KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET"

Transkriptio

1 KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien toimeenpanon kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetin käsikirja Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Palveluntuottajan ohjeet

2 Sisällys 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet Yleistä Yhteydenotto Extranetiin liittyvissä asioissa Extranetin aukiolo Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Extranetistä poistuminen Kurssitietojen tarkistaminen ja täydentäminen Hakutekijät Kurssiluettelo Sopimushallintakurssit ja monistetut kurssit Kurssin kopiointi Kurssin poistaminen Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetin kortit Perustiedot kortti Yhteistyötahot kortti Jaksot kortti Sisältö-kortti Henkilöstö-kortti Hinnat kortti Kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen sekä henkilöstön tietojen muuttaminen Liite 1 Kelan kuntoutuskurssijärjestelmän kurssien sairausryhmien luettelo... 33

3 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet 1.1 Yleistä Tämä SR/AMM-kurssit -käsikirja antaa ohjeet kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien toimeenpanosta. Käsikirja koskee sopimusvuosina monistettuja kursseja, jotka pohjautuvat tarjottuihin hyväksyttyihin kurssitarjouksiin (jäljempänä sopimushallintakurssi). Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetissa (jäljempänä Extranet tai kurssijärjestelmä) sopimuksen saanut palveluntuottaja (jäljempänä palveluntuottaja) ilmoittaa sopimusvuonna toteutettavien kurssien tietoja Kelalle. Kurssien tiedot kirjoittuvat Kelan tietokantaan ja järjestelmä perustuu ajan tasalla oleviin tietoihin. Ruotsinkielisten kurssien tiedot on kirjoitettu ruotsiksi, vaikka rekisteröinti pohja on suomenkielinen. Kursseja kyseltäessä internetin kyselyillä saadaan näkyviin ruotsinkieliset kurssitiedot. Palveluntuottaja voi tehdä Extranetissä seuraavia toimintoja: Extranetin ilmoitettuina aukioloaikoina viedä/korjata/muuttaa Kelan monistamiin kursseihin o viedä kursseihin aikatauluja o korjata palveluntuottajan yhteyshenkilön tietoja o korjata esivalintakurssien yhteistyössä toimivien tahojen tietoja o muuttaa kurssien henkilöstön tietoja standardien sallimissa rajoissa Muina aikoina o katsoa mm. hyväksyttyjä/hylättyjä/peruttuja kurssejaan o muuttaa hyväksyttyjen kurssien yhteyshenkilötietoja o muuttaa hyväksyttyjen kurssien jaksojen aikoja o muuttaa hyväksyttyjen kurssien henkilöstön tietoja standardien sallimissa rajoissa Palveluntuottajan tulee seurata Kelan sivustoja, joissa on mm. ajankohtaista tietoa kurssien toimeenpanosta, Extranetin aikatauluista ja muita ohjeita kursseista. Alla on mm. muutamia keskeisiä linkkejä. > Ajankohtaistiedotteet > Kurssit > Kuntoutuksen palveluntuottajien ohjeet 1.2 Yhteydenotto Extranetiin liittyvissä asioissa Jos palveluntuottajalla on teknisiä ongelmia Extranetin käytössä tai haluaa antaa muita kommentteja ja kehittämisehdotuksia järjestelmän toimivuudesta, ne voi osoittaa Kelan kuntoutuspalvelujen ryhmälle Kuntoutuksen kehittämisryhmälle sähköpostitse osoitteella teoskujarjestelmat@kela.fi. Jos palveluntuottaja huomaa kurssien tiedoissa sisällöllisiä virheitä, niistä ilmoitetaan Kelan kuntoutuspalvelujen ryhmälle sähköpostitse osoitteella Kuntoutuspalvelujenmuutokset@kela.fi

4 2 1.3 Extranetin aukiolo Kela ilmoittaa palveluntuottajalle, milloin Extranetin rekisteröintitapahtuma on auki. Aukiolon aikana palveluntuottaja tarkistaa / täydentää Kelan monistamien kurssien tiedot. Aukioloajan päättymisen jälkeen rekisteröintitapahtuma suljetaan. Järjestelmä on käytettävissä joka päivä 24 tuntia. Poikkeavista käyttöajoista ilmoitetaan Kelan internetsivustolla > Ajankohtaistiedotteet. Kela voi tilapäisesti keskeyttää tietojärjestelmän käytön, jos se on välttämätöntä palvelun ylläpitämistä varten tarpeellisten huolto- ja korjaustoimenpiteiden vuoksi. Extranetin rekisteröintitapahtuman varoaika on 30 min. Tietoja rekisteröitäessä on hyvä tehdä välillä tallennus, jotta syötetyt tiedot eivät häviä. 1.4 Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Palveluntuottaja kirjautuu Extranetiin Kelan internetsivuston kautta > Kurssit > Kuntoutuskurssijärjestelmä, mistä löytyvät ohjeet järjestelmään kirjautumiseen. Tunnistautuminen Extranetiin tapahtuu verohallinnon hallinnoiman Katsoorganisaatiotunnistautumisen välityksellä. Palveluntuottaja hallinnoi itse omien Extranetin käyttäjien tunnistautumista Katso-organisaatiotunnistautumisen kautta. Ohjeet löytyvät verohallinnon internet-sivustolta ( Jokaisen palveluntuottajan toimipiste on oma erillinen palveluntuottaja Extranetissä, esim. Jokaisen palveluntuottajan toimipiste on oma erillinen palveluntuottaja Extranetissä, esim. Kuntoutuskeskus Oy / X-kurssikeskus ja Kuntoutuskeskus Oy / Y-kurssikeskus. Palveluntuottajan on valittava se palveluntuottaja/toimipiste, mistä palveluntuottajalla on voimassa oleva sopimus.

5 Olet kirjautunut kuntoutuskurssijärjestelmään ja kurssijärjestelmän aloitussivu avautuu. 3

6 4 Vasemmasta navigaattorista on saatavissa tämä Extranetin käsikirja SR/AMM-kurssit pdf-versiona. Ruotsinkielistä käsikirjaa voi tiedustella myöhemmin Kelan kuntoutuspalvelujen ryhmältä.

7 5 1.5 Extranetistä poistuminen Kurssijärjestelmästä poistutaan Lopetus -painiketta klikkaamalla. Klikkaa Kirjaudu ulos -linkkiä. Saat ilmoituksen uloskirjautumisesta. Olet kirjautunut ulos, selaimen voi sulkea.

8 6 2 Kurssitietojen tarkistaminen ja täydentäminen 2.1 Hakutekijät Kurssien tarkistaminen ja täydentäminen aloitetaan navigointipalkissa olevilla toiminnoilla. Kurssien haku -valinnalla haetaan Kelan monistamat kurssit. Kurssinumero -valinnalla löydetään aikaisemmin rekisteröity kurssi. Tarjous valinta ei ole käytössä. Sitä käytetään vain hankintojen yhteydessä. Lopetus -valinnalla lopetetaan rekisteröintitapahtuma. Kurssien haku toiminnolla etsitään kursseja eri hakutekijöillä. Toiminto on käyttökelpoinen esim. silloin kun kurssin numero ei ole tiedossa.

9 7 Pakollisia hakutekijöitä ovat: Alkupäivä-Loppupäivä kenttä, johon kirjoitetaan aikaväli vv vv, jolla kurssit haetaan. Mukaan tulevat kurssit, joiden ensimmäisen jakson alkamispäivä on annetulla aikavälillä. Kuntoutusmuoto valikko, josta valitaan Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit. Ratkaisun tila valikko, josta voidaan valita esim. Haettu, Hyväksytty, Peruttu. o Haettu käytetään, kun halutaan hakea palveluntuottajalle monistettuja seuraavan sopimusvuoden kursseja. o Hyväksytty tai Peruttu käytetään, kun halutaan hakea hyväksyttyjä tai peruttuja kursseja, jotka kohdistuvat nykyiseen vuoteen tai aiempiin vuosiin. Valitse budjetoiva alue valikko, josta valitaan seuraavasti: Suomenkielisissä kursseissa valitaan o valtakunnallisissa kursseissa kuntoutusryhmä o alueellisissa kursseissa HYKS, KYS, OYS, TAYS tai TYKS. (Vanhoissa sopimuskausissa on ollut käytössä alueina myös Pohjois-Suomi, Länsi- Suomi, Itä-Suomi tai Etelä-Suomi, mutta näitä ei ole enää käytössä vuodesta 2017 alkaen) Kaikissa ruotsinkielisissä ja saamenkielisissä kursseissa valitaan kuntoutusryhmä. Lisäksi hakua voidaan täsmentää seuraavilla valinnoilla: Valitse erillisseuranta valikko, josta valitaan seuraavasti: Sairausryhmäkohtaisissa kursseissa voidaan jättää oletus Kaikki kurssit tai valita Ei erillisseurantaa, jos ei haluta mukaan Typo-kursseja ja muita erillisseurantatunnisteella olevia kursseja kuten mielenterveyskursseja ja ammatillisia kursseja. Jos halutaan erikseen mielenterveyskurssit, valikosta valitaan Mielenterveyskurssit. Jos halutaan erikseen työelämästä poissaolevien kurssit, valikosta valitaan Typo-kurssit. Ammatillisissa kursseissa valikosta valitaan Ammatilliset kurssit. Työelämässä olevien Tules-kursseissa valikosta valitaan Tules-kurssit Työelämästä poissaolevien Tules-kurseissa valikosta valitaan Typo-Tules-kurssit (vuonna 2015 hankituista kursseista). Valitse sairaus valikko, josta valitaan Kaikki sairaudet tai yksi sairaus, esim. MS-tauti. Tarjottujen kurssien tarjoussairausryhmiä ei valita. Valitse ammattiala -valikkoa ei käytetä kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa. Valitse kurssin laji valikko, josta valitaan Kaikki kurssit tai yksi laji, esim. aikuisten kurssi. Valitse kuntoutusperuste valikko, josta valitaan Kaikki kuntoutusperusteet tai yksi kuntoutusperuste, esim. Harkinnanvarainen kuntoutus. Valitse kehittämishanke valikko, josta valitaan Kaikki, Kaikki kehittämishankkeet, Ei kehittämishankkeita tai yksi kehittämishanke. Valitse hankintatapa valikko, josta valitaan Tarjouskilpailu.

10 8 Kortin alareunapainikkeet: Suorita haku -painikkeella suoritetaan kurssien haku. Tyhjennä -painike tyhjentää kenttien tiedot. Keskeytä -painike tyhjentää hakutapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. 2.2 Kurssiluettelo Suorita haku -valinnan jälkeen järjestelmä muodostaa annettujen hakutekijöiden mukaisesti kurssiluettelon, josta kurssi voidaan valita katseltavaksi tai täydennettäväksi. Kurssi valitaan katseltavaksi tai täydennettäväksi klikkaamalla kurssinumeron edessä olevaa valintamerkkiä ja klikkaamalla Valitse -painiketta. Kurssin nimi toimii linkkinä, josta päästään katsomaan kurssin tietoja. Kortin alareunapainikkeet: Valitse -painikkeella suoritetaan kurssin haku. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Luettelotuloste/tarjous -painikkeesta päästään tulostamaan luettelotuloste tarjouskilpailulla haettavista kurssityypeistä ja tarjottavista määristä. Ei ole käytössä. Luettelotuloste/kurssit - painikkeesta päästään tulostamaan luettelotuloste kurssityypeittäin kurssimääristä. Ei ole käytössä.

11 9 2.3 Sopimushallintakurssit ja monistetut kurssit Sopimushallintakurssit Kelassa on viety hyväksytyt tarjouskurssit sopimushallinta-kursseiksi. Kursseihin on viety lisäksi sopimuksen mukaiset hinnat. Palveluntuottajan tarjouskilpailussa tekemä hyväksytty kurssitarjous (sopimushallintakurssi) jää kurssijärjestelmään tekniseksi kurssiksi, joka ei ole toteuttavana kurssina minään vuonna eikä se näy internetissä. Sopimushallintakurssi sisältää seuraavat kortit: Perustiedot Yhteistyötahot Jaksot Tarjous Henkilöstö Hinnat Kelpoisuusehdot Ohjelma/Ryhmä ja Ohjelma/yksilö (eivät ole enää vuonna 2015 ja sen jälkeen hankituissa kursseissa) Monistetut kurssit Kela ilmoittaa hankintapäätöksen jälkeen ilmoituskirjeellä palveluntuottajalle vuosittaisen hyväksytyn kurssimäärän ja kohderyhmäpainotukset sopimuskauden aikana. Kela monistaa vuosittain sopimushallintakursseista palveluntuottajille sopimuskauden aikana toteuttavat kurssit. Monistettu kurssi sisältää kurssin tiedot ennen palveluntuottajan täydennyksiä. Kurssi sisältää sekä palveluntuottajan tarjouksessaan antamia tietoja että Kelan viemiä tietoja. Monistettu kurssi sisältää seuraavat kortit Perustiedot Yhteistyötahot Jaksot Sisältö Henkilöstö Hinnat Monistettuihin kursseihin tulee näkyviin Sisältö-kortti. Tarjous- ja Kelpoisuusehto-kortit näkyvät vain sopimushallintakurssissa. Palveluntuottaja ei voi muuttaa näiden korttien tietoja. Monistettu kurssi on palveluntuottajan käytettävissä sen jälkeen, kun Extranet on avattu palveluntuottajille kurssien tietojen tarkistamista ja täydentämistä varten. Monistetut kurssit ovat Haettu -tilassa. Palveluntuottajat vievät monistettuihin kursseihin jaksojen ajat. Palveluntuottaja pääsee täydentämään vain osaa kurssien tiedoista ilmoituskirjeessä ja tässä käsikirjassa annettujen ohjeiden mukaisesti. Lisäksi palveluntuottajan tulee seurata Kelan internetin sivuilla olevia ajankohtaisia ohjeita, joissa voi olla täsmennyksiä esim. kurssien toimeenpanoon ja aikatauluihin liittyen.

12 Palveluntuottajan tarkistettua ja täydennettyä kurssien tiedot, Kela tarkistaa kurssit ja vie ne hyväksytyksi kuntoutuskurssijärjestelmään. Tämän jälkeen kurssit näkyvät Internetissä Kelan sivustolla Palveluntuottajia pyydetään tarkistamaan kurssien tiedot sen jälkeen, että tiedot ovat oikein internetissä Kurssin kopiointi Palveluntuottaja ei voi kopioida kursseja. 2.5 Kurssin poistaminen Palveluntuottaja ei voi poistaa Kelan monistamia kursseja. Palveluntuottaja ilmoittaa Kelan Kuntoutuksen kehittämisryhmälle sähköpostitse osoitteella jos se havaitsee kurssimäärissä tai kurssitiedoissa virheellisyyksiä.

13 11 3 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetin kortit 3.1 Perustiedot kortti Perustiedot -kortti on suljettu. Palveluntuottaja ei voi muuttaa kortin tietoja monistetuissa kurssissa. Palveluntuottaja tarkistaa kortin tiedot, ja ilmoittaa mahdolliset virheet sähköpostilla Kuntoutuspalvelujenmuutokset(at)kela.fi Näytön yläosassa ovat tunnistetietoina kurssinumero, kurssin nimi, palveluntuottajan nimi ja kurssin tila. Kortin tiedot on monistettu sopimushallintakurssista.

14 12 Perustiedot-kortin tiedot ovat seuraavat Kurssin tai ryhmän numero, joka on kurssin tekninen juokseva numero. Kurssin tai ryhmän nimi, joka on standardin palvelulinjan kurssia kuvaava nimi. Kela on vienyt nimen. Alue, joka budjetoi toiminnan valikko, jossa on alue, jonka kiintiöstä kurssit toteutetaan. Monistettu kurssi kurssinumerolinkistä päästään katsomaan palveluntuottajan tarjoamaa kurssia (sopimushallintakurssi) täydennettynä Kela monistamisen yhteydessä tekemillä lisätiedoilla. Monistamisen jälkeen Kelassa on voitu vielä tehdä muutoksia ja ne näkyvät Kurssitiedot painikkeen alta. Haettava kurssi tai ryhmä valikko, jossa on valittu Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi. Kurssin tai ryhmän luonne valikko, jossa on valittu Kuntoutus tai Sopeutumisvalmennus. Hankintatapa- valikko, jossa on valittu Tarjouskilpailu. Kurssin tai ryhmän laji- valikko, jossa on valittu jokin seuraavista vaihtoehdoista Aikuisten kurssi, Aikuisten perhekurssi, Aikuisten osittainen perhekurssi, Aikuisten parikurssi Lasten kurssi, Lasten perhekurssi, Lasten osittainen perhekurssi Nuorten kurssi, Nuorten perhekurssi, Nuorten osittainen perhekurssi Lasten ja nuorten kurssi, Lasten ja nuorten perhekurssi, Lasten ja nuorten osittainen perhekurssi Kurssin kieli- valikko, jossa on kurssin kieli (suomi, ruotsi, saame). Erillisseuranta valikko, jossa on valittu jokin alla olevista toimenpiteistä: Ei erillisseurantaa Tules-kurssit Typo-kurssit Typo-Tules-kurssit PT-kurssit Mielenterveyskurssit Ammatilliset kurssit Kehittämishankkeen nimi valikko, jossa ei ole valittu mitään. Paikkojen lukumäärä/kuntoutujat/omaiset valikot. Kentissä on kuntoutujien ja omaisten kurssipaikkojen lukumäärät. Ammatillinen kuntoutus (käytössä vain ammatillisissa kursseissa) Vaativa lääkinnällinen kuntoutus (vuoteen 2016 asti vaikeavammaisten kuntoutus) Harkinnanvarainen kuntoutus Jäljellä olevat paikat -kentässä näytetään kuntoutujien vapaista paikoista erittely kuntoutusperusteen mukaisesti.

15 13 Kurssin kohderyhmät valikko. Valikkoon on tuotu ohjelmallisesti se sairausryhmä, joka on Kelassa valittu kurssien monistamisen yhteydessä kyseisen kurssin pääsairausryhmäksi 100 %:lla. Osaan kursseja Kelassa on viety myös 0 %:lla olevia sairausryhmiä. Osuus kustannuksista valikko, jossa on sairausryhmän prosenttiosuudet budjetointiin liittyen. Sairausryhmäluokat Kukin sairaus kuuluu otsikkotasona olevan kohderyhmän alle. Monistamisessa käytetyistä sairausryhmistä on luettelo käsikirjan lopussa liitteenä 1. Kela ylläpitää kyseistä luetteloa sairauksista. Alue, jolta kuntoutujat valitaan - valikossa on valittu: Kurssit, joissa sopimuskausi on alkanut vuodesta 2014 lähtien HYKS, KYS, OYS, TAYS, TYKS (Kurssit, joissa sopimuskausi on alkanut ennen vuotta 2014 on ollut käytössä Itä- ja Pohj.-Suomi, Länsi-Suomi ja Etelä-Suomi) Valitse vakuutuspiiri -painike ei ole käytössä monistetuissa kursseissa. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tiedot tallennetaan. Kurssin tietoja ei monistetuissa kursseissa pääse tallentamaan. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Kopioi -painike ei ole käytössä. Poista -painike ei ole käytössä. Monistettu kurssi -painikkeesta päästään katsomaan palveluntuottajan tarjoamaa kurssia (sopimushallintakurssi) täydennettynä Kela monistamisen yhteydessä tekemillä lisätiedoilla. Monistamisen jälkeen Kelassa on voitu vielä tehdä muutoksia ja ne näkyvät Kurssitiedot painikkeen alta. Tiedot voidaan tulostaa selaimen Tulosta -painikkeella. Tulosteessa kurssin tiedot ovat tiivistetysti korttien nimen muodostamien otsikoiden alla. Sivulla olevista Harmaista -painikkeista palataan edelliselle sivulle. Kurssitiedot -painikkeesta päästään katsomaan kurssin tietoja nykyhetkellä. Kurssitiedoissa on viimeisin tieto täydennettynä Kelan tai palveluntuottajan manuaalisesti muokkaamilla tiedoilla. Avautuvalla kortilla valittavina ovat alareunapainikkeet: Henkilöstötiedot, Ohjelmatiedot ja Kelpoisuusehdot Tiedot voidaan tulostaa selaimen Tulosta -painikkeella. Tulosteessa kurssin tiedot ovat tiivistetysti korttien nimen muodostamien otsikoiden alla. Sivulla olevista harmaista painikkeista palataan edelliselle sivulle. Alkuperäinen hakemus -painikkeesta päästään katsomaan kurssin tietoja sen jälkeen kun palveluntuottaja on täydentänyt tietoja ja Extranet suljetaan palveluntuottajilta.

16 14 Avautuvalla kortilla valittavina ovat alareunapainikkeet: Henkilöstötiedot, Ohjelmatiedot ja Kelpoisuusehdot Tiedot voidaan tulostaa selaimen Tulosta -painikkeella. Tulosteessa kurssin tiedot ovat tiivistetysti korttien nimen muodostamien otsikoiden alla. Sivulla olevista harmaista painikkeista palataan edelliselle sivulle.

17 3.2 Yhteistyötahot kortti 15

18 16 Palveluntuottaja tarkistaa ja täydentää kortin tiedot alla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Palveluntuottajan nimi, osoite ja Y-tunnus -valikko ei ole käytössä. Jokaisen palveluntuottajan toimipiste on oma erillinen palveluntuottaja. Yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköpostiosoite, faksi -kenttiin kirjoitetaan yhteyshenkilön tiedot. Palveluntuottajalle voi kirjoittaa kaksi yhteyshenkilöä. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Palveluntuottajan tehtävät valikko on käytössä vain niissä kursseissa, joissa esivalinta on sallittu kyseisen standardin palvelulinjan mukaisesti. Standardista poiketen Tulesavokursseissa ei ole esivalintaa kuin yksittäisissä kursseissa, joista sovitaan erikseen (ko. palveluntuottajille annettu sähköpostiohje ). Vuonna 2015 hankitut kurssit Jos esivalinnan tekee palveluntuottajan samaan konserniin kuuluva muu yksikkö, palveluntuottaja poistaa rastit kohdista Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Sen jälkeen palveluntuottaja lisää Yhteistyössä toimivan palveluntuottajan kohtaan esivalinnan tekevän yksikön tiedot ja laittaa rastit kohtiin Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Vuonna 2016 ja 2017 hankitut kurssit Kursseissa ei ole esivalintaa. Yhteistyössä toimivan palveluntuottajan nimi, osoite ja Y-tunnus valikon kentät ovat käytössä vain esivalintakursseissa. Tämä täytetään vain, jos muu kuin vastuussa oleva palveluntuottaja tekee esivalinnan ja ottaa hakemukset vastaan. Yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköpostiosoite, faksi -kenttiin kirjoitetaan yhteyshenkilön tiedot. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Yhteistyössä toimivan palveluntuottajan tehtävät valikko täytetään, vain jos muu kuin vastuussa oleva palveluntuottaja tekee esivalinnan ja ottaa hakemukset vastaan. Vuonna 2015 hankitut kurssit Jos esivalinnan tekee palveluntuottajan samaan konserniin kuuluva muu yksikkö, palveluntuottaja poistaa rastit kohdista Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Sen jälkeen palveluntuottaja lisää Yhteistyössä toimivan palveluntuottajan kohtaan esivalinnan tekevän yksikön tiedot ja laittaa rastit kohtiin Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Vuonna 2016 ja 2017 hankitut kurssit Kursseissa ei ole esivalintaa. Muun yhteistyötahon nimi, postiosoite, postinumero -kentät ovat käytössä vain esivalintakursseissa. Tämä täytetään vain, jos muu kuin vastuussa oleva palveluntuottaja tekee esivalinnan ja ottaa hakemukset vastaan. Yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköpostiosoite, faksi -kenttiin kirjoitetaan yhteyshenkilön tiedot. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan.

19 17 Muun yhteistyötahon tehtävät valikko on käytössä vain esivalintakursseissa. Tämä täytetään vain, jos muu kuin vastuussa oleva palveluntuottaja tekee esivalinnan ja ottaa hakemukset vastaan. Vuonna 2015 hankitut kurssit Jos esivalinnan tekee palveluntuottajan samaan konserniin kuuluva muu yksikkö, palveluntuottaja poistaa rastit kohdista Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Sen jälkeen palveluntuottaja lisää Yhteistyössä toimivan palveluntuottajan kohtaan esivalinnan tekevän yksikön tiedot ja laittaa rastit kohtiin Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee. Vuonna 2016 ja 2017 hankitut kurssit Kursseissa ei ole esivalintaa. Kelan yhteyshenkilöt valikko ei ole käytössä. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tallennetaan tiedot. Lähetä muutosilmoitus -painikkeesta avautuu Muutosilmoitus -sivu. Sivulla näytetään palveluntuottajan kaikki kurssit, joissa on toteutuspäiviä kuluvasta päivästä eteenpäin. Ohjeet on tarkemmin selvitetty Muutosten tekeminen käsikirjassa, joka on saatavissa Extranetin vasemmasta navigaattorista. Keskeytä painike keskeyttää tapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Kurssijärjestelmä antaa kentän ylälaitaan ilmoituksen onnistuneesta tallennuksesta Tiedot on tallennettu ja virheellisestä tallennusyrityksestä virheilmoituksen.

20 3.3 Jaksot kortti 18

21 Jaksot -kortilla näkyy kurssipaikka, joissa jaksot pidetään ja jaksojen ajat. Jaksot -kortille jaksoja voidaan merkitä enintään 15. Jos jaksoja on enemmän kuin 15, osa jaksoista voidaan yhdistää myöhemmin selvitettävällä tavalla. Palveluntuottaja täydentää kortin tiedot alla olevien ohjeiden mukaisesti. 19 Hakuaika alkaa -kenttä ei ole käytössä. Hakuaika päättyy kenttää käytetään vain esivalinnan sisältävissä kursseissa. Kenttään kirjoitetaan muodossa pp.kk.vvvv päivämäärä milloin hakemukset on oltava palveluntuottajalla esivalintaa varten. Hakuajan päättymisajan vieminen on pakollinen tieto. Hakuaika päättyy noin 2 kk ennen kurssin alkamista. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja sopimuskauden aikana, jos se muuttaa vastaavasti jaksojen aikoja. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Hakuajan tulee noudattaa sovittuja ohjeita (ks. myös Esivalintamuistio). Jos palveluntuottaja haluaa esittää kurssin hakuajan lyhentämistä, palveluntuottajan pitää ennen muutoksen tekemistä ottaa yhteyttä Kelaan kurssin vakuutuspiirin yhteyshenkilöön, sopiiko tämä heille. Paikka, jossa alla olevat jaksot pidetään kenttä (60 merkkiä) ei ole käytössä. Kurssipaikka kirjautuu kuntoutujien yksilökohtaisiin päätöskirjeisiin. Osoite -kenttä (35 merkkiä) ei ole käytössä. Postinumero -kenttä (5 merkkiä) ei ole käytössä. Paikan yhteyshenkilö kentässä on yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköposti, osoite ja faksi. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Kuntoutujien tietojen kentät Kuntoutujan jaksojen ajat -kenttiin palveluntuottaja kirjoittaa ajat muodossa pp.kk.vvvv. Kurssin jaksotus kirjoitetaan standardin kyseisen palvelulinjan mukaisesti. Kurssi voi ajoittua yhdelle tai useammalle vuodelle. Kaikki kurssin jaksojen ajat viedään kenttiin. Jakson keskelle sisältyviä arkipyhiä tai juhlapäiviä tai aattoja suositellaan vältettävän. Jos näitä kuitenkin sisältyy jaksoihin, nämä ovat kuntoutuspäiviä ja palveluntuottaja järjestää näinä päivinä arkipäivien ohjelmaa. Ammatillisissa kursseissa on poikkeavat ohjeet (ks. sivu 23). Arkipyhä on juhlapyhästä aiheutuva pyhäpäivä, joka sijoittuu arkipäivään maanantain ja perjantain välisenä aikana. Muut lakisääteiset juhlapäivät ovat vappu ja itsenäisyyspäivä. Yleisesti vapaapäivinä vietettävät aattopäivät ovat juhannusaatto ja jouluaatto. Vappuaatto, uudenvuodenaatto ja kiirastorstai eivät ole vapaapäiviä.

22 20 Vuorokausina toteuttavat jaksot o Jaksojen ajat kenttään viedään jaksoittain ne ryhmämuotoisten jaksojen vuorokaudet, jolloin kurssi toteutetaan. o Jos kurssilla on avojaksoja, jotka toteutetaan arkisin ma-pe peräkkäisinä viikkoina, jakson alkamispäiväksi voidaan merkitä ensimmäisen viikon maanantai ja päättymispäiväksi viimeisen viikon perjantai. o Ammatillisissa kursseissa viedään työharjoittelun ajat vuorokausina tietylle ajanjaksolle (ks. sivu 23). Käyntikertoina toteuttavat jaksot o Käyntikertoina voidaan toteuttaa kuntoutujan ryhmä- ja yksilökäyntikertoja sekä palveluntuottajan tekemiä asiantuntijan käyntikertoja. o Palveluntuottaja kirjoittaa ajat standardin palvelulinjan ja alla olevien ohjeiden mukaisesti. Ryhmäkäyntikerrat Ensisijaisesti jokainen ryhmäkäyntikerta kirjataan erikseen kortille (ks. esimerkit 1, 4 ja 5). Jos kaikki käyntikerrat eivät mahdu 15 kenttään, kirjoitetaan tiettyyn ajankohtaan sijoittuvien käyntikertojen alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä (ks. esimerkki 3). Yksilökäyntikerrat Jos yksilökäyntikerrat kohdistuvat kurssin aikana eri vaiheisiin, merkitään erikseen aikavälit, jolla yksilökäyntikerrat todennäköisesti toteutuvat. Tällöin kirjoitetaan ko. jakson alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä (ks. esimerkit 2, 3, 4 ja 5). Käyntikertojen ajat voivat mennä ajallisesti päällekkäin muiden toteutusmuotojen kanssa. Alla on esimerkkejä kursseista, joissa on yksilö- ja/tai ryhmäkäyntejä. Esimerkki 1 (kaikki ryhmäkäyntikerrat mahtuvat kenttiin)

23 21 Esimerkki 2 Esimerkki 3 (kaikki ryhmäkäyntikerrat eivät mahdu 15 kenttään) Esimerkki 4 Mielenterveyskurssit, Oras-avokurssi (kaikki avovuorokaudet ja ryhmäkäyntikerrat mahtuvat kenttiin)

24 Esimerkki 5 Mielenterveyskurssi, Nuppu-avokurssi (kaikki ryhmäkäyntikerrat mahtuvat kenttiin) 22 Asiantuntijan käyntikerrat Asiantuntijan käyntikerroissa kirjoitetaan ko. jakson alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä. Ne viedään sille ajanjaksolle, jolloin ne toteutetaan. Asiantuntijan käyntikertojen ajat voivat mennä ajallisesti päällekkäin muiden toteutusmuotojen kanssa. Seuraavana on esimerkki kurssista, jossa on asiantuntijan käyntikerta ensimmäisen ja toisen jakson välissä. Esimerkki 6

25 23 Ammatillisten kurssien erityisseikkoja OHJEET OVAT KÄYTÖSSÄ VAIN VUONNA 2017 ALKAVIEN KURSSIEN OSALTA. Ammatillisissa kursseissa työharjoittelu viedään sille ajanjaksolle, jolloin ne toteutetaan. Ammatillisissa kursseissa työharjoitteluun sisältyviä asiantuntijan käyntikertoja ei viedä erikseen kurssijärjestelmään. Käyntikertojen ja työharjoittelun jaksojen ajat voivat mennä ajallisesti muiden toteutusmuotojen kanssa päällekkäin. Arkipyhien ja juhlapäivien vaikutuksesta jaksotuksiin ammatillisissa kursseissa Ammatillisen kurssin avojaksolla oleva arkipyhä, muu lakisääteinen juhlapäivä tai yleisesti vapaapäivänä vietettävä aattopäivä ei ole muista kursseista poiketen kuntoutuspäivä eli kun palveluntuottaja kirjaa vuorokausia kuntoutuskurssijärjestelmään, niin em. päivät hypätään yli, eikä ne siten sisälly vrk-määriin. Ammatillisia kursseja ei toteuteta viikonloppuisin, eikä kuntoutusta aloiteta tai päätetä lauantaina tai sunnuntaina. Kuntoutusjaksot voivat alkaa muuna päivänä kuin maanantaina, jos arkipyhä siirtää aloitusajankohtaa. Työharjoittelujaksoon ei lasketa arkipyhiä, muita lakisääteisiä juhlapäiviä tai yleisesti vapaapäivinä vietettäviä aattopäiviä kuntoutuspäiväksi mukaan. Kun työharjoittelupäivä kirjataan vuorokaudeksi kurssijärjestelmään, em. päivät hypätään yli. Kuntoutuja, työnantaja ja palveluntuottaja sopivat siitä, että kuntoutuja ei ole työharjoittelussa kyseisinä päivinä. Ammatillisten kurssien aikataulujen viemisestä on annettu tarkemmat ohjeet > Kuntoutuksen palveluntuottajien ohjeet > Ammatilliset kuntoutuskurssit - ohje arkipyhien vaikutuksesta kurssin jaksotuksiin. Seuraavana on esimerkki ammatillisten kurssien aikataulujen viemisestä kurssijärjestelmään. Esimerkki 7 (ammatillinen kurssi)

26 24 Kurssien aikataulut pitää viedä standardin palvelulinjan mukaisesti. Jaksot viedään todellisina suunniteltuina aikoina. Teknisiä aikoja ei saa käyttää. Palveluntuottaja voi muuttaa aikataulutietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Vrk -kenttään (3 merkkiä) palveluntuottaja kirjoittaa standardin kyseisen palvelulinjan jaksoihin sisältyvien vuorokausien ja/tai käyntikertojen lukumäärän. Vuorokausitieto on pakollinen, jos on kirjoitettu aika. Tapahtuma kontrolloi vuorokausitietoa kurssiaikaan siten, että kalenteripäivien lukumäärä ei saa ylittyä. Palveluntuottaja kirjoittaa laitos- ja/tai avojaksojen vuorokausien lisäksi myös asiantuntijan käyntikerrat ja ryhmä- ja yksilökäyntikerrat ja ammatillisissa kursseissa työharjoittelujaksot. Jaksot ja käyntikerrat viedään standardin palvelulinjan mukaisesti. (Ks. esimerkkejä sivuilla 19-22). Käyntikertojen lukumääräksi Vrk-kenttään merkitään yhteensä vain toteuttavien käyntikertojen määrä. Käyntikertojen määrä ilmoitetaan yhtä kuntoutujaa kohden. Jos kurssilla on avojaksoja, avopäivien lukumääräksi Vrk-kenttään merkitään yhteensä vain ne avopäivät, jolloin kuntoutus toteutuu (ma-pe). Toteutusmuoto -kenttään valitaan valikosta toteutusmuoto. Valittavina ovat: avomuotoinen laitosmuotoinen käyntikerta, ryhmä käyntikerta, yksilö käyntikerta, asiantuntija työharjoittelu (käytössä vain ammatillisissa kursseissa) Avomuotoisesti hankituissa kursseissa toteutusmuodoksi viedään aina avomuotoinen tai käyntikerta standardin palvelulinjan mukaisesti. Kuntoutuja osallistuu kurssille vain avomuotoisesti. Laitosmuotoisesti hankittujen kurssien toteutusmuodoksi valitaan laitosmuotoinen. Tämä koskee sekä laitosmuotoisia kursseja että laitosmuotoisia kursseja, joissa on lisäksi kuntoutujan käyntikertoja. Kuntoutuja voi yksilöllisen tarpeen mukaan osallistua laitosmuotoiselle kurssille avomuotoisesti. Jos laitosmuotoiseen jaksoon sisältyy asiantuntijan käyntikertoja, nämä viedään erikseen. Yhteensä jaksoa -kenttään kirjoittuu näyttötiedoksi tallennuksen jälkeen jaksojen lukumäärä mukaan lukien jaksot, joiden aika ei ole tiedossa. Yhteensä vuorokautta -kenttään kirjoittuu näyttötiedoksi tallennuksen jälkeen vuorokausien lukumäärä mukaan lukien myöhemmin toteutettavien jaksojen vuorokaudet.

27 25 Omaisten tietojen kentät Omaiset osallistuvat pari- ja perhekursseille ja osittaiselle perhekurssille. Perhe- tai parikursseilla omaiset ovat mukana koko kurssin ajan. Osittaisella perhekurssilla omainen on vain osan aikaa paikalla. Jos kyseessä on perhe- tai parikurssi, tallennuksen jälkeen järjestelmä tallentaa automaattisesti omaisille samat ajat kuin kuntoutujalle. Jos kyseessä on aikuisten osittainen perhekurssi tai lasten ja nuorten osittainen perhekurssi, palveluntuottaja täyttää omaisten jaksojen ajat -kentät, kaikki kurssin jaksojen ajat viedään kenttiin. Jaksot viedään todellisina suunniteltuina aikoina. Teknisiä aikoja ei saa käyttää. Vrk -kenttään (3 merkkiä) palveluntuottaja kirjoittaa standardin kyseisen palvelulinjan omaisten jaksoihin sisältyvien vuorokausien ja/tai käyntikertojen lukumäärän osittaisissa perhekursseissa. Vuorokausitieto on pakollinen, jos on kirjoitettu aika. Tapahtuma kontrolloi vuorokausitietoa kurssiaikaan siten, että kalenteripäivien lukumäärä ei saa ylittyä. Jos kyseessä on perhe- tai parikurssi, joissa omaiset ovat mukana koko kurssin ajan, tallennuksen jälkeen järjestelmä tallentaa automaattisesti omaisille samat vuorokaudet kuin kuntoutujalle. Toteutusmuoto -kenttään valitaan valikosta toteutusmuoto osittaisissa perhekursseissa. Valittavina ovat: avomuotoinen laitosmuotoinen käyntikerta Avo- ja laitosmuotoisten vuorokausien jaksot kirjataan samoin kuin kuntoutujien kohdalla. Samoin ryhmäkäyntikertojen jaksot kirjataan ensisijaisesti kukin erikseen Jaksot-kortin kentille. Jos kaikki käyntikerrat eivät mahdu 15 kenttään, kirjoitetaan tiettyyn ajankohtaan sijoittuvien käyntikertojen alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä. Yksilökäyntikerroissa kirjoitetaan ko. jakson alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä. Ko. käyntikertojen ajat voivat mennä ajallisesti päällekkäin muiden toteutusmuotojen kanssa. Omaisten jaksoihin ei viedä asiantuntijan tekemiä käyntikertoja. Käyntikertojen jaksojen ajat voivat mennä ajallisesti muiden toteutusmuotojen kanssa päällekkäin. Palveluntuottaja voi muuttaa osittaisen perhekurssin omaisen aikojen tietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Jos kyseessä on perhe- tai parikurssi, tallennuksen jälkeen omaisille tallentuu automaattisesti samat toteutusmuodot kuin kuntoutujalle asiantuntijan käyntikertaa lukuun ottamatta.

28 26 Valintapainike Avomuotoisessa kuntoutuksessa on myös majoitusmahdollisuus ei ole käytössä. Se on liittynyt vain ammatillisiin kursseihin. (Ammatillisissa kursseissa internetissä kurssin tiedoissa näytetään kuntoutujan jaksojen jälkeen ohjelmallinen teksti: Avomuotoisessa kuntoutuksessa on myös majoitusmahdollisuus perustelluista syistä ) Lisätietoja kenttä ei ole palveluntuottajan käytössä. Kela käyttää tarvittaessa tätä kenttää kurssijaksojen tietojen tarkempaan kuvaukseen. Lisätietoja kentän tiedot näkyvät internetissä, mutta eivät tule näkyviin kuntoutujan päätöskirjeeseen. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tallennetaan tiedot. Lähetä muutosilmoitus -painikkeesta avautuu Muutosilmoitus -sivu. Sivulla näytetään palveluntuottajan kaikki kurssit, joissa on toteutuspäiviä kuluvasta päivästä eteenpäin. Ohjeet on tarkemmin selvitetty Muutosten tekeminen käsikirjassa, joka on saatavissa Extranetin vasemmasta navigaattorista. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman (tallentamattomat tiedot häviävät) ja palaa aloitusnäytölle. Lisää jaksoja -painike ei ole käytössä. Kurssijärjestelmä antaa kentän ylälaitaan ilmoituksen onnistuneesta tallennuksesta Tiedot on tallennettu ja virheellisestä tallennusyrityksestä virheilmoituksen.

29 Sisältö-kortti Sisältö-kortti on suljettu. Palveluntuottaja ei voi tehdä muutoksia kortin tietoihin monistetuissa kurssissa. Sisältö-kortin tiedot näkyvät internet kyselyssä. Palveluntuottaja tarkistaa kortin tiedot, ja ilmoittaa mahdolliset virheet sähköpostilla Kuntoutuspalvelujen

30 28 Sisältö-kortin tiedot ovat seuraavat: Kohderyhmän kuvaus ja kuntoutustarve -kentässä on Kelassa laadittu kuvaus, joka perustuu standardin kyseisen palvelulinjan tekstiin. Kuvaus näytetään internet -kyselyssä. Palveluntuottajan lisäys kohderyhmän kuvaukseen ja kuntoutustarpeeseen kenttä ei ole käytössä. Tavoite -kentässä on Kelassa laadittu kuvaus, joka perustuu standardin kyseisen palvelulinjan tekstiin. Kuvaus näytetään internet -kyselyssä. Palveluntuottajan lisäys tavoitteeseen kenttä ei ole käytössä. Teemat kenttä ei ole käytössä Kurssin toteutus -kenttään kirjoittautuu näyttötiedoksi Kelassa laadittu kuvaus. Kuvaus on sama kaikissa monistetuissa kursseissa. Kuvaus näytetään internet kyselyssä. Alla olevat tiedot näkyvät internetissä kursseissa, jotka on hankittu ennen vuotta Yksilölliset haastattelut ja tapaamiset otsikko näytetään internetissä ja sen alle tuodaan ohjelmallisesti teksti, jos Ohjelma/Yksilö-kortille on tallennettuna yksi tai useita seuraavista aiheista: Haastattelut, tapaamiset ja tutkimukset alussa, Haastattelut, tapaamiset ja tutkimukset lopussa/kuntoutuja tai Muut haastattelut ja tutkimukset. Terapia otsikko näytetään internetissä ja sen alle tuodaan ohjelmallinen teksti ja terapian antajan ammattinimike, jos Ohjelma/yksilö kortille on tallennettu aiheeksi Terapia (yksilö) tai Terapia (ryhmä): Kotikäynti otsikko näytetään internetissä ja sen alle tuodaan ohjelmallinen teksti, jos kursseissa Jaksot-kortille on tallennettu toteutusmuodoksi Käyntikerta/asiantuntija. Työharjoittelu-otsikko näytetään internetissä ja sen alle tuodaan ohjelmallinen teksti, jos kyseessä on ammatillinen kurssi. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna painike ei ole käytössä. Keskeytä painike keskeyttää tapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Esikatselu -painike ei ole käytössä.

31 Henkilöstö-kortti Palveluntuottaja voi muuttaa kortin tietoja monistetuissa kurssissa vain tietyiltä osin standardien sallimien rajojen ja muutoksista annettujen ohjeiden mukaisesti. Kortin tiedot on monistettu sopimushallintakurssista. Alla on kuva kortista, joka koskee kursseja, jotka hankittu vuonna 2015 tai sen jälkeen.

32 Alla on kuva kortista, joka koskee kursseja, jotka hankittu ennen vuotta

33 Hinnat kortti Palveluntuottaja ei voi muuttaa Hinnat kortin tietoja monistetuissa kursseissa. Hinnat-kortin tiedot ovat seuraavat: Hinnat ovat hyväksytyn tarjouksen mukaiset. Lisäksi kursseihin on viety tarjouspyynnön mukaisesti kiinteät hinnat. Hinnat tuodaan automaattisesti kortille sopimushallintakurssista. Kelassa on viety Hinnat -kortille kiinteät hinnat ja avomuotoisen kuntoutuksen hinnat tarjotun laitosmuotoisen hinnan lisäksi.

34 32 4 Kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen sekä henkilöstön tietojen muuttaminen Palveluntuottaja voi muuttaa hyväksyttyjen internetissä näkyvien kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilötietoja sopimuskauden aikana. Lisäksi palveluntuottaja voi muuttaa henkilöstön tietoja tietyiltä osin standardien (yleinen osa ja palvelulinjat) sallimissa rajoissa. Näistä on tarkemmat ohjeet Muutosten tekeminen käsikirjassa ja internetissä olevassa ohjeessa Henkilöstön muutosten tekeminen kohdassa Jos palveluntuottaja tekee Henkilöstö-kortille korjauksia/muutoksia, niiden pitää vastata kyseisen standardin palvelulinjan ja standardin yleisen osan määrityksiä ja Kelan antamia kirjallisia ohjeita. Palveluntuottajat tekevät itse muutokset suoraan Extranetiin. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Kuntoutuspalvelujen ryhmä ottaa tarvittaessa yhteyttä palveluntuottajaan, jos muutoksissa on tarkennettavia asioita. Tarkempi tekninen ohjeistus muutosten tekemiseen löytyy erillisestä Muutosten tekeminen käsikirjasta, joka on saatavissa kurssijärjestelmästä vasemmasta navigaattorista.

35 33 Liite 1 Kelan kuntoutuskurssijärjestelmän kurssien sairausryhmien luettelo Kuntoutuskurssijärjestelmän sairausryhmät Sairausryhmäluokitus pohjautui alun perin enemmän ICD-10 tautiluokitukseen, mutta ei enää vastaa samalla tavoin ko. luokitusta TAUTIRYHMÄ/Sairausryhmä TARTUNTATAUDIT Lymen borrelioosi Polio PAHANLAATUISET KASVAIMET Suun (suu, huuli, nielu, ruokatorvi) alueen syöpä Suun ja nielun alueen syöpä Ruuansulatuselinten (vatsan- ja suoliston alue) syöpä Hengityselinten syövät Luun ja nivelruston syöpä Ihosyöpä Ääreishermojen ja pehmytkudosten syöpä Rintasyöpä Naisen sukupuolielinten syöpä Eturauhasyöpä Miehen sukuelinten syöpä Virtsaelinten syöpä Silmän syöpä Keskushermoston ja aivohermojen syöpä Kilpirauhasen ja umpirauhasen syöpä Syöpäsairaudet Imukudoksen ja verta muodostavien kudosten syöpä Hematologinen syöpä Kantasoluhoidettujen syöpä Lymfooma Myelooma Leukemia HYVÄNLAATUISET KASVAIMET Hemangiooma Keskushermoston hyvänlaatuiset kasvaimet Hyvänlaatuiset kasvaimet Histiosytoosit Neurofibromatoosi

36 34 VEREN JA VERTA MUODOSTAVIEN ELINTEN SAIRAUDET Hyytymishäiriöt (Hemofilia) Keuhkosarkoidoosi UMPIERITYS-, RAVITSEMUS- JA AINEENVAIHDUNTASAIRAUDET Kilpirauhasen liika- ja vajaatoiminta Diabetes, tyyppi 1 Diabetes, tyyppi 2 Metabolinen oireyhtymä ja tyypin 2 diabetes Metabolinen oireyhtymä Muiden umpirauhasten sairaudet Lihavuus, ylipainoisuus HARVINAISET AINEENVAIHDUNNAN SAIRAUDET Aivolisäkkeen liika- tai vajaatoiminta APECED-oireyhtymä tai Addisonin tauti Addisonin tauti APECED-oireyhtymä Lihavuus, ylipainoisuus Muut harvinaiset aineenvaihdunnan sairaudet Aminohappoaineenvaihdunnan häiriöt LCHAD-puutos ASA-uria Muut aineenvaihduntahäiriöt Mukopolysakkaridioosit Lisämunuaisen synnynnäinen liikakasvu Ca/P aineenvaihduntahäiriöt Kalkki-fosfaattiaineenvaihduntasairaudet Kloridiripuli MUISTISAIRAUDET Muistisairaus Alzheimerin tauti Dementia Vaskulaarinen dementia Lewyn kappale -tauti Otsa-ohimolohkorappeuma Parkinsonin taudin muistisairaus MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT Alkoholi-, lääke- ja huumeriippuvuus Skitsofrenia, kaksisuunt. mielialahäiriö ja muut psykoosit Vaikeat mielenterveyden häiriöt, pitkään sairastaneet Kaksisuuntainen mielialahäiriö Masennustilat ja mielialahäiriöt Masennus, lievä tai keskivaikea Masennus, lievä tai keskivaikea ja/tai ahdistuneisuushäiriöt

37 35 Masennus, lievä tai keskivaikea ja/tai ahd.häiriöt (sv-pr/kunt.tuki) Masennus, keskivaikea tai vaikea ja/tai ahdistuneisuushäiriö Masennus, keskivaikea tai vaikea ja/tai ahd.häiriö (sv-p/kunt.tuki) Masennus, vaikea tai psykoottinen Ahdistuneisuushäiriöt Masennus- tai ahdistuneisuushäiriöt Sopeutumishäiriöt Paniikkihäiriöt Pakko-oireinen häiriö Pitkäaikaiset kipuoireyhtymät Muut neuroottiset häiriöt Ruumiillisiin tekijöihin liittyvät käyttäytymisoireyhtymät Syömishäiriöt Aikuisiän persoonallisuus- ja käytöshäiriöt OPPIMISEN JA PSYYKKISEN KEHITYKSEN HÄIRIÖT Puheen ja kielen kehityshäiriöt (kielelliset erityisvaikeudet) Oppimiskyvyn häiriöt Änkytys ADHD Aspergerin oireyhtymä Nykimishäiriöt (TICS, Tourette-syndrooma) Autismi ja laaja-alaiset kehityshäiriöt Autismi Laaja-alaiset kehityshäiriöt Psyykkisen kehityksen häiriöt Lapsuudessa/nuoruudessa alkaneet käytös- ja tunnehäiriöt Aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö LIIKEHÄIRIÖISTEN SAIRAUDET Huntingtonin tauti Primaari ataksia (aikuiset) Parkinsonin tauti Parkinson plus Parkinsonin tauti ja/tai Parkinson plus oireyhtymä Monisysteemiatrofia Progressiivinen supranukleaarinen pareesi Kortikobasaalinen degeneraatio Dystonia HERMOSTON SAIRAUDET Keskushermoston tulehdussairauksien jälkitilat IOSCA ALS MS-tauti Epilepsia Uniapnea Narkolepsia

38 36 Hypersomnia Neurologiset sairaudet Muut hermostosairaudet ÄÄREISHERMO- JA LIHASSAIRAUDET Myasthenia gravis (MG) Lihassairaudet ja -dystrofiat Dystrofia myotonica Lihasdystrofiat Muut lihassairaudet Ääreishermosairaudet HMSN tauti (hereditäärinen motosensorinen neuropatia) Monihermosairaudet ja muut ääreishermoston sairaudet Ääreishermo- tai lihassairaus Spinaalinen lihasatrofia (SMA) SILMÄN JA SEN APUELINTEN SAIRAUDET Näkövammaisuus Heikkonäköisyys Sokeus Retinis pigmentosa Usher-oireyhtymä Diabeettinen silmäsairaus Glaukooma Muut silmän ja sen apuelinten sairaudet Silmien synnynnäiset epämuodostumat Kuulonäkövammaisuus KORVAN JA KARTIOLISÄKKEEN SAIRAUDET Kuulovammaisuus Huonokuuloisuus Kuurous Menierin tauti ja muut korvan tasapainoelimen häiriöt Muut korvasairaudet Korvien synnynnäiset epämuodostumat (mm. mikrotia) SYDÄNSAIRAUDET Iskeemiset sydänsairaudet (mm. sepelvaltimotauti) Sepelvaltimotaudit (angia pectoris/sydäninf./ohitusleikk./pallolaaj.) Sepelvaltimotautia ja sydämen vajaatoimintaa sairastavat Sepelvaltimotautia tai sydämen vajaatoimintaa sairastavat Sydäninfarkti Angina pectoris Sepelvaltimon ohitusleikkaus tai pallolaajennus Läppäviat Läppäleikkaus Sydänlihassairaus (Kardiomyopatia) Sydämen vajaatoiminta

39 Sydänlihassairaus (Kardiomyopatia) ja sydämen vajaatoiminta Sydämen vajaatoiminta (synn.sydäns./kardiom./harv.syd./läppäleikk.) Harvinaiset sydänsairaudet Keuhkosydänsairaus ja keuhkoverenkierron sairaudet Muut sydänsairaudet Verenkiertoelinten synnynnäiset epämuodostumat Synnynnäinen sydämen epämuodostuma Sydänsairaus (synn.syd.rakennevika/kardiomyop./vaikea rytmihäiriö) Sydämen vaikea rytmihäiriö Verenpainetauti AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖT Aivoverenvuoto (sisältää aikuisten afasian) Aivoinfarkti (sisältää aikuisten afasian) Afasia (aivoverenkiertohäiriöön liittyvä) Aivoverenkiertohäiriö (AVH) Aivoverenkiertohäiriö (AVH), kommunikaatioon painottuva kuntoutus Aivoverenkiertohäiriö (AVH), käden tehostetun käytön kuntoutus Aivoverenkiertohäiriö (AVH), painokevennetyn kävelyn kuntoutus Muut aivoverisuonisairaudet Toimenpiteiden jälkeiset verenkiertohäiriöt HENGITYSSAIRAUDET JA MUUT HARVINAISET HENGITYSSAIRAUDET Astma Keuhkoahtauma ja muu ahtauttava keuhkosairaus Harvinaiset hengityssairaudet Alfa-1-antitrypsiinin vajaus/puutos Keuhkofibroosi Keuhkotuberkuloosi Keuhkojen kehityshäiriöt Pitkäaikaiset keuhkoputken tulehdukset Keuhkolaajentuma (emfyseema) Bronkiektasia (keuhkoputken laajentuma) Krooninen keuhkomuutos Vaikean keuhkokuumeen jälkitila Brankopulmonaalinen dysplasia (BPD) Muut hengityssairaudet Kystinen fibroosi (CF) Allerginen nuha RUUANSULATUSELINTEN SAIRAUDET Crohnin tauti ja/tai Colitis ulcerosa Crohnin tauti Haavainen koliitti (Colitis ulcerosa) Ruoka-aineallergia Suolen imeytymishäiriö (mm. keliakia) Muut ruuansulatuselinten sairaudet 37

40 38 IHON SAIRAUDET Psoriasis tai nivelpsoriasis Nivelpsoriasis Psoriasis Ihon sairaudet Muut vaikeat ja pitkäaikaiset ihon sairaudet Iktyoosi Epidermolysis bullosa Prurigo Nodularis Palmoplantaarinen pustoloosi Muut ihon ja ihonalaiskudoksen sairaudet Atooppiset ja allergiset ihottumat HARVINAISET SIDEKUDOSSAIRAUDET Vaskuliitit Behcetin tauti Polymyalgia rheumatica Sjögrenin syndrooma Systeeeminen sidekudossairaus Lihastulehdus, myosiitti Skleroderma SLE-tauti MCTD (muu sekaoireinen sidekudostauti) Harvinaiset sidekudossairaudet Muut kuolioita aiheuttavat verisuonisairaudet/wegerin granulomatoosi LED-tautiin liittyvä lihassairaus Muut rustosairaudet (polykondriitti) Dermatomyositis Stillin tauti REUMA JA MUUT SIDEKUDOKSIEN SAIRAUDET Reaktiiviset niveltulehdukset Nivelreuma Selkärankareuma Nivelreuma ja selkärankareuma Lasten niveltulehdus Tulehduksellinen reumasairaus Muu tulehduksellinen reumasairaus Psoriaasiin liittyvä nivelsairaus Reumaattinen nivelpsoriasis Perthesin tauti Fibromyalgia TUKI- JA LIIKUNTAELINTEN SAIRAUDET Kaularangan nivelrikko Nivelrikko (käden, lonkan, polven, nilkan yms.) Selkärangan nivelrikko Muut nivelsairaudet

41 39 Kaularangan välilevysairaus Nikamavälilevysairaus Hartiapunoksen hermon tai hermojuuren sairaus Hermopunoksen tai hermojuuren sairaus Olkapään krooninen kiputila Toimenpiteiden jälkeiset jälkitilat (selkä/kaularanka/tekonivelleikk.) Selkäsairaudet Niskan, hartian ja/tai yläraajan tule-sairaus Alaraajan suurten nivelten sairaus (polvi, lonkka, nilkka) Selän, niskan ja hartian tai alaraajan suurten nivelten sairaudet Muut tuki- ja liikuntaelinten sekä sidekudoksen sairaudet Luukato (osteoporoosi) VIRTSA- JA SUKUPUOLIELINTEN SAIRAUDET Nefroottinen oireyhtymä Diabeettinen nefropatia Pitkäaikainen munuaisten vajaatoiminta Muut virtsaelinten sairaudet (inkontinenssi) PERINATAALIAIKANA ALKANEET TILAT Sikiön kasvuun liittyvät häiriöt SYNNYNNÄISET EPÄMUODOSTUMAT JA RAAJOJEN JA NIVELTEN KEHITYSHÄIRIÖT Suoliston kehityshäiriöt Anorektaalimalformaatiot (Anusatresia) Hirschsprungin tauti Ruuansulatuselinten epämuodostumat Luuston ja nivelten kehityshäiriöt Dysmelia Erbin pareesi Kampurajalka Osteokondrodysplasiat (lyhytkasvuisuus) Arthrogryposis multiplex congenita (AMC) Mulibrey nanismi Marfanin oireyhtymä Osteogenesis imperfecta Lihasten ja luiden epämuodostumat Muut synnynnäiset epämuodostumat Kallon/kasvon luiden häiriöt (cranio synostosis) Robinin oireyhtymä Moebius-oireyhtymä Sotosin oireyhtymä Treacher Collins oireyhtymä Virtsaelinten synnynnäiset epämuodostumat Suulakihalkio-oireyhtymä Muut kasvojen ja kaulan epämuodostumat Sukuelinten synnynnäiset epämuodostumat

42 40 Hermoston synnynnäiset epämuodostumat Hengityselinten synnynnäiset epämuodostumat Hemifaciaalinen mikrosomia Immotile Cilia SUKUKROMOSOMIPOIKKEAVUUDET Sukukromosomipoikkeavuudet Muut kromosomipoikkeavuudet Turnerin oireyhtymä Klinefelterin oireyhtymä VAMMAT Aivovamma, traumaattinen, intensiivinen kuntoutus Aivovamma, traumaattinen Aivovamma Aivovaurio Selkäydinvamma Selkäydinvamma, tapaturman aiheuttama vamma Kaulan alueen hermojen ja selkäytimen vammat Rintakehän alueen hermojen ja selkäytimen vammat Alaselän / lantion hermo- tai selkäydin vammat Lannerangan/lantion murtuma Selkäydinvamma, sairauden aiheuttama vamma Syringomyelia Selkäydintulehdus Selkäytimen verenkiertohäiriöt Yläraajan amputaatiot ja vammat Alaraajan amputaatiot ja vammat Palovammat ja syöpymät MONI- JA LIIKUNTAVAMMAISUUS/CP, KEHITYSVAMMA JA KEHITYSHÄIRIÖT CP-oireyhtymä tai liikuntavammaisuus Liikkumista vaikeuttava vammaisuus CP-oireyhtymä ja muut halvausoireyhtymät Ataksia (lapset) MMC-oireyhtymä Downin oireyhtymä Kehitysvamma, kehityshäiriöt tai monivammaisuus Monivammaisuus Älyllinen kehitysvammaisuus Rettin oireyhtymä Sikiön alkoholioireyhtymä (FAS) FRAX-oireyhtymä JNCL-, LINCL-tauti INCL PEHO-oireyhtymä Angelmanin oireyhtymä

43 41 Cornelia de Langen oireyhtymä Cohen-Kabuki CATCH 22 Cri-du-Chat Synnynnäinen hydrokefalia Neurologisiin sairauksiin liittyvä hydrokefalia Klippel-Trenaunay-Weberin oireyhtymä Landau-Kleffnerin oireyhtymä Prader-Willin oireyhtymä Noonanin oireyhtymä Rubinstein-Taybin oireyhtymä Russel-Silverin oireyhtymä Sallan tauti Tuberoosi skleroosi Williamsin oireyhtymä Wolf-Hirschhorn AGU-tauti Perisylvian oireyhtymä Charge-assosiaatio MUUT KUNTOUTUSTARVETTA AIHEUTTAVAT TEKIJÄT Ikääntyneet monisairaat Tule- yms. sairauksista johtuva pitkäaikainen kipu Työllisyyteen ja työttömyyteen liittyvät ongelmat Työuupumus, stressi Elämäntilanteen hallintaan liittyvät ongelmat Vajaakuntoisuus, elämänhallinnan ongelmat/aikuiset Vajaakuntoisuus, elämänhallinnan ongelmat/nuoret aikuiset Vajaakuntoisuus, elämänhallinnan ongelmat/aikuiset ja nuoret aikuiset Omaishoitajat, aikuista hoitavat Omaishoitajat, lasta tai nuorta hoitavat Omaishoitajat, aikuista ja lasta/nuorta hoitavat Avanneleikkaus, IPAA-leikkaus Dialyysihoito Elinsiirto Maksansiirto Munuaisensiirto Sydämen- ja keuhkonsiirto Sydämensiirto Keuhkonsiirto Suolensiirto MUUT SAIRAUDET Sturge-Weberin oireyhtymä Ehlers-Danlos

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttamisen käsikirja Sairausryhmäkohtaiset kuntoutus-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien

Lisätiedot

Kelan sairausryhmäkohtaisten kurssien muutokset

Kelan sairausryhmäkohtaisten kurssien muutokset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kelan sairausryhmäkohtaisten kurssien muutokset Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Asiantuntijalääkäri Ville Pursiainen Palveluntuottajien koulutustilaisuus 18.-19.1.2012 2

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuksen kehittämisryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien toimeenpanon

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012

Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012 Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012 Suunnittelija Leena Poikkeus Palveluntuottajien koulutustilaisuus 18.-19.1.2012 Kurssi- ja kuntoutujamäärät vuonna 2012 Kelan kurssit

Lisätiedot

. Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2016

. Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2016 . Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit Kelan käsittelijöiden SR-käsikirja 11.9.2012 alkaen a b c d 2 Sisällys Kuntoutuskurssijärjestelmä...

Lisätiedot

Kuntoutusryhmä Palveluntuottajan vuosiraportti 2013

Kuntoutusryhmä Palveluntuottajan vuosiraportti 2013 Kuntoutusryhmä Palveluntuottajan vuosiraportti 2013 Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan yhdestä linjasta Täyttäkää jokaisen linjan tiedot

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportti

Palveluntuottajien vuosiraportti 2015 Palveluntuottajien vuosiraportti Kela 19.7.2016 1 Kela Sisällön suunnittelu Anneli Louhenperä, Leena Penttinen Riikka Peltonen, Leena Poikkeus Tuulikki Karhu, Marjaana Pajunen Veli-Matti Vaden, Seija

Lisätiedot

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Kelan kuntoutustoiminta Subjektiivinen oikeus kuntoutukseen edellytysten

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Palveluntuottajan vuosiraportti 2015

Palveluntuottajan vuosiraportti 2015 Kuntoutusryhmä Palveluntuottajan vuosiraportti 2015 Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan yhdestä linjasta Täyttäkää jokaisen linjan tiedot

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2018 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2018 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015

Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015 Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015 2 Kuntoutustilastot, Kelan järjestämä kuntoutus vuonna 2014 3 Ennuste 2014 Kelan sopeutumisvalmennus Kela järjestää sopeutumisvalmennusta

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2019 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa 50 Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus ja sopeutumisvalmennuskurssit reumapotilaille. Kuntoutusohjaaja Janne Österlund HYKS Reumaklinikka 1.10.2015

Kelan kuntoutus ja sopeutumisvalmennuskurssit reumapotilaille. Kuntoutusohjaaja Janne Österlund HYKS Reumaklinikka 1.10.2015 Kelan kuntoutus ja sopeutumisvalmennuskurssit reumapotilaille Kuntoutusohjaaja Janne Österlund HYKS Reumaklinikka 1.10.2015 Kela Kansaneläkelaitos hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri

Lisätiedot

Keskeiset muutokset. kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa

Keskeiset muutokset. kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa Terveysosasto Kuntoutusryhmä Keskeiset muutokset kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän toimitalo Mielenterveyden

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2019 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa 50 Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

Kelan kuntoutus nyt. Kelan koulutukset palveluntuottajille Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren

Kelan kuntoutus nyt. Kelan koulutukset palveluntuottajille Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren 1 Kelan kuntoutus nyt Kelan koulutukset palveluntuottajille 24.11-1.12.216 Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren 2 Kelaan ohjautui 112 2 kuntoutujaa 3 Kelan kuntoutuksen saajat 4 Kuntoutujien lähtötilanne on yksilöllinen

Lisätiedot

Kurkistus kuntoutuksen tulevaisuuteen

Kurkistus kuntoutuksen tulevaisuuteen Kurkistus kuntoutuksen tulevaisuuteen Suuntaviivoja kuntoutuspalveluiden toteutukseen -koulutus Tiina Huusko Tuula Ahlgren Kuntoutuspäällikkö Kehittämispäällikkö 4.2.2014 2 Kelan kuntoutusta saaneet lakiperusteen

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2016 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 15.10.2013 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KIILA-kurssien toimeenpanon kurssijärjestelmän

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Dnro 78/331/2015 Hankintaryhmä Kuntoutusryhmä 29.4.2015 KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Tarjoajat ovat

Lisätiedot

Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset

Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ ASLAK-kurssien extranetin käsikirja Palveluntuottajan ohjeet 1.6.2012 2 Sisällys 1 Kuntoutuskurssijärjestelmä... 1 1.1 Yleistä...

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti Vuoden 2016 kurssit MS-tauti Parkinsonin tauti Avh Epilepsia Omaishoitajat Primaarinen ataksia ALS Lihassairaus ja/tai dystrofia Myastenia gravis (MG) CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat

Lisätiedot

Vuoden 2015 kurssit. Omaishoitajat

Vuoden 2015 kurssit. Omaishoitajat Vuoden 2015 kurssit Omaishoitajat Avh-kommunikaatio Parkinsonin tauti Primaarinen ataksia Epilepsia Downin oireyhtymä CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat Myastenia gravis (MG) ALS Lihassairaus

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2015 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi ASLAK ja TYK Kelan kurssinro.

Lisätiedot

Kelan kuntoutuspalvelut. Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA

Kelan kuntoutuspalvelut. Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA Kelan kuntoutuspalvelut Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi 4.5.2015 Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA Kelan järjestämä kuntoutus Lakisääteinen vaikeavammaisen lääkinnällinen kuntoutus

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 28.1.2014 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019

Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019 1 Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019 Tuleskurssit ja avokurssit 2016-2019 2 KEHITTÄMISTYÖN TAUSTA Kelan rahoittaman TULES- eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksen standardien kehittämistä

Lisätiedot

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Hakijatahot voivat hakea räätälöityjä KIILA-kursseja voi hakea verkossa ympäri vuoden. Näitä tahoja ovat: Työterveyshuolto/työnantaja työpaikalle Ammattiliitot ja yhdistykset

Lisätiedot

Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014

Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014 Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014 Kuntoutustilastot, Kelan järjestämä kuntoutus vuonna 2013 2 Kelan avomuotoinen kuntoutus 2014 3 Vajaakuntoisten ammatillinen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET Tules-kurssien toimeenpanon kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetin käsikirja (Työelämässä olevien Tules-kurssit

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 23/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2014 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi ASLAK ja TYK Kelan kurssinro.

Lisätiedot

KUNTOUTUSKURSSI- TARJONTA

KUNTOUTUSKURSSI- TARJONTA Kunnonpaikan KUNTOUTUSKURSSI- TARJONTA www.kunnonpaikka.com KYLPYLÄHOTELLI KUNNONPAIKAN KUNTOUTUSPALVELUT Kuntoutuspalvelumme muodostuvat sairausryhmäkohtaisista kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseista,

Lisätiedot

Mitä muuttuu kuntoutuksessa? Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula

Mitä muuttuu kuntoutuksessa? Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula Mitä muuttuu kuntoutuksessa? 19.1.2017 Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula 1 Kohti avointa yhteistyötä Kelan kuntoutuksen ryhmät ovat siirtymässä

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 78/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 24/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS-

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 14/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina

Lisätiedot

Palveluntuottajan vuosiraportti 2014

Palveluntuottajan vuosiraportti 2014 Kuntoutusryhmä Palveluntuottajan vuosiraportti 2014 Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan yhdestä linjasta Täyttäkää jokaisen linjan tiedot

Lisätiedot

Mikä on Kelan rooli tulevaisuudessa

Mikä on Kelan rooli tulevaisuudessa Mikä on Kelan rooli tulevaisuudessa Kuntoutusverkosto 20.4.2017 Pääjohtaja Elli Aaltonen 1 2 19.4.2017 Yksikkö Otsikko 3 Kelaan ohjautui 109 740 kuntoutujaa 4 Kuntoutujien lähtötilanne on yksilöllinen

Lisätiedot

Standardit esimiestyön tukena

Standardit esimiestyön tukena Standardit esimiestyön tukena 21.1.2016 Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Kela, Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuksen kehittämisryhmä Esityksen sisältö Esitykseen on otettu sellaisia

Lisätiedot

Suomalaisten sairaudet

Suomalaisten sairaudet Tiina K.M. Jaatinen Jari Raudasoja Suomalaisten sairaudet Sanoma Pro Oy Helsinki Tiedustelut Sanoma Pro Oy, Helsinki puh. 020 391 000 sähköposti: asiakaspalvelu@sanomapro.fi www.sanomapro.fi Kustantaja:

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportti

Palveluntuottajien vuosiraportti 2014 Palveluntuottajien vuosiraportti Kela 25.6.2015 1 Kela Sisällön suunnittelu Anneli Louhenperä, Leena Penttinen Riikka Peltonen, Leena Poikkeus Tuulikki Karhu, Marjaana Pajunen Veli-Matti Vaden, Seija

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 11/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

Lisätiedot

Kuntoutuskustannusten laskutus

Kuntoutuskustannusten laskutus Kuntoutuskustannusten laskutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkaen Kati Salonpää Suunnittelija Kela, Lakiyksikkö, kuntoutusryhmä Sisältö Laskutuksen yleiset

Lisätiedot

Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan liittyvät asiat ja yhteydenpito sopimuskauden aikana

Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan liittyvät asiat ja yhteydenpito sopimuskauden aikana Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan sopimuskauden aikana Elina Kulmanen Suunnittelija Kela,

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija

Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta 11.1.2018 Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija 2 Tilastotietoa Muutoksia kurssien pituuksissa (vuonna 2018 alkava sopimuskausi) Kielellinen erityisvaikeus kurssin

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 79/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016

Lisätiedot

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Asiantuntija- ja keskustelutilaisuus narkolepsialasten vanhemmille ja aikuispotilaille 4.2.2011 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren,

Lisätiedot

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Standardit kuntoutuksen toteutuksessa Palveluntuottajien koulutuspäivä 22.1.2015 Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Villakoiran ydin Miten standardia luetaan? Mikä on oleellista standardista? (Tarjousta

Lisätiedot

TYÖKYVYTTÖMYYDEN UHKA, ARVIOINTI JA KUNTOUTUSTARPEEN TOTEAMINEN. Petri Järvinen, LKT Työterveys- ja terveydenhuollon erikoislääkäri 10.10.

TYÖKYVYTTÖMYYDEN UHKA, ARVIOINTI JA KUNTOUTUSTARPEEN TOTEAMINEN. Petri Järvinen, LKT Työterveys- ja terveydenhuollon erikoislääkäri 10.10. TYÖKYVYTTÖMYYDEN UHKA, ARVIOINTI JA KUNTOUTUSTARPEEN TOTEAMINEN Petri Järvinen, LKT Työterveys- ja terveydenhuollon erikoislääkäri 10.10.2014 TTL TURVAA TYÖKYVYLLE Toimenpiteet työpaikalla Omat ja työpaikan

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportti

Palveluntuottajien vuosiraportti 213 Palveluntuottajien vuosiraportti 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Vaikeavammaisten/ harkinnanvarainen yksilöllinen kuntoutusjakso, aikuiset Vaikeavammaisten/ harkinnanvarainen yksilöllinen kuntoutusjakso, lapset

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Dnro 11/331/2016

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Dnro 11/331/2016 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 11/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2017 2020 Tarjoajat ovat velvollisia

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Harkinnanvaraiset yksilölliset

Harkinnanvaraiset yksilölliset Harkinnanvaraiset yksilölliset kuntoutusjaksot Linjat ja muutokset Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Suunnittelija Anneli Louhenperä 18.- 19.1.2012 Yleistä 1/2 Uudet Kelan avo- ja laitosmuotoisen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 81/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Palveluntuottajien koulutus 14.11.2018 Pirjo K. Tikka Vastaava suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Aivovammakurssit vuoden 2019 alusta alkaen

Lisätiedot

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Palveluntuottajien koulutus Anita Ketola suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Lasten perhekurssi Nuorten osittainen

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

suunnittelija Merja Pouttu Kela, Etuuspalvelujen lakiyksikkö, Työ- ja toimintakykyosaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä

suunnittelija Merja Pouttu Kela, Etuuspalvelujen lakiyksikkö, Työ- ja toimintakykyosaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä Työssä olevien kuntoutuspalvelut Verkkoseminaari 15.3.2018,klo 8.30 KIILA-kurssit, suunnittelija Leena Penttinen Silmu- ja Oras-mielenterveyskurssit, suunnittelija Irja Kiisseli Tuki- ja liikuntaelinsairaiden

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 14/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 77/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA

Lisätiedot

Kelan ja palveluntuottajien yhteistyö. Anneli Louhenperä Suunnittelija Palveluntuottajien koulutuspäivät 30.1.2014 ja 2.4.2014

Kelan ja palveluntuottajien yhteistyö. Anneli Louhenperä Suunnittelija Palveluntuottajien koulutuspäivät 30.1.2014 ja 2.4.2014 Kelan ja palveluntuottajien yhteistyö Anneli Louhenperä Suunnittelija Palveluntuottajien koulutuspäivät 30.1.2014 ja 2.4.2014 Esityksen sisältö Kuntoutusryhmän ja palveluntuottajan yhteistyö Kurssien toimeenpano

Lisätiedot

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) 2 Voimavarat ja tukea elämään - mielenterveyskurssi 39456 (avo-internaatti) Alueet, joissa asuville kurssi on tarkoitettu: Länsi-Suomi Kurssin toteuttaa:

Lisätiedot

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Mielenterveyden häiriöitä sairastavien Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta

Lisätiedot

Kuolemansyytilaston 54-luokkaisen aikasarjaluokituksen ja käytettyjen tautiluokitusten välinen avain

Kuolemansyytilaston 54-luokkaisen aikasarjaluokituksen ja käytettyjen tautiluokitusten välinen avain Kuolemansyytilaston 54-luokkaisen aikasarjaluokituksen ja käytettyjen tautiluokitusten välinen avain 01-41 Taudit ja tapaturmainen A00-R99, X45 001-799, E851 000-796, E860 01-03 Tartunta- ja loistauteja

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Saatujen tarjousten käsittely on hankintaprosessissa kolmivaiheinen. Vaiheet ovat:

Tarjouspyyntö. Saatujen tarjousten käsittely on hankintaprosessissa kolmivaiheinen. Vaiheet ovat: Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 12/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIKUISTEN REUMASAIRAUKSIA JA LÄHEISESTI NIIDEN KALTAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN

Lisätiedot

Kelan kuntoutus nyt. Kulttuurikeskus Caisa Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren

Kelan kuntoutus nyt. Kulttuurikeskus Caisa Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren 1 Kelan kuntoutus nyt Kulttuurikeskus Caisa 18.11.016 Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren Esityksen sisältö 2 Kelan kuntoutuksesta tilastoina Harkinnanvarainen kuntoutus Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Lisätiedot

. Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2016

. Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2016 . Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä

Lisätiedot

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Palvelujen toteutus Elina Kulmanen Suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä @ElinaKulmanen Sisältö

Lisätiedot

Kelan kuntoutuspalvelut. Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA

Kelan kuntoutuspalvelut. Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA Kelan kuntoutuspalvelut Vakuutuslääketiede, perusopetuksen L4-kurssi 6.5.2014 Asiantuntijalääkäri Riitta Aropuu, KELA Kelan järjestämä kuntoutus Lakisääteinen vaikeavammaisen lääkinnällinen kuntoutus

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 2/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020 1 Tietoja

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 20/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT ALS-SAIRAUTTA SAIRASTAVIEN AI- KUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT,

Lisätiedot

KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO alkaen

KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO alkaen KANSANELÄKELAITOS MUISTIO Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä 3.2.2017 KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO

Lisätiedot

Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna. Kelan kuntoutuspsykoterapiat

Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna. Kelan kuntoutuspsykoterapiat Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna Kelan kuntoutuspsykoterapiat EFPP, Helsinki 26.9.2008 Asiantuntijalääkäri Kirsi Vainiemi Vajaakuntoisten ammatillinen kuntoutus,

Lisätiedot

Hirvensalmi. Menetetyt elinvuodet 1984-2008 (PYLL)

Hirvensalmi. Menetetyt elinvuodet 1984-2008 (PYLL) Menetetyt elinvuodet 1984-28 (PYLL) 24-28 Menetetyt elinvuodet -indeksi (Potential Years of Life Lost = PYLL) Verrattuna koko maan lukuihin Kaikki kuolinsyyt (A-R99,V1-Y89) Pahanlaatuiset kasvaimet (C-C97)

Lisätiedot

Kangasniemi. Menetetyt elinvuodet 1984-2008 (PYLL)

Kangasniemi. Menetetyt elinvuodet 1984-2008 (PYLL) Menetetyt elinvuodet 1984-28 (PYLL) 24-28 Menetetyt elinvuodet -indeksi (Potential Years of Life Lost = PYLL) Verrattuna koko maan lukuihin Kaikki kuolinsyyt (A-R99,V1-Y89) Pahanlaatuiset kasvaimet (C-C97)

Lisätiedot