehyiksi palvelukokonaisuuksiksi palvelukeskittymittäin.

Lisätiedot