Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle / /2017, 4/ /2017, 5/ /2017, 6/ /2017 KH Kaupunginvaltuusto on / 74 hyväksynyt Lohjan kaupungin uuden hallintosäännön, joka tulee voimaan viranhaltijaorganisaatiota koskevalta osalta ja toimielinorganisaatiota koskevalta osalta uuden valtuustokauden alkaessa Toimielinorganisaatiota koskevaan osaan sisältyy mm. määräykset esittelystä toimielinten kokouksissa. Hallintosääntöä hyväksyttäessä ei ollut vielä mahdollista kirjoittaa esittelyä koskevia siirtymäsäännöksiä, koska mm. päätökset virkojen lakkauttamisesta ja uusien virkojen perustamisesta olivat vielä valmistelematta. Kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi esitellään päätös organisaatiouudistukseen liittyvistä virka- ja tehtäväjärjestelyistä, joka sisältää kohdat lakkautettavista ja perustettavista viroista sekä virka- ja tehtävämuutoksista. Eri toimielinten esittelijämääräykset on muutettava vastaamaan uusia virkoja. Nykyiset esittelijämääräykset ovat seuraavat: Kaupunginhallituksen johtosääntö: Kaupunginhallitus: kaupunginjohtaja Perusturvatoimen johtosääntö: Perusturvalautakunta: perusturvajohtaja, johtava ylilääkäri Yksilöjaosto: perusturvajohtaja, sosiaalipalvelupäällikkö, johtava ylilääkäri Sivistystoimen johtosääntö: Kasvatus- ja opetuslautakunta: sivistysjohtaja, opetuspäällikkö, hallintopäällikkö Kasvatus- ja opetuslautakunnan jaostot: opetuspäällikkö, varhaiskasvatuspäällikkö (sivistysjohtajalla mahdollisuus ottaa esiteltäväkseen) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: sivistysjohtaja, kulttuuripäällikkö, hallintopäällikkö Teknisen toimen johtosääntö: Tekninen lautakunta: tekninen johtaja Yksityistiejaosto: pöytäkirjanpitäjäksi nimetty henkilö

2 Ympäristötoimen johtosääntö: Kaupunkisuunnittelulautakunta: ympäristöjohtaja Ympäristö- ja rakennuslautakunta: ympäristöjohtaja Ympäristöterveysjaosto: ympäristöjohtaja, ympäristöterveyspäällikkö alkaen esittely tapahtuu valtuuston hyväksymän uuden hallintosäännön mukaisesti. (Kaupunginlakimies Mikko Kuosmanen) Esitys Kj Kaupunginhallitus päättää tehdä kaupunginvaltuustolle seuraavan päätösesityksen: V a l t u u s t o p ä ä t t ä ä muuttaa eri toimialojen johtosääntöjä lukien seuraavasti (muutokset kursiivilla): 1) Perusturvatoimen johtosääntö: Hyvinvointijohtaja esittelee perusturvalautakunnassa hallintosäännössä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat lukuun ottamatta terveyspalvelujen järjestämiseen liittyviä asioita, jotka esittelee työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotus tulee myös olla esityslistalla. Yksilöjaostossa asiat esittelee [poistettu: perusturvajohtaja ja hänen estyneenä ollessaan ] sosiaalipalvelupäällikkö ja tämän estyneenä ollessa työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajan ja työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Yksilöjaostossa [poistetaan: perusturvajohtajan] sosiaalipalvelupäällikön tai työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Kaikkien edellä mainittujen ollessa estyneinä esittelijänä toimii toimielimen puheenjohtaja. 2) Sivistystoimen johtosääntö Hyvinvointijohtaja esittelee kasvatus- ja opetuslautakunnassa [poistetaan: sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa] käsiteltävät asiat.

3 Hyvinvointijohtajan ollessa estyneenä esittelijänä toimii ensisijaisesti kasvatus- ja opetuslautakunnassa lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtaja ja toissijaisesti alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikkö. Elinvoimajohtaja esittelee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa käsiteltävät asiat. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esittelijän sijaisena toimii [poistetaan: ensisijaisesti] kaupunkisisältöjohtaja [poistetaan: ja toissijaisesti hallintopäällikkö]. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö esittelevät suomenkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. ruotsinkielisen koulutuksen rehtori esittelevät ruotsinkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtajan ja alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikön esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee olla esityslistalla. 3) Teknisen toimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee teknisessä lautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kyseistä asiaa koskevan tulosalueen esimies. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. Yksityistiejaostossa asiat esittelee yksityistiejaoston pöytäkirjanpitäjäksi nimetty henkilö. 4) Ympäristötoimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee kaupunkisuunnittelulautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Elinvoimajohtaja esittelee ympäristö- ja rakennuslautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Ympäristöterveysjaostossa elinvoimajohtaja esittelee hallintosäännön 20 :ssä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen sekä maksuihin ja taksoihin liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat sekä useampaa tulosaluetta koskevat asiat.

4 Ympäristöterveysjaostossa muissa asioissa esittelijänä toimii ympäristöterveyspäällikkö. Elinvoimajohtajalla on oikeus ottaa em. asiat käsiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädäntöön liittyviä lupa- ja valvonta-asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee myös olla listalla. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä edellä mainituissa toimielimissä toimii kyseisen toimielimen puheenjohtaja. Päätös Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti siirtää tämän asian käsittelyn pidettävään ylimääräiseen kaupunginhallituksen kokoukseen KH Esitys Kj Edellisen kokouskäsittelyn mukaisesti asia on siirretty kaupunginhallituksen ylimääräiseen kokoukseen. Kaupunginhallitus päättää tehdä kaupunginvaltuustolle seuraavan päätösesityksen: V a l t u u s t o p ä ä t t ä ä muuttaa eri toimialojen johtosääntöjä lukien seuraavasti (muutokset kursiivilla): 1) Perusturvatoimen johtosääntö: Hyvinvointijohtaja esittelee perusturvalautakunnassa hallintosäännössä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat lukuun ottamatta terveyspalvelujen järjestämiseen liittyviä asioita, jotka esittelee työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotus tulee myös olla esityslistalla. Yksilöjaostossa asiat esittelee [poistettu: perusturvajohtaja ja hänen estyneenä ollessaan ] sosiaalipalvelupäällikkö ja tämän estyneenä ollessa työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajan ja työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Yksilöjaostossa [poistetaan: perusturvajohtajan] sosiaalipalvelupäällikön tai työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Kaikkien edellä mainittujen ollessa estyneinä esittelijänä toimii toimielimen puheenjohtaja.

5 2) Sivistystoimen johtosääntö Hyvinvointijohtaja esittelee kasvatus- ja opetuslautakunnassa [poistetaan: sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa] käsiteltävät asiat. Hyvinvointijohtajan ollessa estyneenä esittelijänä toimii ensisijaisesti kasvatus- ja opetuslautakunnassa lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtaja ja toissijaisesti alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikkö. Elinvoimajohtaja esittelee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa käsiteltävät asiat. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esittelijän sijaisena toimii [poistetaan: ensisijaisesti] kaupunkisisältöjohtaja [poistetaan: ja toissijaisesti hallintopäällikkö]. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö esittelevät suomenkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. ruotsinkielisen koulutuksen rehtori esittelevät ruotsinkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtajan ja alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikön esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee olla esityslistalla. 3) Teknisen toimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee teknisessä lautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kyseistä asiaa koskevan tulosalueen esimies. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. Yksityistiejaostossa asiat esittelee yksityistiejaoston pöytäkirjanpitäjäksi nimetty henkilö. 4) Ympäristötoimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee kaupunkisuunnittelulautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Elinvoimajohtaja esittelee ympäristö- ja rakennuslautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä

6 Päätös Hyväksyttiin KV kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Ympäristöterveysjaostossa elinvoimajohtaja esittelee hallintosäännön 20 :ssä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen sekä maksuihin ja taksoihin liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat sekä useampaa tulosaluetta koskevat asiat. Ympäristöterveysjaostossa muissa asioissa esittelijänä toimii ympäristöterveyspäällikkö. Elinvoimajohtajalla on oikeus ottaa em. asiat käsiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädäntöön liittyviä lupa- ja valvonta-asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee myös olla listalla. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä edellä mainituissa toimielimissä toimii kyseisen toimielimen puheenjohtaja. V a l t u u s t o p ä ä t t ä ä muuttaa eri toimialojen johtosääntöjä lukien seuraavasti (muutokset kursiivilla): 1) Perusturvatoimen johtosääntö: Hyvinvointijohtaja esittelee perusturvalautakunnassa hallintosäännössä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat lukuun ottamatta terveyspalvelujen järjestämiseen liittyviä asioita, jotka esittelee työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotus tulee myös olla esityslistalla. Yksilöjaostossa asiat esittelee [poistettu: perusturvajohtaja ja hänen estyneenä ollessaan ] sosiaalipalvelupäällikkö ja tämän estyneenä ollessa työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajan ja työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Yksilöjaostossa [poistetaan: perusturvajohtajan] sosiaalipalvelupäällikön tai työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Kaikkien edellä mainittujen ollessa estyneinä esittelijänä toimii toimielimen puheenjohtaja.

7 2) Sivistystoimen johtosääntö Hyvinvointijohtaja esittelee kasvatus- ja opetuslautakunnassa [poistetaan: sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa] käsiteltävät asiat. Hyvinvointijohtajan ollessa estyneenä esittelijänä toimii ensisijaisesti kasvatus- ja opetuslautakunnassa lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtaja ja toissijaisesti alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikkö. Elinvoimajohtaja esittelee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa käsiteltävät asiat. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esittelijän sijaisena toimii [poistetaan: ensisijaisesti] kaupunkisisältöjohtaja [poistetaan: ja toissijaisesti hallintopäällikkö]. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö esittelevät suomenkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. ruotsinkielisen koulutuksen rehtori esittelevät ruotsinkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtajan ja alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikön esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee olla esityslistalla. 3) Teknisen toimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee teknisessä lautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kyseistä asiaa koskevan tulosalueen esimies. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä toimii lautakunnan puheenjohtaja. Yksityistiejaostossa asiat esittelee yksityistiejaoston pöytäkirjanpitäjäksi nimetty henkilö. 4) Ympäristötoimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee kaupunkisuunnittelulautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies.

8 Elinvoimajohtaja esittelee ympäristö- ja rakennuslautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Ympäristöterveysjaostossa elinvoimajohtaja esittelee hallintosäännön 20 :ssä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen sekä maksuihin ja taksoihin liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat sekä useampaa tulosaluetta koskevat asiat. Ympäristöterveysjaostossa muissa asioissa esittelijänä toimii ympäristöterveyspäällikkö. Elinvoimajohtajalla on oikeus ottaa em. asiat käsiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädäntöön liittyviä lupa- ja valvonta-asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee myös olla listalla. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa esittelijänä edellä mainituissa toimielimissä toimii kyseisen toimielimen puheenjohtaja. Päätös Hyväksyttiin esitys sillä teknisellä tarkennuksella, että toimialojen johtosääntöihin korjataan kohta, joka koskee esittelyä viranhaltijan ollessa estynyt. Näissä tapauksissa asia käsitellään toimielimen puheenjohtajan selostuksen pohjalta.tämä tekninen korjaus tehdään perusturvatoimen johtosääntöön, sivistystoimen johtosääntöön, teknisen toimen johtosääntöön ja ympäristötoimen johtosääntöön KH Kasvatus- ja opetuslautakunnan jaostojen esittelyoikeus Kasvatus- ja opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston esittelyoikeuksien ratkaisemisesta kaupunginvaltuuston joulukuun kokouksessa hyväksytyllä tavalla on todettu aiheutuvan vaalikelpoisuusongelmia, joihin on pyydetty tulkinta-apua myös Suomen Kuntaliiton lakiasiainosastolta. Vuoden 1995 kuntalain 34 ;n 1 momentin 2 kohdan mukaan vaalikelpoinen valtuustoon ei ole kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka toimii kunnanhallituksen tai lautakunnan tehtäväalueen johtavassa tehtävässä tai sellaiseen rinnastettavassa vastuullisessa tehtävässä. Kuntalaissa viitattu "tehtäväalue" ei ole sidoksissa kunnan organisaatioratkaisuihin. Suuressa kunnassa "tehtäväalue" voi vielä koostua useammista "tehtäväkokonaisuuksista", joista kullakin on vastuunalainen johtava viranhaltija. Kun ruotsinkielisen opetustoimen järjestäminen on toisaalla kuntalaissa huomioitu suomenkielisestä opetustoimesta erillisenä osana, se voidaan nähdä em. kohdassa tarkoitettuna omana tehtäväkokonaisuutena. Oikeuskäytännössä esittelyoikeudesta suoraan lautakunnalle on yleensä katsottu aiheutuvan vaalikelpoisuuden menetys. Lautakuntien alaisten johtokuntien osalta tilannetta on arvioitu toisin. Kuntalain 17 :n mukaan jaostoon sovelletaan soveltuvin osin mitä ao. toimielimestä säädetään. Myös tältä kannalta on ilmeistä, että valtuutettu Monica Lemberg toimiessaan ruotsinkielisen jaoston esittelijänä samalla menettäisi

9 vaalikelpoisuutensa valtuuston jäseneksi. Monica Lemberg on esittänyt toivomuksenaan, että hän voisi toimia valtuutettuna meneillään olevan valtuustokauden loppuun saakka. Suomenkielisen jaoston osalta voidaan samalla korjata toisen esittelijän asemaa kuvaava nimike oikeaksi (kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö) Puheenjohtajan esittelyoikeus Kaupunginvaltuusto antoi kokouksessaan toimeksiannon, että johtosääntöjä korjataan koskien tilanteita, joissa viranhaltijaesittelijät ovat estyneitä. Muutokset tuodaan tässä yhteydessä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. (Mikko Kuosmanen) Esitys Kj Kaupunginhallitus päättää 1. ettei se pane täytäntöön kaupunginvaltuuston , 108 :ssä hyväksyttyä sivistystoimen johtosäännön muutosta kasvatus- ja opetuslautakunnan jaostojen esittelyä koskevalta osalta; sekä 2. tehdä kaupunginvaltuustolle seuraavan päätösesityksen: V a l t u u s t o p ä ä t t ä ä muuttaa eri toimialojen johtosääntöjä lukien seuraavasti (muutokset kursiivilla): 1) perusturvatoimen johtosääntö Hyvinvointijohtaja esittelee perusturvalautakunnassa hallintosäännössä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat lukuun ottamatta terveyspalvelujen järjestämiseen liittyviä asioita, jotka esittelee työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotus tulee myös olla esityslistalla. Yksilöjaostossa asiat esittelee sosiaalipalvelupäällikkö ja tämän estyneenä ollessa työikäisten palvelualueen johtaja (johtava ylilääkäri). Hyvinvointijohtajan ja työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen sijaisensa. Yksilöjaostossa sosiaalipalvelupäällikön tai työikäisten palvelualueen johtajan (johtavan ylilääkärin) ollessa estynyt toimii esittelijänä hänen

10 sijaisensa. Kaikkien edellä mainittujen ollessa estyneinä asia käsitellään toimielimen puheenjohtajan selostuksen pohjalta. 2) Sivistystoimen johtosääntö Hyvinvointijohtaja esittelee kasvatus- ja opetuslautakunnassa käsiteltävät asiat. Hyvinvointijohtajan ollessa estyneenä esittelijänä toimii ensisijaisesti kasvatus- ja opetuslautakunnassa lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtaja ja toissijaisesti alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikkö. Elinvoimajohtaja esittelee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa käsiteltävät asiat. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esittelijän sijaisena toimii kaupunkisisältöjohtaja. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa asia käsitellään toimielimen puheenjohtajan selostuksen pohjalta. kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö esittelevät suomenkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat. Alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö esittelee ruotsinkielisessä jaostossa oman vastuualueensa asiat ja kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikkö opetustoimea koskevat asiat. Hyvinvointijohtajalla on oikeus ottaa myös lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelualueen johtajan ja alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palveluyksikön palvelupäällikön esittelemät asiat esiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädännössä erikseen määrättyjä asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee olla esityslistalla. 3) Teknisen toimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee teknisessä lautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kyseistä asiaa koskevan tulosalueen esimies. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa asia käsitellään toimielimen puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Yksityistiejaostossa asiat esittelee yksityistiejaoston pöytäkirjanpitäjäksi nimetty henkilö. 4) Ympäristötoimen johtosääntö Elinvoimajohtaja esittelee kaupunkisuunnittelulautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies.

11 Päätös Hyväksyttiin Elinvoimajohtaja esittelee ympäristö- ja rakennuslautakunnassa käsiteltävät asiat. Elinvoimajohtajan ollessa estynyt toimii esittelijänä kustakin käsiteltävästä asiasta vastaavan tulosalueen esimies. Ympäristöterveysjaostossa elinvoimajohtaja esittelee hallintosäännön 20 :ssä tarkoitetut ja muut yleiseen hallintoon, henkilöstöön ja talouteen sekä maksuihin ja taksoihin liittyvät asiat sekä kuntien väliset, seudulliset, valtakunnalliset ja kansainväliset sopimus- ja yhteistyöasiat sekä useampaa tulosaluetta koskevat asiat. Ympäristöterveysjaostossa muissa asioissa esittelijänä toimii ympäristöterveyspäällikkö. Elinvoimajohtajalla on oikeus ottaa em. asiat käsiteltäväkseen lukuun ottamatta lainsäädäntöön liittyviä lupa- ja valvonta-asioita. Tällöin kuitenkin varsinaisen esittelijän ehdotuksen tulee myös olla listalla. Esittelijää henkilökohtaisesti koskevissa asioissa asia käsitellään toimielimen puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012, 1042/00.01.01/2012, 1043/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Aittakumpu Birgit jäsen. Ilmarinen Pekka jäsen. Kuitunen Päivi Kuurto Annmarie jäsen. Laakkonen Janne jäsen Lackman Taina jäsen

Aittakumpu Birgit jäsen. Ilmarinen Pekka jäsen. Kuitunen Päivi Kuurto Annmarie jäsen. Laakkonen Janne jäsen Lackman Taina jäsen PÖYTÄKIRJA 10/2016 1 Kaupunginvaltuusto 14.12.2016 AIKA 14.12.2016 klo 18:00-19:50 PAIKKA Valtuustosali, Karstuntie 4, Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Räsänen Joona puheenjohtaja Aho Jarmo jäsen Aittakumpu Birgit

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo Riikka 1. varapuheenjohtaja klo Salmenpohja Eeva varajäsen

LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo Riikka 1. varapuheenjohtaja klo Salmenpohja Eeva varajäsen PÖYTÄKIRJA 22/2016 1 Kaupunginhallitus 05.12.2016 AIKA 05.12.2016 klo 15:00-17:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, LOhja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo

Lisätiedot

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt Kaupunginhallitus 382 28.11.2016 Kaupunginhallitus 404 05.12.2016 Kaupunginhallitus 412 19.12.2016 Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt KH 28.11.2016 382 Valtuusto päätti 20.1.2016 Lohjan

Lisätiedot

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt Kaupunginhallitus 382 28.11.2016 Kaupunginhallitus 404 05.12.2016 Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt KH 28.11.2016 382 Valtuusto päätti 20.1.2016 Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun.

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun. Lausunnon liite 2 LOHJAN VIRKAORGANISAATIOUUDISTUKSEN VAIHEET 1) ORGANISAATIOUUDISTUKSEN PÄÄLINJAT Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi 20.1.2016/ 6 organisaatiouudistuksen päälinjat ja organisaation perusrakenteen.

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 22.5.2017 9 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintosäännöt

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 Kuntayhtymän valtuusto 9 22.5.2017 90 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällys 1 Palvelualueen tehtävät 2 Palvelualueen rakenne 3 Liikelaitokset 4 Perusturvalautakunta ja sen jaostot 5 Lautakunnan ja jaostojen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 13 12.1.2015 5 Asianro 3209/00.00.01.00/2014 Maaningan edustajat Kuopion kaupungin toimielimissä historia Kaupunginhallitus 12.1.2015 13 Maaningan

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (1) 250 Asianro 5922/00.01.01/2016 Ylimääräinen asia / Savo-Pielisen jätelautakunnan johtosäännön muuttaminen historia (asianumerolta 2388/2016) Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.04.2017 Sivu 1 / 1 101 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginjohtajan päätöspöytäkirja (Henkilöstöasiat) 24.3.2017 /

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Hallintosääntö. Nro 301

Lapuan kaupunki. Hallintosääntö. Nro 301 Lapuan kaupunki Hallintosääntö Nro 301 Hyväksytty Kv 7.6.2010 6 Voimaantulo 1.8.2010 Muutettu 14.1.2013 9, 1.1.2013 alkaen Sisällysluettelo Sivu 1. luku Yleiset määräykset 1 2. luku Kokousmenettely 1 3.

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Talk/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Talk/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 190 Vuoden 2015 arviointikertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen käsittely sekä vastuuvapaus vuodelta 2015 HEL 2015-005412 T 00 03 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.11.2007 71 Muutos: 3 kv 25.2.2013 31 I YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä ja nimi Liikelaitoksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 71 07.03.2016 Kaupunginhallitus 123 02.05.2016 Kaupunginhallitus 132 16.05.2016 Kaupunginhallitus 172 13.06.2016 Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu Kh 07.03.2016

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Teknisen ja ympäristötoimen 4.1 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 12.12.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU: YLEISET MÄÄRÄYKSET...1 1 Toimialan toiminta-ajatus...1 2. LUKU: SOSIAALILAUTAKUNTA...1

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa

Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa Ympäristö- ja 3 17.01.2017 rakennuslautakunnan ympäristöterveysjaosto Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 144/02.05.00/2017 YMRAKJ 08.05.2014 13 Lohjan ympäristötoimen

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Yhteistoimintamenettely 7.12.2010 Perusturvalautakunta 7.12.2010 ( 101) Kaupunginhallitus 13.1.2011( 16) Perusturvalautakunta 25.10.2011 ( 73) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen Kaupunginhallitus 506 07.12.2016 Kaupunginvaltuusto 116 12.12.2016 Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset 1.1.2017 alkaen 40/01/010/2015 KH 506 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 13 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginjohtajan päätöspöytäkirja (Henkilöstöasiat) 33 / 21.12.2011

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2017 1 (6) 867 Kaksikielisyystoimikunnan asettaminen HEL 2017-009210 T 00 00 02 Päätös asetti toimikaudekseen kaksikielisyystoimikunnan, jonka tehtävänä on: seurata ja

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 10.06.2015. Rakennustarkastajan viran perustaminen 1238/01.01.00.00/2015

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 10.06.2015. Rakennustarkastajan viran perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 10.06.2015 Rakennustarkastajan viran perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.06.2015 83 Valmistelija: rakennus- ja ympäristövalvonnan

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.06.2015 83 Valmistelija:

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Kaupunginhallitus 4.12.2012 47 Kaupunginvaltuusto 17.12.2012 30 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto 7.9.2015 72 7.9.2015

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996 TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 21.10.1996 Voimaantulo 1.1.1997 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ...5 1. VALVONTAJÄRJESTELMÄ... 5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 5 2. TARKASTUSLAUTAKUNTA...

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 91 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 25 24.04.2017 Sotkamon kunnan hallintosääntö 1.6.2017 alkaen KHALL 91 6.6.2016 154 Hallintojohtaja Sotkamon kunnan hallintosääntö on päivitetty viimeksi vuoden

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä ( 86)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä ( 86) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Toimikunta 3.3.2009 ( 24) Yhteistoimintaryhmä 30.3.2009 ( 9) Perusturvalautakunta 31.3.2009 ( 21) Kaupunginhallitus 4.5.2009 ( 196) PERUSTURVAKESKUKSEN

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 975/00.02.02/2018 57 Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus 26.9.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 1. HALLINTOSÄÄNTÖ 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 5. TEKNISEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 6. HUITTISTEN

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö Oulun kaupunki Rakennusvalvontatoimen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 115 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 12 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 64 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston pöytäkirja 10.2.2014 -

Lisätiedot

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori.

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori. 1(5) VANTAAN KAUPUNGIN T A R K A S T U S S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 7 hyväksymä. Voimassa 1.9.2015 alkaen. 1 Tehtäväalue Ulkoinen tarkastus vastaa kaupungin hallinnon ja talouden ulkoisen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH Kaupunginhallitus 165 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 52 15.05.2017 Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH 08.05.2017 165 Kemijärven kaupungin voimassa oleva hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa 17.12.2013

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 131. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1. Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston 16.3.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 131. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1. Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston 16.3. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 131 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginhallituksen konsernijaoston 23.3.2015 pöytäkirja Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 08.02.2016 6 I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot